Review militèr

Mung apa sing didhawuhake dhokter. sesanti wengi irungnya

17

kewan saben dina


Dadi kedaden sing évolusi endowed wong karo sesanti binocular apik, nanging sangsoro saka kemampuan kanggo Nightlife. Kita dudu predator nokturnal, ing peteng kita kanthi refleks pengin turu, mula kita ora butuh mripat gedhe, kaya manuk hantu lan kucing. Nanging liwat wektu, wong isih sinau kanggo mburu ing wayah wengi, lan asring ing jinis dhewe. Nanging, évolusi minangka proses sing alon banget, lan kita nglanggar kabeh aturan seleksi alam ... Umumé, kita kudu ngatasi masalah iki kanthi bantuan otak. Dadi ana macem-macem jinis piranti night vision aktif lan pasif, uga imager termal. Kabeh mau bisa ngrampungake tugase, nanging regane akeh lan ora kabeh negara, sanajan ing negara maju, bisa ngembangake keajaiban teknis kasebut dhewe.


Mung apa sing didhawuhake dhokter. sesanti wengi irungnya

Liwat upaya para ilmuwan, piranti kasebut bisa uga bakal pensiun


Mulane, alat sing prasaja lan murah sing bisa ngowahi visi manungsa dadi "kucing" mesthi dadi tren. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing teka ing atine artificially nggedhekake murid kanggo kuwi ombone sing reseptor cahya-sensitif utama rod nampa luwih saka katerangan wengi meager. Lan malah ana obat kanggo iki - atropine. Nanging murid ing atropine ora pengin kontrak maneh, sing kebak karusakan ing fundus saka cahya padhang. Minangka pilihan liyane kanggo dandan tamba saka wengi sesanti, zat "klorin e6" bisa dianggep kondisional. Kenapa kondisional? Amarga nyedhot "kimia" sing durung dites menyang mata sampeyan bakal duwe akibat sing angel - saben wong sing waras ngerti iki. Nanging ing kene ing AS, tim biohacker (kaya sing diarani awake dhewe) Ilmu kanggo Massa "Ilmu kanggo Massa" wani nindakake eksperimen kasebut ing sukarelawan ing 2015. Miturut cara, padha bangga nelpon piyambak judhul liyane - ilmuwan independen. Minangka bagéan saka eksperimen, wong lanang diwutahake menyang saben mripat saka sukarelawan ing telung dosis saka 50 μl saka solusi klorin e6, kang digunakake kanggo nambani kanker lan kelainan sesanti wengi. Bener, ora ana kawruh dhasar ing kene - obat kasebut digunakake sadurunge kanggo tujuan obat sing padha. Nanging ilmuwan independen wis nggawe sawetara dandan.






Kursus eksperimen saka peneliti independen saka tim "Ilmu kanggo Massa".


Kanggo nglindhungi saka cahya padhang, subyek nampa lensa peteng, lan uga nutupi mripate karo kaca tingal cahya-protèktif. Eksperimen pisanan nuduhake kabisan visi wengi sing unik kanggo mripat manungsa. Ing pepeteng lengkap (kanggo wong, mesthi), subyek bisa mbedakake tokoh ing kadohan saka 10 meter, lan ing mode "moonless wengi" ing alas bisa ndeleng wong ing kadohan saka 100 meter. Efek kasebut bertahan nganti pirang-pirang jam, sawise ora ana efek samping, sing, mbok menawa, minangka prestasi utama peneliti independen. Sampeyan durung bisa ngomong babagan akuisisi wengi sing ditunggu-tunggu saka tetes klorin. Kaping pisanan, ora dingerteni kepiye reaksi mata subjek liyane - eksperimen kasebut ditindakake mung siji wong. Kapindho, efek jangka panjang saka panggunaan obat kasebut uga ora dingerteni. Lan, pungkasanipun, katelu. Sanajan klorin minangka agen sing efektif kanggo panggunaan praktis, kepiye mripat bakal nanggepi lampu kilat? Contone, saka bedhil gaman? Apa murid duwe wektu kanggo nyilikake ukuran supaya fundus "anget" karo klorin? Umumé, ana luwih akeh pitakonan babagan panemuan ilmiah kasebut tinimbang jawaban.

