Review militèr

Armory of the Doge's Palace in Venice

46
O angsa kutha, banyu lan srengenge, sedulur!
Turu, kaya ing susuh, ing antarane alang-alang, ing antarane lempung

Lagune sing ngrawat lan ngasuh sampeyan,
Minangka kabeh sejarawan lan tamu ngomong.
Henry Longfellow. Venesia. Terjemahan dening V. V. Levik


Museum militer ing Eropah. Mbokmenawa, kedadeyan kasebut sajrone pangembangan sejarah sing ana ing saben kutha gedhe ing Eropa "Armouries" utawa ing paling pesawat saka abad tengah gaman lan waja. Lan nyebar ing tengah laguna, Venice - kutha ing pulo, uga ora ana sing istiméwa. Uga nduweni Armory dhewe, sing ngemot barang berharga sajarah koleksi senjata lan waja saka kapentingan gedhe. Nanging ing kene ora ana ing museum utawa ing kraton, nanging dibangun ing abad kaping 1309 - 1424, nanging ing jero Istana Doge, para panguwasa paling dhuwur ing Republik Venesia, sing wiwit dibangun ing endi wae ing XNUMX, lan rampung luwih saka a abad mengko - ing XNUMX! Yaiku, iki minangka bangunan sing sejatine abad tengahan, lan mulane basis koleksi uga wis lawas banget lan didokumentasikake minangka wis ana ing abad kaping XNUMX. Nanging, kok kaget? Jaman iku ora ayem, komplotan ora umum, dadi malah para panguwasa luhur ing republik kudu tansah duwe gaman.


Pameran salah sawijining aula Gudang Senjata Istana Doge


Mula, ora nggumunake manawa gudang senjata kraton dumunung ing jejere Balai Dewan Agung, supaya manawa ana "gangguan", para anggota dewan kasebut bisa langsung nyengkuyung lan gabung karo barisan. pembela kraton. Lan iki minangka tambahan kanggo keamanan dhewe, sing, yen ana ancaman serangan, uga kudu digabung karo arsenalotti - buruh sing trampil banget saka galangan kapal Arsenal, sing cedhak. Dadi ing kraton banjur akeh gaman, perlu, lan disimpen ing kamar iki kanthi sampurna. Ing jaman Republik, Dewan Sepuluh malah milih wong sing tanggung jawab khusus sing mriksa kondisi senjata sing disimpen ing kono (iki, kanthi cara, kanggo pitakonan kenapa senjata lan waja ora teyeng ing museum kasebut! ), Lan tugase kalebu ijol-ijolan karo koleksi liyane lan akuisisi waja ing bengkel Belluno, Bergamo, Brescia lan malah saka Nuremberg. Negara gegaman uga dikelola dening papat pengrajin khusus, sing wiwit abad kaping 1585 ngawasi keamanane. Mboko sithik, ing "musium negara" iki, kang tansaya sugih ing beyo saka sumbangan, bequeathed warisan lan piala saka taun perang, koleksi macem-macem lan kadhangkala apik tenan obyek padha. Contone, ana mangkok sing digawe saka sungu, sing bisa ngerteni racun ing isi sing diwutahake, lentera perak gedhe kanthi piring kristal watu, sandhangan sutra sing disumbangake menyang Doge dening duta besar Jepang ing taun 1600 bebarengan karo pedhang katana, Piece saka Beludru Golden dikirim ing 1556 Shah Persia, lan malah lukisan "Saint Mark". Nglindhungi lawang menyang gudang senjata yaiku lawang cedar sing gedhe banget, digawa saka Libanon ing taun XNUMX kanthi gratis.


Pameran nganggo pedhang tangan loro, helm morion lan tameng Turki sing dijupuk


Nyolong, rampokan lan requisitions saka taun sakteruse Ngartekno suda properti saka Armory, nanging isih duwe luwih saka rong ewu macem-macem jinis senjata lan waja.


Ing njaba, eksposisi katon sugih banget lan, luwih-luwih, dirancang kanthi apik.


Tiba Republik ing 1797 (lan kudu ditekanake yen ing wektu iki Doges wis mrentah Venesia kanggo persis 1100 taun, saka 697 kanggo 1797) mimpin kanggo kasunyatan sing kabeh panggonan saka Armory wis ditutup, lan obyek sing. sing ana ing kono dibuwang ing rong. Lan dibukak maneh kanggo umum mung ing taun 1923. Sawetara lukisan saka iku rampung ing Museum Correr, nanging kabeh senjata tetep ing Istana Doge.


