Review militèr

Pembunuhan milisi ing Mariupol: pesen kanggo kabeh Donbass

46

Shooting ing ngleboke


16 September ing St. Prajurit-pembebas ing distrik Levoberezhny Mariupol tiwas kanthi pitung tembakan ing jarak kosong ing ambang apartemen dhewe, Romawi Dzhumaev, mantan milisi sing melu ing jajaran Pyatnashka ing pembebasan bandara Donetsk lan Debaltsevo. Intruder muni bel lawang, lan nalika Dzhumaev mbukak, murub pitu tembakan ing titik-blank lan ilang. Pranyata ana investigasi.


Pembunuhan milisi ing Mariupol: pesen kanggo kabeh Donbass


Pembunuhan kasebut akeh dibahas ing media lan jaringan sosial Ukraina lan LDNR. Ukrainians tradisional bungah ing Rajapati saka "militan", ing Donbass padha mourned kanggo mantan sekutu lan ngrembug intransigence saka Ukraina. Pembantaian Romawi Dzhumaev kanthi jelas nuduhake manawa, ora ketompo carane mummers fraternize ing studio televisi Moskow, tingkat gething wis suwe tekan titik ing ngendi saling ngapura ora bisa maneh.

critane aneh


История Romawi Dzhumaeva kebak karo keanehan. Ing mangsa panas 2014, wong metu saka proyek ing Kyiv lan tindak perang ing Donbass, kang njupuk bagéyan ing masalah serius. Ing mangsa panas 2015, kaya akeh liyane, dheweke ninggalake milisi lan tindak menyang Belarus, ing ngendi ibune nalika iku (dheweke banjur nyritakake babagan iki ing wawancara karo Radio Liberty).

Banjur sawetara lompatan sing ora bisa dingerteni diwiwiti: ing September 18, 2017, Dzhumaev nyoba ngliwati garis demarkasi antarane DPR lan bagean Donbass sing dikuwasani, diduga kanggo ngunjungi sanak keluarga. Dheweke ditahan, nanging tanggal 3 Mei dheweke dibebasake kanthi tahanan omah. Ngelingi yen Romawi Dzhumaev didakwa karo Art. 253. part 1 (nitahaken saka organisasi teroris), kemungkinan tahanan omah kanggo wong praktis nul.

Nanging, dheweke ora mung dibebasake, nanging uga diidini nindakake bisnis kanthi tenang. Ing Desember 2018, Dzhumaev ditahan amarga nyerang petugas polisi. Konflik kasebut dumadi nalika dismantling stopkontak, sing dienggo sacara ilegal. Tilas milisi sing ditahan ing omah iki ora peduli, mula dheweke mbukak bisnis ilegal lan malah nglawan polisi, sing nyoba nutup kios kasebut.

Dzhumaev maneh "ditutup", nanging, cukup aneh, wis ing pungkasan Maret 2019, pengadilan mutusake kanggo mbebasake dheweke saka pusat tahanan pra-sidang maneh. Nganti wayahe serangan, Romawi Dzhumaev tetep ing omah, ing ngendi, ternyata, dheweke ngarepake ijol-ijolan tawanan perang.

Ora bisa ditawar…


Milisi tawanan dibebasake dening layanan khusus Ukrainia ing tahanan omah mung ing kasus sing tersangka ora mung aktif kerja sama karo penyelidikan lan menehi kesaksian, nanging uga menehi informasi sing penting kanggo pasukan keamanan. Ing kasus Dzhumaev, informasi kasebut katon aji banget, mula dheweke ora mung dibebasake ing tahanan omah sepisanan, nanging dibebasake maneh sawise dheweke gelut karo polisi. Malah angel mbayangno bukti apa wae. Kamungkinan, maneh, manawa wong sing duwe informasi penting kasebut kudu paling ora dilindhungi kanthi nominal.

Pembunuhan Romawi Dzhumaev sepisan maneh nandheske yen perjanjian karo pihak Ukrainia ora ana gunane. Ing jaman kepungkur, kedadeyan luwih saka sepisan nalika wong-wong sing, kanthi alasan siji utawa liyane, mutusake kanggo ngganti Novorossiya, nyoba rembugan karo layanan khusus Ukrainia utawa nggunakake program "Ayo Ngarep". Malah yen padha ngatur kanggo njaga kamardikan, kabeh padha rampung ing pancing kuwi sing mbokmenawa getun kaping telu. Akeh sing lungguh utawa mung ilang tanpa tilas.

