Review militèr

Nasib landing strategis

145
Tumindak Pasukan Landing Strategis ngatasi krisis operasi kasebut (pirsani. Kesempatan sing ora kejawab saka pendaratan Ulagaev).



Konvoi Jenderal Fostikov


Ing wayah wengi 23 lan 23 Agustus, wong kulit putih wiwit mundur ing ngarep kabeh menyang garis Brynkovskaya - Stepnaya - Novo-Nizhe-Steblievskaya - kanthi transfer basis utama menyang Achuev.

Prentah abang, ora ngerti asil tumindak armada lan exaggerating pinunjul saka asor saka grup komandan divisi-9, kabiji kahanan beda, menehi pasukan klompok pertahanan ing 23 Agustus. Miturut klompok iki, 26th Rifle lan nyedhaki 33rd Cavalry Brigade (bab 1500 sabers, 2 bedhil) dumunung ing baris Popovicheskaya - Medvedovskaya - Dyadkovskaya karo tugas kanggo nyegah mungsuh saka break liwat Krasnodar ing sektor iki. Divisi 2 Don lan grup kavaleri klempakan ing Timoshevskaya - ing siyap kanggo inflict serangan flank ing mungsuh nalika nyoba kanggo advance kulon utawa lor Timoshevskaya. Saka grup equestrian menyang garis Rogovskaya - x. Grechany - Unit pengintaian Popovicheskaya maju.

Langkah-langkah sing padha saka pihak ing 23 Agustus nyebabake kasunyatan sing meh kabeh ngarep, kajaba ing sisih ekstrem (Nikolaevskaya, Brynkovskaya), kontak ilang lan loro-lorone ora duwe gagasan sing jelas babagan kahanan kasebut.

Ing wayah sore 23 Agustus, komando abang, miturut laporan para pilot, nganggep kahanan kasebut minangka mundur gedhe saka mungsuh saka sisih Novo-Nizhe-Steblievskaya lan Stepnoy menyang Primorsko-Akhtarskaya. Nyetel dhewe goal saka "nyegah mungsuh saka munggah kapal," komandan tentara dhawuh kabeh Unit kanggo pindhah menyang nguber tekad - ing arah umum saka Primorsko-Akhtarskaya. Klompok komandan divisi-9 karo klompok kavaleri sing ditransfer menyang dheweke mesthine nguber Muara Beisug - sepur, Divisi Don kaping 2 - antarane sepur lan dalan Stepnaya - Primorsko-Akhtarskaya, brigade kavaleri kaping 33 ing sadawane sepur. , Brigade kavaleri kaping 22 - ing arah Novo-Nikolaevskaya - Stepnaya - Primorsko-Akhtarskaya, brigade kaping 26 dikonsentrasi ing wilayah Timoshevskaya ing cadangan tentara.

Nanging Whites mbalekake saka kebingungan pisanan, dipindhah basis kanggo Achuev, reestablishing kontak karo Crimea, lan ing tanggal 24, ing siji, ngrancang transisi kanggo operasi aktif.

Ing esuk tanggal 24, pasukan Putih padha nglompokake:
a) Kelompok Babiev (divisi Kuban 1, sekolah Konstantinovsky, resimen Alekseevsky, 2 atusan resimen Tersky - 2200 saber, 1550 bayonet, 9 bedhil) ing wilayah Brynkovskaya - Olginskaya - x. Serbiana.
b) Infanteri gabungan, divisi Kuban 2 lan 4 - Stepnaya - Novo-Nizhe-Steblievskaya - Novo-Nikolaevskaya.

Ing esuk 24 Agustus, Ulagai nganggep, nahan unit abang ing baris Stepnaya-Novo-Nikolaevskaya, karo grup Babiev kanggo ngalahake sisih tengen Reds, ninggalake kavaleri ing mburi. Mangkono, unit abang ora nemoni mungsuh sing lunga, nanging mungsuh sing nyiapake serangan balik.

Likuidasi kebangkrutan kasebut ditundha.

Tumindak saka detasemen Cherepov


Acara uga dikembangake ing wilayah Novorossiysk.

Detasemen Jenderal Cherepov, antarane 1:4 lan 14:66 tanggal 17 Agustus, dipecat saka kapal ing lokasi brigade 20 - cedhak Blagoveshchenskaya lan Anapa. Lan banjur menyang segara. Ing tanggal 25 Agustus, kapal-kapal detasemen muncul ing wilayah Estate Pangeran. Lobanov-Rostovsky (18 - 5 km kulon Novorossiysk), ora dijaga dening unit abang, lan nggawe landing tanpa alangan. Ing tanggal 250 Agustus, detasemen wiwit operasi aktif, planning kanggo Cut off Novorossiysk saka Krasnodar dening arep Raevskaya lan mengko kanggo Bakanskaya lan nyambungake karo White-Greens operasi kene. Kanggo ngilangi detasemen saka sisih Anapa, Reds ngirim detasemen kejut No. Sing terakhir, sawise nutupi Raevskaya karo bagean saka pasukane, ngirim pukulan utama saka sisih Estate Abrau-Dyurso. Ing tanggal 3 Agustus, wong kulit putih, njupuk kauntungan saka fragmentasi tumindak unit abang, nyurung wong-wong mau lan ngrebut desa kasebut. Sukko ing sisih kulon lan gubug. Litvinov ing sisih lor.

Ing 20 Agustus, unit abang, njupuk mungsuh ing setengah bunderan, wiwit push menyang segara. Sawise gelut bandel tanggal 21 - 23 Agustus, detasemen Cherepov ing wayah wengi 24 Agustus dipeksa cepet-cepet numpak kapal lan menyang segara, ilang nganti 50% saka komposisi.

Tugas kasebut mbuktekake akeh banget kanggo dheweke.

Tumindak pasukan utama tanggal 24-29 Agustus


Sing penting yaiku perang ing wilayah pasukan utama pendaratan ing tanggal 24 - 29 Agustus.

Klompok kepala divisi-9, sawise 23 Agustus maju menyang garis Brynkovskaya - gubug. Butenko - peternakan wétan Olginskaya, ing esuk Agustus 24 dibukak nyerang: Brigade Ural ing desa. Sukarela lan brigade 27 ing Olginskaya. Mungsuh, nahan serangan ing loro sektor, karo pasukan kavaleri kanthi kekuatan nganti 1500 sabers, ambruk saka kulon ing bagean saka Brigade Priural lan, sawise dibuwang maneh karo losses abot kanggo Privolnaya, wiwit pindhah menyang Konivskaya - nanging ditahan dening brigade divisi 2 Don. Sisa loro brigade saka divisi iki klempakan ing wilayah Novo-Dzhereliyevskaya lan lor-kulon, wis ngatur karo siji resimen, 14 lan Tamanskaya kavaleri brigade, kanggo nyekel nyebrang liwat Strip rawa cedhak Stepnaya lan Churoy. Ing sektor kidul, 22nd Cavalry Brigade dikuwasani farms Lebedinsky dina iku, 7-8 km wétan Novo-Nizhe-Steblievskaya. Brigade Kavaleri kaping 33 nyedhaki Olginskaya ing wayah sore.

Pertempuran tanggal 24 Agustus, sanajan sukses, ngrusak posisi wong kulit putih. Pasukan Ulagay dipisahake dening rawa cedhak Stepnaya dadi rong bagean: klompok Babiev ing sisih lor, sisa pasukan ing sisih kidul - ing bagean Stepnaya - Novo-Nizhe-Steblievskaya. Imbangan kira-kira saka pasukan ing loro sektor ana ing ngisor iki: abang - 15512 bayonet, 3745 saber, 294 bedhil mesin, 67 bedhil; putih - 4050 bayonet, 4250 saber, 253 bedhil mesin, 16 bedhil.

The Reds duwe kesempatan kanggo ngalahake grup Babiev sing nemtokake, nanging ora nindakake iki, amarga padha ngevaluasi kahanan kasebut kanthi cara sing beda tinimbang nyatane. Ngelingi yen mungsuh bakal terus mundur menyang Primorsko-Akhtarskaya, klompok komandan divisi-9 nalika esuke tanggal 25 Agustus nyerang Brynkovskaya karo brigade 1 divisi 2 Don lan, sawise ngalahake penghalang mungsuh cilik saka kono, terus nyerang gubug kanthi resimen siji. Minin. Liyane saka resimen lingered ing Brynkovskaya.

Pasukan kavaleri kaping 33 lan brigade bedhil kaping 27 nyerang Olginskaya saka sisih wétan kira-kira jam 10. Duwe dikuwasani kanggo bab 12 jam, Brigade 27 lan siji resimen saka kavaleri brigade 33 tetep ing, lan 2 liyane resimen kavaleri dipindhah menyang Brynkovskaya - ngendi padha teka menyang kontak karo 1st brigade saka divisi Don.

Nalika perang karo alangan Babiev, pasukan utama, wis disambungake ing sisih tengen Divisi Don 2nd karo serangan dening detasemen nganti 700 sabers, watara noon nyerang sisih kiwa divisi iki ing Churoy lan Stepnaya. Mencet Reds ing sisih wétan, padha nangkep nyebrang liwat rawa lan tindak kidul - kanggo gabung karo liyane saka divisi Ulagay. Brigade Cavalry kaping 33 lan resimen Divisi Don kaping 2 dikuwasani Primorsko-Akhtarskaya ing wayah sore, ngrebut gudang ing kono - nanging ora nemokake unit mungsuh. Ing sektor kidul, Brigade Kavaleri kaping 22 dibuwang dhisik menyang Novo-Nikolaevskaya, lan banjur menyang Staro-Dzhereliyevskaya. Klompok Ulagay kabeh konsentrasi ing wilayah Stepnaya - Novo-Nizhe-Steblievskaya - Novo-Nikolaevskaya.


Perang 24 - 26 Agustus


Ing 26-27 Agustus, unit abang, mung duwe siji nyebrang ing Rogovskaya ing pembuangan, regrouped pasukan sing kidul rawa cedhak Stepnaya-Rogovskaya. Ing pungkasan dina ing 27 Agustus, padha disebarake: klompok komandan-9 - ing Primorsko-Akhtarskaya - sektor Stepnaya (duwe tugas kanggo mbusak remnants mungsuh ing wilayah iki), 2nd Divisi Don - Stepnaya, x. jurang; Brigade 26 - kidul lan kidul-wétan Novo-Nikolaevskaya; Brigade kavaleri kaping 22 - Staro-Dzherelievskaya; Divisi Kavaleri Kaukasia 1 - antarane Divisi Don 2 lan Brigade 26; Brigade kavaleri 33 (cadangan tentara) - Popovskaya. Ing 1:28 tanggal 26 Agustus, Brigade Rifle 3 nyerang St. Novo-Nikolaevskaya lan ngalahake mungsuh saka ing kono. Terus nguber, ing wayah esuke brigade tekan 4-1 km barat laut lan kulon Novo-Nikolaevskaya, nanging ing kene diserang lan diubengi dening kavaleri Babiev, sing mbuwang Divisi Cavalry Kaukasia 10st. Kanthi perang wangkal, ilang 15 - 2% saka komposisi, brigade mundur ngluwihi Novo-Nikolaevskaya. Introduksi resimen cadangan brigade, sing nyerang saka sisih wétan ing pinggir kavaleri putih sing penetrating, lan transisi menyang serangan saka Divisi Don kaping 8 ing jam XNUMX, sukses permusuhan swayed sisih. wadyabala abang.

Ing wayah awan, Whites, nahan brigade 26 lan divisi 2 Don, nyoba nyerang sisih kiwa komandan divisi-9 grup liwat nyebrang ing Stepnaya lan Chury, nanging ditolak.

Ing wayah sore 28 Agustus, unit saka brigade 26 teka banget cedhak karo pinggiran Seni. Novo-Nizhe-Steblievskaya, lan Divisi Don kaping 2 tekan garis kali. jero. Ing jam 22, brigade kaping 26, kanthi dhukungan saka Divisi Cavalry Kaukasia 1 lan Brigade Kavaleri kaping 33, manggoni pinggiran wétan Novo-Nizhe-Steblievskaya. Nanging kira-kira jam 23 bengi, serangan balik Putih diusir lan dheweke nginep ing wayah wengi ing peternakan sing paling cedhak.

Serangan Kovtyukh lan detasemen Jenderal Kharlamov


Ing wektu sing padha, salah siji saka episode paling menarik saka Perang Sipil pecah - gropyokan kali detasemen Kovtyukh. Sing terakhir, sing kalebu 1050 bayonet, 150 saber, 15 bedhil mesin lan 4 bedhil, diterusake saka Krasnodar tanggal 26 Agustus - kanthi tugas kanggo numpak kapal uap bebarengan pp. Kuban lan Protoka lan ngalahake markas lan mburi mungsuh ing Novo-Nizhe-Steblievskaya karo jotosan sing ora dikarepke. Kira-kira jam 4 tanggal 28 Agustus, detasemen kasebut ndharat tanpa alangan ing Novo-Nizhe-Steblievskaya, lan kira-kira jam 6 nyerang sing terakhir. Ing wayah awan, detasemen nguwasani tengah lan sisih kidul-wétan desa - nanging cadangan musuh sing nyedhaki diusir lan mundur 3 - 4 km ing sisih kidul. Mungsuh, meksa nindakake perkara maneh detasemen Kovtyukh lan nahan unit abang maju saka wétan, terus cepet ngevakuasi Novo-Nizhe-Steblievskaya lan mundur menyang segara. Lan ing wayah wengi, mung alangan mungsuh ing Novo-Nizhe-Steblievskaya: sisih kidul nglawan Kovtyukh, sisih wétan, luwih kuwat, nglawan brigade kaping 26. Vostochny ing 23 jam kalah metu bagéan saka sing terakhir, nanging, ing siji, sak mundur total, iki diserang dening detasemen Kovtyukh, kang kalah ing alangi kidul ing bab 24 jam, lan mundur ing sisih kulon. detasemen Kovtyukh dikuwasani desa, ora mbayar manungsa waé cukup kanggo nguber mungsuh. Esuke aku numpak kapal uap lan mangkat menyang Slavyanskaya.

Mundure mungsuh menyang rawa-rawa sing ora bisa ditembus nggawe angel ngoyak dheweke.