Ing guo kraton ana kabeh "alas" kolom sing ditinggalake saka restrukturisasi, lan, sing bisa dideleng kanthi jelas, kabeh duwe dekorasi sing beda!



Column nutup munggah



Lan iki carane dibangun ...



Lan ing sakubenge kita kesandhung ing gambar singa ...


Nah, saiki wis kenal karo sejarahe Gudang Senjata Kraton Doge, ayo padha dolan sedhela menyang kraton lan nyoba ndeleng kabeh.


Ing plataran kraton ana iki ... cast sumur tembaga, saka kang ing sasi adoh padha tak banyu banget sedhep lan kadhemen, kang operator banyu digawa saka awal esuk kabeh liwat Venice!


Entrance menyang Istana Doge dibayar lan biaya 20 euro, lan sakperangan alesan kertu Federasi Wartawan Internasional uga ora sah ing kene. Kaya ing paling museum ing Rusia. Ya, dadi ... Nanging, ana diskon gedhe kanggo wong sing umure luwih saka 65 taun lan wong enom ing umur 18 taun, mula nyedhiyakake sertifikat pensiun (sing duwe) utawa paspor luwih dhisik, banjur biaya ngunjungi kraton bakal mudhun. kakehan kanggo sampeyan, nanging kanggo "anak" bakal rampung free.

Dekorasi arsitektur plataran. Ngomong-ngomong, iki sing ana ing ngarep kita,
iku bagéan saka Katedral St Mark, kang klebu ing plataran saka Doge kang Palace.


"Stairway of the Giants", dijenengi amarga patung-patung sing nghias


Nang kraton ana plataran gedhe saka ngendi sampeyan bisa ngujo arsitektur internal lan akeh reca, lan banjur mudhun menyang guo, ngendi kabèh alas kolom kapapar sing ndhukung galeri kraton ing sasi. Sawise panas Venetian suffocating, kita mung ora pengin ninggalake kene, nanging kita munggah ing undhak-undhakan lan miwiti njelajah latar kraton saka paling unik - Great Dewan Hall - bale paling gedhe tanpa ndhukung ndhukung langit-langit sawijining, ora. mung ing Venice, nanging ing saindhenging Italia. Dimensi bale pancen nyengsemaken: dawane 54 meter, ambane 25 meter, lan saka lantai nganti langit-langit 15 meter. Sing terakhir iki mung striking ing kamulyan, iku mung sawetara jenis kegilaan ukiran, gilding lan lukisan. Bale gedhe banget nganti ngenggoni kabeh sayap kidul kraton. Nanging, ana akeh kamar - salah siji sing luwih mewah tinimbang liyane - saka kabeh kemewahan iki mung ... nggumunake.


Balai Dewan Agung



Ing dais iki ana dhampar lan kursi doge kanggo enem anggota Dewan Cilik. Ing mburine ana Paradise, salah sawijining lukisan paling gedhe ing donya dening Jacopo Tintoretto lan putrane Domenico, sing dicet ing taun 1590.


Armory of the Doge's Palace in Venice

Lan iki katon kaya Balai Dewan Agung ing lukisan dening Joseph Heinz the Younger (1678)


Nanging ... sawise panah, sampeyan bakal cepet utawa mengko nemokake dhewe ing Armory, kang kasusun saka sawetara aula rada gedhe. Dheweke dihias maneh ing tradhisi Venetian sing paling apik", yaiku, kanthi megah lan malah mewah, nanging ... kanthi cara sing paling tradisional, yaiku, kabeh pameran ana ing etalase kaca. Mulane, iku umume mokal kanggo nimbang waja saka ksatria ing rinci kene, lan kanggo gegaman ... iku banget nyenengake kanggo motret liwat kaca. Aku kudu maca manawa akeh pengunjung ora diidini njupuk foto dening para menteri ing aula. Secara pribadi, aku ora kudu ngatasi iki, nanging, dibandhingake karo Armory sing padha ing Wina, angel banget kanggo nindakake karya fotografer ing kene, sanajan pameran sing dipamerake ing kene pancen menarik banget.


Kursi sing prasaja nanging padhet saka anggota Dewan Sepuluh



Lan langit-langit sing luar biasa mewah - kabeh iki minangka interior Istana Doge!



"Ngalih saka bale menyang bale, wong pindhah menyang kene ..." Utawa, akeh wong!


