Review militèr

Janji SAM Lower AD. Tambahan murah kanggo "Patriot"

29
Saiki, pakaryan lagi ditindakake ing Amerika Serikat kanggo nemokake cara sing apik kanggo ngembangake pertahanan udara. Konsep anyar babagan kompleks berlapis lagi digarap, sing kalebu sawetara komponen utama saka macem-macem jinis. Unsur kunci pertahanan udara kasebut kudu dadi sistem rudal anti-pesawat LOWER AD sing janjeni. Proyek iki wis liwat sawetara tahapan awal lan anyar gaman metu kanggo testing.



Sampel sistem pertahanan sing diusulake, kalebu. LOW AD


Sistem lapisan


Pangembangan sarana anyar pertahanan udara operasional-taktis isih ditindakake utamane ing tingkat konsep umum lan pangembangan syarat kanggo peralatan. Komando Pengembangan Kapabilitas Tempur (CCDC) nduwe peran utama ing proses iki. Pungkasan musim gugur, CCDC ngumumake pertimbangan utama babagan topik iki lan ngumumake cara kanggo pangembangan pertahanan udara. Swara wektu kepungkur, pangembangan wis maju kanthi nyata, lan salah sijine bakal dites.

Konsep pertahanan udara dibentuk kanthi munculé ancaman karakteristik anyar. Ing taun-taun pungkasan, risiko sing ana gandhengane karo kendharaan udara tanpa awak - siji utawa klompok. Pangembangan senjata kanthi tliti dhuwur ing kabeh kelas uga terus. Kanggo nglawan ancaman kasebut, sarana perlindungan anyar dibutuhake.

Konsep pertahanan anyar saka CCDC nyedhiyakake nggawe sistem berlapis, kalebu enem "lapisan" utawa "kubah" sing nglindhungi wilayah lan obyek sing diwenehake. Beda "lapisan" kalebu cara sing beda. Disaranake nggunakake sistem radar anyar, sistem intersepsi laser lan rudal. "Kubah" nomer enem paling gedhe diusulake bakal digawe nggunakake sistem pertahanan udara LOWER AD sing janjeni. Tugase yaiku ndeteksi lan nyegat target ing jarak maksimal.

Proyek LOWER AD


Saiki, sistem pertahanan udara sing paling dawa lan efektif ing Angkatan Darat AS yaiku sistem pertahanan udara Patriot. Komplek iki diusulake kanggo ditambah karo sing anyar, sing saiki dikenal minangka Low-Cost Extended Range Air Defense (LOWER AD). Sebutan pisanan babagan pangembangan iki nuduhake musim gugur taun kepungkur. Wiwit kuwi, CCDC lan perusahaan sing gegandhengan wis bisa nindakake bagean saka karya sing dibutuhake lan saiki wis siyap kanggo tes.

Gagasan utama proyek LOWER AD yaiku nggawe sistem pertahanan udara sing disederhanakake lan luwih murah, luwih murah tinimbang Patriot ing sawetara paramèter. Komplek sing luwih murah bakal nggawa rudal sing luwih akeh kanthi jarak sing luwih cendhek. Tugase yaiku ngalahake misil jelajah subsonik utawa nyerang sistem tanpa awak. Target sing luwih kompleks saka jinis liyane disaranake ditinggalake kanggo sistem pertahanan udara Patriot. Panggunaan gabungan Patriot lan LOWER AD samesthine bakal nyedhiyakake rasio efektifitas pertempuran lan biaya operasi sing nguntungake.

Rincian teknis LOWER AD durung dilaporake, nanging tujuan utama proyek kasebut, uga cara kanggo nggayuh, wis dijenengi. Kanggo nambah kualitas tempur sistem pertahanan udara, perlu kanggo nggawe sistem pertahanan rudal ukuran suda, sing bakal nambah beban amunisi portabel saka peluncur. Sampeyan kudu nemokake kombinasi optimal saka komponen sing ana lan anyar. Direncanakake nggunakake sirah homing lan warhead sing luwih prasaja lan murah kanthi karakteristik ing tingkat sing tepat.