Diapikke


Peneliti saka Sekolah Kedokteran Universitas Massachusetts lan Universitas Sains lan Teknologi Cina nyedhaki masalah eksaserbasi penglihatan wengi sing disebabake dening obat-obatan kanthi luwih profesional. Ing awal 2019, nanopartikel dikembangake sing bisa ngowahi inframerah dadi biru. Bener, iki minangka ide utama proyek kasebut - kanggo ngonfigurasi ulang sensitivitas visi kita menyang sawetara infra merah sing sadurunge ora katon. Lan ing kene bakal ilang kabeh kuwatir babagan "suar" saka cahya padhang ing peteng - sistem refleks bakal ngatasi ing mode "sipil" biasanipun. Wigati dicathet yen nanoengineers ngadhepi tugas sing angel kanggo nambah konversi energi. Sampeyan ora bisa mbangun nanopartikel sing bisa digunakake ing saben laboratorium, nanging ing kene sampeyan isih kudu ngajari kanggo ngowahi sawetara foton IR sing kuwat banget dadi siji foton "biru" sing luwih kuat. Sadurunge kita ana konverter elektron-optik khas saka piranti night vision klasik. Lan kanthi cara kasebut, kanggo tes luwih lanjut, nanopartikel rada dikonfigurasi maneh, lan dheweke sinau carane ngowahi sinau IR dadi lampu ijo. Ijo mata mamalia sing paling sensitif.


Iki minangka fundus mripat sawise nyetel sesanti infra merah. Nanopartikel sing disorot putih ditempelake ing reseptor mata kanthi bantuan protein tartamtu


Ora kaya ilmuwan biohacking independen, para naturalis saka Massachusetts nguji kebaruan kasebut ora langsung ing manungsa, nanging pisanan ing tikus. Kéwan eksperimen sawise injeksi solusi karo nanopartikel sajrone pirang-pirang minggu entuk kemampuan kanggo ndeleng donya ing saubengé ing wilayah inframerah sing cedhak, nalika ora kelangan kemampuan kanggo ndeleng kanthi normal. Kaping pisanan, para peneliti kanthi instrumental mbuktekake kanthi bantuan electroencephalogram yen sinar IR nyebabake reaksi ing reseptor fundus mata tikus. Lan tes prilaku sing canggih wis nuduhake kemampuan tikus kanggo nanggapi cahya sing sadurunge ora katon lan malah bisa mbedakake antarane wujud sing digambarake. Nganti saiki, mung lensa mendhung sauntara wis dicathet ing antarane efek samping, nanging para peneliti nganggep iki ora pati penting.

Yen kita nyisihake euforia saka klompok peneliti saka Massachusetts babagan sukses karo nanopartikel, mula ana alat sing dikembangake ing luar negeri sing bisa ngganti sifat permusuhan kanthi signifikan. Ing tangan siji, wong bakal nampa dana jangka panjang kanggo ngganti piranti panglihatan wengi sing gedhe banget. Ing tangan liyane, saluran liyane saka efek iritasi ing mripat manungsa bakal katon. Ngelingi manawa bagean gedhe saka reseptor retina mripat bakal disetel kanggo sesanti infra merah, ketajaman utawa "resolusi" saka sesanti biasa mesthi kudu mudhun. Pakar militer ora bakal gagal njupuk kauntungan saka kabeh faktor kasebut. Kaya sing dicritakake, saben tumindak mesthi ana reaksi. Mulane, luwih becik ninggalake introduksi teknologi kasebut kanthi welas asih saka spesialis medis.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
mikeshouts.com, habr.com, nalabaze.ru
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. KVU-NSVD
    KVU-NSVD 17 September 2019 06:18
    +4
    Lan ora luwih gampang kanggo nutupi kaca tingal kanthi lapisan nanopartikel kasebut - pasang lan deleng ing peteng, njupuk - sampeyan ora weruh. Lan ora ana zat asing ing mripat kanthi akibat "jangka panjang" sing ora jelas, lan kacamata biasa bakal luwih murah lan luwih trep tinimbang teropong modern.
    1. dzvero
      dzvero 17 September 2019 08:14
      +1
      Durung - sensitivitas banget kurang lan katerangan IR dibutuhake. Mulane padha menehi nanopartikel kanggo mripat eseman supaya transformasi njupuk Panggonan langsung ing lumahing sel retina lan katon foton ora "ilang" muspra. Panyangkaku yaiku efisiensi kanthi teori bisa tekan tingkat pencitra termal modern amarga kemampuan otak kanggo ngolah gambar; praktis - sing ngerti carane optik mripat bakal bisa ing wilayah infrared.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 17 September 2019 11:26
        +4
        Katon yen lensa kontak inframerah diciptakake. Iku aneh
        padha ora kasebut ing artikel.
        1. dzvero
          dzvero 17 September 2019 11:51
          +2
          eseman Amarga dheweke nemokake pasar:
          saka brosur:
          "Dirancang khusus kanggo ndeleng tinta sing ora katon sing digunakake kanggo nyetak kertu.
          ...
          Nganggo lensa, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng kertu sing ditandhani saka jarak nganti 4 meter.

