Review militèr

Kita mbangun armada. Operasi Khusus: Nuklir Deterrence

335
Nalika ujar manawa cara utama armada nindakake tugase yaiku nggawe dominasi ing segara ing wilayah sing wis ditemtokake, kita kudu ngelingi sawetara pengecualian.



Tugas sing kudu disiapake supaya ora bisa ditindakake.


Sepisanan, operasi amfibi minangka pangecualian sing jelas. Iki minangka tutugan logis saka panyiapan dominasi ing segara, lan sok-sok bisa ditindakake sadurunge entuk kasebut (contone, ing Narvik ing 1940). Operasi amfibi bisa nyebabake dominasi ing segara, contone, yen tentara bisa numpes armada mungsuh ing pangkalan kanthi serangan darat. Nanging pangecualian kasebut ora mengaruhi teori perang ing segara. Pungkasane, kanggo operasi pendaratan skala gedhe, dominasi ing segara dibutuhake, lan operasi pendaratan dhewe ditindakake sawise entuk dominasi iki, "miturut Corbett" - minangka salah sawijining cara kanggo nggunakake dominasi kasebut. Ya, lan pirang-pirang perang sing ditindakake ing segara, mula akeh sing diakhiri karo pendaratan pasukan ing pesisir - saka jaman kuna, yen ora sadurunge. Ing jaman kepungkur, operasi amfibi ora tau menehi dimensi anyar kanggo perang angkatan laut.

Kanggo pirang-pirang abad, armada mung ana siji klompok dhasar anyar masalah njedhul saka properti dhasar anyar. Tugas sing mbutuhake paling ora disebutake ing konstruksi teoretis. Masalah, katon sing pungkasanipun mbuktekaken bilih, ing asas, emergence saka spesies anyar gaman bisa nggawa urip emergence saka "ukuran anyar" ing strategi, bagean anyar, yen seneng. Kita ngomong babagan tampilan armada kapal selam sing bersenjata karo rudal balistik kanthi hulu ledak nuklir lan akibat strategis kasebut.

Kemungkinan miwiti perang nuklir lan prasyarat


"Kepala panas" ing antarane masyarakat patriotik, minangka aturan, ora ngelingi yen, miturut doktrin militer Federasi Rusia, pencegahan perang nuklir minangka salah sawijining tugas utama angkatan bersenjata. Pancen ora ana pitakonan babagan ngatur "manual mburi donya" kanggo nanggepi serangan utawa nalika perang winates.

Tugas kanggo nyegah perang nuklir ditindakake kanthi cara nyegah nuklir saka musuh potensial, yaiku, kanthi nggawe kahanan nalika (paling ora sacara teoritis) yen ana serangan nuklir dadakan ing Rusia, pembalasan marang mungsuh ora bisa dihindari. lan salah siji serangan balas dendam bakal ditindakake ing wilayahe (rudal kita diluncurake sawise , carane rudal mungsuh diluncurake, nanging sadurunge tekan target), utawa retaliatory (rudal kita diluncurake sawise rudal musuh nyerang wilayah Federasi Rusia. ) serangan balas dendam.

Langkah-langkah kasebut wis mbuktekake efektifitas sajrone periode sejarah sing dawa. Dina iki, para ahli muni weker - jumlah biaya nuklir disebarake ing Rusia Ngartekno kurang saka iku ing periode Soviet, sistem bebaya serangan rudal wis bener wis suda kanggo radar (karya lagi ditindakake kanggo mulihake komponen satelit saka awal. sistem peringatan, nanging nganti saiki mung ana telung satelit ing angkasa), sing nggawe wektu rudal mungsuh wiwit dideteksi dening radar lan nganti nyerang wilayah Federasi Rusia kira-kira padha, lan kanggo sawetara tujuan kurang. tinimbang wektu kanggo ngirim prentah kanggo miwiti rudal liwat jaringan kontrol pertempuran.

Nganti saiki, kita isih luwih utawa kurang andal dilindhungi, nanging ngurangi arsenal nuklir lan perbaikan sarana serangan nuklir mungsuh bakal nyebabake keamanan iki. Mungsuh nggawe sistem pertahanan anti-rudal, nyebarake unsur-unsur ing kapal permukaan supaya bisa konsentrasi sistem pertahanan rudal ing wilayah tartamtu sing cedhak karo negara sing diserang, sinau nembak satelit saka lemah lan kapal permukaan, lan sawetara wong ing kita. negara mikir babagan antarane non-profesional - aktif mbenakake liya saka serangan nuklir.

Ing taun 1997, Amerika Serikat miwiti pangembangan sistem anyar kanggo detonating detonator muatan nuklir saka warhead rudal balistik W76, kang diinstal ing macem-macem modifikasi ing SLBM Poseidon lan Trident. Ing taun 2004, karya dipindhah menyang tataran produksi kumpulan pra-seri, wiwit 2008 pangiriman piranti kanggo Angkatan Laut AS. A little mengko, Angkatan Laut Inggris wiwit nampa piranti sing padha kanggo pluru.

Apa inti saka inovasi?

Pisanan, ayo ndeleng kepiye pirang-pirang hulu ledak saka SLBM "konvensional" "nglebokake" ing target.

Kita mbangun armada. Operasi Khusus: Nuklir Deterrence

Lingkaran kuning - papan jeblugan warheads, busur abu-abu nggambarake area karusakan silo


Kaya sing sampeyan ngerteni, nalika nyoba nyerang target titik (contone, peluncur silo ICBM), 3-5 unit tempur saka 10 diunekake ing cedhake. Warheads, sing target titik ora bakal kena. Mulane, SLBM tansah dianggep minangka sarana kanggo nyerang target lemah sing kasebar, kayata kutha. Iki nggawe pluru kapal selam mung cocok kanggo serangan balas dendam (ing kahanan sing eksotis lan rada konyol kaya tugas tempur ing dermaga - uga kanggo serangan balik, yen mungsuh ora numpes kapal selam kanthi preemptively, kanthi senjata non-strategis, ing wektu diluncurake rudal).

Inisiator detonator anyar ngganti cara njeblug.


Wilayah sing kena pengaruh meh padha, nanging kemungkinan karusakan sing dijamin saka target sing dilindhungi titik luwih dhuwur.


Saiki kabeh unit tempur diunekake ing sacedhake target, lan CEP mengaruhi kemungkinan karusakane luwih sithik.

Miturut pimpinan militer Angkatan Laut AS, introduksi sistem detonasi anyar wis nambah akurasi rudal nganti saiki bisa digunakake kanggo nyerang target cilik, kayata peluncur silo.

Angkatan Laut Inggris nampa kesempatan sing padha.


Warhead W76-1


Kabeh iki ora apik banget kanggo kita, lan iki sebabe.

Ana rong skenario utama kanggo ngirim serangan nuklir massive kanthi senjata nuklir strategis - counterforce lan countervalue.

Counterforce strike inflicted ing senjata strategis saka mungsuh lan prasarana sing njamin sawijining nggunakake - ing peluncur rudal, pusat komando, pusat komunikasi, pimpinan sing bisa nggawe keputusan kanggo serangan (serangan "decapitation" minangka jenis counterforce). Serangan counterforce sing sukses nyuda kemampuan mungsuh kanggo ngirim serangan balas dendam menyang tingkat paling ora bisa ditoleransi. Saenipun, nul.

counter nilai strike nglibatake karusakan saka target sing dilindhungi - populasi, kutha, industri, infrastruktur, ora penting militer, nanging penting ekonomi lan sosial. Serangan counter-value minangka operasi kanggo pembantaian populasi mungsuh.

Salah sawijining masalah perang nuklir yaiku misil sing nggawa hulu ledak nuklir ora bisa ditargetake kanthi cepet. Ngganti target rudal balistik, utamane rudal silo saka model lawas, minangka operasi teknis sing rumit lan dawa. Sisih pertahanan kudu nerusake saka kasunyatan manawa bakal bisa nglawan target sing dituju rudal kasebut.

Siji-sijine cara kanggo nindakake perang nuklir sing bisa, ing teori, ditargetake maneh saka siji target menyang target liyane tanpa wates yaiku pengebom, lan, yen ora ana kemampuan teknis kanggo ngisi ulang misi penerbangan nalika mabur menyang rudal jelajah sing diselehake ing kapal, iki mung bakal ditindakake. dadi tukang ngebom nganggo bom. Iki nyebabake persiapan aktif Komando Udara Strategis (SAC) Angkatan Udara AS kanggo nggunakake bom nuklir sing tiba sawise gelombang pertama serangan rudal.

Rudal kasebut bakal mabur menyang papan sing dituju sadurunge perang.

Lan ing kene sisih sing mbela ngadhepi dilema - ing ngendi arep ngarahake misil. Apa dheweke kudu dituju ing fasilitas militer musuh sadurunge minangka bagean saka serangan counterforce? Utawa langsung ing "nilai" ing framework saka counter-nilai?

Logika dhasar ujar manawa orientasi maksimal menyang serangan counterforce ora ana gunane kanggo sisih pertahanan. Sawise kabeh, mungsuh sing ngerti kerentanan senjata adhedhasar lemah bisa nggunakake (ICBM) utawa paling ora nyebarake (pengebom). SAC Angkatan Udara AS nganakake latihan babagan pambubaran bom kanthi cepet kanthi rutin, ora kaya Angkatan Udara Rusia. Uga nguji panggunaan bom nuklir sing tiba gratis ing kahanan pertahanan udara mungsuh sing isih urip.


Mundhak darurat saka pengebom lan tanker. Biasane dileksanakake ing weker saka "kesiapan nomer 2" ing terminologi kita. Para kru ana ing barak "tugas", njupuk papan ing pesawat kanthi prentah, langsung miwiti mesin lan kanthi urutan, mobil sawise mobil menyang landasan pacu. Ing kahanan pertempuran nyata, dheweke bakal langsung menyang target kanthi bom nuklir


Latihan liyane sing nuduhake metu saka parkir

Kajaba iku, lan iki sing paling penting, sisih mbela ora ngerti ngendi rudal sing diluncurake sing dideteksi saka sisih nyerang diarahake. Apa yen iku serangan counter-nilai langsung? Sampeyan ora bisa ngilangi iki, yen mung amarga serangan kasebut bisa ditindakake kanthi teknis. Ana uga pitakonan babagan proporsionalitas pembalasan - kerugian sing ditindakake marang populasi mungsuh ing serangan retaliatory utawa retaliatory ora bisa dadi urutan gedhene kurang saka kerugian. Lan iku seng di pengeni ora dadi cilik ing kaping. Lan saenipun, diwenehi populasi unequal saka pihak perang, inflict comparable demografi karusakan ing mungsuh, ing persentasi istilah.

Iki tegese sisih sing ora nimbang kamungkinan saka inflicting serangan nuklir pisanan, paling bagean pinunjul saka pasukan kudu ngarahke ing serangan counter-nilai. Iki tegese menehi akurasi maksimum kanggo kabeh operator saka warheads punika sampah dhuwit.

Ing kontras, kanggo sisih nyerang, akurasi target target iku dhasar. Penting banget kanggo dheweke nyuda kerugian. Ing wektu sing padha, ora duwe kesempatan kanggo ngevakuasi populasi saka panggonan sing mbebayani sadurunge, utawa nyebarake nilai-nilai materi - sisih ngelawan, sawise nemokake iki, mung bisa nyerang dhisik, preduli saka akibat, lan, kanthi lan gedhe, bakal tengen saka sembarang titik tampilan. Mangkono, kritis kanggo pihak sing nyerang kanggo numpes jumlah maksimum pasukan sing bisa nyebabake karusakan - peluncur silo, kapal selam, pengebom, gudang kanthi senjata nuklir sing siap digunakake (bom, cangkang). Yen ora, serangan dadi larang banget, lan rega iki ndadekake kamenangan militer ora ana gunane.

Supaya ora dihukum, panyerang kudu nggunakake saben operator muatan nuklir. Modernisasi hulu ledak SLBM kalebu SSBN Amerika ing arsenal sarana kanggo serangan counterforce pisanan, malih, upgrade iki mung ora nggawe pangertèn ing kasus liyane. Nanging lagi ditindakake. Iki tegese serangan counterforce pisanan dianggep dening panguwasa AS minangka salah sawijining pilihan kanggo tumindak ing wektu sing cendhak, lan kanggo iki AS wis nyiapake. Yen ora, kudu diakoni yen Amerika Serikat sengaja mbuwang dhuwit.

Wigati dicathet yen program iki diluncurake sanalika sawise "kamenangan" Boris Yeltsin ing pemilihan presiden ing Federasi Rusia ing taun 1996, nalika kabeh pengamat percaya yen Rusia bakal mungkasi lan ora bakal pulih. China ora dadi masalah kanggo AS. Lan mungsuh setengah mati lawas, sing bakal becik kanggo rampung mati, nanging sing duwe senjata nuklir, ana. Kahanan ing taun-taun kasebut nguntungake banget kanggo solusi pungkasan saka "pitakonan Rusia", utamane amarga Rusia gelem nyuda senjata nuklir, nyuda jumlah target sing bakal dirusak.

Persetujuan babagan pengurangan senjata nyerang antarane Rusia lan Amerika Serikat lan mekanisme pemeriksaan bebarengan sing diwenehake ing kono wis nyebabake kasunyatan manawa pihak kasebut duwe koordinat sing tepat saben peluncur silo saka saben liyane, lan bisa mbandhingake kanthi langsung. ing tutup silo. Wilayah posisi PGRK - sistem rudal darat seluler Pasukan Rudal Strategis Angkatan Bersenjata RF - uga diwatesi. Amarga kekalahan pimpinan militer-politik Federasi Rusia, pusat komunikasi lan kontrol Angkatan Rudal Strategis lan sarana komunikasi karo kapal selam Angkatan Laut Rusia, Amerika Serikat bisa kanthi teoritis ngetung kasunyatan manawa bakal dadi. bisa numpes kabeh silo lan paling saka PGRKs ing serangan pisanan. Pembantaian SSBN Rusia - kapal selam sing nggawa rudal, bakal tiba ing pundak kapal selam Amerika, lan sing terakhir wis nggarap tugas iki nganti pirang-pirang taun, luwih-luwih, kanthi sukses lan mungsuh nyata - ing kapal selam kita sing ana ing patroli pertempuran. rute.

Ing wektu sing padha, netralisasi jaringan kontrol pertempuran ora bakal ngidini PGRK sing isih urip nampa perintah peluncuran kanthi tepat wektu. Iki bakal menehi Amerika Serikat kesempatan kanggo nyoba numpes PGRK sing ora dirusak dening serangan rudal. Kanggo nindakake iki, bom B-2 sing wis diangkat menyang udara bisa digunakake. Ing kahanan liya, siluman kasebut ora bakal nulungi dheweke supaya ora kalah karo pertahanan udara lan pejuang Rusia penerbangan, nanging sawise serangan nuklir massive sing ora kejawab, kemampuan pertahanan udara lan penerbangan kanggo nembak kabeh pesawat Amerika bakal dadi pitakonan gedhe. Kunci sukses rencana kasebut, yen ana, yaiku pukulan paling kuat kanggo pasukan nuklir strategis Rusia, sing ora bakal bisa urip. Kalebu SSBN ing pasukan sing bisa nyebabake serangan kasebut pancen nyata.

Nanging, iki ora kabeh.

PGRKs sing wis ninggalake area posisi, utawa camouflaged ing, isih kudu dideteksi. Ing wayahe, Amerika ngupayakake cara kanggo ndeteksi sistem rudal seluler. Saliyane ing Rusia, China lan Korea Lor duwe kompleks kaya ngono, lan iki nggawe golek cara kanggo ndeteksi banget populer. Bener kanggo awake dhewe, Amerika nggoleki solusi "anggaran" sing murah kanggo masalah kasebut. Saiki, tugase yaiku "ngajari" komputer militèr kanggo ngenali anomali ing foto satelit sing bisa nunjukake anané peluncur camouflaged ing lemah. Paling kamungkinan, padha bakal entuk goal cepet utawa mengko.

Dadi, ing awal nineties, padha bisa nemokake cara kanggo ndeteksi sistem rudal railway ing tugas pertempuran. Salah sawijining pratandha saka komplek kasebut yaiku bedane antarane jumlah lokomotif ing sepur sepur lan dawane - yen sepur tartamtu, nalika diamati saka angkasa, "summer" karo lokomotif kaya sepur barang, lan kaya penumpang. dawa, banjur kudu wis dititi priksa visual ing foto. Yen dadi cetha saka komposisi mobil sing iki Komplek (yaiku, bebarengan karo sawetara mobil penumpang lan barang ana uga kulkas karo dawa Sepur cendhak minangka kabèh lan loro utawa luwih kuat lokomotif), banjur panggonan ngendi. dumunung dadi obyek saka serangan nuklir. Nanging, dheweke ora duwe daya komputasi sing cukup kanggo nutupi kabeh. Saiki wis cukup, nanging PGRK sing nyamar dadi target sing luwih angel. Bye.

Penyebutan khusus pantes pangembangan MTR Angkatan Bersenjata AS babagan sabotase nuklir. Senadyan sifat tertutup informasi babagan topik iki, dikenal manawa riset teoretis babagan panggunaan pertempuran "satchels nuklir" ing Amerika Serikat ora mandheg. Knapsacks dhewe, Nanging, dijupuk metu saka layanan lan dibuwang, kang, Nanging, ora akurat ing Panggonan pisanan, lan bisa cepet didandani ing kaloro. Amerika ngumumake decommissioning model kasebut sing sadurunge, ora liya. Ora ana apa-apa ing sumber terbuka babagan karya amunisi modern saka jinis iki, nanging ana sawetara episode karo blabbing militèr, saka ngendi kemungkinan kasebut dibahas.

Ana siji argumentasi liyane sing ndhukung kasunyatan manawa biaya tas ransel durung rampung ing jaman kepungkur. Sawise "détente" pasca-Soviet, Kongres AS nglarang nggawe senjata nuklir kanthi asil kurang saka 5 kiloton. Iki langsung ora bisa ngembangake "kantong nuklir". Nanging, ing 2004 larangan iki dicabut dening Kongres. Sawetara ahli militèr malah ngelingi kemungkinan sabotase nuklir marang para pemimpin negara, sing bakal bisa mutusake serangan balas dendam, lan ngrusak pusat komunikasi lan pos komando, sing bisa ngendhegake dalane perintah kasebut. ngluncurake rudal ing Pasukan Rudal Strategis. Uga, obyek kasebut bisa dadi radar peringatan dini, pangkalan angkatan laut SSBN. Sampeyan kudu diakoni yen panggonan lan detonasi biaya kasebut pancene bisa "decapitate" Rusia lan ngrusak jaringan kontrol pertempuran kanggo wektu sing cukup kanggo ICBM lan kapal selam. Ancaman kasebut ora bisa ditolak.


Wadah knapsack kanggo nggawa bom nuklir portabel dening paratrooper saboteur


Lan pungkasane, karya sing ditindakake kanggo nggawe sistem pertahanan rudal Amerika. Kanggo wektu sing suwe, pejabat AS mbantah manawa karya pertahanan rudal ora diarahake marang Rusia. Sawise 2014, kabeh diganti, lan saiki ora ana sing ndhelikake negara sing, ing pungkasan, pertahanan rudal Amerika digawe. Lan maneh pitakonan muncul - ing kasus apa sistem kasebut bakal nggawe pangertèn? Sawise kabeh, a priori, ora ana sistem pertahanan rudal sing bakal ngalahake serangan pertama utawa retaliatory saka Rusia.

Lan yen bakal dadi serangan retaliatory sing lemah karo sawetara rudal sing isih urip? Banjur dadi metu sing nimbali rudal cukup uga, lan kabeh investasi ing iku ora muspra lan sabdho.

Menapa malih, kanggo sawetara alasan aneh, Amerika Serikat nduweni kemampuan teknis kanggo nglengkapi sawetara anti-rudal karo hulu ledak nuklir, sing bakal nambah efektifitas kanthi urutan gedhene. Kajaba iku, sawetara komponen pertahanan rudal dhewe bisa kanthi cepet diowahi dadi senjata serangan.

Kabeh sing kasebut ing ndhuwur meksa kita nganggep agresi nuklir dening Amerika Serikat minangka nyata. Paling ora, persiapan kanggo agresi kasebut minangka siji-sijine panjelasan sing konsisten kenapa Amerika mbutuhake modernisasi sekring hulu ledak W76-1 lan ing wektu sing padha, apa sing diarepake ing babagan pertahanan rudal, sing kaya ngono. ternyata, isih ora nglawan Iran.

Ana pertimbangan liyane sing ana gandhengane karo Royal Navy of Great Britain lan misil Trident.

Wilayah patroli tempur SSBN Inggris luwih cedhak karo wilayah Rusia tinimbang wilayah patroli Amerika. Dheweke cukup cedhak kanggo ngobong SLBM ing sadawane lintasan sing diarani "flat" - busur kanthi apogee sing kurang, nalika rudal munggah ing papan sing luwih murah tinimbang sajrone penerbangan sing apik banget nganti jarak maksimal.

Cara njupuk iki duwe minus - sawetara suda lan suda banget. Nanging ana plus - ing jarak penerbangan sing cendhak, roket mbuwang wektu sing luwih sithik kanggo ngatasi jarak kasebut. Wektu penerbangan wis suda, lan kanthi jumlah sing signifikan dibandhingake karo "normal", yaiku, penerbangan hemat energi ing jarak sing padha. Pengurangan wektu bisa nganti 30%. Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing prau dhewe luwih nyedhaki target, yaiku, jarak kanggo iku relatif cilik, wektu pesawat dadi malah kurang, lan ana risiko sing karo cara peluncuran iki, serangan ing. Rusia bakal dikirim sadurunge bisa menehi printah kanggo timbal balik. Ora wonder ana panemu sing ing ikatan "Amérika-Inggris", sing terakhir tanggung jawab kanggo jotosan pisanan.

Faktor penting yaiku moralitas sing ana ing masyarakat Amerika. Sepisanan, wong Amerika sing khas yaiku wong sing tenang, malah apikan lan ramah. Minangka aturan, dheweke ora pengin negarane campur tangan ing macem-macem perang. Kasunyatan iku atos lan sinis

Masalah pisanan kanggo non-Amerika yaiku asal-usul budaya Amerika. Bangsa Amerika wiwit njupuk wangun sak expansion militèr gigantic saka kolonis ing saindhenging bawana Amérika Lor, kang diiringi dening massa saka clashes kasar lan perang, expulsion massal saka pribumi Amerika saka tanah, lan tumindak genosida kapisah. Sajrone acara kasebut, archetype Amerika dibentuk, sebagian budaya lan epik.

Trauma lair iki nyebabake kasunyatan manawa rata-rata Amerika ora ngrasakake protes internal nalika masyarakate nindakake penyitaan militer lan pembantaian ing endi wae, luwih-luwih, kadhangkala dheweke ora bisa ngerteni yen tumindak kepahlawanan, amarga iki asal-usule. Fenomena iki isih ngenteni peneliti sing rinci, nanging kudu menehi rekomendasi karya sosiolog Amerika lan direktur eksekutif paruh wektu Pusat Studi Internasional ing Institut Teknologi Massachusetts, John Tearman, "The Death of Others: The Fate of Civilians ing Perang Amerika" (Pati wong liya. Nasib Warga Sipil ing Perang Amerika. John Tierman. Sampeyan mbutuhake kawruh basa Inggris lan sawetara dolar), utawa artikel dhewe Napa Kita Nglirwakake Warga Sipil sing Tiwas ing Perang Amerikaing ngendi masalah iki dibahas kanthi luwih rinci lan nganggo conto.

Masalah kapindho yaiku sing diarani "Ideology of American Exceptionalism". Banget kontrovèrsial kanggo non-Amerika lan indisputable kanggo massa saka Amerika, doctrine, sawise ujian nyedhaki, iku subspesies fascism rampung banal lan malah mboseni. Nanging gagasan kaunggulan wong Amerika tinimbang wong non-Amerika ditetepake kanthi kuat ing kepala Amerika. Alas, ana pandherekipun ajaran quasi-agama iki ing negara kita, kang alesan kanggo akeh masalah saka Federasi Rusia.

Conto sing paling nggumunake babagan ciri-ciri mentalitas Amerika kasebut ing perang yaiku Perang Donya II. Kita biyen nganggep wong Amerika ing perang kasebut kanthi positif, amarga padha dadi sekutu kita, nanging nyatane cara perange luwih brutal tinimbang Jepang lan ora luwih alus tinimbang Nazi Jerman. Mung siji conto - ing pungkasan perang, ing 1945, Amerika Serikat dibukak operasi kanggo numpes kutha-kutha Jepang, kang padha kobong banal saka ewu wilayah omah ing Welasan kutha bebarengan karo populasi. Sawetara atus pesawat muncul ing kutha kasebut lan nutupi wilayah sing padhet pedunung kanthi "karpet" bom pembakar. Ana pirang-pirang episode kasebut, lan, kaya biasane, Amerika ora bingung ngetung kerugian mungsuh, nemtokake dina iki ing kerangka 240-900 ewu wong, meh tanpa istiméwa - sipil.

Studi babagan mentalitas Amerika kudu ditinggalake ing njaba ruang lingkup artikel iki, kita mung bakal nuduhake kesimpulan - kanggo proporsi sing signifikan saka warga AS, gagasan manawa pamrentahane bakal nyerang sawetara negara lan mateni mayuta-yuta wong sing ora salah ing kana ora nyebabake protes internal.. Padha ora peduli ing paling. Iki ditrapake kanggo perang nuklir hipotetis kanthi lengkap.

Nanging sing kuwatir warga AS yaiku kerugiane dhewe. Kabeh protes Amerika nglawan perang ing Irak ngubengi prajurit AS sing mati. Kasunyatan sing padha, umume ngandika, aggressors lan nyerang negara sing ora ngancam Amerika Serikat, senajan regime elek ing kuwasa, mung ora eling dening sapa wae. Kasunyatan bilih Irak wis dadi kuburan gedhe uga umume ora kapentingan. Uga Libya.

Ora bisa dianggep yen Amerika ora bakal nandhang kerugian militer - iki ora, dheweke bisa tahan akeh, kaya-kaya ora luwih saka kita. Jeksa Agung bisa ngetokake iku padha categorically ora pengin nindakake iki, lan dina iku potensial losses sing ngalangi efektif kanggo agresi Amérika. Nanging tanpa nyegah iki, padha, ing asas, saged meh kabeh sing, contone, uga eling ing n sekitare desa Vietnam Song My.

Lan ora bisa dipungkiri manawa proporsi tartamtu warga AS, utamane saka lapisan ndhuwur masyarakat Amerika (nanging ora mung) kepengin banget karo gething sing bener patologis marang Federasi Rusia, budaya, populasi, crita, lan, ing umum, ora marem karo kasunyatan banget eksistensi kita.

Iki resonates karo karya mesin propaganda Western, kang wis sukses serius ing propaganda anti-Rusia, kalebu "dehumanization" saka populasi Rusia ing mata saka akeh wong biasa ing negara Kulon.

Mangkono, tingkat bebaya saka Amerika Serikat kanggo negara kita saya tambah akeh, lan bebaya ing pawujudan sing ekstrim yaiku ancaman serangan nuklir sing tiba-tiba.

Apa AS duwe alasan rasional kanggo nindakake iki marang kita, diwenehi kesempatan kanggo nindakake kanthi impunity, utawa cedhak impunity? ana.

Ing sapunika, prakawis ingkang utami ingkang nggadhahi para ahli strategi Amerika inggih punika masalah subordinasi Tiongkok dhateng Amerika. Iku China sing Amerika katon minangka saingan utama ing abad iki. Nanging, pitakonan muncul - kenapa China malah bisa menehi tantangan apa wae menyang Amerika Serikat? Sawise kabeh, China gumantung banget marang impor bahan mentah lan sumber daya, lan ing babagan kekuwatan militer ora cedhak karo Amerika Serikat. Amerika bisa ngatur blokade China ing sembarang cara trep - ing sadawane "rantai pisanan lan kapindho pulo", ing lawang menyang Selat Malaka saka Samudra Hindia, lan malah ing Teluk Persia. Lan "ajaib Cina" iki bisa uga rampung.

Alamiah, iki sawetara jinis nemen, pilihan nemen, Amerika Serikat ora mung arep kanggo iku, nanging padha duwe kesempatan kuwi.

Nanging ing mburi China ana negara cadangan. Negara sing mung bakal nyedhiyani China komunikasi darat, sing Amerika Serikat ora bisa nindakake apa-apa ing njaba kerangka skenario perang nuklir. Negara sing bisa nyedhiyakake China karo minyak, gas, produk minyak, bahan mentah, lan panganan. Ya, ekonomi kita utawa bandwidth komunikasi lintas wates ora bakal cukup kanggo China ora ngrasakake blokade segara. Nanging kita bakal soften banget kanggo dheweke. Lan, mesthi, faktor pasokan militer ora kudu dilalekake. Anggere Rusia ora netralisasi, China bakal bisa nampa senjata saka ing kono; supaya ing jumlah ora cukup, nanging bakal akeh. Yen Amerika Serikat bisa netralake Federasi Rusia, China dhewe bakal nindakake perintah "kanggo sikil" saka Washington, sanajan tanpa tekanan saka njaba. Kanthi Rusia, dheweke kurang rentan.

Rusia dhewe banget banget kanggo ngaku hegemoni donya. Rusia ora duwe ideologi sing menarik kanggo bagean penting manungsa. Ing babagan iki, Rusia ora ana ing "liga" pemain sing padha karo Amerika Serikat. Rusia ora duwe industri lan, luwih wiyar, potensial ekonomi sing bisa dibandhingake karo China. Nanging Rusia minangka bobot ing timbangan, sing bisa uga ngayunake menyang arah siji utawa liyane. Ora bisa menang akeh, dheweke bisa nemtokake sapa sing bakal nindakake. Lan iki wayahe mbebayani banget, dheweke bener-bener program perang karo sisih konflik AS-China, sing Rusia bakal njupuk posisi sing ora ramah. Amarga kedadeyan ing Ukraina lan Suriah, jelas yen iki ora bakal dadi China. Iku bakal dadi Amerika Serikat, lan bisa uga digodha kanggo mbusak "link lemah" saka skema - Rusia. Kepiye carane Napoleon nate kepengin nindakake, lan kepiye 129 taun sawise Napoleon nyoba nindakake Hitler.

Nanging kita duwe senjata nuklir, iku prasaja banget, ing cara biasanipun, serius, ketoke, kita ora bisa perang karo Rusia, paling kita mesthi ora bisa perang kanggo karusakan. Nanging yen sampeyan nyekel Rusia kanthi kaget ...

Yen kejiret ora disadari, penurunan dominasi Amerika ing manungsa bakal dadi esuke sing ora ana pungkasane. Impen para penulis fiksi ilmiah Amerika babagan masa depan tanpa pahlawan sing ora nganggo basa Inggris bakal kawujud, model sosial Amerika bakal terus nguwasani budaya siji-sijine, basa Inggris bakal terus ngganti basa nasional, lan pamrentah AS bakal terus. dadi global kanthi cepet. Kabeh cara pangembangan liyane kanggo manungsa bakal ditutup.

Selawase.

Nemtokake ancaman


Saiki, Amerika Serikat nindakake modernisasi senjata nuklir, sing menehi kesempatan kanggo nambah jumlah pasukan sing cocog kanggo ngirim serangan nuklir pencegahan massal, nanging ora ana gunane kanggo ngrampungake tugas kanggo nyegah agresi nuklir. Ing wektu sing padha, karya ditindakake kanggo nyuda pentinge pasukan nuklir strategis saka mungsuh AS - kanthi ngenalake praktik metode Angkatan Bersenjata AS kanggo ndeteksi sistem rudal berbasis lemah seluler, nggunakake sistem pertahanan anti-rudal, njabut Watesan ing desain senjata nuklir Ultra-cilik sing dilakokno sawise mburi Perang Dingin.

Karya-karya kasebut uga kalebu pasukan sekutu Amerika sing paling setia, Inggris Raya, sing, kanthi geografis, ana ing posisi sing nguntungake kanggo nyebabake serangan nuklir kejutan ing Rusia.

Kabeh kegiatan iki nduweni pratandha sing jelas babagan persiapan kanggo serangan nuklir massive pisanan, unprovoked, marang Federasi Rusia, nggunakake rudal balistik adhedhasar darat lan segara.

Pukulan kasebut mung bisa ditindakake yen pihak sing nyerang wis dijamin, lan yen kejutan ilang, pihak sing nyerang bakal nolak (ndeleng sikap Amerika marang kerugiane), sing mbutuhake kejutan sing cocog.

Perlu dicathet menawa paradigma moral sing ana ing masyarakat Amerika ndadekake pukulan kasebut cukup normal saka sudut pandang etika, lan kanggo wakil individu masyarakat Amerika iki minangka salah sawijining pilihan sing paling disenengi kanggo ngrampungake "pitakonan Rusia".

Ing wektu sing padha, penghapusan Rusia bakal kanthi otomatis ngrampungake "masalah China" kanggo Amerika Serikat sing penting banget kanggo dheweke, sing uga menehi alasan rasional kanggo serangan nuklir dadakan. Serangan kasebut, yen sukses, bakal migunani banget kanggo Amerika Serikat, amarga saliyane netralake China, uga "beku" peran Amerika Serikat minangka hegemon donya kanggo wektu sing suwe.

Kanggo kita, kesimpulan sing prasaja penting saka kabeh iki - peran pencegahan nuklir kanggo mesthekake keamanan kita ora mung sifat sing nemtokake, nanging uga tuwuh lan terus berkembang. Wutah kapabilitas pasukan nuklir strategis kita, nanging ora selaras karo wutah pentinge kanggo negara kasebut.

Utamane, babagan angkatan laut.

Deterrence nuklir lan Angkatan Laut


Ing 2015, komando Bear Spear lan latihan staf ditindakake ing Amerika Serikat. Miturut skenario latihan, revanchist ala Rusia wiwit neror tetanggan, nyerang wong-wong mau lan nyingkiri saka kadhaulatan, Amerika Serikat campur tangan, lan escalation wiwit. Sajrone eskalasi sing terus-terusan, pihak-pihak kasebut nggunakake senjata nuklir, lan Amerika Serikat bisa ndhisiki Rusia lan nyerang luwih dhisik. Populasi Rusia sak serangan iki meh rampung numpes - mung ing wektu serangan siji atus yuta wong mati. Nanging, Rusia nyerang maneh, mateni puluhan yuta wong Amerika. Apa sing ngidini Rusia nyerang maneh kanthi kekuwatan sing cukup? Kasunyatan bilih nalika perang non-nuklir pisanan, Angkatan Laut AS ora kejawab sawetara kapal selam Rusia, kru sing pungkasane nindakake retribusi.

Game siji-sisi ora bisa ditindakake, sanajan para perancang Amerika ndeleng kabeh, lan malah bisa "netralake" meh kabeh arsenal nuklir Federasi Rusia.

Conto iki kanthi cetha nuduhake apa peran angkatan laut kanthi teoritis ing sistem pencegahan nuklir.

Kanthi jinis dhukungan sing cocog (sabotase anti-kapal selam, anti-tambang lan liya-liyane), kanthi anané pasukan anti-kapal selam sing nutupi penyebaran kapal, kalebu penerbangan, kanthi isolasi wilayah pertempuran sing kompeten (umpamane, tambang), kanthi kesiapan kru kanggo nolak kapal selam mungsuh lan njupuk menyang akun cara modern nggoleki dening pesawat patroli, iku kapal selam rudal balistik sing dadi sarana deterrence paling dipercaya.

Kaping pisanan, lan sing paling penting, ora kaya pasukan nuklir strategis sing adhedhasar lemah, ora bisa diserang kanthi cepet dening senjata strategis kayata misil balistik, sanajan lokasi kasebut dikenal.

Kapindho, iku seluler. Prau, meh ora nyelinep ing 4 knot, bakal ngliwati 177 kilometer ing banyu sajrone sedina. Ing wektu sing padha, kanggo operator rudal kapal selam anyar (contone, Borey), kacepetan swara sing paling sithik bisa saya tambah akeh.


PLA pr 955 "Borey". Masa depan NSNF sing relatif sepi


Maneh ing teori, kanthi tingkat mobilitas iki, angel banget dilacak. Koordinate ora dingerteni, kaya sing ana ing silo. Ora bisa diitung saka foto satelit, kaya PGRK. Ing teori, sanajan satelit "nyekel" tangi muncul utawa "Kelvin wedge" utawa kawujudan gelombang liyane, banjur adhedhasar informasi iki mokal kanggo langsung nggunakake senjata sembarang marang kapal selam.

Bisa dideteksi saka montor mabur kanthi gelombang wakes ing lumahing banyu. Nanging ana sawetara cara kanggo nyingkiri metode deteksi iki. Bisa dideteksi dening osilasi frekuensi rendah sekunder saka kolom banyu sing diasilake dening volume obah awak kapal. Nanging nyilikake ukuran, nyuda kacepetan, njupuk menyang akun hidrologi lan milih ambane tengen bisa Ngartekno nyuda kamungkinan saka deteksi kuwi. Prau sing kru mlaku kanthi bener, sing desaine tundhuk karo syarat modern, lan kampanye militer ditindakake kanthi kabeh jinis dhukungan, isih ora bisa diganggu.

