Review militèr

Tonka-machine gunner. Algojo wanita sing ditemokake kanthi ora sengaja

86
Ing September 1978, Antonina Ginzburg, controller saka pabrik garmen, tindak bisnis menyang departemen personel. Nanging pas ing dalan, wong-wong nganggo sandhangan sipil nyedhaki dheweke. Wong wadon tuwa sing ora ketok dicekel, sing dheweke dhewe ora kaget. Telung puluh telu taun, Tonka, penembak mesin, ngenteni kedadeyan kasebut.




Lokot algojo


Mung setahun sing diarani. Republik Lokot, wilayah semi-otonom ing mburi Wehrmacht, kang kalebu wolung distrik Oryol, Bryansk lan Kursk wilayah dikuwasani dening Jerman. Ing kene, ing mangsa panas 1942, "proyek test" Nazi diluncurake kanggo nggawe struktur pamrentahan kanggo masa depan Reichskommissariat "Muscovy". Kolaborator terkenal Bronislav Kaminsky mimpin pamrentahan mandiri Lokot.

Mantan anggota CPSU (b), diusir saka partai ing taun 1935 amarga ngritik kolektivisasi, Kaminsky njabat kaping pirang-pirang ing pengasingan. Panggonan pungkasan ing ngendi dheweke diasingake ing wiwitan taun 1941 yaiku desa Lokot, sing banjur dadi wilayah Oryol (saiki dadi bagean saka wilayah Bryansk). Ing kene Kaminsky kerja minangka kepala teknologi ing pabrik penyulingan lokal.

Tonka-machine gunner. Algojo wanita sing ditemokake kanthi ora sengaja 4 Oktober 1941 Lokot dikuwasani dening Nazi. Kaminsky langsung lunga menyang sisih penjajah lan diangkat dadi wakil walikota Konstantin Voskoboinik. Ing wektu sing padha, dheweke uga dadi wakil Voskoboinik ing Partai Sosialis Rakyat Rusia, digawe dening sing terakhir. Tentara Rakyat Pembebasan Rusia (RONA) uga dibentuk, sing unit-unite melu ing serangan kontra-partisan saka pasukan Nazi. Nalika Konstantin Voskoboinik tatu mati dening partisans, Kaminsky nggantèkaké minangka pangareping burgomaster saka swadaya Lokot.

Ing wiwitan taun 1942, ing wilayah Lokt ana bocah wadon enom. Jenenge Antonina, Tonya. Dheweke mung 22 taun - Antonina Makarovna Makarova, kang jeneng mburi bener Parfenova utawa Panfilova, lair ing Maret 1, 1920 ing kulawarga petani gedhe. Ing sekolah, sakperangan alesan, guru, tanpa mriksa, nulis Parfyonova (Panfilova) Makarova - dening patronymic. Tonya nampa paspor kanggo jeneng iki, lan banjur tiket Komsomol.

Nalika perang wiwit, cah wadon lunga menyang ngarep minangka sukarelawan. Dheweke dadi barmaid lan perawat ing Tentara Merah, nalika operasi Vyazemskaya dheweke dicekel Jerman, nanging mlayu lan ngumbara liwat alas kanggo sawetara sasi karo kancane, prajurit Tentara Merah Nikolai Fedchuk. Nanging banjur saperangan tindak menyang desa Red Well, ngendi kulawarga Fedchuk urip. Ing kana, prajurit Tentara Merah ninggalake Tonya lan bocah wadon kasebut ngubengi desa kanggo sawetara wektu, melu prostitusi. Pungkasane, wong-wong desa sing ora marem ngeterake bocah wadon kasebut metu saka Sumur Merah lan Tonya tekan ing Lokot, ing kana dheweke nerusake pendhudhuke sing biyen amarga ora duwe pengarep-arep.

Ana, ing Lokta, Tonya Makarova teka ing markas kolaborator Bronislav Kaminsky. Petugas Jerman sing padha karo polisi tambahan Lokot nawakake Tonya gaji lan kamar ing peternakan kandang jaran lokal. Nanging kudu mlebu layanan lan nindakake tugas khusus - kanggo njupuk sing dipenjara lan tahanan. Tonya sarujuk. Dheweke diwenehi bedhil mesin lan, sadurunge eksekusi pisanan, dheweke dipompa karo vodka supaya dheweke ora wedi. Nanging kanggo kaping pindho, Antonina ora perlu ngombe alkohol sadurunge eksekusi wong Soviet sing ora luput.

Kanggo mangerteni babagan teror sing diluncurake dening para pengkhianat sing dipimpin dening Kaminsky ing wilayah Republik Lokot, cukup kanggo nuduhake yen "pembom bunuh diri" dikirim menyang Antonina ing kelompok 27 wong meh saben dina. Kadhangkala Antonina, sing diarani "The Thin Machine Gunner" ing polisi tambahan Lokot, kudu nindakake tugas getih kaping telu saben dina.

Antarane sing dijupuk ana partisans sing tiba ing tangan saka Jerman, anggota kulawargané, uga mung sipil sing kaleksanan kanggo pelanggaran cilik utawa kanggo intimidasi. Makarova ora ngremehake yen sawise eksekusi dheweke ngilangi barang-barang sandhangan sing disenengi saka mayit. Secara total, "Tonka the machine gunner" nembak udakara 1500 wong.

Syphilis disimpen saka panangkaran Soviet


Layanan angel saka algojo meksa Tonka penembak mesin golek panglipur ing alkohol. Sawise nindakake tugas resmi, dheweke lunga menyang klub lokal, ing ngendi dheweke ngombe karo tentara Jerman lan "makarya part-time" minangka pelacur. Ing kana, Tonka, penembak mesin, kena sifilis. Nalika penyakit algojo dikenal, wong Jerman ngirim dheweke menyang rumah sakit lapangan.

Nalika Makarova dirawat ing rumah sakit, pasukan Soviet kasil ngluncurake serangan balik. Tanggal 5 September 1943, Tentara Abang mbebasake Lokot. Nanging pengkhianat Tonka mesin-gunner wis ora ana ing desa ing wektu iku.

Sajrone perawatan, Tonya dadi nyonya kopral Jerman sing dadi juru masak. Dheweke meneng-menengan njupuk cah wadon ing konvoi menyang wilayah Polandia. Nanging ana kopral mati, lan Tonya dikirim dening panguwasa Jerman menyang kamp konsentrasi dumunung ing kutha Koenigsberg.

Ing taun 1945, sakcepete sadurunge Kamenangan Agung, Tentara Abang njupuk Koenigsberg. Tonka Makarova nyebut dhéwé minangka perawat Soviet sing njabat wiwit taun 1941 nganti 1944 ing batalyon sanitasi kaping 422. Dheweke diwenehi ID militer sing dicolong saka perawat sing nyata lan, amarga kebingungan jaman perang, entuk kerja minangka perawat ing rumah sakit Soviet.

Dadi henchman lan perek Nazi saka Republik Lokot ora mung nylametake nyawane, nanging uga dilegalake ing status kehormatan perawat ing rumah sakit militer Soviet.

Prajurit garis ngarep lan garwane prajurit Tentara Merah


Perawat enom kasebut ngerti banget yen dheweke kudu luwih nglindhungi awake dhewe. Mulane, nalika sersan enom Viktor Ginzburg, sing tatu nalika nyerang Koenigsberg, ketemu dheweke, dheweke langsung sarujuk kanggo proposal kanggo omah-omah, lan sawetara dina mengko saperangan mlebu. Alamiah, Makarova njupuk jeneng bojone - Ginzburg. Saiki ora ana sing percaya yen perawat garis ngarep, garwane prajurit Tentara Merah sing tatu saka Ginzburg asale saka Yahudi, bisa ngladeni wong Jerman.

Prajurit Tentara Merah Viktor Ginzburg asal saka kutha Polotsk ing Belarus. Kabeh kulawargane, wong Yahudi miturut warga negara, dipateni dening Nazi nalika pendudukan. Ginzburg sengit marang Nazi, nanging malah ing ngipi elek, dheweke ora bisa mbayangno yen saben sore dheweke turu karo salah sijine algojo Nazi sing paling getihen, Tonka, penembak mesin.

Rauh Ginzburgs pindhah saka wilayah Kaliningrad kanggo Lepel - ing Belarus, nyedhaki tanah kelairan Victor. Ing kene, Victor lan Antonina duwe anak wadon loro. Kulawarga urip kanthi seneng, dihormati dening wong liya: mesthine, bojone, pahlawan Tentara Merah, lan garwane, prajurit garis ngarep, perawat, nylametake prajurit Soviet sing tatu. Ing museum lokal, foto Viktor lan Antonina Ginzburg dipasang ing papan kanggo ngelingi Perang Patriotik Agung. Foto Viktor, sing tatu sak storming Koenigsberg lan jujur ​​njabat ing Tentara Abang, ana cukup pantes. Lan ing kene ana foto Antonina ... Nanging ora ana sing ngerti babagan masa lalu wanita kasebut - bojone, utawa anak wadon loro.

