Review militèr

Sapa lan kanggo apa sing digantung ing Uni Soviet

198
Sadurunge introduksi moratorium paukuman pati ing negara kita, paukuman mati ditindakake kanthi eksekusi. Nanging tanggal 1 Agustus 1946, Andrei Vlasov, mantan panglima Tentara Pembebasan Rusia, "pengkhianat No. 1" lan sakelompok kanca-kancane, digantung ing Moskow. Lan iku adoh saka mung eksekusi ing wangun hanging.




Hukuman pati ing Uni Soviet


Ora kaya akeh negara liyane, USSR ora tau banget macem-macem ing syarat-syarat pilihan saka wangun paukuman pati. Sanadyan kursi listrik, kaya ing Amerika Serikat, utawa gantung, kaya ing pirang-pirang negara Eropah ing wektu iku, utawa beheading, kaya ing Timur Tengah, padha praktek ing USSR.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing 28 Oktober 1917, Kongres Kapindho Uni Soviet ngilangi paukuman pati ing Rusia Soviet, nanging wis ing September 5, 1918, paukuman pati dibalekake ing negara kasebut, sing diterangake kanthi perlu ngenalake paukuman mati. nglawan unsur kontra-revolusioner lan bandit. Nanging, upaya kanggo matesi paukuman mati wis digawe meh ing saindhenging Soviet crita. Tanggal 27 Juli 1922, paukuman pati kanggo wong sing umure kurang saka 18 taun lan wanita ngandhut dilarang.

Ing mayoritas kasus, paukuman pati ing Uni Soviet ditindakake dening regu tembak. Ukara kasebut ditindakake dhisik dening unit keamanan, banjur dening pelaksana individu. Ing kasus iki, paukuman ibukutha Soviet beda saka pra-revolusioner Rusia, kang padha ora mung dijupuk (utamané personel militèr), nanging uga Hung wong.

Nanging, nalika mangsa panas taun 1918 ana pemberontakan petani ing provinsi Penza nglawan rezim Soviet, Vladimir Ilyich Lenin pribadi ngirim telegram menyang Penza Bolsheviks, ing ngendi dheweke nuntut supaya 100 ajiné lan "penyedot getih" digantung, fokus ing gantung, amarga wong-wong kudu ndeleng mungsuh sing digantung. Nanging, instigators utama pemberontakan ditembak.

Ing jaman Stalin, kalebu nalika pamurnian pertengahan pertengahan taun 1930-an, paukuman pati uga ditindakake kanthi shooting. Dheweke ditembak ing papan latihan khusus lan ing pakunjaran dhewe. Pembunuhan tawanan kanthi cara liya ing kabeh kasus minangka extrajudicial.

Apa digantung bali nalika taun perang


Perang Patriotik Agung nggawe pangaturan dhewe kanggo paukuman mati. Miturut cara, sakcepete sawise kamenangan saka Nazi Jerman, ing 1947, Keputusan Presidium Angkatan Bersenjata USSR tanggal 26.05.1947 Mei XNUMX "Ing penghapusan paukuman pati" ditanggepi, miturut paukuman mati kudu ora ana maneh. ditrapake ing wektu tentrem.

Nanging, ing Januari 1950, "ing panjalukan saka buruh," eksekusi bali kanggo pengkhianat, mata-mata lan saboteurs, lan ing KUHP RSFSR taun 1960, paukuman pati wis kasedhiya kanggo dhaptar banget nyengsemaken. Kadurjanan - saka treason kanggo Motherland kanggo rudo pekso karo jalaran utamané serius. Saben uwong uga terus ngeksekusi kanthi njupuk, nanging kanggo wektu sing cendhak - saka 1943 nganti 1947 - ukuran eksekusi kaya gantung uga aktif digunakake.

Ing musim semi taun 1943, Dekrit Presidium Soviet Tertinggi USSR No. 39 tanggal 19 April 1943 "Ing paukuman kanggo penjahat Nazi sing mateni lan nyiksa populasi sipil Soviet lan nangkep prajurit Tentara Merah, amarga mata-mata, pengkhianat tanah air saka antarane warga Soviet lan kanggo accomplices." Mung ing wektu iki, lembaga keamanan negara Soviet wis duwe informasi lengkap babagan kekejeman saka penjajah Nazi lan accomplices ing wilayah dikuwasani.

Ing paragraf 1 saka dekrit kanggo "penjahat fasis" Jerman, Italia, Romania, Hungaria, Finlandia sing disalahake amarga mateni lan nyiksa warga sipil lan nyekel tentara Tentara Merah, uga kanggo mata-mata lan pengkhianat saka warga Soviet, paukuman pati ditindakake. ditetepake kanthi gantung. Mangkono, dekrit 19 April 1943 unik, amarga ora tau sadurunge, utawa ing Uni Soviet, gantung minangka paukuman mati ora katon.

Советское руководство принимало решение о применении повешения в отношении гитлеровских палачей и их приспешников, руководствуясь необходимостью показать народу неотвратимость и жесткость наказания за военные преступления. Расстрел выглядел как более гуманная мера наказания, а в случае повешения казнь осуществлялась публично и повешенные преступники еще какое-то время висели на радость советским людям и устрашение другим палачам и предателям советского народа.

Nanging ing laku, gantung uga digunakake dening pengadilan militer ing ngarep ing hubungan kanggo dijupuk punishers Nazi lan policemen. Contone, saka 15 kanggo 18 Desember 1943, ing pengadilan militèr saka 4 Front Ukrainia, ana nyoba saka perwira Gestapo lan pengkhianat saka antarane warga USSR. Loro-lorone terdakwa dihukum mati kanthi cara digantung lan digantung.

Sapa lan kanggo apa sing digantung ing Uni Soviet


Pengadilan pisanan nglawan pengkhianat


14—17 июля 1943 года в Краснодаре, к этому времени освобожденном от гитлеровских оккупантов, состоялся первый процесс над группой предателей, сотрудничавших с гитлеровцами и виновных в массовых убийствах советских граждан – мирных жителей и военнослужащих Красной Армии.

11 pengkhianat sing ditahan ing SS-10-A Sonderkommando lan polisi Krasnodar muncul ing pengadilan. Paramonov, Tuchkov lan Pavlov nampa saben 20 taun kerja keras, lan Tishchenko, Rechkalov, Pushkarev, Naptsok, Misan, Kotomtsev, Kladov, Lastovina, sing "mbedakake awake dhewe" ing pembunuhan warga sipil, dihukum mati kanthi gantung lan Juli. 18, 1943 jam 13 digantung ing alun-alun tengah Krasnodar.

На казни полицаев из зондеркоманды присутствовало около 50 тысяч человек. Это была, пожалуй, первая столь крупная публичная казнь предателей в годы войны. Затем аналогичные процессы с публичным повешением военных преступников прошли в целом ряде других городов Советского Союза — в Киеве, Николаеве, Ленинграде.

Vlasov, Krasnov lan Semenov


Sawetara pengkhianat sing misuwur ing Tanah Air lan para imigran kulit putih sing kerja sama karo Nazi Jerman lan imperialis Jepang dihukum mati kanthi cara gantung.

Tanggal 12 Mèi 1945, ing Jerman, prajurit Soviet nahan Panglima Tentara Pembebasan Rusia, mantan Jenderal Soviet Andrei Vlasov. Ora suwe, kanca-kancane liyane sing misuwur saka antarane pimpinan militer ROA uga dicekel.



Sidhang Vlasov lan "Vlasovites" ditindakake ing Juli 30-31, 1946. Iki minangka sifat tertutup, sanajan biasane Nazi lan pengkhianat "minangka peringatan" diadili lan dieksekusi ing umum. Nanging ing kasus Vlasovites, pimpinan Uni Sovyèt ora gelem nyiapake sidang umum, amarga padha wedi yen Vlasov bakal miwiti ngucapake panemu anti-Soviet. 1 Agustus 1946 Andrei Vlasov lan kanca-kancane dieksekusi kanthi cara digantung. Padha diobong lan awu dikubur ing lemah.

Tanggal 28 Mei 1945, ing kutha Lienz, komando Inggris masrahake marang Uni Soviet 2,4 ewu Cossack sing dicekel tentara Inggris sing perang ing sisih Nazi Jerman. Antarane wong-wong mau ana tokoh penting kayata Kavaleri Jenderal Pyotr Krasnov, Letnan Jenderal Andrei Shkuro, Mayor Jenderal Timofey Domanov, Mayor Jenderal Sultan-Girey Klych.

Kabeh wong iki, mantan perwira putih, ndhukung Nazi Jerman nalika Perang Patriotik Agung, njupuk bagéyan ing tatanan lan arah Unit Cossack ing ngarep wétan. Utamane, Peter Krasnov wiwit September 1943 dadi kepala Direktorat Utama pasukan Cossack saka Kamentrian Imperial saka Wilayah Dikuwasani Wétan Reich Katelu.



Timofey Domanov minangka ataman marching Camp Cossack lan anggota Direktorat Utama Pasukan Cossack saka Kementerian Kekaisaran Wilayah Dikuwasani Wétan Jerman. Andrey Shkuro wiwit taun 1944 njabat minangka kepala cadangan pasukan Cossack ing Markas Utama saka pasukan SS, wis pangkat letnan jenderal saka pasukan SS lan gruppenführer SS lan tanggung jawab kanggo latihan formasi Cossack saka Nazi Jerman. Pungkasan, Sultan-Girey Klych mrentah formasi saka pendaki gunung Kaukasus Lor, sing dadi bagean saka Kamp Cossack Jenderal Krasnov.

Вместе с Красновым, Шкуро, Домановым и Султан-Гиреем Клычем перед судом предстал и генерал-лейтенант Гельмут фон Паннвиц. В отличие от вышеперечисленных казачьих генералов, Паннвиц никакого отношения к России не имел – он был прусским аристократом по рождению и с юных лет служил в германской армии. Когда в 1941 году Германия напала на СССР, Паннвиц командовал разведывательным батальоном в звании подполковника. На фронте он быстро сделал карьеру и был переведен в аппарат Верховного командования сухопутных войск, занявшись вопросами создания вооруженных формирований из числа народов СССР, в первую очередь казаков.

Ing taun 1944, Pannwitz munggah pangkat dadi letnan jenderal. Ing wektu iki, dheweke dadi pangisian daya saka unit Cossack saka Nazi Jerman, lan ing Maret 1945 dheweke kapilih dadi ataman marching paling dhuwur saka Camp Cossack. Tegese, Pannwitz ora asli saka Rusia lan pengkhianat ing Motherland, nanging jenderal Jerman biasa. Lan dheweke duwe kabeh alesan kanggo ngindhari ekstradisi menyang Uni Soviet, amarga dheweke dadi subyek saka Jerman, nanging kanthi sukarela setuju kanggo diekstradisi menyang USSR. Pannwitz nandhang nasibe pimpinan liyane saka Kamp Cossack - dheweke dihukum mati kanthi digantung. Tanggal 16 Januari 1947, Krasnov, Shkuro, Domanov, Sultan-Girey Klych lan von Pannwitz digantung ing wilayah pakunjaran Lefortovo kanthi putusan pengadilan.

Ing wulan Agustus 1945, sawise kamenangan Jepang, lembaga keamanan Soviet nangkep pirang-pirang mantan imigran kulit putih lan pengkhianat menyang Tanah Air sing wis lunga menyang sisih Kekaisaran Jepang lan sajrone taun-taun perang melu kegiatan subversif nglawan penjajah. Uni Soviet. Antarane wong-wong mau ana peserta sing misuwur ing Perang Sipil, ataman Grigory Semenov, letnan jenderal Tentara Putih, sing sawise emigrasi saka Rusia aktif melu ing urusan Biro Emigrants Rusia ing Kakaisaran Manchurian (BREM).



Saka 26 Agustus nganti 30 Agustus 1946, sidang "Semenovites" ditindakake ing Moskow. 8 wong muncul ing ngarep pengadilan - pimpinan Grigory Semenov dhewe, letnan jenderal Lev Vlasevsky lan Alexei Baksheev, menteri keuangan ing pamaréntahan Kolchak Ivan Mikhailov, pimpinan Partai Fasis All-Russian Konstantin Rodzaevsky, anggota pimpinan All-Russian. Partai Fasis Lev Okhotin, wartawan Nikolai Ukhtomsky, mantan perwira putih Boris Shepunov. Ukhtomsky lan Okhotin dihukum 20 lan 15 taun kerja keras, Baksheev, Vlasevsky, Rodzaevsky, Mikhailov lan Shepunov - mati, lan Grigory Semenov - mati kanthi digantung.

Dadi, Ataman Semyonov mung siji-sijine terdakwa sing dihukum gantung lan digantung tanggal 30 Agustus 1946. Nyatane, dheweke diukum, sanajan telat, amarga tumindake nalika Perang Sipil ing Rusia, amarga nalika Perang Donya II Semenov ora ana maneh peran khusus ing aktivitas layanan khusus Jepang nglawan USSR, dheweke luwih simbolis. tokoh.

Sawisé uji coba para penghukum lan pengkhianat Nazi, gantung minangka paukuman mati ing Uni Soviet ora digunakake maneh. Polisi lan punishers kapapar ing taun 1960-an lan 1970-an wis dihukum pati dening regu tembak.
Pengarang:
198 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. aybolyt678
    aybolyt678 4 Oktober 2019 04:39
    + 31
    Dadi ana panjaluk umum kanggo jinis eksekusi iki, amarga para penjahat digantung ... Masyarakat bersatu, perang nyawiji kabeh wong.
    1. Komentar wis dibusak.
      1. 210okv
        210okv 4 Oktober 2019 06:51
        + 46
        Dedka, dear .. Ya, asu karo wong-wong mau, ana ing Washington ... Lan carane tugu Krasnov ing wilayah Rostov kita?
        1. parusnik
          parusnik 4 Oktober 2019 07:16
          + 29
          Ya, kabeh miturut hukum, wilayah pribadi, monumen pribadi, museum pribadi, memori pribadi, kaya properti pribadi ora kena ... Lan kasunyatan sing kanthi bantuan "memori pribadi" iki otak saka liyane sing dicuci otak, sawetara wong sing kasengsem .... Tuntutan hukum diajukake babagan masalah iki, nanging tuntutan hukum ditolak ...
          1. kiril1246
            kiril1246 4 Oktober 2019 08:29
            + 14
            Yaiku, sampeyan bisa tuku omah lan mbukak museum pribadi Hitler ing kana?
            1. Archon
              Archon 4 Oktober 2019 09:29
              +4
              yen ing luar negeri gampang. lan yen ing Rusia - supaya ora ana sing ngerti, lan wong, minangka tugas kalbu, mung bakal ngobong omah.
              хотя даже такое вполне реально, если не будет запрещенных материалов типа символики, флагов и других предметов. Какие-то личные фото, одежда, предметы, дневники вполне разрешены.
              1. Wolverine Wolverine
                Wolverine Wolverine 4 Oktober 2019 10:31
                + 40
                Yagene dheweke ora ngobong Pusat Yeltsin saka kalbu?
                1. Archon
                  Archon 5 Oktober 2019 19:48
                  +5
                  amarga iku negara.
                  Yeltsin Center digawe miturut ukum 2008 "Ing pusat warisan sajarah présidhèn Federasi Rusia sing wis mandheg ngleksanani kekuwatane" - kanggo ngreksa, nyinaoni lan nyedhiyakake publik warisan presiden pisanan Federasi Rusia "ing konteks sejarah anyar. saka tanah air, pangembangan institusi demokratis lan mbangun negara adhedhasar hukum." Pusat iki diadegaké déning Administrasi Presiden Federasi Rusia, sawijining kepala Anton Vaino kepala dewan wali.
                  Tegese, iku kabeh proyek negara, lan dudu museum pribadi.
                  Lan ngrusak museum pribadi utawa pusat negara ndadekake bedane gedhe.
                  1. Metallurg_2
                    Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:16
                    +5
                    Lan apa sing menarik babagan Pusat Medvedev ora dibangun? Kayane dheweke uga dadi presiden lan mandheg nggunakake kekuwatane.
                    Utawa padha arep mbangun pusat Medveputin langsung?
                    1. Archon
                      Archon 5 Oktober 2019 20:37
                      +3
                      Может потому, что Медведев еще жив? Вот когда умрет, тогда и посмотрим на Медведев-центр.
                      1. Metallurg_2
                        Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:52
                        +3
                        Ну это не помеха: закон не уточняет, что бывший президент должен помереть, чтобы в честь него центр воздвигли.
                2. tatarin1972
                  tatarin1972 18. november 2019 09:19
                  0
                  Dheweke duwe kabeh ing ngarepe. Tugu Yeltsin ing Yekaterinburg sacara periodik disiram cat.
            2. Angin bebas
              Angin bebas 4 Oktober 2019 09:40
              + 31
              Mesthi sampeyan bisa lan kudu. Semyon Konstantinovich Hitler, penembak mesin Tentara Abang. September 9, 1941, tatu, kang numpes luwih saka satus fasis saka senapan mesin kang. Dianugerahi medali kanggo keberanian !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tiwas 3 Juli 1942. Mekaten.
            3. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 4 Oktober 2019 14:59
              +3
              Kutipan saka kiril1246
              Yaiku, sampeyan bisa tuku omah lan mbukak museum pribadi Hitler ing kana?

