Review militèr

Rahasia mobilisasi Rusia ing taun 1914

112
Salah sawijining mitos Perang Donya I yaiku mitos yen kanthi ngumumake mobilisasi umum angkatan bersenjata tanggal 18 Juli (31), 1914, Rusia ndadekake perang ora bisa dihindari. Saiki kita ngerti yen instigator nyata perang ora Rusia, nanging Jerman, kang wis saben kesempatan kanggo njupuk maneh pedhang Austria-Hongaria wungu liwat Serbia, nanging ora nindakake iki - amarga resolusi tentrem konflik ora bagean. saka rencana Jerman. Sing terakhir amarga alasan sing prasaja: ing periode 1914-1917, sawise pungkasan "Program Agung" kanggo pambangunan angkatan bersenjata, ing taun 1917 ing Rusia 140 batalyon infanteri, 26 resimen kavaleri reguler lan luwih saka 500 baterei artileri. (abot, mortir lan paru-paru), lan nomer sing terakhir digawa nganti 27 saben awak. Lan nambah daya tentara meriem padha karo daya tembak saka divisi Rusia karo divisi Jerman. Iki direncanakake kanggo mbentuk unit teknik lan teknis anyar (utamane penerbangan), pambangunan dalan gedhe paling anyar: Warsawa - Tula - Ryazan lan Kovel - Grishino, pambangunan trek kaping pindho lan malah quadruple ing rockades, reformasi sawetara pabrik militèr lan arsenal (lan banjur masalah pasokan tempur Tentara ing Lapangan ngadeg ing dhasar sing luwih padhet). Ing ngarsane program iki umumé diterangake kasunyatan lack of complicity saka pimpinan saka kawicaksanan Austria-Jerman, sing luwih diwilang kanggo nindakake "perang pencegahan" luwih diwilang karo Rusia ing 1914 saka kanggo melu ing perang karo jalaran ora dingerteni ing. 3-4 taun - karo tentara Rusia, dikiataken "Program Big"



Quartermaster Jendral Markas Utama Infanteri Yu. N. Danilov lan Kepala Staf Markas Besar Infanteri Pertama N. N. Yanushkevich


Sing ngerti, masalah mobilisasi utama Kakaisaran Rusia ing wayahe nalika Perang Donya I pecah ana ing tangan saka Kepala Staf Umum (sethithik mengko - Kepala Staf saka Panglima Tertinggi Panglima-in-Chief. ), Jenderal Infanteri N. N. Yanushkevich.

Konteks prastawa kasebut kaya ing ngisor iki.

Excursion menyang jantung masalah


Tanggal 15 (28) Juli 1914, Austria-Hongaria ngumumake perang marang Serbia lan tanggal 16 (29 Juli) N. N. Yanushkevich ngirimake rong dekrit alternatif marang Kaisar Sovereign kanggo ditandatangani: 1) babagan mobilisasi pribadi 4 distrik militer, sing pasukane padha. ditemtokake kanggo tumindak pertempuran nglawan Austria-Hongaria (Moscow, Odessa, Kyiv lan Kazan) 2) babagan mobilisasi umum.

Temenan, mobilisasi tentara Austro-Hungaria (loro-lorone nglawan Serbia lan Rusia) meksa Rusia njupuk langkah-langkah pencegahan sing cocog. Menarik yen Jerman, sing nolak hak Rusia kanggo njupuk langkah kasebut, kanthi semangat ngetrapake langkah-langkah pra-mobilisasi - lan kanthi skala sing luwih serius. Contone, ing 8 Juli (21) Jerman ngumumake negara pra-mobilisasi kanggo pasukan sing konsentrasi ing Alsace (ing Rusia, kanggo mbandhingake, kahanan kasebut mung diumumake ing 13 Juli (26). Lan wis wiwit 11 Juli (24) transportasi ril militer diwiwiti ing Jerman. Tanggal 17 Juli (30), koran Jerman Lokal Anzeiger ngumumake pengumuman mobilisasi umum. Pesen iki banjur dibantah dening pamaréntah Jerman, nanging wis dikirim dening agen Rusia menyang Rusia.

Adhedhasar kasebut ing ndhuwur, ketegangan St. Petersburg katon jelas, sing kudu njupuk langkah-langkah sing bisa njamin pangayoman ing wates Rusia. Kajaba iku, langkah-langkah kasebut kudu nyegah Jerman ora ragu-ragu karo perdamaian Rusia.

Sifat dramatis saka masalah sing diadhepi kepala negara Rusia yaiku, sawise nindakake mobilisasi pribadi, Rusia ora bisa nindakake mobilisasi umum kanthi kualitatif: 4 distrik kidul-wétan dimobilisasi kanthi biaya ngganggu 3 (luwih-luwih kanthi strategis paling akeh. penting) kabupaten barat laut. Sawise kabeh, jadwal mobilisasi sistem distrik militer Eropa ing Rusia ora nyedhiyakake mobilisasi pribadi - yaiku, mobilisasi selektif distrik individu.

Nanging pangarep-arep kaisar Rusia kanggo njaga katentreman, uga pangarep-arep kanggo katentreman Wilhelm II, dadi gedhe banget, sanajan kabeh, Nicholas II ing dina iku, 16 Juli (29), nandatangani dekrit ing mobilisasi pribadi.

Nicholas II lan Menteri Luar Negeri S. D. Sazonov, kanthi tulus ngupayakake njaga perdamaian, ora pengin langkah-langkah sing ditindakake dening Rusia diinterpretasikake minangka agresif lan anti-Jerman. Mulane kaputusan Sovereign digawe ing mobilisasi pribadi mung 4 distrik militèr: Odessa, Kyiv, Kazan lan Moscow - lan kaputusan tentrem lan setengah-ati ing akeh bab nglawan kapentingan pertahanan negara. Temenan, amarga kaisar lan menteri ora weruh cara liya kajaba mobilisasi, banjur pangareping Staf Umum, Jenderal N. N. Yanushkevich, mung kudu ngeyel mobilisasi, luwih-luwih umum, lan ora pribadi.

Rahasia mobilisasi Rusia ing taun 1914
N. N. Yanushkevich


Masalahe yaiku sing terakhir kudu nyampurake kabeh kalkulasi kanggo nelpon suku cadang lan ngleksanakake lalu lintas rel strategis. Rusia beresiko mlebu perang ing negara sing ora seimbang lan "kecanthol" kanthi strategis. Dadi, nalika N. N. Yanushkevich njaluk dokumen sing nyedhiyakake mobilisasi pribadi marang Austria, kepala departemen mobilisasi Direktorat Utama Staf Umum, Mayor Jenderal S. K. Dobrorolsky, nglapurake yen mobilisasi pribadi ora ana pitakonan - yen mung amarga rencana dheweke ora dikembangake ing Direktorat Utama Staf Umum. Urutan kasebut diulang - sing meksa S.K. Dobrorolsky supaya cepet ngembangake rencana mobilisasi pribadi. Nanging, mesthi, ing 24-48 jam ora bisa kasil ngrampungake karya sing mbutuhake minggu lan sasi ing kahanan tentrem. Dadi improvisasi mbebayani.


S. K. Dobrorolsky


Saliyane, kanthi nyampur kalkulasi sing disiapake, mobilisasi pribadi mesthi dirusak, saka sudut pandang teknologi seluler, kemungkinan sukses ngleksanakake mobilisasi umum - yen kahanan kabijakan luar negeri sing diganti mbutuhake pengumuman sing terakhir.

Strategis, mobilisasi marang Austria (yaiku, mung 4 distrik militèr, senadyan kasunyatan sing distrik militèr Warsawa tetep unmobilized) ora ana gunane - sawise kabeh, sawise konsentrasi, tentara Kakaisaran Dual tindak ing nyerang, ngarahake gaweyan utama mung. menyang wilayah distrik militer Warsawa. Interfluve antarane Vistula lan Bug penting strategis - ing kene rute operasional tentara Austria sing maju. Miturut cara, sawise wiwitan perang, iki wis dikonfirmasi kanthi lengkap: Tentara 1 Austria dilakokno sabenere ing wilayah sing ngajokaken mobilisasi pribadi bypassed - kanggo njamin Jerman tentrem Russian.

Temenan, yen tugas pangareping Staf Umum Rusia kanggo menehi kepala negara pandangane yen mobilisasi pribadi ora cocog karo tujuan pertahanan negara, mula tugase kanggo Fatherland yaiku nindakake kabeh sing bisa kanggo mesthekake yen. , senadyan pertimbangan kamanungsan sing paling dipuji, Rusia ora mlebu perang tangan lan sikil kanthi keputusan sing ora bener.

Nanging, keputusan babagan mobilisasi pribadi digawe, lan tanggal 17 (30) Juli ditetepake minangka dina kanggo implementasine.



Ing dina sing padha, 17 Juli, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, publikasi koran semi-resmi Jerman Lokal Anzeiger ngumumake mobilisasi tentara Jerman. Iki kanthi radikal ngganti kahanan - lan ing jam 19, dekrit Imperial babagan mobilisasi umum ditindakake. Dina pisanan sing terakhir ditunjuk tanggal 18 Juli (31).

Ing wektu sing padha, pamaréntah Jerman mbantah pesen "Lokal Anzeiger" lan telat ing kantor pos telegram duta besar Rusia, sing nglaporake penolakan iki. Petersburg ora ngerti kasunyatan iki, lan dekrit ing mobilisasi wis dikirim menyang markas distrik militèr. Ing Juli 18, Jerman, ing wangun ultimatum, nuntut supaya Rusia mbatalake mobilisasi - ngancam perang yen ultimatum ditolak.



Nicholas II ngusulake marang Wilhelm II supaya konflik Austro-Serbia dirujuk menyang pengadilan arbitrase ing Den Haag. Jawaban iki yaiku deklarasi perang ing Rusia dening Jerman - ing 19 Juli (19 Agustus).

Sawise digression singkat iki menyang pitakonan, kita pungkasanipun pindhah menyang subyek artikel.

