Review militèr

Pesawat tempur. Pe-8, sing ora dadi "benteng mabur"

128
Pancen, ANT-42, alias TB-7, alias Pe-8, pengebom paling kuat saka Angkatan Udara Tentara Merah, kepiye dibandhingake karo analog? Lan bisa uga dibandhingake?




Nanging kanggo mbandhingake, sampeyan kudu bener-bener ngliwati crita pesawat.

Crita kasebut diwiwiti ing sekitar pertengahan 30-an abad pungkasan, nalika pikiran (penting) saka komandan lan desainer mbentuk tampilan pengebom abot. penerbangan perang mangsa.

Umumé, telung negara wis sukses: Amerika Serikat, Great Britain lan USSR. Kanggo Amerika Serikat, iki nyebabake nggawe B-17 Flying Fortress, Inggris entuk Halifax, lan entuk TB-7.

Banjur ana terusan, babagan Amerika lan Inggris. Sayange, kita TB-7 / Pe-8 diprodhuksi ing seri andhap asor sing malah ora worth ngomong bab sembarang comparison karo Inggris lan Amerika. Pesawat 97, kalebu rong prototipe, sithik banget. 12 "Flying Fortress" punika, sampeyan ngerti, jumlah. 731 nganti 1.



Nanging, ana ANT-42, diowahi dadi TB-7, banjur dijenengi Pe-8. Iki minangka sejarah kita, kanthi cara, bagean sing bisa lan kudu kita banggaake.



Apa gunane? Pungkasane, negara sing wiwit wiwitane mung bisa mbangun pesawat sing paling prasaja kanthi mesin impor, dumadakan ngayun-ayun kaya gawe bomber abot.

Ya, bisa uga ana sawetara prasyarat lan pangembangan saka Sikorsky lan Lebedev, nanging kaya ngono ... "Ilya Muromets" lan "Svyatogor" tetep ing jaman kepungkur sing ora bisa dibayangake, ing Kakaisaran Rusia, lan wong liya lan ing kahanan liyane.

Siji-sijine sing padha karo RI yaiku kekurangan mesin pesawat. Masalah iki mandheg mung ing pungkasan Perang Patriotik Agung.

Ing kahanan iki, kanggo ayunan ing "strategist" wektu iku ... Iku cukup beboyo. Kajaba iku, sadurunge nggarap prototipe ANT-42 diwiwiti, pengebom abot kita katon kaya ... kaya TB-1 lan TB-3.


TB-1



TB-3


Yen katon ing pesawat iki, manggonke ing jejere TB-7, kemajuan ... ora, ana kemajuan. Iki jelas pesawat saka generasi beda. Bisa uga ana RD cedhak, alias ANT-25, saka ngendi, sawise penerbangan sukses menyang Amerika, kru Chkalov lan Gromov uga pengin nggawe bomber jarak jauh banget. Nanging ora kedadeyan, mula TB-7 kita mung siji-sijine.



Mesthine, TB-7 dibutuhake wingi, amarga pakaryan kasebut ditindakake kaya biasane, kanthi cepet, miturut dorongan pimpinan Angkatan Udara. Tes isih ditindakake ing taun 1937, lan jenderal saka Angkatan Udara nuntut supaya limang mesin digawe ing tanggal 1 Mei 1938. Kaya biasane, kanggo "ulang taun sabanjure" ...

Alhamdulillah ora kasil. Lan karya kanthi akeh sentuhan lan perbaikan rampung mung ing taun 1939.

Iki direncanakake kanggo ngasilake TB-7 ing pabrik Kazan No. 124. Iki pancen alami, amarga tanduran kasebut ana ing sangisore patronase Tupolev lan dilengkapi teknologi paling anyar. Amerika. Akeh alat mesin lan peralatan sing dituku ing Amerika Serikat miturut pilihan Tupolev dhewe nalika riko.

Ana uga masalah. Aku bakal nelpon masalah utama ora lack saka alat mesin lan peralatan, ana urutan iki, duit ora nyisakke. Masalah utama yaiku kekurangan staf. Sampeyan bisa, mesthi, manthuk kanggo repressions, nanging, ing mratelakake panemume, purges saka 20s pungkasan lan awal 30s njupuk akeh specialists ora ono.

Kasunyatan bilih Tupolev, Petlyakov lan liya-liyane ngembangake pesawat kasebut pancen setengah crita. Pesawat kasebut kudu dibangun, lan kanggo mesin kasebut ora gampang.



Conto sing jelas: TB-7, kaya sing dingerteni, pesawat papat mesin. Nanging ana mesin kalima sing nyopir kompresor sentrifugal ACN-2, sing nyedhiyakake hawa kanggo kabeh mesin 4 ing papan sing dhuwur. Iki minangka sorotan nyata pesawat kasebut, ACN-2 ngidini pesawat kasebut munggah ing dhuwur sing ora wedi karo artileri anti-pesawat ing umum. Lan pejuang wektu iku kanggo munggah menyang dhuwur 10 meter ora tugas gampang.

Nalika perakitan pesawat seri pisanan wis diwiwiti, dumadakan dadi cetha yen ora ana sing mbangun ACN-2. Iku dadi kahanan sing rada aneh: Komisariat Industri Penerbangan Rakyat mung ora milih pabrik manufaktur kanggo ACN-2. Akibaté, 6 salinan ACN-2 dibangun ing fasilitas CIAM (Institut Pusat Aviation Motors dijenengi sawise Baranov), sawise kang institut categorically gelem mbangun supercharger luwih.

Lan ora ana supercharger nguripake monster dhuwur-dhuwur TB-7 dadi tukang ngebom rada biasa karo langit-langit praktis saka standar 7-8 ewu meter. Iku kinerja sing biasa-biasa wae.

Sauntara, dhuwure dhuwur lan kacepetan penerbangan dhuwur ing dhuwur iki minangka "chip" saka TB-7, saka ngendi panggunaan pesawat kasebut dibangun.



Ing ndhuwur iku, iki wis klasik saka genre, masalah wiwit karo sumber mesin AM-24FRN utama saka pabrik mesin No.

Lan ing separo kapindho 1939, kaya sing dikarepake, personel leapfrog wiwit, sing disebabake dening macem-macem alasan. Nanging nyatane direktur ing pabrik nomer 124 diganti kanthi sistematis lan teratur, saengga ing selang taun 1936 nganti 1941 ana 4 (papat) direktur umum.

Kepiye, ing kahanan kaya ngono, pabrik kasebut bisa ngasilake rong mobil pisanan - uga, iku minangka prestasi kerja sing umum kanggo wektu kasebut. Iki padha mesin kanthi dilengkapi, karo ACN-2. Ana kit mobil kanggo rong pesawat liyane, banjur ... Lan banjur ora ana mesin AM-34FRN.

Sing paling menarik yaiku TB-7 kepengin banget nampa ing Angkatan Udara. Lan kanthi jumlah sing cukup, ing taun 1940, Angkatan Udara pengin njaluk 250 pesawat. Pabrik kasebut diarani angka nyata ing 150, kanthi klausa "yen" sing kondhang babagan mesin lan ACN.

Nanging Angkatan Udhara wanted kanggo njaluk TB-7 menyang layanan, iku pancene mokal kanggo ngomong sing tukang ngebom "skor", kabeh sing kedaden, tinimbang, saka unprofessionalism saka perancang ing Commissariat Rakyat. Apa wae bisa dituntut, nanging yen ora ana mesin lan supercharger kanggo pesawat kasebut, malah angka sing diwenehake dening direktur pabrik Iosif Nezval ing 150 pesawat dadi ... optimistis banget.

Apa sing kedadeyan saiki diarani tembung "gagal". Ing wiwitan taun 1940, kahanan kasebut mung elek: ing rong taun, pabrik No. Tanpa mesin, amarga mesin ... Inggih, sampeyan ngerti.

Lan saka enem pesawat sing diprodhuksi, loro ora karo pasangan AM-34FRN + ACN-2, nanging karo AM-35 mesin, yaiku apa sing kasebut ing ndhuwur.

Ngomong yen kabeh cocog karo kabeh wong - ora. Angkatan Udhara terus-terusan nuntut pesawat, pabrik nuntut mesin, surat sing ditulis dening pilot uji Markov lan Stefanovsky marang Voroshilov dhewe ing Desember 1939 wis disimpen ing sejarah.

Asil ... Asil luwih saka aneh. Ing wiwitan taun 1940, saka NKAP, pabrik No. Iku kaya titik pungkasan.



Kajaba iku, supaya bisa mbukak pabrik nganggur ageng, NKAP mrentahake kanggo miwiti mbangun PS-84, versi Soviet saka Douglas DC-3. Ing tangan siji, pengalaman mengko teka ing Handy nalika nyalin Tu-4, kang B-29, ing tangan liyane, bomber abot wis ilang.

Nanging, layang lan banding nindakake tugas, lan piye wae tekan Stalin piyambak.

Lan wiwit ...

Aneh, nanging sakperangan alesan ora ana eksekusi lan pendaratan. Kanggo kasangsaran gedhe saka kasta panulis tartamtu.

Mikhail Kaganovich, kepala NKAP, kakang Lazar Kaganovich, diangkat guilty. Ing musim semi 1940, Alexei Shakhurin diangkat dadi Komisaris Rakyat industri penerbangan, lan Kaganovich dikirim kanggo nebus dosa menyang posisi ... direktur pabrik No. 124!

Ora mung Kaganovich dituntut kanggo ngasilake perakitan TB-7, dheweke uga kudu nimbang kemungkinan ngasilake TB-7 karo jinis mesin liyane, amarga ora ana AM-34FRN, khusus karo mesin diesel pesawat M-30.

Mesin M-30 ana ing kelas nalika iku mesin diesel penerbangan paling gedhe ing donya. Ing wiwitan taun 1940, M-30 lulus tes negara lan diluncurake dadi seri cilik ing pabrik No. 82, nanging enggal ditarik saka seri kasebut amarga sawetara masalah.