Sawise grup Ulagai mangkat menyang Timoshevskaya, brigade kaping 65, wedi katon mungsuh ing mburi, ngresiki Semenanjung Taman lan manggon ing sisih wétan saka tutuk Kuban, duwe resimen 194 lan detasemen pelaut kanthi siji cahya lan siji. baterei abot cedhak gunung. Temryuk, lan resimen 195 karo baterei - ing Dzhiginskoye. Iki ngidini mungsuh ing wengi 24 Agustus ndharat detasemen Jenderal Kharlamov ing wilayah St. Tamanskaya - lan tanpa alangan. Agustus 24 - 25, mungsuh, obah ing sadawane semenanjung, tekan garis Vyshestebliyevskaya, kang teka menyang kontak karo resimen 195th (bab 600 bayonet, 4 bedhil).

Ing esuk 26 Agustus, resimen 195th, wedi nglewati sisih kiwa, ninggalake Staro-Tatarovskaya lan mundur menyang dhuwur 3-4 km ing sisih wétan.

Ing tanggal 27 Agustus, Whites, kanthi pasukan kira-kira 1000 bayonet, ngluncurake serangan ing dhuwur sing dikuwasani dening resimen kaping 195. Sing terakhir, dikuwatake dening detasemen kejut No. 5 (udakara 200 bayonet), kasil ngusir kabeh serangan mungsuh. Ing tanggal 28 - 29 Agustus, wong kulit putih, terus nyerang, nyurung unit abang bali menyang dhuwur 378. Batalyon saka resimen 192 (udakara 200 bayonet) maju kanggo ndhukung dheweke, manggoni posisi lor saka dhuwur 378. Kanggo nguatake pasukan kasebut. Unit operasi nglawan pendaratan Taman, komandan ditransfer klompok kavaleri brigade-22 (1 lan 2 kavaleri, 192nd, 198 lan 2 resimen bedhil), lan rada mengko 33 kavaleri brigade lan 1 divisi kavaleri Kaukasia.

Sawise nggawe regroupings sing perlu ing Agustus 30 - 31, mungsuh, ing esuk September 1, tindak ing serangan ing dhuwur. 378 saka sisih Staro-Tatarovskaya lan Vyshesteblievskaya. Ing wayah awan, sawise dijupuk mudhun resimen 195th, kang dijupuk dhuwur iki. Batalyon saka resimen 192 lan detasemen kejut No. 5 nyekel posisi lor lan kidul ing dhuwur iki. Ing ngarep mungsuh mbentuk busur. Ing wayah sore, unit abang, sing dikuwatake ing sisih tengen dening rong batalyon saka resimen 192nd (kira-kira 400 bayonet), ing sisih kiwa resimen bedhil 198 lan 2, ngluncurake serangan balik sing nemtokake lan ngrebut sing dhuwur. 378, ngrusak meh kabeh Resimen Don Whites ke-42. Ngembangake sukses, ing pundhak mungsuh, Reds nyuwil Staro-Tatarovskaya, lan ing wayah sore dijupuk Vyshesteblievskaya. Brigade kavaleri kaping 33 lan 22 dibuwang ngoyak mungsuh. Tanggal 33, nalika esuke tanggal 2 September, njupuk Art. Tamanskaya, chopping nganti 300 wong lan nangkep mobil wojo, 2 bedhil, 8 bedhil mesin lan 650 tahanan. Sisa-sisa mungsuh padha mlayu menyang Kerch. Brigade kaping 22, sawise nguwasani wilayah Sennaya, ngethok mundur menyang Tamanskaya kanggo unit mungsuh sing ana ing sisih lor semenanjung. Ing tanggal 2 September, brigade sebagian numpes wong-wong mau, lan sebagian kasebar ing kelompok cilik ing sadawane dataran banjir pesisir, nyekel 2 bedhil sing bisa digunakake, sawetara bedhil mesin lan luwih saka 300 tahanan.

Pasukan pendaratan Jenderal Kharlamov dirusak 75% lan ilang kabeh bagean teknis.

Tumindak pasukan utama ing tahap pungkasan operasi


Acara uga aktif berkembang ing arah utama.

Sawise pendhudhukan Novo-Nizhe-Steblievskaya, komando abang wiwitane nganggep manawa pasukan utama Ulagai ora bakal mundur menyang Achuev, nanging bakal pindhah menyang kidul kanthi banjir - kanggo gabung karo pasukan pendaratan Taman. Mulane, perhatian utama ora fokus ing ngatur buron, nanging kanggo ngalangi dalan ing sisih kidul. Miturut dhawuh saka Tentara 9 015 / op. tanggal 29 Agustus, klompok komandan divisi-9, sing dikuwatake dening brigade bedhil 26, diprentahake kanggo ngilangi sisa-sisa mungsuh ing wilayah sing jembar - saka Primorsko-Akhtarskaya nganti Slavyanskaya. Sing terakhir, ing siji, ditugasake tugas sing padha kanggo brigade 26 ing wilayah Novo-Nizhe-Steblievskaya, Staro-Dzherelievskaya, Slavyanskaya, Petrovskaya, pemukiman. Segara Ireng.

Brigade kadet Moskow sing teka karo Divisi Kavaleri 7 sing dilampirake menyang wilayah Kurchanskaya - kanthi tugas nyegah mungsuh saka infiltrasi kanggo nyambungake karo pasukan pendaratan Taman. Klompok equestrian klempakan ing Slavyanskaya. Divisi Don kaping 2 lan Brigade Ural ditarik menyang cadangan tentara.

Mung ing 31 Agustus, printah abang bener ngerti kahanan lan uncalan grup Laying menyang nguber telat ing pituduh: a) Novo-Nizhe-Steblievskaya - Achuev, b) Novo-Nizhe-Steblievskaya - x. Boyko - gir. Brigade kaping 26 Melnikovskoye karo brigade kavaleri Taman lan resimen kavaleri Don. Panganiaya ing arah desa. Chernomorsky - Achuev dipasrahake menyang detasemen Kovtyukh, sing wis nguatake ing Slavic 2nd Taman Rifle Brigade (total 3000 bayonet, 500 sabers). Nanging, ing loro arah, Unit Soviet ketemu posisi wis disiapake kanggo nimbali - malih, ing najis sempit antarane floodplains lan tlaga. Ngalahake alangan mungsuh kanthi serangan wangkal, brigade 26 lan detasemen Kovtyukh tekan Achuev mung tanggal 7 September lan dikuwasani - kanthi tampilan lengkap armada Putih sing mangkat.

Acara kasebut minangka pungkasan saka perang nglawan pendaratan tentara Rusia ing Kuban, sing nyeret telung minggu lan ngalihake pasukan penting saka ngarep liyane. Bagian saka operasi iki ing kampanye musim panas Tentara Merah ing taun 1920 katon saka tokoh ing ngisor iki.

Yen ing wektu sing dituduhake ing Front Kulon, 40000 Reds ditentang dening 70000 pejuang mungsuh, lan ing Front Kidul 45000 Reds ditentang dening 22300 Whites, mula rasio ing Kuban beda banget: 51991 nglawan 16545 (dietung karo Fostikov. Tentara Renaissance"), masing-masing. Ing kasus sing terakhir, 2/3 saka klompok abang dijupuk saka cadangan ngarep lan cadangan Komando Tinggi.


Perang 28 Agustus - 7 September


Kebangkrutan rampung kanthi gagal kanggo Whites.

P. N. Wrangel ora njupuk menyang akun inersia politik saka populasi lokal (nyoba kanggo mobilize gagal), lan tentara Fostikov, kang ing wektu sing cacahé watara 6000 pejuang, ora pindhah kanggo nyawiji karo Ulagai - miwiti nyerang mung nalika gagal. pasukan kebangkrutan iki cetha ditetepake, lan pancen tumindak ing directions diverging saka wong-wong mau.

Ing sisih liya, Grup Ulagai ninggalake Kuban ora kalah, nanging malah ing jumlah sing rada gedhe (kanthi biaya tahanan, sukarelawan, mobilisasi, lan liya-liyane) tinimbang sing teka. Alesan kanggo iki ana kesalahane dening printah abang - tumindak karo nyebar driji tinimbang doyo, lan, kanggo sisih paling, ing bathuk tinimbang tumindak ing mburi lan ing flanks. Nanging njelaske nganggo bentuk garis saka ngarep kebangkrutan presented kesempatan gedhe relatif kanggo terakhir.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Kesempatan sing ora kejawab saka pendaratan Ulagaev
Saka Crimea - menyang Kuban. Uncalan Jendral Ulagai
Landing strategis
145 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Olgovich
    Olgovich 12 Oktober 2019 06:15
    -5
    Matur nuwun kanggo presentasi objektif perjuangan Rusia nglawan para perampas ...

    penyerbuan sungai detasemen Kovtyukha

    Kovtyukh Epifan, komandan: VKVS saka USSR ngakoni dheweke konspirator, telik lan teroris. 29 Juli 1938 diukum pati. Ukara kasebut ditindakake ing dina sing padha.
    1. Alexander Green
      Alexander Green 12 Oktober 2019 21:23
      -3
      Kutipan: Olgovich
      Kovtyukh Epifan, komandan: Angkatan Udara USSR ngakoni dheweke minangka konspirator, mata-mata lan teroris. 29 Juli 1938 diukum pati. Ukara kasebut ditindakake ing dina sing padha.

      Cukup aja mangan roti - ayo nulis babagan represi, kayane penyakit.

      Ora ana sing ora biasa babagan represi, yaiku, saiki, lan bakal ana sajrone kelas ana, lan mula perjuangan kelas. Ing pungkasan 30s. iku escalated, ing USSR komplotan saka militèr marang Kepemimpinan Soviet ditemokke. Saiki kita ora bisa ngomong manawa: salah siji Kovtyukh digambar menyang, utawa dadi korban pitenah. Wektu bakal teka lan komisi khusus para sejarawan lan pengacara bakal ngatasi iki.
      1. Olgovich
        Olgovich 13 Oktober 2019 07:53
        -1
        Kutipan: Alexander Green
        Cukup aja mangan roti - ayo nulis babagan represi, kayane penyakit.

        Omong kosong opo?

        Artikel Kovtyukh-CHARACTER. Lan apa banjur ngomong babagan ing komentar? belay Nemtokake sapa / apabisa nulis bab wong ya Apa sampeyan kudu visa luwih dhisik?

        Ya, lan apa sampeyan lan wong liya ora kepengin ngerti nasibe ing mangsa ngarep?

        Lan kasunyatan sing paling saka karakter anjog Bolshevik rampung ing cara sing padha, supaya aku ora njupuk wong-wong mau. Apa penyakit kasebut padha karo nasibe? ya wis....
        Kutipan: Alexander Green
        Ora ana sing ora biasa babagan represi, yaiku, saiki, lan bakal ana sajrone kelas ana, lan mula perjuangan kelas. Ing pungkasan 30s. iku escalated, ing USSR komplotan saka militèr marang Kepemimpinan Soviet ditemokke. Saiki kita ora bisa ngomong manawa: salah siji Kovtyukh digambar menyang, utawa dadi korban pitenah. Wektu bakal teka lan komisi khusus para sejarawan lan pengacara bakal ngatasi iki.

        Sinau apa tegese tembung kasebut HUKUM. Kang siji KANGGO KABEH,
        1. Alexander Green
          Alexander Green 13 Oktober 2019 11:53
          -1
          Kutipan: Olgovich
          Sinau apa tegese tembung LAW. Kang siji kanggo kabeh,

          Apa sampeyan malah ngerti iki dhewe? Undhang-undhang kasebut ditetepake dening negara, lan saben negara duwe undang-undang sing nyedhiyakake paukuman (represi) marang wong-wong sing nglawan negara, apa sing dadi budak, feodal, borjuis utawa sosialis. Mangkono lan bakal dadi anggere negara ana.

          Kutipan: Olgovich
          Ya, lan apa sampeyan lan wong liya ora kepengin ngerti nasibe ing mangsa ngarep?

          Mbokmenawa menarik, nanging aku ngeweruhi sing ing wektu sing padha banget painfully gloating, lan iki ngrusak kesehatan.
          1. Olgovich
            Olgovich 13 Oktober 2019 12:40
            -1
            Kutipan: Alexander Green
            Apa sampeyan malah ngerti iki dhewe? Undhang-undhang kasebut ditetepake dening negara, lan saben negara duwe undang-undang sing nyedhiyakake paukuman (represi) marang wong-wong sing nglawan negara, apa sing dadi budak, feodal, borjuis utawa sosialis. Mangkono lan bakal dadi anggere negara ana.

            Ing USSR taun 30-an, LAWS dilanggar banget. Iki ditetepake dening USSR dhewe ing tingkat LEGISLATIVE. Sing. Hukum kasebut
            ora padha lan ora kanggo kabeh wong.
            Kutipan: Alexander Green
            Mbokmenawa menarik, nanging aku ngeweruhi sing ing wektu sing padha sampeyan banget ngguyu laralan sing ngrusak kesehatan.

            Ora, iki minangka persepsi sing nglarani dening sawetara individu babagan informasi ensiklopedia garing:
            Kovtyukh Epifan, komandan: Angkatan Udara USSR ngakoni dheweke minangka konspirator, mata-mata lan teroris. 29 Juli 1938 diukum pati. Ukara kasebut ditindakake ing dina sing padha.

            Apa sampeyan ora seneng? Apa komandan pengkhianat? Apa sing dijupuk ing dina sing padha?

            Ngomong-ngomong, pitutur marang kita CARA sampeyan kudu ngladeni supaya sampeyan dicerna ya
            1. Alexander Green
              Alexander Green 13 Oktober 2019 13:16
              -1
              Kutipan: Olgovich
              Ing USSR taun 30-an, LAWS dilanggar banget. Iki ditetepake dening USSR dhewe ing tingkat LEGISLATIVE. Sing. Hukum kasebut
              ora padha lan ora kanggo kabeh wong.

              Ora ana sing ala, malah Kazannik, sing tau nylametake Yeltsin, lan dheweke nyathet yen nalika nggarap arsip penindasan, dheweke weruh yen hukum kasebut diamati kanthi jelas, mung hukum-hukum kasebut atos. Nanging yen ora mokal.

