Review militèr

Kepiye carane ngalahake drone?

139
Media kita kanthi bebarengan ngomong babagan kasunyatan manawa Arab Saudi ora bisa nglindhungi kilang-kilang lan sumur-sumur saka militan semi-melek, sing kanthi ora sengaja kudu dipikirake.




Lan ora mung ing topik carane Saudis nyoba kanggo defend piyambak ana, nanging ing umum ing topik pangayoman marang iki UAVs poto-digawe lan padha "cruise" pluru.

Motif utama yaiku pengulangan tembung Putin, ujare, yen ora Patriot Amerika ing layanan, nanging S-400 Rusia, sampeyan bakal seneng.

Apa iku?

Kita mutusake kanggo nimbang masalah iki kanthi keterlibatan spesialis. Spesialis kita minangka mantan karyawan salah sawijining lembaga riset militer. Yaiku, wong sing makarya kanthi tepat ing arah ngukum drone mungsuh kanthi efisien.

Lan kanggo miwiti, kita bakal nyoba kanggo njawab pitakonan apa iku penting banget apa sistem pertahanan udara Saudis nyoba kanggo defend piyambak karo. Lan sepira pentinge ngganti Patriot karo Triumph.





Ora penting babar pisan.

Ora, tuku S-400 tinimbang Patriot migunani. Utamane kanggo anggaran Rusia, mula ing babagan iki kita mung welcome. Nanging ing intine ...

Loro-lorone kompleks Amerika lan Rusia ing kasus kita bakal duwe masalah siji: bakal padha ora bisa digunakake kanggo target mabur cilik. Sing S-300 (lan S-400 isih modifikasi saka S-300PM3), sing MIM-104 Patriot ora dirancang kanggo bisa kanggo tujuan kuwi. Ing 70s abad pungkasan, yen ana drones, banjur yen padha rodok olo ing ukuran kanggo pilot, banjur sethitik.

Mesthi, ana modifikasi, lan dina iki kita kudu ngoyak dina iki, nanging ing pendapat kita, pertahanan udara isih kalah karo UAV. Padha saya cepet, kurang katon, lan saya angel kanggo matèni wong-wong mau.

Conto sing paling apik yaiku pesawat plastik sing ditembaki teroris ing kabeh wong sing bisa digayuh, kalebu pesawat kita ing Suriah.



A span wing 4 meter, motor bensin saka 4-5 daya kuda trimmer, Contone, XAircraft utawa KapteinKuk mlarat minangka basis kontrol pesawat lan Arduino minangka prosesor kanggo kabeh liya.

Umumé, biaya $ 200 ing metu (karo "Kapten"). Lan struktur iki bisa uga nggawa beban nganti 10 kg. We recalculate ing "C-4" utawa soko saka opera iki, lan kita njaluk sawetara banget saka sudhut kemungkinan ing syarat-syarat nyebabake karusakan. Kajaba iku, "Arduin" cukup bisa ngaktifake detonator.

Lan sing paling ora nyenengake yaiku struktur iki meh ora katon kanggo radar. Lan yen mabur ing elevasi 50-100 meter, lan kanthi amplop lanskap, kabeh iku umume sedih kanggo pertahanan udara.

Saudi duwe Patriots lan komplek Hawk sing lawas banget. Dibandhingake karo wong Siria, iki S-300 lan S-125. Sing, sampeyan bisa miwiti, mung pitakonan efisiensi. Kira-kira padha, yaiku, ing ngisor rata-rata. Soko bakal mabur liwat pangayoman kuwi.

Sauntara kuwi, foto-foto karusakan ing kompleks kasebut nuduhake manawa proyek kasebut rampung kanthi sampurna. Tangki lenga ing Abqaiq, lan tank ageng, angel dilewati, nanging ing saben wolung jurang sing kena pengaruh malah ana bolongan saka hulu ledak rudal jelajah utawa drone sing tiba.



Bisa diarani yen Saudi ngadhepi masalah, nanging umume masalah sing diadhepi minyak tank Arab Saudi.

Lan sampeyan bisa ngritik Patriot lan muji S-400 kaya sing dikarepake, kita yakin yen sistem pertahanan udara ana ing panggonan, asil bisa uga kurang sedih, nanging sukses lengkap luwih saka mangu.

Miturut cara, iki dudu pisanan ing jagad iki nemoni produk mabur kasebut. Lan buntut mbentang bali saka abad pungkasan, amarga ing kampanye pisanan ing Teluk Irak digunakake soko sing ora pas karo canon. Lan ing kampanye kapindho, padha wiwit nggunakake kabeh sing teka kanggo tangan. Tegese, bisa mabur lan njeblug.

Iki mbokmenawa kok, sanalika sawise pungkasan menang Perang Teluk, Amerika Serikat wiwit serius nyiapake kanggo kasunyatan sing kabeh "negara undeveloped" bakal miwiti nyoba kanggo Pabrik inexpensive, nanging prasaja lan terjangkau pluru ersatz. Winged, mesthi.

Iki diwilang dening wong supaya roket kasebut bisa lepas landas, tindakake rute sing cocog karo terrain adhedhasar data GPS lan mung nyilem target, 486 daya prosesor, 16 MB RAM lan 1 GB memori hard disk dibutuhake. Inggih, paling prasaja GPS-panrima.

Dina iki, kabeh iki bisa diatur nggunakake pengontrol Rapsberry Pi utawa Arduino, sing regane $ 35, Aliexpress seneng nawakake kanggo kabeh wong.

Ing kono padha arep.

Nanging ayo ninggalake sistem pertahanan udara Arab Saudi kanggo sawetara wektu lan takon dhewe jawaban kanggo pitakonan liyane: carane njupuk mudhun THIS, kang mabur ing kacepetan 100 km / h ing dhuwur kurang saka 100 meter lan nyeret bahan peledak kanggo kita. tank lenga?

Sampeyan kudu mateni ...

Saiki saben wong duwe perang elektronik ing sirah lan ing lambe. Omnipotent lan omnipotent. Ayo padha bungah, ya, kita duwe luwih sukses ing arah iki saka liyane bakal duwe.



"Silok". Iki minangka kompleks anti-drone. "Sutra" didhukung dening stopkontak konvensional, bisa uga saka 127V. Nanging nyatane iki gaman jarak cedhak. Jarak efektif, gumantung saka transmisi sinyal, ora luwih saka 5 km, dhuwure luwih saka 200 m lan ora luwih saka 1 km kanthi dhuwur UAV kurang saka 100 m.

Angka kasebut cetha. Yen UAV sneaks ing dhuwur kurang saka 100 meter, malah Silok paling anyar bakal bisa ndeteksi ing kadohan kurang saka kilometer.

"Silok" bisa ngontrol yen drone dikontrol kanthi manual saka lemah, utawa ngganggu kabeh frekuensi radio. Ing kasus terakhir, UAV mung ilang kontrol lan kacilakan. Ing kasus sing sepisanan, drone kudu bisa digunakake ing mode autoresponder, yaiku. marang ora mung informasi video kanggo operator, nanging uga kacarita koordinat.

Yen UAV ora cocog karo kritéria kasebut, yaiku, miturut program kasebut ...

Kita duwe Rosehip-AERO. Stasiun kasebut isih dikembangake, nanging proyek kasebut katon janjeni.

Kepiye carane ngalahake drone?


Stasiun kasebut bisa nyebabake gangguan gangguan ing jarak lan fokus kanthi sempit. Sawise macet sinyal kontrol ing drone, program biasane bisa digunakake nalika piranti bali menyang titik peluncuran. Kanggo nyegah iki, Rosehip-AERO nggawe lapangan navigasi palsu (wektu kanggo nggawe sawetara menit), ngganti koordinat dinamis, minangka asil saka UAV dialihake menyang sisih lan pungkasanipun bisa nampa ngendi kita perlu, lan ora. mungsuh.

Nanging uga ora tanpa nuansa, kanggo karya sing akurat kudu ngerti paramèter UAV, yaiku, kanggo ngumpulake informasi dhisik. Ora mesthi ana wektu kanggo iki, lan UAV sing dipasang ing kondisi gudang bisa beda banget karo sing biasa.

Lan ing kene kita duwe ide sing akeh sing ora seneng.

A UAV sing nderek rute nggunakake sistem Reporting inersia. Contone, diklumpukake ing giblets dhasar saka China. Lan apa kompas - ora masalah. Gyro-kompas? Ya, stabilizer gyro saka kamera video bakal ngatasi masalah kasebut ora luwih elek. Sensor kacepetan lan barang-barang liyane dijupuk saka copter bocah-bocah. Lan sistem lagi dipasang ing dhengkul, miturut piranti kasebut, kanthi kondisi tanpa nggunakake navigasi satelit, bakal bisa mabur saka titik A menyang titik B. Saka memori.

Titik B yaiku ing ngendi kahanan dadi serius. Sistem navigasi diuripake, piranti kasebut ngasilake panuntun dhumateng sing tepat, sawise iku nyerang target. Pira wektu sing dibutuhake? Sithik. Nanging nganti titik iki, UAV bisa nyoba kanggo nyuda minangka akeh sing padha seneng. Nanging ora bisa menehi otak drone utawa ngilangi kontrol yen ora ana.

Saiki wong pinter bakal ngomong: sing bakal nulis program kanggo masturbators iki? Wangsulan kita yaiku: amarga organisasi teroris lan negara-negara Timur Tengah ora butuh dhuwit, kanthi gampang, bakal ana wong sing nulis program kasebut. Kanggo koper saka "ijo" - ana.

Duwe bengkong idea saka sudhut sing beda, kita dikenali minangka karu, nanging duwe hak kanggo urip. Iku apik yen nalika biaya nuklir ing donya ana ing kunci lan kunci. Iku misale jek dadi.

Nanging kepiye yen kita duwe titik C? Lan soko bakal mabur ana?

Pitakonan, kaya sing dikandhakake, mesthine menarik. Lan kita bakal mangsuli saka ndhuwur nganti ngisor.

Ya, kita duwe S-400. Komplek sing apik banget, supaya bisa ngomong, kanthi kapercayan sing cukup. Nanging kepiye carane bisa nglawan drone sing bobote 50 kg?

Rudal paling cilik kanggo S-400, yaiku 9M96E2, dawane meh 6 meter lan bobote 240 kg. Ya, radar homing aktif saiki. Iki kabeh apik, nanging pira bisa maneuver roket ing kasus apa? Lan carane gampang kanggo dheweke kanggo ngarahake ing target kang logam iku sethitik luwih saka 10% saka massa total?

Iku ora bakal nyata. Ing kasus loro. Nanging ana uga nuansa katelu.

Ora suwe kepungkur, ngomong babagan pejuang wengi, aku nulis carane wong Jerman, mimpin kanggo histeris dening pelanggaran hukum sing ditindakake dening kru Po-2 ing wayah wengi, ngumbah pejuang wengi khusus saka Focke-Wulf-189 khusus kanggo nglawan pesawat iki, banjur saka "bingkai". Kenging punapa?

Ya, amarga dheweke ora cepet lan pisanan bisa njupuk locator, banjur, nalika Jerman nyadari yen Po-2 ora "sumorot", padha nginstal leluhur saka imagers termal saiki.

Rudal S-400 ditujokake kanggo pesawat sing dadi target kontras. Iki digawe saka logam, ana akeh logam, sampeyan bisa ndeleng. Dheweke, pesawat, cepet.

Lan drone? 90-100 km / h - ngendi iki? Lan minimal saka logam carane?

Banjur, ora ana data babagan biaya siji rudal, nanging kita mikir yen bakal luwih larang tinimbang Pantsir. Nanging ana data babagan rudal kanggo Pantsir-1C. Udakara 10 yuta kanggo siji 57E6E.

Ya, ana Pantsir-1S. Kanthi bedhil lan roket.



Ala, bedhil meh ora ana gunane. Kita wis weruh carane katon bola-bali. Proyektil sing gedhe banget kanggo tujuan kasebut, sithik banget.