Nanging, sawise owah-owahan ing Kepemimpinan NKAP, karya iki diterusake ing pimpinan Wakil Komisaris Rakyat Alexander Yakovlev lan produksi wiwit maneh ing jeneng anyar M-40.

Nanging, operasi M-40 mung ing TB-7 nuduhake yen ing dhuwur dhuwur (luwih saka 5 meter), karo imbuhan manual insufficiently akurat saka kualitas campuran bahan bakar, M-000 kadhangkala macet. Lan miwiti maneh mesin diesel ing pesawat dening kru ora tansah bisa. Dadi, sanajan sukses sing ora jelas, mesin diesel penerbangan ing industri pesawat global durung entuk distribusi sing akeh. USSR ora ana sing istiméwa.


Pe-8 kanthi mesin diesel penerbangan M-30


Dina iki, wong bisa ngomong akeh babagan alasan kenapa kedadeyan kasebut. Ya, kita ora duwe teknologi lan budaya produksi ing tingkat paling dhuwur, mula kita kudu ngucapake pamit kanggo implementasine gagasan nggunakake mesin diesel ing penerbangan.

Kaganovich, minangka direktur pabrik, wiwit ngasilake mesin AM-35 tinimbang AM-34FRN lan ing wektu sing padha nggarap mesin diesel M-30 lan M-40.

Georgy Baidukov dhewe diundang kanggo nyoba TB-7 karo mesin M-40. Iki mung nandheske sepira kasengsem Angkatan Udara ing TB-7.

Tes negara durung mbukak kabeh masalah mesin anyar, paling ora kasebut ing laporan Baidukov. Sajrone eksploitasi militèr, ana akeh surprises karu, nanging aku adoh saka mikir sing Georgy Filippovich Baidukov ndhelikake soko. Dheweke dudu manuk sing kaya ngono.

Mbok diesel M-40 pisanan padha nglumpuk ing cara sing padha ora mow, nanging sakteruse padha ora apik banget. Kasunyatan bilih "diesel" pesawat TB-7, sanajan ing teori padha ketemu syarat SK 25 Mei 05, ing laku, kabeh grup baling-baling pesawat iki kudu fine-tune.

Sanajan bisa uga Kaganovich lan tanduran sing dipimpin dening dheweke mung cepet-cepet menehi pesawat sing apik kanggo Angkatan Udara Soviet. Perang kasebut banjur diomongake ing kabeh tingkat, lan ana wong, lan sedulur Lazar Kaganovich dhewe, uga ngerti.

Nanging ing kene ana siji wektu sing ora nyenengake. Ya, laku laporan ayu wis ana ing kabeh kamulyan lan cilaka. Testing lan utamané fine-tuning pesawat karo mesin M-40 lan M-40F nyeret ing. Plant No.. 124, ing asas, ora ana apa-apa, masalah iku lack saka kawruh saka mesin dhewe, nanging Manajemen tanduran ngerti sing M-40s ora becik. Nanging, ing saindhenging taun 1941, pabrik kasebut terus ngrakit "diesel" TB-7 lan ditransfer menyang Angkatan Udara.

Nalika wektune perang, akeh wektu sedih sing katon ing kene.

Akibaté, Mikhail Kaganovich njupuk piyambak ing kantor ing Juli 1, 1941. Tanpa ngenteni partai lan rakyat njaluk kekirangan sing jelas minangka komisaris lan direktur rakyat.

Lan Angkatan Udara duweni TB-7 kanthi mesin diesel M-30 lan M-40 lan mesin AM-34FRN lan AM-35 konvensional kanthi ACN-2. Kabeh mau menyang TBAP kaping 14 ing taun 18 Masehi.



Ing tanggal 22 Juni 1941, perang diwiwiti. Ing wektu wiwitan, kru pembom abot wis rampung latihan lan siap kanggo miwiti ngleksanakake rencana latihan tempur.

Ing lapangan udara ing Borispol, kang ing dina pisanan perang iki tundhuk serangan udhara Jerman, loro pesawat padha numpes lan sawetara rusak. Sisa 14 TBAP ditransfer menyang Kazan, ing ngendi pambentukan resimen anyar ing pesawat TB-7 diwiwiti.

Tanggal 29 Juni 1941, pambentukan divisi penerbangan jarak jauh diwiwiti, dumadi saka 412 TBAP ing TB-7 lan 420 TBAP ing Yer-2.

Kanggo ngrampungake 412 TBAP, komandhane, Kolonel Lebedev, mlayu ing saindhenging Ukraina, nglumpukake pesawat. Ing Poltava, 8 mobil ditemokake, 6 liyane dipasang ing lapangan udara cedhak Kyiv lan Kharkov. Umumé, bisa uga luwih elek karo organisasi lan kekacauan ing sasi pisanan perang. Kajaba iku, Lebedev njupuk pesawat saka LII lan Institut Riset Angkatan Udara, sawetara pesawat ana ing Kazan ing tahap perakitan.

Umumé, resimen kasebut digarap banget. Nanging komposisi kasebut dipilih saka antarane pilot penerbangan kutub lan sipil armada, karo wektu mabur ageng ing kahanan angel.

Nomer resimen enggal ganti. Resimen ing TB-7 dadi 432 APDD.

Ing awal Agustus, njabut lan latihan kru pesawat wis rampung, lan, ing kasunyatan, karya pertempuran TB-7 wiwit. Sasaran tempur pisanan, sayangé, Berlin. Serangan pisanan ing Berlin ditindakake tanggal 10 Agustus 1941 lan rampung kanthi gagal.



Saka 10 kendaraan sing mangkat menyang Berlin (7 - TB-7 lan 3 - Yer-2), padha tekan target lan mung enem sing dibom. Mung rong mobil bali menyang Pushkin. Pesawat 6 nggawe pendaratan darurat amarga gagal mesin M-40 utawa karusakan saka artileri anti-pesawat. Siji ditembak mudhun dening pejuang, nasib pesawat siji isih durung dingerteni.

Sawise urutan iki, komandan divisi, Pahlawan Uni Soviet, Mikhail Vodopyanov, dicopot saka jabatan komandan divisi, lan Kolonel Golovanov diangkat ing panggonane. Sawise dicopot saka jabatane, komandan brigade Vodopyanov terus dadi komandan prasaja kru TB-7.

TB-7s sing tetep ing layanan sawise sawetara wektu suda kanggo 746 BAPs. Sawise mundhut Tallinn lan pangkalan ing pulo Segara Baltik, serangan ing Berlin mandheg. Pesawat ADD terus mabur ing misi tempur nglawan target sing adoh lan cedhak. Lan nalika mungsuh nyedhaki Moskow lan Leningrad, bom abot digawa menyang lapangan udara kutha Kovrov, Wilayah Vladimir, saka ngendi TB-7s mabur ing misi tempur ing musim gugur lan mangsa 1941-1942.

Nuansa menarik: mesin diesel ora diinstal maneh ing TB-7, amarga alasan sing kondhang, nanging pesawat karo M-40 isih bisa digunakake. Nanging ora ana sing cepet-cepet nulis M-40 utawa ngganti menyang AM-35, amarga pesawat "diesel" duwe jarak penerbangan sing luwih gedhe tinimbang "bensin", lan mung kanggo nggarap jarak sing adoh banget. target.



Saliyane nggarap target sing adoh, TB-7 nyerang target ing wilayah Soviet sing dikuwasani Jerman. Taktik kasebut kaya ing ngisor iki: razia ditindakake dening kru tunggal, nggunakake karakteristik dhuwur TB-7. Iki ndadekake bisa nyedhaki target ing papan sing dhuwur tanpa disadari lan ngirim pukulan abot menyang target.

TB-7 bisa njupuk nganti 30 FAB-100, yaiku, kaya 5 pembom Pe-2. Pitakonan mung akurasi.

Penerbangan utamane ditindakake ing wayah wengi, nanging ing wektu kritis, kayata serangan musim gugur ing Moskow, TB-7s tindak ing urutan pertempuran nglawan target taktis lan ing wayah awan. Mesthi, loro TB-7s, dipimpin dening Vodopyanov, striking ing Unit mechanized saka Wehrmacht, ora bisa dibandhingake karo 1047 tukang ngebom Inggris lan Amerika liwat Cologne utawa 1520 liwat Hamburg.


Klompok Pe-8 ing pesawat


Ing Februari 1942, V. M. Petlyakov tilar donya ing kacilakan pesawat. Sawisé tilar donya, pamaréntah mutusaké kanggo nemtokake jeneng Pe-7 kanggo pesawat TB-8 sesuai karo sistem sebutan anyar.

Karya tempur formasi pengebom jarak jauh, kalebu kru ing TB-7, nalika musim gugur-musim dingin 1941-1942 nuduhake efektifitas lan (sing penting) perlu kanggo penerbangan jarak jauh.

Tanggal 5 Maret 1942, kanthi resolusi GKO, keputusan digawe kanggo nggawe jinis pasukan sing kapisah - Penerbangan Jarak Jauh (ADD). Wiwit saiki, formasi pengebom jarak jauh dipisahake saka Angkatan Udara Tentara Merah lan langsung subordinasi menyang Markas Panglima Tertinggi.

Ing musim semi taun 1942, nalika pambentukan ADD, peran Pe-8 ing jinis pasukan anyar iki arang banget ora katon. Kabeh Pe-8 sing ana ing layanan nalika iku digabungake ing BAP kaping 746 minangka bagéan saka Divisi Penerbangan kaping 45 saka ADD. Resimen kasebut duwe 11 Pe-8, sing mung 8 sing operasional.



Nanging sanajan akeh pilot Pe-8, dheweke nyoba menehi kontribusi sing bisa ditindakake kanggo kamenangan.

