Review militèr

Ing perang kaya ing perang. Pangembangan komputer lan program sing aman

46
Piranti ruggedized militer kayata laptop lan tablet kudu gabungke paling apik produk komersial karo sakabehe ing kasarasan lan keamanan, pramila manufaktur nyoba kanggo nggunakake teknologi paling anyar lan paling majeng kanthi khusus ing portability saka sistem.





Panasonic ngasilake sawetara piranti kasar sing bisa digunakake dening militer, kayata tablet FZ-G1 (gambar)


Komputer kasar minangka alat penting kanggo prajurit. Produsen sistem nyorot sawetara prioritas sing nyurung pangembangan teknologi, amarga pelanggan militer mbutuhake piranti sing nggabungake gampang panggunaan produk komersial kanthi linuwih lan keamanan sing dibutuhake dening unit tempur.

Ana akeh manufaktur piranti sing aman kanggo militer ing saindenging jagad, sawetara sing kondhang ing lingkungan sipil. Contone, Panasonic ngembangake garis Toughbook, sing kalebu laptop, tablet, 2-in-1 (laptop ruggedized kanthi layar sing bisa dicopot sing bisa digunakake minangka tablet dhewe) lan piranti genggam. Miturut Peter Thomas saka Panasonic System Communications Europe, "Sistem kita duwe akeh pelanggan ing militer."

Nalika macem-macem industri lan struktur bisnis duwe akeh kabutuhan umum, angkatan bersenjata nyedhiyakake sawetara syarat khusus. Thomas nuding metu perlu kanggo tingkat Gagal kurang, kang Panasonic arep kanggo entuk kanthi tetep proses Manufaktur dhewe gaul lan nyedhiyani traceability lengkap saka Gagal yen kelakon. Dheweke uga nyathet kabutuhan umur baterei sing luwih dawa, uga kauntungan saka baterei sing bisa diganti panas sing bisa diganti tanpa mateni sistem kasebut.

Kajaba iku, Thomas nyathet yen perlu kanggo layar sing bisa diwaca srengenge kanggo teknologi LCD sing saiki populer supaya para prajurit ing lapangan bisa nggarap informasi. Layar piranti sing diprodhuksi dening perusahaan uga duwe mode udan lan sarung tangan, yaiku, mbedakake antarane tutul driji lan tetes udan utawa ndemek pena, umpamane.

Miturut Jackson White saka Getac, produsen piranti kasar kalebu laptop, tablet, piranti genggam lan laptop, pelanggan sipil cenderung ngoperasikake piranti kasebut ing kahanan sing stabil. Ing sektor pertahanan, kanthi kontras, "pangguna pindhah-pindhah ing ruang tempur lan bisa nemoni macem-macem, kadhangkala kahanan ekstrim sing kudu ditindakake piranti kita." Contone, tablet cilik, sawise dipakai dening prajurit, bisa dipasang ing drone utawa dipasrahake menyang infantri sing ngadeg ing mburi kendaraan tempur sing dilengkapi sistem perang elektronik, yaiku, "stabilitas frekuensi radio piranti kasebut kudu ana. ing tingkat paling dhuwur."

Militer ngoperasikake piranti sing aman ing macem-macem wilayah, saka ngatur gudang nganti njaga kendaraan lan platform liyane. Iki tegese kudu gampang dikonfigurasi supaya "cocog karo kabutuhan khusus pangguna militer". Nanging, ana uga akeh sing padha karo dunyo komersial, lan supaya bisa nggunakake sawetara teknologi dikembangaké kanggo industri liyane ing dunyo pertahanan. White ujar manawa Getac aktif njelajah potensial sistem sing dikembangake kanggo industri otomotif kanggo digunakake ing industri pertahanan.


Miturut Panasonic, militer duwe sawetara syarat khusus, kayata tingkat kegagalan sing sithik.


Arep Mobile


Salah sawijining tujuan utama pangguna militer, uga operator liyane, yaiku ningkatake mobilitas, lan iki ngrangsang pangembangan produk. Contone, garis Toughbook anyar nduweni fokus sing kuat ing piranti plug-in 2-in-1 sing bisa digunakake kaya laptop utawa tablet biasa nalika njaga linuwih saka macem-macem standar militer.

"Panasonic terus-terusan ngupayakake kanggo nambah daya pangolahan piranti sing cilik banget," ujare Thomas, nyathet yen militer Eropa wis ngormati tablet FZ-M1 perusahaan, sing nindakake uga laptop sing apik. Operator militer pengin piranti kasebut bisa nindakake kanthi efisien kaya "terminal data sing bisa dipakai, sing ndadekake luwih gampang digunakake para prajurit kanthi tingkat daya pangolahan sing padha."

Nalika militer isih nuntut piranti gaya laptop sing luwih tradisional, Thomas nyathet yen ana owah-owahan sing jelas menyang piranti kayata tablet, amarga pangguna pengin "ngakses data sing padha ing faktor wangun sing luwih cilik lan luwih tipis." Pangguna uga kasengsem ing macem-macem sistem operasi, nanging militèr tambah akeh ndeleng piranti Android. Panasonic bubar ngluncurake rong produk anyar nganggo OS iki. Iki minangka model FZ-T1 lan FZ-L1 plus sakumpulan Layanan lan Keamanan Android Lengkap (COMPASS) sing mbantu militer lan operator liyane ngoperasikake piranti Android. "Kita ngluncurake luwih akeh produk nganggo OS Android lan saiki ndeleng minat gedhe saka tentara Eropa babagan kemampuan sing digawa Android."

Kepala Komersial Dell Rugged Umang Patel ujar manawa "akeh negara sing nuduhake minat gedhe ing piranti sing luwih cilik lan luwih entheng, dene militer pengin supaya tetep kuat lan awet kaya saiki." Sistem kasebut samesthine bisa digunakake ing kahanan sing ekstrem kayata getaran dhuwur utawa suhu sing dhuwur banget lan sithik. Nanging, "nalika watesan kasebut wis ana lan bakal ana, pangarep-arep babagan piranti apa sing bisa diganti kanthi cepet ... kita kudu mesthekake yen solusi sing digawe bakal nyukupi kabutuhan prajurit generasi sabanjure."

