Review militèr

"Pusat-2019": asil saka latihan

24
Kita wis bola-bali ngomong babagan latihan "Pusat-2019". Acara sing gedhene iki menarik ing saindenging jagad. Menapa malih, kapentingan ora mung saka sudut pandang review saka kesiapan pasukan, nanging uga saka sudut pandang saka kamungkinan imbangan daya ing acara konflik militèr ing wilayah. Ora kebeneran yen ing latihan kasebut asring bisa ndeleng ora mung pimpinan militer negara-negara sing melu, nanging uga kepala negara lan pamrentah.




Latihan "Pusat-2019" ora ana sing istiméwa. Tanggal 20 September, Présidhèn Rusia lan Présidhèn Kyrgyzstan Sooronbai Jeenbekov teka ing Orenburg. Resmi, kunjungan presiden diterangake kanthi kepinginan kanggo ndeleng karya unit tentara dhewe minangka bagéan saka koalisi multinasional, nanging kabeh wong ngerti yen Putin lan Jeenbekov ora mung ngomong babagan masalah tentara.

Ing perang kaya ing perang


Apa sing kita deleng ing komando Pusat lan latihan staf sajrone limang dina iki? Gambar TV kasebut pancen apik banget. Menembak praktis saka macem-macem jinis gaman, nangkep obyek, landing. Kolaborasi unit tentara saka macem-macem negara ing kinerja misi pertempuran ...

Nanging tugas latihan kasebut rada beda. KShU utamane dianakake kanggo nglatih komando lan ngontrol pasukan. Lan ing kasus iki, nalika tentara saka wolung negara melu ing latihan, tugas nggedhekake malah luwih. Perlu kanggo koordinasi tumindak markas negara sing beda-beda. Nglakokake tumindak bebarengan saka markas iki ing kinerja siji tugas.

Ayo kula ngelingake yen personel militer saka Rusia, China, Kazakhstan, India, Pakistan, Kyrgyzstan, Tajikistan lan Uzbekistan melu maneuver. 128 ewu personel militer, 20 ewu peralatan, meh 600 pesawat saka macem-macem sistem lan 15 kapal pendukung. Setuju, skala kasebut nyengsemaken.



Aku pengin ngelingi legendha ajaran. Ing Islamists nyoba kanggo netepake regime teroris ing negara loropaken, cendhak. Kanggo sing ngetutake kahanan ing wilayah kasebut, jelas yen iki minangka skenario sing cukup nyata.

Gerakan Taliban (dilarang ing Federasi Rusia) dina iki ngrasa cukup nyaman ing sisih lor Afghanistan. Utamane, dheweke bubar nyerang Kunduz. Kajaba iku, ana bukti yen Taliban wis nguwasani sawetara bagean ing tapel wates karo Tajikistan. Lan iki bener rute langsung ora mung kanggo Tajikistan, nanging uga kanggo Uzbekistan, Kyrgyzstan lan luwih kanggo Kazakhstan.

Kanggo sawetara politisi, stabilitas wilayah iki kaya balung ing tenggorokan. Dadi maneuver kanggo pasukan praktis. Sawetara subunit mbela negarane dhewe, bangsane dhewe, liyane nutupi dalan sing bisa ditindakake saka serangan mungsuh, lan liyane nyirnakake mungsuh. Prajurit lan perwira ora mung sacara teoritis makili mungsuh, nanging uga ngerti prinsip perang sing ditrapake.

Cetha yen peran utama ing maneuvers dimainake dening unit Rusia lan Cina. Iki amarga ora mung jumlah personel lan peralatan sing diwenehake dening negara-negara kasebut kanggo latihan, nanging uga peran Rusia lan China ing wilayah kasebut. Mung tentara negara kuwat tenan bisa nolak lan numpes Islamists ing lengkap. Ya, lan loro tentara duwe pengalaman ing perang Islamists, sanajan kanggo macem-macem derajat.

Umumé, bagean militèr saka latihan cukup produktif. Ora urusan kita kanggo menehi rating tumindak komandan lan kepala, unit lan subunit individu. Kanggo iki, ana komando lan pimpinan sing luwih dhuwur saka negara sing melu. Aku mikir kita bakal sinau babagan penilaian saka kementerian pertahanan sing relevan.