              Saget. Mung banjur ngenteni riko sing butuh - miturut Artikel 20.3 saka Kode Pelanggaran Administratif Federasi Rusia "Пропаганда либо публичное демонстрирование нацистской атрибутики или символики, либо атрибутики или символики экстремистских организаций, либо иных атрибутики или символики, пропаганда либо публичное демонстрирование которых запрещены федеральными законами".
              Ing pangrungon, <***> ora mbantah kahanan sing kasebut ing protokol kasebut, ngakoni kaluputan nalika nindakake pelanggaran administratif, nuduhake yen dheweke melu rekonstruksi militer-historis, mulihake senjata lan sandhangan ing wektu sajarah tartamtu, yaiku kasengsem ing sajarah Jerman, ngumpulake paraphernalia saka Reich Katelu. Senjata lan sandhangan sing dipulihake digunakake ing festival sing nggambarake perang sejarah. Aku njupuk foto dhewe, dikirim ing VKontakte kanggo gumunggung kanggo kanca-kanca. Dheweke nyatakake yen saiki kabeh foto sing ngemot simbol lan peralatan Nazi wis dibusak saka kaca VKontakte.

              Diwenehi keruwetan lan bebaya sosial saka tumindak, wong <***> ngarsane mitigating lan ora ana aggravating kahanan, njupuk menyang akun kasunyatan sing direbut saka <***>. barang-barang (helm Jerman ijo peteng, ing sisih pinggir ana gambar tameng putih, ing tengah kanthi rong simbol "SS" ireng; tokoh elang Imperial ireng kanthi swiwi sing nyebar, lungguh ing wreath oak, ing njero ana simbol Nazi - salib kanthi ujung sing mlengkung; sepasang sarung tangan kulit wong ireng; sabuk kulit ireng wong lanang kanthi gesper logam abu-abu, sing nggambarake elang Imperial ireng kanthi swiwi sing nyebar, lungguh ing wreath oak, ing njero ana simbol Nazi - salib kanthi ujung sing mlengkung lan ditandatangani ing basa manca; suspender kulit ireng wong lanang karo clasps logam abu-abu) duwe peralatan lan simbol Nazi, sing dituku dening dheweke (<***> kanggo keperluan pribadi lan demonstrasi. foto-foto kasebut ing jaringan sosial, yaiku "In Contact", aku nganggep perlu kanggo nemtokake jinis paukuman kasebut minangka denda administratif kanthi penyitaan sing dituduhake.subyek saka pelanggaran administratif.
              © loro
              Wong liya ngirim foto saka rekonstruksi militer-historis lan foto arsip atlet Jerman saka Olimpiade 1936 ing Vkontakte. Lan entuk denda - kanggo apa
              осуществил размещение нацистской символики, доступной для просмотра другим пользователям.
            4. xax
              xax 4 Oktober 2019 22:21
              +4
              Ing topik iki, dheweke malah pengin (lan pengin) tuku omah Hitler ing Austria, lan para panguwasa kutha, kayane, saya suwe saya kurang mbantah babagan iki.
              1. Metallurg_2
                Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:20
                +5
                Ketoke, gagasan Aloizych maneh relevan, utamane yen sampeyan nimbang carane akeh barmaley saka Timur Tengah saiki ing Eropa, tumindak ing omah, uga dominasi umum homoseksual.
                1. T. Henks
                  T. Henks 24 Oktober 2019 16:35
                  -1
                  Nanging ana sing ora sadar. Ing daya. Padha ngrusak kuburane leluhure. Schelkgruber. Ing Austria.
          2. Oleg (Kharkov)
            Oleg (Kharkov) 4 Oktober 2019 09:10
            +4
            Kutipan saka parusnik
            kaya properti pribadi ora bisa dilanggar.

            lan yen pemilih ora bakal dadi wong pinter bosok alus, nanging Muslim sing taat? Apa "properti pribadi" iki bakal mandheg? Apa patriot normal ngidini anak-anake dicuci otak? malah ing properti pribadi?
            1. Pedrodepackes
              Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:22
              -14
              Kutipan: Oleg (Kharkov)
              lan yen pemilih ora bakal dadi wong pinter bosok alus, nanging Muslim sing taat? Apa "properti pribadi" iki bakal mandheg? Apa patriot normal ngidini anak-anake dicuci otak?

              mbandhingake Chechnya sadurunge perang kapindho lan sawise lan tarik kesimpulan. Coba tarik kesimpulan ora saka sisih patriot Rusia, nanging saka sisih Chechen
              Kutipan: Oleg (Kharkov)
              правоверного мусульманина
              1. xax
                xax 4 Oktober 2019 22:24
                +7
                Quote: Pedrodepackes
                Coba tarik kesimpulan ora saka patriot Rusia

                Iki dudu patriot Rusia, nanging provokator khas. Aku ngomong bener.
              2. Ora ala
                Ora ala 8 Oktober 2019 18:05
                +4
                Quote: Pedrodepackes
                Coba

                Apa sampeyan dadi pedantic ing kene? nglirik Tutup dill?
            2. Samum
              Samum 7 Oktober 2019 02:59
              0
              Dheweke pancen bodho banget dicuci otak, lan ing jaman saiki, mung wong Wahhabi sing nglairake kaya nyedhot lan isih ana 30 prawan guriya, pancen wis lucu.
            3. Ora ala
              Ora ala 8 Oktober 2019 17:45
              +4
              Nah, otkel sampeyan sumringah tiba ing sirah kita? Make-up katon otak-pecking: singa, Kanada, London, Amerika, pilihan Gusti Allah. Apa sampeyan ambegan wong lan carane ngunjungi kita kanggo dangu?
          3. aybolyt678
            aybolyt678 4 Oktober 2019 13:01
            +7
            Kutipan saka parusnik
            Да как, всё по закону, частная территория, частный памятник,частный музей, частная память, как и частная собственность не прикосновенна..

            sampeyan ora bisa nggunakake simbol negara kanggo tujuan pribadi ... lan ing foto kuburan Vlasov ana Gendéra Rusia!
            1. xax
              xax 4 Oktober 2019 22:25
              -1
              Kutipan saka: aybolyt678
              flag of Russia

              В США флаг России не госсимволика. Мало ли у кого какие флаги?
              1. zenion
                zenion 7 Oktober 2019 15:32
                0
                Coba gantung gendéra mungsuh ing AS, cukup kanggo sedina urip. Kenapa wong digantung? Dadi wiwit biyen digantung ing gulu, ora bisa digantung nganggo cara liya. Bener, dheweke nulis babagan bajak laut, mula ditulis yen wong digantung ing buntut. Wong wadon digantung ing pancing ing panggonan. Para perompak, sing melas marang wanita, nyurung tas mesiu menyang alame lan nyebul. Ing kene padha mbantah pantes, utawa ora pantes. Iki diputusake dening pengadilan. Dadi wong Amerika mutusake manawa salah sawijining perusahaan SS ora pantes manggon lan ditembak ing cedhak kandhang sing mateni Amerika. Waca luwih apik Ilf lan Petrov, babagan wong sing seneng maca crita petualangan nalika ngobati hernia sing wis mateng.
                1. xax
                  xax 8 Oktober 2019 00:48
                  0
                  Kutipan saka zenion
                  Coba gantung gendéra mungsuh ing AS

                  Gendéra Rusia digantung - lan kabeh katon normal.
          4. Misha Kvakin
            Misha Kvakin 8 Oktober 2019 17:38
            +2
            Ya ampun, piye!? Bajingan iki ngapusi Cossack ... Pengkhianat, dheweke uga pengkhianat ing Afrika ... Lan yen dheweke uga dadi trik kotor kriminal marang warga sipil, mula dheweke mung bandit lan kriminal !!! Iku ora apik kanggo mbangun worldviews masyarakat sipil ing freaks iki ... Petya Krasnov ana gawe salah, lan dheweke tetep!!!
        2. Petrogradets
          Petrogradets 4 Oktober 2019 14:35
          + 10
          Kutipan: 210 okv
          Dedka, dear .. Ya, asu karo wong-wong mau, ana ing Washington ... Lan carane tugu Krasnov ing wilayah Rostov kita?

          Sugeng dina kanggo sampeyan, ing St. Petersburg-Leningrad, "dewan kehormatan" diabadi ing memori Mannerheim. Bajingan fasis, sing pasukane nindakake lan mbantu pasukan 3 heiha- Pengepungan Leningrad, kepiye carane?
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 4 Oktober 2019 18:45
            + 16
            Kutipan: Petrograde
            Sugeng dina kanggo sampeyan, ing St. Petersburg-Leningrad, "dewan kehormatan" diabadi ing memori Mannerheim. Bajingan fasis, sing pasukane nindakake lan mbantu pasukan 3 heiha- Pengepungan Leningrad, kepiye carane?

            Nanging kanthi cara apa wae - papan kasebut ora suwe. Nalika panguwasa kutha kanthi resmi nyoba ngerteni sudut pandang Darkest pribadi babagan obyek budaya iki (kanggo anane Medinsky lan Ivanov ing pambukaan kanthi jelas menehi tandha manawa instalasi papan kasebut diwenehake dening wong saka eselon ndhuwur. ), kanthi ora resmi kabeh sing bisa dilebokake ing papan kasebut diselehake. Sawise kabeh, teka kanggo guyon - ing wayah wengi padha chop Papan karo kapak. Tumindak iki, diiringi muni lan nggero, njupuk sawetara pamblokiran saka "Big House" lan sawetara pamblokiran saka "diplomatik waktu". Nanging rai, utawa polisi, utawa warga lokal ora weruh utawa krungu apa-apa.
            1. Komentar wis dibusak.
          2. Metallurg_2
            Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:22
            +2
            Kurang luwih kaya iki:
            1. aybolyt678
              aybolyt678 6 Oktober 2019 06:20
              +1
              Lan kok kaget, mantan anggota Komsomol Merkel mrentah negara kasebut, ing negara Aryan murni jeneng sing paling populer yaiku Mohammed, lan dheweke ora mlaku ing swastika, nanging ing spanduk warna pelangi .... nanging apa sampeyan mikir, tandha kanggo mantan jenderal tentara tsarist?
          3. Metallurg_2
            Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:26
            -7
            Вы, видимо, прогуливали в школе уроки истории. Во-первых, Маннергейм никогда не был фашистом. Союзником Гитлера - да, но не фашистом. А во-вторых, у него лично и у Финляндии в целом было за что точить зуб на СССР: или вы станете отрицать, что Майнильский инцидент, за которым последовало нападение на Финляндию, был инспирирован НКВД?
            1. Petrogradets
              Petrogradets 5 Oktober 2019 21:35
              +7
              Mungkin kita sekolah ing macem-macem sekolah. Ing tambang, Mannerheim lan Hitler (uga dudu fasis, yen sampeyan nemokake kesalahan) lan antek-antek liyane diarani fasis, lan sapa dheweke, yen sampeyan ngerteni rincian, aku ora duwe kepinginan kanggo nyelidiki "telek ... ". Lan kasunyatan sing fellow miskin lan Finland "ing umum", sing sijine iku, "gelo" kula ing (mat). Finland, minangka negara, muga-muga ora perlu ngelingake carane lan minangka asil sing dibentuk, sing uga "nyekel" wilayah sing apik. Lan kasunyatan sing, ayo kang ngomong, "mbantu" Pas karo mustache, paling ora Paint wong (kanggo sijine iku mildly). Yen sampeyan kasengsem ing kabeh nuansa, nindakaken, nanging aku ora perlu kanggo nulis moralizing lan whitewash bajingan iki. Bajingan, sing ketoke banget "nyinggung" lan mung nutup mripat jendral kanggo kekejemane prajurite, ing hubungane karo tahanan lan warga sipil. Aku bakal menehi sampeyan sawetara pranala:
              https://colonelcassad.livejournal.com/3043205.html
              https://arctus.livejournal.com/154054.html
              Sanajan sampeyan bisa langsung nulis ing mesin telusuran "kekejaman Finlandia sajrone perang" - aku saranake sampeyan luwih ngerti babagan iki.
              "-" saka aku, kanggo wong Finlandia "miskin" lan Gustav "gelo".
              1. Metallurg_2
                Metallurg_2 6 Oktober 2019 10:07
                -1
                Finland, minangka negara, muga-muga ora perlu ngelingake kepiye carane lan minangka asil dibentuk, sing uga "nyebut" wilayah sing apik.

                Aku ngira yen sampeyan ana ing panggonan Mannerheim, yen pemerintah pusat ora nentang (lan nyetujui) (hak kanggo poto-netepake dhewe nganti pemisahan), sampeyan uga ora bakal pikiran kanggo netepake negara mardika, lan malah ngrebut wilayah liyane?
                Lan ya, aku ora ngerti apa sing dijelasake kanggo sampeyan ing pelajaran sejarah - nanging Mannerheim ora diakoni minangka penjahat perang. Beda karo sadurunge minangka Presiden Finlandia, Risto Ryti.
            2. Misha Kvakin
              Misha Kvakin 8 Oktober 2019 17:41
              +1
              Aku bakal nolak !!! NKVD ora ana hubungane, iki mitos ....
            3. tatarin1972
              tatarin1972 18. november 2019 09:26
              0
              Ну да, фашистом он не был, это в Италии они были, национал-сациалистом тоже, эти были в Германии. Но вот концлагеря финские были, в Карелии, 10 лагерей, 6 из них в Петрозаводске.
      2. Avior
        Avior 4 Oktober 2019 07:27
        + 17
        Apa sing ngganggu sampeyan?
        Ora kaget yen ing Amerika Serikat ana monumen kanggo dheweke, nanging dheweke ora ana ing Rusia.
        Как-никак в России сейчас именно тот строй, за который воевал Власов со своими власовцами, да и флаги.
        Maca Manifesto Praha....
        1. berang-berang1982
          berang-berang1982 4 Oktober 2019 08:16
          -16
          Kutipan saka Avior
          Sawise kabeh, ing Rusia saiki persis sistem sing Vlasov perang karo Vlasovites kang

          Ora cukup, Vlasov lan kanca-kancane perang nglawan Bolsheviks Yahudi (miturut Andrei Andreyevich dhewe), padha nyathet ing artikel sing nyoba ora umum amarga panemu anti-Soviet para terdakwa (kabeh wong mratobat, kanthi cara). , nanging alesan utama kanggo proses ditutup iku carane akeh mantan Soviet ndhukung Vlasov, lan carane padha sengit marang rezim Soviet. Iki soko sing wedi kula.
          Pamrentahan saiki ora bisa diarani Yahudi-Bolshevik kanthi cara apa wae (terminologi lan ejaan Vlasov, dudu milikku), lan mulane Vlasovites ora bisa perang kanggo pamaréntahan saiki.
          1. Stirbjorn
            Stirbjorn 4 Oktober 2019 08:47
            + 22
            Kutipan saka Beaver1982
            Ora kaya mangkono, Vlasov lan kanca-kancane nglawan wong Yahudi-Bolshevik (miturut Andrei Andreyevich dhewe)
            Sing, kanggo taun wutuh Vlasov perang kanggo "Yahudi-Bolsheviks", lan banjur dumadakan mbalek maneh ?! Ing pengadilan, dheweke umum nolak kanca-kancane
            Terdakwa Vlasov: Kadurjanan sing daktindakake pancen gedhe, lan aku ngarepake paukuman sing abot kanggo dheweke. Kawitan tiba ing dosa yaiku pasrah. Nanging aku ora mung rampung mratobat, sanadyan pungkasan, nanging ing nyoba lan diselidiki aku nyoba kanggo ngenali kabèh gang minangka cetha sabisa. Aku ngarepake paukuman sing paling abot.
            Kutipan saka Beaver1982
            iki carane akeh mantan Soviet ndhukung Vlasov, lan carane padha sengit marang rezim Soviet.
            Loro lan setengah divisi, iku kabeh sing dikumpulake pimpinan ROA saka mantan wong Soviet - dibandhingake karo komposisi Tentara Abang.
            Kutipan saka Beaver1982
            Pamrentahan saiki ora bisa diarani Yahudi-Bolshevik kanthi cara apa wae (terminologi lan ejaan Vlasov, dudu milikku), lan mulane Vlasovites ora bisa perang kanggo pamaréntahan saiki.
            Sampeyan duwe sawetara logika mismatch. Vlasovites perang nglawan pamaréntahan Bolshevik, ora kanggo iku. Lan pamaréntah saiki uga nyenyamah kabeh Soviet, minangka aturan.
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 4 Oktober 2019 09:02
              +8
              Vlasov minangka pengkhianat klasik, lan ora ana iman ing tembung-tembunge.
              Kutipan: Stirbjorn
              Rong divisi setengah, iku kabeh sing diklumpukake pimpinan ROA

              Hitler kanthi terang-terangan nyatakake yen Vlasov minangka babi, lan Hitler dhewe curiga babagan gagasan mbentuk unit militer Rusia, lan mung sawise nyoba mateni dheweke ing taun 1944, kanthi tekanan saka Himmler, ijin dipikolehi kanggo nggawe divisi Rusia. , minangka asil padha rabble, kang malah wong SS wedi.
              Kutipan: Stirbjorn
              Lan pamaréntah saiki uga nyenyamah kabeh Soviet, minangka aturan.

