Review militèr

Kita mbangun armada. Serangan sing ringkih, kalah sing kuwat

424
Ora ketompo carane aneh muni, nanging Rusia karo sawijining lokasi geografis, ekonomi lan vulnerabilities kudu dianggep ing perang potensial ing segara minangka sisih paling ringkih. Sejatine, yen kedadeyan, mesthine ora mesthi, nanging asring uga. Rusia ora bisa kanthi cepet nggawe armada sing bisa dibandhingake karo Jepang. Armada Baltik ora bakal unggul ing kekuatan kanggo detasemen pasukan sing NATO bisa masang ing Baltik. Turki, kanthi ekonomi lan populasi, kanthi akses menyang teknologi Kulon lan galangan kapal, mesthi bisa nggawe armada sing luwih kuat tinimbang Segara Ireng. Utawa paling ora luwih akeh. Kajaba iku, negara apa wae sing perang karo Rusia bakal tansah bisa ngetung bantuan saka negara-negara Kulon. Lan iki ora kanggo sebutno clash hipotetis karo Amerika Serikat, yen bisa dicegah saka mimpin kanggo eskalasi nuklir.


Kita mbangun armada. Serangan sing ringkih, kalah sing kuwat

Detasemen kapal perang Soviet menyang segara. Kanggo kita, iki grup serius. Kanggo mungsuh potensial - mung papat kapal, dudu sing paling kuat


We are weaker, iku luwih apik kanggo nerusake saka iki. Lan malah transfer pas wektune cadangan saka armada liyane menyang operasi téater masalah, malah kejut kuat penerbangan ing pesisir ngirim ora plunge kita menyang ilusi. Kita kudu mbangun sing ala wiwit wiwitan - kita kudu menang nalika ngadhepi kaunggulan angka lan ekonomi mungsuh, lan menang kanthi skor sing ngancurake, kanthi cepet lan medeni kanggo saingan kita.

Apa bisa? Ana sawetara, supaya bisa ngomong, "prinsip urutan kapindho", utawa aturan sing mbantu kanggo nggayuh ing perang tujuan utama sing diucapake sadurunge - dominasi ing segara, utawa kanthi blokade utawa ngusir mungsuh saka segara, utawa ngrusak dheweke.

Iku ndadekake pangertèn kanggo dhaftar wong-wong mau, amarga operasi saka sisih paling ringkih ing perang ing segara duwe kasempatan kanggo sukses mung yen manut wong-wong mau. Padha ora njamin dheweke kamenangan, mesthi, amarga mungsuh ora bakal muter giveaway. Nanging dheweke menehi kemungkinan sisih sing luwih ringkih, lan ing sawetara kasus - cukup. Kanthi ora njamin kamenangan, dheweke bisa ditindakake.

Kacepetan mungsuh kekuatan


Ing mangsa panas 1914, detasemen loro kapal perang Jerman, battlecruiser Göben lan cruiser entheng Breslau, ngliwati Dardanelles kanggo nglawan Entente adhedhasar wilayah Turki. Ing kahanan tartamtu sing ana ing wektu iku - nglawan Rusia.


Battlecruiser Goeben


Ing teori, Rusia duwe kauntungan serius ing Segara Ireng tinimbang loro kapal Jerman. Nanging ana nuansa. Goeben lan Breslau luwih cepet tinimbang kapal perang Rusia. Lan luwih kuwat tinimbang kapal Rusia sing bisa nyekel dheweke.

Akibaté, kabeh perang saka kapal Jerman karo Rusia rampung ing cara sing padha - ambruk ing geni kuat saka kapal Rusia, Jerman mung nyuwil adoh, ninggalake perang, lan iku. Iki terus ing saindhenging perang, kang Goeben kasil slamet. Kaunggulan ing kacepetan kapal Jerman luwih modern ndadekake iku bisa kanggo urip sawetara perang karo Rusia armada, lan ora ana firepower saka kapal perang Rusia mbantu - kacepetan mbantu Jerman mung supaya perang nalika padha ora nimbang iku perlu kanggo ngetik menyang, utawa nalika padha arep ninggalake iku. Ora ana kaunggulan numerik lan geni sing nulungi Rusia, kayadene katrampilan taktik para komandan, nalisir taksiran saiki, sing pancen kedadeyan.

Akeh conto kasebut bisa ditemokake ing crita. Sisih sing nduweni kaunggulan ing kacepetan iku salah siji ora ngrugekke ing kabeh, utawa mbutuhake pasukan rampung disproportionate kanggo asor. Iki utamané bukti nalika tumindak njupuk Panggonan ing segara mbukak.

Nanging iki ing tingkat taktis. Kepiye babagan "tingkat sing luwih dhuwur"? Apa kacepetan penting?

Wis.

Coba kahanan ing ngendi klompok mogok kapal induk ing segara mbukak kudu numpes klompok serangan kapal, utawa nyopir menyang pelabuhan netral, ing ngendi dheweke bakal diintern. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo nyerang karo pesawat saka udhara, mesthekake kekalahan paling ora siji target ing saben sortie. Ing kawitan marketing, kabeh wis ketok, nanging ing kasunyatan, komandan saka klompok operator pesawat kudu mutusake masalah sawetara.

Aja ngomong babagan pengintaian, njaga kontak lan nerbitake sebutan target - iki ora gampang kaya sing katon, nanging uga ora mokal, ayo ngilangi pitakonan iki. Kita nganggep wis rampung.

Ayo padha mikir bab liyane.

Supaya serangan ing KUG mung minangka serangan, lan ora mbuwang bunuh diri saka sawetara pesawat ing geni saka sawetara sistem pertahanan udara sing kuat, iku kudu dadi serangan massive. Jumlah maksimum pesawat kudu diangkat menyang udhara, lan padha kudu nggebug mungsuh bebarengan, overloading sistem nimbali udhara lan nggawe mokal kanggo ngusir serangan. Sepisanan, iki ana operator pesawat, nanging kanggo serangan kasebut, KUG kudu ana ing radius tempur pesawat berbasis operator.

Ayo takon pitakonan: apa yen kacepetan CG ing transisi tansah lan ing kabeh kasus luwih dhuwur tinimbang kacepetan AUG? Kaya 5 knot? Lima knot kasebut tegese jurang antarane KUG lan AUG mundhak 220 kilometer saben dina - meh setengah radius tempur F / A-18 sing dimuat ing versi serangan lan tanpa tank eksternal. Lan dina mengko - meh radius lengkap. Ing wektu sing padha, AUG kudu mlaku kanthi kacepetan sing ora kalebu panggunaan kapal selam dhewe kanggo proteksi, lan yen KUG sing dioyak ngliwati tirai kapal selame, mula AUG ngoyak dheweke duwe risiko mlayu menyang iki. langsir, lan dumadakan.

Dadi kepiye carane nggayuh target ing kahanan kasebut? Ora perlu ngaku yen iki ora mungkin, kasunyatane luwih rumit tinimbang balapan ing garis lurus. Nanging, conto ing ndhuwur nuduhake uga carane kacepetan kadhangkala bisa digunakake. Ayo nganggep yen "integral" AUG kaping pindho luwih kuat. Nanging dheweke ora bisa nggayuh target, paling ora ing wektu iki!

Akibaté, perlu kanggo nindakake operasi angkatan laut kabeh, kanggo mbusak kapal lan kelompok kapal saka nindakake tugas liyane ... pungkasanipun nggawe luwih gampang kanggo mungsuh kanggo operate ing bagean liya saka téater.

Ora kurang penting yaiku kacepetan ing ngendi klompok kapal utawa skuadron ditransfer menyang teater operasi sing dikarepake. Sembarang kapal nduweni kacepetan maksimum, lan ana kacepetan ekonomi ing ngendi transisi digawe ing jarak sing adoh. Sing luwih dhuwur sing terakhir, luwih dhuwur kacepetan penyebaran klompok angkatan laut.

Akibaté, mungsuh sing kuwat, nanging luwih alon ngadhepi prospek sing ora nyenengake - dheweke tansah telat. Mungsuh sing cepet nyerang pasukan sing dirasa pas lan ninggalake kanthi impunity. Mesthine, saben perang kanggo dheweke ngemot risiko sing padha karo "alon" - sawise kabeh, roket lan pesawat luwih cepet tinimbang kapal. Nanging ing antarane gelut, kacepetan sing nemtokake sapa sing bakal dadi stalemate.

Sing ringkih kudu luwih cepet. Sampeyan kudu luwih cepet sajrone operasi apa wae, kudu luwih cepet sajrone panyebaran. Lan iki tegese perlu kanggo gawe kapal kanggo mbangun data saka mungsuh - ngenteni nganti dadi cetha apa kacepetan maksimum kapal bisa pindhah, lan apa kacepetan kemajuan ekonomi, lan banjur nyerahke kapal sing luwih unggul. mungsuh ing iki.

Ayo dadi ilustrasi statement iki karo conto liyane - iku perlu kanggo njupuk kontrol saka narrowness tartamtu, contone, Selat. Siji sisih ngirim kapal selam nuklir utawa loro ana, sing nomer loro - sepasang korvet anti-kapal selam lan kapal selam non-nuklir, kanthi tugas ngrusak kabeh permukaan militer lan kabeh target ing jero banyu tanpa istiméwa sawise titik tartamtu. Apa penting sapa sing luwih cepet? Jawabane ketok.

Yen kita nglirwakake kacepetan minangka properti taktik kapal, mula kita bisa ujar manawa mungsuh kudu ndhisiki kabeh - ing kacepetan nganalisa kahanan, ing kacepetan nggawe keputusan, ing kacepetan mobilisasi, ing kacepetan. ngirim pesen lan informasi liyane. Lawan sing cepet bakal bisa ngetrapake langkahe dhewe, nyetel, lan kuwat, nanging alon-alon kudu ngetutake dheweke, dheweke bakal dadi pengikut, lan ing sawetara wektu dheweke bakal digawa menyang sawetara jinis pungkasan sing sedih kanggo awake dhewe. . Serangan kapal selam.

Dadi, aturan sing lemah nomer siji kudu luwih cepet tinimbang mungsuh ing kabeh pangertèn - saka kacepetan kapal bisa pindhah ing siji mode utawa liyane, kanggo kacepetan nggawe keputusan.

Iki tegese, ing antarane liyane, delegasi marang komandan kapal lan formasi sing luwih wibawa tinimbang saiki.


Lan uga kasunyatan manawa kabeh kapal perang peringkat pertama sing dibangun kudu duwe kinerja kacepetan dhuwur. Uga sawetara kapal pasokan kompleks.

Tumindak raid minangka basis operasi nyerang


Duwe entuk kauntungan ing kacepetan, iku worth ngleksanakake utamané karo tumindak gropyokan. Ing artikel "Raiders vs Cruisers" armada Jerman Nazi sing ora digunakake dianggep ing perang ing segara, ing wangun serangan marang kapal perang Inggris, lan ora nglawan konvoi. Ing cilik saka sisih ora pati roso, tumindak kuwi perlu - sampeyan kudu "imbangan", nggawe mungsuh nandhang sangsara losses luwih saka sampeyan nanggung dhewe lan ngalihake armada tempur saka tugas penting, contone, kanggo nglindhungi komunikasi.

Kita nerusake saka kasunyatan sing tujuan armada kanggo dominasi segara, lan, Akibate, gropyokan kudu ngarahke ing numpes kapal perang mungsuh, aviation angkatan laut, utawa prasarana sing perlu kanggo nggunakake pertempuran.

Ing wektu sing padha, gropyokan ngirim ora bingung karo gropyokan, kang kasus khusus - gropyokan diwatesi ing wektu, lan pungkasan iku mundur lan misahake saka nguber mungsuh, nanging ing dalan iku cukup bisa kanggo. perang karo pasukan mungsuh sing ringkih, nganti tumpes.

Nalika ngadhepi pasukan mungsuh sing padha utawa unggul, para raiders bisa lolos kanthi cepet. Nemokake pasukan sing ringkih saka mungsuh, padha numpes ing perang. Iku non-negotiable lan iku basis saka cara. Iki fitur sing mbedakake gropyokan saka operasi nyerang liyane lan bakal ngidini kita, sisih banget, kanggo nyimpen kekuatan ing perang karo sisih kuwat. Ing wektu sing padha, pendekatan iki ora negate pinunjul saka perang - wis nemokake mungsuh lan wis mutusaké kanggo numpes wong (ora mung bab nyerang!) Unit raider bisa uga, lan Sejatine kudu, perang karo wong nganti wis numpes. .

Sampeyan ora bisa nulis instruksi rinci kanggo operasi militèr kuwi, saben cilik iku unik, lan banget gumantung ing kahanan tartamtu. Ayo kita ndudohake mung sawetara saka kemungkinan sing bisa digunakake, nanging kang kabeh ora suda.

Raiders nyerang karo pasukan dhewe. Tugas detasemen serangan kapal yaiku nemokake lan numpes mungsuh. Njupuk kauntungan saka kauntungan ing kacepetan, gumantung ing pengintaian aerial saka "pantai", data ndjogo satelit, lalu lintas netral sing bisa ndhelikake, nelayan ing latar fishing, antarane kang sampeyan uga bisa ndhelikake, pengintaian nggunakake pasif (non-radiating). ) tegese, raiders kudu ing kadohan rudal volley saka pasukan mungsuh bakal numpes, lan salajengipun numpes karo seri saka serangan sukses. Ing wektu sing wis ditemtokake, para perampok mangkat menyang wilayah sing dominasi segara wis dijamin, sanajan wilayah pesisir cedhak pesisir. Saka ing kono, serangan anyar ditindakake.

Raiders langsung pesawat serangan dhasar. Tugas saka raiders ing skenario kuwi mung kanggo nemokake pasukan mungsuh bakal numpes, lan banjur ngetokake sebutan target kanggo nyerang wong-wong mau. Sawise ngirim seri serangan, raiders kudu, yen bisa, ngevaluasi asil.

Raiders nggunakake piyambak minangka umpan. Ing kasus iki, goal saka raiders kanggo "nyeret" pasukan mungsuh konco wong, kang kudu mimpin menyang ambush. Kanggo nindakake iki, para raiders nindakake telusuran, serangan demonstratif utawa sawetara serangan, diselingi karo mundur menyang jarak sing aman, kanthi tugas nguber pasukan mungsuh lan "nyeret ing buntut" menyang papan karusakan, amarga contone, ngendi iku bakal bisa kanggo inflict serangan gabungan saka ing banyu lan saka udhara.

Ing kahanan normal, angel banget kanggo ngatur serangan gabungan dening pesawat lan kapal selam. Ing jaman Soviet, tumindak kasebut dianggep minangka basis perjuangan ing segara, nanging kanthi adil kudu diakoni yen kerumitan ngatur tumindak kasebut banget dhuwur sanajan nalika latihan. Ing perang nyata, iki meh ora mungkin. Kajaba kanggo kahanan nalika pasukan kita "mimpin" mungsuh konco wong "nyembelih" lan ngerti persis wektu lan panggonan kang kudu sak nguber iki.

Raiders nggawe ancaman sing meksa mungsuh kanggo crush pasukan. Ing kasus iki, ing goal saka raiders kanggo nyerang soko sing bakal meksa mungsuh kanggo mbatalake bagéan saka pasukan saka arah konsentrasi utama efforts , lan uncalan bagéan saka pasukan marang raiders. Iki bisa uga minangka operasi intensif nglawan kapal pasokan lan kapal sing ngambang ing mburi, tumindak demonstratif babagan komunikasi mungsuh, aksi demonstratif sing adoh saka panggonan pertempuran utama, pangkalan sing dijaga kanthi lemah, kanthi serangan ing pesisir, utawa tumindak liyane sing ora nyebabake mungsuh. pilihan nanging kanggo miwiti nransfer pasukan kita ing arah secondary, nggampangake tumindak pasukan kita ing utama. Utawa, minangka pilihan, teka karo karusakan infrastruktur pesisir, mundhut kapal mburi, lan liya-liyane.

Sembarang kombinasi saka tumindak iki bisa digunakake, lan padha bisa digawa metu ing sembarang ukuran, kalebu nggunakake kabeh pasukan ing téater ing siji operasi gropyokan gedhe. Mung ana rong syarat dhasar - kanggo nyingkirake pasukan sing unggul utawa padha tanpa melu perang karo dheweke, lan duwe kapal perang, penerbangan laut lan infrastruktur sing penting kanggo perang ing segara minangka obyek utama serangan. Liyane iku opsional lan gumantung ing dalan saka musuhan (ing sawetara kasus, transportasi militèr lan landing Unit ing transisi bakal dadi target luwih penting, nanging ing njaba kahanan kuwi, target nomer siji yaiku Angkatan Laut mungsuh).

Apa obyek sing diserang dening raiders? Pisah kapal perang mungsuh, kelompok tempur permukaan sing ringkih lan cilik, kapal perang ngiringan minangka bagéan saka formasi gedhe lan kuwat, manggoni posisi ekstrem ing tatanan pertempuran, kapal ing mburi ngambang, infrastruktur pesisir - dermaga, depot bahan bakar, kapal ing pangkalan, penerbangan laut, utamane. penerbangan anti-kapal selam, sing dadi tujuan nomer siji ing kabeh kasus lan tundhuk karusakan lengkap lan tanpa syarat. Kanggo nindakake iki, target lemah kasebut diserang dening rudal jelajah.


Kaget, nanging kanthi ideologis, kapal raider meh padha karo perusak Project 956 - kapal sing cepet lan bersenjata banget. Range, Nanging, perlu luwih dhuwur. Saiki, 956th, mesthi, wis ketinggalan jaman. Digambarke minangka penghancur Cina proyek iki


Secara teoritis, komandan klompok raider uga bisa melu operasi nglawan pasukan mungsuh sing unggul, nanging mung ing kahanan sing ora kudu perang mbukak karo dheweke, ing ngendi mungsuh bisa nggunakake kabeh kemampuane.

Dadi, nalika badai, yen cukup suwe, para raid bisa, tanpa ndhelikake, nyoba nyedhaki grup serangan kapal induk ing jarak salvo rudal.

Kunci suksese yaiku pengintaian sing mapan lan interaksi sing wis dikembangake kanthi apik karo penerbangan dhasar lan kapal selam.

Mesthi wae, ana pilihan liyane, nganti bisa nyebabake pembentukan raider sing kuat saka serangan pesawat berbasis operator marang awake dhewe, supaya bisa numpes pilot Angkatan Laut mungsuh sabisa-bisa ing perang sabanjure lan banjur nyingkirake. kapal URO sawijining, mangkono ngurangi Nilai saka operator pesawat mungsuh kanggo nul. Sampeyan kudu ngakoni yen iki minangka jinis tumindak sing mbebayani banget, kanthi akibat sing ora bisa ditebak, nanging bisa menehi akeh.

Ayo nemtokake aturan nomer loro sing lemah - kanggo nindakake serangan intensif sing ngarahake ngrusak kapal mungsuh, kapal ing mburi ngambang, penerbangan angkatan laut lan infrastruktur pesisir sing penting kanggo kemampuan tempur armada. Ing wektu sing padha, sajrone serangan, siji ora bisa melu perang karo pasukan mungsuh sing padha utawa unggul, lan siji kudu langsung break adoh saka pasukan karo "jerk" sawise padha nandhang losses ngrancang dening komandan raider.

Panggunaan massive saka gropyokan minangka jinis musuhan bakal ngurangi kaunggulan numerik saka mungsuh, nyegah konsentrasi pasukan ing arah utama, ngganggu tumindak operasi gedhe-gedhe nyerang, ease posisi pasukan Rusia ing téater. saka operasi, entuk informasi intelijen tambahan lan ngrusak moral mungsuh.

Armada kasebut dhewe nglawan angkatan bersenjata kita sacara sakabehe


Iku bisa uga muni kaya banality, nanging ora banality. Miturut èlmu militèr domestik (utawa prinsip seni militèr - perselisihan antara ilmu lan seni ing urusan militer iku langgeng, ayo ngubengi masalah iki), sukses ing permusuhan diraih dening pasukan klompok interspesifik saka angkatan bersenjata, anggota. kang kalebu jinis wadyabala lan wadya-bala kang padha perang kanthi raket.

Menapa malih, ing konflik militèr kayata, contone, wong Siria, asas iki nemokake pawujudan tartamtu.

Ayo kita takon dhéwé, Nanging, sawetara pitakonan.

Nalika pungkasan operasi pendaratan gabungan armada, marinir, pasukan udara, lan pasukan darat ditindakake, ing ngendi saben cabang pasukan lan pasukan bakal digunakake kanggo tujuan sing dimaksud? Nalika pungkasan kapal tanker saka pasukan darat ndharat ing dharatan sawise marinir karo senjata lan peralatan? Nalika marinir, sing dikuatake dening tanker, nembus kanggo gabung karo resimen parasut Angkatan Udara? Nalika batalyon bedhil bermotor saka pasukan darat pancen diwenehi pos penyesuaian tembakan artileri kapal lan banjur tumindak kanggo kepentingane, kanthi tembakan langsung kanthi panyuwunan? Aku langsung ngelingi latihan anyar saka flotilla Caspian, nanging ana ukuran, kanggo sijine iku mildly, ora padha, lan Caspians makarya karo Marines dhewe, kang nemen nggampangake interaksi. Sapa wae bisa mbantah manawa kedadeyan kasebut bisa uga ditindakake ing endi wae lan dening wong ing KShU, nanging KShU ora cukup kanggo ngrampungake kabeh nuansa panggunaan pertempuran, lan, sawise main landing ing peta kanthi pasukan sawetara divisi, banjur sampeyan pancene kudu nampa ing lemah ing paling saperangan batalyon.

Utawa apa worth ngelingi panggunaan helikopter Angkatan Darat AS saka kapal Angkatan Laut AS nalika Perang Teluk ing 1991 (pirsani artikel "Pejuang udara nglawan ombak segara. Ing peran helikopter ing perang ing segara "). Kanggo kita, iki malah ora bisa teknis, helikopter VKS kita, ora kaya helikopter laut, ora dilengkapi mekanisme kanggo lempitan blades rotor utama. Iki nggawe rumit transportasi kanthi udhara, utawa transportasi darat, lan panyimpenan hangar, nanging kaya ngono karo kita.

Kita wani nganggep ing ngisor iki.

Tingkat interaksi antarspesies sing dianggep optimal sejatine ora cukup. Paling ora, yen katon liwat "prisma" perang ing segara - mesthi. Teori, sing pancen bener, ora nemokake implementasine lengkap ing praktik. Alesan kanggo iki yaiku dominasi mutlak ing struktur komando Angkatan Bersenjata wong saka Angkatan Darat lan posisi subordinat armada lan Angkatan Udara sing ana hubungane karo dheweke. Asil - komandan tank lan infantri nindakake apa sing bisa. Dheweke ngrancang operasi darat kanthi dhukungan udhara, lan yen perlu, ngrancang dhukungan saka segara uga - transportasi sing dijaga, kebangkrutan taktis, serangan rudal jelajah saka kapal, sanalika ana, nyerang mungsuh. Potensi lengkap saka jinis angkatan bersenjata liyane, tinimbang pasukan darat, ora digunakake.

Aku pengin ndeleng operasi serangan udara ing ngendi pasukan darat nindakake tugas tambahan, nanging iki ora kedadeyan ing salah sawijining latihan gedhe.

Saka sudut pandang perang ing segara, kita kasengsem ing ngisor iki - perlu yen mungsuh, sing luwih unggul saka Angkatan Laut Rusia ing segara, bakal dipeksa kanggo ngadhepi pasukan angkatan laut ora mung armada kita, nanging uga. Angkatan Aerospace kita lan pasukan darat.

Ing wektu sing padha, penting banget kanggo nyegah ngelawan, supaya armada kita diserang ora mung dening angkatan laut mungsuh, nanging uga dening unit tentara.

Ayo goleki conto sejarah babagan tampilane. Ayo dadi miwiti karo conto paling anyar. Ayo nonton video kasebut.



Iki minangka bledosan prau Georgia ing Poti, sing ditindakake dening pasukan Angkatan Udara Angkatan Darat Rusia ing Agustus 2008, sing diisolasi saka pasukan utama. Yaiku, tugas sing, ing teori, armada kudu nindakake - nggawe dominasi ing segara, kanthi blokade utawa karusakan saka armada mungsuh, ing kasus iki, ditindakake dening tentara. Ing wektu sing padha, siji kudu ngerti yen tentara ora nindakake pendhudhukan gedhe ing wilayah iki.

Pitakonan: kepiye yen pangkalan kasebut dijaga kanthi apik, contone, dening resimen infanteri? Kepiye carane Angkatan Udara bisa ngrusak kapal kasebut? Ing kasus kita, Angkatan Udhara bersenjata karo bedhil self-propelled 2S9 "Nona", kanthi bedhil 120 mm sing bisa nggunakake tambang lan cangkang khusus. Kapal-kapal kasebut bisa dipecat saka jarak sing adoh.

Banjur pitakonan nomer loro muncul: kepiye yen pangkalan adoh saka garis ngarep? Nanging Angkatan Udara minangka cabang seluler saka angkatan bersenjata, detasemen cilik mung bisa dibuwang nganggo parasut kanthi peralatan, siji-sijine wayahe kritis ing kene yaiku Angkatan Udara Rusia kudu njaga supremasi udara ing zona penerbangan, landing lan operasi landing. Iki, mesthi, ora gampang, nanging uga ora bisa dianggep mokal.

Mesthine, mungsuh bakal ngirim cadangan kanggo numpes kebangkrutan, nransfer pasukan penerbangan tambahan, lan ngupayakake kanggo mblokir lan ngrusak. Tegese, regu landing kudu dievakuasi sawise ngrampungake tugas. kepriye? Miturut segara, mesthi, njabut saka dharat kanggo ing paling padha landing kapal gedhe, lan njupuk menyang wilayah aman ing pangayoman saka pesawat tempur ing udhara.

Apa sing menehi tumindak kaya ngono? Kanggo numpes kapal, ora mbutuhake pasukan armada gedhe (sing kudu nglawan klompok angkatan laut mungsuh liyane), utawa akeh pesawat mogok, sing kudu nembus pertahanan udara pangkalan angkatan laut, lan nalika perang karo a mungsuh serius, uga kapal pertahanan udhara , kang, minangka aturan, dibedakake dening daya serius. Ora mbutuhake konsumsi pluru jelajah sing langka.

Alamiah, operasi kuwi ora tansah nggawe pangertèn, nanging ing kondisi "Trishka's caftan", kang ABRI kita bakal dadi sak perang karo mungsuh serius, nalika ana ora cukup kapal lan pesawat, operasi kuwi kadhangkala bakal. bisa, lan kadhangkala bakal ana makna.

Menapa malih, minangka sampeyan bisa ndeleng saka gambaran ing ndhuwur, padha bisa digawa metu ing format saka gropyokan padha, ora ngarahke ing nyekeli wilayah utawa dijupuk obyek benteng. Pasukan sing ngrampungake serangan kasebut dievakuasi, banjur bisa digunakake kanggo tujuan liyane.

Ana conto liyane uga.

Dadi, nalika Perang Patriotik Agung, Armada Laut Ireng Soviet terus-terusan ilang pangkalan lan fasilitas ndandani ing sangisore serangan tentara Jerman lan Romania saka darat. Ing kasunyatane, armada kasebut ora duwe mungsuh sing cukup ing segara, lan penerbangan Jerman, ora ketompo carane ngrusak, ora bisa mungkasi gerakan kapal, kapal lan kapal armada. Nyatane, kanggo kapal permukaan gedhe, mung Markas Besar Komando Tertinggi sing bisa nindakake iki, kanggo nanggepi kekalahan telung kapal ing perang - episode sing ora nyenengake, nanging ora kritis kanggo kemampuan tempur armada (iki kedadeyan Inggris lan Jepang, nanging padha terus perang). Apa bakal kedaden yen Jerman padha begja ing serangan ing Kaukasus? Yen padha menyang tapel wates Turki? Kabeh armada bakal ilang ing pangkalan. Ing wektu sing padha, padha ora duwe kapal lumahing wujud siji ing téater. Lan, aku kudu ujar, dheweke cedhak banget karo prestasi iki.

Prastawa ing Segara Ireng minangka conto carane sisih paling ringkih ing segara, duwe tentara darat lan angkatan udara sing kuwat, bisa ngilangi armada mungsuh saka segara, tanpa duwe armada dhewe. Jerman ora kasil, nanging meh bisa. Iki, mesthine, ora ateges sampeyan kudu pindhah ewu kilometer ing pesisir negara mungsuh "karo geni lan pedhang" kanggo dominasi ing segara - sawise kabeh, dominasi ing segara ora mungkasi ing dhewe. Nanging iki minangka demonstrasi gedhe sing ora mung armada bisa mbantu perang nglawan armada mungsuh. Lan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kudu siyap kanggo nindakake operasi kasebut, nyiapake kanggo wong-wong mau, lan ora wedi kanggo nindakake, ing kahanan nalika iku dadi sabdho lan resiko ditrima. Ing sawetara kasus, Angkatan Udara kanthi bedhil motor lan Marinir bisa numpes pasukan mungsuh ing segara. Malah yen mungsuh luwih kuwat.

Lan, mesthi, kita kudu ora lali sing cedhak pesisir Rusia utawa wilayah dikuwasani dening pasukan Rusia ing perang (ora kudu Rusia, kita bisa nyerang ing sawetara kasus) pasukan udhara uga kudu bisa liwat segara. Paling ora bakal logis yen sawetara tugas rampung. Bagéyan saka serangan rudal jelajah ing pangkalan mungsuh, serangan ing konvoi, pasukan pendaratan, transportasi, pertambangan udara, serangan ing kelompok kapal sing lemah lan kapal individu ing radius pertempuran penerbangan pangkalan tanpa ngisi bahan bakar kudu dipasrahake menyang Pasukan Aerospace, mbebasake pangkalan angkatan laut. serangan aviation kanggo tugas Komplek nyata - serangan marang kelompok gedhe saka kapal lumahing ing segara, ing kadohan gedhe saka pesisir.

Ana skenario hipotetis liyane kanggo pertempuran unit lemah karo armada mungsuh. Kaya sing sampeyan ngerteni, Rusia duwe pasukan udhara kanthi kemampuan unik. Negara kita mung siji-sijine Angkatan Udara, sawise ndharat, bisa perang minangka pasukan mekanis. Iki ndadekake iku bisa kanggo ngatasi masalah karo pasukan cilik saka kebangkrutan rampung mlaku tanpa abot gaman.

Bisa uga, ing sawetara kasus, kanggo nangkep wilayah mungsuh saka udhara, contone, pulo, sing, amarga alasan psikologis, mungsuh banjur ora bisa direbut maneh. Yen Pasukan Dirgantara ora ngidini mungsuh cepet-cepet ngrebut maneh wilayah pulo kasebut kanthi serangan udara, mula dheweke mung duwe rong pilihan - kanggo nangkep maneh kanthi nindakake operasi pendaratan amfibi utama utawa "ninggalake apa wae", kanthi mripat kanggo bali menyang wilayah sawijining ing mangsa ngarep.

Conto wilayah kasebut nalika Perang Donya II yaiku Kapuloan Aleutian. Jepang kasil narik pasukan gedhe saka Angkatan Laut AS menyang buntu iki lan ora relevan kanggo perang Nusantara. Apa sing paling menarik, nyadari mokal kanggo nyekel wilayah kasebut, dheweke ngungsi sawetara garnisun.

Ing perang modern, panangkepan Kiska lan Attu, ing prinsip, bisa ditindakake kanthi serangan udara, lan serangan udhara sabanjure. Nalika lapangan udara Shemya dirusak lan lapangan udara Adak dicekel, Amerika sing padha bakal ngadhepi kesulitan gedhe kanggo nyerang wilayah kasebut, lan bisa mbebasake mung kanthi nyerang saka segara, kaya ing lawang WWII. Nanging, saiki ana teknik kayata sistem rudal pesisir sing ngidini sampeyan nyerang kapal sing wis cedhak banget karo pulo kasebut, ing ngarsane sebutan target.

Nyatane, klompok pasukan darat sing cilik banget, sing kasebar ing antarane watu, bisa meksa Angkatan Laut AS kanggo nglawan Angkatan Udara lan rudal anti-kapal pesisir, tanpa ngalihake Angkatan Laut menyang operasi kasebut, kajaba serangan laut sing kasebut ing ndhuwur. kang bakal digampangake dening Amerika ora bakal bisa lunga saka pulo lan nggoleki dheweke ora bakal ana ing samodra. Raids, ing siji, bakal bantuan, yen perlu, evakuasi pasukan mbela pulo.

Iki, maneh, ora ateges Angkatan Udara kudu nyekel Aleut yen ana tabrakan winates karo Amerika Serikat. Sawise kabeh, nasib garnisun Attu wis dikenal saiki. Iki mung minangka demonstrasi prinsip carane sampeyan bisa meksa armada mungsuh kanggo nglawan pasukan darat lan ngalami kerugian nalika "mbebasake" Angkatan Laut kanggo operasi nyerang aktif.

Wigati dicathet yen nalika Perang Dingin, Amerika wedi karo pilihan kasebut. Ing kabeh pangaturan kanggo "Strategi Angkatan Laut" administrasi Reagan ana syarat kategoris ing jam-jam pisanan konflik utawa sadurunge ngirim loro brigade infantri menyang Aleuts kanggo nggawe trik kasebut dening Rusia ora mungkin. Amarga biaya sumber daya lan mundhut wektu kanggo ngresiki Kepulauan Aleutian katon disproportionately gedhe dibandhingake keuntungan saka iki, lan iku mokal ora kanggo ngalahake wong bali ing 80s kanggo alasan politik internal. Ing wektu sing padha, Amerika ngelingi carane Jepang nalika Perang Donya II mung ngungsi garnisun Kyski lan njupuk metu saka serangan tanpa perang.

Siji cara utawa liyane, nanging kanggo sisih armada sing ringkih, nggawe kahanan ing ngendi armada mungsuh bakal dirusak dening pasukan darat lan angkatan udara, tanpa keterlibatan gedhe saka pasukan Angkatan Laut, minangka salah sawijining cara kanggo "tingkat". imbangan”. Lan, kaya sing sampeyan ngerteni, operasi kasebut uga mbutuhake kacepetan. Dheweke bakal dipikolehi mung yen mungsuh ora duwe wektu kanggo nanggepi luwih awal saka jadwal.

Mangkono, kita ngrumusake aturan katelu saka wong ringkih - iku perlu kanggo numpes angkatan laut mungsuh dening pasukan darat lan aviation (ora segara) ing kabeh kasus nalika iki bisa saka sudut pandang saka efek mbadek lan resiko. Iki bakal mbebasake pasukan angkatan laut kanggo operasi liyane lan nyuda kaunggulan mungsuh ing pasukan.

Rusia, kanthi kabeh outlet menyang segara, isih dadi daratan sing ageng. Sampeyan bisa nyoba nggawe strategi perang ing segara kanggo dheweke, ing ngendi pasukan darat ora dibutuhake. Nanging, ketoke, iki bakal dadi upaya sing ora kasil.

Perlu dicathet yen operasi kasebut minangka "jaran" saka Amerika. Kita bisa uga pracaya ing kesempatan kuwi utawa ora, nanging padha bakal nindakake iku massal, lan kita kudu disiapake kanggo iki ing tangan siji, lan ora "isin" kanggo nindakaken dhewe ing sisih liyane.

Kita ora luwih ala tinimbang Amerika. Ana mung kurang saka kita.

Serangan ing "link kunci" kekuwatan militer mungsuh.


Salah sawijining kesempatan kanggo wong sing ringkih kanggo ngremehake sing kuwat yaiku kanggo konsentrasi upaya ing komponen kekuwatan militer sing ditetepake kanthi ketat.

Contone, Amerika Serikat saiki duwe hubungan sing lemah banget ing perang angkatan laut - ora ana pasukan pengiring apa wae. Padha ora mung ora ana, lan ora ana ngendi kanggo njaluk wong ing wektu cukup. Yen ana keterlibatan serius Amerika Serikat ing perang ing bumi, "Tumit Achilles" liyane bakal ditambah - kekurangan kapal transportasi lan kru kanggo wong-wong mau, utamane, saiki Amerika ora duwe wong sing bisa njamin. rotasi kabeh kru saka transports kacepetan dhuwur, oh ora ana jangkoan losses. Sing kasengsem kudu maca artikel kasebut. "Ora bakal ana invasi lemah" в "Tinjauan militer independen".

Sawetara wektu kepungkur, kasunyatan kasebut, sing wis dadi kawruh umum, malah bisa nyebabake gupuh ing antarane publik sing prihatin ing Amerika Serikat. Gupuh suda, nanging masalah isih tetep, lan ora ana sing bisa ngatasi. Kapal fregat Amerika ing mangsa ngarep sing direncanakake dening Pentagon bakal dadi larang banget kanggo ngiringan massa, lan ora ana omongan babagan mbangun transportasi anyar.

Iki link lemah. Kapal induk bisa dadi kaya sing dikarepake, nanging pesawat ora bisa mabur tanpa bahan bakar. Penghancur rudal ora bisa maneuver tanpa iku. Lan ora ana sing bisa nglindhungi tanker.

Akeh angkatan laut ing donya duwe hubungan sing lemah. Sawetara angkatan laut ing donya bisa uga duwe sawetara. Tumindak kanthi tujuan nglawan hubungan sing lemah iki bisa ngrusak angkatan laut mungsuh lan nyuda kesempatan kanggo perang. Paling ora kanggo wektu iki. Nanging ing wektu iki, sampeyan bisa nindakake akeh.