Akhire, sanajan detasemen PLS mungsuh mlebu jarak nggunakake senjata marang prau, asil, ing versi sing bener, bakal dadi perang, lan dudu pukulan sing ora dijawab., minangka kasus karo pasukan nuklir strategis basis lemah. Lan prau, ing teori, bisa menang perang iki. Ing kontras kanggo PGRK, kang diserang dening bom inconspicuous ing lam elektromagnetik jam pisanan sawise wiwitan perang nuklir, utawa umume ambruk ing gelombang kapindho serangan rudal nuklir.

NSNF sing diatur kanthi bener meksa mungsuh kanggo mbukak maksude nalika nyebarake pasukan anti-kapal selam lan nindakake operasi kanggo nggoleki kapal selam, lan menehi wektu kanggo penyebaran PGRK sing ora kalebu kekalahane dening serangan pisanan mungsuh.

Nanging, ing kasus Angkatan Laut Rusia, kabeh teori iki sacara signifikan bertentangan karo praktik.

Angkatan Laut saiki wis ngetrapake sistem wilayah pertempuran sing dilindhungi - wilayah sing kudu ditindakake kabeh SSBN sajrone wektu sing kaancam lan kudu siap ngirim serangan nuklir marang mungsuh. Wilayah kasebut lan banyu ing saubengé, ing ngendi kapal selam disebar, lan ing ngendi pasukan anti-kapal selam Rusia beroperasi, kanthi tangan cahya NATO, nampa jeneng "Bastion". Rusia duwe loro "bastions" kuwi.


"Bastions". Ing njero, sistem rudal pertahanan udara sing diganti sacara periodik minangka wilayah permusuhan. Watesan artifisial "kasar"


Ing ngisor iki kudu digatekake.

Operasi tempur ing wilayah kasebut bakal dadi kompleks upaya mungsuh kanggo nindakake operasi ing wilayah kasebut kanggo numpes SSBN kanthi pasukan kapal selam, gumantung saka swara lan senjata sing sithik, uga nyerang wilayah kasebut saka njaba dening pasukan permukaan lan kapal selam lan pesawat. Wiwit tugas pasukan armada ing wilayah kasebut yaiku kanggo njamin stabilitas tempur pasukan kapal selam, dadi perlu kanggo armada kanggo entuk dominasi tanpa syarat lan lengkap ing segara ing wilayah kasebut. Iki minangka dominasi ing segara, lan, kanthi nganggep kekuwatan pesawat patroli pangkalan mungsuh, uga ing udhara, sing bisa ngidini SSBN kanthi bebas ninggalake pangkalan kasebut, ngliwati rute menyang wilayah pertempuran sing dilindhungi. operasi lan njupuk posisi ana, siap kanggo nggunakake gegaman utama.

Nanging, ing titik iki teka dilema nomer loro - mungsuh biasane luwih kuwat tinimbang kita. Lan nyatane, njaga prau-prau sing dikunci ing "bastion", Angkatan Laut dadi kenceng, konsentrasi pasukane ing wilayah banyu cilik, ing kono kudu perang karo pasukan laut mungsuh sing luwih unggul ing jumlah lan kekuwatane. Kajaba iku, pendekatan kasebut nyedhiyakake pesisir, nggawe dheweke rentan marang mungsuh. Nyatane, pendekatan "bastion" rada mbaleni sejarah pengepungan Port Arthur. Ing kono uga ana jinis pasukan (armada) sing bisa dikunci ing beteng, ing kono banjur dirusak. Iki gambar sing padha, mung ukuran sing beda.

Lan iki tanpa njupuk menyang akun negara horrendous saka Angkatan Laut ing syarat-syarat ngarsane pasukan anti-kapal selam.

Sajrone analisis sadurungé saka opsi sing armada banget bisa digunakake kanggo asor kuwat, Dituduhake yen jawaban kanggo kaunggulan mungsuh ing pasukan ing segara kudu unggul ing kacepetan. Lan kita ora ngomong bab racing ing daya maksimum saka tanduran daya (sanajan kadhangkala bakal perlu), nanging bab kang ahead ing tumindak, imposing ing mungsuh ing jangkah kang ora siap kanggo siji utawa alesan liyane.

Sanajan tumindak kapal selam strategis sajrone operasi pencegahan nuklir utawa sajrone perang nuklir sing terus-terusan beda-beda sacara dhasar tinimbang cara utama kanggo ngrampungake masalah dening armada (perebutan dominasi ing segara), prinsip kasebut dhewe. bener uga ing kene. Mungsuh kudu ora duwe wektu kanggo nanggepi, kudu telat.

Strategi clustering ing "bastion" ora bisa nyebabake efek kasebut. Armada, apa wae tugas sing ditindakake, minangka senjata nyerang. Dheweke ora bisa mbela awake dhewe, sacara teknis ora mungkin, mung bisa nyerang, lan tugas pertahanan apa wae bisa ditanggulangi kanthi efektif mung kanthi tumindak nyerang. Mangkono, ana kesalahan konseptual - tinimbang ngowahi kabeh jagad dadi arena perang nyata utawa kondisional karo Amerika Serikat, kita dhewe ngupayakake mungsuh kanthi ngumpul ing wilayah cilik, pertahanan kasebut, diwenehi kaunggulan mungsuh ing pasukan, cukup nyata kanggo break menyang. Kita nyopir dhewe menyang pojok.

Iki utamané katon ing conto Segara Okhotsk. Kahanan ing kono cocog banget kanggo kapal selam Amerika sing mlebu ing kapal selam kanggo nindakake pengawasan jangka panjang lan rahasia kapal selam strategis kita. Iku angel kanggo ndhelikake ing, iku wilayah banyu masalah ing kabeh kahanan. Nanging sakperangan alesan dianggep aman.

Kahanan iki muncul ing pertengahan taun wolung puluhan, nalika Amerika Serikat, kanthi cepet, kanthi cepet nambah efektifitas pasukan anti-kapal selam, bisa nduduhake kepemimpinan militer-politik USSR ing keputusasaan mutlak saka upaya kanggo nyebarake. NSNF ing segara mbukak tanpa dhukungan sing cocog. Lan ana masalah karo panentu malah banjur. Wangsulan kanggo tantangan iki mesthine minangka paningkatan revolusioner sing padha ing rahasia pasukan kapal selam USSR, lan interaksi sing luwih cedhak karo cabang pasukan liyane, nanging USSR ora bisa menehi jawaban kasebut.


Foto kapal selam nuklir Soviet ing permukaan liwat periskop kapal selam nuklir Angkatan Laut AS Haddo. Sajrone Perang Dingin, Angkatan Laut AS ngalahake Angkatan Laut Soviet ing jero banyu. Ing rout


Kemunduran teknologi industri Soviet lan kekurangan imajinasi ing antarane wong-wong sing nemtokake strategi angkatan laut pungkasane nyebabake penerbangan banal Angkatan Laut Soviet saka medan perang lan mundurake kapal selam menyang "bastion" sing misuwur, sing sanajan nalika Perang Dingin. padha bener rampung permeable kanggo mungsuh.

Mangkono, tugas pembangunan NSNF ing mangsa ngarep yaiku ngembangake kehadirane ing samodra. Metu saka "bastion" lan miwiti maneh strategi serangan aktif kanthi semangat minangka langkah penting kanggo NSNF supaya bisa ngetutake kemampuan serangan mungsuh sing saya tambah akeh babagan tingkat efektifitas pertempuran.

Conto positif cukup anyar miturut standar sejarah. Dadi ing pertengahan 80-an, detasemen kapal selam saka divisi 25 saka Armada Pasifik nindakake kampanye tempur ing sisih kulon Samudra Pasifik lan ngluncurake patroli tempur ing cedhak Kapuloan Galapagos. Detasemen kasebut ditutupi dening kapal permukaan.

Dina iki, ana masalah gedhe babagan owah-owahan kasebut.

Armada kasebut mung ora siap kanggo nindakake, ora sacara psikologis, utawa materi, utawa organisasi. Dadi, contone, ora cukup aviation kanggo ndhukung kampanye militèr kuwi, lan siji sing ana wis banget outdated. Armada piyambak punika bawahan ing distrik militèr, lan bakal angel banget kanggo nerangake marang jenderal tanah sing luwih mbebayani ing cedhak pesisir dhewe tinimbang ing panggonan sing adoh ing samodra. Staf komandhan Angkatan Laut wis biasa nindakake apa sing ditindakake (sanajan swara sing njaluk bali menyang segara ing armada keprungu, lan dhuwur banget). Ana uga pitakonan babagan kapal selam.

Kapal selam kita pancen gedhe banget. Lan iki minangka kerentanan kanggo telusuran radar kanggo gangguan gelombang permukaan lan tingkat osilasi frekuensi rendah sekunder sing dhuwur.

Sarana pertahanan diri kapal selam kita ora efektif, ora ana utawa meh ora ana anti-torpedo ing kapal, senjata torpedo wis ketinggalan jaman, lan ing sawetara kahanan ora bisa ditrapake.

Iki superimposed ing latihan kru SSBN, sing wis pasif ngubengi ing wilayah ditetepake kanggo patroli kanggo akèh taun, kang teknis ora bisa ndeteksi Amérika utawa Inggris "pamburu" sing wis cling kanggo wong-wong mau.

Mbok menawa, wis nggawe interaksi antarane kapal selam multi-tujuan lan SSBNs, wis nggarap taktik tumindak kanggo misahake saka nelusuri, sinau kanthi rinci babagan cara nyingkiri telusuran non-akustik, lan ngindhari pelacakan kapal selam mungsuh, siji bisa nyoba " ngluwihi" mesthine aman "bastions" lan miwiti sinau kanggo "kesasar" ing segara, meksa mungsuh nglampahi wektu, syaraf lan dhuwit looking for countermeasures.

Ing mangsa ngarep, pendekatan kanggo nggawe prau anyar uga kudu dipikirake maneh, supaya cocog karo strategi serangan anyar lan babagan fitur desaine.
Ing sawetoro wektu, penting banget kanggo mulihake kekuwatan pasukan anti-kapal selam menyang nilai-nilai sing bakal ngidini dominasi ing segara (lan, nyatane, ing ngisor segara) ing "bastions". Iki kudu dadi tugas pisanan lan paling penting saka Angkatan Laut. Kanthi iki, pemugaran minangka pasukan tempur sing efektif kudu diwiwiti. Loro-lorone ing tahap penarikan kapal selam saka pangkalan, lan ing tahap transisi menyang wilayah patroli tempur (lan ing mangsa ngarep menyang wilayah pamisahan saka pelacakan), pasukan anti-kapal selam Angkatan Laut kudu rampung. ngilangi kapal selam manca ing sacedhake, lan bebarengan karo penerbangan angkatan laut, njamin kesiapan terus-terusan kanggo numpes pesawat musuh anti-kapal selam. Amarga kita pengin armada perang kanggo supremasi ing segara, iku logis kanggo miwiti karo komunikasi digunakake dening kapal selam strategis domestik.

Saiki ora ana sing kaya ngono.

Iku bakal logis kanggo ndeleng evolusi NSNF ing wangun sukses sukses ing tahap ing ngisor iki:

1. Pemugaran pasukan anti-mine lan anti-kapal selam menyang tingkat sing njamin metu aman kanggo SSBN saka pangkalan lan transisi menyang wilayah patroli pertempuran ditetepake. Iki mbutuhake panyiapan dominasi ing segara ing saben "bastion", sing bakal mbutuhake paningkatan jumlah kapal permukaan anti-kapal selam, lan modernisasi kapal selam diesel, lan nggawe anti-kapal selam anyar. pesawat, paling cilik, lan dandan serius ing latihan taktik komandan lan kru kapal. Mung nindakake tugas iki mung bakal sukses gedhe.

2. Modernisasi SSBN kanthi ngilangi kekurangan kritis kanggo kemampuan tempur.

3. Wiwitan operasi kanggo nransfer patroli tempur menyang segara mbukak.

4. Pangembangan konsep kapal selam masa depan, dioptimalake kanggo strategi pencegahan nuklir samudra anyar. Wiwitan pambangunan prau miturut konsep anyar.

5. Transisi pungkasan kanggo penyebaran NSNF ing segara mbukak.

Sing terakhir ora mung bakal nggawe deterrence ing bagean kita luwih efektif, nanging uga, kanthi ngalihake bagean penting saka pasukan anti-kapal selam mungsuh kanggo tugas nggoleki SSBNs, ora langsung bakal kontribusi kanggo penyebaran cepet lan relatif aman saka liyane. pasukan armada kang - kang pungkasanipun kagelar bakal bantuan nglindhungi NSNF.

kesimpulan


Deterrence nuklir, operasi kanggo ngganggu pencegahan nuklir dening mungsuh, lan kanggo nyegah serangan nuklir, uga tumindak hipotetis saka perang nuklir, minangka tugas dhasar anyar armada, sanajan saka sudut pandang teoritis, sing wis muncul ing pirang-pirang abad. Tekane rudal balistik sing diluncurake ing jero banyu wis nyebabake "dimensi anyar" ing perang angkatan laut, ngluwihi tradisional lan dhasar kanggo armada normal apa wae kanggo nggawe dominasi angkatan laut.

Kanggo wektu sing suwe, rudal kapal selam ora cukup akurat kanggo digunakake minangka sarana kanggo ngirim serangan pisanan. Nanging, wiwit taun 1997, Angkatan Laut AS wis nganyarke arsenal rudal, sawise iku SLBM Amerika bakal bisa digunakake kanggo serangan kasebut.

Ing wektu sing padha, Amerika Serikat nggarap panyebaran sistem pertahanan anti-rudal, ngangkat larangan pangembangan lan produksi senjata nuklir ultra-rendah, kalebu sing bisa digunakake kanggo sabotase ing mburi garis musuh, lan nglengkapi maneh Angkatan Laut sekutu Inggris karo rudal nuklir modern.

Sistem pertahanan rudal AS dipasang ing saindhenging Federasi Rusia, sanajan ora diarahake kanthi lisan kanggo wektu sing suwe (saiki dianggep manawa unsur pertahanan rudal ing Jepang mung diarahake marang DPRK).

Siji-sijine panjelasan sing konsisten kanggo kabeh tumindak kasebut yaiku persiapan rahasia Amerika Serikat kanggo serangan nuklir sing dadakan, tanpa provokasi, lan gedhe ing Federasi Rusia.

Kampanye propaganda sing intensif banget ditindakake marang Federasi Rusia, salah sijine tujuane yaiku dehumanisasi mungsuh.

Sacara etika, tumindak kasebut bisa ditampa dening umume warga Amerika.

Saka sudut pandang rasional, karusakan saka Federasi Rusia bakal nggawa Amerika Serikat akeh keuntungan, saéngga bisa njajahi kabeh planet kanthi syarat dhewe, tanpa nemoni perlawanan ing endi wae.

Mangkono, kudu diakoni manawa risiko serangan nuklir sing dadakan lan ora bisa ditindakake ing Federasi Rusia saya tambah akeh.

Ing kahanan kasebut, pentinge pencegahan nuklir uga saya tambah, lan efektifitase kudu tuwuh bebarengan karo ancaman kasebut.

Komponen basis lemah saka pasukan nuklir strategis banget rentan amarga lokasine sadurunge dikenal dening mungsuh, kemampuan kanggo terus-terusan mirsani kanthi nggunakake satelit pengintaian, kamungkinan karusakane dening senjata strategis saka jarak adoh, lan banget. alam serangan dadakan, kang bisa luwih cepet saka wacana printah kanggo serangan bali - counter strike.

Ing kahanan kasebut, peran komponen angkatan laut NSNF saya tambah, amarga pelacakan sing angel lan ora mungkin ngrusak kapal selam sing dipasang ing segara kanthi senjata strategis.

Nanging, Angkatan Laut nggunakake skema kanggo nyebarake pasukan nuklir strategis sing ora nyukupi ancaman modern ing bentuk kehadirane ing wilayah operasi tempur sing dilindhungi - ZRBD. Iki amarga ora bisa Angkatan Laut kanggo nahan pasukan anti-kapal selam saka mungsuh potensial, kang kudu diatasi.

Ana perlu kanggo transisi menyang penyebaran samudra saka NSNF, kang bakal nyegah mungsuh saka numpes kabeh NSNF karo serangan jero banyu klempakan ing ZRBD, lan akeh bakal nambah tension saka pasukan anti-kapal selam kang.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nimbang maneh ora mung cara biasa kanggo pertempuran nggunakake kapal selam, nanging uga pendekatan kanggo desain. Kanthi tingkat kemungkinan paling dhuwur, kanggo NSNF "samudra", kapal selam liyane bakal dibutuhake tinimbang saiki.

Ing periode transisi saka "bastion" menyang "samudra" penyebaran NSNF, Angkatan Laut kudu entuk kesempatan kanggo netepake dominasi absolut ing segara loro ing "bastion" minangka kabèh, lan utamané ing sistem rudal pertahanan udhara dumunung ing njero. wong-wong mau.

Yen ora, populasi lan pimpinan Federasi Rusia kudu nanggapi risiko serangan nuklir sing saya tambah akeh, tanpa nyegah risiko kasebut kanthi mbebayani.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Thebulletin.org, Foreignpolicy.com, Angkatan Laut AS, Kementerian Pertahanan RF, TASS
Artikel saka seri iki:
Kita mbangun armada. Teori lan tujuan.
Kita mbangun armada. akibat saka geografi sing ora trep
mbangun armada. serangan sing ringkih, losses saka kuwat
335 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lexus
    Lexus 7 Oktober 2019 05:21
    -2
    Aku bakal mbantah babagan ZRBD. Tanpa armada lumahing lengkap lan ICAPL, kaslametané SSBNs, malah ing wilayah banyu dilindhungi conditionally ngajokaken dening penulis, cenderung kanggo nul, sampeyan isih kudu tekan saka basa. Luwih gampang kanggo urip maneh "SKIF" lan ndhelikake ing banyu pedalaman. Es ora dadi alangan, kaya sing dakelingake, ana pangembangan precharge kumulatif kanggo peluncuran ora saka polynya. Babagan SLCMs, iku bisa kanggo "gulungan" wadhah ing "tentrem" tongkang ing banyu tapel wates.
    1. Vadmir
      Vadmir 7 Oktober 2019 06:53
      +1
      Luwih gampang kanggo urip maneh "SKIF" lan ndhelikake ing banyu pedalaman.
      Ya, proyek menarik utawa sawetara Boreas kondisional (bisa tanpa reaktor) kanggo Kaspia dibangun motivasi dening ancaman saka Iran.
      1. timokhin-aa
        7 Oktober 2019 08:17
        +3
        Lan saka ing kono, pluru bakal tekan target? SLBM dudu ICBM.
        1. NordOst16
          NordOst16 7 Oktober 2019 10:07
          +2
          Ing kasus apa wae, iku isih sistem rudal mobilitas kurang.
          Lan iku sing tansah aku pengin ngerti. Nang endi wae padha nulis sing MAPL uga digunakake kanggo mburu kanggo SSBNs. Nanging operator rudal dhewe dilengkapi, kanthi teori, kanthi SAC sing padha karo MAPL, sanajan luwih murah tinimbang kendaraan multi-tujuan babagan manuver lan dimensi. Nanging ing teori, ing perang antarane kapal selam nuklir multi-tujuan lan SSBN, apa sing terakhir duwe kesempatan? Utawa iku game open gate?
          1. timokhin-aa
            7 Oktober 2019 15:07
            +4
            Nanging operator rudal dhewe dilengkapi, kanthi teori, kanthi SAC sing padha karo MAPL, sanajan luwih murah tinimbang kendaraan multi-tujuan babagan manuver lan dimensi. Nanging ing teori, ing perang antarane kapal selam nuklir multi-tujuan lan SSBN, apa sing terakhir duwe kesempatan? Utawa iku game open gate?


            Ana kemungkinan, nanging kita kudu nyiapake opsi kasebut saka sudut pandang teknis (SGPD, anti-torpedo, ngilangi sumber gangguan ing kapal selam), lan saka sudut pandang taktik (latihan tempur, kalebu senar ing. wangun serangan torp dadakan "ora ono" , dening evading non-akustik search aids, dening kurang swara maneuvering, etc.), lan karo operasional (interaksi karo pasukan liyane sak layanan pertempuran).
        2. Vadmir
          Vadmir 7 Oktober 2019 16:17
          +1
          Aku nulis babagan "Boreas bersyarat", sing murah bisa dikembangake kanggo Segara Kaspia. Ing Segara Kaspia, sampeyan bisa ndhelikake, kaya ing segara liyane, nanging tanpa resiko dilacak dening mungsuh potensial.
          Beda karo wong Scythians, sing bisa diidentifikasi lan ditabrak, kapal selam kasebut mobile.
          1. Lexus
            Lexus 7 Oktober 2019 17:25
            -2
            Beda karo wong Scythians, sing bisa diidentifikasi lan ditabrak, kapal selam kasebut mobile.

            Lan apa, nyatane, nyegah prau sing nyedhiyakake tugas SKIF kanggo nyamar minangka, contone, trawler khas, sawetara "seiners" kanthi keamanan. Aku metu menyang wilayah kasebut, diselehake kaya tambang, nindakake posisi topografi lan ngenteni sinyal kontrol pertempuran. Miturut jadwal, aku ngumpulake "amunisi" ing armful lan pindhah menyang panggonan liya. Sampeyan bisa malah nggunakake kargo "travel" tongkang karo "hadiah" ngisor. Nampa sinyal - dibuwang - diluncurake. Ora ana watesan ing jinis diameter lambung SSBN, mung ambane area peluncuran sing dibutuhake.
          2. SovAr238A
            SovAr238A 7 Oktober 2019 22:13
            +2
            Kutipan saka Vadmir
            Aku nulis babagan "Boreas bersyarat", sing murah bisa dikembangake kanggo Segara Kaspia. Ing Segara Kaspia, sampeyan bisa ndhelikake, kaya ing segara liyane, nanging tanpa resiko dilacak dening mungsuh potensial.
            Beda karo wong Scythians, sing bisa diidentifikasi lan ditabrak, kapal selam kasebut mobile.


            Perjanjian kasebut nglarang penyebaran operator BR ing perairan darat.
            Kita wis nglarang kali lan tlaga lan segara casp, padha duwe tlaga lan kali gedhe
        3. mbayar
          mbayar 7 Oktober 2019 17:28
          +4
          Inggih, gumantung ing jenis pluru "Sineva", contone, bakal mabur.
          Nanging kanggo nyurung iki menyang tlaga, utamane ing Kaspia (adoh lan Kaspia ing zona pesisir cethek), mesthi bodho. Nanging, tema "Scythian" katon ora mati, nanging cukup ngelawan. Kepiye carane nerangake urutan wilayah Moskow kanggo produksi 200 rudal Sineva anyar?
          Wis pirang-pirang taun.
          Ing wiwitan, aku mutusake kanggo ngganti Bulava, sing ora mbenerake pangarep-arep, karo Borea. Nanging ora, Bulava mlebu layanan ... Ing prau lawas? Uga ora mungkin - sumber rudal sing ana bakal cukup nganti sumber daya operator rudal lawas wis kesel ...
          Nanging kanggo program Skif, misil iki malah cocok banget.
          Lan ora perlu kanggo ndhelikake ing banyu pedalaman. Sampeyan bisa mung ing nyedhaki uga kontrol.

          Nanging bab release saka SSBNs kita menyang Samudra ... Aku mangu iku. Meh ora bisa nyelinep tanpa digatekake. Metu menyang jarak segara tanpa tutup sing dipercaya kanggo pasukan permukaan lan penerbangan kaya pati. Lan dadakan lan ora ana gunane. Kanggo misi kasebut, operator pesawat sing lembut. Tanpa para pejuang, ora ana sing bisa mbubarake penerbangan anti-kapal selam mungsuh, ora ana apa-apa sing bisa ditindakake kanggo pengintaian pasukan permukaane. Lan ora kudu monster atom 100 kiloton, 45 - 000 ton pamindahan bakal cukup (50 - 000 MiG-20K \ 24K pejuang, 29 kapal selam helikopter lan 35 - 12 pesawat AWACS ing catapult EM ) lan turbin gas. Iki bakal kaping pirang-pirang luwih murah tinimbang nuklir, bakal dibangun luwih cepet, bakal luwih gampang lan luwih murah kanggo operate, lan bakal bisa dibangun ing St.
          Iki jenis operator pesawat sing bakal bisa kanggo èfèktif nyedhiyani tutup kanggo wilayah panyebaran operator rudal kapal selam saka kapal selam mungsuh lan njamin stabilitas tempur pasukan armada sing diparengake kanggo ndhukung ASW wilayah.
          Dheweke bakal cukup efektif ing kampanye jarak jauh, nyedhiyakake stabilitas tempur, pertahanan udara lan pertahanan anti-pesawat saka pasukan sing dipasang lan kapal selam nuklir sing ditarik menyang wilayah penyebaran ing samudra donya.

          Minangka pasukan penyebaran segara, kapal selam nuklir Borey bakal luwih menarik ing versi peluncur rudal jarak jauh (Kaliber-M lan Zircon sing padha) Kanthi penyebaran, contone, ing Segara Karibia lan basis / dhukungan / tutup operasional. saka pangkalan angkatan laut ing Venezuela lan Kuba (rencana kanggo pangkalan kasebut lan panyebaran operator CD kasebut ing kana, aku ngerti, saka sumber terbuka).

          Nanging nganti Angkatan Laut Rusia duwe luwih utawa kurang prayoga saka kapal lumahing modern, kabeh obrolan kuwi mung konseptual, empiris ing alam.
          1. anyar
            anyar 7 Oktober 2019 18:29
            +1
            bisa uga ora perlu kanggo shove menyang Kaspia, nanging cukup bisa kanggo pindhah menyang Baikal. Lan ambane ngidini loro ukuran wilayah banyu lan (kang utama) keamanan wilayah banyu.
            1. mbayar
              mbayar 7 Oktober 2019 18:43
              +2
              Baikal minangka retakan ing kerak bumi, ambane nggegirisi lan dhasar sing curam banget menyang jerone ... ora trep banget. Luwih gampang nggali / ngethok terowongan kanggo komplek lemah ing pagunungan ing sekitar Baikal. Nanging kita duwe papan kanggo penyebaran "Scythians" lan ana akeh.
              1. anyar
                anyar 7 Oktober 2019 19:57
                +2
                Baikal utamane minangka area banyu ing ngendi sampeyan bisa mudhun menyang ambane sing ndadekake pengintaian papan ora efektif.
                Ambane tlaga ing lokasi kasebut ora dadi kekurangan nanging kauntungan. Sampeyan bisa nyelehake kapal selam kanthi dhuwur, masing-masing, pluru ukuran apa wae.
                Bab liyane yaiku Baikal minangka reservoir ngombé manungsa.
                1. mbayar
                  mbayar 7 Oktober 2019 20:07
                  0
                  Kutipan saka newone
                  sampeyan bisa nyelehake kapal selam kanthi dhuwur, masing-masing, pluru ukuran apa wae.

                  Lan kepiye sampeyan ngirim "PL" ing kana - menyang Baikal?
                  Lan apa kauntungan ing jero nyilem?
                  Apa sampeyan ngerti apa proyek Skif?
                  1. anyar
                    anyar 7 Oktober 2019 20:12
                    0
                    Aku ngerti apa proyek Skif
                    lan apa kaluwihan lan cacat, lan sampeyan, kaya aku ndeleng iku, ora apik banget.
                    Apa galangan kapal ing pesisir bakal ngatur?
                    Lan apa kauntungan ing jero nyilem?
                    Ing jerone nganti 100m, prau kasebut bisa dibedakake kanthi pengintaian visual saka mungsuh (utamane ing jarak IR) apa sampeyan ora ngerti?
                    1. mbayar
                      mbayar 7 Oktober 2019 22:59
                      +1
                      Kutipan saka newone
                      Apa galangan kapal ing pesisir bakal ngatur?

                      Ora.
                      Lan ora mung aku - kabeh wong ora bakal kepenak.
                      Ya, lan "Skif" ora mbutuhake galangan kapal - iki minangka wadhah submersible kanthi rudal ing ngisor / jangkar. Dirakit (bakal dirakit) ing pabrik, dikirim menyang panggonan basing kanthi transportasi lumahing utawa ing jero banyu ... Nanging ora bakal. "Sineva", kaya sing diaktifake, dibangun kanggo nglengkapi maneh / nglengkapi maneh operator rudal lawas - misil sing wis entek sumber daya, lan prau isih bisa digunakake.
                      Lan ya, es ing Baikal nganti 2 meter (ndeleng komentar ing ngisor iki).
                      Skif ditinggal.
                      Anggapanku babagan janjian 200 rudal Sineva salah.
                      Topik ditutup.
                      Lan Baikal minangka reservoir banyu tawar sing paling berharga.
                      1. karabas
                        karabas 8 Oktober 2019 20:43
                        -2
                        Apa sampeyan wis nampa telpon saka counterintelligence? Sengaja menehi rahasia militer?
                      2. mbayar
                        mbayar 8 Oktober 2019 21:17
                        0
                        Lha opo kowe, Timokhin mangsuli aku nang komentar, dheweke ngerti.
                      3. Vadim237
                        Vadim237 10 Oktober 2019 17:49
                        +1
                        Padha dhawuh Liner tinimbang Sineva.
                      4. mbayar
                        mbayar 10 Oktober 2019 20:33
                        0
                        Aja ngobong kantor.
            2. SovAr238A
              SovAr238A 7 Oktober 2019 22:17
              0
              Kutipan saka newone
              bisa uga ora perlu kanggo shove menyang Kaspia, nanging cukup bisa kanggo pindhah menyang Baikal. Lan ambane ngidini loro ukuran wilayah banyu lan (kang utama) keamanan wilayah banyu.

              Apa sampeyan ndeleng kekandelan es ing Baikal?
              Ana saka 1 nganti 2 meter ...
              1. anyar
                anyar 7 Oktober 2019 23:29
                0
                Es ora masalah saka tembung ing kabeh.
                Baikal minangka reservoir banyu tawar sing paling berharga
                Ya persis.
                1. SovAr238A
                  SovAr238A 8 Oktober 2019 07:28
                  +2
                  Kutipan saka newone
                  Es ora masalah saka tembung ing kabeh.

                  Kok kelingan...
                  Ohtyzhekikiwhat.

                  Banjur nerangake marang kita kabeh kenapa pangkalan kapal selam kita ora ana ing papan sing luwih ditutup saka mungsuh, kayata Igarka, Dixon, Dudinka, Tiksi, Pevek.
                  1. anyar
                    anyar 10 Oktober 2019 22:26
                    +2
                    Amarga wiwitane pangkalan kapal selam dilebokake kanggo terobosan paling cepet menyang segara (jarak rudal ora ngidini tembak saka dermaga).
          2. timokhin-aa
            7 Oktober 2019 18:50
            +4
            Kepiye carane nerangake urutan wilayah Moskow kanggo produksi 200 rudal Sineva anyar?
            Wis pirang-pirang taun.
            Ing wiwitan, aku mutusake kanggo ngganti Bulava, sing ora mbenerake pangarep-arep, karo Borea. Nanging ora, Bulava mlebu layanan ... Ing prau lawas? Uga ora mungkin - sumber rudal sing ana bakal cukup nganti sumber daya operator rudal lawas wis kesel ...


            Kaya prau lawas. Wis akeh rudal sing umure wis kadaluwarsa, lan tembak ditindakake kanthi rutin. SKIF, sepisanan, dilarang dening perjanjian sing melu Federasi Rusia, lan nomer loro, amarga kelangan senjata nuklir lan tiba ing tangan sing ora bisa dingerteni.

            Nanging bab release saka SSBNs kita menyang Samudra ... Aku mangu iku. Meh ora bisa nyelinep tanpa digatekake.


            Iku bisa kanggo break adoh.

            Metu menyang jarak segara tanpa tutup sing dipercaya kanggo pasukan permukaan lan penerbangan kaya pati. Lan dadakan lan ora ana gunane. Kanggo misi kasebut, operator pesawat sing lembut


            Sampeyan bisa ngisi Orion saka fregat. Bisa karo Ka-52K. Kampanye diaizia kaping 25 saka kapal selam menyang Kapuloan Galapagos sing kasebut ing teks kasebut ditutupi kanthi tepat dening kapal URO.

            Nanging nganti Angkatan Laut Rusia duwe luwih utawa kurang prayoga saka kapal lumahing modern, kabeh obrolan kuwi mung konseptual, empiris ing alam.


            Kapal, kanthi cara, ing wektu tentrem, sampeyan butuh sethithik.
            1. mbayar
              mbayar 7 Oktober 2019 19:25
              +1
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Kaya prau lawas.

              Inggih, tegese luwih akeh veteran bakal ngawula. Wiwit ana pluru anyar kanggo wong-wong mau, iku tegese padha ora bakal dibusak sawise kabeh Boreys mlebu armada.
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Iku bisa kanggo break adoh.

              Saka Elk utawa "Virginia" mbok menawa ya, nanging apa yen pesawat njupuk prau silem kanggo ngiringan lan njaluk pamburu sawijining? Lan dheweke bakal nindakake. Ya, lan sampeyan mung bisa break adoh (!) Ing wektu tentrem. Malah ing wektu kaancam, iki wis fraught.
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Sampeyan bisa ngisi Orion saka fregat.

              Kanggo ngisi - ya, kanggo ngusir - ora. Ing wektu tentrem, pesawat saka mungsuh potensial ora scam. Lan dheweke tangi kanggo bunder liwat sirah fregat lan menehi target sebutan kanggo MAPL bangsal nganti menehi cara kanggo changer.
              Lan ing mangsa perang, dheweke (Orion utawa apa wae sing diduweni Jepang) bisa nggunakake "Harpoon" kanggo nyilem lan nyilem ing cakrawala ...
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Bisa karo Ka-52K.

              Wis luwih nyenengake, nanging iki yen:
              - iki padha Ka-52K ing kapal fregat (sawise kabeh, ana hangar mung siji helikopter (kajaba 1155));
              - yen Ka-52K nduweni radar sing bisa ngarahake / ngarahake rudal sing mbledhos, contone, R-77.
              Kajaba iku, helikopter Orion bakal tansah bisa nyingkiri - kauntungan ing kacepetan. Apa bisa nyerang dheweke kanthi tuntunan saka sistem pertahanan udara kapal ...
              Miturut cara, Orion uga bisa nindakake pengamatan lan kontrol saka jarak cukup gedhe (nganti 200 km, yen memori serves) - kontrol radar dening efek ring.
              Nanging frigate pancen luwih apik tinimbang ora ana.
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Kapal, kanthi cara, ing wektu tentrem, sampeyan butuh sethithik.

              Ya, saiki ora cukup kanggo layanan biasa ... Inggih, ya, "Gorshkovs" bakal katon, kenapa ora nyopir? nglirik
              1. timokhin-aa
                7 Oktober 2019 20:30
                +1
                Saka Elk utawa "Virginia" mbok menawa ya, nanging apa yen pesawat njupuk prau silem kanggo ngiringan lan njaluk pamburu sawijining? Lan dheweke bakal nindakake. Ya, lan sampeyan mung bisa break adoh (!) Ing wektu tentrem. Malah ing wektu kaancam, iki wis fraught.


                Iku bab tata. Markas sing ngatur penyebaran SSBN kudu "outplay" mungsuh.

                Yaiku, contone, frigates disebarake ing garis sing cedhak karo gerakan SSBN sadurunge, lan kanthi cara sing padha ora nyumerepi ing rute kasebut lan ora tenun, nanging bebarengan karo prau, pindhah menyang area proteksi sing ditemtokake. Interval wektu kira-kira diwilang nalika pesawat UAV bakal bisa mlebu ing wilayah panelusuran ing wektu, interval iki guessed dening departures saka prau menyang jeru kanggo nyingkiri "non-tradisi", rendezvous karo kapal lumahing, dumadakan. owah-owahan ing mesthi, etc.. Weather forecast dijupuk menyang akun, kang ing sisih lor padha Samudra Pasifik, iku ora tansah ngidini mabur. Pasukan penerbangan tempur dialokasikan ing cedhak garis pantai kanggo mindhah BPA saka wilayah panelusuran. Detasemen pasukan penerbangan ASW dhewe dialokasikan kanggo ndeteksi kapal selam manca, detasemen pasukan NK ditugasake kanggo mindhah wong-wong mau, lsp.

                Sabanjure teka kucing lan mouse.

                Ayo dadi, contone, Kamchatka. PLS kita nganakake operasi telusuran lan push IPL menyang jarak sing aman, SSBN metu lan nggawe transisi menyang jalur Kuril kaping papat, ngliwati, menyang lor, nalika pesawat utawa KPUG kita nglaporake manawa IPL wis mlebu ing jalur kaping papat, SSBN ing lumahing mundhak metu liwat pisanan lan tindak menyang segara, ngendi persis frigates iki, etc.
                KPUG wiwit ngipi elek IPL, lan perangan pisanan ditutup dening sepasang corvettes utawa frigates.

                Punika - break. Lan wani lan sombong)))

                Uga, lan luwih uga menyang wilayah patroli tempur sing ditunjuk.

                Malah ing wektu kaancam, iki wis fraught.


                Ana mangsa kaancam = ora ana serangan nuklir dadakan. A priori. Dheweke ora bakal nindakake.
                Lan kita bakal bisa kanggo poke tambang ing saluran banyu kita, drive boats liwat wong-wong mau nganti piranti multiplicity micu, supaya Amerika break liwat tambang digunakake, apa masalah?
                Minangka pilihan.

                Kanggo ngisi - ya, kanggo ngusir - ora. Ing wektu tentrem, pesawat saka mungsuh potensial ora scam.