Kanggo Rusia, unit tentara Rusia, ing asas, meh ora ana sing anyar ing latihan. Pengalaman getih perang ing Afghanistan wis disinaoni lan dipahami. Unit sing ana ing cedhak karo wilayah mbebayani terus-terusan nindakake tumindak kasebut. Nanging kanggo tentara negara liya, iki pancen kerja tempur ing kahanan sing angel lan ora pati ngerti.

Aku pengin ngrampungake crita babagan bagean latihan militer kanthi tembung komandan Distrik Militer Pusat Angkatan Bersenjata Federasi Rusia Alexander Lapin, sing ujar sadurunge latihan:
"Kita wis sinau kanggo ngerti saben liyane kanthi luwih cepet, kanggo ngatasi alangan basa lan teknis. Tujuan saka layanan lan aktivitas pertempuran tetep ora owah - perang nglawan piala ing skala global: terorisme, ekstremisme lan separatisme.




Carane prajurit mbela tanah air


Iki bisa uga aneh kanggo sawetara pembaca. Mbela Tanah Air ing perang. Ing latihan padha sinau kanggo defend. Aku ngakoni kanthi bener saka sudut pandang iki. Sampeyan pancene sinau saka latihan. Nanging piwulang kasebut tansah diawasi ora mung kanca, nanging uga mungsuh. Lan siji utawa liyane kaputusan saka sisih ngelawan asring gumantung carane bagean lan tatanan nuduhake piyambak ing latihan.

Kaping pisanan sing kudu digatekake yaiku latihan pasukan sing melu olah raga. Sembarang komandan ngerti manawa luwih angel nglawan prajurit sing wis dilatih tinimbang nglawan milisi utawa rekrut. Aku nulis babagan iki ing ndhuwur. Markas lan subdivisi nindakake pakaryan sing apik.

Saiki sing kapindho. Kita piye wae ora menehi perhatian marang bagean kabijakan manca saka latihan kasebut. Senajan kita bisa cukup nerangake imbangan saka daya lan kamungkinan saka kamenangan militèr ing acara saka koalisi sawetara negara. Mangkene apa sing ditulis ing koran China Zhemin Ribao babagan iki:
"Partisipasi personel militer China ing latihan kasebut nuduhake kerjasama sing jero antarane angkatan bersenjata China lan Rusia ing operasi gabungan, uga tes lan pengalaman sing penting kanggo ningkatake kemampuan komandan China kanggo kerja sama."


Ya, wartawan China nulis babagan pentinge kerjasama karo Rusia kanggo China. Nanging, sampeyan ndeleng, kerjasama kasebut ora kalah penting kanggo Rusia. Ya, kita wis pindhah saka visi ireng-putih Soviet babagan konsep "kerjasama". Pangerten wis teka manawa negara apa wae kudu ngrampungake tugas kabijakan luar negeri dhewe. Nanging kanggo ngatasi masalah iki ing tataran sajarah, iku mung perlu kanggo kerjo bareng karo sing tugas padha. China lan Rusia saiki ngadhepi Barat global sing dipimpin dening Amerika Serikat.

Nanging iki dudu kamenangan pungkasan Rusia ing latihan Center-2019. Deleng kanthi cetha ing dhaptar negara sing melu latihan kasebut. Unit India (140 wong) lan Pakistan (90 wong) melu latihan!

Lan iki sanajan kasunyatane wiwit Februari taun iki, negara-negara kasebut wis konflik karo siji liyane amarga status khusus negara Kashmir lan Jammu. Kajaba iku, konflik iki wis bola-bali nyebabake korban jiwa ing loro-lorone.

Ya, isih ora bisa ngomong babagan kemungkinan rekonsiliasi antarane negara kasebut. Ya, lan ora ana tugas kasebut ing latihan militer. Nanging, partisipasi bebarengan ing kegiatan kasebut menehi pangarep-arep kanggo mitigasi konflik. Prajurit luwih cepet ing rembugan tinimbang diplomat lan politisi.