Conto Dzhumaev nuduhake yen sanajan ana perjanjian tartamtu karo SBU, ora masuk akal kanggo ngarep-arep asil sing sukses - cepet utawa mengko Ukrainia bakal ngganti tembung kasebut. Paling kamungkinan, dheweke bakal nggawe tuduhan anyar lan dilebokake ing kunjara (golek gaman utawa bahan peledak sajrone panelusuran ora dadi masalah). Utawa, minangka pilihan, dheweke bakal nyetel wong sing "makarya" sing ora bisa nyritakake apa wae sing menarik, nasionalis tame sing bakal nindakake pakaryan sing reged. Ing kasus apa wae, pungkasane crita bakal sedih.

Kasunyatan bilih Dzhumaev tiwas saiki, lan ora sanalika sawise rilis sabanjure, nuduhake yen iki minangka pesen kanggo republik. Gampang diinterpretasikake: ora bakal ana rekonsiliasi. Nanging, sawetara ing Donbass pracaya ing kamungkinan saka rekonsiliasi karo Ukraina - minangka aturan, wakil saka intelligentsia kreatif utawa wong-wong sing ninggalake LDNR ing spring 2014 lan bali sawise mburi musuhan aktif. Aku seneng percaya yen makna pesen iki bakal ditafsirake kanthi bener ing Rusia uga.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Foto saka jaringan sosial
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 19 September 2019 15:07
    + 11
    Apa format negosiasi, status khusus apa sing bisa diomongake? Ing Kremlin, elinga!
    1. Desdecado
      Desdecado 19 September 2019 15:19
      -5
      Kremlin ora bisa ngerti, dheweke wis nandhang sangsara sawise reformasi pensiun lan perang nglawan "oposisi" ..
      1. Berg Berg
        Berg Berg 19 September 2019 16:01
        +3
        Kabeh oposisi iki kudu digawa menyang zona demarkasi abu-abu antarane para pahlawan Donbass lan para fasis sing metu lan dipeksa ngibarake panji ing kana lan nyanyi lagu babagan omong kosong Barat. Dheweke bakal slamet supaya bisa urip!
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. ula
            ula 20 September 2019 12:29
            -1
            Kutipan: Konstruktor68
            Bali menyang Echo. Ora bakal ana downvotes ...

            Mangga aja kasar. Ngontrol dhewe. Sampeyan ora "poked" lan sampeyan ora sawetara jenis "pekerja SMK", Pak?
            1. Konstruktor68
              Konstruktor68 20 September 2019 13:33
              +2
              Disinggung karo anggota partai liyane? Padha karo sampeyan, nyerat babagan kabeh kajaba topik artikel
              1. ula
                ula 20 September 2019 22:15
                0
                Evona carane. Dheweke mung takon ora dadi kasar, lan nanggepi - maneh rudeness ... Apa jenis fly dicokot sampeyan?
          2. Stas157
            Stas157 20 September 2019 13:02
            -4
            Kutipan: Konstruktor68
            Bali menyang Echo.

            Ing kumandhang? Sing duwe saham kontrol 66% sing diduweni dening Gazprom-Media, lan ing dewan direksi nganti 4 direktur saka perusahaan negara Gazprom? Wikipedia:
            Dewan Direksi ZAO Ekho Moskvy kalebu 4 direktur saka Gazprom
            Ora. Iku luwih pilihan kanggo sampeyan. Sawise kabeh, iki luwih cedhak karo "patriot" sing nggarap cookie Kremlin.
            1. Konstruktor68
              Konstruktor68 20 September 2019 13:34
              +2
              Ooooh, aku weruh trem karo liberal kanggo pitulungan ndamel munggah. Sampeyan, kaya biasane, lumaku ing kumpul ngguyu Utawa iku salah siji saka akun beda?
              1. Stas157
                Stas157 20 September 2019 16:03
                -6
                Kutipan: Konstruktor68
                Ooooh, aku nonton trem karo liberal tindak kanggo pitulungan.