Roket 57E6E apik. Dheweke njupuk target mabur, lan kanthi yakin yen njupuk radar. Nanging maneh, kita mbandhingake parameter rega / kualitas lan ngerti manawa kanthi njupuk bom drone nganggo rudal kasebut, sampeyan bisa bangkrut negara apa wae, bisa uga, kajaba Amerika Serikat lan Arab Saudi.

Lan maneh: radius karya cilik banget.

Yen kita ditugasake kanggo nglindhungi tank minyak saka drone, banjur kita ndeleng pilihan iki: pisanan ngatasi masalah deteksi. Visual - ing dhuwur 100-150 meter, ora ana sing katon lan meh ora bisa dirungokake, nanging kanthi radar isih luwih sedih. Dadi prinsip kiriman VNOS lawas sing apik bisa uga.

Radar sing bisa ndeteksi target ukuran cilik lan kacepetan kurang ing jarak luwih saka kilometer, sayangé, nganti saiki mung ana ing tembung utawa ing kertas. Malah ing Pantsir-1S, iki ditindakake liwat optik lan visual. Ora ana sing bisa mbatalake fisika lan EPR sing cilik banget, lan kabeh njamin yen sistem kita "njupuk" kanthi yakin target kanthi EPR 0,1-0,3 meter persegi. m, - iki, sampeyan ngerti ... 30 x 30 cm kothak logam saka jarak kilometer ...

Ngomong-ngomong, asring banget saka kadohan kaya ngono, EPR kasebut diduweni dening ... geese! Lan apa, elektrolit ing sistem sirkulasi lan banyu ing awak kadhangkala menehi gambar kasebut ...

Dadi, kiriman pengamatan visual. Ing jarak kasebut sampeyan bisa kanthi efektif ngelingake serangan lan menehi kesempatan kanggo nyiapake refleksi.

Apa kanggo ngalahake?

Panemu beda-beda. Kaping pisanan, "Shell" katon cukup kanggo awake dhewe, nanging banjur kita ngelingi siksa kru ing Alabino, nalika nyoba kanggo nembak target drone karo meriam ...

Ya, proyektil 30-mm pancen ora cocog ing kene. Gedhe banget. Amunisi cilik banget. Proyektil kasebut kuwat banget, amarga diwilang ing roket serius utawa ing helikopter. Nanging ora ing nggawe plastik karo motor saka mower lawn.

Lan Shilka, sanajan luwih akeh barel lan kaliber cilik, katon luwih apik, nanging ora sampurna. Kanggo alasan sing padha.

Yen kita mutusake apa sing kudu disalahake, mula - aja ngguyu - ShKAS! Inggih, utawi kados mekaten. Sparka MG-34 utawa MG-42, nanging ShKAS luwih apik.

Tegese Anti-Drone Ideal: penerbangan senapan mesin kaliber.

Tingkat geni cukup. Jumlah babak - banget. Kartrid cepet nanging ora kuwat. Ya, swiwi bakal nembus lan ora weruh, nanging pira? ShKAS menehi metu maya kuwi, ana ing paling tumit, nanging bakal kenek engine. Utawa ing tank gas. Utawa ing lading.

Umumé, kanthi teori probabilitas lan ShKAS cukup bisa.

Sawetara bisa uga ujar manawa ora serius. Inggih, ngomong. Nyatane. Serius apa sing kita deleng ing Arab Saudi. Kanthi serius, dina iki ora ana sing bisa nglawan piranti cilik sing ora bisa dideteksi kanthi cara observasi modern, lan mulane angel nyirnakake.

Siji mung bisa nggawe kesimpulan awal yen mungsuh sing serius banget kanggo pertahanan udara wis muncul ing adegan - drone kamikaze ukuran cilik. Ora dideteksi lan angel dirusak.

Ya, kesimpulane yaiku: kita ngenteni babak anyar pangembangan pertahanan udara ing saindenging jagad. Arah anti-drone wis ketinggalan ing perkembangane saiki.
Pengarang:
139 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Techno ID
    Techno ID 18 September 2019 05:56
    +2
    UAV, miturut data saka sensor ultrasonik penny lan lidar, bisa uga mabur kanthi autopilot ing dhuwur kurang saka 10m kanthi amplop terrain. Dadi, pertahanan udara ing kene ora efektif utawa larang. Cukup mung kanggo ngubengi obyek sing dilindhungi ing jarak tartamtu lan saka kabeh sisi kanthi sawetara lapisan bolong tenunan biasa - pita. Sadurunge, pager saka iku populer karo warga musim panas ...
    1. Avior
      Avior 18 September 2019 06:38
      +6
      Lan yen ing dhuwur 20 meter bakal mabur?
      1. novel66
        novel66 18 September 2019 07:30
        0
        Yen obyek kasebut penting, mula bakal nggawe kothak 50 m, nanging iki dudu panacea - siji drone nggawe bolongan ing kothak, dene liyane mlebu.
        1. Avior
          Avior 18 September 2019 07:32
          +3
          Utawa drone bakal munggah ing ndhuwur kothak - sampeyan bisa nindakake sanajan ing arduino tanpa masalah
          Ancaman kothak ing 50 m - iki dhuwur ing ndhuwur bangunan nembelas-crita. Ora tugas sing gampang ditindakake, nanging ora angel banget kanggo ngliwati
          1. novel66
            novel66 18 September 2019 07:35
            +2
            Nah, ShKAS ing atap ...
            1. CruorVult
              CruorVult 18 September 2019 07:38
              +3
              :-D Kubah kothak ing pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi ShKAS ing sisih ndhuwur.
              1. novel66
                novel66 18 September 2019 07:41
                +3
                Aku malah ngerti bakal katon kaya !!
          2. venik
            venik 18 September 2019 15:04
            +3
            Kutipan saka Avior
            Ancaman kothak ing 50 m - iki dhuwur ing ndhuwur bangunan nembelas-crita. Ora tugas sing gampang ditindakake, nanging ora angel banget kanggo ngliwati

            ==========
            Ancaman! Bener, nalika jaman Perang Donya II ora mung, nanging uga nalika Perang Dunia I, balon barrage digunakake - "sosis" kaya sing digantung kabel lan jaring ...
            London (Perang Donya I):


            London (WW2)


            Moscow 1942


            Nevsky Prospekt, Leningrad 1941:
            1. Avior
              Avior 18 September 2019 15:07
              +1
              iki kanggo wektu cendhak, iku ora bakal tetep kaya sing kabeh wektu.
              nanging umume pilihan
              1. Mityai65
                Mityai65 18 September 2019 18:45
                +1
                Ya, pilihan ...
                Muga-muga Maxim quadruple saiki bisa dideleng ... yen ShKAS, banjur mbatesi ide kasebut ...
                Sing ora tau diimpi...
                Baterei quadruple Maxims saka gudang ing sekitar pembangkit listrik tenaga nuklir lan kilang, atimu mandheg ... wassat
        2. soko
          soko 21 September 2019 19:23
          0
          Penulis sing ditresnani - Roman Skomorokhov lan Sergey Pavlov! 1 sq. meter iku padha 10 ^ 4 sq. cm.
          Radar sing bisa ndeteksi target ukuran cilik lan kacepetan kurang ing jarak luwih saka kilometer, sayangé, nganti saiki mung ana ing tembung utawa ing kertas. Malah ing Pantsir-1S, iki ditindakake liwat optik lan visual. Ora ana sing bisa mbatalake fisika lan EPR sing cilik banget, lan kabeh njamin yen sistem kita "njupuk" kanthi yakin target kanthi EPR 0,1-0,3 meter persegi. m, - iki, sampeyan ngerti ... 10 x 10 cm kothak logam saka jarak kilometer ...

          Mulane, sampeyan duwe blunders - sampeyan kudu ngupayakake kesalahane. "Pantsir-S1" nduweni jangkauan deteksi 36 km, lan target kanthi RCS = 0,0002 sq. meter (2 sq. cm) bakal dideteksi dening dheweke ing jarak paling sethithik 3,6 km lan iki minangka kothak 1 x 414 cm ^ 1,414. Sampeyan salah kabeh. Target karo RCS = 2 sq. meter bakal dideteksi dening Pantsir-S0,1 ing kadohan saka paling 1 km lan iki kothak saka logam 17 x 31,6 cm ^ 31,6 - maneh sampeyan duwe kasalahan reged. Maca buku. Aku nggumunake yen ora ana wong ing forum edisi VO sing ndeleng kesalahan lan pernyataan sing gedhe banget dening penulis.
          1. soko
            soko 21 September 2019 20:04
            -1
            Para pengarang sing ditresnani! Sampeyan uga salah karo angsa.
            Ngomong-ngomong, asring banget saka kadohan kaya ngono, EPR kasebut diduweni dening ... geese! Lan apa, elektrolit ing sistem sirkulasi lan banyu ing awak kadhangkala menehi gambar kasebut ...

            Angsa abu-abu - min. EPR = 32 sq. cm, maks. EPR = 225 sq. ndeleng Ndandani.
      2. Komentar wis dibusak.
    2. AVM
      AVM 18 September 2019 08:07
      +3
      Kabeh produk krasan iki mabur alon banget lan ngetokake latar mburi akustik tartamtu.
      Dadi, kompleks kasebut kudu kalebu:
      - sensor swara spasi kanggo orientasi utami;
      - radar cilik ing kisaran mm kanthi kanvas tetep (kanvas 3-4 kanggo tampilan 360 derajat);
      - optik kanthi resolusi dhuwur lan saluran wengi, bisa uga kanthi katerangan;
      - laser 10-15 kW, padha ora perlu liyane.

      Bab kasebut bakal ngobong produk krasan ing batch.
      1. Avior
        Avior 18 September 2019 08:29
        +5
        Sing nganggo mesin pembakaran internal buzz, sing listrik luwih tenang.
        Radiasi IR saka listrik cilik banget.
        Maneh, yen sistem kasebut katon, dheweke bakal nindakake serangan nyilem kanthi luwih cedhak karo target.
        Sayange, tingkat UAV artisanal saya tambah akeh
        1. Dauria
          Dauria 18 September 2019 09:50
          +3
          Maneh, yen sistem kasebut katon, dheweke bakal nindakake serangan nyilem kanthi luwih cedhak karo target.


          Apa yen sampeyan mikir babagan iki?
          UAV kuwi dudu senjata tentara. Tentara ing kisaran kasebut mung bakal nyetel baterei MLRS lan ngluncurake pom bensin (wis lucu kepiye stasiun bensin bakal urip ing kasus database skala lengkap)
          Iki perang gerilya, utawa "terorisme". Lan iki ora kudu ditindakake dening tentara karo S-300, "Patriot" lan kabeh pertahanan udara - ora bakal mbantu. Lan perwira khusus ing ngisin karo
          tentara. Nanging tentara wis ora maneh kanggo nglindhungi pom bensin, nanging kanggo admonishing pedunung lokal, tengen mudhun menyang zona mati sak pom bensin penting.
          Nanging, wong-wong Yahudi wis akèh pengalaman, ora dosa kanggo sinau saka wong-wong mau. Dheweke wis melu perang kaya mangkene pirang-pirang dekade ing Gaza sing padha.
          1. Avior
            Avior 18 September 2019 09:53
            0
            Apa sampeyan ngomong babagan? Ing kisaran apa lan sapa sing bakal ditembak? Dibukak zaprogromirovannye lan sakabeheng mati saka ing kono.
            1. Dauria
              Dauria 18 September 2019 10:22
              +1
              Dibukak zaprogromirovannye lan sakabeheng mati saka ing kono.