              Pamrentah saiki ora peduli kabeh Soviet, Mungkin padha malah duwe sawetara nostalgia kanggo wektu sing, diwenehi werna Komsomol-partai.
              1. Alex_59
                Alex_59 4 Oktober 2019 10:59
                +6
                Kutipan saka Beaver1982
                idin ditampa kanggo nggawe divisi Russian, minangka asil padha rabble sing malah SS wong wedi.
                Nanging, padha ora wedi, nanging jijik. Marauders lan mabuk padha ora utamané needed. Ing istilah pertempuran, dheweke nuduhake awake banget.
                alesan utama kanggo proses ditutup carane akeh mantan wong Soviet ndhukung Vlasov, lan carane akeh padha sengit marang rezim Soviet.
                Lan carane akeh didhukung Vlasov? 0,85% saka populasi negara. Kira-kira 2% saka populasi wilayah sing dikuwasani ing negara kasebut. Lan ora kabeh wong sing ndhukung "sengit" kekuwatan Soviet - bagean penting gabung karo tentara Vlasov amarga kabodhoan, kekirangan semangat, utawa saka kepentingan egois kanggo nambah kahanan urip. Lan minangka laku wis ditampilake, kabeh rabble iki uga weruh saka kekirangan kaputusan sing. Nalika padha nguber partisans, padha pahlawan wani, nanging nalika padha teka menyang kontak karo Unit biasa saka Tentara Abang, padha gabung bebarengan. Lan pira cacahe wong-wong mau sing mbalekake luh marang wong-wong mau utawa para partisan? Contone, ing Brigade Tatar Idel, penerbangan menyang partisans banget gedhe banget, sing ngancam orane brigade kasebut.
                1. berang-berang1982
                  berang-berang1982 4 Oktober 2019 11:16
                  -5
                  Kutipan: Alex_59
                  Ing istilah pertempuran, dheweke nuduhake awake banget.

                  Divisi-divisi iki kawangun ing awal taun 1945, iki mesthi langkah propaganda, amarga padha ora melu ing memungsuhan, ana skirmishes cilik.
                2. karabas
                  karabas 4 Oktober 2019 12:24
                  +5
                  Dheweke perang kanthi apik - padha perang nganti mati amarga ora ana rugine. Simbah kakung wis suwe ngandhani yen nalika Perang Dunia II dheweke mbebasake sawetara kutha saka Nazi (aku wis lali jenenge), lan dina sabanjure. Vlasovites njupuk lan ternyata ngalahake dheweke luwih angel tinimbang Jerman, lan kanthi kerugian sing luwih gedhe.
                  1. berang-berang1982
                    berang-berang1982 4 Oktober 2019 17:22
                    -2
                    Kutipan saka karabass
                    Padha perang apik - perang nganti mati

                    Peperangan iki ora akeh, ing April 1945, perang apa sing bisa ditindakake?
                3. Metallurg_2
                  Metallurg_2 5 Oktober 2019 20:31
                  +1
                  Мародёры и пьяницы им были не особо нужны. В боевом плане они себя проявили крайне плохо

                  Para perampok lan mabuk sing paling kondhang ing divisi Dirlewanger. Iki pancen wedi sanajan ing pimpinan SS. Miturut cara, saiki "patriot" saka batalyon sukarelawan Ukrainia ora adoh saka wong-wong mau.
            2. Yura
              Yura 4 Oktober 2019 12:08
              +8
              Kutipan: Stirbjorn
              Vlasov lan Vlasovites, uga pengkhianat liyane, perang nglawan pamaréntahan Bolshevik, lan ora kanggo iku.

              Padha pengkhianat amarga padha perang kanggo Jerman fasis, padha matèni mantan kolega, fellow warga kanggo gol lan gagasan sing fasis Jerman dipun ginakaken enslavement lan karusakan saka sangang saka sepuluh warga USSR, Slavs ing Panggonan pisanan. Dheweke duwe ide sing jelas babagan apa sing ditindakake lan kenapa. Urip sing rusak lan akeh ewonan bangsa kita - bapak lan mbah kakung kita, sing mlarat ing perang lan urip sawise perang, kabeh iki ana ing kalbu.
          2. Pedrodepackes
            Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:32
            -6
            Kutipan saka Beaver1982
            alesan utama kanggo proses ditutup carane akeh mantan wong Soviet ndhukung Vlasov, lan carane akeh padha sengit marang rezim Soviet. Iki soko sing wedi kula.

            частично с вами согласен, но есть другая версия закрытости процесса. Власову было что сказать в обвинение той власти, но самое главное, было кому услышать. Война закончилась и эйфория победы закончилась горьким похмельем (праздник победы не отмечали долгое время) огромные жертвы, разруха, голод, толпы нищих калек на улицах и фронтовики вернувшиеся из Европы, видевшие как живут люди в других странах. А Власов был идейный враг, он же не за тарелку супа пошёл к немцам служить. Мне кажется эта версия более правдоподобна.
            PS Kanggo turbopatriot kita, aku ora mbenerake Vlasov, kanggo sekutu sing dipilih kanggo nglawan rezim Soviet.
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 4 Oktober 2019 09:48
              +2
              Quote: Pedrodepackes
              Nanging Vlasov minangka mungsuh ideologis, dheweke ora ngladeni wong Jerman kanggo mangkuk sup

              Kasunyatane yaiku Vlasov mlayu menyang Jerman kanthi tepat kanggo mangkok sup iki - schnapps gratis, dhuwit lan wanita, iku kabeh ideologie.
              Quote: Pedrodepackes
              Vlasov ana sing dikandhakake babagan tuduhan pamrentah kasebut, nanging sing paling penting, ana wong sing ngrungokake

              Kita uga bisa setuju, nanging siji bab ngomong ing stupor mendem, nalika Jerman ing panangkaran kehormatan ing jatah dhewe, liyane iku ngandika nalika Jendral Soviet, ngendi ideologi kene?
              Sayange wong-wong sing percaya marang dheweke, ana sing ikhlas, ana sing egois.
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:59
                -5
                Kutipan saka Beaver1982
                где же здесь идейность?

                хотя бы в том, что он три раза не бросил подчинённые ему войска, не в пример некоторым советским генералам.
                Kutipan saka Beaver1982
                nanging siji bab ngomong ing stupor mendem

                Nanging, pimpinan Soviet duwe keprihatinan, mula proses kasebut ditutup
                Kutipan saka Beaver1982
                Vlasov mlayu menyang Jerman kanggo mangkok sup iki - schnapps gratis, dhuwit lan wanita
                ana konfirmasi iki?
                Kutipan saka Beaver1982
                вот и вся его идейность.
                ideologi ing slogan "Kanggo Rusia - karo Jerman. Ing Rusia - tanpa Jerman! ", kang ora ndhelikake, ing kang nandheske nganggo seragam Russian. Ora, dheweke minangka pengkhianat ideologis, wong-wong sing lunga menyang Jerman kanggo nylametake nyawane lan semangkuk sup ora ditembak ing sing pertama: Ponedelin, Kirillov.
                1. berang-berang1982
                  berang-berang1982 4 Oktober 2019 10:15
                  +7
                  Quote: Pedrodepackes
                  ping telu ora ninggal wadyabala bawahane

                  Shock kapindho, remnants, nalika break metu saka encirclement, kang mung nilar, njupuk karo tutup saka mesin gunners, ora lali kanggo njupuk garwane lapangan militèr, karo kang banjur nyerah marang Jerman.
                  Quote: Pedrodepackes
                  его идейность в лозунге "В Россию - с немцами. В России - без немцев!"

                  Dheweke bisa ngomong apa wae, apa sing bisa ditindakake? Jerman ora naif kaya akeh mantan sabangsa kita, sing bakal ngidini Vlasov kanggo nglengkapi Rusia tanpa Jerman? Iki minangka obrolan Vlasov sing biasa.
                  1. Pedrodepackes
                    Pedrodepackes 4 Oktober 2019 10:33
                    -4
                    Kutipan saka Beaver1982
                    Shock kapindho, remnants sawijining, nalika bejat metu saka encirclement - mung nilar
                    Apa sampeyan sengaja nyalahake informasi? Dheweke ora gelem mabur ing pesawat sing dikirim Stalin kanggo dheweke, ngirim prajurit sing tatu ing mburine. Ora ana terobosan maneh saka pangubengan, dheweke pungkasane diblokir lan bubar: "Dina pungkasan ora ana panganan, jaran pungkasan kita mangan.
                    Kutipan saka Beaver1982
                    sing ngidini bakal Vlasov
                    sajarah ora ngidinke swasana ati subjunctive. Nanging, dheweke ora macak, kaya ewonan liyane kaya dheweke, nganggo seragam Jerman, nampa gagasan Hitler. Vlasov ngerti banget yen Hitler ora bakal bisa ngalahake Rusia tanpa bantuan saka wong Rusia. Nanging, iki ora mbenerake pilihan sekutu ing perjuangan nglawan rezim Soviet lan ora nolak ngiyanati.
                    1. berang-berang1982
                      berang-berang1982 4 Oktober 2019 10:45
                      +5
                      Quote: Pedrodepackes
                      Ora ana terobosan maneh saka lingkungan

                      Ana terobosan ing sadawane koridor sing sempit, sing ditindakake dening Jerman kanthi kabeh sing bisa, nanging Vlasov ora ana ing kono karo sisa-sisa tentara.
                      Quote: Pedrodepackes
                      Vlasov mangertos sampurna

                      Dheweke dudu wong bodho babar pisan - seminari setengah sinau, karir nganti sumsum balung, aneh, pinter, sejenis nugget petani sing munggah pangkat jenderal Tentara Merah lan favorit Stalin.
                      1. Pedrodepackes
                        Pedrodepackes 4 Oktober 2019 10:51
                        -3
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Karir nganti sumsum balunge, aneh, pinter, sejenis nugget petani sing munggah pangkat jenderal Tentara Merah lan favorit Stalin.

                        nanging yen Vlasov ora dicekel Jerman, sampeyan uga bakal menehi ciri?
                      2. berang-berang1982
                        berang-berang1982 4 Oktober 2019 10:57
                        +4
                        Quote: Pedrodepackes
                        nanging yen Vlasov ora dicekel Jerman, sampeyan uga bakal menehi ciri?

                        Ora, dheweke ora bakal menehi ciri kaya ngono, dheweke bakal kasebut salah sawijining marshals of Victory, nanging dheweke bakal munggah pangkat marshal.
                      3. edvid
                        edvid 4 Oktober 2019 23:24
                        0
                        Nguripake ing sajarah, ing kasus nemen, bisa disebut acak, lan titik balik langsung amarga pungkasan tartamtu "gulung acara." Saka sudut pandang iki, yen, contone, Stalin ngirim Zhukov kanggo mrentah tentara kejut kaping 2, banjur kanthi kemungkinan sing dhuwur bisa dikandhakake yen Vlasov bakal mlebu Undhang-undhang Penyerahan Jerman ...
                    2. Sahar Medovich
                      Sahar Medovich 4 Oktober 2019 14:37
                      +8
                      Mesthi, Vlasov minangka "ideologis". Mung ide sing dirumusake dening Lakhnovsky: urip luwih suwe lan mangan luwih manis. Panjenenganipun setya njabat pamaréntahan Soviet kanggo rong puluh taun, nganti dhewek diobong. Lan dadi panas - dheweke adaptasi ide kanggo kahanan anyar.
                      Quote: Pedrodepackes
                      Vlasov ngerti banget yen Hitler ora bakal bisa ngalahake Rusia tanpa bantuan saka wong Rusia.

                      Iki ora mungkin. Ing taun 1942, kemungkinan kamenangan Hitler katon cukup dhuwur, amarga Vlasov, wiwit tekan Jerman, nyoba kanggo kapitalisasi iki. Banjur dheweke wiwit ngerti yen Hitler bakal kalah karo wong Rusia kanthi cara apa wae, lan sing paling penting, dheweke wiwit ngerti carane wong Rusia nganggep wong kaya dheweke. Nanging .. cakar macet - manuk kabeh jurang.
                      Lan kanggo "didhukung dening populasi" - ing ngarep kanggo Vlasovites, bab paling awon kanggo ketemu karo prajurit biasa, wong Rusia padha. Ora ana SMERSH sing disimpen.
                    3. Serg Koma
                      Serg Koma 4 Oktober 2019 17:26
                      +5
                      Quote: Pedrodepackes
                      iki pesen radio pungkasan saka markas.

                      Lan apa putih lan alus ...
                      "Aku bakal miwiti kanthi disiplin lan ketertiban. Ora ana sing bakal ninggalake tentaraku mung amarga dheweke kepengin lunga. Wong-wong ing wadya-balaku bakal budhal kanggo munggah pangkat kanthi prentah, utawa ditembak."- 19 April 1942, njupuk komando tentara sing dikubengi. Urutan pungkasan Vlasov: "Saben uwong mundur dhewe." Saka kesaksian Vlasov - "Sajrone aku tetep diubengi dening mungsuh, sentimen anti-Soviet saya tambah akeh, lan ora arep perang Ing tanggal 13 Juli 1942, njupuk kauntungan saka tekane wong Jerman ing desa panggonanku, aku pasrah marang wong-wong mau kanthi sukarela.
                      Paling kamungkinan, kutha iki ... ya, iku ora mabur dening pesawat wis duwe rencana kanggo nyerah lan urip apik ing Jerman, iku mung perlu kanggo ngedol dhewe "luwih larang". Ing September 1941, Vlasov ninggalaké kanthong Kyiv, mlaku 700 km ing sadawane mburi Jerman lan ninggalake kubeng ing 01.11.1941/XNUMX/XNUMX, supaya ana pengalaman "partisan".
                      FITTER!!!
                      Quote: Pedrodepackes
                      Nanging, dheweke ora macak, kaya ewonan liyane kaya dheweke, nganggo seragam Jerman, nampa gagasan Hitler.

                      Что важнее форма, или содержание? Конечно - "не принимал идеи Гитлера", и в одном ряду с ним "не принявшие идеи" -шухевич, бандера, да что мелочиться - Гудериан (в послевоенных мемуарах) и многие другие пережившие Гитлера.
                  2. Kapa
                    Kapa 5 Oktober 2019 09:59
                    -4
                    Dheweke ora ninggalake sapa-sapa: Diwenehi pesenan kanggo dibagi dadi kelompok lan nggawe dalane dhewe. Lan dheweke uga ora gelem ngungsi ing pesawat sing mabur kanggo dheweke. Kaya Efremov. . Ora perlu ngubungake tumindak marang wong kang ora katindakake, angkara iku beda.
                    1. berang-berang1982
                      berang-berang1982 5 Oktober 2019 12:43
                      +1
                      Kutipan saka Kapa
                      Был отдан приказ разделиться на группы и пробиваться к своим.А так же он отказался эвакуироваться на самолете что за ним прилетел

                      Vlasov mlaku liwat rawa - menyang caches karo pangan.
                      Ora ana montor mabur, lan ora ana sing dikirim kanggo dheweke, amarga Jerman ngalangi kabeh.
                      Kutipan saka Kapa
                      Lan akeh pasukan nilar lan mabur adoh

                      Aja nglamun.
                      1. Kapa
                        Kapa 9 Oktober 2019 10:26
                        0
                        Dheweke ngirim pesawat kanggo dheweke. Dheweke ora mabur, lan babagan apa sing ana ing kana, swag ana. Mesin penembak lan PPG wis dadi perkara katelu. Ing negara sing nampa tentara kejut 2, jenius ora bakal duwe. digawa metu
                      2. berang-berang1982
                        berang-berang1982 9 Oktober 2019 10:29
                        0
                        Kutipan saka Kapa
                        Ing negara yen dheweke nampa tentara kejut 2, jenius kasebut ora bakal diusir saka kuburan.