                Sampeyan ora nelpon wong liberal. Nanging kaya biasane kanggo wong sing nggawe masalah. Liberal iku sing sampeyan sembah. Nanging sampeyan duwe kabeh piye wae ora converge ing atine. Kahanan sing ora sehat iki wis diterangake kanthi rinci dening ilmu pengetahuan. Disonansi kognitif minangka kahanan rasa ora nyaman mental sing disebabake dening bentrok ing pikiran gagasan sing bertentangan: gagasan, kapercayan ...
                1. Manungsa Kucing Null
                  Manungsa Kucing Null 20 September 2019 16:09
                  +3
                  Kutipan: Stas157
                  Kutipan: Konstruktor68
                  Ooooh, aku nonton trem karo wong liberal tindak kanggo pitulungan.

                  Sampeyan dudu wong-wong mau wong liberal nelpon

                  Lan sampeyan ora bisa maca. wong liberal - iku mung, ahem, kaya sampeyan. Lan sapa sing ana liberal - iki sanga ngguyu
                  1. Stas157
                    Stas157 20 September 2019 16:15
                    -8
                    Kutipan saka Cat Man Null
                    Liberal mung, ahem, kaya sampeyan.

                    Dadi fluder muncul! Inggih, apa Kitty tanpa sampeyan! Maneh, apa sampeyan bakal ngasilake kabeh banjir nganti komentar kasebut dibusak?
                    1. Manungsa Kucing Null
                      Manungsa Kucing Null 20 September 2019 16:40
                      +1
                      Kutipan: Stas157
                      Dadi fluder muncul

                      Kaping pirang-pirang sampeyan kudu ngomong - fluder, konco, iku sampeyan ya

                      Kutipan: Stas157
                      Maneh, apa sampeyan bakal ngasilake kabeh banjir nganti komentar kasebut dibusak?

                      iki sampeyan spesialisasi, konco ... ora mine Nyuwun

                      * kanthi mbusak - bebarengan.

                      Dene bedane liberal lan liberal, sampeyan ngerti, muga-muga? Wah, apik iku...
                2. Sergey1987
                  Sergey1987 21 September 2019 11:44
                  +2
                  Kutipan: Stas157
                  Liberal iku sing sampeyan sembah

                  Paling sampeyan maca sapa sing liberal sadurunge nulis omong kosong.
        2. ula
          ula 20 September 2019 12:23
          -4
          nggawe biaya anyar lan dikunjara (nemokake senjata utawa bahan peledak sajrone panelusuran ora dadi masalah).

          Apike, apa iki uga ditrapake kanggo FSB kita, sing asring nyekel teroris? Banjur meh saben minggu nuduhake sawetara "pegawe tamu"; brosur kanthi bahan sing dilarang; gaman lan bahan peledak. Ing endi jaminan yen iki minangka "penahanan barmaley" sing nyata, lan dudu pagelaran kanggo "tabuh / lintang"?
          Ing topik: Nuwun sewu. Nanging apa sing dikarepake? Mung ana siji negara ing donya sing ngapura lan malah menehi ganjaran (nganti penghargaan paling dhuwur) sing nglawan lan mateni prajurite (lan kanthi kekejeman). Lan negara iki ora Ukroland.
    2. Lbt21
      Lbt21 19 September 2019 15:33
      0
      Apa sampeyan ngusulake perang?
    3. Svarog
      Svarog 19 September 2019 15:45
      +4
      Kutipan: 210 okv
      Apa format negosiasi, status khusus apa sing bisa diomongake? Ing Kremlin, elinga!

      Dheweke ora bakal sadar. Dadi wong-wong mau bakal narik nganti saben wong mati ana ing kono, utawa nganti wong-wong padha buyar.
      1. Edik
        Edik 20 September 2019 16:42
        0
        Kutipan saka Svarog
        Dheweke ora bakal sadar. Dadi wong-wong mau bakal narik nganti saben wong mati ana ing kono, utawa nganti wong-wong padha buyar.

        Vladimir, apa sampeyan pancen duwe visi babagan carane nggawe perdamaian ing Ukraina?
        1. Sergey1987
          Sergey1987 21 September 2019 11:46
          +1
          Quote: Edik
          Vladimir, apa sampeyan pancen duwe visi babagan carane nggawe perdamaian ing Ukraina?