Ana sawetara masalah rumit sing ana gandhengane karo pangembangan produk kanggo militer. "Miwiti saka tingkat prajurit individu, sampeyan duwe masalah babagan cara nganggo piranti kasebut," ujare Patel. - Apa sing dikarepake prajurit sing nganggo tas ransel karo kabeh peralatane? Ora mung laptop abot liyane." Akibaté, ana kapentingan tambah ing sabuk lan webbing sing ngidini piranti bisa digunakake minangka bagéan integral saka peralatan militer.

"Yen umume wong mikir babagan barang sing bisa dipakai, dheweke mikir babagan jam tangan lan kacamata cerdas lan liya-liyane, nanging ing kahanan pertempuran sing angel, akeh pelanggan luwih seneng ndeleng tablet sing bisa dipakai ing prajurite."

Luwih wiyar tinimbang pangguna individu, "iku teknologi komunikasi sing ngidini personel nggunakake piranti komputasi ing lapangan," ujare Patel. Vendor kayata Dell wis fokus ing carane ngaktifake piranti kanggo komunikasi liwat jaringan GPS, jaringan seluler, utawa jaringan pribadi. Dheweke nambahake yen Dell fokus kanggo ningkatake kinerja piranti lan ngenalake sawetara inovasi ing babagan baterei, sing bisa, utamane, nambah wektu operasi.

Patel nuduhake masalah keamanan lan manajemen piranti kasebut ing lapangan. "Ing akeh kasus, tugase ora mung teknologi informasi - contone, njaga wates utawa njaga perdamaian." Iki tegese piranti seluler sing gampang dikelola lan IT-loropaken minangka prioritas kanggo pelanggan militer.

"Dheweke pengin nggunakake sumber daya kanthi intelligently sabisa, padha ora pengin nglampahi dina lan wengi sistem tweaking lan ndownload patch utawa nginstal software, iku mung sampah wektu larang regane kanggo wong-wong mau."

Dell wis limang produk nggronjal ing portofolio sawijining: Latitude 7212 Rugged Extreme tablet; 2 ing 1 Lintang 7214 Rugged Extreme; lan telung laptop: Latitude 7424 Rugged Extreme lan Latitude 5420 lan 5424 Rugged semi-rugged.

Nalika ana tren kanggo desain piranti sing luwih cilik - sing saya kuwat saben dina - kebutuhan kanggo kapabilitas tingkat dhuwur ing wilayah kayata diagnostik (mesthi infrastruktur lan sistem bisa digunakake kaya sing dikarepake) tetep umum. Nanging, penting yen piranti sing luwih cilik njaga kemampuan kanggo nindakake operasi kasebut.

Akibaté, ana kapentingan kanggo konsep kayata Internet of Things. Kanthi masang sensor ing infrastruktur lan maca data iki saka tablet lan laptop, bisa nggawe sistem sing kuat banget ing jaringan agregat, kemampuan sing adoh ngluwihi kemampuan piranti individu sing mbentuk jaringan kasebut. "Pungkasane, Internet of Things ngidini infrastruktur sing luwih cerdas lan sistem pengambilan keputusan sing cerdas sing bakal mbantu ngowahi data gunung dadi barang sing migunani lan migunani."

Napsu kanggo tablet lan piranti sing luwih cilik dadi "luwih kuwat amarga sanajan ora duwe kabeh fitur konektivitas sing wis ana ing jaman kepungkur, akeh perusahaan sing aktif nggarap cara piranti kasebut - nyambungake karo piranti liyane, ngumpulake data, nyedhiyakake analytics lan intelijen kanggo pangguna pungkasan utawa sistem manajemen IT.

Ing jaman biyen, umume tablet nggunakake aplikasi sing ora dimaksudake kanggo piranti seluler. "Ing kasus iki, piranti faktor wangun sing luwih cilik bisa uga ora bisa digunakake kanthi bener karo aplikasi kasebut, yaiku, bisa ngganggu panggunaane," ujare White. Nanging, kabutuhan kanggo nyuda beban prajurit kanggo nambah mobilitas tetep dadi prioritas paling dhuwur. Iki tegese aplikasi kasebut bakal dikonfigurasi dadi luwih ramah tablet.

Miturut White, teknologi komputer ing industri pertahanan asring teka saka donya konsumen. "Langkah pangowahan bisa luwih cepet ing wilayah sipil, mula kita kudu ati-ati banget nalika ngenalake teknologi paling anyar ... amarga bisa uga mung dadi mode teknologi liyane." Mula, Getac wis akeh mikir babagan migrasi piranti menyang standar port USB 3.0. Dheweke ngevaluasi tren paling anyar ing wilayah iki "kanggo mesthekake yen protokol khusus iki bakal bisa digunakake kanthi bener sajrone wektu sing suwe sadurunge kita kalebu ing piranti kita."

White ujar manawa perusahaan kasebut nggawa teknologi anyar, kayata pangisi daya nirkabel, ora mung kanggo industri pertahanan, nanging uga menyang segmen pasar liyane. Teknologi kasebut bisa uga "dipindhah menyang sektor pertahanan amarga sistem militer mbutuhake daya lan daya komputasi sing luwih akeh."


Panjaluk piranti sing luwih entheng lan luwih cilik saya mundhak ing pirang-pirang segmen pasar lan negara, miturut Dell


Hardware lan piranti lunak sing dilindhungi


Thomas ngandika Panasonic setya kanggo njaga tingkat dhuwur saka keamanan kanggo produk nalika nggawe padha kaya sistem komersial sabisa. Pendekatan iki, contone, dileksanakake ing pangembangan CF-54 Toughbook.

Iki umume amarga kepinginan saka menteri pertahanan, amarga para prajurit njaluk sistem sing padha karo sing ditindakake ing urip sipil. Mangkono uga, umpan balik saka prajurit nyurung pangembangan piranti tambahan kanggo produk inti, kayata drive solid-state sing bisa dicopot.