              Kutipan: Olgovich
              Ngomong-ngomong, pitutur marang kita CARA sampeyan kudu ngladeni supaya sampeyan dicerna

              Aja padha sumelang ing bab aku, aku dicerna kabeh, malah nalika padha mung rehabilitasi lan publikasi pisanan muncul. Lan kanggo pengkhianat Kovtyuk, utawa ora, aku wis nulis kanggo sampeyan - kita bakal ngerti.
              1. Olgovich
                Olgovich 14 Oktober 2019 06:37
                -1
                Kutipan: Alexander Green
                Ora ana sing ala, malah Kazannik, sing tau nylametake Yeltsin, lan dheweke nyathet yen nalika nggarap arsip penindasan, dheweke weruh yen hukum kasebut diamati kanthi jelas, mung hukum-hukum kasebut atos. Nanging yen ora mokal.

                Ing Rusia ing supaya disebut-. "Ukraina" - rampung lali carane ngerti?

                NEGARA USSR SAMO dikutuk lan ngakoni ilegalitas apa sing kedadeyan:
                Keputusan Presidium saka Supreme Soviet saka USSR "Ing langkah-langkah tambahan kanggo mulihake kaadilan ing hubungan karo korban penindasan sing dumadi ing periode 30-40s lan awal 50s"


                16 Januari 1989

                Kanggo mulihake kaadilan sosial lan ngilangi akibat saka pelanggaran hukum sing kedadeyan ing periode 30-an, 40-an lan awal 50-an, Presidium Supreme Soviet saka USSR mutusake:

                1. Ngutuk penindasan massa extrajudicial periode Stalinisme, ngakoni minangka "troika" NKVD-UNKVD sing ora konstitusional, dewan OGPU lan "rapat khusus" NKVD-MGB-MVD saka USSR sing beroperasi ing 30s-40s lan awal 50s, lan mbalikke kaputusan metu saka pengadilan

                Lan ora peduli apa sing ana ing sirahe..
                Kutipan: Alexander Green
                . Lan kanggo pengkhianat Kovtyuk, utawa ora, aku wis nulis kanggo sampeyan - kita bakal ngerti.

                Pengkhianat, mesthi, wiwit taun 1917.
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 14 Oktober 2019 10:55
                  0
                  Kutipan: Olgovich
                  Ing Rusia ing supaya disebut-. "Ukraina" - rampung lali carane ngerti?

                  Sampeyan ora pracaya Kazannik? Dheweke dadi Menteri Kehakiman Federasi Rusia.

                  Kutipan: Olgovich
                  Negara USSR dhewe ngukum lan ngakoni ilegalitas apa sing kedadeyan:

                  Ing taun 1989, ora ana maneh negara buruh, struktur kekuwatan didominasi dening unsur borjuis utawa saka mantan, sampeyan ora ngerti apa sing diakoni. Sapisan maneh dakkandhani maneh: awit karo rehabilitasi mungsuh rakyat, ora kabeh cetha, amarga. direhabilitasi sembarang., wektu bakal teka lan kelas buruh bakal ngerti.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 14 Oktober 2019 11:34
                    -1
                    Kutipan: Alexander Green
                    Sampeyan ora pracaya Kazannik? Dheweke dadi Menteri Kehakiman Federasi Rusia.

                    LAN? NEGARA wis ngandika. KABEH.
                    Kutipan: Alexander Green
                    Ing taun 1989, ora ana maneh negara buruh, struktur kekuwatan didominasi dening unsur borjuis utawa saka mantan, sampeyan ora ngerti apa sing diakoni. Sapisan maneh dakkandhani maneh: awit karo rehabilitasi mungsuh rakyat, ora kabeh cetha, amarga. direhabilitasi sembarang., wektu bakal teka lan kelas buruh bakal ngerti.

                    Aku mbaleni maneh: ora Care babagan pikiran delusional sawetara bab sawetara jenis "buruh" negara.
                    Wis lan saiki negara united saka ALL warga EQUAL: maca Konstitusi USSR lan Federasi Rusia.
                    Kutipan: Alexander Green
                    Aku mbaleni maneh kanggo sampeyan: amarga kanthi rehabilitasi mungsuh rakyat, kabeh ora jelas, amarga. direhabilitasi sembarang., wektu bakal teka lan kelas buruh bakal ngerti

                    Aja ngomong sandalku: APA sing wis sampeyan lakoni saka janji sing digawe ing pirang-pirang dekade? ORA.
                    Lan saiki, ing umum, ing jero lol .
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 14 Oktober 2019 21:23
                      0
                      Kutipan: Olgovich
                      Lan saiki, umume, ing jero ...

                      Lan apa, ora ana emoticon sing cocog, dadi tinimbang .... sampeyan sijine pasuryan?

                      Lan pungkasane, sinau manawa ora ana sing gumantung karo sampeyan, ana proses objektif pangembangan kesadaran sosial, kelas pekerja mboko sithik ngowahi "saka kelas dhewe dadi kelas dhewe", muga-muga sampeyan ngelingi saka sejarah kepiye pungkasane .. .
                      1. Olgovich
                        Olgovich 15 Oktober 2019 06:47
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan apa, ora ana emoticon sing cocog, dadi tinimbang .... sampeyan sijine pasuryan?

                        Emoticon diwenehake dening alat situs - alat banget ekspresif, aku kudu ngakoni: ing, carane sosis sampeyan ...
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan pungkasane sinau yen ora ana sing gumantung karo sampeyan, dheweke lunga tujuane pangolahan pembangunan

                        Ya, lan proses kasebut kanthi objektif nyapu sampeyan kaya bledug.
                      2. Alexander Green
                        Alexander Green 15 Oktober 2019 22:30
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Emoticon diwenehake dening alat situs - alat banget ekspresif, aku kudu ngakoni: ing, carane sosis sampeyan ...

                        Ya ora, aku simpati karo sampeyan yen sampeyan lan ..... lan pasuryan sampeyan siji lan panggonan sing padha.

                        Kutipan: Olgovich
                        Ya, lan proses kasebut kanthi objektif nyapu sampeyan kaya bledug.

                        Giliran sampeyan ana ing ngarep, lan kita ora bakal mbaleni kesalahane.
                      3. Olgovich
                        Olgovich 16 Oktober 2019 09:07
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ya ora, aku simpati karo sampeyan yen sampeyan lan ..... lan pasuryan sampeyan siji lan panggonan sing padha.

                        Tulis ing basa Rusia, yen ora, ora ana sing jelas (iki dudu "Ukraina")Nyuwun
                        Kutipan: Alexander Green
                        Giliranmu ngarep kita kita ora bakal mbaleni kesalahane.

                        Marang sapu History sampeyan ora daya. Lan becik. ya
                      4. Alexander Green
                        Alexander Green 16 Oktober 2019 18:59
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Tulis ing basa Rusia, yen ora, ora ana sing jelas (iki dudu "Ukraina")

                        Iki sampeyan babagan komentarku: "... apa sing sampeyan duwe lan ..... lan pasuryan iku padha panggonan" ? .Dadi aku nyoba sinau saka sampeyan..
                      5. Olgovich
                        Olgovich 17 Oktober 2019 09:31
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        ... apa sing sampeyan duwe lan ..... lan pasuryan iku padha panggonan "? . Mula aku nyoba sinau saka sampeyan..

                        Iki ora ditulis ing basa Rusia: apa: "lan ... lan ..."? Apa salah sampeyan? belay lol
                      6. Alexander Green
                        Alexander Green 17 Oktober 2019 18:34
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Iki ora ditulis ing basa Rusia: apa: "lan ... lan ..."? Apa salah sampeyan?

                        Apa aku bisa nulis iki kanggo sampeyan kanthi pribadi? Banjur padha menehi bebaya maneh lan nglarang aku.
                      7. Olgovich
                        Olgovich 18 Oktober 2019 08:27
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa aku bisa nulis iki kanggo sampeyan kanthi pribadi? Banjur padha menehi bebaya maneh lan nglarang aku.

                        Sampeyan ora bisa.
                      8. Alexander Green
                        Alexander Green 18 Oktober 2019 18:52
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sampeyan ora bisa.

                        Inggih, banjur ora repot karo pitakonan.
                      9. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 08:23
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Inggih lajeng aja ngganggu karo pitakonan.

                        Aku saranake sampeyan nulis ing RUSIA. Kabeh.
                      10. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 13:25
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Aku saranake sampeyan nulis ing RUSIA. Kabeh.

                        Aku wis nulis kanggo sampeyan ing pribadi ing Rusian. Dilarang ing forum.
                      11. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 13:48
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku wis nulis kanggo sampeyan ing pribadi ing Rusian. Dilarang ing forum

                        Apa aku bisa nulis iki, banjur?
                        Aturan decency -VEDE kudu diamati. Elingi iki.
                      12. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 20:42
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Apa aku bisa nulis iki, banjur?

                        Aku ora ngerti, coba.
                      13. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 07:23
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku ora ngerti coba

                        Aku takon sampeyan.
                      14. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 10:47
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku ora ngerti coba

                        Aku takon sampeyan.

                        Aku mangsuli: coba.
            2. Nggolek
              Nggolek 13 Oktober 2019 23:10
              0
              lan tryndyuley putih ayu direbut saka kita.!!!!
  2. Albatross
    Albatross 12 Oktober 2019 09:26
    +4
    Kita ndeleng apa makna strategis saka pasukan pendaratan Ulagaev dadi.
    Kaping pisanan, ing wektu sing angel kanggo ngarep Crimean, dheweke ngempet pasukan gedhe saka Reds. Loro-lorone ing istilah nyata lan proporsional.
    Yen ing wektu sing dituduhake ing Front Kulon, 40000 Reds ditentang dening 70000 pejuang mungsuh, lan ing Front Kidul 45000 Reds ditentang dening 22300 Whites, mula rasio ing Kuban beda banget: 51991 nglawan 16545 (dietung karo Fostikov. Tentara Renaissance"), masing-masing.

    Yaiku, dheweke narik luwih saka 3,5 kaping luwih gedhe saka pasukan Reds.
    Kapindho, Reds ngentekake cadangan gedhe kanggo nglawan landing
    2/3 saka klompok abang diekstrak saka cadangan ngarep lan cadangan Komando Tinggi.

    Katelu, pendaratan umume sukses lan ora kalah. Dadi dheweke ora bisa nindakake apa-apa karo dheweke - kanthi kaunggulan bola-bali saka Reds ing pasukan
    Klompok Ulagay ninggalake Kuban ora kalah, nanging malah ing jumlah sing rada gedhe (kanthi biaya tawanan, sukarelawan, mobilisasi, lan liya-liyane) tinimbang sing teka. Alesan kanggo iki ana kesalahane dening printah abang - tumindak karo nyebar driji tinimbang doyo, lan, kanggo sisih paling, ing bathuk tinimbang tumindak ing mburi lan ing flanks. Nanging njelaske nganggo bentuk garis saka ngarep kebangkrutan presented kesempatan gedhe relatif kanggo terakhir.

    Sayange salah etung
    P. N. Wrangel ora njupuk menyang akun inersia politik saka populasi lokal (nyoba kanggo mobilize gagal), lan tentara Fostikov, kang ing wektu sing cacahé watara 6000 pejuang, ora pindhah kanggo nyawiji karo Ulagai - miwiti nyerang mung nalika gagal. pasukan kebangkrutan iki cetha ditetepake, lan pancen tumindak ing directions diverging saka wong-wong mau.
    ora diijini nggayuh apa sing dikarepake.
    Nanging landings gedhe arang sukses ing wektu iku.
    Nanging, kaya sing dikandhakake, nanging
    1. Honghuz
      Honghuz 12 Oktober 2019 11:09
      +5
      Lan sampeyan kudu ngakoni, ing ombone gedhe, merit ing operasi sukses landing belongs kanggo printah
  3. Honghuz
    Honghuz 12 Oktober 2019 11:09
    +7
    Thanks kanggo babak menarik!
    1. Ireng Joe
      Ireng Joe 12 Oktober 2019 17:58
      + 10
      Thanks kanggo babak menarik!

      aku melu hi
  4. Alexander Green
    Alexander Green 12 Oktober 2019 12:15
    +2
    Penyanyi kita saka ide putih wis nulis Ulagai minangka pahlawan sing ora bisa dikalahake, lan dheweke mung accomplice kanggo penjajah. Ing wektu iki, perang abot ing ngarep Polandia, lan Ulagai ndharat pasukan pendaratan - jotosan ing mburi Soviet Rusia. Mangkono, dheweke mbantu Polandia supaya ora kalah, amarga. komando Soviet kudu nundha transfer pasukan menyang ngarep Polandia.

    Kebangkrutan ora ngrampungake tugas kasebut, dirusak dening unit Tentara Merah. Bebarengan karo kekalahan pendaratan, pangarep-arep Wrangel kanggo nggedhekake basis kontra-revolusi ing Rusia Kidul ambruk. Sawisé iku, Wrangel nundhung Ulagai saka tentara kabeh. "Pahlawan" kita emigrasi ing taun 1939-1945. bebarengan karo Krasnov aktif kolaborasi karo Nazi.