Yanushkevich Jr babagan bapake, krisis Juli lan mobilisasi


Kita pengin menehi katrangan babagan sawetara nuansa acara kasebut, kanthi nyebutake paseksi putra N. N. Yanushkevich - gadhah sajarah pinunjul lan langsung gegayutan karo uripe bapake. Nikolai Yanushkevich Jr. nampa informasi iki nalika umur 17 taun - saka bapake.

Kasunyatan menarik pisanan, sing dikutip dening putra jenderal, nyatakake yen ing musim semi 1914, Kepala Staf Umum N. N. Yanushkevich nampa layang saka Swiss sing ditujokake langsung marang dheweke, ditulis ing basa Prancis lan ditandatangani nganggo jeneng samaran: "Caesar le Wacan". Penulis misterius saka layang iki mbadek perang antarane Rusia lan Jerman ing mangsa cedhak, kang konsekuensi bakal revolusi lan tiba saka regime ana ing Rusia - lan jenderal iki menehi saran supaya ora nglawan acara iki. Panampa langsung nggawa surat iki menyang perhatian polisi detektif - kanggo nggawe penyelidikan sing tepat. Nanging sakwise dheweke krungu apa-apa maneh babagan ramalan aneh iki.

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, N. N. Yanushkevich tanggung jawab kanggo nindakake mobilisasi umum. Kaya sing wis dingerteni, Kaisar Rusia Nicholas II lan Kaisar Jerman Wilhelm II nganakake rembugan pribadi sadurunge perang, lan Panguwasa Rusia yakin yen perang bisa dicegah dening rembugan kasebut. Wilhelm, ing siji, nyoba kanggo gawe uwong yakin Nicholas sing nganti mobilisasi umum ing Rusia wiwit, ora bakal ana perang.

Ing sisih liya, N. N. Yanushkevich ngerti (thanks kanggo karya intelijen Rusia) yen rencana perang Jerman adhedhasar serangan kejutan - tanpa deklarasi perang. Nicholas II ora pracaya informasi iki, lan categorically nglarang Yanushkevich kanggo miwiti mobilisasi tanpa ijin pribadi. Sing terakhir ngerti bebaya kahanan politik internasional sing digawe, uga tanggung jawab gedhe kanggo sukses mobilisasi lan, kanthi mangkono, kanggo wiwitan perang sing sukses. Dheweke nginep dina-dina kritis iki meh sacara eksklusif ing kantore, diubengi dening telpon, salah sijine disambungake kanthi kabel langsung menyang kantor Tsar ing Tsarskoye Selo. Sajrone sawetara dina iki, Kepala Staf Markas sing bakal teka kanthi harfiah dadi abu-abu (sanajan sadurunge, minangka cathetan putrane, dheweke ora duwe rambut abu-abu).

Ing wayah sore, ing wayah wengi mobilisasi, N. N. Yanushkevich dilaporake yen, miturut intelijen, armada Jerman wis ninggalake Kiel lan mlaku kanthi cepet menyang pesisir Baltik Rusia - supaya pasukan darat, ngleksanakake rencana serangan kejutan. Solusi mung kanggo nylametake Rusia yaiku pesenan langsung kanggo mobilisasi umum, langkah pisanan sing melu pertambangan Teluk Riga lan Teluk Finlandia, uga pesisir.

Sawetara jam sabanjure, miturut jenderal, paling kritis ing uripe. Dheweke ngerti manawa ora mungkin kanggo ngyakinake Panguwasa babagan informasi sing bener. Kosok wangsulipun, manawi wadya-bala Jêrman badhe ndharat wadyabala sadèrèngipun mobilisasi dipunbiwarakaken, rêncana punika botên sagêd damêl, satemah kedah dipun improvisasi. Kajaba iku, sawise pesenan kanggo mobilisasi, ora bisa mandheg maneh, lan yen laporan intelijen ora bener, pesenan kanggo mobilisasi bakal dadi alasan resmi kanggo Jerman miwiti perang - lan mulane, kanthi menehi pesenan. kanggo mobilize, Yanushkevich bakal dadi instigator perang.

Jendral njupuk tanggung jawab lan, tanpa nglaporake marang Panguwasa, menehi dhawuh kanggo mobilisasi umum. Dheweke banjur ngandhani putrane yen wiwit wektu iku dheweke lungguh ing mejane karo revolver ing tangane - kanthi tujuan nglalu yen keputusane dadi salah. Kira-kira jam 2 esuk, dheweke dikabari manawa ana kapal perang Jerman njeblug ing tambang sing mentas dipasang - lan armada Jerman nguripake.

Ing wayah esuk, N. N. Yanushkevich tindak menyang Panguwasa lan nglapurake acara ing wayah wengi lan mobilisasi wis rampung. Kaisar nyetujoni keputusan jenderal, ngambung dheweke, ujar manawa dheweke wis nylametake Rusia, lan nandhatangani dekrit babagan mobilisasi umum. Kedadeyan iki, minangka cathetan N. Yanushkevich Jr., tetep rahasia pribadi saka Sovereign lan rama.

Ing memoar babagan perang, Wilhelm, sanajan dheweke nyebutake kedadeyan sing ana gandhengane karo tumindak Jerman. armada, nganggep N. N. Yanushkevich minangka instigator perang - ngrujuk marang urutan pribadine kanggo miwiti mobilisasi.

Sanadyan Jerman utawa Rusia, minangka memoirist nyathet, ing wektu iku niat kanggo publicize kedadean iki, wiwit langkah Jerman, thanks kanggo kaputusan N. N. Yanushkevich, gagal, lan ing sisih Rusia iku kudu katahan rahasia, amarga a jenderal sing ngluwihi wewenange kudu diadili. Lan sing terakhir njupuk tembung saka anggota kulawarga kanggo njaga rahasia iki kanthi cara sing paling ketat. Mung mengko, sawise revolusi, dheweke nulis babagan iki ing memoar, nanging, minangka cathetan putrane, padha disarèkaké ing Estate ing provinsi Chernigov lan kudu dianggep ilang.


N. N. Yanushkevich


Iku worth nyebutke dina pungkasan gesang wong sing nduweni peran penting ing acara krisis Juli 1914. Sawise revolusi, minangka putra pambarep saka cathetan umum, N. N. Yanushkevich urip pisanan ing Estate ing Chernigov. provinsi, lan banjur, sawise penyitaan saka Estate dening petani, ing kutha Chernihiv - karo kulawarga kabèh. Ing awal Februari 1918, loro komisaris teka kanggo wong ing Sepur khusus (ing siji kreta), dicekel lan digawa menyang markas saka banjur Panglima Angkatan Darat N.V. Krylenko. Sing terakhir ngajak N. N. Yanushkevich dadi kepala staf - lan jenderal ora gelem. Banjur, kanthi sepur sing padha, dheweke dikirim menyang Petrograd menyang Benteng Peter lan Paul, nanging ing dalan diwenehi dhawuh supaya ora nggawa dheweke urip.

Jendral tiwas nalika turu - kanthi tembakan ing jarak kosong, ing sirah. Mayité dipasrahaké marang sederek kanggo dikubur ing kuburan Mikhailovsky. Mayit ana ing klambi klambi, kanthi kumis siji diobong (saka tembakan) lan driji sing dipotong ing tangane (kang nganggo cincin berlian).

Mengko, garwane wong sing dipateni nampa telegram pribadi saka L.D. Trotsky, ing ngendi pangirim ujar manawa dheweke nganggep pembunuhan jenderal minangka kesalahan sing ora bisa didandani lan kerugian gedhe kanggo Rusia.
Pengarang:
112 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Olgovich
    Olgovich 11 Oktober 2019 06:37
    +1
    Sing terakhir iku kanggo alesan prasaja: ing periode 1914-1917, sawise mburi "Program Agung" kanggo construction saka angkatan bersenjata, ing 1917 ing Rusia 140 batalyon infantri, 26 resimen kavaleri biasa lan luwih saka 500 baterei artileri. (abot, mortir lan paru-paru), lan nomer sing terakhir digawa nganti 27 saben awak.

    Iku ora mung bab ngiyataken tentara: Jerman wis kelangan FUTURE kanggo Rusia lan wedi iki, nyoba kanggo mungkasi dalan sajarah, kanggo mungkasi Rusia.

    Kanselir Jerman Bethmann-Hollweg, 1914:
    " FUTURE duweke RUSIA, sing terus berkembang lan berkembang lan karo kabeh nempatno liyane meksa ing kitakaya roh peteng."

    Mulane, perang lan, nanging, ya, Moltke nyatakake ing Mei, 1914:
    Kita kudu miwiti permusuhan ing rong taun Rusia bakal luwih kuwat tinimbang kita.


    Mulane, perang ora bisa dihindari.
    1. Alexander Suvorov
      Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 08:36
      -6
      Salah sawijining mitos Perang Donya I yaiku mitos yen kanthi ngumumake mobilisasi umum angkatan bersenjata tanggal 18 Juli (31), 1914, Rusia ndadekake perang ora bisa dihindari.

      Olgovich (Andrey)
      Mulane, perang ora bisa dihindari.
      Ing kene ora perlu mung kanggo ngasilake snot pink ing kene. Kakaisaran Rusia ora luwih apik tinimbang wong liya. Saben uwong ing perang kasebut ngupayakake kepentingane dhewe-dhewe, kalebu Republik Ingushetia. Kapitalis Rusia ora luwih apik tinimbang Jerman utawa Inggris. Kanggo 300% bathi, dheweke bakal nyedeki ibune dhewe. Lan kanggo pasokan militer, dheweke entuk bathi nganti ora ngerti maneh ing ngendi dhuwit kasebut.
      Dadi perang iki migunani kanggo ALL sing kuwasa, mung wong biasa sing kalah ing perang iki, ing negara kita lan ing negara liya sing melu pembantaian liar iki.
      1. Olgovich
        Olgovich 11 Oktober 2019 08:58
        +2
        Kutipan: Alexander Suvorov
        Kakaisaran Rusia ora luwih apik tinimbang wong liya. Kabeh wong ing perang ngoyak dhewe kapentingan getihs, kalebu RI. wong Rusia kapitalis padha ora luwih saka Jerman utawa Inggris. Kanggo 300% teka uga bakal nyekèki ibuné. Lan ing persediaan militèr padha entuk bathisupaya padha ora ngerti ngendi kanggo nyelehake dhuwit.
        Dadi perang iki migunani kanggo ALL sing kuwasa, mung wong biasa sing kalah ing perang iki, ing negara kita lan ing negara liya sing melu pembantaian liar iki.