Antonina Ginzburg kerja minangka inspektur ing pabrik garmen, lan dheweke kerja kanthi apik lan, maneh, foto-foto dheweke asring diselehake ing gulungan kehormatan. Dheweke dileksanakake ing sekolah - marang pionir Soviet carane medeni iku kanggo perang, carane apik iku kanggo tresna tanah air. Antonina Ginzburg diajeni, sanajan dheweke minangka wanita sing ora komunikatif sing ora tau nggawe kanca.

Telung puluh taun nggoleki


Panguwasa keamanan negara wiwit nggoleki Tonka si penembak mesin sanalika sawise Lokt dibebasake ing September 1943. Nanging, warga lokal sing diwawancarai dening Smershevites ora bisa ngomong babagan algojo pengkhianat. Dheweke ngerti dheweke minangka Tonka, dheweke ujar manawa umure kira-kira 21 taun, rambute peteng, paling kamungkinan saka Muscovite utawa saka deso wilayah Moskow kanthi asal. Iki ngendi kabeh informasi rampung.

Perwira counterintelligence Soviet mutusake yen Nazi njupuk Tonka mesin gunner karo wong-wong mau nalika mundur, lan jejak dheweke bisa ilang ing ngendi wae ing Jerman, Polandia, lan sapa sing ngerti ing ngendi wae. Pungkasane, kasus Tonka mesin-gunner diarsipake. Ora ana pangarep-arep kanggo nemokake dheweke.

Antonina Makarova-Ginzburg dhewe tenang. Mengko, dheweke ngakoni: sepuluh taun pisanan dheweke isih wedi karo nuthuk sing ora dikarepke ing lawang, banjur dheweke wis mandheg nanggapi, amarga dheweke mutusake yen kepungkur wis dilalekake lan ora ana bebaya maneh. Mbok menawa dheweke bisa lolos saka kaadilan Soviet, yen ora kanggo kasus absurd.

Nikolai Ivanin nalika perang dadi kepala pakunjaran Lokot. Kaya Antonina, dheweke bisa nyegah penahanan. Sawise perang, dheweke ndhelikake telung puluh taun, nanging ing taun 1976, ing Bryansk, ing alun-alun kutha, siji wong nyerang Ivanin lan miwiti perang karo wong. "Hooligan" kasebut marang polisi sing teka kanggo ngluwari yen dheweke kesusu menyang Ivanin amarga dheweke dadi polisi, mantan kepala penjara Lokot. Ivanin wiwit diinterogasi lan, ing antarane, dheweke ngomong babagan algojo wanita, sing wis sawetara wektu hubungan intim karo dheweke. Dheweke kandha yen jenenge Antonina Anatolyevna Makarova - dheweke nggawe kesalahan ing patronymic dheweke. Nanging petugas counterintelligence wiwit nggoleki Makarova.

Kita mriksa udakara 250 warga Uni Soviet kanthi umur sing cocog (lair 1918-1923) kanthi jeneng Antonina Makarov. Nanging Tonka mesin-gunner ora ana ing antarane. Pancen, nalika lair, dheweke direkam dening Parfenova (Panfilova), lan sawise nikah dheweke nampa jeneng Ginzburg.

Iku ketoke sing nasib maneh mesem ing pengkhianat - perwira counterintelligence wis arep mateni panelusuran, nalika kanca tartamtu Makarov ngisi kuesioner kanggo lelungan ing luar negeri ing 1976 padha. Ing kuesioner, Makarov nunjukake enem sadulur, nandheske yen dheweke kabeh duwe jeneng Parfyonovs (Panfilovs), kajaba adhine Antonina Ginzburg, sing dicathet minangka Makarova minangka bocah wadon.

Kasunyatan sing aneh nggegirisi para perwira KGB. Dheweke mriksa Antonina Ginzburg. Nanging dheweke dadi wanita sing dihormati - veteran Perang Patriotik Agung, perawat rumah sakit, lan malah nikah karo wong Yahudi Tentara Merah. Nanging, padha mutusaké kanggo mriksa Antonina Ginzburg. Petugas keamanan negara enggal-enggal mangkat menyang Lepel. Dheweke nyetel pengawasan wanita kasebut, nanging seminggu sabanjure dheweke dicopot.

Penangkapan lan eksekusi


Kanggo setahun wutuh, perwira counterintelligence diklumpukake data ing Tonka penembak mesin. Antonina Ginzburg ditimbali menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer Lepel, diduga kanggo ngisi data kanggo menehi ganjaran minangka veteran. Tonka mesin-gunner, rakulino kanggo manungsa waé kuwi, seng di tuduh apa-apa. Nanging ing registrasi militer lan kantor enlistment, ing guise saka pegawe, pejabat counterintelligence ngomong karo dheweke. Dheweke ora bisa ngandhani lokasi unit militer ing ngendi dheweke njabat, miturut ID militer dheweke. Dheweke ora mangsuli pitakon babagan jeneng komandan. Nanging malah iki dudu bukti - sampeyan ora tau ngerti, sawise kabeh, wong wadon umur sewidak taun, lan perang rampung luwih saka telung puluh taun kepungkur. Ya, lan akeh sing pengin mbusak acara sing nggegirisi kasebut saka memori.

Nanging dheweke terus nonton Antonina. Ing Juli 1978, perwira KGB nggawa menyang Lepel minangka saksi pembantaian ing Lokta, sing weruh lan ngenali Antonina saka jendhela. Banjur padha nggawa saksi loro maneh. Kabeh mau uga nuding Antonina, banjur Chekist mutusake kanggo njupuk dheweke. Antonina nanggapi kanthi tenang marang penahanan kasebut. Dheweke ngerti sebabe dheweke dicekel, nanging dheweke ngarep-arep supaya kabeh bisa lolos - 30 taun kepungkur, akeh polisi sing wis diampuni. Nanging, ora ana statute watesan kanggo penjahat perang kayata Tonka penembak mesin.

Victor Ginzburg, nalika dheweke ngandhani sing bener babagan bojone, njupuk anak wadon loro lan ninggalake Lepel ing salawas-lawase ing arah sing ora dingerteni. Dheweke kaget amarga bojone dadi algojo Nazi sing mateni siji setengah ewu wong Soviet. Tonka, penembak mesin dhewe dihukum pati lan ditembak tanggal 11 Agustus 1979.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
russian7.ru
86 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tihonmarine
    tihonmarine 30 September 2019 05:36
    + 28
    Tangane ora munggah nulis komentar, mung medeni.
    1. McAr
      McAr 30 September 2019 05:59
      + 11
      Kutipan saka tihonmarine
      Tangane ora munggah nulis komentar, mung medeni.

      Adhedhasar crita elek iki, film apik banget seri "The Executioner".
      1. 210okv
        210okv 30 September 2019 06:28
        + 55
        Sayange wong lanang sing duwe anak. Ora nyana iki.. Aku ora ngomong babagan korban musim gugur iki ...
        1. Nicholas S.
          Nicholas S. 30 September 2019 09:48
          + 24
          Quote: Ilya Polonsky
          cah wadon Hung watara ing desa kanggo sawetara wektu, melu prostitusi
          Kepiye carane penulis mbayangake?
          Ora perlu nggawe heroine saka wanita kanthi wektu tundha perkembangan, kaya sing ditindakake ing seri Russophobic sing ngapusi ing saluran Ernst. Kabeh luwih banal. Amarga dheweke bodho, dheweke dicathet ing sekolah kanthi jeneng "dalan" lan dewan desa-milisi ngetokake paspor. Iki bisa kedadeyan ing desa.
          Nalika Fedchuk ninggalake dheweke, dheweke ndhelikake sawetara wektu karo wong wadon lokal. Sing ndhelikake prajurit Tentara Abang minangka regu tembak. Aku ngaso, panganan dhewe - luwih maju, yen ora liwat ngarep, banjur alas karo partisans ora adoh. Nanging Tonka kejiret polisi. Dheweke ora nyerah marang wanita sing njaga dheweke. Dheweke menehi kesaksian sawise perang. Kaping pisanan, polisi nggunakake Tonka ing kandang kanthi cara iki, banjur dheweke nemokake cara kanggo menehi tunjangan - ora ana wong sing pengin kerja minangka algojo. Nalika, sawise kamenangan ing Kursk Bulge, ngarep dipindhah kanthi cepet, Tonka, minangka kader terkenal, lagi diobati sifilis ing rumah sakit Jerman ing Bryansk. Kanthi rumah sakit lan dievakuasi. Aku kepengin weruh saka sumber apa sing penulis njupuk rincian liyane, utamane babagan kamp konsentrasi - kepiye carane dheweke tekan biografi kasebut? Sawise perang, dheweke ora ndhelikake akeh - dheweke njaga hubungan karo sederek. Mula, sadulur kasebut ngetik data nyata nalika ngisi aplikasi kanggo budhal. KGB diwajibake mriksa. Ora ana ketepakan ing babagan iki. Dheweke nindakake kabeh kanthi ati-ati. Tonka gelem kerja sama karo investigasi, percaya yen ing 35 taun bakal kaya apa dheweke - loro utawa telung taun. Penyidik ​​​​KGB, sing ngelingi iki, nandheske yen dheweke ora dikembangake kaya ngono - mula ana ing sirahe. Ing sidhang, 152 wong diwenehi dheweke. 1500 wong - iki kabeh ing kuburan ing farm kandang jaran. Contone, nalika ninggalake, padha dijupuk kabeh pakunjaran, nanging ing wektu sing padha Tonka ora ana maneh ing Lokta - dheweke lagi dianggep.