Wigati dimangerteni nggawe bom Soviet paling gedhe FAB-8 khusus kanggo Pe-5000 nalika iku.

FAB-5000 bobote 5080 kg, duwe diameter 1000 mm lan dawa sing cocog karo dawa teluk bom Pe-8. Saka jeblugan bom kasebut, corong sing diametere 18-24 m lan jerone 6-9 m dibentuk ing lemah. iku.

Sadurunge iki, bom paling gedhe sing diunggahake Pe-8 yaiku bom FAB-2000.

Sadawane dawane, bom kasebut ana ing kompartemen Pe-8, nanging diametere meter kasebut nyebabake kasunyatane kanthi signifikan metu saka kontur fuselage lan ora ngidini lawang teluk bom ditutup kanthi lengkap.



Miturut cara, ing 15 taun, unit Biro Desain Tupolev ing pimpinan I.F. Nezval, sing "diisi" FAB-5000 menyang Pe-8, bakal nampa tugas kanggo nyelehake bom termonuklir 202 kanthi kapasitas 100 megaton ing teluk bom Tu-95.

Tanggal 29 April 1943, bom FAB-8 dijatuhkan saka Pe-5000 ing Koenigsberg. Banjur ana pamboman sukses konsentrasi pasukan Jerman ing wilayah Mogilev, tanggal 4 Juni, kanthi bantuan FAB-5000, dheweke ngluku trek sepur ing wilayah Orel, dadi angel kanggo mindhah pasukan Jerman menyang Kursk. wilayah tawang.

Miturut cara, ora sawise tiba saka FAB-5000 ing Helsinki ing 1944, Finns serius mikir bab apa sing bakal kelakon sabanjuré?

Total, nganti spring 1944, 13 FAB-5000s padha dropped ing pasukan Jerman.

Iku worth kang lagi nyimak penerbangan tentrem Pe-8, keuntungan kang padha ora kurang saka pertempuran, lan malah luwih.

Iku Pe-8 sing diangkut menyang Inggris dening kru pilot feri sing ferry pesawat menyang USSR. Lan padha nyopir kanthi sukses.

Kita wis nulis babagan penerbangan gila kasebut, nalika ing Mei 8 Molotov mabur menyang Amerika Serikat kanthi pesawat Pe-1942.


Pe-8 ing Inggris


Komandan kapal kasebut yaiku Pusep, mantan co-pilot Vodopyanov, co-pilot - Obukhov, navigator - Romanov, insinyur - Zolotarev. Pesawat kasebut ngliwati garis ngarep ing Eropa sing dikuwasani lan ndharat ing salah sawijining lapangan udara ing Skotlandia Lor. Saka Skotlandia, Pe-8 mabur menyang Reykjavik ing Islandia, banjur ngliwati Newfoundland, tumuju Washington ing papan kasebut kanthi aman.


Pe-8 ing lapangan udara ing AS


Molotov mabur maneh kanthi rute sing padha.

Kanggo sukses sukses penerbangan khusus, pilot lan navigator dianugerahi gelar Pahlawan Uni Soviet, lan kru liyane dianugerahi pesenan militer.

Penerbangan iki ngunggahake semangat Biro Desain Tupolev lan Pabrik No. 124. Iku demonstrasi tenan ngyakinake saka kabisan Pe-8 lan mesin AM-35A anyar.

1944 minangka taun pungkasan panggunaan pertempuran Pe-8.



Alesan utama ora malah obsolescence saka mesin lan lemes fisik saka peralatan. Tentara Abang wis nyedhaki wates Reich Katelu, mesthi, ADD pindhah sawise pasukan maju, mulane, pesawat bisa nembus menyang Jerman kanggo bombing.

Nanging ing kene para pilot kudu ngadhepi pertahanan udara Jerman sing paling kuat, dilengkapi radar ing lemah lan pejuang wengi kanthi radar. Plus baterei anti-pesawat karo panuntun dhumateng ing radar padha.

Amarga jumlah cilik Pe-8 sing isih ana ing layanan, prentah kasebut nyimpulake yen pilot sing duwe pengalaman kaya ngono kudu ditinggalake, lan tugas sing ditindakake kru Pe-8 cukup bisa ditindakake dening pilot resimen pengebom konvensional. mabur ing wayah awan. Ing wayah awan, kaunggulan ing langit wis ana ing mburi penerbangan Soviet.

Karir militer Pe-8 rampung ing taun 1946, lan rauh Tu-4 wiwit ngganti ing resimen. Lan umume Pe-8 dibuwang lan dibuwang.

Sawise perang, sawetara mesin sing isih urip digunakake ing penerbangan kutub lan minangka laboratorium mabur kanggo nguji mesin anyar lan sistem penerbangan lan rudal canggih.



LTH Pe-8

Jembar swiwi, m: 39,10
Dawane, m: 23,59
Dhuwur, m: 6,20
Wing area, m2: 188,68

Bobot, kg
- pesawat kosong: 19
- lepas landas normal: 27 000
- lepas landas maksimum: 35 000

Mesin: 4 x AM-35A x 1350 hp

Kacepetan maksimal, km / jam
- cedhak lemah: 347
- ing dhuwur: 443

Jarak praktis, km: 3600
Tingkat menek, m / min: 352
Langit-langit praktis, m: 9 300
Awak, wong: 11

Persenjataan:
- rong bedhil ShVAK 20 mm,
- rong bedhil mesin UBT 12,7 mm,
- rong bedhil mesin ShKAS 7,62 mm,
- beban bom: biasane 2000 kg, maksimal - 4000 kg bom.

Apa worth mbandhingake Pe-8 karo mitra impor? Kita bakal mbandhingake. Ing wektu sing cocog ing OBM. Mesthi wae, kaya sing dakkandhakake, pambangunan pesawat kasebut saiki bakal padha karo kapal penjelajah nuklir utawa kapal induk.

Kasunyatan manawa kita bisa ngembangake pesawat kasebut, ora ketinggalan ing Amerika lan Inggris, iku sawijining prestasi. Kasunyatan manawa pesawat kasebut ngliwati kabeh perang nuduhake manawa prestasi kasebut ora muspra.









Kasunyatan bilih kita ora bisa mbangun ewonan Pe-8 kaya Inggris lan Amerika ... Ya, ora kaya wong-wong mau, kita kudu mbangun. We needed tank, bedhil, truk, jet tempur, bedhil lan bedhil mesin.

Mesthine, mbangun akeh pengebom abot, sing adohe ewonan kilometer saka garis ngarep, ora angel banget. Lan kita bakal mbangun, iki aku yakin.

Ya, sanalika sawise perang, Tu-4 sing mlebu layanan ora luwih saka B-29, sing mung disalin. Nanging banjur kita tindak luwih lan isih mung kita pembangunan. Dadi, diwiwiti karo Ilya Muromets, liwat Pe-8 lan nganti Tu-160, pangembangan penerbangan jarak jauh kasebut cukup normal.
Pengarang:
128 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. nycomedes
    nycomedes 8 Oktober 2019 18:26
    + 10
    Aku maca nang endi wae sing M-8 lan ASh-105 padha diinstal ing Pe-82. Inggih, apa maning ngomong bab pesawat apik iki: iku mung sing ing wektu kita wis banget disiplin technical lan teknologi, lack of personel qualified loro antarane engineers lan antarane buruh. Mobil kasebut, mesthine, bisa dieling-eling, nanging ing wektu kasebut, mobil kasebut bakal dadi ketinggalan jaman.
    1. Alf
      Alf 8 Oktober 2019 20:29
      +7
      Quote: Nycomed
      Aku maca nang endi wae sing M-8 lan ASh-105 padha diinstal ing Pe-82.

      Ana opsi karo ASh-82FN, nanging ana keraguan gedhe babagan M-105. 1050 jaran mung sithik.
    2. Roso 56
      Roso 56 9 Oktober 2019 06:34
      +8
      Kasunyatan bilih pesawat iki lan ora mung digawe iku bener prestasi saka mbah kakung kita. Coba deleng kahanan industri lan tetanèn ing negara kita kanggo periode 1930.
    3. PilotS37
      PilotS37 9 Oktober 2019 16:02
      +2
      Quote: Nycomed
      Inggih, apa liyane kanggo ngomong bab pesawat apik iki: iku mung sing ing wektu kita wis banget disiplin technical lan teknologi, lack of personel qualified loro ing antarane engineers lan antarane buruh. Mobil kasebut, mesthine, bisa dieling-eling, nanging ing wektu kasebut, mobil kasebut bakal dadi ketinggalan jaman.

      Tambah liyane landing saka Kepala Desainer, banjur mati. Ing taun 1942, Biro Desain Petlyakov ana ing sangisore sayap Myasishchev, lan dheweke duwe proyek dhewe kanggo "bomber" jarak jauh - DVB-102 ...
      1. Alf
        Alf 9 Oktober 2019 20:45
        0
        Kutipan: PilotS37
        lan dheweke duwe proyek "bomber" jarak jauh dhewe - DVB-102 ...

        Pesawat kasebut ana, nanging ora ana mesin. M-120 utawa M-71F ora rampung.
  2. Fanis
    Fanis 8 Oktober 2019 18:32
    +5
    Iku apik kanggo nyadari yen kita bisa lan bisa nindakake peralatan rumit, apa wae ...
    1. Doliva63
      Doliva63 9 Oktober 2019 19:35
      +4
      Quote: Fanis
      Iku apik kanggo nyadari yen kita bisa lan bisa nindakake peralatan rumit, apa wae ...

      Kita bisa - ya, nanging saiki kita mung modernisasi peralatan Soviet sing padha.
  3. Lexus
    Lexus 8 Oktober 2019 18:37
    +9
    Pesawat kasebut ngliwati garis ngarep ing Eropa sing dikuwasani lan ndharat ing salah sawijining lapangan udara ing Skotlandia Lor. Saka Skotlandia, Pe-8 mabur menyang Reykjavik ing Islandia, banjur ngliwati Newfoundland, tumuju Washington ing papan kasebut kanthi aman.

