Review militèr

Sunset saka polisi gunung

3
Milisi gunung. Perang Crimean "mobilisasi" babagan 30 ewu prajurit polisi gunung. Pedunung saka pamaréntahan Georgian mbedakake piyambak karo aktivitas nemen, antarane kang ngadeg metu Guria (Principality of Guria), dumunung ing sisih kulon Georgia modern lan wewatesan karo Kakaisaran Ottoman, kang nandhang sangsara. Saka 50 wong Georgia, 32 digarap dening para bangsawan lan petani saka Guria. Diwenehi sifat sukarela saka milisi, angka-angka kasebut nyatakake dhewe. Miturut cara, ing taun 1809, polisi Gurian mbedakake awake dhewe ing perang nalika nyekel benteng Poti, sing sejatine dadi kagungane Ottoman. Ancaman saka invasi Turki ing Kaukasus nanggapi kanthi nambah jumlah sukarelawan kanggo gabung karo formasi sing ora teratur.


Sunset saka polisi gunung


Georgia, Armenia, Kabarda lan tanah Azerbaijan modern, Dagestan lan Chechnya nanggapi telpon Kakaisaran Rusia ing tengah abad kaping 124. Ing wektu sing padha, spesifik nasional dijupuk menyang akun. Dadi, Tabasaran, Avaria, Kazikumukh, Quba lan Kyura khanates, mbabarake pejuange, nyimpen piagam khusus ing detasemen. Satus (miturut negara - XNUMX prajurit jaranan) dipimpin dening satus komandan karo asisten lan penasehate, ngiring dening papat naibs (deputi) lan wolung vekilis (sersan). Saben pejuang diwenehi gaji sing cocog karo pangkate.

Regejegan babagan keabsahan anane polisi gunung


Anehe, nanging malah saiki ana regejegan sak perlu banget kanggo mbentuk polisi gunung. Ing wektu sing padha, para kritikus pendekatan iki ora menehi cara alternatif liyane kanggo nggabungake Kaukasus sing dibagi dadi Rusia. Lan tingkat perpecahan ana lan, sayangé, sebagian tetep kolosal. Mung ing kerangka kekaisaran yaiku Kaukasus sing bisa mujudake awake dhewe.

Pramila validitas politik pambentukan polisi gunung ora bisa diragukan. Iku mung tahapan, sanajan dawa lan angel banget. Nanging pitakonan babagan kemampuan tempur formasi kasebut pancen akut. Contone, ing taun 1845, Mayor Olenichev, manajer distrik Dargin (Dagestan), ngandhani atasane yen akeh milisi Tsudahar (desa Tsudakhar), mobilisasi nglawan Shamil, mulih, lan pungkasane mlayu. Ing wektu sing padha, rekrut sing direkrut ing desa lan auls banget ora disiplin, beda karo wong-wong sing dimobilisasi saka pemukiman sing kurang luwih gedhe.


Ingush


Sampeyan uga angel ngendhaleni kritik babagan konten finansial unit kasebut. Contone, pemilik Avaria, Akhmed Khan Mekhtulinsky (ora bakal bingung karo jeneng abad kaping 18) ngeluh marang panguwasa Rusia ing pertengahan abad kaping 19 yen dheweke wis ngentekake 1000 rubel perak kanggo njaga polisi gunung. ing pamrentahan. Senadyan kasunyatan sing milisi iki nindakake ora mung fungsi penegak hukum, nanging uga nglindhungi katentreman saka panguwasa (kudeta getih lan intrik ora umum ing asas), printah ora mung reimbursed kabeh jumlah tanpa audit biaya, nanging uga sijine 200 rubles ing salaka ndhuwur.


Ingush bek karo penghargaan Rusia


Nanging, minangka putra gedhe Kaukasus, Joseph Stalin, ngandika, kader mutusake kabeh. Unit kawangun kanthi skillfully lan profesional kanthi motivasi sing tepat, dikelola dening komandan sing berpengalaman, nuduhake keajaiban wani lan stamina. Mangkono, sejarawan abad kaping 19 lan 20, Evgeny Viktorovich Tarle, wrote:
"Perwakilan minoritas nasional lan kelompok individu ora kalah karo populasi pribumi Rusia ing kepinginan kanggo mbela Tanah Air. Don Cossacks, Bashkirs, Tatar, pendaki gunung Kaukasus perang, kang menehi kritik dening kabeh reviews, estu staunchly lan courageously.


Iku uga worth kang lagi nyimak sawetara gendero dianugerahi kanggo Unit individu saka polisi gunung, kang mbuktekaken piyambak ing perang ing Kaukasus. Nuker militèr Kuba mbédakaké dhéwé ing perang Duvek lan Dokkul-Byar. Kyurintsy mbedakake awake dhewe, miturut prasasti ing spanduk, ing Pudakar. Skuad pemburu kavaleri Georgia ditandhani kanthi spanduk kanggo tumindak sing wani nalika kalah lan nguber korps pasukan Turki nyabrang Kali Cholok tanggal 4 Juni 1854. Polisi kavaleri Shirvan dianugerahi kanggo pertempuran ing Rugdzha lan Dokkul-Byar . Nanging divisi Ingush diwenehi spanduk St. George kanggo keberanian ing kabeh perang Rusia-Turki 1877-1878.