Aja lali yen India lan Pakistan wis ora "pecut lanang". Tentara negara-negara kasebut cukup kuwat lan duwe macem-macem senjata modern. Lan ekonomi India saiki wis dadi faktor ing jagad iki.

Partisipasi India lan Pakistan menehi maneuvers Center 2019 status sing beda banget. Yen latihan Vostok 2018 taun kepungkur minangka sumber keprihatinan kanggo partisipasi tentara Cina, ing taun iki, nalika China lan Rusia wis biasa kerja sama, kepala jenderal Barat lara saka India lan Pakistan. Peningkatan kerjasama ing antarane kita bakal nguatake Rusia lan India kanthi serius.

Umumé, ngomong babagan latihan kepungkur "Pusat-2019", kita bisa nyimpulake yen tugas wis rampung kanthi lengkap. Loro-lorone militer lan politik. Sampeyan bisa nemokake cacat, "jambs", inconsistencies nang endi wae. Aku yakin manawa ing latihan kasebut, ana wong, ing endi wae, nindakake salah.

Ora kelakon yen mekanisme gedhe bisa dianggo kanthi sampurna. Paling ora siji "meneng", paling siji "gadget", wong "ora meneng munggah". Kesimpulan sing cocog bakal digawe. Nanging, ing umum, mesin bisa digunakake lan nindakake tugas sing kudu. Lan iki minangka titik utama!
Pengarang:
Foto sing digunakake:
kremlin.ru
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 23 September 2019 06:18
    +6
    Sampeyan Dedkastary nulis:
    Review apik nanging ora lengkap ...

    Persis!
    -Aku bakal nambah manawa Trump lan Modi dina iki ngumumake latihan militer gabungan pertama. Telung cabang / cabang militer, kaya sing diterangake Trump. Deklarasi gabungan iki digawe ing ngarepe 50 penonton ing stadion ing Houston, sing utamane kalebu wong India sing teka kanggo ngurmati Modi .... bagean cilik saka lobi pro-India ing Amerika.
    —- Trump nyatakake yen "..Amerika bakal nglindhungi India lan wong India saka ekstremis Muslim .." Nanggepi, P-M Modi ngadeg lan miwiti ovation dawa kanggo Trump.! Duet sing apik tenan .... Aku ora krungu babagan nari ..
    -Iki minangka wayahe kanggo pitakonan milih India minangka mitra strategis Rusia ...
    1. mbah kakung
      mbah kakung 23 September 2019 06:22
      +5
      padha mbusak video babagan peralatan landing tabrakan ... ora "comme il faut"? ora patriotik? mmmda...wes oke...Latihane lancar,musuh gemeter!(terus piye?)busak maneh?
    2. ROBIN-ANAK
      ROBIN-ANAK 26 September 2019 11:29
      +1
      Aku ragu banget karo sekutu kaya wong India. Kapentingan klan kuwat banget ing kana. Ya, lan akeh liyane. Iki mbokmenawa luwih elek tinimbang Romania ing sangisore tsars. Dheweke bakal naleni tangan lan sikil tentara kita. Nanging piwulang iku apik. Perwira kita bakal ngerti hakekate wong Hindu.
  3. parusnik
    parusnik 23 September 2019 06:31
    +2
    Nanging, ing umum, mesin bisa digunakake lan nindakake tugas sing kudu
    ...Apik yen paling ora ana sing bisa....
    1. mbah kakung
      mbah kakung 23 September 2019 06:49
      0
      Kutipan saka parusnik
      Nanging, ing umum, mesin bisa digunakake lan nindakake tugas sing kudu
      ...Apik yen paling ora ana sing bisa....