    Ya perishing, dashing padha wektu lan wong.
    1. PilotS37
      PilotS37 9 Oktober 2019 16:04
      +3
      Kutipan: Lexus
      Ya perishing, dashing padha wektu lan wong.

      Enteni sedhela, pihak katelu ing negara ...
      Kayane Galal duwe crita sing rada rinci babagan penerbangan iki.
      1. Lexus
        Lexus 9 Oktober 2019 20:02
        -2
        Enteni sedhela, pihak katelu ing negara ...

        Persis!

        Ing Inggris Raya

        Sayange aku ora maca crita iki.
  4. AS Ivanov.
    AS Ivanov. 8 Oktober 2019 18:39
    + 35
    ACN dudu "sorotan" pesawat, nanging solusi teknis sing dipeksa. Amarga kurang pengalaman ing produksi turbocharging exhaust-driven. Nindakake mesin pesawat kabeh ing papan kanggo nyopir supercharger, sing uga mangan bahan bakar, minangka sorotan liyane.
    1. tesser
      tesser 8 Oktober 2019 21:22
      + 13
      Kutipan: AS Ivanov.
      Amarga kurang pengalaman ing produksi turbocharging exhaust-driven.

      Exhaust-driven turbocharging punika hellish dhuwur-tech, kang digawe dening siji perusahaan ing donya (lan ing jumlah gedhe - mung saka 42nd). Liyane (Inggris, Jerman) nggunakake supercharger sing didorong dening poros mesin. Nanging ing USSR sadurunge perang, malah iki angel. Alamiah, engine kaping lima ing syarat-syarat massa lan konsumsi bahan bakar - kaputusan ala.
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 8 Oktober 2019 23:42
        +5
        Dijupuk langsung saka ilat.
        Ora ana turbocharging ora nyegah Jerman, lan utamane Inggris, kanggo njaga kinerja mesin paling dhuwur sajrone perang - ing babagan paramèter lan ketinggian tartamtu. Iku amarga kesempurnaan drive centrifugal supercharger.
        Kita wis ngutak-atik turbocharger wiwit pungkasan taun 30-an, nanging dheweke mung ngeling-eling babagan ASh-73TK kanggo Tu-4, duwe conto Amerika ing ngarep kita.
        Lan nalika utama "fighter" engine M-105 wis stasiun ngawasi desain banget kasil, dipun warisaken saka prototipe Prancis, nyoba kanggo nglengkapi karo supercharger loro-tataran ora nggawa sukses. Urusan Mikulin karo stasiun pemantauan rong tahap kanggo AM-37 ora luwih apik, banjur topik kasebut umume ditutup kanggo AM-38, yaiku "kaya roti, kaya udara."
        1. Dooplet11
          Dooplet11 9 Oktober 2019 08:29
          0
          Lan nalika mesin "pejuang" utama M-105 duwe stasiun pemantauan kanthi desain sing ora sukses, sing diturunake saka prototipe Prancis, nyoba kanggo nglengkapi karo supercharger loro-tataran ora nggawa sukses.
          - apa tegese "panggung" supercharger? "Prototipe Prancis" Hispano 12Ybrs (lisensi M-100) sing diwarisake ora duwe stasiun pemantauan.
          1. Dooplet11
            Dooplet11 9 Oktober 2019 08:49
            0
            Gagal memori. ))) M-100 duwe stasiun pemantauan siji-kacepetan siji-tataran.
          2. Narak-zempo
            Narak-zempo 9 Oktober 2019 22:08
            0
            Kutipan saka Dooplet11
            Apa tegese "panggung" supercharger?

            PTsN minangka kompresor sentrifugal. Bisa dadi siji-tataran, i.e. kasusun saka siji wheel karo glathi, lan multi-tataran, nalika sawetara wheel dianggo ing seri, sing ngijini sampeyan kanggo entuk meksa ngedongkrak luwih
            https://youtu.be/595LZbqsGBU
            Biasane, unit kasebut mbutuhake intercooler wajib, amarga. dadi panas banget saka udhara karo komprèsi kuwat nyuda efficiency ngedongkrak.
            1. Dooplet11
              Dooplet11 10 Oktober 2019 06:00
              0
              matur nuwun. Iku mung sing akeh PNCs loro-kacepetan disebut loro-tataran. Lan iki ora bener. Minangka kanggo M-105, wis PNC dhewe, beda saka Hispano 12Ybrs(M-100) PNC. Lan M-105 PD karo loro-tataran PNC Dollezhal wis sawetara sukses.
              1. Narak-zempo
                Narak-zempo 10 Oktober 2019 08:28
                0
                Kutipan saka Dooplet11
                matur nuwun. Iku mung sing akeh PNCs loro-kacepetan disebut loro-tataran. Lan iki ora bener. Minangka kanggo M-105, wis PNC dhewe, beda saka Hispano 12Ybrs(M-100) PNC. Lan M-105 PD karo loro-tataran PNC Dollezhal wis sawetara sukses.

                Aja bingung supercharger loro-kacepetan lan loro-tataran.
                Loro-kacepetan kudu mangertos secara harfiah - drive sawijining ngijini sampeyan kanggo nyetel 2 kacepetan rotasi kompresor, nyetel ngedongkrak gumantung ing dhuwur pesawat.
                1. Dooplet11
                  Dooplet11 10 Oktober 2019 08:31
                  +1
                  Aku ora bingung. Akeh sing bingung, ya. Mulane aku njlentrehake maksud sampeyan.
        2. Dooplet11
          Dooplet11 9 Oktober 2019 09:06
          +2
          engine M-105 wis stasiun ngawasi desain arang banget kasil, dipun warisaken saka prototipe Prancis, nyoba kanggo nglengkapi supercharger loro-tataran ora nggawa sukses.


          Isih, ana sawetara sukses. M-105PD. Lan stasiun ngawasi loro-kacepetan mesin M-105 PA (PF) ora bisa disebut kasil. Kerjane kanthi andal, nyedhiyakake tekanan dorongan sing dibutuhake. Efisiensi ana ing tingkat.
        3. irontom
          irontom 9 Oktober 2019 15:10
          0
          Maca artikel dening Lev Berne, Vladimir Perov ALEXANDER MIKULIN, wong lanang iku legenda
      2. dgonni
        dgonni 9 Oktober 2019 11:43
        0
        Ora wiwit 1942, nanging wiwit 1939 sawise ditampa ing seri B-17A!
        Kasunyatan sing dhuwur-tech isih lan ya!. Utamané ngelingi sing diprodhuksi ing jumlah massa karo kualitas ditrima!
        1. tesser
          tesser 9 Oktober 2019 12:16
          0
          Kutipan saka dgonni
          lan wiwit 1939 sawise ditampa ing seri B-17A!

          Aku nulis "bulk". B-17 nganti versi E (Autumn 41st) digawe 134 bêsik. Versi utama - G - 43 taun.
          Kutipan saka dgonni
          Utamané ngelingi sing diprodhuksi ing jumlah massa karo kualitas ditrima!

          Ya, ing apa uga rampung - ing uga rampung.
  5. mark1
    mark1 8 Oktober 2019 18:53
    +3
    Miturut cara, turbocharger dipasang ing M-40, lan digunakake ing mesin diesel pesawat M-40 lan ACH (M) -30 nganti pungkasan perang. Lan liyane. sing TC dipasang ing pesawat ADD (Pe-8, Yer-2) lan kabeh katon cocog, instalasi ing pejuang (ing seri) ora ditindakake amarga "reliabilitas sing kurang"
    1. mark1
      mark1 8 Oktober 2019 19:34
      +2
      [quoteA miwiti maneh diesel ing pesawat dening kru ora tansah bisa. [/ kutipan] Sawise nginstal supercharger sing didorong sentrifugal saliyane TC, masalah kasebut ditanggulangi (АЧ-30Б)
    2. Alf
      Alf 8 Oktober 2019 20:34
      +2
      Kutipan saka tandha 1
      Miturut cara, turbocharger dipasang ing M-40, lan digunakake ing mesin diesel pesawat M-40 lan ACH (M) -30 nganti pungkasan perang. Lan liyane. sing TC dipasang ing pesawat ADD (Pe-8, Yer-2) lan kabeh katon cocog, instalasi ing pejuang (ing seri) ora ditindakake amarga "reliabilitas sing kurang"

      Mungkin amarga PE-8 minangka barang potongan lan bisa rampung saben TK kanthi individu? Kanthi produksi massal pejuang, trik kasebut ora bakal bisa ditindakake.
      1. mark1
        mark1 8 Oktober 2019 21:10
        +4
        Ya, iki dudu masalah piecework - bantalan lan wesi tahan panas, ing kene sampeyan isih ora bisa ngelingi kanthi tangan (sanajan ana cukup nglanggar teknologi dhasar). Ing pejuang TK, padha utamané dibutuhake kanggo nyegat Yu-86 saka 1943, ing umum, iku uga ing jumlah Piece, nanging yen ADD TK tindak crookedly (lan syarat linuwih isih cukup dhuwur), banjur menyang interceptors mburi. (kanggo operasi calmer) kanggo sawetara alesan padha ora wani sijine wong.
        1. Alf
          Alf 8 Oktober 2019 21:11
          +1
          Kutipan saka tandha 1
          Ya, iki dudu masalah piecework - bantalan lan wesi tahan panas, ing kene sampeyan isih ora bisa ngelingi kanthi tangan (sanajan ana cukup nglanggar teknologi dhasar). Ing pejuang TK, padha utamané dibutuhake kanggo nyegat Yu-86 saka 1943, ing umum, iku uga ing jumlah Piece, nanging yen ADD TK tindak crookedly (lan syarat linuwih isih cukup dhuwur), banjur menyang interceptors mburi. (kanggo operasi calmer) kanggo sawetara alesan padha ora wani sijine wong.