Kemungkinan katon


Taun kepungkur, Pentagon nerbitake presentasi babagan pangembangan luwih saka macem-macem sistem rudal taktis. Bebarengan karo perkembangan liyane, dokumen iki nggambarake sistem pertahanan udara berlapis anyar kanthi enem "lapisan". Slide kasebut kalebu gambar sawetara komponen sistem pertahanan udara LOWER AD.

Peluncur otomatis sing ditampilake digawe adhedhasar sasis mobil telung poros lan dilengkapi piranti angkat kanggo transportasi lan wadah peluncuran. Miturut macem-macem sumber, peluncur kasebut bakal bisa nggawa nganti 25 misil saka jinis anyar. Saka sudut pandang beban amunisi sing siap digunakake, varian LOWER AD iki bisa dadi juara nyata ing antarane sistem pertahanan udara Amerika modern.

SAM kanggo LOWER AD katon padha karo produk liyane saka sawijining kelas. Dheweke bisa njaluk awak silinder karo fairing sirah nuding, kang bakal diinstal rong pesawat saka pesawat. Karakteristik teknis roket kasebut isih durung dingerteni. Nanging, iku cetha sing ing sawetara bab bakal ilang sistem pertahanan rudal Patriot.

Ketoke, presentasi taun kepungkur mung nggambarake tampilan CCDC babagan tampilan sistem pertahanan udara sing janjeni. Nalika iku, proyek LOWER AD lagi dikembangake lan ora bisa dipungkiri yen penampilane durung ditemtokake. Sampel nyata saka jinis peralatan anyar bisa uga beda banget karo sing ditampilake sadurunge.

Rencana tes


Sawetara dina kepungkur, CCDC ngumumake rampunge bagean saka karya desain ing topik LOWER AD. Kahanan saiki ngidini tes pisanan sistem pertahanan udara ing konfigurasi sing luwih gampang. Acara pisanan saka jinis iki bisa kedadeyan ing minggu ngarep.


Kemungkinan munculé peluncur saka kompleks AD LOWER


Uji coba pertama roket prototipe dijadwalake kanggo kuartal kaping papat taun fiskal 4. Iki tegese tes kasebut kudu ditindakake sadurunge akhir September. Bisa uga SAM eksperimen saka desain sing disederhanakake wis dikirim menyang salah sawijining situs tes, ing ngendi tes lagi disiapake. Nindakake peluncuran mbuwang bakal ngidini ngumpulake data sing dibutuhake kanggo pangembangan proyek kasebut.

Taun ngarep direncanakake bakal digunakake kanggo pangembangan proyek kasebut. Tes penerbangan lengkap bakal diwiwiti ing FY2021. Tujuan utama yaiku kanggo nguji kemampuan rudal kanggo nggayuh target udara kelas sing wis ditemtokake. Wektu kanggo ngrampungake kegiatan kasebut durung ditemtokake. Mulane, wektu adopsi LOWER AD menyang layanan tetep ora dingerteni.

SAM minangka solusi kanggo masalah


Saiki, Angkatan Darat AS bersenjata karo sawetara jinis sistem anti-pesawat sing menehi solusi kanggo macem-macem tugas. Ing wektu sing padha, pertahanan udara sing ana nduweni kekurangan lan kelemahane. Kanggo ngatasi masalah kasebut, diusulake kanggo ngembangake sawetara conto sing janjeni, kalebu. nggunakake prinsip operasi anyar.

Senjata adhedhasar prinsip anyar diusulake kanggo ditambah karo sistem rudal "tradisional" - ing kapasitas iki, produk AD LOWER dianggep. Tugas utamane yaiku mbantu kompleks Patriot kanggo ngatur fasilitas pertahanan udara. "Patriot" bisa tekan target sing beda-beda, nanging ing sawetara kasus, iku keluwih lan ora perlu larang. Disaranake kanggo mindhah target jinis iki menyang sistem pertahanan udara LOWER AD kanthi beban amunisi rudal sing luwih murah.