      "Paling ora ana sing ana ing omah iki ... ( aran guyon)
  4. rotmistr60
    rotmistr60 23 September 2019 06:51
    +5
    mbah kakung
    mbusak video babagan peralatan pendaratan sing nabrak ... dudu "comme il faut"
    Dadi sampeyan ing 8 menit. sadurunge sing, padha ranted ing topik iki banget ing bagean "News". Utawa lali?
    1. mbah kakung
      mbah kakung 23 September 2019 06:58
      0
      Kutipan: rotmistr60
      mbah kakung
      mbusak video babagan peralatan pendaratan sing nabrak ... dudu "comme il faut"
      Dadi sampeyan ing 8 menit. sadurunge sing, padha ranted ing topik iki banget ing bagean "News". Utawa lali?

      saka sampeyan, aku ora nyana goroh ... kok sampeyan goof kaya ngono? nuduhake docks, ngendi aku ngomong bab iki? "Kapten" kudu isin ... isin. Apamaneh meh sejam liwat berita, yaiku, sampeyan bisa ngomong karo wong, lan mbusak wong. nanging...
  5. Nehist
    Nehist 23 September 2019 07:14
    -2
    Kaping pisanan sing kudu digatekake yaiku latihan pasukan sing melu olah raga. Sembarang komandan ngerti manawa luwih angel nglawan prajurit sing wis dilatih tinimbang nglawan milisi utawa rekrut.
    Iku nyenengake ... Nyatane, luwih angel nglawan formasi sing ora duwe aturan baku, mula penulis nggawe kesimpulan sing salah. Lan umume, piwulang kasebut bodho. Luwih saka siji negara sing diwakili ing latihan kasebut kedadeyan yen ora aktif campur tangan, bisa uga Uzbekistan bakal nyoba nggambarake apa wae ing kana ...
    1. Boris55
      Boris55 23 September 2019 08:22
      -4
      Kutipan saka Nehist
      Lan umume, piwulang kasebut bodho.

      Apa sampeyan sekolah? Carane sampeyan sinau kanggo muter tombol? ngguyu
  6. Roso 56
    Roso 56 23 September 2019 08:33
    +7
    Kok rame-rame neng kene, wah, wis lulus latihan lan lulus, prentah bakal nggawe kesimpulan kanggo masa depan. Lan apa sing kudu dieling-eling babagan BMD, dheweke perang ing jaman Soviet, lan perang ing Kulon, teknologi kasebut ora mesthi sampurna, nanging kita kudu ngupayakake iki, sing utama ora bakal kelangan wong, nanging isih bakal nggawe wesi.
  7. roket757
    roket757 23 September 2019 08:41
    +4
    Pitakonan sing menarik ... endi logika?
    "Kulon Konsolidasi" nglawan Rusia, iki normal, iki kudune! Lan nalika wong-wong sing pengin DIRI lan kanggo awake dhewe, kanggo dhewe, kumpul! banjur iki ala, amarga kanggo ombone gedhe-gedhe pranyata iku nglawan kulon banget consolidated .....
  8. gafarovsafar
    gafarovsafar 23 September 2019 09:43
    0
    lan apa hubungane karo Islam?Saperangan teroris scumbags nggunakake agama kanggo keuntungan, kang dadi bayangan kanggo kabeh Muslim, iki dhasar salah. Teroris ing ngendi wae lan imane beda, nanging jebule. nek teroris iku artine muslim.karo pendekatan islam sing kaya ngono iku bakal entuk.ojo bingung teroris karo wong islam biasa.
    1. Sentinel vs.
      Sentinel vs. 23 September 2019 09:55
      +3
      Ora kabeh Muslim iku teroris, iku kasunyatan. Nanging mayoritas teroris saiki yaiku Muslim. Iki uga kasunyatan.
      1. samaravega
        samaravega 24 September 2019 18:25
        0
        Iku kasunyatan, nanging ora iku titik. Sapa sing menehi motivasi? (manungsa iku kewan sosial, motivasi penting banget kanggo dheweke). Sapa sing nyengkuyung? Sapa sing mulang? Sapa sing mbiayai? 3/4 saka jawaban kanggo pitakonan iki dumunung ing njaba donya Muslim. Utawa sampeyan pancene pracaya yen wong-wong sing ngrampungake kursus INITIAL kanggo pilot pesawat mesin ringan kanthi wektu penerbangan minimal bisa "njaluk" loro Boeing-767 lan siji Boeing-757 menyang bangunan sing kapisah? Sawise nguwasani mancal, njagong ing MAZ-543 lan pisanan ing Go njaluk menyang Garasi pepadhamu - kemungkinan padha.
    2. Keyser Soze
      Keyser Soze 26 September 2019 16:49
      -1
      saperangan teroris scumbags nggunakake agama kanggo kauntungan, kang kok bayangan tumiba ing kabeh Muslim.