    Iku kabeh crita babagan "pahlawan".
    1. AlexGa
      AlexGa 12 Oktober 2019 12:58
      +3
      Matur nuwun, dheweke nyopot ilat, aku dhewe pengin nulis babagan iki. Aku ora bakal kaget yen wong saiki wiwit ngluhurake peran Vlasov ing Perang Patriotik Agung, wektu kuwi ...
      1. Honghuz
        Honghuz 12 Oktober 2019 14:06
        -4
        Lan kulak AlexGa nyanyi bareng karo sampeyan, njabut soko saka petani saka basa))), Aku pengin ngelingake sampeyan sing Vlasov - titah saka Comrade Stalin lan fosterling saka daya Soviet.
        Nanging, pahlawan abang perang sipil ing akeh dadi mungsuh saka wong lan mata-mata.
        Iku dipuji!)))
        1. 210okv
          210okv 13 Oktober 2019 18:47
          +2
          Dadi "pahlawan putih" dicathet ... Ing layanan Nazi .. Aku ora ngomong "terpuji" .. Pengkhianat sing ala!
          1. Olgovich
            Olgovich 14 Oktober 2019 06:47
            0
            Kutipan: 210 okv
            Dadi "pahlawan putih" dicathet ... Ing layanan Nazi

            Dadi warga USSR dadi luwih gedhe. Lan ya:
            Kutipan: 210 okv
            PENGKHIANAT awon!
        2. Nggolek
          Nggolek 13 Oktober 2019 23:15
          -1
          Lan sapa sing ngandhani sesat iki - babagan makhluk lan liya-liyane.
    2. Honghuz
      Honghuz 12 Oktober 2019 14:03
      +1
      Maneh kita krungu muni, nanging kita ora ngerti ngendi iku
      Ideolog kaya Green teka mlaku, nanging mung kawruh saka fellow miskin iku nul. Nanging boltolgia ing band saka tutup)))
      Pasukan kebangkrutan iki dihargai banget ing sajarah militer Soviet. Lan ora wonder - tenan, kang fettered pain saka ban saka pasukan abang lan calmly ninggalake. Ora ana sing ngalahake dheweke. Dheweke uga njupuk kabeh sing arep lunga.
      Dadi dheweke dirusak
      Ora perlu ngapusi Green, sepisan maneh.
      1. Alexander Green
        Alexander Green 12 Oktober 2019 14:32
        +3
        Quote: Hunghuz
        ...pancen, lara ban saka pasukan abang diikat

        Lan aku nulis babagan iki. Dhèwèké nandhang pasukan gedhé Reds lan nulungi Polandia supaya ora kalah.
        Quote: Hunghuz
        ...lan kalem lunga.

        Lan aku uga nulis: ""Pahlawan" kita emigrasi lan ing 1939-1945, bebarengan karo Krasnov, aktif kerja sama karo Nazi"
        Aku ora ngerti kenapa sampeyan ora seneng karo komentarku.
        1. Albatross
          Albatross 12 Oktober 2019 17:26
          +3
          Ora, sampeyan ora ngomong babagan iki.
          Sampeyan nulis. aku quote:
          dirusak dening Tentara Abang

          Sing ora bener.
          Partai kebangkrutan ora ana hubungane karo Polandia. Dheweke tumindak kanggo kepentingan tentara Rusia. September minangka titik balik kanggo dheweke.
          Ya, kebangkrutan ora ngrampungake tugas strategis utama - dheweke gagal ngunggahake Kuban, kanggo entuk pijakan ing jembatan.
          Nanging dheweke bisa, ing sawetara perang, nyebabake kekalahan ing Reds, kanggo narik pasukan gedhe, lan lunga kanthi aman.
          Opo sing salah?
          Minangka kanggo kerjasama karo Jerman - goroh. Sumber Wikipedia favorit sampeyan nulis babagan jalur pasca perang saka jenderal sing duwe bakat:
          Sawisé Tentara Abang nyuwil Perekop ing Nopember 1920, Jenderal Ulagay, minangka bagéan saka Tentara Rusia, dievakuasi saka Crimea menyang Turki, banjur menyang Prancis, lan manggon ing Marseille.
          Ing kana dheweke nggawe rombongan sirkus Cossack saka para penunggang jaran, karo dheweke lelungan ing Eropa lan Amerika, lan iki carane dheweke nggawe urip.
          Jenderal S. G. Ulagay tilar donya tanggal 29 April 1944 ing Marseille, ing ngendi dheweke dikubur (koran "Cossack Lava", No. 10, 15.06.1944/22/1949). Tanggal 62 Januari XNUMX, awuné, sawisé dikubur déning Bapa Boris (Starck), dikubur manèh ing kuburan Sainte-Genevieve-des-Bois. Ing kuburane ditulis "Kamulyan Langgeng kanggo Pahlawan Rusia." Miturut sawetara sejarawan sing mbingungake dheweke - Shapsug Ortodoks - karo Kolonel Muslim-Natukhai K.K. Liyane, sing wis bingung kanthi cara sing padha, ngaku yen dheweke ora mung kerja sama karo Jerman, nanging nindakake kanthi instruksi Maquis, gerakan perlawanan partisan Prancis. Nanging, nyatane, S. G. Ulagay ora kerjo bareng karo Jerman.

          Ing kasus apa wae, kanggo 2-3 mantan jenderal putih sing kerja sama karo Jerman ing Perang Donya II (kanggo puluhan lan atusan sing tumindak kanthi kamulyan), ana luwih akeh wakil saka staf komando sing luwih dhuwur saka Tentara Merah. sing kerja sama karo Jerman. Senadyan kasunyatan sing terakhir (ora kaya mantan) padha warga USSR, padha panganan lan wungu dening wong.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 12 Oktober 2019 21:00
            0
            Kutipan saka Albatroz
            Nanging dheweke bisa, ing sawetara perang, nyebabake kekalahan ing Reds, kanggo narik pasukan gedhe, lan lunga kanthi aman.
            Opo sing salah?

            Kaya ngono. Sampeyan mbenerake kadurjanan Ulagai nglawan Rusia Soviet, sing narik pasukan gedhe saka Reds sing dibutuhake ing wektu kasebut ing ngarep Polandia lan, sawise nindakake tumindak kotor, lunga.

            Kutipan saka Albatroz
            Ing kasus apa wae, kanggo 2-3 mantan jenderal putih sing kerja sama karo Jerman ing Perang Donya II (kanggo puluhan lan atusan sing tumindak kanthi kamulyan), ana luwih akeh wakil saka staf komando paling dhuwur saka Tentara Merah. sing kerja sama karo Jerman

            Ana, nanging kita, ora kaya sampeyan, ora nggawe pahlawan saka wong-wong mau.

            Kutipan saka Albatroz
            Minangka kanggo kerjasama karo Jerman - goroh. Sumber Wikipedia favorit sampeyan nulis babagan jalur pasca perang saka jenderal sing duwe bakat:

            Ora, iki sumber favorit, aku nggunakake sumber dirilis ing jaman Soviet. Sumber kontemporer ora bisa dipercaya. Sawetara sejarawan nyatakake yen Jenderal Sergei Ulagai kerja sama karo Jerman nalika Perang Patriotik Agung. Liyane sing nindakake iku atas jenenge perlawanan Prancis. Katelu, dheweke ora kerja sama babar pisan.
            Sampeyan ora bisa mriksa iki dina iki.

            Mulane, aku luwih percaya marang sumber Soviet.
            Contone, dheweke nulis babagan pendaratan Ulagaev:

            "Ing wengi 22-23 Agustus, pasukan pendaratan ing sisih kulon Novorossiysk dikalahake. Ing dina sing padha, armada Azov Soviet nyedhaki Primorsko-Akhtarskaya, murub ing pangkalan mungsuh lan ngethok dalan menyang Crimea. Iki meksa Ulagai ninggalake akeh properti ing kene lan pindhah pangkalan kasebut menyang Achuevo. Kebangkrutan Soviet dibuwang ing mburi Ulagay, pasukan utama dikalahake lan dheweke wiwit mundur. Ing 2 September, pasukan Soviet liquidated landing mungsuh ing Semenanjung Taman, lan ing September 7, kabeh pesisir wis ngankat, remnants saka Ulagaev landing tindak menyang Crimea "
            1. Albatross
              Albatross 12 Oktober 2019 21:41
              +5
              Sampeyan mbenerake kejahatan nyatakake marang Rusia Soviet,

              Lan dheweke ora nindakake kejahatan. Dadi jenderal sing jujur
              Ana, nanging kita, ora kaya sampeyan, ora nggawe pahlawan saka wong-wong mau.

              Lan aku ora nggawe pahlawan saka wong-wong mau))
              Aku nggunakake sumber sing dirilis nalika jaman Soviet. Sumber kontemporer ora bisa dipercaya.

              Mekaten. Lan aku uga. Lan padha banget appreciate landing Ulagaev.
              Mulane, aku luwih percaya marang sumber Soviet.
              Contone, dheweke nulis babagan pendaratan Ulagaev:
              "Ing wengi 22-23 Agustus, pasukan pendaratan ing sisih kulon Novorossiysk dikalahake. Ing dina sing padha, armada Azov Soviet nyedhaki Primorsko-Akhtarskaya, murub ing pangkalan mungsuh lan ngethok dalan menyang Crimea. Iki meksa Ulagai ninggalake akeh properti ing kene lan pindhah pangkalan kasebut menyang Achuevo. Kebangkrutan Soviet dibuwang ing mburi Ulagay, pasukan utama dikalahake lan dheweke wiwit mundur. Ing 2 September, pasukan Soviet liquidated landing mungsuh ing Semenanjung Taman, lan ing September 7, kabeh pesisir wis ngankat, remnants saka Ulagaev landing tindak menyang Crimea "

              Aku uga luwih percaya marang dheweke lan aku weruh yen sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan lakoni)))
              Ing tanggal 23 Agustus, pasukan pendaratan Ulagaev ora bisa dikalahake kanthi cara apa wae, amarga bisa ditindakake kanthi sukses. Apa kita ngomong babagan detasemen Cherepov utawa apa?))
              Pasukan Soviet dibuwang ing mburi Ulagai

              Mungkin Kovtyukh?))
              lan ing 7 September, kabeh pesisir wis dibusak, sisa-sisa pasukan pendaratan Ulagaev tindak menyang Crimea.

              Yaiku, padha lunga lan ora ana sing ngrusak. Bener, sisa-sisa (minus kerugian pertempuran) yaiku kabeh kebangkrutan + tawanan + wong akeh)))
              Yaiku, sampeyan ngonfirmasi informasi lan artikel (kanthi cara, kaya aku ngerti, adhedhasar sumber militer Soviet), lan komentarku)))
              1. Alexander Green
                Alexander Green 12 Oktober 2019 23:14
                -4
                Kutipan saka Albatroz
                Lan dheweke ora nindakake kejahatan. Dadi jenderal sing jujur

                Sayange, jenderal sing jujur, bebarengan karo Wrangel, nyumbang kanggo kamenangan intervensionis Polandia, nusuk mburi Rusia Soviet ..

                Kutipan saka Albatroz
                Yaiku, sampeyan ngonfirmasi informasi lan artikel (kanthi cara, kaya aku ngerti, adhedhasar sumber militer Soviet), lan komentarku.

                Ora, aku ora konfirmasi apa-apa, amarga aku ora nuduhake admiration kanggo kebangkrutan Ulagaev.

                Troopers ing printah sakabèhé saka Ulagay. kasusun saka telung klompok - jenderal Cherepov, Kharlamov lan Ulagay piyambak, plus sing disebut tentara Rusia revived Umum Fostikov, plus geng putih-ijo,

                Pasukan Soviet ngalahake pasukan pendaratan iki, nyegah saka ngrampungake tugas sing ditugasake. Aku ora duwe wektu kanggo nggoleki angka korban, nanging aku bisa menehi sampeyan. Contone, pasukan kebangkrutan Cherepov (1500 bayonet aktif, 2 bedhil, 15 bedhil mesin) ilang setengah saka kabeh kekuatan sak tawuran karo Unit saka Divisi Infanteri 22, lan geng sing melu uga nandhang losses gedhe. Liyane dievakuasi menyang Crimea. Aku sing liyane saka kelompok kebangkrutan nandhang ora kurang losses, digunakake padha ora bakal wis evakuasi hastily bali menyang Crimea.

                Dadi apa sampeyan pengin nimbang iku kamenangan utawa ora. Aku wis ngomong kabeh.
                1. Albatross
                  Albatross 13 Oktober 2019 09:14
                  +6
                  jenderal jujur ​​sampeyan, bebarengan karo Wrangel, nyumbang kanggo kamenangan intervensionis Polandia, nusuk mburi Rusia Soviet.

                  jendralku sing jujur ​​nindakake kuwajibane.
                  Duwe kenek Rusia Soviet ing mburi)) Dheweke tumindak ing ngarepe.
                  Kanthi cara sing padha, kita bisa ujar manawa Polandia nyumbang marang Wrangel kanthi nusuk mburi Rusia Soviet))
                  Ing kasunyatan, padha ora bisa ngadeg siji liyane, Wrangel, perang kanggo Rusia united lan indivisible, lan separatis Polandia.
                  Bantuan iki ditulis ing kasunyatan sing divisi 9 mitos ora ditransfer menyang ngarep Polandia?
                  Aja konyol, TK senior))
                  Pasukan Soviet ngalahake pendaratan iki

                  Bukak literatur militer Soviet lan deleng apa sing ditulis ing kana))
                  Partai kebangkrutan ninggalake - lan kanthi tenang. Iku dikalahake mung ing fantasi sampeyan, lan ninggalake luwih saka teka iki sing ditulis ing kono.
                  Aku sing liyane saka kelompok landing nandhang ora kurang losses.

                  Sampeyan kudu mikir yen sampeyan ora ngerti
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 13 Oktober 2019 12:22
                    -1
                    Kutipan saka Albatroz
                    Kanthi cara sing padha, kita bisa ujar manawa Polandia nyumbang marang Wrangel kanthi nusuk mburi Rusia Soviet))

                    Dadi, wong-wong sing kerja nggawe revolusi, nggawe negara dhewe, lan, sawise ilang hak istimewa lan properti pribadi, borjuis ngluncurake kontra-revolusi lan intervensionis, kalebu Polandia, mbantu ing babagan iki. Dadi, ora ketompo carane Wrangel lan Polandia padu, padha duwe goal siji - kanggo numpes daya Soviet.

                    Kutipan saka Albatroz
                    ora nransfer divisi 9 mitos?

                    Lha kowe kok ciut-ciut wae, ora ngerti SD. Aku wis nulis manawa kabeh sing ana ing jagad iki ana hubungane. Rusia Soviet saiki lagi perang nglawan intervensionis, lan ing kene, ing sisih liya, serangan anyar diluncurake ing ngarep anyar. Pengalihan pasukan iki - lan sumber daya manungsa, lan gaman, lan amunisi, lan transportasi sepur, nanging apa sing bisa dakkandhakake - minangka galur gedhe kanggo negara enom sing rusak amarga perang enem taun.