Ing wektu sing padha, contone, kanggo Ingush, layanan ing polisi gunung dadi sekolah pisanan kanggo tatanan perwira tentara profesional. Mangkono, Resimen Kuda-Gunung Kaukasia, sing melu aktif ing Perang Krimea, dadi omah kanggo 40 perwira Ingush sing bakal teka. Lan ing total kanggo Perang Crimean, medali perunggu commemorative dianugerahi kanggo 325 jaran Ingush biasa lan bab 80 perwira. Ing wektu sing padha, siji kudu ora lali kontribusi langsung saka polisi kanggo pangayoman saka hukum lan ketertiban. Senadyan kabeh cacat, keterlibatan Ossetians ing pangayoman saka Georgian Military Highway wis luwih saka efek positif ing keamanan rute strategis iki.


Pejuang Ossetia sing mbedakake awake dhewe ing perang Rusia-Turki 1877-78


Sunset saka polisi gunung


Kurangé populasi milisi gunung kasebut langsung sawisé mangsa jaya nalika perang Rusia-Turki taun 1877-1878. Sajrone perang, gunggunge milisi gunung tekan puncake. Ing pungkasan taun 1878, 285 prajurit kavaleri lan prajurit mlaku dibentuk. Secara total, kira-kira 40 ewu prajurit perang kanggo kekaisaran minangka bagéan saka unit gunung. Perwakilan saka komunitas Azerbaijan, kang ana kira-kira seprapat saka total, uga njupuk bagéyan aktif ing perang, senadyan faktor Muslim agama sing tradisional nyurung wilayah iki kanggo Ottomans.

Ing wektu sing padha, efektifitas pertempuran lan disiplin akeh unit polisi gunung wiwit nambah. Alon-alon nanging mesthi, wong sing ora duwe aturan, sing nuduhake semangat lan latihan militer sing sejatine, wiwit berubah dadi unit kanthi permanen. Tim pemburu kavaleri Georgia sing diterangake ing ndhuwur ing taun 1862 gabung karo resimen kavaleri Kutaisi sing ora duwe aturan; sing terakhir ditata maneh ing taun 1886 dadi Resimen Dragoon Kutaisi.

Iki uga ditrapake kanggo milisi Gurian, sing dibedakake ing taun 1809. Wiwit taun 1851, milisi sikil Gurian melu keamanan ing distrik Ozurgeti, wiwit taun 1877 Gurians dadi regu mlaku, lan ing taun 1899 regu kasebut diowahi dadi batalion bedhil Kaukasia kaping 7. Lan "penunggang kuda Dagestan" (rong atus polisi sing dipasang ing gunung) bakal adoh ing setengah abad, supaya pungkasane dadi resimen kavaleri Dagestan.


Resimen Kavaleri Dagestan


Ing taun 1870, minangka bagéan saka transformasi unit sing ora duwe aturan baku dadi formasi biasa, Kamentrian Perang ngedegake milisi permanen Terek, kalebu Kabardians, Ossetia, Ingush, lsp. Amarga kesalahane lawas ing macem-macem komposisi nasional saka sawetara detasemen, milisi Terek dipérang miturut garis ètnis dadi detasemen sing kapisah karo komandhané. Akibaté, milisi permanen Terek (kadhangkala disebut minangka pengawal Terek) njabat nganti taun 1916, nalika kekacauan politik nyebabake kekaisaran dadi maelstrom perang.

Nyatane, ing pungkasan abad kaping 19, polisi gunung minangka formasi sing ora duwe aturan, ora ana maneh. Tahap integrasi militer lan sosial Kaukasus iki wis liwati. Awit saking prêlunipun ngreksa griyanipun, pêpêsêman kangge ngluhurakên dhiri ing paprangan tuwin majêng wontên ing pawiyatan militèr, èwonan para mudha sami kadhawahakên dados pulisi. Jumlah kasebut ora ngidini dheweke ngladeni ing format detasemen sing ora teratur. Rauh, wakil saka Kaukasus njabat ing tentara kekaisaran ing basis umum.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Milisi gunung ing separo pisanan abad kaping XNUMX
Asal-usul polisi gunung
3 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kumandhang ala
    kumandhang ala 3 Oktober 2019 18:39
    +1
    Kelas! Menarik lan pendidikan!
  2. Albatross
    Albatross 3 Oktober 2019 19:10
    +4
    Kekaisaran wis dadi omah umum kanggo kabeh
    Putra-putra Tanah Air, preduli saka bangsa lan agama
  3. biaya
    biaya 23 Oktober 2019 00:44
    +2
    Penulis, apa hubungane gambar iki karo polisi gunung?


    Iki minangka reproduksi lukisan F. Roubaud "The 3rd Terek Hundred of His Imperial Majesty's Own Convoy." 1861