          Mungkin sampeyan bener.
        2. Amuret
          Amuret 9 Oktober 2019 00:08
          +8
          Kutipan saka tandha 1
          nanging yen ADD TC tindak crookedly (lan syarat kanggo linuwih isih cukup dhuwur), banjur kanggo sawetara alesan padha ora wani sijine menyang interceptors mburi (kanggo operasi calmer).

          Dheweke nyoba nglebokake turbocharger ing pejuang Su-3 eksperimen sadurunge Perang Donya II, nanging banjur perang ngganggu lan kerjane mandheg.

          Ora bisa diarani yen karya kasebut ora ditindakake. I. Shelest: Iku nguripake metu dadi bab paling cepet lan paling nyata kanggo nglengkapi sawetara Yaks serial karo mesin karo blowers online dhuwur-dhuwur saka sistem Dollezhal.
          Saiki angel ngomong pirang-pirang dina: seminggu? Kalih? Sajrone perang, padha makarya watara jam lan supaya intensif sing padha bisa nindakake karya ing wektu kuwi sing bakal njupuk seprapat ing tentrem.
          Ing tembung, ora suwe YaK dhuwur-dhuwur muncul ing Lapangan Udara Tengah, ing ngendi dheweke langsung dilebokake ing tautan tugas, sanajan karya debugging isih ditindakake. Padha makarya rina wengi: ing situs hangar, nalika pesawat padha sijine ing tugas; dening sorotan ing hangar peteng; makarya supaya ing sembarang wayahe cuaca cetha nalika Jerman muncul, iku bisa kanggo ngangkat fighter menyang udhara.
      2. PilotS37
        PilotS37 9 Oktober 2019 16:09
        0
        Kutipan: Alf
        Mungkin amarga PE-8 minangka barang potongan lan bisa rampung saben TK kanthi individu? Kanthi produksi massal pejuang, trik kasebut ora bakal bisa ditindakake.

        Mung Pe-8 duwe mesin PAPAT lan bisa uga mabur ing TIGA (ora tiba langsung), nanging pejuang kanthi mesin SATU ora bakal duwe trik kasebut (lan ora) ...
    3. tesser
      tesser 8 Oktober 2019 21:26
      +9
      Kutipan saka tandha 1
      instalasi ing pejuang (ing seri) ora ditindakake amarga "reliabilitas sing kurang"

      Lumrahe.
      Diesel nduweni suhu gas buang sing relatif kurang. Mulane, sadurunge perang, turbocharging muncul ing truk komersial serial (Sauber, EMNIP).
      Turbocharging ing mesin bensin, utamane sing cepet banget, bisa digunakake ing kahanan sing luwih abot. Iki uga sebabe Amerika ing P-47 ora nyambung turbin menyang mesin, kaya saiki, nanging digawa menyang buntut pesawat lan narik saluran udara menyang: kanthi cara iki, gas buang duwe wektu kanggo adhem. mudhun rada.
      1. mark1
        mark1 9 Oktober 2019 06:00
        0
        Cukup disebarake, sampeyan +
    4. haron
      haron 11. november 2019 21:16
      0
      Kutipan saka tandha 1
      Lan liyane. sing TC dipasang ing pesawat ADD (Pe-8, Yer-2) lan kabeh katon cocog, instalasi ing pejuang (ing seri) ora ditindakake amarga "reliabilitas sing kurang"

      Ing dina "mantan kemewahan", nalika, sawise sekolah, sadurunge tentara, aku bisa sinau "kanggo nyawa" minangka toolmaker, lan makarya ing pabrik QUARTZ (Iki sisih kulon nemen saka sisih kulon SSR Ukrainia. ), Dadi ing 1988, a CNC revolving fraser wis Spinning ana saka General Electric. Dadi, tukang kunci sing wis diobong, "Palych" kanthi jahat mbuwang latihan grinding brutal, pemotong panggilingan lan alat pemotong liyane sing mbutuhake ngasah periodik menyang jugangan. Banjur, ing kamar udud, dheweke sparingly creaked sing amarga tangan bengkong kuwi .... zatonchikov, kita padha ing perang, ing lumahing karo 8th cleanliness dibutuhake, kita lagi wae tekan 5th.
      Sharpening alat misale jek dadi banal, nanging salah siji ora ana mirah karo ukuran gandum dikarepake, utawa iku banget puguh kanggo ngganti urutan saka gedhe kanggo ngresiki.
      Iku misale jek kaya trifle, nanging lumahing silinder kaya washboard. Iki saka tembunge.
  6. evgic
    evgic 8 Oktober 2019 19:00
    +7
    Sampeyan bisa, mesthi, manthuk kanggo repressions, nanging, ing mratelakake panemume, purges saka 20s pungkasan lan awal 30s njupuk akeh specialists ora ono.
    Ora jelas apa sing diomongake spesialis? Ora ana spesialis ing konstruksi pesawat lan mesin pesawat ing Republik Ingushetia lan ora bisa ana ing USSR ing taun 20-an, kabeh wis rampung saka awal. Uga ora ana buruh trampil kanggo organisasi produksi.
  7. UsRat
    UsRat 8 Oktober 2019 19:09
    +4
    Sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pesawat, babagan penerbangan Molotov menyang Washington lan bali (penerbangan heroik banget!), Saka buku memoir:
    Endel Pusep - Langit Bermasalah
    Infa, kanggo wong-wong sing ora ngerti ... Aku ora ana akeh, lan Nanging, buku menarik karo kasunyatan saka saksi mata lan peserta langsung ing acara.
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 8 Oktober 2019 19:15
      +4
      Ana dokumenter babagan penerbangan iki, ditampilake ing saluran History utawa ing 365 Days TV. Ana uga wawancara karo Endel Pusep.
      1. UsRat
        UsRat 8 Oktober 2019 19:23
        0
        Aku ora katon .. nanging aku maca buku. ana akeh perkara sing menarik ... paling ora kasunyatan manawa pesawat ing Washington "ilang" sasis - panas banget kanggo dheweke, dheweke "dibakar" nalika landing - Amerika mbalekake ban ing 5 dina lan dheweke, dibalèkaké, diijini bali menyang Moskow ... Nalika Pusep takon bab linuwih saka siji dibalèkaké - Amérika nuding logo perusahaan ing ban - padha ngomong, aja padha sumelang - tandha saka kualitas ... njupuk ban menyang Detroit kanggo mulihake ban ..
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 8 Oktober 2019 19:30
          +3
          Artem Drabkin uga duwe kenangan karo co-pilot Pe-8 ing bukune saka seri "Aku perang".
          1. UsRat
            UsRat 8 Oktober 2019 19:32
            0
            kudu maca.. matur nuwun kanggo info
            1. AS Ivanov.
              AS Ivanov. 8 Oktober 2019 19:34
              +2
              Maca seri ENTIRE. Ana infantri lan pengintaian lan tanker lan pilot kabeh spesialisasi saka nightlights ing Po-2 kanggo pejuang. Kenangan nyata para veteran nyata. Tanpa hiasan.
              1. UsRat
                UsRat 8 Oktober 2019 19:42
                +1
                matur nuwun. saiki aku wis ngrampungake memoar Pyotr Alekseevich Mikhin, artileri .. sadurunge, aku maca memoar Krysov Vasily Semenovich, memoar Mansur Abdulin .... ing tembung, aku seneng maca informasi, kaya sing padha. ngomong - "tangan pisanan"

                Aku mesthi bakal maca apa sing menehi saran ... matur nuwun
          2. PilotS37
            PilotS37 9 Oktober 2019 16:27
            0
            Kutipan: AS Ivanov.
            Artem Drabkin uga duwe kenangan karo co-pilot Pe-8 ing bukune saka seri "Aku perang".

            Lan sampeyan uga bisa maca Mark Lazarevich Gallal: dheweke uga perang ing Pe-8 kanggo sawetara wektu, ditembak mudhun, rampung karo partisans ...
    2. Alf
      Alf 8 Oktober 2019 20:36
      +1
      Kutipan: NasRat
      Sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pesawat, babagan penerbangan Molotov menyang Washington lan bali (penerbangan heroik banget!), Saka buku memoir:
      Endel Pusep - Langit Bermasalah
      Infa, kanggo wong-wong sing ora ngerti ... Aku ora ana akeh, lan Nanging, buku menarik karo kasunyatan saka saksi mata lan peserta langsung ing acara.

      Nang endi wae, INFA flashed sing sak pesawat, weker ing pertahanan udara Reich lan trampled Eropah ora announced. Ora weruh?
      1. tesser
        tesser 8 Oktober 2019 21:30
        0
        Kutipan: Alf
        sing sak pesawat, weker ing nimbali udhara saka Reich lan trampled Eropah ora announced.

        Dadi iki Suvorov))). Dina M kaya.

        Alami, weker ora diumumake, pola penerbangan luwih dhuwur. Dheweke ora mabur menyang tanah air, nanging bakal mabur - pertahanan udara ora rong kabel, ora nanggepi siji wengi, utamane amarga ora ana lampu malam khusus ing 42.
        1. Alf
          Alf 8 Oktober 2019 21:47
          0
          Quote: tesser
          Pertahanan udara ora loro-inti, ora nanggepi siji wengi,

          Apa ora ana wong ing pertahanan udara Reich sing kasengsem karo tukang ngebom tunggal ing papan sing dhuwur, ngeruk saka WETAN nganti BARAT?
          1. tesser
            tesser 8 Oktober 2019 22:05
            +3
            Kutipan: Alf
            ora bakal kasengsem ing ngebom piyambak

            Ora Ana
            Pisanan, kepiye sampeyan ngerti yen jaket bomber. Apa sampeyan makili radar wektu iku? Ingkang kaping kalih, inggih sami kantun, tegesipun nalika mabur mangétan, kula ugi nggatosaken. Katelu, iki Denmark umume, dudu Jerman, sapa sing pengin mabur. Ing sisih wétan, dheweke mabur ngliwati Prusia Wétan, nanging ora ana pertahanan udara strategis.
            1. Alf
              Alf 8 Oktober 2019 22:17
              +1
              Quote: tesser
              Kutipan: Alf
              ora bakal kasengsem ing ngebom piyambak

              Ora Ana
              Pisanan, kepiye sampeyan ngerti yen jaket bomber. Apa sampeyan makili radar wektu iku? Ingkang kaping kalih, inggih sami kantun, tegesipun nalika mabur mangétan, kula ugi nggatosaken. Katelu, iki Denmark umume, dudu Jerman, sapa sing pengin mabur. Ing sisih wétan, dheweke mabur ngliwati Prusia Wétan, nanging ora ana pertahanan udara strategis.