              Apa sampeyan ngerti babagan apa? Ing AS, teroris ngluncurake drone kanthi batch? Mungkin ing Jerman diidini utawa ing Rusia? Kasus terisolasi bisa uga, lan tanpa drone. Nanging iki minangka karya layanan khusus, lan dudu pertahanan udara. Ora ngoyak mabur, nanging mbalik lan njabut sampah tetanggan iku tugase. Sampeyan butuh tentara - njupuk. Jupuk ibukutha, kelet gendera, sijine panguwasa karo polisi, nyuda kanthong "partisan", nutup tapel wates biasane lan mbangun negara dhewe. Banjur sampeyan bisa nggawe laser, grids, shotguns. Yen ora, carane wong Yahudi kudu mbangun "Domes" lan "tembok" lan mikir - roket bakal mabur menyang taman kanak-kanak utawa ditembak mudhun.
              1. Avior
                Avior 18 September 2019 10:29
                +1
                Aku ngerti, sampeyan?
                Militan nyerang pangkalan udara Khmeimim Rusia ing Suriah nggunakake kendaraan udara tanpa awak. Pertahanan udara nolak serangan kasebut. Enem drone rusak.

                "Pertahanan udara pangkalan udara Khmeimim nolak serangan obyek ing langit ing ndhuwur pangkalan, bisa uga UAV, sing diluncurake dening militan kelompok teroris," RIA Novosti ngutip pesen saka saluran TV Suriah.
          2. vladcub
            vladcub 18 September 2019 20:51
            +1
            Sampeyan cedhak karo bebener, nanging ora tentara, nanging kaya "wolfhounds" saka "SMERSH", lan pasukan khusus saka Departemen Dalam Negeri ana ing swiwi.
            Lan sofa wong liya, sing bakal menehi adhem
      2. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 18 September 2019 10:10
        +2
        Sampeyan uga bisa nginstal generator pulsa EM sing diarahake - kanggo ngobong ngisi elektronik ing kadohan. Lan sampeyan bisa nyelehake kabeh kabungahan iki ing balon cilik utawa kapal udara ing dhuwur 100-200 meter.
        1. venik
          venik 18 September 2019 15:23
          +2
          Kutipan: Letnan Teterin
          Sampeyan uga bisa nginstal generator pulsa EM sing diarahake - kanggo ngobong ngisi elektronik ing kadohan.

          =========
          Dadi contraption kaya ngono wis katon ana .... "Satchel-E" diarani!

          Burns ngresiki kabeh elektronik (lan ora mung kanggo drone "digawe dhewe", nanging uga kanggo rudal tempur!) Ing jarak nganti 14 km !!!
          Ditampilake ing pameran senjata Malaysia LIMA-2001 (2001 !!). Militer domestik durung kasengsem banget (wektu reload rumit lan dawa banget - kira-kira 20 menit!). Nanging, kabeh karya liyane babagan topik iki diklasifikasikake kanthi ketat! Rincian liyane ana ing kene, ing VO (https://topwar.ru/13539-ranec-protiv-raket.html).
      3. kula 1970
        kula 1970 18 September 2019 20:03
        0
        biyen (1988) aku weruh SNAR - stasiun pengintaian artileri darat (radar). Kayane watesan deteksi ngisor ana ing level 10 meter (nanging ora yakin)
        Mbok menawa diijini supaya bisa digunakake ing jarak sing cendhak, prinsip kasebut uga bisa digunakake kanggo drone
    3. Puzoter
      Puzoter 18 September 2019 09:29
      +4
      Saiki saben smartphone malah bisa ndeteksi eseman ing pasuryan. Ora ana sing keganggu mbukak peta satelit menyang raspberry sing padha lan mabur nganggo kamera video. Kapabilitas hardware ngidini iki kanthi mbales, lan nulis program mung sawetara wektu. Sistem tuntunan kasebut pancen bakal dadi masalah - mesthine ora bisa klelep utawa mbingungake. Sanajan target stasioner didhelikake dening kumelun, sampeyan isih bisa ngarahake dhewe kanthi nggoleki utawa menek luwih dhuwur - iki mung masalah kerumitan piranti lunak. Lan yen sampeyan uga nggawe drone ing faktor wujud manuk, sing isih ana yaiku ngrusak kabeh sing mabur ing radius visibilitas. Aku tau maca yen ing jaman pra-apokaliptik ora bakal ana manuk, saiki wis jelas kok.
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 18 September 2019 21:46
        0
        Kutipan: Puzoter
        Lan yen sampeyan uga nggawe drone ing faktor wujud manuk, sing isih ana yaiku ngrusak kabeh sing mabur ing radius visibilitas. Aku tau maca yen ing jaman pra-apokaliptik ora bakal ana manuk, saiki wis jelas kok.

        Rampungake persiyapan nganggo mikropon arah. A motor karo baling-baling muni cukup karakteristik, supaya ora bakal angel kanggo nulis piranti lunak kanggo mbedakake antarane drones lan manuk.
        1. Puzoter
          Puzoter 24 September 2019 13:31
          0
          Motor listrik saka kilometer ora bakal ndeteksi mikropon apa wae, utamane kanthi arah sing amba, lan drone bisa mabur luwih dhuwur. Lokasi swara pesawat ditinggal nalika perang.
          1. Narak-zempo
            Narak-zempo 24 September 2019 18:05
            0
            Kutipan: Puzoter
            Motor listrik saka kilometer ora bakal ndeteksi mikropon apa wae

            Tugas kita yaiku mbedakake drone kanthi faktor wujud manuk saka manuk, ta? Lan ing kadohan kuwi kanggo njupuk mudhun sadurunge bisa nimbulaké karusakan. Nanging drone ukuran manuk cukup cilik kanggo nggawa senjata serius sing bisa digunakake saka kilometer utawa luwih. Yaiku, dheweke kudu nyedhaki obyek sing dilindhungi cepet utawa mengko. Iki tegese kita kudu sistem sing bakal mirsani kabeh obyek mabur ing radius tartamtu, kalebu manuk, lan yen "manuk" karo pratandha non-standar dideteksi, njupuk mudhun. Yen "manuk" mabur cedhak banget, mikropon arah (dudu omnidirectional) diuripake, sing nganalisa swara motor listrik.
            1. Puzoter
              Puzoter 25 September 2019 12:14
              0
              Kanggo refinery lenga, scattering bal thermite cukup. Drone ing wangun faktor manuk cukup bisa ngirim lan ora kantun saka dhuwur.
              1. Narak-zempo
                Narak-zempo 25 September 2019 16:25
                0
                Kutipan: Puzoter
                cukup nyebarake bal termite

                HM.
                Carane sampeyan rencana kanggo nyeleh iki "placer" kanggo dhewe, lan malah ngatur kontak ing Papan lan apparatus ukuran manuk dara / gagak / seagull. Balon sing cilik banget bakal diobong nalika mabur, bisa ditiup angin lan liya-liyane.
                1. Puzoter
                  Puzoter 26 September 2019 11:30
                  0
                  Malah nalika perang, bal thermite digunakake, sing sacara spontan nyala ing impact karo waja tank lan diobong liwat. Ing drone ukurane, ngomong, elang, sampeyan bisa nyelehake bal kasebut loro utawa telung kilogram, yaiku 30-60 potong. Utawa nomer padha TNT checkers. Utawa rolas VOG. Gumantung ing fantasi. Ing cuaca sing tenang, ujare nalika subuh, target sing ukurane kilang minyak malah bisa ditabrak kanopi saka angkasa.
                  1. Narak-zempo
                    Narak-zempo 26 September 2019 17:02
                    0
                    Kutipan: Puzoter
                    Malah nalika perang, bal thermite digunakake, sing sacara spontan nyala ing impact karo waja tank lan diobong liwat. Ing drone ukurane, ngomong, elang, sampeyan bisa nyelehake bal kasebut loro utawa telung kilogram, yaiku 30-60 potong. Utawa nomer padha TNT checkers. Utawa rolas VOG. Gumantung ing fantasi. Ing cuaca sing tenang, ujare nalika subuh, target sing ukurane kilang minyak malah bisa ditabrak kanopi saka angkasa.

                    Bola termite TSh-300 kanggo bedhil ampul 125 mm bobote 300 gram. Lan, paling kamungkinan, iku mokal kanggo nggawe luwih gampang, amarga. thermite suhu dhuwur iku angel kanggo ignite, lan komposisi pyrotechnic liyane kudu digunakake kanggo ignite iku.
                    Nanging dudu kuwi. Nyamar drone minangka elang ndadekake pangertèn ngendi padha ketemu. Kajaba iku, simulasi penerbangan manuk pemangsa bakal luwih angel tinimbang mung nyetel program kanggo mabur ing garis lurus. Dadi penyamaran kuwi bakal dicethakaké cukup prasaja.
    4. Narak-zempo
      Narak-zempo 18 September 2019 21:35
      +1
      Lan kenapa lidar sing padha ora bisa diadaptasi kanggo ndeteksi drone?
      1. mvmptzna
        mvmptzna 18 September 2019 23:00
        +1
        Kutipan saka Narak-zempo
        Lan kenapa lidar sing padha ora bisa diadaptasi kanggo ndeteksi drone?
        Amarga lidar cemlorot sempit lan ora adoh ing ngarepe dhewe, lan mulane digunakake ing kendaraan obah (contone, mobil) kanggo ngenali alangan langsung sing njedhul ing ngarepe kendaraan obah. Ing instalasi stasioner, ora ana gunane.
    5. Komentar wis dibusak.
  2. Avior
    Avior 18 September 2019 06:26
    +5
    Ya, stabilizer gyro saka kamera video bakal ngatasi masalah kasebut ora luwih elek.

    Ya, gyrostabilizer lan gyrocompass ora padha
    Miturut cara, ana siji ing kit Arduino.
    Nanging sing paling penting yaiku
    Lan sistem lagi dipasang ing dhengkul, miturut piranti kasebut, kanthi kondisi tanpa nggunakake navigasi satelit, bakal bisa mabur saka titik A menyang titik B. Saka memori.

    Titik B yaiku ing ngendi kahanan dadi serius. Sistem navigasi diuripake, piranti kasebut ngasilake panuntun dhumateng sing tepat, sawise iku nyerang target. Pira wektu sing dibutuhake? Sithik. Nanging nganti titik iki, UAV bisa nyoba kanggo nyuda minangka akeh sing padha seneng. Nanging ora bisa menehi otak drone utawa ngilangi kontrol yen ora ana.

    Algoritma kasebut kudu dibatalake kanthi ketat - nganti wiwitan karya, reb UAV bisa mabur ing jeepies, lan ing pungkasan, ana interval sing cendhak - ing kasus iki angel banget kanggo ngatasi, lan akurasi bakal tetep cukup. dhuwur
    Kanggo komunikasi rong arah karo operator, ing dhuwur kurang saka 100 meter, miturut teori, jarak bisa nganti patang puluh kilometer nalika operator kerja saka lemah - cakrawala radio ora bisa dibatalake.
  3. tlahuicol
    tlahuicol 18 September 2019 06:34
    -2
    Wong Arab duwe cangkang. Ora mbantu
    1. novel66
      novel66 18 September 2019 07:31
      +9
      sampeyan kudu sijine, yen ora, ora bakal mbantu
    2. suwi
      suwi 18 September 2019 10:42
      +2
      Nalika non-Arab - mbantu. Lan malah ing antarane wong Arab, kadhangkala uga - njupuk menyang akun koefisien Arabicity.
  4. CruorVult
    CruorVult 18 September 2019 06:36
    +2
    Eh, ShKAS? Apa kanggo laser, apa kanggo ranjau darat kanthi detonasi remot, bakal kita palu nganggo bedhil mesin? Minangka kanggo karakteristik radar, ana sawetara nomer ing artikel.
    1. novel66
      novel66 18 September 2019 07:32
      +4
      nggawe cangkang 30 mm kanthi detonasi remot - lan awan pecahan saka rong puluh cangkang - cukup
      1. CruorVult
        CruorVult 18 September 2019 07:40
        +3
        Inggih, nalika "ahli" rembugan, kita wis dealing karo masalah iki kanggo dangu, "Peresvet" wis siyap, 57 lan 30 mm meriam karo detonation remot nang endi wae ing dalan. Sampeyan uga bisa nambah OLS lan pangenalan pola supaya sampeyan ora njupuk ing manuk. Nanging maneh, babak sabanjure yaiku nyamar drone minangka bangau utawa liya-liyane.
      2. prodi
        prodi 18 September 2019 12:48
        +1
        cangkang kaliber cilik, iku isih luwih apik kanggo target gedhe lan ora diijolke kanggo pecahan, nanging ayo ngomong, bledosan tetep saka 57mm kaliber karo shrapnel karo detonation remot katon luwih apik.
  5. Strashila
    Strashila 18 September 2019 06:43
    +1
    Masalah tenan, saka meriam nganti manuk pipit. Rasio biaya target lan biaya metode karusakan ora bisa dibandhingake. Nanging nalika ngelingi masalah kasebut, kudu digatekake tujuan intersepsi, drone ukuran cilik minangka salah sawijining perkara, rudal jelajah liyane, masalah massa lan ukuran, kanthi nganggep desain, lan kacepetan. Biaya keputusan sing paling penting. Kanggo nyegat drone sing mabur kanthi kacepetan 100 km / jam, amunisi sing didandani kanthi kacepetan 100 m / s bakal ana ing mburi mata. Ing kasunyatan, padha cilik-ukuran rudal cruise.
    1. lucul
      lucul 18 September 2019 08:35
      0
      Masalah tenan, saka meriam nganti manuk pipit. Rasio biaya target lan biaya metode karusakan ora bisa dibandhingake.