          Dheweke ora duwe visi, mung kritik kosong ing saben artikel babagan kabeh lan kabeh.
        2. Kaldon48
          Kaldon48 23 September 2019 01:44
          +2
          Ora ana sing duwe visi iki kanggo wektu sing suwe, Amerika Serikat wis nyebar kekacauan ing kana lan cocog karo dheweke, saiki kabeh wong wis kesel banget karo Ukraina, nanging kabeh wong wedi apa sing bisa kedadeyan nalika abses iki pecah.
    4. vkl.47
      vkl.47 20 September 2019 01:06
      0
      Sampeyan perlu kanggo macet loro Right-Secrets lan Aidars ing Ukraina. Nggawe tim lan macet mau. Saben uwong ngerti alamat.
    5. Konstruktor68
      Konstruktor68 20 September 2019 05:51
      +2
      210okv
      Wingi, 15:07
      Apa format negosiasi, status khusus apa sing bisa diomongake? Ing Kremlin - elinga
      !

      Aja mbuwang ing penggemar. Banjur sedulur-sedulurmu ing bengkel saka Echo lan Rain wis digawa liwat benjolan. Nganti saiki, apa wae negosiasi lan persetujuan babagan format Normandia murni deklaratif lan ora bisa dieksekusi ing kasunyatan. Iki dimangerteni saben wong sing melu proses kasebut (mung njerit ing VO kaya sampeyan ora ngerti). Ukraina dhewe ora siap menehi status apa wae, sanajan Kremlin dumadakan pengin.
  2. Bykov.
    Bykov. 19 September 2019 15:07
    +2
    .Ing kasus Dzhumaev, informasi kasebut, ketoke, nduweni sifat sing larang, mula dheweke ora mung dibebasake ing tahanan omah .....

    Kanggo pernyataan kaya ngono, sampeyan kudu duwe alasan sing apik. Ana sawetara asumsi.
  3. Desdecado
    Desdecado 19 September 2019 15:07
    +1
    Padha supaya wong lunga - supaya matèni wong .. Senajan, kang menehi kritik dening kasunyatan sing ora ndhelikake akeh, kanggo sijine iku mildly, sapa bisa menehi hasil karo wong.
    1. Lbt21
      Lbt21 19 September 2019 15:41
      +4
      Kenapa artikel kasebut ora nyatakake bisnis apa sing diduweni? Informasi katon yen dheweke duwe kafe sing digantung ing Ukrainia. Gendéra lan peserta saka ATO wis 10% diskon
  4. Andrey Nikolaevich
    Andrey Nikolaevich 19 September 2019 15:16
    +7
    Kabeh artikel kebak versi.
    Buktine ZERO.
  5. bukak
    bukak 19 September 2019 15:29
    +4
    Pitu peluru ing jarak sing cedhak yaiku saka gething gedhe utawa psikosis.
  6. Molot1979
    Molot1979 19 September 2019 15:33
    + 20
    Lan, maaf, apa mantan milisi sing lali ing Mariupol? Utawa dheweke ora ngerti sapa sing ditangani? Utawa ngarep-arep yen tembung "mantan" menehi jaminan? Kahanan kasebut ora luwih pinter tinimbang yen ing taun 1942 salah sawijining prajurit Tentara Merah lunga menyang Polandia kanggo ngunjungi sanak keluarga lan kanca-kanca. Lan ana wong Jerman ala sapisan - lan tembok. Wah, dheweke ora nyangka saka dheweke ...
    1. Lbt21
      Lbt21 19 September 2019 15:38
      + 16
      Sawise SBU dirilis, tegese nightingale kita nuthuk! Dadi sedulur-sedulur sak lawase sing mlayu-mlayu uga bisa tamparan supaya ora umum !!
      1. Rusfaner
        Rusfaner 20 September 2019 08:30
        +1
        "... sedulur-sedulur mbiyen sing minggat, bisa uga tamparan, supaya ora dadi pakulinan!!" (karo)
        Lan dheweke bakal nindakake perkara sing bener - yen dheweke "nothuk", dheweke "kecanthol" akeh wong nganggo ilat ...
        Babagan omah misterius ing Mariupol (sawise perang angel kanggo LDNR!), Molot1979 nulis kanthi apik ing ndhuwur.
  7. tihonmarine
    tihonmarine 19 September 2019 16:06
    +2
    Ukrainia kanthi tradhisional seneng amarga mateni "militan"
    , Kanggo wong-wong mau, rajapati apa wae kaya game, menang kanthi keplok bungah, nanging banjur ana wong urip. Kabeh iku ngluwihi pangerten.
    1. Lbt21
      Lbt21 19 September 2019 23:42
      0
      Kabeh wis jelas - dheweke dadi mungsuh! Kita uga seneng banget nalika, ing taun 43, Tentara Abang njeblug ewonan wong Jerman ing lemah!
  8. teknologi3030
    teknologi3030 19 September 2019 16:19
    + 10
    Prakara peteng, perang banjur urip tanpa umpetan, kepiye?
  9. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 19 September 2019 16:32
    +8
    Versi sing ora bisa dimangerteni dening penulis. Donya luwih prasaja tinimbang sing katon ing Internet))) Dadi aku mung bisa menehi saran rong versi: 1st - kriminalitas prasaja kanthi basis kegiatan wirausaha; 2nd - penghapusan pengkhianat dening layanan khusus LDNR. Nanging sakperangan alesan aku luwih condong menyang versi kapindho.
    1. Kronos
      Kronos 19 September 2019 22:07
      -1
      Versi 2 mamang amarga, sayange, layanan khusus DPR banget banget kanggo iki, sing gampang mateni sapa wae sing dikarepake.
      1. Lbt21
        Lbt21 20 September 2019 00:15
        0
        Kanggo mbanting kaya kecoa Ing lawang mlebu, Mossad ora dibutuhake, kanggo iki, pasukan DPR dhewe bakal cukup, ora kanggo sebutno spesialis kita!
  10. roket757
    roket757 19 September 2019 16:59
    +2
    Mendhung banget ... kaya ing konflik kasebut!
    Senajan, minangka bebaya, iku cukup cetha yen sembarang dregs, misunderstandings, ora bakal migunani kanggo penyayang kanggo nglakoake munggah.
  11. Sergey Kab
    Sergey Kab 19 September 2019 17:03
    -2
    Sawetara jinis aliran kesadaran. Sawise mariyuana. penulis kobong ... PS - kanggo patriot apes sing saiki bakal nyerang kula - Aku kanggo USSR, ora kamardikan.
  12. Roman1970_1
    Roman1970_1 19 September 2019 17:06
    +2
    Ing jaman kepungkur, kedadeyan luwih saka sepisan nalika wong-wong sing, kanthi alasan siji utawa liyane, mutusake kanggo ngganti Novorossiya, nyoba rembugan karo layanan khusus Ukrainia utawa nggunakake program "Ayo Ngarep".