Pendekatan iki kanggo pangembangan pertahanan udara minangka kapentingan khusus. Tentara ngrancang kanggo nerusake operasi lan pangembangan sistem pertahanan udara Patriot, nanging kanthi podo karo, sistem anyar saka macem-macem kelas lan jinis bakal digawe. Asil proyek LOWER AD kudu dadi restrukturisasi pertahanan udara sing nyata, sing bisa menehi solusi kanggo kabeh misi pertempuran kanthi keluwesan panggunaan sing luwih gedhe. Faktor penting yaiku kamungkinan nggunakake misil sing efektif, nanging luwih murah.

Nanging, tabungan sing dikarepake winates banget. Disaranake supaya ora modernisasi sistem pertahanan udara sing ana kanthi nggunakake misil sing luwih murah, nanging nggawe sistem anti-pesawat anyar. Mangkono, kesimpulan teknis lan ekonomi saka roket sing disederhanakake sebagian diimbangi karo biaya ngembangake lan nggawe kabeh unsur AD LOWER liyane. Apa sebabe dheweke ora miwiti nggawe rudal anyar kanggo sistem pertahanan udara sing ana - ora jelas.

Proyek LOWER AD sing janjeni saiki ing tahap awal. Ketoke, wangun utama sistem pertahanan udara ing mangsa ngarep wis ditemtokake lan sawetara solusi sing dibutuhake wis ditemokake. Ing mangsa ngarep banget, rudal eksperimen bakal ngalami tes uncalan, sing bakal ngidini desain terus. Asil sing luwih serius bakal katon mung ing 2021 utawa mengko.

Informasi babagan asil tes drop misil LOWER AD bisa uga katon ing mangsa ngarep. Iki bakal ngidini sampeyan nimbang proyek anyar kanthi luwih lengkap lan luwih akurat prédhiksi masa depan. Nanging, kesimpulan sing paling lengkap lan akurat mung bisa ditindakake ing awal taun rongpuluhan - sawise paling ora bagean saka tes utama wis ditindakake lan kualitas nyata sistem pertahanan udara anyar wis ditemtokake. Apa LOWER AD bisa dadi solusi kanggo masalah penting pertahanan udara Amerika - wektu bakal ngomong.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
CCDC Tentara AS, defense-blog.com
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Avior
    Avior 21 September 2019 06:32
    +6
    Angkatan Darat AS bersenjata karo sawetara jinis sistem anti-pesawat sing menehi solusi kanggo macem-macem tugas.

    Saiki, darat Amerika bersenjata nganti 2 kompleks - Patriot lan Avenger adhedhasar misil MANPADS. Sing jelas ora cocog karo ancaman sing ana. Dheweke uga ngeculake Nasams, nanging ora kanggo awake dhewe.
    Percaya diri babagan keunggulan udara Amerika gagal banget.
    Senadyan kasunyatan sing padha duwe pesenan karo pluru sistem pertahanan udara kapal.
    Apa padha ora njupuk solusi siap-digawe ing wangun zur essm ora cetha.
    Ketoke, amarga padha duwe sistem operator darat kanthi kapisah, navigasi kanthi kapisah, lan marinas uga ngupayakake pesenan kanthi kapisah, lan iki wis digawa menyang titik absurd.
    1. roket757
      roket757 21 September 2019 07:13
      +5
      Kutipan saka Avior
      Senadyan kasunyatan sing padha duwe pesenan karo pluru sistem pertahanan udara kapal