      Nempatake radar ing BTR-80 minangka cara sing apik kanggo ngatasi drone kanthi kacepetan lan ukuran cilik.
      1. SovAr238A
        SovAr238A 18 September 2019 20:38
        -1
        Kutipan saka lucul
        Masalah tenan, saka meriam nganti manuk pipit. Rasio biaya target lan biaya metode karusakan ora bisa dibandhingake.

        Nempatake radar ing BTR-80 minangka cara sing apik kanggo ngatasi drone kanthi kacepetan lan ukuran cilik.

        Ora ngerti. Inggih, ana Radar ing Shilka - lan iku?
        Iku mung ora bisa ndeteksi target "siluman" kuwi ...

        Ing kene perlu kanggo njupuk gagasan saka lingkungan liyane menyang layanan.
        Contone, kapal selam sing padha nggoleki mungsuh ora miturut gangguan umum. nanging ing babagan komponen. Miturut spektrum frekuensi tartamtu.
        Sembarang mesin ngasilake swara sing akeh ing spektrum sing bisa dipilih kanthi khusus.
        Ana conto conto anti-sniper / countermeasures baterei sing bisa nemtokake (plus / minus) koordinat penembake karo siji dijupuk.
        Ing simbiosis, kita kudu nggawe cara kanggo ndeteksi drone.
        1. Puzoter
          Puzoter 24 September 2019 13:26
          0
          Iku meh ora bisa, ing asas, krungu motor listrik kacepetan kurang malah saka kilometer, lan drone bisa mabur kaping pirang-pirang luwih dhuwur.
    2. SASHA LAWAS
      SASHA LAWAS 18 September 2019 09:31
      0
      Kutipan saka Strashila
      Masalah tenan, saka meriam nganti manuk pipit. Rasio biaya-rega saka target ora bisa dibandhingake.

      iku perlu kanggo mbandhingaké ora biaya target karo biaya cara / sarana karusakan, nanging
      biaya target + apa dheweke pengin numpes
      lan biaya saka cara karusakan
      - dadi lan mung dadi
  6. penembake gunung
    penembake gunung 18 September 2019 07:01
    +2
    Penulis lali. Ana sing kaya ngono - ATGM (jelas yen drone dudu tank, nanging aku pengin menehi makna). Murah, cilik, dikontrol nganggo kabel utawa radio. Kanthi panuntun dhumateng otomatis saka stasiun optik. Kanthi biaya pembongkaran 20 gr. lan self-liquidator. Bisa uga ora nganggo mesin jet, nanging nganggo motor listrik. Ing cendhak - ing minidron - kamikaze sawijining anti-dron kamikaze. Mungkin tanpa otak.
  7. Zufei
    Zufei 18 September 2019 07:02
    +6
    lan kabeh jaminan manawa sistem kita "njupuk" target kanthi yakin karo RCS 0,1-0,3 sq. m, - iki, sampeyan ngerti ... 10 x 10 cm kothak logam saka kadohan saka kilometer
    10x10 cm mbokmenawa 0,01 sq.m, iku ora?
    1. Komentar wis dibusak.
  8. Bodypuncher
    Bodypuncher 18 September 2019 07:08
    +4
    Derivasi pertahanan udara. Cannon lan machine gun, saluran panuntun dhumateng optik. Senjata sampurna nglawan drone. Sanajan kartrid kaliber 12.7 katon minangka pilihan sing luwih apik tinimbang kartrid bedhil.
    1. kula 1970
      kula 1970 18 September 2019 20:06
      0
      Quote: Bodypuncher
      Derivasi pertahanan udara. Cannon lan machine gun, saluran panuntun dhumateng optik. Senjata sampurna nglawan drone. Sanajan kartrid kaliber 12.7 katon minangka pilihan sing luwih apik tinimbang kartrid bedhil.
      - luwih akeh hits, luwih apik - luwih dhuwur kemungkinan karusakan
      Nganti 5-6 peluru mesthi bakal ngrusak, ora kaya siji kaliber gedhe sing wis liwat.
  9. LeonidL
    LeonidL 18 September 2019 07:09
    0
    Kabeh serangan drone saka macem-macem ukuran, desain lan konfigurasi ing pangkalan Khmeinim kasil ditanggulangi. Pitakonan ditutup.
    1. tlahuicol
      tlahuicol 18 September 2019 07:16
      +3
      Kuku diblokir nganggo mikroskop. Pitakonan ditutup
      1. LeonidL
        LeonidL 18 September 2019 07:26
        +1
        apikan! Lan pirang-pirang "mikroskop" sing bakal ngrusak "kuku" nalika tekan Khmeinim ??? Mikir sampeyan butuh! Deleng, paku Houthi entuk industri minyak - maca babagan kerugian bisnis jagad lan bisnis Saudi. Kuku metu emas!
        1. tlahuicol
          tlahuicol 18 September 2019 07:31
          +2
          Nails (UAV) biaya sen, nanging ora ana palu murah kanggo wong-wong mau (marang wong-wong mau). Malah tanpa numpes target ing AB Khmeimim, padha nimbulaké karusakan gedhe tenan kanggo mikroskop.
          1. SASHA LAWAS
            SASHA LAWAS 18 September 2019 09:35
            +2
            Kutipan: tlauicol
            Nails (UAV) biaya sen, nanging ora ana palu murah kanggo wong-wong mau (marang wong-wong mau). Malah tanpa numpes target ing AB Khmeimim, padha nimbulaké karusakan gedhe tenan kanggo mikroskop.

            iku perlu kanggo nimbang ora "biaya saka pucuk" nanging "biaya saka pucuk lan apa padha arep Pierce"
            lan yen "biaya kuku lan apa sing pengin ditusuk" luwih dhuwur tinimbang "biaya mikroskop" - banjur tegese palu kuku kuwi nganggo mikroskop iku normal.
            1. Dobry_Anonim
              Dobry_Anonim 7 Desember 2019 14:40
              +2
              Quote: SASHA OLD
              lan yen "biaya kuku lan apa sing pengin ditusuk" luwih dhuwur tinimbang "biaya mikroskop" - banjur tegese palu kuku kuwi nganggo mikroskop iku normal.


              Yen sampeyan duwe akeh mikroskop.
              1. SASHA LAWAS
                SASHA LAWAS 8 Desember 2019 11:56
                0
                Quote: Good_Anonim
                Yen sampeyan duwe akeh mikroskop

                yen "mikroskop" efektif lan panggunaane dianjurake, mula kudu akeh, luwih becik kanggo saben "kuku"
                1. Dobry_Anonim
                  Dobry_Anonim 8 Desember 2019 14:26
                  +1
                  Quote: SASHA OLD
                  yen "mikroskop" efektif lan disaranake nggunakake


                  Sejatine, ukara "memalu paku nganggo microsock" minangka moyoki wong sing nggunakake piranti sing larang kanggo tujuan liya - tinimbang sing murah. Sampeyan bisa, mesthi, ngindari "mikroskop kita murah lan ana akeh", nanging katon pathetic lan konyol.
                  1. SASHA LAWAS
                    SASHA LAWAS 9 Desember 2019 15:11
                    0
                    Quote: Good_Anonim
                    Sejatine, ukara "memalu paku nganggo microsock" minangka moyoki wong sing nggunakake piranti sing larang kanggo tujuan liya - tinimbang sing murah. Sampeyan bisa, mesthi, ngindari "mikroskop kita murah lan ana akeh", nanging katon pathetic lan konyol.

                    ya aku ngerti apa tegese tembung iki, mula aku duwe "kuku" lan "mikroskop" ing tanda petik: paku murah kondisional mung ana ing awake dhewe, nanging yen digunakake kanggo target sing larang, ora melas. "mikroskop" kondisional, yen "mikroskop" iki luwih murah tinimbang "kuku" lan target gabungan.
                    ing umum "yen game worth lilin, banjur iku bisa lan mbokmenawa malah perlu"
      2. lucul
        lucul 18 September 2019 08:15
        +2
        Kuku diblokir nganggo mikroskop. Pitakonan ditutup

        Mung kepingin weruh:
        Barmaley sing nyerang Khmeimim duwe macem-macem drone sing bisa diserang nganggo isi modern (ya, aku weruh carane sopir unta wingi dhewe nggawe lan ngarahake drone), kabeh warna pelangi kanggo boot. Lan Hizbullah, sing nyerang Israel, ora duwe drone siji-sijine, lan ora ana serangan drone, sanajan dheweke uga barmaley. Kepiye carane?
        Kebetulan? Ga nyangka...)))
        1. tlahuicol
          tlahuicol 18 September 2019 09:45
          +1
          Nasrallah duwe drone Iran ing Siria lan Libanon. Hezes aktif digunakake ing awal perang Siria, nganti Nasrallah digiring menyang bunker, lan UAV Iran ajeg sakabeheng menyang bledug dening wong Yahudi sanalika sawise pangiriman.
          Hamas isih digunakake ing Gaza - kebetulan? Aja golek kucing ireng ...
          1. wuh wuh
            wuh wuh 18 September 2019 10:26
            +6
            Sarana kanggo ndeteksi lan ngrusak drone ana, nanging larang regane kaping ewu tinimbang drone kasebut. Nanging, yen sampeyan mbandhingake ora karo rega drone, nanging kanthi efek psikologis lan pertempuran nggunakake drone, sampeyan isih kudu nyegat - sanajan kanthi cara sing larang banget.
            1. tlahuicol
              tlahuicol 18 September 2019 10:45
              +2
              Mesthi, sampeyan kudu nyegat, iku bab carane ngurangi biaya lan njamin proses
              1. wuh wuh
                wuh wuh 18 September 2019 10:51
                +3
                3/4 saka biaya iku radar sistem. Tanpa deteksi lan pangenalan drone sing dipercaya, kabeh liya ora ana gunane. Sabanjure, piranti lunak kudu mutusake apa sing bakal dijupuk. Apa obat sing paling murah lan paling efektif? Saka bedhil mesin, meriam lan roket.
                Pilihan liyane: sawise dideteksi dening radar, sistem ngirim drone interceptor. Iku bisa 1) moto 2) ram 3) electronics wuta
                1. soko
                  soko 21 September 2019 19:33
                  -1
                  Dear! Apa sampeyan wis main tank? Sistem pertahanan udara Pantsir-S1 bisa digunakake kanthi gampang nglawan drone - kuku bakal katon ing layanan karo tentara Rusia lan siji ora kudu nganggep liyane, ora efektif.
            2. WIKI
              WIKI 18 September 2019 20:28
              0
              Kutipan saka: voyaka uh
              sampeyan isih kudu nyegat - sanajan kanthi cara sing larang banget.