          PS. Kasus penembakan kasebut ditindakake dening Makhnovist "kepala departemen penyelidikan militer" Pratsyuk. Pejuang Tentara Merah, Voskoboinik Ukrainia sing gabung karo Sosialis-Revolusioner, rampung ing Lokot kanggo pemukiman "konco minus". Penyimpangan Bolshevik Volksdeutsch Kaminsky diasingake ing kene. Sampeyan ora entuk disonansi kognitif nalika diarani Rusian!!! Pembebasan!!! Rakyat!!! Tentara!!!?? Yen sampeyan ndeleng pimpinan lan komandan liyane - pengkhianat sing direkrut ing kamp konsentrasi, wong sing terlantar. Wong lokal kono.. Aku ngomong putu saka pejabat "RONA" iki, buruh bawah tanah paruh waktu, aku pitutur marang kowe. Simbah nalika nyerang ana ing pakunjaran Gestapo (GFP). Dheweke uga nyoba nembak dheweke, nanging sebagian gagal lan ora duwe wektu.
          Boten kados batalyon Galician Ukrainia lan Baltik Schutzmannschaft, kang padha Originally subordinate kanggo SS, lan mulane melu pembantaian, polisi Kaminsky padha subordinated kanggo layanan mburi tank kapindho Wehrmacht lan ora dadi ala paling gedhe kene. Teror lan pemusnahan wong-wong kita ing kene luwih akeh melu rong divisi Magyar. Polisi Kaminsky dikurangi dadi brigade lan subordinatif ing SS sing wis ana ing Lepel.
          1. TAMBU
            TAMBU 30 September 2019 12:03
            +4
            ya ... meh dadi wong suci ... kaya kabeh wong suci sing padha, dheweke dicekel lan ditembak dening gebny getih kanggo apa-apa ... aku kaya putu saka tahanan ing kamp konsentrasi Mauthausen, aku' m nyritakake putu saka pengkhianat ... sing mbah kakunge dadi wong suci lan pisanan dipasrahake marang perbudakan, lan banjur dilebokake ing Jerman kanggo mati ing kamp konsentrasi ... kabeh mau ora ana gunane ... praktis ...
            1. Nicholas S.
              Nicholas S. 30 September 2019 14:12
              + 15
              Kutipan saka TAMBU
              Aku kaya putu saka tahanan ing kamp konsentrasi Mauthausen putu pengkhianat Aku ngomong

              Kanggo karakter sing duwe pikiran sing ana ing avatar, aku bakal mbaleni apa sing daktulis: simbahku minangka buruh lemah. Kanggo pikiran film-kartun maneh: mbah kakungku makarya minangka Stirlitz ing RONA. Dheweke ora nyerah, ora lungguh ing kamp konsentrasi. Ing pakunjaran Gestapo, kaya Stirlitz, dheweke ora suwe - matur nuwun marang Gusti Allah, wektu kita teka. Bapakku nglawan RONA minangka partisan. Kamenanganku dicedhak dening tumindak nyata, lan ora ngentekake wektu ing ngendi wae.
              Mulane, aku kasengsem ing topik iki lan ngerti luwih jero, lan aku ngerti minangka lokal, lan minangka putrane sing melu, luwih apik tinimbang penulis VO. Miturut pendapatku, Polonsky, sing sadurunge Volodin lan Skomorokhov, nyedhaki topik kasebut kanthi cepet. Sawetara kuburan massal ditemokake ing wilayah distrik RONA, kalebu. luwih gedhe tinimbang sing - ing farm kandang jaran. "Merit", Sejatine, ing Magyars. Dipercaya yen ing pemakaman iki mung ana tahanan penjara kabupaten, sing ana ing peternakan kandang jaran iki. Apa ora kabeh babagan 1500 dijupuk dening Tonka, Aku menehi siji saka panjelasan. Kasunyatan bilih paten pinaten 152 wong digawa menyang pengadilan ora whiten dheweke ing sembarang cara. Amarga ngiyanati lan mateni wong siji iku ngiyanati lan mateni. Penyidik ​​​​KGB ora mung kaget karo tembung "apa sing bakal kelakon kanggo aku iki - loro utawa telung taun," nanging uga "apa salah, aku nindakake tugas sing ditugasake." Tonka wis keterbelakangan perkembangan wiwit cilik, nanging ora mung pikirane sing kusam, nanging uga moralitas, moralitas lan liya-liyane. Iku ora narik ing karismatik pengkhianat-algojo, supaya - ugliness bodho. Ora kaya sewu algojo sing dilatih ing kamp konsentrasi Travniki - kabeh jinis sukarelawan lan "pahlawan ukronation" Demyanyukov.
              1. TAMBU
                TAMBU 30 September 2019 16:02
                -3
                Dadi kudune luwih cetha. Aku maca maneh kiriman sampeyan kaping telu lan ora ana "pekerja bawah tanah part-time" ing kana ... sanajan supaya ora melu "karakter" sing menehi kritik marang wong kanthi avatar ing taun 2019, aku bakal langsung ngakoni manawa. , iki aku ora nggatekake. Nanging - Aku pengin sampeyan wektu sing padha kanggo njagong metu ing kamp konsentrasi. Ing umur 14 taun. Pisanan, kerja minangka Ostarbeiter sajrone sawetara taun, banjur, sawise ngiyanati sel ing pabrik, sawise Gestapo, rampung ing kamp pati. Apa sampeyan bakal njagong metu? sampeyan karakter jahat Nikolay S. ... ana apa-apa liyane kanggo nambah.
                1. Nicholas S.
                  Nicholas S. 30 September 2019 17:30
                  0
                  Kutipan saka TAMBU
                  Ing umur 14 taun. Pisanan, kerja minangka Ostarbeiter sajrone sawetara taun, lan sawise ngiyanati sel ing pabrik, sawise Gestapo, mungkasi ing kamp pati. Apa sampeyan bakal lungguh metu? Sampeyan karakter jahat Nikolai S.
                  crita apik tenan. 1. Mauthausen dudu kemah pati, nanging kemah kerja biasa, luwih-luwih pribadi. Pamilik mbutuhake buruh. Iku wis barak paukuman pati No.. 20, mung kategori rada beda saka kothak paukuman mlebu. 2. Ing umur 14 - lan ing Gestapo, lan ora ing Kripo. Kayane mbahmu kuwi gagah prakosa, awit ing umur iku wis diidentifikasi minangka penjahat politik kabeh, dudu penjahat. 3. Aku ora duwe simpati marang wong-wong sing nggawe pedhang fasis nglawan USSR, nglawan Tentara Abang, nglawan bapak-bapak lan simbahku. Aku ora bisa nahan awakku dhewe. Oke, padha nyolong saka wilayah kita miturut pesenan, nanging luwih adoh ing sisih kulon, luwih akeh sukarelawan sing nyerah marang propaganda. Ing Galicia, umume dianggep alami kanggo nyopir menyang Euroreich kanggo kerja part-time. Apa sing saiki ana ing jaman modern, apa sing ana ing jaman Hitler. 4. Aja isin aku karo kasunyatan sing mbahmu makarya kanggo Nazi, sanajan, mbok menawa, dening pasukan. Ora ana sing bisa dibanggakake ing kene. 5. Ing RONA padha nelpon nalika umur 16 - padha ora ana sing nelpon. Sawetara wulan sadurunge, bapakku lunga menyang partisan. Ana mesthi ana pilihan. Simbahmu nggawe pilihan sing beda.
              2. Petrogradets
                Petrogradets 30 September 2019 23:56
                +1
                Kutipan: Nicholas S.
                simbahku dadi buruh lemah. Kanggo pikiran film-kartun maneh: mbah kakungku makarya minangka Stirlitz ing RONA. Dheweke ora nyerah, ora lungguh ing kamp konsentrasi. Ing pakunjaran Gestapo, kaya Stirlitz, dheweke ora suwe - matur nuwun marang Gusti Allah, wektu kita teka. Bapakku nglawan RONA minangka partisan.