      Sing mesthi? Apa kabeh dijamin bisa digunakake kanthi efektif?
      Topik iki wis suwe dibahas lan ora ana sing bisa mbuktekake manawa dheweke duwe kabeh sing paling dhuwur, amarga bantahan kasebut serius banget!
      Ngomong-ngomong ..... yen sampeyan ngelingi, deleng, ngitung, muncul pitakonan - ing ngendi paus minke pancen paling apik ??? Ora paling, nanging mesthi paling apik?
      1. Avior
        Avior 21 September 2019 07:16
        +1
        Lan apa salah karo wong-wong mau karo kapal?
        Essm minangka rudal jarak menengah sing apik banget.
        Apa bantahan marang?
        1. roket757
          roket757 21 September 2019 07:19
          0
          Sajrone dhiskusi, asil / asil tes dianggep, lan dudu pariwara produsen ...... ora menehi inspirasi militer dhewe.
          1. Avior
            Avior 21 September 2019 07:59
            0
            Blok 2 saka ESSM dikembangake dening konsorsium 12 negara, rampung wareg, diadopsi
          2. donavi49
            donavi49 21 September 2019 08:38
            +1
            ESSM iku salah siji sing paling (utawa rodo paling, siji kudu nimbang Aster sing wis) nyebar pluru basis kapal ing donya. operate 16 negara.

            Klebu Thailand kanthi 2 fregat:

            Meksiko - basis saka armada 20+ taun, 8 kapal dhawuh, 1 ditampa.

            Finca non-bloc kaget kabeh wong nalika dheweke milih ora Sigma / wong liya, nanging proyek dhewe, ing galangan kapal dheweke. Sirah siji lagi dibangun lan 4 wis dhawuh. Kabeh karo ESSM.

            Jepang, sing nggawe kompleks iki minangka sing utama ing armada.
        2. maidan.izrailovich
          maidan.izrailovich 21 September 2019 09:19
          +2
          Essm minangka rudal jarak menengah sing apik banget.

          Sapa lan kapan dipriksa ing kahanan pertempuran? Lan kabeh iku "apik banget" karo wong-wong mau lan karo "Patriot". lol
          1. donavi49
            donavi49 21 September 2019 09:22
            +4
            Inggih, punika game mbebayani sakabèhé. Sawise kabeh, siji bisa ngomong sing Shtil-1, Redoubt, Fort lan malah Gibka wis tau dites ing kahanan pertempuran lan bisa uga ana minangka karo Patriot.

            Lan ya, mesthine sampeyan dhewe ngerti UFO sing bisa nyerang S-300 Siria. Miturut jinis, sampeyan ndeleng, ora mung PAK-2/3 ora bisa, liyane malah luwih elek. Dadi kanggo ngomong, kanggo straighten metu jotosan reputasi.
            1. roket757
              roket757 21 September 2019 10:21
              0
              Saiki wis jelas dominasi sarana serangan !!!
              Padha mung kebanjiran karo bhinéka, lan malah faktor kuantitatif bisa muter peran ngrusak sawijining! Faktor penting liyane! Sarana serangan bisa ngrusak, efektif lan relatif kaya bisnis!!!
              Sing. akeh sing bisa duwe lan nggunakake akeh lan bebarengan!!!
              Возвращаемся к очевидному ...... хочешь иметь эффективную защиту, держи на готовые средства нападения(танки), чтоб быстро, эффективно лишать противника возможности нападать!!!
            2. OgnennyiKotik
              OgnennyiKotik 11. november 2020 19:10
              -1
              Kutipan saka donavi49
              Calm-1, Redoubt, Fort lan malah Gibka wis tau dites ing kahanan pertempuran lan bisa uga ana karo Patriot.



              Salam saking 2020. Torah, cangkang lan S-300 dipriksa. Pangarep-arep ora bener.
  2. andrewkor
    andrewkor 21 September 2019 06:59
    +2
    Nganti jago ngetok-ngetok ubun-ubune, padha simpati, malah “Kubah” ora kuwasa, jebule!
  3. RWMos
    RWMos 21 September 2019 08:28
    +1
    Ing dina kapitu, Sharp Eye Indian weruh sing siji tembok ilang ing pakunjaran. Kasur mung saiki nyadari yen pasukan mungsuh bisa nyerang dhewe, malah saka udhara, mula butuh pertahanan udara.
    Apa sampeyan ngerti kenapa kabeh gaman kasur eksklusif nyerang? Kaping pisanan, luwih gampang ditindakake tinimbang sing pertahanan, rudal anti-pesawat, umpamane, dadi target kaping pindho ing babagan manuver. Lan kaping pindho, luwih gampang nyumerepi mie ing kuping kanthi nuduhake pedhang, dudu tameng. Malah ing musium, mesthi ana tameng luwih sithik tinimbang pedhang - kurang menarik kanggo pengunjung. Lan yen ana iklan, banjur produk luwih gampang didol. Sawmill limang tembok ora pengin krungu bab expedency lan efficiency
    Apa sebabe dheweke ora miwiti nggawe rudal anyar kanggo sistem pertahanan udara sing ana - ora jelas.