        Obrolan umum sing kusam kosong saka agitasi bosok lumut ing jaman kepungkur .....

        Sapa maneh sing butuh iki? belay Nyuwun
        1. Alexander Suvorov
          Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 09:12
          -2
          Olgovich (Andrey)
          Kosong CHAT umum kusam
          Ing kene ing obrolan kosong aku isih kudu tuwuh lan tuwuh sadurunge sampeyan ... ngguyu
        2. Kronos
          Kronos 11 Oktober 2019 09:52
          -4
          Endi obrolan kosong ing Rusia, ora ana kapitalis lan kapentingane?
      2. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 11 Oktober 2019 09:57
        +7
        Nyuwun pangapunten babagan kasar kula, nanging sampeyan ngomong omong kosong, luwih-luwih adhedhasar agitasi satus taun kepungkur. Rusia ora butuh perang iki. Kaisar Kabeh-Russian nyoba kanthi kabeh kekuwatan kanggo nyegah wiwitane. Dheweke meksa wong Serbia supaya nampa syarat-syarat penyelidikan Austria. Dheweke ngebom Wilhelm nganggo telegram, ing ngendi dheweke ngajak dheweke supaya moderat semangat militan lan ngrujuk perselisihan kasebut menyang arbitrase Den Haag. Nanging Wilhelm ora peduli kabeh iki. Dheweke butuh perang, lan paling ora perang karo Rusia.
        1. Alexander Suvorov
          Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 10:07
          -7
          LetnanTeterin
          Nyuwun pangapunten babagan kasar kula, nanging sampeyan ngomong omong kosong, luwih-luwih adhedhasar agitasi satus taun kepungkur.
          Oh, adoh banget aku karo sampeyan lan Olgovich babagan agitasi!
          Rusia ora butuh perang iki.
          Yen ora perlu, ora ana sing bakal mlebu.
          Nanging Wilhelm ora peduli kabeh iki. Dheweke butuh perang, lan paling ora perang karo Rusia.
          Lan apa sing dipikolehi Willy saka perang ing rong arah? Jerman pisanan kabeh mbutuhake sumber daya lan pasar. Dadi dheweke perang utamane karo kolonial Inggris lan Prancis. Nanging Nikolashka, kanthi kawicaksanan sing ora dipikirake, ngidini dheweke ditarik dhisik menyang Entente, lan banjur dadi pembantaian sing ora kita butuhake.
          Dadi Teterin sampeyan ora nari ...
          1. Karabut
            Karabut 11 Oktober 2019 13:55
            -5
            Nanging Wilhelm pancen nyatakaké "Masa depan Jerman dumunung ing segara (ngluwihi segara)" lan mbangun armada sipil lan militer paling gedhé ing sajarah Jerman.
            Lan sing paling penting, Jerman miwiti pambangunan sepur gedhe Hamburg-Basra (Baghdad Railway) lan dheweke ora butuh perang.
          2. LetnanTeterin
            LetnanTeterin 11 Oktober 2019 19:01
            0
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Yen ora perlu, ora ana sing bakal mlebu.

            Sinau sejarah. Ayo migunani. Rusia ora "cocog" menyang WWI. Rusia ngadeg kanggo sekutu lan nganti pungkasan ngupaya kanggo nundha wiwitan perang. Lan ora salah Rusia yen Wilhelm menehi prentah kanggo ngumumake perang marang Rusia.
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Lan apa sing dipikolehi Willy saka perang ing rong arah?

            Aku mbaleni: sinau sejarah. Rencana Schlieffen Jerman dirancang kanggo ngalahake Prancis kanthi cepet lan nransfer pasukan menyang wétan sadurunge pungkasan mobilisasi Rusia. Nanging Schlieffen ora bisa ngira yen tentara Rusia bakal nyerang Prusia Timur ing tanggal 15 lan dudu dina kaping 40 wiwit perang, ora kanggo sebutno kasunyatan sing Austria-Hongaria bakal remuk dening Rusia ing perang gedhe Galicia ing. telung minggu.
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Nanging Nikolashka, kanthi kawicaksanan sing ora dipikirake, ngidini dheweke ditarik dhisik menyang Entente

            Panguwasa Nikolai Alexandrovich pemikir kabijakan mimpin Rusia menyang wiwitan sing ora bisa dihindari (lan ora bisa dihindari dimangerteni saben wong wiwit awal abad kaping 20) perang kabeh-Eropa menyang aliansi karo rong kekuwatan sing kuwat lan ngatur liwat aliansi iki kanggo ngalihake sing pisanan, paling pukulan kuat saka tentara Jerman biasa saka Rusia. Iki wis akeh.
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Dadi dheweke perang utamane karo kolonial Inggris lan Prancis.

            Yen kabeh wis mangkono, Wilhelm ora bakal ngumumake perang marang Rusia.
          3. Pereira
            Pereira 12 Oktober 2019 09:53
            0
            Rezuns iki sing menehi inspirasi kanggo nulis artikel: https://topwar.ru/162736-blickrig-1914-mify-o-pervoj-mirovoj-vojne.html
        2. Karabut
          Karabut 11 Oktober 2019 13:22
          -5
          Yagene Nicholas 2 ora miwiti nepaki Prajanjian Bjorg, sing njamin perdamaian kanggo Rusia?
          1. LetnanTeterin
            LetnanTeterin 11 Oktober 2019 19:03
            +3
            Amarga prajanjen iki ora ngilangi klaim Jerman marang Baltik Rusia lan menehi Rusia panggonan ing pasar barang industri Jerman.
      3. Dart2027
        Dart2027 11 Oktober 2019 19:28
        +1
        Kutipan: Alexander Suvorov
        Saben uwong ing perang kasebut ngupayakake kepentingane dhewe-dhewe, kalebu Republik Ingushetia.

        Apa kabar kanggo sampeyan yen ing politik dheweke tansah nggayuh tujuane dhewe?
        Bedane RI nyoba mupakat sing apik.
      4. fuxila
        fuxila 11 Oktober 2019 19:38
        +2
        Nerangake kanthi luwih rinci apa rencana penaklukan ing 1914 nglawan Jerman dening Rusia sing sampeyan ngerti? Sapa sing nggawe lan apa asil pungkasan sing dikarepake? Lan yen sampeyan miwiti mung histeria bab kabeh limo kapitalis, komunis ora ndhelikake plans kanggo revolusi donya sawise sawetara wektu, supaya ing basis iki jeneng sampeyan Suvorov-Rezun uga bener - apa komunis disalahake kanggo wiwitan donya. Perang II?
    2. apro
      apro 11 Oktober 2019 12:00
      -3
      Kutipan: Olgovich

      Iku ora mung bab ngiyataken tentara: Jerman wis kelangan FUTURE kanggo Rusia lan wedi iki, nyoba kanggo mungkasi dalan sajarah, kanggo mungkasi Rusia.

      Ilang???? lan apa parameter? Apa aku bisa takon luwih rinci?
      1. Olgovich
        Olgovich 11 Oktober 2019 12:26
        +2
        Kutipan: apro
        Ilang???? lan apa parameter? Apa aku bisa takon luwih rinci?

        Takon Kanselir Reich Jerman Bethmann-Hollweg babagan iki, dheweke ujar: " MASA DEPAN duweke RUSIA"

        Pimpinan Jerman ngerti apa sing diomongake. Tingkat pertumbuhan populasi, industri, ilmu pengetahuan, tentara, lsp...

        Lan ngandika iki - kanggo mbenerake perang karo Rusia.
        1. apro
          apro 11 Oktober 2019 12:38
          -3
          Kutipan: Olgovich
          Takon Reichschancellor Bethmann-Hollweg saka Jerman

          Aku mikir dheweke ora bakal mangsuli aku ...
          Lan bakal menarik kanggo maca fabrikasi sampeyan babagan mbandhingake Jerman lan kekaisaran Rusia. Babagan pungkasan babagan kaunggulan ri saka USSR ing bidang kebebasan lan rasa seneng banget nyenengake aku. Aku rumangsa bakal weruh mutiara anyar .. .
          1. Olgovich
            Olgovich 11 Oktober 2019 12:56
            +3
            Kutipan: apro
            Lan fabrikasi sampeyan babagan mbandhingake Jerman lan kekaisaran Rusia bakal diwaca

            Njupuk alangan dhewe. Iku ora angel banget. Nanging sampeyan bisa kanselir-mung turakom ngetang malah luwih gampang hi
            Kutipan: apro
            bab kaunggulan ri liwat USSR ing lapangan kamardikan lan rasa seneng, aku iki banget amused
            Sampeyan isih ora mangsuli pitakonku sing prasaja ...

            Ora apa-apa, aku ngira? Ora ana apa-apa....
            1. apro
              apro 11 Oktober 2019 13:24
              -5
              Kutipan: Olgovich
              Njupuk alangan dhewe.

              Ora masalah ... nanging tampilan sing ora adil ing Jerman mung ngomong babagan siji. Pimpinan Eropa tanpa syarat. Lan mung Inggris lan Rusia sing saingan karo dheweke, ora saiki utawa saiki ...
              1. Karabut
                Karabut 11 Oktober 2019 14:09
                -5
                "Rusia ora ditarik menyang peran pesaing .." Kajaba iku, gumantung ing teknologi Jerman lan kabeh perusahaan teknologi tinggi ing Republik Ingushetia banjur dadi bisnis Jerman.
                Babagan mitra dagang utama Rusia-Jerman, sing minangka ijol-ijolan bahan mentah nyedhiyakake peralatan lan ora ana sing kudu diomongake.
                1. Dart2027
                  Dart2027 11 Oktober 2019 19:29
                  +1
                  Quote: Karabut
                  sing, minangka ijol-ijolan bahan mentah, nyedhiyakake peralatan

                  Iku ngelingake aku soko ... Oh! Industrialisasi ing USSR!
                2. fuxila
                  fuxila 11 Oktober 2019 19:45
                  +4
                  Lan yen USSR ora nyedhiyakake bahan mentah (gandum, lenga, lan liya-liyane) menyang Jerman minangka ijol-ijolan, kaya sing sampeyan ucapake, peralatan (alat mesin, mesin, lsp., lsp)? Isin ora ngerti perkara SD!
              2. Olgovich
                Olgovich 11 Oktober 2019 14:26
                0
                Kutipan: apro
                ora masalah ... nanging tampilan sing ora adil ing Jerman mung ngomong babagan siji. pimpinan Eropa tanpa syarat. lan mung Inggris lan Amerika Serikat sing saingan karo dheweke. Rusia ora ditarik dadi pesaing nalika iku. saiki...