                    Lan ing ngendi sampeyan entuk ide manawa divisi iki mitos? Iki kawangun ing 3 Mei 1918, ing sawijining wektu malah dadi bagéan saka Tentara Kavaleri Pertama. Ing Agustus 1920, dheweke perang nglawan pasukan pendaratan Ulagaev minangka bagéan saka Tentara 9.

                    Kutipan saka Albatroz
                    Sampeyan kudu mikir yen sampeyan ora ngerti

                    Dear connoisseur, jaga pendidikan luwih apik. Kaping pisanan, sinau dialektika.
                    1. Albatross
                      Albatross 13 Oktober 2019 12:32
                      +3
                      Dadi, wong-wong sing kerja nggawe revolusi, nggawe negara dhewe, lan, sawise ilang hak istimewa lan properti pribadi, borjuis ngluncurake kontra-revolusi lan intervensionis, kalebu Polandia, mbantu ing babagan iki. Dadi, ora ketompo carane Wrangel lan Polandia padu, padha duwe goal siji - kanggo numpes daya Soviet.

                      Ideologi wuda. Aku bisa nulis sebaliknya)
                      Aku wis nulis manawa kabeh sing ana ing jagad iki ana hubungane. Rusia Soviet saiki lagi perang nglawan intervensionis, lan ing kene, ing sisih liya, serangan anyar diluncurake ing ngarep anyar. Pengalihan pasukan iki - lan sumber daya manungsa, lan gaman, lan amunisi, lan transportasi sepur, nanging apa sing bisa dakkandhakake - minangka galur gedhe kanggo negara enom sing rusak amarga perang enem taun.

                      Aku uga bisa filosofis
                      Lan ing ngendi sampeyan entuk ide manawa divisi iki mitos? Iki kawangun ing 3 Mei 1918, ing sawijining wektu malah dadi bagéan saka Tentara Kavaleri Pertama. Ing Agustus 1920, dheweke perang nglawan pasukan pendaratan Ulagaev minangka bagéan saka Tentara 9.

                      lan sampeyan, dear, ora melu ing sophistry, nanging supaya tartamtu.
                      1) Ing ngendi dhawuh kanggo mindhah divisi iki menyang Polandia?
                      2) Endi informasi sing tinimbang iki, dheweke tetep ana ing Kuban amarga kebangkrutan?
                      3) Apa sing dianggep dadi bagean ing Polandia, asosiasi apa lan kepiye carane bisa mengaruhi perang Soviet-Polandia.
                      Pungkasan, sing paling penting, kaya sing daktulis ing ngisor iki
                      Polandia narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Wrangel tinimbang Wrangel narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Polandia.

                      Siji Tentara Kavaleri 1 worth apa)
                      Utawa mbandhingake karo divisi 9?)
                      Aku kepengin weruh yen Polandia pengin mbantu Wrangel mbangun One and Indivisible kanthi cara iki, diwiwiti saka dialektika sampeyan?))
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 13 Oktober 2019 13:28
                        -1
                        Kutipan saka Albatroz
                        lan sampeyan, dear, ora melu ing sophistry, nanging supaya tartamtu.
                        1) Ing ngendi dhawuh kanggo mindhah divisi iki menyang Polandia?
                        2) Endi informasi sing tinimbang iki, dheweke tetep ana ing Kuban amarga kebangkrutan?
                        3) Apa sing dianggep dadi bagean ing Polandia, asosiasi apa lan kepiye carane bisa mengaruhi perang Soviet-Polandia.

                        Alamat iki kanggo Shpakovsky, iku sejarawan, pensiunan, kang bakal katon kanggo kabeh pesenan iki kanggo sampeyan. Lan aku mung ora duwe wektu kanggo nindakake iki, sanajan aku uga pensiunan, aku isih bisa, lan aku pracaya sumber Soviet, banjur bolam ora diijini muspra.
                      2. Albatross
                        Albatross 13 Oktober 2019 14:55
                        +4
                        Aku nglamar))
                        Saiki))
                      3. Olgovich
                        Olgovich 14 Oktober 2019 06:49
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        lan aku pracaya sumber Soviet, banjur bolam padha ora diijini muspra.

                        Siji bohlam lan puksaly
                      4. Alexander Green
                        Alexander Green 14 Oktober 2019 11:22
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Siji bohlam lan ayo

                        Aja ngomong, wong saiki ngoyak buku lan sastra Soviet kanggo mulang bocah-bocah kanthi cara sing bener, yen ora, panulis hack saiki wis ngisi kabeh Internet kanthi sampah. Kajaba iku, ana wong sing nulis omong kosong, banjur diulang kaping sewu.
                      5. Olgovich
                        Olgovich 14 Oktober 2019 11:38
                        +1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aja ngomong, wong saiki ngoyak buku lan sastra Soviet,

                        Kenapa taken?!

                        Kita duwe meh gratis gunung-gunung lying mubeng (sing ora dibongkar ing kertas sampah)
                        И- ora ana siji Ora perlu...

                        Malah....komunis Nyuwun
                      6. Alexander Green
                        Alexander Green 14 Oktober 2019 21:29
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Lan ora ana sing butuh ...

                        Dadi ora ana wong. Malah Akademisi V.I. Arnold menehi saran mulang bocah saka buku pelajaran Soviet.
                      7. Olgovich
                        Olgovich 15 Oktober 2019 06:56
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Dadi ora ana wong.

                        Ora ana wong, mesthine: sinau miturut buku sejarah Bolshevik tegese tetep dadi wong sing padhet lan konyol, lucu.

                        Matematika bisa, nanging luwih becik sinau saka buku teks modern - luwih diadaptasi karo jagad digital modern.
                      8. Alexander Green
                        Alexander Green 15 Oktober 2019 22:25
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Ora ana wong, mesthine: sinau miturut buku sejarah Bolshevik tegese tetep dadi wong sing padhet lan konyol, lucu.

                        Mesthi wae, miturut pendapat sampeyan, buku teks Goebbels luwih apik.
                      9. Olgovich
                        Olgovich 16 Oktober 2019 09:03
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Inggih, mesthi, miturut sampeyan, Goebbels buku teks luwih apik.

                        Buku teks apa sing sampeyan maksudake?
                        Sing modern luwih apik, amarga dheweke ngandhani apa sing sampeyan ngapusi tanpa isin.
                      10. Alexander Green
                        Alexander Green 16 Oktober 2019 18:52
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sing modern luwih apik, amarga dheweke ngandhani apa sing sampeyan ngapusi tanpa isin.

                        Tansah kanthong sing amba - wong manca lan sing mangan hibah bakal nulis sampeyan bebener.
                      11. Olgovich
                        Olgovich 17 Oktober 2019 09:29
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Tansah kanthong sing amba - wong manca lan sing mangan hibah bakal nulis sampeyan bebener.

                        dina iki Buku teks Rusia - TEACH. Ana bebener bab paceklik, ora katon ing sajarah manungsa, kang ing kang disebut. "Buku pelajaran ora ana.
                      12. Alexander Green
                        Alexander Green 17 Oktober 2019 18:31
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Buku teks Rusia saiki - TEACH.

                        Sapa sing mbuwang Kulon? Wong-wong wis padha ngidoni. karo bantuan padha numpes USSR, saiki lagi ngancurake Rusia, lan sampeyan nyumbang kanggo iki.
                      13. Olgovich
                        Olgovich 18 Oktober 2019 08:26
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sapa sing mbuwang Kulon? Wong-wong wis padha ngidoni. karo bantuan padha numpes USSR, saiki lagi ngancurake Rusia, lan sampeyan nyumbang kanggo iki.

                        SEJARAH mbuwang elek kanggo sampeyan, KILLING bebener.
                      14. Alexander Green
                        Alexander Green 18 Oktober 2019 18:47
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        SEJARAH mbuwang elek kanggo sampeyan, KILLING bebener.

                        Iki dudu crita, iki fitnah sing ditandur mungsuh, lan sampeyan tiron. Mungkasi, elinga tembung salah siji saka dissidents mratobat: "We ngarahke ing sosialisme, nanging rampung ing Rusia." Dadi pitenah sampeyan terus efek ngrusak marang Rusia.
                      15. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 08:21
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Iki dudu crita, iki fitnah sing ditandur mungsuh, lan sampeyan tiron.

                        Iki minangka FAKTA Sejarah - kanggo nolak LIE sing ora isin babagan paceklik, "nyedhiyakake" wong, lsp.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mungkasi, elinga tembung salah siji saka dissidents mratobat: "We ngarahke ing sosialisme, nanging rampung ing Rusia." Dadi pitenah sampeyan terus efek ngrusak marang Rusia.

                        komunisme dwarf ora ana hubungane karo Rusia sing umure JUTAAN.
                      16. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 13:23
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        komunisme dwarf ora ana hubungane karo Rusia sing umure JUTAAN.

                        Revolusi sosialis lan fase pisanan komunisme, dibangun dening Bolsheviks, nylametake Rusia sing umure sewu taun saka ambruk, saka intervensi, saka fasisme, lan kabeh jinis demokrat lan liberal, kalebu sampeyan, sing digawa dening wong-wong sing ora ana. rampung mati ing Stalin, didol menyang ibukutha donya.
                      17. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 13:46
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Revolusi sosialis lan fase pisanan komunisme dibangun dening Bolsheviks disimpen milenial Rusia saka ambruk

                        siaran saka Bolshevik dadi dudu Rusia bagéan saka Rusia uk.robolshevik. belay lol
                        Tumindakmu luar biasa...
                      18. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 20:40
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        ... saka bagean Rusia diowahi dening Bolsheviks menyang NERUS.

                        Dina iki, pancen, Rusia ora katon kaya Rusia, nanging ditindakake kanthi tangan sampeyan, sampeyan lan liya-liyane kaya sampeyan mbuwang lendhut ing kabeh lan kabeh wong.
                        Lan Bolsheviks, ora kaya sampeyan, ngunggahake Rusia menyang Uni Soviet Agung, lan iki dikonfirmasi dening dheweke. sing kabeh pedunung USSR padha disebut Rusia ing luar negeri.
                      19. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 07:20
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Saiki, Rusia ora katon kaya Rusia, nanging digawe dening tangan sampeyan,

                        Ya, dina iki, thanks kanggo YOU ​​​​RUSSIAN Odessa lan Nikolaev ora katon kaya piyambak, Russian
                        Kutipan: Alexander Green
                        sampeyan lan liyane kaya sampeyan diwutahake lendhut kabeh.

                        Ya, ya, jaksa penuntut sampeyan sing mambu wangi ing taun 30-an:
                        "Scum, mambu, manure, tumpukan fetid sampah, asu reged, reptil dikutuk, crooks hard, makhluk jahat, bajingan, bandit, insolent, petualang nistha."
                        ya
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan Bolsheviks, ora kaya sampeyan, ngunggahake Rusia menyang Uni Soviet Agung, lan iki dikonfirmasi dening dheweke

                        Endi dheweke, yen "gedhe"? Nyuwun Tanpa perang, bencana, ora ana maneh!
                        Kutipan: Alexander Green
                        sing kabeh pedunung USSR padha disebut Rusia ing luar negeri.

                        LAN? wong bodho
                      20. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 10:55
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        LAN?

                        Kita lan negara kita banjur diajeni ing luar negeri.
                    2. Olgovich
                      Olgovich 13 Oktober 2019 12:54
                      -1
                      Kutipan: Alexander Green
                      Rusia Soviet saiki lagi perang karo intervensionis, lan ing kene nglawan dheweke saka sisih liyane нов maju ing ngarep anyar.

                      Kowe nggawa apa maneh?
                      Apa .... NEW nyerang? Putih wis perang kanggo telung taun nglawan sprei Jerman.

                      Ngendi, kanthi cara, para intervensionis campur tangan? Apa sampeyan duwe BORDER sing diakoni dening wong? Contone, Polandia, Prancis, Jerman, lsp? Sebutna, wong bodho.
                      ora?
                      Dadi sampeyan ngakoni Prlsha ing taun 1918, ngakoni ALL partisi Polandia minangka ILLEGAL, lan, kanthi mangkono, ngakoni watese ing 1772 ing Dnieper.
                      Cagak setuju karo sampeyan lan - go njaluk sampeyan.
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 13 Oktober 2019 13:32
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Kowe nggawa apa maneh?

                        Nuwun sewu, nanging sampeyan ngomong omong kosong, sampeyan duwe sawetara fantasi sing nglarani, dheweke nganggep aku ora nulis.
                      2. Olgovich
                        Olgovich 14 Oktober 2019 06:41
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Nuwun sewu, nanging sampeyan ngomong omong kosong, sampeyan duwe sawetara fantasi sing nglarani, dheweke nganggep aku ora nulis.

                        Sampeyan nulis omong kosong (babagan serangan anyar, ing ngarep anyar), sing dituduhake kanggo sampeyan
                      3. Alexander Green
                        Alexander Green 14 Oktober 2019 11:11
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Sampeyan nulis omong kosong (babagan serangan anyar, ing ngarep anyar), sing dituduhake kanggo sampeyan

                        Lan mung soko? Lan kasunyatan manawa sampeyan ngomong babagan Polandia lan babagan redistribusi lan mesthine yen pangenalanku ora omong kosong?

                        Babagan ngarep anyar. Wrangel duwe ngarep ing Tavria Lor, dheweke ngirim pasukan pendaratan sing kuat menyang Kuban kanggo ngunggahake Cossacks ing kana lan, kanthi bantuan, mbukak ngarep anyar ing Kaukasus Lor. Lha, endi sampeyan ndeleng omong kosong?
                      4. Olgovich
                        Olgovich 14 Oktober 2019 11:42
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan mung soko? Lan kasunyatan manawa sampeyan ngomong babagan Polandia lan babagan redistribusi lan mesthine yen pangenalanku ora omong kosong?

                        Iku diarani TRUTH.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Babagan ngarep anyar. Wrangel duwe ngarep ing Tavria Lor, dheweke ngirim pasukan pendaratan sing kuat menyang Kuban kanggo ngunggahake Cossacks ing kana lan, kanthi bantuan, mbukak ngarep anyar ing Kaukasus Lor. Lha, endi sampeyan ndeleng omong kosong?