              Kita wis krungu luwih saka sepisan babagan serangan UAV sing sukses dening sistem pertahanan udara kita ing Suriah. Ing biaya apa iki rampung?
      3. Bodypuncher
        Bodypuncher 20 September 2019 11:55
        +1
        Sampeyan perlu kanggo ngira-ngira ora biaya drone downed, nanging Nilai saka properti disimpen. Dadi babagan kuku lan mikroskop, analogi sing ora sukses.
        1. tlahuicol
          tlahuicol 20 September 2019 13:01
          +1
          Lan yen sampeyan mbandhingake biaya drone lan rudal sing ditembak? Dheweke bisa uga ora nate nggayuh target, nanging ing wektu sing padha nyebabake karusakan ekonomi sing ora bisa didandani. "Mikroskop," padha biaya dhuwit, sampeyan ngerti. Mulane, obat sing murah dibutuhake.
    2. SovAr238A
      SovAr238A 18 September 2019 20:42
      -3
      Kutipan saka Leonid
      Kabeh serangan drone saka macem-macem ukuran, desain lan konfigurasi ing pangkalan Khmeinim kasil ditanggulangi. Pitakonan ditutup.


      Mungkasi pracaya ing omong kosong saka Konashenkov.
      Serangan Taun Anyar yaiku serangan drone sing 11 pesawat rusak.
      setengah - ngilangi.
      1. LeonidL
        LeonidL 18 September 2019 21:30
        +1
        Mungkasi smacking omong kosong saka dhewe lan invent beda beda supaya tresna atimu Svidomo.
        1. SovAr238A
          SovAr238A 19 September 2019 19:49
          -3
          Kutipan saka Leonid
          Mungkasi smacking omong kosong saka dhewe lan invent beda beda supaya tresna atimu Svidomo.

          Lan kenapa kabeh sing penting (lan korupsi, amarga dheweke nulis dhuwit, iki kasunyatan) patriot jingoistic. kabeh wong Rusia sing ora setuju karo gething. minangka miturut manual latihan - padha wiwit nulis ing Ukrainians?
          Napa wiwit nelpon Svidomo?
          Lan dadi persis miturut manual.
          Aku wis ing situs iki wiwit 2013.
          Lan padha wiwit nelpon wong-wong sing ora setuju karo pendapat saka uryakalok-Svidomo persis 8 sasi kepungkur lan kabeh bebarengan. kabeh bajingan.
          Apa tutorial teka?
          1. LeonidL
            LeonidL 19 September 2019 22:18
            0
            Iki sampeyan, sayangku, anekdot saka kategori "kabeh perusahaan metu saka langkah, siji mandor ing langkah"! Mungkin dudu mayoritas komentator, nanging sampeyan pribadi? adi!
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
  10. iku1988
    iku1988 18 September 2019 07:16
    0
    Video lan artikel babagan topik:
    https://bmpd.livejournal.com/3773711.html
    https://m.youtube.com/watch?v=56ii23geesk&t=0s
    1. CruorVult
      CruorVult 18 September 2019 07:30
      0
      Bebek secara harfiah wingi utawa dina sadurunge wingi artikel iki ana ing VO. Inggih, ora cukup babagan topik kasebut, amarga iki minangka pilihan kanggo nglindhungi peralatan, dudu obyek, jarak efektif kurang + ora radar murah.
      1. iku1988
        iku1988 18 September 2019 13:21
        0
        Aku ora weruh ing VO (nanging iki ora ateges sing ora kene :)), Aku weruh ing bmpd lan popmech.
        Sampeyan bisa ora ing peralatan, nanging kanggo sijine iku permanen.
        Range - ya, sampeyan kudu nyetel luwih kerep. Nanging, maneh, kisaran kasebut bakal luwih dhuwur tinimbang ShKAS.
        Tinimbang radar, sampeyan bisa njupuk optik + imager termal + rangefinder. Bakal luwih murah (?). Kanggo sawetara kuwi kudu cukup.
        Inggih, ing prinsip, aku nulis minangka konfirmasi yen idea saka interception "balistik" duwe panggonan, lan dianggep serius.
  11. roket757
    roket757 18 September 2019 07:23
    +3
    Ya, kesimpulane yaiku: kita ngenteni babak anyar pangembangan pertahanan udara ing saindenging jagad. Arah anti-drone wis ketinggalan ing perkembangane saiki.

    Kabeh bener, kanggo nglindhungi dhewe saka kabeh lan kabeh wong, ing wilayah gedhe saka macem-macem arah, sampeyan butuh macem-macem peralatan intelijen elektronik, peralatan kontrol wilayah udara lan, mesthi, macem-macem pertahanan udara lan sistem perang elektronik !!! Sing. perlindungan lengkap....
    Nalika ana akeh dhuwit, sampeyan bisa tuku apa wae lan kabeh !!! Nanging sing utama yaiku ngatur kanthi bener kabeh karya iki minangka SISTEM perlindungan sing efektif kanggo serangan udara!
  12. gridasov
    gridasov 18 September 2019 07:33
    0
    Umumé, kita butuh teknologi cerdas sing ngidini kita ngasilake kabeh pesawat, lan teknologi iki kudu dikonsentrasi mung ing tangan badan negara. Mesthine, dudu wong-wong sing ngetokake undang-undang babagan kontrol UAV lan sing ora bisa ditindakake, tegese mbebayani. Mulane, sejatine sifate saka pendekatan ilmiah lan teknis lan kaunggulan, sepisanan, basis unsur kudu ngidini nggarap target saka ukuran apa wae lan nomer pesawat ing swarm, lan nomer loro, UAV dhewe, dirancang kanggo nglawan UAV, kudu dadi urutan gedhene luwih sampurna saka homegrown. Ana prasyarat kanggo iki ing wangun gagasan ing piranti elektronik lan propulsi kanggo mesthekake pesawat radikal maneh lan kacepetan, maneuverability lan payload, lan Empu persenjataan.
    1. tlahuicol
      tlahuicol 18 September 2019 07:55
      +2
      Ya, isih ana masalah ora mung ing sarana karusakan (peluru proyektil laser), nanging ing sarana deteksi, malah
  13. RWMos
    RWMos 18 September 2019 07:43
    +2
    Kurang dideteksi lan angel dirusak.

    Lan foto saka Suriah nyaranake ngelawan - telung potongan ora mung ditemokake, nanging ditemokake lan dipenjara, liyane ditemokake lan ditembak mudhun. dadi ing cilik saka Saudis, siji kudu ngomong sing padha ora siap kanggo serangan, senadyan kasunyatan sing Houthis wis dielingake sasi sadurunge bab serangan impending ing fasilitas panyimpenan lenga. Sing. wektu SD ... guild
  14. pemikir
    pemikir 18 September 2019 07:44
    +1
    Arah anti-drone wis ketinggalan ing perkembangane saiki.
    Kaya biasane - evolusi tameng lan pedhang. Umumé, ana akeh usulan babagan topik iki -
    Pusat Riset Drone Bard College nampilake laporan babagan sistem anti-drone ing Februari 2018, sing nemtokake manawa Ana luwih saka 230 sistem anti-drone saka 155 pabrikan ing 33 negara.

    https://russiandrone.ru/publications/zashchita-ot-bvs/
  15. Boris55
    Boris55 18 September 2019 07:44
    +3
    Kutipan: R. Skomorokhov, S. Pavlov
    Apa iku?

    "... Aku, ing antires iki, aku bakal nggabungake rami lan kayu karo dheweke,
    Kabeh masyarakat setuju
    Mung kowe sing arep nglawan gandum!..."

    ya wis. badhe. Pangkalan kita ing Suriah, ing Latakia lan Tartus, diserang luwih saka sepisan dening drone, sing diduga minangka produksi kerajinan, lan kabeh serangan kasebut kasil ditanggulangi. Mung pangayoman lengkap bisa nyedhiyani pangayoman dipercaya marang serangan udhara saka loro mini drones lan maxi super-duper "panen", etc. "ora katon". Kalebu S300, S-400.
  16. ROSO 42
    ROSO 42 18 September 2019 08:12
    0
    Kanthi serius, dina iki ora ana sing bisa nglawan piranti cilik sing ora bisa dideteksi kanthi cara observasi modern, lan mulane angel nyirnakake.

    Apa sampeyan ngerti carane campak lan polio dikalahake ing USSR? Kanggo pirembagan bab sawetara jenis gegaman efektif marang drones tanpa njupuk ngukur accounting ketat lan kontrol liwat produksi mau dhewe lan bagean desain iku perang ing taiga marang swatter fly midge.
    Terorisme (formasi militer sing tujuane ngganti sistem negara kanthi kekuwatan) kudu ilegal ing saindenging jagad. Kéwan bison dirusak ing wektu sing cendhak. Tur ilang saka Eropah, bison meh mati ... Ana mburu ...
    Bakal ana mburu - bakal ngilangi sapa wae sing pengin naleni krupuk bocah menyang drone. Lan nglawan target kasebut, dheweke bakal nemokake cara kayata peralatan perang elektronik sing diuripake sedhela bakal ngowahi elektronik drone lan awake dhewe dadi potongan plastik kanthi potongan wesi.
    1. Abang_Baron
      Abang_Baron 18 September 2019 16:02
      +3
      Kutipan saka: ROSS 42
      Apa sampeyan ngerti carane campak lan polio dikalahake ing USSR?

      Kutipan saka: ROSS 42
      Bakal ana mburu - bakal ngilangi sapa wae

      Aku ngerti sing padha numpes distributor? :)
    2. Antares
      Antares 19 September 2019 11:46
      0
      Kutipan saka: ROSS 42
      Bakal ana mburu - bakal ngilangi sapa wae sing pengin naleni krupuk bocah menyang drone.

      kontrol teknologi ora kontrol maneh. Dhuwit ngatasi larangan lan wates.
      Lan kekerasan mung nyebabake terorisme. Dianggep terorisme mung kanthi ningkatake kahanan ekonomi ing wilayah kasebut. Nalika wong ekonomi ilang basis lan perlu kanggo melu ing acara kuwi.
      Dadi konsumen lan produser global, dheweke kelangan minat ing proyek kasebut lan menehi regane urip!
      Nanging pembangunan ekonomi / budaya ing planet kita ora rata.
  17. Roso 56
    Roso 56 18 September 2019 08:47
    0
    Drone mung bisa ditabuh kanthi rong cara, kanthi mekanis, utawa nggunakake peralatan radio. Pilihan iku cilik, sing wis cukup dhuwit lan Intelligence kanggo apa, amarga samubarang loro opsi bisa kalebu akeh sub-pilihan. Iki ngendi rasio rega-kinerja teka menyang muter.
    1. Boris55
      Boris55 18 September 2019 08:56
      -2
      Kutipan: Ros 56
      Drone mung bisa ditabuh kanthi rong cara, kanthi mekanis, utawa nggunakake peralatan radio.

      Ing UAV, ora mungkin kanggo nyelehake rute sadurunge, penerbangan kasebut kena pengaruh fenomena alam (angin, udan, badai, lan liya-liyane), mula, ana pusat kontrol kanggo dheweke, nalika dideteksi, sampeyan bisa. ngilangke utawa nggunakake "jammers" kanggo mateni drones saka ngiringan utawa nalika kemampuan technical kanggo njupuk kontrol.
      1. Roso 56
        Roso 56 18 September 2019 09:35
        +1
        Ora perlu nulis omong kosong, malah pesawat ora mabur ing badai, lan udan lan angin nganti titik tartamtu ora duwe efek serius. Lan rute kasebut kanthi tepat dilebokake ing program kasebut lan konsisten karo sistem GLONASS utawa GPS, lan akurasi ngetutake rute kasebut ditindakake ing drone gedhe kanthi nggunakake giroskop lan, yen ana panyimpangan saka rute kasebut, mesin kemudi digarap. metu. Iki minangka peralatan sing serius banget lan mulane larang banget. Sanajan sampeyan bener, ing drone serius bisa ngalih menyang kontrol manual. Kita bakal dadi tentara model pesawat, kita bakal sinau akeh perkara sing menarik. prajurit lol
  18. Operator
    Operator 18 September 2019 08:55
    0
    Yen sampeyan ora ngerti apa-apa, takon, lan aja nulis kabeh jinis omong kosong kaya "bolongan sing apik ing tangki minyak amarga kena UAV."

    obyek Saudi nyerang salinan Iran saka Soviet X-55s, lan ora Kerajinan diterangake ing artikel adhedhasar chainsaw lan Aurduinka.