                Nanging kanthi gangguan, bisa didorong, diiringi dening sistem pertahanan udara kapal, ngluncurake awan gangguan nalika nyedhak, lan nyembur nganggo suar. Ing tradhisi paling apik.
                Lan yen dheweke cukup pinter supaya ora mabur liwat KUG, nanging mung ngarahake ICAPL saka jarak sing aman, banjur nyopir, mecut nganggo "parsel" GAS, mbuwang simulator pangisian jero - nanging sampeyan kudu siyap. kanggo iki, mesthi.
                1. mbayar
                  mbayar 7 Oktober 2019 23:13
                  +3
                  Sampeyan nggambarake kabeh kanthi lucu, malah kelingan nalika isih enom. hi
                  Inggih, sadurunge pangiriman menyang armada Boreev lan Awu isih rampung, sawetara fregat anyar 22350 uga kudu dipasrahake. Nalika iku sampeyan bisa muter. Nanging sampeyan kudu nindakake apa wae karo penerbangan kapal selam sampeyan, ing tingkat kualitatif. Lan ing jumlah.
                2. Polinom
                  Polinom 10 Oktober 2019 10:19
                  -1
                  Alexander. sugeng sonten. Aku lunga sok-sok saiki.
                  pangandikanku.
                  ZRBD, yaiku dilindhungi .
                  Dheweke wis suwe ora ana ing rencana kasebut, amarga ora ana sing kudu dilindungi. Ana, paling ora ing rencana penyebaran (lan ditindakake sajrone latihan), Kronotsky, Ust-Bolsheretsky lan Penzhinsky. Loro SSBN saben.
                  Kajaba iku, pasukan mung cukup kanggo loro pisanan. Ing Penzh, prau iku praktis dhewe, uga, mung ana siji TFR. Luwih tepate PSKR 1135P. Jero ana banget cethek, lan Los mung bisa menek ana ing lumahing. Lan penerbangan. Aerodrome maneuver. Saka Tambang Pangatusan lan saka Yelizovo Mi-14. Nanging Chaibukha wis suwe dadi "Izya iku kabeh." Ora ana apa-apa, ora ana dana, ora ana bahan bakar.. Kadhang-kadhang warga njagong, dadi kancane ana sawetara taun kepungkur. Iku mabur ing "Kekuwatan", Papan ing foto, "Tawon".
                  Ust-Bolsh uga kerja bareng karo Lenino, nanging kabeh wong uga ana. Ya Yelizovo urip))).
                  Kanggo siji prau, loro MPK 1124, loro TFR 1135. "P" shaped alangi saka RSL, aviation, ing metu 877 lan ing selat 877. RTM independen ing lane ..
                  Amarga kurang kekuatan, dheweke digawa metu ing rong pass. Ing Kronotsky, banjur pasukan ninggalake lan nyebar luwih. Dasar dhewe ing Petropavlovsk tetep karo RTOs, RK, siji project 57, lan trifle - minesweepers lan PSKR siji.
                  Saiki ora ana sing lunga menyang ngendi-endi. Padha bakal ram, padha bakal sijine "Putins" karo "Orion" lan S-130. Jaringan, miturut panggonan prau. Coba sekrup. Dheweke duwe gagasan kaya ngono nalika jaman kaancam.
                  Mulane, lagi lungguh ing Vilyuchinsk. Nanging, iku wis rembugan kanggo dangu.


                  1. timokhin-aa
                    10 Oktober 2019 11:44
                    0
                    Aku ngerti, nanging bab apa kabeh kudu mimpin kanggo ing pungkasan.

                    Aku ora pracaya ing Shelikhov Bay, iku ora pilihan kanggo drive SSBNs ana.
                    1. Polinom
                      Polinom 10 Oktober 2019 12:23
                      -1
                      Iku kedadeyan sapisan. Lan Mi14 kita ana ing Chaybukh lan uga ana Su-15. Ora perlu kanggo nglindhungi - ana ing sangisore periskop. Pesawat mung mateni. Aku mlebu, para nelayan nutup dalan karo sekoci lan jala. Ambane 50-60 meter.
                      1. timokhin-aa
                        11 Oktober 2019 10:59
                        0
                        Dadi bisa ditutupi karo bom ing kono. Apa gunane?
                      2. Polinom
                        Polinom 12 Oktober 2019 11:52
                        -1
                        Saget. Nanging kanggo iki, Su-15 ditanam ing kana, lan TFR duwe sistem pertahanan udara dhewe. Kita ninggalake bebaya utama - kapal selam mungsuh. Dietung minangka pilihan "anggaran".
                      3. timokhin-aa
                        12 Oktober 2019 19:34
                        +1
                        Ora bakal bisa yen ana kedadeyan.

                        Ing kasunyatane, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake Angkatan Laut USSR, kanthi kesenjangan teknologi.
                        Saiki ana uga longkangan, nanging paling kita ngerti apa iku.

                        Kanggo kula, siji-sijine cara kanggo nggawe NSNF migunani yaiku pindhah saka sistem rudal pertahanan udara kanggo milih wilayah sing dipilih kanthi acak ing samodra, kanthi perlindungan armada permukaan.

                        Kajaba iku, aku wiwit setuju karo Klimov, sing wis suwe nyatakake yen perlu kanggo nyuda jumlah pluru ing prau, nyuda lan nyuda biaya, nanging mbangun luwih akeh. Sampeyan uga bisa ketegangan amers supaya kuwat, sampeyan ndeleng, wong bakal mlumpat metu unnoticed ing patroli.

                        Inggih, aja lali yen wong Tionghoa saiki lagi mangan ing sisih wetan saka Kuril, sampeyan bisa uga bisa nggawa menyang IPL.
                      4. Polinom
                        Polinom 16 Oktober 2019 10:07
                        -1
                        Inggih, "dipilih kanthi acak")))
                        Ora kedadeyan kaya ngono. Wektu persiapan sing signifikan lan pasukan sing akeh bakal nyuda siluman dadi nol. Amerika bisa saged, KUG karo GPBA, SOSUS, BPA karo Aleut utawa Hawaii lan loro Virginia kanggo siji Ohio. Inggih, payung saka AMG. Aku ngomong babagan acak kabupaten. Padha duwe kacilakan, iku sistem. Yaiku samudra kabèh.
                      5. timokhin-aa
                        16 Oktober 2019 12:29
                        0
                        Aku ngerti yen angel, nanging aku ora percaya yen ora mungkin.
            2. anyar
              anyar 7 Oktober 2019 19:59
              -3
              sareh, iku fraught karo mundhut saka senjata nuklir lan sing Mudhun menyang tangan ora dingerteni.

              Ing wilayah sampeyan? Nanging, segel bakal dijupuk ing pangkalan.
          3. bar
            bar 7 Oktober 2019 18:56
            +1
            Punapa mawon obrolan bab, iku boils mudhun kanggo tradisional "kita kudu operator pesawat." Iki ditulis kanthi apik lan apik.
            iku kapal selam rudal balistik sing dadi sarana deterrence paling dipercaya.
            1. mbayar
              mbayar 7 Oktober 2019 19:52
              +3
              Nanging sapa sing nglawan konten kanthi bantuan SSBN, utamane sing paling dipercaya. Mung wae SSBN iki dhewe kudu direksa - saka prau pamburu multi-tujuan, saka kapal selam mungsuh, lan kapal permukaan ing pungkasan.
              Angkatan Laut (kaya Angkatan Darat lan Angkatan Udara) minangka kompleks. Multikomponen. Lan nglirwakake salah sawijining komponen kasebut nyuda nilai liyane. Mulane SSBN saiki ndhelik ing wilayah / benteng sing dilindhungi, supaya keamanan lan stabilitas pertempuran bisa dipastiake MUNG kanthi bantuan penerbangan dhasar. Lan sawetara dheweke (lan wektu reaksi kanggo ancaman) ora dimensi. Masalah kudu dirampungake piye wae. Anggere padha mutusaké.
              1. timokhin-aa
                10 Oktober 2019 11:45
                -1
                Iki dudu solusi, nanging ilusi solusi.
    2. Vadim237
      Vadim237 10 Oktober 2019 17:46
      0
      Boreys duwe pangayoman anti-torpedo ing wangun Paket NK.
  2. Wildcat
    Wildcat 7 Oktober 2019 06:23
    +7
    hi
    Artikel sing menarik. Kanthi disputability saka sawetara latar, ana paling kamungkinan counterforce "solusi saka Jeksa Agung bisa ngetokake" pilihan, diwenehi konsep "escalasi kanggo de-escalation."
    Sayange, kanggo ilustrasi, penulis ora nggunakake foto legendaris "kira-kira sapratelon saka hulu ledak nuklir ing Armada Lor ing sak panggonan", lan ora nulis yen "KON kanggo SSBN Federasi Rusia kira-kira .... padha karo 0, ....... "lan" sawetara sumber ngaku yen pelacakan SSBN diwiwiti ...." "pemisahan saka pelacakan katon kaya .......", "ana ora ana pasukan lan sarana kanggo "bastion", utamane kanggo 2, ing mangsa ngarep ....", "wilayah Sochi banget rawan ...", "Prancis uga nyebarake SSBN ing ...." .
    Kesimpulan kasebut nuduhake babagan keamanan PGRK sing luwih gedhe, kanthi kabeh kekurangane ....
    1. Vadmir
      Vadmir 7 Oktober 2019 06:47
      +4
      KOH kanggo SSBN RF miturut prakiran .... yaiku 0
      Inggih, isih ora 0, sanajan sampeyan bener, criminally kurang.
      Wilayah Sochi banget rentan
      Lan Moskow, endi kedutaan Amerika? Utamane ing tanggal 9 Mei, nalika parade, nalika kabeh dhaptar panampa, bebarengan karo komandan paling dhuwur dhewe, bebarengan karo menteri pertahanan, lan kepala staf jenderal, ana ing siji patch sing cilik banget, ing kene ana bom nuklir. keluwih kanggo serangan decapitating.
      1. Wildcat
        Wildcat 7 Oktober 2019 06:53
        +2
        Kutipan saka Vadmir
        KOH kanggo SSBN RF miturut prakiran .... yaiku 0
        Inggih, isih ora 0, sanajan sampeyan bener, criminally kurang.
        Wilayah Sochi banget rentan
        Lan Moskow, endi kedutaan Amerika? Utamane ing tanggal 9 Mei, nalika parade, nalika kabeh dhaptar panampa, bebarengan karo komandan paling dhuwur dhewe, bebarengan karo menteri pertahanan, lan kepala staf jenderal, ana ing siji patch sing cilik banget, ing kene ana bom nuklir. keluwih kanggo serangan decapitating.

        hi
        Nanging, aku nyetel nilai perkiraan KOH dadi nol / koma / elipsis, pancen ora perlu dikurangi dadi nol ....
        09.05. lan preian liyane isih ora umum minangka Sochi .... Kabeh liyane, kajaba kanggo (kita ngarep-arep ...) Supreme, ora inspirasi pangarep-arep, paling saka pitungan wektu.
    2. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 08:18
      +3
      Artikel punika teoritis. Nyatane, ora ana KOH lan padha ngetutake kita meh 100% wektu.

      Iku mung babagan carane njaluk adoh saka iku.
      1. Vadmir
        Vadmir 7 Oktober 2019 16:43
        +4
        Artikel punika teoritis. Nyatane, ora ana KOH lan padha ngetutake kita meh 100% wektu.
        Adhedhasar iki, pambangunan Boreev minangka dhuwit mudhun. Mesthine, kudu dibangun, nanging mung kanggo njaga kompetensi ing babagan mbangun SSBN, kanthi mripat kanggo masa depan sing adoh.
        Saiki armada kita pancen ora cocog kanggo perang gedhe. Mulane, ora ana konsep aplikasi, lan para laksamana ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo kapal sing wis ana, mula ora ana konsep sing koheren babagan gawe kapal.
        Ing mratelakake panemume, kanggo 15-20 taun sabanjuré perlu kanggo ninggalake confrontation armada karo negara kayata Amerika Serikat lan China. Ninggalake ing sih saka pasukan rudal strategis tanah. Lan kanggo miwiti nggawe armada "proyeksi daya" ing negara cilik, armada diasah kanggo perang lokal. Nanging armada segara.
        Lan mung dibangun armada kuwi, bisa, gumantung ing, kanggo miwiti nggawe "armada amba".
        Aku ngerti yen akeh sing seneng mbangun armada nyamuk, nanging iki minangka dalan sing ora ana.
        Kaya sing kaserat ing artikel kasebut, armada kasebut minangka senjata nyerang, dudu pertahanan, lan ora kena nempel ing pesisir. Nanging tumindak operasi nyerang marang armada AS minangka utopia, kanggo nglawan AS, perlu kanggo mbangun kapal 30-40 taun kanthi cepet, kanggo ngrusak senjata liyane.
        1. mbayar
          mbayar 7 Oktober 2019 23:49
          +1
          Kutipan saka Vadmir
          Miturut pendapatku, kanggo 15-20 taun sabanjure, perlu kanggo ninggalake konfrontasi armada karo negara kayata Amerika Serikat.

          Inggih, ing artikel, sawise kabeh, penulis cetha mbatesi gambar - kita ora milih fighter kita, kita padha milih. Mula, perang (konfrontasi) kudu ditampa.
          Lan apa sing sampeyan usulake babagan kapal ing zona adoh wis rampung - taun iki 5 kapal anyar wis dipasang. Ketoke, ing wiwitan taun ngarep, rong fregat liyane 22350+ (kanggo 24 UVP) bakal dipasang.
          Taruhan ing corvettes dadi salah - larang (kanthi rega fregat Segara Ireng anyar), ora cukup seaworthy (kanthi pamindahan 2500 ton, iki ora nggumunake), lan kapal sing luwih prasaja bisa nindakake fungsi PLO. lan kapal pengiring ing zona pesisir. Mulane, diputusake kanggo modernisasi seri MPK sing dibangun ing Soviet - saiki bakal ngrampungake fungsi kasebut, lan banjur ana sing nyukupi bakal ngganti.
          Saiki taruhan ing kapal saka segara adoh / zona segara - 22350, 22350M lan landing kapal.
          1. Vadmir
            Vadmir 8 Oktober 2019 01:41
            +1
            Inggih, ing artikel, sawise kabeh, penulis cetha mbatesi gambar - kita ora milih fighter kita, kita padha milih. Mula, perang (konfrontasi) kudu ditampa.
            Nanging pilihan senjata iku kita.
            Saiki taruhan ana ing kapal saka segara adoh / zona segara - 22350, 22350M lan kapal kebangkrutan
            Saiki padha mbangun kabeh ing saurutan, lan RTOs lan patrolmen saka maksud lan corvettes cetho, kalebu larang lan ora sakabehe cetha 20386, lan frigates. Konco kabeh iki angel kanggo ndeleng sistem lan carane padha ndeleng armada mangsa ing kantor gedhe.
            1. mbayar
              mbayar 8 Oktober 2019 11:11
              +1
              Kutipan saka Vadmir
              Nanging pilihan senjata iku kita.

              Ingkang utama yaiku kita duwe (pilihan ing senjata), utamane ing babagan permukaan.
              Kutipan saka Vadmir
              Saiki lagi mbangun kabeh ing baris lan RTOs lan patroli tujuan ora jelas

              RTOs ora saka urip sing apik, sadurunge acara Ukrainia padha ora ana ing program persenjataan ("Buyans" dibangun kanggo banyu kali lan, kanthi pasukan, kanggo Kaspia), nanging nalika bummer teka karo mesin diesel Jerman lan turbin Nikolaev. , Aku kudu mbenakake plans, lan supaya bisa ( sadurunge substitusi impor saka tanduran daya) kanggo mbangun ing paling soko, padha mutusaké kanggo mbangun "Buyans" lan "Karakurts" ... Nanging, ana uga masalah. karo mesin karo wong-wong mau.
              Perang ndhikte rencana kanggo perang.
              Kutipan saka Vadmir
              ora cetha 20386

              Ya, proyek sing surem banget. Iku Hung kanggo nalika (ing phase laying), nanging banjur iki glethakaken mudhun, mbokmenawa bakal kapal eksperimen kanggo testing propulsion listrik. Topik iki (propulsi listrik) menarik lan cocog kanggo kapal PLO, lan kanggo korvet iki minangka tugas utama.
              Kutipan saka Vadmir
              lan frigat

              Nanging iki quadrille temen beda. Iki minangka kapal saka zona segara / segara. Iki minangka workhorses saka armada mangsa.
              22350, 22350+ lan 22350M minangka kapal sing sukses banget sing bisa perang ing teater operasi apa wae, karo mungsuh apa wae. Iki minangka tulang punggung armada masa depan.
              Ing rencana:
              22350 (16 USKS) - 4 pcs. (1 ing layanan, 1 rampung testing, 2 lagi rampung)
              22350+ (24 USKS) - 4 pcs. (2 dilebokake ing taun iki, 2 dilebokake ing wiwitan sabanjure)
              22350M (48 USKS) - 18 bêsik (laying saka timbal ing taun lan setengah, padha bakal dibangun ing loro galangan kapal bebarengan).
              Nganti pungkasan taun "Moscow" bakal bali saka ndandani.
              Ing siji utawa setengah taun, Admiral Nakhimov modern bakal bali menyang layanan.
              Nanging frigate-destroyer 22350M bakal dadi basis saka armada mangsa.
              Iku mbikak saka seri 22350M gedhe sing tabet menawa pendekatan sistematis kanggo construction saka armada isih katon.
      2. ccsr
        ccsr 8 Oktober 2019 12:51
        +2
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Artikel punika teoritis. Nyatane, ora ana KOH lan padha ngetutake kita meh 100% wektu.
        Iku mung babagan carane njaluk adoh saka iku.

        Aku sinau artikel sampeyan, lan aku duwe sawetara mamang babagan apa sampeyan ngira-ngira kahanan kanthi bener karo pasukan nuklir strategis lan kemungkinan tumindak mungsuh kita nalika ngadhepi Amerika Serikat. Contone, sampeyan nulis:
        sistem bebaya serangan rudal wis bener wis suda kanggo stasiun radar (kerja ditindakake kanggo mulihake komponen satelit saka sistem bebaya awal, nanging nganti saiki mung ana telung satelit ing papan), kang ndadekake wektu mabur rudal mungsuh saka wayahe padha dideteksi dening stasiun radar kanggo wayahe padha nyerang wilayah Federasi Rusia kira-kira padha, lan kanggo sawetara target - kurang saka wektu kanggo ngirim printah kanggo miwiti rudal liwat jaringan kontrol pertempuran.

        Iki minangka khayalan, yen mung amarga pengintaian strategis bisa, kanthi macem-macem pratandha, kanggo nemtokake malah sadurunge peluncuran rudal sing persiapan kanggo serangan nuklir wis diwiwiti. Minangka kanggo telung satelit, ing mratelakake panemume iki cukup cukup, amarga padha bakal ditindhes malah sadurunge wiwitan musuhan. Dadi, ngandelake sistem peringatan dini ing bentuk radar sing over-the-horizon ora mung cukup, nanging uga bakal menehi serangan pembalasan yen intelijen strategis oversleep kabeh ing donya.
        Sampeyan luwih nyatakake
        Kaya sing sampeyan ngerteni, nalika nyoba nyerang target titik (contone, peluncur silo ICBM), 3-5 unit tempur saka 10 diunekake ing cedhake. Warheads, sing target titik ora bakal kena.
        Nanging, mungsuh kita ngerti banget manawa kita dijamin bakal ngluncurake kabeh misil tambang sanajan sadurunge kena, lan mulane ora mungkin nimbang obyek serangan silo kita kanggo pasukan nuklir strategis. Udakara patang puluh taun kepungkur, dheweke nyoba netralake silo kita kanthi nggunakake pluru jelajah saka kapal selam kanthi massal, kanthi meneng-menengan saka ngisor es Arktik, nanging ide iki gagal. Dadi ora jelas kenapa sampeyan mutusake manawa pluru saka kapal selam mungsuh bakal diarahake menyang silo kita - paling ora ana ing analytics militer apa wae masalah iki bisa ditindakake kanthi kuat. Sabanjure sampeyan nulis:
        Lan kita bakal bisa kanggo poke tambang ing saluran banyu kita, drive boats liwat wong-wong mau nganti piranti multiplicity micu, supaya Amerika break liwat tambang digunakake, apa masalah?
        Minangka pilihan.

        Aku mikir sampeyan salah ing kene - mungsuh kita ora mungkin mlebu ing wilayah kasebut, yen mung amarga risiko dideteksi lan dirusak. Lan sawetara radar sing ngidini kanggo miwiti saka wilayah liyane, lan karo Tambah ora banget gedhe ing wektu pesawat. Lan kapal selam bakal duwe kesempatan luwih akeh kanggo urip, dheweke uga ngerti babagan iki. Ana titik kontroversial liyane ing artikel kasebut, nanging umume artikel kasebut menarik, akeh sing bakal kasengsem maca.
      3. Polinom
        Polinom 10 Oktober 2019 10:24
        -1
        ngguyu
        Iku ora bab carane ninggalake, nanging carane sepi ninggalake.
        Ora bakal tekan titik ninggalake.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 7 Oktober 2019 13:11
      +9
      Kutipan saka wildcat
      Sayange, kanggo ilustrasi, penulis ora nggunakake foto legendaris "kira-kira katelu saka hulu ledak nuklir ing Armada Lor ing sak panggonan"

      Katelu? Lima SSBN kaping enem saka Armada Utara ing basis data (ing 2015):

      Minangka gampang dideleng ing gambar, limang SSBN bebarengan dumunung ing pangkalan Gadzhievo - papat proyek 667BDRM (K-51 Verkhoturye, K-84 Yekaterinburg, K-18 Karelia lan K-407 Novomoskovsk) lan K-535 anyar "Yuri Dolgoruky" project 955 (nganti saiki durung miwiti tugas pertempuran). Ngelingi kasunyatan manawa SSBN K-114 "Tula" proyek 667BDRM lagi didandani ing perusahaan kepala JSC "Pusat Repair Kapal" Zvezdochka "ing Severodvinsk, kita bisa nyimpulake yen mung siji prau ana ing layanan pertempuran ing segara. wektu iki njupuk foto divisi iki - K-117 "Bryansk" project 667BDRM.
      1. timokhin-aa
        7 Oktober 2019 14:43
        +5
        Katelu? Lima SSBN kaping enem saka Armada Utara ing basis data (ing 2015):


        Yuri ora ngetung saiki, dadi 4/5

        Ana mung siji prau saka divisi iki - K-117 "Bryansk" saka project 667BDRM.


        Sing bener pitakonan - iki dilacak utawa ora? Yen ora, banjur NSNF - uga rampung.

        Nanging nyatane, kanthi organisasi ningkatake perbaikan kapal kanthi standar lan ngunggahake KOH minangka jawaban sing paling murah lan budget kanggo masalah kasebut. Kajaba iku, dheweke pengin duwe rong kru ing BDRM, banjur topik kasebut mandheg.
        1. Wildcat
          Wildcat 8 Oktober 2019 00:42
          +5
          hi
          mung siji prau saka divisi iki - K-117 "Bryansk" project 667BDRM.
          Sing bener pitakonan - iki dilacak utawa ora? Yen ora, banjur NSNF - uga rampung.

          Ayo dadi eksperimen pikirane. Negara tartamtu sing ngerti yen 4/5 warheads, sing "kanggo iku" "ing siji warhead" ing Gadzhiyevo, wis, ayo ngomong, 1 MAPL siap tempur. Ngendi dheweke bakal dikirim? Pilihan jawaban:
          ngrekam swara paus
          goleki Atlantis
          goleki 1/5 CU
          yen ora.
          Ayo dadi rumit tugas: ana sawetara rolas MAPL sing siap tempur, apa sing luwih penting tinimbang ngawasi SSBN, apa bisa dikuwasani?
          Aku ora nggusah supaya SSBNs "ing jarum", mung mung 1 kesimpulan bisa ditarik saka data awal artikel - PGRKs sing paling efektif ing kahanan kita.
          Saka diwenehi "kita ora bisa ngemot 2" bastion "", ing kesimpulan "dadi ayo ninggalake wong-wong mau lan ndhelikake ing telenging Samudra Donya" misale jek kula sing ana unsur elegan saka provokasi intelektual sing kudu nggawe maca independen. teka menyang kesimpulan "paling 1" bastion dibutuhake "nglindhungi lan ngumpulake kabeh SSBN kanggo armada iki."
          Babagan gagasan "kita ora milih pejuang kita, kita dipilih. Mulane, kita kudu nampa perang (konfrontasi),"Aku pengin Wigati sing status quo saiki cocog kanggo kabeh wong (Aku ora seneng njaluk menyang diskusi babagan carane kita rampung ing kahanan kaya mengkono lan apa sing bakal kelakon luwih adoh).
          Pasukan nuklir strategis pancen perlu supaya Rusia ora sengaja dadi Libya. Nanging ora ana keraguan manawa konsep "eskalasi kanggo de-escalation", overflights saka Gedhung Putih lan Capitol, uga Iskander K lan iku apik banget ora bakal tetep tanpa jalaran, lan jawaban kanggo pitakonan "apa apa yen pasukan nuklir strategis saka Federasi Rusia, kaya ing crita karo Crimea, wiwit nglakoake ing pesenan saka Supreme Command" mesthi bakal.
          Miturut cara, yen penulis artikel durung ngliwati metodologi ngetung hulu ledak lan operator kasebut miturut perjanjian START sing ana, mula isih ana imbangan.
          hi
          1. timokhin-aa
            8 Oktober 2019 11:12
            0
            Sampeyan mung kudu ngunggahake koefisien voltase operasional kapal selam.
            1. karabas
              karabas 8 Oktober 2019 21:03
              +1
              Dear Alexander, aku mbaleni manawa sampeyan dadi penggemar IMF, lan salah sawijining jinis Angkatan Bersenjata liyane mangsuli sampeyan ing komentar yen nyebarake sawetara divisi Yars ing Kamchatka sing padha bakal luwih murah lan luwih efisien saka titik militer. Apa sampeyan ora mikir sing ora worth saingan karo Amerika Serikat ngendi padha priori kuwat, IE ing angkatan laut, nindakake minimal sing perlu kanggo bantuan pasukan lemah kanggo nimbali lan ngembangaken komponen tanah saka pasukan nuklir tinimbang segara? Ya, lan lali babagan armada segara, yaiku, ngegungake sikil ing sadawane sandhangan. Ayo kula ngelingake sampeyan yen Angkatan Laut Soviet dikalahake dening rak-rak toko sing kosong tanpa ditembak.
              1. timokhin-aa
                10 Oktober 2019 11:27
                0
                Kita duwe kabeh ancaman serius ing DMZ. Tugas uga. Lan transisi saka téater menyang téater mung bisa nyabrang segara.

                Carane tanpa armada?
                1. karabas
                  karabas 10 Oktober 2019 13:09
                  +2
                  Sampeyan duwe artikel sing apik lan komentar sing kompeten lan rasional. Sayange yen kabeh pertahanan sampeyan mudhun menyang armada, nanging tugas mbela negara ora rampung luwih elek, lan asring luwih apik, dening jinis pesawat liyane, miturut pendapatku, sing utama saiki yaiku kesejahteraan warga. saka Federasi Rusia. Lan banjur ngangkat Rusia saka dhengkul lan bali menyang tataran donya, wong digawa menyang mlarat.
                  1. timokhin-aa
                    11 Oktober 2019 11:12
                    0
                    Saben jinis pesawat duwe tugas dhewe. Pasukan Aerospace lan pasukan darat nyoba berkembang ing arah sing kurang luwih bener, armada kasebut ana masalah.
                    Akibaté, bolongan katon ing pertahanan.

                    Jinis pesawat ora bisa diganti, kegagalan Angkatan Laut kanthi 100% ora bakal ditutup dening Angkatan Udara utawa tentara. Sebagean lan ora efisien, kadhangkala - bisa uga. Babar pisan ora.

                    Lan padha ngalahaké kowé ana ing panggonan kang ringkih.
            2. Wildcat
              Wildcat 9 Oktober 2019 01:49
              +3
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Sampeyan mung kudu ngunggahake koefisien voltase operasional kapal selam.

              Aku wedi yen KOH sing kurang mbok menawa minangka akibat saka pangerten yen ing Gadzhiyevo, yen ora luwih aman, luwih cetha lan luwih "bisa diatur". Yen SSBN ana ing basis data lan kita ora ngerti apa sing salah, bisa uga wis dirusak lan hulu ledak tanpa jiwa wong liya mabur menyang kita. Nalika lan carane SSBNs ing database bakal nampa printah lan bakal padha supaya njupuk maneh?
              Lan SSBN sing ana ing dermaga bisa uga duwe wektu kanggo njaluk prentah lan njupuk maneh. Apa sing dadi sugih, kaya sing dikandhakake ... Dadi ora ana sing bakal ngunggahake KOH, amarga iki dhuwit, risiko sanajan ing wektu tentrem (Kursk), lan teori sing apik bisa diringkes kanggo iki - padha ngomong, kita nglindhungi salvo bali saka Motherland .. ..
              Ide banget kanggo ngunggahake KON tanpa tutup sing tepat, kanthi konsep "saben SSBN kanggo awake dhewe," aku wedi, padha karo saran "kita ora bisa njamin keamanan warga ing wilayah kasebut, bungkus. saka gopniks lan asu alam bébas roaming ana, supaya kita maringi pitutur marang warga kanggo lumaku ing kono, wis nguwasani teknik pertahanan diri.
              Nanging, penulis artikel, ing mratelakake panemume, ngupaya kanggo provoke maca kanggo bayangan independen sing mimpin kanggo kesimpulan ketok. Lan yen tugas penulis iku kanggo narik kawigaten manungsa waé, kanggo sijine iku mildly, "ora seimbang" ing construction saka armada ing upaya kanggo ngresiki munggah "paritas ing framework saka START", banjur dheweke kasil, bravo!
              hi
            3. Polinom
              Polinom 10 Oktober 2019 10:31
              -2
              Wis dikirim. Aku mbaleni kanggo maca.
              Ana jawaban-kok Ohio duwe KOH dhuwur. Iku uga wis rembugan kanggo dangu.


  3. Vadmir
    Vadmir 7 Oktober 2019 06:35
    +7
    Artikel sing apik banget. Aku setuju karo akeh. Nanging ancaman kanggo negara kita wis ana, lan langkah-langkah sing sampeyan usulake, sanajan bener, isih bisa ditindakake kanggo wektu sing suwe banget.
    Sawise pembatalan Prajanjian INF, kita kudu ngarepake penyebaran rudal jarak medium lan luwih cendhek kanthi wektu penerbangan sing sithik ing mangsa ngarep. Penyebaran rudal sing padha ora bakal nyebabake ancaman sing cukup kanggo Amerika Serikat.
    Iki tegese mung jawaban sing cukup bisa dianggep ngilangi START-3 kanthi nambah ICBM, uga hulu ledak, kalebu sing palsu ing operator sing ana. Lan kanthi resmi ngumumake yen target rudal kita yaiku kutha lan infrastruktur Amerika. Lan banjur ana cenderung kanggo ngurangi daya saka warheads. Lan yen iki bisa dimangerteni kanggo negara sing arep nyerang dhisik, mula kanggo Rusia iki ora bisa ditampa. Mungsuh potensial kudu ngerti yen kerugian bakal dadi bencana.
    Lan senadyan tresnaku marang armada kasebut, pisanane, perlu kanggo mbangun ICBM sing diluncurake tambang ing darat, minangka sing paling cocok kanggo serangan kontra (saenipun karo rudal Sarmat), lan mung menehi hasil karo SSBN.
    Ana perlu kanggo transisi menyang penyebaran samudra saka NSNF, kang bakal nyegah mungsuh saka numpes kabeh NSNF karo serangan jero banyu klempakan ing ZRBD, lan akeh bakal nambah tension saka pasukan anti-kapal selam kang.
    Oh, kita kudu, minangka wiwitan, lali babagan kemungkinan tugas tempur tanpa menyang segara, sing dadi senjata sing paling nggegirisi dadi bom bunuh diri.
    Komponen lemah saka pasukan nuklir strategis banget rentan amarga lokasine wis dikenal dening mungsuh sadurunge.
    Utamane penerbangan strategis, sing ora duwe wektu kanggo njupuk lan mulane mung cocog kanggo serangan pertama.
    1. mark1
      mark1 7 Oktober 2019 07:59
      +3
      Garis pikiranmu padha karo aku. Nganggep kasunyatan kita, ora bakal suwe armada Rusia wis ana ing kabeh titik ing Samudra Donya. Sampeyan kudu nggunakake kauntungan teritorial - wadhah CLAB, kanggo revive program Courier, iku ora ala kanggo PGRK nggunakake pengalaman comrades Chinese - trowongan. Lan mesthi, nambah murni kuantitatif. Ing wektu sing padha, kalebu ing doktrin "demonstrasi tekad" - peringatan bledosan nuklir lan nuklir ing jero banyu.
      1. timokhin-aa
        7 Oktober 2019 08:22
        +9
        Sing kari golek dhuwit. Saiki ana kapal selam - Boreas. Apa wae pesawat anti kapal selam, ora ana pilihan. Ing kasus apa wae, kapal permukaan bakal dibangun, amarga sing saiki bakal cepet rusak.

        Kabeh mau kudu dimanfaatake kanthi becik. Lan ngowahi kabeh negara dadi DPRK ora dadi pilihan
        1. mark1
          mark1 7 Oktober 2019 10:10
          +5
          Kutipan saka: timokhin-aa
          Sing kari golek dhuwit. Saiki ana kapal selam - Boreas.

          Telung "Boreas" (kaping papat ana ing dalan) lan meh ora ana pasukan dhukungan ... lan apa sing bakal sampeyan lakoni kajaba dilebokake ing sistem pertahanan rudal pertahanan udara? Kanggo kabeh liyane maneh
          Kutipan saka: timokhin-aa
          golek dhuwit kanggo iku.
          . Sing. dhuwit dibutuhake tho, nanging 100 Kurir mbokmenawa isih luwih murah tinimbang 6 Boreevs, lan nyekel wong-wong mau urutan gedhene (utawa malah 2) luwih angel. Nanging kaya sing dikandhakake, "kabeneran ana ing tengah-tengah ..."
          1. timokhin-aa
            7 Oktober 2019 11:14
            +2
            Telung "Boreas" (papat ing dalan) lan meh lengkap anané pasukan support


            Pasukan keamanan sing kudu ditangani kanthi rapet, utamane amarga yen pendekatan sing cerdas, bakal dadi multi-tujuan lan bisa ditrapake kanggo akeh perkara.

            . Sing. dhuwit isih dibutuhake, nanging 100 Kurir mbokmenawa isih luwih murah tinimbang 6 Boreev,


            Kaping pisanan, ora, lan kaping pindho, wis ana Boreas.
            1. mark1
              mark1 7 Oktober 2019 13:36
              +2
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Pisanan no

              O-opo?!
              Kutipan saka: timokhin-aa
              sareh - wis ana Boreas

              Padha AS LIKE iku, nanging kanggo wong-wong mau dadi saestu padha kudu 12-18 bêsik.
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Iku pasukan keamanan sing kudu ditangani kanthi rapet

              Ya, mesthi, perlu, kajaba ana wong sing nglawan ... Iki diarani pangembangan armada sing harmonis, lan kita kabeh weruh carane harmonis.
              1. timokhin-aa
                7 Oktober 2019 14:40
                0
                Kutipan saka tandha 1
                O-opo?!


                Bisa mbayangno apa divisi rudal? Miturut wong, negara? 10 resimen + unit divisi. Lan babagan blok sing ditinggalake, ing kasus ICBM monoblock, iki ONE SUBMARINE.

                Mesthi, kapal selam duwe rudal tanpa MIRV lan perbandingan kasebut rada ora adil, nanging pungkasane luwih gampang nandur modal ing MIRV. ing rudal sing ana.
                1. mark1
                  mark1 7 Oktober 2019 16:00
                  +2
                  Divisi rudal PGRK ing babagan nggawe lan pangopènan ora bakal luwih larang tinimbang nggawe lan pangopènan SSBN (kita uga nganggep pangkalan angkatan laut), nanging mbantah sing luwih apik, miturut pendapatku, minangka latihan sing bodho, sampeyan kudu loro, lan minangka asil, dhuwit, kang misale jek dadi non-ana, nanging yen perlu, bakal ana. Nanging, adhedhasar kahanan sing diterangake (ora ana wektu, sampeyan ngerti), luwih logis kanggo ngupayakake pangembangan komponen seluler adhedhasar tanah, tanpa mandheg nggatekake babagan angkatan laut.
                  1. timokhin-aa
                    7 Oktober 2019 16:45
                    0
                    SSBN punika 50 milyar. Sawetara bangunan lan struktur ing divisi saka Pasukan Rudal Strategis narik banget. Lan pangkalan angkatan laut wis ana.
                    1. mark1
                      mark1 7 Oktober 2019 17:05
                      0
                      Kutipan saka: timokhin-aa
                      50 milyar. Sawetara bangunan lan struktur ing divisi saka Pasukan Rudal Strategis narik banget.

                      Ayo kula mangu-mangu ... amarga kekurangan tambang lan kasedhiyan infrastruktur liyane (ora ana ing lapangan terbuka).
                      Kutipan saka: timokhin-aa
                      Lan pangkalan angkatan laut wis ana.