                        Ing ngarep padha, saka Kaukasus kanggo Crimea.
                      5. Nggolek
                        Nggolek 13 Oktober 2019 23:24
                        0
                        Sprei Entente luwih saka gerakan Pengawal Putih. Minangka Ataman Lyuty ngandika, "Aku bakal sijine wong mati.
                      6. Alexander Green
                        Alexander Green 14 Oktober 2019 21:52
                        -1
                        Quote: Pencari
                        Ing ngarep padha, saka Kaukasus kanggo Crimea.

                        Coba kaya sing dikarepake, mung iki piso ing mburi wong sampeyan, Wrangel lan Ulagai nyumbang kanggo kekalahan pasukan Soviet ing ngarep Polandia.
                      7. Olgovich
                        Olgovich 15 Oktober 2019 07:05
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Cacahe sak karepmu, mung iki piso ing mburine bangsamu,

                        Bolsheviks ora ana hubungane karo wong.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Wrangel lan Ulagai nyumbang kanggo kekalahan pasukan Soviet ing ngarep Polandia.

                        Wrangel perang karo usurpers luwih awal saka Polandia, pindhah menyang sekolah lan goleki.
                        Perang Polandia (uga perang Finlandia, Latvia, Estonia, lsp) minangka asil saka Oktober 1917: sampeyan ilegal pamrentah wis menehi hak kanggo kabeh wong ing saubengé kanggo tumindak kanthi ilegal, nyoba ngrebut saka negara sing wis sampeyan lemah.
                        Apa sampeyan menehi kamardikan kanggo kabeh wong? maringi. Dadi padha njupuk, karo wilayah.
                        Sadurunge sampeyan, ora ana perang.
                      8. Alexander Green
                        Alexander Green 15 Oktober 2019 22:23
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Bolsheviks ora ana hubungane karo wong.

                        Kok ora ana hubungane? Lan sing perang banjur ing Tentara Abang? Apa kowe ora mesakake 80 prajurit Tentara Abang sing disiksa, sing ditulungi dening Wrangel lan Ulagay marang Polandia.

                        Kutipan: Olgovich
                        Sadurunge sampeyan, ora ana perang.

                        Inggih, apa pakulinan - kanggo exaggerate kabeh, apa ora isin? Lan sampeyan ngirim kula menyang sekolah.
                        Lan elinga, kekuwatan Soviet minangka kekuwatan sah saka mayoritas wong sing ditindhes, leluhurmu ora kudu nggawa dheweke menyang negara kasebut.
                      9. Olgovich
                        Olgovich 16 Oktober 2019 08:55
                        -3
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kok ora ana hubungane? Lan sing perang banjur ing Tentara Abang? tenan.
                        %
                        50% saka deserters ing Tentara Abang, lan iki senadyan kasunyatan sing kulawargané dijupuk sandera, lan kulawargané lan fellow warga tanggung jawab kanggo desertion.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa kowe ora mesakake 80 prajurit Tentara Abang sing disiksa, sing ditulungi dening Wrangel lan Ulagay marang Polandia.

                        Nuwun sewu, mesthi, diapusi lan mimpin dening pasukan menyang tentara wong, iki 230 ewu tahanan lan internees.

                        Nanging WHO nggawa wong-wong mau menyang pembantaian ing tengah Eropah kanggo ngatur ... revolusi donya?

                        WHO nggulingake dikenali dening ALL tanggi kekuwatan negara lan watese lan menehi alesan kanggo nyiksa negara kasebut?
                        Kutipan: Alexander Green
                        Inggih, apa pakulinan - kanggo exaggerate kabeh, apa ora isin? Lan sampeyan ngirim kula menyang sekolah.

                        Isin ora ngerti FAKTA: sadurunge sampeyan, ora ana manuk hantu Polandia, Estonia, Georgia. lan sapanunggalane.Ora ana perang babar pisan.
                        Mateni ing irung!
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan elinga, kekuwatan Soviet minangka kekuwatan sah saka mayoritas wong sing ditindhes, leluhurmu ora kudu nggawa dheweke menyang negara kasebut.

                        Elinga, kekuwatan iki minangka kekuwatan rampasan ilegal saka minoritas marginal sing agresif sing kalah ing pemilihan.

                        leluhurku, wong tani, mbentuk 90% pedunung negara, Bolsheviks ora tau kapilih ing ngendi wae.
                      10. Alexander Green
                        Alexander Green 16 Oktober 2019 18:49
                        -2
                        Kutipan: Olgovich
                        50% saka deserters ing Tentara Abang - lan iki senadyan kasunyatan sing

                        Apa sampeyan exaggerate maneh? Lan carane akeh deserters ing tentara putih?

                        Kutipan: Olgovich
                        Nanging WHO nggawa wong-wong mau menyang rojo pati ... WHO nggulingaké ... sadurunge YOU, ora Polandia, Estonia, owls Georgian. lan liya-liyane ORA ana perang babar pisan.. kekuwasaan iki mujudake kekuwasaan perampas sing ILLEGAL

                        Aku ngerti iki wis histeris ... baleni ...

                        Kutipan: Olgovich
                        Leluhurku, wong tani

                        Yen dideleng saka patrapmu marang panguwasa Sovyèt, wong-wong iku padha sugih-sugih, sing banjur dibuwang, mung saiki dudu panguwasa Uni Sovyèt sing ngusir kulak, nanging wong-wong dhusun, pranyata para leluhurmu padha susah.
                      11. Olgovich
                        Olgovich 17 Oktober 2019 09:26
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa sampeyan exaggerate maneh?

                        sinau, Aku ngandika maneh! Carane akeh sampeyan bisa enlighten?
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku ngerti iki wis histeris ... mbaleni ..

                        Iki minangka FAKTA sing mateni sampeyan lan sampeyan: sadurunge kekuwatan maling, wong bodho, idler, parasit, ora ana manuk hantu Polandia, Estonia, Georgia, ora tau kerja kanggo sapa wae. lan sapanunggalane.Ora ana perang babar pisan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Yen dideleng saka patrapmu marang panguwasa Sovyèt, wong-wong iku padha sugih-sugih, sing banjur dibuwang, mung saiki dudu panguwasa Uni Sovyèt sing ngusir kulak, nanging wong-wong dhusun, pranyata para leluhurmu padha susah.

                        Petani tengah lan petani miskin: kabeh Rusia ngaso ing kita.

                        Power, ing kang 13 yuta wong mati keluwen piyambak (ing abad kaping 5, ing tengah Eropah!) - karo kanibalisme massa (iki wis tau kedaden ing Rusia), nalika hak dhasar kanggo kamardikan ALL warga negara, ing ngendi Rusia ana potongan-potongan abad kaping 20, lan wong-wong Rusia padha mati, ora pantes dihormati.
                        Perampokan lan ngusir warga (40% bocah) ana ing pojok apa. Kode kasebut ditulis, dening Pengadilan apa dihukum? wong bodho
                      12. Alexander Green
                        Alexander Green 17 Oktober 2019 18:25
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        sinau, Aku ngandika maneh!

                        Aku sinau, nanging sampeyan ora, sampeyan tetep ing omong kosong lan terus mbaleni.

                        Kutipan: Olgovich
                        Wong tani lan wong miskin:

                        Tani agêng tuwin tani mlarat, manawi botên kulakis, botên wontên tiyang ingkang kêna. Dheweke diusir mung amarga sabotase, kanggo meracuni sapi peternakan kolektif, amarga ngobong kandhang, amarga mateni aktivis pertanian kolektif.
                      13. Olgovich
                        Olgovich 18 Oktober 2019 08:23
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku sinau, nanging sampeyan ora, sampeyan tetep ing omong kosong lan terus mbaleni

                        Aku mulang BULLSHIT sampeyan suwene 15 taun, banjur aku mulang BENER. Sampeyan tetep ing tahap pisanan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Tani agêng tuwin tani mlarat, manawi botên kulakis, botên wontên tiyang ingkang kêna. Dheweke diusir mung amarga sabotase, kanggo meracuni sapi peternakan kolektif, amarga ngobong kandhang, amarga mateni aktivis pertanian kolektif.

                        JUTAAN ANAK sing diasingake, kalebu BAYI, uga ngracun sampeyan?
                        Makili pengadilan lan paukuman dheweke lan wong tuwane.
                      14. Alexander Green
                        Alexander Green 18 Oktober 2019 18:37
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        JUTAAN ANAK sing diasingake, kalebu BAYI, uga ngracun sampeyan?
                        Atur pengadilan lan putusan marang wong tuwane

                        Sampeyan duwe sawetara jinis exaggeration. Dheweke diasingake bapak-bapak saka kulawargane sing melu aktivitas anti-Soviet (mateni, ngobong roti pertanian kolektif, ternak beracun), sing mbebayani banget dikirim menyang Siberia, kurang mbebayani kanggo wilayah tetanggan. Ora ana sing ngasingake anak, yen kulawarga ngetutake bapakne kulawarga, mula jelas yen sampeyan ora bakal ninggalake anak.
                      15. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 08:14
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Dheweke diasingake bapak-bapak saka kulawargane sing melu aktivitas anti-Soviet (mateni, ngobong roti farm kolektif, sapi beracun), sing mbebayani banget dikirim menyang Siberia, kurang mbebayani kanggo wilayah tetanggan.

                        Mungkasi Obrolan lan mbayangno KUKUH saka PENGADILAN miturut kabeh sing dijupuk saka mayuta-yuta warga lan dikirim wuda menyang salju ing sisih lor Narym.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ora ana sing ngirim anak

                        KOWE ngasingake 1 bocah, sing uga dipeksa KERJA.
                      16. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 13:15
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        KOWE ngasingake 1 bocah, sing uga dipeksa KERJA.

                        Apa sampeyan ngimpi babagan omong kosong iki dina iki utawa sampeyan maca saka Goebbels?
                      17. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 13:40
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa sampeyan ngimpi babagan omong kosong iki dina iki utawa sampeyan maca saka Goebbels?

                        iki "omong kosong" tetep sampeyan dokumen. Ngapusi liwat lan liwat.
                        Kasunyatane, aku yakin, luwih elek.
                      18. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 20:25
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        "Omong kosong" iki didandani dening dokumen sampeyan. Ngapusi liwat lan liwat.
                        Kasunyatane, aku yakin, luwih elek.

                        Wis ing kaca liya lagi ngomong babagan karep spiritualistik sampeyan.
        2. parusnik
          parusnik 13 Oktober 2019 08:41
          -3
          Penulis misale jek dadi sejarawan, nanging stubbornly nelpon Ekaterinodar, Krasnodar, kang dadi disebut sawise acara diterangake ... Iku misale jek dadi trifle ... Nanging sajarah kasusun saka trifles .. Ya, lan 1st Kaukasia Cavalry Division saka Reds diarani 1- Aku divisi kavaleri Cossack Kaukasia .... Artikel babagan topik sajarah kanthi juggling cilik ...
          1. Albatross
            Albatross 13 Oktober 2019 09:22
            +4
            Penulis katon minangka sejarawan

            Aku mikir, ora kaya sawetara.
            nanging stubbornly nelpon Yekaterinodar, Krasnodar

            kamungkinan prau layar lan sayuran ijo Alexander bakal luwih dingerteni)) Kajaba iku, dheweke dadi Krasnodar meh langsung sawise acara kasebut dianggep.
            Divisi Cavalry Cossack Kaukasia 1

            Oh tenan? Yen fenomena utawa obyek wis dijenengi kanthi lengkap, mula bisa diarani kanthi singkat. Iki carane wis lan lagi ditindakake.
            Sailboat connoisseur saka divisi? Marang kula carane iki divisi COSSACK lan malah CAVALRY. Ing rinci yen bisa))
    3. Ireng Joe
      Ireng Joe 12 Oktober 2019 17:58
      +3
      Ulagai ndharat pasukan - tusukan ing mburi Soviet Rusia. Mangkono, dheweke mbantu Polandia supaya ora kalah.

      Ing endi Kuban, lan ing ngendi Polandia))
      Pasukan kasebut dipanggonke menyang Front Kidul, lan ora menyang Kulon utawa Kulon Kidul
      1. Alexander Green
        Alexander Green 12 Oktober 2019 20:51
        -4
        Quote: Black Joe
        Ing endi Kuban, lan ing ngendi Polandia))
        Pasukan kasebut dipanggonke menyang Front Kidul, lan ora menyang Kulon utawa Kulon Kidul

        Kabeh sing ana ing jagad iki ana hubungane. Ulagay ndharat nalika Polandia ngluncurake serangan ing sisih kidul-kulon Front, lan komando Soviet kudu nundha transfer Divisi Infanteri 9 ing kana.
        1. Albatross
          Albatross 12 Oktober 2019 21:44
          +6
          Alami, kabeh ing jagad iki saling gegandhèngan, ana papan sing dadi siklus zat ing alam)))
          Mungkin disambungake, nanging mbedakake antarane ngarep lan kurang fantasi)))
          Matur nuwun Gusti sing tumindak ing Kuban ora mengaruhi Finlandia))))
          1. Albatross
            Albatross 12 Oktober 2019 21:46
            +6
            Yen kedadeyan kasebut, mula siji divisi (mungkin maneh) ora ana apa-apa. Ing kahanan nalika Polandia nggawe ngarep kabeh.))
            1. Alexander Green
              Alexander Green 12 Oktober 2019 22:33
              -6
              Kutipan saka Albatroz
              Yen teka, banjur siji divisi (mbokmenawa maneh) ora ana apa-apa. Ing kahanan sing Kutub nggawe ngarep kabeh.))