Strategi iki uga duwe cacat. Nalika goleki kanggo tanker lan kapal sumber (utawa kanggo mergo - iku ora Matter), mungsuh operate relatif bebas. Tangane mung diuculi. Akibaté, pukulan pisanan saka Angkatan Laut dheweke kudu ditampa kanthi gampang, ora "lembut". Ora ketompo carane kuwat dheweke. Mangkono, nalika njupuk tindakan kasebut, perlu kanggo nimbang risiko kanthi akurat.

Amerika dhewe wedi yen taktik "pelayaran tambahan" - kapal sipil bersenjata sing dilengkapi peluncur rudal kontainer - bisa digunakake kanggo nglawan dheweke. Pitakonan wis bola-bali wungu ing pers khusus lan sumber media sing countermeasures dibutuhake marang taktik kuwi, nanging nganti saiki ora ana countermeasures. Echoes saka kahanan iki wis kasebut ing artikel "Bali saka raiders lumahing. Apa bisa?.

Nanging, ing "penjelajah tambahan" donya ora converge kaya wedge. Kapal tanker abot utawa transportasi tanpa tutup bisa dirusak saka bom strategis kanthi bom konvensional. Dheweke ora bakal bisa nolak serangan kasebut, lan mung siji-sijine sing dibutuhake kanggo operasi kasebut yaiku latihan pilot VKS babagan panggunaan bom, lan, mesthi, detasemen pasukan bakal dialokasikan kanggo operasi. kanggo kepentingan armada. Ing cilik saka Angkatan Laut Rusia, iku kapentingan kanggo operasi kuwi bisa kanggo nglengkapi Tu-142 karo senjata bom lan pandelengan cocok. Ukuran kasebut bakal ngidini armada, ing sawetara kasus, bisa ngatur dhewe. Miturut laporan media, kerja kanggo nglengkapi Tu-142 kanthi sistem target dhuwur Hephaestus wis ditindakake. Iku tetep ngenteni instalasi hardpoint senjata underwing.

Iku menarik carane ancaman iki katon sadurungé ing Amerika Serikat.

Nalika USSR angsal designators target pengintaian Tu-95RTs, ahli strategi Amerika weruh iki minangka ancaman kanggo konvoi karo peralatan militer sing mestine kanggo nyedhiyani pasukan NATO perang ing Eropah nglawan Tentara Soviet lan tentara ATS. Dheweke nganggep yen Tu-95RT bakal nglacak konvoi lan ngarahake kapal selam nuklir Soviet ing Atlantik. Dipercaya manawa ancaman kasebut bakal dadi luwih penting, amarga Rusia bakal nglengkapi pembom strategis kanthi rudal anti-kapal.

Kanggo nglawan ala iki, konsep Sea Control Ship malah dilahirake - operator pesawat pengiring sing bisa nggawa 8-9 helikopter anti-kapal selam, lan papat Harrier. Konsep kasebut diuji ing operator helikopter pendaratan LPH-9 Guam. Eksperimen kasebut sukses, nanging ing pungkasan taun pitung puluhan, Amerika nyadari yen tujuan kapal selam Soviet bakal dadi kapal perang permukaan, kalebu operator pesawat, lan, yen bisa, SSBN, lan ora transportasi ing Atlantik. Lan "kapal kontrol angkatan laut" ora tau muncul. Sanajan, kanthi cara sing nyenengake, rudal anti-kapal X-22 ing Tu-95 pungkasane "didaftar", kanthi modifikasi khusus "laut" pesawat iki - Tu-95K-22. Saiki mesin kasebut wis ditarik saka layanan lan dirusak.


Tu-95K-22 karo fairing perang elektronik karakteristik tinimbang sistem tembak buritan karo bedhil 23-mm. Ora bakal ana kapal tanker F-15 ing ndhuwur kapal tanker samudra



Kanthi rudal Kh-22


Saiki, akeh perwira saiki lan mantan Angkatan Laut AS lan US Coast Guard ndeleng manawa ancaman kasebut ana, nanging ora bisa mbayangake kanthi lengkap.

Ora bakal angel kanggo struktur komando Angkatan Laut, ngandelake data intelijen, nemokake kerentanan kasebut ing mungsuh apa wae, lan ngrancang tumindak marang dheweke. Yen bisa nyuda kekuwatan mungsuh sing kuwat, paling ora sawetara wektu, mula kudu digunakake.

Kita ngrumusake aturan papat sing ringkih. Sampeyan perlu kanggo ngenali kerentanan kritis saka angkatan laut mungsuh, netepke apa iku bisa kanggo ngalihake pasukan cukup kanggo serangan marang kerentanan iki, tanpa nyuda kritis ing kemampuan pertahanan ing arah saka serangan utama saka mungsuh, lan yen bisa, banjur nyerang wong-wong mau. Conto kerentanan kasebut ing Angkatan Laut AS yaiku kekurangan pasukan pengiring kanggo tanker lan kapal pasokan terpadu.

Lawan liyane duwe kerentanan liyane. Padha kudu digunakake.

Pertambangan nyerang


Sajarah perang angkatan laut kebak conto carane pertambangan nyerang ngidini pihak sing ringkih bisa nyebabake kerugian sing kuwat, lan ing sawetara kasus malah nyuda dominasi ing segara, sing, miturut kekuwatane, bisa uga wis ditetepake. . Mbok menawa sing paling nggumunake saka sudut pandang sing ora penting saka pasukan maju ing latar mburi pasukan sing diserang yaiku operasi Angkatan Laut Jerman lan Finlandia kanggo mblokir Armada Baltik USSR nalika Perang Dunia II.

Ing tanggal 22 Juni 1941, Jerman umume duwe angkatan laut sing luwih kuat tinimbang USSR ing Baltik. Teka ing Baltik "Tirpitz", "Scharnhorst", "Gneisenau", "Prinz Eugen", "Admiral Hipper", "Admiral Scheer", didhukung dening rolas pangrusak, lan skuadron kapal selam, lan ora ana sing bakal sumunar kanggo Baltik. Armada. Sawise operasi kuwi, lan njupuk menyang akun dominasi Luftwaffe ing udhara, iku bisa langsung ndharat cedhak Leningrad.

Nanging Jerman, kaya Rusia, ora mikir babagan "dominasi segara." Padha ngoyak chimeras perang komunikasi. Ing taun 1941, Angkatan Laut Jerman dhasar ora siyap kanggo tumindak kasebut ing apa wae. Nanging, dheweke nindakake perkara sing beda.

Ing tanggal 12 Juni, detasemen kapal Jerman, miturut dokumen minangka Grup Nord, wiwit redeployment menyang skerries Finlandia. Bebarengan, klompok liya sing diarani "Cobra" miwiti perkara sing padha. Ing tanggal 18 Juni, klompok Nord nyamar ing skerries cedhak Turku (ing dokumen Abo banjur), lan Cobra ing skerries cedhak Porkkala Udd. Klompok Nord kalebu telung minelayers - Tannenberg, Hanzenstadt Danzig lan Brummer, armada kapal torpedo, lan semi-flotilla penyapu ranjau. Cobra kalebu minelayers Cobra, Königen Louise, Kaiser, lan uga flotilla saka prau torpedo lan semi-flotilla saka minesweepers. Saka lapisan ranjau sing kadhaptar, mung siji kapal minangka lapisan ranjau tempur sing dibangun khusus - Brummer, jenenge Olaf Tryggvasson Norwegia sing ditawan. Liyane saka minelayers padha kapal sipil diadaptasi kanggo minelaying. Bebarengan karo wong-wong mau, loro kapal selam Finlandia nyiapake kanggo lay tambang.


"Brummer" nalika isih "Olaf Tryggvasson"


Ana panemu yen Perang Patriotik Agung diwiwiti tanggal 22 Juni 1941, jam 3.30 esuk, kanthi serangan udara Luftwaffe ing Uni Soviet. Ing kasunyatan, serangan pisanan saka Jerman marang USSR ana minelaying, kang wiwit tanggal 21 Juni 1941 ing 23.30 wektu Leningrad. Bener, perang wiwit nalika iku, lan iku bakal becik kanggo sejarawan massa kanggo miwiti sebutno iki. Grup "Nord" lan "Cobra" nggawe 9 lapangan ranjau ing wayah wengi. Sawijining jam sadurunge "wiwit perang", pesawat Soviet wis ditembaki ing kapal iki, ngetutake dheweke, ngirim informasi menyang pesisir, nanging ora ana sing bisa ditindakake - Finlandia ana ing cedhake lan minzag cepet banget menyang skerries sing dilindhungi. Ing tanggal 22 Juni, telung dina sadurunge mlebu resmi ing perang Finlandia, kapal selam Finlandia gabung karo minzag Jerman, sing nggawe rong ladang ranjau maneh. Sadurungé subuh, saklompok montor mabur Jerman numpes 25 tambang ing sisih kidul-wétan Kronstadt, mbentuk tambang liyane. Perang tambang wis diwiwiti.

Ing pungkasan 24 Juni, Jerman lan Finns wis bebarengan nggunakake luwih saka 1200 tambang saka macem-macem jinis. Ing wektu sing Uni Soviet wis ilang destroyer "Angry" ing tambang iki, cruiser "Maxim Gorky" wis rusak banget, destroyer "Bangga" lan "Guarding" rusak. Nanging, kaya sing sampeyan ngerteni, iki mung wiwitan.

Pasukan sing digunakake Kriegsmarine lan sekutu Finlandia marang Armada Baltik ora bisa dibandhingake karo ukuran lan kekuwatane. Armada Baltik saka siji kapal perang duwe rong unit. Jerman duwe prau torpedo lan siji minzag minangka kapal perang nyata. Nanging padha, pisanan, duwe inisiatif, lan liya, lan iki kudu ngandika utamané, padha ngrancang tumindak minzags ing kuwi cara kanggo mbingungake printah Soviet. Dadi, latar mburi ing sisih lor Teluk Finlandia nalika dina-dina pisanan perang pindhah menyang wétan, Jerman wiwit luwih akeh ing sisih kulon tinimbang sing bisa ditindakake, saengga nalika para pelaut Soviet nemokake tambang kasebut, ana ing kono. wis dadi alangi sing cukup jero ing ngarepe, sing pungkasane dadi. Kanggo ndhelikake pasukan sing bener-bener melu pertambangan, Jerman mbatalake kapal-kapal kasebut saka operasi kasebut lan mandhegake tambang kanggo wektu sing suwe, lan mung nalika, miturut panemune, komando Soviet kudu nggawe kesimpulan tartamtu (salah) babagan jumlah tambang mungsuh, kapal iki maneh digawa menyang perang. Jerman mung ngalahake komando Armada Baltik. Pinter lan cepet (kanggo nggawe pancasan) ngalahaké kuwat lan alon - ing nuntun.

Asil saka operasi banget kurang ajar iki minangka blokade meh lengkap saka Armada Baltik lan ageng, mundhut monstrous nandhang sangsara marga saka kapal Soviet ing tambang, karo korban manungsa ageng. Ing kasunyatan, Jerman karo pasukan diabaikan mundur armada banget kuat dening sembarang ukuran saka perang kanggo rong taun. Armada Baltik isih nduweni peran positif ing perang - nanging kakehan kurang saka bisa lan apa sing kudu

Iki minangka conto kanggo nggawe kesimpulan. Tanggane kita ing Baltik nindakake - nganti saiki, lapisan ranjau minangka bagean saka meh kabeh armada negara Baltik. Saiki, ing Angkatan Laut Finlandia, minzag isih dadi kelas utama kapal perang. Korvet "gedhe" sing direncanakake "Pohyanmaa" uga bakal duwe pandhuan lan dek kanggo tambang. Sing kasengsem bisa maca artikel kasebut "Minelayers saka armada modern".

Ora bisa dikandhakake yen Angkatan Laut Rusia ora nggatekake kemungkinan perang tambang - kaya ngono kapal selam diesel kanthi rutin ngolah ranjau rahasia. Tambang lagi dipraktekke saka kapal pendaratan gedhe. Nanging, ukuran nyiapake armada kita kanggo operasi kasebut mung sirna ing latar mburi carane sawetara negara nyiapake.

Contone, ing Amerika Serikat, mbikak tambang minangka tugas biasa para pengebom Komando Udara Strategis. Perencanaan tambang Quickstrike ing mode kontrol dilebokake ing layanan, miturut prinsip pangiriman menyang target, padha karo bom JDAM. "Quickstrike" ngijini sampeyan kanggo "lay" a minefield persis miturut skema karo siji uncalan - tambang mabur ing panuntun dhumateng saka sinyal satelit bakal tiba persis ngendi padha kudu, mbentuk alangi siap-digawe saka siji gulung salvo. Bonus - tukang ngebom bakal bisa nyelehake tambang nalika puluhan kilometer saka target, kanthi resiko luwih murah tinimbang yen kudu mabur ing situs tambang.



Sampeyan malah ora bisa ngomong babagan minelayers serial saka kelas Nampo saka Angkatan Laut Korea Selatan.

Kanggo Rusia, perang tambang akrab. Iku tambang sing dadi senjata paling efektif saka armada Rusia ing Perang Rusia-Jepang. Rong kapal perang Jepang tiwas dening ranjau sing dipasang dening Amur lapisan ranjau, nggawe kapal perang Amur Rusia sing paling sukses ing jaman pasca layar.


Angkutan tambang "Amur". Lapisan tambang segara sing dibangun kanthi tujuan pisanan ing donya. Donya sing nganggo basa Inggris ngelingi inovasi iki, ora.


Sajrone Perang Donya I, Armada Baltik nggawe lapangan ranjau sing efektif kanggo nyegah Jerman maju menyang Teluk Finlandia. Nanging, iki minangka alangan pertahanan.

Rusia wis nggawe kapal selam minzag khusus pisanan ing donya, Crab.

Kurang dikenal masyarakat umum yen tambang dadi senjata sing luwih migunani tinimbang torpedo saka kapal selam Perang Patriotik Agung. Ing kasus apa wae, kerugian Jerman saka tambang kita luwih gedhe tinimbang torpedo. Aviation uga nggunakake tambang kanthi sukses. Nyatane, nalika Rusia lan USSR nggunakake ranjau kanthi cekap, dheweke mbuktekake minangka senjata sing paling ngrusak nglawan mungsuh. Nanging malah nglawan kita, tambang mungsuh dadi banget ngrusak lan nyebabake akibat paling ora skala operasional, yen ora luwih elek.

Sampeyan kudu nggawe kesimpulan sing tepat saka jaman kepungkur - perang tambang sing ditindakake kanthi bener bisa nyebabake karusakan luwih akeh marang mungsuh tinimbang senjata nuklir taktis. Lan iki ora exaggeration. Amerika, kanthi minelaying udhara ing 1945, nyebabake karusakan ing Jepang sing bisa dibandhingake karo operasi kanggo numpes kutha, lan njamin luwih akeh tinimbang serangan nuklir ing Hiroshima lan Nagasaki. Saiki, efek saka tambang bisa luwih gedhe

Mesthine, ora kaya Rusia, sing mung ora duwe pasukan anti-tambang sing kudu dicritakake, negara-negara maju duwe lan latihan nggunakake pertempuran. Nanging iki ora bakal mungkasi kita, ing pungkasan, penyapu ranjau kanthi peralatan anti-tambang paling modern bakal dideteksi dening kapal selam saka jarak sing adoh nalika tambang pertama ing penghalang dijeblug, sawise iku, contone, anti- rudal kapal bisa mabur liwat alangi tambang utawa serangan udhara kuat bisa dumadakan digawa metu marang pasukan minesweeping, gelombang pungkasan pesawat kang bakal nyelehake tambang anyar kanggo ngganti sing wis dibusak. Hambatan sing disebarake lan dijaga kanthi apik bakal mbutuhake pasukan sing luar biasa kanggo nembus, lan rega masalah ing kene mung ora masuk akal, dibandhingake karo program gawe kapal.

Kerjane ing sih kita wis saham gedhe saka tambang wiwit jaman Soviet. Padha wis outdated. Nanging tambang, iki minangka produk sing rumit kanthi teknis, bisa ditingkatake supaya bisa nyukupi syarat perang modern. Rusia uga cukup bisa ngasilake tambang anyar.

Sampeyan kudu nggawe subdivisi khusus ing Komando Utama Angkatan Laut, sing bakal ngatasi pangembangan masalah sing ana gandhengane karo pertambangan sing nyerang lan macem-macem jinis dhukungan (contone, perlindungan tambang lan pertambangan bola-bali). Interaksi departemen iki karo Staff Umum, lan liwat iku, karo jinis liyane saka Angkatan Bersenjata, contone, kanggo mesthekake laying saka tambang dening pesawat saka Angkatan Aerospace, karo institusi pendidikan angkatan laut sing luwih dhuwur, karo industri militèr, kudu. dipesthekake. Rencana perang tambang kudu dikembangake kanggo kabeh teater kita, kanggo macem-macem kasus perang. Tambang ora mung alat pertahanan. Ing sawetara kasus, iki mung lifesaver sing ngijini sampeyan kanggo nullify ANY kaunggulan sing mungsuh wis. Ana conto ing sajarah. Lan alat iki kudu digunakake tanpa gagal.

Aturan kaping lima kanggo wong sing ringkih yaiku nindakake perang tambang serangan intensitas dhuwur nglawan pangkalan mungsuh lan kemacetan sing dibutuhake kanggo maneuver ing segara. Kanggo duwe strategi sing wis dipikir-pikir kanggo perang tambang kanggo macem-macem opsi kanggo nindakake perang ing saben teater operasi, duwe pasukan lan sarana sing dibutuhake lan personel sing dilatih. Loro-lorone ing Angkatan Laut lan ing cabang Angkatan Bersenjata liyane, yen perlu.

Imbangan maneh


Sampeyan bisa tansah golek mungsuh sing bakal duwe kaunggulan akeh banget ing kekuatan. Tegese, supaya ora ana trik sing bisa ngatasi. "Ana akeh sing ora bakal cukup." Lan ora mung babagan armada. Kira-kira ing pertengahan 80-an, rencana mobilisasi PLA njaluk nganti satus yuta wong direncanakake kanggo layanan. Ing pungkasan Perang Donya II, Amerika duwe ewonan kapal perang ing zona samudra lan ewonan pengebom jarak jauh saka macem-macem kelas. Saiki aliansi hipotetis NATO (karo AS), Jepang, Australia lan Selandia Anyar ana ing sangisore milyar wong

Iki akeh. Akeh banget nganti ora bisa dibalèkaké. Mesthi, siji ora kudu mikir sing ing mangsa foreseeable perang bisa, kang Rusia kudu ngadhepi pasukan kuwi. Luwih kamungkinan ora saka ya. Nanging pambentukan blok militèr kanthi magnitudo kaya mengkono iku kasunyatan tanpa limang menit. Sanajan ora nglawan Rusia, lan ora karo kabeh negara NATO, nanging sawetara nglawan China. Tegese tuladha yaiku ana mungsuh sing kuat banget

Apa sing kudu ditindakake nalika lan yen dadi jelas yen perang kanthi kekuwatan kasebut ora bisa dihindari? Kepiye carane kita bisa mesthekake yen kaunggulan gedhe saka mungsuh ora ngremukake kita kaya skating rink ing kahanan bencana sing cedhak?

Utawa Mungkin carane kanggo nyegah ora dadi kuwat, nanging umume mungsuh unggul saka inflicting losses abot ing kita sak serangan?

Kepiye carane kita, sisih sing ringkih, bisa ngamanake posisi sing paling mupangati kanggo awake dhewe sadurunge wiwitan perang sing ora bisa dihindari? Yen kabeh jinis intelijen ujar manawa ora bisa dihindari?

Ana wangsulan, lan diarani gampang banget, sanajan bakal medeni akeh: yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik. Kajaba iku, sing paling penting, kanggo sisih sing paling lemah, serangan pencegahan karo kabeh pasukan minangka cara mung kanggo nyelarasake keseimbangan pasukan, paling sethithik kanggo sawetara wektu.

Njupuk, contone, mungsuh paling kuat ing perang ing segara kabeh bisa - Amerika Serikat. Kekuwatane nggegirisi.

Nanging, nyatane, kekuwatan sing nggegirisi iki dikonsentrasi ing target sing ora akeh banget. Apa Armada Permukaan AS? Iki minangka kapal perusak 67, kapal penjelajah 11 lan kapal induk 11 ing layanan. Ana 89 target total. Nganti rong pertiga saka wong-wong mau biasane ditemokake ing basa. Inggih, mungkin setengah. Liyane 11 cruisers, saperangan saka operator pesawat lawas worn metu kanggo mokal lan rolas frigates ing panyimpenan, karo koordinat dikenal ing advance, kanggo meter paling cedhak. Iki luwih akeh tinimbang negara liya. Sawise metu menyang segara, pasukan kasebut bisa ngremukake meh kabeh perlawanan.

Nanging medali uga duwe kekurangan. Kabeh kapal Angkatan Laut AS sing ana ing pangkalan kontinental Amerika Serikat bisa ditabrak dening akeh rudal jelajah sing bakal digawa dening rong kapal selam Project 949 modern sing dibangun maneh kanggo nggunakake misil kulawarga Kalibr. Siji ing Atlantik, siji ing Pasifik. Kapal ing dermaga minangka target stasioner. Dheweke bakal ana ing kana, lan sesuk uga, nalika amunisi, panganan, bahan bakar lan banyu lagi diisi, dheweke bakal ana ing kana. Ing titik kanthi koordinat sing wis ditemtokake, cedhak karo pesisir, ing ngendi sampeyan bisa ngirim rudal jelajah sing kurang, lan mulane ora katon.

Banjur dheweke mung duwe pasukan sing disebarake ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Klompok perang cilik, ngubengi kapal induk pesawat utawa kapal serbu amfibi, saben telu utawa papat. Nglawan sing wis bisa perang karo pasukan sing luwih cilik tinimbang sing, ing teori, dibutuhake kanggo tawuran langsung karo kabeh Angkatan Laut AS. Plus kapal selam lan penerbangan dhasar.

Iki, mesthi, ora ateges bisa ngalahake Amerika nganggo rong kapal selam. Ora ana kasus. Conto, kaya kabeh sing sadurunge, yaiku kanggo mangerteni skala. Nanging yen kita mbuwang aritmetika primitif lan mikir kanthi akal, kita bisa nggawe kesimpulan ing ngisor iki.

Sistem senjata modern, kapal utawa pesawat, mbutuhake wektu lan sumber daya sing langka kanggo nggawe. Sajrone Perang Donya II, kabeh pihak sing perang nugasake kapal perang anyar. Nanging saiki ora bakal bisa kaya ngono. A kapal saiki lan kapal banjur iku dhasar beda, utamané ing syarat-syarat laboriousness saka construction lan kerumitan aplikasi sing. Duwe ilang Arleigh Burke padha, Amerika ora bakal bisa kanggo sijine menyang operasi loro panggantos anyar ing setahun, uga siji. Lan iki uga ditrapake kanggo pesawat. Lan ora mung Amerika, kabeh wong.

Ing kahanan kaya mengkono, pihak sing ngirim serangan sukses pisanan entuk keuntungan gedhe. Ing praktik, siji kapal selam ora ngalahake kabeh kapal ing pesisir AS, ora ana jarak sing cukup kanggo rudal, siji rudal saben kapal gedhe ora cukup, ana kacilakan rudal jelajah sing pecah, lan sampeyan ora ngerti. opo maneh. Nanging yen, contone, negara tartamtu bener-bener nyebabake serangan non-nuklir massal ing pangkalan Angkatan Laut AS, banjur ngurangi kekuatan tempur Angkatan Laut AS paling sethithik sapratelo cukup realistis. Lan kerumitan kapal perang modern ora bakal ngidini Amerika ngganti apa sing ilang luwih awal tinimbang limang nganti enem taun paling apik.

Kita manggon ing donya siklus militèr super-dawa, ditemokaké dawa ago dening V. Tsymbursky. Siklus dominasi mobilisasi yaiku nalika wong bisa ndandani apa wae kerugian sing bisa ditindakake dening senjata, kayata sing bisa digawe. Mangkono uga nalika Perang Donya II, lan uga ing Perang Donya. Sampeyan bisa ilang siji yuta prajurit ing perang, utawa loro. Nanging banjur reservists anyar padha disebut munggah, padha nampa pesawat saka seragam mirah, tas ransel, boots karo windings lan bedhil, lan iku - kerugian padha menehi ganti rugi. Ing fase nalika mobilisasi dominasi, nutup kerugian luwih cepet tinimbang sing ditindakake.

Nanging siklus mobilisasi tansah ngiring dening siklus karusakan. Banjur ketagihan liyane bisa ditindakake - gaman wong bisa cepet numpes pasukan apa wae sing bisa digerakake. Karusakan luwih cepet tinimbang kerugian sing ditutupi mobilisasi. Kita manggon ing periode kaya mengkono. Imbangan antarane kekuwatan senjata lan wektu ganti rugi kanggo kerugian kaya ngono, mula ora bisa ngimbangi kerugian sajrone perang sing isih ana.

Pira kapal induk sing bisa dibangun AS ing wektu sing padha? siji. Siji operator pesawat, amarga kanggo perakitan, saliyane slipway ageng, sampeyan uga butuh crane gedhe, dhuwur 1000 ton. Lan mung ana siji crane ing slipway gedhe ing AS. Jerman dibangun, 1975 release.

Suwene suwene kanggo mencet dheweke nganggo rudal jelajah? Lan suwene wektu kanggo tuku, nggawa, nginstal lan sijine menyang operasi anyar? Saiki ora forties, iku mokal kanggo mbangun armada ilang sak jotosan pisanan saka mungsuh. Bakal perlu kanggo mungkasi perang karo apa sing isih ana.

Lan kabeh sing dibutuhake panyerang yaiku nyirnakake kapal sing diserang kanthi nyata, supaya ora bisa didandani.

Lan banjur imbangan daya bakal ngganti dramatically ing sih.

Iki dudu babagan AS. Sapa ing pikiran sing bener bakal nyerang AS? Iki mung minangka conto carane serangan sing ditindakake kanthi cepet bisa ngganti imbangan kekuwatan. Sanajan, yen sampeyan entuk bukti sing bisa dipercaya manawa Amerika Serikat ngrancang nyerang dhewe, mula ora ana pilihan. Bener, ing kasus iki, serangan pisanan ora bakal dikurangi kanggo nyerang kapal ing pangkalan kanthi rudal jelajah ...

Aturan enem wong ringkih. Yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik. Ora ketompo sapa sing ngevaluasi lan kepiye carane, sejarah ditulis, yen ora dening sing menang, paling ora dening sing slamet. Kanggo dadi salah siji saka klompok iki, sampeyan kudu nyegah mungsuh saka mencet pisanan lan kabeh kekuatan. Sampeyan kudu mencet dhisik, lan kanthi kabeh kekuwatan sampeyan. Banjur imbangan kekuwatan bakal owah, lan owah-owahan banget.

Nganggep kasunyatan modern ing produksi militer, ora bisa dibatalake.


Ana mungsuh kaping papat sing luwih unggul sing siyap-siyap nyerang lan ngrebut inisiatif, lan saiki dheweke duwe keunggulan siji setengah kaping lan dheweke wis ilang inisiatif - lan iki beda banget. Iki, mesthi, ora njamin apa-apa. Nanging kemungkinan mundhak.

Sisih sing ringkih, sing wis nyadari perang sing ora bisa dihindari, pancen ora duwe pilihan.

Asile


Ana cara kanggo nglancarake perang ing segara sing ngidini pihak sing luwih ringkih bisa ngalahake mungsuh sing paling kuat, utawa paling ora bisa dikalahake kanthi gampang lan cepet.

1. Mimpin mungsuh ing kacepetan. Rencana luwih cepet, nggawe keputusan, nyebarake pasukan ing segara, transfer menyang teater operasi sing dikarepake. Duwe kaunggulan ing kacepetan karo kapal. Dadi luwih cepet sakabèhé.

2. Nindakake operasi serangan intensif kanthi tujuan nyebabake kerugian ing mungsuh ing kapal perang, penerbangan laut, lan infrastruktur pesisir sing dibutuhake kanggo operasi pertempuran. Gunakake kabeh kekuwatan ing serangan, miturut "kekuwatane".

3. Nindakake operasi tempur intensif nglawan armada mungsuh kanthi pasukan ora mung saka armada sampeyan dhewe, nanging uga saka cabang liyane saka Angkatan Bersenjata.

4. Ngenali "kelemahan sistemik" ing organisasi pasukan angkatan laut mungsuh, kerentanan sing ditimbulake kelemahan kasebut, lan, yen bisa, kena ing kerentanan kasebut (contone, Angkatan Laut ora duwe pasukan pengiring, duwe tanker sing rawan lan pasokan terpadu. kapal - ora ana sing nglindhungi).

5. Nindakake perang tambang sing nyerang intensif, nyedhiyakake mine laying karo kabeh sing perlu, njamin nimbali saka alangan saka minesweeping / mine clearing.

6. Yen ana bukti kang linuwih lan linuwih, yen mungsuhe arep nyerang luwih dhisik, nggebugi awake dhewe, aja nganti nggelar wadyabalane, numpes kapitunan lan rebut inisiatif.

Tujuan kabeh iki, ing pungkasan, wis diumumake sadurunge - kanggo nggawe dominasi ing segara. Utawa ing paling nyegah mungsuh saka nginstal.

Aturan iki mung ora njamin kamenangan ing perang. Mung amarga meh ora ana sing njamin kamenangan ing perang. Kajaba iku, kabeh macem-macem kahanan ing perang ing segara ora bisa suda kanggo wong-wong mau. Nanging padha dramatically nambah kasempatan saka sisih ora pati roso kanggo iki kamenangan . Wiwit Rusia wis pinasthi kasunyatan sing tanggi dheweke bakal luwih kuwat tinimbang dheweke ing segara, iku worth njupuk aturan iki minangka basis lan digunakake ing perang ing segara.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia, Koleksi Marine, airwar.ru
Artikel saka seri iki:
Kita mbangun armada. Teori lan tujuan
Kita mbangun armada. Akibat saka geografi "ora trep".
424 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Operator
    Operator 25 September 2019 18:17
    + 15
    Penulis minangka master sing ora bisa ditandingi saka kebanjiran saka kosong nganti kosong ngguyu
    1. Polinom
      Polinom 25 September 2019 20:00
      +2
      Andrey, artikel sampeyan uga akeh.
      Ayo titik demi titik apa lan kepiye Timohin ora cocog.
      Wani, Mina dilarang....maju! :-)
      1. wulan 702
        wulan 702 26 September 2019 12:57
        +3
        Jendral nyiapake perang sing kepungkur. Penulis nyiapake kanggo taun sadurunge.
        1. Cyrus
          Cyrus 27 September 2019 16:19
          -1
          Kutipan: max 702
          Jendral nyiapake perang sing kepungkur.

          Wong sing ora pinter sepisanan ngetokna omong kosong iki, sing liya-liyané sregep mbaleni, tanpa teges.
          1. AK-74-1
            AK-74-1 28 September 2019 13:56
            0
            Nyatane, cara, pasukan lan sarana kanggo nindakake operasi tempur ditemtokake dening kahanan pertempuran tartamtu. Sampeyan bisa, mesthi, nindakake sawetara karya lan nyoba kanggo mbentuk klompok adhedhasar informasi kasedhiya lan sawetara idea saka kemungkinan musuhan.
            Ing kasus apa wae, segara, kayata Angkatan Udara lan MTR, mbutuhake pendekatan khusus kanggo pambentukan personel unit tempur. Banjur kudu ana tembung hackneyed babagan latihan tempur lan kualitas pribadi para pejuang lan komandan.
            Kadhang-kadhang aku rumangsa manawa artikel kasebut minangka sarana kanggo ngumpulake informasi babagan latihan militer wong sing bakal digerakake.
            Sampeyan bisa uga dianjurake kanggo mriksa penulis kanggo komunikasi karo layanan intelijen asing (JOKE).
            1. Cyrus
              Cyrus 30 September 2019 10:48
              0
              Sarana perang, utawa luwih, kemampuan teknis, owah-owahan, nanging sing utama (tujuan, cara) tetep ora owah nganti pirang-pirang abad.
  2. Ingvar 72
    Ingvar 72 25 September 2019 18:39
    +2
    Goeben lan Breslau luwih cepet tinimbang kapal perang Rusia
    Nanging ora ana sing cruiser luwih cepet tinimbang armadillo ??? belay
    P.S. Senajan aku setuju karo asil artikel.
  3. Siberia
    Siberia 25 September 2019 18:40
    +1

    Ing Star, seri dokumenter "The Submarine Fleet of the Second World War" Iki kanggo Perang Donya II.
    Forum Tsushima. Ana kasedhiya apa kok lan amarga apa. Mratelakake panemume menarik saka Penulis.
    opo
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 20:40
      +8
      Morozov iku salah siji saka sejarawan paling tliti ing donya, mbokmenawa, njupuk menyang akun kasunyatan sing salib-mriksa kabeh statements bab miturut kita lan dokumen Jerman, Aku tembung kang bisa dijupuk minangka bebener pokok utawa luwih. Roller dadi gedhe.
  4. amatir
    amatir 25 September 2019 18:43
    -16
    Rusia ora bisa kanthi cepet nggawe armada sing bisa dibandhingake karo Jepang.

    1 x 955 Boreas 16x6 (head ledak) x 150 kTn = dudu Jepang utawa armadane.
    Turki, kanthi ekonomi lan populasi, kanthi akses menyang teknologi Kulon lan galangan kapal, mesthi bisa nggawe armada sing luwih kuat tinimbang Segara Ireng.

    Buyan dilengkapi sistem peluncuran vertikal (VLR) 3S14 kanggo 8 rudal jelajah jarak jauh Kalibr, sing ndadekake bisa nyerang target darat kanthi rudal kasebut ing jarak nganti 1500 km. 7 pc. x 8x50 kTn = armada Turki komunikasi karo jam.
    Armada Baltik ora bakal unggul ing kekuatan kanggo detasemen pasukan sing NATO bisa masang ing Baltik.

    Ing Baltik, cukup kanggo mancing nganggo kapal 1 kru. Lan kabeh tugas angkatan laut liyane ing Eropah bakal ditanggulangi dening Iskanders.
    Cukup kanggo ngukur "obyek, sing kasebut ora diidini ing VO", nalika ana "argumen" sing luwih serius. Dina Ilya Muromets lan mungsuh Zhidovin wis suwe.
    1. Sandor Clegane
      Sandor Clegane 25 September 2019 19:05
      +5
      Quote: Amatir
      "Kaliber", sing ngidini rudal kasebut bisa nyerang target lemah kanthi jarak nganti 1500 km. 7 pc. x 8x50 kTn = armada Turki komunikasi karo jam.

      belay wassat lol sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? ora ana armada kanggo target darat ...... apa tegese iki? .... sampeyan minangka kalibrator lan iskander sing ora bisa ditandingi
      1. Polinom
        Polinom 25 September 2019 19:42
        +7
        Dadi NIK "Amatir" :-)
      2. mbayar
        mbayar 26 September 2019 02:40
        +2
        Inggih, jujur, iku persis apa. Paling armada (ayo dadi ngomong Turki) a priori dumunung ing basa, lan ora ing kampanye, nanging wiwit kita ngomong bab nggunakake khusus. Warheads, banjur ora pangkalan utawa kapal perang bakal tetep ing wong sawise salvo banget pisanan. Liyane bakal rampung dening rudal anti-kapal saka operator angkatan laut lan penerbangan.
        Yen sampeyan ora isin babagan sarana sing sampeyan duwe, akeh masalah rumit sing dirampungake kanthi gampang lan cepet.
        Utamane yen sampeyan mencet dhisik.
        Penulis mung nulis babagan tumindak perang konvensional ... sing kanggo Rusia, minangka sisih sing ora kuwat ing segara, minangka latihan sing ora wajar.
        Sampeyan ora kudu isin karo kompleks sampeyan.
        Utamané yen padha dilengkapi karo warheads khusus.
        1. 3danimal
          3danimal 26 September 2019 09:04
          -1
          Apa sampeyan ngerti manawa sisih ngelawan uga bakal nanggapi kanthi nggunakake senjata nuklir? Lan carane adoh rencana kanggo escalate? Apa sampeyan wis nyiapake papan kanggo evakuasi kulawarga? Lan apa babagan liyane ??
          Kabeh bravado iki saka irresponsibility.
          1. wulan 702
            wulan 702 26 September 2019 13:06
            -1
            Kutipan saka 3danimal
            Apa sampeyan ngerti manawa sisih ngelawan uga bakal nanggapi kanthi nggunakake senjata nuklir?