Punika kamar nomer 1, dikenal minangka "Kamar Gattamellat", awit iku ing waja saka condottiere misuwur Erasmo da Narni (1370-1443), sing njabat Republik Venesia lan duwe julukan mboten umum iki. Sawise kabeh, apa tegese, ora ana sing ngerti nganti saiki. Kasunyatane yaiku "gatta" yaiku "kucing", lan "melata" yaiku "sarang madu". Lan kepiye sampeyan nerjemahake frasa aneh kasebut? "Kucing Madu"? A Petunjuk saka ... "licik" sing condottiere iki, padha ngomong, "nyeleh sweetly, nanging turu hard"? Utawa iku "kucing warna madu"? Amarga dheweke nganggo helm sing dihiasi patung kucing emas ing sirahe? Nalika taun 1437 da Narni dadi panguwasa ing Padua, Donatello sing misuwur ngukir patung jaran sing misuwur. Nanging, nggambarake Gattamelata kanthi sirahe ora ditutupi, tegese ora bisa verifikasi pernyataan kasebut.


Armor saka Gattamelata: biru peteng bluing lan ukiran karo gilding



Ing kene iki "jaran kayu" sing aneh banget. Lan pitakonan langsung muncul: ing ngendi pelana, lan liya-liyane? Yaiku, nilai kognitif saka "pameran" kasebut meh padha karo nol!


Ing total, ing jendhela kaca ing bale iki ana limang penunggang ing waja ksatria, nanging mung loro sing lungguh ing "nyata", yaiku, jaran voluminous, bebarengan karo saddles lan kabeh amunisi perlu. Kanggo telung boneka jaran liyane, ketoke ora cukup, lan wong Italia sing pinter nglebokake tokoh kayu sing rata ing panggonane. Asli, nanging miskin lan banget… provinsi. Iku misale jek kaya museum sugih, lan kuwi "tokoh miskin".


A helem turnamen unik kanggo waja sztechzoig. Mung luwih gedhe, malah luwih abot lan kuwat tinimbang helm sing padha saka koleksi gudang senjata Wina ing Istana Hovburg. Lan katon ing lampiran kang kanggo cuirass? Iku bakal tahan hit langsung dening projectile, ora kaya tumbak. Lan dadi ketok yen wong Venesia sing sugih pengin mati ing turnamen malah luwih murah tinimbang wong Jerman sing luwih brutal!


Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Armor Knightly lan non-knightly saka Arsenal Imperial Wina
Armor saka "jaman sunset". Arsenal Imperial Wina
Sawijining dina ing Arsenal Imperial Wina
Museum Sejarah Angkatan Laut Venesia. Wisata menyang Hall of Ships
Museum Maritim Lady of the Mediterranean
Akeh lan akeh wong wesi. Sawijining dina ing Museum Tentara ing Paris
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pesawat
    pesawat 4 Oktober 2019 18:13
    +5
    Matur nuwun, kita ngarep-arep terus.
  2. Albatross
    Albatross 4 Oktober 2019 18:17
    +5
    Kelanjutan tema museum sing ditunggu-tunggu.
    Aku ora bakal ngunjungi - supaya aku bakal maca lan ndeleng)
    1. kaliber
      4 Oktober 2019 19:39
      +5
      Aja manawa kanggo ngunjungi! Sapa sing nemokake gol kanggo awake dhewe, cepet utawa mengko bakal ngerti!
      1. Albatross
        Albatross 4 Oktober 2019 20:08
        +1
        Pancen bener
        Muga-muga
      2. Wildcat
        Wildcat 7 Oktober 2019 07:02
        +2
        hi
        Oh, akeh acara turnamen sing ora sampeyan potret ing kana ... ngguyu

  3. tlahuicol
    tlahuicol 4 Oktober 2019 18:34
    +3
    Kutha ing pinggir segara Vedenets mulya ...
    Waja saka Gattamelata mung wow! Ora kaya iki Maximilian utawa Milan show-off. Iku felt sing kanggo kasus serius padha Cut apik Kaendahan sing kasar
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Oktober 2019 19:31
      +3
      Alas, Ivan, waja turnamen. Ing ngisor iki, ing jaran kayu - pertempuran.
  4. bubalik
    bubalik 4 Oktober 2019 18:42
    +4
    ana iki ... sumur tembaga
    ,,, nanging ora ana loro?
    1. kaliber
      4 Oktober 2019 19:40
      +3
      Kanggo jujur, aku ora bakal ngomong. Dadi sibuk...
    2. undecim
      undecim 4 Oktober 2019 19:43
      +6