                        Aku setuju, dheweke ora nyopir Shock kaping 2 menyang rawa-rawa, dheweke wis suwe sadurunge dhawuhe, kesalahane - dheweke ora nggawe terobosan bebarengan karo para pejuang lan komandhane.
                      3. Kapa
                        Kapa 9 Oktober 2019 10:58
                        0
                        Lha kok? Welasan rombongane. Sing endi sing kudu tak lakoni supaya ora salah? Dheweke lunga karo salah siji rombongan. Kuwi hake. Aja lali, dheweke pancen jenderal.
                      4. berang-berang1982
                        berang-berang1982 9 Oktober 2019 11:05
                        0
                        Kutipan saka Kapa
                        Dheweke lunga karo salah sawijining kelompok

                        Nanging, dheweke ora entuk terobosan, minangka asil, dheweke slamet ing lumbung desa sing nyaman.
                      5. Kapa
                        Kapa 9 Oktober 2019 11:12
                        +1
                        Yen arep mangan, lunga menyang endi irungmu, ora peduli, anggure cukup tanpa lumbung.
                      6. berang-berang1982
                        berang-berang1982 9 Oktober 2019 11:14
                        0
                        Kutipan saka Kapa
                        Жрать захочешь-пойдешь куда нос поведет

                        Ya, kabeh bener - dheweke lunga, diiringi penembak mesin, menyang cache panganan, dheweke duwe aroma.
                      7. Kapa
                        Kapa 9 Oktober 2019 22:49
                        0
                        Rungokake, apa sampeyan dadi penulis sejarah utawa saksi mata? Sampeyan ora ana ing posisi dheweke lan sampeyan ora bakal kaya aku.
            2. Stirbjorn
              Stirbjorn 4 Oktober 2019 10:05
              +1
              Quote: Pedrodepackes
              Nanging Vlasov minangka mungsuh ideologis, dheweke ora pindhah menyang Jerman kanggo mangkuk sup.
              Ideologi yaiku Krasnov, utawa Kononov sing padha, sing langsung lunga menyang sisih Jerman. Lan Vlasov, kang digawe cukup karir normal ing Tentara Abang, bentenaken piyambak near Moscow
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 4 Oktober 2019 10:09
                +3
                Kutipan: Stirbjorn
                Ideologi yaiku Krasnov, utawa Kononov sing padha, sing langsung lunga menyang sisih Jerman.

                nyatane Krasnov dudu pengkhianat, nanging dadi mungsuh ideologis, amarga dheweke ora lunga menyang sisih Jerman, dheweke nglawan rezim Soviet wiwit wiwitan lan dudu warga Soviet. Vlasov, sanajan ideologis, minangka pengkhianat. Wiwitane dheweke dadi penganut siji gagasan, banjur dheweke wiwit nglawan gagasan liya.
                1. berang-berang1982
                  berang-berang1982 4 Oktober 2019 10:46
                  +6
                  Quote: Pedrodepackes
                  Krasnov dudu pengkhianat, nanging dadi mungsuh ideologis

                  Ing kene aku setuju banget karo sampeyan.
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 4 Oktober 2019 11:14
                  +6
                  Quote: Pedrodepackes
                  в том то и дело, что Краснов не был предателем, а был идейным врагом, потому что не переходил на сторону немцев, он с самого начала был против советской власти и не был даже советским гражданином.

                  Sing paling menarik yaiku Krasnov isih dadi pengkhianat. Nanging ora sistem Soviet, nanging Kakaisaran Rusia utawa Republik. Amarga iku angel kanggo kualifikasi yen separatisme lan hubungane karo kepala negara ing perang karo Republik karo tawaran netralitas negara kapisah sing dipimpin déning wong ing ijol-ijolan kanggo bantuan militèr saka mungsuh. Sawise kabeh, Perang Donya pisanan kanggo gerakan Putih isih ana - padha ora ngakoni donya saru. nglirik
                  1. Pedrodepackes
                    Pedrodepackes 4 Oktober 2019 11:17
                    -5
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Amarga iku angel kanggo nduweni yen separatisme lan hubungane karo kepala negara ing perang karo Republik karo tawaran netralitas negara kapisah sing dipimpin déning wong ing ijol-ijolan kanggo bantuan militèr saka mungsuh. Sawise kabeh, Perang Donya Pertama kanggo gerakan Putih isih ana

                    ananging ing ngriku lajêng angrêmbag bab panganiaya dhatêng para pengkhianat, amargi Lenin ugi rêrêmbagan kalihan Jêrman tuwin mitulungi piyambak-piyambak, nimbali wadyabala supados ngundurakên bayonet tuwin mburakakên sarana para agitatoripun. Iki pitakonan angel.
                    1. Alexey R.A.
                      Alexey R.A. 4 Oktober 2019 14:24
                      +6
                      Quote: Pedrodepackes
                      ananging ing ngriku lajêng angrêmbag bab panganiaya dhatêng para pengkhianat, amargi Lenin ugi rêrêmbagan kalihan Jêrman tuwin mitulungi piyambak-piyambak, nimbali wadyabala supados ngundurakên bayonet tuwin mburakakên sarana para agitatoripun.

                      А я рассматривал ситуацию не с точки зрения красных, а с точки зрения Белого движения: тех же Деникина и Колчака. В случае их победы Краснова вполне можно было бы судить - за незалежное Войско Донское.
                      Да и за саботаж Белого движения - тоже. В мемуарах Деникина хорошо описаны попытки Краснова за счёт Белых решить местечковые проблемы Войска Донского (попытка перенести удар белых отрядов на Царицын, "увод" казаков, попытка подчинить себе отряд Дроздовского).
                      Iki shtetlness, pangarep-arep naif ngrebut gubug karo taman saka Kakaisaran ing guise lan panu ing, lan supaya wong perang - lan ngrusak mungsuh saka Reds. Pisanan Bolsheviks lan simpatisan ditangani karo para pegulat kanggo siji lan ora bisa dipisahake, lan banjur roller uap mlaku liwat kabeh limo kothak.
                      1. Petrogradets
                        Petrogradets 5 Oktober 2019 00:55
                        +2
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        А я рассматривал ситуацию не с точки зрения красных, а с точки зрения Белого движения: тех же Деникина и Колчака. В случае их победы Краснова вполне можно было бы судить - за незалежное Войско Донское.
                        Да и за саботаж Белого движения - тоже. В мемуарах Деникина хорошо описаны попытки Краснова за счёт Белых решить местечковые проблемы Войска Донского (попытка перенести удар белых отрядов на Царицын, "увод" казаков, попытка подчинить себе отряд Дроздовского).
                        Iki shtetlness, pangarep-arep naif ngrebut gubug karo taman saka Kakaisaran ing guise lan panu ing, lan supaya wong perang - lan ngrusak mungsuh saka Reds. Kaping pisanan, Bolsheviks lan simpatisan nanggulangi karo pejuang kanggo siji lan ora bisa dibagi, lan banjur padha liwat kabeh limo kothak kaya steamroller.

                        Kompeten.
                    2. Sahar Medovich
                      Sahar Medovich 4 Oktober 2019 14:25
                      +4
                      Lan Krasnov nawakake Lenin padha tentrem kapisah: ora ndhukung sukarelawan ing ijol-ijolan kanggo kamardikan saka Cossacks. Leni nolak ... Dadi Krasnov minangka pengkhianat ing wangun sing paling murni. Negaramu lan rakyatmu.
                      1. Pedrodepackes
                        Pedrodepackes 6 Oktober 2019 10:01
                        -1
                        Quote: Sahar Medovich
                        Leni nolak ... Dadi Krasnov minangka pengkhianat ing wangun sing paling murni. Negaramu lan rakyatmu.

                        ing konteks perang sipil - temtunipun, nanging kita ngomong bab donya kapindho
                      2. Sahar Medovich
                        Sahar Medovich 6 Oktober 2019 13:09
                        +1
                        Lan malah luwih ing Perang Donya II. Bener, kanthi caveat sing Krasnov, mbok menawa, ora nganggep wong USSR minangka bangsane ("negara Yahudi lan parasit"). Banjur dheweke pancen dudu pengkhianat. Dheweke dadi mungsuh kabeh Rusia, kaya Hitler.
                      3. Pedrodepackes
                        Pedrodepackes 6 Oktober 2019 13:18
                        0
                        Quote: Sahar Medovich
                        Banjur dheweke pancen dudu pengkhianat. Dheweke dadi mungsuh kabeh Rusia, kaya Hitler.

                        sampeyan ndeleng, ing urip sipil, sawetara Rusia matèni Rusia liyane lan saben perang kanggo Rusia dhewe, kang siji saka wong-wong mau minangka pengkhianat kanggo Rusia? Akeh sing nganggep Perang Donya II minangka perang sipil kaping pindho, wong-wong sing ora puas karo rezim Soviet ndhaptar ing kamp mungsuh, kanthi otomatis dadi pengkhianat, nanging apa sing dikhianati yen dheweke nglawan saran kabeh wektu? Aku pitados bilih pengkhianat punika tilas buruh Soviet lan partai sing pindhah menyang sisih Hitler, nanging wong-wong sing nandhang sangsara saka rezim Soviet (nyingkirake petani makmur utawa ditindhes ora wajar) kok padha kudu mbela rezim sing. Kabeh tragedi saka kahanan sing padha kudu milih antarane Fatherland lan negara. Njupuk anti-fasis Jerman padha, padha uga perang nglawan pasukan Jerman kanggo Jerman anyar, kanggo kita padha pejuang wani nglawan Nazisme, kanggo Jerman padha pengkhianat.
                      4. Sahar Medovich
                        Sahar Medovich 7 Oktober 2019 04:56
                        +2
                        Dadi aku ngomong babagan iki: nglawan Soviet, wong-wong kaya Krasnov wis siyap dadi kanca karo setan (yaiku, kanthi ala sing paling gedhe kabeh), lan yen wong-wong ndhukung Soviet, mula miturut pendapate. dadi luwih ala kanggo wong.
                        Yen sampeyan ndeleng kahanan saka sisih liya: apa para imigran putih sing perang nglawan Jerman utawa paling ora ndhukung USSR kanthi dhuwit utawa propaganda - pengkhianat kanggo ide kasebut? Apa iku cara kerjane? Sawise kabeh, mantan kanca-kancane sing didakwa iki!
                    3. Serg Koma
                      Serg Koma 4 Oktober 2019 17:57
                      +6
                      Quote: Pedrodepackes
                      Sawise kabeh, Lenin uga kerja sama karo Jerman

                      “.... Aku njaluk sampeyan nampa aku dadi tentara Inggris ing kahanan apa wae.
                      ......Tanggal 30 Dhésèmber 1917 Kawula katampi ing ngarsa dalem Kanjeng Ratu Inggris.
                      ...... kanthi dhawuh saka pamrentah Inggris supaya langsung bali menyang China kanggo kerja ing Manchuria lan Siberia .. "- A.V. Kolchak Panglima Tertinggi Tentara Rusia
                3. T. Henks
                  T. Henks 24 Oktober 2019 16:54
                  0
                  Piye kabare sing anyar? Padha komunis, padha dadi kapitalis. misuwur.
              2. Serg Koma
                Serg Koma 4 Oktober 2019 18:29
                +4
                Kutipan: Stirbjorn
                Lan Vlasov, dheweke nggawe karir normal ing Tentara Merah,

            3. Yura
              Yura 4 Oktober 2019 12:19
              +5
              Quote: Pedrodepackes
              Aku versi iki luwih masuk akal.

              Aku versi iki erroneous, lan distracts saka alasan bener, yaiku, miscalculations lan kesalahan bisa dicethakaké ana ing proses, printah kita sak perang, antarane kang bisa uga ora bisa ditampa, kompromi bukti bisa krungu ing sawetara militèr. pemimpin, outright dumunung ing wong-wong mau karo Yahoo discredit, kang perlu kanggo refute, lan ora ana siji ing wektu iku bisa saged kanggo nyelehake panguwasa lan supaya ajining diri saka pemenang bakal tarnished.
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 4 Oktober 2019 12:28
                0
                Quote: Yura
                sajrone proses kasebut, salah kalkulasi lan kesalahan bisa dicethakaké, prentah kita nalika perang, ing antarane bisa uga ana sing ora bisa ditampa, bukti kompromi bisa dirungokake ing sawetara pimpinan militer,

                dadi bab iku
                1. Yura
                  Yura 4 Oktober 2019 13:42
                  0
                  Quote: Pedrodepackes
                  Nanging Vlasov minangka mungsuh ideologis, dheweke ora pindhah menyang Jerman kanggo mangkuk sup.

                  Lan iki pitakonan agawe lan utama sing bisa njedhul saka wong kanggo pejabat sing luwih dhuwur: "Kepiye kedadeyan yen mungsuh ideologi bisa munggah menyang posisi paling dhuwur ing tentara, bisa pindhah menyang sisih mungsuh, lan kabeh iki. tanpa akibat kanggo dheweke?" Pitakonan iki, ya, nglawan latar mburi wong-wong sing ditindhes lan kanggo dosa sing luwih cilik, bakal angel diilangi. Lan ya, aku ora ngerteni komentar sampeyan, aku salah paham.
                  1. Serg Koma
                    Serg Koma 4 Oktober 2019 18:43
                    +3
                    Quote: Yura
                    pitakonan utama sing bisa timbul ing antarane wong-wong к вышестоящим лицам: "Как же так случилось, что mungsuh ideologi bisa munggah menyang posisi paling dhuwur ing tentara,

                    Wong-wong wis biasa "iki" nalika iku, lan ora bakal takon pitakonan kaya ngono. Dhaptar luwih (ora lengkap): Trotsky; Tukhachevsky; Blucher; Yakir; Primakov; Uborevich; Gamarnik .... kabeh mata-mata ASING, pengkhianat Tanah Air, yaiku. "ngiwa / lunga menyang sisih mungsuh."
                    Dadi tebakan sampeyan mbokmenawa ora ana.
                    1. Yura
                      Yura 4 Oktober 2019 19:13
                      -2
                      Quote: Serg Koma
                      Dhaptar luwih (ora lengkap): Trotsky; Tukhachevsky; Blucher; Yakir; Primakov; Uborevich; Gamarnik..

                      Aku wis ngerti dhaptar iki wiwit taun 1966. Apa sampeyan sijine Vlasov ing papan sing padha karo dheweke? Apa tebakanku?
                      1. Serg Koma
                        Serg Koma 5 Oktober 2019 07:37
                        +1
                        Quote: Yura
                        Apa tebakanku?

                        Lewat asumsi sabanjure
                        Quote: Yura
                        “Kepriye kedadeyane mungsuh ideologi bisa munggah menyang posisi paling dhuwur ing tentara, bisa pindhah menyang sisih mungsuh. lan kabeh iki ora ana akibat kanggo dheweke?" Pitakonan iki, ya, nglawan latar mburi wong-wong sing ditindhes lan dosa sing luwih cilik, bakal angel ngeculke
            4. lelik613
              lelik613 4 Oktober 2019 18:06
              +1
              Vlasov wis 20 taun kanggo pensiun lan ngganti kewarganegaraan. Lan ing 42, iku ora pantes kanggo nggawe antrache, sijine tentara ing rawa.
              1. nikvic46
                nikvic46 5 Oktober 2019 07:17
                +2
                Vlasov dhewe ora duwe kapentingan kanggo aku, nanging wong-wong sing ora gelem perang ing sisih Jerman nuwun banget, lan iki minangka tragedi utama.
            5. aybolyt678
              aybolyt678 4 Oktober 2019 18:25
              +1
              Quote: Pedrodepackes
              Nanging Vlasov minangka mungsuh ideologis, dheweke ora pindhah menyang Jerman kanggo mangkuk sup.

              kok ora semangkuk sup? dheweke nyerah nalika tentarane ora ana apa-apa, nalika ora ana ngendi-endi, nalika iman ing kamenangan dadi garing ... Miturut cara, dheweke ana ing posisi sing apik ing kepemimpinan Soviet. Iki minangka penyakit, dadi apik, duwe karir - dadi komunis sing sadar, urip karo Jerman - dadi mungsuh ideologis, pantes diapura - dheweke bakal mratobat ....
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 6 Oktober 2019 10:08
                -3
                Kutipan saka: aybolyt678
                kok ora semangkuk sup?