    Sing jelas - dheweke ngethok kasur favorit lan mie gantung ing kupinge. Aku Wigati maneh sistem "Extended Range". Alasane banget prasaja - sing luwih cendhek, sing luwih murah regane, sing kurang bisa dipotong. Lan kasunyatan manawa ora ana apa-apa kanggo nutupi zona sing cedhak iku omong kosong, tugas kita yaiku nyisihake dhuwit, lan ora nyedhiyakake pertahanan udara.
    1. Lopatov
      Lopatov 21 September 2019 10:11
      +4
      Sampeyan ora bener. Amerika mung meh rampung ngalih fungsi pangayoman marang target udhara kanggo pesawat dhewe.
      Nanging, kasunyatan wis diganti, tugas anyar wis katon yen aviation ora bisa nindakake kanthi standar - perang nglawan senjata lan UAV ("C-RAM, C-UAV lan Counter Cruise-Missile Defenses" © )
      1. RWMos
        RWMos 21 September 2019 10:21
        +1
        Kepiye sampeyan mbayangake proteksi marang target udhara yen ana perang skala lengkap karo mungsuh sing cocog mung nggunakake penerbangan ?! Utamane yen sajrone jam penerbangan, pejuang apa wae wis kaping pirang-pirang, utawa malah urutan gedhene, luwih akeh jam layanan ing lemah? Ora bakal ana angkatan udara sing cukup, mung kanggo numpes angkatan udara mungsuh nganti oyod. Ing cara sing padha, sampeyan bisa nemtokake nimbali rudal kanggo Angkatan Rudal Strategis dhewe lan ora siram karo TAADs lan bodho liyane kaya Aegis, dening cara, nanging ana sing padha ora nemtokake kanggo Angkatan Udhara - iku malah luwih logis ana. ora ana wong liya sing duwe akeh operator pesawat, lan ngluncurake rudal anti-kapal sing bisa dadi mungsuh sing luwih cilik tinimbang sing taktis lan bersayap. Lan padha nutupi operator pesawat karo kapal
        Sampeyan salah, kasur mung turu liwat ... ALL jinis pertahanan senjata tiba ing umum - padha ora duwe pertahanan apa-apa. Apa ana interceptor? Aku ora kelingan. Ana pejuang terobosan, serangan pertama, nanging ora ana interceptor khusus, kaya kita.
        1. Lopatov
          Lopatov 21 September 2019 10:24
          +4
          Kutipan saka RWMos
          Kepiye sampeyan mbayangake proteksi marang target udhara yen ana perang skala lengkap karo mungsuh sing cocog mung nggunakake penerbangan ?!

          Perlindhungan kasebut diarani "supremasi udara" ing pedoman Amerika. Penaklukan dokumen panuntun Amerika kasebut minangka tujuan utama operasi udara-darat lan segara.
          1. RWMos
            RWMos 21 September 2019 10:30
            0
            Kanthi supremasi udhara, mungsuh isih nembus lan nyerang kanthi tunggal. Nanging ora ana pertahanan udara - mung iki, iki minangka tutup lengkap lan bakal ana pembantaian. Ing perang apa wae sing mungsuh ora ditumpes.
            Iku bab perang karo mungsuh serius. Lan ora karo Yugoslavia, ing ngendi ana 50 kapal mabur nglawan 1000. Yen ana 200 nglawan 1000, bakal ana terobosan. Lan siji tukang ngebom bisa nindakake akeh perkara.
            Sawise maneh - ing segara ana kauntungan Absolute ing aviation, nanging ana Phalanxes lan SAMs saka macem-macem modifikasi, lan ing dharatan kabeh luwih angel, nanging ora ana pertahanan udara ing kabeh.
            1. Lopatov
              Lopatov 21 September 2019 10:35
              +4
              Kutipan saka RWMos
              Kanthi supremasi udhara, mungsuh isih nembus siji-sijine