                Apa aku ngerti umur sampeyan?
          2. Okolotochny
            Okolotochny 30 September 2019 17:31
            +1
            Simbah nalika nyerang ana ing pakunjaran Gestapo (GFP).[i] [/ i]

            Miturut cara, GFP utawa Geheimfeldpolizei dudu bagean saka struktur Gestapo !!!
            1. Nicholas S.
              Nicholas S. 30 September 2019 18:59
              +1
              Kutipan: Okolotochny
              Geheimfeldpolizei menyang struktur Gestapo ora mlebu!!!

              "Polisi lapangan rahasia (Geheime Feldpolizei) wiwit Januari 1942 resmi subordinasi menyang departemen IV RSHA (Gestapo). Ing basa gaul tentara Jerman, GFP diarani "Wehrmacht Gestapo" (Gestapo der Wehrmacht), uga "Field Gestapo" utawa "Feldgestapo" (Feldgestapo)"
              1. Okolotochny
                Okolotochny 30 September 2019 20:13
                +1
                Aku maca lan maca sing GUF ana subordinate kanggo counterintelligence militèr. Malah ana pangkat tentara.
                Kita nggunakake macem-macem sumber.
              2. Dik
                Dik 10 Oktober 2019 00:38
                +1
                Kawruh sampeyan babagan topik kasebut (lan ora mung iki) pancen nyengsemake. Sejarawan militer? Utawa amatir?
                Sayange, kita ora bisa nambah sampeyan dadi kanca
          3. Sergey Mikhailovich Karasev
            Sergey Mikhailovich Karasev 1 Oktober 2019 14:46
            0
            Penyimpangan Bolshevik Volksdeutsch Kaminsky diasingake ing kene.

            Bronislav Kaminsky... Mbokmenawa, Nanging, Kutub, dudu Volksdeutsche.
          4. snerg7520
            snerg7520 2 Oktober 2019 16:20
            -1
            Kutipan: Nicholas S.
            wanita kanthi wektu tundha pangembangan


            Ya, lan sawise perang, kanthi kekurangan wong, wong Yahudi Viktor Ginzburg ora nikah karo wong Yahudi, nanging wanita Rusia kanthi wektu tundha perkembangan?
            Menapa malih, dheweke sukses minangka pelacur, lan iki ana ing kahanan pendhudhukan, nalika sembarang wong wadon gampang diakses dening invaders lan policemen - kok nglampahi dhuwit ing perek bodho Tonka mesin gunner karo wektu tundha pembangunan?
            Nuwun sewu, kula mboten pitados.
      2. Senapan70
        Senapan70 30 September 2019 07:25
        + 10
        Acarane apik lan menarik kanggo ditonton. Plot menarik, spektakuler, aku seneng karo Tolstoganova minangka aktris. Nanging aku rumangsa yen ing film kasebut dheweke nyoba "manungsakake" dheweke [Tonka], kanggo nuduhake kasusahan mental sing angel lan perjuangan internal, lsp. Supaya sing nonton simpati lan getun, umume. Aku mbaleni, aku panginten.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 30 September 2019 08:40
          +4
          Kutipan saka Gun70
          Nanging aku rumangsa yen ing film kasebut dheweke nyoba "manungsakake" dheweke [Tonka]

          Iku mokal kanggo humanize, amarga perang break wong mudhun kanggo kewan ing wayahe. (ora kabeh, nanging kabeh gumantung ing kahanan) lan iki ora dianggep maneh. Aku weruh dhewe.
        2. McAr
          McAr 30 September 2019 14:53
          +1
          Kutipan saka Gun70
          Nanging aku rumangsa yen ing film kasebut dheweke nyoba "manungsakake" dheweke [Tonka], kanggo nuduhake kasusahan mental sing angel lan perjuangan internal, lsp. Supaya sing nonton simpati lan getun, umume.

          Ing tangan siji, lagi ngomong, kasempatan ndadekake maling maling. Wong jahat sing paling jahat yaiku bocah cilik sing manis.
          Ing sisih liya, iki minangka tren umum. Ing bioskop Soviet, yen sampeyan scoundrel, banjur, minangka aturan, sampeyan scoundrel ing kabeh. Lan kanthi bener - pendidikan ana ing sistem koordinat apik-ala. Ing bioskop saiki, penonton mung kepeksa simpati karo karakter negatif, de dheweke uga wong. Humanization, whitewashing saka ala bakal bali kanggo kita kabeh.
          1. Serg Koma
            Serg Koma 10 Oktober 2019 05:14
            0
            Kutipan saka McAr
            Humanization, whitewashing saka ala bakal bali kanggo kita kabeh.

            "Anak saka generasi sabanjure" wis ana ing rangking ... Ing wusana, siap-digawe "Tonka-mesin gunners", ora gendéra, ora kelairan, ora moralitas ...
            09.10.2019 - 10: 18
            Tumindak vandalisme sing nyata ditindakake ing Ussuriysk. Loro wong sing ora dingerteni najisake Flame Eternal, sing ana ing Victory Square.
            Ing wayah esuk tanggal 7 Oktober, rong wong sing ora dingerteni mbuwang bumi saka amben kembang sing cedhak ing Eternal Flame, sawise iku padha urinated bebarengan ing tugu. Kabeh iki njupuk ora luwih saka rong menit.
            Iki dilaporake dening kantor berita lokal UssurMedia, sing nemtokake manawa polisi saiki nyinaoni rekaman video kamera pengawasan dalan sing ana ing pusat perbelanjaan lan stasiun bis, sing dituju para vandal. Kasunyatan vandalisme dikonfirmasi dening administrasi kutha.
            Kedadeyan kasebut direkam dening kamera pengawasan dalan. Dideleng saka cathetan, para vandal umure ora luwih saka 20 taun.
    2. figwam
      figwam 30 September 2019 07:29
      +7
      Ana sawetara dokumenter
      1. neri73-r
        neri73-r 30 September 2019 11:25
        +8
        File kasebut ora tau dipasrahake menyang arsip, ditundha, lan telusuran operasional ditindakake. Kantor ngerti carane bisa, lan miturut Hukum - pisanan kanggo mbuktekaken, lan banjur kanggo nahan.
        Iki dipasrahake menyang arsip sawise eksekusi.
    3. Proxima
      Proxima 30 September 2019 22:01
      +2
      Kasunyatan yen "wanita" iki ora apik karo sirahe. Wis diselidiki, iki "heroine" kasengsem ing gaji saka pengawas ing pusat tahanan pra-sidhang, kang bakal golek proyek sawise short term. Dheweke mikir yen dheweke bakal diwenehi wektu sing cendhak amarga resep taun. Nanging ora, Tonka the Machine Gunner mimpin triumvirate mung telung wanita ing USSR (Makarov, Ivanyutina, Borodkin), sing ditembak dening putusan pengadilan.
  2. serg.shishkov2015
    serg.shishkov2015 30 September 2019 05:55
    + 12
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut, kita kudu ngerti babagan fakta sejarah kita
  3. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 30 September 2019 06:03
    + 24
    Victor Ginzburg, nalika dheweke ngandhani sing bener babagan bojone, njupuk anak wadon loro lan ninggalake Lepel ing salawas-lawase ing arah sing ora dingerteni.