                Omong kosong. hi
        2. Karabut
          Karabut 11 Oktober 2019 13:47
          -5
          Iki goroh. Kanselir Jerman Bethmann-Hollweg ora tau ngomong
          "FUTURE belongs kanggo RUSSIA" - sampeyan ngapusi maneh.
          Sawise perang, dheweke malah nulis buku "Pikiran babagan Perang", dheweke nyebut Rusia ing kono minangka instigator lan ora ngomong babagan masa depan.
          1. Olgovich
            Olgovich 11 Oktober 2019 14:46
            +6
            Quote: Karabut
            Iki goroh. Kanselir Jerman Bethmann-Hollweg ora tau ngomong
            "FUTURE belongs kanggo RUSSIA" - sampeyan ngapusi maneh.

            Bodho lan bodho, sampeyan ngremehake dhewe maneh, maca wong Jerman dhewe:
            Am Abend des 6. Juli 1914 führte Reichskanzler Theobald von Bethmann Hollweg eine lange Unterhaltung auf der Veranda seines Schlosses in der Mark Brandenburg. Wenige Stunden zuvor hatte die deutsche Reichsleitung der österreichisch-ungarischen Regierung grünes Licht für ein rasches Losschlagen gegen Serbien gegeben. Was der Kanzler and diesem Sommerabend offenbarte, hielt sein Gesprächspartner Kurt Riezler – Legationsrat im Auswärtigen Amt und enger Vertrauter – in seinem Tagebuch fest: "Eine Aktion gegen Serbien kann zum Weltkrieg führen." Perang Reichskanzler uga ana, dass er mit dem "Blankoscheck" für Wien ein hohes Resiko perang, und er verschwieg auch nicht das Hauptmotiv für dieses Spiel mit dem Feuer: "Die Zukunft gehört Rußland., das immer schwererer Alb auf uns legt"

            Deutschlands Griff nach der Krim
            https://www.zeit.de/zeit-geschichte/2015/03/erster-weltkrieg-krim-ostexpansion-paul-von-hindenburg/komplettansicht

            Endi tembunge Kanselir: “Mati Zukunft gehört Rusia nerjemahake minangka: "MASA DEPAN iku kagungane RUSIA

            Kowe ki ngapusi.... ora
            1. Karabut
              Karabut 11 Oktober 2019 22:46
              -4
              Sapa sing bakal mangu yen sampeyan ora bisa ngapusi.
              Amarga yen sampeyan nerjemahake kabeh frasa, sing kanthi cara kasebut dudu Batman dhewe (dheweke ngapusi maneh), banjur tembung ing basa Rusia bakal dadi - "Wektu kerja kanggo Rusia, sing dadi luwih abot kanggo kita"
              1. Dart2027
                Dart2027 12 Oktober 2019 07:14
                -1
                Quote: Karabut
                marang Rusia, kang dadi liyane lan liyane rakit abot kanggo kita

                Aku wonder carane dheweke bisa dadi yoke kanggo Jerman?
                Tembung Alb dijarwakake minangka pangonan.
                Tembung Albtraum nerjemahake minangka ngipi elek.
                1. Karabut
                  Karabut 12 Oktober 2019 09:58
                  0
                  Banjur versi terjemahan sampeyan menyang basa Rusia?
                  1. Dart2027
                    Dart2027 12 Oktober 2019 10:04
                    0
                    Quote: Karabut
                    terjemahan menyang sastra Rusia

                    dadi ngipi elek abot
                    1. Karabut
                      Karabut 12 Oktober 2019 12:13
                      0
                      Bisa uga lan ing artikel ing link Olgovich, ana potongan wicara langsung Bethman ing Reystag,
                      "Reichsleutung ing Juli 1914 ora bisa nahan tekanan iki maneh. Ora suwe "tuntutan Rusia sing akeh lan pasukan mbledhos sing gedhe banget [...] ora bakal ditolak, utamane yen konstelasi Eropa saiki isih ana," ujare Bethmann Hollweg tanggal 20 Juli. .- --- "rasi lintang" iku Aku Entente.
                      Ing kasus apa wae, Bethman ngomong babagan tekanan Rusia sing saya tambah, dudu babagan masa depan.
                      1. Dart2027
                        Dart2027 12 Oktober 2019 14:44
                        0
                        Quote: Karabut
                        Bisa uga lan ing artikel ing link Olgovich, ana potongan wicara langsung Bethman ing Reystag,
                        Maca kanthi becik:
                        Nanging sing luwih jelas yen perang gedhe meh ora bisa mandheg, liyane Kanselir fokus efforts ing nyalahke Rusia kanggo perang. Bethmann Hollweg, ing telegram tanggal 26 Juli 1914 marang Kaiser Wilhelm II, nuntut supaya negara kasebut "diapusi tanpa ampun".

                        Sajarah mbaleni dhewe, sampeyan maneh nyoba kanggo Quote incompletely.
              2. Olgovich
                Olgovich 12 Oktober 2019 07:19
                +1
                Quote: Karabut
                Sapa sing bakal mangu yen sampeyan ora bisa ngapusi.

                Nyekel dhewe, ora ngerti.
                Quote: Karabut
                Amarga yen nerjemahake kabeh frase, kang dening cara dudu Batman dhewe(ngapusi maneh)

                Batman-Jerman sinau. lan wong Jerman marang sing nggawa bab kanselir YOUR lan sing mikir kaya
                Quote: Karabut
                Wektu kerja kanggo Rusia, sing dadi beban sing abot kanggo kita.

                Ora "MASA DEPAN iku kagungane RUSIA
                minangka terjemahan saka penerjemah otomatis lan profesional.
                Zukunft - mangsa
                gehört-diduweni
                Rußland-apa sampeyan bakal nerjemahake dhewe? lol lol
      2. vladcub
        vladcub 11 Oktober 2019 17:48
        +5
        Siji bisa mbantah apa dheweke kalah utawa ora, nanging kasunyatan manawa Jerman DIBUTUHake banjur dadi kasunyatan. Nalika Serbia nampa ultimatum Austria-Hongaria babagan meh kabeh poin, kanselir Jerman nulis ing buku hariane: "Endi ALASAN PERANG *? Dheweke ngrancang perang luwih dhisik.
  2. Alun-alun
    Alun-alun 11 Oktober 2019 06:38
    + 14
    Kita ndeleng jawaban kanggo akeh pitakonan sing ana hubungane karo mobilisasi Rusia. Kalebu bab nuansa sing Jerman lan Austria ditempelake piyambak ing siji wektu. Lan putra Jendral Yanushkevich laporan sawetara menarik banget kanyatan tambahan.
    Matur suwun!
  3. Olgovich
    Olgovich 11 Oktober 2019 06:48
    +5
    banjur Panglima Tentara Aktif N. V. Krylenko. Sing terakhir ngajak N. N. Yanushkevich dadi kepala staf - lan jenderal ora gelem. Banjur, kanthi sepur sing padha, dheweke dikirim menyang Petrograd menyang Benteng Peter lan Paul, nanging ing dalan diwenehi dhawuh supaya ora nggawa dheweke urip.

    Jendral tiwas nalika turu - kanthi tembakan ing jarak kosong, ing sirah. Mayité dipasrahaké marang sederek kanggo dikubur ing kuburan Mikhailovsky. Mayit ana ing klambi klambi, kanthi kumis siji diobong (saka tembakan) lan driji sing dipotong ing tangane (kang nganggo cincin berlian).

    Ya, apa maneh sing dikarepake saka subyek sing ndhelik saka ngarep ing rumah sakit kanthi diagnosis "pertempuran" ..." eksim pubis" (saka wedi, ketoke disisir)
    1. Honghuz
      Honghuz 11 Oktober 2019 07:47
      +9
      Lan saka subyek sing ndhelik ing Austria nalika perang karo Austria
      1. Olgovich
        Olgovich 11 Oktober 2019 10:47
        +7
        Quote: Hunghuz
        Lan saka subyek sing ndhelik ing Austria nalika perang karo Austria

        Ak iki dicekel ing kono (ditemokake pistol).
        Nanging ... dirilis cepet ing panjalukan saka sosialis Austria, ono kanggo panguwasa. Bandhing kasebut nuduhake alesan sing apik sing nggawe dheweke yakin: "Dheweke tansah perang karo Rusia pemerintah."