                потому что вы рассуждаете в контексте обывателя, сидящего на диване в тёплой квартире с сытым желудком. Власов просто разочаровался в советской власти, занимая высокий пост он очень много знал об её изнанке, а разгром 2 армии и связанные с этим потрясения поставили окончательную точку в его восприятии социалистической действительности. Да, он изменил своей присяге, он предатель, но не за тарелку супа. За тарелку супа он мог, как Неделин спокойно чалится в лагере для высших офицеров.
                1. Sahar Medovich
                  Sahar Medovich 6 Oktober 2019 13:16
                  0
                  Lan nganti musim panas 1942, dheweke ora kuciwa ing kekuwatan Soviet? Sadurunge ditugasake kanggo kejutan kaping 2, dheweke nekani resepsi ing Stalin, mula dheweke meh keselak idu kanthi bungah. Mung piring sing ana ing kemah ora cukup kanggo dheweke.
                  1. Pedrodepackes
                    Pedrodepackes 6 Oktober 2019 13:30
                    -1
                    Quote: Sahar Medovich
                    Lan nganti musim panas 1942, dheweke ora kuciwa ing kekuwatan Soviet?
                    не знаю, может и были поводы, только что ему делать было в тех условиях?
                    Quote: Sahar Medovich
                    Sadurunge ditugasake kanggo kejutan kaping 2, dheweke nekani resepsi karo Stalin, mula dheweke meh keselak karo idu kanthi bungah.

                    sampeyan ndeleng dhewe?
                    Quote: Sahar Medovich
                    Mung piring sing ana ing kemah ora cukup kanggo dheweke.

                    ora perlu nggawe kesimpulan kanggo wong liya. Nalika caudillo siap ngirim pesawat kanggo mabur menyang Spanyol, utawa nalika Kapten Donahue, sing dadi komandan zona Amerika, nawakake kanggo ngungsi ing sisih Amerika, dheweke ora gelem, apa sampeyan mikir yen mangkuk Spanyol utawa Sup Amerika luwih tipis? Aku setuju yen dheweke ngiyanati ide komunis, ngiyanati wong-wong sing menehi panganan lan sandhangan, nanging dheweke ora nindakake "mangkuk sup".
                    1. Sahar Medovich
                      Sahar Medovich 7 Oktober 2019 06:51
                      +1
                      Apa sing kudu ditindakake ing kahanan kasebut - kanggo entuk apa?
                      Babagan resepsi ing Stalin, Vlasov nulis marang loro wanita - mula dikenal. Mung (kesalahanku) iku ing Februari 1942, lan ora ing mangsa panas.
                      Dene Spanyol utawa zona Amerika - sing uga ngerti apa sing dipandu lan apa sing dikarepake. Dheweke kejiret nalika dheweke arep menyang Amerika.
                2. aybolyt678
                  aybolyt678 6 Oktober 2019 18:57
                  0
                  Quote: Pedrodepackes
                  Vlasov mung kuciwa ing rezim Soviet,

                  iku wong militèr ... ojo munggah pangkat jenderal, sumpah, lumpuh prajurit. Ing tangan liyane, carane sampeyan - mung kuciwa ing Gusti? utawa panguwasa sing paling dhuwur? lan mutusake kanggo ngganti donya! lol mbantu dewa liyane utawa Jerman mbangun masa depan sing luwih cerah kanggo Rusia! wassat Kenapa dheweke digantung - BY THE NECK! ngguyu
                  1. Manungsa Kucing Null
                    Manungsa Kucing Null 6 Oktober 2019 19:16
                    0
                    Kutipan saka: aybolyt678
                    Apa padha Hung wong - BY THE NECK

                    Iki klinik. Murni statement saka kasunyatan. menyang kamar mayat, menyang kamar mayat ...
            6. T. Henks
              T. Henks 24 Oktober 2019 16:50
              0
              Мне кажется, вы заблуждаетесь. Власти тех времен не боялись. Нынешние боятся. У тех была тяжёлая, но победа. И народ на своей шкуре почувствовал, за что его хотели сократить до минимума. А не согласные есть всегда. К предателям на Руси всегда одно отношение. Не в зависимости от текущего строя.
          3. Avior
            Avior 4 Oktober 2019 15:49
            +1
            Есть Пражский манифест- идейная основа власовского движения
          4. Avior
            Avior 4 Oktober 2019 16:11
            0
            Anehe, Vlasovites ora gelem nampa tesis babagan perjuangan nglawan wong Yahudi nalika nyiapake manifesto.
            Nanging nglawan Inggris lan Amerika Serikat, dheweke setuju.
            Ing ngisor iki aku bakal menehi link, nanging padha wis tindered pungkasan. Coba dhewe ing Wiki kanggo ngetik Manifesto Praha.
            1. Komentar wis dibusak.
          5. qqqq
            qqqq 4 Oktober 2019 16:27
            +2
            Kutipan saka Beaver1982
            iki carane akeh mantan Soviet ndhukung Vlasov, lan carane padha sengit marang rezim Soviet.

            Mayoritas Absolute tindak menyang Vlasov saka kahanan unbearable lan ing kesempatan pisanan pindhah menyang sisih spacecraft, ana kasus transisi kabeh perusahaan lan batalyon. Ora wonder padha dibusak saka Front Wétan amarga linuwih kurang.
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 4 Oktober 2019 17:25
              0
              Kutipan saka qqqq
              Ora wonder padha dibusak saka Front Wétan amarga linuwih kurang.

              Saka ngarep apa padha bisa dibusak? taun 1945? padha mlayu hivi
          6. Serg Koma
            Serg Koma 4 Oktober 2019 16:33
            +2
            Kutipan saka Beaver1982
            carane akeh mantan wong Soviet ndhukung Vlasov, lan carane padha sengit marang rezim Soviet. Iki sing wedi.

            AJA NGBEBAK!
            Njupuk kapentingan ing pengeling-eling prajurit garis ngarep (OURS lan dudu sampeyan) - Vlasovites ora ditawan (lan kenapa?) . Penulis artikel kasebut nerusake versi - "dheweke bakal miwiti nyatakake pandangan anti-Soviet" (lan apa wae, kabeh wong wis ngerti yen dheweke minangka anti-Soviet lan pengkhianat), apa sampeyan nganggep versi liyane? Contone, proses umum bakal diganggu dening pidato saka papan, utawa bisa uga lynching wong akeh.
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 4 Oktober 2019 17:28
              -4
              Napa Galician ora ana wong (wong akeh) seprapat? Dheweke ngladeni wektu lan bali menyang omah, lan saiki dheweke diajeni lan diajeni.
              1. lelik613
                lelik613 4 Oktober 2019 18:13
                +3
                Dheweke ora menehi kesempatan kanggo ngucapake matur nuwun marang wong-wong mau. Lan mengko, Nikitka ngapura dheweke minangka cedhak sosial.
                1. berang-berang1982
                  berang-berang1982 4 Oktober 2019 18:15
                  -1
                  Ing ngendi ana lynching wong akeh?
                  1. Serg Koma
                    Serg Koma 4 Oktober 2019 18:47
                    +1
                    Kutipan saka Beaver1982
                    Ing ngendi ana lynching wong akeh?

                    Padha njupuk metu ing wektu - padha ora nglilani ambruk.
                    1. berang-berang1982
                      berang-berang1982 4 Oktober 2019 18:56
                      -1
                      Quote: Serg Koma
                      Padha njupuk metu ing wektu - padha ora nglilani ambruk.

                      Utawa, dheweke ora pengin, saka endi asale saka scrupulousness kasebut? Apa padha ora nglilani punishers menyang "beyo".
                      1. Serg Koma
                        Serg Koma 4 Oktober 2019 19:38
                        0
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Napa dheweke ora diidini "pengeluaran"

                        Desa terpencil. Pobeda minangka papan pengasingan kanggo Bandera, Vlasov, "sedulur alas", polisi lan unsur anti-Soviet liyane sing sukses makarya ing situs penebangan.

                        Ditulis kanthi apik, nyatane - papan referensi wong sing melu (lan anggota kulawarga) ing ndhuwur, i.e. simpatik lan nulungi, papan perlindungan, lsp.
                        Amnesti Beriev - kalebu. miturut pasal 193 KUHP RSFSR

                        Amnesti Khrushchev - Keputusan Presidium Angkatan Bersenjata USSR tanggal 17.09.1955 September XNUMX babagan amnesti warga Soviet sing kerja sama karo penjajah nalika Perang Dunia II.
                        Aku ora bisa mangsuli pitakon - "kenapa dheweke ora nembak" ... Crita khas yaiku "The Alien Glory of Ivan Dobrobaba" (Majalah Sejarah Militer No. 8; 9 1990 bisa uga dikenal?) - minangka asil , pengkhianat dadi pahlawan (utawa kosok balene?), Lan saiki dadi protagonis film militer-patriotik.
                      2. Sergeyj1972
                        Sergeyj1972 5 Oktober 2019 18:38
                        +1
                        Keputusan iki diadopsi sajrone periode kepemimpinan kolektif. Akibaté, Voroshilov, Malenkov, Molotov, Kaganovich, Bulganin, sing banjur dadi bagéan saka Kepemimpinan iki, ora nglawan.
                      3. Serg Koma
                        Serg Koma 6 Oktober 2019 05:44
                        0
                        Kutipan: Sergeyj1972
                        padha ora duwe apa-apa marang iku.

                        Ora mung wong-wong mau, ora ana layang-layang (kanthi dekrit iki) saka pembaca ing Pravda ing kaca ngarep. Loman marang mungsuh sing dikalahake (sanajan nduweni kewarganegaraan) mbokmenawa ora perlu ing kasus iki. Sajarah nyata nandheske iki.
                    2. berang-berang1982
                      berang-berang1982 4 Oktober 2019 19:07
                      +2
                      Quote: Serg Koma
                      Padha njupuk metu ing wektu - padha ora nglilani ambruk.

                      Apa sing kedadeyan - Duyurak Rusia kudu digantung, nanging fasis Ukrainia - ora.
                      Dadi, kekuwatan apa iki?
                      1. Serg Koma
                        Serg Koma 4 Oktober 2019 19:51
                        +2
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Dadi, kekuwatan apa iki?

                        [img]https://i.mycdn.me/i?r=AyH4iRPQ2q0otWIFepML2LxRp5jomaqZn1R1akBXHGJFkA[/img]

                        Mbokmenawa tenan "sing paling manungsa ing donya." Sampeyan ndeleng, kita duwe mentalitas kaya ngono - Nambani mungsuhmu kanthi apik lan apik tinimbang marang wargane dhewe.
                        Dadi, saiki lan bakal - sayangé.
                      2. nikvic46
                        nikvic46 5 Oktober 2019 07:25
                        +2
                        Mesthine, sampeyan kudu ngerti sejarah, nanging ora ana bebener sejarah sing bisa ngganti komunikasi langsung karo wong-wong ing jaman kasebut. Mung prajurit Rusia sing bisa ngandhani kabeh bebener. Lan malah babagan urip sing tentrem. Kawicaksanan paling gedhe dumunung ing wong sing prasaja.
                      3. zenion
                        zenion 7 Oktober 2019 15:24
                        +1
                        Iku wong prasaja sing ditunjuk ing arah kanggo mencet. Wong sing prasaja iki ketemu karo pimpinan koalisi anti-Hitler lan dheweke ngerti kabeh sing kedadeyan ing ngarep saka Putih nganti Segara Ireng. Wong sing prasaja iki ngerti jumlah tank sing dibutuhake lan sapa sing ngasilake, lan liya-liyane. A sepupu perang cedhak Kursk minangka tanker, mrentah batalion tank abot. Lan dheweke ora ngerti apa jenis cangkang sing dicopot saka menara macan Jerman lan malah ora nyoba ngerteni, sanajan dheweke dadi mayor kanthi pangkat.
          7. Alf
            Alf 4 Oktober 2019 19:14
            +1
            Kutipan saka Beaver1982
            (kabeh wong wis mratobat, kanthi cara)

            Kabeh padha mratobat nalika ndeleng tali sing sejatine.
            1. berang-berang1982
              berang-berang1982 4 Oktober 2019 19:22
              0
              Kutipan: Alf
              Kabeh padha mratobat nalika ndeleng tali sing sejatine.

              Ya, Semyonov, Krasnov, lan Vlasov mratobat, kanthi cara, dheweke ora dikalahake minangka kanca partai, lan ora perlu ngalahake dheweke, kanthi cepet ngakoni.
          8. Petrogradets
            Petrogradets 5 Oktober 2019 13:29
            +2
            Kutipan saka Beaver1982
            Ora cukup, Vlasov lan kanca-kancane perang nglawan Bolsheviks Yahudi (miturut Andrei Andreyevich dhewe), padha nyathet ing artikel sing nyoba ora umum amarga panemu anti-Soviet para terdakwa (kabeh wong mratobat, kanthi cara). , nanging alesan utama kanggo proses ditutup iku carane akeh mantan Soviet ndhukung Vlasov, lan carane padha sengit marang rezim Soviet. Iki soko sing wedi kula.
            Pamrentahan saiki ora bisa diarani Yahudi-Bolshevik kanthi cara apa wae (terminologi lan ejaan Vlasov, dudu milikku), lan mulane Vlasovites ora bisa perang kanggo pamaréntahan saiki.

            Karbyshev (Pahlawan kanggoku) tumindak kanthi beda...
        2. Petrogradets
          Petrogradets 4 Oktober 2019 15:48
          -1
          Alah, sampeyan bener....
          1. berang-berang1982
            berang-berang1982 4 Oktober 2019 18:20
            +3
            Di hormati Petrogradets, Rekomendasi cilik, ora dianggep minangka obtrusiveness, supaya ora misunderstandings - komentar kudu ono alamat.
            Kutipan: Petrograde
            Alah, sampeyan bener....

            Iki komentar sampeyan "tarik lan tarik" ing wektu lan papan lan kanggo sapa sing ditujokake ora jelas.
            1. Petrogradets
              Petrogradets 4 Oktober 2019 22:05
              +1
              Aku setuju - mine lan "pantes"
        3. ora utama
          ora utama 4 Oktober 2019 23:21
          +5
          Kutipan saka Avior
          Apa sing ngganggu sampeyan?
          Ora kaget yen ing Amerika Serikat ana monumen kanggo dheweke, nanging dheweke ora ana ing Rusia.
          Как-никак в России сейчас именно тот строй, за который воевал Власов со своими власовцами, да и флаги.
          Maca Manifesto Praha....

          Aku bingung karo sikapmu! Vlasov pengkhianat! Lan kabeh kegiatan liyane minangka pengkhianatan! Lan "umum" sampeyan perang kanggo kulit sing rusak!
          1. Petrogradets
            Petrogradets 5 Oktober 2019 13:12
            +3
            Quote: non-principal
            Aku bingung karo sikapmu! Vlasov pengkhianat! Lan kabeh kegiatan liyane minangka pengkhianatan! Lan "umum" sampeyan perang kanggo kulit sing rusak!

            Aku setuju. Dheweke uga bisa nyelehake peluru ing bathuk utawa perang nganti pungkasan kanthi senjata ing tangane. Nanging, dheweke nemokake "dalan metu" kanggo bangkai, ndhelikake tembung-tembung sing banter, dheweke dadi pengkhianat lan pengkhianat. Sanajan aku bungah yen aku seneng karo bangkaiku - "Aku nari tarian pungkasan karo bibi hemp", asu kasebut mati asu.
      3. Serg Koma
        Serg Koma 4 Oktober 2019 08:40
        +7
        Pitulung babagan rehabilitasi Letnan Jenderal von Pannwitz Helmut, diterbitake dening Kantor Kepala Kejaksaan Militer, 23 April 1996:
        "Von Pannwitz Helmut Wilhelmovich, lair ing taun 1898, dipenjara ing Mei 9, 1945, didakwo ing Januari 16, 1947 dening Militer Collegium saka Mahkamah Agung USSR ing basis saka Art. 1 saka Keputusan Presidium Soviet Tertinggi USSR tanggal 19 April 1943 nganti mati kanthi digantung, miturut paragraf "a" Seni. 3 Hukum Federasi Rusia "Ing rehabilitasi korban penindasan politik" direhabilitasi.
        Asisten Kepala Jaksa Militer V.M. Kroyok."