      95% teroris iku Muslim. Wis banget touchy ketemu. Kaya feminis. ngguyu

      Jagad durung oleh jihad sejati...


      Lan sanalika kita njaluk iku, kita bakal mbuwang piglets ing limang menit lan baskom tembaga bakal teka kanggo Jihad Panjenengan.
      1. gafarovsafar
        gafarovsafar 17 Oktober 2019 13:21
        0
        sampeyan durung entuk jihad nyata, apa sing kedadeyan ing Suriah saiki dudu jihad, elinga Afganistan pirang-pirang taun sampeyan perang karo prajurite Allah mung nganggo bedhil mbah kakung abad sadurunge pungkasan, stingers banjur mbuwang liyane. dalane.ngapa kowe wong bodho ngumumke dhewe jihad ilang karo tingkat lair kaya mangkono iki jihad kaping pindho nalika wong duraka wiwit nindhes wong-wong mukmin sejati ing amal lan iman.ora ana sing nindhes kita mula ora ana jihad.
  9. _Ugene_
    _Ugene_ 23 September 2019 11:12
    -3
    Radio ing foto Gerasimov, kang digunakake minangka pointer, iku Cina murah, lan supaya ora isin piyambak, padha nyuwek stiker karo jeneng Cina ing ndhuwur lan dicet lintang putih ana.
    1. NKXXI
      NKXXI 23 September 2019 13:10
      0
      Primitif kuwi, ing asas, isih bisa bungled ing negara kita. Nanging masalah keamanan ...
      1. _Ugene_
        _Ugene_ 23 September 2019 15:07
        +1
        sayangé ora, padha ora bakal bisa, lan yen padha bisa, banjur meh 100% saka komponen diimpor, wiwit dhewe ora diprodhuksi.
    2. Leon68
      Leon68 23 September 2019 21:42
      0
      Kutipan saka _Ugene_
      Walkie-talkie ing foto Gerasimov

      Pisanan, sinau pimpinan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, banjur nulis. Gerasimov (Kepala Staf Umum) ing foto ing pojok kiwa.
      1. _Ugene_
        _Ugene_ 23 September 2019 23:08
        -2
        Ya, aku, nyatane, ora peduli karo sapa sing duwe ing tangane
        Sampeyan pisanan, sinau para pamimpin Angkatan Bersenjata RF

        ya, aku mlayu kanggo ngapalake, aku bakal cram kabeh wengi, aku nyuwek rambutku langsung metu - carane aku bisa nggawe kesalahan kuwi? Aku ora duwe pangapura
  10. NKXXI
    NKXXI 23 September 2019 13:07
    +2
    Isi artikel meh kosong. Ora ana wahyu lan rincian khusus. Aneh yen kedadeyan karo peralatan ora kasebut, amarga iki uga nuduhake kesiapan tentara kanggo ngrampungake tugas sing ditugasake ...
    1. Saul_Rhen
      Saul_Rhen 23 September 2019 17:18
      -1
      Apa, dheweke ora nglaporake sampeyan kanthi sendok? Ora apa-apa, sedulur-sedulurmu uwis-uwis ngaco komentar. Monggo dinikmati suguhane.
  11. Kontrik
    Kontrik 23 September 2019 20:22
    0
    Kita wis sinau kanggo ngerti saben liyane luwih cepet, kanggo ngatasi alangan basa lan teknis.

    Iki minangka inti saka piwulang, sing utama yaiku nyawiji ing saindhenging Rusia, nglawan ancaman perdamaian saka sawetara "pilihan Allah" lan "ngédap"
    Kita dadi duweke, kita bakal mbangun jagad anyar, sing ora ana apa-apa, dheweke bakal dadi kabeh .. Iki minangka perang pungkasan lan nemtokake .. prajurit