        Wong Rusia liyane sing ana ing Jerman lan Hongaria nalika wiwitan perang digebugi, diracun, lan dibuwang menyang kemah.
        Nasib pemain catur Rusia (kalebu A. Alekhine), sing ditemokake perang ing Mannheim, ing ngendi catur internasional dianakake, minangka indikatif. turnamen.
        lintang subuh:
        .. padha ngginakaken ing pakunjaran, ngendi padha brutal dianggep dening prajurit Jerman, ing sing ngalahaké wong-wong mau nganggo bedhil ing savagery. Dheweke kudu tetepAku ing Jerman nganti pungkasan perang, lan mung Alekhin, kanthi resiko nyawane, sing bisa lolos saka kono. Kanca menehi paspor, kanthi bantuan maestro enom Rusia nyabrang tapel wates, ngerti yen kabeh dicethakaké, dheweke bakal ditembak ing papan kasebut. Kanthi cara bunder, dheweke tekan London

        Sing beda ing penanganan.
        1. vladcub
          vladcub 11 Oktober 2019 17:51
          +2
          Apa standar ganda ing salawas-lawase?
  4. Honghuz
    Honghuz 11 Oktober 2019 07:51
    + 12
    Yanushkevich minangka jenderal sing disepelekake lan ora pantes dilalekake. We ndeleng carane gedhe jasa ing bab mobilisasi.
    Thanks kanggo kang Rusia ora tetep defenseless, minangka ing 22 Juni 1941.
    Iku menarik sing malah Trotsky ngakoni wewenang Yanushkevich, sanajan padha wis ngrancang matèni jenderal sadurunge. Pangenalan monster kaya Trotsky larang ...
    1. UsRat
      UsRat 11 Oktober 2019 10:34
      +5
      Babagan tanggal 22 Juni 1941. - ora ana Bolshevik Yanushkevich ing USSR lan ora ana sing tanggung jawab kanggo awake dhewe, amarga. Kabeh padha wedi marang sing duwe...
      1. vladcub
        vladcub 11 Oktober 2019 18:08
        +3
        * kabeh wong wedi karo pemilike, "sampeyan ngerti, nanging aku meh ngira 4 taun kepungkur, banjur, kanthi gampang, keraguan muncul. Nalika aku maca Kremlin:" Beria minangka manajer paling apik ing abad kaping 20, " banjur Martirosyan, yen sampeyan nemokake, banjur maca "Beria's Diaries" ing ngendi dheweke ngutip tembung Zhukov: "Koyone Guderian ngadeg ing mburine" stomp bocor teka saka ndhuwur banget.
    2. XII legiun
      XII legiun 11 Oktober 2019 16:49
      +6
      Miturut cara, Jendral Lukomsky uga dianugerahi kanggo kaluwihan ing mobilisasi penghargaan, lan sing rada langka.
  5. migran
    migran 11 Oktober 2019 08:11
    + 11
    Aku maca artikel iki lan sadurunge karo kapentingan gedhe. Penulis njlentrehake akeh poin menarik sing ana hubungane karo mobilisasi lan deklarasi perang.
  6. smaug78
    smaug78 11 Oktober 2019 08:46
    -2
    Ing wayah sore, ing wayah wengi mobilisasi, N. N. Yanushkevich dilaporake yen, miturut intelijen, armada Jerman wis ninggalake Kiel lan mlaku kanthi cepet menyang pesisir Baltik Rusia - supaya pasukan darat, ngleksanakake rencana serangan kejutan.

    Kira-kira jam 2 esuk, dheweke dikabari manawa ana kapal perang Jerman njeblug ing tambang sing mentas dipasang - lan armada Jerman nguripake.

    Lan sampeyan bisa nyambung menyang dokumen, amarga kenangan saka wong sing prihatin ora bisa ditampa minangka sumber informasi utama. Lan wong Jerman duwe rencana sing diterangake dening penulis, aku ora ngelingi apa-apa ...
    1. Honghuz
      Honghuz 11 Oktober 2019 09:19
      +4
      Yen dheweke ora lali carane maca ing basa Rusia, banjur kasunyatan iki dilapurake dening putra Yanushkevich - N. Yanushkevich Jr.
      Dadi takon pitakonan iki.
      1. Honghuz
        Honghuz 11 Oktober 2019 09:24
        +3
        Amused smaug78 "Aku ora ngelingi rencana Jerman"
        Sapa sing sampeyan "ngelingi"???
        Moltke mbok menawa?
        Utawa peserta liyane ing acara?
        Yanushkeviches bisa ngelingi, nanging ora karakter Internet.
        Iki bisa dingerteni.
        Lan nuansa liyane. Apa sampeyan minangka pembawa bebener sing paling dihormati? Maneh, ora. Akeh prekara sing ora dingerteni lan akeh sing ora dingerteni
        1. smaug78
          smaug78 11 Oktober 2019 09:31
          -3
          Dear, apa sampeyan duwe apa-apa kanggo ngomong ing topik, utawa sampeyan mung teka ing histeria? ngguyu
          Lan ing akun
          Yanushkeviches bisa ngelingi, nanging ora karakter Internet.

          Aku ora ngelingi rencana Jerman kuwi ing buku bab sajarah WWI.
          Quote: Hunghuz
          Akeh prekara sing ora dingerteni lan akeh sing ora dingerteni

          Sampeyan mesthi ngerti rencana Jerman, nuduhake tautan menyang dokumen ...
          1. Honghuz
            Honghuz 11 Oktober 2019 09:34
            +4
            Aku ora bakal histeria, nanging aku bakal ngresiki otak saka troll liyane.
            Akeh sing ora ngerti lan luwih akeh sing ora kelingan. Iki uga kasunyatan sajarah
            Minangka kanggo rencana, kita bakal ngomong karo sampeyan.
            Miturut rencana Schlieffen, aku ngelingi sampeyan piye wae mlumpat menyang grumbulan. iku bisnis)
            1. smaug78
              smaug78 11 Oktober 2019 09:44
              -4
              Aku ora bakal histeria, nanging aku bakal ngresiki otak saka troll liyane.

              Yaiku, ora ana sing bisa diomongake babagan topik kasebut, troll rada lemah)))
              Minangka kanggo rencana, kita bakal ngomong karo sampeyan.

              Kenging punapa? Aku kasengsem banget karo rencana Jerman sing diterangake ing artikel kasebut, lan sampeyan minangka pakar ... Ayo saiki
              Miturut rencana Schlieffen, aku ngelingi sampeyan piye wae mlumpat menyang grumbulan. iku bisnis)

              Elingi kula nalika mangga ...
              1. Honghuz
                Honghuz 11 Oktober 2019 10:47
                +3
                Aku wis ngandika kabeh ndhuwur lan ngisor. Kanthi mbenerake pratelan sing ora ana dhasar lan khayalan.
                Minangka kanggo rembugan rencana Schlieffen - sampeyan padha ing guise beda.
                Kita mesthi bakal ngrembug rencana iki, amarga bakal ana artikel babagan topik iki.
        2. Honghuz
          Honghuz 11 Oktober 2019 09:31
          +3
          Artikel kasebut, kaya sing dakmangerteni, ngenalake maca babagan fakta menarik sing dilapurake dening Yanushkevich.
          Sinau maca judhul lan subjudul.
          Dheweke pengin dokumen. Bener, wong miskin ora nyekel dokumen liyane, kajaba sing dikirim ing Internet, smaug iki ing tangane.
          Kenangan, kanggo referensi, minangka sumber sing padha karo dokumen kasebut.
          1. smaug78
            smaug78 11 Oktober 2019 09:45
            -5
            Dheweke pengin dokumen. Bener, wong miskin ora nyekel dokumen liyane, kajaba sing dikirim ing Internet, smaug iki ing tangane.

            Patriot jingoistic lucu, Airapetova nguwasani pisanan. Banjur dadi pinter ngguyu
            Kenangan, kanggo referensi, minangka sumber sing padha karo dokumen kasebut.

            Yen dheweke ora mbantah dokumen lan memoir mesthi dadi wong sing kasengsem ..
            Ayo sinau, korban ujian wassat
            1. Reptiloid
              Reptiloid 11 Oktober 2019 10:17
              +3
              Kedadeyan iku ora ngerti apa-apa lan malah ora mbayangno, kudu diwaca maneh luwih saka sepisan.
              Aku duwe pitakonan bab awal WW1. Ing macem-macem panggonan aku ketemu tembung sing ora ana pihak panginten, ora mbayangno sing perang bisa tahan supaya dawa. Kanggo sawetara alasan, padha ngetung kanggo 3-4 sasi ....
              Austria-Hongaria....
              Jerman....
              Kekaisaran Rusia....
              Iku menarik, ing basis saka tembung kang kesimpulan kuwi lan carane negara liyane "dipikir". Sanajan, pitakonan kasebut ora cocog karo topik kasebut, sampeyan ora bakal ngerti sapa sing nganggep dheweke nyedhiyakake. ...
              1. Karabut
                Karabut 11 Oktober 2019 13:42
                -5
                Jerman ngetung "rencana Schlieffen" kanggo ngalahake Prancis revanchist.
                Rusia duwe 8 tentara ing "roller uap" ing tapel wates kulon, nglawan siji Jerman lan telung Austria, iku gampang kanggo ngatur "blitzkrieg" lan dadi juara, njupuk wilayah lan reparations saka Jerman.
                Inggris ngrencanakake numpes Jerman saingan kanthi blokade laut, sing bakal kesel ing darat dening Prancis lan Rusia.
                Lan A-V ora duwe pilihan apa-apa, dheweke bakal numpes terorisme Serbia, ing sangisore naungan Rusia, utawa dheweke bakal ditumpes.
                1. Albatross
                  Albatross 11 Oktober 2019 14:07
                  +5
                  Ya Ya Ya
                  Rencana kampanye 1914 taun ing presentasi kikuk saka karabut)) Ing wangun vulgarly exaggerated
                  Luwih tepate, kepiye dheweke mbayangake)))
                  revanchist Prancis))) Jerman pengin gobble nganti setengah Eropa)))
                  Sing paling penting kanibal, lan dudu Prancis pertahanan sing gemeter
                  1. Karabut
                    Karabut 11 Oktober 2019 14:13
                    -4
                    ger Manfred sampeyan bisa mbenerake histeria kanthi fakta?)) Utawa kaya biasane?
                    --Jerman pengin ngobong setengah saka Eropah--
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Karabut
                        Karabut 11 Oktober 2019 14:28
                        -1
                        "Waca babagan rencana Jerman. Babagan proyek Eropa Tengah, Prancis didorong bali menyang Vosges lan Rusia menyang Dnieper" - ayo maca.
                        Sampeyan terus-terusan ngrujuk marang fantasi sampeyan, amarga ora ana sing kaya ngono.
                      2. Albatross
                        Albatross 11 Oktober 2019 14:37
                        +4
                        Fantasi mung ana ing sirahmu
                        yen sampeyan seneng pranala Internet - contone
                        https://topwar.ru/143141-8-faktov-o-drang-nah-ostene-1914-goda.html
                        madhangi dhewe
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. Komentar wis dibusak.
                      5. Karabut
                        Karabut 11 Oktober 2019 22:49
                        -2
                        Dadi sampeyan uga Albatroz anti-Semit (Manfred, sing nerangake akeh.
                        Aku wis ora ngomong karo kowe, aku mung nggatekake kowe.
                      6. Albatross
                        Albatross 12 Oktober 2019 09:03
                        +3
                        Apa sampeyan anti-Semit?
                        Amarga aku ora kasengsem ing topik iki.
                      7. wuh wuh
                        wuh wuh 12 Oktober 2019 18:25
                        0
                        "Aku mung nggambarake kasunyatan - wong Yahudi histeris lan kejem." ////