    Mdaa ... sing paling aku simpati ... kanggo urip nganti pirang-pirang taun karo wong sing ditresnani lan ngerti yen dheweke dadi algojo lan pembunuh ... sampeyan kudu ngrasakake.
    Carane wong bisa niru opo ... kanggo manggon ing antarane wong-wong normal nganti pirang-pirang taun lan ora tau ngeculake lan ora nyerah
    Inggih, Tonka mesin-gunner entuk apa sing pantes ... kaya sing kudu ditindakake karo wong-wong bajingan kasebut.
    1. ora utama
      ora utama 30 September 2019 23:42
      +1
      Quote: LYOKHA padha
      Sing padha LYOKHA (Aleksey)

      Iku mung medeni lan gawe kaget! Aku elinga ing awal 70s kita wis veteran kinurmatan saka Perang Donya II. Aku ora ngerti sebabe, nanging aku mulih menyang Belarus lan ing kana dheweke ngenali dheweke minangka polisi. Aku ora ngerti rincian (aku sekolah SD banjur), nanging padha dihukum kula kanggo 15 taun.
      1. karabas
        karabas 1 Oktober 2019 21:17
        0
        Aku wis digunakake kanggo gambar Ana kedadean anekdot karo kula - bab 35 taun kepungkur kita (sekolah) tindak ing Juni kanggo pegawe lan rekreasi camp - desa Uspenka, wilayah Astrakhan, ngendi, antarane liyane, padha mbantu siji. mbah kakung - peserta ing Perang Donya II, ing wayah sore dheweke diundang kanggo ngomong minangka veteran saka WORD "Inggih, wong lanang, mesthi, perang angel, matur nuwun, aku dicekel, yen ora, dheweke bakal mateni aku. jancok "Skandal iki elek, guru nandhang sangsara
      2. aakvit
        aakvit 2 Oktober 2019 13:32
        0
        Aku uga sekolah banjur, menyang SD, nanging aku kelingan crita. Bapakku nesu banget: lan kenapa bajingan iki mlebu, yen dheweke wis nyingkiri! Ora, wong kudu mundhakaken syaraf, pamer! am
  4. kode_pin
    kode_pin 30 September 2019 06:20
    +5
    ora ana tembung, mung siji.......
  5. Amuret
    Amuret 30 September 2019 06:48
    +8
    Dheweke ngerti sebabe dheweke ditangkep, nanging dheweke ngarep-arep supaya kabeh bisa lolos - 30 taun kepungkur, akeh polisi sing wis diampuni. Nanging, ora ana statute watesan kanggo penjahat perang kayata Tonka penembak mesin.
    Pacelathon punika leres: “Sanadyan tali pundi-pundi, wekasane
    1. Reptiloid
      Reptiloid 30 September 2019 07:34
      +8
      Sawise kabeh, dangu kepungkur ana buku paperback Soviet lawas babagan mbabarake pengkhianat ing omah. Aku eling ing taun 60-an wahyu kasebut ......
      1. Amuret
        Amuret 30 September 2019 08:32
        +8
        Kutipan saka Reptilian
        . Aku eling ing taun 60-an wahyu kasebut ......

        Ana, Dima, ana. Nanging liberalisme asing sing bosok nutupi para pembunuh kasebut ing saos sing beda-beda. Iki salah siji saka wong-wong mau: "Ing Jerman, ing umur 91 taun, salah siji saka penjahat Nazi paling misuwur sing isih urip, Ivan (John) Demjanjuk saka Ukraina, tilar donya. Lan kasus pidana nyeret luwih saka 30 taun."
        Waca liyane ing https://www.pravda.ru/world/1111736-demyanyuk/
        1. mordvin 3
          mordvin 3 30 September 2019 08:47
          +9
          Quote: Amur
          Iki salah sawijining: "Ing Jerman, nalika umur 91 taun, salah sawijining penjahat Nazi sing paling misuwur, Ivan (John) Demjanjuk saka Ukraina, tilar donya.

          Vanka the Terrible? Aku kelingan carane padha nyoba kanggo nandur ing Amerika Serikat. Dheweke teka ing pengadilan ing kursi rodha, goyang-goyang kaya wong lumpuh, banjur direkam nalika dheweke metu saka mburi setir jip. Ing dhewe loro. Dheweke nyamar dadi cacat. Svolota. Dheweke ora dilebokake ing kana, sanajan Israel katon ngeyel. Aku mikir dheweke tilar donya ing AS.
          1. Amuret
            Amuret 30 September 2019 08:59
            + 10
            Kutipan: Mordvin 3
            Aku mikir dheweke tilar donya ing AS.
            Amerika ora melu karo rereget iki lan ing Maret 24, 2009, padha diboyong menyang Jerman. Dheweke tilar donya ing panti jompo Jerman ing kutha spa Bad Feilnbach nalika umur 92 taun.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 30 September 2019 09:15
              +6
              Aku weruh dheweke ing kursi rodha ing TV. Gemeter kaya kejang, ngiler....
            2. Nick
              Nick 1 Oktober 2019 03:38
              +1
              Quote: Amur
              Dheweke tilar donya ing panti jompo Jerman ing kutha spa Bad Feilnbach nalika umur 92 taun.

              Ing Pengadilan Terakhir, dheweke bakal mangsuli. Gusti Allah ora duwe pati.
          2. Avior
            Avior 30 September 2019 09:21
            +3
            Sajarah muddy. Dheweke diadili ing Israel suwene 7 taun minangka algojo Grozny, 18 saksi ngenali dheweke, lan banjur ternyata dudu dheweke.
            Dheweke dibebasake ing Israel lan bali menyang Amerika Serikat.
            Sepuluh taun sabanjure, dheweke wiwit ngadili ing Amerika Serikat, dheweke nyoba nganti pirang-pirang taun, dheweke ora dilebokake ing kunjara.
            Sawisé iku, padha nyoba ing Jerman, ketemu saksi sing iku sipir ing camp, nanging ora Ivan the Terrible, nanging liyane, iki nyoba kanggo melu ing paten pinaten 30 ewu wong karo tembung sing kamungkinan saka partisipasi ing. paten pinaten ing camp punika dhuwur (nanging ora Piece siji saka bukti , malah ora langsung, partisipasi ing Rajapati ora tau). Ing 2011, piyambakipun dipuntudhuh saka Rajapati ing Spanyol - ana wong Spanyol ing camp. Senadyan kasunyatan sing anggota saka Divisi Biru, kang perang kanggo Jerman, sawise perang dianakaké ing dhuwur ajining diri ing Spanyol, dalan-dalan padha dijenengi miturut jeneng wong-wong mau, padha ora kadakwa matèni Rusia.
            Kabeh revisionis nyebutake kasus kasebut minangka conto pemalsuan kasus pidana babagan kejahatan Nazi.
            Ing mratelakake panemume, kasus iki, ing kabeh kahanan sawijining, rodo discredits tuntutan ukum saka penjahat perang Nazi.
            hi
    2. ver_
      ver_ 30 September 2019 12:05
      0
      ... iki mung kasus nalika wong wadon ditembak ..
  6. Slon1978
    Slon1978 30 September 2019 06:55
    + 23
    Kita kudu mbayar pajeg kanggo Chekists .... mbokmenawa muni lucu, nanging ing jaman anané saka Internet, database interdepartmental, ngambah elektronik saka urip saben dina wong, identifikasi dening DNA, swara lan foto, unwinding bal kuwi. ... iku mung proyek kolosal. Menapa malih, padha looking for wong saka sasi adoh, padha ora mandheg, ora ninggalake, ora nganggep iku luar biasa kanggo nglampahi wektu mriksa, rechecking lan bola-bali ngenali "Veteran kinurmatan" lan dihormati. Sistem makarya.
    1. Alf
      Alf 30 September 2019 22:25
      +4
      Kutipan saka Slon1978
      Kita kudu menehi upeti marang Chekist ....

      Aku kepengin weruh makhluk apa sing menehi sampeyan minus?
      1. Alf
        Alf 1 Oktober 2019 20:30
        +1
        Kutipan: Alf
        Kutipan saka Slon1978
        Kita kudu menehi upeti marang Chekist ....

        Aku kepengin weruh makhluk apa sing menehi sampeyan minus?

        Pranyata padha karo aku.
  7. Albatross
    Albatross 30 September 2019 07:04
    +9
    Kadurjanan perang ora duwe statute watesan, lan bener
  8. Moskovit
    Moskovit 30 September 2019 07:46
    + 17
    Aku nyaranake maca buku saka pejabat KGB Pyotr Golovachev "The Punisher". Ing kono, dheweke nulis babagan Tonka lan penjahat Nazi liyane sing kelakon kanggo nyekel lan mbukak. Aku sujud marang wong iki lan perwira KGB liyane sing nindakake kerja keras iki. Makarya tanpa plot bengkong sing misuwur, kaya ing seri The Executioner. Metodis, katon ora ana gunane, nanging ing wektu sing padha nggegirisi, amarga ing salawas-lawase kadurjanan wong-wong dudu manungsa iki, sing wis suwe ndhelik saka kaadilan, muncul.
  9. dedBoroded
    dedBoroded 30 September 2019 08:31
    + 11
    Ora muspra yen perwira KGB padha mangan roti, padha ngerti bab kuwi.
  10. Zliy_mod
    Zliy_mod 30 September 2019 08:43
    + 12
    Ing Ukraina, saperangan mantan polisi sing njabat wektu sawise perang lan bali menyang tanah air, dipatèni ing rama-in-hukum ing desa. Salah sijine polisi malah dadi direktur pabrik gula. Anake bapak sing ditembak, banjur bocah, karo bocah-bocah liyane sing mlaku-mlaku ngoyak kolom warga desa sing dicekel ing kadohan, ndeleng polisi sing kesed kanggo nggawa menyang pusat distrik ing hawa adhem, banjur noleh. menyang jurang lan nembak kabeh wong ing kana. Ing pungkasan taun 50-an, dheweke ngenali polisi saka regu tembak ing foto ing gulungan kehormatan, sing dadi direktur. Padha Hung freak ing pengadilan. Nanging warga mateni saperangan polisi dhewe, penyelidikan ora ditindakake ...
    1. Nggolek
      Nggolek 30 September 2019 21:56
      -3
      ing Uni Soviet ora tau ana paukuman pati dening hanging - ora perlu kanggo fantasize Romtsyu
      1. Siberia54
        Siberia54 1 Oktober 2019 12:01
        +2
        Ing taun lima puluhan, polisi digantung ing alun-alun ing pinggiran kulon lan kutha lan desa Belarusia! Ana akeh foto eksekusi kasebut.
        1. aakvit
          aakvit 2 Oktober 2019 13:40
          0
          Iki bener! Museum kita kebak foto-foto kasebut. Lan, EMNIP, malah ana syuting dokumenter babagan kasus kaya ngono, nanging aku ora ngelingi nalika ndeleng. Mungkin bali sekolah, ing pungkasan 70s?
  11. Bai
    Bai 30 September 2019 09:16
    +4
    Tonka, penembak mesin dhewe dihukum pati lan ditembak tanggal 11 Agustus 1979.