    Lan ya - drone kejut "unparalleled" saka sandal tiba-tiba ditembak mudhun ing pinggiran Khmeimim kanthi bantuan sistem pertahanan udara Pantsir-M, sing minangka bagean saka unit pertahanan udara bebarengan karo sistem pertahanan udara-300/400, dumadakan.
    1. prodi
      prodi 18 September 2019 10:32
      +4
      bener bab bolongan rapi

      1. Kuda Saksa
        Kuda Saksa 18 September 2019 21:47
        0
        Kutipan saka prodi
        bener bab bolongan rapi

        Yen dideleng saka bolongan, obyek kasebut diserang saka kidul lan ora saka sisih lor, amarga Amerika saiki padha bengok-bengok.
        1. tpokorp
          tpokorp 3 Oktober 2019 11:55
          0
          Apa sampeyan mutusake iki, miturut pakulinan, yen kidul iku saka ngisor? Lan yen pesawat njupuk gambar saka sisih lor? utawa saka kulon?
          1. Kuda Saksa
            Kuda Saksa 3 Oktober 2019 22:02
            +1
            Kutipan saka tpokorp
            Apa sampeyan mutusake iki, miturut pakulinan, yen kidul iku saka ngisor?

            Bener, ing gambar kasebut ana panah ing sisih lor. Lan ora nuding mudhun, nanging munggah lan ngiwa.
  19. Petrik66
    Petrik66 18 September 2019 10:10
    +3
    Iku prasaja, kita nglatih elang lan falcons ing UAVs, sijine saperangan pamburu Kyrgyz ing jaran, padha bali-bali karo elang ing tangan, sanalika mungsuh katon, Altynbek setya langsung nurunake manuk lan khan menyang drone. Ing Moskow, ing Kolomenskoye, ana pekarangan falcon, mula kudu ana ing Khmeinim, yen ora mangan ryakh ing kana, sampeyan bisa mateni babi ing bathuk. Kene padha langsung karo gyrfalcons menyang Suriah. Mungsuh ora bakal liwat. Aku panginten kanggo narik kawigaten Pamburu karo shotguns, nanging budget MO ora bakal narik dadi luwih vodka.
  20. wuh wuh
    wuh wuh 18 September 2019 10:11
    +1
    "Ya, proyektil 30-mm pancen ora cocog ing kene. Gedhe banget. Amunisi cilik banget" ///
    ----
    Gun iku ora kanggo nyalahke. Shell nduweni radar sing ora sampurna. Kang ora mbedakake antarane mabur alon target cilik.
    Kayane sawise gagal ing Suriah, piranti lunak radar wis apik. Nanging radar dhewe, miturut pendapatku, ora diganti. Lan kudune.
    1. Kuda Saksa
      Kuda Saksa 18 September 2019 21:51
      +1
      Kutipan saka: voyaka uh
      Gun iku ora kanggo nyalahke. Shell nduweni radar sing ora sampurna.

      Kasunyatan. Tuntutan muncul marang Shell persis sawise rapat karo drone. Ing wektu sing padha, efisiensi dhuwur Thor dikonfirmasi.
    2. soko
      soko 21 September 2019 19:50
      0
      Dear! Pantsir-S1 nduweni radar sing efektif banget lan Tentara Rusia bersenjata Pantsir-S2. Sampeyan pancen nulis fakta sing ora diverifikasi lan mesthi. Israel ora duwe Komplek kuwi.
  21. VictorVR
    VictorVR 18 September 2019 10:22
    0
    Apa pulsa EM sing diarahake ngobong kabeh elektronik manuk? Utawa isih padha ora ngerti carane?
    Nanging masalah deteksi isih tetep.
    "Hang" soko liwat obyek sing dilindhungi? Ing latar mburi bumi, mesthine bisa "ndeleng" drone kasebut. Ya, dheweke ora bisa ndeteksi EMP saka dheweke, dheweke ora bakal bisa nindakake tanpa elektronik. knalpot motor maneh...
    1. Abang_Baron
      Abang_Baron 18 September 2019 16:08
      0
      Kutipan saka VictorVR
      Apa pulsa EM sing diarahake ngobong kabeh elektronik manuk? Utawa isih padha ora ngerti carane?

      Ya, ketoke sampeyan saka novel fiksi ilmiah lan sampeyan ora bakal bisa ngandhani. Kepiye urip ing kono ing 2152?
      1. VictorVR
        VictorVR 19 September 2019 14:57
        0
        Sembarang radar ateges pemancar EM arah. Malah sembarang antena pemancar arah, malah WI-FI. Malah ana jinis "drone" listrik sing didhukung dening radiasi arah.
        Malah 15 taun kepungkur, salah sawijining kepala departemen ngaku yen dheweke wis ngembangake lan ngrakit piranti sing ngasilake 1 MW kanggo wektu sing cendhak. Nanging mesthi ora diarahake ...
        1. Abang_Baron
          Abang_Baron 19 September 2019 21:02
          0
          Ana amunisi EM, cukup kompak. Nanging sadurunge njupuk drone, aku ora ngerti yen dheweke mesthine digunakake kanggo nglawan rudal kanthi biaya nuklir.
  22. Ural-4320
    Ural-4320 18 September 2019 10:48
    +1
    Aku kelingan dialog saka "Lie to me": "iku perlu kanggo nandur modal ora ing polygraph, nanging ing pasuryan maca."
    Iki sing dakkarepake: kepiye cara ngembangake kontrol akustik ing pesawat saiki? Ya, karo tekane pesawat jet, POISOT ilang lemah. Lan ing kasunyatan modern, "drachepots" karo motor saka mesin pemotong rumput wis muncul, sing ora ana sing bakal nglengkapi silencer normal, tabung resonator kanggo rong-stroke luwih penting ana, lan mulane nggawe bolongan kanthi banter lan khas. . Lan apa jaminan manawa pangembangan drone kasebut ora bakal bali menyang level V-1? Mlayu, mabur, njeblug, njeblug. Ana apa-apa kanggo macet ana - primitif lengkap dening standar dina, lan sampeyan ora bisa Pick munggah karo swiwi pesawat - dimensi ora padha.
  23. lawas26
    lawas26 18 September 2019 10:56
    +4
    Kutipan saka: CruorVult
    Eh, ShKAS? Apa kanggo laser, apa kanggo ranjau darat kanthi detonasi remot, bakal kita palu nganggo bedhil mesin? Minangka kanggo karakteristik radar, ana sawetara nomer ing artikel.

    Miturut cara, Amerika duwe sistem pertahanan udara, sing, ing asas, cocok kanggo pertempuran UAV. Iki Avenger. Adhedhasar sasis "Hamvee" EMNIP, 2 wadhah 4 MANPADS ing wadhah, radar lan senapan mesin abot.
    Ing asas, bisa dijupuk minangka basis kanggo pangembangan sistem pertahanan udhara
    1. Err
      Err 18 September 2019 11:32
      +2
      Quote: lawas26
      Miturut cara, Amerika duwe sistem pertahanan udara, sing, ing asas, cocok kanggo pertempuran UAV. Iki Avenger.
      Nalika aku ngerti, Saudi uga duwe atusan papat Avengers sing padha. Iku ora mbantu dheweke akeh ...
    2. CruorVult
      CruorVult 18 September 2019 13:48
      0
      Nyuwun pangapunten, nanging ing ngendi sampeyan entuk ide sing cocog?
      1. Iki ora dirancang kanggo iki.
      2. Artikel kasebut mung nuwuhake pitakonan babagan efektifitas radar.
      3. Persenjataan. Senapan mesin lan rudal Stinger karo pencari IR ora bakal efektif nglawan drone cilik.
      4. "Avenger" duwe operator.

      Miturut cara, anyar "Avenger" iki mbalek metu, nanging isih ana mamang bab EGO saka efektifitas marang drones.

      Ora ana solusi sing gampang, utamane kanggo fasilitas strategis.
  24. suwi
    suwi 18 September 2019 11:08
    +2
    mung apa aku ngeweruhi
    1 Komplek Amerika lan Rusia ing kasus kita bakal duwe siji masalah: padha bakal bisa digunakake kanthi ora apik kanggo target mabur cilik.
    Ora padha. Mung kanggo target ing dhuwur kriminal, Patriot duwe kesempatan sing luwih elek. Ora perlu kanggo gabungke landak lan ula - OVTs radar lan SPN radar.
    2. Conto sing paling apik yaiku pesawat plastik sing digunakake para teroris nembaki kabeh wong sing bisa digayuh, kalebu pesawat kita ing Suriah.
    Lan apa pakaryan iki, digawe kanthi metode dendrofecal, kudu dilakoni karo roket Kh-55 (Saudi mbledhosake nganggo klon)? Pesawat iki, miturut definisi, ora bisa duwe jangkauan sing bisa ditampa, utawa hulu ledak normal, utawa sistem panuntun. Lan sanajan ditambahake, dheweke ora bakal cilik maneh.
    3. UAV sing nderek rute nggunakake sistem Reporting inersia.
    Lan pinten UAV iki bakal njupuk yen sampeyan kudu mabur ing kacepetan meager ora 10-20, nanging atusan kilometer?
    4. Radar sing bisa ndeteksi target cilik lan kacepetan kurang ing jarak luwih saka kilometer, sayangé, nganti saiki mung ana ing tembung utawa kertas.
    Yah ? Dakkandhani ing kisaran apa radar SOC Osa ndeteksi manuk? Dikenal saka pengalaman praktis yen "pesawat" kaya seagulls ditemokake ing jarak nganti 8 km (lan SCS ngiringi dheweke), elang - nganti 12 km, pelikan -20 km, lan bebek. - iki 45 km
    5. Alah, bedhil iki meh ora ana gunane. Kita wis weruh carane katon bola-bali. Proyektil sing gedhe banget kanggo tujuan kasebut, sithik banget
    Lan iki kudu dideleng - apa, ing ngendi, kapan. Malah 2 AU sing padha ing Tunguska lan Pantsir adoh saka perkara sing padha. Nanging, cangkang karo timer bakal teka (padha wis digawe kanggo kaliber 30mm) lan equalize kasempatan.
    1. Avior
      Avior 18 September 2019 11:40
      0
      iki amarga garudha lan pelikan ora nyamar. dhasar UAV, ditutupi karo film lavsan transparent, karo unsur opaque dicet ing werna kamuflase, adhedhasar drive listrik karo jampel termal lan dissipative heat sink, bakal luwih angel kanggo ndeteksi saka pelikan.
      awan, bengi
      1. prodi
        prodi 18 September 2019 11:48
        0
        Nah, kerajinan kuwi kalebu ing kategori apa?