                      Dadi, nanging rekonstruksi dibutuhake kanggo kapal selam nuklir jinis iki (sampeyan ngerti dhewe)
                      1. timokhin-aa
                        7 Oktober 2019 18:54
                        0
                        Ayo kula mangu-mangu ... amarga kekurangan tambang lan kasedhiyan infrastruktur liyane


                        Aku mung ora pengin nulis apa-apa bab keamanan padha situs penyebaran permanen saka resimen rudal utawa apa jenis sambungan ana ....))) Rega kabeh iki mung medeni kanggo mbayangno.

                        Cukup percaya - bakal ana divisi minimal kapal selam
                      2. mark1
                        mark1 7 Oktober 2019 18:57
                        +1
                        Aku rada ... aja nggedhekake ...
                      3. timokhin-aa
                        7 Oktober 2019 20:33
                        -1
                        Ya, aku ora nggedhekake. Papan perlindungan kanggo PGRK, sistem keamanan keliling, kita ora bakal nerangake rincian, sistem komunikasi divisi, barak, kantin, bangunan lan struktur kanggo tujuan liyane, kendaraan, peluncur, lsp.
                        Kanggo divisi.
                        Plus l / s - kru prau kurang saka siji resimen rudal.
                      4. anyar
                        anyar 8 Oktober 2019 02:58
                        +2
                        Iki kabeh sen dibandhingake karo sing dibutuhake kanggo perlindungan lan pertahanan kapal selam sing padha. Lan kanggo mbandhingake biaya kabeh kompleks pasukan lan sarana wilayah posisi PGRK kanthi biaya mung kapal selam, tanpa njupuk pasukan lan sarana kanggo nyedhiyakake lan nglindhungi lan mbela kapal selam, iku arch-salah.
                      5. timokhin-aa
                        8 Oktober 2019 11:11
                        0
                        Apa sing perlu kanggo pangayoman lan pertahanan kapal selam kudu kasedhiya sanajan ora duwe kapal selam.
                      6. anyar
                        anyar 10 Oktober 2019 20:51
                        0
                        Iki statement palsu.
                      7. timokhin-aa
                        11 Oktober 2019 11:03
                        -3
                        Sapu ranjau, pesawat anti-kapal selam, kapal anti-kapal selam cilik utawa korvet?

                        Aja pinter, warga. Kabeh pitakonan kasebut dianggep pirang-pirang dekade kepungkur, lan sebagian dites ing perang nyata, pendapat sampeyan babagan latar mburi iki penting banget, ya.
                      8. anyar
                        anyar 11 Oktober 2019 23:54
                        +1
                        Uga sistem pertahanan udara pangkalan (sing ora dikarepke bener), pertahanan udara situs penyebaran, pasukan kanggo mesthekake yen pertahanan anti-pesawat saka pesawat mungsuh ora diijini kanggo nyebarke kanggo situs penyebaran prajurit, dermaga, dermaga ngambang, prau support, camp militèr. ngluwihi Arktik Circle kanggo kabeh iki.
                        Aja pinter, warga
                        Sampeyan ngomong dhewe iki, sampeyan Navy SEAL kita dening Correspondence. Pendapat sampeyan saka graphomania ora nggawe pendapat sampeyan luwih penting.
                      9. timokhin-aa
                        12 Oktober 2019 19:29
                        0
                        Uga sistem pertahanan udara pangkalan (sing ora dikarepke bener), pertahanan udara situs penyebaran, pasukan kanggo mesthekake yen pertahanan anti-pesawat saka pesawat mungsuh ora diijini kanggo nyebarke kanggo situs penyebaran prajurit, dermaga, dermaga ngambang, prau support, camp militèr. ngluwihi Arktik Circle kanggo kabeh iki.


                        Lan tanpa kapal selam, kabeh iki dumadakan dadi ora perlu, ta?

                        Sampeyan ngomong dhewe iki, sampeyan Navy SEAL kita dening Correspondence.


                        Kanggo apa? Aku ora nggawe statement bebarengan eksklusif ing siji thread, kaya sampeyan. Lan sampeyan nindakake, lan ing wangun pretentious, mula sikap sing cocog karo sampeyan lan pendapat sampeyan.
                      10. anyar
                        anyar 13 Oktober 2019 22:10
                        +1
                        Lan tanpa kapal selam, kabeh iki dumadakan dadi ora perlu, ta?

                        Ora sengaja kanggo sampeyan, nanging ya. Pertahanan udara kanthi jumlah sing dibutuhake kanggo nutupi situs penyebaran lan pangkalan kapal selam ora dibutuhake.
                        Pangkalan kanggo kapal selam dibutuhake PISAH saka parkir armada liyane. Ngelingi kerentanan pangkalan kapal selam, sing kudu ngatur pertahanan ing 3 lingkungan (tanah, udhara, ndhuwur banyu, ing banyu) lan kamungkinan konsentrasi pasukan mungsuh potensial sadurunge serangan nganti 12 mil laut, njupuk menyang akun. akun iklim lan kondisi operasi kapal selam lan apa sing kudu dibangun supaya iklim iki luwih duwe bathi kanggo menehi ganti rugi, masang senjata nuklir ing tanah. Apa sing dianggep nalika bongkok yaiku biaya peralatan peluncuran, mula iki dadi masalah para ahli ekonomi, sing ngasah petungan miturut panemu para panguwasa.
                        Aku ora nggawe statement bebarengan eksklusif ing siji thread, kaya sampeyan.

                        Nyuwun conto :)
                      11. timokhin-aa
                        14 Oktober 2019 21:24
                        0
                        Ora sengaja kanggo sampeyan, nanging ya. Pertahanan udara kanthi jumlah sing dibutuhake kanggo nutupi situs penyebaran lan pangkalan kapal selam ora dibutuhake.


                        Pertahanan udhara sing nutupi pangkalan kanthi organisasi ora mung kalebu pangkalan, lan dudu bagean saka Angkatan Laut, nanging dadi milik Angkatan Udara lan tentara Pertahanan Udara, lan ora bakal, ing kahanan apa wae, akeh banget, ya, nanging ora akeh. .

                        Pangkalan kanggo kapal selam dibutuhake PISAH saka parkir armada liyane.


                        iya ta?
                        Lan kepiye babagan iki?



                        Lan karo iki (deleng ing pojok tengen foto)?



                        Aku bakal pitunjuk supaya subtly sing prau selam kudu mesthekake metu saka basa dening lumahing kapal lan pesawat. Khusus, kanggo penarikan siji SSBN - saka brigade MPK, saka telung TFR / frigat utawa BOD, divisi penyapu ranjau, resimen penerbangan PLO - ing wektu sing padha. Iki isih standar minimal Soviet.
                        Lan yen pesawat mung bisa mabur, banjur liyane kudu "ing tangan".
                        Amers duwe crita sing padha - nalika lagi straining karo USSR, saka telung frigates iku "ing insurance" release saka SSBNs. Kadang luwih.

                        Lan padha adhedhasar minangka ditampilake ing foto - liwat pager saka saben liyane.

                        Nganggep kerentanan dhasar kapal selam, sing kudu ngatur pertahanan ing 3 lingkungan (tanah, udhara, permukaan, ing jero banyu)


                        Lan dhasar kapal permukaan ora butuh kabeh iki? Inggih, pikiraken sakedhik, mangga.

                        Nanging serius, saka ngendi sampeyan entuk kabeh iki? Iku pancene perlu kanggo manggon ing sawetara jenis kasunyatan alternatif. Utawa nggawa ing sirah, lan malah siji ngendi kabeh iku cara liyane watara ing hubungan kanggo donya nyata. Saka ngendi sampeyan entuk ide?
                  2. ccsr
                    ccsr 8 Oktober 2019 13:19
                    -1
                    Kutipan saka tandha 1
                    Divisi rudal PGRK ing babagan nggawe lan pangopènan ora bakal luwih larang tinimbang nggawe lan pangopènan SSBN (kita uga nganggep pangkalan angkatan laut), nanging mbantah sing luwih apik, miturut pendapatku, minangka latihan sing bodho, sampeyan kudu loro, lan minangka asil, dhuwit, kang misale jek dadi non-ana, nanging yen perlu, bakal ana.

                    Sayange, kita ora bisa nyopir divisi rudal 1000 mil menyang New York, tegese kita ora bisa nindakake tanpa komponen angkatan laut yen kita pengin nyimpen bedhil ing kuil Amerika.
                    Kutipan saka tandha 1
                    iku bakal luwih logis kanggo nggawe efforts kanggo akselerasi pembangunan komponen seluler adhedhasar tanah, tanpa mandek kanggo mbayar manungsa waé kanggo angkatan laut.
                    Mobilitas ing wilayah kita ora entuk manfaat sing signifikan - luwih penting kanggo mbukak persiapan kanggo serangan musuh, lan nggunakake kabeh pasukan nuklir strategis sing tugas kanggo ngirim serangan preemptive. Iki minangka skenario utama kita ing perang ing mangsa ngarep. Lan anggere kita netepi, Amerika ora bakal wani nyerang kita amarga kerentanan dhewe marang pasukan nuklir strategis kita.
              2. mbayar
                mbayar 7 Oktober 2019 18:01
                +2
                Kutipan saka tandha 1

                Padha AS LIKE iku, nanging kanggo wong-wong mau dadi saestu padha kudu 12-18 bêsik.

                Kabeh 8 Boreevs ana ing layanan utawa lagi dibangun, mula pancen wis ana - ing hardware. Loro liyane "Boreas" didhawuhi minangka operator CRBD, lan 2 liyane. arep pesen ing mangsa ngarep. Dadi minimal sing sampeyan goleki yaiku 12 lembar, isih ana.
                Nanging, dikarepake duwe paling ora 6 operator CRBD - 3 saben armada (Armada Pasifik, Armada Lor).
                Miturut cara, meh 2 kaping luwih murah dibandhingake karo multi-tujuan "Ash", "Boreas" minangka operator CRBD katon luwih disenengi, lan yen, saliyane "Kaliber" lan "Kaliber-M", padha uga. dilengkapi "Zircon", banjur minangka multi-tujuan (kanggo serangan ing kapal lumahing mungsuh lan pesisir), ing sawetara kasus bakal bisa kanggo saingan.
                Nanging kekurangan anti-torpedo ing kapal selam nuklir minangka bencana. Kapal lumahing wis duwe lan luwih gampang nindakake iki. Ing kapal selam nuklir, iki kudu dilebokake sajrone desain. Luwih becik nyedhiyakake kapal selam nuklir ing mangsa ngarep, kalebu sing buritan.
                1. timokhin-aa
                  7 Oktober 2019 18:55
                  +2
                  Ing kapal selam nuklir, iki kudu dilebokake sajrone desain.


                  Dadi glethakaken!

                  Sing masalah. Ora ana sing ngalangi sampeyan nindakake kabeh kanthi bener.
                  1. mbayar
                    mbayar 7 Oktober 2019 19:33
                    0
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Dadi glethakaken!

                    Ing operasi / kapal selam nuklir pejuang?
                    TA kanggo "Paket" anti-torpedo?
                    Durung krungu... Utawa sampeyan ngomong babagan simulator gangguan?
                    1. Vadim237
                      Vadim237 10 Oktober 2019 18:00
                      +1
                      Yen sampeyan ndeleng kanthi teliti ing busur prau, sampeyan bakal weruh ana 6 lawang sing ditutup kanggo anti-torpedo Paket NK
                      1. mbayar
                        mbayar 10 Oktober 2019 20:36
                        +1
                        Lan aku tansah mikir yen iki minangka shutters kanggo torpedo kaliber 533 klasik ... Yen aku salah, aku mung bakal seneng banget (iki dudu hiperbola).
                      2. Vadim237
                        Vadim237 11 Oktober 2019 00:20
                        +2
                        Ora, tabung torpedo kaliber 533 luwih murah - sampeyan bisa ndeleng luwih apik ing kene
                      3. mbayar
                        mbayar 11 Oktober 2019 00:24
                        0
                        Sing, ing "Boreas" iki wis ana ... Iki apik.
                    2. timokhin-aa
                      14 Oktober 2019 20:31
                      +1
                      Ing Boreas lan Awu ana kemungkinan nggunakake AT "Lasta".
        2. NordOst16
          NordOst16 7 Oktober 2019 10:12
          0
          Nanging apa ana informasi babagan penerbangan anti-kapal selam? Aku maca sing padha wanted kanggo upgrade sawetara pesawat Soviet-dibangun lawas (sawetara jenis AN), nanging ana informasi apa ing karya ing Komplek anyar?
          1. timokhin-aa
            7 Oktober 2019 11:18
            +4
            Ana gosip, sing luwih becik ora nindakake apa-apa tinimbang iki.

            Umumé - durung ana sing nyemangati.
            1. NordOst16
              NordOst16 7 Oktober 2019 13:02
              0
              Inggih, modernisasi, ing teori, isih luwih apik tinimbang apa-apa.
            2. mbayar
              mbayar 7 Oktober 2019 18:22
              +1
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Ana gosip, sing luwih becik ora nindakake apa-apa tinimbang iki

              Apa sampeyan ngomong babagan IL-114? Iki cocok kanggo wilayah pesisir.
              Tu-214 minangka platform ... wis unpromising (ekonomi, sawetara) ... Mungkin MS-21 ing mangsa? Nyuwun
              Ing sawetoro wektu, katon mung ana pangarep-arep kanggo modernisasi Il-38 lan Tu-142 ...
              1. timokhin-aa
                7 Oktober 2019 18:55
                +2
                Kanthi kompleks sing pengin dipasang ing IL-114, ora bakal bisa digunakake ing endi wae.
                1. mbayar
                  mbayar 7 Oktober 2019 19:39
                  0
                  Kutipan saka: timokhin-aa
                  Kanthi kompleks sing pengin dipasang ing IL-114, ora bakal bisa digunakake ing endi wae.

                  Lho, kok nyiksa glider?
                  Iku misale jek sing ana gosip sing kita njupuk munggah / eling kanggo efek ring. Sawise kabeh, sadurunge dipraktikake ing pasangan Tu-95 - Tu-142. Yen sampeyan nggunakake sawetara radar Tu-95 lan nambah karo daya komputerisasi, kabeh bisa metu. Malah ing platform kaya Il114 - kanggo pangkalan PLO lan zona pesisir.
                  Nanging kanggo patroli dawa lan nggawa amunisi luwih utawa kurang prayoga perlu platform sing luwih apik - Tu-214 utawa MS-21, minangka pilihan.
              2. Polinom
                Polinom 10 Oktober 2019 10:36
                -1
                Mesin. Lan biasane 114 bakal mblokir IL-38 ing radius. Lan liyane ora perlu. Impen sing ora bisa diwujudake kanggo menyamakan kedudukan ing Orion tetep dadi impen.
                1. mbayar
                  mbayar 10 Oktober 2019 12:21
                  +1
                  Ing basis saka Tu-214, pesawat intelijen elektronik lagi masquerade, malah pesawat AWACS bakal digawe. Yen mangkono, banjur kanggo manunggalaken miturut glider, uga bakal kanggo anti-kapal selam. Pitakonan ing avionik kanggo ndeteksi kapal selam nuklir kanthi efek ring. Sadurunge, ing Armada Pasifik (ing Sunset Uni), padha praktek karya Tu-95 pasangan (radar kang kejiret efek iki) lan Tu-142 (dheweke mbuwang buoys akustik menyang tengah anomali lan mriksa karo a magnetometer), sawise iku diwenehi target sebutan kanggo MAPLs kita lan prau mungsuh dijupuk ing iringan.
                  Kanggo pesawat PLO anyar lan modern, radar side-scan karo sawetara frekuensi operasi padha karo radar Tu-95 lan daya komputasi on-board kanggo ngolah sinyal sing ditampa saka anomali ... lan mesthi senjata sing efektif lan sensitif banget. buoys dibutuhake. Ing platform Tu-214, kabeh iki bisa lan kudu diselehake. Oh, lan bahan bakar ekstra.
                  Lan remotorization kanggo mesin luwih ekonomi bisa digawa metu mengko - nalika produksi ing modifikasi saka daya sing dibutuhake bakal diadegaké, sak ndandani dijadwal.
                  MS-21 minangka platform uga bisa digunakake minangka model sing luwih irit kanthi fuselage sing rada amba lan karakteristik bobot pesawat sing luwih apik. Nanging ana rong kekurangan:
                  - durung ana ing produksi massal, lan antrian kanggo versi sipil wis dijadwalake nganti pirang-pirang taun;
                  - nduweni swiwi komposit, sing, ing kondisi operasi kanggo tujuan militer, bisa dadi minus, minangka kurang maintainable.
                  1. Polinom
                    Polinom 10 Oktober 2019 13:04
                    -2
                    sawise kang target sebutan diwenehi kanggo MAPLs kita lan prau mungsuh dijupuk kanggo ngiringan.

                    Apa sampeyan bisa mbayangno proses nuntun kapal selam menyang IPL?
                    Lan nalika padha mabur saka Mongokhto bebarengan karo Tu-95? Lan ing kondisi apa Tu-95 saka Khorol ing pungkasan 80s?
                    Aku Upaminipun sampeyan krungu soko, nanging sampeyan exaggerate sethitik. Iku misale jek kula.
                    1. mbayar
                      mbayar 10 Oktober 2019 20:47
                      +1
                      Jujur, aku dudu pelaut utawa penerbang. Aku spesialis radar ... lawas. Aku krungu yen radar Tu-95 nyekel efek dering iki lan aku bisa mbayangno sifat fenomena iki. Kasunyatan yen pasangan Tu-95 lan Tu-142 digunakake kanggo ngetokake efek iki, aku krungu, maca lan ngerti sebabe. Iku manuk hantu. rahasia, malah ana nyoba ing penulis program iki saka saboteurs Amérika ing Primorye (kasil). Iku radar Tu-95 sing nyekel iki (ring) efek, kang iki dipasangake karo Tu-142 (anti-kapal selam murni, nanging tanpa radar kuwi). Tu-95 ndeteksi efek iki, lan Tu-142, kanggo nguji efektifitas metode iki, mbuwang buoys sonar menyang tengah anomali iki lan nyathet anané kapal selam nuklir.
                      Efek iki ditliti kanthi aktif lan algoritma disiapake, nanging ... wektu anyar teka lan program kasebut dikubur.
                      Aku ora nggedhekake.
                      Aku nyuarakake apa sing dikawruhi kabeh pihak sing kasengsem bona fide.
                      1. Polinom
                        Polinom 12 Oktober 2019 11:58
                        -2
                        Nulis babagan. Lan ora mung aku. Nanging ing sisih lor. Iki ora kedadeyan ing TOF.
                      2. mbayar
                        mbayar 12 Oktober 2019 12:29
                        +1
                        Kutipan saka Polinom
                        Nanging ing sisih lor. Iki ora kedadeyan ing TOF.

                        Inggih, tegese kesalahan memori ... sanajan ... nyoba, miturut pendapatku, isih ana ing Primorye.
                        Kasunyatan tetep yen efek iki kudu diteliti, diterapake lan metodologi sing luwih apik. Eksperimen karo sawetara frekuensi radar, kombinasi frekuensi, algoritma pangolahan sinyal ... Sanajan asile isih 50/50, iki wis luwih apik tinimbang sing ana ing pesawat PLO modern. Cara radar yaiku jarak deteksi, ambane tampilan lan kemampuan kanggo mriksa kaping pindho / njelajah maneh kanthi cara liya - magnetometer, buoys.

                        Yen ora, wong-wong sing nyingkiri cara iki bakal kaya wong India Amerika Utara sing nekad nglawan panah lan panah marang winchester lan meriam.
                      3. timokhin-aa
                        12 Oktober 2019 19:37
                        0
                        Yen ora, wong-wong sing nyingkiri cara iki bakal kaya wong India Amerika Utara sing nekad nglawan panah lan panah marang winchester lan meriam.


                        Iki wis kedadeyan ing kasus kita.
                      4. mbayar
                        mbayar 12 Oktober 2019 22:37
                        0
                        Ora kasep kanggo mratobat lan mbenerake cara sampeyan.
                      5. timokhin-aa
                        13 Oktober 2019 01:18
                        +1
                        Amen.

                        Kanggo sing aku nulis ing Internet.
                      6. Polinom
                        Polinom 16 Oktober 2019 10:18
                        0
                        Ing periode saka 1980 kanggo 1991, mesthi ora ana. Mungkin kanthi pribadi, aku mesthi ngerti. Iku Tu-95 magepokan karo Tu-142.
                        Lan swasana ati saka NSh 310 OPLAP (Tu-142) kanggo non-tradhisi daya negatif. Nanging, aku wis nulis.
                        """ Kepala Staf 310 OPLA Bezlyudov, Mongokhto Tu-142 .: Pitakonan, mesthi, menarik ... Aku bakal njawab tanpa rincian, nanging intelligibly.
                        Panelusuran kanggo IPL nggunakake cara "Window" dadi apa tenan - profanity biasanipun, basis kanggo pangkat admiral lan disertasi. Kira-kira padha kanggo ngetung pembunuh kanthi bantuan paranormal, sanajan iki ditindakake "kanthi serius." Iku angel nyekel IPL. Nanging, ing 99% kasus nggoleki prau ing wilayah tartamtu, ing giliran tartamtu, prau kasebut bakal kejiret. kantin ana "Kilat" hanging sing kru kamulyane kejiret IPL. Padha dianugerahi pesenan, biasane "Red Star". Nanging, mung komandan. Aku ora ngerti navigator siji sing wis nampa penghargaan pemerintah kanggo nemokake IPLs. Mboko sithik, panemuan IPL dadi rutin, tinimbang penghargaan, kru lan markas sing ngatur telusuran wiwit "ing gulu" kanggo tumindak sing salah nalika nggoleki IPL, sanajan kasunyatane IPL ditemokake. . Saiki kepinginan kru kanggo nyekel prau ditondoi dening siji frasa khas: "Ing dina Jum'at, prau ora kejiret. Yen kita nyekel, banjur kita bakal unsubscribe kabeh akhir minggu."
                        Aku bakal menehi komentar sethithik babagan Mikhail Vladimirovich. Dheweke lulus saka VVVAUSh ing taun 1978 kanthi gelar MPA (Naval Missile Carrying Aviation). Yaiku, dudu PLOshnik. Ora tau mabur golek prau. Tu-142 mung ora bisa digunakake ing tema 'Jendela' amarga desain radar. Mulane, dheweke mabur menyang Armada Lor kanggo nggoleki Tu-95 kanthi locator lawas lan Tu-142. Panemune penting. Ayo digatekake....
              3. Vadim237
                Vadim237 10 Oktober 2019 18:01
                0
                Pangarep-arep kanggo produksi A 42 bisa ing 6 taun.
                1. timokhin-aa
                  12 Oktober 2019 19:39
                  +1
                  Vadim, sampeyan mratelakake panemume kaya sing aku wiwiti nganggep sampeyan minangka wong saka sawetara jenis anti-kasunyatan, ing ngendi positron tinimbang elektron, apik lan ala dibalik, lan hubungan sebab-akibat sing kleru.

                  Nah, apa sing bakal diwenehake A-42 iki? Kenapa perlu? Kepiye kemampuan kanggo ndharat ing banyu kadhangkala lan ora ing endi wae bisa mbantu nggoleki kapal selam?
                  1. Polinom
                    Polinom 16 Oktober 2019 10:20
                    0
                    Inggih, wong pracaya, kaya sawetara ing Zircons-Poseidons))) Amin.
                    Iki ora bisa didandani, kaya "Yen sesuk perang, yen sesuk kampanye ...." nganti 22 Juni 1941.
                    1. timokhin-aa
                      16 Oktober 2019 12:33
                      0
                      Inggih, Zircon wis sawing kanggo dangu, nyatane, lan hypersound wis meh terus-terusan wiwit 80s. Lan ana prototipe pluru hipersonik sing mabur, mung ora ana ukurane.

                      Akibaté, kita teka menyang Zircon. Dheweke janji bakal diluncurake saka kapal selam taun ngarep. Inggih, ayo ngenteni.

                      Aku sing bakal dadi analog saka Waverider Amérika, nanging dibukak ing akselerator munggah, lan nyilem ing target karo Tambah kacepetan. Ayo ndeleng.
        3. Vadmir
          Vadmir 7 Oktober 2019 17:05
          +5
          Lan ngowahi kabeh negara dadi DPRK ora dadi pilihan
          Korea Lor ora duwe misil sing bisa tekan Amerika Serikat lan nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa.
          Saiki ana kapal selam - Boreas. Apa wae pesawat anti kapal selam, ora ana pilihan. Ing kasus apa wae, kapal permukaan bakal dibangun, amarga sing saiki bakal cepet rusak.
          Iki pancen bener, nanging supaya Boreas mbebayani, kudu ana ing segara lan ora diiringi Amerika Serikat. Lan iki mbutuhake urutan magnitudo tambah ing jumlah kapal PLO lan pesawat anti-kapal selam. Nanging sanajan ing kasus iki, Boreas mung bisa kerja ing "bastion" sing sampeyan kritik. Supaya padha metu menyang segara, padha kudu KUG utawa AUG terus-terusan plowing expanses saka segara, padha kudu operator helikopter anti-kapal selam (Amerika Serikat wis kakehan Virginias), sampeyan kudu rong puluh kaping MAPLs saka ana. saiki.
          Dadi tembung sampeyan dhewe:
          Sing kari golek dhuwit.
          Nanging sing paling penting, butuh wektu sing dawa banget - kerja keras puluhan taun.
    2. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 08:19
      +2
      Nanging ancaman kanggo negara kita wis ana, lan langkah-langkah sing sampeyan usulake, sanajan bener, isih bisa ditindakake kanggo wektu sing suwe banget.


      Umumé, ing taun 2017, EMNIP pengin nyoba nyebarake kapal selam TOF ing samodra.
      1. NordOst16
        NordOst16 7 Oktober 2019 10:13
        -1
        Inggih, aku mikir yen lumba-lumba jelas ora cocok kanggo iki, amarga kapal selam meh dadi generasi 2-3 transisi. Sing mbok menawa padha ora.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 11:17
          +2
          Rencana diumumake babagan "Boreev" sing dijanjekake, dudu BDRM
      2. Vadmir
        Vadmir 7 Oktober 2019 17:08
        +3
        Umumé, ing taun 2017, EMNIP pengin nyoba nyebarake kapal selam TOF ing samodra.
        Sampeyan bisa masang wong-wong mau, nanging endi jaminan sing tanpa pengamatan? Kapal selam karo Virginia ing buntut ora ancaman.
        1. Polinom
          Polinom 10 Oktober 2019 13:07
          -2
          Nganti saiki, kabeh wis diwatesi kanggo nyekel, tinimbang layanan militer. ngguyu

    3. CTABEP
      CTABEP 7 Oktober 2019 09:06
      +4
      Ayo kula ngelingake yen kita uga ora milih watesan ing START-3.
    4. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:16
      +1
      nanging isih adoh banget.


      Sebagean bisa ditindakake kanthi cepet, kanthi investasi minimal.
    5. mik193
      mik193 7 Oktober 2019 11:53
      +4
      Tugas Pertempuran ing basa ing siyap kanggo diperlokaké saka dermaga ora teka saka urip apik. Aku dhewe melu iki ing awal nineties. Kekurangan kru, prau alon sing kudu didandani - lan iki dilebokake ing tugas tempur. Saka dermaga bisa njupuk, lan sing apik.
      1. Vadmir
        Vadmir 7 Oktober 2019 17:12
        +1
        Saka dermaga bisa njupuk, lan sing apik.
        Sing apik yaiku target sing ana sawetara mil saka banyu netral, saka ngendi tomahawk bisa mabur sawetara menit.
        1. mik193
          mik193 7 Oktober 2019 20:14
          0
          Kanggo impossibility nggunakake luwih apik supaya ...
  4. cemlorot
    cemlorot 7 Oktober 2019 06:53
    +3
    Sawetara jinis kontradiksi ing teks artikel babagan Segara Okhotsk:
    "... Kahanan ing jerone nguntungake banget kanggo SUBMARINE Amerika sing mlebu ing kono kanggo nindakake pengawasan jangka panjang lan ndhelikake kapal selam strategis kita. SING SING SING SING SING SING SING SING SING SING SING SING SING SING SAMPEYAN, iki wilayah banyu masalah ing kabeh kondisi . .."
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 08:20
      +4
      Iku angel kanggo kita kanggo ndhelikake ing, hidrologi ana sing substrat Amer krungu kita adoh banget. Lan kita asring ora duwe - padha sepi banget.
      1. NordOst16
        NordOst16 7 Oktober 2019 10:16
        +3
        Apike, apa pertambangan selat bakal mbantu? Kaya sing ditindakake Inggris ing jamane - kapal permukaan liwat, nanging kapal selam wis ilang. Nanging mung bedane yaiku mateni tambang ing dalan sing sempit (utawa ngudhunake) nalika ngliwati kapal selam nuklir lan ngunggahake sawise ngliwati. Lan nalika ngliwati, kapal pengiring bakal aktif nggarap GAS. Jarak ing kana GAK cilik lan relatif lawas kudu nemokake kapal selam mungsuh kanthi kemungkinan dhuwur.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 11:13
          +6
          Pertambangan bakal mbantu. Nanging sampeyan kudu nglamar dumadakan. Ora ing wektu tentrem.
          1. NordOst16
            NordOst16 7 Oktober 2019 14:20
            +1
            Lan kenapa ora bisa nyetel lapangan sadurunge lan nutup selat utawa nggawe lapangan ranjau kanthi cara sing mung bisa dilewati kapal permukaan.
            1. timokhin-aa
              7 Oktober 2019 14:36
              +4
              Amarga mungsuh bakal adaptasi taktik lan siyap kanggo tambang. Saiki kita duwe siji kesempatan sing lemah. Amerika wis dadi tuan rumah ing pesisir kita meh 60 taun lan sajrone wektu iki dheweke wis ngembangake pola tumindak.

              Ana cilik banget kasempatan kanggo nyekel wong-wong mau nindakake iki. Nanging yen sampeyan miwiti kanggo sumorot kertu trump ing advance, banjur ora bakal teka saka iku.
              1. NordOst16
                NordOst16 8 Oktober 2019 07:23
                0
                Sing nggumunake, apa tekad target kapal selam nuklir SJSC otomatis saiki, utawa kepiye hydroacoustics njagong ing jaman biyen lan ngrungokake segara?
                Sayange ora ana informasi sing kasedhiya kanggo umum sing bisa ditemtokake manawa HAC anyar, sing dipasang ing awu lan bolongan, cocog karo karakteristik sing dipasang ing kapal selam nuklir Amerika, Prancis lan Inggris.
                Sampeyan nulis manawa kapal selam nuklir kita gedhe banget, aku ora ngerti akeh babagan efek pamindahan ing visibilitas kapal selam nuklir, nanging yen sampeyan ndeleng dimensi, kapal Rusia lan Soviet ora luwih gedhe tinimbang kapal Amerika, mula ing ngendi prabédan kuwi ing pamindahan teka saka? Apa dheweke nggawa banyu akeh?
                1. timokhin-aa
                  8 Oktober 2019 11:10
                  +1
                  Sing nggumunake, apa tekad target kapal selam nuklir SJSC otomatis saiki, utawa kepiye hydroacoustics njagong ing jaman biyen lan ngrungokake segara?


                  Analisis komputer babagan spektrum akustik wis suwe saya suwe.

                  Sayange ora ana informasi sing kasedhiya kanggo umum sing bisa ditemtokake manawa HAC anyar, sing dipasang ing awu lan bolongan, cocog karo karakteristik sing dipasang ing kapal selam nuklir Amerika, Prancis lan Inggris.


                  Peralatan hidroakustik dhewe luwih utawa kurang norma. Masalah ana ing pinggiran.

                  Sampeyan nulis manawa kapal selam nuklir kita gedhe banget, aku ora ngerti babagan efek pamindahan ing visibilitas kapal selam nuklir, nanging yen sampeyan ndeleng dimensi, kapal Rusia lan Soviet ora luwih gedhe tinimbang kapal Amerika.


                  Malah luwih akeh.
                  1. NordOst16
                    NordOst16 8 Oktober 2019 13:35
                    0
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Peralatan hidroakustik dhewe luwih utawa kurang norma. Masalah ana ing pinggiran.

                    Sing. ing electronics lan algoritma Processing apa peralatan bisa nyekel?

                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Malah luwih akeh.

                    Aku wonder kok ana prabédan kuwi. Ing teori, kabeh ora bisa direset menyang skema rong kasus. Mbokmenawa para kapitalis duwe peralatan sing luwih kompak lan efisien.

                    Dadi aku maca sethithik babagan cara kanggo ndeteksi kapal selam. Lan ndeleng gelombang ngadeg tartamtu kanthi radar, lan nyebarake jaring nganggo hidrofon, lan goleki kapal selam ing sadawane jalur teal, umume, ana perasaan manawa kapal selam kudu dikurangi dadi 3-5 ewu ton pamindahan (karo nyuda amunisi kanthi rega sing padha saben prau), utawa malah ninggalake amarga kapal permukaan, ditambah karo operator pesawat, bisa luwih migunani.
                    Siji entuk perasaan yen apl dadi klub sing larang kanggo mungsuh sing ora maju.
                    1. timokhin-aa
                      8 Oktober 2019 15:25
                      +3
                      Sing. ing electronics lan algoritma Processing apa peralatan bisa nyekel?


                      Ya.

                      Aku wonder kok ana prabédan kuwi. Ing teori, kabeh ora bisa direset menyang skema rong kasus. Mbokmenawa para kapitalis duwe peralatan sing luwih kompak lan efisien.


                      Mung dheweke njupuk pemecahan masalah kanthi serius, ngembangake metode, nyiyapake eksperimen, nyoba perkara anyar. Ora ana fantasi.

                      Contone, dheweke duwe papan akustik kanggo kapal selam - dermaga semi-submerged karo mikropon, padha ngrungokake swara saka prau ing kono lan ngilangi. Dheweke duwe pengerjaan logam sing luwih apik, ngimbangi bagean rotasi kanthi luwih tepat lan ngolah pasangan geser ing mekanisme kanggo ngrampungake permukaan sing luwih apik tinimbang kita. Dheweke luwih konsisten ing riset, contone, ing negara kita, nganti taun 80-an, ora ana sing peduli babagan bentuk lapangan akustik kapal selam, lan langsung diukur, sanalika ana masalah pertempuran ing banyu, lsp. .
                      Kita uga bisa ngukur, kanggo sapa lan apa, nanging kita ora ngukur.

                      Tegese, dheweke mung KERJA LEBIH BAIK lan mung kuwi. Ora ana rahasia liyane.

                      Dadi aku maca sethithik babagan cara kanggo ndeteksi kapal selam. Lan ndeleng gelombang ngadeg tartamtu kanthi radar, lan nyebarake jaring nganggo hidrofon, lan goleki kapal selam ing sadawane jalur teal, umume, ana perasaan manawa kapal selam kudu dikurangi dadi 3-5 ewu ton pamindahan (karo nyuda amunisi kanthi rega sing meh padha saben prau),


                      Kajaba rega - kabeh bener, pancen. Wong Prancis wis teka iki. Lan rega bisa dikurangi kanthi pendekatan iki.

                      Siji entuk perasaan yen apl dadi klub sing larang kanggo mungsuh sing ora maju.


                      Penemuan misil radar lan anti-pesawat ora nyebabake ilang pesawat, mung owah-owahan penerbangan. Kapal selam saiki ing wektu sing padha, iku kabeh. Mung perlu dimangerteni lan digatekake.
                      1. NordOst16
                        NordOst16 8 Oktober 2019 17:38
                        0
                        Hmm, ing elektronik, kita ora bakal nyekel Amerika utawa kita bakal bisa duwe daya komputasi sing padha karo CICS kanthi ukuran sing luwih gedhe.

                        Ngapikake teknologi produksi bener, nanging mbangun stands anyar kanggo nguji peralatan kanthi kapisah lan minangka perakitan, banjur kabeh prau - operasi kasebut mbutuhake dhuwit lan wektu sing akeh. Aku malah ora bisa mbayangno carane Federasi Rusia karo budget bisa saged. Sampeyan kudu ngganti kabeh syarat kanggo produsen peralatan, lan pabrikan dhewe kudu nandur modal akeh kanggo ngganti proses teknologi lan mbangun bangku tes anyar. Pranyata kabeh kudu diuripake. Secara pribadi, aku ora percaya yen kita bakal bisa nguwasani.

                        Lan kanggo ukuran - ternyata, miturut conto Amerika lan Inggris, pamindahan kapal selam nuklir kudu ing tingkat 7-8 ewu ton. Kayane kita duwe prau kanthi pamindahan - kaya barracuda
            2. Polinom
              Polinom 10 Oktober 2019 10:39
              -2
              Sing, kanggo nutup selat internasional karo tambang? Apik banget. belay
      2. mik193
        mik193 7 Oktober 2019 12:09
        +6
        Sugeng siang, Alexander. Kaping pisanan, matur nuwun kanggo artikel sing dianyari. Ayo kula ngomong sawetara tembung babagan swara lan hidrologi. Hidrologi kerjane padha ing loro arah. Dheweke njupuk posisi sing paling apik - sampeyan krungu luwih akeh utawa ndhelikake luwih apik. Nanging babagan swara kapal selam kita lan mungsuh - iki pancene titik perih sing wis suwe. Lan adoh saka biola pungkasan iki diputer dening ilmu lan industri kita. Proyèk dikembangaké lan di-push ing kuwi mung ono gunane kanggo produksi. Modernisasi kapal sing mlebu layanan praktis ora ditindakake. Inter-travel ndandani - utamané dening kru. Lan suwene suwene kapal kasebut "sadar" sawise ndandani pabrik? Lan pangiriman pesenan sing misuwur ing Enggal supaya tanduran kasebut entuk bonus? Lan saiki, piye wae, prau sing didandani lan ora dimodernisasi metu menyang segara lan nyoba nglawan mungsuh sing cukup modern. Kanthi asil alami.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 12:19
          +5
          Dheweke njupuk posisi sing paling apik - sampeyan krungu luwih akeh utawa ndhelikake luwih apik.