    Saiki aku bakal ngapura. Ing kasus nemen, urip utawa long term, nanging karo hak kanggo parole.
    1. Okolotochny
      Okolotochny 30 September 2019 17:39
      0
      Maneh mbuwang zat sing dikenal ing penggemar. Ora kesel? Urip bakal sumunar kanggo dheweke kanthi jelas. Alesane yaiku moratorium paukuman mati. Sambat menyang Den Haag !!!
  12. Olgovich
    Olgovich 30 September 2019 09:24
    +2
    Iku ketoke sing nasib maneh mesem ing pengkhianat - perwira counterintelligence wis arep mateni panelusuran, nalika kanca tartamtu Makarov ngisi kuesioner kanggo lelungan ing luar negeri ing 1976 padha. Ing kuesioner, Makarov nuduhake enem sedulur, nandheskesing kabeh jenenge Parfyonovs (Panfilovs), kajaba adhine Antonina Ginzburg, kang kacathet minangka prawan dening Makarova.

    Sing. wong bodho iki ngandhani kabeh periode pasca perang .... karo sadulure, tinimbang ngethok hubungan karo masa lalu lan ilang ing salawas-lawase ...

    Sanajan, ing sisih liya, dheweke ora ndhelikake kasunyatan yen dheweke lair Makarova lan, liwat wektu, amarga dheweke nggoleki Makarova, dheweke bisa nemokake ...

    Kewan kasebut entuk apa sing pantes
    1. Ptolemy Lag
      Ptolemy Lag 30 September 2019 10:34
      +3
      Dideleng saka acara paling anyar ing jagad iki, akeh kekurangan sing isih ana ...
  13. Rostislav
    Rostislav 30 September 2019 10:27
    +3
    Kenapa kasus "konyol"?!
    Seneng, sing mbantu mbabarake lan ngukum siji iki.
  14. 7,62h54
    7,62h54 30 September 2019 11:31
    -2
    Pinten sampeyan bisa nundha lan ngrasakake topik iki babagan penembak mesin. Ya, kita kudu ngelingi kekejaman kasebut. Nanging luwih becik nulis artikel babagan tumindak heroik lan karya tanpa pamrih.
  15. Mikhail55
    Mikhail55 30 September 2019 11:51
    0
    Medeni...opo tenan iki??? Kabeh pas wektune, saiki hukuman mati wis dibubarake ... nanging sayang!
    1. ver_
      ver_ 1 Oktober 2019 10:33
      0
      ...ora ana kewan sing luwih ala tinimbang wong wadon.. Ana ekspresi kaya ngono * ..makhluk sing paling jahat ing Bumi yaiku manungsa. ...
  16. Alas
    Alas 30 September 2019 12:09
    +5
    Stalin minangka wong sing kasar lan diasingake langsung menyang pabrik alkohol)
    1. TAMBU
      TAMBU 30 September 2019 16:03
      +3
      lan ora minangka tukang, nanging minangka kepala teknologi ... ya ... getih gebnya ...
  17. vladcub
    vladcub 30 September 2019 12:54
    +3
    Babagan Tonka, mesin gunner, Kanevsky duwe: "Penyelidikan ditindakake." Iku nyritakake kanthi rinci babagan Tonka, tukang tembak mesin, ing kana aku ora ngelingi rincian kasebut yen dheweke melu prostitusi ing desa lan wanita dheweke diusir.
    Rincian sing penasaran: dheweke yakin banget yen dheweke bakal dibebasake lan bakal kerja dadi sipir ora ana wong sing ana ing pakunjaran: "karya wis akrab"
  18. Klik kanggo njaluk bantuan
    Klik kanggo njaluk bantuan 30 September 2019 13:39
    +1
    Luwih saka 1 yuta prajurit lan perwira ilang ing kanthong Vyazma. Udakara 600 ewu sing ditawan. Akeh wong sing mati ing panangkaran, nanging tetep martabat manungsa. Wong-wong sing kepéngin urip kanthi cara apa waé, sanajan biaya pengkhianatan, tumindak kaya kewan. Antonina iku salah siji saka wong-wong mau. Dheweke duwe pilihan: goleki partisan utawa nyoba nyabrang garis ngarep.
  19. Rostislav Prokopenko
    Rostislav Prokopenko 30 September 2019 15:04
    +3
    makhluk sing artikel kasebut, mesthi, scum langka.
    Nanging evaluasi karya layanan counterintelligence !!!!!!
  20. Lexus
    Lexus 30 September 2019 15:50
    0
    Wis nits. Iku tega sing akeh pembunuh oncat retribusi adil, lan sawise ambruk USSR padha dadi "pahlawan" ing "formasi anyar".
  21. Ivan Tartugay
    Ivan Tartugay 30 September 2019 16:04
    +7
    Umumé, ana akeh inconsistencies ing artikel iki.
    Ing kana, Tonka, penembak mesin, kena sifilis. Nalika lara algojo dikenal, Jerman ngirim dheweke menyang rumah sakit lapangan.

    Iki nuduhake yen Makarova (Tonka mesin gunner) minangka tembakan sing aji banget kanggo Jerman. Yen dheweke dadi "pelacur sampah" biasa, ora ana sing ngirim dheweke menyang rumah sakit. Ing rumah sakit lapangan, Jerman duwe luwih saka cukup karya utama karo tatu, shell-kejut, frostbite lan prajurit Jerman lara liyane. Ya, lan syphilis dudu penyakit sing prasaja, penyakit sing mbebayani kanggo wong liya, perlu kanggo ngisolasi pasien, sanitasi sing kapisah, panganan sing kapisah, umbah-umbah sing kapisah, lan perawatan kasebut larang lan dawa.
    Mulane, komando Jerman ora bakal mbuwang wektu dokter lan obat-obatan kanggo wanita pelacur-polisi. Ing kasus sing paling apik, wong-wong mau mung bakal dibuwang menyang dalan, nanging kemungkinan bakal ditembak, supaya ora kena infeksi wong Jerman.
    Sing. Makarova A (Tonka the machine gunner) iku dijupuk banget terkenal kanggo Wehrmacht.
    Salajengipun ing artikel:
    Sajrone perawatan Tonya dadi jeng Kopral Jerman, dadi juru masak.

    Wong sing nekat yaiku juru masak-kopral Jerman sing nggawe katresnan karo pasien sifilis. Lan sing paling penting, ing ngendi para panguwasa rumah sakit Jerman katon, apa dheweke pancen kena, ndeleng melodrama iki. Sawise kabeh, juru masak iki, sing seneng banget karo Makarova A (Tonka the machine-gunners), bisa nginfeksi kabeh wong kanthi penyakit kulit sing mbebayani. Sawise kabeh, juru masak sibuk nyiapake panganan kanggo staf rumah sakit lan dokter, lan sing tatu.
    Salajengipun ing artikel:
    Dheweke (kekasih panas kopral-masak Makarova A - Tonka mesin-gunner) kanthi diam-diam njupuk cah wadon ing konvoi menyang wilayah Polandia.

    Ana perang kabeh ing ngarep saben liyane, saben wong wis kedhaftar. Koki umume minangka unit khusus. Juru masak iku wong sing kondhang ing kabeh divisi. Tukang masak ngerti kabeh. Tukang masak tansah katon. Kabeh unit ngerti apa sing lagi ditindakake chef-breadwinner, ing ngendi dheweke. Kepiye carane dheweke bisa kanthi rahasia nggawa bocah wadon menyang wilayah Polandia kanthi konvoi. Lan sing cook-kopral arep meneng-menengan nggawa katresnan (Makarov A - Tonka mesin-gunner), nanging padha matèni pahlawan-pacangan, cook-kopral. Iki daya sembrono saka katresnan.
    Salajengipun ing artikel:
    ... lan Tonya dikirim dening panguwasa Jerman menyang kamp konsentrasi dumunung ing kutha Koenigsberg.