        1. Avior
          Avior 18 September 2019 11:52
          0
          sing nitahake ora mikir bab counteracting panuntun dhumateng optik, digunakake padha dicet ing paling saka semprotan bisa ing werna abu-abu-bluish.
          nanging ora bakal kaya iki ing salawas-lawase.
          teka ing pikiran iki
      2. suwi
        suwi 18 September 2019 11:52
        0
        Mesthi wae, dheweke uga ora duwe pemantulan radio. eseman Utamané nalika iku ora bab microUAVs bobot ing kg, nanging bab liyane serius
        1. Avior
          Avior 18 September 2019 14:27
          0
          dadi ora padha karo sing tak tulis.
    2. CruorVult
      CruorVult 18 September 2019 13:54
      0
      Kaya ngono. Won China njupuk AK-76 kita ing umum, sijine ing Trailer, projectile kuwi bisa dibuwang kanggo 10+ km, yen sampeyan menehi hasil karo deteksi lan identifikasi.
    3. Abang_Baron
      Abang_Baron 18 September 2019 16:01
      0
      Kutipan saka: sivuch
      5. Alah, bedhil iki meh ora ana gunane. Kita wis weruh carane katon bola-bali. Proyektil sing gedhe banget kanggo tujuan kasebut, sithik banget

      Ingkang paling penting yaiku kanggo ngiringi target kasebut, paling ora nganggo laser, supaya bisa ngerti koordinat sing tepat ing papan, banjur kacepetan projectile, dhuwur target - kacepetan target, kemungkinan maneuvering sawijining.
      sampeyan bisa nggunakake projectile karo detonasi remot, karo unsur striking. Dhuwur banget amba, ora perlu kanggo mencet persis. Ing ngisor iki sampeyan dhewe nulis babagan iki, aku mung pengin njlentrehake.
      Sarana kanggo nglawan drone kudu nggabungake peralatan paling modern kanggo ndeteksi target lan pelacakan lan pilihan sing paling murah kanggo ngrusak. Massive, dipercaya.
  25. Avior
    Avior 18 September 2019 11:10
    +5
    supaya iku bakal cetha carane gampang iku kanggo nggawe kontrol inersia cekap akurat kanggo UAV nganggo adhedhasar Arduino, kang malah bocah sekolah bisa program, utamané amarga ana perpustakaan siap-digawe saka program lan subroutines.

    saka ndhuwur mudhun saka kiwa menyang tengen - dhasar Arduino dhewe, altimeter, kompas digital, gyroscope telung koordinat lan mesin setir kanggo rudders kontrol karo unit kontrol.
    Bareng kabeh, kira-kira 100 gram, regane 30 dolar, gumantung saka pabrikan, ukuran bungkus rokok liyane.
    uga, panrima jeepies karo fungsi kanggo nemtokake dhuwur lan posisi \\

    Sampeyan bakal entuk unit kontrol keluwih telung - inersia kanthi giroskop lan akselerometer, kompas kanthi altimeter lan navigasi jeep.
    lan iku kabeh jenis kaya Toys anak, lan sampeyan ora bisa nglarang
    supaya mbayangno apa sing nunggu kita ing mangsa ngarep, lan apa sing kudu disiapake. hi
  26. Tektor
    Tektor 18 September 2019 11:24
    0
    Nglawan drone cilik, obat sing paling efektif yaiku Chrysanthemum plus Zoo.
    1. Antares
      Antares 19 September 2019 11:51
      +2
      Kutipan saka Tektor
      Nglawan drone cilik, obat sing paling efektif yaiku Chrysanthemum plus Zoo.

      iki ora maneh "mikroskop", iki kabèh "Hubble" dijupuk kanggo kuku.
  27. alstr
    alstr 18 September 2019 12:16
    +1
    Kita mung kudu miwiti kanthi mbagi masalah.
    Masalah bener kasusun saka rong bagean:
    1. Bener deteksi
    2. Neutralisasi (bener. Ora perlu ditembak, perlu kanggo nyegah serangan ing obyek tartamtu)

    Kajaba iku, kabeh gumantung saka jinis obyek - stasioner utawa ora.

    Kanggo obyek stasioner, kabeh luwih gampang.
    Ana rong cara - radar tradisional lan non-tradisional. Contone, radar operasi liwat cahya.
    Ya, lan radar tradisional bisa nggarap UAV kanthi normal. Iku luwih penting kanggo nggawe lapangan radar terus-terusan ing kabeh dhuwur.
    Kajaba iku, integrasi kabeh sistem netralisasi UAV.
    Kanggo seluler - mung radar tradisional sing bisa digunakake.

    Minangka kanggo netralisasi, banjur pitakonan ing rega.
    Mulane, ana senjata cilik (machine gun / meriam) utawa perang elektronik.

    Yen kita pirembagan bab perang elektronik, masalah iku sampeyan ora bisa nguripake perang elektronik kabeh wektu (biasane bakal ngganggu dhewe). Dadi kalebu pemadaman sinyal utawa owah-owahan ing sinyal GPS, mblokir frekuensi kanthi interferensi, interception kontrol lan ngobong otak.
    Ing asas, sanajan saiki bisa nggawe zona kanthi radius 2-3 km, ing ngendi GPS lan komunikasi ora bisa digunakake. Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing paling drones ngarep-digawe duwe basis saka sistem panuntun dhumateng GPS, mundhut saka sinyal bakal mimpin kanggo mundhut saka paling akurasi panuntun dhumateng, kang bakal nyuda karusakan utawa ora ing kabeh.

    Kabeh iki nyata saiki (yaiku sing dituduhake ing Suriah).

    Minangka kanggo riflemen, ing kene lan saiki Tunguskas bisa bantuan karo pusat kontrol siji.

    Nanging ing prinsip, perlu kanggo nggawe kompleks robot anyar kanggo nglindhungi obyek perlindungan perimeter. Kompleks kasebut kudu ngusir serangan lemah lan serangan udara.
    Armament - bedhil mesin lan bedhil kaliber cilik.
    TsU miturut radar pusat (utawa TsKP).

    Nah, kanggo cemilan.
    Sistem pertahanan udara apa wae gumantung marang wong sing ngladeni. Lan iki sing utama.
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 18 September 2019 13:59
      +1
      Mesthine, ing wiwitan yaiku deteksi ancaman! "Titik" sabanjure kudu "penghapusan ancaman fisik"! (Kabeh jinis "newfangled" EWs bisa (kudu), nanging ing "penari"!). Fitur "spesifik" UAV uga mbutuhake panggunaan sarana karusakan khusus kanggo nglawan! Uga bisa dipandu pluru; nanging, maneh, "tartamtu" (!): kayata MNTK, "anti-pesawat paku" kanggo "Pantsir" ... rudal padha lan "cilik-ukuran" MLRS sing Tekhmash prajanji kanggo berkembang! Iki bisa dadi MLRS karo NURs (kalebu jam lan "thermobaric" ...) saka jinis sing digarap NATO ing pungkasan abad pungkasan, contone, Prancis ... Iki bisa digunakake dening MANPADS Strela-2 / 2M, sing dibubarake, dumunung ing warehouses panyimpenan sawise ngganti IR.GOS karo semi-aktif laser GOS ... iku bisa kanggo "reinkarnasi" alangan balon ing "cara anyar" .... contone, nggunakake copters "tethered" karo sumber. energi listrik lan telemetri liwat kabel-kabel .. amunisi teknik miturut "motif" tambang anti-helikopter Lan, mesthi, panggunaan gabungan sarana sing kadhaptar ...
  28. edvid
    edvid 18 September 2019 13:34
    0
    Kutipan saka TechnoID
    UAV, miturut data saka sensor ultrasonik penny lan lidar, bisa uga mabur kanthi autopilot ing dhuwur kurang saka 10m kanthi amplop terrain. Dadi, pertahanan udara ing kene ora efektif utawa larang. Cukup mung kanggo ngubengi obyek sing dilindhungi ing jarak tartamtu lan saka kabeh sisi kanthi sawetara lapisan bolong tenunan biasa - pita. Sadurunge, pager saka iku populer karo warga musim panas ...

    // ///....
    Sampeyan bisa nggunakake balon karo radar ing papan kanggo ndeteksi target mabur cilik ukuran cilik: https://army-news.ru/2019/04/obespechenie-raboty-zrk-po-nizkoletyashhim-celyam-bez-privlecheniya-aviacii- vks/
    Kanggo ngalahake target cilik, perlu kanggo nggawe amunisi sing cocog, umpamane, cangkang sing, sajrone bledosan, nggawe awan bledug konduktif sing mbusak bagean listrik utawa awan sing ngemot inhibitor sing dibutuhake - nalika mlebu ing asupan udara a mesin bensin utawa minyak tanah, sing terakhir mandheg ...
  29. alstr
    alstr 18 September 2019 13:41
    0
    Miturut cara, ana prabédan sing signifikan antarane Patriot lan S-300 / S-400.
    Kasunyatane yaiku rudal Patriot nyoba kanthi tepat target, dene misil pertahanan udara kita mbentuk kerucut unsur sing nggegirisi lan njeblug ing wektu sing paling gedhe kemungkinan kena. Lan dimensi conthong iki cukup gedhe (saka urutan sawetara puluhan meter ing ambane). mula kemungkinan dhuwur kanggo njupuk UAV (kerajinan tangan ora perlu akeh).

    Plus, kita duwe daya mbledhos luwih kuat (ana stupidly luwih saka iku), i.e. malah tanpa unsur ngrusak, iku bakal angel kanggo UAV makeshift urip.
  30. Earnest
    Earnest 18 September 2019 14:00
    +1
    ... piranti, kondisional ora nggunakake navigasi satelit, bakal bisa mabur saka titik A kanggo titik B. Saka memori. Titik B ing ngendi kahanan dadi serius. Sistem navigasi diuripake, piranti kasebut ngasilake panuntun dhumateng sing tepat, sawise iku nyerang target. Pira wektu sing dibutuhake? Sithik. Nanging nganti saiki, sampeyan bisa nyoba nyuda UAV kaya sing dikarepake ...

    Iki ditindakake kanthi luwih gampang, wis suwe ditindakake lan diarani "titik target jarak jauh" (landmark remot, titik tujuan tambahan - ana akeh pilihan kanggo jeneng kasebut). Yaiku, nalika sistem kontrol ngemot koordinat ora saka target dhewe, nanging sawetara titik referensi sing diselehake ing njaba lan algoritma kanggo ngitung koordinat target sawise amunisi (drone, operator amunisi, lan liya-liyane) tekan landmark iki. Secara primitif bisa diterangake minangka "fly liwat ana kanggo snag sing, banjur satus langkah menyang lor lan bang". Ing wektu sing padha, sawetara tugas ditanggulangi bebarengan, kalebu: kamungkinan saka nggunakake sinyal GPS sadurunge ngetik wilayah jangkoan sistem EW, banjur homing otonom tanpa nggunakake saluran komunikasi eksternal sing rentan kanggo karusakan EW, ngurangi root- panyimpangan rata-rata saka titik impact saka amunisi amarga "cekak" wilayah saka titik ngarahake remot menyang target nyata (pengaruh kesalahan sensor primitif ing jumlah panyimpangan saka koordinat target diwilang saka bener sing dikurangi), lsp.
  31. NF68
    NF68 18 September 2019 15:23
    +1
    Yen kita mutusake apa sing kudu disalahake, mula - aja ngguyu - ShKAS! Inggih, utawi kados mekaten. Sparka MG-34 utawa MG-42, nanging ShKAS luwih apik.


    + sistem larang kanggo ndeteksi lan ngarahake bedhil mesin ing drone / drone.
  32. Abang_Baron
    Abang_Baron 18 September 2019 15:48
    +1
    nggunakake pengontrol Rapsberry Pi

    Muga-muga penulis liyane paling ora ngerti apa sing ditulis.
    1. Mityai65
      Mityai65 18 September 2019 19:00
      +1
      Kutipan: Roman Skomorokhov, Sergey Pavlov
      Yen kita mutusake apa sing kudu disalahake, mula - aja ngguyu - ShKAS!

      Aku maca nganti titik iki ... Aku muter mripatku lan mikir, "Yagene, ing kasunyatan, ora quadruple Maxim?" Balistik peluru kasebut cukup apik kanggo awake dhewe ... lan dheweke dhewe apik .. lan ana gudang ... lan sampeyan bakal nemokake ara ShKAS ..
      P / S Aku nemokake spesialis saka lembaga riset ing sofa sabanjure ... wassat Kanthi buku ing tangan babagan kepahlawanan I-16 ing Spanyol ing 37 ...
      1. vladcub
        vladcub 18 September 2019 21:10
        +2
        Kita duwe sofa lengkap spesialis
  33. Rudel
    Rudel 18 September 2019 18:32
    +1
    Tansah disiksa dening pitakonan kasebut - apa spaceport rada dilindhungi saka drone kamikaze kasebut? Sawise kabeh, roket minangka target sing cocog - gedhe, dhuwur, ngadeg dhewe, kontras dhuwur ing kisaran IR amarga oksidator (ora nganggep Proton sing metu). Kajaba iku, bagean penting saka peluncuran ditindakake ing wayah wengi, nalika pesawat mabur 100 meter ing sadhuwure lemah ora nyata.