                        ----
                        Sampeyan mung nggambarake kahanan sing lara saka gemeter sampeyan
                        sistem lan otak. sad
                2. Dart2027
                  Dart2027 11 Oktober 2019 19:31
                  +1
                  Quote: Karabut
                  Rusia menyang "roller uap" ing tapel wates kulon

                  Lan kanggo pungkasan dheweke nyoba kanggo mbujuk Jerman kanggo tentrem.
                  1. Karabut
                    Karabut 11 Oktober 2019 22:53
                    -1
                    kepriye?
                    Yen sampeyan duwe otak, sijine dhewe ing panggonan Jerman lan ngerti sing padha ora perlu perang karo Republik Ingushetia,
                    yen mung amarga padha ngirim 7 saka 8 tentara menyang kulon lan mung ora siap perang karo Republik Ingushetia nganti Prancis dikalahaké. Nah, iki SD! Yagene padha mbebayani lan ngrusak Prusia lan Silesia? otak.
                    1. Dart2027
                      Dart2027 12 Oktober 2019 07:00
                      +2
                      Quote: Karabut
                      kepriye?

                      Apa sampeyan ngelingi carane kakehan ditulis ing kene babagan carane Nicholas II nyoba ngindhari wabah perang kanthi ngusulake uji coba internasional?
                      Quote: Karabut
                      Yen sampeyan duwe otak, sijine dhewe ing panggonan Jerman lan ngerti sing
                      Yen sampeyan duwe otak, sijine dhewe ing panggonan Jerman lan ngerti yen padha wanted kanggo setuju, tanpa perang, padha ora bakal miwiti saber-rattling.
                      1. Karabut
                        Karabut 12 Oktober 2019 10:17
                        -1
                        "Litigasi internasional" - kasus apa sing diselidiki?
                        Apa keputusan sing bakal ditrapake dening negara-negara sing ditindakake?
                        Ojo dumeh 1914, pangarep-arep kaya mengkono mau dianggep minangka moyoki langsung lan nutupi wong-wong sing mrentah rajapati. .
                        Lan Pourtales lan Wilhelm sarujuk, ora ana gunane.
                      2. Dart2027
                        Dart2027 12 Oktober 2019 11:35
                        0
                        Quote: Karabut
                        Ya, aja ngomong omong kosong ing taun 1914, pangarep-arep kasebut katon minangka moyoki langsung lan nutupi para pembunuh.

                        Yaiku, kita bali menyang kasunyatan manawa Jerman pengin perang tinimbang negosiasi. Lan, kanthi cara, wong-wong mau sing entuk manfaat saka paten pinaten, mula ing ngendi golek pelanggan minangka pitakonan sing menarik.
              2. vladcub
                vladcub 11 Oktober 2019 18:16
                +2
                Pikiran kaya mengkono teka ing aku dhewe: sakperangan alesan ing St. Petersburg utawa Berlin utawa London, kabeh wong nganggep perang cepet?
                1. LetnanTeterin
                  LetnanTeterin 11 Oktober 2019 19:07
                  +2
                  Satemene aku ngerti, para perwira staf ing kabeh negara njupuk conto perang Franco-Prusia taun 1870 lan perang Balkan ing wiwitan taun 1910-an: konflik iki pancen cepet banget.
                2. wuh wuh
                  wuh wuh 13 Oktober 2019 01:35
                  +1
                  1) Jerman ngira bisa mbaleni kekalahan Prancis, kaya ing taun 1870.
                  2) Prancis mikir yen wis numpuk ing Jerman bebarengan saka loro-lorone
                  Prancis, Inggris lan Rusia bakal cepet ngremuk
                  3) Rusia ngira yen kanthi luwih saka 3/4 saka kabeh tentara ing sisih kulon, Jerman ora
                  bisa nahan serangan saka tentara Rusia gedhe.
                  4) Inggris padha ora yakin ing perang cepet, ngelingi dawa
                  Perang Napoleon.
            2. Honghuz
              Honghuz 11 Oktober 2019 10:50
              +5
              Aku ngerti sing ora bisa kanggo Master soko luwih saka Airapetovs lan non-Lipovichs ngguyu
              Iki pancen bocah saka "sejarah" modern lan korban nyata saka USE.
              Aja ngapusi. Memoir minangka klompok sumber independen.
              Kadhangkala ora akurat ing dokumen lan kosok balene, memoirist bener.
              Go anak ilmu sejarah ras, sinau hirarki sumber nglirik
              1. Honghuz
                Honghuz 11 Oktober 2019 10:51
                +4
                Iku aku smaugu78
                Wong bodho liyane
              2. smaug78
                smaug78 11 Oktober 2019 11:09
                -4
                Lucu, apa sampeyan bakal ngonfirmasi tembung sampeyan babagan rencana Jerman? Utawa sampeyan mung pengin puff metu pipi sampeyan, balabol? ngguyu ngguyu ngguyu
                Aja ngapusi. Memoir minangka klompok sumber independen.
                Kadhangkala ora akurat ing dokumen lan kosok balene, memoirist bener.
                Go anak ilmu sejarah ras, sinau hirarki sumber

                Pranala menyang dokumen saka sisih Rusia lan Jerman, konfirmasi tembung Yanushkevich, please nyedhiyani. Dene kowe mung ngelus-elus pipimu, surak-surak ngguyu
                1. Albatross
                  Albatross 11 Oktober 2019 14:05
                  +4
                  Ora ana sing duwe utang marang sampeyan smaug78 (Boris). Awit artikel kasebut adhedhasar sumber memoir.
                  Sampeyan lan nyedhiyani kaping ora sabar.
                  Sampeyan smaug78 (Boris) terus pamer nuduhake sawetara dokumen.
                  Apa sampeyan wis tau mlebu arsip dhewe?
                  1. smaug78
                    smaug78 11 Oktober 2019 16:09
                    -4
                    Awit artikel kasebut adhedhasar sumber memoir.

                    Langsung jelas yen sampeyan sinau sejarah Perang Dunia II saka memoar jenderal fasis ngguyu
                    Sampeyan smaug78 (Boris) terus pamer nuduhake sawetara dokumen.

                    Where aku flaunting utawa sampeyan disleksia?
                    Apa sampeyan wis tau mlebu arsip dhewe?

                    Apa dheweke bisa nyedhiyakake dokumen saka pihak Rusia lan Jerman, ngonfirmasi tembung Yanushkevich? Utawa sampeyan balobolka biasa, ora bisa mangsuli tembung sampeyan?
                    1. Albatross
                      Albatross 11 Oktober 2019 16:13
                      +3
                      Aku ora mulang WWII. ngguyu
                      iki sing sampeyan lakoni
                      Lan babagan dokumen, wong sing ora bisa kerja karo dheweke mesthi luwih akeh. Kaya nyekel maling, maling dhewe njerit paling banter)
                      [kutipan] [Aku dhewe bisa nyedhiyakake dokumen saka pihak Rusia lan Jerman sing ngonfirmasi tembung Yanushkevich / kutipan]
                      Lan kenapa aku kudu nyedhiyani sawetara jinis troll karo sawetara dokumen, aja ngomong? ngguyu
                      1. Komentar wis dibusak.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. XII legiun
                        XII legiun 11 Oktober 2019 16:48
                        +7
                        Apa gunane padu karo Karabut (smaug78) Albatroz (Manfred)?
                        Saka kabeh kiriman ambegan superficiality lan thoughtlessness. Nanging karo apa aplomb!
                        Aplomb, karakteristik bal modern, undereducated lan underdeveloped. Nanging dudu salahe, nanging nasibe! Kanggo negara kanthi sistematis ngrusak sistem pendidikan.
                        Yen ora, dheweke bakal ngerti manawa memoar minangka sumber sing padha.
                        Saka pengalaman pribadi. Memoar Gurko, ing babagan tokoh lan fakta, umpamane, pas karo ZhVD 6th AK, sing diprentahake dening jenderal, lan malah data saka Reichsarchive (ing hubungane karo operasi ing Volya Shidlovskaya).
                        Lan, ya, dheweke ngajar Perang Dunia II, kalebu kanthi nggambar memoar jenderal Soviet lan fasis - sawise kabeh, dheweke nggawe. Liyane iku kabeh kudu dipriksa maneh lan dijlentrehake. Kadhangkala ana kesenjangan serius ing dokumen kasebut, kadhangkala memoirist lali soko utawa diwenehi minangka memori marang dheweke. Ora tanpa iku.
                        Nanging, tugas artikel kasebut ora kanggo nganalisa kampanye armada Jerman, nanging kanggo ngerteni para pamaca kanthi materi sing ora dingerteni.
                        Lan kita weruh yen wong utama sing melu artikel kasebut tumindak kanthi decisively lan profesional, ora ngidini Jerman lan Austria njupuk Rusia "suam-suam kuku", sing, muter ing peacefulness saka pamaréntah Rusia, nyoba kanggo ngapusi ing masalah mobilisasi.
                        Lan kabeh wis rampung kanthi cetha lan tepat wektu, sing, sayangé, ora bisa dikandhakake babagan dina tragis ing sajarah sabanjure. Mulane malah Trotsky
                        ngandhakake yen dheweke nganggep pembunuhan jenderal minangka kesalahan sing ora bisa didandani lan kerugian gedhe kanggo Rusia.