Mesthi, pangguna militer bisa nggarap data sensitif. Yen piranti perlu ndandani utawa layanan, iku ora tansah seng di pengeni kanggo menehi adoh drive dipindhah bebarengan karo piranti kang data kuwi direkam, sanajan ing wangun ndhelik. Mula, perusahaan kudu nawakake fungsionalitas SSD sing bisa dicopot lan Panasonic saiki njelajah kemungkinan ngetrapake teknologi kasebut ing piranti plug-in 2-in-1. "Tujuane iki kanggo menehi mobilitas pangguna, nanging isih ngidini bisa nggarap data sensitif."

Miturut Patel, ana macem-macem tingkat keamanan piranti gumantung saka syarat tugas sing ditindakake. Contone, ing operasi printah-jinis, ngendi kabeh kapabilitas kudu digunakake, kalebu komunikasi, laptop kebak kasar karo kinerja paling dhuwur lan linuwih dibutuhake.

Nanging, Patel nyathet yen piranti semi-rugged minangka "wilayah abu-abu" ing antarane piranti sing lengkap lan komersial sing bisa migunani kanggo para prajurit sing butuh piranti seluler kanthi tingkat perlindungan tartamtu. Umume luwih mumpuni tinimbang laptop komersial tradisional, sanajan bakal luwih larang "kanggo para pelanggan sing mbuwang jutaan, yen ora milyaran dolar kanggo teknologi, peralatan, infrastruktur, wong, latihan, lan liya-liyane. "Dheweke kudu luwih ati-ati babagan mbuwang dana lan sumber daya sing diduweni, nanging solusi semi-aman bisa uga luwih migunani kanggo tugas tartamtu."

Nglindhungi data lan hardware penting banget kanggo operator militer. Sanajan iki ora umum dadi keprihatinan langsung saka produsen peralatan, nanging asring kerja sama karo spesialis ing lapangan sing bisa nyedhiyakake sistem lan aplikasi kasebut. Thomas ujar manawa bisa uga enkripsi piranti lunak utawa enkripsi hardware sing dibangun ing hard drive kasebut, nambahake manawa Panasonic "minangka pakar babagan enkripsi sing digunakake Departemen Pertahanan Inggris lan ngerti apa sistem enkripsi kasebut, kasunyatane. yaiku kita ora nggawe utawa nggawe produk kita dhewe kanthi enkripsi. Ing babagan hardware, produk perusahaan kompatibel karo sistem kayata Viasat's Eclypt; dheweke uga kerja karo organisasi piranti lunak kayata spesialis keamanan siber Becrypt.

White ujar manawa ana akeh panjaluk piranti seluler lan akeh pakaryan sing ditindakake ing antarane para pelanggan militer kanggo njelajah peran tablet ing industri pertahanan, nanging ana keprihatinan babagan ngamanake data ing tablet. "Piranti cilik bisa gampang ilang, mula penting kanggo mesthekake yen nduweni tingkat enkripsi sing tepat kanggo nyimpen data sensitif. Getac nggarap sawetara profesional cybersecurity ing ngarep iki.

Patel ujar manawa Dell, selaras karo tren saiki, ngurus keamanan siber produk, ngupaya "njamin kompatibilitas piranti karo teknologi lan inovasi ing industri pertahanan." Nalika divisi perusahaan ngembangake penawaran pertahanan cyber dhewe, Dell ora langsung melu ing specification utawa pembangunan sakabèhé saka sawetara sistem sing diwenehake dening pihak katelu.

"Nalika kita ora langsung melu pangembangan spesifikasi kanggo piranti kasebut, ora ana keraguan manawa kita nampa umpan balik lan informasi saka pelanggan lan integrator lan mitra pertahanan liyane supaya manawa piranti kita wis siyap kaya sing diidini teknologi. utawa kapabilitas enkripsi generasi sabanjure."

Contone, Patel ngandika Dell ndeleng kapentingan saka militèr lan pelanggan piranti aman liyane ing pangenalan iris lan solusi identifikasi liyane ngluwihi bekas driji utawa kertu pinter.

Patel nyathet yen konsep mbukak kunci telpon nggunakake otentikasi bekas driji wis relatif ora dingerteni nganti saiki, nanging bakal dadi standar ing telpon lan komputer ing taun-taun sing bakal teka. Penting banget kanggo ngerti owah-owahan keamanan kasebut.

"Pergeseran paradigma generasional sing gedhe banget babagan panggunaan piranti pancen kritis, lan tingkat keamanan sing dilebokake ing sistem kita kudu ngrampungake tantangan saiki. Lan jeneng game iki prasaja - kanggo tetep siji langkah ahead saka mungsuh.

Ing perang kaya ing perang. Pangembangan komputer lan program sing aman

Getac nggawe piranti kasar, kalebu F110 (gambar)


owah-owahan teknologi


Dell wis kerja sama karo Rugged Mobility and Precision Workstation dadi siji klompok, sebagian kanggo nambah fokus gabungan kanggo ngembangake sistem sing luwih cerdas, kalebu wilayah kayata augmented reality (nambah obyek khayalan menyang gambar obyek nyata, biasane informatif tambahan. properti). Kajaba iku, Patel ujar manawa militer lan pelanggan liyane saka produk aman saya tambah akeh perhatian marang pangembangan pembelajaran mesin lan sistem intelijen buatan sing canggih, "minangka asil, kita ndeleng sistem ing cakrawala sing bisa kanthi otomatis ndeteksi kesalahan lan ndandani dhewe. lan nyetel ing lapangan kanthi mabur." Akeh teknologi iki dibangun ing hardware dhewe, kayata SSD wis bisa ndeteksi maca / nulis gagal lan isolasi kasalahan kanggo nyegah mundhut data.

"Jaringan saraf sing cerdas banget iki (unsur inti saka machine learning) berkembang. Kita ndeleng aplikasi sing kalebu kabeh saka linuwih sistem dhasar kanggo ngawasi lingkungan, koleksi data lan analitik lanjut kanggo wong ing mburi terminal sing nggoleki solusi sing paling apik.

Patel ngarepake iki minangka tren sing jelas ing sistem aman sajrone dekade sabanjure. Minangka sistem dadi luwih kuat lan luwih tightly gandheng, informasi liyane bakal diproses lan analisa ing fly, lan pancasan bakal digawe ing tingkat mesin "malah sadurunge operator duwe kasempatan kanggo bisa metu apa mengkono."