      Ya, ana loro.
  5. Balai Kota
    Balai Kota 4 Oktober 2019 19:04
    +5
    kucing madu"? A Petunjuk saka ... "licik" sing condottiere iki, padha ngomong, "nyeleh sweetly, nanging turu hard"? Utawa iku "kucing warna madu"?
    loro bener)
    1. Balai Kota
      Balai Kota 4 Oktober 2019 19:44
      +5
      Jambul helmne pancen dihias karo sosok kucing warna madu.Lan ing klambi keluargane (duwe pilihan 4), ana kucing.Biografine.
      Giovanni Eroli ngaku yen julukan kasebut amarga dheweke licik kaya kucing, nanging luwih akeh studi modern nggandhengake julukan kasebut karo jeneng ibune.
  6. Balai Kota
    Balai Kota 4 Oktober 2019 19:25
    +2
    Nalika taun 1437 da Narni dadi panguwasa ing Padua, Donatello sing misuwur ngukir patung jaran sing misuwur.

    Dheweke dudu panguwasa Padova, lan patung Donatello digawe sawise dheweke mati kanthi prentah saka randha.
  7. undecim
    undecim 4 Oktober 2019 19:40
    +8
    Contone, ana mangkok sing digawe saka sungu, bisa ngerteni racun ing isi sing diwutahake.
    Crita populer babagan alicorn, sungu unicorn, sing nyebar ing saindhenging Eropah meh nganti wiwitan abad kaping XNUMX lan dipercaya kabeh wong nganti para raja. Mulane, pasugatan kuwi minangka atribut indispensable saka wong sugih.
    Ing antarane panguwasa Eropa, sungu unicorn misuwur minangka hadiah negara. Ing taun 1533, Paus Clement VII maringi Francis I saking Prancis kanthi sungu ingkang dipundamel saking emas padet. Ivan the Terrible duwe staf sing digawe saka sungu siji. Philip II Spanyol duweni rolas staves iki. Habsburgs sijine siji sungu ing scepter ditutupi karo watu larang regane. Christian V saka Denmark entuk tahta sungu unicorn.
    Narwhal paling asring tumindak minangka sumber sungu.
    Wong-wong sing mlarat kudu puas karo bubuk sungu, lan sing ora duwe dhuwit kanggo bubuk kasebut, mesthine ora kena racun.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 4 Oktober 2019 19:56
      +4
      Kutipan saka Undecim
      , lan wong-wong sing ora duwe dhuwit kanggo wêdakakêna ora mungkin keracunan.

      Yen mung pangan.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 4 Oktober 2019 20:04
        +2
        Sing luwih umum nalika ora ana kulkas lan standar kebersihan luwih saka kondisional)
        1. hohol95
          hohol95 4 Oktober 2019 22:47
          +2
          Sing luwih umum nalika ora ana kulkas lan standar kebersihan luwih saka kondisional)

          Utamane nalika gelut.
          Museum Tentara Swedia wis akeh pemandangan karo figurines prajurit lan sipil. Salah sawijining adegan - wong wadon ngukir rombongan jaran setengah bosok - minangka penghormatan kanggo kasusahan warga sipil nalika Perang Telung Puluh Taun!
        2. Kaldon48
          Kaldon48 4 Oktober 2019 22:48
          0
          Banyu saka sumur tembaga mesthi larang, lan meh ora ana sing nggunakake kanggo ngumbah awak.
          1. Balai Kota
            Balai Kota 4 Oktober 2019 23:03
            +2
            Ana akeh sumur ing Venesia. Ing taun 1322, 50 dibangun. Ing taun 1424, 30 liyane. Ing abad kaping 18, ana 157 "" sumur umum lan ewonan sumur pribadi.
  8. kaliber
    4 Oktober 2019 19:44
    +5
    Ora ngerti. Matur nuwun kanggo klarifikasi. Ing buku saka ngendi iki dijupuk, lan iki minangka pandhuan kanggo arsenal, ditulis kaya ngono.
    1. Balai Kota
      Balai Kota 4 Oktober 2019 19:57
      +3
      Nyatane, dheweke dudu prajurit sing hebat, lan kekalahan asring kedadeyan amarga wong-wong Padowan sawise Donatello nggawe patung guyon yen dheweke dudu komandan, nanging jarane sing dheweke mlayu saka perang)
      Dheweke dadi misuwur amarga patung kanggo ngurmati awake dhewe tinimbang kanggo urusan militer. Miturut cara, iki minangka patung pisanan sing ngadeg kanthi kapisah minangka monumen lan dudu bagean saka arsitektur utawa dekorasi panguburan. Lan kanthi cara, waja ing museum mung mesthine duweke, nanging iki kasunyatan sing ora bisa dipercaya. Ana gambaran saka waja nyata lan potret ing Firenze, wong iku sehat, waja dumadi saka 139 bagean bobot watara 46 kg lan dhuwuré 202 cm.
      1. Kaldon48
        Kaldon48 5 Oktober 2019 02:06
        0
        Ing sandhangan kaya mengkono, dheweke mbokmenawa bobote 200 kg, jaran miskin, sepira angel kanggo dheweke.
  9. kaliber
    4 Oktober 2019 19:45
    +4
    Kutipan saka Undecim
    lan wong-wong sing ora duwe dhuwit kanggo bubuk ora mungkin keracunan.