            Ora bakal mangsuli! Amarga dheweke ngerti yen dheweke dhewe meksa kita njupuk langkah iki kanthi senjata nuklir .. Kita mung ora duwe pilihan, utawa bakal numpes kita alon-alon squeezing lingkungan, utawa bakal ngobong kita ing geni nuklir, nanging kanggo kita. ana nuansa sing meksa kita kanggo nggawe pilihan ing sih saka senjata nuklir, kita bakal numpes mungsuh tanpa nglilani wong seneng woh-wohan saka kamenangan, malah yen kita mati dhéwé. Lan mungsuh ngerti banget iki, yen ora, dheweke bakal nglebur kabeh armada kita biyen lan numpes kabeh pesawat kita ..
            1. 3danimal
              3danimal 26 September 2019 18:45
              0
              Kaping pisanan, mokal ora nanggapi panggunaan senjata nuklir. Iki minangka sinyal manawa ana kedadeyan sing padha karo sampeyan ing mangsa ngarep.
              Umumé, asumsi ... rada naif. Kaluputan ora ngidini sampeyan mangsuli)
              Kapindho, kenapa "mungsuh" nglelebke kapal lan nembak pesawat? Saking cilaka, ta?
              Iki bakal diiringi kerugian gedhe, dheweke ora biasa nyebarake rakyate, "wong wadon ora nglairake." Lan dheweke uga ora duwe diktator rabid sing siap mbuwang rakyate menyang geni perang.
              Lan katelu ... Apa sampeyan duwe anak kabeh, wong sing sampeyan rumangsa tanggung jawab? Ora abstrak "ayo kita mati dhewe", nanging bakal diobong, mati ing reruntuhan yen ana eskalasi ekstrem konflik nuklir karo negara maju.
              Saiki ing media sampeyan ditawakake kanggo nyelehake akeh pikirane wong liya, asring banget prasaja.
              Tanggung jawab liyane, kritik, empati dibutuhake.
              1. wulan 702
                wulan 702 27 September 2019 00:28
                +1
                Kutipan saka 3danimal
                Kaping pisanan, mokal ora nanggapi panggunaan senjata nuklir. Iki minangka sinyal manawa ana kedadeyan sing padha karo sampeyan ing mangsa ngarep.

                Bisa uga yen sampeyan ngerti yen mbesuk sampeyan bakal dirusak, luwih becik ilang sawetara tinimbang kabeh..
                Kutipan saka 3danimal
                Kapindho, kenapa "mungsuh" nglelebke kapal lan nembak pesawat? Saking cilaka, ta?

                Supaya bisa lumpuh kabeh mungsuh lan ora menehi malah bayangan kesempatan, minangka conto saka Suriah. armada, dudu Angkatan Udara..
                Kutipan saka 3danimal
                Lan katelu ... Apa sampeyan duwe anak kabeh, wong sing sampeyan rumangsa tanggung jawab?

                Ana, lan aku ngerti yen sampeyan ora nanggapi kanthi tegas, dheweke bakal dirusak mengko kanthi cara sing beda-beda utawa dadi budak, sing luwih elek kanggo aku.

                Kutipan saka 3danimal
                Tanggung jawab liyane, kritik, empati dibutuhake.

                Pengin iki kanggo kita "mitra" iku padha goyang prau.. Amarga aku ora pengin mudhun drajat uripku..
                1. 3danimal
                  3danimal 27 September 2019 04:29
                  -3
                  Ing kene maneh, sampeyan nerusake saka kapercayan yen ana pengecut ing sisih liya. Sawise logika iki, petinjune (pejuang MMA) mesthi kalah. Apa salah) Ana wong militer kanthi pamikiran lan latihan khusus dhewe. Lan yen ana serangan nuklir marang dheweke, dheweke bakal ngatasi penghapusan kemungkinan mbaleni iki (serangan pembalasan marang operator senjata nuklir). Apa sampeyan dadi budak ing taun 90-an? Aneh, aku ora. Saiki kita duwe, contone, panggonan ing ndhuwur sepuluh kanggo AIDS. Mungsuh wis ngetrapake rencanane ??
                  Kurang teori konspirasi, Prokhanov, Starikov lan liya-liyane.
                  Tegese "jawaban" (karo senjata nuklir) sawetara tawaran kanggo saben bab cilik, contone, mudhun Su-24 ing Suriah.
                  Sampeyan ora weruh sing utama: kenapa "dheweke" kudu nandhang kerugian gedhe? (Lan bakal padha, malah ing versi conventional) Kanggo marga saka lenga lan gas kita? Dadi AS saiki wis dadi eksportir barang iki paling gedhe. Utawa bisa uga pendhudhuke kabeh ora bisa turu ing wayah wengi, ngerti yen kita manggon ing kene, bener? - Mayoritas malah ora ngelingi Federasi Rusia. Logika iku kanca wong) Lan diktator ora nyukupi (a'la Hitler) ora ana kanggo ngatur gilingan daging kanggo wargane.
                  1. bk316
                    bk316 27 September 2019 16:48
                    0
                    Ing kene maneh, sampeyan nerusake saka kapercayan yen ana pengecut ing sisih liya.


                    Ora ana pragmatisme ing kana. Lan kiriman asli babagan armada Turki, lan saiki mikir sawetara menit lan jeneng negara sing bakal ngluncurake serangan nuklir ing Federasi Rusia nalika ngadeg kanggo Turki.

                    Saiki takon pitakonan sing padha kanthi ngganti Turki karo Jepang, Polandia, utawa paling ora Mozambik.
                    Ora, kanca sing dikasihi, kabeh bantahan sampeyan babagan tanggapan sawise serangan ing armada asing mung kanggo siji armada - armada Amerika. Ya, kita bakal kalah karo armada Amerika tanpa senjata nuklir ing kasus apa wae, mula nyatane isih kudu digunakake ....
                    1. 3danimal
                      3danimal 27 September 2019 17:02
                      -1
                      Dadi kenapa nggunakake Amerika?
                      Malah ing konflik konvensional, dheweke bakal nandhang kerugian sing ora wajar, mula dheweke ora bakal dadi sing pertama nyerang.
                      Dadi, kita ngganti "tingkat kuatir" lan melu pertumbuhan ekonomi lan ningkatake standar urip Rusia.
                      1. mbayar
                        mbayar 27 September 2019 19:31
                        +1
                        Pitakonan kasebut dudu babagan panggunaan senjata nuklir nglawan Angkatan Laut AS kanggo panggunaan, nanging babagan kesiapan kanggo panggunaan kasebut nglawan ANY mungsuh sing nglanggar integritas Federasi Rusia lan perang sing bisa nyebabake kerugian gedhe kanggo Angkatan Bersenjata. Pasukan lan mundhut wilayah.
                        Iki babagan KESIAPAN GUNA. Kang ALL potensial aggressors kudu ngerti lan ora mangu iku.
                        Banjur, nalika kabeh "wong ala" lan pamrentahane wis ngerti, kita bakal bisa kanthi tenang melu konstruksi, kesejahteraan lan pertumbuhan ekonomi kanthi tentrem. Tanduran ora dibangun ing shelling, Aku pitutur marang kowe iki minangka penduduk Donetsk.
                      2. 3danimal
                        3danimal 27 September 2019 19:47
                        0
                        Nuwun sewu...
                        Mantan pusat bisnis Ukraina ...
                      3. mbayar
                        mbayar 27 September 2019 23:13
                        0
                        Pusat industri.
                        Mantan .
                        Mantan Ukraina.
                      4. 3danimal
                        3danimal 27 September 2019 23:49
                        -1
                        Kenapa mantan? Wong-wong padha manggon, padha ana Pemilu ana bubar.
              2. bk0010
                bk0010 27 September 2019 13:46
                +2
                Kutipan saka 3danimal
                Kaluputan ora ngidini sampeyan mangsuli
                Wong-wong sing ngerti ujar manawa ide kaya ngono asring muncul saka pimpinan AS. Kaya: "Kita bakal numpes simpul ekonomi paling penting ing Rusia kanthi 6 serangan nuklir." Padha mangsuli: "Dadi sampeyan bakal diobong dening 1500 serangan nuklir." Apotheosis optimisme: "Dheweke ora bakal wani." Mulane, ing cara, kartun karo California uga migunani - padha bantuan kanggo éling maneh sing ora saben wong mikir cara sing padha.
                1. 3danimal
                  3danimal 27 September 2019 17:11
                  0
                  Wong sing ngerti, apa iki teori konspirasi domestik? Mungkin Solovyov, Kiselev? Utawa Starikov lan Prokhanov? ))
                  1. bk0010
                    bk0010 27 September 2019 17:40
                    -1
                    Sampeyan ora kenal karo wong-wong mau.
                    1. 3danimal
                      3danimal 27 September 2019 18:03
                      0
                      Misteri, tandha kawruh rahasia ...
                      Pejabat AS paling dhuwur ana ing sangisore))
                      1. bk0010
                        bk0010 27 September 2019 19:40
                        0
                        Ya, rahasia apa. Dheweke ora ndhelikake apa-apa, malah cocog karo piwulange. Priksa doktrin perang nuklir winates, doktrin serangan decapitating, doktrin serangan disarming, doktrin perang nuklir winates ing Eropah, ana sawetara sing lawas liyane (digawe sadurunge paritas diraih) lan anyar. (dikembangaké sawisé ambruk Uni, kayata karusakan saka ekonomi Rusia karo 6 warheads) . Nang endi wae perkara sing padha: "lan nanggepi dheweke ora bakal kenek kita, dheweke bakal wedi"
                      2. 3danimal
                        3danimal 27 September 2019 19:44
                        0
                        Apa rencana Dulles uga ditrapake kanggo dheweke?
                      3. 3danimal
                        3danimal 27 September 2019 19:49
                        0
                        Sing, padha Zadornovo bodho?
                        Apa sampeyan bisa menehi saran sumber kanggo rencana kasebut?
                        Lan sapa wong pinter sing sampeyan sebutake?
                      4. bk0010
                        bk0010 27 September 2019 20:24
                        0
                        Kutipan saka 3danimal
                        Sing, padha Zadornovo bodho?
                        Padha mung gawe uwong yakin saben liyane saka gagasan, godhok ing jus dhewe, supaya wiwit koyone wong-wong ing saubengé setuju karo idea iki. Lan nalika iku dadi metu sing mungsuh ngemu views beda ing masalah, iki nyebabake penolakan lan kuciwo (kaya padha sarujuk karo everyone, nanging banjur padha teka lan ndamel everyone metu).
                        Kutipan saka 3danimal
                        Apa sampeyan bisa menehi saran sumber kanggo rencana kasebut?
                        pamaréntah AS. Google jeneng saka kiriman sadurunge.
                        Kutipan saka 3danimal
                        Lan sapa wong pinter sing sampeyan sebutake?
                        Apa sapa? Apa sampeyan pengin informasi paspor? Saka NCUYAO, aku ora bakal ngomong apa-apa maneh.
            2. Cyrus
              Cyrus 27 September 2019 16:38
              -2
              Bodho langka lol Dheweke bakal mangsuli lan aku ora bakal takon sampeyan, wektu iki. Jumlah senjata nuklir ing milik saka Federasi Rusia lan Amerika Serikat ora bakal cukup malah kanggo karusakan lengkap saben liyane, iki loro.
              1. 3danimal
                3danimal 27 September 2019 19:58
                -2
                Kanggo lengkap ora, nanging losses bakal ageng.
                IMHO, AS bakal bisa pulih luwih cepet sawise bencana - sekutu bakal nulungi. Posisi utama bakal diserahake, mesthi, menyang China. Sing, kanthi cara, bakal bisa de jure annex sawetara wilayah saka Federasi Rusia tanpa getih.
                1. Cyrus
                  Cyrus 30 September 2019 10:54
                  0
                  Ora ketompo carane sinis bisa muni, losses ing kene sekunder, sing utama, kaya sing wis dingerteni, yaiku kesempatan kanggo pulih lan nerusake perang. China bisa nyoba kanggo masang soko, nanging sing bakal ngidini.
                  Babagan pemulihan, aku uga percaya yen Amerika Serikat saiki luwih siap perang tinimbang kita.
                  1. 3danimal
                    3danimal 30 September 2019 11:33
                    0
                    Dadi ing karusakan sing njanjeni, pati 30-70% saka populasi lan kaslametané liyane miturut Darwin (yen ana konflik nuklir karo Amerika Serikat), China ora bakal duwe takon - iku bakal njupuk apa sing dikarepake.
                    1. Cyrus
                      Cyrus 30 September 2019 16:34
                      0
                      Dheweke ora bakal njupuk, naga iki bakal rampung sadurunge). Lan banjur 30% saka populasi AS 100 lyam +/- bakal urip lan, sing paling penting, armada bakal dilestarekake, iki bakal cukup kanggo China. Kita duwe kurang, nanging isih cukup, lan senjata nuklir taktis cukup kanggo dheweke menek.
                      Umumé, sapa sing ngerti kepiye, media njerit: wong Tionghoa nyekel AB AS, lan yen iki minangka provokasi AS lan ...
                2. Cyril G...
                  Cyril G... 5 Oktober 2019 13:56
                  0
                  Sekutu sawise flogging demonstrative kuwi bakal dikirim menyang neraka.
          2. Cyrus
            Cyrus 27 September 2019 16:29
            0
            Saka kabodhoan, rasa wedi lan pikiran sing nyenengake, "Mungkin kabeh bakal diputusake tanpa aku" - bakal luwih akurat.
          3. keju56
            keju56 27 September 2019 18:49
            0
            Kutipan saka 3danimal
            Apa sampeyan ngerti manawa sisih ngelawan uga bakal nanggapi kanthi nggunakake senjata nuklir?

            Nanging apa Turki utawa Jepang duwe senjata nuklir taktis? Nyuwun
        2. Cyrus
          Cyrus 27 September 2019 16:27
          +1
          Inggih, inggih, ing gawan, mungsuh tansah bodho lan lemes ing pikirane, lan aja lali yen padha uga duwe hulu ledak khusus lan liyane, dadi pitakonan, sapa sing bakal komunikasi karo Guria sadurunge dheweke utawa sampeyan.
      3. amatir
        amatir 26 September 2019 06:28
        +1
        "Kaliber" beda, Sandor Clegane, sampeyan kritikus buta huruf! hi
        Rudal anti-kapal (diwenehake miturut data mbukak kanggo versi ekspor)
        3М-54К/3М-54Т (3М-54КЭ/3М-54ТЭ) и 3М-54КЭ1/3М-54ТЭ1

        Rudal nglawan target lemah (diwenehake miturut data mbukak kanggo versi ekspor)
        3M-14K / 3M-14T (3M-14KE / 3M-14TE) - rudal standar kanthi hulu ledak dhuwur-mbledhos, diselehake ing wadhah / kaca transportasi lan peluncuran

        misil anti-kapal selam
        Roket-torpedo 91R1 (91RE1)
        Roket-torpedo 91RT2 (91RTE2)
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 26 September 2019 15:50
          +1
          Quote: Amatir
          "Kaliber" beda

          Lan uga duwe jarak sing beda. 2500 km - iki ing SLCM 3M-14. Rudal anti-kapal 3M-54 nganti saiki nyatakake jarak 200-250 km.
    2. A5V
      A5V 25 September 2019 20:10
      0
      [quote = Amatir] [quote] Rusia ora bisa cepet nggawe armada sing bisa dibandhingake karo Jepang. [/quote]
      1 x 955 Boreas 16x6 (head ledak) x 150 kTn = dudu Jepang utawa armadane.
      [Kutipan]
      Ora mungkin amarga konflik lokal sing biasa (kanggo Kuriles sing padha, umpamane) sing bakal nggunakake senjata nuklir. Perang kasebut bakal ditindakake kanthi senjata konvensional, IMHO.

      Lan kepiye sampeyan bakal nyerang kapal kanthi rudal balistik?
      1. ALEXXX1983
        ALEXXX1983 25 September 2019 21:02
        +3
        Kutipan saka A5V
        Ora mungkin amarga konflik lokal sing biasa (kanggo Kuriles sing padha, umpamane) sing bakal nggunakake senjata nuklir. Perang kasebut bakal ditindakake kanthi senjata konvensional, IMHO.

        Ya, paling kamungkinan. Nanging mungsuh saka Rusia isih ora resiko mriksa. Yen ora, kabeh pinggiran negara wis suwe banget - amarga mung Pasukan Rudal Strategis sing mbebayani kanggo sawetara. Senajan kanggo mayoritas pasukan darat kita karo Angkatan Aerospace padha. Lan kanggo sing paling lemah, malah sisa-sisa armada ... Inggih, ing teori.
        1. Cyrus
          Cyrus 27 September 2019 16:47
          0
          Dheweke mung durung siyap, nalika mutusake wektune mogok kaya ngono.
          1. 3danimal
            3danimal 5 Oktober 2019 14:35
            -1
            Kanggo apa? Kanggo tujuan apa? "Dheweke pengin lenga kita"? Kuwi rega dhuwur sing warga ora setuju kanggo mbayar ing anané saka regime diktator (padha ora bakal dijaluk miturut iku)?
            Lan maneh, apa keuntungan yen Amerika Serikat saiki dadi eksportir hidrokarbon paling gedhe (halo kanggo Miller lan Sechin, sing cekikikan babagan "slate"?
      2. Vadim237
        Vadim237 25 September 2019 21:55
        0
        Saliyane armada, Rusia uga duwe pengebom strategis - sing, ing kasus iki, bisa nurunake meh 800 rudal jelajah ing Jepang - lan bisa digunakake ing pangkalan angkatan laut lan nuklir.
        1. Arturov
          Arturov 26 September 2019 06:46
          -2
          Kutipan: Vadim237
          800 rudal jelajah kanggo nggawa mudhun

          kang rudal cruise, jeneng ing meja lol
          1. Vadim237
            Vadim237 26 September 2019 11:37
            0
            Apa, X 101 lan X 555 sing padha - produksie wis suwene 10 taun.
        2. 3danimal
          3danimal 26 September 2019 09:20
          -6
          Lan maneh, Jepang minangka sekutu Amerika Serikat. Yen ora nyerang awake dhewe, dheweke bakal nyedhiyakake senjata nuklir kanggo Jepang.
          Ana wong sing yakin ora ana sing bakal nanggapi ...
          1. Vadim237
            Vadim237 26 September 2019 11:39
            +3
            "Dheweke bakal nyedhiyakake senjata nuklir kanggo Jepang" - Iki saka dunyo dongeng - kajaba bom, Amerika Serikat ora duwe apa-apa ing babagan iki.
            1. 3danimal
              3danimal 26 September 2019 11:48
              -3
              Apa sampeyan nyekel lilin? Ora ana hulu ledak kanggo rudal jelajah ?? Pitungan naif.
              1. mbayar
                mbayar 26 September 2019 16:56
                0
                AS ora duwe yabch kanggo rudal pelayaran.
                Suwe suwe.
                Lan ing short term ora samesthine.
                Dheweke ora duwe rudal anti-kapal normal ... uga, nganti ELRASM anyar dilebokake ing layanan.
                Nanging malah hulu ledak nuklir kasebut ora lan ora dikarepake.
                Kabeh sistem pertahanan rudal AS adhedhasar kapal MUNG kanggo serangan marang target stasioner adhedhasar tanah yaiku biaya hegemonisme sing percaya diri.
                1. 3danimal
                  3danimal 26 September 2019 19:07
                  0
                  Kebingungan lengkap. Ora ana rudal jelajah kanggo nyerang pesisir? Lan banjur apa "Tomahawk"?
                  Ora biaya "... propaganda clichés", nanging mung ora ana mungsuh sing pantes ing segara. Sawise kabeh, sanajan saiki dheweke ora nganggep kita kanthi serius (bajingan!), Dheweke ngembangake misil anti-kapal anyar nglawan China.
                  LRASM mlebu layanan ing Desember 2018 (kasil lulus kabeh tes), ~ 50 unit diprodhuksi.
                  1. mbayar
                    mbayar 27 September 2019 07:54
                    0
                    Kutipan saka 3danimal
                    Kebingungan lengkap. Ora ana rudal jelajah kanggo nyerang pesisir? Lan banjur apa "Tomahawk"?

                    Kutipan saka bayard
                    Kabeh sistem pertahanan rudal AS adhedhasar kapal MUNG kanggo serangan marang target stasioner adhedhasar tanah yaiku biaya hegemonisme sing percaya diri.

                    kajaba sing anyar
                    Kutipan saka 3danimal
                    LRASM

                    kang isih sawetara, nanging roket apik.
                    Nanging ora ana hulu ledak nuklir, lan yen katon, ora bakal suwe - ora ana papan kanggo ngasilake - ora ana pabrik radiokimia kanggo ngasilake uranium lan plutonium kelas senjata. Lan hulu ledak nuklir lawas wis suwe ora aktif lan diproses (uranium) dadi bahan bakar nuklir kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir ing perusahaan Rusia (kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Amerika).
              2. Vadim237
                Vadim237 26 September 2019 17:13
                0
                Mbayangno - ora, padha dibusak saka layanan lan dibuwang ing 90s.
                1. 3danimal
                  3danimal 26 September 2019 19:08
                  +2
                  Apa kabeh dibuwang, utawa dikirim kanggo panyimpenan jangka panjang?
                  1. mbayar
                    mbayar 27 September 2019 08:06
                    +3
                    Uranium dibuwang kabeh. Plutonium wis dibongkar, nanging durung bisa nggawe kapasitas kanggo mbuwang plutonium, dheweke ngusulake kanggo ngencerake kanthi pembuangan sabanjure.
                    Plutonium iki ora bisa digunakake langsung - sajrone panyimpenan ing produk lan sawise dibongkar, padha nglumpukake akeh unsur transuranium lan produk setengah umur liyane - mung sawise diproses ing pabrik radiokimia kanthi pamisahan "sampah transuranium" bisa plutonium iki bisa digunakake maneh kanggo produksi hulu ledak nuklir. Nanging ora ana tanduran kasebut lan ora bisa nggawé ulang kabeh. Teknologi biyen Amerika pancen ora sampurna , rumit lan ngentekake energi , ora ana gunane kanggo mbaleni maneh . Nanging mung ora ana teknologi anyar - padha ora nguwasani centrifuge. Pramila sebagéyan gedhé pembangkit listrik tenaga nuklir Amérika ngoperasikaké bahan bakar nuklir Rusia - luwih murah lan kualitasé luwih apik ing kene. Dadi dheweke ora bakal ngrampungake masalah iki kanthi cepet lan dudu kasunyatan manawa dheweke wis lali kepiye carane.
                    1. Polinom
                      Polinom 27 September 2019 12:27
                      0
                      Produksi senjata nuklir minangka rahasia rahasia. Lan sampeyan kabeh ngerti)))
                      1. bk0010
                        bk0010 27 September 2019 13:54
                        0
                        Kutipan saka Polinom
                        Produksi senjata nuklir minangka rahasia rahasia. Lan sampeyan kabeh ngerti)))
                        Ora. Saka sisih kita, mesthi, saka wong-wong mau - aku uga ngarep-arep: fitur saka perjanjian babagan watesan senjata nuklir (aku ora ngelingi persis sing siji).
                      2. mbayar
                        mbayar 27 September 2019 19:07
                        0
                        Aku (kaya akeh bocah-bocah Soviet) sinau rahasia kasebut nalika sinau ing sekolah menengah ing fisika lan NVP. Banjur, entuk pendidikan sing apik (!) ing universitas militer ing Uni Soviet. Apa aku nulis babagan ora rahasia, kanggo dangu, praktis saka 50s - 60s - ing umum diakoni kanggo kabeh wong interested.
                        Informasi babagan negara pasukan nuklir strategis AS uga ing toleransi umum, wis rembugan kanggo dangu lan wiyar, sanajan ing bunderan relatif sempit. Informasi iki bisa dipikolehi ing portal Kongres AS, uga ing sawetara publikasi babagan topik iki ing media Rusia lan manca, kalebu VO sing dihormati.
                        Ing media massa, informasi iki ora dibesar-besarkan amarga sawetara alasan politik (ing Rusia) lan alasan sosial (USA - yen ana diskusi sing akeh, panik lan kerusuhan sosial bisa uga). Nanging (informasi) ana ing sumber terbuka, resmi lan dipercaya.
                  2. Vadim237
                    Vadim237 27 September 2019 14:48
                    +1
                    Kanggo 30 taun ngapusi, hulu ledak nuklir wis rusak, mbebayani yen dilebokake ing rudal.
          2. Servisingener
            Servisingener 26 September 2019 22:04
            +1
            Aku mangu-mangu banget. Uga kamungkinan saka konflik kuwi. Keyakinan iki asale saka fakta ing ngisor iki. Ora mung Rusia sing musuhan karo Amerika Serikat, nanging uga negara kayata DPRK. Longkangan ing nomer lan tingkat senjata karo kang kolosal. Lan luwih akeh, miturut petungan para perusak, tomahawk, pesawat lan mung infantri, konflik kasebut kudu kaya invasi Panama. Kanthi kacepetan maju pasukan Amerika padha karo kacepetan gerakan peralatan. Nanging ing kasunyatan, ora ana kedadeyan kaya ngono. Uga transfer senjata nuklir menyang Jepang utawa Korea Selatan kanggo perang karo Korea Lor utawa China.
            Lan alesan iki, aku mikir, yaiku struktur politike, sing ora kalebu wabah perang karo mungsuh sing lemah lan malah ana kemungkinan sing ora bisa ditindakake kanthi teoritis kanggo entuk serangan nuklir ing salah sawijining kutha utama. Malah siji hit ora kejawab bakal tegese ukuman urip kanggo kabeh wong melu nggawe keputusan iki. Lan sistem politik bakal dadi siji-partai, amarga mung sawetara wong sing pengin milih partai sing anggotane nggawe keputusan kanggo miwiti perang. Dheweke bakal gelut mung karo wong-wong sing wis dijamin ora bakal bisa bali. Ora ing pasukan langsung perang, nanging ing wilayah Amerika Serikat.
      3. amatir
        amatir 26 September 2019 06:33
        +1
        Lan kepiye sampeyan bakal nyerang kapal kanthi rudal balistik?

        Aku ora arep. Lan Angkatan Laut Rusia mesthi kudu nyerang kapal, lan dudu pangkalan utawa kompleks industri militer? Sampeyan ahli strategi kita. Utawa apa sampeyan mikir yen Jepang nglangi kanggo ngrebut maneh Kuriles, Kremlin bakal isin?
        1. NordOst16
          NordOst16 26 September 2019 10:48
          -5
          Paling kamungkinan, Japs bakal "sengaja" duwe sawetara atus warheads nuklir kanggo Republik Kyrgyz karo kang padha bakal ngalangi nggunakake kelas padha senjata marang awake dhewe.
          Ya, lan kudu dingerteni manawa serangan ora kudu diarepake nganti mungsuh entuk kaunggulan kritis, yen ora, kerugian bakal gedhe.
          1. 3danimal
            3danimal 26 September 2019 12:03
            0
            Aku setuju babagan tampilan warheads kanggo CD.
            Titik kapindho: kaunggulan kaya AS + sekutu nglawan Irak ora samesthine.
            Lan akibate, mung tumindak kanggo nglindhungi sekutu lan serangan balas dendam sing bisa ditindakake. Titik.
            Ayo goleki Inggris babagan ekonomi sing luwih apik?
            1. wulan 702
              wulan 702 26 September 2019 13:11
              0
              Kutipan saka 3danimal
              Ayo goleki Inggris babagan ekonomi sing luwih apik?

              Aja kesusu.. Inggris dudu Inggris. lan penyatuan negara sing duwe populasi Anglo-Saxon, yaiku Amerika Serikat, Inggris, Australia, Selandia Baru, Kanada.. lan iku ora kalebu vassal sing paling setya kayata Jepang, Kaukasus Selatan, EEC.. Apa sampeyan kudu ngetutake kabeh wong? Lan luwih apik langsung?
              1. NordOst16
                NordOst16 26 September 2019 18:19
                0
                Lan kenapa dheweke lali ngubungake China ing kana? Dheweke minangka pabrik kanggo kabeh kamulyan iki)))
                Lha kok ora kesusu? Tujuan kudu tansah ambisi, sing utama yaiku kanggo nggayuh
              2. 3danimal
                3danimal 26 September 2019 19:12
                0
                Apa konsep intelektual sampeyan ... Bener sethithik, lan bakal kaya "hidra imperialis")
                Negara ing pulo kasebut, Inggris ing basa kasebut diarani. Anggaran ~ $1 triliun. Kita ora bisa tuwuh nganti kaya ngono, apa sampeyan mikir?
                Lan katon alesan.. wong males kok ora oleh gawe.
                1. wulan 702
                  wulan 702 27 September 2019 00:33
                  0
                  Kutipan saka 3danimal
                  Negara ing pulo kasebut, Inggris ing basa kasebut diarani. Anggaran ~ $1 triliun. Kita ora bisa tuwuh nganti kaya ngono, apa sampeyan mikir?

                  Umume, pulo iki sing wis suwe kita kejiret lan nyusul babagan GDP kaping 6 saka 4.213 triliun lan Inggris kaping 9 saka 3,038 triliun ..
                  1. 3danimal
                    3danimal 27 September 2019 04:48
                    0
                    Sampeyan durung krungu: kita ngomong babagan anggaran taunan 1 triliun. Kita duwe - 260 milyar, ana sing kudu diupayakake.
                    Ngendi sampeyan entuk data sing apik banget? Kita ora duwe luwih saka 2 triliun PDB ing salah sawijining dhaptar. WB - 2,6-2,85 triliun, RF - 1,3-1,5 triliun. Ing kaping papat (4 triliun) - Jerman, bisa uga dicampur)
            2. NordOst16
              NordOst16 26 September 2019 18:17
              -1
              Ya, aku ora mbantah manawa serangan kasebut dudu skenario sing realistis, nanging kudu saya alon-alon lan mula.
              Inggih, yen sampeyan nyetel gol, sampeyan kudu ora mbuwang wektu ing trifles, nanging ngarahake ing ekonomi pisanan ing donya. Nanging kanggo wiwitan, sampeyan bisa nyusul Britain.
          2. amatir
            amatir 26 September 2019 16:54
            -2
            Paling kamungkinan, Jepang bakal "sengaja" duwe sawetara atus hulu ledak nuklir kanggo Republik Kyrgyz.

            Apa sampeyan yakin yen Jepang wis lali babagan Hiroshima lan Nagasaki? Mulane, Amerika ora bakal menehi dhewe, ora bakal ngidini dheweke nggawe bom Jepang.
            1. 3danimal
              3danimal 26 September 2019 19:18
              -1
              Wong Jepang uga ngelingi injeksi saka Amerika Serikat kanggo pemulihan. Lan "Ajaib Jepang" ora metu saka ngendi wae.
              Kanggo mbandhingake: Tokyo kena (sadurunge serangan atom) pamboman kuat nganggo bom konvensional. 100+ ewu mati. Lan ing kasus operasi kanggo nyerang wilayah utama, minangka akibat saka karusakan lengkap (kanthi senjata konvensional) jaringan sepur lan depot pasokan, jumlah korban keluwen lan epidemi bakal dadi jutaan (wong Amerika banjur diitung 10+ ing ramalan).
        2. 3danimal
          3danimal 26 September 2019 11:57
          -1
          "Japs" turu lan ndeleng, dheweke ngasah piso))
          Dheweke ora kasengsem ing rega, fasis lokal maneh njupuk kekuwatan)
        3. A5V
          A5V 26 September 2019 13:08
          0
          Nstrategist, apa sampeyan mikir sing ing wektu serangan ing pulo kasebut Apa kabeh kapal Jepang bakal ana ing pangkalan? belay
      4. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 09:05
        +1
        Ana warheads taktik kanggo KR lan RCC, nomer sing ora dianggep dening persetujuan.
        1. NordOst16
          NordOst16 26 September 2019 10:46
          +1
          Nanging mung sawise mungsuh ilang Toys larang ing geni atom, kang bakal miwiti kanggo nindakake padha. Kanggo escalate kanggo nggunakake senjata nuklir mbebayani banget lan sawetara wong duwe cukup guts. Lan wiwit saiki ora ana perang ngrusak, mungsuh bakal nggawe sampeyan milih, sampeyan bakal kelangan armada lan pengaruhe, utawa kabeh bakal mati lan adoh saka kasunyatan manawa sisih sing ringkih bakal milih sing terakhir. Mesthi wae yen pihak sing ringkih ora bisa nempel ing sisihe saengga sing menang rumangsa kalah. Utawa ora ana konflik babar pisan
          1. 3danimal
            3danimal 26 September 2019 11:29
            -2
            Aku setuju manawa kita ora kudu miwiti eskalasi konflik nuklir.
            Dhiskusi babagan panggunaan ing antarane warga kita muncul saka pangerten yen kita luwih murah tinimbang senjata konvensional. Ala yen ora ana pangerten babagan akibat saka panggunaane (serangan timbal balik). Kaya ing guyonan kuwi “nanging aku kok?
          2. wulan 702
            wulan 702 26 September 2019 13:12
            -1
            Kutipan: NordOst16
            Mesthi wae yen pihak sing ringkih ora bisa nempel ing sisihe saengga sing menang rumangsa kalah. Utawa ora ana konflik babar pisan

            Dadi sampeyan mangsuli pitakon babagan panggunaan senjata nuklir ..
      5. Cyrus
        Cyrus 27 September 2019 16:30
        0
        Ya, kanthi cara, ya, ing konflik kasebut peran Angkatan Laut dicethakaké.
    3. 3danimal
      3danimal 26 September 2019 11:46
      -3
      Babagan Northwind: kepiye Ohio? Pira warga kita bakal mbayar kabungahan pimpinan ndhuwur saka serangan marang Jepang sing padha?
      Luwih tanggung jawab.
    4. Cyrus
      Cyrus 27 September 2019 15:43
      -1
      Siji Trident 2 lan sampeyan, bebarengan karo fantasi bodho lan ambisi sing ora bisa ditindakake, wis dadi uap, apa sabanjure?
      1. wulan 702
        wulan 702 1 Oktober 2019 23:09
        0
        Kutipan: Cyrus
        Siji Trident 2 lan sampeyan, bebarengan karo fantasi bodho lan ambisi sing ora bisa ditindakake, wis dadi uap, apa sabanjure?

        Siji Poplar utawa Yars utawa Sétan lan tukang panas ing ngendi wae ing donya wis dadi uap, lan apa sabanjure?
  5. Grizli-666
    Grizli-666 25 September 2019 18:49
    +3
    Artikel sing menarik banget. matur nuwun
  6. Arkon
    Arkon 25 September 2019 19:05
    +4
    Ing mratelakake panemume unsophisticated, apik banget, analisis operasional lengkap. Siji bisa mbantah babagan kesimpulan, nanging aku nganggep pancen bener kanggo ndeleng konfrontasi angkatan laut saka sudut pandang kelemahane relatif ing saben operasi teater laut individu. Kajaba iku, aku nganggep tugas potensial kanggo nggayuh kaunggulan saka mungsuh potensial ing saben teater operasi ora bener - uga, saiki ora ana cara kanggo nindakake iki. Langsung metu saka celonone.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 25 September 2019 19:19
      +2
      Kutipan: Arkon
      Kajaba iku, aku nganggep tugas potensial kanggo nggayuh kaunggulan saka mungsuh potensial ing saben teater operasi ora bener - uga, saiki ora ana cara kanggo nindakake iki.