    Pendekatan kanggo spaceports dikenal, ana gambar satelit wilayah.
    Nyatane, pitakonan tetep karo autopilot lan posisi GPS. Nanging GPS macet ana? Paling ora Soyuz lan Angara duwe antena navigasi satelit sing dirancang mung kanggo posisi GLONASS / GPS. Lan padha bisa malah sadurunge wiwitan. Tegese, paling ora sejam utawa setengah jam sadurunge checkpoint, sinyal ora bisu.

    Yaiku, sampeyan kudu mabur menyang kendaraan peluncuran ing wektu sing ora sempit iki - lan mung. Tank sing ditusuk kanthi agen oksidasi bakal nemokake spark, apa wae bakal dadi cahya ing oksigen.

    Utawa aku kantun soko?
  34. vmasterv
    vmasterv 18 September 2019 18:41
    0

    Sadurunge, Korps Marinir AS wis nyoba glider saka Logistics Gliders. Banjur pangembang nyatakake yen model LG-1000 bisa ngirim barang liwat jarak nganti 120 km. Fitur utama anyar yaiku kesederhanaan lan murah. Glider minangka kothak plywood kanthi swiwi, ing njero diselehake kargo lan sistem elektronik paling gampang sing ngontrol operasi flaps lan unit buntut. Prototipe iki kira-kira mung $ 600 (telu luwih murah tinimbang pesawat parasut transportasi), nalika LG-1000 bisa nggawa nganti 1 ton kargo.
    1. Michael HORNET
      Michael HORNET 18 September 2019 21:02
      0
      Dadi KK uga nuduhake bedhil gelombang mikro kanggo mateni drone. Radiasi gelombang mikro sing diarahake ngobong kabeh elektronik. Luwih efektif tinimbang senapan mesin kanthi urutan gedhene, lan luwih aman kanggo wong liya, amarga peluru saka senapan mesin bakal nyebar ing area 6 km (telung km saben sisih) lan gampang mateni staf (mesthi, kilang minangka wilayah sing cukup pedunung)
  35. vladcub
    vladcub 18 September 2019 21:07
    +2
    Para penulis sing dihormati, matur nuwun kanthi sanget kanggo materi: topik kasebut relevan lan ora dingerteni.
    Aku duwe pitakonan: asring ana laporan ing media yen "Barmalei" nyerang Khmeinin kanthi bantuan Drones lan serangan kasebut ditolak, nanging ternyata Shell efektif?
    Lan siji liyane: kok persis ShKAS utawa MG'-42, mbokmenawa, ana bedhil mesin luwih modern?
  36. Karabas
    Karabas 18 September 2019 21:17
    0
    Lan sing paling ora nyenengake yaiku struktur iki meh ora katon kanggo radar. Lan yen mabur ing elevasi 50-100 meter, lan kanthi amplop lanskap, kabeh iku umume sedih kanggo pertahanan udara.

    Mungkin ing dhuwur 1 meter kanthi amplop lanskap kanthi kacepetan 0,01 km / jam nganti 200 km / jam. Ing kasus iki, aurdinka sing luwih serius bakal dibutuhake, ditambah sawetara jinis altimeter utawa radar shitty.
    Iki diwilang dening wong supaya roket kasebut bisa lepas landas, tindakake rute sing cocog karo terrain adhedhasar data GPS lan mung nyilem target, 486 daya prosesor, 16 MB RAM lan 1 GB memori hard disk dibutuhake.

    Inggih, iku meh kabeh. Maca babagan pershings, ing jaman semana, superkomputer minangka urutan gedhene sing luwih lemah, lan ing hulu ledak "bisu" wis ana peta wilayah kasebut, algoritma pangenalan ...
    Kanggo nyegah iki, "Rosehip-AERO" nggawe kolom navigasi palsu (wektu kanggo nggawe - sawetara menit)

    Aku nganggep ora. Iku mung bodho ngganti data saka sistem navigasi, kurang saka detik cukup.
    Saiki wong pinter bakal ngomong: sing bakal nulis program kanggo masturbators iki? Wangsulan kita yaiku: amarga organisasi teroris lan negara-negara Timur Tengah ora butuh dhuwit, kanthi gampang, bakal ana wong sing nulis program kasebut. Kanggo koper saka "ijo" - ana.

    Ora ana apa-apa khusus kanggo nulis ana, 5 menit nulis kanggo junior, nanging yen sampeyan kesed kabeh, kabeh ana ing github.
    Yen kita ditugasake kanggo nglindhungi tank minyak saka drone, banjur kita ndeleng pilihan iki: pisanan ngatasi masalah deteksi.

    Ya wis suwe diputusake. Kanggo nakal, kita menehi rahasia super duper, pangembangan paling anyar - radar mentek! ngguyu Nanging penduduk lokal ora bakal seneng karo bocah ajaib, ora bakal ana radiva lan tiluvizir ngguyu
    Yen kita mutusake apa sing kudu disalahake, mula - aja ngguyu - ShKAS!

    Aku setuju, iku mung laborious, sampeyan kudu ngarahake, puff karo ... Yen kita discard opsi kanggo laser piu-piu, Aku elinga artikel bab 5 taun kepungkur babagan gun mesin Australia karo tingkat geni saka 1 yuta. babak per detik. Dheweke pengin nglindhungi tanke. Nduweni prinsip operasi kaya amunisi kluster, yaiku akeh tabung sing dirakit dadi kaset, ing kaset amunisi kabeh dibuwang bebarengan, awan peluru dijupuk. Tingkat geni bisa tambah tanpa wates, sawise dijupuk, kaset dipecat kanthi otomatis lan sing anyar njupuk Panggonan.

    PS: Umumé, solusi paling apik kanggo nglindhungi obyek stasioner saka drone kasebut yaiku jaringan. Bodho nglindhungi obyek. Murah, efisien lan tansah dianggo nglirik
  37. Fenia04
    Fenia04 18 September 2019 23:04
    0
    Penargetan optoelektronik. Lan minangka deteksi awal, panemu arah swara kanthi screener sing diprogram kanthi elektronik kanggo gangguan sing ora ana gandhengane. Yen ana loro kiriman, iku bakal ngidini sampeyan kanggo nemtokake posisi Doel, lan malah ana saperangan peparingé saka mriem ZSU.
    ps iki dadi panginten ing mratelakake panemume amatir.
  38. mvmptzna
    mvmptzna 18 September 2019 23:13
    +1
    Sepisan, artikel sing apik. Tanpa urapatriotisme sing berlebihan.
    Bener. Menapa malih, yen serangan massive saka ara-ara samun saka sawetara arah, banjur ora ana kasempatan malah yen padha sok dong mirsani. Dheweke mung ora bakal entuk. Ora suwe, sanajan ing Suriah, pesawat primitif bakal tuwuh dadi rudal jelajah sing mabur kanthi cepet lan sithik kanthi amplop terrain.
    1. edvid
      edvid 20 September 2019 05:02
      0
      Cukup bener ngandika. Institusi kita, sing dirancang kanggo nglacak tren militer, digawa dening super-range, skala lan, nyatane, ora kejawab terobosan teknologi ing pangembangan teknologi pesawat mini. Nanging spesialis biasa ngelingake babagan iki pirang-pirang dekade kepungkur ing kaca forum sing relevan. Rega penny, drone sing gampang dirakit, ngidini sampeyan nggawe serangan gedhe ing obyek apa wae lan ora ana sistem pertahanan udara sing bisa nglindhungi serangan saka grombolan sing mabur kurang saka atusan lan malah ewonan drone. Paling kamungkinan, kita bakal weruh conto kasebut ...
  39. Operator
    Operator 18 September 2019 23:49
    0
    Kamentrian Pertahanan Arab Saudi nuduhake sisa-sisa "drone" sing nyerang obyek industri minyak lokal


    "Drone" Yaman - drone paling tanpa awak ngguyu
    1. dolfi1
      dolfi1 19 September 2019 03:08
      0
      Ana liyane gambar, lan padha duwe drones. Google takon.
  40. DimonSt
    DimonSt 19 September 2019 01:14
    +1
    Roman, kanthi hormat marang sampeyan, aja menehi komentar babagan apa sing sampeyan ora ngerti, nuwun sewu maneh ... hi
    Z.Y. Aku bisa nglebokake file, nanging aku ora pengin prinsip - nolak serangan Khmeimim, sanajan aku ora seneng KBP - saingan, nanging ora ana pitakonan kanggo wong-wong mau))
  41. Riwas
    Riwas 19 September 2019 07:16
    +2
    Dadi prinsip kiriman VNOS lawas sing apik bisa uga.

    Ya, sampeyan mung kudu nggunakake radar gelombang milimeter - padha bisa digunakake kanggo target kanthi RCS sing kurang, luwih entheng lan luwih cilik tinimbang radar jarak sentimeter.
    Saka sarana karusakan ing pinggiran obyek sing dilindhungi, sampeyan bisa nggunakake pejuang UAV sing bersenjata NAR karo shrapnel warheads.
    1. soko
      soko 21 September 2019 19:41
      -1
      Dear! Sampeyan kudu maca babagan persamaan dhasar radar lan kabeh bakal dadi jelas babagan radar gelombang milimeter. Lan aja lali maca babagan udan - sawetara panyebaran ora ngidini kesimpulan sing cepet-cepet.
  42. bk0010
    bk0010 19 September 2019 20:28
    +2
    Kanggo ngerti carane menehi hasil karo drones, sampeyan kudu katon ing pamburu bebek. Marang sing cilik banget, wenehake penjaga Vepri (supaya padha ngadeg ing sangisore jamur, mula ora bakal dicekel nganti suwe), utawa Benelli, yen ora ana panggonan kanggo nyelehake dhuwit, kanthi tembakan gedhe utawa buckshot. Kanggo nglawan drone sing luwih serius, siji kudu nguripake pengalaman Perang Donya II: kanggo nguripake bedhil anti-pesawat, lan ora 2-30 mm, nanging kaliber normal (57-100 mm), amarga projectile kaliber cilik kudu njeblug. cedhak banget karo target, lan iki mbutuhake sistem bimbingan sing larang lan efektif. Lan - bang, lan sampeyan wis rampung. Lan cangkang prasaja, sekring radio sing diowahi (nampa informasi babagan detonasi ora saka sinyal sing dibayangke saka target, amarga target kompleks, nanging saka sinyal saka jarak saka bedhil) lan kabeh, ora ana fragmentasi sing angel. sawah. Sampeyan kudu ora gumantung ing perang elektronik, IMHO: padha bakal defend piyambak marang ing Panggonan pisanan lan, bisa, ora kasil, lan padha mesthi ora Book "model". Masalah utama yaiku deteksi, lan deteksi ing cuaca sing ala lan ing wayah wengi iku penting banget (risiko drone ora dadi pitakonan). Aku bakal miwiti nyoba ngrampungake masalah kasebut kanthi bantuan AI (uga, kanggo nuduhake perkara sing padha karo petugas tugas, nanging bakal angel kanggo wong sing ndeleng langit sing kosong nganti suwe - mripat bakal kabur) , nampa informasi saka sawetara titik saka sistem optik multichannel. Radar - yen mung paling murah, sipil (kaya sing dipasang ing yacht).
  43. pvs512
    pvs512 24 September 2019 07:30
    0
    Gagasan babagan bedhil mesin iku apik. Sawise Rust, easel DShK (12,7 mm) dikirim menyang divisi kita. Ora jelas carane ndeteksi dheweke ing wayah wengi. Dheweke ora duwe aliran jet, kaya aku ngerti.
  44. Dobry_Anonim
    Dobry_Anonim 7 Desember 2019 14:51
    +1
    Senapan mesin ing menara lan drone AWACS (ora radar, mbokmenawa, nanging optik, IR, UV, nanging ora iku).