    Ha ha ha!
  10. lele
    lele 4 Oktober 2019 19:53
    +4
    Ya ... Kemewahan Istana Doge, sanajan ing foto, rada akeh banget, lan foto-foto kasebut apik banget. Vyacheslav -- matur nuwun! hi
  11. undecim
    undecim 4 Oktober 2019 20:04
    +4
    Lan ing sakubenge kita kesandhung ing gambar singa ...

    Ora ana sing nggumunake. Singa Saint Mark, sing makili Saint Mark the Evangelist, digambarake minangka singa swiwi sing nyekel Kitab Suci, minangka simbol kutha Venesia lan Republik Venesia. .
    1. Balai Kota
      Balai Kota 4 Oktober 2019 20:18
      +2
      Kutipan saka Undecim
      nyekel Kitab Suci

      Iki ora Kitab Suci lan mung "buku" ngendi tembung ditulis kang dinuga malaekat ing wangun singa disambut St Mark nalika rawuh "PAX TIBI MARCE EVANGELISTA MEVS."
      1. undecim
        undecim 4 Oktober 2019 21:31
        +2
        Ana ikonografi kabeh ing tema buku ing cakar singa, amarga ana gambar karo prasasti liyane, lan kanthi buku sing ditutup, lan tanpa buku.

        Lan kabeh subtleties iki duwe interpretasi lan makna dhewe.
        Contone, buku sing mbukak tegese nalika singa digawe, kutha kasebut ing jaman tentrem, lan yen ditutup, malah singa sing duwe pedhang, mula nalika perang. Nanging ana interpretasi liyane uga. Bener, buku kasebut dhewe. "Versi kanonik" yaiku Kitab Suci utawa Injil Markus. Aku nggawa dheweke.
        1. Balai Kota
          Balai Kota 4 Oktober 2019 21:54
          +2
          Iki minangka interpretasi populer, "pop", yen bisa dakkandhakake, nanging ora cocog karo kasunyatan.
          Giorgio Aldrighetti, L'araldica lan il leone ing San Marco. Le insegne della provincia di Venezia, Marsilio, Venezia 2002
          1. undecim
            undecim 4 Oktober 2019 22:03
            +2
            Ya, Republik Venesia ora tau codified simbol sawijining, kabeh adhedhasar tradisi. Ayo nganggep yen aku ndhukung dheweke.
  12. undecim
    undecim 4 Oktober 2019 21:45
    +1
    Nang kraton ana plataran gedhe saka ngendi sampeyan bisa ngujo arsitektur internal lan akeh reca, lan banjur mudhun menyang guo, ngendi kabèh alas kolom kapapar sing ndhukung galeri kraton ing sasi. Sawise panas Venetian suffocating, sampeyan mung ora pengin ninggalake kene
    Sawetara pengunjung ing kraton iki kapenuhan raos diametrically nentang lan siap kanggo keno panas sembarang, mung kanggo njaluk adoh saka kraton lan cellars sawijining, ing kono uga pakunjaran.
    1. undecim
      undecim 4 Oktober 2019 21:51
      +1

      Ana uga apartemen sing kurang nyaman.
      1. bubalik
        bubalik 4 Oktober 2019 21:54
        +2
        ,,, Inquisition dumunung ing ngendi?
        1. undecim
          undecim 4 Oktober 2019 22:07
          +1
          Luwih kaya Pengadilan Tinggi.
          1. Balai Kota
            Balai Kota 4 Oktober 2019 22:17
            +3
            Proses Inkuisisi ana ing kapel San Teodoro, lan pakunjaran ana ing ruang paling ngisor Istana Doge, ing ngendi pengadilan pidana umum sing diarani Signori di Notte al Criminal.
            1. undecim
              undecim 4 Oktober 2019 22:24
              +3