Thomas ujar manawa bakal ana penekanan sing luwih gedhe babagan mobilitas, pindhah saka teknologi tablet menyang sistem sing bisa dipakai sing bisa digunakake para prajurit ing garis ngarep supaya bisa "ngakses data kritis yen dibutuhake tanpa ngebotake awake dhewe nganggo laptop utawa piranti gaya tablet." ".

Panasonic wis ngentekake taun kepungkur kanggo njelajah macem-macem opsi kanggo nandur modal ing solusi kasebut kanthi proaktif lan kolaborasi karo perusahaan liyane; proses iki njupuk Panggonan loro ing markas Jepang lan ing Eropah lan divisi liyane. "Tujuane prasaja - kanggo nggawe sawetara proyek sing kita yakin bakal menehi pelanggan militer apa sing dijaluk saka kita sawetara wektu kepungkur."

wearables anyar Panasonic kang mestine adhedhasar teknologi Android, nanging perusahaan uga pengin nggawa sawetara teknologi basis Windows ana kanggo meja. Dheweke nggarap para pelanggan militer kanggo ngerti apa sistem teknologi sing bisa dipakai anyar sing kudu dirancang lan kepiye sesambungan karo peralatan liyane sing digunakake dening prajurit, kayata radio taktis sing nyambung kanthi otomatis menyang macem-macem piranti.

Akeh sing kudu dipikirake lan diputusake, teknologi kudu dikembangake kanthi kolaborasi karo organisasi sing beda-beda, nglibatake kabeh wong saka perusahaan induk menyang militer lan tim pangembangan internal. Thomas ujar manawa Panasonic bakal ngeculake macem-macem solusi sing bisa dipakai ing mangsa ngarep.

Putih prédhiksi pangembangan sing signifikan ing teknologi nirkabel ing taun-taun sing bakal teka. Getac ing tahap awal njelajah sawetara teknologi, utamane pangisi daya nirkabel, ing ngendi perusahaan kasebut nandur modal "dana abot." Dheweke uga ndeleng dhukungan pelanggan minangka tren sing jelas lan akeh, lan kanthi mangkono, Getac ngembangake manajemen piranti seluler asli, ing ngendi pelanggan bisa nglacak lan ngarahake kegagalan piranti prediktif utawa masalah menyang sistem kontrol. "Kita wis nyoba kesempatan kasebut ing lingkungan sipil lan saiki mikir babagan carane bisa nggabungake iki menyang bidang pertahanan."

Laptop ruggedized lan piranti komputasi liyane saiki dadi alat penting kanggo militer, sing kudu nggabungake tren komersial karo keamanan lan linuwih sing dibutuhake dening militer. Iki ditrapake kanggo hardware, software, lan sistem operasi. Amarga kacepetan pangembangan piranti komersial lan permintaan sing akeh kanggo sistem sing bisa dipakai, ing taun-taun sing bakal teka, produsen bakal kepeksa mikir babagan kasunyatan anyar, ngarahake akeh gaweyan kanggo nyukupi kabutuhan militer.
Pengarang:
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Operator
    Operator 27 September 2019 18:07
    -6
    Laptop / tablet sing bisa dipakai kanthi tampilan wingi ana ing bidang militer. Saiki lagi nyopir modul prosesor kanthi kaca tingal kasunyatan sing ditambah.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 27 September 2019 18:35
      +2
      Komputer kasar minangka alat penting kanggo prajurit.
      ngguyu .... ya, "Kalashmat" - iku sing penting kanggo prajurit.
      1. Prokletyi Pirat
        Prokletyi Pirat 27 September 2019 18:54
        -2
        Quote: Dedkastary
        Komputer kasar minangka alat penting kanggo prajurit.
        ngguyu.... ya, "Kalashmat" - iku sing penting kanggo prajurit.

        "prajurit karo bedhil mesin lungguh ing bushes" VS "prajurit karo kaca tingal-seni-target designators lungguh ing bushes" uga, lan marang wong-wong mau kolom wojo kendaraan. Ayo dadi prajurit pisanan sing nganggo bedhil mesin, lan aku bakal weruh suwene sampeyan ngguyu.....
        1. lopvlad
          lopvlad 27 September 2019 20:55
          +2
          Quote: Prokletyi Pirat
          prajurit karo kaca tingal seni-desainer lungguh ing grumbulan


          radiasi elektromagnetik lan kita duwe sipil rampung defenseless karo Bunch saka ora ana guna Gadgets non-makarya ing kanthong lan prajurit karo bedhil mesin bakal tetep prajurit ana.
          1. Prokletyi Pirat
            Prokletyi Pirat 27 September 2019 22:12
            -2
            Kutipan saka lotvlad
            radiasi elektromagnetik

            persis, persis, Aku mung ndeleng carane pasukan Amérika, nalika nyerang Irak, nggunakake bom elektromagnetik ing otomatis kolom dhewe. nanging sing utama beda, nanging sapa sing ngandhani yen kaca tingal bakal bisa digunakake ing kabeh wektu lan ora mung nalika pengintaian lan sebutan target?
            1. lopvlad
              lopvlad 28 September 2019 18:36
              0
              Quote: Prokletyi Pirat
              nyerang Irak nggunakake bom elektromagnetik


              yen Irak ing wektu iku wis dadi akeh elektronik marang kang bom elektromagnetik efektif, banjur Amerika bakal nutupi wilayah Irak karo wong-wong mau kaya salju nutupi bumi.
              Iku kaya drones, nalika lagi langka lan Piece barang, ora ana sing keganggu ngembangaken senjata kanggo numpes wong, lan saiki malah Gipsi India riveting senjata marang wong-wong mau.