      Aku setuju. Nanging aku nganggep tugas potensial kanggo njamin keamanan wilayah Rusia bisa ditindakake. Apa ana sing mangu-mangu kemampuan Rusia kanggo numpes AUG? Utawa ana wong sing percaya yen armada angkatan laut sing bisa ngrusak pertahanan negara lan nyuwek wadyabala Rusia?
      Aku nganggep bener setuju karo pendapat yen armada Rusia perlu, nanging ora ana biaya apa wae. Bab liya yaiku pambangunan kapal peringkat pertama lan DMZ. Kanggo nindakake sawetara tugas, armada kuwi perlu. Iku tetep kanggo mutusake tugas.
      1. Arkon
        Arkon 25 September 2019 19:37
        +3
        Kutipan saka: ROSS 42
        Aku nganggep bener setuju karo pendapat yen armada Rusia perlu, nanging ora ana biaya apa wae.


        pancen bener. Amarga kekurangan sumber daya lan wektu, iki kudu dadi armada sing khusus banget lan diitung kanthi apik. Kanggo nindakake iki, kudu ana strategi angkatan laut sing dikembangake kanthi apik lan pangembangan operasional sing apik. Aku ora ngerti kepiye kita saiki ...
      2. Polinom
        Polinom 25 September 2019 19:40
        +1
        "Armada kapal bakal nembus pertahanan negara"
        Kanggo apa? :-)
        1. Vadim237
          Vadim237 25 September 2019 21:57
          0
          Armada kapal bakal nembus pertahanan negara "Lajeng armada kapal bakal digouged dening rudal anti-kapal - duwe armada segara gedhe kanggo sampeyan dhewe, wis kapitunan.
          1. NordOst16
            NordOst16 26 September 2019 10:42
            -3
            Sadurungé, peluncur rudal sing diluncurake saka kapal lan kapal selam bakal nggiling pangkalan lan lapangan udara saka ngendi utawa operator bisa ngluncurake rudal anti-kapal, uga fasilitas industri lan gudang, dadi bledug, supaya ora dadi adat kanggo nggunakake. dheweke nglawan armada sing nyerang.
            Pikiran babagan gunane armada sing lair mung ing pikirane wong-wong sing ora bisa mbayar armada lengkap, kabeh kekuwatan utama (ing istilah ekonomi lan industri) sing duwe ambisi nandur modal.
            1. Vadim237
              Vadim237 26 September 2019 11:44
              0
              Ing wilayah sing rata, misil jelajah subsonik iki uga ora nyebabake masalah kanggo pertahanan udara kita; ana radar lan kompleks sing bisa ndeleng obyek kasebut kanthi sampurna lan ditembak kanthi cepet, misil kasebut minangka ancaman ing taun 70-an lan 80-an - saiki wis ana. ical.
              1. Polinom
                Polinom 26 September 2019 15:19
                0
                Wiwit awal taun 90-an, ora ana zona jangkoan radar sing terus-terusan ing ndhuwur 5000 m. Umume pertahanan udara objektif.
                1. Vadim237
                  Vadim237 26 September 2019 17:19
                  0
                  Akeh prekara sing wis diganti wiwit taun 90-an - lan sacara radikal, kalebu konferensi video Rusia kanthi sistem pertahanan udara terpadu lan radar sing cocog, sing ditampilake ing video kasebut adoh saka radar paling modern lan kuat sing saiki digunakake.
                  1. Vadim237
                    Vadim237 26 September 2019 17:23
                    0
                    Lan uga ana sistem perang elektronik, sing paling kuat yaiku Murmansk BN
                    Kompleks perang elektronik pesisir gelombang pendek. Komplek iki nganakake pengintaian radio, nyegat sinyal mungsuh lan dipateni ing saindhenging jangkoan gelombang pendek kanthi jarak nganti 5000 km.
                    1. NordOst16
                      NordOst16 26 September 2019 18:06
                      +1
                      Lan carane bakal njupuk mudhun KR kang dilengkapi karo sistem panuntun dhumateng inersia lan terkom? KR sistem kuwi sadurunge bolam lampu
                      1. Vadim237
                        Vadim237 27 September 2019 14:50
                        0
                        Aku uga ngomong babagan radar lan pertahanan udara - misil anti-kapal bakal dideteksi lan ditembak mudhun.
                      2. NordOst16
                        NordOst16 27 September 2019 15:48
                        0
                        Radar basis lemah bakal sok dong mirsani pluru mlebu ora luwih saka 35 km, nanging malah kurang thanks kanggo EPR cilik, lan stasiun jamming aktif sing diselehake ing rudal bakal complicate interception rudal nalika lagi dideteksi. Lan kanthi serangan massive, lan Amerika bisa ngatur iki, padha bakal break liwat pertahanan udhara lan numpes obyek. Iku ora kanggo apa-apa sing Federasi Rusia (ing Republik Kyrgyz) wiwit nandur modal ing wong-wong mau. Radar udhara uga dudu panacea, amarga jarak sing luwih adoh saka radar pesawat menyang rudal, jarak deteksi ora saya tambah akeh. Mula, CR ora kena disepelekake.
                    2. Polinom
                      Polinom 26 September 2019 18:42
                      -2
                      Film lan gambar kanggo patriot. Aku duwe soko kanggo mbandhingaké karo USSR, utamané ing sisih lor.
                      Sampeyan duwe sikap aneh menyang perang elektronik, yen padha diuripake, kabeh wong wuta, loro kita lan mungsuh. Mung dheweke duwe saluran pandhuan serep :-)
                      1. anyar
                        anyar 27 September 2019 01:00
                        +2
                        Iku apik kanggo ngadili sistem modern saka negara tetanggan dening sistem 30 taun
                      2. Vadim237
                        Vadim237 27 September 2019 14:52
                        +1
                        "Aku duwe sing bisa dibandhingake karo USSR, utamane ing sisih lor." Ora ana pangertèn kanggo mbandhingaké karo iki - kabeh wis outdated fisik lan moral 20 taun kepungkur.
                    3. Sasha_helmsman
                      Sasha_helmsman 27 September 2019 19:21
                      0
                      Kutipan: Vadim237
                      Komplek iki nganakake pengintaian radio, nyegat sinyal mungsuh lan dipateni ing kabeh gelombang cendhak.


                      Rudal GOS, kaya kabeh jinis radar umume, ora bisa digunakake ing kisaran HF. Pita HF kanggo komunikasi militer wis suwe ora digunakake. Saka pasukan darat, komunikasi HF wis rampung dibusak. Ing kapal, stasiun radio mung digunakake minangka pilihan geni, yen satelit ditembak mudhun. Wis ing Perang Donya II, kapal Amérika sak operasi digunakake panrima HF mung kanggo reception.

                      Siaran propaganda mungsuh sejati isih bisa diarepake. Radio China kayane isih bisa digunakake ing basa Rusia lan Inggris.
                    4. timokhin-aa
                      29 September 2019 10:38
                      0
                      Iku mung macet radio.
              2. NordOst16
                NordOst16 26 September 2019 18:05
                +1
                Ya, mesthi, cakrawala ora mudhun ing dhataran, lan kaya sing 35 (utawa luwih) kilometer, mula bakal tetep. Ing wektu sing padha, EPR Republik Kyrgyz ora pati penting, lan cara kanggo nyuda EPR uga digunakake. Dadi Gusti Allah ora bakal bisa ditemokake ing 20 km. Kajaba iku, jammers dipasang ing pluru, lan kanthi nggunakake akeh banget, bisa uga oversaturate sistem pertahanan udara lan, kanthi mangkono, ngatasi.
                Lan yen KR ora dadi masalah, mula kita ora bakal nggawe rudal anyar kanggo penerbangan jarak jauh (X101, sing, kanthi cara, dirancang nggunakake teknologi visibilitas sing kurang) lan kanggo kapal (Kaliber sensasional) utawa apa kompleks industri militer nyoba barmaley? Aku ora ndemek misil anti-kapal subsonik sing ora ninggalake arena ing ngendi wae, nanging terus dimodernisasi lan digawe, sanajan tugase bakal luwih angel.
                Dadi ancaman kasebut durung ilang lan isih relevan kanggo dheweke lan kanggo kita.
            2. Vadim237
              Vadim237 26 September 2019 11:47
              +1
              Kemajuan ing ilmu roket, kalebu rudal anti-kapal, utamane ing Rusia, ora mandheg - sing luwih gedhe armada lan kapal sing luwih gedhe, luwih gedhe beban sing dilebokake ing anggaran lan luwih gampang dideteksi lan dirusak. iku.
              1. NordOst16
                NordOst16 26 September 2019 18:12
                0
                Nanging luwih gedhe armada, luwih akeh rudal anti-kapal sing dibutuhake kanggo nyerang. Lan sadurunge iku, luwih akeh gaweyan kudu ditindakake kanggo nggoleki kapal lan nerbitake sebutan target, sing uga minangka tugas sing ora pati penting lan carane bakal ditanggulangi minangka pitakonan liyane. Dadi endi sing luwih gampang ditemokake ora jelas.
                Lan, mesthi, luwih akeh kapal, luwih akeh cara serangan sing digawa lan luwih akeh kapal sing bisa urip sing bakal menehi pukulan sing ora bisa ditindakake kanthi senjata non-nuklir.
                Kajaba iku, ora ana kemajuan ing bidang pertahanan udara angkatan laut, utamane ing Amerika Serikat, uga sistem perang elektronik, lan luwih akeh misil dibutuhake kanggo numpes kelompok kapal.
                1. Vadim237
                  Vadim237 27 September 2019 14:54
                  0
                  Kapal liyane - luwih gampang kanggo ndeteksi lan kenek, padha karo operator pesawat - aja nyelehake endhog ing siji kranjang.
                  1. 3danimal
                    3danimal 29 September 2019 22:24
                    0
                    Apa saran sampeyan kanggo desain kapal induk? Ajar kabeh macem-macem negara sing wis ngerti konsep kapal induk "resik" ..
                  2. 3danimal
                    3danimal 30 September 2019 05:17
                    0
                    Lan yen lagi buyar, lan sampeyan duwe nomer winates saka alat deteksi, iku bakal njupuk wektu liyane. Lan kemungkinan cara deteksi lan serangan sampeyan bakal rampung luwih cepet.
      3. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 09:23
        +1
        Apa sampeyan mikir Amerika Serikat wis siyap dadi sing pertama nyerang Federasi Rusia? Apa padha duwe diktator deranged sing subjugated kabeh pedunung?
        Biasane keuntungan/rugi uga ditimbang.
        1. NordOst16
          NordOst16 26 September 2019 10:38
          -1
          A armada kuwat (lan ora mung iku, Angkatan Bersenjata minangka kabèh) lan siyap kanggo sijine menyang laku skenario paling karu kanggo mungsuh Ngartekno nyuda kepinginan saben sisih kanggo miwiti perang.
          Resiko mung mundhak nalika siji sisih pengin nyerang lan liyane ora bisa mbales.
          1. 3danimal
            3danimal 26 September 2019 11:24
            -1
            Aku yakin mung diktator sing bisa nyemplungake negara menyang perang getih.
            (Aja nyebutake conto sing sepele, kaya Irak, Libya).
            1. NordOst16
              NordOst16 26 September 2019 17:26
              0
              Lan Ukraina?)))
              1. 3danimal
                3danimal 30 September 2019 05:19
                0
                Lan babagan Ukraina? Apa diserang dening AS? (Yen mung ing bayangan Kiselev / Prokhanov).
                1. NordOst16
                  NordOst16 30 September 2019 23:52
                  0
                  Inggih, iku ora USA sing frolic. Mung kepinginan para politisi kanggo ngatur perang cilik sing menang durung dibatalake
                  1. 3danimal
                    3danimal 1 Oktober 2019 15:45
                    0
                    Aku bakal njlentrehake langsung: politisi apa sing diomongake?
                    1. NordOst16
                      NordOst16 1 Oktober 2019 16:33
                      0
                      Ing pangertèn apa?
                      1. 3danimal
                        3danimal 1 Oktober 2019 16:38
                        0
                        Kebijakan negara apa?
                      2. NordOst16
                        NordOst16 1 Oktober 2019 18:32
                        -1
                        AS, Arab Saudi, Rusia, yen sampeyan nggoleki, aku isih bisa nemokake conto
            2. timokhin-aa
              29 September 2019 10:40
              0
              Vietnam liyane))
              1. 3danimal
                3danimal 29 September 2019 22:39
                0
                Apa iki minangka conto negara sing kuat sing bisa ngrusak jutaan warga AS?
                Liyane "bab cilik", ngendi padha, Nanging, macet. Kaya Uni, sing nindakake tugas internasional ing Afghanistan)
                Ora pas karo logika swara.
                Apa sampeyan bisa terus-terusan mbantah pratelan manawa pimpinan AS ora bakal nate mateni, umpamane, sejuta warga negara amarga alasan sing ragu-ragu?
                1. timokhin-aa
                  30 September 2019 00:52
                  0
                  Apa sampeyan bisa terus-terusan mbantah pratelan manawa pimpinan AS ora bakal nate mateni, umpamane, sejuta warga negara amarga alasan sing ragu-ragu?


                  Pitakonan kontra - Apa sampeyan ngerti manawa komandan kapal selam duwe prentah kanggo nglelebke kapal kita tanpa peringatan yen dheweke ndeleng pratandha persiapan kanggo ngluncurake misil? Lan ing wektu sing padha padha ora nyedhiyani kanggo ANY mekanisme protèktif marang kesalahane shift ing tugas ing post hydroacoustic?

                  Lan iki wis "kanthi sikil siji ing perang termonuklir." Apa ora ngganggu sampeyan?
                  1. 3danimal
                    3danimal 30 September 2019 05:01
                    0
                    Pisanan, carane dipercaya lan up-to-date informasi ing wektu iki?
                    Kapindho, peluncuran SLBM sing ora direncanakake (kanthi nargetake resmi Amerika Serikat minangka prioritas) bisa ateges serangan kanthi kemungkinan dhuwur. Lan ing kene logika dhewe - saben SSBN numpes - ngluwari sesama warga.
                    Sampeyan perlu kanggo ngurangi pumping permusuhan, supaya bakal luwih gampang kanggo saben wong.
                    1. timokhin-aa
                      30 September 2019 10:55
                      0
                      Informasi tangan pisanan.
                      Kapindho, peluncuran SLBM sing ora direncanakake (kanthi nargetake resmi Amerika Serikat minangka prioritas) bisa ateges serangan kanthi kemungkinan dhuwur.


                      Apa yen kru nggawe kesalahan? Kepiye carane iki cocog karo pratelan sampeyan yen mung ana elf sing tentrem ing sisih pasukan cahya lan ora bakal ana perang?

                      Sampeyan perlu kanggo ngurangi pumping permusuhan, supaya bakal luwih gampang kanggo saben wong.


                      Tulis menyang Gedung Putih.
                      1. 3danimal
                        3danimal 30 September 2019 11:39
                        -1
                        "Elf tentrem" pengin nyegah pati massal saka fellow citizens. Iku kabeh boils mudhun kanggo iku.
                        Kesalahan kru bisa, nanging kudu ana "proteksi bodho", aku yakin.

                        Dadi pemimpin kita kudu adhem. Banjur iki kartun karo bombing Florida ... Aku ngerti, iku isin yen sampeyan duwe properti lan akun ana, nanging padha mandheg ngeculke sampeyan.
                      2. timokhin-aa
                        30 September 2019 12:26
                        0
                        "Elf tentrem" pengin nyegah pati massal saka fellow citizens. Iku kabeh boils mudhun kanggo iku.


                        Ana rong pitakonan ing kene. Pisanan, apa massa. Kapindho, pira sing dikarepake.
                        Yaiku, jelas yen kanggo mateni kabeh wong lan tetep dhewe, iki minangka pilihan sing cocog.
                        Nanging "padha ora pengin ngidini" iki mung niat, Wishlist. kategori psikologis.
                        Iku bisa diganti ing menit.

                        Ya, ora ana pangayoman saka wong bodho, kabeh petungan ana ing profesionalisme kru.
                      3. 3danimal
                        3danimal 30 September 2019 13:01
                        0
                        Presiden lan parlemen "elf" gumantung marang pamilih, dheweke ora bisa ndhikte kekarepane.
                        Luwih: apa tegese "dheweke pengin mateni kabeh wong"? Kabeh wong Rusia? Lan sapa sing kepengin?
                      4. timokhin-aa
                        30 September 2019 14:24
                        0
                        Apa sampeyan ngerti basa Inggris?
                      5. 3danimal
                        3danimal 30 September 2019 14:57
                        0
                        Aku maca lan nerjemahake, sok-sok ndeleng kamus) Aku ngerti isi obrolan (yen diksi normal)
                      6. timokhin-aa
                        30 September 2019 15:41
                        0
                        Perang Dealer Anyar: FDR lan Perang Ing Perang Donya II
                        dening Thomas J. Fleming

                        Ing bagean Pearl Harbor, lan rencana Rainbow, kabeh iku bener. Aku mriksa karo sumber liyane. Liyane kudu dibagi setengah, maneh, yen sampeyan mriksa sumber.

                        Iki kanggo pitakonan sapa sejatine laporan menyang parlemen lan wong-wong ing kana, kalebu ing perang, minangka conto.

                        Sauntara kuwi, kanca kuliahe Roosevelt, Ernst Hanfstaengl, nggawe rezim Nazi ing Jerman.
                      7. 3danimal
                        3danimal 1 Oktober 2019 19:11
                        0
                        Aku bakal.
                        Nanging: maneh, iki 30-40s. Amerika seneng nyalahke yen dheweke duwe segregasi. Ana ing taun-taun iki (Analogi, kabeh owah-owahan)
                        Babagan "mate kuliah" katon kaya teori konspirasi.
                      8. timokhin-aa
                        1 Oktober 2019 20:14
                        0
                        Kanca kuliah ninggal memoar.
                      9. 3danimal
                        3danimal 2 Oktober 2019 05:03
                        0
                        Mengkono. Sampeyan ora ngerti sapa sing sinau, utamane ing negara multinasional.
                      10. timokhin-aa
                        2 Oktober 2019 12:48
                        0
                        Kanca kuliah Roosevelt nyerat:

                        "Oke, kita kirim kanggo sampeyan atase militèr Kapten Truman-Smithsupaya dheweke bisa ndeleng mubeng, "terusake Robbins. "Jaga dheweke lan kenalake dheweke menyang sawetara wong, oke?"

                        Perwira iki pranyata dadi nom-noman sing nyenengake banget, umure kira-kira telung puluh taun, lulusan Yale, nanging sanajan iki, aku rumangsa seneng karo dheweke. Aku menehi layang kanggo Paul Niklaus Kosmann, editor saka Munchener Neueste Nachrichten, lan ngajak wong teka liwat kanggo nedha bengi kita ing sembarang wektu trep kanggo wong. Aku kudu ngomong, dheweke kerja kaya berang-berang. Ing sawetara dina, dheweke weruh Putra Mahkota Ruprecht, Ludendorff, Herr von Kahr lan Count Lerschenfeld, sing dadi tokoh utama ing kalangan pemerintah, uga wong-wong sing duwe pengaruh liyane. Ora suwe dheweke ngerti luwih akeh babagan politik Bavaria tinimbang aku. Kita nedha awan karo dheweke ing dina pungkasan ing Munich, sing tiba ing 22 November. Dheweke ngandhani yen dheweke wis rampung karo sawetara kunjungan. Dheweke wis ngenteni dheweke ing kedutaan, lan dheweke lunga nganggo sepur wengi.

                        "Nanging aku bakal ngandhani sampeyan siji perkara," ujare. "Aku ketemu wong sing paling apik sing wis dakdeleng esuk iki.

                        - Tenan? Aku nanggepi. "Lan sapa jenenge?"

                        - Adolf Gitler.

                        "Sampeyan kudu diwenehi jeneng sing salah," aku protes. - Mungkin sampeyan pengin ngomong Gilpert - ana nasionalis Jerman, sanajan aku ora bisa ngomong sing aku weruh soko khusus ing wong.

                        "Ora, ora, ora," ujare Truman-Smith, "Hitler. Ana akeh poster ing sekitar karo pengumuman rapat umum, sing bakal ditindakake ing bengi iki. Dheweke ngomong yen wis mlebu "Ora ana wong Yahudi sing diidini", nanging ing wektu sing padha dheweke duwe garis sing paling ngyakinake babagan pakurmatan Jerman, hak kanggo buruh lan masyarakat anyar ... Aku duwe kesan yen dheweke bakal main peran penting, lan sampeyan seneng utawa ora, nanging mesthi ngerti apa sing dikarepake ... Aku diwenehi tiket pers kanggo rapat umum dina iki, nanging aku ora bisa pindhah menyang. Mungkin sampeyan bisa ndeleng kanggo kula lan nglaporake kesan sampeyan?

                        Mangkono carane aku ketemu Hitler pisanan.

                        Aku ngancani Truman-Smith menyang stasiun, ngendi kita ketemu wong banget karu sing nunggu wong ing platform. Truman-Smith ngenalake kita: "Iki Pak Rosenberg. Dheweke dadi pejabat pers Hitler, menehi tiket kanggo bengi iki." Dheweke ora nggawe kesan marang aku. Nalika aku weruh saka sepur, kenalan anyarku takon apa dheweke bisa ngancani aku menyang rapat umum. Kita munggah ing trem lan ndamel menyang bale bir Kindlkeller, ngendi liwat.

                        Kindlekeller, sing bentuke kaya huruf kapital "L", dikempalken kanggo kabeh jinis wong. Ana bakul cilik, concierge, mantan perwira, PNS cilik, pengrajin, akeh nom-noman, bagean pinunjul sing nganggo kostum nasional Bavarian. Rosenberg lan aku nyurung dalan liwat wong akeh menyang meja pers ing sisih tengen podium.

                        Aku nyawang mubeng lan ora weruh siji-sijia kenalan ing antarane para pamireng lan wong-wong sing ana ing panggung. "Endi Hitler?" Takonku marang wartawan setengah baya sing ngadeg ing sandhingku.. “Lha wong telu kono? Sing cendhak yaiku Max Amann, sing nganggo kacamata Anton Drexler, lan sing nomer telu yaiku Hitler. Ing boots abot, setelan peteng lan rompi kulit, krah putih semi-ngadeg-munggah, kumis aneh, dheweke ora nggawe akeh kesan. Katon kaya pelayan ing sawetara restoran stasiun sepur. Nanging, nalika Drexler ngenalake dheweke kanthi tepuk tangan, Hitler ngadeg lan mlaku ngliwati meja pers kanthi cepet lan yakin. Aja menehi utawa njupuk prajurit nganggo sandhangan sipil.

                        ...

                        Hitler pancen nggawe kesan marang aku sing mbantah panjelasan. Senadyan cara provinsi, dheweke katon luwih jembar tinimbang rata-rata politisi Jerman sing ditemoni nganti saiki. Kanthi hadiah pidato sing luar biasa, Hitler kanthi jelas nggawe rencana sing apik banget. Lan wong-wong sing ngubengi dheweke, kaya sing dakmangerteni, ketoke, ora ana sing bisa nggawa gambaran obyektif babagan donya ing saubengé, sing ora jelas. Ing kahanan iki, aku rumangsa bisa nulungi. Dheweke katon ora ngerti babagan peran Amerika nalika menang perang, lan ndeleng masalah Eropa saka perspektif kontinental sing sempit. Lan ing kene, paling ora aku mikir, aku bisa mbenerake.

                        Nanging kabeh iku kanggo masa depan. Lan saiki dheweke ngadeg ing platform, pulih saka peran sing dimainake kanthi apik. Aku nyedhaki dheweke kanggo ngenalake aku. Dheweke ngadeg ana ing kono, pinter nanging mbujuk, ramah nanging ora kompromi, rai lan rambute kringet, krahe setengah tegak, disematake nganggo jarum pesagi warna emas. Nalika omong-omongan, dheweke nglebokake barang sing meh padha karo saputangan ing raine, katon cemas ing pirang-pirang lawang sing mbukak, sing katon ing wayah wengi November sing adhem.

                        "Herr Hitler, jenengku Hanfstaengl," ujarku. — Kapten Truman-Smith nyuwun kula ngaturaken sugeng riyadi dhumateng panjenengan.

                        "Oh ya, Amerika sing gedhe! wangsulane.

                        "Dheweke mbujuk aku teka ing kene lan ngrungokake sampeyan, lan aku bisa ujar manawa nggawe kesan gedhe kanggo aku," aku terus. Aku setuju karo apa sing ngandika sangang puluh lima persen. lan seneng banget ngomong babagan akeh perkara liyane ing sawijining dina.

                        "Ya, mesthi," ujare Hitler. "Aku yakin ora bakal padu mung limang persen.

                        Dheweke nggawe kesan sing nyenengake, katon sederhana lan ramah. Kita salaman lan aku mulih. Bengi iku aku ora bisa turu suwe. Pikiranku isih balap karo kesan sing isih ana ing wayah sore. Ing ngendi politisi lan orator konservatif kita gagal banget nalika nyoba nggawe kontak karo wong biasa, wong sing digawe dhewe, Hitler, kanthi jelas bisa ngetrapake program kaya sing dikarepake.


                        Kabeh teknologi kanggo nggarap kesadaran massa, kabeh wong akeh ing seragam sing padha, akeh pawai Nazi minangka karya "Putzi" Hanfstaengl. Dheweke karo Hitler nganti 1938, nggawa dheweke liwat serangan komunis, njaga lan ngurus dheweke. Dhèwèké ngidinké tumindaké Hitler marang bojoné kanggo alesan lan, sanajan dadi wong sing sopan, tindak karo Hitler menyang pelacur Berlin.
                        Putzi wis latihan khusus banget, nalika ing pungkasan Nazi mutusaké kanggo njaluk nyisihaken saka wong, kanthi tenang nguripake kabeh layanan khusus ing sak panggonan lan kiwa. James Bond bakal drooling karo meri yen ana ing urip nyata.

                        Umumé, negara sing ditresnani iki utang banget marang manungsa kanggo kabeh iki, aku bakal ngandhani sampeyan.
                      11. 3danimal
                        3danimal 2 Oktober 2019 05:07
                        0
                        Lan maneh, aku ora weruh kabeneran sing ngyakinake kanggo maksud Amerika Serikat kanggo mesthi miwiti perang agresif nglawan Federasi Rusia.
                        Kaya kasebut ing ndhuwur, Irak lan Libya dudu conto. Hussein ing sawijining wektu njaluk dhewe, Khomeini Jr. lan IRGC saiki nindakake. Nanging iki wong-wong kerdil sing wis ngapusi pesisir, kanthi bebas mbuwang populasi. Lan operasi sukses kanggo ngalahake wong-wong mau ora bakal mimpin (ora mimpin) kanggo losses unreasonably gedhe, kalebu antarane populasi sipil AS.
                      12. 3danimal
                        3danimal 2 Oktober 2019 05:13
                        0
                        Topik sing kapisah yaiku partisipasi aktif Amerika Serikat ing gerakan senjata nuklir saka bekas republik Soviet menyang Federasi Rusia. Ora cocog karo logika niat agresif.
                2. NordOst16
                  NordOst16 1 Oktober 2019 18:45
                  -1
                  Inggih, kita duwe conto partisipasi Federasi Rusia ing konflik ing Ukraina ing pasuryan, sanadyan ana motif politik padha superimposed ing masalah keamanan. Mangkono uga keterlibatan Rusia ing konflik Siria.
                  Apa sampeyan bisa njamin yen Federasi Rusia ora bakal melu konflik liyane? Ora ana negara sing bakal pas karo perang sing kalah yen ora ditekan ing pojok
                  1. 3danimal
                    3danimal 1 Oktober 2019 19:20
                    0
                    Aku ora bisa njamin yen pemerintah kita ora tanggung jawab kanggo populasi, IMHO, iku perceives minangka sumber.
                    Kahanan ing Ukraina kaya-kaya kaya perang Chechnya.
                    Ayo ditambahake Turki (ora nggatekake status bloke, mung minangka negara kanthi ekonomi sing kuwat lan tentara 400), sing bakal dadi senjata lan "liburan" kanggo ndhukung Dudaevites, bakal nyebat operasi anti-teroris. perang nglawan bangsane dhewe lsp. Aku yakin yen kerugian kita bakal tambah kanthi urutan gedhene, paling ora.
                    (Yen sampeyan ora netepi standar pindho).
    2. Kaldon48
      Kaldon48 26 September 2019 02:48
      +1
      Perang, ora ketompo carane Highly mechanized, tansah perang dening wong. Kamenangan bakal dadi wong sing luwih pinter lan luwih mantep nggunakake sarana sing kasedhiya kanggo dheweke, lan mesthine, kaya sing dikandhakake Leo Tolstoy, perang luwih angel lan rumangsa kurang prihatin.
      1. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 09:37
        -1
        2003, Januari, Zhirinovsky ing kursi nyritakake carane komando elit Hussein sing wani lan motivasi bakal nembak / klelep / nembak kabeh GI.
        Peralatan teknis, organisasi sing apik, intelijen (lan iki uga peralatan) penting banget.
  7. Roso 56
    Roso 56 25 September 2019 19:13
    +2
    Sing luwih gedhe lemari, sing luwih banter tiba. Semono uga kapal gedhe. Elingi Perang Dunia II lan kepiye Hitler wedi ngeculake kapal perang sing nggegirisi lan kepiye carane dipalu dening pesawat lan kapal selam lan ing ngendi akeh sing padha lunga. Lan banjur aviation nyerang langsung lan ora duwe kemampuan saiki lan ora ana rudal saiki. Dadi, umume, isih durung dingerteni kepiye carane, bisa uga satus Dagger luwih apik tinimbang siji cruiser super.
    1. Arturov
      Arturov 26 September 2019 06:49
      -3
      Kutipan: Ros 56
      Elingi Perang Dunia II lan kepiye Hitler wedi ngeculake kapal perang sing nggegirisi

      wis eling, dening tengah perang, total kaunggulan amers lan cukur ing udhara. Lan sampeyan pengin ujar manawa VKS duwe?
      1. Roso 56
        Roso 56 26 September 2019 07:09
        +2
        Ora perlu mikir kanthi primitif, ing 41, sadurunge perang dhewe, kita duwe sekitar 24 ewu tank, Jerman duwe sekitar 4,5 - 5 ewu. Asil saka separo kapindho 41 dikenal kabeh wong, kanthi cara, ing ngendi bagean singa saka pesawat kita pindhah ing 41 Juli? Iki ora babagan jumlah, nanging babagan kemampuan kanggo ngrancang operasi militer lan perang.
        Lan sing paling penting, yen dideleng saka tembung sampeyan, mesthine, yen ora ana belang lan dicukur sacoro apik, ora bakal ana sing menang perang. Aku njamin sampeyan ora.
        1. 3danimal
          3danimal 26 September 2019 09:43
          -4
          Cukup sinau babagan pasokan Lend-Lease. Minangka persentasi sing diprodhuksi ing USSR. Ngerteni manawa iki minangka urip sing disimpen kanggo umat kita.
          Lan kanggo sawetara posisi -100-200% (aluminium padha).
      2. Vadim237
        Vadim237 26 September 2019 11:56
        -1
        "Ing tengah perang, total kaunggulan saka amers lan brits ing udhara" Saiki total kaunggulan iki wis tiba dramatically - cukup long-range sistem pertahanan udara, sistem perang elektronik wis muncul, ing Amerika Serikat 30% saka pesawat. metu saka urutan, ing Inggris luwih saka 50% lan paling saka pesawat kanggo 20 - 30 taun.
    2. 3danimal
      3danimal 26 September 2019 09:40
      -2
      Siji petinju entheng (62kg) ngandhani aku. Ing ring padha mriksa (62 lan 102 kg) - ngakoni kesalahane.
      Sampeyan ngirim ora rencana metu saka prasangka sing mungsuh iku bodho, unmotivated, inept, etc. Kasunyatan bisa nggegirisi, rencana bakal ilang.
      1. wulan 702
        wulan 702 26 September 2019 13:20
        +1
        Kutipan saka 3danimal
        Siji petinju entheng (62kg) ngandhani aku. Ing ring padha mriksa (62 lan 102 kg) - ngakoni kesalahane.

        Lan yen petinju duwe bedhil? (senjata nuklir) sapa sing bakal cepet-cepet narik lan nggunakake senjata sing entheng utawa abot? Ora ngerti? Ya, dheweke uga ora ngerti, nanging dheweke wedi karo bedhil, lan dudu kasunyatan manawa bobot entheng bakal ngayun lan nglatih lan kepiye carane ..
        1. 3danimal
          3danimal 26 September 2019 18:56
          +1
          Ayo ngomong yen iki dudu pistol, nanging sabuk martir, kanthi bledosan yen sing duwe mati. Analogi iki luwih cocog.
          Ing ngisor iki loro peserta bakal diwatesi, paling akeh, sawetara retakan. Sawise kabeh, loro omah duwe kulawarga. Iki diarani deterrence nuklir.
          Lan wong lanang (dheweke umur 20 taun) mung bisa perang karo "tas" (sanajan gedhe) ing dalan kaping pirang-pirang, kanthi sukses. Ing kene ternyata "lemari" mesthi ngalahake, ngeculake dhukungan, nanging sampeyan ora bisa kantun - kita lungguh ing dering. Padha salaman lan pisah.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 26 September 2019 15:57
      +3
      Kutipan: Ros 56
      Elingi Perang Dunia II lan kepiye Hitler wedi ngeculake kapal perang sing nggegirisi lan kepiye carane dipalu dening pesawat lan kapal selam lan ing ngendi akeh sing padha lunga.

      "kapal perang sing kuat" - iki minangka kapal perang (Tirpitz) lan siji non-linker (Scharnhorst). Adolf ora duwe kapal perang maneh nalika "wedi ngeculake kapal menyang segara".
      Nanging, dheweke ora kudu wedi ngeculake yen ing Scapa Flow lan Reykjavik dijaga dening rong LC pasca-Washington lengkap lan siji utawa loro operator pesawat. Kajaba iku, ing antarane "penjaga" ora mung ukuran Inggris sing kurang, nanging uga LC Amerika kanthi 16 ".
      Lan sing paling penting - ing wektu sing padha ing puri pangarsa ing Pasifik, loro-lorone padha ora wedi kanggo uncalan "panci amba" malah menyang perang antarane pulo.
      1. Roso 56
        Roso 56 26 September 2019 16:56
        -2
        Lan menyang ngendi Bismarck lan Gneisenau? Lan sing kasebut ing ndhuwur lan bak iki, kabeh padha klelep, lan ing wilayah Pasifik padha klelep cukup operator pesawat lan kapal liyane. Lan karo satelit saiki lan pesawat karo rudal, iki mung coffins ngambang kanggo wektu iki. hi
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 27 September 2019 10:31
          0
          Kutipan: Ros 56
          Lan menyang ngendi Bismarck lan Gneisenau?

          Lan Bismarck klelep ing dina nalika Hitler ora wedi apa-apa ing segara. Bener, nalika Bismarck tenggelam, Jerman wiwit wedi ngeculake "panci gedhe" menyang segara. Kanggo padha wis cetha nuduhake sing raja wis akèh - misale jek nyebar ing Atlantik lan Mediterania, RN ing wektu sing tepat lan ing panggonan sing tepat bisa ngumpulake pasukan sing signifikan, lan malah raider sing paling kuat ora bisa nolak armada.
          "Gneisenau", minangka asil saka temonan saka Brest, iki didandani, digabungake karo modernisasi, kang rampung kanggo awake dhewe banjir nalika pasukan Soviet nyedhaki.
          1. Roso 56
            Roso 56 27 September 2019 11:00
            0
            Ing kene aku meh padha. Mangkono, aku ngucapake pitakon babagan ngendi dheweke lunga, menyang komentar sampeyan sadurunge, ing pangertèn sing padha jeneng loro, nanging padha ketoke wis lali bab iki, lan ora ing kasunyatan sing aku ora ngerti bab iku. nasib. Dadi minus sampeyan ana ing drumku.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 30 September 2019 17:57
              0
              Kutipan: Ros 56
              Ing kene aku meh padha. Ngomong-ngomong, pitakonku babagan ngendi dheweke lunga, aku ditujokake menyang komentar sampeyan sadurunge, ing arti dheweke jenenge loro, nanging kayane wis lali babagan iki.