              Inggih, carane dheweke break liwat pesawat. tugas ing udhara?
              1. RWMos
                RWMos 21 September 2019 11:00
                0
                Gampang lan karo lagu. Mungkin 3 bakal ditembak mudhun, lan siji bakal lunga. Umumé, aku durung krungu babagan konsep kasebut ing Amerika Serikat, nanging ana bolongan ing bolongan kasebut:
                * wektu penerbangan pejuang minangka urutan gedhene luwih larang tinimbang sistem pertahanan udara sing tugas.
                * Ngiringi kolom obah ing medan sing angel ora bisa ditindakake kanggo pejuang amarga kacepetan.
                * Ing terrain rumit, a priori, ana akeh zona sing mati lan ora katon. Lan kanggo mateni helikopter kejut ing gunung iku saperangan saka trifles inconspicuous.
                * Paling ora ing wiwitan konflik, nalika Angkatan Udara mungsuh utuh, terobosan bakal gedhe, sanajan, minangka asil, mungsuh bakal paling kerep ditembak, nanging pungkasane dheweke bakal ngatur gilingan daging kanggo pertahanan. obyek.
                * Sepisan maneh - Amerika Serikat ora duwe INTERCEPTERS khusus - iki minangka senjata pertahanan, nanging ora ana.
                * Aja bingung anget karo alus, saben wong duwe tugas dhewe, lan beda kanggo pertahanan udara lan pesawat tempur.
                * Saiki dheweke nggawe pertahanan udara, lan maneh - zona adoh, lan ora nglawan drone, sing mbantah konsep sampeyan kanthi kenceng
                1. Lopatov
                  Lopatov 21 September 2019 13:29
                  +3
                  Kutipan saka RWMos
                  Aja bingung anget karo alus, saben wong duwe tugas dhewe, lan beda kanggo pertahanan udara lan pesawat tempur.

                  Nyatane, pertahanan udara tanpa komponen udara - yaiku, pesawat tempur iki pancen ora praktis.

                  Lan tembung sampeyan katon aneh. ngguyu Kaya "aja bingung anget karo alus, piring lan piring duwe tugas sing beda"
                  1. RWMos
                    RWMos 21 September 2019 19:46
                    0
                    Lan pertahanan udara obyek tanpa sistem pertahanan udara stasioner ing kabeh kisaran minangka crita sedih saka skizofrenia. Iku kaya mbatalake pengawal pertempuran markas, lan "menehi tugas menyang DRG konco garis mungsuh." Ayo kabeh DRG mungsuh Cut metu ana. Lan apa sing isih ana - unit tempur ing baris bakal mandheg ... Salinan karbon saka kahanan, kaya karo pertahanan udara saka pejuang!
  4. Operator
    Operator 21 September 2019 10:14
    0
    Amerika Serikat duwe pangembangan eksperimen sistem pertahanan udara jarak cendhak kanthi judhul MNTK, sing dirancang kanggo nyegat target udara, saka sistem pertahanan rudal menyang tambang, kanthi jarak 3-5 km.

    Biaya rudal mini MNTK kanthi RGSN pasif murah, peluncur katon kaya wadhah 1x1x1 m sing dipasang ing lemah, radar diangkut nganggo jip, sistem operasi kanthi otomatis tanpa campur tangan operator.

    Siji sistem pertahanan udara kanthi 100 misil mini bakal nutupi siji kilang.