              Road sendok kanggo nedha bengi. Kasunyatane, divisi kasebut, sing mesthine ditransfer menyang ngarep Polandia, ora mung ing wektune, nanging ora teka ing kono. Sapa sing kudu disalahake kanggo iki? Lan banjur ana asor kabeh ngarep, amarga. ora ana cadangan seger.
              1. Albatross
                Albatross 13 Oktober 2019 09:17
                +8
                Aja narik manuk hantu ing ndonya
                narik kuping babagan sawetara divisi. kang ora ana, lan yen ana, iku ora bisa nindakake apa-apa.
                Lan Polandia dhewe narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Wrangel tinimbang Wrangel narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Polandia))
                1. Alexander Green
                  Alexander Green 13 Oktober 2019 12:32
                  -2
                  Kutipan saka Albatroz
                  Lan Polandia dhewe narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Wrangel tinimbang Wrangel narik maneh pasukan sing bisa digunakake nglawan Polandia))

                  Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis? Iki "Narik Burung Hantu ing Globe"
                  1. Albatross
                    Albatross 13 Oktober 2019 12:34
                    +4
                    oh uga
                    Iki diarani benchmarking. Sampeyan ora pengin menehi hasil karo wong-wong mau, ta?
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 13 Oktober 2019 13:38
                      0
                      Kutipan saka Albatroz
                      Iki diarani benchmarking. Sampeyan ora pengin menehi hasil karo wong-wong mau

                      Matur nuwun, aku wis nindakake iki kabeh uripku.
                      1. Albatross
                        Albatross 13 Oktober 2019 14:56
                        +4
                        Jembatan emas sing apik banget.
                        Oke, Gusti mberkahi dheweke
    4. Nagaybak
      Nagaybak 12 Oktober 2019 22:21
      +1
      Alexander Grin "Iki crita kabeh babagan" pahlawan.
      Mamontov ngandika menarik babagan kebangkrutan iki ing memoar. "Hiking lan jaran" misale jek disebut.
    5. Olgovich
      Olgovich 13 Oktober 2019 08:22
      +1
      Kutipan: Alexander Green
      Ing wektu iki, perang abot ing ngarep Polandia, lan Ulagai ndharat pasukan pendaratan - jotosan ing mburi Soviet Rusia.

      Polandia rampung gencatan senjata karo usurpers abang, khusus menehi kesempatan kanggo mindhah pasukan kanggo perang karo Rusia.
      Ngomong-ngomong, apa sing ilang Soviet ing ... Warsaw independen sing diakoni?
      Dheweke mandhegake Kulon kanggo nelukake - Polandia, Jerman, lan liya-liyane - revolusi donya. nindakake wong bodho . .
      Kutipan: Alexander Green
      Kebangkrutan ora ngrampungake tugas kasebut, dirusak dening unit Tentara Merah.

      Dheweke ngalihake pasukan Reds saka Crimea, menehi wektu. Dheweke njaga kekuwatane, pimpinan militer sing sarwa.
      Kutipan: Alexander Green
      "Pahlawan" kita emigrasi ing taun 1939-1945 y.y. bebarengan karo Krasnov aktif kolaborasi karo Nazi.

      wong bodho dheweke tilar donya ing taun 1944.
      Jenderal Sergei Ulagay nalika Perang Patriotik Agung tumindak miturut instruksi "Red Poppies" - gerakan perlawanan partisan Prancis.

      disarèkaké ing kuburan Sainte-Genevieve-des-Bois. "Kamulyan langgeng kanggo Warrior Rusia" ditulis ing kuburane kang asor.

      Wong sing pantes nduweni kuburan lan memori sing pantes. Ora kaya kovtyukh abang, diidak-idak lan diremehake dhewe lan dikubur, ora ana sing ngerti ngendi ...
      1. Albatross
        Albatross 13 Oktober 2019 09:42
        +5
        Ana artikel menarik dening Denikin babagan carane Pilsudski nylametake rezim Soviet saka karusakan. Carane TIMELY reconciled karo Bolsheviks lan nyerang wong kulit putih, ora gelem sesambungan karo Tentara Sukarelawan ing 19 - sanajan ing wektu sing, mbok menawa, iki tombol kanggo kamenangan. Mung ngadeg lan ngenteni.
        Iki ora nggumunake, amarga wong kulit putih karo Rusia Serikat lan ora bisa dipisahake ing tapel wates sadurunge perang luwih nggegirisi kanggo Polandia tinimbang Bolshevik, sing ngakoni lan menehi legitimasi ambruk tilas kekaisaran lan pamisahan sawetara wilayah.
        Inggih, banjur Polandia padu karo Reds, lan sing terakhir dadi angel banget kanggo ngalahake tentara bekas wilayah kekaisaran, umume, mungsuh sekunder.
        1. Olgovich
          Olgovich 13 Oktober 2019 10:35
          0
          Kutipan saka Albatroz
          Pilsudski nylametake pamaréntahan Soviet saka karusakan. Carane TIMELY rekonsiliasi karo Bolshevik lan nyerang wong kulit putih, ora gelem sesambungan karo Tentara Sukarelawan

          Ya, loro rezim Russophobic ketemu saben liyane ing siji goal umum - ing perang nglawan Rusia.
        2. Moskovit
          Moskovit 13 Oktober 2019 10:36
          0
          Polandia minangka bagéan saka Kakaisaran Rusia umume kesalahan gedhe. Kerusuhan lan pemberontakan terus-terusan. Sumber saka kabeh jinis pengkhianat. Lan papan sing aman. Watesan langsung karo Jerman.
          Lan kepiye Pilsudsky, kanca Denikin, kudu perang karo dheweke kanggo kekuwatane?
          Polandia banjur mbalekake kabeh sing dijupuk. Kanthi kapentingan.
      2. Alexander Green
        Alexander Green 13 Oktober 2019 13:45
        0
        Kutipan: Olgovich
        Polandia rampung gencatan senjata karo usurpers abang, khusus menehi kesempatan kanggo mindhah pasukan kanggo perang karo Rusia.

        Ora jelas apa iki fantasi sampeyan, utawa Pilsudski dhewe sing ngandhani iki. Aku curiga yen sampeyan melu spiritualisme.

        Kutipan: Olgovich
        Jenderal Sergei Ulagay nalika Perang Patriotik Agung tumindak miturut instruksi "Red Poppies" - gerakan perlawanan partisan Prancis.

        Ora bakal bisa verifikasi iki, kaya sing ditulis para sejarawan, "Maki" dikalahake ing taun 1942 lan kabeh dokumen ilang. Nanging yen Ulagay makarya ing instruksi, iku ora cetha carane slamet sawise karusakan saka Maki.
        1. Olgovich
          Olgovich 14 Oktober 2019 06:43
          -2
          Kutipan: Alexander Green
          Ora jelas apa iki fantasi sampeyan, utawa Pilsudski dhewe sing ngandhani iki. Aku curiga yen sampeyan melu spiritualisme.

          Mlebu sekolah golek ilmu anyar.
          1. Alexander Green
            Alexander Green 14 Oktober 2019 11:15
            +1
            Kutipan: Olgovich
            Mlebu sekolah golek ilmu anyar.

            opo? Kaya omong kosong sampeyan? Matur nuwun, aku sinau ing sekolah Soviet lan dheweke ora mulang spiritualisme ing kana.
            1. Olgovich
              Olgovich 14 Oktober 2019 11:44
              -2
              Kutipan: Alexander Green
              opo? Kaya omong kosong sampeyan?

              Kaya FAKTA aku.
              Kutipan: Alexander Green
              Matur nuwun, aku sinau ing sekolah Soviet

              Bisa dideleng: ora duwe kawruh, ora bisa maca.
              1. Alexander Green
                Alexander Green 14 Oktober 2019 22:06
                0
                Kutipan: Olgovich
                Kaya FAKTA aku.

                Telpon fantasi saka kasunyatan séances? Lucu.

                Kutipan: Olgovich
                Bisa dideleng: ora duwe kawruh, ora bisa maca.

                Sampeyan nggedhekake maneh lan mbantah dhewe: yen aku ora bisa maca, aku ora bisa mangsuli sampeyan, nanging aku mangsuli lan sing maca ngerti aku.
                Sampeyan mbantah sing jelas, iki nuduhake yen sampeyan ora cukup.
                1. Olgovich
                  Olgovich 15 Oktober 2019 08:14
                  -1
                  Kutipan: Alexander Green
                  Telpon fantasi saka kasunyatan séances? Lucu.

                  TO SEKOLAH!
                  Kutipan: Alexander Green
                  Sampeyan maneh exaggerating lan contradicting dhewe: yen Aku ora bisa maca dadi aku ora bisa mangsuli sampeyan, lan aku mangsuli lan maca ngerti aku.
                  Sampeyan nolak sing jelas.


                  Sampeyan ngerti wicara figurative manungsa kanthi harfiah (utamane) sing njupuk sampeyan cepet-cepet.
                  oke, ayo diteruske.... lol
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 15 Oktober 2019 22:11
                    -1
                    Kutipan: Olgovich
                    Sampeyan ngerti wicara figurative manungsa kanthi harfiah (utamane) sing njupuk sampeyan cepet-cepet.

                    Kepiye carane sampeyan bisa dingerteni yen sampeyan ora bisa nerangake apa-apa kanthi normal? Aku nulis khusus kanggo sampeyan, lan sampeyan mangsuli aku kanthi gaya "Ing taman elderberry, Lan ing Kyiv, paman."
                    1. Olgovich
                      Olgovich 16 Oktober 2019 08:41
                      -3
                      Kutipan: Alexander Green
                      Kepiye carane sampeyan bisa dingerteni yen sampeyan ora bisa nerangake apa-apa kanthi normal? Aku nulis kanggo sampeyan khusus.

                      Apa aku kudu mulang sampeyan, utawa dadi kewajiban sampeyan?

                      Sapa ngerti yen pengkhianat nasional, Bolsheviks, ing September 1919, minangka taun sadurungé, ing rega kurban tanah Rusia kanggo Polandia lan Petliura, rampung gencatan senjata karo wong-wong mau, lan marang RUSSIA, pasukan mardika wiwit ditransfer. menyang Front Kidul saka Front Kulon:

                      Tanggal 26 September 1919, transfer saka Latvia divisi bedhil lan brigade kavaleri Cossacks abang;
                      Tanggal 7 Oktober 1919, transfer korps kavaleri S. M. Budyonny diwiwiti;
                      Tanggal 8 Oktober 1919, transfer kasebut diwiwiti basa Estonia Divisi Rifle, Divisi Kavaleri 11 lan Kremenchug detasemen partisan kavaleri saka F. V. Popov (mengko detasemen iki diatur maneh dadi brigade kavaleri minangka bagéan saka Divisi Infanteri 9 Tentara Abang), unit Cina.

                      Iki pasukan saka mercenary reged ASING, sing padha dibebaske ing biaya kanggo ngedol tanah air kanggo Polandia, bisa kanggo mungkasi mardika saka Rusia.

                      Kahanan sing padha diulang ing taun sabanjure: maneh gencatan senjata, gerombolan mercenary manca sing padha, wis nglawan Rusia ing Crimea.
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 16 Oktober 2019 18:36
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sapa wae sing ngerti yen pengkhianat nasional yaiku Bolshevik,

                        Mungkasi wissot wis. Saben uwong ngerti yen kabeh tentara Pengawal Putih diwenehake dening Entente utawa Jerman.
                      2. Olgovich
                        Olgovich 17 Oktober 2019 09:14
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mungkasi wissot wis. Saben uwong ngerti yen kabeh tentara Pengawal Putih diwenehake dening Entente utawa Jerman.

                        Whistler ngomong babagan ... whistler? belay

                        Supaya sampeyan elinga saiki carane Bolsheviks rampung gencatan senjata karo intervensionis karo tujuan umum karo wong-wong mau: kanggo ngalahake Tentara Rusia saka Rusia.?

                        Inggih, wong enom! ya

                      3. Alexander Green
                        Alexander Green 17 Oktober 2019 18:19
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Inggih, wong enom!

                        Miturut pendapatku, sampeyan wis suwe edan, sampeyan nglirwakake apa sing dikarepake kanggo kasunyatan.
                      4. Olgovich
                        Olgovich 18 Oktober 2019 08:24
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ing mratelakake panemume kowe wis suwe edan

                        Bantah FAKTA, stop TALKING.
                      5. Alexander Green
                        Alexander Green 18 Oktober 2019 18:40
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Bantah FAKTA, stop TALKING.

                        Lha piye carane mbantah omong kosongmu sing dilahirake kanthi intensif? "Sampeyan ora bisa nyelehake selendang ing saben tutuk", lan ora ana gunane, sampeyan ngeweruhi yen sampeyan terus-terusan "ngoyak badai salju", meh ora ana sing maca argumentasi kita karo sampeyan. .
                      6. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 08:17
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Nah, piye carane mbantah omonganmu

                        FAKTA Kula sampeyan kudu mbantah karo sampeyan dhewe. Nanging sampeyan -n um, e, .... sampeyan bisa.
                        Kutipan: Alexander Green
                        "Sampeyan ora bisa nyelehake selendang ing saben cangkeme"

                        Mung ing mine
                        Kutipan: Alexander Green
                        sing amarga kasunyatan sing terus-terusan "nguber badai salju", meh ora ana sing maca regejegan kita karo sampeyan. .

                        Omong-omongan propagandamu wingi wingi, ya. kabeh padha kesel nganti mati.
                      7. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 13:18
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Kutipan: Alexander Green
                        Nah, piye carane mbantah omonganmu

                        FAKTA Kula sampeyan kudu mbantah karo sampeyan dhewe. Nanging sampeyan -n um, e, .... sampeyan bisa.
                        Kutipan: Alexander Green
                        "Sampeyan ora bisa nyelehake selendang ing saben cangkeme"

                        Mung ing mine
                        Kutipan: Alexander Green
                        sing amarga kasunyatan sing terus-terusan "nguber badai salju", meh ora ana sing maca regejegan kita karo sampeyan. .

                        Omong-omongan propagandamu wingi wingi, ya. kabeh padha kesel nganti mati.

                        Omong kosongmu kaya saka tong sampah. Dheweke kesel kabeh, deleng, sampeyan paling ora sadurunge. Lan saiki padha ora maca.
                      8. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 13:43
                        +1
                        Kutipan: Alexander Green
                        omong kosongmu nyembur kaya saka tong sampah. Dheweke kesel kabeh, deleng, sampeyan paling ora sadurunge. Lan saiki padha ora maca.

                        "Cut liwat", sepisan maneh, "budaya" Bolshevik lol
                        Aku ora Care babagan cons.
                        Lan karo sampeyan, aku mung seneng-seneng, amarga lucu lol hi
                      9. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 20:33
                        -2
                        Kutipan: Olgovich
                        Lan karo sampeyan, aku mung seneng-seneng, amarga lucu

                        Terus seneng-seneng, sampeyan ngeweruhi sanajan kesibukanku, aku mangsuli kabeh omong kosongmu. Thanks kanggo sampeyan, aku wis mbatesi meh kabeh Marxisme ing forum, mula matur nuwun banget kanggo iki.
                      10. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 07:11
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Terus seneng-seneng, sampeyan ngeweruhi, sanajan sibuk, aku njawab kabeh omong kosong sampeyan.