          Ana nuansa ing kene.

          Amerika, contone, nyilem menyang jeru kanggo krungu ing sawetara PZK segara jero apa mengkono atusan kilometer watara. Menapa malih, wiwit awal eighties, iku wis digunakake ora kanggo ngrungokake kisaran karo akustik, nanging kanggo njelasno spektrum, kang kita teka ing akeh mengko.
          Lan ing kene ora mung gangguan sing luwih murah sing bisa digunakake kanggo kita, nanging uga, contone, CC bisa luwih apik nalika nindakake tugas analisis spektrum.

          Sing, titik ora mung sing lagi sepi, nanging uga sing nyekel pratandha saka gangguan submarine lan discretes saka kadohan luwih saka kita apa, lan ing tingkat iso dibandhingke saka peralatan akustik dhewe.

          Kajaba iku, dheweke luwih ngerti babagan hidroakustik - contone, dheweke sinau babagan bentuk lapangan akustik PLA ing dekade pisanan sawise munculé Nautilus. Lan kita ana ing wolung puluhan.

          Padha masak luwih apik, iku kabeh. Iki carane kapal selam bisa dideteksi karo GAK kita. Minangka salah siji hydroacoustician ngandika bab Sturgeon - "a well-de-noised RTM." Tingkat kasebut bisa dibandhingke, nanging ing ngendi kita ngethok kuping, dheweke ngaso lan nyepetake teknik kasebut kanthi maksimal.

          Aku setuju karo liyane, utamané iki.
          Proyèk dikembangaké lan di-push ing kuwi mung ono gunane kanggo produksi.
          1. mik193
            mik193 7 Oktober 2019 12:39
            +7
            Ya, aku setuju banget karo sampeyan. Aku mung mratelakake awakku rada kasar. Ya, mungsuh nggunakake analisis spektral gangguan lan telusuran kanthi komponen diskrit. Dheweke wiwit nguji HAS karo GPBA ing awal 70s. Lan malah batesan swara nol kanggo petungan beda ing wiwitan. We diitung saka batesan pangrungon saka kuping 2x10-5 Pa ing 1000 Hz, lan mungsuh saka 1x10-6 Pa. Mulane, gagal ing hydroacoustics.
            Inggih, babagan GAK kita. Sampeyan uga kudu ngowahi. Ing agêng-90s, padha menyang BS, gadhah MGK-100 ing Papan. Aku ora mikir ana pitakonan.
  5. roket757
    roket757 7 Oktober 2019 08:22
    -1
    Kanggo ngrembug, sampeyan kudu ngerti. Sapa ngerti, dheweke meneng ... rahasia - p.
    Ayo ngrembug asumsi, fakta individu lan akeh ramalan.
    Apa sing bakal kita entuk minangka asil?
  6. tihonmarine
    tihonmarine 7 Oktober 2019 08:22
    +5
    Artikel kasebut kompeten banget, matur nuwun kanggo penulis. Lan nyebabake akeh kuatir
    Armada kasebut mung ora siap kanggo nindakake, ora sacara psikologis, utawa materi, utawa organisasi. Dadi, contone, ora cukup aviation kanggo ndhukung kampanye militèr kuwi, lan siji sing ana wis banget outdated. Armada piyambak punika bawahan ing distrik militèr, lan bakal angel banget kanggo nerangake marang jenderal tanah sing luwih mbebayani ing cedhak pesisir dhewe tinimbang ing panggonan sing adoh ing samodra. Staf komandhan Angkatan Laut wis biasa nindakake apa sing ditindakake (sanajan swara sing njaluk bali menyang segara ing armada keprungu, lan dhuwur banget). Ana uga pitakonan babagan kapal selam.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:12
      +2
      Lan nyebabake akeh kuatir


      Mulane ditulis.
  7. Avior
    Avior 7 Oktober 2019 08:45
    +4
    Ing kahanan dominasi armada AS ing segara, iku logis kanggo wong-wong mau nggunakake serangan disarming pisanan kanggo wong-wong mau kanggo nggunakake tliti dhuwur medium-range rudal balistik saka jinis Pershing karo warheads nuklir taktis, utamané saka kapal selam nuklir. Saiki, senjata kasebut ora diwatesi karo perjanjian apa wae. Trump ngarep-arep nyakup hulu ledak taktis lan misil jarak menengah ing perjanjian pasca-START kanggo mbatesi senjata nuklir, nanging kemungkinan kedadeyan kasebut sithik banget. Ana kamungkinan yen Amerika yakin yen persetujuan kasebut ora mungkin, dheweke bakal ngetutake dalan sing dakgambarake.
    Yaiku, kudu ana kapal selam nuklir sing kurang swara adhedhasar Virginia, umpamane, bisa tekan pesisir Rusia kanthi cedhak -
    Baltik, Segara Ireng, Lor, Okhotsk lan liya-liyane, lan ngirim serangan kejutan disarming pisanan ing silo ICBM, komplek seluler, pengebom, kapal selam nuklir, fasilitas panyimpenan nuklir, kepemimpinan lan pengambilan keputusan lan pusat kontrol pertempuran.
    Kisaran rudal balistik 5.5 ewu kilometer cukup kanggo iki, akeh prau kasebut ora dibutuhake - rudal balistik jarak menengah sing ukurane luwih cilik tinimbang ICBM, lan bisa diselehake sanajan ing kapal selam nuklir cilik kanthi jumlah sing cukup. , misil dhuwur-dhuwur ora mbutuhake konsumsi amunisi sing akeh kanggo target titik.
    Ora kaya peluncur adhedhasar lemah, persiapan kanggo ngluncurake rudal saka kapal selam nuklir bisa ditindakake kanthi rahasia lan cepet, wektu penerbangan SD BR luwih sithik tinimbang BR kapal selam konvensional.
    Lan ing wektu sing padha ngirim ultimatum marang mungsuh - yen sampeyan nyoba mbales karo sisa-sisa arsenal nuklir, pasukan strategis bakal nyerang kutha lan populasi.
    Bener, nalika Amerika nyetel Pershings, padha nyoba kanggo nindakake kaya sing.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:12
      +3
      Ing kahanan dominasi armada AS ing segara, iku logis kanggo wong-wong mau nggunakake serangan disarming pisanan kanggo wong-wong mau kanggo nggunakake tliti dhuwur medium-range rudal balistik saka jinis Pershing karo warheads nuklir taktis, utamané saka kapal selam nuklir.


      Lha iki uga teknise ora adoh, ning sak liyane kok repot-repot karo kebon nek ana SLBM? Iku rasionalis-pragmatist, gagasan kanggo nggawa roket anyar kanggo tugas sing bisa dileksanakake dening wong-wong sing kasedhiya ing kono bisa uga ora nemokake dhukungan.

      Yaiku, kudu ana kapal selam nuklir sing kurang swara adhedhasar Virginia, umpamane, bisa tekan pesisir Rusia kanthi cedhak -


      "Wan wadon" anyar duwe UVP, dheweke ora butuh apa-apa "ing pangkalan", mung butuh roket lan kabeh. Nanging maneh, ora ana gunane. Padha bisa rampung karo SLBMs, lan malah siluman penyebaran prajurit ing Ohio luwih, kita felt wong dening udder kaping pirang-pirang ing sajarah, ora ana porter, kita mung ora bakal krungu. Virginia luwih angel.

      Lan ing wektu sing padha ngirim ultimatum marang mungsuh - yen sampeyan nyoba mbales karo sisa-sisa arsenal nuklir, pasukan strategis bakal nyerang kutha lan populasi.
      Bener, nalika Amerika nyetel Pershings, padha nyoba kanggo nindakake kaya sing.


      Iku "kabeh mau" malah sadurunge "Pershings".
      1. Vadmir
        Vadmir 7 Oktober 2019 17:20
        +1
        Ing bab sing padha bisa rampung karo SLBMs, lan malah siluman penyebaran prajurit ing Ohio luwih
        Nanging kudu dipikirake manawa Ohio, paling ora saiki, ana ing START-3 lan jumlahe diwatesi tanpa kemungkinan nambah.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 18:58
          +2
          Ing kana, prakiraan kerugian saka salvo lengkap yaiku 100-130 yuta wong, yen serangan kasebut ana ing populasi. Where liya kanggo tuwuh mau? Ing patroli ing wektu tentrem, 4 SSBN, 20 rudal saben, yaiku 80 rudal. Ana 6-10 blok ing kana.

          Plus MBR.

          Sampeyan ora butuh apa-apa. Kabeh iku.
          1. Polinom
            Polinom 10 Oktober 2019 10:58
            0
            Alexander..Inggih, yo... am
            Pira rudal ing Ohio? Lan pamblokiran?
            Saka VIKI- "Amarga watesan ing perjanjian START-2, udakara 400 hulu ledak W87 lan 1700 hulu ledak W76 sing waspada (6-8 warheads ing saben rudal). Warhead W76 sing isih ana wis dicopot saka rudal lan ana ing panyimpenan. "... Ing taun 2000, amarga perlu kanggo nambah umur layanan, Program Ekstensi Urip (LEP) diwiwiti. Warheads sing ditingkatake miturut program iki bakal nampa sebutan W76-1, lan warheads - Mk-4a. Batch pisanan saka W76- 1/Mk-4a ditampa dening Angkatan Laut AS ing 2009.
            Sampeyan mbingungake konsep Warhead, Warhead lan Fuse.
            "Warhead W76-2 iku versi suda saka warhead W76, kang diprodhuksi ing 70-80s saka abad pungkasan. Mulane, tes nuklir skala penuh saka hulu ledak anyar ora ditindakake.
            W76-2 bakal mlebu layanan ing September 2019. Warheads iki bakal dipasang ing Trident II (D5) misil balistik strategis antarbenua, sing dilengkapi karo kapal selam nuklir strategis kelas Ohio.
            W76-2 bakal dipasang ing sawetara rudal balistik antarbenua sing winates. Ing wektu sing padha, jumlah warheads ora dibeberke.
            Daya Warhead - babagan 5-6 kiloton. Kanggo comparison: daya saka "ibu" Warhead W76 punika kiloton 100. Dimensi lan bobot saka W76-2 ora dingerteni.

            Ing foto sing sampeyan duwe ing artikel, ora pamblokiran. Iki minangka sekring.
            1. timokhin-aa
              10 Oktober 2019 11:51
              0
              Sial, 24)) Nanging luwih elek.

              START-2 ora bisa, ora bakal ana START-3 uga, kita kudu ngetung maksimal. Babagan pangurangan daya - uga ing urat saka jotosan pisanan. Kanggo deterrence, nyuda daya iku ala, kanggo serangan counterforce pisanan iku normal, iku ngijini sampeyan kanggo menang perang ing biaya luwih murah yen serangan pisanan.
              1. Polinom
                Polinom 10 Oktober 2019 12:28
                -1
                Banjur gagasan yen Amerika nindakake pembantaian ora bisa ditindakake.
                Daya kurang tegese akurasi dhuwur. Mbusak senjata. Iku ora mung Balancer bodho ngetung carane akeh yuta ing USA "Poseidon" bakal ngrusak. Lan kasunyatan manawa infeksi nuklir iki bakal entuk kabeh wong, dheweke ora mikir babagan iki.
                1. Vadim237
                  Vadim237 10 Oktober 2019 18:19
                  +2
                  Umume infeksi iki bakal tetep ing endi jeblugan kedadeyan. Kanthi bledosan lemah siji megaton
                  Rong jam sawise bledosan - wates adoh saka panyebaran zona infèksi arang banget mbebayani kanthi jembaré kira-kira. 10 km ing sadawane sumbu gerakan awan kanthi angin ing stratosfer ~25–100 km/jam. Tingkat radiasi ing wates njaba sajrone 1 jam sawise bledosan yaiku 8 Gy / h, sawise 10 jam 0,5 Gy / h; dosis radiasi ing wates njaba sajrone wektu bosok lengkap ing tengah zona 70-100 Gy, ing wates njaba 40 Gy - setahun sawise bledosan, area wilayah ing sacedhake situs bledosan , ora cocog kanggo urip kanthi dosis 0,02 Gy saben taun 15 km²; area wilayah sing mbebayani kanggo tetep dawa kanthi dosis 000 Gy saben taun yaiku 1 km² - kabeh iki bisa dikalikan karo kabeh megatonnage Rusia lan Amerika Serikat lan entuk zona sing ora cocog kanggo urip. , ana sing ngitung yen bledosan kabeh arsenal Rusia lan Amerika Serikat bakal ngeculake 130 yuta ton CO38 - iki wis ujar manawa ora bakal ana mangsa nuklir, amarga karbon dioksida minangka "akumulator" efek omah kaca sing apik banget.
                  1. ccsr
                    ccsr 10 Oktober 2019 19:14
                    +1
                    Kutipan: Vadim237
                    , ana sing ngitung yen bledosan kabeh arsenal Rusia lan Amerika Serikat bakal ngeculake 38 yuta ton CO2 - iki wis ujar manawa ora bakal ana mangsa nuklir, amarga karbon dioksida minangka "akumulator" efek omah kaca sing apik banget.

                    Iki minangka pratelan sing ora bisa dipercaya, yen mung amarga ora nyata, lan sing paling penting, akibat sekunder saka serangan nuklir kanggo populasi ora dianggep:
                    Saiki wis dingerteni manawa kumelun saka kobongan lenga Kuwait mung mengaruhi pola cuaca ing Teluk Persia lan wilayah sekitar sajrone periode kobongan geni ing taun 1991, kanthi angin asap atmosfer sing luwih murah ing sisih wétan Semenanjung Arab, lan liya-liyane. kutha, kaya Dhahran lan Riyadh, lan negara kaya Bahrain ngalami dina karo kumelun kapenuhan langit lan karbon ireng rainout / tiba.
                    Mangkono, efek langsung saka sabotase arson yaiku penurunan kualitas udara regional sing dramatis, nyebabake masalah pernapasan kanggo akeh warga Kuwait lan negara tetangga.

                    Artikel terjemahan:
                    https://ru.qwertyu.wiki/wiki/Kuwaiti_Oil_Fires
                    1. Vadim237
                      Vadim237 11 Oktober 2019 00:16
                      0
                      Aku ngomong bab bledosan atom, lan sampeyan ngomong bab geni ing Teluk Persia.
                      1. ccsr
                        ccsr 11 Oktober 2019 09:56
                        +1
                        Kutipan: Vadim237
                        Aku ngomong bab bledosan atom, lan sampeyan ngomong bab geni ing Teluk Persia.

                        Dadi bledosan nuklir bakal dibarengi karo kobongan global, sing bakal nyebabake polusi atmosfer, tegese energi surya ora bakal tekan lumahing bumi. Saka ngendi asale saka efek omah kaca?
                      2. isih
                        isih 11 Oktober 2019 11:15
                        -2
                        Kutipan saka ccsr
                        Kutipan: Vadim237
                        Aku ngomong bab bledosan atom, lan sampeyan ngomong bab geni ing Teluk Persia.

                        Dadi bledosan nuklir bakal dibarengi karo kobongan global, sing bakal nyebabake polusi atmosfer, tegese energi surya ora bakal tekan lumahing bumi. Saka ngendi asale saka efek omah kaca?

                        Efek omah kaca minangka misconception. Mayuta-yuta ton jelaga radioaktif amarga geni bakal mlebu ing atmosfer lan nyebar ing saindenging jagad, sawetara bakal tiba ing bentuk udan, ngrusak lemah, lan sawetara bakal mandheg nganti pirang-pirang taun, ilang minimal radiasi ultraviolet, suhu bakal mudhun. , bakal ana udan sing kurang, bagean penting saka tanduran bakal mati, wiwit keluwen lan kadhemen.

                        Aku uga pengin menehi komentar babagan artikel kasebut ....

                        Umumé, gagasan iki kanggo ngrusak shpu lan pgrk ing bentuk serangan global sing cepet kilat kanthi blok daya rendah minangka utopia murni, padha dilindhungi kanthi apik, lan kekuwatan sing signifikan uga utopia amarga radioaktif sing abot. kontaminasi. Atmosfer banget seluler lan bisa mindhah awan radioaktif ing jarak sing adoh lan ngrusak tanduran, padang rumput, badan banyu, lsp. , uga wilayah sing ndadekake dheweke ora bisa dienggoni. Apa Amerika njupuk piyambak ing sikil? Iki mung bisa ditindakake ing sawetara kahanan khusus, tiba saka meteorit gedhe ing mburi Amerika Serikat utawa zona pesisir, contone, jeblugan supervolcano, nyuda lengkap lan devaluasi dening pesenan dolar, diiringi unprecedented. ambruk ekonomi AS, lan kemungkinan iki ing mangsa cedhak saka 30 kanggo 60 taun cenderung nol. Lan serangan kasebut uga ana ing pitakonan "Apa perlu?", Inggih, mung yen sampeyan nyuda kemampuan mungsuh kanggo nyekel wilayah dhewe, lan iki nerangake akeh. Lan kasunyatan manawa senjata nuklir dheweke diasah kanggo nyerang uga bisa diterangake - dheweke duwe kesempatan finansial, nanging ora. Kaunggulan strategis ndhikte doctrine kanggo wong-wong mau, mung yen padha duwe rencana kuwi, lan apa bakal teka ing Handy utawa ora, ora ana sing ngerti, Gusti Allah ngalang-alangi, lan kita ora bakal ngerti.
                      3. ccsr
                        ccsr 11 Oktober 2019 11:43
                        +1
                        Kutipan saka Steels.
                        Efek omah kaca minangka misconception.

                        Aku setuju karo iki - iku penulis liyane sing nggawe percoyo kita bakal ana efek omah kaca.
                        Kutipan saka Steels.
                        Umumé, gagasan ngrusak shpu lan pgrk ing bentuk serangan global sing cepet kilat kanthi blok daya rendah minangka utopia murni,

                        Lan aku setuju karo iki, amarga serangan bledhek kuwi ora bisa ditindakake kanthi senjata modern lan peralatan pengintaian.
                        Kutipan saka Steels.
                        Apa Amerika njupuk piyambak ing sikil?

                        Sanalika dheweke duwe kesempatan kanggo ngusir serangan pembalasan kita, ora dingerteni apa sing bakal ana ing pikirane. Dadi aja salah babagan akal sehat - kanggo wong-wong mau kita isih India, nanging nganggo senjata nuklir.
                        Kutipan saka Steels.
                        Lan kasunyatan manawa senjata nuklir dheweke diasah kanggo nyerang uga bisa diterangake - dheweke duwe kesempatan finansial, nanging ora.

                        Lan ing negara kita, komponen sing nyerang luwih unggul tinimbang sing pertahanan, sanajan kemampuan finansial kita.
                        Kutipan saka Steels.
                        Keunggulan strategis ndhikte doktrin kanggo wong-wong mau, mung ing kasus KHUSUS, dheweke duwe rencana kaya ngono,

                        Kabeh rencana strategis mabur menyang basket liwat wektu, nanging prinsip dominasi ing saindhenging donya tetep gagasan utama kanggo wong-wong mau, lan kabeh doktrin militèr sawise 1945 wis diatur kanggo. Dadi ide sing luwih dhisik, dudu keunggulan strategis sing diciptakake liwat obsesi.
                  2. Polinom
                    Polinom 12 Oktober 2019 12:01
                    -2
                    Inggih, ana nilai-nilai saka 50 nganti 100. Ing "Poseidon". Jeblugan ing segara. Maksudku, liwat arus, rantai panganan bakal tekan sing ngluncurake "Poseidon" iki.
                2. timokhin-aa
                  11 Oktober 2019 11:16
                  0
                  Lan aku ora ujar manawa dheweke lagi nyiapake pembantaian. Lagi nyiapake jotosan pisanan. Counterforce. Yen padha nyiapake pembantaian, aku ora bakal keganggu.
                  Pembantaian lagi disiapake dening wong-wong sing ora bakal nyerang dhisik.

                  Senajan yen sampeyan pracaya marang apa sing dakwaca, sawise serangan counterforce sing sukses, mungsuh kudu dipeksa manut kanthi ancaman pembantaian nalika serangan sabanjure, nanging iki crita liyane.
                  1. isih
                    isih 11 Oktober 2019 17:58
                    -2
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Lan aku ora ujar manawa dheweke lagi nyiapake pembantaian. Lagi nyiapake jotosan pisanan. Counterforce. Yen padha nyiapake pembantaian, aku ora bakal keganggu.
                    Pembantaian lagi disiapake dening wong-wong sing ora bakal nyerang dhisik.

                    Senajan yen sampeyan pracaya marang apa sing dakwaca, sawise serangan counterforce sing sukses, mungsuh kudu dipeksa manut kanthi ancaman pembantaian nalika serangan sabanjure, nanging iki crita liyane.


                    Aku seneng maca artikel sampeyan, mesthi ngemot akeh informasi sing migunani lan menehi jawaban kanggo akeh tantangan.

                    Ing kene dheweke ngucapake panemu yen kabeh ditindakake kanggo dominasi total ing jagad iki.
                    Nanging apik kanggo dominasi ing donya sing resik, sugih, nyembah pedhet emas, nambah konsumsi, lambang kapitalisme. Lan anggere ana risiko nampa karusakan sing ora bisa ditampa minangka imbalan sing bisa nyebabake dominasi, ora ana serangan counterforce sing bakal ditindakake. Lan karusakan ora biso ditompo ora mung, lan ora dadi luwih minangka siji utawa loro megatons sing trocoh kanggo kutha-kutha utama US, minangka jalaran saka serangan counterforce - kebingungan, lam, soaring prices kanggo sumber energi, pangan lan emas, fallout radioaktif saindhenging Eurasia sawise. serangan ing silo lan pgrk, mundhut pasar dodolan, gagal panen, nglanggar logistik, etc. lan, ing Kajaba iku, aggravation cetha saka konflik regional ing saindhenging donya, kabeh iki bakal neutralize keuntungan saka nyerah saka pimpinan militer-politik Rusia kang posisi. Luwih gampang, luwih murah lan luwih rasional kanggo goyangake Rusia saka njero, utamane amarga elit ... bosok, bosok ing jero (s). Iku luwih kamungkinan sing wayahe kuwi bakal teka saka nalika negara bisa counter-meksa karo impunity.
                    1. timokhin-aa
                      11 Oktober 2019 19:20
                      +1
                      Luwih gampang, luwih murah lan luwih rasional kanggo goyangake Rusia saka njero, utamane amarga elit ... bosok, bosok ing jero (s)


                      Inggih, sing padha panginten ... lan banjur miwiti, minangka padha ngomong. saiki wadyabala saka Siria bakal dibuwang. Putin bocor apa sing diarani.
                      1. isih
                        isih 11 Oktober 2019 20:08
                        -2
                        Kutipan Volodin sawetara taun kepungkur banget mbukak, kanthi cara, apa ambegan elit, supaya bisa ngomong ... Ana Putin, ana Rusia, ora ana Putin, ora ana Rusia (s) ... elinga ukara iki
                      2. timokhin-aa
                        11 Oktober 2019 21:05
                        0
                        Nah, ana wayahe kaya ngono, ya. Ing tangan liyane, iku ora kamungkinan sing rampung piyambak. Ayo ngenteni.
                  2. Polinom
                    Polinom 12 Oktober 2019 12:06
                    -2
                    Dadi sampeyan nulis babagan penaklukan Wild West, psikologi Amerika, serangan ing kutha.
                    Lan tegese padha nyuda daya kanthi nambah akurasi.
                    Miturut cara, iku menarik kanggo sinau babagan penaklukan Siberia dening Yermak padha lan liyane. Amerika Rusia lan Alaska.
                    1. timokhin-aa
                      12 Oktober 2019 19:48
                      +1
                      Dadi sampeyan nulis babagan penaklukan Wild West, psikologi Amerika, serangan ing kutha.


                      Ya, nanging aku ora nulis babagan kasunyatan manawa dheweke duwe tujuan kanggo ngrusak kabeh wong Jepang. Mung cara perang kasebut ngidini serangan sing disengaja marang warga sipil, lan dheweke ora bakal mikir babagan topik iki.

                      Kita, karo kabeh kecoak sing wis ana, duwe sikap sing beda karo masalah kasebut - cukup mung kanggo nyatakake kemungkinan Rusia nglakokake serangan pertama ing Amerika Serikat, sampeyan bakal krungu akeh babagan sampeyan dhewe ...

                      Babagan carane Rusia perang ing Chukotka lan Alaska (lan, contone, ing Kaukasus - sing ngendi timah, Shelekhov tau ngimpi). Kita isin karo kaca sejarah iki, dheweke bangga. Kabeh bakal apik, wis dangu kepungkur, wektu iku alam bébas, nanging iki mengaruhi nggawe keputusan. Sing aku nulis babagan. Ora Amerika iku ala. Aku ora peduli yen dheweke ala utawa ora, aku kepengin weruh apa paradigma moral sing dominan ing masyarakate bisa dadi penghalang kanggo nyerang kita.

                      Nalika iku dadi metu sing en masse iku ora kasunyatan, supaya ngomong. Sanajan ana lan ana nuansa, umume, siji ora bisa ngarep-arep iki ing kasus Amerika.
      2. Avior
        Avior 7 Oktober 2019 20:18
        0
        Kita ngomong babagan, contone, nggawe kapal selam nuklir adhedhasar Virginia khusus kanggo serangan rudal balistik jarak menengah.
        Rudal balistik jarak menengah, ora kaya SLBM sing saiki digunakake, duwe dimensi sing luwih cilik lan wektu penerbangan sing luwih cendhek, amarga siluman lan dimensi kapal selam nuklir cilik bakal bisa nyedhaki pesisir kanthi cedhak.
        Kanggo serangan dadakan, iki luwih trep tinimbang peluncur darat.
  8. roket757
    roket757 7 Oktober 2019 10:45
    +1
    Dina iki, ora ana sing duwe kesempatan kanggo nindakake pukulan sing ora dijawab ....
    Bisa dianggep nganti saiki, nanging sisih liya ora ngenteni iki, nanging wis digunakake supaya iki ora bakal kelakon.
    Iki masalah militèr....sisih politik, bab tekad paugeran nganggo cara sing ala, ora ana gunane kanggo ngrembug, amarga sapa ngerti apa sing dipikirake. Tebakan mantap.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:07
      +4
      Dina iki, ora ana sing duwe kesempatan kanggo nindakake pukulan sing ora dijawab ....
      Bisa dianggep nalika


      BYE. Tembung kunci yaiku WHILE.

      nanging sisih ngelawan iki durung nunggu, nanging digunakake supaya iki ora bakal kelakon.


      Inggih, punika pitakonan. Pasukan Rudal Strategis kerja, ya. Nanging padha diwatesi kanggo apa sing kadhaptar ing artikel.

      Armada kerja ing arah sing salah lan aneh, sanajan ana (lan) admiral sing ngerti apa.
      1. roket757
        roket757 7 Oktober 2019 11:21
        0
        Kutipan saka: timokhin-aa
        winates kanggo apa sing kadhaptar ing artikel

        Kutipan saka: timokhin-aa
        Armada makarya ing arah salah lan piye wae aneh

        Sampeyan kudu tenan ing TOPIK! Aku ora pengin guess, lan rejeki kudu dirungokake kanthi teliti!
        Kanggo kita, mantan, pengalaman iku sethitik bantuan, amarga akeh, yen ora kabeh, wis diganti.
        Kita mung gumantung ing waras saka ndhuwur lan katon sethitik ing informasi saka open source .... yen miturut profil, carane bisa ditaksir, amarga prinsip wis ora diganti akeh, lan yen kepungkur, apa padha. diajarke, ana misunderstandings lengkap.
        Nganti saiki, sampeyan bisa ngerti manawa ora ana sing anyar sing ditemokake! Ngapikake apa sing durung ditindakake, amarga alasan teknologi ....
        Jaminan saka ndhuwur, babagan prestasi super duper, ing prinsip sing ora dingerteni / ora digunakake sadurunge desa, meh kaya dongeng / kartun. Sanalika kita ngomong, kita bakal ngrembug.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 11:26
          +3
          Kanggo kita, mantan, pengalaman iku sethitik bantuan, amarga akeh, yen ora kabeh, wis diganti.


          Ana prekara sing ora owah.

          lan sitik-sitik katrangan saka open source....yen miturut profile, kepiye carane bisa ditaksir, amarga prinsip ora owah akeh, lan yen kepungkur, apa sing diwulangake, ana salah paham lengkap.
          Nganti saiki, sampeyan bisa ngerti manawa ora ana sing anyar sing ditemokake!


          Lan yen ora sethitik, nanging rumiyin njaluk menyang pitakonan, banjur soko dadi katon, lan ya, soko anyar rampung dipun ginakaken, mung Sejatine ora karo kita.
          1. roket757
            roket757 7 Oktober 2019 11:33
            -1
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Lan yen ora sethitik, nanging rumiyin njaluk menyang pitakonan, banjur soko dadi katon

            Miturut sumber terbuka, miturut ndhuwur, miturut prinsip? Kanggo bidang militer, iki ora cukup ... sampeyan bisa kanthi gampang kesasar tanpa nggawe kesalahan dhasar.
            Kutipan saka: timokhin-aa
            soko anyar cukup dipun ginakaken, mung Sejatine ora karo kita.

            Lan apa kita ora duwe, kaya iki, apa bakal rampung ... dhasar anyar.
            Pitakonan yaiku kepiye, kita ora nindakake, amarga kita ora bisa utawa ora nganggep perlu. Ana bedane.
            Ana pilihan liyane ... padha ora menehi dhuwit kanggo ... padha squeezed ing cendhak.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 7 Oktober 2019 16:24
      0
      Kutipan saka roket757
      Dina iki, ora ana sing duwe kesempatan kanggo nindakake jotosan sing ora dijawab.

      Ana kemungkinan utawa ora ana kemungkinan, nanging peradaban lan kamanungsan bakal rampung.
      1. roket757
        roket757 7 Oktober 2019 17:10
        0
        Dadi luwih becik ora ngira. Boom kasebut adhedhasar akal sehat, ing rasa ngreksa dhiri lan nindakake, nguatake tekad kita ora mung nganggo tembung, nanging kanthi argumentasi sing kuat lan ing kabeh.
  9. bk0010
    bk0010 7 Oktober 2019 11:03
    +3
    MULAI wis rampung rauh, iku perlu kanggo nambah jumlah biaya dening 10 kaping (iki bakal katelu saka apa ana ing Brezhnev), nggawe Komplek mobile anyar kaya Courier, nanging supaya Vanguard (ya, siji- tumuju) bisa nindakake lan dilebokake ing saben ArBr, uga nggawe tanker, tank, lan sapiturute visual mbaleni Komplek (larang, nanging bakal ngijini sampeyan kanggo wêdakakêna otak mungsuh lan bakal dadi cadangan kanggo njaga kesiapan. kompleks nyata). Kesel nglacak. Nggawe heads multi-program, supaya sampeyan bisa pre-set obyek kanggo macem-macem skenario lan milih karo gulung cepet saka bangkekan.
    Tugas ngontrol bastion kudu dipasrahake menyang pesisir: tugas kasebut wis suwe banget, lan kapal digawe alon-alon. Nyebarake jaringan kontrol stasioner, kenek target dideteksi saka dharat (ana dana durung, nanging aku iku nyata apa ing basis Kaliber) lan saka udhara.
  10. sinar utama
    sinar utama 7 Oktober 2019 11:21
    +2
    Artikel sing apik kanthi argumentasi non-linear sing menarik. Nanging sethitik karo bias siji-sisi menyang Angkatan Laut. Iku bakal menarik kanggo ndeleng luwih lengkap analisis interaksi teoritis saka macem-macem jinis pasukan ing support saka Angkatan Laut. Ana sawetara sing disebutake ing artikel kasebut, nanging ora kaya ringkesan babagan taktik otonomi Angkatan Laut. Lan luwih ...

    PGRKs sing wis ninggalake area posisi, utawa kamuflase ing kono, isih kudu dideteksi ... tugas kanggo "ngajari" komputer militer kanggo ngenali anomali ing foto satelit sing bisa nuduhake anané peluncur camouflaged ing lemah.

    Bubar, ing artikel babagan VO, cara kamuflase dianggep, kalebu karo PGRK kembung, ora bisa dibedakake saka peralatan intelijen elektronik nyata. Ya, lan kanthi kothak sing gampang, kita bisa kanthi manual ngganti lanskap kanthi sistematis, bola-bali, ing saindenging negara supaya mungsuh sing potensial bosen nguri-uri misil.

    lack saka bayangan antarane wong-wong sing nemtokake strategi naval

    Sumelang ... Nalika aku maca artikel sing padha ing VO, aku ora ngerti logika apa sing dibangun ing angkatan bersenjata negara kita. Wong bodho ora bisa lungguh ing kono.

    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:24
      +2
      ora bisa dibedakake saka intelijen elektronik nyata.


      Ora nyata. Yen mungsuh nandur modal paling sethithik ing piranti lunak lan daya komputasi kanggo nganalisa data intelijen satelit, mula ora bakal mandheg. Senajan iku bakal bantuan panginstalan individu kanggo urip jotosan pisanan yen nerangake.

      Lan yen dheweke nandur modal ing satelit dhewe ...
  11. v1er
    v1er 7 Oktober 2019 11:41
    +3
    Ana cara liya kanggo numpes Rusia tanpa senjata nuklir lan kerugian, liwat Gorbachevism. Pengkhianatan para elit, servility menyang panci lan nyerahake kunci menyang apartemen, uga garwane, putri lan properti. Aku mikir yen pukulan utama bakal ditangani ing arah iki. Liwat Internet. Ngapusi populasi, macem-macem agen karismatik sing didhelikake, pengkhianat, elit sing njaga kabeh ing luar negeri, pejabat sing padha. Iku luwih mbebayani. Cara metu mung kanggo ngunggahake taraf urip lan patriotisme, ngembangake ekonomi.

    Dhuwit minangka saraf perang.
    Saka basa Latin: Nervus belli pecunia (nervus belli pecunia).
    Ekspresi kasebut adhedhasar garis pujangga Yunani kuno Bion.

    Telung prakara sing dibutuhake kanggo perang: dhuwit, dhuwit lan dhuwit liyane.
    Miturut penulis Italia Ludovico Guicciardini ing Leisure Hours (1565), iki carane Marshal Gian Jacopo Trivulzio (1448-1518) njawab pitakonan Louis XII, apa preparat sing dibutuhake kanggo nelukake Kadipaten Milan.

    Zbigniew Brzezinki: "Elit" sapa iki, kita utawa sampeyan?
    1. sinar utama
      sinar utama 7 Oktober 2019 11:51
      +5
      Ya, kayane wis ... Kabeh wis didol lan didol maneh, utang negara wis dibayar, aset digabung, industri mati, PPN mundhak, obat-obatan lan pendidikan ana ing pawon, kaya tetanèn.

      Ing tangan siji, negara wis ora dadi kagungane wong. Ing sisih liya, misil anyar ana ing tugas tempur lan Suriah wis dicelupake. Pitakonan apa? Mung kanggo ngedol kayu lan lenga? Jinis bodho.

      1. Vadim237
        Vadim237 10 Oktober 2019 18:22
        -2
        Aku ora ngerti apa jenis industri sampeyan duwe mbengkongaken, miturut asil taun kepungkur, wutah saka produksi industri gunggungipun 4%, iki paling kamungkinan bakal 5%.
        1. sinar utama
          sinar utama 10 Oktober 2019 18:42
          +1
          Nomer apik. Nanging nalika tanduran bantalan, pabrik metalurgi, pabrik mobil ditutup utawa dikurangi, ora menarik banget kanggo ndeleng nomer kasebut. Ya, toko roti lan kafe mbukak ing saindenging kutha. Nanging aku durung krungu yen produksi industri dibukak (kajaba jendhela plastik utawa produksi watu buatan).

          Dadi luwih becik ora duwe nomer, nanging conto tartamtu, luwih apik ing wilayah kasebut. Lan aku ora ngerti apa dhuwur diukur? Jumlah ing bêsik utawa turnover ing mata uang? PPN diunggahake 2% - rega panganan mundhak 15-20%, lan iki nduwe pengaruh positif marang PDB))) Mungkin padha karo produksi industri?

          Nyuwun pangapunten yen aku nyopir badai salju. Sadurunge mripatku, slipways dipotong, bengkel diowahi dadi pusat perbelanjaan ... Aku durung weruh utawa maca proses mbalikke. Aku setuju yen sampeyan ngomong babagan "militer", nanging iki luwih pangecualian.
          1. Vadim237
            Vadim237 11 Oktober 2019 00:13
            -1
            Ing omah, sampeyan ora bakal krungu utawa ndeleng - nanging ing Rusia mbukak saben dina, negara gedhe - produk engineering kanggo taun kepungkur meh 8 triliun rubles, iki bakal luwih.
    2. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 11:55
      +2
      Mantra komunis. Rusia wis suwe dikuwasani dening kelas "non-Marxian" anyar - birokrasi. Lan wong-wong iki kudu ilang. Lan akeh oligarki uga.