              Aku ora lali. Aku mung ora ngubungake pasangan iki kanggo kapal perang sing Hitler wedi metu. Kanggo "Bismarck" mung dirilis. Lan ing wektu "wedi saka Hitler" iku ora bisa maneh kanggo ngeculake Gneisenau menyang segara.
              Kutipan: Ros 56
              Dadi minus sampeyan ana ing drumku.

              kantun. eseman
              Iki dudu kekuranganku - ing kene ana wong sing nyuda kabeh wong.
  8. Rurikovich
    Rurikovich 25 September 2019 19:14
    +5
    M-iya.... opo
    Sanajan aku seneng maca, nanging aku angel nguwasani iki ... Nyuwun Meh kursus khusus babagan carane sing paling ringkih bisa ngalahake sing paling kuat ...
    Ayo dadi liwat titik. Kacepetan. Aku ora yakin. kanthi taktik, kaunggulan ing kacepetan minangka faktor penentu ing paprangan. TAPI ... Upaminipun detasemen kapal sing luwih lemah ketemu karo AUG mungsuh (hipotesis). Mula, ora bakal angel nyedhak karo sprinter sing luwih lincah kanthi jarak sing tetep, mung sawetara wektu. ya Conto sing diwenehi "Goeben" ora ngyakinake. Duwe dreadnoughts loro, njebak sing luwih lincah ing ring ukuran Segara Ireng uga ora angel. Lan padha bakal mimpin! Mulane, sabotase karo undermining saka "Permaisuri Masha" misale jek kula operasi khusus kanggo nyegah pati saka Jerman. Kanggo divisi armadillo ilang kakehan ing syarat-syarat kacepetan. Dadi faktor kacepetan ing pangertèn strategis (carane kanggo menang perang) banget kondisional.
    2. Aku elinga nang endi wae aku krungu sing karo total dominasi segara, raiding wis nipped ing Bud banget cepet. Utamane kanthi kemampuan alat pengintaian lan deteksi saiki. Raiders iku bom bunuh diri ...
    3.Iki wis pitakonan kanggo interaksi. Ngerti katresnan mungsuh potensial kanggo pertempuran remot, sampeyan kudu tahan luwih akeh penerbangan lan mega rudal jelajah sing beda-beda kanggo nyoba ngadhepi mungsuh karo apa sing isih ana ing penerbangan lan angkatan laut yen dheweke (tiba-tiba) arep nyedhaki.
    4 Biasane iki meh ora mungkin ora Duwe 60 "Orly Berkovs", sanajan kita dibagi dadi 2 (kita ora bakal njupuk menyang akun Baltik lan Segara Ireng puddles) - 30 saben kanggo Armada Pasifik lan Armada Lor, saka 30 iki supaya sepuluh ing vacation ing basa. , saka 20 lan 10 kita bakal nulis mati 2 AUG kanggo tutup (karo "Ticonderogami"), 10 bakal tetep kanggo macem-macem jinis patroli lan kawalan (iki, Karl, yen sampeyan ora njupuk menyang akun allies). Kanggo nganggep yen mungsuh iku bodho lan bakal lali pelajaran saka perang pungkasan iku cendhak banget. Kaunggulan kuantitatif dadi kualitatif - mungsuh sing kuwat meh ora ana kelemahane. Kekirangan bakal luwih cenderung karo mungsuh sing ringkih, nalika kekurangan kekuwatan nyebabake bolongan ing pertahanan.
    5 Relevan kanggo Baltik cethek lan sisih lor Segara Ireng. Kanggo Segara jero Jepang lan Atlantik Lor, masalah banget. utamané yen, ing voltase hipotetis, mungsuh bakal pasukan utama ing segara
    6 Lan ing kene dheweke ngguyu. Kanthi kapinteran mungsuh hipotetis saiki nyedhiyakake dhukungan informasi, tumindak apa wae "ahrEssia" saka pihak kita minangka hadiah sing paling apik kanggo nyatakake kita minangka kekaisaran sing ala ing otak para pemilih Barat. Lan miwiti perang kanggo nanggepi "akhrEssia". Mulane, kanggo ngalahake luwih dhisik tanpa dhukungan, sanajan ora digatekake, nanging hukum internasional luwih disenengi dhewe tinimbang ngrugekake mungsuh. Nanging, dheweke dhewe bakal nggawe supaya kita bakal nyerang dheweke tanpa ngerti apa sebabe perang. Yen mungsuh sing luwih kuwat nyebarake, mula paling ora kena sing pertama, paling ora sing nomer loro - ora masalah
    1. Vadmir
      Vadmir 25 September 2019 23:25
      +4
      Yen mungsuh sing luwih kuwat nyebarake, mula paling ora kena sing pertama, paling ora sing nomer loro - ora masalah
      Wektu sing tepat kanggo nyerang, nalika akeh pasukan sing rame lan cedhak karo tapel wates. Kanggo hukum internasional, negara sing slamet tanggal 22 Juni 1941 ora duwe hak kanggo ngidini sapa wae mbaleni iki. Utawa apa sampeyan mikir yen Amerika, kanthi kabeh hak, bakal ngumumake perang sadurunge mogok?
      1. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 09:52
        -1
        Pukul apa? Kanggo tujuan apa?
        Dheweke ora mbukak diktator edan negara. Bisa (marang Federasi Rusia) mung pangayoman saka allies lan respon kanggo serangan.
        1. Vadmir
          Vadmir 26 September 2019 14:59
          -1
          Dheweke ora mbukak diktator edan negara.
          Wong-wong mau ditindakake dening juru pertunjukan (lan iki ora mung ditrapake kanggo saiki), kanthi rasa permissiveness lan impunity, uga karo megalomania ing hubungan karo bangsa. Bisa ngatur perang kanggo pemilihan maneh dhewe.
          Bisa (marang Federasi Rusia) mung pangayoman saka allies lan respon kanggo serangan.
          Nanging dheweke duwe sekutu akeh banget, lan ing antarane ana sing mbayar operasi teroris (Arab Saudi, Qatar), kalebu ing Rusia. Antarane sekutu bisa uga ana negara kayata Georgia lan Ukraina, lan duwe klaim teritorial marang kita. Amerika Serikat uga seneng nindakake kudeta lan nyatakake rezim anyar dadi kanca. Apa yen padha nindakake. ayo ngomong ing Belarus, apa kita kudu ora ngganggu lan ngenteni nganti dheweke wiwit misahake negara kita ing antarane separatis manual?
          Kadhangkala pacifis sing yakin kepeksa nyerang dhisik.
          1. 3danimal
            3danimal 26 September 2019 19:00
            0
            Perang karo Pygmy (Irak)? Ora serius.
            Showmen gumantung ing pamilih sing ora seneng coffins teka dening ewu. Mung regime pimpinan kanthi fanatik ing ndhuwur, a'la Reich, bisa, tanpa ndeleng, "mbuwang" wargane.
        2. Serg65
          Serg65 26 September 2019 15:36
          +1
          Lan sapa sing diktator edan?
          1. 3danimal
            3danimal 26 September 2019 19:01
            0
            Contone, Hitler lan rombongane. Struktur churning metu fanatik (SS).
        3. timokhin-aa
          29 September 2019 10:43
          0
          Transfer jaringan radio dening mungsuh menyang mode perang, panyebaran penerbangan lan penarikan darurat SSBN menyang segara - apa iki wis serangan utawa durung?
          1. 3danimal
            3danimal 29 September 2019 22:29
            0
            Ora. Mode tambah bebaya, mbok menawa.
            Lan dheweke uga ora bodho. Lan ora maniacs. Ora ana mode pimpinan. Ora ana sing kudu kuwatir.
            1. timokhin-aa
              30 September 2019 00:48
              0
              kapercayan sing nggumunake.
              1. wulan 702
                wulan 702 1 Oktober 2019 23:22
                0
                Lha, apa ora jelas pemimpine warga apa? Ana demokrasi ing AS, lan ing sawetara panggonan irremovability saka daya lan kepemimpinan .. Kasunyatan bilih mencorong Valinor punika ing cara guilty .. Lan nalika iku sing USA unleashed wars?
                1. timokhin-aa
                  2 Oktober 2019 11:11
                  0
                  Lan yen dheweke ngeculake, mula korbane dhewe sing kudu disalahake.

                  Dheweke nulis ing ngisor iki.
    2. mbayar
      mbayar 26 September 2019 03:30
      +4
      Ngomong babagan kekurangan pasukan pengiring ing Angkatan Laut AS. Dheweke pancen wis kelangan kapal kelas kaya fregat (kapal pengiring), nanging sekutune mung duwe sepuluh repes - ing NATO, utawa ing Jepang lan Australia liyane. Dadi dheweke bakal njaga konvoi lan kapal pasokan - sekutu.
      Lan babagan serangan preemptive ... Yen kita kudu nyerang dhisik, mula mung mesthi lan kabeh kekuwatan sing kasedhiya ... Mesthi, rudal nuklir. Yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik. Lan liyane saka masyarakat donya banjur bakal maca sajarah kita wis ditulis.
      Yen ora, kita bakal kelangan. Kita ora bisa nandhang perang sing terus-terusan dina iki.
      Utawa apa sing dimaksud penulis minangka "konflik lokal"?
      Inggih, ayo ngomong Jepang dadi edan lan nyoba ngrebut Kuriles kidul ... Apa kita kudu muter spillikin karo wong-wong mau? Exchange cathetan? Lan armada sing luwih kuwat - loro ing panji lan ing kemampuan pertempuran. Siji penerbangan anti-kapal selam duwe sekitar 100 pesawat. Lan perang kaya Israel. Lan ana cukup kapal selam karo pembangkit listrik anaerobik.
      Ayo mbaleni tradhisi Rusia-Jepang?
      Utawa kita bakal ngrampungake masalah kanthi gampang-cepet-radikal?
      Lan ana akeh pangkalan Amerika ing pulo Jepang ... Kepiye carane? Uga cathetan saka Kementerian Luar Negeri? Utawa mati langsung ing siji sisir?
      Kanggo kula, kanggo nglelebke pulo-pulo kasebut (Jepang) bebarengan karo Fukushima lan kabeh pangkalan (Amerika lan Aborigin) - rakyat kudu tanggung jawab marang kejahatan pemerintahe.
      Sampeyan mikir "apa medeni ngelak getih"? Ora babar pisan, mung yen sampeyan ora nindakake langsung (sawise wiwitan agresi), nanging melu konflik sing terus-terusan, kabeh wong Rusia kudu mangsuli - kanthi rasa isin nasional amarga kalah ing perang. utawa kanthi pati universal yen ana eskalasi GRADUAL konflik saka regional menyang nuklir kanthi partisipasi Amerika Serikat.
      Miturut cara, ing acara saka serangan preventif marang Amerika Serikat, sing terakhir bakal meh \ sacoro prakteke ora nanggepi karo. Senjata nuklir wis suwe banget lan mung ana sawetara atus sing siap tempur ing antarane sing isih ana (kalebu taktik). "Minutemen" wis suwe "kosong" / tanpa sirah, CR karo hulu ledak nuklir wis suwe ora ana ing alam, "Tridents" ditinggalake kanthi 1 - 2 kepala, lan malah ora nyatane bakal bisa digunakake. bener, uga, sawetara liyane free-mudhun bom (saka sawetara puluhan kanggo max. atusan), karo kang padha Rush kaya pengemis karo karung.
      Lan mekaten.
      Hegemon ora duwe senjata nuklir maneh.
      Lan ora ana sing kudu ditindakake - pabrik radiokimia lawas wis dibubarake amarga umur tuwa, lan sing anyar ... isih ora bakal dibangun. Dheweke ora duwe spesialis utawa peralatan sing isih ana - sing lawas wis tuwa, nanging ora nyiapake sing anyar. ya
      Sing, kaya sing dikandhakake ing salah sawijining film lawas - "Beat Freddy First", klien wis diwasa.
      Mulane Amerika saiki ora wedi karo Rusia - untune Sherkhan tiba, ora ana sing bisa dikalahake - kanggo nguatake hegemoni. Lan yen dheweke wani nyerang nganggo senjata konvensional ... sedulur Dadi, kita bakal mangsuli kanthi kabeh jembar jiwa Rusia, kanthi kabeh roti lan uyah sing dipanggang dening Ibu Kuzkina. lol ya .

      Dadi kita bakal Nyegah.
      1. Polinom
        Polinom 26 September 2019 05:47
        -2
        Enak carane.
        Yakin, ... "alon, aku ngrekam" (c)
        Carane aku dibukak Leonidl kanggo informasi politik.
        Sampeyan plus kanggo kapercayan ing mangsa.
        1. mbayar
          mbayar 26 September 2019 15:25
          0
          Urip sing positif lan swasana ati sing apik ndawakake umur lan nguatake pertahanan. Ora mung saben wong bisa katon kanggo sesuk, nanging kita katon, kita bisa, kita malah tartamtu saka soko ya ... Lan wong Cina padha nonton. Padha, uga, manteb ing ati ing soko lan lustfully squint. Lan hegemon ora bisa turu - dheweke duwe impeachment, utawa revolusi ing irung ... nglirik
      2. Arturov
        Arturov 26 September 2019 06:57
        -2
        Kutipan saka bayard
        Ngomong babagan kekurangan pasukan pengiring ing Angkatan Laut AS. Dheweke pancen wis kelangan kapal kelas kaya fregat (kapal pengiring), nanging sekutune mung duwe sepuluh repes - ing NATO, utawa ing Jepang lan Australia liyane. Dadi dheweke bakal njaga konvoi lan kapal pasokan - sekutu.
        Lan babagan serangan preemptive ... Yen kita kudu nyerang dhisik, mula mung mesthi lan kabeh kekuwatan sing kasedhiya ... Mesthi, rudal nuklir.

        luwih, lan ora luwih, "kita ana ing swarga, bisa uga ana ing neraka" lol utawa apa sampeyan mikir sawise ngetutake kutha-kutha mesthi njaluk ngapura lan ora bakal nyerang maneh? Rusia luwih rentan marang serangan nuklir, cukup kanggo ngalahake infrastruktur lan kutha sejuta wong, kabeh rame banget.
        1. mbayar
          mbayar 26 September 2019 16:44
          -2
          Apa sampeyan wis maca teksku?
          Sing kabeh kapentingan, ora ana sing bisa mangsuli. Tanggal kadaluwarsa kanggo senjata nuklir wis kadaluwarsa, lan apa sing isih ana ... umume bakal bisa digunakake kanthi ora normal - ing wiwitan taun 2022, hulu ledak nuklir pungkasan sing dirakit sadurunge wiwitan taun 1992 kudu diilangi, lan ana. mung sawetara lan mung kanggo Trident-2 ".
          Menapa malih, yen kita ngomong babagan serangan sadurunge, kira-kira 2/3 saka sisa-sisa semi-pertempuran iki bakal ditumpes bebarengan karo operator, lan apa sing isih bisa ditindakake - saka SLBM kanthi waspada, duwe 1 (arang banget 2). ) hulu ledak saben operator... senajan saiki bisa uga ora ana maneh. Lan ing wektu sing padha, sebagéyan gedhé hulu ledak nuklir sing wis mati mung ora bakal bisa utawa ora bisa dianggo.
          Nanging apa yen kita milih ora serangan rudal minangka serangan preemptive, nanging liyane? Ana sing luwih radikal? Soko sing wis dituduhake durung suwe?

          Sampeyan ngerti, amarga KITA dudu pemrakarsa acara nuklir kasebut, nanging mung "hegemon" sing kelangan kendali ing planet iki. Nanging yen tumindak ora nyukupi, "hegemon" mung bakal nguap (mati), lan kita, sawise ngresiki planet saka reged, bakal oleh warisan bumi lan mbangun karajan mung seneng kamakmuran universal - i.e. "Ayo menyang Paradise".
          Yen ora, ora ana apa-apa - Hukum Perang ora bisa ditindakake.
          1. anyar
            anyar 26 September 2019 23:19
            0
            sing ora ana sing bisa mangsuli

            Iki ora dingerteni. Kita menehi akeh plutonium ing majelis. Misahake plutonium saka uranium luwih gampang tinimbang uranium 235 saka 238.
            1. mbayar
              mbayar 27 September 2019 18:52
              0
              Ya, padha duwe tumpukan plutonium dhewe. Miturut kontrak, dheweke kudu nggawe fasilitas produksi kanggo pembuangan, nanging ... ora bisa. Plutonium WEAPONS iki, saka ngendi warhead ora bisa dipasang amarga akumulasi unsur transuranium lan produk setengah umur. Kanggo ngresiki lan nggawa menyang kondisi, tanduran radiokimia sing padha dibutuhake, sing isih ora bisa dibangun. Dheweke mung ora duwe apa-apa kanggo nggawe hulu ledak nuklir kanggo awake dhewe, amarga kekurangan kapasitas lan kelangan kompetensi.
              IKI SING ngerti!
              Masalah iki ajeg diangkat ing Kongres AS dening komando Pentagon lan markas Angkatan Darat AS sing relevan.
              Ana dokumen babagan iki lan sampeyan bisa maca.
              Yen sampeyan ora kasengsem ing masalah iki, utawa yen sampeyan ora pengin kasengsem, iku ora ateges "ora dingerteni."
              IKI SING ngerti.
      3. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 09:55
        -2
        Maneh, rencana ing kursi adhedhasar asumsi sing bisa mungsuh karo bagean checkmate luwih elek tinimbang kita. Apa alasane? Lan yen ora? Paling ora setengah saka senjata nuklir strategis padha duwe SLBM.
        Apa kutha sampeyan dilindhungi kanthi aman saka "Tridents 2" sing padha? Apa sampeyan mbangun papan perlindungan bom kanggo kulawarga?
        Sing ora tanggung jawab...
        1. mbayar
          mbayar 26 September 2019 17:24
          0
          Kutipan saka 3danimal
          Paling ora setengah saka senjata nuklir strategis padha duwe SLBM.

          Sampeyan salah, meh kabeh ana ing dheweke. Lan dheweke duwe barang sing sithik banget, kaya sing dibuktekake saka laporan panitia kepala staf menyang Kongres AS lan komite sing relevan.
          Sampeyan njupuk kapentingan ing topik ... nganalisa, banjur uncalan dhewe menyang gupuh.
          Gupuh saiki rame ing camp ngelawan.
    3. Serg65
      Serg65 26 September 2019 15:35
      +2
      hi Salam kanca Belarusia sing dikasihi!
      Kutipan: Rurikovich
      M-iya

      Semono uga! Aku malah ora pengin komentar nganti aku maca komentar sampeyan
      Kutipan: Rurikovich
      Ora dinyana, kita nemokake manawa kanggo kapal induk nuklir, sawetara dina mlaku kanthi jarak sing adoh minangka perkara sing ora pati penting (ora ana gandhengane karo pasokan bahan bakar)

      Iku game komputer kanggo tanpa wates eseman
      Akeh pitakonan ... rasukan KUG, bunkering KUG pungkasan, bunker terakhir para pengawal AB, apa komandan AB mutusake kanggo pisah saka pengawal, apa komandan KUG mutusake cepet-cepet perang nalika nemokake kapal induk tunggal.......????????
      1. Rurikovich
        Rurikovich 26 September 2019 17:18
        +2
        Kutipan: Serg65
        A Bunch saka pitakonan

        ombenan Aku ora mbantah iki, aku ngerti kabeh iki. Nanging makna kasebut ana ing hakekat - kapal kanthi sekolah kejuruan (GTU) nglawan atom atom. ya Penulis banjur nyanyi babagan karakteristik kacepetan, nanging lali yen kacepetan kacepetan beda. Sing sawetara njelajah gumantung ing kacepetan lan sawise mlaku dina utawa loro ing kacepetan lengkap, sampeyan bisa nglampahi kabeh bahan bakar ing errands lan ora mulih (ora kaya kapal nuklir).
        Sawise kabeh, akeh kursi lan ora mung ahli sing main game perang ing kertas - nanging kasunyatane luwih prosaic lan luwih nyenengake. Mulane, mung komandan kapal perang dhewe sing ngerti apa sing paling apik kanggo dheweke kanggo ngrampungake tugas kasebut lan kepiye kasunyatane fantasi kanggo kapal lan kru.
        Lan kita mung bisa maca fantasi kasebut (kabeh ahli lan amatir) lan eseman, bungah-bungah ing sabanjure nyenengake (utawa depresi) nglirik
        Kanthi hormat, pelaut darat samodra (miturut versi saka mburi bukit) Belarus. ombenan hi
  9. g1v2
    g1v2 25 September 2019 19:19
    0
    Timokhin setuju karo artikel iki babagan meh kabeh poin. Malah kaget. belay
    Miturut cara, ing mratelakake panemume, owah-owahan saka patrolman 22160 bisa menehi mung raider relatif inexpensive lan massive. Lan sing paling penting, sing bisa dibangun kanthi cepet. Nyuwun
    Mesin sing luwih kuat kanthi massa patroli sing relatif cilik bakal menehi kacepetan luwih gedhe. Ukuran cilik lan siluman bakal nggawe mungsuh angel ndeteksi ing jarak sing adoh. Nyetel wadhah kanthi kaliber utawa onyxes menehi untu sing apik. Liyane bakal nyelehake pertahanan udara kaya cangkang, lan sampeyan entuk raider normal. Maneh, cocok kanggo ndharat klompok marinir utawa kanggo evakuasi. Miturut cara, aku duwe mamang babagan kacepetan nyata 22160. Aku ora bakal kaget yen kurang. Nanging mesthine bisa dipasang mesin sing luwih kuat.
    Aku uga setuju banget babagan interaksi interspesies. Maneh, komando distrik tanggung jawab kanggo arah lan bisa nindakake interaksi cabang militer kanthi mandiri, lan sing paling penting - kanthi referensi menyang terrain. Contone, interaksi kapal Armada Pasifik, 18 blumbang, marinir, pasukan terjun payung saka Ulan Ude lan kompleks pesisir kanggo latihan pertahanan pulo kasebut. Nggunakake pesawat jarak adoh kanggo nyerang kapal mungsuh uga apik. Nyuwun
    Ing perang tambang nyerang, aku uga setuju banget. Kita duwe rong segara sing ditutup - Baltik lan Ireng. Sampeyan bisa mine metu saka Selat lan nyegah penyebaran strategis lan transfer pasukan liwat segara liwat wong-wong mau. Sampeyan uga cukup bisa kanggo mine peranganing antarane pulo ing Pegunungan Kuril lan mung mbuwang tambang watara pulo Jepang. Nutupi Kamchatka karo ranjau utawa nyetel sawetara kejutan ing Hawaii uga ora ala. Uga ora ana bantahan kanggo nglindhungi lapangan ranjau saka reresik tambang. Sapu ranjau modern mbutuhake peralatan sing canggih lan mungsuh ora duwe cukup kanggo mbuwang.
    Lha, soale “yen tawuran iku mesti mesti digebugi dhisik” aku wis ora takon maneh. hi
    1. Polinom
      Polinom 25 September 2019 19:38
      +1
      Ora ana tambang kaya ngono. Iku lucu babagan Hawaii :-).
      Ing Selat Kuril, tambang ora bakal lunga.
      Amers duwe staf penerbangan transportasi sing penting, contone, pesawat tempur diatur saka AU ing Georgia.
      1. g1v2
        g1v2 25 September 2019 20:07
        -1
        Tambah nomer ora masalah. Mbuwang tambang saka montor mabur utawa kapal selam ing cedhak amers iku nyata. Ora perlu dilebokake ing dalan Pearl Harbor. Nyuwun
        Transportasi aviation banget lungse. Dibandhingake karo transportasi maritim, skala logistik ora bakal ditarik. Babagan AU ing Georgia - iku lucu. hi
        1. Polinom
          Polinom 25 September 2019 20:10
          -1
          Dadi dadi.
          Sawise sampeyan nulis, sampeyan ngerti.
        2. Ken71
          Ken71 25 September 2019 20:54
          0
          Drone pembersihan tambang ing jero banyu. Umumé, tambang minangka senjata jaman biyen
          1. Polinom
            Polinom 25 September 2019 21:14
            -1
            Kanggo Baltik, ora ana apa-apa.
            Tambang minangka senjata sing kuat banget lan ngrusak moral. Mula, ora kabeh negara wis ngratifikasi konvensi kasebut.
            RI lan USSR minangka pimpinan ing babagan iki. Bodho ora nggunakake.
            1. Ken71
              Ken71 25 September 2019 21:55
              0
              Sarana modern kanggo mining ora angel. Anchor supaya tanpa pilihan. Kanthi ngisor, mesthi, luwih angel.
              1. Polinom
                Polinom 26 September 2019 02:27
                -1
                Captor jangkar, nganti 800 m.
                Babagan reresik tambang, utawa luwih ora ana, Klimov nulis.
                Sampeyan bisa mbusak kabeh, kene iku penting kanggo menang wektu kanggo pembangunan.
                1. Ken71
                  Ken71 26 September 2019 19:35
                  0
                  Dadi pendalaman tambang kasebut ora 800 m. Drone ing jero banyu minangka solusi kanggo masalah kasebut
              2. SovAr238A
                SovAr238A 26 September 2019 08:06
                -2
                Kutipan saka Ken71
                Sarana modern kanggo mining ora angel. Anchor supaya tanpa pilihan. Kanthi ngisor, mesthi, luwih angel.

                Oh tyzhzhzh ... Mung mate lan ora mine reresik ... Utamané sak database
                1. Ken71
                  Ken71 26 September 2019 19:33
                  0
                  Nanging, bisa uga ana masalah karo pertambangan
        3. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 26 September 2019 16:08
          +1
          Kutipan saka: g1v2
          Tambah nomer ora masalah. Mbuwang tambang saka montor mabur utawa kapal selam ing cedhak amers iku nyata. Ora perlu dilebokake ing dalan Pearl Harbor.

          Aku pancene pengin ndeleng laying saka tambang ing ambane 2-3 km. eseman
          Utawa sampeyan pengin nyelehake tambang ing wilayah pesisir - ing zona pertahanan udara Jepang?
  10. iku1988
    iku1988 25 September 2019 19:21
    0
    Matur nuwun kanggo artikel liyane sing apik.
  11. Polinom
    Polinom 25 September 2019 19:32
    0
      A sawetara cathetan. Kelompok raiders. Organisasi lan tugas ora nyampur. Detasemen kapal kanthi tugas nyerang. Babagan kacepetan, AVMA atom. Raiders mbutuhake ngisi bahan bakar. Nggawa tanker? kacepetan dheweke? Dheweke kelalen nambahake kapal selam menyang armada Amerika. Padha uga perang kapal. Raiding luwih bisa ditindakake ing Armada Pasifik lan Armada Lor. Katon yen Pikul ing crita "Cruiser" nduweni tumindak kaya ngono. Jeneng proyek lan jeneng kapal, komposisi klompok kanggo raid. Kapal AS ora bakal menek tambang. Dheweke bakal mutusake kabeh kanggo dheweke. Wong Jerman mbokmenawa maca gagasan Levitin saka "Overhaul" lan nyelehake tambang sadurunge perang diwiwiti :-) Miturut Angkatan Udara. Saka memori, kanggo kebangkrutan saka Il-76 semi-aerial (20 Unit), karya tentara udhara perlu, penaklukan dominasi, kanggo break liwat total pasukan pertahanan udara. IL 72 pasukan terjun payung. Sing, kanggo uncalan 1500 sijine carane akeh efforts . Inggih, mungguh, losses. Iki luwih kerep ditindakake dening SEAL Amerika, utamane amarga wis dilengkapi operator ing kapal selam. Ing sisih lor Shemya lan Adak, pangkalan Elmendorf. Iki aku babagan panangkepan lan pendaratan.
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 20:36
      +1
      A sawetara cathetan. Kelompok raiders. Organisasi lan tugas ora nyampur. Detasemen kapal kanthi tugas nyerang.


      Inggih, inggih. nyatane, padha LCD KUG saka kapal lumahing gedhe, miturut teori ing kelas mangsa 22350M frigates, utawa Utawa dina iku pasangan 1164 cruisers lan trio BOD 1155 kanggo PLO.

      Kita butuh sawetara kapal pasokan sing luwih terintegrasi kanthi pembangkit listrik turbin gas lan kecepatan sing padha yen pengin beroperasi kaya ngono. Ing wong-wong mau, kaya wong Inggris, sampeyan bisa nggawe hangar kanggo helikopter tambahan, padha Ka-31 utawa 35, utawa malah Ka-52 karo rudal anti-kapal.

      Raiders mbutuhake ngisi bahan bakar. Nggawa tanker? kacepetan dheweke?


      33 kab. KKS, dudu tanker. Inggih, dheweke, kaya-kaya, tanker, ya, nanging ora mung. Utamane supaya cepet.

      Dheweke kelalen nambahake kapal selam menyang armada Amerika. Padha uga perang kapal.


      Ora. Ora lali. Mung ing 25-27 simpul PLA rada budheg. Ing teks artikel:

      Ing wektu sing padha, AUG sampeyan kudu pindhah ing kacepetan sing ora kalebu nggunakake kapal selam kanggo pangayoman Panjenengan, lan yen KUG ngoyak liwat sandiworo kapal selam sawijining, banjur AUG nguber iku mbukak risiko mlayu menyang sandiworo iki, lan dumadakan.


      Raiding luwih bisa ditindakake ing Armada Pasifik lan Armada Lor.


      Ing Armada Pasifik luwih cepet. Ana samodra gedhe)) Nanging kanthi serius, kita ora kudu mandheg perang karo Amerika Serikat. Iki minangka "teori umum". Kemungkinan perang langsung karo Amerika Serikat, apa wae sing dikandhakake, kurang. Senajan sampeyan kudu olahraga karo wong-wong mau ing atine, nanging rodo, supaya tingkat ing sawijining paling apik.

      Miturut Angkatan Udara Saka memori, kanggo kebangkrutan saka Il-76 semi-aerial (20 Unit), karya tentara udhara perlu, penaklukan dominasi, kanggo break liwat total pasukan pertahanan udara. IL 72 pasukan terjun payung.


      Kaping pisanan, iku gumantung ing mungsuh, ing negara aviation ing wayahe, lan sareh, tentara udhara padha, malah tanpa sambungan karo Angkatan Udhara, kudu perang kanggo supremasi udhara.
      Umumé, ing kene sampeyan kudu fantasi babagan mungsuh tartamtu lan wektu tartamtu wiwit wiwitan konflik. Yen ora, bakal akeh banget "yen". Iki uga minangka "rekomendasi umum" - ana kesempatan kanggo nindakake, yen ora ana kesempatan - ora nindakake. Nanging nelusuri iku kudu.

      Inggih, mungguh, losses. Iki luwih kerep ditindakake dening SEAL Amerika, utamane amarga wis dilengkapi operator ing kapal selam.


      Koteki rada beda - kanggo tambang saka ngisor banyu. Nanging ana countermeasures ing wangun GAS khusus marang nglangi pertempuran. Iki stasioner, kanthi jarak sing apik. Kita ing tumindak. mode kanggo 0,5 km pierce kolom banyu kabeh, kulon kanggo 1 km utawa luwih.
      Amerika, kanthi cara, minangka master serangan darat. Utamane ing tank, nanging uga paratroopers. Aku padha adoh paling apik ing donya ing Urut saka bab iki, utamané Rangers.

      Ing sisih lor Shemya lan Adak, pangkalan Elmendorf.


      Ora, kita ora bakal ndharat ing kana)))
      Ayo njupuk roket. Nalika padha bakal ing Armada Pasifik, paling sawetara.
      1. Polinom
        Polinom 25 September 2019 20:58
        -1
        A kudung pl, ing cara lawas. Pandhuan liwat R-8 (, Poseidon .... jeneng kasebut rusak :-))
        Kakehan yen.
        Vladik Varyag bakal ngidini dheweke njelajah segara. Szzzz.
        Dheweke malah njupuk saka kita metu saka zhlobstvo :-)
        Seal uga roamed ing teluk kita lan ketemu peralatan. Vprlchem, bab iku wis.

        Sepisan maneh, akeh banget yen, pltom, kita bakal njupuk, kita bakal mbangun ...
        Vaina sesuk, kita njupuk apa lan sing bakal kita kirim?
        1. timokhin-aa
          25 September 2019 22:01
          0
          A kudung pl, ing cara lawas. Pandhuan liwat R-8 (


          "Perang" ing komentar minangka tugas tanpa pamrih. Apa wae kertu, utawa pambuka.

          Vladik Varyag bakal ngidini dheweke njelajah segara. Szzzz.


          Lan kenapa dheweke ana ing Segara Jepang, yen ana? Apa sing bakal ditindakake? Utawa, apa sing bakal ditindakake kanggo wong sing ora bisa ditindakake tanpa dheweke?

          Seal uga roamed ing teluk kita lan ketemu peralatan.


          Ora mung sampeyan.

          Vaina sesuk, kita njupuk apa lan sing bakal kita kirim?


          Nonton karo sapa sing arep gelut.
          1. Polinom
            Polinom 26 September 2019 02:30
            0
            Kanthi pambuka, iki ora bakal dadi artikel.
            Lan aku ora ngerti apa iku kanggo wong-wong mau. Mbokmenawa, ana luwih akeh mungsuh, nggawe kapal lan ndandani kapal, komunikasi, metu saka BAM, Vostochny sing padha, cadangan negara, sumber daya manungsa. Lan apa sing ana ing Kuriles lan Kamchatka? Kabeh diimpor ing kono.
            1. timokhin-aa
              26 September 2019 15:39
              +1
              Mung ing Jepang. serangan laut jap. kapal malah bisa diapura, Gusti Allah RTOs - kasus langka nalika Nihan iki ing Panggonan. Cruiser bisa digunakake kanthi cara sing luwih migunani.
              1. Polinom
                Polinom 26 September 2019 15:53
                -1
                Ana uga Korea Kidul. Lan output pasukan menyang segara ora perlu kanggo mesthekake?
                1. timokhin-aa
                  26 September 2019 21:06
                  0
                  Padha bakal nyedhiyani tanpa cruiser.

                  Korea Kidul isih kudu didorong menyang perang, Federasi Rusia nyedhiyakake senjata, diam-diam bocor teknologi rudal, ngimpor akeh peralatan, saka mobil menyang kapal lan menehi pitunjuk babagan pipa gas liwat DPRK.
                  Yagene dheweke butuh perang?
                  1. Polinom
                    Polinom 27 September 2019 12:31
                    -2
                    Nanging Rusia ora nyedhiyakake komputer lan smartphone ing kana ... kanthi rahasia?
                    1. timokhin-aa
                      27 September 2019 12:52
                      0
                      Ora. Kanca-kancaku masang crane truk ing kana taun 2000. Dhèwèké ora ngerti carané nglakoni. Dituku, ketoke, kanggo mbongkar. Saiki padha wiwit nggawe padha, yaiku, ing sasis truk standar.
                      Smartphone ora.
                      1. Polinom
                        Polinom 2 Oktober 2019 15:42
                        -2
                        Kita bakal ngenteni awan nalika Rusia bakal nyalin smartphone lan wiwit ngasilake ngguyu
                      2. timokhin-aa
                        3 Oktober 2019 10:47
                        0
                        Yen tanpa moyoki, sampeyan ora perlu mbongkar apa-apa, sampeyan kudu menehi dhuwit, lan bakal menehi kabeh teknologi sing dibutuhake. Masalahe yaiku produksi ing Rusia ora bakal nguntungake kaya ing Asia.
                      3. Polinom
                        Polinom 4 Oktober 2019 12:39
                        -2
                        Aku krungu iki ing awal 2000s. Lan banjur ing dekrit Mei ..
                        Utawa luwih, malah bocah, "Kita bakal nyekel lan nyusul." Iku aneh sing uga ing Mei. ngguyu
                        kesel.
                        Lan padha menehi dhuwit ing 30s. Dibangun, teknologi diwenehi. Ora ing pangan jaran, minangka 1941 nuduhake.
                        Lan VAZ dibangun lan menehi teknologi kanggo C Jet lan mesin kanggo ngolah lading prau saka Jepang padha muddied. Dadi apa?
                      4. timokhin-aa
                        4 Oktober 2019 14:22
                        0
                        Lan padha menehi dhuwit ing 30s. Dibangun, teknologi diwenehi. Ora ing pangan jaran, minangka 1941 nuduhake.


                        Tanpa iki, Jerman bakal mandheg ing Urals. Lan Lend-Lease ora bakal mbantu. Sampeyan kudu mbandhingake karo negara wiwitan kanggo ngevaluasi efek kasebut.

                        Lan VAZ dibangun lan menehi teknologi kanggo C Jet lan mesin kanggo ngolah lading prau saka Jepang padha muddied. Dadi apa?


                        Kaya apa? Ana superjet, ana jeda amarga sanksi, yen lokalisasi barang sing ora bisa dituku saiki, proyek iki bakal urip, yen ora ..... paling ora kita nylametake industri penerbangan sipil. Iki wis kasunyatan.

                        Piranti mesin Jepang nyuda swarane prau. sing penting.

                        VAZ - dibangun padha! ngguyu

      2. 27091965i
        27091965i 26 September 2019 17:23
        +1
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Inggih, inggih. nyatane, padha LCD KUG saka kapal lumahing gedhe, miturut teori ing kelas mangsa 22350M frigates, utawa Utawa dina iku pasangan 1164 cruisers lan trio BOD 1155 kanggo PLO.

        Kita butuh sawetara kapal pasokan sing luwih terintegrasi kanthi pembangkit listrik turbin gas lan kecepatan sing padha yen pengin beroperasi kaya ngono. Ing wong-wong mau, kaya wong Inggris, sampeyan bisa nggawe hangar kanggo helikopter tambahan, padha Ka-31 utawa 35, utawa malah Ka-52 karo rudal anti-kapal.


        Dear Alexander.
        Penalaran sampeyan babagan masalah nyerang kapal siji lan klompok kapal menarik banget, nanging sayange sampeyan wis telat pirang-pirang dekade karo proposal iki. Kasunyatane, doktrin kasebut, nggunakake siji utawa luwih kapal sing digabungake ing sawijining klompok kanggo nyerang, dikembangake lan duwe jeneng "kelompok kekuatan" utawa "kelompok serangan permukaan". Aku ora bakal nerangake kabeh piwulang, aku mung nulis kesimpulan;

        "......kemungkinan nglakokake cara perang kaya mangkene, sing apik banget ing kertas, umume mung ana ing kertas..... "

        Aku iki kondhang ing Kementerian Pertahanan Rusia.
        1. timokhin-aa
          26 September 2019 21:27
          0
          Umume, Amerika uga duwe latihan sing sukses babagan topik iki.
          https://topwar.ru/158716-kak-raketnomu-korablju-potopit-avianosec-neskolko-primerov.html
          1. 27091965i
            27091965i 27 September 2019 15:15
            0
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Umume, Amerika uga duwe latihan sing sukses babagan topik iki.

            Matur nuwun kanggo link.
            Wiwit pertengahan 1960-an, latihan armada gedhe wis nggunakake kapal permukaan minangka raiders. Cuaca ala, peteng, nggunakake cahya kanggo nyamar raider minangka prau komersial, nggunakake macem-macem jinis emisi radio, nanging mengko dikenali dening OPNAV, ing supaya raider mlebu wilayah kasebut kanggo ngrusak target sing dibutuhake, kudu ana kahanan sing apik banget. Conto sing diwenehake ing artikel sampeyan, kayane aku, luwih minangka "pengecualian" tinimbang "aturan". Kajaba iku, tanggal sing dituduhake yaiku wektu nalika nyoba kanggo ngrevisi sistem penyebaran AUG sing ditepungake dening Laksamana ER Zumwalt, uga gagal nggawe Kapal Kontrol Laut (SCS) nalika iku.
            Ing babagan serangan, Guerre de Course uga menarik - iki minangka sistem pengaruh mungsuh sing luwih kuwat, lan ing wektu sing padha nyingkiri pertempuran.
            1. timokhin-aa
              27 September 2019 19:53
              0
              OPNAV ngakoni yen raider bisa mlebu ing wilayah kasebut kanggo numpes target sing dibutuhake, kudu ana kahanan sing apik banget.


              Iblis, kaya biasane, ana ing rincian.

              Pitakonan:
              1. Apa jenis wilayah iki lan ing jarak apa saka obyek sing diserang? Ayo kula ngelingake sampeyan yen ana pusat kontrol lan kemungkinan mabur ing profil ketinggian P-1000 "Volcano" bisa nyerang target babagan 1000 km saka kapal. Jujur, kemungkinan tekan papan ing kisaran kasebut sithik. Nanging wis 200-300 km katon cukup nyata, sanajan ora kaya biasane kita mikir. Yen target ana ing njaba lalu lintas sipil, mula rudal anti-kapal ora ana sing dituju.
              2. Disawang yen raider ora kudu STRIKE Dhewe - dheweke bisa dadi umpan utawa ngarahake pasukan liyane menyang target - pesawat lan / utawa kapal selam. A counter-varian kanggo pamindhahan Mastin kang, kang digunakake operator pesawat minangka decoy nalika Spruances teka menyang sawetara serangan.
              3. Tugas tatanan raider, ing asas, bisa irreducible kanggo pertempuran, contone, armada ing beeing, utawa kosok balene, kanggo ngalihake mungsuh saka arah konsentrasi saka efforts utama.
              4. Keset kanggo nglukis luwih)))
              5. Kahanan sing apik ora langka, utamane ing garis lintang sing atos.

              uga gagal nggawe Kapal Kontrol Laut (SCS) ing jaman kasebut.