    Kita duwe analog saka MNTK - "kuku" Pantsir-SM.
  5. mvg
    mvg 21 September 2019 10:38
    +3
    Yen ora bisa maca artikel kasebut, sanajan topik kasebut menarik, mula aku ngerti sapa sing nulis (ing arti copywriter).
  6. Lexus
    Lexus 21 September 2019 15:23
    -1
    Senjata saka kasempatan pungkasan. Upamane struktur Angkatan Udara lan Pertahanan Udara ing sawetara wilayah rusak. Apa sing kudu ditindakake? Gunakake rudal ngarep (ARLGSN, IR, lsp) karo peluncur sing cocog. Ana pilihan kanggo nggunakake saka condhong / beam Panuntun ing Hammer, saka "paket" manunggal karo MLRS MLRS. Aku mikir Amerika narik inspirasi saka Houthi, sing ajeg "tanah", utamane drone KSA, nanging ana target sing luwih serius.
  7. garri lin
    garri lin 21 September 2019 16:15
    0
    Tinimbang nempelake rudal murah anyar menyang sistem pertahanan udara sing wis ana, apa padha ngalangi kompleks anyar kanthi wutuh? Fungsional luwih lemah tinimbang sing wis ana. Logika.
  8. Phoenix
    Phoenix 21 September 2019 17:49
    +1
    Ana akeh komentar babagan escm kene, lan roket saben Piece biaya luwih saka pak3 patriot, escm meh bobot saka emas. Met nomer ing yuta saben dijupuk. Iki minangka jawaban ultimatum kanggo sampeyan kenapa sistem biaya murah ora nganggo rudal kanggo lam.
    1. blockchain
      blockchain 22 September 2019 13:36
      0
      Hello!
      Amerika Serikat duwe bedhil SAM sing nyerang mortir lan meriam meriam. Lan Rusia durung duwe apa-apa. Kita duwe kapal, nanging ora kena cangkang.

      Lan elinga karya Amerika nglawan PMC Rusia ing Suriah, dheweke ngalahake kita sajrone sawetara jam lan kanthi akurat.

      Mulane, ora perlu ngatur bravado kaya sadurunge Tsushima lan 1941 ...

      Mungsuh kudu disinaoni lan diajeni minangka mungsuh.
      Marshal Zhukov ora nate ujar - "ayo, kita dadi wong Rusia sing paling kuat ing saindenging jagad, kita bakal ngrusak Jerman nganggo klompok kita" ...
  9. blockchain
    blockchain 22 September 2019 13:34
    0
    Hello!
    Amerika Serikat duwe bedhil SAM sing nyerang mortir lan meriam meriam. Lan Rusia durung duwe apa-apa. Kita duwe kapal, nanging ora kena cangkang.

    Lan elinga karya Amerika nglawan PMC Rusia ing Suriah, dheweke ngalahake kita sajrone sawetara jam lan kanthi akurat.

    Mulane, ora perlu ngatur bravado kaya sadurunge Tsushima lan 1941 ...

    Mungsuh kudu disinaoni lan diajeni minangka mungsuh.
    Marshal Zhukov ora nate ujar - "ayo, kita dadi wong Rusia sing paling kuat ing saindenging jagad, kita bakal ngrusak Jerman nganggo klompok kita" ...
    1. adoh
      adoh 2 Desember 2019 10:18
      0
      Amerika Serikat duwe bedhil SAM sing nyerang mortir lan meriam meriam. Lan Rusia durung duwe apa-apa. Kita duwe kapal, nanging ora kena cangkang.

      Lan elinga karya Amerika nglawan PMC Rusia ing Suriah, dheweke ngalahake kita sajrone sawetara jam lan kanthi akurat.

      monggo wenehi link menyang bedhil sistem pertahanan udara lan paling ora sawetara foto lan materi video ing ngendi Amerika ngalahake PMC Rusia
  10. IAI-Azerbaijan
    IAI-Azerbaijan 21 Oktober 2019 17:42
    +4
    Munculé David prasaja, utawa kubah wesi. Ngelingi sing paling kabeh padha ngembangaken pertahanan udara / rudal pertahanan bebarengan, iku bisa dadi sejatine sifate Amérika (dimodifikasi) versi prasaja utawa kubah, nanging ora Bukak vertikal, lan mung kanggo tujuan aerodinamis.