              Swasana ing wektu kasebut dijaga kanthi tliti.
              1. Balai Kota
                Balai Kota 4 Oktober 2019 22:29
                +3
                Malah tali). Supplizio della corda minangka metode pemeriksaan standar saka pengadilan sing saiki. Iku aneh yen ing antarane kejahatan, bebarengan karo klasik kaya mateni nyolong lan rudo pekso, ana uga "curiosities" kayata nari ing wayah wengi.
                1. bubalik
                  bubalik 4 Oktober 2019 22:44
                  +1

                  ,,, telung pakunjaran, Piombi, Pozzi lan Carcheri dianggep pancen dipercaya. Nanging, ing kabeh sejarahe, siji tahanan bisa lolos kanthi wani, meh fantastis. Iku Giacomo Casanova
                  opo ya
                  1. Balai Kota
                    Balai Kota 4 Oktober 2019 22:58
                    +4
                    Kutipan saka bubalik
                    Nanging, ing kabeh sejarahe, siji tahanan bisa lolos kanthi wani, meh fantastis. Iku Giacomo Casanova

                    Fantastic banget. Lan siji-sijine sumber informasi yaiku Casanova dhewe. Sing seneng nghias petualangane)
  13. datur
    datur 5 Oktober 2019 00:59
    +1
    HM APA yen mung Kaisar sing menang !! lan ora Bunch saka bandit saka Eropah?
  14. Tur
    Tur 5 Oktober 2019 05:51
    +1
    Jeneng condottiere, jejuluk "Gattamellata" (kucing flattering), ditampa kanggo ngedol pedhang kanggo wong sing mbayar luwih.
    Erasmo da Narni bisa uga ora dadi salah sawijining jenderal sing paling pinunjul, nanging dheweke minangka pimpinan militer sing berpengalaman sing jujur ​​nindakake tugase. Sawisé metu saka ngisor, kang setya njabat Florence, papacy, lan ing sepuluh taun pungkasan kang urip dadi kapten jenderal, yaiku, Panglima ing pangareping pasukan darat Republik Venesia. Amarga sifat alus lan nyindiran, sing ngelingake kanca-kancane karo kucing sing ngusir mangsa, dheweke entuk julukan Gattamelata, sing bisa diterjemahake minangka Kucing Madu (salah sawijining pilihan terjemahan).
  15. Eduard Vaschenko
    Eduard Vaschenko 5 Oktober 2019 07:18
    +3
    Sugeng enjing Vyacheslav Olegovich!
    Matur nuwun kanggo Istana Doge.
    sugih Venetian padha malah kurang gelem mati ing turnamen saka Jerman luwih brutal

    Aku pengin nambah - kasugihan Venice digawe mung thanks kanggo perang: perdagangan, lan banjur riba - jalaran saka kasunyatan sing sudagar Venetian njupuk metu pedhang ora kurang saka timbangan.
  16. kaliber
    5 Oktober 2019 10:03
    +2
    Kutipan: Eduard Vashchenko
    sudagar Venetian njupuk metu pedhang ing paling minangka asring timbangan.

    Carane apik sampeyan ngandika: sedhela, figuratively lan ... exhaustively!
  17. Talgarets
    Talgarets 6 Oktober 2019 09:44
    0
    Iku misale jek kula sing waja Gattamellat ing gaya belongs kanggo jaman mengko saka condottiere urip. Aku connoisseur banget, nanging ing 14-15 abad ana liyane bgandins digunakake. Lan helm kanggo waja kaya arme, lan ing jaman condottiere, padha nganggo liyane bascinets. Senajan, sepisan maneh aku mbaleni, Aku connoisseur banget
  18. Wildcat
    Wildcat 7 Oktober 2019 07:18
    +2
    hi
    Kayane ana 2 helm turnamen:
  19. NF68
    NF68 7 Oktober 2019 14:52
    0
    Kaya dongeng.
  20. Stormsdruttin
    Stormsdruttin 10 Oktober 2019 14:47
    0

    Nyatane "gatta" iku "kucing"

    Sing nggumunake, bentuk pommel saka pedhang kranjang tradisional Venesia (schiavons) kanthi bentuk sirah kucing sing digayakake apa wae disambungake karo julukan Erasmo da Narni iki? Pedhang ing foto kasebut minangka jaman mengko, nanging ing jaman Narni, skyavon wis digunakake.