      Masalahe yaiku yen kita minangka masyarakat nggawe akeh kesalahan.
    3. Alien Saka
      Alien Saka 17 Oktober 2019 12:06
      -4
      Ora ing alis, nanging ing mripat!!!!!)
  12. Tektor
    Tektor 7 Oktober 2019 12:27
    +3
    Artikel punika ageng +.
    Sing penting banget yaiku EGLESS, sing kudu tekan tingkat kesiapan tempur awal ing 2020.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 12:39
      +3
      Ya, iku bakal.

      Sawetara "nelayan" mbajak "iterasi" pungkasan kanthi trawl nganti ora bisa dipulihake.

      Wis nyoba.
  13. kamulyan1974
    kamulyan1974 7 Oktober 2019 12:33
    +4
    Ora ana sing bakal ngerti apa sepuluh rudal sing mabur utawa satus sepuluh. Apa luwih saka siji wis tegese volley.
    Sawise laporan sing voli dipecat ing Rusia, lan priori bakal paling sethithik 10 rudal, prentah diwenehi kanggo serangan retaliatory. Lan kabeh sing ana bakal mabur, mulane, ora bakal ana perang nuklir sing winates, sanajan bisa ngirim sawetara serangan nuklir taktis ing konflik intensitas rendah. .
    Amerika ngerti iki, dheweke ora bodho. Mung kabeh wong nindakake pakaryan dhewe, ana sing nggawe rencana perang, ana sing nambah peralatan militer, lan ana sing berjuang kanggo perdamaian.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 12:42
      +2
      Kanggo iki, ana tas ransel nuklir, yen ana, lan wong sing ngerti carane nggunakake. Siji utawa loro stasiun radar ora bisa ditindakake, nganti pesen babagan serangan kasebut tekan Moskow, bakal dibajak liwat "flat" ing jarak sing cedhak liwat "jendhela" sing wis dibukak.

      Tim menyang pass bali-teka ora langsung.

      Wong Inggris bakal menehi Tridents kaping pindho kanthi cepet, yen kedadeyan kasebut.
      1. Vadim237
        Vadim237 10 Oktober 2019 18:26
        0
        "Tas ransel nuklir" - "Kepiye carane bisa menyang tlatah Rusia, teleport bebarengan karo wong sing ngerti?
        1. timokhin-aa
          11 Oktober 2019 11:09
          0
          Ya, ing kene Polinom nongkrong ing komentar, dheweke tau nonton cache Seals Angkatan Laut ing wilayah kita. Sajrone layanan.

          Lan uga ana pos diplomatik, supaya ora mbuwang wektu kanggo pemeriksaan lan bea cukai, Amerika malah nggawe bahan bangunan minangka pos diplomatik, 50-100 ton saben paket, ndhelikake iki ing kana.



          ing wadhah insulating - ora masalah malah sapisan.

          Malah ing USSR, CIA kanthi tenang nggulung wadhah kanthi peralatan pengintaian kanthi rel, ora perlu ngomong babagan "saiki".
          1. Vadim237
            Vadim237 11 Oktober 2019 16:07
            0
            Ing Rusia, FSB uga dudu bahan radioaktif sing wuta lan gerakane dipantau. Lan amarga hubungan kita saiki karo Amerika Serikat, siji kudu mikir manawa kabeh surat diplomatik bakal dirusak.
            1. timokhin-aa
              11 Oktober 2019 19:16
              +1
              Surat diplomatik ora bakal diapusi. Lan aja ngetutake kabeh. Luwih becik ora nyoba. Sampeyan kudu njamin invulnerability sing dijamin saka bagean penting saka pasukan nuklir strategis.

              Kuwi cukup.
              1. ccsr
                ccsr 11 Oktober 2019 20:26
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Surat diplomatik ora bakal diapusi. Lan aja ngetutake kabeh. Luwih becik ora nyoba.

                Apa sampeyan tau ndeleng tas koper ing mripatmu? Nduwe watesan babagan ukuran lan bobot properti kasebut amarga kurir diplomatik ing kahanan kritis kudu nggawa. Mesthine, ora ana sing duwe hak mbukak surat diplomatik, nanging pesawat kita nandhang kacilakan, mobil diplomatik ngalami kacilakan, lan faktor manungsa ora bisa diilangi. Dadi ora ngarep-arep yen departemen diplomatik bakal njupuk risiko kanthi ngangkut bahan radioaktif dening kurir diplomatik.
                1. timokhin-aa
                  11 Oktober 2019 21:15
                  0
                  Iki mung conto saka salah siji opsi.

                  Ing kasus nemen, iku cukup bisa kanggo crank, yen totoan cukup dhuwur.

                  Nanging ora ... Aku mbaleni, "segel" makarya cukup apik kanggo awake dhewe ing wilayah USSR. Ora sepisan.
                  1. ccsr
                    ccsr 12 Oktober 2019 09:08
                    -1
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Nanging ora ... Aku mbaleni, "segel" makarya cukup apik kanggo awake dhewe ing wilayah USSR. Ora sepisan.

                    Ing stasiun radar peringatan awal utawa cedhak tembok Kremlin?
          2. ccsr
            ccsr 11 Oktober 2019 17:19
            +1
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Lan uga ana pos diplomatik, supaya ora mbuwang wektu kanggo pemeriksaan lan bea cukai, Amerika malah nggawe bahan bangunan minangka pos diplomatik, 50-100 ton saben paket, ndhelikake iki ing kana.

            Lan ana uga kontrol radiometrik, sing sampeyan kudu ngliwati pengawal tapel wates biasa, sanajan nganggo surat diplomatik.
            Kanggo wadhah kargo, uga dipriksa manawa radioaktivitas tanpa mbukak.
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Malah ing USSR, CIA kanthi tenang nggulung wadhah kanthi peralatan pengintaian kanthi rel, ora perlu ngomong babagan "saiki".

            Peralatan pengintaian umume ora duwe bahan radioaktif, sanajan ing sumber daya, yen dipindhah menyang wilayah negara liya.
            Dadi, sampeyan ora kudu nggawe kahanan - biaya tas ransel portabel duwe panggunaan sing winates, lan panggunaane angel banget ing negara-negara kanthi rezim kontra intelijen sing angel ing jaman tentrem.
            1. timokhin-aa
              11 Oktober 2019 19:18
              0
              Iki mung bisa digunakake yen mungsuh ora nyoba kanggo ndhelikake kasunyatan saka ngarsane bahan radioaktif. Radiasi radioaktif sing lemah diisolasi yen perlu.
              1. ccsr
                ccsr 11 Oktober 2019 20:19
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Radiasi radioaktif sing lemah diisolasi yen perlu.

                Mesthi, ana wadhah kanggo ngeterake bahan radioaktif, nanging kenapa pager kabeh iki yen daya winates, lan ora bisa mengaruhi serangan retaliatory ing acara saka sabotase kuwi.
                1. timokhin-aa
                  11 Oktober 2019 21:13
                  -1
                  Langkah demi langkah salah sawijining pilihan.
                  3 ragad.

                  2 dikirim menyang radar peringatan awal tanpa mlebu ing wilayah sing dilindhungi, dheweke mung cepet-cepet mlebu mobil sing diparkir ing azimuth sing dikarepake saka antena.

                  Siji liyane, uga ing mobil, dikirim menyang Moskow, menyang acara umum ing ngendi Presiden arep ngomong.

                  Salajengipun, detonasi lan peluncuran SLBM sing disinkronake saka kapal selam Inggris miturut sistem kontrol tempur Pasukan Rudal Strategis ing sadawane lintasan sing rata, ing wektu sing padha diluncurake SLBM saka jarak sing suda (ora saka wilayah tugas tempur, nanging luwih cedhak karo tlatah Federasi Rusia - kita isih ora duwe ASW, kita malah ora ngerti yen dheweke ditugasake maneh) ing silo, PGRK, pangkalan armada karo SSBN, lsp.

                  Kita entuk garis wektu: bledosan + 6-7 menit - serangan nuklir massal ing kabeh sistem kontrol Pasukan Rudal Strategis, ing silo sing ana ing bagean Eropa Rusia, pemancar gelombang dawa kanggo komunikasi karo SSBN.

                  Jeblugan + 15 menit - serangan gedhe ing kabeh Pasukan Rudal Strategis, Pertahanan Udara, pangkalan utama Angkatan Udara.

                  Ing wektu iki, dheweke bakal menang JAM kanggo nyekel SSBN sing isih ana ing segara lan PGRK ing darat.

                  Tugas konstruksi angkatan laut yaiku kanggo mesthekake yen dheweke ora bisa nyekel SSBN sadurunge "Perimeter" diaktifake.

                  Banjur ora bakal ana apa-apa.
                  1. anyar
                    anyar 12 Oktober 2019 00:27
                    +1
                    Jeblugan nuklir ing tengah Moskow, bledosan nuklir ing "azimuth sing dibutuhake" saka antena stasiun peringatan dini (ana luwih saka siji stasiun sing nonton sektor kasebut) mesthi ora dadi alasan kanggo nggawe keputusan. ya. + apa ora papan. + kompleks pengintaian.
                    Lan peluncuran rudal balistik ing sadawane lintasan sing rata bisa katon cukup adoh lan ora mung kanthi stasiun peringatan dini.
                    Z.Y. Koper nuklir bali ing taun 60-an. Tegese kanggo nglawan ancaman kasebut dikembangake ing wektu sing padha.
                    1. ccsr
                      ccsr 12 Oktober 2019 09:12
                      0
                      Kutipan saka newone
                      Z.Y. Koper nuklir bali ing taun 60-an. Tegese kanggo nglawan ancaman kasebut dikembangake ing wektu sing padha.

                      Bener, mula panggunaane nggawa luwih akeh masalah tinimbang ngasilake nyata. Sanajan brigade Pasukan Khusus duwe unit full-time sing dilatih kanggo nggunakake.
                    2. timokhin-aa
                      12 Oktober 2019 19:54
                      0
                      Iki mesthi ora dadi alesan kanggo nggawe keputusan. ya


                      Mateni Presiden kanthi bledosan nuklir mesthi dadi kesempatan kanggo Presiden nggawe keputusan, huh.
                      Aku bungah yen aku ora salah

                      Z.Y. Koper nuklir bali ing taun 60-an. Tegese kanggo nglawan ancaman kasebut dikembangake ing wektu sing padha.


                      Ya, nanging ora saiki utawa saiki dana kasebut lan dudu jaminan sing ora bisa digunakake. Yen mung Kremlin nang endi wae. Nanging kabeh negara ora bisa ditutupi detektor. Lan kabeh pendekatan kanggo obyek penting ing radius karusakan - banget.
                      1. anyar
                        anyar 13 Oktober 2019 22:48
                        +1
                        Timokhin, sampeyan ora ngerti kepiye lan sapa keputusan kanggo diluncurake, utawa sampeyan sengaja nglirwakake informasi kasebut. Pemusnahan pos komando utami (Presiden) minangka kahanan REGULAR sing diwenehake ing instruksi kasebut. Lan rudal bakal lunga ing wektu.
                      2. timokhin-aa
                        14 Oktober 2019 20:00
                        0
                        Rudal bakal ninggalake mengko kanggo wektu sing perlu kanggo transmisi informasi liwat jaringan kontrol pertempuran sing Presiden wis numpes lan sanksi kanggo diluncurake saka wong sah liyane. Iki sejatine sifate teknis ora bisa ditindakake luwih cepet tinimbang sawetara menit.

                        Nalika nembak ing lintasan warata saka Segara Norwegia, sawetara menit iki cukup kanggo nutupi meh kabeh sistem komando. Sampeyan mung kudu nyuda siji utawa loro radar peringatan dini bebarengan karo Presiden - kanthi cara sing padha.

                        Luwih, kita mung duwe Perimeter, NSNF lan rudal basis lemah sing isih urip, unit. Dadi wong-wong mau kudu nindakake serangan balas dendam.

                        Yen ora ana NSNF, sanajan tanpa faktor pertahanan rudal, serangan iki bisa uga banget banget.
                  2. ccsr
                    ccsr 12 Oktober 2019 09:07
                    0
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Langkah demi langkah salah sawijining pilihan.
                    3 ragad.

                    Thanks kanggo fantasizing Panjenengan, nanging skenario cetha ora saka dunyo kasunyatan.
                    1. timokhin-aa
                      14 Oktober 2019 20:01
                      0
                      Ora aplomb ala, Aku ora bakal ngomong apa-apa.
                      1. ccsr
                        ccsr 14 Oktober 2019 20:29
                        -1
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Ora aplomb ala, Aku ora bakal ngomong apa-apa.

                        Kesimpulan sing bener yaiku sampeyan ora bisa ngomong apa-apa sing penting, lan sinau babagan konjektur sampeyan ora nggawa kabungahan.
          3. Polinom
            Polinom 12 Oktober 2019 12:22
            -2
            Inggih, dudu cache, nanging tetenger. ngguyu Luwih tepate, sisa-sisa kasebut.
            Lan cache ... Arsip SBU mboko sithik mbukak.

  14. Alex_59
    Alex_59 7 Oktober 2019 13:38
    +2
    Salah sawijining pratandha saka kompleks kasebut yaiku bedane antarane jumlah lokomotif ing sepur sepur lan dawane - yen sepur tartamtu, nalika diamati saka angkasa, "summer" karo lokomotif kaya barang, lan kaya penumpang. dawa, banjur kudu wis dititi priksa visual ing foto
    Secara teknis, masalah kasebut ditanggulangi kanthi dhasar. Tambah gerbong kosong kanggo jumlah khas "sepur kargo" lan iku. BZHRK Soviet pisanan duwe sawetara fitur sing saiki gampang diatasi. Iki utamane minangka "roket abot" lan mulane kudu nggunakake lokomotif non-standar saka nomer atipikal kanggo komposisi, mobil non-standar sing beda-beda sacara visual saka kulkas konvensional. Yen Komplek dibangun watara roket abot ora 100 ton, nanging 50, kabeh masalah iki bakal dibusak kanthi otomatis. Pitakonan liyane - bakal ana upaya kanggo nggawe BZHRK ing negara kita?
    Lan prau, ing teori, bisa menang perang iki. Beda karo PGRK, sing diserang dening tukang ngebom sing ora katon ing kekacauan elektromagnetik ing jam pisanan sawise perang nuklir, utawa umume ambruk ing gelombang kapindho serangan rudal nuklir.
    Penulis banget ngremehake kemampuan PGRK. Ora bakal ana pengebom siluman sing cukup kanggo kabeh PGRK. Kajaba iku, pengebom iki ora bakal cukup kanggo siji resimen Pasukan Rudal Strategis, yen wong-wong militèr sing kompeten dadi resimen kita.
    Saiki, tugase yaiku "ngajari" komputer militèr kanggo ngenali anomali ing foto satelit sing bisa nunjukake anané peluncur camouflaged ing lemah. Paling kamungkinan, padha bakal entuk goal cepet utawa mengko.
    Satelit Amerika saka Pasukan Rudal Strategis bisa nyedhiyakake anomali sing akeh banget saiki. Cukup kanggo nyopir kabeh "kendaraan pengiring" sing kasedhiya lan simulator latihan peluncur menyang terrain. Plus model inflatable lan peralatan liyane. Sing inflatable isih oke, nanging meh ora bisa mbedakake "kendaraan pengiring" saka peluncur - padha, mung MS sing nggawa "tank" tinimbang roket.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 15:03
      0
      Yen Komplek dibangun watara roket abot ora 100 ton, nanging 50, kabeh masalah iki bakal dibusak kanthi otomatis. Pitakonan liyane - bakal ana upaya kanggo nggawe BZHRK ing negara kita?


      Apa perlu? CIA duwe akses menyang sepur ing taun 70-an, malah kontaner kanthi peralatan pengintaian diidini ing dalan ing platform kita. Ya, lan akeh dhuwit kanggo kompleks anyar.

      Cukup kanggo nyopir kabeh "kendaraan pengiring" sing kasedhiya lan simulator latihan peluncur menyang terrain. Plus model inflatable lan peralatan liyane. Sing inflatable isih oke, nanging meh ora bisa mbedakake "kendaraan pengiring" saka peluncur - padha, mung MS sing nggawa "tank" tinimbang roket.


      Iki yen ana periode kaancam, nanging ora bakal ana jotosan.
      1. Alex_59
        Alex_59 7 Oktober 2019 15:28
        0
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Apa perlu?
        Aku ora ngerti yen perlu. Iku mung yen partai ngandika iku perlu, sampeyan bisa nggawe BZHRK pancen secretive tanpa masalah.
        Kutipan saka: timokhin-aa
        CIA duwe akses menyang sepur ing taun 70-an

        CIA nyoba nglacak BZHRK kanthi cara sing didhelikake, ujar "duwe akses" pancen aneh. Sembarang wong duwe akses menyang railway - ana iku railway, teka ngendi sampeyan pengin. Lan nyoba kanggo trek BZHRK dikenal, nanging iki ora ateges sing padha terus-terusan teliti dening CIA. Lan titik ing kene BZHRK ora mung sepur hantu ploughing negara piyambak, iku ora katon diiringi dening karyawan tartamtu lan nindakake ing cara sing mung ora bakal bisa nyedhaki Sepur kaya Sepur biasa.
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Iki yen ana periode kaancam, nanging ora bakal ana jotosan.

        Ora. PGRK nindakake tugas tempur ing njaba RPM ing wektu tentrem, ora preduli manawa wektu kasebut kaancam utawa ora kaancam. Lan dhukungan teknik saka tugas kasebut uga ditindakake kanthi terus-terusan. Pitakonan liyane, apa dheweke terus-terusan tugas ing wektu tentrem ing njaba PPD? Media ajeg njupuk data sing katon padha tugas, kene sampeyan kudu njupuk tembung kita. Bener, kabeh ing kene padha karo SSBN - penting yen ing wektu tentrem ora ngadeg ing tembok, nanging ana ing basis data ing segara, paling ora bagean saka pasukan. PGRK kudu tugas kanthi cara sing padha.
        1. timokhin-aa
          7 Oktober 2019 15:30
          0
          CIA nyoba nglacak BZHRK kanthi cara sing didhelikake, ujar "duwe akses" pancen aneh.


          Iki minangka komentar sing ora ana hubungane karo BZHRK. Dheweke mung nggunakake sepur kanthi tenang kanggo operasi pengintaian.

          Ora. PGRK nindakake tugas tempur ing njaba RPM ing wektu tentrem, ora preduli manawa wektu kasebut kaancam utawa ora kaancam. Lan dhukungan teknik saka tugas kasebut uga ditindakake kanthi terus-terusan. Pitakonan liyane, apa dheweke terus-terusan tugas ing wektu tentrem ing njaba PPD?


          Sa adoh aku ngerti, sawise START padha Cut menyang wilayah winates ing wilayah, kang padha ora ninggalake.
          1. Alex_59
            Alex_59 7 Oktober 2019 15:47
            +2
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Sa adoh aku ngerti, sawise START padha Cut menyang wilayah winates ing wilayah, kang padha ora ninggalake.

            START-1 lan -2 mbatesi wilayah tugas PGRK, ing START-3 item iki dibusak, wilayah tugas saka PGRK ora winates. Kajaba, mesthi, media ngapusi, amarga. Aku ora maca kontrak asli. ngguyu
            Nanging, miturut START-1/2, ora ana siji kontrol ngendi lan carane PGRKs padha ing tugas, lan iku mokal kanggo trek adoh. Lan saiki ora bisa, sanajan sampeyan melu kabeh satelit pengintaian foto komersial. Ing papan parkir, kaya sing dakkandhakake, dheweke akeh banget lan ndhelikake posisi palsu, lan nalika mlaku-mlaku iku ora ana gunane kanggo njupuk, yen mung kanggo luck kanggo palu ing wilayah sing dheweke lelungan kanthi pangarep-arep sawetara jenis BB sengaja bakal tiba cedhak.
            1. timokhin-aa
              7 Oktober 2019 15:55
              +1
              Nanging, miturut START-1/2, ora ana siji kontrol ngendi lan carane PGRKs padha ing tugas, lan iku mokal kanggo trek adoh.


              Nanging aku ngelingi bunker Irak, sing ditemokake ing trek truk ing pasir. Banjur loro Tomahawk dikirim ing kono, gapura waja digawa metu dhisik, sing kapindho mabur ing njero lan njeblug. Ditemokake saka satelit komersial, kanthi cara.

              Tandha saka mesin ageng kuwi - kesel. Lan kanggo serangan marang wong-wong mau kanthi serangan pertama sing ora kejawab, pengebom uga bisa digunakake, pertahanan udara isih ora bisa digunakake kanthi bener.
              1. Alex_59
                Alex_59 7 Oktober 2019 16:00
                +1
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Nanging aku ngelingi bunker Irak, sing ditemokake ing trek truk ing pasir.

                Dibuwang. Ora ana tilas. Aja takon carane iki bisa, mung njupuk tembung sandi. Iki kabeh minangka topik rahasia, aku ora pengin nggambar rincian. Uga polusi gas, kumelun, swara lan liya-liyane. Ora ana apa-apa. Mung taiga Ural sing sepi ... nglirik
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Tandha saka mesin ageng kuwi - kesel.

                Aku njamin yen sampeyan arep njupuk jamur, sampeyan bakal ngliwati posisi limang meter lan ora weruh apa-apa. Nanging sampeyan bakal weruh dhewe nganti sampeyan pensiun menyang alas adoh saka wilayah sing dilindhungi. nglirik
                1. timokhin-aa
                  7 Oktober 2019 16:56
                  +1
                  Ya, aku menyang kabeh posisi.

                  Kasunyatan manawa luwih becik ora mlaku-mlaku ing cedhak area posisi bisa dingerteni, nanging kita ora ngomong babagan iki.

                  Ana stasiun pengintaian IR kontainer ing Angkatan Udara USSR, aku ora ngelingi jeneng kasebut, digunakake ing Afghanistan karo Su-17. Iki ngidini ing iklim Afghan sing panas kanggo ndeteksi jejak mobil sing wis nyopir ing lemah. Malah sawise jam. Ing taun 1988.

                  Bakal ana pratandha, ora mangu, lan dheweke wis sinau kanggo nyaring ing antarane macem-macem "gangguan".
                  1. Alex_59
                    Alex_59 7 Oktober 2019 19:23
                    +8
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Ana stasiun pengintaian IR kontainer ing Angkatan Udara USSR, aku ora ngelingi jeneng kasebut, digunakake ing Afghanistan karo Su-17.
                    Wis, aku ngerti. Su-17MR makarya karo, siji bisa ngomong salah siji saka reconnaissance pisanan lan sistem aviation serangan.
                    Kutipan saka: timokhin-aa
                    Bakal ana pratandha, ora mangu, lan dheweke wis sinau kanggo nyaring ing antarane macem-macem "gangguan".

                    Maneh, aku ora weruh masalah dhasar kanggo ngrusak gambar kanca potensial. Ayo rolas MAZs roaming wilayah. Ayo padha nglacak jejak infra merah ing saubengé wilayah kasebut lan coba ngerti endi peluncur sing asli lan ing ngendi mobil palsu. Sampeyan bisa nyedhiyani hiburan kanggo Analysts tanpa akeh straining. Lan wektu mabur satelit dikenal luwih dhisik, supaya sampeyan bisa duwe wektu kanggo ndhelikake jejak sing bener sadurunge tekan piranti sabanjure. Kene sampeyan bisa argue kanggo dangu, titik ora iku. Titik utamaku yaiku DIJAMIN kanggo netepake koordinat PGRK kanggo serangan ing taun-taun sing bakal teka bakal ora mungkin. Lan kanggo serangan preemptive, sing dadi basis saka strategi Amerika, perlu DIJAMIN kanggo ndeteksi PGRK. PGRK kamuflase tegese ora kalebu kamungkinan iki. Ora ana analis CIA sing bisa menehi jaminan 100% yen dheweke bakal bisa nglaporake lokasi PGRK sing tepat sadurunge serangan kasebut.
                    Lan aku ora ngerti sapa sing ngremehake aku ing kene, nanging kabeh sing daktulis iku bener. PGRKs uga bisa nutupi trek sing, ana mesin khusus kanggo iki lan akeh Unit liyane. Padha digunakake ing dhukungan engineering saka Maret.
                    1. timokhin-aa
                      7 Oktober 2019 20:37
                      0
                      . Lan kanggo serangan preemptive, sing dadi basis saka strategi Amerika, perlu DIJAMIN kanggo ndeteksi PGRK.


                      Ora, kita kudu Cut mati sambungan, iki menehi wiwitan sirah amba banget ing panelusuran kanggo PGRK, tengen nganti udhara.
                  2. anyar
                    anyar 7 Oktober 2019 19:32
                    +1
                    Bakal ana pratandha lan bakal ana cara kanggo deteksi, lan bakal ana teknik lan cara kanggo nglawan deteksi tandha.
                    Kita duwe masalah sing padha karo kompleks seluler kaya ing negara-negara sadurunge. Divisi komplek uga mbutuhake area sing dilengkapi tertutup. Lan ing wilayah iki, survivability komplèks minangka urutan gedhene sing luwih dhuwur tinimbang ing kapal selam. Lan njupuk menyang akun masalah saka armada kita, dening 3 pesenan gedhene.
                2. SovAr238A
                  SovAr238A 7 Oktober 2019 22:49
                  0
                  Kutipan: Alex_59
                  Kutipan saka: timokhin-aa
                  Nanging aku ngelingi bunker Irak, sing ditemokake ing trek truk ing pasir.

                  Dibuwang. Ora ana tilas. Aja takon carane iki bisa, mung njupuk tembung sandi. Iki kabeh minangka topik rahasia, aku ora pengin nggambar rincian. Uga polusi gas, kumelun, swara lan liya-liyane. Ora ana apa-apa. Mung taiga Ural sing sepi ... nglirik
                  Kutipan saka: timokhin-aa
                  Tandha saka mesin ageng kuwi - kesel.

                  Aku njamin yen sampeyan arep njupuk jamur, sampeyan bakal ngliwati posisi limang meter lan ora weruh apa-apa. Nanging sampeyan bakal weruh dhewe nganti sampeyan pensiun menyang alas adoh saka wilayah sing dilindhungi. nglirik


                  Nanging sajrone 30 taun kepungkur, teknologi mikroprosesor komputer lan sinyal lan algoritma sing diiringi wis entuk indikator kuantitatif sing durung tau ana sadurunge.
                  Saiki sampeyan bisa gampang entangle karo jaringan seismik cilik, akustik, sensor magnetometric - setengah saka taiga ing dataran tinggi - lan padha bakal ngontrol bal 200-300 meter kanggo sawetara taun, kalebu. lan jero ...
                  Lan yen perlu, liwat bledosan sing terkoordinasi saka sawetara, sampeyan bisa nggawe swara bumi sing berkualitas tinggi ... 800 meter jero lan entuk gambar spasial ...
                  iku wis dadi kasunyatan.
                  1. ccsr
                    ccsr 8 Oktober 2019 13:29
                    +2
                    Kutipan: SovAr238A
                    Saiki sampeyan bisa gampang entangle karo jaringan seismik cilik, akustik, sensor magnetometric - setengah saka taiga ing dataran tinggi - lan padha bakal ngontrol bal 200-300 meter kanggo sawetara taun, kalebu. lan jero ...
                    Lan yen perlu, liwat bledosan sing terkoordinasi saka sawetara, sampeyan bisa nggawe swara bumi sing berkualitas tinggi ... 800 meter jero lan entuk gambar spasial ...
                    iku wis dadi kasunyatan.

                    Iki menarik banget kanggo diwaca, nanging sampeyan lali kanggo nutupi siji pitakonan - carane nyedhiyakake listrik paling sethithik 2-3 sasi operasi terus-terusan. Iki ngendi sampeyan kudu tansah miwiti ...
                  2. Alex_59
                    Alex_59 8 Oktober 2019 14:34
                    +1
                    Kutipan: SovAr238A
                    Saiki sampeyan bisa gampang entangle karo jaringan seismik cilik, akustik, sensor magnetometric - setengah saka taiga ing dataran tinggi - lan padha bakal ngontrol bal 200-300 meter kanggo sawetara taun, kalebu. lan jero ...

                    Yen sampeyan mikir yen mungsuh bakal bisa nyebarake jaringan sensor kasebut ing wilayah posisi kita, mula aku mikir iki minangka masalah gedhe.
                    Kaping pisanan, dheweke diijini mlaku-mlaku ing alas-alas kasebut lan nyelehake puluhan (ratusan?) sensor. Sareh, sensor kuwi bisa gampang clogged karo gangguan saka gulungan peralatan palsu. Katelu, sensor kudu ngirim soko nang endi wae, lan ing mode On-line. Aku duwe wektu hard mbayangno sensor disguised saged ngirim soko saka alas liwat saluran radio kanggo atusan kilometer. Iki ora kudu dadi unit cilik kanthi antena sing dikembangake ing ndhuwur wit, pemancar sing kuat lan baterei sing cocog. Yen sampeyan kudu narik kabel komunikasi saka saben sensor, banjur panggonan sing didhelikake dadi ora nyata. Yen sawetara transmisi informasi dening radio dikurangi dadi nilai sing bisa ditampa (miturut parameter bobot lan ukuran sensor), mula ing endi wae ing alas kudu ana titik kanggo nampa informasi lan transmisi maneh - lan iki wis paling sethithik ukurane GAS -66 - sing bakal ngidini stasiun radio musuh kasebut bebas dumunung ing area posisi PGRK - ora jelas.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 7 Oktober 2019 17:10
          0
          Kutipan: Alex_59
          CIA nyoba nglacak BZHRK kanthi cara sing didhelikake, ujar "duwe akses" pancen aneh. Sembarang wong duwe akses menyang railway - ana iku railway, teka ngendi sampeyan pengin.

          Saka ambush railway ing liyane - kabeh sepur ing dilacak dening ACS. Akses menyang sing ngidini sampeyan nemokake lan nglacak komposisi apa wae. Praktek mokal kanggo ngatur gerakan sepur hantu ing sadawane sepur - lan isih bakal "sumorot" ing ACS.
          Singkatnya, BZHRK ing Railway Rusia saiki padha karo PGRK, patroli sacara eksklusif ing sadawane Moscow Ring Road. Utawa SSBNs, sailing eksklusif ing lumahing karo AIS diuripake.
          1. timokhin-aa
            7 Oktober 2019 18:59
            0
            Komentar apik.

            Aku mikir, mulane, sawise nimbang kabeh, dheweke ora nguripake topik kasebut, sanajan ana akeh obrolan.
          2. Alex_59
            Alex_59 7 Oktober 2019 19:08
            +1
            Kutipan: Alexey R.A.
            Singkatnya, BZHRK ing Railway Rusia saiki padha karo PGRK, patroli sacara eksklusif ing sadawane Moscow Ring Road.

            Ing wektu saiki, mbokmenawa ya. Ing jaman Soviet, ora ana masalah kasebut amarga alasan sing jelas. Sanajan, ing asas, yen dikarepake, bisa disguised ing ACS. Aku ora weruh alangan utama. Mesthine wis rampung. Apa pitakonan perlu? Aku ora yakin yen BZHRK kudu diuripake maneh. Nanging kanggo alasan liyane.
            1. SovAr238A
              SovAr238A 7 Oktober 2019 22:51
              +1
              Kutipan: Alex_59
              Kutipan: Alexey R.A.
              Singkatnya, BZHRK ing Railway Rusia saiki padha karo PGRK, patroli sacara eksklusif ing sadawane Moscow Ring Road.

              Ing wektu saiki, mbokmenawa ya. Ing jaman Soviet, ora ana masalah kasebut amarga alasan sing jelas. Sanajan, ing asas, yen dikarepake, bisa disguised ing ACS. Aku ora weruh alangan utama. Mesthine wis rampung. Apa pitakonan perlu? Aku ora yakin yen BZHRK kudu diuripake maneh. Nanging kanggo alasan liyane.


              huruf wis mesthi wis - lan padha dilacak mung amarga. sing padha layang.

              huruf uga dilacak ing telpon kanggo keamanan - wong tartamtu.
              Yen ana wong tartamtu ing zona sepur, banjur ngenteni surat ...
              Tandha langsung lan ora langsung.
              1. Alex_59
                Alex_59 8 Oktober 2019 07:04
                0
                Kutipan: SovAr238A
                huruf wis mesthi wis - lan padha dilacak mung amarga. sing padha layang.

                Inggih, menehi BZHRK nomer ing ACS sawetara "Adler-Chelyabler". Utawa kargo penting lokal, Nizhny Tagil - Kungur. Apa masalahe? Ayo dheweke chapa alon-alon, skip ambulans. Lan nemtokake layang sing dikarepake dening mungsuh kanggo sepuluh komposisi sayap kiwa.
                Kutipan: SovAr238A
                huruf uga dilacak ing telpon kanggo keamanan - wong tartamtu.
                Uga ora masalah. Apa "telpon kanggo perlindungan" ing jaringan sipil umum kanggo BZHRK? Iki, ing teori, kudu ana ing militer, utawa malah FSB / KGB, utawa sing nglawan saboteurs lan mata-mata karo kita? Observasi iku kabeh. Lan kanggo komposisi "Nizhny Tagil - Kungur" sijine wong lanang karo bedhil mesin ing wangun "Komunikasi Khusus" - padha ngangkut platinum saka Tagil menyang Pabrik Mesin Kungur, supaya sampeyan ora bisa nyedhaki komposisi. Bisa uga? Cukup!
          3. anyar
            anyar 7 Oktober 2019 19:35
            +4
            Acara masking reguler kanthi ngganti jeneng ngatasi masalah iki. Lan sistem kontrol otomatis sepur ora ngontrol gerakan sepur ing wektu nyata kanthi akurasi nganti meter.
      2. Polinom
        Polinom 10 Oktober 2019 12:37
        -2
        Alexander, loro-lorone duwe paket nuklir. Ing Aviaforum lungguh Pengganti (Dima Fierce) Classmate ing Ryazan karo Shamanov. Mung perusahaan sing beda, iku Grushnik, perusahaan 6th, masalah pisanan kanggo GRU. Padha uga disiapake kanggo iki ing 80s. Lan seragam kasebut saka tentara Amerika lan nganggo, wis biasa. Ing ancaman wektu-ana lan laying tas iki ing kutha-kutha Eropah. Dheweke nulis babagan iki.
        Ing foto mengeti taun kepungkur sekolah karo Dukun.
      3. anyar
        anyar 10 Oktober 2019 22:44
        +1
        Dheweke diijini transit ing wadhah sing disegel ing sadawane Railway Trans-Siberia. Kejiret ing paket kapindho kuwi. Lan padha miwiti kanggo angin mie ing kuping.
    2. Cyril G...
      Cyril G... 9 Oktober 2019 20:39
      +1
      Penulis banget ngremehake kemampuan PGRK.

      - Mesthine, gambaran nyata babagan kemampuan tempur Pasukan Rudal Strategis bakal ngganggu fantasi babagan topik pasukan nuklir strategis angkatan laut, sing nyatane ora dadi tulang punggung keamanan kita. lan sikil sing rusak ...
      1. wulan 702
        wulan 702 14 Oktober 2019 12:39
        0
        Kutipan: Cyril G...
        Penulis banget ngremehake kemampuan PGRK.

        - Mesthine, gambaran nyata babagan kemampuan tempur Pasukan Rudal Strategis bakal ngganggu fantasi babagan topik pasukan nuklir strategis angkatan laut, sing nyatane ora dadi tulang punggung keamanan kita. lan sikil sing rusak ...

        Nah, sampeyan pancen bener karo kertu trump..
        1. timokhin-aa
          14 Oktober 2019 20:28
          +1
          Disperse the Navy nafig minangka salah sawijining gagasan Kapten Cobra))))

          Nanging ora ana sing bakal teka saka pengawal tapel wates.
  15. g1v2
    g1v2 7 Oktober 2019 19:34
    +4
    Yen kita ora bisa nutup Segara Okhotsk, banjur apa kita kudu dadi akeh strategi ing kabeh? Nyuwun Ora dadi akeh peranganing segara jero mimpin menyang Segara Okhotsk, supaya padha ora bisa diblokir dening buoys, depls lan corvettes. Basis deplé anyar ing Matua bakal nyederhanakake patroli. Nempatake peralatan deteksi ing antarane pulo kasebut uga dudu tugas sing angel. Maneh, Yankees kudu mlebu ing Segara Okhotsk sanajan sadurunge wiwitan fase aktif perang, sing tegese kanggo kita iki bakal dadi sinyal kanggo wiwitan perang lan pemicu serangan preemptive.
    Minangka kanggo kompleks lemah seluler. Zona patroli ing pedalaman. Apa pengebom liyane sing bakal nembus ana ing jarak kaya ngono? Lan apa sing bakal ditindakake sistem pertahanan udara kita? Voronezh bakal weruh pendekatan pesawat mungsuh ing kadohan gedhe. Cukup duwe wektu kanggo nanggepi VKS, lan nyebarake peluncur seluler.
    Ing Segara Barents, mesthi, kabeh sedih lan kasur dikenal minangka mburi tangan. Nanging, nambah jumlah depls, corvettes lan deploying alat deteksi ing wangun paling buoys akustik padha tugas rampung solvable. Sawetara ahli strategi mesthi bakal numpes, lan iki ala, amarga akeh warheads. Nanging mesthi ora kabeh.
    Umumé, loro Bastion bisa ditutup kanthi sukses lan relatif murah. Nanging apa maneh sing dibutuhake ing triad kita - tambang lemah utawa peluncur seluler, pengebom utawa kapal selam - dadi pitakonan. Aku dudu penggemar SSBN sing akeh, amarga mbutuhake pangalihan pasukan kanggo nglindhungi, lan matine saben kapal selam minus 16 misil. Maneh, kita duwe kabutuhan serius kanggo maples lan bisa uga cocog kanggo nambah pesenan tinimbang nambah pesenan kanggo Boreas.
    1. Nehist
      Nehist 8 Oktober 2019 02:17
      -2
      Basis ing Matua yaiku potongan lan ora mbuwang dhuwit. Luwih becik yen Kawah kasebut dibalekake
      1. timokhin-aa
        8 Oktober 2019 11:16
        0
        Ora bakal ana superfluous ing wangun lapangan udara alternatif. Perlu mung tanpa fanatisme. Iki Kawah ya. Panggonan sing apik.
        1. Polinom
          Polinom 10 Oktober 2019 12:48
          -2
          Ora kabeh pas karo angin wungu. Sampeyan ora bisa nyedhaki saka sembarang arah. Ana akèh wong Jepang, lan loreng lan caponiers kanggo mriem lan bètèng. Nggawe maneh. Nanging kenapa? Apa sing kudu dilindhungi kajaba iwak lan yuyu?