        Cukup pikiran lan nurani mung sawise LIMA taun !!!
        Kepala Departemen Rehabilitasi Korban Penindasan Politik GVP, Mayor Jenderal Kehakiman V.K. Kondratova - "Aku ngandhani yen kesimpulan tanggal 22 April 1996 babagan rehabilitasi von Pannwitz Helmut dibatalake amarga ora ana dhasar. Ing 28 Juni taun iki (2001), kesimpulan digawe yen von Pannwitz kanggo tumindak pidana sing ditindakake. dihukum kanthi adil, оснований для принесения протеста не усматривается и Dheweke ora layak kanggo rehabilitasi.".

        Nanging ora ana, "sabab pahlawan" urip ing pangayoman Gréja Ortodoks RUSIA am
        Ing 1994 taun von Pannwitz, A. G. Shkuro, P. N. Krasnov, Sultan-Girey Klych, T. N. Domanov lan liya-liyane. Ing Moskow, ing tlatah Gréja Kabeh Wong-Wong Mursid, sawijining tugu didegaké "Kanggo Warriors of the Russian General Military Union, the Russian Corps. , kamp Cossack, Cossack 15
        pasukan kavaleri, sing tiba kanggo iman lan tanah air. 8 Bisa 2007 taun, ing wayah wengi dina Kamenangan, papan marmer rusak. Ing kasunyatan iki,
        уголовное дело по статье «вандализм». В 2014 году к 100-летию начала Первой мировой войны на месте плиты была установлена новая плита «Казакам, павшим за Веру, Царя и Отечество».
        Nisan simbolis kanggo jenderal Putih, ataman Cossack lan jenderal Jerman Helmut von Pannwitz digawe. klompok veteran WWII ing 1998 lan didegaké ing Temple of All Saints kanthi berkah saka Uskup Agung Tikhon Bronnitsa, rektor Candhi iki ing taun 1995-2000.
        "Pratandha pengetan" "Kanggo Jenderal Tentara Kekaisaran Rusia lan Gerakan Putih", "Kepala Cossack" "IKU ING pangayoman Gréja Ortodoks RUSIA".
        lan minangka sabdhoning kanggo "SEJARAH NEW" - Helmut von Pannwitz maintained kontak aktif karo organisasi anti-Hitler lemah "Black Chapel", kang kapérang saka perwira Jerman lan jenderal - peserta ing kongkalikong marang Hitler, lan saiki - Jerman anti-Nazi am
        PS "Klompok veteran WWII" kalebu Lev Gitsevich sing kondhang
        1. Greg Miller
          Greg Miller 4 Oktober 2019 10:53
          +6
          Lan uga babagan von Panwitz, sing ora bodho, lan nyerah menyang panangkaran Soviet, ing ngendi dheweke pungkasane digantung, dheweke ngupayakake tujuan tartamtu - kanggo nylametake kulit dhewe. Ing panangkaran Soviet, ora kaya kanca-kancane Rusia, dheweke ora dianggep pengkhianat lan dianggep minangka tawanan perang, sing bakal dibebasake ing sawetara taun. Tujuane ndhelik ing panangkaran Soviet ora kanggo ekstradisi dheweke menyang Yugoslavia, ing ngendi dheweke mesthi bakal digantung amarga kejahatan perang. Nanging, rencana licik iki ora bisa ditindakake - penghargaan kasebut uga nemokake "pahlawan" ing USSR ...
      4. xax
        xax 4 Oktober 2019 22:19
        +7
        Goroh sing paling awon yaiku setengah bebener. Dheweke uga paling goblok.
        Monumen iki ana ing AS! Lan Gréja Ortodoks Rusia ora nyetel!
        Iki disedhiyakake dening sing diarani ROCOR, sing sebagian (mung sebagian) dibentuk ing wektu sing beda-beda dening para bajingan sing mlayu saka Rusia (kalebu nalika Perang Donya II - ngungsi paukuman amarga ngiyanati Tanah Air). Akeh ing organisasi iki sengit marang Gréja Ortodoks Rusia ora kurang saka USSR. Conto iki yaiku kasunyatan manawa sawetara paroki organisasi kasebut malah nolak kemungkinan komunikasi karo ROC, nalika ROC nyoba nggawe komunikasi kasebut ing taun 2000-an.
        Dadi sing nggawe monumen kasebut (lan nganggo busana imam sing mamer-mamerake ing foto kasebut) bisa uga dadi anak saka pengkhianat sing padha. Kok kaget?
    2. kamulyan1974
      kamulyan1974 4 Oktober 2019 08:50
      +6
      Aku setuju karo sampeyan. Ing artikel kasebut, penulis nulis:
      "Kanthi panjaluk para pekerja" eksekusi kasebut bali

      Aku malah saiki kabeh wong normal bakal njaluk paukuman pati kanggo kategori tartamtu saka geeks. Mulane, panjalukan iki ora kudu kurung.
    3. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:16
      0
      Kutipan saka: aybolyt678
      Dadi ana panjaluk umum kanggo jinis eksekusi iki

      kanggo penjahat Nazi sing mateni lan nyiksa populasi sipil Soviet lan nangkep prajurit Tentara Merah
      kanggo iki, Aku bakal mbentuk panjalukan umum kanggo kobong ing geni alon, amarga iku siji bab kanggo matèni mungsuhmu (perang iku perang, apa wae), liyane iku nyiksa sing ora bersenjata.
      1. sergevl
        sergevl 5 Oktober 2019 10:31
        -1
        Ora ana wong sing duwe pikiran sing waras sing bakal nemoni fantasi sing lara. Yen ana ora cukup nemen ing gesang, lan mambu saka obaran daging dipun promosiaken degdegan, pindhah volunteer kanggo bisa ing departemen diobong anak kang.
        1. Pedrodepackes
          Pedrodepackes 6 Oktober 2019 14:07
          -3
          Kutipan saka sergevl
          mambu saka obaran daging dipun promosiaken degdegan, volunteer kanggo bisa ing unit diobong anak kang.

          Apa sampeyan kepengin banget karo pedofilia? Dadi sampeyan ndeleng dhokter yen sampeyan durung kawujud impen udan.
        2. Pedrodepackes
          Pedrodepackes 12 Oktober 2019 09:40
          -1
          Kutipan saka sergevl
          Yen ora cukup ekstrem ing urip ...
          Aku cukup olahraga nemen, Aku njupuk munggah ing 1995 lan 2001 kanggo liyane gesang kawula.
          Kutipan saka sergevl
          sukarelawan kanggo makarya ing unit bakar anak.

          profil pendhidhikanku ora ngidini aku kerja ing kana, nanging sajrone sinau ing sekolah aku nyumbang 5 liter getih minangka donor lan menyang departemen bocah-bocah ing pusat kobongan lan aku ngerti manawa aku duwe rong tabungan. urip bocah-bocah ing akunku (salah sawijining bocah iku putu saka guru sekolah kita). Aku kelingan sesuatu...
          1. sergevl
            sergevl 12 Oktober 2019 11:12
            0
            Relawan digawa menyang rumah sakit apa wae. Tanpa pendidikan. Oalah, aku ora nuduh sampeyan pedofilia. Sadurunge drown ing Internet kanggo kobong wong urip, bukak lan ndeleng carane iku katon kaya kobong daging, lan carane wong nandhang sangsara marga saka Burns. Yen sampeyan ora seneng karo bocah-bocah, coba minangka wong diwasa, minangka sukarelawan. Kanthi cara sing padha, wong-wong sing seneng spekulasi babagan efek peluru ekspansif disaranake supaya bisa kerja sethithik ing kamar operasi, ing ngendi wong-wong digawa sawise kena peluru expansive. Kanggo prajurit SS, luwih apik tinimbang ngobong wong-wong mau ing salib kanthi latar mburi desa sing diobong, ukara LIFE sing paling umum kanthi kahanan penahanan sing manusiawi, lan kerja keras saben dina ing ngendi wae ing Siberia, kanggo kepentingan masyarakat. Lan, nganti umur tuwa ing sel. Ora mungkin mikir babagan sing luwih elek kanggo wong tinimbang manggon ing kandhang sajrone urip. Lan ngerti ing wektu sing padha iki bakal dadi kabeh urip.
            1. sergevl
              sergevl 12 Oktober 2019 11:39
              0
              mbentuk panyuwunan umum kanggo kobong ing geni alon, ==================
              Dadi prajurit SS nggawe pitakonan umum kanggo ngobong desa-desa sing dianggep tentrem nanging nyatane partisan. Lan padha kasil ngleksanakake.
              Ing Maidan, panyuwunan umum uga dibentuk kanggo ngobong sampah lan elang emas kanthi koktail Molotov.
              Lan ing Afghanistan, pedunung desa uga nggawe panjaluk umum kanggo eksekusi prajurit Soviet kanthi jeneng "tulip abang".
              Punika mratelakake panemume - yen sampeyan, kanthi karsane nasib, nemokake dhewe ing kamp konsentrasi, sampeyan mesthi wis ngetrapake panjaluk umum kanggo eksekusi komunis.
              1. Pedrodepackes
                Pedrodepackes 12 Oktober 2019 12:33
                -1
                Kutipan saka sergevl
                yen ing karsane nasib sampeyan nemokake dhewe ing kamp konsentrasi, sampeyan bakal rampung nyadari panyuwunan umum kanggo eksekusi komunis.

                Aku mung kanggo lan tanpa kamp konsentrasi
                Kutipan saka sergevl
                Undhang-undhang urip kanthi kahanan penahanan sing manusiawi, lan kerja keras saben dina ing ngendi wae ing Siberia, kanggo kepentingan masyarakat.

                Ya, lan kita bakal nyelehake sampeyan ing menara ing kana? Aku wong ora pengin beku snot ing kadhemen karo angin, iku piye wae anget kanggo kula dening geni.
            2. Pedrodepackes
              Pedrodepackes 12 Oktober 2019 12:29
              -1
              Kutipan saka sergevl
              lungaa ndeleng apa rupane daging sing diobong,
              wis katon
              Quote: Pedrodepackes
              ngangkat munggah ing 1995 lan ing 2001 kanggo liyane urip.
    4. RAA
      RAA 5 Oktober 2019 15:26
      -1
      Vlasov lan kanca-kancane ngombé relatif begja. Padha dipangan, disiram, diobati lan digantung! Para pelukis sing ora gelem gabung karo tentara Vlasov ngalami wektu sing luwih elek, nanging nalika interogasi Jerman ngomong kanthi ora sopan babagan Stalin! Sawise Kamenangan, dheweke digawa. menyang Moskow lan ing kana dheweke mung diantemi nganti mati!
  2. Tukang Militèr
    Tukang Militèr 4 Oktober 2019 05:04
    + 11
    saiki uga ana panjaluk umum, nanging pimpinan saiki wedi kanggo ngenalake, amarga kabeh pengusaha gedhe dhewe "master of life" bakal dadi sing pertama.
    1. Amuret
      Amuret 4 Oktober 2019 05:20
      +3
      Quote: Military Builder
      saiki uga ana panjaluk umum, nanging pimpinan saiki wedi kanggo ngenalake, amarga kabeh pengusaha gedhe dhewe "master of life" bakal dadi sing pertama.

      Ya, dheweke ora wedi, nanging ngeculake tangane. "Paukuman pati ing Rusia ana nganti 1999. Saiki, institusi mateni minangka paukuman wis mandheg. Ing masyarakat, kahanan iki wis nyebabake perselisihan lan perselisihan serius nganti meh rong puluh taun.
      Nanging, moratorium Rusia babagan paukuman pati ngidini negara kasebut bisa mlaku kanthi luwih bebas ing panggung internasional. Ing pangertèn, nolak bunuh diri minangka rega sing kudu dibayar kanggo hak ngomong kanthi dhasar sing padha karo negara sing luwih maju. Sing terakhir ing tingkat legislatif wis suwe ngamanake hak saben individu kanggo urip, preduli saka prilaku lan bebaya kanggo masyarakat.

      Sumber: https://pravonarushenie.com/otvetstvennost-i-nakazanie/vidy/smertnaya-kazn-v-rossii
      1. Wildcat
        Wildcat 4 Oktober 2019 13:42
        +6
        hi
        Aku wedi sampeyan salah.
        Hukuman pati uga dibusak ing pengaruh kawicaksanan manca (kepinginan kanggo njaluk menyang struktur Eropah), iki bener, nanging ana uga alesan internal: ing 90s ana pangerten sing negara nganti 80s dijupuk ora mung pembunuh lan supaya ing, nanging lan "kriminal ekonomi" sing nindakake apa-apa kanggo pantes eksekusi. Plus jumlah standar kesalahan pengadilan, mung sampeyan ora bisa dig maneh metu saka kuburan. Sawise ngenalake maneh paukuman pati, angel banget mandheg: sapa sing mateni? Pembunuh? Pemerkosa? Maniacs? pengkhianat? pengkhianat? Master urip? Pira persentasi wong sing ora salah bakal dipateni?
        Contone, sampeyan bisa ndeleng kasus rudo pekso, loro penolakan lan tuduhan - mung peteng.
        Umumé, negara kita nindakake perkara sing bener kanthi mungkasi mateni kanthi ngenalake ukuman seumur hidup. Maneh, negara ora nandhang sangsara amarga ora bisa mateni wong. Lan yen ana kabar saka luar negeri babagan agen sabanjure 007 (ana tansah ana masalah karo dokumen, saiki TIN, dadi ora oke ...), banjur ing njero - tentrem lan berkah, apa sing perlu ...
        1. sergevl
          sergevl 5 Oktober 2019 10:33
          +4
          Pakunjaran urip, miturut tawanan, ora luwih manusiawi tinimbang paukuman pati))))
          1. Wildcat
            Wildcat 6 Oktober 2019 23:36
            +3
            hi
            Inggih, sepisanan, ora ana sing takon babagan carane dheweke pengin diukum, yen ora, resort Federal Penitentiary Service bakal kosong.
            Kapindho, yen pancen bosen ing kana, banjur ...
            Katelu, dhaptar banget nyengsemaken bab kang padha menehi ukuman urip, lan yen wong karo dhaftar iki njagong aman lan tau metu - supaya wong urip, dumadakan maneh "paling humane" "mowed" ....
      2. ROSO 42
        ROSO 42 5 Oktober 2019 20:16
        +3
        Quote: Amur
        Nanging, moratorium Rusia babagan paukuman pati ngidini negara kasebut bisa mlaku kanthi luwih bebas ing panggung internasional.

        Sampeyan mungkasi ngomong "omong kosong". Apa sampeyan mikir Amerika Serikat lan China mlaku miring ing arena internasional? Kanthi ngenalake paukuman pati kanggo nindakake kejahatan tartamtu, sampeyan ora bisa kuwatir babagan pagawean luwih lanjut saka wong-wong sing ana hubungane karo korupsi utawa mung guilty saka pengkhianatan dhuwur utawa, ngomong, melu kudeta ing taun 1993 ...
        Yen ora, wayahe pambentukan Rusia anyar lan panyiapan kapitalisme "kanthi panjaluke wong kerja" kanthi cepet dilalekake.
        Kabeh hukum ing Rusia diadopsi kanggo please klompok tartamtu saka wong sing mung ora bisa ana ing lapangan legal saka hukum Soviet.
    2. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:08
      +1
      Quote: Military Builder
      wedi ngenalake kepemimpinan saiki, amarga kabeh pengusaha gedhe "master of life" dhewe lan kabeh pengusaha gedhe bakal dadi sing pertama.