              Quote: Prokletyi Pirat
              lan sing ngomong sing kaca tingal bakal bisa kabeh wektu lan ora mung ing wektu pengintaian lan target sebutan?


              lan sing ngomong bodho sing supaya piranti elektronik gagal saka cahya kanggo EMP, iku kudu diuripake?
          2. Lopatov
            Lopatov 28 September 2019 08:38
            +5
            Iku kabeh tembung gedhe.
            Lan wiwit jaman USSR, perwira artileri wiwit tuku kalkulator programmable. Dhuwitku... Pas PMK muncul karo kelingan "dingin".
            1. dgonni
              dgonni 28 September 2019 16:48
              0
              Minangka komandan batalyon ngandika marang perwira-perwira maju enom, LAZY! Lemah ngelingi meja? Jancok sampeyan kalkulator. Lan yen bledosan vigorous lan EMP? Nanging sing padha tuku iku bener!
              1. Lopatov
                Lopatov 28 September 2019 17:19
                +4
                Kutipan saka dgonni
                Minangka komandan batalyon ngandika marang perwira-perwira maju enom, LAZY! Lemah ngelingi meja?

                ringkih. Contone, kanggo 2S19, iki minangka volume sing kandel.
                1. dgonni
                  dgonni 28 September 2019 17:54
                  0
                  Lan sapa sing mbantah? Nanging dheweke, sawise Afghan kanggo anyelir, bisa maca ing negara grog. Unik.
      2. Kaldon48
        Kaldon48 27 September 2019 20:21
        0
        Ora ana tablet sing bisa ngganti sirah sing pinter, lan sekelompok pramuka sing ana ing mburi garis mungsuh meh ora bisa ngetung kabeh gadget kasebut nganti suwe, amarga, contone, kemungkinan ngisi ulang. Lan nalika pejuang kesel duwe pilihan apa sing luwih apik kanggo disimpen, laptop utawa sisa-sisa amunisi lan panganan kanggo weteng dhewe, aku bakal milih sing terakhir.
        1. maw
          maw 27 September 2019 21:22
          +1
          Setuju banget! Nalika sampeyan ngelingi Chechen pisanan lan R-159 karo "Sejarawan" ing mburi sampeyan, sampeyan ndredheg. Sawise sawetara kilometer liwat gunung, aku mung pengin njupuk mudhun slope. Banjur "Viola" muncul, karo kang tindak liwat gunung lan iku, sambungan mung karo panji lan utusan. opo
          1. igorbrsv
            igorbrsv 27 September 2019 22:15
            -1
            Aku wis mikir. Kaping pisanan, konstelasi satelit bakal dirusak. Roket ora bakal pinter banget. Ing endi warheads bakal mabur, ujar "Setan" wassat
            1. NordOst16
              NordOst16 27 September 2019 23:50
              +4
              Lan rudal ora mbutuhake rasi lintang satelit kanggo panuntun dhumateng. Rudal pelayaran - inersial + grater, lan balistik. - pandhu arah inersia + langit.

              Diubengi dening palisade rudal lan tentara ora dibutuhake. Napa tank, pesawat lan kapal, nalika sampeyan bisa langsung miwiti ICBM ing konflik utawa shooting. Shootout ing tapel wates? Teroris wis njupuk bangunan ing kutha? Mung ana siji jawaban kanggo kabeh - kita miwiti ICBM.
              Nanging, untunge, senjata nuklir mung digunakake kaping 2 lan ing wayah esuk katon. Banjur padha ora teka munggah karo apa-apa karo warheads nuklir, nanging lagi ngumpulake bledug ing gudhang lan malah yen padha ora bakal digunakake. Dadi kabeh barang sing kesasar iki cukup migunani kanggo para prajurit.
        2. Leomobil
          Leomobil 28 September 2019 11:23
          0
          Yeees! lan apa sing luwih penting ing wayah wengi - baterei kanggo sumber panas utawa cartridges?
          1. Operator
            Operator 28 September 2019 15:16
            +1
            Kanggo nglawan baterei kanggo cartridges padha karo sing terakhir kanggo jatah garing utawa, contone, bahan bakar diesel kanggo tank lan kendaraan tempur infanteri ngguyu
        3. dgonni
          dgonni 28 September 2019 16:51
          +1
          Smart bakal tetep sesambungan! Kanggo pilihan mung kanggo njaluk menyang titik evakuasi. Lan yen sampeyan mlaku kanthi weteng kebak, banjur SM ora bakal cukup a priori.
          P.S. Deleng apa delta digunakake ing Irak ing syarat-syarat komunikasi karo printah. Sampeyan bisa ndeleng panemuan sing ora nyenengake nunggu sampeyan!
          1. Operator
            Operator 28 September 2019 17:06
            +2
            Saiki padha aturan baterei carbotitate, plus konsumsi daya saka peralatan elektronik mudun saben taun amarga miniaturization saka basis komponen.

            Ing sisih liya, Rosatom janji bakal ngatasi masalah pasokan energi kanggo pasukan khusus, lan banjur kanggo infanteri ing salawas-lawase - kanthi nyebarake produksi baterei radioisotop nikel-63 kanthi kapasitas 50-60 taun ing Zhelezogorsk.
            1. frog
              frog 29 September 2019 10:13
              0
              Rosatom janji bakal ngrampungake masalah pasokan energi kanggo pasukan khusus

              Kanthi janji saka macem-macem ..... karakter, kita nindakake kanthi apik. Wiwit jaman Soviet ..... Ora apik banget karo implementasine .... Malah yen sampeyan nggunakake data mbukak. Mula, kanthi hormat marang Rosatom, XNUMX taun sabanjure kudu dijaga karo apa sing kita duwe. Lan ana kabeh ... ora nyenengake. Utamane yen sampeyan nganggep manawa perang ora dimenangake dening pasukan khusus, nanging dening mahr vulgar. Kanthi kabeh pakaryan, ana sawetara banget, lan padha ditugasake tugas ....
      3. Leomobil
        Leomobil 28 September 2019 11:55
        -2
        Kanthi bayonet-piso utawa setan? Aku bayonet-piso kudu bali menyang anyar "koloshmat" (dening mengeti - 70 taun ing rangking)! Apa bisa menang kanthi tablet ing pertempuran tangan-tangan-tangan (utawa ing tablet kanggo nggawe pinggiran kaya ing shovel sapper lan pena eseman apa sing bakal dipasang ing sisih - dig trenches). Nalika pungkasan sampeyan ndeleng prajurit urip, sayang? Aku ora bisa ngerti siji bab, carane bedhil serbu Kalashnikov bisa digunakake tanpa boots lan footcloths? opo (Darmabakti kanggo saksi saka sekte OUM-senrike!)
    2. lambert
      lambert 27 September 2019 22:59
      +1
      Quote: Operator
      Laptop / tablet sing bisa dipakai kanthi tampilan wingi ana ing bidang militer. Saiki lagi nyopir modul prosesor kanthi kaca tingal kasunyatan sing ditambah.