              Pilihan sampeyan duwe hak kanggo ana.
            2. Balai Kota
              Balai Kota 8 Oktober 2019 23:50
              0
              Churchill, ing umur 65, uga mabur liwat Eropa sing dikuwasani, Segara Mediterania lan Afrika Lor sing perang ing 42 Agustus ing Commando
            3. Oyo Sarkasmi
              Oyo Sarkasmi 10 Oktober 2019 11:31
              0
              Quote: tesser
              Pisanan, kepiye sampeyan ngerti yen jaket bomber.

              Jerman isih tundhuk karo persetujuan wong-wong mau - aja nembak pesawat kanthi registrasi sipil. Post "Nyamuk" (lan sawise kabeh, uga tukang ngebom) ajeg miber kanggo Stockholm lan Swiss. Dulles, warga intelijen AS, ora nyusup ing wayah wengi saka pesisir Prancis menyang Bern. Lan teka kanthi pesawat penumpang.
              1. tesser
                tesser 10 Oktober 2019 12:25
                0
                Quote: Oyo Sarkasmi
                aja nembak pesawat kanthi registrasi sipil

                Sampeyan bener, nanging aku ora yakin babagan registrasi sipil pesawat Molotov.
      2. UsRat
        UsRat 8 Oktober 2019 21:56
        +5
        Kutipan: Alf

        Nang endi wae, INFA flashed sing sak pesawat, weker ing pertahanan udara Reich lan trampled Eropah ora announced. Ora weruh?

        Nalika bali menyang Moskow (kabeh donya wis sinau babagan transportasi), ana kemungkinan dhuwur kanggo ketemu karo aces Jerman ...
        saka buku:

        - Inggris nawakake kita bali menyang Moskow liwat Afrika supaya bisa nyingkirake risiko mabur liwat wilayah sing dikuwasani mungsuh. Carane sampeyan ndeleng iku? Molotov dumadakan takon kula.

        “Kuwi ora masuk akal,” wangsulanku mantep. "Mabur liwat ara-ara samun panas ing Afrika lan pagunungan Iran luwih akeh bebaya lan risiko tinimbang kabeh sing wis kita tinggalake. Kanthi rute sing diusulake, kita bakal maneh mabur liwat segara, ing sadawane pesisir Prancis sing dikuwasani lan Francoist Spanyol ... Banjur kita bakal nyabrang ara-ara samun Sahara, ing ngendi suhu udhara ing wektu taun iki ngluwihi sing diidini kanggo normal. operasi engine...

        Miturut cara, pitakonan saka rute saka pesawat ngarep tetep unresolved ing wektu sing. Dheweke mutusake mung sawise konsultasi karo Jenderal Golovanov, sing kanthi tegas nolak proposal Inggris, sing ora mungkin kanggo kita amarga alasan teknis.

        Kita mangertos yen usulan Inggris kanggo mabur liwat Afrika ora muncul dhewe. Kasunyatane, intelijen Hitler entuk angin saka delegasi pemerintah kita ing London, lan mungsuh mesthi bakal nindakake kabeh kanggo nyegat pesawat kita nalika mulih. Nangkep Komisaris Rakyat Luar Negeri Uni Soviet bakal dadi sensasi!

        Nanging sensasi iki ora bisa digunakake ...

        - Apa sampeyan mikir, apa asil penerbangan kita kudu diterbitake sadurunge bali menyang Moskow? Komisaris Rakyat takon pitakonan anyar, nyawang aku liwat pince-nez.

        Aku ngerti maksud saka pitakonan. Yen stasiun radio Moskow, London lan Washington ngandhani jagad babagan asil negosiasi lan nerbitake prajanjen sing ditindakake antarane kekuwatan sekutu, mula mungsuh bakal duwe asumsi yen kita wis ana ing Moskow. (Nalika rampung kontrak, disepakati yen bakal diterbitake nalika bali V. M. Molotov menyang USSR). Lan siji bisa mbayangno apa badai Fuhrer kesurupan bakal mundhakaken nalika ketemu metu bab iki. Bakal tiba ing pangareping Abwehr Canaris, Himmler lan akeh pimpinan intelijen liyane.

        - Iku bakal apik banget! Aku nguwuh. - Ayo ngomong, nerbitake dina iki, lan sesuk sore miwiti menyang Moskow.

        - Aku uga mikir. Dadi sesuk kita lagi ing dalan. Nalika kita njupuk?

        "Puluh-nol-nol, wektu musim panas lokal.

        "Luwih apik kanggo nindakake cara kita, cara Moskow," lan komisaris rakyat, mesem, manthuk ing jam tangane.
        Nganti bubar, kita ngipat-ipati awan lan ngarep badai, nanging saiki kita butuh banget cuaca sing ala, kita butuh supaya bisa ndhelikake awan saka lampu sorot lan pejuang mungsuh.

        Prakiraan menehi cuaca sing apik banget: awan sing padhet lan angin buntut sing kuwat! Sampeyan ora bisa mbayangno luwih apik.
        1. UsRat
          UsRat 8 Oktober 2019 22:01
          +5
          Bukak manca pungkasan ... Full throttle, pesawat mlaku lancar lan imperceptibly metu saka lemah. We nggawe 180-derajat giliran liwat segara lan fly liwat lapangan udara mung nilar menyang wétan. Ing ngisor iki, padha ngobahake topi lan saputangan, lan aku weruh loro Spitfires, pejuang cilik, njupuk ing landasan pacu sing padha. Duwe dhuwur banget, padha ditempelake ing sisih tengen lan kiwa.

          Pilot-pilot pesawat sing lincah iki dadi master sejatine. Ditempelake cedhak karo kita, dheweke kanthi sampurna njaga interval lan jarak, ora ninggalake kita sanajan ing mega. Kayane awake dhewe nggendhong mobil-mobile sing cilik-cilik. Sawise mabur kabeh pulo saka kulon menyang wétan, aku mikir yen satelit kita bakal bali menyang awake dhewe. Nanging ora! Senadyan sinyal kita lan swaying saka swiwi menyang swiwi, padha stubbornly terus mabur karo kita. Pungkasan, salah sijine mundur lan bali, nanging sing liyane mabur karo kita sajrone setengah jam liwat ombak Segara Lor ...

          Senja teka saka wetan. Lintang langka wis sumunar ing ndhuwur. Iki ora apik kanggo kita. Wis kelangan wektu kanggo ngganti ban rusak, kita ketemu twilight luwih awal saka kita wanted. Kabèh pindhah menyang kulon, kalebu sunrise.

          Kita pindhah kabeh wektu kanthi mendaki, lan luwih dhuwur kita menek, luwih cetha garis jambon pucet sunrise bisa katon ing ngarep.

          — Navigators, ing ngendi kita bakal ketemu srengenge?

          - Dawn liwat Segara Baltik, srengenge bakal munggah ing Koenigsberg.

          - Dadi ... Lan ing ngendi awan rampung?
          - Ing kono, cedhak Koenigsberg. Luwih - iku cetha.

          - Yen mangkono, banjur kita bakal munggah menyang langit-langit, - Aku ngringkes. Ya! Jester bakal njupuk wong-wong mau ... Ora apik banget. Isih adoh saka Konigsberg menyang garis ngarep, lan kita kudu mabur ing langit sing cerah ing wayah awan ... Malah ing kasus sing seneng (sing diandelake kanthi kuat), yen mungsuh ora ngenteni. kanggo kita, sembarang pengamat bisa ndeteksi kita lan ngirim pejuang ing kita. Wektu iki kita ora butuh pertempuran udara.

          Sepi ing kapal. Kabeh portholes lan jendhela ditutupi langsir, bolam lampu mung madhangi papan kerja ing meja navigator lan operator radio. Nizovtsev lan Mukhanov (ora kaya Campbell sing ora beruntung) wis kontak karo Moskow lan ngirim pesen singkat ing menit sing direncanakake sadurunge. Dhuwuré 4000 meter. Aku menehi prentah:

          Kabeh wong nganggo topeng oksigen!

          Zolotarev lan Dmitriev wis nganggo topeng, mlengkung cedhak karo instrumen phosphorescent kanggo ndeleng wacane. Obukhov mimpin kapal. Dheweke dhewe takon babagan iki, "kanggo ngisi tangane."

          Ing kabin penumpang, Kozhin mriksa topeng oksigen lan tekanan. Priksa manawa sampeyan ora keturon. Dina iki dilarang maneh.

          Dhuwuré mundhak alon-alon: 5000 ... 5500 ... 6000 meter. Wis adem. Dhuwuré wis ngluwihi 7000 meter, nanging dina iki ora cukup.
          1. UsRat
            UsRat 8 Oktober 2019 22:04
            +6
            Dhuwuré 8000 meter, nanging jarum variometer, rada tremor, rada ndhuwur tandha nol. Ayo luwih sithik ...