                        Mesthi, nganti sampeyan bosen ya
                        Kutipan: Alexander Green
                        Thanks kanggo sampeyan, aku wis mbatesi meh kabeh Marxisme ing forum, mula matur nuwun banget kanggo iki.

                        Omong kosongmu ... Ora ana sing maca, dhewe wis ngaku... belay lol

                        PS Sampeyan, sing paling penting, nulis "Marxism" ing tembung pisanan, supaya wong langsung mandheg .. ya
                      11. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 10:46
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Mesthi, nganti sampeyan bosen

                        Yagene, tandem sing apik: sampeyan menehi pitakonan borjuis, lan aku menehi jawaban Marxis, pendidikan politik sing nyata.

                        Kutipan: Olgovich
                        Omong kosongmu...Ora ana sing maca, dheweke dhewe ngaku...

                        Aku wis ing atine mergo, ndeleng sing kita ora diwenehi pluses utawa minuses, kita ora diwaca dening pangguna biasa saka forum. Lan ya, dheweke maca akeh. yen kelingan penontone akeh ewon. Saiki, sayangé, iki ora bisa dilacak, amarga. dibusak counter saka nomer kaping diwaca.
                      12. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 14:16
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Yagene, tandem sing apik: sampeyan menehi pitakonan borjuis, lan aku menehi jawaban Marxis, pendidikan politik sing nyata.

                        Sapa... sinau? belay lol
                        Kutipan: Alexander Green

                        Aku wis ing atine mergo, ndeleng sing kita ora diwenehi pluses utawa minuses, kita ora diwaca dening pangguna biasa saka forum. Lan ya, dheweke maca akeh. yen kelingan penontone akeh ewon. Saiki, sayangé, iki ora bisa dilacak, amarga. dibusak counter saka nomer kaping diwaca.

                        Ora ana sing maca kita. Aku seneng-seneng, sampeyan kerja. lol
                      13. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 21:45
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sapa... sinau?

                        Sepira bisu sampeyan - iki minangka program pendidikan Marxis kanggo pengunjung situs.

                        Kutipan: Olgovich
                        Ora ana sing maca kita. Aku seneng-seneng, sampeyan kerja.

                        Kaping pisanan, dheweke maca, lan malah takon babagan posisi kita babagan masalah liyane.
                        Lan sareh, iku ora ngganggu kula, iku kesenengan, ngendi liyane aku bakal takon pitakonan kuwi?
                      14. Olgovich
                        Olgovich 21 Oktober 2019 09:22
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sepira bisu sampeyan - iki minangka program pendidikan Marxis kanggo pengunjung situs.

                        Inggih, kanggo sapa sing menarik, sampeyan miskin kita? lol
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sepisanan maca, malah kasengsem ing posisi kita ing masalah liyane.

                        lol
                      15. Alexander Green
                        Alexander Green 21 Oktober 2019 22:35
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Inggih, kanggo sapa sing menarik, sampeyan miskin kita?

                        Tetesan ngasah watu ...
                      16. Olgovich
                        Olgovich 22 Oktober 2019 08:47
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Tetesan ngasah watu ...

                        Ngasah, ya.
                        Nanging ora ana watu. ngguyu
                      17. Alexander Green
                        Alexander Green 22 Oktober 2019 19:39
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Nanging ora ana watu.

                        Togla malah luwih gampang.
                      18. Olgovich
                        Olgovich 23 Oktober 2019 08:37
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Togla malah luwih gampang.

                        Ya, karo nangis-pasir "ngasah" lol
                      19. Alexander Green
                        Alexander Green 23 Oktober 2019 17:26
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Ya, karo nangis-pasir "ngasah"

                        Sampeyan lali karo kawicaksanan rakyat: luh tikus bakal diwutahake menyang kucing ....
                        Kabeh ing donya mbaleni dhewe. Revolusi sosialis bakal diulang maneh.
                      20. Olgovich
                        Olgovich 24 Oktober 2019 09:04
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sampeyan lali karo kawicaksanan rakyat: luh tikus bakal diwutahake menyang kucing ....

                        Aku setuju: iki luh saka mayuta-yuta korban kekuwatanmu.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Revolusi sosialis bakal diulang maneh.

                        lol ngguyu
                      21. Alexander Green
                        Alexander Green 24 Oktober 2019 20:10
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Aku setuju: iki luh saka mayuta-yuta korban kekuwatanmu.

                        Apa sampeyan mikir kaya ngono? Apa sing diduwèni ora disimpen, wis ilang tangis. Wong besotted nolak daya lan ngidini piyambak kanggo njagong ing gulu saka backbones, sing wis numpes USSR, njupuk Motherland saka wong, ngrebut property umum, ngrampok wong iki, kang mlarat lan mati dening yuta. . Lan carane akeh sing tiwas ing konflik etnis, amarga divisi properti pribadi. Iki minangka eluhe wong-wong sing sejatine, sing sampeyan, para sadulur, ora bakal diapura.
                      22. Olgovich
                        Olgovich 25 Oktober 2019 09:09
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa sampeyan mikir kaya ngono? Apa sing diduwèni ora disimpen, wis ilang tangis. Wong besotted nolak daya lan ngidini piyambak kanggo njagong ing gulu saka backbones, sing wis numpes USSR, njupuk Motherland saka wong, ngrebut property umum, ngrampok wong iki, kang mlarat lan mati dening yuta. . Lan carane akeh sing tiwas ing konflik etnis, amarga divisi properti pribadi. Iki minangka eluhe wong-wong sing sejatine, sing sampeyan, para sadulur, ora bakal diapura.

                        Sampeyan mabuk suwene 70 taun, nganti kabeh wong kesel luwih ala tinimbang lobak pait.
                        Kutipan: Alexander Green
                        milih wong iki

                        Saiki wong-wong luwih sugih lan urip luwih suwe tinimbang sampeyan.
                        Lan Salib Rusia minangka prestasi 70 taun.
                        Meh 10% pedunung negara mati keluwen piyambak!
                        200 aborsi!
                        Mayuta-yuta repressed!
                        Total alkoholisasi negara!
                        saiki nangis...
                      23. Alexander Green
                        Alexander Green 25 Oktober 2019 19:52
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Saiki wong-wong luwih sugih lan urip luwih suwe tinimbang sampeyan.
                        Lan Salib Rusia minangka prestasi 70 taun.
                        Meh 10% pedunung negara mati keluwen piyambak!

                        Suwene sampeyan nindakake omong kosong iki? Ora kesel? Tangi lan katon watara. Ing kabeh tilas republik USSR, angka pati saiki luwih dhuwur tinimbang angka kelahiran, ing endi wae, pangurangan pedunung dikira-kira jutaan. Mung mungsuhe rakyat sing mbantah...
                      24. Olgovich
                        Olgovich 26 Oktober 2019 09:09
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Suwene sampeyan nindakake omong kosong iki?

                        Apa sampeyan nolak kasunyatan? Nanging dheweke ora peduli karo sampeyan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kabeh mantan republik USSR сейчас tingkat pati luwih saka tingkat lair, Nang endi wae abang pedunung ing yuta.

                        ignoramus, depopulasi wis diwiwiti durung ing taun 1964.
                        Iket irunge...
                        ora generasi Rusia lair sawise taun 1910 lan mlebu umur reproduksi aktif, wiwit saka jaman "titik balik gedhe", pungkasan taun 1920-an - awal 1930-an, ora ngasilake dhewe.http://www.demoscope.ru

                        Ora siji!
                        Kepunahan saiki minangka akibat saka upaya 70 taun wingi!
                      25. Alexander Green
                        Alexander Green 26 Oktober 2019 09:30
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Kepunahan saiki minangka akibat saka upaya 70 taun wingi!

                        Iki diarani saka sirah lara kanggo sehat. Tenang wis, sampeyan ana ing forum lan supaya padha njupuk sampeyan kanggo skizofrenia.
                      26. Olgovich
                        Olgovich 26 Oktober 2019 09:42
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Iki diarani saka sirah lara kanggo sehat. .

                        FAKTA diwenehi.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mapan wis sampeyan ing forum lan skizofrenia nampa.

                        Nah, sampeyan wis nelpon skizofrenia warga VO .... Nyuwun
                        Metu saka partai luwih cepet, yen ora malah medeni kanggo mikir apa sing bakal kelakon sabanjuré ya
                      27. Alexander Green
                        Alexander Green 26 Oktober 2019 17:42
                        +1
                        Kutipan: Olgovich
                        Nah, sampeyan wis nelpon skizofrenia warga VO ....

                        ???.... Persis saka sirah lara dadi sehat.
    6. biaya
      biaya 22 Oktober 2019 23:44
      +4
      Alexander Green (Alexander)
      "Pahlawan" kita emigrasi ing taun 1939-1945. bebarengan karo Krasnov aktif kolaborasi karo Nazi. Iku kabeh crita babagan "pahlawan"

      .Iki ora bener
      Sampeyan nulis yen Ulagay kerja sama karo Jerman nalika Perang Dunia II.
      Menehi bukti
      Liyane, sing wis bingung kanthi cara sing padha, ngaku yen dheweke ora mung kerja sama karo Jerman, nanging nindakake kanthi instruksi Maquis, gerakan perlawanan partisan Prancis.
      Nanging, nyatane, S. G. Ulagay ora kerjo bareng karo Jerman.
      Ora ana kasunyatan siji. Kanggo iki, ing dokumen Jerman sing dijupuk ing Berlin ana surat saka S.G. Ulagai Krasov lan Shkuro: "... Sampeyan menehi saran marang aku lan Jendral Bekovich carane jenderal Cossack sing paling kuoso sawise mati Wrangel bakal gabung karo Kosaken-Kavallerie- Korps. Jawabanku ora, Yen Pyotr Nikolaevich isih urip, dheweke bakal nggantung sampeyan minangka pengkhianat Tanah Air.
      Lay mudhun
      11 Oktober 1943 Marseille

      P/S Bekovich-Cherkassky, Fyodor Nikolaevich nalika Perang Donya II minangka pimpinan Gerakan Perlawanan Rusia ing Prancis
      1. Alexander Green
        Alexander Green 23 Oktober 2019 17:34
        -1
        Quote: sugih
        Nanging, nyatane, S. G. Ulagay ora kerjo bareng karo Jerman.
        Ora ana kasunyatan siji.

        Lha, ora elek yen jendral buff, sing ngucurake getihe wong akeh ing umur tuwa, ngerti apa-apa. Iki minangka sabuk gedhe kanggo dheweke, ing jagad sabanjure dheweke ora bakal nandhang sangsara kaya ngono.
  5. Kapten A
    Kapten A 13 Oktober 2019 10:01
    +7
    Artikel sing menarik, kaya biasane, hormat marang penulis!
    Senajan prastawa sing diterangake nyebabake sawetara sedhih: Sepira kekuwatane pihak sing perang ora bisa ditandingi? Apa bisa tetep Crimea ora ing kene lan saiki, nanging nganti pirang-pirang dekade lan nggawe negara ing wilayah kasebut? Utawa printah Putih ngerti kabeh lan mung nolak, berjuang kanggo kesempatan pungkasan ???
    1. Moskovit
      Moskovit 13 Oktober 2019 10:40
      +2
      Sanadyan Cossack ora ngetutake Putih, jelas yen bangkrut politik lan ekonomi iki ora bisa tahan suwe.
      Senadyan sedhih banget kanggo wong mati ing loro-lorone ...
      1. Dalton
        Dalton 13 Oktober 2019 10:55
        +8
        Kepiye carane ora lunga?
        Salah sawijining pilar gerakan putih sing paling dipercaya lan pemasok utama kavaleri.
        Miturut cara, ana siji kanca, Green, salah, klasifikasi detasemen Cherepov minangka bagéan saka pasukan pendaratan Ulagaev. Ing historiografi militèr Soviet, kabeh 3 pendaratan kasebut disebut "landings Wrangel ing Kuban", lan Ulagaevsky mung siji saka wong-wong mau.
        1. Honghuz
          Honghuz 13 Oktober 2019 11:08
          +9
          Nanging mesthi, pasukan pendaratan Ulagaev minangka pusat, padha saling gegandhengan lan ing pimpinan umum.
          Senajan ing kahanan banjur sarana komunikasi, cukup nominal
        2. Alexander Green
          Alexander Green 13 Oktober 2019 13:02
          -1
          Kutipan: Dalton
          Ing historiografi militèr Soviet, kabeh 3 pendaratan kasebut disebut "landings Wrangel ing Kuban", lan Ulagaevsky mung siji saka wong-wong mau.

          Aku gumantung ing sumber Soviet, lan ing sing digunakake, "Ulagaevsky landing" ditulis, amarga. pimpinan umum ana ing mburine.
      2. Olgovich
        Olgovich 13 Oktober 2019 13:00
        -5
        Kutipan saka Moskovit
        bangkrut politik lan ekonomi ora bisa tahan suwe.

        Ana uga negara sing luwih cilik lan atusan taun. Lan luwih sukses tinimbang USSR almarhum.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Ryazanets87
    Ryazanets87 15 Oktober 2019 12:26
    +1
    Sumber memoar sing terkenal ing kebangkrutan Kuban yaiku buku harian Alexander Sudoplatov ("Diary", "New Literary Review", Moscow, 2014. 376 p.). Diary uga misuwur amarga Sudoplatov ninggalake akeh gambar, naif, nanging informatif.
    Sawetara foto modern (panggonan kebangkrutan lan panggonan perang, stan lineman dadi markas salah sawijining unit Alekseevsky, sayangé, iki dibongkar dadi bata sawetara taun kepungkur).


  9. Ryazanets87
    Ryazanets87 15 Oktober 2019 12:32
    +1
    Ana uga monumen paradoks, saka tampilan lan isi sing bakal dadi bingung wong Abang lan Putih.
  10. Komentar wis dibusak.