      Ing wiwitan pangembangan salah sawijining produk, kita dipeksa nggarap monitor mripat. Aku isih kelingan karo medeni. Siji jam kerja sajrone seminggu ora bisa maca apa-apa.
      1. Operator
        Operator 28 September 2019 15:27
        0
        Kacamata augmented reality Microsoft katon kaya kacamata ski

        https://youtu.be/IQQhPUKljLc

        Apple janji bakal ngeculake kaca tingal augmented reality ing ukuran biasa.
  2. zenion
    zenion 27 September 2019 18:11
    +4
    Mung banjur negara bisa ngomong babagan keamanan nalika nindakake kabeh saka A nganti Z. Aku urusan karo komunikasi ing tentara. More, soko dicocogake kanggo perang - Aku wis ora weruh.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 27 September 2019 18:36
      +1
      Kutipan saka zenion
      Mung banjur negara bisa ngomong babagan keamanan nalika nindakake kabeh saka A nganti Z. Aku urusan karo komunikasi ing tentara. More, soko dicocogake kanggo perang - Aku wis ora weruh.

      saka "nyali"? ombenan ya ... aku weruh sedulurmu karo kumparan ...
    2. Jagung
      Jagung 27 September 2019 18:50
      +2
      Mung banjur negara bisa ngomong babagan keamanan nalika nindakake kabeh saka A nganti Z.
      Kajaba iku, dheweke dhewe ora piye wae lan piye wae, nanging produk berkualitas tinggi lan modern, yen ora, luwih becik tuku saka wong-wong sing ngerti carane nindakake ora mung ing tembung.
    3. Zliy_mod
      Zliy_mod 27 September 2019 20:54
      +2
      Militer Ukraina akeh nggunakake tablet kanthi program kanggo artileri ing Donbass...
      Kajaba iku, drone ora mabur dhewe.
  3. amatir
    amatir 27 September 2019 18:28
    +4
    Siji-sijine komputer sing ora gampang kena virus, pulsa elektromagnetik utawa malah cangkir bir / kopi ing keyboard. Yen perlu, sampeyan bisa nglawan serigala sing bakal teka. apik
    1. mbah kakung
      mbah kakung 27 September 2019 19:22
      +4
      Quote: Amatir
      Siji-sijine komputer sing ora gampang kena virus, pulsa elektromagnetik utawa malah cangkir bir / kopi ing keyboard. Yen perlu, sampeyan bisa nglawan serigala sing bakal teka. apik
      Aku nitih "kalkulator" iki karo sedulurku uga ... mbah ngguyu, mbah kutuk ... aran
      1. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 27 September 2019 20:58
        0
        Ana uga mesin tambahan saka sistem "Felix" karo wiwitan bengkong ing sisih. Iku, yen perlu, bisa digunakake minangka gegaman saka tumindak shock-crushing.
  4. Operator
    Operator 27 September 2019 18:49
    -1
    Quote: Dedkastary
    "Kalashmat" - sing penting kanggo prajurit

    pribumi ngguyu
  5. undecim
    undecim 27 September 2019 19:08
    +4

    Komputer militer "portabel" pisanan MOBIDIC, USA, 1959.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 27 September 2019 19:25
      -2
      Kutipan saka Undecim

      Komputer militer "portabel" pisanan MOBIDIC, USA, 1959.

      bisnis iku ... nalika padha mbangun "paus putih", setengah bawana dadi kita ... sanadyan padha nyerahke gratis, nanging crita liyane.
      1. NordOst16
        NordOst16 27 September 2019 23:52
        0
        Inggih, sampeyan bisa ndeleng, iku ora dibangun muspra.
    2. undecim
      undecim 27 September 2019 19:56
      +4

      Lan iki komputer D17B saka roket Minuteman I, 1961. 1521 transistor, 6 dioda, 282 kapasitor lan 1116 resistor, bobot 504 kg, MTBF 32 taun.
  6. Klingon
    Klingon 27 September 2019 19:20
    0
    iku aneh sing penulis ora sebutno apa-apa bab sistem aman domestik lan hardware
    1. Artunis
      Artunis 28 September 2019 16:03
      0
      Sayange, ana apa-apa kanggo sebutno! Ing pangertèn sing ora ana sistem domestik (maksudku hardware, kahanan luwih apik karo piranti lunak) sing 100% digawe ing Federasi Rusia lan ora ana ing kahanan saiki. Nelangsa.
  7. Rostislav
    Rostislav 27 September 2019 21:25
    +2
    Review apik babagan produk Panasonic. Sedhih yen kita adoh saka pimpinan ing wilayah iki, ing babagan hardware lan piranti lunak
  8. Kanca Kim
    Kanca Kim 27 September 2019 22:42
    -2
    Kutipan saka: Rostislav
    review apik


    Tinjauan sing apik, rada murah, babagan para pegawe omah sing berkacamata saiki ora seneng karo program Khokhlyat kanggo seni. pitungan howitzer D 30:

    "Hacker Rusia saka grup Fancy Bear melu hacking aplikasi sing digunakake dening tentara meriem Ukraina kanggo petungan, miturut laporan dening analis CrowdStrike.
    Para ahli nemokake tetenger kanggo akses remot X-Agent, sing sadurunge digunakake dening Fancy Bear, ing paket kanggo smartphone lan tablet ing Android sing diarani "Popr-D30.apk"....Miturut pakar independen, sajrone telung taun kepungkur. , tentara Ukraina wis ilang 80 persen saka D-30 howitzers. Iki minangka proporsi kerugian paling gedhe ing antarane kabeh jinis peralatan lan artileri.


    https://meduza.io/news/2016/12/22/rossiyskih-hakerov-fancy-bear-zapodozrili-vo-vzlome-ukrainskogo-prilozheniya-dlya-artilleriyskih-raschetov


    Iku pendidikan:

    "Hacker Rusia" ora nuduhake kode
    http://www.compromat.ru/page_40630.htm
  9. kytx
    kytx 28 September 2019 09:06
    +1
    Artikel banyu padhet
  10. dgonni
    dgonni 28 September 2019 16:59
    +1
    Respect kanggo penulis! Nanging nyebabake rasa tegang yen mode kanggo piranti sing dilindhungi kasebut maju! 90% piranti sing diwenehake ing artikel kasebut dudu, nyatane, mung model militer. Ya, padha bisa digunakake ing mburi lan mbutuhake stabilitas, nanging ora ngarep-line. Apa sing diprodhuksi kanggo operasi tempur sing mimpin unit baris duwe piranti lunak dhewe lan protokol komunikasi sing beda. Lan adhedhasar sirkuit kelas militer. Nanging, ya, pancen ora bisa dirusak ing kahanan liar. Nanging upaya kanggo adaptasi kanggo panggunaan sipil ora nate sukses sanajan para penggemar. Kanggo kabeh iku beda ana, miwiti saka BIOS lan paling saka protokol exchange informasi. Ing tangan liyane, yen sampeyan spesialis kelangan, iki ora masalah, sampeyan bisa njagong liwat kode lan isih shove Windows menyang. Mung kinerja piranti iki bakal kaget banget. Iku ora dimaksudaké kanggo corel lan animasi liyane. Lan lelucon modern liyane, uga ora kuwat. Nanging arus utama pengin militer lan dilindhungi. Pabrikan bakal nggawe sampeyan vulgar ing Windows 10 kanthi rega 3-5 kaping luwih larang, nanging iku pilihan sampeyan.
  11. Operator
    Operator 29 September 2019 16:08
    -3
    Kutipan saka kodhok
    Pasukan khusus ora menang perang

    Ya, ya, ya - iku pasukan khusus sing menang perang lokal (ndeleng Suriah).
    1. mbah kakung
      mbah kakung 29 September 2019 16:39
      0
      Quote: Operator
      Kutipan saka kodhok
      Pasukan khusus ora menang perang

      Ya, ya, ya - iku pasukan khusus sing menang perang lokal (ndeleng Suriah).

      nul aviation.
      1. Operator
        Operator 29 September 2019 17:35
        0
        Artikel lan komentar mung babagan nglengkapi pasukan darat.