              Zumwalt mung ora diwenehi dhuwit. Apa gagal, konsep ternyata, tes ing Guam dadi apik. Iku mung ora perlu.

              Ing babagan raid, Guerre de Course uga menarik


              Tanpa Guerre de Escadre mlaku ing wektu sing padha, iku dijamin bakal diputer, ing conto saka Jerman iki ditampilake banget lan kaping pindho, lan ana conto sadurunge. Mahan nulis babagan iki luwih saka sepisan.
              1. 27091965i
                27091965i 27 September 2019 21:22
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Iblis, kaya biasane, ana ing rincian.


                Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu familiarize dhewe karo sistem penyebaran AUG sing diusulake dening Admiral ER Zumwalt, iki dimaksudake, pisanan kabeh, kanggo nglindhungi serangan rudal anti-kapal saka kapal liyane.

                Zumwalt mung ora diwenehi dhuwit. Apa gagal, konsep ternyata, tes ing Guam dadi apik. Iku mung ora perlu.


                Yen ora angel kanggo sampeyan, sampeyan bisa menehi jeneng sumber informasi iki, menarik kanggo aku dibandhingake karo sing aku duwe.

                Iku ora mung bab dhuwit, tes ing Guam ora konfirmasi asil samesthine, nanging ngangap karakteristik kinerja swiwi udhara dumunung ing kapal iki lan ing wektu sing padha ora bisa kurban mergo, lan ora konsep dhewe. Senajan project dhewe wis siap. Nganti taun 1978, 7 kapal sing kudu dioperasikake, mung 2 sing dibangun nanging kanggo negara liya. Biaya kapal ora luwih saka 100 yuta.


                Tanpa Guerre de Escadre mlaku ing wektu sing padha, dijamin bakal diputer, ing conto saka Jerman, iki ditampilake banget lan kaping pindho.



                Guerre de Escadre ndhuwur kabeh menarik kanggo comparison karo perkembangan liyane sing padha.
                1. timokhin-aa
                  27 September 2019 22:21
                  0
                  Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu familiarize dhewe karo sistem penyebaran AUG sing diusulake dening Admiral ER Zumwalt, iki dimaksudake, pisanan kabeh, kanggo nglindhungi serangan rudal anti-kapal saka kapal liyane.


                  Aku mbaleni - raider ora kudu nyerang piyambak.
                  Lan rudal anti-kapal beda-beda nalika iku.

                  Yen ora angel kanggo sampeyan, sampeyan bisa menehi jeneng sumber informasi iki, menarik kanggo aku dibandhingake karo sing aku duwe.


                  Jujur, aku ora ngelingi kabeh - Aku maca maneh akeh babagan subyek operator pesawat entheng ing wektuku, aku ora ngelingi apa lan ing ngendi.
                  Minangka conto:
                  http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a227420.pdf

                  Ekstrak saka kono:

                  Konsep SCS diuji operasional ing segara ing kapal USS Guam (LPH-9) wiwit taun 1972 nganti 1974.
                  Komandan, Pasukan Tes lan Evaluasi Operasional, sing diuji, konsep ing SCS Interim (utawa ISCS),
                  lan nyimpulake yen SCS duwe-kanggo intensitas sing luwih gedhe tinimbang sing dikarepake ing jaman perang-nuduhake kemampuan kasebut:

                  .,.kanggo terus-terusan lan bebarengan njaga loro flank ASW sonobouy alangan lan lumahing udhara
                  pengawasan, nalika bebarengan nuntut kontak nalika kedadeyan ....
                  ISCS bisa ndhukung 14 helikopter SH-3H ASW (plus 3 AV-8A [Harrier] lan 4 LAMPU).

                  Senajan konsep SOS disebut kanggo kapal tujuan umum winates, testing klempakan ing mung siji misi, ASW.

                  Ora ditangani yaiku:

                  efek ngalangi iki macem-macem Kapabilitas ing kaputusan SSN kanggo pencet ngarep serangan.
                  Panaliten babagan tumindak kapal selam nalika perang nuduhake manawa efek jera ing sistem SCS bisa uga padha
                  kanggo utawa luwih saka efek mateni sawijining.


                  Harga VADM terus:

                  Kita nganggep manawa konsep kasebut wis divalidasi kanthi lengkap lan fitur desain bakal
                  wenehi platform dhukungan udara berbasis segara sing efektif, murah, nanging kanthi kemampuan ....
                  SCS minangka cara sing paling efektif kanggo ngganti aset dhukungan udara berbasis segara sing suda, sing
                  dibutuhake kanggo njaga garis segara kita.


                  Jamb ing konsep kasebut yaiku Tu-95 / 95RTs / 142 bakal angel banget kanggo Harrier. Nanging banjur padha ora ngerti.
                  1. 27091965i
                    27091965i 27 September 2019 22:48
                    0
                    Matur nuwun informasinipun, menawi wonten kekajengan kita saged nglajengaken rembag ing ngajeng. Ikhlas.
                    1. timokhin-aa
                      27 September 2019 22:56
                      0
                      Ya, aku ora ketompo. Tulis, ayo ngomong.
  12. lawas26
    lawas26 25 September 2019 19:37
    +6
    Quote: Amatir
    1 x 955 Boreas 16x6 (head ledak) x 150 kTn = dudu Jepang utawa armadane.

    Perang apa wae kanggo sampeyan minangka serangan nuklir marang mungsuh. Pitakonan yaiku Rusia ora bisa nggawe armada sing bisa dibandhingake karo Jepang. Lan "Boreas" wis dadi senjata pungkasan. Nalika sampeyan kudu numpes ora mung mungsuh, nanging uga dhewe ...

    Quote: Amatir
    Buyan dilengkapi sistem peluncuran vertikal (VLR) 3S14 kanggo 8 rudal jelajah jarak jauh Kalibr, sing ndadekake bisa nyerang target darat kanthi rudal kasebut ing jarak nganti 1500 km. 7 pc. x 8x50 kTn = armada Turki komunikasi karo jam.

    Sampeyan mung bisa ngluncurake armada Turki kanthi misil anti-kapal Kalibr, sing jarake kira-kira 400 km lan kacepetan subsonik. Lan kang gedhe-gedhe tekan target (yen dadi metu ing radius karusakan maksimum, padha kudu pindhah kanggo ing paling setengah jam. Lan iku perlu sing padha tekan target, lan ora dijupuk mudhun. Plus 7 bêsik saka Buyanov-M - sampeyan kudu konsentrasi kabeh awis ing téater operasi

    Kutipan: Sandor Clegane
    Quote: Amatir
    "Kaliber", sing ngidini rudal kasebut bisa nyerang target lemah kanthi jarak nganti 1500 km. 7 pc. x 8x50 kTn = armada Turki komunikasi karo jam.

    belay wassat lol sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? ora ana armada kanggo target darat ...... apa tegese iki? .... sampeyan minangka kalibrator lan iskander sing ora bisa ditandingi

    Ya, dheweke mung mbenerake julukane - AMATUR

    Kutipan: Arkon
    Ing mratelakake panemume unsophisticated, apik banget, analisis operasional lengkap. Siji bisa mbantah babagan kesimpulan, nanging aku nganggep pancen bener kanggo ndeleng konfrontasi angkatan laut saka sudut pandang kelemahane relatif ing saben operasi teater laut individu. Kajaba iku, aku nganggep tugas potensial kanggo nggayuh kaunggulan saka mungsuh potensial ing saben teater operasi ora bener - uga, saiki ora ana cara kanggo nindakake iki. Langsung metu saka celonone.

    Ora ana pelanggaran sing bakal dikandhakake marang Alexander - artikel kasebut samar-samar. Pikiran sawetara swara, nanging padha ilang ing antarane kabeh hodgepodge iki digressions sajarah ...
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 20:50
      0
      Ora ana pelanggaran sing bakal dikandhakake marang Alexander - artikel kasebut samar-samar. Pikiran sawetara swara, nanging padha ilang ing antarane kabeh hodgepodge iki digressions sajarah ...


      Iku mung kumpulan sawetara cara sing bisa diterapake. Mula samar, ora ana sing spesifik. Lan conto saka jaman kepungkur minangka perkara sing perlu, kepiye carane sinau, yen ora ana?
      1. AML
        AML 25 September 2019 22:19
        +2
        Ya, dheweke ora sinau. Masa lalu wis ora ditrapake maneh. Yen Segara Ireng ditembak saka pesisir menyang pesisir, banjur pirang-pirang kapal Turki ing Piala Dunia yaiku ungu. Yen operator pesawat duwe catapults uap, banjur ora ketompo carane akeh pesawat. Dheweke isih ora bisa nyabrang menyang banyu sisih lor. Yen AS duwe sumbu 4k, mula ora bisa ditembak bebarengan.

        Penulis, sawetara jenis bzik. Nalika padha nimbang jotosan saka AM, padha duwe akèh kabeh lan padha ora kasil, lan Rusia chew snot lan ngenteni nganti kabeh tiba. Banjur kaya, oh, apa kita isih duwe apa-apa? Ayo bang.
        Nalika serangan ing AM dianggep, banjur setengah saka pluru bakal macet ing tambang, bagean liyane bakal dijupuk mudhun ing lepas landas. Mergo bakal nurunake pertahanan udara lan F-35 mesthi bakal menehi kontribusi, iku lelucon ing saben operasi, ora mungkin tanpa. Lan bagean sing mabur duwe CVO 500m lan oh peduli, mesthi ora bakal kena target. Nanging nyatane, konsumen pungkasan ora peduli yen dheweke ana ing pusat gempa utawa 500m saka iku. Ing kasus apa wae, dheweke dudu penyewa.
        Ale, wong, kanggo goyangake negara, rolas warheads cukup.
        Miturut bendungan, dening pembangkit listrik, dening fasilitas panyimpenan lenga. Yagene mateni saben wong, yen sing isih ana bakal mangan awake dhewe? Lan apa tegese istilah "Dijamin karusakan" tegese malah bakteri bakal diobong.
        1. timokhin-aa
          25 September 2019 23:23
          +2
          Masa lalu wis ora ditrapake maneh. Yen Segara Ireng ditembak saka pesisir menyang pesisir, banjur pirang-pirang kapal Turki ing Piala Dunia yaiku ungu.


          Pira kapal selam non-violet sing ana ing kana?

          Dheweke isih ora bisa nyabrang menyang banyu sisih lor.


          Suwene sampeyan bisa mbaleni omong kosong iki? Saka ngendi asale? Maskapai pesawat ngrasa apik ing perairan Lor, apik banget. Ora ana sing beku dheweke. Ing catapult ing lawang mlebu, uap ana ing endi wae udakara 220-230 derajat Celsius. Ora ana sing bakal beku ing suhu iki.

          Ale, wong, kanggo goyangake negara, rolas warheads cukup.


          Nah, wedi apa? Iki ora cukup kanggo ICBMs. Ana luwih saka rolas pangkalan udara kanthi bom + fasilitas panyimpenan dhewe. Ana luwih saka rolas bom nuklir total. Aja crita.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 26 September 2019 17:14
            +1
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Maskapai pesawat ngrasa apik ing perairan Lor, apik banget. Ora ana sing beku. Ing catapult ing lawang mlebu, uap ana ing endi wae udakara 220-230 derajat Celsius. Ora ana sing bakal beku ing suhu iki.

            ... amben (chute) saka ketapel uap kanthi rong batang silinder daya sing dilebokake ing kono digawe panas nganti 180-200 ° C sadurunge penerbangan diwiwiti. Nggunakake sistem pemanasan standar, tutup sing ana ing ndhuwur chute dilengkapi jampel termal dipercaya, kang ora nyimpen, Nanging, rampung saka bocor panas - suhu ing lumahing njaba tutup tekan 50 ° C. Nalika AUG nyedhaki zona pertempuran, ana mode pemanasan darurat kanthi nyedhiyakake uap tekanan rendah. menyang silinder daya kanggo 8 jam. Informasi babagan kesiapan catapult kanggo diluncurake diwenehake kanthi informasi babagan dawa saben batang silinder daya kanthi 110-115 mm kanthi dawa trek 90 m.
            1. timokhin-aa
              26 September 2019 21:33
              0
              Minangka kanggo 500 derajat, penulis mbengkongaken banget ana, malah nalika nyuplai uap superheated kanggo mesin ingkang ndamel benter uap, ora ana catapult. 450 lan udakara 40 kanggo banyu sing digawe panas. Uap sing dibentuk ing pemanas uap ana ing endi wae udakara 220-230. Uap iki menyang silinder daya. Paling ora ing sumber Amerika, kabeh persis kaya ngono, yen sampeyan ngetung saka Fahrenheit
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 27 September 2019 10:31
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Minangka kanggo 500 derajat, penulis mbengkongaken banget ana, malah nalika nyuplai uap superheated kanggo mesin ingkang ndamel benter uap, ora ana catapult.

                Aku ngerti yen iki 50 ° C - 50 derajat Celsius.
            2. bk0010
              bk0010 27 September 2019 16:21
              0
              Ing kadhemen, masalah ora bakal karo catapult, nanging amarga catapult: uap saka iku bakal miwiti kanggo beku ing lumahing logam lan kaca, climbing malah menyang retak cilik. Catapults elektromagnetik bakal ngilangi masalah kasebut, nanging cuaca lor tetep: penerbangan bakal duwe masalah (lan ora mung njupuk lan kebangkrutan, nanging uga bisa digunakake), lan badai sing kerep ora bakal nggawa kabungahan kanggo para pelaut.
              1. timokhin-aa
                30 September 2019 14:38
                0
                Apa longkangan? Apa sampeyan tau ndeleng silinder daya? Ing kono, sanajan beku, kabeh bakal bisa digunakake, nanging nyatane, sadurunge miwiti, silinder digawe panas supaya thaws. Banjur dheweke tansah panas.
                Iki minangka dongeng babagan pembekuan ketapel.
                1. bk0010
                  bk0010 30 September 2019 21:00
                  0
                  Pembekuan dudu ketapel, nanging ing sakubenge ketapel. Bayangake: -20C, ana logam lan kaca ing saubengé (lambung kapal, mekanisme, lan liya-liyane), uap metu saka catapult, ndemek permukaan kasebut langsung beku, kaya iki ora bakal metu saka dek lan superstruktur. :
                  ?
                  1. timokhin-aa
                    30 September 2019 22:22
                    0
                    Lan saiki kita ngetokake excavator saka njero kanthi hawa panas ing 220 derajat Celsius lan ngenteni seminggu.))))
                    1. bk0010
                      bk0010 1 Oktober 2019 21:49
                      0
                      Apa sampeyan pengin menehi uap menyang wheelhouse? Utawa ing elevator? Ora, sampeyan bisa nyoba, nanging tim bakal ora seneng.
                      1. timokhin-aa
                        2 Oktober 2019 11:10
                        0
                        Sampeyan duwe gagasan aneh banget babagan carane ketapel uap disusun lan dianggo.
                  2. Polinom
                    Polinom 2 Oktober 2019 15:46
                    0
                    Apa minus 20 ing segara? Icing amarga cipratan ana, utamane ing nelayan cilik. Dhuwur kapal induk?
                    Kanggo program pendidikan, crita Sanin "The Possessed". Dheweke nerusake nelayan lan nerangake kabeh iki.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 26 September 2019 17:14
          +3
          Kutipan saka AML
          Yen operator pesawat duwe catapults uap, banjur ora ketompo carane akeh pesawat. Dheweke isih ora bisa nyabrang menyang banyu sisih lor.

          Rahayu wong kang pracaya. ©
          Ing urip nyata, ing pungkasan Perang Dingin, ABs Amérika ajeg makarya saka fjord Norwegia kutub, nyebabake akeh ngelu kanggo Intelligence saka Armada Lor: geladhak mabur, nanging dek dhewe ora katon. Ya, lan ing Segara Bering, AUG kerep dadi tamu.
          Lan saiki AUG wis bali menyang Alaska:
          1. Vadim237
            Vadim237 27 September 2019 14:59
            0
            Ya, ayo padha bali menyang endi wae - kita bakal njupuk saka pesisir
            Jangkauan rudal anti-kapal universal supersonik P-800 Oniks (Oniks-M) sing dimodernisasi yaiku 800 kilometer, rong sumber ing kompleks industri militer marang TASS.

            Miturut interlocutor pisanan, nganyari "rudal dilengkapi sistem kontrol apik lan bakal bisa kanggo mencet target segara lan lemah karo akurasi luwih," lan uga bentenaken dening tambah pangayoman saka efek saka perang elektronik (EW).

            Sumber kapindho nambahake manawa tes desain penerbangan Onyx-M dijadwalake sepuluh dina pisanan September ing papan latihan angkatan laut Armada Utara (ing Segara Barents), "nanging, peluncuran kasebut ora ditindakake amarga perlu kanggo mriksa tambahan. prototipe prodhuk," minangka asil, tes rudal sing padha bakal diwiwiti sajrone siji nganti rong wulan sabanjure. Interlocutor uga ujar manawa Onyx-M, kaya Onyx, bisa dilengkapi hulu ledak konvensional utawa nuklir, lan karakteristik massa-dimensi rudal padha.

            Miturut Viktor Murakhovsky, editor-in-chief majalah Arsenal of the Fatherland, Onyx sing luwih apik wis lulus tes uncalan, lan konfirmasi karakteristik sing diklaim dening pangembang, Reutov Scientific and Production Association of Mechanical Engineering (NPO Mashinostroeniya). , mbutuhake peluncuran nyata, "sawise iku bakal wis ditampa kaputusan kanggo sijine menyang layanan.
            1. timokhin-aa
              30 September 2019 22:23
              0
              Mung serangan udara sing ditindakake saka udakara 1300 km, yen tanpa pengisian bahan bakar udara lan PTB.
  13. Mikhail Drabkin
    Mikhail Drabkin 25 September 2019 19:41
    0
    Lan iki tegese perlu kanggo nggawe kapal .... - ngenteni nganti dadi cetha apa kapal kacepetan maksimum (mungsuh) bisa pindhah, lan apa kacepetan kemajuan ekonomi, lan banjur nyerahake kapal sing luwih unggul. mungsuh ing iki.

    —- Artikel ringkesan sing dawa lan wicaksana.
    —-Tesis / kesimpulan digambarake kanthi conto sing menarik.
    —- Thanks kanggo penulis, hormat lan +++
    -Nanging "... ngenteni dadi cetha ..." ing galangan kapal, utawa ing umum ing operasi militèr - Aku iki kemewahan mokal saka LOGIC KESIMPULAN karo informasi sing perlu.
    —- Lan ora ing operasi militèr saka tembung "ora tau", amarga mungsuh kudu dianggep minangka sinau, nanging ing endhepan ngalangi - Nilai ranyono.
    -Mulane, umume, ing operasi militer, KEPUTUSAN SUKARELA digawe kanthi INFORMASI sing ora lengkap.
    —- Lan kanggo nyuda resiko, dheweke mesthi golek imbangan kekuwatan sing cocog.
    -Mulane, diwenehi pentinge informasi, tinimbang "nunggu" luwih becik "nggawe keputusan paling pungkasan, lan ora luwih awal tinimbang sing dibutuhake"
  14. undecim
    undecim 25 September 2019 19:50
    +7
    "Aku pengin saber lan jaran - Ya, menyang garis geni! - Lan intrik istana, iki ora kabeh babagan aku !!!"
    Angen-angen lan semangat kreatif penulis kudu diremehake. Kasunyatan banget digawa lan mlebu ing nesu kreatif ngilangi kasunyatan.
    Aneh, nanging Rusia, kanthi lokasi geografis, ekonomi lan kerentanan, kudu dianggep minangka sisih paling lemah ing perang potensial ing segara. Nyatane, yen mengkono, ora mesthi nanging bakal kelakon asring.
    Sing, penulis sumerep ing mangsa kabèh seri (asring) saka konflik militèr kang Rusia bakal nindakake operasi militèr karo mungsuh karo armada kuwat? Yen kedadeyan kasebut, mula ora luwih saka sepisan, amarga Jepang, Amerika Serikat, utawa China ora bakal perang dhewe karo Rusia, lan yen perang skala lengkap nglawan NATO lan Amerika Serikat karo sekutune, mula kabeh wong. mangertos sampurna uga carane iku bakal mungkasi. Yen ora teka ing arsenal nuklir, Rusia ora bakal duwe armada maneh lan sing anyar ora bakal dibangun maneh. Yen nerangake WMD, mula ora ana sing duwe apa-apa.
    Kanggo rencana ing mangsa ngarep, rencana penulis temenan adoh saka kasunyatan lan katon kaya mungsuh potensial bakal nonton kanthi pasif kepiye dheweke bakal "ditemokake ing tautan kunci", lan kapal Angkatan Laut Rusia duwe otonomi tanpa wates, amunisi sing ora bisa entek, invulnerability lengkap. lan ora katon kanggo deteksi mungsuh tegese, sumber tanpa wates lan ora mbutuhake sumber utawa ndandani.
    Siji njamin, ora ana sing bakal perang miturut rencana kasebut.
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 20:48
      +1
      Sing, penulis sumerep ing mangsa kabèh seri (asring) saka konflik militèr kang Rusia bakal nindakake operasi militèr karo mungsuh karo armada kuwat? Yen kedadeyan kasebut, mula ora luwih saka sepisan, amarga Jepang, AS, utawa China ora bakal perang karo Rusia.


      Malah Georgia wani ing 2008.

      Turkey meh mlumpat ing 2015 (uga, utawa kita meh mlumpat - gumantung carane katon).

      , lan yen ana perang skala lengkap nglawan NATO lan Amerika Serikat karo sekutu-sekutune, mula kabeh wong ngerti carane bakal rampung.


      Contone, kasunyatan sing politisi ditarik reins saka jawata, glethakaken pengepungan lan ing wayahe pungkasan ngatur kanggo ngurangi kabeh kanggo gencatan senjata lan rembugan. Nanging asil tembak bakal mengaruhi posisi wiwitan negosiasi kasebut.

      Yen ora teka ing arsenal nuklir, Rusia ora bakal duwe armada maneh lan sing anyar ora bakal dibangun maneh.


      Nah, iki kahanan sing kudu diganti.

      Kanggo rencana mbesuk, rencana penulis pancen adoh saka kasunyatan lan katon kaya mungsuh potensial bakal nonton kanthi pasif kepiye dheweke bakal "ditemokake ing tautan kunci"


      Mungsuh bisa lan ora passively mirsani, nanging bakal mbusak pasukan gedhe saka, contone, iso dibandhingke utama efforts kanggo nglindhungi pranala iki lan isih nglindhungi, nanging ing biaya weakening kelompok nyerang, contone,. Iki ala?

      Siji njamin, ora ana sing bakal perang miturut rencana kasebut.


      Iki ora tau rencana.
      1. undecim
        undecim 25 September 2019 21:16
        +6
        Artikel kasebut misale jek babagan kahanan nalika Angkatan Laut Rusia nglawan mungsuh sing luwih kuwat, mula sanajan saka sudut pandang iki, Georgia ora ana ing kene. Banjur apa, Georgia nyerang Rusia lan arep menang?
        Turkey ... Iku menarik carane doctrine bakal katon ing wilayah banyu winates Segara Ireng, ngendi ing Sevastopol kapal malah ora bisa dibusak saka garis mooring unnoticed.
        Post-shooting karo armada gabungan saka Amerika Serikat lan satelit bakal mengaruhi asil saka rembugan ing cara sing padha karo Jutland ing Prajanjian Versailles.
        Umumé, njupuk peta gedhe ing donya lan tarik kompas watara saben pangkalan Angkatan Laut Rusia, sawetara saka kapal adhedhasar ing kono.
        Banjur coba gunakake armada awis kanggo nggawe ketegangan kanggo mungsuh nalika ngadhepi Amerika Serikat + NATO ing jembar segara kanggo meksa dheweke njupuk barang ing endi wae, nransfer, banjur gunakake, mungkin iki bakal nggawa sampeyan. nyedhaki kasunyatan.
        Sampeyan uga bisa nggarap masalah nyedhiyakake KUG sing beroperasi ing Samudra Hindia. Mungkin malah ing wangun artikel.
        1. timokhin-aa
          25 September 2019 21:51
          0
          Turkey ... Iku menarik carane doctrine bakal katon ing wilayah banyu winates Segara Ireng, ngendi ing Sevastopol kapal malah ora bisa dibusak saka garis mooring unnoticed.


          Pasukan gabungan saka Armada Baltik lan Lor ing Mediterania, ngandelake Pasukan Aerospace ing Khmeimim, Siria lan Kuznetsov, nalika didandani, lan klompok udara pungkasane diwulangake carane perang kanthi bener. Akibaté, Turki ditindhes saka loro-lorone.

          Banjur nyoba nggawe ketegangan kanggo mungsuh ing pasuryan saka USA + NATO ing expanses Samudra Donya karo kru kapal awis kanggo meksa wong kanggo njupuk soko nang endi wae.


          Gampang - 3 kapal selam Segara Ireng + 2 kapal selam diesel-listrik + kabeh kapal kebangkrutan gedhe Segara Ireng menyang Gibraltar lan bakal nembak kaya sing ayu)) Sing utama yaiku nguripake sadurunge perang.

          Kesalahpahaman sampeyan amarga sampeyan ora nglirwakake bagean pungkasan saka seri kasebut. Rusia, kanthi geografi, kudu nggunakake panyebaran proaktif, yaiku, luwih dhisik, kanthi pratandha saka periode sing kaancam, nyebar formasi angkatan laut kanthi kapal mburi sing ngambang ing segara, ing kasus operasi raider, pasokan terintegrasi kanthi kacepetan dhuwur. kapal bakal dibutuhake. Pasukan sing wis dikembangake sadurunge bakal nyerang mungsuh. Ing wektu sing padha, mesthi, cepet utawa mengko padha kudu break liwat kanggo nyambungake karo liyane saka pasukan saka armada, kang, ing siji, kudu bantuan kanggo wong-wong mau. Nanging aku ora bakal "perang ing abstrak" ing komentar, sanajan aku siap kanggo ngrembug input tartamtu saka sisih.

          Kajaba iku, aja digantung ing skema AS + NATO vs. Rusia. Nanging, "wong saka NATO kanthi dhukungan tacit saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia" utawa "Jepang karo sekutu non-belligerant saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia", utawa Kolombia kanthi dhukungan saka Amerika Serikat marang Venezuela karo dhukungan saka Federasi Rusia, lsp.
          Dene konfrontasi militer karo Amerika Serikat, luwih akeh kaya ing Perang Dingin - tanpa njupuk.
          Nanging, iki bakal dadi bagean sabanjure.
          1. Polinom
            Polinom 25 September 2019 22:08
            0
            Alexander, nggih... :-)
            "nyebarake unit angkatan laut ing segara." "Panyebaran Proaktif".
            Sanalika informasi teka babagan paningkatan (latihan) pasukan tugas tempur (layanan) BG permanen, kabeh markas munggah ing kupinge.
            Mulane, sisih ngelawan njupuk langkah lan ora mung ing tingkat armada. Diplomat, agen, komunitas intelijen.
            Algoritma iki wis dites kaping pirang-pirang, ora bakal bisa ndhelikake saka sisih siji utawa liyane.
            Ing tingkat kapal individu, miturut keputusan komandan delusional, bisa uga ora dikarepake. Nanging sanalika prentah wiwit ngliwati jaringan kontrol, sanajan ing tingkat brigade, dheweke bakal langsung katon.
          2. undecim
            undecim 25 September 2019 22:12
            +4
            Aku ora nglirwakake apa-apa.
            ing advance, ing cilik saka pratandha saka wektu kaancam bakal punah, kanggo nyebar ing segara tatanan saka Angkatan Laut karo kapal saka mburi ngambang,
            Inggih, padha nguripake. Mungsuh kesawang, iku ora bisa kanggo ndhelikake priori iki, ditarik munggah pasukan cocok. Perang wis diwiwiti, apa sing kudu kita lakoni? Carane sampeyan bakal nglindhungi mburi ngambang? Apa sampeyan wis raid? Utawa sampeyan bakal ndhelikake transportasi ing antarane klapa?
            1. undecim
              undecim 25 September 2019 22:28
              +5
              Kajaba iku, aja digantung ing skema AS + NATO vs. Rusia. Nanging, "wong saka NATO kanthi dhukungan tacit saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia" utawa "Jepang karo sekutu non-belligerant saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia", utawa Kolombia kanthi dhukungan saka Amerika Serikat marang Venezuela karo dhukungan saka Federasi Rusia, lsp.
              Jepang bakal lunga dhewe kanggo milih Kapuloan Kuril? Utawa Turks Crimea? Fiksi non-ilmu. Yen Rusia ora ambruk, mula tetanggan bakal ribut.
              Dhukungan Venezuela? Banjur ing ngendi piwulangmu? Apa sampeyan bakal klelep wong Kolombia? Dadi Amerika nglindhungi dheweke? Ora bakal bisa.
              1. Vadmir
                Vadmir 25 September 2019 23:14
                0
                Dadi Amerika nglindhungi dheweke? Ora bakal bisa.
                Sajrone Perang Dingin, AS lan USSR terus-terusan ketemu ing sisih ngelawan saka barikade nanging ora perang, amarga kabeh wong pengin urip, lan perang karo daya nuklir bisa gampang mungkasi ing apocalypse nuklir. Njupuk conto ing Suriah, kita uga ing sisih beda ana, nanging kita ora njupuk langsung ing saben liyane.
              2. timokhin-aa
                25 September 2019 23:18
                0
                Jepang bakal lunga dhewe kanggo milih Kapuloan Kuril?


                Ora piyambak, nanging karo sekutu US non-belligerant. Sing bakal mbantu kabeh wong, kajaba partisipasi langsung ing permusuhan, yaiku, intelijen, pasokan, bakal menehi dhasar kanggo ndhelikake saka Rusia (contone, nindakake ndandani pesawat AWACS tanpa resiko njupuk rudal jelajah ing parkir), nganti sawetara jinis serangan rahasia, "pihak katelu" nganti winates. Kanthi njamin yen Amerika Serikat banjur bakal menehi ganti rugi kanggo kabeh karusakan, lan pas yen nerangake senjata nuklir.

                Minangka pilihan.

                Ayo kula ngelingake maneh yen malah Georgia nyerang Rusia - sekutu Amerika asring ngethok sirahe nalika wiwit bingung karo kekuwatane pemilik.

                Apa sampeyan bakal klelep wong Kolombia? Dadi Amerika nglindhungi dheweke? Ora bakal bisa.


                Iku bakal nguripake metu. Apa amers bisa nyerang Suriah? Apa kita bisa nyerang wong Georgia?
                1. Polinom
                  Polinom 26 September 2019 02:37
                  -1
                  Georgia perang ing wilayah sawijining, nanging pesawat Russian mudhun, sakperangan alesan, ambruk ing wilayah Georgia.
                  1. timokhin-aa
                    26 September 2019 15:43
                    0
                    Ya, nanging padha nyerang peacekeepers, kang padha piyambak supaya ing kono, plus serangan rudal ing populasi - kakehan, iku isih bisa ngejarke nalika geni murub ing target militèr, lan sipil fly "ing wektu sing padha", nanging kanggo keno rezim sing hits sipil sabenere ora ana RF purposeful, lan bakal nindakake bab hak. Inggih, ing pungkasan, dheweke nindakake perkara sing bener.

                    Ngerti ta?
                    1. Polinom
                      Polinom 26 September 2019 16:14
                      0
                      Iku tetep trifle - kanggo gawe uwong yakin kabeh negara liyane ing donya (kajaba telu) kanggo ngakoni yen kabeh iki bener :-)
                      1. timokhin-aa
                        26 September 2019 21:16
                        +1
                        Padha ngerti. Ora mungkin ora ngerti yen mateni warga sipil sing disengaja iku ala.

                        Liyane bab iku budaya Eropah lan Amerika padha turunan saka pembantaian padha sadurunge setya, kanggo amers padha iki mung njupuk wangun patologi, yen maca ing Inggris, padha bisa uncalan soko munggah.

                        Nanging dheweke ora bisa ngakoni kabeh iki kanthi banter, mula dheweke kerut irung lan nggawe "fi". Lan "ing jagad liyane" ana ing kene, kaya sing dicritakake, kaya ngono tumindake. Dheweke ngakoni Taiwan - dheweke mbatalake panggilan Taiwan.)))
            2. timokhin-aa
              25 September 2019 23:13
              0
              Ayo dadi spesifik.

              Kita nemokake yen Jepang nindakake kegiatan mobilisasi rahasia ing Angkatan Bersenjata.
              Kanggo nanggepi, klompok serangan diklumpukake saka armada Laut Lor lan Segara Ireng, kanthi kapal ing mburi ngambang. Kapal - loro tanker pasokan biasa, lan kapal bersenjata kanthi kacepetan dhuwur saka pasokan kompleks, sing beroperasi bebarengan karo skuadron.
              Tugase pindhah menyang Samudra Pasifik Kidul, ana ing kana siyap pindhah ngalor lan perang karo Jepang.
              Ancang-ancang kanggo metu, mesthi, diobong dening Amerika lan langsung dilapurake menyang Tokyo.

              Upaminipun Yapis terus - ora bisa ngganggu transisi, Amerika Serikat bisa, nanging Amerika Serikat ora bakal nyeret chestnut saka geni kanggo wong liya. Dheweke mung bakal ngetutake, nggabungake informasi.

              Sabanjure kucing lan tikus, ing endi wae sing luwih cedhak karo Selat Malaka, sambungane kudu ilang. Ora perlu nyengir skeptis - ana kasus kaya ngono luwih saka sepisan, njupuk Norpak Flitex 82 sing padha, nalika Amerika ndhelikake saka klompok operator pesawat sing digoleki kabeh armada, lan dheweke ora kejawab "serangan" Kamchatka. Apa sampeyan ngerti crita iki?

              Nah, banjur dalan tanpa mburi ngambang, mung saka KKS menyang Samudra Pasifik kanthi cara siji utawa liyane, lan kapal mburi sing ngambang tetep ana ing antarane klapa.

              Salajengipun - miturut kahanan, gumantung apa operasi militer diwiwiti utawa ora, Jepang ngepung kanthi persiapan utawa ora. Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo pindhah menyang téater minangka cepet sabisa.
              1. undecim
                undecim 25 September 2019 23:31
                +4
                Kanggo nanggepi, klompok serangan diklumpukake saka armada Laut Lor lan Segara Ireng, kanthi kapal ing mburi ngambang.
                Tugase pindhah menyang Samudra Pasifik Kidul, ana ing kana siyap pindhah ngalor lan perang karo Jepang.
                Nah, banjur dalan tanpa mburi ngambang, mung saka KKS menyang Samudra Pasifik kanthi cara siji utawa liyane, lan kapal mburi sing ngambang tetep ana ing antarane klapa.
                27-28 Mei 1905 elinga?
                1. timokhin-aa
                  26 September 2019 15:45
                  0
                  Rozhdestvensky nggawe akeh kesalahan ing wektu iki, lan sing paling penting - 2nd TOE LATE WITH DEPLOYMENT AND TRANSISI.
              2. Polinom
                Polinom 26 September 2019 02:35
                -1
                Wis wis. Rozhdestvensky mlaku.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Polinom
                    Polinom 26 September 2019 16:11
                    -1
                    Apa iki alesan?
                    Banjur ya, sing disalahake, nanging dheweke bakal ndandani :-)
              3. Servisingener
                Servisingener 26 September 2019 22:19
                +1
                Kita nemokake yen Jepang nindakake kegiatan mobilisasi rahasia ing Angkatan Bersenjata.
                Ing kasus iki, perlu kanggo nggawe "tembakan kosong bebaya menyang udhara" ing wangun latihan kanthi peluncuran rudal ICBM utawa Kh-101 kanthi hulu ledak inert ing Shikotan utawa Kunashir. Lan marang Jepang ing teks kosong apa padha mangan, padha bakal terus ing semangat padha. Ora bakal ana negara liya kaya Jepang.
                1. timokhin-aa
                  26 September 2019 22:33
                  0
                  Maca doktrin militer Federasi Rusia.
              4. bk0010
                bk0010 27 September 2019 16:30
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Upaminipun Yaps terus - padha ora bisa nyegah transisi
                Nyatane, padha bisa (ora Yapi, Amerika Serikat karo Inggris, nanging ora Matter): padha ora bakal nglilani kita liwat terusan, bakal meksa wong sing bisa nyedhiyani kita ing Afrika. Yen dheweke ora ngganggu transisi, dheweke bakal alon banget. Sampeyan kudu ngliwati sisih lor, malah kanggo mbangun kapal kelas es kanggo Segara Ireng.
            3. Polinom
              Polinom 26 September 2019 03:09
              +2
              Inggih, kula mbengkongaken sethitik.
              Asosiasi (opera utawa ahli strategi opera) yaiku armada utawa armada.
              Kanggo masang Armada Segara Ireng cedhak Suriah iku utopia, padha bakal drown saka tembung.
              1. wulan 702
                wulan 702 26 September 2019 13:36
                +1
                Kutipan saka Polinom
                Kanggo masang Armada Segara Ireng cedhak Suriah iku utopia, padha bakal drown saka tembung.