            Saka wetan sinar srengenge sing sepisanan cipratan. Awan, bunderan baling-baling, pasuryan para navigator lan pilot langsung dadi jambon. Awan lebur ing ngarep mata. Saiki kudung transparan sing meh ora katon ing permukaan segara sing peteng. Koenigsberg ana ing sisih tengen. Ing ngarep kita ana pesisir Latvia.

            "Panah, waspada ing udara!" - Aku menehi prentah sing wis pirang-pirang dina ora diwenehake.

            — Delengen! - siji-siji, kabeh limang penembake laporan.

            Aku ndeleng jam. Kita koyone mabur ora suwe banget, nanging rada alon-alon. Ragu-ragu karo petunganku, aku takon marang para navigator:

            - Apa kacepetan lemah?

            "Luwih saka limang atus," wangsulane Sasha kanthi riang, "kita bakal ana ing garis ngarep sajrone sejam."

            apik tenan! Kita cepet-cepet kaya pejuang.

            - Comrade mayor, komisaris rakyat kasengsem nalika kita teka ing Moskow? Kozhin takon.

            "Ing rong jam," wangsulane navigator.

            "Radiogram saka Moskow: ngliwati garis ngarep kanthi dhuwur maksimal," laporan Nizovtsev.

            Aku njupuk cathetan. Kabeh sing motor kita bisa scrape bebarengan dijupuk. Kita pindhah ing dhuwur 8500 meter. Sampeyan ora bakal bisa entuk luwih akeh. Mesin mlaku kanthi daya penuh. Ahead, rada ing sisih kiwa kita mesthi, flashed perak. Lake!

            - Aku weruh Ilmen, baris ngarep ahead! - Banter ngandhani kru.

            Pasukan kita wis perang ngluwihi tlaga lan Kali Lovat. Kita meh mulih! Sanajan isih rong puluh menit mabur menyang garis ngarep, tensine suda.

            Sampeyan kudu dadi anget ing ngisor, lan kita duwe suhu 35 derajat ing ngisor nol.

            Pesawat kasebut mabur ing sangisore langit biru, bunderan baling-baling sumunar ing srengenge, kaca portholes ... Aja ana sing ndeleng saka lemah ...
  8. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 8 Oktober 2019 19:54
    +4
    Lan ing separo kapindho 1939, kaya sing dikarepake, personel leapfrog wiwit, sing disebabake dening macem-macem alasan. Nanging nyatane direktur ing pabrik nomer 124 diganti kanthi sistematis lan teratur, saengga ing selang taun 1936 nganti 1941 ana 4 (papat) direktur umum.

    Yen kita njupuk periode 1939-1941, mung ana siji alesan: sawise penandatanganan Pakta lan familiarization karo industri penerbangan Jerman, specialists kita kira produksi saben dina pesawat ing Reich ing 70-80 pesawat. Banjur ana reaksi - kita kudu cepet nambah output ing negara kita. Nyatane, ing taun 1940, mobilisasi industri penerbangan diwiwiti, diiringi tambah akeh rencana, tambah akeh karyawan lan nyuda kualifikasi rata-rata buruh lan kualitas mobil sing diprodhuksi. Tekan titik sing 50% saka marriage diumumake prestasi.
    Ing kahanan iki, direktur, amarga ora bisa ngrampungake tugas partai lan pemerintah, langsung dicabut jabatane. Bener, sawise iku bisa diangkat dadi direktur pabrik liyane. eseman
  9. antivirus
    antivirus 8 Oktober 2019 19:57
    +3
    ing teluk bom Tu-95.
    Iki carane path wiwit saka NKKrupskaya, dheweke "dilatih, singled metu disiapake" guru, lan padha, ing siji, menehi kawruh saka aljabar lan termodinamika kanggo petani snots "Snots" lan mabur menyang lintang.
    mung 30 taun kepungkur.
  10. undecim
    undecim 8 Oktober 2019 20:01
    +9
    Umumé, telung negara wis sukses: Amerika Serikat, Great Britain lan USSR. Kanggo Amerika Serikat, iki nyebabake nggawe B-17 Flying Fortress, Inggris entuk Halifax, lan entuk TB-7.
    Yen sampeyan nyedhaki kanthi objektif, Piaggio Italia P.108 taun 1939 uga ora bisa dianggep gagal.

    Bener, Italia ing versi bomber bisa mbangun mung 24 mobil.
  11. undecim
    undecim 8 Oktober 2019 20:19
    + 13
    Penerbangan delegasi sing dipimpin dening Molotov menyang Amerika ditindakake kanthi standar Pe-8. Siji-sijine sing ditindakake kanggo penumpang yaiku nginstal kursi sementara ing kompartemen tengah. Penumpang, kalebu wanita, disandangi ing overalls wulu lan diwenehi piranti oksigen. Suhu ing njaba tekan -40 ° C, uga adhem ing kompartemen penumpang dadakan.
    Ing tengah taun 1943, karya wiwit konversi loro Pe-8s menyang varian "ON" - tujuan khusus.

    Pe-8ON (tujuan khusus).
    ACH-Z0B uga diinstal ing loro penumpang Pe-8 "ON" No. berths, prasmanan lan kamar jamban. Ing njero, kabin penumpang dilapisi karo bahan insulasi swara lan panas kanthi kain pelapis dekoratif, sing ora gampang ditemokake ing kahanan perang. Kabin wis dadi panas, nanging ora kedap udara, mula penumpang ing pesawat dhuwur kudu nggunakake topeng oksigen. Teluk bom saka loro Pe-42612 "OH" iki diowahi kanggo nggawa bagasi (nganti 42712 kg).
    Externally, pesawat beda-beda saka tukang ngebom dening ngarsane Cut windows ing wilayah kabin penumpang lan streamlines ndhuwur fuselage - menara meriam TAT dibusak. Liyane saka senjata pertahanan tetep padha. Bentenane tambahan antarane Pe-8 "OH" yaiku anané fairing dawa ing area dasar keel, sing diarani forkil.
    1. undecim
      undecim 8 Oktober 2019 20:21
      + 12

      Kamar turu ing Papan Pe-8 OH.
      1. undecim
        undecim 8 Oktober 2019 20:23
        + 13

        Kabin penumpang.
        1. tesser
          tesser 8 Oktober 2019 21:42
          +2
          Amerika uga nggawe sawetara atus penumpang liberators, C-87s. Cukup padha ing njero.
          Sanajan ing kasus kasebut luwih aneh - ana C-46, C-54, malah C-69.
          1. undecim
            undecim 8 Oktober 2019 22:38
            +1
            Cukup padha ing njero.
            Cukup padha ing njero - iku transportasi Consolidated C-87 Liberator Express.
            Lan kanggo VIP ana C-87A.
            1. undecim
              undecim 8 Oktober 2019 22:42
              +3

              Malah ana pramugari.
  12. Avior
    Avior 8 Oktober 2019 20:53
    +3
    Focke Wulf 200 Condor lan Piaggio Italia 108 ora kejawab ing daftar pengebom abot.
    1. undecim
      undecim 8 Oktober 2019 22:06
      +3
      Focke-Wulf Fw 200 Condor dirancang minangka pesawat sipil sing ditugasake dening Deutsche Lufthansa.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 8 Oktober 2019 22:24
        +1
        Ora 177 Griffin?
        1. undecim
          undecim 8 Oktober 2019 22:51
          +1
          Apa sampeyan mikir yen pesawat kanthi radius tempur 1500 km, dilebokake ing layanan ing taun 1942, sukses?
          1. Balai Kota
            Balai Kota 8 Oktober 2019 22:58
            -1
            Apa wae sing luwih apik tinimbang TB-7 bakal dadi.
            1. undecim
              undecim 8 Oktober 2019 23:13
              +4
              Lan apa sing "paling apik"?
              1. Balai Kota
                Balai Kota 8 Oktober 2019 23:15
                +2
                Ing kabeh. We murub 1000 bêsik, tenan perang. Aku mabur luwih, nggawa bom liyane
                1. undecim
                  undecim 8 Oktober 2019 23:50
                  +5
                  Kasunyatan bilih kurang saka 8 Pe-100s diprodhuksi lan partisipasi ing permusuhan bisa dianggep simbolis - masalah ora pesawat, masalah produksi.
                  Minangka kanggo "luwih apik" lan "paling awon" - banjur tanpa nemtokake kritéria comparison ing advance - obrolan ora ana gunane. Mbandhingake karakteristik kinerja "wuda" umume minangka usaha kosong.
                  Ing wektu sing padha, yen kita ngevaluasi ukuran panggunaan lan pengaruhe, mula ora ana wong liya sing bisa diomongake kajaba Amerika lan Inggris.
                  Saka sudut pandang iki, sampeyan pancen bener lan USSR mesthine ora kalebu ing antarane pencipta "sukses" saka bom strategis.
                  1. Balai Kota
                    Balai Kota 8 Oktober 2019 23:54
                    +1
                    Mesthi wae. Dheweke mung nyathet model pesawat sing bisa diarani strategis. Ing pamisahan saka sukses nyata. Iku misale jek kula yen Pe-8 lan malah Italia wis kadhaptar, banjur Gusti Allah piyambak dhawuh supaya Griffin kalebu ing daftar) hi
                    1. undecim
                      undecim 9 Oktober 2019 00:08
                      +3
                      Banjur wong Jepang kudu digatekake. Dheweke uga diwiwiti ing pungkasan taun 1930-an, nanging ora menehi asil nganti taun 1944.