    Lan kenapa panguwasa Jerman mbutuhake iki?
    Iki dijupuk terkenal lan ing kamp konsentrasi. Makarova (Tonka mesin gunner) wong-wong mau, Jerman, wong, karyawan, algojo full-time. Dadi akeh wektu, dhuwit lan gaweyan dening Jerman kanggo perawatan Makarova A (Tonka mesin gunner) saka penyakit angel, mbebayani banget.
    Lan ing kene dheweke diobati lan dikirim menyang kamp konsentrasi kanggo mati.
    Dadi luwih becik yen enggal-enggal ditembak utawa ditinggal, lan ora bakal kecolongan, mbuwang wektu, dhuwit, obat-obatan.
    1. Karabas
      Karabas 30 September 2019 19:56
      -1
      Dadi akeh wektu, dhuwit lan gaweyan dening Jerman kanggo perawatan Makarova A (Tonka mesin gunner) saka penyakit angel, mbebayani banget.

      Sadurunge, dheweke mung nambani lan, luwih-luwih, cukup efektif. Ointment Mercury diiseni kabeh bolongan dheweke, lan siphon liwat.
  22. Sapsan136
    Sapsan136 30 September 2019 16:53
    +2
    Kayane aku, nasibe mungsuh-mungsuhe rakyat saiki bakal kaya ngono ...
    1. sedulur ora gelem
      sedulur ora gelem 1 Oktober 2019 11:47
      +3
      "Sawijining kasihan yaiku aku lan sampeyan ora bakal urip ing wektu sing apik iki" © N.A. Nekrasov
      1. Sapsan136
        Sapsan136 1 Oktober 2019 20:42
        +1
        ngenteni lan ndeleng
  23. Astra liar
    Astra liar 30 September 2019 18:06
    +2
    "Njupuk putri loro lan ninggalake Lepel salawas-lawase," umur pira? Yen isih cilik, sampeyan bisa ngomong dongeng apa wae, nanging yen isih remaja. Dheweke wis kelingan ibune lan kepiye rasane ngerti yen ibune iku monster.
    Saiki aku nemokake film iki ing YouTube, malah luwih elek tinimbang sing ditulis Ilya. Malah angka 1500 iku kondisional. Bisa uga dheweke duwe urip luwih akeh ing kalbu.
  24. Ivan Tartugay
    Ivan Tartugay 30 September 2019 18:46
    +5
    Kutipan saka artikel:
    Ing taun 1945, sakcepete sadurunge Kamenangan Agung, Tentara Abang njupuk Koenigsberg.

    Akibaté, ing taun 1945 Makarova A - Tonka, penembak mesin dibebasake saka kamp konsentrasi dening pasukan Soviet. Sawise dibebasake saka kamp konsentrasi, kabeh tahanan militer Soviet diselehake ing kamp filtrasi, ing ngendi dheweke dipriksa dening lembaga keamanan negara kanggo ngenali lan ngenali mata-mata, saboteurs, pengkhianat menyang Tanah Air, para deserters lan unsur pidana liyane ing antarane. . Nanging, miturut artikel, dheweke ora mungkasi ing kamp filtrasi, pasukan tugas saka counterintelligence Soviet langsung pracaya dheweke.
    Wiwit, maneh, miturut artikel kasebut:
    Tonka Makarova nyebut dhéwé minangka perawat Soviet sing njabat wiwit taun 1941 nganti 1944 ing batalyon sanitasi kaping 422.

    Inggih, Makarova A, Tonka mesin-gunner, dijenengi dening panguwasa counterintelligence Soviet, sing dheweke dadi perawat Soviet sing njabat saka 1941 kanggo 1944 ing batalyon sanitasi 422nd. Nanging kuwi ora cukup kanggo nggawe dheweke percaya.
    Lan ing kene miturut artikel kasebut:
    Dheweke menehi ID militer sing dicolong saka perawat sing asli.

    Where Makarova A - Tonka mesin gunner bisa nyolong perawat nyata duwe ID militèr. Sawise kabeh, Makarova A - Tonka mesin gunner saka mburi 1941 ana ing sisih ngarep Jerman. Ora ana sing nyolong. Lan wiwit taun 1943, dheweke diduga diobati amarga penyakit cinta, yaiku. malah luwih saka sembarang perawat Soviet nyata saka kang siji bisa nyolong ID militèr, kang bakal nuduhake yen Makarova A - Tonka mesin gunner saka 1941 kanggo 1944 njabat ing batalyon sanitasi 422nd. Kajaba iku, perawat Soviet nyata uga duwe jeneng Makarova, uga jeneng pisanan lan patronymic.
    Pitakonan liyane babagan ID militer:
    Ing endi Makarova A - Tonka penembak mesin difoto kanggo dokumen kasebut?
    Sawise kabeh, miturut artikel ing taun 1944, Makarova A - Tonka penembak mesin kanthi diam-diam ngetutake konvoi kekasihe, juru masak-kopral.
    Kanthi KTP militèr ana pitakonan manèh, yaiku:
    Kepiye tahanan kamp konsentrasi nyimpen ID militer?
    Dokumen sing mbuktekake identitas kasebut disita saka tahanan kamp konsentrasi. Salajengipun, kabeh diganti dening tato karo nomer camp. Nanging miturut artikel kanggo Makarova A - Tonka mesin-gunner, administrasi camp Jerman nggawe pangecualian, i.e. ninggalake dheweke ID militèr kanggo dheweke kanggo menehi menyang gugus tugas saka counterintelligence Soviet nalika dheweke dirilis.
    Akeh sing ora konsisten, akeh sing ora konsisten.
    1. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 1 Oktober 2019 18:37
      -7
      Quote: Ivan Tartugay
      Akeh sing ora konsisten, akeh sing ora konsisten


      Setuju ing kabeh titik. Kabeh katon kaya fantasi novelis gbesh. Yagene dheweke dumadakan mutusake kanggo njupuk peran minangka algojo dening sawetara wanita sing ditemoni kanthi acak, lan malah prajurit Soviet, lan malah dirudopekso dening polisi? Nanging apa padha ora wedi yen dheweke bakal murub ing dhewe metu saka ala? Apa padha ora duwe mesin gunner dhewe? Ing Kaminsky, ana sing bisa nolak njupuk? Utawa Fritz? Khatyn, Babi Yar, Pemberontakan Warsawa, kamp konsentrasi, kamar gas - ora ana sing nolak, banjur dumadakan ora bisa nemokake.

      Kanggo sawetara alasan, "Tonka" ditransfer saka rumah sakit ing Prusia Wétan menyang kamp tawanan perang. Lan asring ngirim SS pribadi kanggo sawetara jenis pelanggaran menyang kemah karo tawanan Soviet?

      Dheweke nyolong dokumen saka perawat liyane lan diwenehi menyang "Smershevites". Lan panguwasa Soviet ora kaget yen loro perawat kanthi jeneng sing padha lungguh ing kemah sing padha, mung siji sing duwe dokumen, liyane tanpa? Banjur, Jerman ora bisa ngirim mitos "Tonka" menyang kemah tanpa dokumen. Kabeh tawanan perang duwe kertu, sing nuduhake kahanan panangkepan. Ing cilik saka "mesin gunner" iku kudu dituduhake, padha ngomong, dheweke njabat ing brigade SS Kaminsky saka kuwi lan kuwi lan kuwi. Ditangkep kanthi tuduhan kasebut lan liya-liyane. Ora ana cara dheweke bisa ndhelikake utawa ndhelikake apa-apa.

      Ora ana jejak dokumenter babagan "Tonka the machine-gunner" sing isih ana. Kabeh tuduhan kasebut adhedhasar kasunyatan manawa ana wong sing slamet saka eksekusi kasebut, mlaku menyang partisan ing kono lan ngandhani. Lan partisans mengko uga marang saben liyane bab iki, nanging ora siji partisan sing krungu ing paling secondhand teka menyang pengadilan. Jebule mung crita rakyat sing elek. Lan crita liyane saka landlady tartamtu, carane dheweke teka, lan ana "Tonka" iki dinuga ngresiki senapan mesin ing kamar, lan wong anyar wisuh sandhangan lay ing kursi.

      Rincian babagan prostitusi mitos "Tonka", sifilis, pesta lan ngganggu polisi utawa perwira Jerman ditambahake kanggo nambah warna. Nuduhake, supaya bisa ngomong, karakter moral saka tersangka.