                Iki ditrapake kanggo kabeh armada kita ing ngendi wae ing segara ing donya.
              2. timokhin-aa
                26 September 2019 15:46
                0
                Lagi ngomong - aja ngomong gop. Ora kabeh gampang banget, Mediterania wis ndeleng akeh perkara. Kalebu mlengkung raspaltsovok Amérika bali, kanthi manual.
                1. Polinom
                  Polinom 26 September 2019 19:40
                  +2
                    Iki kabeh kriya past tense. Apa sampeyan nyoba nggawe analytics? Kita njupuk kertu Republik Ingushetia, USSR, Federasi Rusia. Mbandhingake. Kabeh iku Pakta Warsawa lan setengah saka Eropah lan Comecon lan 20% saka ekonomi donya, basis ing saindhenging donya. Kabeh ngaco. Ana kasempatan, padha ora nggunakake, kok puff munggah saiki? Maca Gumilyov, dheweke nemtokake kekaisaran babagan sewu taun. Apa sampeyan mikir kabeh bakal bisa ditindakake kanthi kepemimpinan negara saiki? Sampeyan wis nggawe kabeh wong ing saubengé mungsuh, asil alam. Secara pribadi, aku mung mikir kepiye pungkasane:-)
                  1. timokhin-aa
                    26 September 2019 21:19
                    0
                    Sampeyan uga bisa ngelingi rakit Tatar-Mongol - mundhut kamardikan sajrone 200 taun, sampeyan bisa ngelingi Jerman ing Volga, sampeyan bisa ngelingi dinasti Jerman ing St.

                    Lan sampeyan bisa mbandhingake peta Kakaisaran Inggris ing abad kaping 19 karo "wilayah jaban rangkah" saiki. Amerika Serikat uga ngenteni kaya iki, bisa uga luwih akeh sajrone umur sampeyan ... lan iki uga ora bakal mateni.
                    1. Polinom
                      Polinom 27 September 2019 12:35
                      0
                      Inggih, Inggris, minangka iki, bakal tetep, kang ora bisa ngandika bab Republik Ingushetia lan USSR.
                      Padha cukup pinter kanggo mlumpat saka kabijakan kolonial ing wektu.
                      1. timokhin-aa
                        27 September 2019 12:59
                        +1
                        Inggris tetep, Kakaisaran Inggris ora. Kabeh iki minangka proses sajarah alam. Bener, sawetara kesimpulan dijupuk saka iku. Aku mikir yen ing njaba Federasi Rusia saiki, ora ana ruble siji maneh sing bakal digunakake kanggo nggawe kader nasional utawa ngreksa tulisan ing antarane sawetara minoritas. ora tau.

                        Lan paling kamungkinan ora dollar siji bakal ngginakaken liyane kanggo nransfer siklus teknologi lengkap kanggo sawetara negara Asia.

                        Warung tutup sak lawase.

                        Umume kita manggon ing titik balik kabeh. Ing wayahe mati donya lawas lan lair saka sing anyar.
                        Lan sawetara bakal tetep ing reruntuhan lawas.
          3. Vadmir
            Vadmir 25 September 2019 23:07
            0
            Kajaba iku, aja digantung ing skema AS + NATO vs. Rusia. Nanging, "wong saka NATO kanthi dhukungan tacit saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia" utawa "Jepang karo sekutu non-belligerant saka Amerika Serikat marang Federasi Rusia", utawa Kolombia kanthi dhukungan saka Amerika Serikat marang Venezuela karo dhukungan saka Federasi Rusia, lsp.
            Aku pracaya yen konsep nggunakake armada kudu dianggep tanpa US + NATO ing kabeh, amarga ing kasus iki luwih apik kanggo armada ora tetep metu, kita ora kamikaze. Ing kana, perang bakal ana ing darat lan ing udhara, lan banjur, paling kamungkinan, serangan nuklir bebarengan.
    2. Balai Kota
      Balai Kota 25 September 2019 21:06
      +2
      Need for inventions iku licik)
    3. Cyrus
      Cyrus 11 Oktober 2019 08:42
      0
      Aja ngomong ora tau
  15. Basarev
    Basarev 25 September 2019 20:01
    0
    Lan yen kita miwiti saka paling awon? Blok militèr pro-Amérika sing kuwat kabeh wis nandhang pukulan pertama. Carane perang lan menang ing kahanan kuwi?
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 20:49
      +1
      Ora Ana
      Ora bakal ana sing gelut mung.
      Tantangan kanggo nyegah kedadeyan kasebut.
      1. Basarev
        Basarev 25 September 2019 22:10
        0
        Bebener iku rencana kudu tansah adhedhasar input paling awon. Banjur, ing kahanan sing luwih gampang, kabeh bakal luwih gampang. Yaiku, sampeyan uga kudu mikir babagan pangembangan armada Rusia, diwiwiti kanthi kahanan wiwitan sing paling ora apik. Tegese, sampeyan ora bisa uwal menyang segara ing kahanan apa wae. Ing saben puddles, mungsuh wis Tansah crushing kaunggulan. Inisiatif kasebut ana ing tangane, dene armada kita dipasang ing pesisir. Saiki, yen kita entuk dominasi angkatan laut Rusia saka kahanan kasebut, bakal menarik kanggo ndeleng.
        1. timokhin-aa
          25 September 2019 23:25
          +2
          Sampeyan ora bisa metu saka iki.
          Tugas kabeh kekuwatan negara ora kanggo nindakake iki kanthi cara sing kasedhiya, saka diplomasi nganti serangan pencegahan sing terkenal, kalebu malah nuklir.
          1. Polinom
            Polinom 26 September 2019 03:43
            +1
            Dadi sebaliknya. :-)
            NATO turu dhewe ing lesu, lan ing kene.
            Temtokake taun lan sasi nalika kabeh diwiwiti.
            1. timokhin-aa
              26 September 2019 15:46
              0
              Lan rampung?
              1. Polinom
                Polinom 27 September 2019 12:37
                0
                Aku mikir yen kabeh wong bakal bali menyang asline, dheweke bakal mbayar ganti rugi, mlumpat saka sanksi lan mungkasi perang sing ora bisa dingerteni, iki dudu kita.
          2. Basarev
            Basarev 26 September 2019 08:59
            +1
            Sing mung ing Rusia saiki mung kahanan kaya mengkono. Siji kudu nerusake saka negara nyata deplorable saka armada Rusia, industri lan ekonomi.
            1. Vadim237
              Vadim237 26 September 2019 12:06
              -1
              "Kita kudu nerusake saka kahanan nyata armada, industri lan ekonomi Rusia." Ya, negara deplorable kuwi - sing taun pisanan nuduhake Tambah saka 4 kanggo 6%, lan GDP mundak akeh dening 6-8 triliun rubles saben taun.
              1. Basarev
                Basarev 26 September 2019 13:59
                +2
                Mung wong-wong sing sederhana sing saya suwe saya mlarat, didorong menyang pelanggaran hukum dening undang-undang edan anyar. Lan ing industri, mesin sing dijupuk Jerman isih digunakake.
                1. Vadim237
                  Vadim237 26 September 2019 17:28
                  -2
                  Aku ora ngerti sapa sing nggunakake sampah iki, aku nggunakake pusat mesin DMG Jerman lan printer 3D industri sing digawe dening wong lanang saka St.
                  1. Basarev
                    Basarev 26 September 2019 19:59
                    +2
                    Bejo sampeyan bisa kerja ing pabrik Potemkin.
                    1. Cyrus
                      Cyrus 11 Oktober 2019 08:45
                      0
                      Apa sampeyan ora kesel ngeluh, utawa sampeyan dadi cengeng ing urip?
  16. karabas
    karabas 25 September 2019 20:14
    +3
    Sanalika aku wiwit maca, aku langsung ngerti yen sing nulis yaiku Timokhin. Nanging aku nahan aku lan maca nganti pungkasan, aku yakin yen iku dheweke. Mungkin artikel iki minangka salah siji saka limang sing paling apik. Sanajan dheweke pancen penggemar angkatan laut, miturut pendapatku, dheweke wiwit njelajah pasukan liyane. Umumé, tanpa Alexander Timokhin, VO bakal luwih mboseni. Siji-sijine minuse, miturut pendapatku, ngelak banget getih, kaya sing biasa diucapake - tukang panas! Laksamana Amerika bisa uga nyabrang yen Timokhin dudu Menteri Pertahanan kita. Ikhlas!
  17. Ken71
    Ken71 25 September 2019 20:53
    +1
    Iku misale jek kula cepet nanging gampang, sawise hit pisanan bakal dadi alon. Iku ora kanggo penulis kanggo muter game perang komputer ngendi karusakan ora mengaruhi kacepetan. Lan apa karo kabeh limo satelit lan Avaxes liyane. Wis ing WWII, raiders padha mimpin sak adus kaya lousy, nanging ing mangsa ora ana cemlorot kanggo wong-wong mau. Nyedhak ing wong akeh lan ndedonga supaya ora kabeh wong bakal lebur nganti tekan jarak tembakan.
    1. Polinom
      Polinom 25 September 2019 21:18
      +1
      Apa prau Raeder dianggep raiders?
      Banjur aku ora setuju karo sampeyan, Inggris praktis digawa menyang dhengkul.
      1. Ken71
        Ken71 25 September 2019 21:53
        0
        Alamiah, kita tegese lumahing. Nanging PL ing babak kapindho kalah dening meh kabeh wong.
        1. Polinom
          Polinom 25 September 2019 22:12
          +1
          Doenitz.
          Ya, iki nalika Amerika Serikat gabung lan WWII ana ing ayunan lengkap.
          Luwih tepaté, nalika padha wiwit drown luwih saka mbangun.
          Miturut pendapatku, ing taun 1944.
          1. timokhin-aa
            25 September 2019 23:42
            0
            Ora temenan. Ing kasunyatan, Jerman sijine Britons ing brink mung sapisan - ing siji saka 1940-1941.
            Nanging padha ora nambah. Alesane yaiku ora ana dhukungan kanggo tumindak kapal saka tekanan ing armada tempur.

            Nganti spring saka 1941 Jerman ngatur kanggo drive raiders lumahing menyang Atlantik, ana operasi kuwi "Berlin", nalika "Scharnhorst" lan "Gneisenau" slipped tengen segara lan sank liwat 20 kapal. Saperangan liyane dicemplungake dening kapal selam U-96, sing njupuk kauntungan saka kekacauan saka penampilane. Wong Inggris kesawang saka kapal perang lan saka kapal induk, nanging ora bisa nindakake apa-apa.

            Dadi, Jerman nggawe kesalahan. Nalika ana kesempatan, dheweke kudu ngremukake armada perang Inggris nganggo kapal permukaan kasebut.

            Yaiku, ing conto tartamtu - sajrone "Berlin" Jerman nemokake konvoi sing njaga kapal perang lawas saka Perang Dunia I. Sing kedadeyan sabanjure yaiku. Panglima kapal disaranake supaya komandan formasi muter karo kapal perang - nemtokke perang ing kacepetan, njupuk kauntungan saka kauntungan kacepetan (30+ knots versus 21) lan sawetara tembak padha. Kajaba iku, dheweke wis duwe radar, nanging kapal perang ora.

            Ing pikirane, dheweke duwe pilihan:
            1. Tarik kapal perang karo siji kapal, nyawiji konvoi karo liyane.
            2. Kick battleship ing dhewe - padha duwe kauntungan geni, nanging iku pilihan tenan beboyo. Isih nyata.
            Banjur nglelebke konvoi.

            Panglima tatanan, Lutyens, ora nindakake apa-apa. Dheweke duwe dhawuh supaya ora melu perang karo kapal perang, dheweke bodho nindakake.

            3. Pilihan katelu - sawetara dina mengko konvoi mbalek menyang U-96. Ing wektu iku, raiders wis ninggalake, lan iring-iringan anti-kapal selam wis ditambahake - kabeh limo uwuh kaya trawlers bersenjata lan pangrusak saka Perang Donya I, wis ambruk saka tuwa. Nanging kanggo prau padha mbebayani.

            Dadi, perlu kanggo graze ora adoh lan ngarahake kapal selam ing kapal perang. Luwih-luwih amarga seminggu sabanjure ing kampanye sing padha, formasi kasebut ngarahake kapal selam menyang konvoi, mung kanggo wong liya. Lan perlu kanggo nyerang pasukan perang.
            Wong-wong mau bakal nglelebke kapal perang saka ing banyu, utawa ngrusak - lan pengiring sampah konvoi, kaya konvoi kasebut, bakal tetep ana ing rong kapal artileri kanthi kacepetan dhuwur. Apa bakal mungkasi lan dadi cetha.

            Ing exit, Jerman bakal nampa ing patang puluh kapal dicemplungke mung ing konvoi iki (sanyatane mung ana 2), lan ngiringan sunken ing kahanan nalika Inggris wis kekurangan kolosal kapal pengiring. Lan mundhut kapal pengiring bakal nyederhanakake metu kapal selam sabanjure.
            Makatên ugi panjênênganipun ingkang kêdah dipun lampahi, rumiyin kangge madami wadya bala, lajêng ngoyak-oyak angkot.
            Lan supaya padha ora kejawab kasempatan, wis ing 41 ing Britons gained sawetara pengalaman, lan Amerika wiwit bantuan liyane aktif, lan banjur, nalika Amerika Serikat ngetik perang, iku perlu kanggo saluran banyu. Saka mburi 42, ana Tambah dadakan ing losses ing kapal selam, ing pungkasan taun 1944, temonan saka prau menyang Atlantik wis menang apik kanggo tiket siji-cara.

            Asil - Jerman ilang, lan padha ilang 7 submariners saka 10. Iku kabeh. Perang ing komunikasi ora menang tanpa serangan dening pasukan lumahing mungsuh dhewe - paling sawetara.
            Jerman mbuktekaken iki dening conto dhewe, lan kaping pindho.
            1. Polinom
              Polinom 26 September 2019 02:41
              +1
              Ana kuwi PQ-17. taun pinten? Lan sapa sing mbuwang dheweke amarga wedi? Lan pira sing ilang? Nganti tanggal 44, kapal selam Jerman rumangsa yakin babagan awake dhewe.
              1. timokhin-aa
                26 September 2019 15:48
                0
                Sing bener - siji wedi marang Tirpitz wis cukup. Kapal selam wiwit dipotong ing Oktober 1942, aku sinau khusus statistik iki babagan opter ing siji wektu.
                1. Polinom
                  Polinom 26 September 2019 16:00
                  0
                  Lan sadurunge Tirpitz, kenapa dheweke ngumpulake pengawal konvoi? Saka kapal selam, utawa saka beruang kutub? :-)
                  Diwiwiti ing 42, rampung ing 44.
                  1. timokhin-aa
                    26 September 2019 21:02
                    0
                    Ing kana, Tirpitz bener-bener ngentekake kabeh perang lan macet, ing sisih lor, lan dheweke ora piyambak. Substrat, uga, aku ora argue, lan pesawat. Nanging para penjaga konvoi ora mlayu saka dheweke.
                    1. Polinom
                      Polinom 27 September 2019 12:39
                      0
                      Inggih, kita padha ora disiapake kanggo iki.
                      Padha nunggu prau, wengi kutub, iku angel kanggo pesawat, nanging iku bab prau. Kajaba iku, lampu transportasi ora dipateni, kanggo sistem kasebut.
            2. wulan 702
              wulan 702 26 September 2019 13:41
              0
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Nanging padha ora nambah. Alesane yaiku ora ana dhukungan kanggo tumindak kapal saka tekanan ing armada tempur.

              E ora! Kabeh sumber daya wis gobbled munggah dening ancang-ancang kanggo perang karo USSR, lan mulane armada sing perlu kanggo operasi sukses ora diparengake, kita ngerti asil saka sawur pasukan lan sumber daya.
              1. timokhin-aa
                26 September 2019 21:02
                0
                Ya, dheweke ora nyiapake nglawan USSR.
    2. timokhin-aa
      25 September 2019 21:55
      0
      Iku misale jek kula cepet nanging gampang, sawise hit pisanan bakal dadi alon.


      Ing perang kaya ing perang. Tugas komandan kelompok raider yaiku kanggo mesthekake yen hit iki duwe HARGA. Utawa sing ora ana.

      Lan apa karo kabeh limo satelit lan avaks liyane


      Ora ana panacea, yen iki pisanan, sampeyan bisa ngrancang hit sampeyan "ing satelit" supaya bisa narik mungsuh menyang ambush, iki loro, lan liya-liyane - ing keputusan komandan. .

      Wis ing WWII, raiders padha mimpin kaya lousy ing adus


      We google sinking AV Kamulyan, operasi Berlin, uga, utawa squeezes ing artikel, link sing diwenehi ing teks Raiders vs Cruisers.
      1. Vadmir
        Vadmir 25 September 2019 22:59
        +1
        Tugas komandan kelompok raider yaiku kanggo mesthekake yen hit iki duwe HARGA.
        Nanging Raiders uga bakal mbayar PRICE. Hitler nalika perang teka menyang kesimpulan yen raiding ora mbayar. Lan iki ana ing kahanan nalika jendhela gedhe, saiki wis suda banget amarga intelijen modern lan teknologi komunikasi.
        Yen, minangka mungsuh, kita nganggep Amerika Serikat, mula kita kudu nganggep jumlah pangkalane. Metu saka klompok raiders mung bisa sadurunge perang lan padha ora bakal bali maneh.
        1. timokhin-aa
          26 September 2019 00:16
          +1
          Hitler nalika perang teka menyang kesimpulan yen raiding ora mbayar. Lan iki ana ing kahanan nalika jendhela gedhe, saiki wis suda banget amarga intelijen modern lan teknologi komunikasi.


          Dheweke mung ora ngerti carane nggunakake kanthi bener apa sing diduweni.

          Metu saka klompok raiders mung bisa sadurunge perang lan padha ora bakal bali maneh.


          Iku mung bisa nganti, nanging bakal bisa break liwat kanggo dhewe yen padha ditulung dening dhewe.
          1. Cyrus
            Cyrus 11 Oktober 2019 08:52
            0
            Ora kasunyatan, adoh saka kasunyatan.
            1. timokhin-aa
              11 Oktober 2019 10:58
              -1
              Ya, ora ana kasunyatan ing perang, nyatane.
  18. Vadmir
    Vadmir 25 September 2019 21:10
    +1
    yen perang ora bisa dihindari, sampeyan kudu nyerang dhisik. Kajaba iku, sing paling penting, kanggo sisih sing paling lemah, serangan pencegahan karo kabeh pasukan minangka cara mung kanggo nyelarasake keseimbangan pasukan, paling sethithik kanggo sawetara wektu.
    Tembung emas. Peralatan militer modern banget dawa lan larang kanggo mbangun.
    Kajaba iku, nalika nyerang pangkalan udara, sistem pertahanan udara, sistem pertahanan rudal, radar, depot amunisi lan bahan bakar lan pelumas, efek kasebut bakal luwih kuat tinimbang pangkalan angkatan laut.
    Nanging angel banget kanggo mutusake pukulan kaya ngono, amarga yen ana kapitunan, wong-wong sing nggawe keputusan sing kaya ngono iku nasibe para penjahat perang.
    Mesthi wae, Amerika nyatakake kabeh mungsuhe minangka penjahat perang. Nanging, iki minangka keputusan sing angel banget, mesthi ana pikirane, kepiye yen perang bisa dihindari utawa wiwitane bisa ditundha.
    Iku angel kanggo guess karo wektu. sawise kabeh, wayahe paling apik nalika mungsuh wis kebak disebar ing tapel wates, ditransfer wong lan peralatan nyedhaki, nggawe wong minangka ngrugekke sabisa.
    Iki, kanthi cara, nyuda regane serangan pencegahan marang pangkalan angkatan laut, amarga nalika disebar ing darat, luwih saka setengah kapal perang bakal ana ing segara, tumuju menyang teater operasi mangsa.
    1. Vadim237
      Vadim237 25 September 2019 22:03
      0
      Kajaba iku, penyangga utama kabeh pertahanan udara NATO yaiku sistem pertahanan udara Patriot.
      1. bk0010
        bk0010 27 September 2019 16:37
        0
        Kutipan: Vadim237
        Kajaba iku, penyangga utama kabeh pertahanan udara NATO yaiku sistem pertahanan udara Patriot.
        Penerbangan. Patriot digawe "kanggo tumpukan" supaya dadi. Nalika amers nimbali udhara perlu, iku cukup kanggo awake dhewe: ndeleng Aegis lan SM-?. Bakal perlu (pancen perlu, supaya sampeyan bisa nglirwakake perang antarane pasukan darat lan Angkatan Laut kanggo anggaran) - dheweke bakal nggawe versi tanah.
  19. AML
    AML 25 September 2019 21:29
    +1
    Kutipan saka A5V
    Lan kepiye sampeyan bakal nyerang kapal kanthi rudal balistik?

    Apa masalahe? Endi hubungan sing kuwat teka ing sirahe yen rudal balistik mung mabur 100500 ewu km. Point-U uga balistik (yaiku, supaya dadi kuasi-balistik), mung jarak penerbangan 100 km. Nanging, ya, Tochka-U bisa nggawa biaya 100kt. Aku bakal ngomong luwih. Apa sampeyan bisa main kapal karo Tornado? Apa masalahe? Ing Tornado ing gembong?
  20. dhokterkurgan
    dhokterkurgan 25 September 2019 21:31
    0
    Foto pisanan:
    Detasemen kapal perang Soviet menyang segara.

    Miturut lokasi peluncur rudal anti-kapal Termit ing busur lan ora ana kembar 76-mm buritan, kita isih ngurusi proyek India 61E ... Ketoke foto saka sawetara jinis maneuver gabungan.
    Nanging, sadurunge dipasrahake menyang pelanggan, kapal saka jinis iki kalebu ing Angkatan Laut Soviet.
    1. timokhin-aa
      25 September 2019 21:56
      0
      Miturut cara, ya. Ora nggatekake.

      Aku mikir maneuvers bebarengan.
  21. Dhewe
    Dhewe 25 September 2019 21:42
    +3
    Ora ketompo carane akeh kapal Rusia duwe. Sakabehe. Oalah, ora ana sing bakal ngluncurake permusuhan kanthi skala lengkap. Conto USSR kanthi sampurna nuduhake yen ora ana sing bisa ngrusak negarane kanthi efektif kaya Rusia. Ora ana alesan kanggo nyerang dheweke karo AUG lan liya-liyane. Elit politik sing korupsi lan liya-liyane bisa luwih apik. Kaping pisanan, dheweke bakal rinci babagan Rusia. Kanggo kabeh republik Siberia. Otonomi bakal nuntut luwih akeh kamardikan. Sawetara wong Tatarstan bakal kepengin ninggalake lan dadi negara merdika. Sing mangu-mangu, takon dhewe yen padha bisa, ayo kang ngomong ing Olimpiade 80, mbayangno sing mung 5-6 taun negara meh bakal ilang. Ora ketompo carane akeh Rusia kurang kapal ing segara, utawa pesawat ing langit, apa ana bakal nimbulaké karusakan gedhe kanggo agresor. Yagene wong-wong mau bakal mati kanggo sabab sing bisa ditindakake tanpa ngetokake getih siji-sijine? Karusakan Rusia bakal kelakon dening tangane Rusia dhewe. Iku cukup kanggo tuwuh munggah sethitik liyane generasi iki, kang ora maneh perceives Rusia minangka tanah kelairan, lan proyek wis rampung. Dadi apik kanggo ngalahake mungsuh ing perang karo pasukan cilik, nanging sampeyan ora kudu. Ora kaya perang bakal nglawan Rusia.
    1. Vadim237
      Vadim237 25 September 2019 22:05
      0
      Dheweke ora pengin maneh - amarga kabeh wong lungguh ing anggaran sing padha.
    2. Cyrus
      Cyrus 11 Oktober 2019 08:55
      0
      Nalika aku ngerti, sampeyan wedi banget yen bakal nyuwek sampeyan komputer lan nyelehake sampeyan ing trenches, uga, apa sing kedadeyan lan ora gumantung saka kekarepan sampeyan.
      1. Dhewe
        Dhewe 17 Oktober 2019 00:16
        0
        Napa sampeyan, kabeh bebarengan equalize soko? Pracayaa, ana wong sing ora wedi kaya sampeyan.
  22. pemotong bensin
    pemotong bensin 25 September 2019 22:01
    +3
    *. Turki, kanthi ekonomi lan populasi, kanthi akses menyang teknologi Kulon lan galangan kapal, mesthi bisa nggawe armada sing luwih kuat tinimbang Segara Ireng. Utawa paling akeh.*
    Sawetara keajaiban ... Lan apa sing bakal ditindakake Turki iki karo armada mega ing Segara Ireng? Kira-kira, ditembak saka pesisir. Napa dheweke njupuk Crimea?!
    Saiki aku durung siap ngomong babagan armada liyane. Wektu wis telat, lan aku kesel saka shift, nanging.
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 00:09
      0
      Sawetara keajaiban ... Lan apa sing bakal ditindakake Turki iki karo armada mega ing Segara Ireng? Kira-kira, ditembak saka pesisir.


      Apa iku njupuk liwat kapal selam uga?

      Inggih, ya, ndeleng peta, ndeleng carane akeh segara pesisir Turki wis sakabeheng dening. Kanggo kapentingan.
  23. lawas26
    lawas26 25 September 2019 22:03
    +1
    Kutipan saka AML
    Kutipan saka A5V
    Lan kepiye sampeyan bakal nyerang kapal kanthi rudal balistik?

    Apa masalahe? Endi hubungan sing kuwat teka ing sirahe yen rudal balistik mung mabur 100500 ewu km. Point-U uga balistik (yaiku, supaya dadi kuasi-balistik), mung jarak penerbangan 100 km. Nanging, ya, Tochka-U bisa nggawa biaya 100kt. Aku bakal ngomong luwih. Apa sampeyan bisa main kapal karo Tornado? Apa masalahe? Ing Tornado ing gembong?

    Nanging meh ora ana "Points-U". Brigade pungkasan wis rearming. Lan cukup masalah kanggo njupuk ing target obah, lan siji obah ing kacepetan prayoga tanpa sistem ngarep ing bagean final
    1. wulan 702
      wulan 702 26 September 2019 13:47
      +1
      Quote: lawas26
      Ing kene mung "Points-U" wis meh ilang. Brigade pungkasan lagi rearming.

      Yaiku, ora ana sing ditampa tinimbang wong-wong mau, lan Iskanders (karo rudal sing beda-beda) minangka kartun?
  24. Antares
    Antares 25 September 2019 22:21
    +1
    Yamamoto mbokmenawa uga mikir kaya ing sawijining wektu ..
    luwih lemah pisanan
    lan sawise kabeh, iku nggawa sukses kanggo Jepang-Cina, Rusia-Jepang, awal Perang Donya II ..
    nanging sing utama yaiku ekonomi lan industri ...
    bakal perlu - bakal mulihake sanajan rega lan wektu.
    Ya, lan donya wis diganti akèh kanggo perang global .. Inggih, kita kabeh wiwit manggon ing siji apartemen-Bumi.
    Dheweke nganggo 1 basa internasional, kita nggunakake barang saka sak ndonya, nggunakake Internet, lsp.
    lan kita isih perang lokal ...
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 00:10
      0
      Yamamoto mbokmenawa uga mikir kaya ing sawijining wektu ..
      luwih lemah pisanan
      ...
      nanging sing utama yaiku ekonomi lan industri ...
      bakal perlu - bakal mulihake sanajan rega lan wektu.


      Artikel kasebut babagan industri lan uga babagan pemulihan.

      Lan ya, Yamamoto kudune nindakake apa sing dikira.
    2. bk0010
      bk0010 27 September 2019 16:42
      +1
      Yen ana wong sing bisa mulihake. Bayangake yen Yamamoto ngirim teleportasi Tentara Kwantung menyang pesisir Pasifik. Ya, iku tanpa Penyetor, ing angonan, nanging industri ing pesisir bakal keno, populasi banget, sing bakal mulihake soko? Iki bakal dadi analog saka serangan nuklir ing kompleks industri militer.
  25. Balai Kota
    Balai Kota 25 September 2019 22:24
    +1
    .
    Ing cilik saka Angkatan Laut Rusia, iku kapentingan kanggo operasi kuwi bisa kanggo nglengkapi Tu-142 karo senjata bom lan pandelengan cocok. Ukuran kasebut bakal ngidini armada, ing sawetara kasus, bisa ngatur dhewe. Miturut laporan media, kerja kanggo nglengkapi Tu-142 kanthi sistem target dhuwur Hephaestus wis ditindakake. Iku tetep ngenteni instalasi hardpoint senjata underwing
    .
    Bom sing tiba gratis? Saka pesawat tingkat? Ing target obah ing segara?...kaya krisis genre...
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 00:14
      0
      Apa masalahe? Sampeyan bakal ngetung pirang-pirang kapal sing dicemplungake dening bom ing segara.

      Banjur nambahake yen kita ngomong babagan tanker, lan dudu frigate sing lincah. Lan yen dheweke ora duwe apa-apa kanggo njupuk maneh, dheweke mung bisa ngarep-arep luck lan mung.

      Banjur, babagan kasunyatan manawa "otak" mbuwang bom ing siji gulp, sing nyelehake FAB-250 M54 ing Suriah saka 5000 meter kanthi kacepetan 900 km / jam ing target kanthi CEP 30 m, lan "landhep" M62 - 20.

      We nyuda dhuwur kanggo 4000, nyelehake bom ing siji gulp, ing mratelakake panemume kabeh ketok.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 26 September 2019 08:00
        +1
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Apa masalahe? Sampeyan bakal ngetung pirang-pirang kapal sing dicemplungake dening bom ing segara.

        Aku bakal nyerahake sampeyan)
        1. timokhin-aa
          26 September 2019 15:51
          0
          Aku ngerti pitunjuk kasebut), nanging ukuran Perang Pasifik mung kaya ngono. Kasunyatan bilih kathahipun kapal ingkang botên pêjah saking bom, saha botên sagêd anggèning kapal pêrang ingkang pêjah saking bom punika botên nolak bilih botên sagêd nabuh kapal.

          Utamané nalika iku tanker.
          1. Balai Kota
            Balai Kota 26 September 2019 16:05
            +1
            Padha klelep nganggo bom, kaya ngono. Nanging dheweke dadi tukang ngebom nyilem, ora klelep saka pesawat horisontal.
            1. timokhin-aa
              26 September 2019 20:38
              0
              Dibujuk, dadi KAB
              1. Balai Kota
                Balai Kota 26 September 2019 22:46
                +1
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Dibujuk, dadi KAB

                Matur nuwun, sampeyan pancen apikan. Mung banjur apa kanggo akordeon kancing wedhus kanthi bentuk Hephaestus)
                1. timokhin-aa
                  27 September 2019 10:44
                  0
                  Aku ora sijine.
    2. Polinom
      Polinom 26 September 2019 03:00
      0
      Semono uga sing dipikirake wong MO.
      Iki minangka krisis dana lan sampeyan pengin dipotong.
      Ngirim 12 wong ing pesawat larang, tanpa tutup pertahanan udara, kanggo ngebom tanker ing jendhela, mung ana 5 operator pesawat lan pangkalan saka Jepang kanggo Alaska ing Armada Pasifik kaya raid ing udhara.
      Wis dibom dening link ing Juni 1941.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 26 September 2019 07:59
        +1
        Kutipan saka Polinom
        Именно так и думают люди из МО

        Надеюсь что люди в МО до такой экзотики все таки не додумаются .Автор все таки статьи на ВО пишет ,а не стратегию и тактику в МО определяет)
        1. Polinom
          Polinom 26 September 2019 08:57
          +2
          Mratelakake panemume pribadi.
          Вся фигея началась с конца 80-х,начала 90-х,когда в Главный штаб стали брать офицеров по наличию жилья в Москве.
          Потом по "крыше",потом по деньгам.
          К примеру,сын Министра обороны Игорь Язов сидел у нас в штабе в боевой подготовке и отец категорически не хотел переводить его в Москву. И он не с лейтенантов в штабе,а плав. состав.
          Тогда руководители пример подавали,дети служили и воевали как сыновья Сталина,Хрущева,Микояна.
          А потом пошло поехало.
          Кстати,в Камрани встречал племянника Хрущева. Какая нафиг Москва:-)
      2. AML
        AML 26 September 2019 08:17
        0
        Это не кризис средств. А разумный подход. Некорректируемых боеприпасов на порядки больше чем корректируемых. Положить пяток некорректируемых будет дешевле чем использовать одну корректируемую. Война это знаетели не только битва людей, но и война производств и экономик.

        Ну а с чего бомбер должен быть неприкрыт? Или потому что это российский бомбер в котором медведи в ушанках лапами скидывают бомбы пока экипаж пъет водку?
        1. Polinom
          Polinom 26 September 2019 09:03
          0
          Удешевление. американцы давно лепят на бомбу устройство и она становится корректируемой.
          А с того что нечем исходя из его дальности применения. Брать с собой Су и А-50 с Ил-78.
          Впрочем тема давно избита,не интересно детализировать..
          1. AML
            AML 26 September 2019 14:19
            0
            Лепят, и стоимость боеприпаса увеличвается на порядок. Нафига козе такой баян?

            Дальность су35 с ПТБ 4500+ км. Этого вполне хватит чтобы достать до АУГ. То что бомбер имеет больше боевой радиус, не значит что он летает только на это расстояние. Это показывает что он может висеть без дозаправки дольше. А пилить 12к для того чтобы "побомбить" обычными боеприпасами вот это точно неадекватно.
            1. Polinom
              Polinom 26 September 2019 16:04
              0
              Дальность,а радиус?
              На порядок? Шутите?
              Если он не летает на это расстояние,зачем его модернизировать?
      3. timokhin-aa
        26 September 2019 15:53
        0
        помнится один подполковник любил говорить, что океан бескарйний, и корабль в нём это пылинка. За дословность не ручаюсь, но смысл был такой)))

        Так вот, авианосцы сопровождением танкеров заниматься не будут точно.
        1. Polinom
          Polinom 26 September 2019 16:07
          0
          Попутная задача. Кроме того что мешает строить маршрут под прикрытием ПВО и авиации от штатов,Гавайи,базы в Японии?
          Даже с заправкой в воздухе,заправщиков под 400 ед у них.
          1. timokhin-aa
            26 September 2019 20:39
            0
            Ну тогда самолёты никуда не полетят просто вот и всё.
            1. Polinom
              Polinom 27 September 2019 12:41
              0
              Совершенно правильно,значит модернизация Ту это очередной распил.
    3. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 27 September 2019 19:43
      0
      Kutipan: Balai Kota
      Свободнопадающими бомбами?с горизонтального полета?


      Наверное легче кормовыми пушками, как по "Сторожевому".
  26. Rostislav
    Rostislav 25 September 2019 23:01
    +2
    Кто из спортсменов самый опасный противник? Боксер? Каратист или штангист? Не угадали.
    Бегун.
    Если он сильнее, от него не убежишь. А если слабее, то фиг догонишь.
    С автором согласен полностью. Скорость наше все apik
    1. Avior
      Avior 26 September 2019 07:18
      +2
      Это если у противника пистолета нет, то бишь авиации.
      А если есть- бегай, не бегай.....
  27. Operator
    Operator 25 September 2019 23:06
    0
    Kutipan saka Polinom
    Ваша статья

    Какая из?
    1. Polinom
      Polinom 26 September 2019 02:52
      0
      > https://topwar.ru/158760-skrytnost-podvodnyh-apparatov.html
      1. Operator
        Operator 26 September 2019 11:01
        0
        Вас можно только поздравить с обладанием знаниями о скрытности подводных аппаратов, превышающими изложенные в указанной статье - где можно ознакомиться с ними?
        1. Polinom
          Polinom 26 September 2019 16:08
          0
          Все в комментариях,или вам мало?:-)
          1. Operator
            Operator 26 September 2019 17:07
            0
            Kutipan saka Polinom
            Все в комментариях

            Aku ndeleng ngguyu
  28. kelainan
    kelainan 26 September 2019 01:22
    +1
    Tujuan kabeh iki, ing pungkasan, wis diumumake sadurunge - kanggo nggawe dominasi ing segara. Utawa ing paling nyegah mungsuh saka nginstal.

    Lan perlu?
    1. Polinom
      Polinom 26 September 2019 03:38
      0
      К сожалению надо пытаться.
      Иначе противник получает стратегическую инициативу и следствие-невозможность провести ничего,кроме пассивной обороны.
      Это,образно,соперник в углу ринга.
      1. timokhin-aa
        26 September 2019 15:54
        0
        С учётом способности противника концентрировать почти любые силы в море, пассивной обороны не получится.
        1. Polinom
          Polinom 26 September 2019 16:27
          0
          Когда нет возможности маневра силами и ведении активных наступательных действий,это и называется пассивная оборона.
          Наши действия зависят от инициативы противника,мы сидим в окопе и ждем :-)вий,э
  29. Mikhail2019
    Mikhail2019 26 September 2019 02:41
    +1
    Господин Тимохин - такое ощущение, что вас вышибли откуда то, а вы пытаетесь свою "концепцию" здесь продавить.. Толку то?!
    Нахлест неплох - выводы слабые! Узколобо мыслите.
  30. Polinom
    Polinom 26 September 2019 02:50
    +1
    Kutipan saka: timokhin-aa
    Apa masalahe? Sampeyan bakal ngetung pirang-pirang kapal sing dicemplungake dening bom ing segara.