          Kanggo kabutuhan militer, dheweke isih ora cocog (kayata, ora efektif ing suhu ing ngisor suhu kamar). Mungkin ing limang taun bakal katon sacara massal, kalebu. lan ing pasar sipil. Aku wonder carane padha bakal nindakake kanggo wengi driving.
        2. Dmitry 80
          Dmitry 80 17 September 2019 12:09
          -1
          Lan padha ora nulis apa-apa bab irungnya mripat otrapin, nalika murid ngembangaken okehe saka wong-wong mau, sampeyan ndeleng ing wayah wengi lan ing peteng, nanging ing cahya - kaya manuk hantu / utawa wong Cina squinted.
          1. Dauria
            Dauria 17 September 2019 13:16
            +1
            Lan padha ora nulis apa-apa bab irungnya mripat otrapin


            Waca artikel lengkap. Punika ukara saking artikel-
            Lan malah ana obat kanggo iki - atropine.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. astepanov
      astepanov 17 September 2019 19:07
      0
      Kutipan: KVU-NSVD
      Lan ora luwih gampang kanggo nutupi kaca tingal kanthi lapisan nanopartikel kasebut - pasang lan deleng ing peteng, njupuk - sampeyan ora weruh.

      Ora, ora ana gunane. Ora bakal ana gambar ing permukaan kaca, nanging kabeh permukaane bakal sumunar. Proposal kasebut bertentangan karo hukum optik geometris - deleng kursus sekolah Peryshkin lan sampeyan bakal ngerti.
      Lan siji liyane: kanggo ndeleng, umpamane, wong ing peteng kanthi bantuan teknik kasebut ora bakal sukses. Kenging punapa? Nanging amarga fundus mripat duwe suhu kira-kira 37 derajat, lan yen, miturut tumindak IR sing cocog karo suhu kasebut, obat ing mripatmu wiwit cemlorot, mula sampeyan ora bakal weruh apa-apa - kabeh bakal dadi. dibanjiri lampu ijo. Kita mung ngomong babagan IR ing jarak sing cedhak - contone, saka mesin panas utawa tong minyak. Dadi piranti night vision ora bisa diganti, ora ketompo carane sampeyan mlumpat.
  2. RWMos
    RWMos 17 September 2019 06:23
    +7
    Kasus banget nalika teknologi luwih apik tinimbang biologi. Masalahe yaiku ora ana sing bodho kanggo ngganti ing mripat: nindakake fungsi sing beda-beda, asring bebarengan eksklusif - lan ing wektu sing padha. Lan owah-owahan apa wae bakal duwe efek adaptasi mbalikke - lan yen sampeyan mung bisa mbusak piranti night vision, sampeyan ora bakal langsung nggawa pejuang kasebut, lan sampeyan bisa nyekel pejuang kaya crayfish ing wayah wengi ing senter - ngginakaken searchlight - lan ngumpulake moles wuta ing esuk
    1. Narak-zempo
      Narak-zempo 17 September 2019 09:11
      +1
      Solusi sing apik kanggo prajurit sing bisa digunakake, kayata bom bunuh diri Jepang nalika Perang Donya II. Ora ana gunane kanggo menehi piranti visi wengi sing larang, lan ora perlu mikir babagan efek samping. ngguyu
  3. penembake gunung
    penembake gunung 17 September 2019 06:27
    +1
    Transformasi mbalikke? Eksitasi multifoton ... Piye wae efisiensi konversi kasebut nyebabake keraguan. Paling ora saka sudut pandang KECERAN obyek IR. Pira akeh foton energi rendah sing kudu dipancarake? Sawise kabeh, sanajan konversi kanthi efisiensi 100% mbutuhake sawetara foton sing ora katon saben siji sing katon ...
    Lan efisiensi 100% mung ing teori ...
  4. tlahuicol
    tlahuicol 17 September 2019 06:49
    0
    Hmm, kepiye aku ora mikir babagan iki sadurunge? opo
  5. roket757
    roket757 17 September 2019 07:06
    0
    luwih becik ninggalake introduksi teknologi kasebut kanthi welas asih saka spesialis medis.