                        Negara kasebut mbutuhake wong-wong sing kaya ngono, lan para panguwasa anyar mateni lan nundhung - tanpa diadili utawa diselidiki. Ing dhewe minangka nguripake metu sirah.
  7. LetnanTeterin
    LetnanTeterin 11 Oktober 2019 09:46
    +5
    Artikel gedhe. Aku ora ngerti babagan manuver sing mbebayani lan akeh cara provokatif saka armada Jerman. Kanggo penulis - matur nuwun kanthi tulus kanggo karya sing wis rampung!
    1. Karabut
      Karabut 11 Oktober 2019 13:27
      -4
      Lan pirang-pirang dina armada Jerman bakal lelayaran saka Kiel kanthi pasukan pendaratan?
      Jendral Yanushkevich mesthine wis ngerti jawaban kanggo pitakonan kasebut.
      1. Albatross
        Albatross 11 Oktober 2019 14:03
        +5
        Wis
        Ya, aku ora ngenteni karabut laporan menyang dheweke ing ngisor visor))
        1. Karabut
          Karabut 11 Oktober 2019 14:16
          -3
          Yaiku, yen Jerman ngeterake sawetara divisi ing segara menyang OWN Koenigsberg, apa Rusia kudu langsung ngumumake mobilisasi? Apa sampeyan maneh nggawe awake dhewe ora cukup?))
          1. Albatross
            Albatross 11 Oktober 2019 14:19
            +5
            Yaiku, yen Jerman ngeterake sawetara divisi ing segara menyang OWN Koenigsberg, apa Rusia kudu langsung ngumumake mobilisasi?

            Oh tenan. Sawise quirks kaya mengkono, apa sampeyan mbukak dhewe minangka ora cukup?))
      2. LetnanTeterin
        LetnanTeterin 11 Oktober 2019 19:10
        0
        Loro, bisa uga telung dina. Lan ing kene ana pilihan pendaratan - kabeh pesisir Baltik, saka Riga nganti St. Yen cedhak ibukutha ora ditambang, malah siji brigade, didhukung dening geni saka kapal perang, bisa nindakake masalah kuwi ...
        1. Karabut
          Karabut 11 Oktober 2019 22:57
          0
          "siji brigade, sing didhukung dening geni kapal perang, bisa nindakake masalah kasebut ..." - lan luwih ing Baltik ana kabeh tentara Rusia 6 lan sampeyan bakal nggawa sawetara divisi kaya tawanan. Iki dudu dolanan komputer. .
      3. Dart2027
        Dart2027 11 Oktober 2019 19:32
        +2
        Quote: Karabut
        Lan pirang-pirang dina armada Jerman bakal lelayaran saka Kiel kanthi pasukan pendaratan?

        Tanggal budhal, mangga.
        1. Karabut
          Karabut 11 Oktober 2019 22:58
          0
          N.N Yanushkevich bakal pitutur marang kowe iki, idea iku kanggo medeni Nikolai karo kebangkrutan.
          1. Dart2027
            Dart2027 12 Oktober 2019 07:16
            0
            Quote: Karabut
            Iki bakal pitutur marang kowe

            Aku takon sampeyan, sampeyan ora setuju karo Yanushkevich.
            1. Dart2027
              Dart2027 12 Oktober 2019 10:03
              0
              Kutipan saka Dart2027
              Sampeyan ora setuju karo Yanushkevich

              Lan sampeyan ora setuju. Dadi sampeyan luwih ngerti? Lan saka ngendi?
              1. smaug78
                smaug78 12 Oktober 2019 10:35
                +2
                Apa sampeyan bisa nyedhiyakake dokumen saka sumber Jerman lan sumber Rusia sing ngonfirmasi tembung Yanushkevich utawa pranala menyang wong-wong mau? Tanpa iki, tembung Yanushkevich tetep mung tembung, upaya kanggo mbenerake awake dhewe ing mburi ...
                1. Dart2027
                  Dart2027 12 Oktober 2019 11:33
                  0
                  Kutipan saka smaug78
                  Dokumen saka sumber Jerman lan sumber Rusia, konfirmasi tembung Yanushkevich, sampeyan bisa nggawa

                  Apa aku kudu mbuktekake teori sampeyan? Sampeyan sing nesu ing kene yen dheweke ujar manawa artikel kasebut salah, mula buktine.
                2. wuh wuh
                  wuh wuh 13 Oktober 2019 01:58
                  +1
                  Ora ana sing metu saka kapal Jerman saka Kiel ing arah wetan sing diterangake.
                  ing mangsa panas 1914. Wong Rusia ngira yen bakal ana landing lan nyelehake tambang.
                  Ora ana kapal Jerman sing diunekake.
                  11 tambang mbledhos nalika nyetel.
                  Saka arsip Angkatan Laut:
                  "31 Juli. Nyelehake tambang tengah 2119 tambang ing Teluk Finlandia ing garis Nargen - Porkalaud dening detasemen minelayers - Ladoga, Amur, Narova lan Yenisei - ing tutup armada kanggo nyegah penetrasi armada Jerman. karo kebangkrutan Nalika pementasan, 11 menit mbledhos.

                  Kanthi pecah perang Armada Baltik iki subordinated kanggo Panglima-in-chief saka Tentara 6, kang mbela cedhak Petrograd. Ing urutan operasional Panglima Armada Baltik diwenehi tugas: "... kanthi cara lan cara kanggo nyegah pendaratan ing Teluk Finlandia. Kanggo nyedhiyakake armada kanthi bantuan lengkap ing kinerja tugas iki kanggo pasukan darat lan benteng "{1652}."
            2. Karabut
              Karabut 12 Oktober 2019 10:20
              +1
              Aku ora setuju karo dheweke ing rong titik 1. Dheweke nemokke landing, kanggo iki ora ana tanggal.
              2. Muatan pasukan ing transportasi dening Jerman ora ancaman kanggo Republik Ingushetia.
  8. bubalik
    bubalik 11 Oktober 2019 11:27
    0
    Ing wayah esuk, N. N. Yanushkevich tindak menyang Panguwasa lan nglapurake acara ing wayah wengi lan mobilisasi wis rampung.

    ,, ora kabeh contemporaries nuduhake bener saka tumindak ing periode sing.

    Sapa wae sing nate njlentrehake babagan sejarah mburi layar babagan asal-usul perang kudu menehi perhatian khusus marang dina-dina Poincaré manggon ing St. . Aku yakin banget yen ing wektu iki ana keputusan babagan perang utawa perdamaian, lan Adipati Agung Nikolai Nikolaevich, Sazonov lan Poincaré sarujuk ing kabeh biaya kanggo nglumpuhake upaya apa wae ing asil sing tentrem.


    Adipati Agung, sepisanan, nindakake kanthi militan nyetel panguwasa lan njaga dheweke ing swasana iki. Sazonov tumindhak miturut arahan sing ditampa liwat Izvolsky, lan, kaya sing bisa dideleng saka rigging telegram Berlin Sverbeev, ing atmosfer sing isih menehi kemungkinan asil tentrem.
    Adipati Agung, kaya Sazonov, ngerti yen aku duwe argumentasi sing kuat kanggo mbela njaga perdamaian ing musim panas 1914. Mulane, dheweke nyoba kanthi kabeh cara kanggo mesthekake yen aku ora bakal menehi dheweke ing wektu sing cocog. Padha nindakake iku gedhe! Peran sing diputer Yanushkevich ing wayah wengi 29-30 Juli isih ora jelas kanggo aku. Saiki aku yakin manawa ing super-agreement karo Grand Duke - yen ora ing instruksi langsung saka terakhir - ora menehi panguwasa pangarep-arep slightest saka kamungkinan kanggo njaga tentrem.

    V.A. Sukhomlinov.
    Kenangan
    1. Karabut
      Karabut 11 Oktober 2019 13:32
      -5
      Ya, klompok warmongers bisa ngapusi Nikolai2 lan netralake Menteri Perang.
    2. Albatross
      Albatross 11 Oktober 2019 14:02
      +5
      Apa aku weruh admirer saka Sukhomlinov?
      Apa sampeyan ngerti kegiatan karakter iki?
      1. bubalik
        bubalik 11 Oktober 2019 14:19
        0
        Apa sampeyan ngerti kegiatan karakter iki?

        ,,,miturut dheweke, bagean mobil lan angkatan udara digawe, sing bakal migunani nalika Perang Dunia I. Kajaba iku, dheweke entuk integrasi kabeh sistem lan komando lan kontrol militer. Ing dheweke, digawe sistem "personel sing didhelikake", ing ngendi inti batalyon infanteri tambahan yaiku perwira lan prajurit sing direkrut saka cadangan. Akibaté, ing taun 1914, saprateloné tentara sing dimobilisasi dadi cadangan. Sukhomlinov mboko sithik disiapake kanggo perang gedhe, kang mbadek luwih saka sapisan. Ing taun 1910, 1913 lan 1914, tentara dijangkepi maneh. Sukhomlinov entuk paningkatan 33% ing anggaran militer negara. Miturut dhawuhe, counterintelligence militèr digawe.
      2. Karabut
        Karabut 11 Oktober 2019 14:21
        -1
        Apa sampeyan penggemar Yanushkevich, Sazonov lan Izvolsky? Apa sampeyan ngerti yen amarga dheweke saiki urip, ora ing monarki, nanging ing republik))
        1. Albatross
          Albatross 11 Oktober 2019 14:35
          0
          Langsung pasangan, angsa lan eider))
          Karo dheweke, ora karo dheweke))
          Wong sembrono sing ora nindakake akeh. Kuwi panyuwunmu, senajan akeh sing kudu diomongake ing kene
          Cukup kasunyatan sing thanks kanggo Sukhomlin kuwi lan krasnyuks favorit, kita saiki manggon ing putunubrik - analog Rusia saka republik pisang Amérika Latin.
          1. bubalik
            bubalik 11 Oktober 2019 14:50
            0
            Iku cukup matur nuwun kanggo Sukhomlins kuwi
            ,,, ing kasus iki, carane N. N. Yanushkevich padha beda karo dheweke?
            Ing Maret 1914, dheweke diangkat dadi kepala Staf Umum, sanajan, miturut kontemporer, dheweke ora cocok kanggo posisi iki, lan janjian kasebut mung amarga disposisi pribadi Kaisar Nicholas II marang dheweke.