    Banjur nambahake yen kita ngomong babagan tanker, lan dudu frigate sing lincah. Lan yen dheweke ora duwe apa-apa kanggo njupuk maneh, dheweke mung bisa ngarep-arep luck lan mung.

    Banjur, babagan kasunyatan manawa "otak" mbuwang bom ing siji gulp, sing nyelehake FAB-250 M54 ing Suriah saka 5000 meter kanthi kacepetan 900 km / jam ing target kanthi CEP 30 m, lan "landhep" M62 - 20.

    Уменьшаем высоту до 4000-, бомбы скидываем залпом, по-моему всё очевидно.

    Ну Сирия не показатель,там кроме Иглы у бабаев и нет ничего.
    Танкеры сами плавать не будут.На 142 НКПБ-7 есть,вполне можно вписаться серией их пяти и положить с 3000 с КВО 50 метров. А если с ППС,может и меньше.
    Предполагаю, (с 142 не бомбил) с Бе -12 курсантом укладывал часто в 6 нолей :-):-):-):-)
  31. Mikhail2019
    Mikhail2019 26 September 2019 02:52
    +3
    И ещё - в войне побеждает экономика!
    Это Тимохину на заметку. Да и война - суть политика, а политика - концентрированное выражение экономики. Это ещё классик капитализма говорил - Маркс!
    1. bk0010
      bk0010 27 September 2019 16:50
      0
      Полномасштабный ядерный удар обнулит экономику. В этом коренное отличие от ВМВ.
  32. Polinom
    Polinom 26 September 2019 03:31
    +1
    Ждал,ждал...кто заметит:-)
    Ту-95, там не Х-22,а контейнеры КМБ.
    1. Ugolek
      Ugolek 26 September 2019 04:57
      0

      Lan kepiye sampeyan bakal nyerang kapal kanthi rudal balistik?


      У китайцев есть такие ракеты заточенные именно под это благородное дело ngguyu
      1. Polinom
        Polinom 26 September 2019 05:36
        0
        Китайцам,конечно,повезло.:-)
        Ни у кого в мире нет.а у них есть.
        Только никто их не видел,хотя читали и слышали многие.,
        Как,впрочем и о северо-корейцах.чемпионах мира по футболу.
    2. timokhin-aa
      26 September 2019 15:57
      0
      Кстати да. Хотел вот эту влепить, не глядя вбил другую, похожую.

  33. Pavlov Sergey Alexandrovich
    Pavlov Sergey Alexandrovich 26 September 2019 05:28
    -2
    Интересные размышления. Флот СССР тоже не был расчитан драться в открытом море на равных с НАТО поэтому так сильно продвинулись ракетные технологии в частности в создании эфективных ПКР большой дальности и в большом количестве и весьма быстрых и умных на тот момент . Это самый экономичный разумный и эфективный метод борьбы с АУГ и прочими соединениями. Так скажем выпустить 100 ракет комплекса П-500,П-700 по АУГ противника очень дешевое и эфективное решение .
    1. Polinom
      Polinom 26 September 2019 07:31
      0
      По одной АУГ.?
      Выпустить не вопрос,проблема попасть куда нужно.
      Да и не было тогда столько ракет на одном флоте. Просто по количеству не было.
      На ТОФ если собрать все и авиационное и морское под авианосец,ну сотни полторы наберется. Это я именно на 1985-90 гг.
      А авианосцев тогда на ТОФ было 5. И еще три через месяц из консервации. Типа Мидуэй.
  34. SVD68
    SVD68 26 September 2019 07:00
    +2
    Из статьи следует интересный вывод: надо строить ударные корабли с атомными энергетические установками. Именно они позволят получить преимущество в скорости и способности к рейдам против боевых сил противника.
    А вот фрегаты проекта 22350, даже усовершествованные, мало подходят для этого. А они мне так нравились. :(
    1. Polinom
      Polinom 26 September 2019 16:22
      -1
      Это так. Или иметь развитую систему базирования и множество союзников.
      А пока страна преуспела в девизе-"Ни метра границы без врага"
      1. wulan 702
        wulan 702 1 Oktober 2019 23:52
        0
        Kutipan saka Polinom
        А пока страна преуспела в девизе-"Ни метра границы без врага"

        Все верно.. Денег нет! Живите на свои...
        рс: С такими "союзниками" врагов не надо..
  35. Avior
    Avior 26 September 2019 08:14
    +4
    Автор как-то обходит очевидные преимущества АУГ в бою в открытом море- как по разведке, так и ударные.
    Пример из Первой мировой войны интересен, конечно, но то что Бисмарка лишили хода не то что самолеты, а фактически аэропланы, это ближе к реальности.
    Как бы не маскировался КУГ в каком либо потоке, в военное время все равно будут включены минимум 2 рлс на КУГ- навигационная и воздушного обзора. Иначе рискуешь узнать, что тебя атакуют, услышав взрывы ПКР на корабле.
    Этого с головой достаточно, чтобы пролетающий на расстоянии 450 км что Хокай, что Гроулер, что береговой Е3, однозначно опознал тип кораблей и месторасположение КУГ в любом потоке.
    Обращаю внимание- спутника РТР для этого недостаточно, на время его пролета , а оно известно до секунды, источники излучения можно выключать, может и РЭБ обманка быть, как ложная цель, поэтому доразведка цели- обязательный элемент, и возможности АУГ в этом плане несравнимо превосходят любую КУГ. А вот у АУГ глазами и ушами вполне может быть летающий в стороне Хокай, сами корабли могут идти в режиме радиомолчания.
    После этого на радиогоризонте будет висеть Хокай , и скрыться будет очень проблематично.
    Что касается скорости, то по результатам испытаний Нимица, он способен сделать за 4 дня как минимум около тысячи вылетов, 250 вылетов в день.
    То есть, пока вы оторветесь на 220 км от АУГ, налеты по 25 самолетов будут каждые два часа.
    Насколько, по вашему , ПВО хватит?
    Если считать на Ф-18 2 гарпуна и 2 харма, то без большого риска для себя при авианалете с двух направлений, чтобы дезорганизовпть РЭБ кораблей, вы за эти сутки можете получить 500 гарпунов и 500 хармов, прикрытых на момент удара Гроулерами.
    Точно зная место расположения КУГ, самолеты будут подходить ниже линии радигоризонта, пускать Гарпуны километров со 100, сближаться, делать горку километрах на 60-70, пускать хармы , и уходить снова под радиогоризонт с минимальным риском пострадать от ПВО. И так каждые два часа, по 100 ракет в залпе каждый раз.
    Уже после первых налетов неминуемо будут какие-то попадания, ослабится ПВО, кто-то потеряет ход или уменьшит его.
    Дальше только хуже будет.
    У самолетов береговых за пределами действия береговой истребительной авиации шансов тоже очень мало, со включенными РЛС их обнаружат и собьют задолго до того, как они приблизятся к АУГ.
    Возможности КУГ по атаке противника дальнобойными ПКР сильно ограничены возможностями доразведки, особенно, если отряды кораблей действуют в трафике гражданских судов и прикрываются ими.
    Все это я к тому пишу, что сравнивать возможности авиации и кораблей в открытом море вне береговой истребительной авиации в наше время- бессмысленное дело.
    Если кто-то планирует проводить боевые действия против противника с авиацией без наличия собственной- то шансы у него близки к нулю. (Но теоретически есть, конечно, как у героя известного фильма, который авианосец на дно пустить может, если повезет, конечно eseman ).
    Не нужно изобретать велосипед- если планируются боевые действия за пределами прикрытия береговой истребительной авиации- то наличие собственной авиации- необходимость.
    Кажется, в МО тоже это понимают, были сообщения о начале разработки СВВП и УДК.
    Как для начала- вполне сойдет.
    1. Balai Kota
      Balai Kota 26 September 2019 08:23
      +1
      Kutipan saka Avior
      Автор как-то обходит очевидные

      Kutipan saka Avior
      То есть, пока вы оторветесь на 220 км от АУГ

      Сколько Вам известно российских кораблей могущих дать сутками 5 узлов хода больше Нимица у которых их 30?
      1. Avior
        Avior 26 September 2019 08:37
        0
        Это тоже само собой, у эскорта Нимица он аналогичный- я просто рассмотрел это как призыв строить более скоростные корабли....
    2. Polinom
      Polinom 26 September 2019 09:10
      0
      ......были сообщения о начале разработки СВВП и УДК.......
      Чето не очень они торопятся :-)
    3. SVD68
      SVD68 26 September 2019 09:28
      0
      По этому вопросу в статье отмечены два момента:
      1) бывают цели без авианосца;
      2) бывает нелётная погода.
      1. Avior
        Avior 26 September 2019 11:27
        0
        Ya.
        1. Бывают. Но все мало- мальские флоты обзаводятся если не авианосцем, то УДК.
        2. Если повезет. Но везении доктрину применения не построишь
    4. timokhin-aa
      26 September 2019 16:09
      0
      Это вопрос кто кого переиграет. КУГ и АУГ не из одной точки в гонке стартуют. Условно, АУГ выходит из Прил-Харбор, КУГ заходит через Малакский пролив. Как вариант.

      Командующий КУГ может целенаправленно светить во все стороны РЛС и держать "на потолке" вертолёт ДРЛО, чтобы подставиться под РЭР противника, и потом:

      -подставить под расчётное время удара БЭКи с надувными отражателями вместо кораблей, кораблями перекрыть возможные выходы авиации из атаки;
      - спровцировать АУГ на выдвижение в свою сторону на удар и подставить её под удар подлодок из-под воды;
      - Подставить часть кораблей под удар, а другими догнать АУГ на этапе возврата самолётов, когда авианосец привязан к строго определённому курсу, чтобы не потерять самолёты
      -Есть и другие варианты. См., например, Вудварда в Персидском заливе.

      В конце концов, можно от АУГ только валить, не ввязываясь в бой именно с ней. Опять же, оставить в стороне ПЛА, которая подождёт танкер снабжения.

      но то что Бисмарка лишили хода не то что самолеты, а фактически аэропланы, это ближе к реальности.


      Вот только сначала Лютьенс засветил положение соединения болтовнёй в эфире.

      Если кто-то планирует проводить боевые действия против противника с авиацией без наличия собственной- то шансы у него близки к нулю.


      Жалко Хэнк Мастин это не прочитает))))

      Не нужно изобретать велосипед- если планируются боевые действия за пределами прикрытия береговой истребительной авиации- то наличие собственной авиации- необходимость.


      Надо будет как-нибудь написать про авианосец ПВО))))
      1. Avior
        Avior 26 September 2019 19:48
        0
        Командующий КУГ может целенаправленно светить во все стороны РЛС и держать "на потолке" вертолёт ДРЛО, чтобы подставиться под РЭР противника, и потом:

        А потом противник подвесит хокая на радиогоризонте, и никакие ловушки не помгут при постоянном наблюдении.
        Про Вудворда- это из разряда курьезов.
        Не говоря уж о том, что это даже не учения были, а учеба.
        В реальной жизни флот Хуссейна перетопили и всё.
        А Генри Мастин в боевых действиях если бы повторил то, что он изобразил на учениях, то его просто нужно было бы выгнать без пенсии, а если его опыт Шеффилда не научил, что РЛС в реальньй боевой обстановке должна быть включена, иначе узнаешь об атаке, когда Экзосет в борт попадет.
        Не путайте учения с реальной войной- на учении обыгрываются сценарии.
        1. timokhin-aa
          26 September 2019 20:45
          0

          А Генри Мастин в боевых действиях если бы повторил то, что он изобразил на учениях, то его просто нужно было бы выгнать без пенсии, а если его опыт Шеффилда не научил, что РЛС в реальньй боевой обстановке должна быть включена


          Ну вообще американцы очень широко практикуют походы с выключенными РЛС, с ориентированием по пасивным средствам, сетям и т.д.


          В настоящее время, возможности кораблей ВМФ США оперировать в полностью пассивном режиме, получая тактическую информацию от других источников, значительно усовершенствованы. Все корабли и самолеты объединены в единую сеть, позволяющую обмениваться тактической информацией. Если кто-то во Флоте или в космических силах видит цель – ее видят все остальные. При должной подготовке и компетентности, боевой корабль может проплавать все шесть месяцев (продолжительность стандартной кампании – прим. Перев.) не включая сенсоров и связи, и лишь слушая то, что передают другие.


          Наверное что-то знают))
          1. Avior
            Avior 26 September 2019 22:31
            0
            Знают, что против них авианосец не действует с авиацией.
            Проплавать и провоевать- не одно и то же все-таки....
            1. timokhin-aa
              27 September 2019 10:45
              0
              Против них тогда МРА действовала. Вообще скрываться и обманывать - единственное, что может спасти корабль или корабли от спланированной атаки с воздуха.
      2. Nemchinov Vl
        Nemchinov Vl 27 September 2019 21:45
        0
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Это вопрос кто кого переиграет. КУГ и АУГ не из одной точки в гонке стартуют.
        прошу прощения, но мне кажется, что на день сегодняшний, в РФ просто не из чего создать нормальную, полноценную КУГ, хотя бы из 5 или 7-ми вымпелов, ни на одном из флотов, возможно лишь за некоторым исключением СФ, да и то навряд ли ...?!
  36. 3danimal
    3danimal 26 September 2019 08:52
    -1
    Автор собирается уплывать от авиакрыла на скорости 35 узлов? Понадобится существенно более мощная силовая установка (на30-40%), а что все это даст?
    Опять же, кто имеет самый крупный парк авиазаправщиков?
    В ряде учений это (заправка крыла ) отрабатывается.
    Бить первым... От этого может зависеть количество союзников/нейтралов, то есть совокупные силы оппонента. И цена капитуляции, кстати.
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 20:53
      0
      Автор собирается уплывать от авиакрыла на скорости 35 узлов?


      От носителя авиакрыла. Почему нет?

      Понадобится существенно более мощная силовая установка (на30-40%), а что все это даст?


      Скорость. Её, кстати, можно отчасти "набрать" не за счёт тупого увеличения мощности, а за счёт обводов, например. Надо-то уровень 1164 повторить, причём на меньшем по размерам корабле.

      Опять же, кто имеет самый крупный парк авиазаправщиков?
      В ряде учений это (заправка крыла ) отрабатывается.


      Я знаю. Но тут есть масса нюансов - заправщики это одни из самых дефицитных самолётов, и не все оснащены системой "шланг-конус" для ВМС и МП. Таких самолётов немного.

      А самое главное - не стоит всё сводить к войне с США.

      Бить первым... От этого может зависеть количество союзников/нейтралов, то есть совокупные силы оппонента. И цена капитуляции, кстати.


      Да, в этом мире навалом любителей воевать с РФ до её безоговорочной капитуляции.

      Так-то нас не надо недооценивать. Это у нас флот плохой. Но всё к флоту не сводится, с пресловутыми возможностями горизонтальной эскалации у России более менее порядок.
      Ну и ещё раз - не всё сводится к США.
      1. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 21:20
        -1
        ВВС тоже не восторг (в сравнении с американскими).
        Про не сводить все к США: согласен. Но реальный претендент на территориальную целостность, обладающий огромными силами, экономикой и режимом, готовым «расходовать» многочисленное население - это Китай.
        1. timokhin-aa
          27 September 2019 10:47
          0
          Давно нет. Честно, я не понимаю прикол с китайской угрозой - они тысячи лет стенами от севера отгораживались. Всё что им тут надо они или могут купить или не смогут взять никакой силой.
          Деньги у них есть.
          1. 3danimal
            3danimal 27 September 2019 13:51
            0
            Тысячи лет в прошлом не имеют значения. Я могу напомнить, что их застрявшую в средних веках империю поставили на колени в 19 веке британские экспедиционные корпуса. А ряд китайских генералов привлекали даже колдунов ))
            Сейчас это другое государство, но они помнят, как РИ после поражения от британцев выкрутила им руки и забрала бОльшую часть современного Дальнего востока. Завоевывать обратно им нет сейчас необходимости. Они де факто осваивают эти территории.
  37. 3danimal
    3danimal 26 September 2019 08:57
    0
    Примеры с артиллерийскими крейсерами из ПМВ совсем не подходит к современным реалиям. Не было ПКР, не было морской авиации.
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 20:55
      0
      Вполне подходят - дальности обнаружения и поражения выросли сопоставимо. Последняя даже больше.

      Морская авиация была во Второй Мировой. Даже с РЛС и управляемым оружием.
      1. 3danimal
        3danimal 26 September 2019 21:26
        0
        Но пример то вы приводите из ПМВ. Что касается Второй: как бы уходил на скорости, скажем, 32 узла «Ямато» из под ударов авиакрыльев?
        Важный момент: флоту РФ не особо нужен выход в океан (ИМХО).
        Демонстрация флага, разве что. А денег на «игрушки» не густо. Надо поднять экономику, для начала.
        1. timokhin-aa
          27 September 2019 10:49
          0
          Ямато надо было не подставлять под удар. От авиакрыла на 32 узлах он бы не ушёл, а вот до того момента, когда авиакрыло можно поднять на удар скорость бы была ему вполне полезна.

          Важный момент: флоту РФ не особо нужен выход в океан (ИМХО).


          Межтеатровый манёвр можно выполнить только через океан. Переход из Севастополя во Владивосток возможен только через океан.
          1. 3danimal
            3danimal 27 September 2019 13:53
            0
            Его высмотрели разведчики, уйти не было шансов.
            Надо убирать установку на возможную конфронтацию с флотами стран НАТО и Японии.
            1. timokhin-aa
              27 September 2019 14:34
              0
              Ямато не высмотрели разведчики, он был отправлен в один конец под расстрел чтобы отвлечь американскую авиацию и облегчить массированную атаку камикадзе.
              И даже в этом случае, на него и эскорт пришлось кинуть авиагруппы с одиннадцати авианосцев - чуть меньше 290 самолётов.

              Сегодня это в принципе невозможно.
              1. 3danimal
                3danimal 27 September 2019 16:56
                0
                Невозможен серьезный конфликт или смена установки на него?
                1. timokhin-aa
                  27 September 2019 19:56
                  0
                  Невозможно кинуть 11 авианосцев на решение частной второстепенной задачи. Их просто нет столько.

                  Никто сегодня не сможет повторить TF38/58, и 124 лёгких и эскортных авианосца тоже не построить в наше время.
  38. Evilillion
    Evilillion 26 September 2019 10:01
    +3
    но Россию с её географическим положением, экономикой и уязвимостями стоит рассматривать в потенциальных войнах на море как слабейшую сторону.


    А в чем новость? В Крымскую войну, например, флот доблестно затонул, как только вместо криворуких турков, которых били все и везде, пришли англичане с французами.

    Другое дело, что появление самолетов сделало корабли уязвимы, а многоцелевых самолетов вроде Су-35 с ПКР на борту и боевым радиусом с такими подвесками километров в 1000, практически бесполезными. Какие-то отсылки к "ударил-убежал" времен ПМВ тут не релевантны, даже береговые противокорабельные комплексы достанут на таких дистанциях, что скорость в 30 узлов никак не поможет выйти из-под их удара за приемлемое время.

    Зададим вопрос: а что, если скорость КУГ на переходе всегда и во всех случаях выше, чем скорость АУГ? Например, на 5 узлов? Эти пять узлов означают увеличение разрыва между КУГ и АУГ на 220 километров каждые сутки – почти половина боевого радиуса F/A-18 загруженного в ударном варианте и без подвесных баков. А ещё через день – уже почти полный радиус.


    Если мыслить в рамках советского морского маразма, когда флот нужен не для решения внятных задач, а для PvP с американскими авианосцами в каждой точке мирового океана, то логика безупречная. Если же подойти практически, то бегающая в ужасе от авианосцев КУГ, бесполезна чуть менее, чуть полностью. Никакой авианосец гоняться за ней не будет, он припрется куда-нить к Владивостоку, и когда после этого там от всех военно-промышленных объектов останутся одни ошметки, у вас будет только один вопрос, на кой черт вы вообще построили эту КУГ, а не 10 эскадрилий многоцелевых истребителей.

    Можно было потерять в сражении миллион солдат, или два. Но потом призывались новые резервисты, получали комплект дешёвой формы, вещмешок, ботинки с обмотками и винтовку, и готово – потери возмещены


    Давайте скажем прямо, в контранаступление под Москвой в декабре 1941-го шли люди вооруженные избыточными на начало ВОВ трехлинейками, которые в связи с заменой на СВТ посдавали на склады и 76 мм пушками времен того же царя, которых тоже накопилось 200% от штата и старье заскладировали. Восполнить людей и стрелковку, в принципе, можно, восполнить танки даже в годы ВМВ было уже нереально, собственно СССР положил не одну сотню тысяч солдат удерживая в 41-ом территорию с которой эвакуировались заводы, для страны меньших размеров подобное было бы просто нереально. И то, в 1942-ом году советские танковые войска существовали лишь в виде танковых бригад, ни о каких мехкорпусах и речи не шло.
  39. Cyril G...
    Cyril G... 26 September 2019 10:24
    0
    У некоторых ВМС в мире их может быть несколько. Целенаправленные действия против этих слабых звеньев способны дезорганизовать ВМС противника и лишить их возможности драться.


    У нас все хуже. У на ВэМehФ слабое звено державы.
    1. Vadim237
      Vadim237 26 September 2019 12:14
      0
      Зато у него есть сильные ПКР, в том числе в ядерном оснащении, а скоро и дальнобойный гиперзвуковой Циркон к ним в арсенал добавится.
    2. timokhin-aa
      26 September 2019 16:10
      0
      Здравствуйте Кирилл)))))

      Думаю, всё же надо к какому-то конструктиву прийти
  40. lawas26
    lawas26 26 September 2019 12:14
    +1
    Quote: Amatir
    "Kaliber" beda, Sandor Clegane, sampeyan kritikus buta huruf!

    Сорри, Виктор, но вы тоже оправдываете свой ник, планируя стрелять противокорабельными ракетами по кораблям на дальность в 1500 км. Тоже путаете различные комплексы.
  41. AK1972
    AK1972 26 September 2019 13:56
    0
    Автору спасибо за статью! Однако глаз резанула фраза :
    Фактически, когда Россия и СССР грамотно прибегали к минам, они оказывались самым разрушительным средством против любого противника.

    Как будто-бы СССР и Россия - две разные страны. Почему бы тогда не перечислить остальные 14 республик?
    А вот тактика наступательного минирования (особенно дистанционного) абсолютно эффективна и при минимальных вложениях может нанести противнику колоссальный ущерб. Сам я, хоть и сухопутный минёр, но вполне понятно, что дистанционная постановка минного поля средствами авиации, артиллерии, КР, РСЗО позволит избежать потерь личного состава, а в случае контрнаступления позволит разминировать собственные минные поля самоподрывом.
  42. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 26 September 2019 14:02
    +1
    Фактически, адекватного противника на море флот не имел, а немецкая авиация, какой бы разрушительной ни была, но пресечь передвижения кораблей, судов и плавсредств флота окончательно так и не смогла. Фактически, для крупных надводных кораблей это смогла сделать только наша собственная Ставка ВГК, в ответ на потерю трёх кораблей в бою – неприятный, но не критический для боеспособности флота эпизод (такое было и у англичан, и у японцев, но они продолжали драться).

    Ох-хо-хо... а знаете - почему англичане и японцы продолжали драться? Потому что у них был судопром, который мог восполнить потери. А у ЧФ, работавшего в закрытом море, все черноморские и азовские судостроительные и судоремонтные заводы остались на оккупированной территории, так что потеря (или тяжёлое повреждение) любого корабля крупнее бронекатера была для него невосполнимой.
    А насчёт немецкой авиации и пресечения передвижения кораблей - вспомните Севастополь. К лету 1942 не то что транспорты, а даже надводные корабли не могли прорваться в город. И скорость не спасала (как и ПВО, и манёвр): самый быстроходный корабль ЧФ был пойман VIII авиакорпусом на переходе, после чего лидер еле-еле дотянул до Новороссийска (где и был добит).
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 16:15
      0
      А у ЧФ, работавшего в закрытом море, все черноморские и азовские судостроительные и судоремонтные заводы остались на оккупированной территории, так что потеря (или тяжёлое повреждение) любого корабля крупнее бронекатера была для него невосполнимой.


      И? Сдаться что ли? Ситуация была "или-или"

      К лету 1942 не то что транспорты, а даже надводные корабли не могли прорваться в город.


      Потому, что именно под Севастополем сложились такие обстаоятельства как наличие крупных сил авиации, получение ими опыта охоты на корабли, заранее известная точка, куда корабли должны будут идти, невозможность обеспечения внезапности (ждут заранее), невозможность манёвра (есть фиксированный пункт назначения).

      Смотрим выводы из одной прошлой статьи:

      Ing kasus nalika kapal permukaan siji utawa sekelompok cilik kapal permukaan (contone, Pangeran Wales lan Repulse ing Kuantan) tabrakan karo pasukan penerbangan gedhe sing dilatih kanthi sengaja nindakake operasi skala gedhe sing tujuane ngrusak khusus kasebut. kapal, ora ana kesempatan. Kapal kasebut alon-alon lan pesawat sing ora numpes sepisanan banjur bakal bali maneh lan maneh, lan saben serangan, kapal bakal saya kurang bisa nolak - yen mesthine ora langsung tenggelam. sakabehe.
      ...
      Но в случаях, когда одиночный корабль или группа действующие в зоне господства противника в воздухе, сохраняют внезапность своих действий, действуют по чёткому плану, позволяющему использовать все недостатки авиации как боевого средства (использование времени суток и погоды, учёт времени реакции авиации на обнаруженный боевой корабль при планировании операции и выборе моментов смены курса, маскировка при заходе в базы, высокая скорость на переходе и непредсказуемое маневрирование, выбор неожиданного для разведки противника курса после любого контакта с его силами, не только с авиацией), имеют сильное зенитное оружие и подготовленный экипаж, соблюдают дисциплину при пользовании радиосвязью, имеют всё необходимое на борту для ведения борьбы за живучесть прямо в ходе боя и после него – то ситуация становится обратной.
  43. mik193
    mik193 26 September 2019 14:11
    0
    Золотое зерно в статье есть, несмотря на окрики злопыхателей. Ну на минную войну нам вообще стоит обратить особое внимание. Мы сейчас не слишком могучи по корабельному составу, а с учетом способностей наших верфей вообще бяка полная. И поэтому во весь рост встает старый добрый лозунг "на войне все средства хороши".
  44. lawas26
    lawas26 26 September 2019 14:52
    +2
    Kutipan: max 702
    Yaiku, ora ana sing ditampa tinimbang wong-wong mau, lan Iskanders (karo rudal sing beda-beda) minangka kartun?

    Вы внимательно читаете? Кое-кто предложил стрелять по кораблям баллистическими ракетами и акцентировал, что баллистические - это не только межконтинентальные, но и "Точка-У". В ответ получил ответ (простите за тавтологию), что "Точек" уже нет. "Искандер? Разумеется есть. Только стрелять ими по кораблям можно с таким же успехом, как попасть из пушки по воробью.
    Ракеты говорите разные? Да, есть и крылатые. Только крылатая ракета не противокорабельная и не имеет головки самонаведения на конечном участке. И как при этом будете стрелять по движущейся со скоростью в 50 км/час цели??
    1. anyar
      anyar 26 September 2019 21:26
      +1
      По месту базирования корабля тоже Искандером не попасть?
      И да, заявлялось, что Искандеры способны поражать движущиеся объекты. Прикрутить головку самонаведения к ракете способной поднимать полтонны-тривиальная в общем то задача. Радиолокационная ГСН АРГС-35 для сравнения весит 50 кг.
      1. Polinom
        Polinom 27 September 2019 12:45
        0
        И рули и систему управления. Тогда это не Искандер уже будет.
      2. Sasha_helmsman
        Sasha_helmsman 27 September 2019 20:36
        0
        Kutipan saka newone
        По месту базирования корабля тоже Искандером не попасть?И да, заявлялось, что Искандеры способны поражать движущиеся объекты. Прикрутить головку самонаведения к ракете способной поднимать полтонны-тривиальная в общем то задача. Радиолокационная ГСН АРГС-35 для сравнения весит 50 кг.
      3. Sasha_helmsman
        Sasha_helmsman 27 September 2019 21:06
        0
        Kutipan saka newone
        По месту базирования корабля тоже Искандером не попасть?И да, заявлялось, что Искандеры способны поражать движущиеся объекты. Прикрутить головку самонаведения к ракете способной поднимать полтонны-тривиальная в общем то задача. Радиолокационная ГСН АРГС-35 для сравнения весит 50 кг.


        По месту базирования попасть можно, только на дальности полета "Искандера" 500 км от Калининградской области авианосцы не базируются.

        Прикрутить АРГСН можно, "Першинг-2" или ранний вариант "Искандера" имели АРГСН, но попасть с такой головкой по кораблю ни у кого пока не получилось (а если говорить об американцах, то может у них и вообще ни по чему не получилось, т.к. на полную дальность "Першинг" почему-то не успели испытать).

        Легко сделать АРГСН на ракете, которая летит параллельно воде. Для нее борт корабля - вертикальная стенка. Часть луча, что отразилась от горизонтальной поверхности воды, улетает дальше вперед. Разрешение должно быть узким только по азимуту, разрешение по высоте нас не волнует. По высоте можно не сканировать. Поэтому антенну можно сравнительно маленькой, в виде такого, грубо говоря, лежащего банана. Для обнаружения корабля достаточно одного сканирования. И еще пара дополнительных сканирований, чтобы убрать засветку от гребней волн и водяной пыли. Для падающей вертикально ракеты корабль может оказаться не только левее-правее, но и выше-ниже, поэтому антенну надо сделать более громоздкой и чтобы поворачивалась она не в одной плоскости, а в двух. Если, к примеру, разрешение 2 градуса, а сектор поиска 40 на 40 градусов, то время сканирования для баллистической ракеты будет в 20 раз больше (двадцать раз провести слева-направо). При этом скорость сближения с целью БР, к примеру тот же "Першинг-2", 3000 м/с, а не 300 м/с, как у КР, т.е. времени на корректировку курса в десять раз меньше. Поворот антенны РЛС может занимать полсекунды. Т.е. в нашем примере, "Першинг-2" должен потратить на одно сканирование 10 секунд, за это время он пролетит 30 км. Реальный "Першинг" включал РЛС на высоте 10 км, а выше она не работала из-за нагрева.
    2. wulan 702
      wulan 702 2 Oktober 2019 00:04
      0
      Quote: lawas26
      олько стрелять ими по кораблям можно с таким же успехом, как попасть из пушки по воробью.

      А вы в этом уверены? Может сделали ракету способную маневрировать на последнем участке полета причем с самонаведением.. "Кинжал" вроде как и заявляют в основном как ПКР , а он вырос из искандеровского боекомплекта. Про "калибры" никто не поверил, а сейчас как банальность воспринимают,хотя поначалу казалось чудо и чьей-то фантазией.. Я конечно понимаю что пока не поразят идущий на полном ходу корабль то никто не верит, но сюрприз то может быть изрядный..
  45. 5-9
    5-9 26 September 2019 15:14
    +3
    Очередной экскурс в искусство ножевого боя с упором на то, как коротким тупым ножом с растяжением связок зарезать противника.....интересно и познавательно.... но зачем это всё знать человеку с пистолетом (ТЯО) и автоматом (СЯС) да ежё и в бронежилете (ПВО)?
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 16:16
      -2
      Потому, что его могут запросто застать в ситуации, когда стволы надо бросить, иначе за ним тоже придут со стволами. В превосходящем количестве.
      1. Vadim237
        Vadim237 26 September 2019 17:31
        +1
        Да вот ситуация эта какая то своя - придуманная.
        1. Avior
          Avior 26 September 2019 17:40
          0
          Не очень-то и придуманная.
          При схватке только в море с большой вероятностью до ядерного оружия не дойдет даже со Штатами.
          Но если со Штатами вероятность есть, с Францией, Англией или Китаем он несопоставимо ниже, , то с Италией она нулевая.
          Именно по той причине, что озвучена выше.
      2. anyar
        anyar 26 September 2019 20:56
        +1
        тоже придут со стволами. В превосходящем количестве.

        Тогда все же проще чтобы твоих стволов(СЯС) было достаточно, чтобы все пришедшие легли и не встали. И это, надо сказать, срабатывает.
        При схватке только в море с большой вероятностью до ядерного оружия не дойдет даже со Штатами.

        Нет, не было и не будет схваток "только в море". Это бред плохого сценариста.
        1. wulan 702
          wulan 702 2 Oktober 2019 00:07
          0
          Kutipan saka newone
          Нет, не было и не будет схваток "только в море". Это бред плохого сценариста.

          Ну как тогда в кораблики то играть? Смысл то теряется полностью!! А это так красиво...
  46. vladimir1155
    vladimir1155 26 September 2019 16:57
    0
    Очень, интересная и верная статья
  47. komandhan
    komandhan 26 September 2019 19:55
    0
    Для автора. "Существуют способы ведения войны на море". А какие? Способ - это че такое? А применение терминов "слабый" и "сильный" - относительно каких показателей и критериев к ним? Или просто по "понятиям"? Мой вывод следующий: автор в детстве был умненьким, но всегда мечтал пригвоздить сильных, но не умных мальчиков из подворотни. Мечты в жизнь воплотить тогда не удалось, так как его во дворе плохие пацаны всегда обижали , моряком тоже не суждено было стать. Но вот с появлением интернета, можно, не боясь получить по башке, всякую ахинею молотить. Кто тут против того, что я утвердил?
    1. timokhin-aa
      26 September 2019 20:59
      +1
      Я против. Как бывший мальчик из подворотни ответственно Вам заявляю - Вы гоните какую-то экстремальную пургу.
  48. lawas26
    lawas26 26 September 2019 21:38
    +2
    Kutipan saka newone
    По месту базирования корабля тоже Искандером не попасть?
    И да, заявлялось, что Искандеры способны поражать движущиеся объекты. Прикрутить головку самонаведения к ракете способной поднимать полтонны-тривиальная в общем то задача. Радиолокационная ГСН АРГС-35 для сравнения весит 50 кг.

    О делаем из "Искандера" очередную "вундерваффе", теперь для поражения кораблей? А управлять вы этой болванкой будете святым духом? Головка самонаведения при такой площади аэродинамических поверхностей позволит отклонять траекторию на незначительный градус. Ибо тормозиться ему придется с 6М до 2М и "воздушный цирк" с серьезными маневрами эта ракета не устроит. И причем изменять траекторию сможет не до бесконечности. И что, что РЛГСН от "Урана" весит 50 кг. Речь в исполнительных механизмах.
    1. anyar
      anyar 26 September 2019 22:06
      +1
      А зачем Искандеру маневры на 90 градусов? Мы же не истребителю в след стрелять собираемся. На скоростях искандера корабль-неподвижная цель с не большой ошибкой в заданных координатах. За время полета искандера цель даже на максимальных 30 узлах сместиться на 3 км. И откуда вы знаете площадь динамических рулей искандера на финишном этапе?
  49. anyar
    anyar 26 September 2019 21:54
    +1
    В статье есть здравые мысли, в статье есть мысли , которые я назвал бы странными.
    Если общие посылы типа быстрее лучше сильнее, кажутся верными, то в конкретике для флота явно беллетрист взял вверх.
    1) Какая нафиг рейдерская война против "сильнейшего" противника? Такая война, согласно доктрине РФ по умолчанию будет ядерной и у противника(при сохранении нынешней мощи СЯС) просто НЕ БУДЕТ портов, способных пропускать значимые в подобном конфликте объемы грузов. Вместо них будет сильно зараженная радиацией(до невозможности находится даже в защите) и покореженная взрывом местность.
    2)
    Вести интенсивную наступательную минную войну
    Посыл не плохой, да вот кто бы дал вести такую войну, если ты не атакующая сторона? Впрочем готовится к такой войне надо, даже в условиях противодействия противника, в этом случае игра стоит свеч. Но готовится надо не так как предполагает автор. Массовые постановки устаревших мин мало помогут против превосходящего противника. Разработка и внедрение комплексных автономных минно-ракетных заграждений способных к информационному взаимодействию с остальными вашими силами (ну то самое что разрабатывают сейчас американцы) - другое дело.
    3) В ядерной войне очень плохо бить первым, если тебя тоже ударят в ответ. Добивать окружающие будут обоих, но нанесшего удар первым- с особой жестокостью.
  50. Servisingener
    Servisingener 26 September 2019 22:28
    0
    Kutipan: Rurikovich
    А вот здесь посмеялся. При нынешней изобретательности гипотетического противника в обеспечении информационной поддержки акт любого рода "ахрЭссии" по нему с нашей стороны - самый лучший подарок объявить нас империей зла в мозгах западного электората. И начать войну в ответ на "ахрЭссию". Потому бить первым без какой-никакой поддержки пусть и игнорируемого,но все же Международного права скорее себе дороже,чем ущербнее для противника. Скорее они сами сделают так,что мы нападем на них сами того не зная,что будет поводом к войне. Если более сильный противник проводит развертывание, то тут хоть первым бей,хоть вторым - уже не важно

    Можете не сомневаться к моменту такого конфликта мозги западного электората будут промыты то нужного состояния "чистоты". И кто в действительности первым ударил будет не важно. Как собственно и сейчас.
    Но упреждающий удар за несколько дней до начала может серьёзно спутать карты нападающей стороне.