          1. timokhin-aa
            11 Oktober 2019 11:14
            0
            YA, aja nganti ana wong sing ndharat ing kana lan gunakake lapangan udara kanggo nglawan kita. Ditambah lapangan udara alternatif kanggo kanca-kanca penerbangan anti-kapal selam. Miturut cara, ngudani ana dibangun karo angin wungu ing atine, paling taun sampeyan bisa njupuk mati, mung ing arah beda kabeh wektu.
            1. Polinom
              Polinom 12 Oktober 2019 12:38
              -2
              Padha duwe cukup operator pesawat. Saka lapangan udara ing pulo kasebut, sungu lan sikil wis ditinggal. Inggih, dheweke bakal njagong ing darurat, ngalahake mesin. Apa sampeyan ora weruh carane ing operator pesawat utawa ing "Kuz" utawa ing lapangan udara, wong ngliwati landasan pacu ing rantai sadurunge mabur lan ngumpulake kerikil?
              Ing AU operasi, jalur kasebut dipantau, diresiki, sendi diisi. Utamane kanggo pejuang, sanajan bar lan insang.

              1. timokhin-aa
                12 Oktober 2019 19:57
                0
                Padha duwe cukup operator pesawat.


                Sapa iku kanggo wong-wong mau? Ana Angkatan Udara lan ana Angkatan Laut. Pangerten bebarengan antarane wong-wong mau arang banget, sanajan ing perang, njupuk paling ora Prajanjian antarane tentara lan Angkatan Udhara, yen tentara ora bakal tuku pesawat, lan Angkatan Udhara ora bakal campur tangan ing subyek karo helikopter serangan kanggo iki.

                Angkatan Udara butuh lapangan udara, ora ana operator pesawat ing kana.

                Saka lapangan udara ing pulo kasebut, sungu lan sikil wis ditinggal.


                Matua lagi dibangun maneh.
    2. keju56
      keju56 8 Oktober 2019 14:18
      +1
      Kutipan saka: g1v2
      Maneh, kita duwe kabutuhan serius kanggo maples lan bisa uga cocog kanggo nambah pesenan tinimbang nambah pesenan kanggo Boreas.

      yaiku, kanggo nyetel tugas nyerang kanggo armada - supaya wong-wong mau golek kapal selam nuklir kita ing saindhenging segara, lan ora ngurangi tumindak Angkatan Laut Rusia kanggo nimbali saka pesisir ...
    3. Vadim237
      Vadim237 10 Oktober 2019 18:30
      0
      Yen ana hawa panas, dheweke bakal mblokir tambang, Rusia duwe akeh kabeh lan beda.
      1. Polinom
        Polinom 12 Oktober 2019 12:43
        -2
        endi sing akeh?
        Mungkin wiwit WWII, nanging aku mangu-mangu. MS cenderung decompose.
        Ana kurang saka 50 unit saben resimen. Apa sing kasedhiya. Mungkin ing warehouses ngendi iku.
        Sanajan pelaut kudu ngerti luwih akeh, minelaying dudu tugas utama kanggo penerbangan anti-kapal selam.
  16. anyar
    anyar 7 Oktober 2019 19:47
    0
    Artikel iki muni lan highlights tugas nyata lan utami saka armada, lan ora game ing donya ibadah, kaya sadurunge.
    Nanging, aku pengin nambahake yen "bastion" modern saka armada minangka asil pangatusan zona kontrol armada Soviet minangka akibat saka reformasi Gorbachev, ambruk USSR lan tumindak Rusia sabanjure. pemerintah kanggo "ngoptimalake biaya". Lan benteng iki dibutuhake, amarga katon Tomahawk CR mbutuhake kontrol zona "bastion" kanggo nyegah serangan massive lan imperceptible sing ora dikarepke dening rudal jelajah kasebut. Lan pasukan anti-kapal selam ora cukup.
    Tugas kanggo ngusir serangan massal Republik Kyrgyz durung dibusak saka agenda armada.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 20:39
      0
      Sing sadurunge cukup nyata, kaya sing iki. Padha wiwit nyusup menyang bastions malah ing Andropov.
      1. anyar
        anyar 7 Oktober 2019 23:36
        0
        Dadi Tomahawks muncul ing antarane Amerika mung ing Andropov. Dheweke nyoba mbangun sistem pertahanan ing USSR nglawan sistem serangan musuh sing lagi dibangun.
        1. timokhin-aa
          8 Oktober 2019 11:15
          0
          Padha persis apa katon. Ancaman sing mbutuhake owah-owahan strategi isih adoh banget. Angkatan Laut AS ngeterake kita menyang Bastions.
          1. anyar
            anyar 8 Oktober 2019 23:03
            0
            Dheweke nyoba mbangun sistem pertahanan ing USSR nglawan sistem serangan musuh sing lagi dibangun.
      2. keju56
        keju56 8 Oktober 2019 14:20
        +1
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Padha wiwit nyusup menyang bastions malah ing Andropov.

        amarga padha ora bisa mungkasi colossus hyped saka SSBN lan TRPKSN construction - wong kudu tanggung jawab kanggo mbuwang dhuwit edan tanpa kasil ... Nyuwun
        1. timokhin-aa
          8 Oktober 2019 15:28
          -1
          Iki ora sakabehe bener. Amerika wis nandur modhal mung edan dana ing countermeasures. Ngendi dheweke bakal lunga yen kita ora nggawe kapal selam? Ing kene kinerja dadi ora apik banget, nanging mung ing kasus TRPKSN - pratelan marang kapal iki ora adil.

          Ana artikel sing apik banget dening Klimov babagan topik kasebut:

          https://topwar.ru/155667-javljaetsja-li-proekt-941-akula-gordostju-otechestvennogo-podvodnogo-korablestroenija-otvet-bezuslovno-da.html
          1. keju56
            keju56 8 Oktober 2019 15:45
            +1
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Ngendi dheweke bakal lunga yen kita ora nggawe kapal selam?

            Aku luwih prihatin babagan dhuwit - pambangunan proyek 941 sing padha mbutuhake dhuwit sing nggegirisi, yen kita uga nganggep modernisasi pabrik-pabrik ing sadawane kabeh rantai, pangkalan rudal, lan liya-liyane ... 667 nyedhiyakake imbangan ....
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Ana artikel sing apik banget dening Klimov babagan topik kasebut:

            Soviet tegese luwih apik ... dheweke ora bisa tangi lan ndeleng proyek kasebut saka sudut pandang strategis - apa sing ngganti konstruksi hiu? Ya, ora ana apa-apa - dheweke ora diseret menyang balapan sing ora perlu ... Nyuwun
            1. timokhin-aa
              8 Oktober 2019 16:01
              0
              Iki dudu kanggo Hiu, iki kanggo roket - dheweke nulis kabeh kanthi bener, ora ana sing ngerti apa 667BDRM lan roket kanggo dheweke bakal dadi, saka sudut pandang sing dipikirake, iku trep kanggo ngomong, nanging sing banjur duwe. iku?
              1. keju56
                keju56 8 Oktober 2019 16:14
                0
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Iki ora kanggo Hiu, iki kanggo roket

                Aku elinga Raikin ora iso lali: Aku jahitan ing tombol - apa sampeyan duwe keluhan? Nyuwun
                iku sistem gegaman. ora ana gunane yen mung siji unsur saka iku ... .
                Kutipan saka: timokhin-aa
                saka sudut pandang afterknowledge iku trep kanggo ngomong

                piye kabare? Ustinov sing nyurung R-39, Makeevites nindakake R-29RM Nyuwun
                Durung maca Sistem Rudal Strategis Angkatan Laut, M. Parade Militer, 2011, ISBN 5-902975-25-0? nglirik
            2. Cyril G...
              Cyril G... 9 Oktober 2019 20:41
              0
              Sing bener, 941 proyek biasa-biasa wae mbuwang dhuwit
    2. Vadim237
      Vadim237 10 Oktober 2019 18:32
      0
      Kanggo Bastions lan ora mung, dheweke nggawe Onyx M anyar - jarak tembak sing diumumake yaiku 800 kilometer.
  17. faterdom
    faterdom 7 Oktober 2019 20:16
    +1
    Isih ana lingkungan sing ora katutup (???) - ruang. Lan Amerika, paling ora, bakal nyelehake ora mung pasukan pengintaian ing kana, nanging uga sistem serangan. Lan uga kita, mungguh. Lan China.
    Dadi bakal ana kurungan maneh sajrone 50 taun sabanjure. Inggris, muga-muga ora bakal urip kanthi utuh, amarga alasan internal. Lan bisa uga AS.
    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 22:07
      -1
      Ing angkasa, obyek apa wae 10 luwih saka kacang - kanthi sekilas. Orbit bisa ditebak ing salawas-lawase, lan tanpa mbuwang energi sing gedhe banget, dheweke mung bisa munggah lan mudhun. Ora pilihan.
      1. anyar
        anyar 7 Oktober 2019 23:44
        +1
        Pernyataan sampeyan palsu.
        Sing mbatesi panyebaran senjata nuklir ing ruang angkasa yaiku pangopènan hulu ledak.
        1. timokhin-aa
          8 Oktober 2019 11:14
          0
          Kabeh obyek orbit sing ambane luwih saka 5 cm dikatalog. Lan suwene. Ora ana sing ndhelik ing angkasa.

          Sampeyan bisa uga kaget, nanging ana wong sing ngembangake teori perang ing angkasa. Mung saestu - kanthi orbit sing bisa ditindakake kanthi energik, efek pendinginan radiasi ing luminositas lan visibilitas ruang. kapal lsp.

          Kembang watu ora metu ana, supaya bisa ngomong. Aja ndhelik ing papan.
        2. ccsr
          ccsr 8 Oktober 2019 13:31
          +1
          Kutipan saka newone
          Sing mbatesi panyebaran senjata nuklir ing ruang angkasa yaiku pangopènan hulu ledak.

          Pancen bener. Lan iki dudu masalah sing bisa ditanggulangi ing tingkat pangembangan teknologi lan senjata saiki.
          1. Vadim237
            Vadim237 10 Oktober 2019 18:36
            0
            X 37B bakal bisa nyedhiyani pangopènan kanggo warheads - mabur karo wong-wong mau kanggo setahun utawa loro lan bali menyang pangkalan - lan ora ana sing ngerti.
            1. ccsr
              ccsr 10 Oktober 2019 19:02
              +1
              Kutipan: Vadim237
              X 37B bakal bisa nyedhiyani pangopènan kanggo warheads - mabur karo wong-wong mau kanggo setahun utawa loro lan bali menyang pangkalan - lan ora ana sing ngerti.

              Sapa sing ngandhani yen sampeyan kudu nglayani hulu ledak sepisan utawa rong taun? Nanging iki dudu titik, nanging kasunyatan manawa biaya munggah lan mudhun lan kemungkinan kacilakan dhuwur banget, mula wong-wong sing bakal ngembangake sistem iki butuh biaya gedhe kanggo nggawe operasi sing aman. Dadi, ora bakal ana keuntungan, kanthi nganggep kasunyatan manawa satelit orbit kurang duwe wektu orbit 1,5-2 jam. Sajrone wektu iki, Amerika Serikat bisa uga wis ilang minangka negara ...
              1. Vadim237
                Vadim237 11 Oktober 2019 00:08
                0
                100 yuta diluncurake - ora larang saben rong taun.
                1. ccsr
                  ccsr 11 Oktober 2019 09:54
                  +1
                  Kutipan: Vadim237
                  100 yuta diluncurake - ora larang saben rong taun.

                  Intine dudu biaya, nanging kasunyatan manawa senjata kompleks kudu dilayani, lan iki ora bisa ditindakake ing orbit. Menapa malih, ing pasukan nuklir strategis kita ing tugas, ngarsane wong iku prentah nalika nggawe kaputusan kanggo ngilangi kasalahan technical. Sapa sing bakal nggawe keputusan ing orbit yen pesawat ruang angkasa gagal, utawa yen mungsuh mutusake mateni kanthi milih prentah? Crita Cosmos-954 durung dijlentrehake kanthi lengkap, kaya sing dakngerteni.
                  1. Vadim237
                    Vadim237 11 Oktober 2019 16:09
                    0
                    Dadi kita ngenteni pengebom ruang angkasa ing mangsa ngarep. karo wong ing Papan.
                    1. ccsr
                      ccsr 11 Oktober 2019 17:10
                      +1
                      Kutipan: Vadim237
                      Dadi kita ngenteni pengebom ruang angkasa ing mangsa ngarep. karo wong ing Papan.

                      Ora, tren ruang militer mung beda amarga nggunakake wong ing orbit sethithik, kajaba kanggo riset - iki larang banget. Kita wis diobong nganggo "Berlian", mula topik kasebut ditutup nganti pirang-pirang taun.
  18. lawas26
    lawas26 7 Oktober 2019 20:21
    +4
    Kutipan: Alex_59
    START-1 lan -2 mbatesi wilayah tugas PGRK, ing START-3 item iki dibusak, wilayah tugas saka PGRK ora winates. Kajaba, mesthi, media ngapusi, amarga. Aku ora maca kontrak asli ngguyu

    Dheweke ora ngapusi. Klausa Watesan ing perjanjian START-3 dibusak
  19. pemotong bensin
    pemotong bensin 7 Oktober 2019 20:31
    0
    Sawise maca artikel kasebut, aku dadi depresi lan * depresi Martian * wong lanang. Aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni. Kayane kita kabeh bakal mati. Lan mandheg ngrokok ing loteng ora duwe makna praktis ing cahya saka kahanan voiced.
  20. Kanca Kim
    Kanca Kim 7 Oktober 2019 20:36
    -1
    Kutipan saka mainbeam
    Ing tangan siji, negara wis ora dadi kagungane wong. Ing tangan liyane, account rudal anyar ing siyaga lan Suriah dicemplungake. Pitakonan apa? Mung kanggo ngedol kayu lan lenga? piye wae bodho


    Kelalen babagan Crimea!
    Pitakonan sing padha kerep muncul.
    Mbokmenawa, rong faktor durung ngidini dheweke sujud ing ngarep kurator Barat.

    1. Kaya ing paribasan bab singa lan wedhus gèmbèl lanang wedhus gèmbèl, sapa sing bakal mbutuhaké yèn sing dikongkon mrene mrentah.
    saka mburi hilllock Gauleiters.
    2. Kabeh padha, kita durung rampung rembugan rahasia antarane pasukan keamanan lan bigwigs financial.
    Pasukan keamanan (Gusti Allah mberkahi wong-wong mau) durung kalah.
    Nanging dheweke kudu waspada, yen ora bakal kaya ing Irak utawa Libya nalika jenderal korup nyerahake negara kasebut kanthi khayalan.
    njamin, dhuwit nyata, lan "mbebasake" rakyat Irak/Libya sing ditindhes saka tiran Hussein/Gaddafi.

    Lan banjur, ing kondisi total impoverishment saka populasi, kabeh sing isih kanggo nyoba kanggo babagan negara kanthi mulihake Komplek militèr-industri Motherland kita.

    1. timokhin-aa
      7 Oktober 2019 22:08
      0
      Ing Irak, prekara-prekara sing beda karo sing sampeyan bayangake.
  21. illi
    illi 7 Oktober 2019 20:51
    +4
    Pesen pisanan. Yen kita bakal dibom kanthi impunity karo senjata atom rada palsu. Dadi saka sudut pandang logika, sampeyan ora bisa maca maneh.
    Fantasi kasebut adhedhasar kasunyatan manawa kabeh pasukan nuklir strategis kajaba armada ora ana gunane lan bakal dirusak garing. Wiwit saka sudut pandang penulis, dheweke gampang dilacak dening intelijen mungsuh. Mulane, Amerika ora nggatekake, lan mung limang SSBN sing nylametake kita nganti saiki. Lan mula saka sudut pandang penulis, kudu kerja keras kanggo mbangun armada laut lan ngatur tugas ing samodra.
    Aku kanggo kabeh apik lan marang kabeh ala. Nanging, aku objectively ngerti sing malah USSR ora bisa saingan karo Amerika Serikat ing segara (penulis piyambak wrote bab iku). Lan iki mung bakal ngrampungake Rusia saiki kanthi ekonomi ing wiwitan (lan ora ana bom atom sing dibutuhake). Lan sareh, sampeyan bisa, mesthi, nuduhake model anyar saka operator pesawat saben taun, nanging objectively, tugas iki saiki teknologi ngluwihi Pundhak Rusia.
    Lan babagan kasunyatan manawa prau kita dilacak ing segara luwih apik tinimbang BZHRK, wis suwe dadi rahasia sing mbukak. Lan yen sampeyan mbandhingake biaya sepur roket lan kapal selam sing padha, mula kabeh ora ana ing prau.
    Ya, kanggo nyamarake satus peluncur roket seluler liyane ing expanses sing akeh banget minangka tugas sing bisa dipecahake. Kajaba iku, nalika ngembangake BZHRK generasi anyar, mesthine bakal nyingkirake kekurangan sing dituduhake lan bakal ora katon.
    1. pemotong bensin
      pemotong bensin 7 Oktober 2019 21:02
      +1
      *Pesen pisanan. Yen kita bakal dibom kanthi impunity karo senjata atom rada palsu. Dadi saka sudut pandang logika, sampeyan ora bisa maca maneh. *
      Langsung ngunjungi pikiran kaya ngono, kancaku. Nanging, aku ngupayakake awake dhewe lan meksa maca nganti rampung. Supaya ngombe kabeh tuwung saka hopelessness kanggo ngisor.
      Kajaba iku, miturut teks sampeyan, ora ana alesan kanggo ora setuju. ya
  22. faterdom
    faterdom 7 Oktober 2019 22:48
    0
    Kutipan saka: timokhin-aa
    Ing angkasa, obyek apa wae 10 luwih saka kacang - kanthi sekilas. Orbit bisa ditebak ing salawas-lawase, lan tanpa mbuwang energi sing gedhe banget, dheweke mung bisa munggah lan mudhun. Ora pilihan.

    Nanging sawise kabeh, ana plus: saka ing kono, lintasan impact paling cendhak lan paling ora bisa dihindari. Lan sampeyan bisa miwiti sanajan tanpa obor - go a notches!
    Lan considering carane kita "pas wektune" kesawang meteorit Chelyabinsk, banjur analogi piye wae pincang babagan "ing Mirit". Contone, sampeyan duwe mayuta-yuta mikroorganisme ing telapak tangan sampeyan. Lan apa gampang kanggo sampeyan nemokake sing bener, lan suwene sampeyan bisa nonton dheweke?
    1. SVD68
      SVD68 8 Oktober 2019 19:14
      0
      Nanging sawise kabeh, ana plus: saka ing kono, lintasan impact paling cendhak lan paling ora bisa dihindari.

      Iki apik kanggo serangan disarming pisanan. Nanging kanggo reciprocal lan reciprocal-oncoming kasempatan suda. Amarga lintasan cendhak ora mung kanggo serangan saka angkasa, nanging uga kanggo serangan ing aset ruang.
  23. SVD68
    SVD68 8 Oktober 2019 08:04
    +1
    Ing bagean iki, ana penyimpangan saka prinsip-prinsip kasebut ing bagean pisanan.
    Mesthine, tugas utama kapal selam karo SLBM ora ditrapake kanggo perang ing segara lan ora ana ing prinsip kasebut. Nanging panentu kegiatan kuwi isih tumiba ing! Sembarang kegiatan ing segara tanpa komando segara iku beboyo banget. Lan nalika mungsuh ndominasi, iku umume dhasar mangu-mangu. Iki uga ditrapake kanggo pertempuran patroli kapal selam kanthi SLBM. Gagasan ndhelik ing jembar segara ing sangisore dominasi mungsuh ana fatamorgana, padha karo perang jelajah.
    Wilayah operasi pertempuran sing dilindhungi yaiku wilayah sing dominasi kita ing segara kanggo mesthekake, ing endi, miturut iki, tumindak sukses mungsuh bakal dadi kasus terpencil. Lan kasus terisolasi kanthi pasukan sing kasedhiya ing wektu kasebut ora ngrampungake apa-apa.
    Saiki ora bisa dikandhakake yen kita ana ing posisi kanggo njamin dominasi kita ing segara sanajan ing wates sistem rudal pertahanan udara Soviet. Paling ora ing Samudra Arktik. Kanggo iki, kita ora mung kekurangan pasukan kanggo nglawan dominasi ing segara, nanging uga NSNF dhewe - malah upswings mungsuh siji bisa netralake kabeh.
    Kayane aku mung siji-sijine cara kanggo nggawe sistem pertahanan rudal pertahanan udara ing wilayah Segara Okhotsk kanthi prinsip anyar.
    Utawa ninggalake komponen angkatan laut saka pasukan nuklir strategis.
    1. timokhin-aa
      8 Oktober 2019 11:21
      0
      Nanging panentu kegiatan kuwi isih tumiba ing! Sembarang kegiatan ing segara tanpa komando segara iku beboyo banget. Lan nalika mungsuh ndominasi, iku umume dhasar mangu-mangu. Iki uga ditrapake kanggo pertempuran patroli kapal selam kanthi SLBM. Gagasan ndhelik ing jembar segara ing sangisore dominasi mungsuh ana fatamorgana, padha karo perang jelajah.


      Iku cocog ya. Nanging - ora ing kabeh segara donya. Lan ing wilayah sing wis ditemtokake. Yen cukup adoh saka AS (ndeleng conto Kapuloan Galapagos), banjur dadi kasunyatan. Ora ana prabédan kanggo kapal sing arep nyopir "Virginia" - cedhak Kapuloan Kuril utawa ing khatulistiwa, nanging dheweke bisa ngetung dina menyang khatulistiwa. Lan sampeyan malah bisa nyoba kanggo nyegat. Lan ing kana dheweke ana ing posisi sing padha karo kita, tanpa kaluwihan - ora ana dhukungan, wilayah kasebut durung diteliti.

      Nyatane, KUG saka papat fregat lan kapal ibu ing kadohan mung bisa gore AUG. Umumé, ana akeh kamar kanggo game. Sing utama yaiku adoh saka hidrofon.

      Kajaba iku, ana jebakan logis ing kene - kita butuh NSNF supaya ora ana perang, lan kita kudu njaga kanthi lengkap sajrone perang. Nanging yen ora diwiwiti kanthi serangan nuklir dadakan, mula peran NSNF suda, amarga ana minggu kanggo mbubarake lan nyamarake PGRK.
      1. ccsr
        ccsr 9 Oktober 2019 12:03
        +2
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Sing utama yaiku adoh saka hidrofon.

        Iku ora malah sing, nanging luwih serius. Kerugian utama kapal selam yaiku yen ing wektu tentrem, sesi komunikasi diwatesi, tegese ing wektu sing kita butuhake, dheweke bisa uga ora nampa, lan bakal dirusak sanajan sadurunge wiwitan permusuhan. Mulane, nganti kita teknis ngatasi masalah kontrol SSBNs dumunung ing ambane ora adoh saka pesisir Continental Amerika, tanpa mbuwang metu buoys komunikasi, nganti banjur prioritas bakal pindhah menyang senjata nuklir saka Strategic Missile Forces, kang kontrol tanpa. arep ing udhara ing kabeh. Iki menehi kita kesempatan kanggo meneng-menengan ngetokake prentah kanggo serangan preemptive, lan njamin yen Amerika bakal wedi kanggo provoke kita.
        1. Polinom
          Polinom 10 Oktober 2019 11:07
          -2
          Kabeh iki diputusake ing pungkasan taun 80-an.
          Takon SSBN kanggo pilihan komunikasi.
          Sorry, topik banget hackneyed, kesed kanggo spank ing clave. eseman
          1. ccsr
            ccsr 10 Oktober 2019 11:44
            +1
            Kutipan saka Polinom
            Kabeh iki diputusake ing pungkasan taun 80-an.

            Sa adoh aku ngerti, masalah iki durung ditanggulangi nganti saiki, lan ora ana saluran komunikasi loro-arah terus-terusan karo kapal selam, lan mung sawise subsurface bisa kanggo komunikasi. Apa sampeyan bisa ngomong kepiye carane diputusake?
            1. Polinom
              Polinom 10 Oktober 2019 12:54
              -2
              Balancer (airbase) duwe bagean babagan SSBN. Dheweke nulis ing kana. Lan submariners komentar. Lan Mina lan Ilya. Kabeh wis diputusake. ADV. Saiki rong stasiun, Mongokhto-Tu-142. Antena kilometer. Pilihan pisanan bali ing 70s "Ya-Ora". Banjur luwih apik. Lourdes uga duwe stasiun ing Cam Ranh.
              1. ccsr
                ccsr 10 Oktober 2019 13:08
                +1
                Kutipan saka Polinom
                Balancer (airbase) duwe bagean babagan SSBN.

                Aku ngerti forum Karshiev almarhum - ana akeh sing ngomong, lan sawetara angen-angen. Apa sampeyan yakin manawa kapal selam uga bisa mlaku ing sawetara iki saka ing jero banyu? Kepiye carane nggawe manawa dheweke entuk pesenan kanthi bener?
                Kutipan saka Polinom
                Saiki rong stasiun, Mongokhto-Tu-142. Antena kilometer.

                Lan Amerika bodho banget ora ngerti carane nyuda transmisi stasiun kasebut ing cedhak pesisir?
                Kutipan saka Polinom
                Lourdes uga duwe stasiun ing Cam Ranh.

                Dheweke wis suwe ora ana, mula iki dudu argumentasi. Ya, lan ana stasiun resepsi - apa sampeyan bisa ngandelake linuwih manajemen pasukan nuklir strategis ing jero banyu menyang wilayah manca? Iki umume ora bisa ditampa, sanajan ana basis kita.
                Dadi masalah saluran komunikasi rong arah sing dipercaya kanggo ngontrol kapal selam durung dirampungake, lan, kaya sing dakkarepake, tetep ing tingkat sistem komunikasi Soviet, kalebu sistem komunikasi HF lan satelit gabungan.
                1. Polinom
                  Polinom 12 Oktober 2019 13:07
                  -2
                  Iku teknis mokal kanggo nyuda.
                  Terus-terusan sesambungan iku ora nyata lan ora perlu. Ngganti opsi lan sesi (wektu).
                  Lan nampa "Ya-Ora" antena utawa paravane cukup. Iki kanggo akses langsung menyang reception.
                  Chatterboxes nang endi wae, nanging ana uga wong waras lan dilayani. Ora angel mbedakake, sawetara obrolan lan kabeh wis jelas.
                  Ana akeh sumber terbuka. Sakdurunge, aku duwe sawetara ing arsipku. ORA RAHIM!!!.
                  kita bisa ngandelake linuwih manajemen pasukan nuklir strategis kapal selam menyang wilayah manca
                  Iki minangka repeater saka KP GSh. ngguyu Kuba dipasrahake karo senjata nuklir, lan iku normal, nanging komunikasi ora mungkin? basa
                  Kabeh kang sumurup, ngandika(Kanthi).




                  1. ccsr
                    ccsr 12 Oktober 2019 18:03
                    0
                    Kutipan saka Polinom
                    Terus-terusan sesambungan iku ora nyata lan ora perlu.

                    Iki minangka khayalan, amarga mung kanggo pasukan nuklir strategis sing kondisi paling penting yaiku saluran komunikasi rong arah sing tetep. Pasukan Pasukan Rudal Strategis lan patroli pesawat penerbangan jarak jauh terus-terusan diwenehake. Kanggo mesthekake iki karo kapal selam, padha temtunipun kudu lumahing menyang ambane periscope - iki ketok saka tokoh 93 sing dikutip. Lan iki bakal mbutuhake wektu, lan sing paling penting, langsung mbukak lokasi kapal selam. Bebarengan nindakake maneuver kasebut dening sawetara prau bakal mbukak rencana kita, sing bakal ngganggu kabeh rencana kita, diitung kanthi serangan dadakan.
                    Kutipan saka Polinom
                    Lan nampa "Ya-Ora" antena utawa paravane cukup. Iki kanggo akses langsung menyang reception.

                    Suwene iku bakal njupuk yen prau selam ing ambane 250-300 meter kanggo lumahing, uncalan metu buoy, lan mung banjur nggawe saluran komunikasi loro-cara kanggo laporan sing padha nampa sinyal Ya-Ora? Aku sawetara menit ing paling, lan ndamu liwat nawakke tansah tandha saka unmasking. Lan kita duwe mung 5-7 menit lan ora luwih ing cadangan ing acara saka serangan surprise dening mungsuh kanggo nggawe kaputusan, menehi pesenan lan priksa manawa kabeh pasukan nuklir strategis digawa metu. Umumé, pilihan manawa kapal selam kita dhewe bakal diserang dening mungsuh nalika muncul ora mung nyata, nanging sing paling sedhih yaiku iki bisa ditindakake ing tahap pangembangan senjata saiki, sing bakal nyebabake kerugian. saka bagean gedhe saka potensial rudal nuklir negara. Iki sing meksa kita njaga triad nuklir, lan ora ana sing nyingkiri.
                    Kutipan saka Polinom
                    Ana akeh sumber terbuka. Sakdurunge, aku duwe sawetara ing arsipku. ORA RAHIM!!!.

                    Bahan Fesenko sing dikutip mung ngomong babagan riset lan pangembangan, lan iki adoh saka sistem komunikasi kapal selam sing diadopsi kanggo layanan. Dadi materi pisanan ora mbuktekaken apa-apa, nanging gambar pungkasan mung nuduhake yen ora bisa nindakake tanpa subsurface.
                    Kutipan saka Polinom
                    Kuba dipasrahake karo senjata nuklir, lan ora apa-apa.

                    Iki minangka fiksi sing jelas - ora ana sing dipercaya Kuba, lan saiki panggunaan wilayah Kuba kanggo ngontrol kapal selam ora kasedhiya.
                    1. timokhin-aa
                      12 Oktober 2019 20:00
                      0
                      Ombak dawa ngliwati kolom banyu, iki minangka dhasar.
                      1. ccsr
                        ccsr 12 Oktober 2019 21:21
                        -1
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Ombak dawa ngliwati kolom banyu, iki minangka dhasar.

                        Lan kepiye komandan kapal selam bakal nglaporake yen dheweke nampa sinyal kontrol pertempuran ing jerone 250-300 meter lan terus nglakokake? Mungkin prau kasebut wis mati, lan kita isih percaya yen bakal nyerang maneh.
                      2. timokhin-aa
                        13 Oktober 2019 01:04
                        0
                        Ing wektu sing ditemtokake, dheweke bakal muncul kanggo ngirim laporan.
                      3. ccsr
                        ccsr 13 Oktober 2019 09:59
                        +1
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Ing wektu sing ditemtokake, dheweke bakal muncul kanggo ngirim laporan.

                        Ing wektu sing ditemtokake kanggo pendakian, kabeh wis bisa dirusak sajrone ijol-ijolan serangan nuklir dening pasukan nuklir strategis, lan ora bakal ana sing bisa dilaporake. Lha, apa sebabe kita butuh kabeh amunisi kapal selam kasebut, yen kita ora bisa DIJAMIN kanggo ngirim serangan preemptive marang mungsuh nganti dheweke dhewe nyerang kita kaya ngono? Apa sampeyan mikir babagan iki sadurunge nglukis gambar perang laut ing mangsa ngarep?
                      4. timokhin-aa
                        13 Oktober 2019 10:50
                        0
                        Aja bingung penahanan karo serangan preemptive. Nyegah lan saka dermaga bisa ditrapake. Ing kana, kabeh rencana bakal beda karo tembung "umum"
                      5. ccsr
                        ccsr 13 Oktober 2019 15:33
                        +2
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Aja bingung penahanan karo serangan preemptive.

                        Ya, kayane ora mbingungake, amarga "penahanan" iku saka ranah obrolan politik, lan "preemptive strike" luwih gegayutan karo perencanaan operasional sing nyata. Dadi perlu, kaya sing dikandhakake, supaya bisa misahake laler saka cutlet ...
                        Contone, yen kita fokus utamane kanggo ngirim serangan saka dermaga, mula inti saka platform ing jero banyu bakal kelangan makna kanggo kita - lemah bakal luwih murah tinimbang segara.
                      6. timokhin-aa
                        13 Oktober 2019 21:58
                        0
                        Ya, kayane aku ora mbingungake, amarga "penahanan" iku saka lapangan obrolan politik


                        Ora, iki sebabe sampeyan isih urip nganti saiki. Lan, kanthi cara kasebut, diwenehake kanthi solusi tugas operasional lan taktik sing cukup spesifik.

                        Miturut cara, yen kita fokus utamane kanggo nyerang saka dermaga, mula inti saka platform ing jero banyu ilang makna kanggo kita.


                        Ora perlu kanggo navigasi, nanging bakal ana kesempatan ing darurat (lan nampa informasi bab agresi mbesuk mungsuh "siji dina iki" darurat) bakal.
                      7. ccsr
                        ccsr 14 Oktober 2019 11:01
                        0
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Ora, iki sebabe sampeyan isih urip nganti saiki. Lan, kanthi cara kasebut, diwenehake kanthi solusi tugas operasional lan taktik sing cukup spesifik.

                        Ana ora perlu kanggo dadi luwih pathos - Aku dhewe melu ing mecahaken tugas strategis lan operasional, lan ana tembung "containment" piye wae ora kasebut ing dokumen planning kanggo misi pertempuran tartamtu.
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        nanging bisa ing kasus darurat.

                        Iku apik yen ana kesempatan kuwi, nanging ing kasunyatan iku ora kudu ing kabeh, amarga kita mbuwang jumlah gedhe tenan saka dhuwit kanggo miwiti biaya nuklir ora saka dermaga, nanging ing jejere wilayah mungsuh. Mulane armada kapal selam nuklir ana lan bakal berkembang, ora kaya komponen permukaan.
                      8. timokhin-aa
                        14 Oktober 2019 20:05
                        0
                        Dudu kurir, kebeneran melu?

                        Nyuwun pangapunten, nanging ora katon kaya sing luwih serius.
                      9. ccsr
                        ccsr 14 Oktober 2019 20:25
                        0
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Dudu kurir, kebeneran melu?

                        Kurir ora duwe hak kanggo kenal karo dokumen kasebut - Muga-muga dheweke nerangake babagan iki paling ora ing layanan kasebut? Utawa sampeyan wis tau ndeleng wong?
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        Nyuwun pangapunten, nanging ora katon kaya sing luwih serius.

                        Fantasi sampeyan umume ing ambang akal sehat - mula sampeyan kudu menehi komentar supaya wong bodho ora njupuk kabeh kanggo bebener.
                    2. Polinom
                      Polinom 16 Oktober 2019 10:25
                      0
                      Yen sampeyan ngerti kabeh, kenapa sampeyan takon aku?
                      1. ccsr
                        ccsr 16 Oktober 2019 11:41
                        0
                        Kutipan saka Polinom
                        Yen sampeyan ngerti kabeh, kenapa sampeyan takon aku?

                        Aku ora takon sampeyan mung kanggo mbantah statement sampeyan, amarga wong bodho bisa njupuk tembung sampeyan, mula sampeyan kudu nerangake ngendi sing bener lan endi fiksi.
        2. timokhin-aa
          10 Oktober 2019 11:29
          0
          saka mulane, nganti kita teknis ngatasi masalah ngatur SSBN sing dumunung ing ambane ora adoh saka pesisir benua Amerika.


          Yagene dheweke kudu ana?

          lan minangka jaminan yen Amerika bakal wedi ngganggu kita.


          Apa sampeyan nyoba medeni Amerika?
          1. ccsr
            ccsr 10 Oktober 2019 11:50
            +2
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Yagene dheweke kudu ana?

            Paling ora kanggo mbenerake dana sing digunakake kanggo pangembangan lan pangopènan, sing kudu ditindakake supaya bisa nyuda wektu penerbangan menyang kontinental Amerika Serikat. Yen ora, kita bisa entuk Pasukan Rudal Strategis adhedhasar wilayah kita - bakal luwih murah.
            Kutipan saka: timokhin-aa
            Apa sampeyan nyoba medeni Amerika?