    Yagene ora ana pilihan ing kene yen dheweke dipateni dening wong saka "Novorossia"
    Kesimpulan kasebut nuduhake dhewe
  13. ioan-e
    ioan-e 19 September 2019 17:28
    +2
    ora ketompo carane akeh mummers fraternized ing studio televisi Moscow

    Lima plus! Balabols kosong wis raked ing!
  14. parusnik
    parusnik 19 September 2019 19:42
    +1
    - Crita rumit.
    Apa bener, Watson.
  15. tank64rus
    tank64rus 19 September 2019 19:47
    +1
    Pesen ing semangat Abad Pertengahan nalika utusan sing nggawa tawaran perdamaian dikirim maneh mati. Kaya ta nalika nggegirisi beteng, wong-wong sing ngepung padha ngunggahake gendera ireng, tegese ora ana seprapat ing beteng kanggo sapa wae.
  16. LeonidL
    LeonidL 19 September 2019 22:00
    +1
    Para partisan dipercaya SD lokal lan teka kanthi ngaku ...???? Iki minangka retardasi mental utawa ngiyanati, nanging uripe pengkhianat iku dhuwit. Sapisan pengkhianat, sapa sing bakal percaya? Utamane yen wis kosong lan ora ana informasi sing migunani. Produk sekali pakai....
  17. yowis
    yowis 20 September 2019 01:38
    +1
    Iki pesen saka Federasi Rusia: Ukraina nunggu kudeta ing Moscow.
    1. tracer
      tracer 20 September 2019 04:05
      -2
      Padha bakal trample ing ... forelocks.
  18. Dmitry84
    Dmitry84 20 September 2019 09:52
    +2
    Inggih, kesimpulan saka penulis. Yen milisi sing dipateni dadi pengkhianat, dheweke lan wong liya bisa mateni dheweke, sadurunge "mbuwang panah" ing saben liyane. Nanging sapa sing dadi duweke dhewe kanggo dheweke, lan sapa wong liya ...
  19. Aldmit_2
    Aldmit_2 23 September 2019 18:23
    0
    Dheweke uga bisa ngeculake amarga ora bisa mbuktekake. Mulané wong-wong mau nglilani dhèwèké mlebu kunjara.