        Lan ya - ana videoconferencing karo Angkatan Laut lan Pasukan Rudal Strategis saliyane ngguyu
  12. trahter
    trahter 29 September 2019 19:37
    0
    Aku duwe kasempatan kanggo nyekeli laptop Getak-ovsky (X500) ing tangan (ing pass aku lunga menyang pegadaian, kanggo dipikir apa apik ana saka electronics, kadhangkala sampeyan bisa nyekel iku apik karo njamin).
    PRICE LIKE tiwas ing papan - £3600!!!
    Lan digunakake!
    Nanging miturut standar sipil, petani tengah, kanggo wesi.
  13. tukang nggrundel
    tukang nggrundel 12 Oktober 2019 16:41
    0
    Penting banget kanggo kita nggawe PLATFORM SOFTWARE UNIFIED kanggo militer:
    - Kulawarga sistem operasi khusus (sing dipercaya, aman) kanggo server, komputer, piranti sing bisa dipakai. Kalebu sistem operasi wektu nyata (RTOS/RTOS) kanggo ngatur sistem kritis. Kanthi kemampuan kanggo port kanggo prosesor desktop / server lan kanggo solusi "tertanam" adhedhasar mikrokontroler, FPGA.
    - Fasilitas latihan kanggo personel operator ing platform piranti lunak sing padha karo sistem kasebut.
    - Alat pangembangan (perpustakaan sing bisa diperluas, alat verifikasi program, lsp.)
    - Adhedhasar arsitektur fleksibel (nggunakake bus data terpadu, plug-in panas-pluggable).
    - Basa "kanvas" universal, ing ndhuwur sing programer gampang nggawe basa khusus domain khusus (DSL), sing ngidini nutupi kabeh "konteks winates" saka "area subyek" tartamtu (ing terminologi piranti lunak Domain Driven). metodologi pembangunan) Desain, DDD) lan "transparan" (sedhela, cetha, cetha) njlèntrèhaké prilaku saka wilayah subyek sing gegandhengan. Ing kasus iki, kode DSL diterjemahake kanthi otomatis dening sistem pemrograman menyang perintah ing basa universal.
    Pendekatan iki kasil ditindakake nalika nggawe piranti lunak kanggo sistem MTKS Energia-Buran. Banjur programer ngadhepi gelombang panjalukan kanggo owah-owahan (Change Request, CR) ing logika piranti lunak kontrol saka macem-macem subsistem saka insinyur (engineer mesin, cryogenics, listrik, "manajer", spesialis ing sistem support urip, etc.) dheweke ngerti yen luwih gampang nggawe lan njaga SISTEM PEMROGRAMAN DASAR sing kompak lan kuwat. Ing ndhuwur sing insinyur pembangunan / pelaksana / teknologi NOT-programer ("programmer-teknologi") bakal bisa nulis program dhewe ing syarat-syarat wilayah subyek, cepet debug lan ngganti prilaku sistem sing. Saka programer dhewe endlessly nyunting kode ing basa universal, mrodhuksi "patches lan crutches". Ngalami kesulitan gedhe amarga programer ora ngerti rincian saben subyek tartamtu sing mbutuhake otomatisasi. Deleng "Buran" lan basa pamrograman DRAKON, https://old.computerra.ru/readitorial/418507/).
    Ing sawetara kasus, algoritma teknologi dikenalake dening "programmer-technologists" langsung ing wangun tabel, diagram, sing diarani. "dragon-schemes" (ndeleng https://drakon.su/; "Basa visual DRAKON lan aplikasi ing industri roket lan ruang angkasa, obat-obatan lan wilayah liyane. Laporan video dening V. Parondzhanov", https://habrahabr.ru /post/180709/).
    Pendekatan sing padha digabungake ing kulawarga GOST kanggo piranti lunak kontrol kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir (contone: GOST IEC R 60880-2010, GOST R IEC 61508-3-2012). Industri tenaga nuklir ngerti banget babagan biaya kesalahan lan biaya pangembangan piranti lunak jangka panjang nalika ngetrapake sistem sing kompleks lan heterogen kaya pembangkit listrik tenaga nuklir. GOSTs iki kanthi tegas nyatakake yen kanggo njlèntrèhaké logika sing rumit, manéka warna lan bisa diganti saka area aplikasi, sadurunge basa universal (kayata Ada, C / C ++ / Qt, Java, Python, lan sapiturute), kudu diwenehi preferensi. menyang "basa kanthi variasi winates", "basa khusus domain" (DSL). Sing ngidini program ing babagan area aplikasi sing diwenehake, ing "mode sing dilindhungi" (kanthi kontrol otomatis struktur lan parameter sing ora bener).
    Nyilikake jarak pangerten antarane insinyur proses lan pangembang piranti lunak.
    Penyatuan sistem, aplikasi lan piranti lunak layanan, prinsip umum kanggo input algoritma teknologi, bakal ngidini:
    - Ngurangi jumlah kegagalan lan kacilakan sing disebabake piranti lunak
    - Ngurangi wektu kanggo konfigurasi lan komisioning sistem,
    - Nggampangake operasi jangka panjang lan modernisasi,
    - Standarisasi pangembangan piranti lunak kanggo kabeh area aplikasi (Tentara, Angkatan Laut, Angkatan Udara) lan konteks aplikasi (perencanaan lan manajemen operasi; manajemen lan ngawasi sistem: energi, dhukungan urip, pertempuran, informasi, logistik, lsp.),
    - Standarisasi pelatihan spesialis-operator (nggunakake simulator sing bisa diprogram universal)
    - Radikal nyuda biaya ing kabeh tahapan.
    Desain Domain Driven sing wis kacathet, metodologi pangembangan piranti lunak DDD bisa dadi pitulungan gedhe babagan iki.
    Sing, nyatane, minangka refleksi saka prinsip umum Teknik Sistem (Rekayasa Sistem) kanggo pangembangan, implementasi lan operasi piranti lunak. Yaiku, Teknik Sistem kanthi metodologis njamin efisiensi nggawe sistem teknis sing rumit lan gedhe ing jagad sajrone 30-40 taun kepungkur.
    Peranan spesifikasi industri sing relevan (MIL-SPEC) kanggo hardware lan piranti lunak uga penting banget.
  14. tukang nggrundel
    tukang nggrundel 17. november 2019 11:06
    0
    Ing tutugan saka topik, mesthi, iku arang banget penting kesatuan komputer, input lan tampilan tegese. Iki minangka conto saka publikasi informatif: "Andrey Terekhov:" Sampeyan bisa ngomong kaya sing sampeyan seneng yen Amerika luwih apik, nanging mobil kita ora tau rusak "", https://habr.com/ru/company/dataart/blog /468073/
    Ing taun 1984, pameran "Komputer ing Tentara Soviet" dianakake ing Moskow. Lumrahe aku teka. Luwih saka 200 jinis komputer ditampilake ing kana, ora kalebu cipratan cilik. Lan apa 200 komputer? Iki minangka 200 sistem operasi, 200 set suku cadang lan peralatan. Ing tembung liyane, sampah. Ing Amerika, banjur ana siji kendaraan nimbali standar - Interdata 8/32. siji! Lan siji basa dhasar yaiku Ada. Lan Uni Soviet sugih duwe 200 mobil, lan nyoba kanggo mbantah wong. Aku ngomong kaping pirang-pirang ing departemen pertahanan Komite Pusat CPSU ing Moskow: "Ayo nggawe mobil siji." "Andrey, aja ngganggu," wangsulane aku kanthi sopan nanging tegas.
    Ana "Bronya" - stasiun telpon dhasar saka tentara Soviet. Wis telung mobil beda. Siji kanggo ngalih, liyane kanggo manajemen jaringan, katelu kanggo nggarap operator. Kanthi sistem komando sing beda, kanthi sistem operasi sing beda, telung set perwira kudu dilayani. Sewu nomer kabeh - stasiun cilik! Telung komputer - endi sing cocog? Lan nalika aku nyoba sumpah, dheweke ujar maneh: aja ngganggu.

    Babagan "Sugih USSR" muni kaya sarcasm pait. Lan Rusia, ing kahanan defisit anggaran lan kekurangan kesempatan sing ana ing USSR (ora ana industri IT sipil sing mandiri, ora bisa mangkat kerja ing negara liya - kaya utawa ora, wong-wong wis ngupayakake awake dhewe. Komplek militèr-industri) kudu nyimpen.
    Lan kutipan liyane:
    Kenangan sing nglarani, lan sing paling njijiki, kita kerja ing kendaraan militer sing mambu. UK1010, SUVK SS, SUVK SM. "Neva", digawe ing Kyiv - paling njijiki. Kabeh padha tahan goyang, garing, lonjakan daya. wesi apik, mung kanggo wong iku mokal kanggo program.
    Punika "Neva", contone. Kanggo dheweke, ora mungkin program karo tangane, lan nggawe penerjemah umume bakal mati. Kita nggawe udakara 15-20 penerjemah silang - iki minangka unsur teknologi kanggo nyingkirake mesin militer kasebut. Kita bisa ing komputer ES, banjur kita kakehan karo cross-translator menyang kode mesin liyane, lan ngalih menyang. Iki uga minangka kemajuan gedhe sing ditindakake.

    Bisa uga dikandhakake kanthi emosional, Terekhov banget subyektif, tembung-tembunge kudu dianggep kritis, nanging iki aku nulis babagan iki. sistem pemrograman terpadu. Aku dhewe ngerti wong-wong sing ing institusi riset liyane saka USSR padha melu ing karya padha (!) - padha nulis salib-translators kanggo kabèh "zoo" iki! Lan saiki mbayangno ukuran bencana ing skala kabeh USSR (departemen, lembaga riset lan biro desain, dipisahake kanthi rahasia - duplikasi karya iku monstrous). Iki minangka bantahan biasa yen USSR minangka pemilik sing efektif - ora, ora.

    Artikel terus: Andrey Terekhov (terus): "Nalika ujar manawa kita ana ing mburi Amerika ing salawas-lawase, aku mangsuli: "Aja ngenteni!", https://habr.com/ru/company/dataart/blog/470017/