            Ora duwe pengalaman pertempuran lan pertempuran sing serius, ing postingan iki dheweke ora duwe wewenang gedhe ing babagan operasional. Miturut pangeling-eling Pangéran Jenderal Yu.N. Danilov, "unpreparedness kanggo njupuk tanggung jawab saka pangareping Staff saka Komando Supreme wis dikenal kanggo kabeh wong, ora kalebu piyambak." Sadhar kasekengan kanggo muter peran ing manajemen pasukan, Yanushkevich urusan utamané karo masalah administratif lan politik.
            1. Albatross
              Albatross 11 Oktober 2019 16:10
              +5
              Apa sampeyan seneng dhewe?))
              Apa bedane?
              Kasunyatan bilih Sukhomlinov minangka Menteri Perang. Lan omissions ing syarat-syarat Penyetor, senjata lan latihan pertempuran iku punctures kang.
              Yanushkevich minangka pangareping Staf Umum. Sing. tanggung jawab kanggo perencanaan strategis. Kang cukup, ngidini Entente menang minangka asil saka WWI
              1. bubalik
                bubalik 11 Oktober 2019 18:09
                0
                Sing. tanggung jawab kanggo perencanaan strategis.
                ,,, apa jenis strategi dikirim menyang Kaukasus.
                Brusilov babagan Yanushkevich:
                "Wong iku apik banget, nanging ora sopan lan ahli strategi sing ala."
                1. Albatross
                  Albatross 11 Oktober 2019 19:39
                  +5
                  Sing. tanggung jawab kanggo perencanaan strategis.
                  ,,, apa jenis strategi dikirim menyang Kaukasus.

                  Kaping pisanan, dheweke dikirim menyang Kaukasus karo Nikolai Nikolaevich, sawijining anggota tim kang. mung.
                  Nanging, ahli strategi paling apik ing Rusia nalika Perang Dunia I, Yudenich, uga ana ing Kaukasus, lan ora rumangsa ditindhes.
                  Brusilov babagan Yanushkevich:

                  Sapa sing bakal, kaya sing diomongake, mumbled. A comrade - a careerist, kanca - sing nangis sawise salah siji saka thrashings ing WWI (cepet ilang ngarsane atine, minangka saksi mata nyatet), sing nyerah Przemysl "saka ing gawe piala" lan nggawe sawetara kesalahane ing nyerang, undeservedly dijenengi sawise wong A. Brusilov ora utamané terkenal kene. Panemune, disebabake gesekan pribadi.
                  1. Albatross
                    Albatross 11 Oktober 2019 19:40
                    +4
                    Sampeyan bisa maca apa jenderal liyane nulis babagan Brusilov. kanggo macem-macem)
                    1. Olgovich
                      Olgovich 12 Oktober 2019 07:53
                      0
                      Kutipan saka Albatroz
                      jenderal liyane nulis babagan Brusilov

                      Ing Tentara Abang, dheweke wis dipasrahake ... kanggo mriksa untu jaran) ing wiwitan latihan pra-conscription prajurit kavaleri) lol ngguyu
  9. Rodent
    Rodent 11 Oktober 2019 14:20
    +7
    Banget, banget.
    Menarik, lan kurang dikenal.
    THX
  10. XII legiun
    XII legiun 11 Oktober 2019 16:51
    +5
    Padha eling jeneng liyane padhang pantes ing galaksi jenderal Russian Perang Agung.
    Matur suwun!
  11. Nggolek
    Nggolek 11 Oktober 2019 18:44
    -3
    Mengko, garwane wong sing dipateni nampa telegram pribadi saka L.D. Trotsky, ing ngendi pangirim ujar manawa dheweke nganggep pembunuhan jenderal minangka kesalahan sing ora bisa didandani lan kerugian gedhe kanggo Rusia. penulis - apa sampeyan nulis omong kosong?
    1. Albatross
      Albatross 11 Oktober 2019 19:21
      +3
      Mengko, garwane wong sing dipateni nampa telegram pribadi saka L.D. Trotsky, ing ngendi pangirim kasebut ujar manawa dheweke nganggep pembunuhan jenderal minangka kesalahan sing ora bisa didandani lan kerugian gedhe kanggo Rusia. penulis - apa sampeyan nulis omong kosong

      Seeker, sampeyan looking for soko ana, nanging ora ngerti carane maca Russian?
      Putra YANUSHKEVICH nyerat babagan iki. Sapa sing bisa ngerti luwih saka sampeyan, amarga dheweke ngomong karo ibune sing isih urip, lan dheweke uga ana ing kono
  12. Alexander Green
    Alexander Green 11 Oktober 2019 23:33
    -2
    Babagan Jendral Yanushkevich
    Sejarawan Rusia M.K. Lemke diterangake Yanushkevich minangka nderek: "Pos saka pangareping Staff Markas dadi wong kamar urip, alus kanggo ROOT, ngendi ana lilin padha lan lack of bakal ing lumahing."

    Mantan Menteri Perang Sukhomlinov uga nulis ing Memoir:
    "Yen saiki ternyata, saliyane aku, kepala Staf Umum arep nggerakake mobilisasi umum tinimbang sebagian, mula kanggoku warta iki minangka kahanan sing didhelikake kanthi trampil nalika iku. Yanushkevich minangka wong sing pinter lan ati-ati - dheweke ora bisa mutusake kasus pidana kasebut dhewe.

    Kabeh sejarawan nyathet yen Yanushkevich ora duwe wawasan strategis utawa praktik mimpin markas tentara multi-yuta ing lapangan. Dheweke ora nuduhake tekad, ora seneng pengaruh ing wilayah pamaréntahan perlu kanggo posisi dhuwur lan wewenang ing pasukan.

    Mulane, aku banget mangu-mangu yen wong sing nduweni karakteristik kasebut bisa tanggung jawab kanggo mobilisasi lengkap. Kabeh sing diwenehake ing artikel babagan iki minangka fantasi.

    Masalah perlu kanggo mobilisasi lengkap dibahas dening telung Menteri Perang Sukhomlinov, Menteri Luar Negeri Sazonov lan Kepala Staf Umum Yanushkevich, sawise Sazonov dikirim menyang Nicholas II, lan dheweke bisa ngyakinake tsar kanggo ngumumake mobilisasi umum.

    Lan karo pati Yanushkevich, uga, ora kabeh cetha. Ana macem-macem versi. Kapisan kasebut ing artikel kasebut, miturut sing kapindho - Yanushkevich dipenjara ing Tiflis, ing ngendi dheweke urip sawise mundur, dipateni dening pengiring, disarèkaké ing kutha sing padha, lan ora ing Februari 1918, nanging ing 18 Oktober 1918.
    1. Albatross
      Albatross 12 Oktober 2019 09:14
      +3
      Sejarawan Rusia M.K. Lemke nduweni ciri Yanushkevich kanthi cara iki

      Sapa Lemke dhewe?? Mung kapten staf, kritikus sing sengit, sing banjur ngladeni pemilik anyar sing nerbitake "memoar". Bagian iki ora bisa dianggep serius.
      Uga
      Mantan Menteri Perang Sukhomlinov
      , sainganipun, tr.ranzhira lan henpecked, sing kicked metu saka tentara.
      Mulane, aku banget mangu-mangu yen wong sing nduweni ciri kaya iki bisa tanggung jawab kanggo mobilisasi lengkap

      Sawetara jinis Alexander Green mamang. Nanging kasunyatan nuduhake liyane. Aku njupuk tanggung jawab iki.
      Apa rega "mangu" Alexander Greens iki dibuktekake kanthi korespondensi karo dheweke babagan Kavaleri Pertama. Nalika Alexander Grin iki malah ora bisa kanggo nemtokake lokasi 1. Tentara Cavalry, janji kanggo ngadili.
      Dadi ing kene - dheweke ngadili apa sing ora dingerteni.
      Lan karo pati Yanushkevich, uga, ora kabeh cetha. Ana macem-macem versi. Kapisan kasebut ing artikel kasebut, miturut sing kapindho - Yanushkevich dipenjara ing Tiflis, ing ngendi dheweke urip sawise mundur, dipateni dening pengiring, disarèkaké ing kutha sing padha, lan ora ing Februari 1918, nanging ing 18 Oktober 1918.

      Ora, Dear Green. Saiki kabeh wis jelas. Utawa sampeyan ana lol
      Lan sampeyan ngerti kahanan sing luwih apik tinimbang putra lan garwane almarhum?
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Komentar wis dibusak.
  13. Panjebak7
    Panjebak7 12 Oktober 2019 01:15
    +3
    Ing wayah sore, ing wayah wengi mobilisasi, N. N. Yanushkevich dilaporake yen, miturut intelijen, armada Jerman wis ninggalake Kiel lan mlaku kanthi cepet menyang pesisir Baltik Rusia - supaya pasukan darat, ngleksanakake rencana serangan kejutan.

    Sing lucu babagan iki yaiku ing wektu sing padha armada Jerman lungguh ing pangkalane lan ngarepake yen "armada Inggris wis ninggalake Tanah kelairan lan mlaku kanthi cepet menyang pesisir Jerman - kanthi tujuan ngrusak armada Jerman ing siji pukulan, nyadari rencana serangan kejutan."
    Umumé, kabeh wong lungguh lan wedi.
    1. Albatross
      Albatross 12 Oktober 2019 09:06
      +1
      Nanging, sawetara bagéan saka armada Jerman mundur, pindhah menyang Baltik. Minangka bukti dening Wilhelm. Dadi weker ora palsu.
      Nanging, ing kasus apa wae, iki migunani, ngidini mobilisasi ON TIME.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 12 Oktober 2019 12:09
        0
        Aku maca kabeh maneh. Mesthine, kanca-kanca sing dihormati wis kasengsem ing topik WW1 kanggo dangu lan serius .... Nanging menarik (sanajan ora cocog banget karo topik artikel) babagan cathetan Durnovo ....
  14. Komentar wis dibusak.