            Padha wedi kanggo dangu - wiwit pamaréntahan Nixon, sing teka ing USSR kanggo ngrembug deterrence nuklir karo Brezhnev. Saiki, mesthine, dheweke duwe rasa wedi sing rada kurang, nanging dheweke tansah eling yen bisa dadi bledug nuklir sanajan saka apa sing ditinggalake.
            1. Polinom
              Polinom 10 Oktober 2019 12:56
              -2
              Lan sing narik ilat gundul, "Kita bakal ngubur sampeyan." ? Ya, lan babagan swarga uga, mlaku kanthi apik.
              Mesthi wedi.
              1. ccsr
                ccsr 10 Oktober 2019 13:20
                +2
                Kutipan saka Polinom
                Lan sing narik ilat gundul, "Kita bakal ngubur sampeyan." ?

                Ing kasunyatan, ing Khrushchev, kita ora bisa "ngubur" wong-wong mau - kesempatan kuwi mung katon ing Brezhnev, utawa luwih, ing pungkasan taun suwidakan, lan malah ing wektu sing padha akeh rodok olo kanggo wong-wong mau. Iku banjur padha wiwit fuss, lan ora saka janji saka N.S. Khrushchev, kang katon luwih kaya propaganda.

                Kutipan saka Polinom
                Ya, lan babagan swarga uga, mlaku kanthi apik.

                Ya, kita ngerti iki ing taun 70-an lan 80-an, nanging dheweke tetep meneng babagan iki ing kabeh level. Lan kasunyatan manawa dheweke bakal dirusak, dheweke ngerti luwih apik tinimbang kita - sawise kabeh, kanthi kabeh gouging kita, Pasukan Rudal Strategis tansah waspada lan mung prentah sing dibutuhake, lan bakal dieksekusi tanpa co- operasi.
                Kutipan saka Polinom
                Mesthi wedi.

                В этом состоянии они вместе с китайцами должны находится всегда - это и есть залог того, что русская цивилизация не исчезнет с планеты. И Путин правильно им напомнил про ад - я считаю это реперная точка для нашего миропонимания.
              2. Vadim237
                Vadim237 10 Oktober 2019 18:43
                0
                Да влёгкую похороним - 1700 боеголовок это серьёзно, а ещё 800 стратегических крылатых ракет с ядерными боевыми частями. Скоро к этому арсеналу и БРСД с наземными крылатыми ракетами добавятся. А в будущем году так к 25 и СНВ 3 прекратит своё существование, а там МБР и боеголовок можно делать столько, на сколько денег хватит.
            2. timokhin-aa
              13 Oktober 2019 01:17
              0
              Хотя бы для того, чтобы оправдать затраченные на их разработку и содержание средства, которые мы вынуждены делать, чтобы уменьшить подлетное время до континентальной территории США.


              Нам не об этом надо думать, а о том, чтобы возмездие осталось неотвратимым. Подлётное время нужно сокращать только для нападения.

              Они давно напуганы - еще с времен правления Никсона, который приехал в СССР чтобы обговорить ядерное сдерживание с Брежневым.


              Вот только результатом этого испуга стала ликвидация пугающего оппонента.

              С амерами так - или сидеть и не дёргаться или убивать их сразу. Потому, что если они испугаются, то сами тебя при случае прикончат.
              Нам не надо их пугать - надо спокойно и без пафоса показать безнадёжность идеи первого удара.И то, что сами мы первый удар наносить не планируем. Они именно по нашим действиям должны это видеть.

              Либо запланировать его самим и выполнить.Для чего не просто отсутствуют необходимые силы и средства,отсутствует и понимание того, какими они должны быть, чтобы эффективно сработать.

              С США другие варианты не работают.
              1. ccsr
                ccsr 13 Oktober 2019 10:12
                -1
                Kutipan saka: timokhin-aa
                Подлётное время нужно сокращать только для нападения.

                А вы считаете что мы будем в бирюльки играть, когда вскроются мероприятия противника по нанесению по нам ядерного удара? Упреждающий удар как раз и является нашим главным принципом военной доктрины еще с прошлого века, хоть об этом нигде в СМИ не сообщали.
                Kutipan saka: timokhin-aa
                И то, что сами мы первый удар наносить не планируем.

                Это кто вам сказал? Путин вроде заявил, что мы готовы использовать упреждающий удар с применением ядерных средств - или может я ослышался?
                Kutipan saka: timokhin-aa
                С США другие варианты не работают.

                С США вообще нет вариантов - только гарантированное уничтожение их останавливало до сих пор. Но времена меняются, они добиваются сокращения общего количества ядерного оружия у нас, и тем не менее гораздо активнее разрабатывают свои системы ПРО. А это свидетельствует лишь о том, что как только они достигнут приемлемого для них уничтожения наших боеголовок, они моментально выдвинут нам ультиматумы по многим областям нашей деятельности.
                Вот поэтому Путин и сделал ставку на новые системы ядерных вооружений, которые нам позволят отодвинуть мечты американцев на многие десятилетия в будущее.
                1. timokhin-aa
                  13 Oktober 2019 10:49
                  0
                  Если обнаружатся эти самые признаки, то там будет совсем другая логика событий, нежели какие-то скрытные сближения - хотя бы потому, что времени не будет.

                  Это уже другой вопрос совсем.
  24. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2019 13:23
    +3
    Kutipan saka Vadmir
    Sawise pembatalan Prajanjian INF, kita kudu ngarepake penyebaran rudal jarak medium lan luwih cendhek kanthi wektu penerbangan sing sithik ing mangsa ngarep. Penyebaran rudal sing padha ora bakal nyebabake ancaman sing cukup kanggo Amerika Serikat.
    А значит, единственным адекватным ответом можно считать отмену СНВ-3 с наращиванием МБР, а также боеголовок, включая и ложные на существующих носителях.

    Выход из СНВ-3 в первую очередь ударит по нам самим. Количество МБР наращивать намного мы вряд ли сможем. В настоящее время годовой выпуск МБР у нас порядка 20-25 штук. Примерно столько же БРПЛ. Плюс 2 бригадных комплекта "Искандера". И все на одном заводе.
    Наш противник элементарно может "догрузить" свои МБР "Минитмен-3" до 3 ББ. А это как минимум 900 ББ. "Догрузить" свои "Трайденты" с 4 ББ, что сейчас, до 8-14 блоков. Это 50+2300=2350. Итого только на МБР+БРПЛ американцы смогут дополнительно развернуть 2350 + 900 = 3250 ББ.

    Что можем сделать мы?
    МБР. Снимаемый "Тополь" и 78 "Тополей-М" - моноблочные. "Воевода" списывается. Остается порядка 120-150 "Ярсов". С каким БО они сейчас стоят на БД - надо считать. В любом случае, даже если на них вместо 4ББ стоят сейчас 2, то "догрузить" мы сможем 300 блоков.

    БРПЛ.
    1 старая лодка проекта 667БДР с 3 ББ. Ничего на нее не "догрузить".
    6 лодок проекта БДРМ. На них было по всем договорам 4 ББ. Даже если все эти лодки переоснащены вместо "Синевы" БРПЛ "Лайнер" с возможностью нести 10 ББ, то это даст "прирост" в 576 ББ
    3 лодки проекта "Борей". Даже если у них БО не 6, а 3 ББ, то это даст прирост от 144 до 192 ББ.
    В сумме получим "довесок" на МБР+БРПЛ в 1020-1068 ББ

    Разница ощутимая, вы не находите. Если прекращает действие договор СНВ-3, то мы получим дополнительно на ракетах 1020-1068, а американцы - 3250. То есть почти втрое больше. И это если не считать их стратегов.
    В результате6 мы будем стоять перед выбором - APA sing kudu ditindakake. Затормозить перевооружение РВСН и ФЛОТА на новые ракеты и начать делать БРСД или "в час по чайной ложке" выпускать БРСД и продолжать с тем же темпом выпуск МБР и БРПЛ?

    Kutipan saka Vadmir
    И официально заявить о том, что целями наших ракет являются именно американские города и объекты инфраструктуры.

    А зачем это делать? В смысле официально заявлять? Для того, чтобы просто "сотрясать воздух"?
    Американцы еще с 60-х годов зная о том, что точность наших ракет ниже, чем у них прекрасно себе отдавали отчет в том, что русские не будут стрелять по пустым шахтам в случае превентивного удара США по СССР и не будут стрелять по шахтам даже в случае, если превентивный удар нанесет Советский Союз (Россия), т.к. степень готовности к пуску и у нас, и у них такова, что ракеты выйдут из шахт раньше, чем до них долетят русские ракеты. Поэтому целями всегда были города-миллионники, промышленные центры и инфраструктура (транспортные узлы, электростанции и аэродромы (авиабазы) и крупные порты (военно-морские базы). Зачем об этом кричать на всех перекрестках. Они это и так знают, а мы, сделав такое заявление в глазах всех будем "варварами", которые будут обстреливать мирные города и объекты. Они будут делать то же самое, но молча, а мы будем об этом "трубить". Зачем?

    Kutipan saka Vadmir
    Lan senadyan tresnaku marang armada kasebut, pisanane, perlu kanggo mbangun ICBM sing diluncurake tambang ing darat, minangka sing paling cocok kanggo serangan kontra (saenipun karo rudal Sarmat), lan mung menehi hasil karo SSBN.

    Как? Новые шахты, точнее их создание запрещено ХЗ когда. Начни строить новые шахты мы - начнут и они. Мы можем только модернизировать ранее существующие (под тот же "Сармат"). Таких тоже не очень много (при которых требуется достаточно небольшой объем модернизации). Где-то с полсотни.
    И все дело в том, что РПКСН худо-бедно но строятся, а вот когда появится "Сармат" - сие неведомо...

    Kutipan saka tandha 1
    Т.е. так и так нужны деньги, но 100 "Курьеров" наверное все же дешевле 6 "Бореев", а поймать их на порядок ( а то и 2) сложнее. Но как говорится "истина где то по середине..."

    Ну 4 из 8 "Бореев" по сути уже есть, а вот количество "Курьеров" равно нулю. Более того, их надо еще сделать, испытать, развернуть. А это в от 2 до 4 дивизий, со всей инфраструктурой, как чисто военной (ППД, маршруты патрулирования, ПБСП), так и гражданской (жилые городки для офицерского состава, объекты инфраструктуры - детские сады, школы, больницы) Плюс дороги.

    Kutipan saka Vadmir
    Korea Lor ora duwe misil sing bisa tekan Amerika Serikat lan nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa.

    Ваше предложение нужно разделить на два.
    Первое - "у КНДР нет ракет, способных достать до США и второе - "причинить им неприемлимый учерб"
    По первому - чисто теоретически такие ракеты у Северной Кореи есть, хотя надо говорить честно, гарантии, что они долетят нет, ибо пусков на предельную дальность не было. То есть теоретически есть
    По второму - нанести такой ущерб США ракеты КНДР не способны в силу
    1. Их малочисленности
    2. Отсутствия мощных головных частей мегатонного класса
    3. Отсутствие РГЧ
    4. Отсутствия гарантий, что ГЧ не сгорят в атмосфере, т.к. условия входа при их испытательных пусках и реальных будут различными
    1. timokhin-aa
      8 Oktober 2019 15:10
      0
      В результате6 мы будем стоять перед выбором - ЧТО ДЕЛАТЬ. Затормозить перевооружение РВСН и ФЛОТА на новые ракеты и начать делать БРСД или "в час по чайной ложке" выпускать БРСД и продолжать с тем же темпом выпуск МБР и БРПЛ?


      А Вы сами и написали что делать - поднять количество ББ в рамах "бюджетных" мероприятий. И на этом остановиться. Какой смысл наращивать ядерный арсенал сверх достаточного уровня? Бюджет не резиновый.
  25. keju56
    keju56 8 Oktober 2019 14:15
    +1
    Любопытно, но автор заведомо упрощает ситуацию... надеюсь не умышленно:
    1) "даже при выходе наряда ПЛС противника на дистанцию применения против лодки оружия, результатом, в правильном варианте будет бой, а не безответный удар, "
    а) а кто сказал, что районы расположения наземных шахт или баз подвижных комплексов нельзя прикрыть системой ПРО? Отмечу, что задача прикрытия шахт резко упрощается - БЧ противника не надо искать, сами прилетят... keprungu
    б) РПКСН во время боя с ПЛС не удастся выполнить главное - выпустить ракеты... и смысл этого боя?
    2) " бы установить господство на море (и по факту под морем) в «бастионах». Это должно стать самой первой и самой главной задачей ВМФ. "
    а) Эту задачу сложно выполнить в мирное время, особенно если противник готовимся к первому удару... топить же его нельзя вне территориальных вод Nyuwun
    б) Указанная задача превращает силы флота в обороняющихся, другими словами противник выполняет свою главную задачу - снимает опасность флота РФ для себя... Nyuwun
    3) " Начало операций по переносу боевого патрулирования в открытый океан. "
    для этого надо построить океанский флот прикрытия РПКСН - автор хочет разорить РФ?
    Внезапно, но из построений автора следует совсем другой вывод - для сохранения ударного потенциала флота с него надо снять функцию защиты РПКСН, т.е. надо nolak от этого типа носителей оружия - оно себя исчерпало... Nyuwun Причем уже давно - как только их дальность ракет стала межконтинентальной -с 667БРД aran
    Действующие же РПКСН должны использоваться для дезинформации противника и отвлечения его ресурсов... aran

    Что же касается других положений автора, то он воспринимает их не критически, как сенат США своих любимых подрядчиков: keprungu
    1) "Новые устройства инициации детонаторов " - это делает их уязвимыми, если место определяется по каким-то физическим факторам (оптика, РЛС и т.п.) , то есть РЭБ или аэрозольная маскировка... дешево и сердито... hi
    2) " Одним из признаков такого комплекса было несоответствие количества локомотивов у железнодорожного состава его длине " - это ошибка маскировки, легко решается на современно уровне - Булава весит 37т и легко входи в 40фут контейнер... Nyuwun Кстати, из тоннелей Транссиба или БАМа легко сделать входы в горные укрытия... aran
    3) "выявлять на спутниковых фото аномалии, которые могут свидетельствовать о наличии на местности замаскированной пусковой установки." это вообще супер ngguyu Маскируем надувные макеты с тепловыми и РЛ имитаторами -пусть играют в морской бой... prajurit
    1. timokhin-aa
      8 Oktober 2019 15:17
      0
      а) а кто сказал, что районы расположения наземных шахт или баз подвижных комплексов нельзя прикрыть системой ПРО? Отмечу, что задача прикрытия шахт резко упрощается - БЧ противника не надо искать, сами прилетят...


      Вы хотя бы в общих чертах стоимость такого праздника представляете? Баллистическая цель это не самолёт, просто взять по полку С-400 на полк РВСН (а даже это уже порвёт бюджет) не поставить.

      2) " бы установить господство на море (и по факту под морем) в «бастионах». Это должно стать самой первой и самой главной задачей ВМФ. "
      а) Эту задачу сложно выполнить в мирное время, особенно если противник готовимся к первому удару... топить же его нельзя вне территориальных вод


      Но его можно очень здорово погонять.

      3) " Начало операций по переносу боевого патрулирования в открытый океан. "
      для этого надо построить океанский флот прикрытия РПКСН - автор хочет разорить РФ?


      Нет. Этот флот никак не будет ни большим, ни дорогим. Просто поставьте себя на место амеров и спланируйте уничтожение КУГ из четырёх-пяти фрегатов на экваторе. Окажется, что туда АУГ надо гнать, если хочешь вероятность = 0,99 и разумные потери.

      Что же касается других положений автора, то он воспринимает их не критически, как сенат США своих любимых подрядчиков: bully
      1) "Новые устройства инициации детонаторов " - это делает их уязвимыми, если место определяется по каким-то физическим факторам (оптика, РЛС и т.п.) , то есть РЭБ или аэрозольная маскировка... дешево и сердито.


      Не надо считать противника идиотом.
      1. keju56
        keju56 8 Oktober 2019 15:56
        0
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Вы хотя бы в общих чертах стоимость такого праздника представляете?

        вполне!
        Kutipan saka: timokhin-aa
        это не самолёт, просто взять по полку С-400 на полк РВСН (а даже это уже порвёт бюджет)

        1) по вам, так позиции наших РВСН не прикрыты с воздуха ? aran
        2) сравним стоимость 2х полков РВСН и полка С-400 со стоимостью 955.... помолчим потом еще и сравним издержки эксплуатации, с учетом стоимости строительства и содержания баз РПКСН, АПЛ и сил охранения и опять таки С-400 для их защиты..... Вы не самопоркой занимаетесь ?hi
        3) именно шахты надо защищать более простыми системами - расстояния небольшие - уничтожить БЧ надо в 1 км...
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Но его можно очень здорово погонять.

        и спровоцировать войну? hi
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Просто поставьте себя на место амеров и спланируйте уничтожение КУГ из четырёх-пяти фрегатов на экваторе

        1) другими словами вы предлагает открыть позиционный район? keprungu Пришлют вирджинию и будет она ходить хвостиком за РПКСН... а для ее прикрытия пришлют ЭМ... Войну начнете?
        2) 4-5 фрегатов это 2 млрд зелени + содержание... Nyuwun вы щедры за народные деньги... aran
        Kutipan saka: timokhin-aa
        Не надо считать противника идиотом.

        читателей тоже... для срабатывания управляемого детонатора нужно решить ровно те проблемы, что решались для авангарда - анализ местности на гиперзвуке.... Nyuwun
        1. timokhin-aa
          10 Oktober 2019 11:41
          0
          1) по вам, так позиции наших РВСН не прикрыты с воздуха ?


          В составе рд нет зенитных частей. Как правило, они располагаются в глубине военных округов, и опираются на зенитные части военных округов. Против превентивного удара защиту у РВСН нет, после того, как он будет нанесён, ПВО можно списывать.

          1) другими словами вы предлагает открыть позиционный район? bully Пришлют вирджинию и будет она ходить хвостиком за РПКСН... а для ее прикрытия пришлют ЭМ... Войну начнете?


          Ну в реале от того, что лодку закидывали ВИЗами никакая война не началась. американцы постоянно на наших торпедные атаки имитировали и сейчас имитируют, с пусками практических торпед, или шумовых имитаторов, мы их кошмарили глубинными бомбами, просто клали их мимо, чтобы не повредить корпус. Это обычные реалии. Просто погнаться за лодкой на фрегате полосуя её посылками ГАК, это уже для них срыв задачи, попробуют ходом оторваться, оглохнут, упустят РПКСН

          Это же всё делалось уже. Я же не на пустом месте всё пишу.

          читателей тоже... для срабатывания управляемого детонатора нужно решить ровно те проблемы, что решались для авангарда - анализ местности на гиперзвуке....


          Нет, ББ это баллистическая неманеврирующая цель, как их автобус развёл, так они и падают, а подрыв там идёт по измерению высоты. На вторую картинку посмотрите, там овал есть, это аналог эллипса рассеивания, только на момент первого измерения блоками своей высоты в полёте.
    2. Vadim237
      Vadim237 10 Oktober 2019 18:49
      0
      Можно 100 дивизионов Прометеев закупить - будет отличная защита, от будущих БРСД и боеголовок МБР, с привязкой к загоризонтным радарам СПРН в единую систему ПРО.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. isih
      isih 10 Oktober 2019 23:01
      -2
      Kutipan saka: ser56
      Любопытно, но автор заведомо упрощает ситуацию...
      а) а кто сказал, что районы расположения наземных шахт или баз подвижных комплексов нельзя прикрыть системой ПРО? Отмечу, что задача прикрытия шахт резко упрощается - БЧ противника не надо искать, сами прилетят... keprungu

      Я чего-то недопонял...а какой смысл ШПУ прикрывать системой ПРО? Для каких таких целей ?  ngguyu
      1. ccsr
        ccsr 11 Oktober 2019 10:02
        +1
        Kutipan saka Steels.
        .а какой смысл ШПУ прикрывать системой ПРО? Для каких таких целей ? 

        Никакого. Эту байку какой-то недалекий человек запустил давным-давно, а несведущие люди на неё покупаются до сих пор.
  26. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2019 15:06
    +2
    Kutipan saka: ser56
    2) " Одним из признаков такого комплекса было несоответствие количества локомотивов у железнодорожного состава его длине " - это ошибка маскировки, легко решается на современно уровне - Булава весит 37т и легко входи в 40фут контейнер... request Кстати, из тоннелей Транссиба или БАМа легко сделать входы в горные укрытия...

    Количество локомотивов - это не ошибка маскировки, и не маломощность локомотивов, как иногда утверждают. Количество локомотивов была заложена в ТТТ для того, чтобы на полустанке (на полевой стартовой позиции) можно было расформировать состав, оставить командный и жилой модули, а пусковые модули развести на достаточное расстояние. В результате вместо одной оказывалось четыре цели
    "Булава" хотя по размерам и входит, но более по своим ТТХ подойдет "Ярс"
    1. illi
      illi 8 Oktober 2019 15:40
      +1
      Я вот тоже один раз насчитал 63 грузовых вагона, которые тащил один локомотив. Задумался нафига на БЖРК два локомотива, уж явно по массе не тяжелее грузового состава. Но озвучивать не стал, не железнодорожник же, засмеют.
      Ну а в качестве сил ответного удара, БЖРК наилучший вариант для России. Не даром американцы его всеми силами валили, плохо что у нас их нет.
      1. Vadim237
        Vadim237 10 Oktober 2019 18:51
        0
        Время БЖРК прошло, больше им заниматься в России не будут.
    2. keju56
      keju56 8 Oktober 2019 16:03
      0
      Quote: lawas26
      "Булава" хотя по размерам и входит, но более по своим ТТХ подойдет "Ярс"

      я согласен, но это детали... Кроме того, производство Булавы уже есть и его глупо закрывать... Nyuwun
      Quote: lawas26
      была заложена в ТТТ

      о скрытности не подумали... а так идет контейнерный поезд платформ на 40... в нем 9 контейнеров с булавами, пара - пункт управления, еще жилые модули, для охраны, ну и пустые... нужные контейнеры можно сделать с заметной броней - запас массы есть - 40т против обычной массы груза в вагоне - 70т...
  27. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2019 15:51
    +2
    Kutipan saka: timokhin-aa
    В результате6 мы будем стоять перед выбором - ЧТО ДЕЛАТЬ. Затормозить перевооружение РВСН и ФЛОТА на новые ракеты и начать делать БРСД или "в час по чайной ложке" выпускать БРСД и продолжать с тем же темпом выпуск МБР и БРПЛ?


    А Вы сами и написали что делать - поднять количество ББ в рамах "бюджетных" мероприятий. И на этом остановиться. Какой смысл наращивать ядерный арсенал сверх достаточного уровня? Бюджет не резиновый.

    Александр! Тут предлагают некоторые поставить крест на СНВ-3. Поставить можно. Но вот убрав потолки по ББ мы окажемся в той ситуации, что я описал. Американцы смогут с помощью возвратного потенциала увеличить свое количество ББ на ракетах на число примерно 3200, мы же 1020-1068
    Ладно, мы остановимся, а наш противник? Остановится ли он?

    Kutipan saka illi
    Я вот тоже один раз насчитал 63 грузовых вагона, которые тащил один локомотив. Задумался нафига на БЖРК два локомотива, уж явно по массе не тяжелее грузового состава. Но озвучивать не стал, не железнодорожник же, засмеют.
    Ну а в качестве сил ответного удара, БЖРК наилучший вариант для России. Не даром американцы его всеми силами валили, плохо что у нас их нет.

    На БЖРК вообще-то ТРИ локомотива
    1. timokhin-aa
      10 Oktober 2019 11:31
      0
      Американцы смогут с помощью возвратного потенциала увеличить свое количество ББ на ракетах на число примерно 3200, мы же 1020-1068
      Ладно, мы остановимся, а наш противник? Остановится ли он?


      Нам надо поддерживать ДОСТАТОЧНЫЙ уровень. Не соревноваться с амерами.
  28. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2019 19:45
    +1
    Kutipan saka: ser56
    я согласен, но это детали... Кроме того, производство Булавы уже есть и его глупо закрывать...

    А его никто закрывать и не собирается. Фактически сейчас в строю только 3 корабля класса "Борей". На подходе - еще один. В стадии строительства еще 4. Поскольку "Булава" была принята на вооружение не так давно есть вариант, что второй и третий боекомплект вряд ли делались. Скорее всего ракеты для первого боекомплекта и испытаний. Так что еще несколько лет выпускать будут. А потом то, что заменит "Булаву"

    Kutipan saka: ser56
    о скрытности не подумали... а так идет контейнерный поезд платформ на 40... в нем 9 контейнеров с булавами, пара - пункт управления, еще жилые модули, для охраны, ну и пустые... нужные контейнеры можно сделать с заметной броней - запас массы есть - 40т против обычной массы груза в вагоне - 70т...

    Конструкторов можно понять. В то время, когда создавался БЖРК спутники не обладали столь высоким разрешением. А короткие составы не в редкость. Правда с одним локомотивом. Видимо расчет строился на этом. . Если бы он двигался по густонаселенной местности - это сразу бы засекли. А так как двигались эти поезда в основном по безлюдной местности - мало ли что там двигается. Может быть там профиль дороги сложный...
    Сколько должно было бы быть вагонов в "Баргузине" и сколько локомотивов - никто не знает. Но поскольку передвинули его минимум на 2027, то скорее всего никогда построен не будет. Не выгодно с экономической точки зрения
  29. Leha667
    Leha667 8 Oktober 2019 22:22
    0
    Отличная статья! Нужная!
    1. timokhin-aa
      10 Oktober 2019 11:30
      +1
      Спасибо, очень рад получить такой отзыв от тех, кто служит в подплаве.
  30. lawas26
    lawas26 8 Oktober 2019 23:57
    +2
    Kutipan: SovAr238A
    Perjanjian kasebut nglarang penyebaran operator BR ing perairan darat.
    Kita wis nglarang kali lan tlaga lan segara casp, padha duwe tlaga lan kali gedhe

    Не запрещает. Запрещено базирование на любых плавсредствах, не являющихся ПЛ баллистических ракет с дальностью более 650 км. Меньше - можно. Но смысл?
  31. ufpb
    ufpb 9 Oktober 2019 09:38
    -1
    Статью не в том разделе разместили. Ей место в разделе - Аналитика.
  32. vladimir1155
    vladimir1155 10 Oktober 2019 01:20
    0
    очень важная тема и очень глубокий анализ, помимо объекттивных т трудно реализуемых трудностей, есть очевидные организационные промахи ГШ ВМФ, вызванные косностью, желанием адмиральских местечек и удобств для личного состава в ущерб безопасности государства. Необходимо учитывая развитие ракетного оружия и авиации , учитывая стратегическую значимость АПЛ. Создать шесть флотов.
    Два флота третьего ранга (Балтийский и Каспийский) Состав 4 Буяна М, десантные корабли, морская пехота, морская авиация и более мелкие.
    Два флота второго ранга (черноморский и охотско-японский (советская гавань)), состав ЧФ=Сметливый, Пытливый, Татарстан Дагестан, все Буяны-М не задействанные на флотах третьего ранга, Советская Гавань= 6 корвета типа стерегущий, каракурты, в обоих флотах ДЭПЛ, десантные корабли, морская пехота и морская авиация, мелкие корабли. Задача тотальный контроль акватории черного, охотского и части японского моря, охрана побережья.
    Флота третьего и второго ранга подчиняются командующим сухопутных округов. Два океанских флота подчиняющихся РВСН, Северный и Камчатский, в их составе все наличные и строящиеся корабли больше, чем корвет, корветы, ДЭПЛ, АПЛ, морская авиация. Задача безопасный выход и возвращение АПЛ в океан.
  33. Polinom
    Polinom 10 Oktober 2019 12:03
    -2
    "готовности номер 2" в нашей терминологии.
    Летный состав в снаряжении и со снятыми шлемами около самолетов, или в местах указанных командиром.
    Оружие и средства РЭБ подвешены,взрыватели не ввернуты.
    ЛС десанта в готовности к посадке.
    Десантная техника или груз в самолетах.
    КП на рабочих местах.
    Средства управления проверены и готовы к работе.
  34. Polinom
    Polinom 10 Oktober 2019 12:10
    -2
    стартовала эта программа сразу же после «победы» на президентских выборах в РФ Бориса Ельцина в 1996 году – тогда, когда все наблюдатели поверили в то, что России конец и она не восстановится.
    По моему,не "не восстановится",а не воспринимает США как страну-обьект ядерного удара.
  35. Polinom
    Polinom 10 Oktober 2019 12:18
    -4
    По сценарию учений злобная реваншистская Россия начала терроризировать своих соседей, нападать на них и лишать суверенитета,
    А что не так в сценарии? Давайте у грузин и украинцев спросим. am
    1. anyar
      anyar 11 Oktober 2019 00:26
      +1
      Спрашивать у нацистких режимов?
      Грузины сами напали на миротворцев, которых сами же и попросили ввести. Без объявления войны, ультиматумов о выводе и пр.
      С украиной Россия не воюет. То что большую половину своего населения нынешняя политическая илитка украины объявила оккупантами и людьми второго сорта, а тех кто не согласился стали убивать- это не война с РФ.
      1. Polinom
        Polinom 12 Oktober 2019 13:12
        -4
        Хорошо вам мозги промыли. Чегож нацистов в ЕС и НАТО тянут и безвиз выписали в почти две сотни стран,а духовную Россию чмурят всем миром.
        Название страны пишется с большой буквы. ngguyu
        1. anyar
          anyar 13 Oktober 2019 23:20
          +1
          нацистов в ЕС и НАТО

          Как Украину "тянут" в ЕС прекрасно видно-пинками от порога. Или тут цитаток для вас привести?
          В НАТО Украину тянут для противостояния России и то тянут то тянут да принимать не хотят. Хотели бы-приняли бы.
          духовную Россию чмурят всем миром
          США и их саттелиты далеко не весь мир. Даже Израиль санкции не ввел. Про Китай Индию и прочих вообще речи нет.
          Так что пропаганда, она на Украине..
          Из уважения к великим украинцам вместе с русскими строившим единую страну, в осколках которой мы живем, напишу название Украины с большой буквы. Сейчас это территория украина с внешним управлением из Вашингтона(что действия Байдена и Порошенко открыто продемонстрировали) и моральными уродами в правительстве, силовывых структурах и значительной части общества.
  36. Vadim237
    Vadim237 10 Oktober 2019 20:02
    0
    Надо полагать что у наших инженеров и учёных уже имеются образцы тем самых взрывателей для американских боеголовок, так же как уже имеется системы противодействия их работе - что то на подобие РЭБ Ртуть - только намного мощнее и современнее. В момент разделения боеголовок - подрыв одной из них и уничтожение всего автобуса. И первый обезоруживающий удар провален, как и все остальные.
    1. timokhin-aa
      12 Oktober 2019 20:01
      0
      Розовых пони в космос отправят, они копытцами по "автобусу" - и привет.
      1. anyar
        anyar 13 Oktober 2019 23:22
        0
        Или бч не сработает ввиду отсутствия завода по обновлению материалов заряда :)
        1. timokhin-aa
          14 Oktober 2019 20:03
          0
          А можно шапками ещё закидать.

          Кстати, в многоцелевом Посейдоне может быть шапкомёт в качестве полезной нагрузки. Как Вам идея?
  37. sharpMouse
    sharpMouse 14 Oktober 2019 01:21
    0
    Статья интересная и местами очень разумная, но есть ряд вопросов:

    1. Что будет, если РПКСН в океане засекут? Американская АПЛ просто упадет ей на хвост, постоянно пингуя. Да, она тоже будет обнаружена, ну и что? Мы тоже сможем задолбать ее пингами, но это не поможет прекратить преследование.

    2. Океанский флот не потянул даже СССР. Он безусловно хорош и полезен, но как предполагается его построить и оплатить?

    3. Угроза взрыва в Москве рядом с Кремлем, по идее, купируется одним (!) офицером, находящемся где-нибудь в Сибири (но не рядом с районом ШПУ), и имеющим право принимать решение об ответном ударе. Разве не так?

    4. Не логично ли устранить проблемы в других СЯС?

    Например, сделать второй район ПРО в районе шахтных установок (как сейчас первый над Москвой, то есть с противоракетами с ядерной боеголовкой). Это ведь должно прилично обезопасить шахтные установки от превентивного удара. Тем более что американцы-то из договора по ПРО вышли.

    Или банально наделать сотни мобильных пусковых установок с фальшивыми ракетами, и посадить туда условно срочников-водителей. Я не думаю, что несколько сотен шасси будут сильно дороже даже одной РПКСН.

    Относительно недавно же отказались от реализации железнодорожных комплексов. При том что ракета теперь значительно легче и даже спецвагон не требуется. Почему? Подозреваю, что просто текущих средств вполне достаточно.
    1. timokhin-aa
      14 Oktober 2019 20:26
      0
      1. Что будет, если РПКСН в океане засекут? Американская АПЛ просто упадет ей на хвост, постоянно пингуя. Да, она тоже будет обнаружена, ну и что? Мы тоже сможем задолбать ее пингами, но это не поможет прекратить преследование.


      Они не пингуют, да и мы уже лет двадцать не пингуем как минимум. Вскрыться это подставить себя под запись акустического портрета. Когда он полностью будет записан, нормальный ГАК будет "брать" ложку с огромного расстояния - иногда в сотни километров. Поэтому при "засветке" ПЛА выполняют отрыв от слежения и потом скрытно пытаются восстановить контакт.

      Засекут ли РПКСН в океане? Ну может быть. Но при поддержке надводных кораблей и противолодочных самолётов (только нормальных, а не таких, как сейчас), американская подлодка не сможет выполнить задачу с сохранением скрытности, что создаёт предпосылку для ухода РПКСН от слежения.

      2. Океанский флот не потянул даже СССР. Он безусловно хорош и полезен, но как предполагается его построить и оплатить?


      Ну СССР ввалил в ВМФ больше ресурсов, чем США, нам не надо такие подвиги повторять.

      3. Угроза взрыва в Москве рядом с Кремлем, по идее, купируется одним (!) офицером, находящемся где-нибудь в Сибири (но не рядом с районом ШПУ), и имеющим право принимать решение об ответном ударе. Разве не так?


      Типа того, но чем будет наноситься ответный удар, если противник накроет все ШПУ и даже половину ПГРК? Остаётся МСЯС, да? А чтобы не дать им отработать (при правильном обеспечении их действий), надо увеличивать наряд ПЛС в море. А это разведпризнак, автоматом приводящий к повышению боеготовности и т.д.

      4. Не логично ли устранить проблемы в других СЯС?


      Там их не настолько много.
  38. Skepsis
    Skepsis 16 Oktober 2019 07:12
    0
    Автор избирательно предоставляет факты с целью не докапаться до истины, а обосновать свою точку зрения. Так например: много говоря о возросшей точности W76 он не упоминает резкое сокращение ее мощности, едва ли способное поразить шахту. В предыдущих статьях автор утверждал, что никакой спутниковой группировкой нельзя отыскать даже корабельную группу, а теперь значит обнаружение Тополей лишь вопрос времени. Автор молчит о "мертвой руке", хотя даже гипотетическая возможность такой системы сработать способна резко охладить пыл. Про возможности и желания в ядерной войне Великобритании вообще без комментариев. Ну а уж рассуждения автора про американский менталитет - это вообще на пять с плюсом.
  39. Alien Saka
    Alien Saka 16 Oktober 2019 21:51
    -5
    Автору респект !!!
  40. 3danimal
    3danimal 26 Oktober 2019 18:45
    +1
    « А старый полумёртвый враг, которого неплохо бы добить»
    У автора хватает эмоций и идеологии в рассуждениях. Что значит добить? С какой целью? Рискуя своими гражданами?
    Забывает важный момент: то, что бедным (размер бюджета) «нам» может показаться огромными расходами (в сравнении с нашими возможностями), богатым «им» - является лишь плановым обновлением.
    Пример - программа JSF: Ф-35-ми собираются обновить порядка 2000 самолетов в ВВС, КМП и ВМФ. Обновлять технику надо? Надо. Просто у кого-то есть деньги на Porsche, а кто-то будет продолжать ездить на Логане, проведя капремонт (такая вот аналогия).
    Второй момент: после победы Ельцина в 96-м (не красных или РНЕ-шников), как раз «им» можно было расслабиться и заниматься другими проблемами.
    Вот была у США война с Японией, последняя разгромлена, приведено к власти новое правительство, установлена лишь оборонительная направленность армии и курс на внутреннее развитие. И где Япония сейчас? - 3 экономика в мире. Мирным развитием они добились больше (безопасно для себя), чем ранее - милитаристским.
    Вероятно, «они» рассчитывали, что и РФ пойдёт схожим путём, ИМХО.
  41. 3danimal
    3danimal 26 Oktober 2019 18:52
    +1
    « Модернизация боевых блоков БРПЛ включает американские ПЛАРБ в арсенал средств для первого контрсилового удара, более того, эта модернизация просто не имеет смысла в любом другом случае. Но она проводится. Значит, первый контрсиловой удар рассматривается властями США как один из вариантов действий в ближайшей перспективе, и именно к нему США готовятся.»
    Сказать «притянуто за уши» даже маловато будет. Уши остались в руках )
    Есть такой процесс - модернизация. Старое оружие, системы устаревают, а новое почти всегда обладает лучшими характеристиками.
    Следовательно, любая модернизация ВС (СЯС) есть подготовка к войне )
    Зеркально: РФ модернизирует свои СЯС, следовательно, собирается напасть на США, причём первой, иначе и быть не может.
  42. G. Georgev
    G. Georgev 15. november 2019 10:22
    0
    Вы, не волнуйтесь. Все закончится через 30 минут в полном хаосе. Ни одна стратегия не сработает из-за многих непредсказуемых факторов и сбоя системы.