      Inggih, iki ora mungkin, amarga iki kudu kejiret lan diadili, nanging ing kene ana pitakonan: "Lan sapa hakim?" Dadi sing
      Quote: Military Builder
      priksaan umum
      ora bakal dieksekusi miturut wewenang iki.
  3. Dmitry Potapov
    Dmitry Potapov 4 Oktober 2019 06:10
    +6
    Bener, gantung iku kanggo scum!(Ora bingung karo lampus!). Minangka kanggo "jendral putih" sing ateges ngiyanati Rusia, iki minangka conto kanggo wong-wong sing nganggep rezim tsarist ing Rusia putih lan alus lan Revolusi Oktober minangka kudeta, aku ora mbantah ana cukup scum nang endi wae, nanging siji bab. kanggo ora setuju karo panguwasa lan liyane kanggo perang ing sisih sing pengin ngrusak tanah air.
    1. Yeheskiel 25-17
      Yeheskiel 25-17 4 Oktober 2019 06:40
      -20
      Rusia dikhianati dening Bolshevik lan kanca-kancane, nanging sakperangan alesan padha ora digantung, lan "de ure" padha pantes eksekusi iki.
      1. azkolt
        azkolt 4 Oktober 2019 09:31
        -16
        Kutipan: Yeheskiel 25-17
        Rusia dikhianati dening Bolshevik lan kanca-kancane, nanging sakperangan alesan padha ora digantung, lan "de ure" padha pantes eksekusi iki.

        Sampeyan saiki bakal diidoni dening wong-wong sing ora duwe pakulinan ngowahi sirahe lan kanggo sapa pamrentah Soviet minangka sekretaris jenderal kentut kanthi tentrem. Lan sapa sing ora preduli karo korban jutaan dolar minangka akibat saka kudeta Bolshevik iki, babagan paceklik, babagan penindasan, lan sial, malah kasunyatan manawa mayoritas pedunung negara kasebut ora duwe paspor nganti pungkasan taun. 50s, digunakake kanggo kelet! Lha wong iku ora nggawa kurban, iku turune wong sing SELAMAT. Lha, nyatane wong-wong sampeyan bakal nggawa menyang pawon revolusi donya AJA NGIDUL!!!! Lan matur nuwun marang Gusti Allah minangka asil, wong sing duwe pikiran negarawan teka ing ngarep! Yen ora, isih ana revolusi ing Afrika!
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 4 Oktober 2019 11:07
        +9
        Kutipan: Yeheskiel 25-17
        Rusia dikhianati dening Bolshevik lan kanca-kancane, nanging sakperangan alesan padha ora digantung, lan "de ure" padha pantes eksekusi iki.

        Ing kasunyatan, malah sadurungé, Rusia dikhianati dening "elit" militèr lan industri dhewe, sing nglakokaké revolusi ing dhuwur perang lan ngrusak tentara kanthi tumindak. Ing kepinginan kanggo njagong ing antarane kabeh kursi, dheweke uga ndhukung pranata Ordo No. Akibaté, ing mangsa panas, disiplin ing unit tentara wis tiba dadi akeh sing serangan gedhe sabanjuré gagal amarga anané saka paling peserta. Lan ing mangsa gugur, pamaréntah saiki ora bisa ngumpulake pasukan malah kanggo nglindhungi dhewe saka kinerja Kornilov, dipentasake dening wong. Lan supaya tetep kuwasa, iku dipeksa kanggo nguripake kanggo Soviets lan armed kelompok bersenjata ilegal saka mungsuh politik utama, uga dikenal minangka Pengawal Abang.
        1. sergevl
          sergevl 5 Oktober 2019 10:06
          0
          Elit ora ngiyanati sapa-sapa, mung Tsar Nicholas minangka reptil, ing collusion karo kulawarga reptilians Jerman, piyambakipun nindakaken ontran-ontran tanpa budi, saka kang ora ana apa-apa apik kanggo wong, mung keluwen lan kuburan. Wong weruh iki, figured metu lan ngajokaken tinimbang perang kanggo ngatur revolusi karo fraternities, lan ora mung ing Rusia, nanging ing saindhenging Eropah. Akibaté, prajurit perwira ing pasuryan, bayonet menyang lemah, lan ing saindhenging Eropah, amarga ora ana bodho mati kanggo reptilians. Kita ngalih menyang model perang sipil nalika mung wong-wong sing arep perang, mangkono wong sing paling ora ana guna kanggo masyarakat, algojo, sadists lan liyane, matèni saben liyane, lan ora wong biasa. Lan wis ing Perang Donya II, reptilians dikirim Hitler menyang bumi, lan kanggo nglawan wong-wong mau padha dipeksa kanggo nyalin cara saka reptilians, iki kamp konsentrasi Gestapo lan liyane ala. Kanggo nanggepi, wong teka karo senjata nuklir supaya mangsa Hitler ora bisa ndherek kabeh bangsa ing rojo pati, lan roket karo kang sampeyan bisa ngobong sembarang reptilians ngendi wae ing planet.
      3. Sahar Medovich
        Sahar Medovich 4 Oktober 2019 14:40
        +1
        Iku ora cukup kanggo ngomong padha ora nyumerepi - padha, Bolsheviks, thanks kanggo idea kanggo mungkasi perang, nampa support massive ing tentara Rusia lan ing Rusia ing umum. Saka pribadi nganti jenderal kalebu.
    2. Anatol Klim Kab
      Anatol Klim Kab 4 Oktober 2019 07:06
      +6
      Kutipan: Dmitry Potapov
      Sing bener, gantung iku kanggo scum!

      Gantung saka jaman kuna dianggep minangka eksekusi sing ngisin-isini, para prajurit percaya yen luwih becik mati saka pedhang, tumbak, panah, peluru tinimbang digantung. Dipercaya yen nalika digantung, nyawa ora bisa ninggalake raga, gelung nyekel, Yudas uga gantung awake lan eksekusi kanthi cara gantung minangka eksekusi kanggo pengkhianat lan wong jahat. Lan mesthi, nalika nggantung, otot-otot rileks lan usus lan kandung kemih dikosongake, sing nyebabake rasa jijik kanggo mayit. Para penjahat ing pengadilan Nuremberg njaluk ditembak, nanging digantung. Dadi kudune..
      1. garri lin
        garri lin 4 Oktober 2019 13:54
        +2
        Yen kita nambahake manawa ana akeh cara kanggo nggantung, banjur kanthi pilihan sing tepat, iki minangka tontonan kanggo sing ndeleng.
    3. Pedrodepackes
      Pedrodepackes 4 Oktober 2019 09:11
      -12
      Kutipan: Dmitry Potapov
      Aku ora mbantah ana cukup scum nang endi wae, nanging siji bab ora setuju karo panguwasa lan liyane kanggo perang ing sisih wong sing arep numpes tanah kelairan.

      Ya, ya, kaya mangkono Ulyanov, sing nanggapi julukan Lenin, lan antek-antekne, iki mbantu nggayuh tujuane, sanajan dheweke uga perang ing sisih mungsuh, sanajan ora ana ing parit.
    4. azkolt
      azkolt 4 Oktober 2019 09:25
      -3
      Logika sampeyan wesi Dmitry!)))))) Wiwit Krasnov kolaborasi karo Jerman, banjur "rezim tsarist" ora putih lan alus, lan mulane Revolusi Oktober ora bisa dianggep minangka kudeta!)))) Bener, Vlasov ana. jenderal Soviet, lan, miturut logika sampeyan, rezim Soviet ora putih lan alus, tegese revolusi bisa dianggep minangka kudeta, ta? Inggih, bubur ing sirah!
  4. kobalt
    kobalt 4 Oktober 2019 06:10
    +7
    SK kasebut dhewe cilik ing babagan teks, nanging ringkes banget lan bisa dingerteni, ing kene ana KUHP lan KUHP lan KUHP, kabeh langsung pas ing 1 lembar. Dheweke ngerti carane nulis dokumen sadurunge, ora ana banyu.
  5. Roso 56
    Roso 56 4 Oktober 2019 07:15
    +6
    Pengkhianat ora pantes apa-apa kajaba gantungan. Padha malah njupuk zapadlo, mung senjata militèr reged. Iki uga ditrapake kanggo dina iki.
    1. atos_kin
      atos_kin 4 Oktober 2019 11:32
      0
      Sayange yen kebangkrutan ing stake ora dikenalake.
      1. garri lin
        garri lin 4 Oktober 2019 13:55
        +1
        Eyo wis timah lan Abad Pertengahan. Pracayaa, yen sampeyan nyumerepi kanthi bener, mula ora ana siksaan sing kurang.
  6. igordok
    igordok 4 Oktober 2019 07:38
    +4
    Artikel kasebut ora ngomong babagan eksekusi perwira Jerman ing Maidan ing Kyiv tanggal 29 Januari 1946. ditampilake ing foto pisanan.
    1. sergevl
      sergevl 5 Oktober 2019 08:52
      +1
      Simbah jumeneng ing cordon ing taun 1947 ing Kyiv ing Kalinin Square, saiki Eropah Square, padha nggantung polisi, salah sijine bocah cilik nalika perang, nampa ukuman, liyane digantung, cordon kanggo nglindhungi wong akeh. saka gantungan.
  7. KOMANDERDIVA
    KOMANDERDIVA 4 Oktober 2019 08:40
    -9
    Miturut Vlasov, ana versi babagan dheweke dikirim menyang kemah mungsuh kanthi kedok pengkhianat pribadi dening Stalin kanggo ngontrol tentara tawanan perang kita, iki diterangake ing buku "Privy Advisor to the Pimpinan", Jendral Pannwitz duwe kesempatan kanggo nylametake saka Inggris, nanging para sejarawan ngubungake tembung kasebut "Aku perang karo wong-wong iki, aku bakal mati karo wong-wong mau" iki minangka tumindak sing pantes kanggo wong, lan Inggris nyerahake Cossacks menyang kita bebarengan karo kulawargané, Aku ora mikir sing everyone iki sijine ing piso
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 4 Oktober 2019 09:03
      +6
      Miturut Vlasov, ana versi babagan dheweke dikirim menyang kemah mungsuh kanthi kedok pengkhianat pribadi dening Stalin kanggo ngontrol tentara tawanan perang kita,

      Apa sampeyan kudu mbuwang kabeh tentara ing alas Leningrad kanggo iki? Versi mamang.
      1. Amuret
        Amuret 4 Oktober 2019 11:31
        +4
        Kutipan: kamulyan1974
        Miturut Vlasov, ana versi babagan dheweke dikirim menyang kemah mungsuh kanthi kedok pengkhianat pribadi dening Stalin kanggo ngontrol tentara tawanan perang kita,

        Apa sampeyan kudu mbuwang kabeh tentara ing alas Leningrad kanggo iki? Versi mamang.

        Ing sawijining wektu, versi iki misuwur ing pers liberal lan kuning ing awal 2000-an.
  8. Olgovich
    Olgovich 4 Oktober 2019 08:42
    0
    utawa chopping mati sirah, kaya ing Timur Tengah, iki ora praktek.


    Lan ing Pyatigorsk ing taun 1918, apa sing disandera ing kuburan ing pesenan saka komandan Soviet Sorokin? Kajaba iku, wong-wong padha cepet-cepet antri kanggo ngethok sirahe menyang sing ngethok kanthi siji pukulan.

    Babagan gantung: Penjahat Nazi uga digantung sawise Nuremberg.
    1. Bai
      Bai 4 Oktober 2019 10:03
      +2
      Inggih, "ksatria putih" ing Jerman rampung recouped. Lan kaya ngono - kanggo hiburan wong Jerman.
      1. Olgovich
        Olgovich 4 Oktober 2019 11:20
        0
        Kutipan saka B.A.I.
        Inggih, ing "ksatria putih" ing

        Apa hubungane karo ... putih? belay

        WONG biasa disusupi nganti mati, diobati ing Pyatigorsk, sing ora ana hubungane karo wong kulit putih utawa abu-abu biru. Miturut urutan daya.
        1. Serg Koma
          Serg Koma 4 Oktober 2019 18:14
          +2
          Kutipan: Olgovich
          WONG biasa disusupi nganti mati, diobati ing Pyatigorsk, sing ora ana hubungane karo wong kulit putih utawa abu-abu biru. Miturut urutan daya.

          "Prajurit Semenov lan Kalmykov, ing sangisoré pangayoman tentara Jepang, banjir negara kaya kéwan galak, diantemi lan ngrampok wong. Pembunuhan sing nggegirisi ditindakake ing Siberia Wétan, но совершались они не большевиками, как это обычно думали. Aku ora bakal salah yen aku ngomong yen ing Siberia Wétan, kanggo saben wong sing dipateni dening Bolshevik, ana 100 wong sing dipateni dening unsur anti-Bolshevik "- William Graves American General.
          "Para degenerates sing teka saka detasemen gumunggung yen sajrone ekspedisi punitive padha menehi Bolshevik marang wong Tionghoa kanggo mbales, sadurunge ngethok tendon ing dhengkul para tahanan ("supaya ora mlayu"); padha uga gumunggung yen padha ngubur Bolsheviks urip, karo ngisor jugangan ditutupi entrails dirilis saka disarèkaké ("supaya luwih alus kanggo ngapusi") ... "- Mentri saka pamaréntah Kolchak Baron Budberg A.P.
          "... Ing pangayoman bayonet Cekoslowakia, panguwasa militer Rusia lokal ngidini tumindak sing bakal nggegirisi kabeh jagad beradab. Ngobong desa, ngantem atusan warga Rusia sing tentrem, eksekusi tanpa nyoba wakil demokrasi kanthi anggepan sing ora bisa dipercaya politik minangka kedadeyan umum, lan tanggung jawab kanggo kabeh sadurunge pengadilan bangsa ing saindenging jagad dumunung. karo kita: kenapa kita, duwe pasukan militer, ora nglawan pelanggaran hukum iki. ..."- Pimpinan politik korps Cekoslowakia B. Pavlu lan V. Girs, Irkutsk, 13 November 1919.
          1. Olgovich
            Olgovich 5 Oktober 2019 09:21
            -1
            Quote: Serg Koma
            padha uga gumunggung yen padha ngubur Bolsheviks urip, karo ngisor jugangan ditutupi entrails dirilis saka disarèkaké ("supaya luwih alus kanggo ngapusi") ... "- Mentri saka pamaréntah Kolchak Baron Budberg A.P.

            Brodberg:
            Ing panyuwunan laksamana, dheweke ngandhani kesan babagan urip militer, politik lan sosial Harbin lan Vladivostok; nyatakake kredo sing атаманы и атаманщина — это самые опасные подводные камни на нашем пути к восстановлению государственности lan iku perlu kanggo ketegangan kabeh pasukan, nanging kanggo entuk salah siji kanggo meksa chieftains kanggo pindhah menyang posisi legal lan tulus ngapusi mudhun ing Course saka karya negara umum, utawa kanggo break wong mercilessly, mandheg ing apa-apa.

            Laksamana mangsuli, yen dheweke wis wiwit perang, nanging dheweke ora duwe daya apa-apa karo Semenov, amarga sing terakhir didhukung dening Jepang, lan sekutu ora gelem campur tangan ing perkara iki lan mbantu laksamana; Ing wektu sing padha, Kolchak nandheske yen ora mung wakil militer Jepang, nanging uga pemerintah Jepang ngadeg kanggo Semenov.

            Aku maneh nglaporake marang admiral kapercayanku babagan kabutuhan ngrampungake pitakonan ataman sapisan lan kanggo kabeh lan mratelakake panemune yen siji-sijine asil bakal dadi banding resmi kanggo kabeh sekutu kanthi protes marang prilaku Jepang, ndhukung pemberontak ketok sing ora ngakoni wewenang pamaréntah Omsk, ngrusak panguwasa lan nandur gething marang pamrentah lan simpati marang Bolshevik kanthi kekerasan lan nesu.