      Peserta ing sidhang kaget banget amarga Antonina Ginzburg ngomong babagan eksekusi kanthi rinci lan ora peduli. Alami, kanthi rinci, dheweke didikte dheweke, dheweke mbaleni. Lan kenapa dheweke kudu ora peduli. Dheweke uga nyathet yen dheweke yakin bakal menehi wektu uji coba telung taun. Dadi, mesthine, dheweke yakin yen penyidik ​​wis janji marang dheweke: iki kertas kanggo sampeyan, apal kaya sing ditulis ing kene, rattle lan mulih. Kita ngerti yen sampeyan ora sengaja teka ing kene. Ora butuh sampeyan, mung gawe rame, sampeyan ndeleng, wis lungguh ing meja kene wiwit taun 45, sampeyan ngerti, panguwasa dhawuh golek mesin bedhil, ora salah, duwe rencana. , njupuk dhewe, dadi apik, sampeyan apik kanggo kita, lan kita kanggo sampeyan, sampeyan ora bakal duwe apa-apa kanggo dangu, kita bakal nampa pesenan kanggo sampeyan, bonus, lan kita quietly bakal ngeculake sampeyan, ngganti Panjenengan panggonan panggonan, lan kabeh wong bakal lali. Bojone yakin yen dheweke ora salah, dheweke meh nulis layang marang Brezhnev, nanging dheweke nerangake marang dheweke lan dheweke langsung lunga, lan nganti saiki ora ana sing ngerti ngendi dheweke. Bojone minangka saksi sing wis kenal karo dheweke wiwit taun 1944. Dheweke bisa nyemburake perkara ing pengadilan sing bakal mbatalake kabeh proses kasebut. Mula, dheweke wedi lan ditulungi supaya bisa lolos menyang neraka. Kanggo alasan sing padha, dheweke dinuga "ora pengin" ndeleng bojone lan anak-anake.
  25. Karabas
    Karabas 30 September 2019 19:51
    0
    Ing Juli 1978, perwira KGB nggawa menyang Lepel minangka saksi pembantaian ing Lokta, sing weruh lan ngenali Antonina saka jendhela.

    30 taun wis liwati, lancip lan goreng ing ireng, nanging dikenali.
  26. Meksiko.29
    Meksiko.29 30 September 2019 19:52
    +2
    Ngajeni lan pujian kanggo para Chekist sing nyekel lan nyoba iki (kita ora sumpah)
  27. Tes
    Tes 30 September 2019 20:34
    +1
    Ivan Tartugay, sayang, sampeyan bener ing siji liyane. Ora ana tiket militèr kanggo Perang Patriotik Agung ... Crita normal sing dicritakake dening karyawan KGB saka USSR yaiku inconsistencies sing terus-terusan. Ora ana siji-sijia ing jaman Soviet sing bakal ngumumake pasukan lan sarana kegiatan panelusuran operasional sing digunakake kanggo ngatasi kejahatan (aku ora ngelingi pengkhianat sing kerja kanggo macem-macem layanan khusus mitra kita saiki nganti pirang-pirang taun). Lan diselidiki, lan malah luwih wartawan, nyolong, nuwun kanggo ora sopan, meh kabeh sing bakal diwenehi. Elinga apa lan carane padha marang Nikolai Ivanovich Kuznetsov ing jaman Soviet lan apa saiki wis declassified bab dheweke.
    Lan neri73-r sing dihormati bener, telusuran operasional terus nganti pirang-pirang dekade ing saindenging negara lan luar negeri, ora ana sing nyerahake file kasebut menyang arsip.
  28. angin
    angin 30 September 2019 21:55
    -3
    Penulis iku rahmet gedhe kanggo akeh bukff, nanging kaya aku kaya ing 100500 tombol akordion-babayan, carane topik iki bisa procrastinated ...
    1. Nggolek
      Nggolek 30 September 2019 22:05
      +2
      Dheweke ora takon sampeyan. Topik kaya ngono kudu dadi pangeling-eling para liberal sing ora ana sing bakal nyeret 30 taun amarga ngiyanati kepentingan Rusia, kudu rampung langsung, tanah Rusia bakal luwih resik.
    2. Alf
      Alf 30 September 2019 22:29
      +4
      Kutipan saka wiatr
      sepira sampeyan bisa nundha babagan topik iki ...

      Supaya tansah eling. Kanggo supaya koleysurengoy.
  29. juru kunci petka
    juru kunci petka 1 Oktober 2019 09:10
    -2
    Monsieur Polonsky, apa dheweke ora nemokake wong sing luwih pantes kanggo nulis ing VO?
    ora mung seri difilmkan babagan scum iki, nanging uga kasebut ing VO.
    kita nunggu artikel saka sampeyan babagan scum liyane - pembunuh wartawan Nadya Savchenko - kok, dheweke abang, utawa soko - padha nulis babagan algojo fasis, nanging kok Savchenko luwih elek?
  30. Siberia54
    Siberia54 1 Oktober 2019 12:09
    0
    "dadi nyonya juru masak"! Ya, juru masak jancok sifilis ... Penulis saka guyon apa?
  31. NAZAROFF
    NAZAROFF 1 Oktober 2019 19:31
    0
    Lan pirang-pirang "veteran" kaya ngono, kaya bajingan iki, sing para pionir menehi kembang ing tanggal 9 Mei, lan ing Status Kehormatan kasebut, dheweke sukses "squinted" - iku medeni kanggo mbayangno ... Kita mlaku ing kolom ing Mei. 9th karo Veteran nyata, rattling dicolong lan tuku pesenan lan medali, imposingly mulangi bocah-bocah sekolah kabeh umur carane heroically perang nglawan fascism ... Lan balung Pahlawan tenan nyata isih dumunung ing lemah - ora wungu lan ora glethakaken kanggo ngaso .. . "...
  32. stas-21127
    stas-21127 3 Oktober 2019 11:52
    0
    Kene ana penyayang kanggo scrape ing sudhut lan nyoba kanggo molak kabeh ... Kaya-kaya ora ana, kabeh limo inconsistencies antarane perwira KGB, novelis, etc., ana pidana kuwi !!! Lan iki kasunyatan, sinau sejarah, para penyayang ora peduli karo masa lalu kita ...
  33. stas-21127
    stas-21127 3 Oktober 2019 11:56
    0
    Ana penyayang scraping ing sudhut lan nyoba kanggo molak kabeh ... Kaya, ora ana bab kuwi, kabeh limo inconsistencies antarane perwira KGB, novelis, etc., ana pidana kuwi !!! Lan iki minangka kasunyatan sing dibuktekake kanthi dokumen arsip lan saksi, mula sinau sejarah negara sampeyan, para penyayang ngidoni masa lalu ...
  34. Samum
    Samum 5 Oktober 2019 07:10
    +2
    Iki tragedi siji wong. Nanging nalika polisi nutupi obat-obatan, mula mateni puluhan ewu wong enom, iki wis dadi mungsuh nyata !!!!
    1. Sapsan136
      Sapsan136 5 Oktober 2019 21:12
      +1
      Sawetara didol menyang pengedar obat-obatan, sing nomer loro didol menyang penjajah lan kerja dadi algojo kanggo wong-wong mau ... Padha worth saben liyane.
  35. Eug
    Eug 5 Oktober 2019 09:33
    0
    The Chekists banjur makarya, lan ora kalah dhuwit ... Jerman dijupuk Kaminsky - kanggo gedhe banget "zeal" saka prajurit RONA ing dipatèni saka uprising Warsawa. Lan referensi sing ora bisa dingerteni - ahli teknologi ing pabrik penyulingan .. padha liberal, nanging .. Aku malah ora pengin nulis babagan algojo wanita - sawetara kombinasi sing ora wajar.
  36. Yohanes_f
    Yohanes_f 15 Oktober 2019 12:13
    0
    Sayange kanggo wong lanang, lan anak-anake ... lan pirang-pirang "tikus", kaya wong wadon kurus iki, sing isih urip nganti tuwa ....
  37. Lycan
    Lycan 16 Desember 2019 14:43
    0
    Wong kasebut ora digantung ing "stereotip" - ing ngendi dheweke mbayar luwih akeh (uga, utawa ing mburi pemenang (sing ana - saiki)) - dheweke kerja ing kana. Ora ana pribadi, kaya sing dikandhakake, mung bisnis. Nanging, dhuwit ora mambu ... Pelopor generasi saiki ing babagan pamikiran ora kabebani karo ideologi sing ora perlu. Tindak suksesapa sing bisa dakkandhakake ... banjur "gebnya jahat" ditaleni warga sing taat hukum. Penindasan "soviet" sing nggegirisi katon ... ing endi para liberal? Mesthi ana reaksi.

    (Aku ora ngerti yen perlu ngomong yen iki kabeh sarkasme, utawa ora?...)
  38. Mariner
    Mariner 13 Januari 2022 20:14
    0
    Ya. Piye rasane ora pas.