    Ninggalake eksperimen kasebut kanthi welas asih saka militer bisa uga "luwih wicaksana"!
  6. Earnest
    Earnest 17 September 2019 09:00
    +3
    Kutipan: KVU-NSVD
    Lan ora luwih gampang kanggo nutupi kaca tingal kanthi lapisan nanopartikel kasebut - pasang lan deleng ing peteng, njupuk - sampeyan ora weruh. Lan ora ana zat asing ing mripat kanthi akibat "jangka panjang" sing ora jelas, lan kacamata biasa bakal luwih murah lan luwih trep tinimbang teropong modern.

    Dheweke nindakake pirang-pirang taun kepungkur. Lan padha uga nambah lensa, pigura, sumber daya kanggo wong-wong mau. Lan padha ngarani kabeh "piranti sesanti wengi" ngguyu
  7. 3vs
    3vs 17 September 2019 09:35
    +1
    Lan ora luwih gampang lan luwih aman kanggo organisme manungsa kanggo nliti fakta sing wis dingerteni:

    "Sanajan sesanti lan pangrungu sing dilatih, pramuka lan penembak jitu mesthi nggunakake teknik tambahan kanggo ningkatake ketajaman visual lan pangrungu. Dikenal yen gula lan glukosa minangka zat energi sing perlu kanggo fungsi jantung, otak lan sistem saraf kanthi sakabehe, lan akibate, organ indera.
    A Piece saka gula diselehake ing ilat Ngartekno nambah efficiency saka wengi sesanti lan pangrungon. Ketajaman kasebut tambah kanthi ngunyah tablet manis lan asem.
    Saka cara sing gampang lan terjangkau, ngunyah sejumput tèh kanthi jiwit gula digunakake ing praktik (nanging aja langsung ngulu!). Theine sing ana ing tèh nduweni efek tonik, lan gula minangka bahan energi kanggo otak. Cara iki nyebabake peningkatan sensitivitas penglihatan ing wayah wengi lan nyuda wektu adaptasi ing peteng saka 30-40 nganti 5-7 menit. "

    Source:
    answer.mail.ru/question/86415942
  8. Angin bebas
    Angin bebas 17 September 2019 10:53
    +1
    Inggih, ing mripat mung kaca tingal bunglon, kaya kaca welding. Padahal aku yo nduwe perkembangan,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!
  9. Ural-4320
    Ural-4320 17 September 2019 12:24
    +2
    zat "klorin e6".
    Dadi narik koma ing antarane.
    - Carane sampeyan ndeleng iku, Said?
    - Klor, e6
  10. Sarduor
    Sarduor 18 September 2019 07:50
    0
    Sajrone Perang Donya II, pasukan khusus nggunakake sing padha karo atropin, sing diarani "mata kucing".