            Apa sing ora jelas?
            Babagan kekejeman: maca S. P. Melgunov. Teror abang ing Rusia. Yen rambutmu ora ngadeg ...
            1. Serg Koma
              Serg Koma 5 Oktober 2019 13:36
              +1
              Kutipan: Olgovich
              Teror abang ing Rusia

              Sampeyan mbokmenawa mikir ora ana teror putih kaya ngono ... Abang iku ala, putih iku alus.
              1. Olgovich
                Olgovich 5 Oktober 2019 16:53
                -2
                Quote: Serg Koma
                Sampeyan mbokmenawa mikir ora ana teror putih kaya ngono ... Abang iku ala, putih iku alus.

                ana, mesthi, -kaya jawaban.
                Wong kulit putih ing mangsa ngarep ana kuwasa sadurunge maling lan ora ana teror - ora ana jejak.
                Lan Teror Abang, kaya sing katon sawise maling, ora rampung sawise gr. perang.
                1. Serg Koma
                  Serg Koma 6 Oktober 2019 05:37
                  0
                  Kutipan: Olgovich
                  ana, mesthi, - minangka jawaban

                  Inggih - kabeh wong tetep (isih) ing posisine (kanggo referensi: tanah air sejarahku yaiku Altai lan Siberia Kulon, saengga kawruh "awal" topik kasebut saka sumber utama). Aku ngira yen polemik kita karo sampeyan, kajaba akeh kiriman babagan perang sipil, ora bakal nambah apa-apa sing penting kanggo topik kasebut. - nganti "rapat" anyar ( basa )
                  PS Kanggo regejegan karo mungsuh, aku ora minus. hi
                  1. Olgovich
                    Olgovich 6 Oktober 2019 07:24
                    -3
                    Quote: Serg Koma
                    Inggih - kabeh wong tetep (isih) ing posisine (kanggo referensi: tanah air sejarahku yaiku Altai lan Siberia Kulon, saengga kawruh "awal" topik kasebut saka sumber utama)

                    Sampeyan ora duwe sumber utami, nanging goroh panguwasa, sing malah paceklik paling awon ing sajarah manungsa (1933) mung ora ana ing kasunyatan sing padha.
                    Cukup mikir babagan FACT sing sadurunge Maling ora ana teror sing kaya ngono ing sejarah Rusia. hi
                    1. Serg Koma
                      Serg Koma 6 Oktober 2019 07:44
                      0
                      Kutipan: Olgovich
                      sadurunge VOR, ana mung tau sembarang teror kuwi ing sajarah Rusia.

                      Ngapusi sampeyan ... Teror panguwasa sing ana hubungane karo warga wis mesthi ana ing layanan sing kuwasa - saka ekonomi nganti fisik.
                      Kutipan: Olgovich
                      Sampeyan ora duwe sumber utama, nanging goroh kekuwatan

                      Lan ing ngendi daya lan sumbere?
                      Kutipan: Olgovich
                      paceklik paling awon ing sajarah manungsa (1933) - mung ora ana
                      Вы в этом уверены? Или при помазаннике мир был иной и голод отсутствовал как таковой? Задайте себе вопрос - "Какого лешего миллионы крестьян (очень оседлого населения по роду деятельности), бросив могилы предков, двинули в Сибирь?" (примеры Ермака, Хабарова, Дежнёва и т.п. пожалуйста не рассматривайте), только ли за рубли Столыпина?. У меня ПЕРВОИСТОЧНИК начальных знаний - а у вас "эксперты" белого движения.

                      Tabel isih adoh saka 1861 lan sadurunge reformasi Stolypin.
                      1. Olgovich
                        Olgovich 6 Oktober 2019 09:49
                        -1
                        Quote: Serg Koma
                        Ngapusi sampeyan ... Teror panguwasa sing ana hubungane karo warga wis mesthi ana ing layanan sing kuwasa - saka ekonomi nganti fisik.

                        Tembung umum....
                        Durung nate ana kekejaman kuwasa. Apa sampeyan ngelingi yen korban "perdamaian" pasca-VOR kaping pirang-pirang dadi korban Donya perang?
                        Quote: Serg Koma
                        Lan ing ngendi daya lan sumbere?

                        Sapa sing nemokke lan nyithak "sumber asli" iki?
                        Quote: Serg Koma
                        Apa sampeyan yakin babagan iki?

                        Aku ngerti. Yen sampeyan nyelidiki sejarah paceklik donya, sampeyan bakal nemokake sing bisa dibandhingake karo kita ing taun 1933 ing India, China, Pakistan ing abad XIX, China ing 60s abad pungkasan. Nanging ing endi wae, kanggo wektu sing kaya mengkono lan kanggo populasi sing kaya mengkono, akeh wong sing ora mati. Lan ing Rusia, iki durung nate kedadeyan.
                        Quote: Serg Koma
                        Takon dhewe pitakonan - "Apa neraka sing yuta petani (populasi banget sedentary dening pendhudhukan), wis nilar kuburan leluhur, pindhah menyang Siberia?"

                        Napa takon dhewe yen jawabane wis dikenal suwe: ing Rusia Eropa ana 40 yuta LEBIH populasi padesan.
                        У меня есть "Полярная звезда" 1907 года со статьей: "ГДЕ взять земли?!", в которой констатируется прирост 2,5- 3 млн ежегодно, выход-усиленное переселение в Сибирь, в частности, на Алтай.
                        Akeh sing kedaden: petani sing dipindhah maneh plowed nunggang jaran meh kaya kabeh traktor USSR ing tanah prawan.

                        Pemukiman maneh, mbangun Rusia diterusake ing Wed. Asia, Kaukasus, Transkaukasia (Aznrbaidzhan).
                        Tiket resettlement pungkasan dibatalake dening Lenin.

                        Kulawarga pemukim Rusia, 1912, Hungry Steppe, ing pemukiman Rusia ing Mugan Baku provinsi
                        Quote: Serg Koma
                        Aku duwe SUMBER UTAMA kawruh awal - lan sampeyan duwe "ahli" gerakan putih.

                        belay SUMBER PRIMER - sumber kawruh.
                        Miturut cara, meja sampeyan kanthi ati-ati.
  9. yuta
    yuta 4 Oktober 2019 08:47
    +3
    Aku mikir gantung saiki akeh sing dikarepake, utamane kanggo politisi lan pejabat sing korupsi.
  10. Stirbjorn
    Stirbjorn 4 Oktober 2019 08:51
    0
    Tanggal 16 Januari 1947, Krasnov, Shkuro, Domanov, Sultan-Girey Klych lan von Pannwitz digantung ing wilayah pakunjaran Lefortovo kanthi putusan pengadilan.

    Dadi, Ataman Semyonov mung siji-sijine terdakwa sing dihukum gantung lan digantung tanggal 30 Agustus 1946.
    Olgovich kudu ditampilake, yen ora seneng ngirim obituari babagan komandan abang sing ditindhes, sanajan "pahlawan patriotik" putih.
    1. Whisperer ing wengi
      Whisperer ing wengi 4 Oktober 2019 14:11
      +2
      Olgovich kudu ditampilake, yen ora seneng ngirim obituari babagan komandan abang sing ditindhes, sanajan "pahlawan patriotik" putih.

      Ing kasus iki, ora ana wong kulit putih utawa abang, mung ana pengkhianat lan sprei Nazi, lan pancen ora ana bedane sing sadurunge dikhianati, putih utawa abang (kang uga cukup wong Jerman).
  11. undecim
    undecim 4 Oktober 2019 09:11
    +2
    Yen penulis mutusake kanggo nyorot masalah kasebut minangka panggunaan jinis paukuman pidana ing USSR sing ora diwenehake dening syarat-syarat tumindak hukum resmi ing wektu kasebut, mula kerja keras uga kudu kasebut, sing diwenehake dening sing padha. Keputusan Presidium Soviet Tertinggi USSR "Ing langkah-langkah paukuman kanggo penjahat fasis Jerman sing mateni lan nyiksa populasi sipil Soviet lan nyekel prajurit Tentara Merah, kanggo mata-mata, pengkhianat menyang Tanah Air.
    Tenaga kerja keras diwenehake dening artikel kapindho Keputusan kasebut mung kanggo para penjahat perang Nazi sing disalahake amarga nindakake pembalasan lan kekerasan marang warga sipil lan nangkep prajurit Tentara Merah, kanggo periode 15 nganti 20 taun.
    Sesuai karo Keputusan kasebut, departemen tenaga kerja keras diatur: ing kamp Vorkuta - kanggo 10 wong sing digunakake ing pambangunan tambang batu bara anyar lan karya lemah ing tambang batubara sing ana; Kamp Norilsk - kanggo 000 wong sing kerja ing tambang, tambang, tambang lan pabrik bata; Sevvostlage (Dalstroy) - saben 10 wong.
    Ввиду особой экономической необходимости первоочередную отправку годных к труду каторжников следовало производить в Норильлаг НКВД СССР.
    Amarga kahanan penahanan lan kerja (ing Norlag, tingkat produksi 1,5 ton bijih saben shift 11 jam), ora ana sing bisa urip nganti pungkasan mangsa. Kanggo kabeh periode aplikasi Keputusan iki nganti pungkasan Perang Patriotik Agung, luwih saka 29 wong dihukum kerja keras.
    Miturut cara, hukum internasional modern ora ngukum tenaga kerja keras, ora kaya paukuman pati.
  12. Bai
    Bai 4 Oktober 2019 09:56
    +3
    1. Asu - asu pati. Senajan iki ora bisa ngandika bab digantung dening Jerman.
    2. Автор ничего не сказал про Одессу, 10 апреля 1944 года. Фото не привожу, модераторы опять забанят.
  13. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 4 Oktober 2019 10:02
    +3
    Quote: Amur
    Quote: Military Builder
    saiki uga ana panjaluk umum, nanging pimpinan saiki wedi kanggo ngenalake, amarga kabeh pengusaha gedhe dhewe "master of life" bakal dadi sing pertama.

    Ya, dheweke ora wedi, nanging ngeculake tangane. "Paukuman pati ing Rusia ana nganti 1999. Saiki, institusi mateni minangka paukuman wis mandheg. Ing masyarakat, kahanan iki wis nyebabake perselisihan lan perselisihan serius nganti meh rong puluh taun.
    Nanging, moratorium Rusia babagan paukuman pati ngidini negara kasebut bisa mlaku kanthi luwih bebas ing panggung internasional. Ing pangertèn, nolak bunuh diri minangka rega sing kudu dibayar kanggo hak ngomong kanthi dhasar sing padha karo negara sing luwih maju. Sing terakhir ing tingkat legislatif wis suwe ngamanake hak saben individu kanggo urip, preduli saka prilaku lan bebaya kanggo masyarakat.

    Sumber: https://pravonarushenie.com/otvetstvennost-i-nakazanie/vidy/smertnaya-kazn-v-rossii

    Lan kenapa kita ora nindakake kaya ing AS, ing ngendi paukuman pati diidini ing sawetara negara? Ngenalake paukuman pati ing wilayah siji lan nggawa wong dudu manungsa ing kana sing pantes ....
    1. Rzzz
      Rzzz 4 Oktober 2019 14:31
      +2
      Diwenehi cara penegak hukum lan peradilan ing negara kita, bali saka paukuman pati bakal duwe jalaran banget. Iku bakal kaya 30s.
    2. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 5 Oktober 2019 18:49
      0
      Ing negara-negara sing ngidini eksekusi, mung diidini kanggo para penjahat sing nindakake kejahatan ing negara kasebut.
  14. gorenina91
    gorenina91 4 Oktober 2019 10:02
    +3
    -Lan kok mung sethithik kanggo nggantung Jerman ... -Sawise, "Tawanan SS" bisa dikirim menyang gantungan.??? - Utawa dheweke mung "ora urip" ing gantungan ...
    1. Sergey Mikhailovich Karasev
      Sergey Mikhailovich Karasev 4 Oktober 2019 18:42
      +2
      Ora slamet. Iku dianggep wangun ala kanggo njupuk tawanan saka SS saka kita. Guderian ing "Memoirs of a Soldier" ngeluh sing tanker, amarga saka seragam ireng, padha mistaken kanggo SS, mulane. dirusak ing papan, ora ditawan.
  15. garri lin
    garri lin 4 Oktober 2019 13:58
    +2
    Miturut foto kasebut, cara eksekusi sing paling manusiawi digunakake kanggo wong sing digantung. Tali tipis, simpul tali. Dheweke ora nandhang sangsara suwe.
    1. Freeper
      Freeper 4 Oktober 2019 22:27
      0
      Kutipan saka garri lin
      Miturut foto kasebut, cara eksekusi sing paling manusiawi digunakake kanggo wong sing digantung. Tali tipis, simpul tali. Dheweke ora nandhang sangsara suwe.

      Aku ora bakal mikir.
      Mbok menawa iki dudu jinis gantung sing paling lara, nanging asfiksia dudu jinis pati sing paling "nyenengake".

      Cara Anglo-Amerika dianggep luwih "manungsa".



      Kanthi cara iki, pati sing dikutuk teka saka fraktur vertebrae serviks, nalika tiba sawetara meter mudhun, lan ora saka suffocation.

      PS. Gambar kasebut nuduhake Sersan Angkatan Darat AS John Woods, sing nindakake paukuman pati saka Pengadilan Nuremberg marang penjahat Nazi.
      1. garri lin
        garri lin 5 Oktober 2019 03:46
        +1
        Simpul kasebut kayane diarani sliding Inggris. Babagan asfixia, aku setuju, ora pati sing nyenengake. Nanging tali sing tipis minangka pembuluh getih sing squashed. Lan pati cepet. menit. Mungkin kurang. Nalika ing foto eksekusi partisans utawa accomplices saka partisans, sampeyan bisa kerep ndeleng simpul tetep. Kanthi simpul ing mburi. Pati temen beda. Lan yen sikil tekan lemah, siksa bisa tahan nganti pirang-pirang jam. Dumpyu, wong Soviet nganggep pengkhianat banget manungsa.
  16. kanggo
    kanggo 4 Oktober 2019 21:03
    -2
    Sapa lan kanggo apa sing digantung ing Uni Soviet

    Saiki padha diganjar iku!
  17. kanggo
    kanggo 4 Oktober 2019 21:16
    -3
    Kutipan saka: aybolyt678
    sampeyan ora bisa nggunakake simbol negara kanggo tujuan pribadi ... lan ing foto kuburan Vlasov ana Gendéra Rusia!

    Lan dakkandhani ing gendéra apa sing dikhianati.
  18. Whisperer ing wengi
    Whisperer ing wengi 4 Oktober 2019 21:26
    +4
    Kutipan saka: kanggo

    Lan dakkandhani ing gendéra apa sing dikhianati.

    Ing ngisor gendéra swastika, dheweke ngiyanati. Lan tan pêrlu wêruh ing triwarna, iku ora ana apa-apane, ing wektu iku durung ana nagara kang ana panji-panji kaya mangkono ing donya, dadi prakara kang tanpa rupa.
  19. wong
    wong 4 Oktober 2019 21:34
    +1
    Kanggo kula, ora perlu kekacoan karo bajingan sembarang, menyang jurang lan saka bedhil mesin
    1. edelweiss968
      edelweiss968 5 Oktober 2019 12:53
      -1
      luwih gampang dibuwang kanthi larut ing asam, tanpa residu.
  20. Lexus
    Lexus 4 Oktober 2019 21:57
    0
    Sapa lan kanggo apa sing digantung ing Uni Soviet

    Saiki wis dadi ketok kanggo kabeh wong waras sing padha cetha underweight.
  21. Ryaruav
    Ryaruav 4 Oktober 2019 22:49
    +2
    asu - pati asu, oke belyaki, nanging Vlasov, kene Karbyshev minangka wong Rusia kanthi huruf kapital
  22. datur
    datur 4 Oktober 2019 23:06
    0
    NAMPAK KABEH ORA SING DIGANTUNG FREAKS!!!! nglirik
  23. evgeniy.plotnikov.2019mail.ru
    evgeniy.plotnikov.2019mail.ru 5 Oktober 2019 11:39
    +2
    Благодарность автору за статью. Четко, внятно, компетентно. От себя добавлю про повешание. Известный предатель Родины все ждет , когда же его повешают за развал государства СССР. Как-бы не обмануть его ожидания? Вообще работы -непочатый край....Если Бог однажды дарует России русскую власть
  24. yowis
    yowis 6 Oktober 2019 00:00
    +1
    Lan sapa sing isih mlaku ing Riga, Lvov utawa Kyiv?
  25. Pavel Skaletski
    Pavel Skaletski 6 Oktober 2019 23:45
    +1
    Iku nyenengake kanggo bosen saiki dina sing kandel karo geni ora bisa ditemokake.
  26. Molot1979
    Molot1979 7 Oktober 2019 11:40
    0
    “Panjaluke wong-wong sing nyambut gawe” kuwi ora kena dipetik, yen mung amarga akehe panyengkuyung baline ukuman mati saiki. Ora ana sing kurang ing jaman kasebut.
    Iku uga ora ala kanggo nliti KUHP saka USSR sadurunge nulis artikel. Ana, ing bagean paukuman, iku ireng lan putih sing gantung diijini ing kasus khianat.
  27. Komentar wis dibusak.
  28. Eugene
    Eugene 15. november 2019 17:10
    0
    Bakal perlu kanggo nyumerepi wong-wong sing matèni pedunung Novorossia, dirudopekso bocah-bocah wadon enom lan nyebul bangunan umpluk menyang organ reproduksi, lan wong-wong sing ing Rusia (RF) sympathize karo Bandera lan bungah nalika Rusia matèni, lan uga bantuan financial Bandera.