                      Nakajima G8N Renzan
                  2. bandabas
                    bandabas 9 Oktober 2019 09:34
                    +2
                    Masalah kasebut dikonsentrasi ing teater. Ora kaya "mitra" ing jaban rangkah, sing ditekanake yaiku penerbangan garis ngarep.
                2. Alf
                  Alf 9 Oktober 2019 21:00
                  0
                  Kutipan: Balai Kota
                  Aku mabur luwih

                  XE-177 5570 km.
                  PE-8M-82 5800 km.
                  Kutipan: Balai Kota
                  nggawa bom luwih akeh

                  podo-podo. Cedhak - 4 ton, luwih - mung 2.
                  Lan kanggo perang, takon apa pilot Jerman disebut "korek".
      2. Avior
        Avior 8 Oktober 2019 23:01
        0
        Apa sing ora nyegah dheweke nggunakake Luftwaffe
        1. undecim
          undecim 8 Oktober 2019 23:12
          +3
          Ing artikel kasebut, pitakonan kasebut yaiku babagan desain pengebom abot sadurunge Perang Dunia II, lan dudu babagan pesawat sing digunakake minangka tukang ngebom utawa diowahi dadi siji.
          Minangka tukang ngebom, Focke-Wulf Fw 200 Condor digunakake kaping pirang-pirang.
          1. Avior
            Avior 9 Oktober 2019 05:28
            +2
            Kanggo serangan ing konvoi, paling ora nganti 1944. Loro-lorone minangka pesawat pengintaian lan minangka tukang ngebom.
            1. bubalik
              bubalik 9 Oktober 2019 07:28
              +2
              Avior (Sergey) Dina iki, 06:28
              ,,, padha ora nggambar kanggo kaendahan
              1. Avior
                Avior 9 Oktober 2019 08:29
                +1
                Bener, aku dadi kasengsem ing Condors sawise maca buku McLean babagan konvoi kutub ing taun 90-an.
  13. AAK
    AAK 8 Oktober 2019 21:20
    +1
    Ing buku defector Vovka Rezun "Day M", hipotesis nomer cilik dibangun TB-7 / Pe-8 - minangka pilihan saka I.V. Stalin antarane perlu kanggo nyedhiakke sumber daya industri kanggo construction saka salah siji front-line utawa strategis (ing wektu iku) aviation, minangka pilihan kanggo nyiapake kanggo perang mangsa nyerang utawa pertahanan ... Aku durung maca refutation reasoned saka Rezunov hipotesis ngendi wae ... USSR nganti 1941 wis puluhan ewu pesawat, iku cukup bisa kanggo mbangun paling saka 500 kanggo 1000 Pe-8s, nanging ora ngebom abot padha dibangun dening ewu ...
    1. tesser
      tesser 8 Oktober 2019 21:56
      +8
      Kutipan: AAK
      Nganti saiki, aku durung maca refutation kanthi alesan saka hipotesis Rezunov ing ngendi wae.

      Ana cukup sawetara anti-rezuns, nanging kanggo ngrembug omong kosong iki serius ora kanggo ngormati dhewe. Kaping pisanan, USSR ora duwe pilihan kanggo mbangun akeh Pe-8 supaya paling ora 400 bakal mabur menyang Berlin. Artikel iki njlèntrèhaké sethithik, nanging masalah utama - latihan kru lan teknisi, ngiringan (dina awan), pandhu arah radio (ing wayah wengi) - ora dijenengi. Pe-8 dudu Su-2.

      Ing sisih liyane (kulon), ora dadi luwih miber menyang Berlin, nanging raos sethitik.

      Kajaba iku, topik Rezun mung relevan ing konteks propaganda Soviet. Wong normal ora bakal kaget karo gagasan yen ing USSR uga ana panyengkuyung doktrin Douai (kaya ing Angkatan Udara ing wektu kasebut).
      1. Amuret
        Amuret 9 Oktober 2019 06:02
        +4
        Quote: tesser
        Ing sisih liyane (kulon), ora dadi luwih miber menyang Berlin, nanging raos sethitik.

        Mangkene carane A.S. Yakovlev nggambarake serangan udara Inggris ing Berlin ing taun 1940: "Aku ora bakal lali kesan yen pemadaman digawe ing kita wiwit wiwitan. Sawise nyabrang tapel wates, kita saka negara sing tentrem, sumunar kanthi lampu atusan. saka kutha lan desa, entuk alam surem lan kuatir.Sepur karo jendhela tightly curtained kesusu menyang Berlin liwat kutha peteng, desa lan stasiun sepur.
        Ing Berlin, saka 8-9 pm, ing nunggu serangan udhara Inggris, kabeh urip froze, teater ditutup, dalan-dalan kosong, lan cukup asring wong ndhelik ing basements ing sirene. Ing wayah awan, kutha sepi. Bocah-bocah dolanan ing dalan sing dibuwang pasir lan kerikil, ibu rumah tangga Jerman karo kranjang lunga menyang sembako. Nalika iku ana ing Jerman lan wis ngumbara saka lor ngidul lan saka wetan ngulon, ora ana jejak perang ing ngendi wae, kajaba kertu jatah lan mati ing wayah wengi. Penerbangan sekutu luwih wedi tinimbang tumindak."
        1. Alf
          Alf 9 Oktober 2019 21:24
          0
          Quote: Amur
          Penerbangan sekutu luwih wedi tinimbang tumindak.

          Iki nalika ing Jerman KVVS ngrampungake masalah karo kertas jamban? Lan mengko, nalika tukang ngebom Harris njupuk Jerman serius? Miturut cara, Suvorov saru nyathet siji kasunyatan menarik - patemon antarane Molotov lan Ribbentrop njupuk Panggonan ing bunker kanggo siji alesan prasaja - ing wayah wengi Inggris unloaded strategists liwat Berlin.
          Patemon Molotov ing stasiun sepur ing Berlin, November 1940

          Menteri Luar Negeri Jerman uga cukup jengkel amarga dheweke kudu nindakake negosiasi politik sing penting karo mitra asing ing lingkungan sing obrolan kasebut diselani dening bledosan bom sing mbingungake. Rasa jengkel uga tambah akeh amarga dheweke bubar kanthi yakin nyatakake yen perang wis meh menang. Sajrone rembugan Molotov ing Berlin, dheweke ora gagal nglebokake jepit rambut marang kanca Jerman babagan pamboman Inggris sing kedadeyan nalika obrolan resmi.
    2. Avior
      Avior 8 Oktober 2019 22:54
      +1
      Sekutu ngebom Jerman lan luwih kuwat, nanging ora duwe efek sing nyenengake kaya sing katon ing Suvorov.
  14. bubalik
    bubalik 8 Oktober 2019 21:42
    +4
    Tanggal 29 April 1943, bom FAB-8 dijatuhkan saka Pe-5000 ing Koenigsberg.
    ,,, kepiye carane bisa nindakake pamboman ing wulan April yen FAB-5000 dilebokake ing Mei ?,,, lan kanggo tujuan apa?

    NKO pesenan 0340 tanggal 06 Mei 1943

    FAB - 5000 kg - bom dhuwur-mbledhos bobote 5000 kg.
    APUVM -
    2 bêsik, AB-1 m - 6 bêsik
    Gunakake kanggo tujuan utamane penting kaya sing diarahake dening Markas Panglima Tertinggi. Dhuwur gulung minimal yaiku 3000 m.
    1. undecim
      undecim 8 Oktober 2019 22:19
      +7
      Bom FAB-5000 diproduksi ing Februari 1943. Tanggal pesenan ora ateges sampel ora bisa digunakake sadurunge.
      1. bubalik
        bubalik 8 Oktober 2019 23:11
        +3
        hi
        FAB - 5000 mlebu produksi ing Februari 1943
        ,, mergo aku bingung Nyuwun
        Ing ulang tahun kaping 30 saka Kamenangan Perang Patriotik Agung, publikasi pisanan muncul ing pers babagan sejarah nggawe FAB-5000NG "bom bledosan dhuwur super-heavy". Nanging, huruf "NG", bertepatan karo inisial kepala desainer KB-35 NKB Nison Gelperin, ing sajarah senjata pengebom domestik mung digunakake ing hubungane karo bom bledosan dhuwur ing kasus konkrit sing dikuatake, dikembangake ing biro iki. . Rasio sing diwenehake saka massa amunisi iki 5400 kg lan biaya tempur 3200 kg nuduhake yen kita ngomong kanthi jelas babagan "lima ton" liyane.
        ,, dadi padha beda?
        1. undecim
          undecim 8 Oktober 2019 23:21
          +2
          Ya, padha ora beda. Sajrone Perang Patriotik Agung ana tank limang ton - FAB-5000NG.
          1. garri lin
            garri lin 9 Oktober 2019 00:43
            +1
            Ing bangunan apa? Baja utawa beton bertulang?
    2. Balai Kota
      Balai Kota 8 Oktober 2019 22:20
      +3
      Kutipan saka bubalik
      Tanggal 29 April 1943, bom FAB-8 dijatuhkan saka Pe-5000 ing Koenigsberg.
      ,,, kepiye carane bisa nindakake pamboman ing wulan April yen FAB-5000 dilebokake ing Mei ?,,, lan kanggo tujuan apa?

      NKO pesenan 0340 tanggal 06 Mei 1943

      FAB - 5000 kg - bom dhuwur-mbledhos bobote 5000 kg.
      APUVM -
      2 bêsik, AB-1 m - 6 bêsik
      Gunakake kanggo tujuan utamane penting kaya sing diarahake dening Markas Panglima Tertinggi. Dhuwur gulung minimal yaiku 3000 m.

      Ledakan bom ing Koenigsberg mung minangka uji coba sadurunge dilebokake ing layanan.
  15. stalkerwalker
    stalkerwalker 8 Oktober 2019 23:23
    +5
    Kajaba iku, supaya bisa mbukak pabrik nganggur ageng, NKAP mrentahake kanggo miwiti mbangun PS-84, versi Soviet saka Douglas DC-3. Ing tangan siji, pengalaman mengko teka ing Handy nalika nyalin Tu-4, kang B-29, ing tangan liyane, bomber abot wis ilang.

    Angkatan Udara Tentara Merah sajrone Perang Patriotik Agung ora duwe "transporter" normal kanthi jumlah sing cukup. Mungkin iku sing paling apik....
    Pe-8 ora dadi pengebom jarak jauh sing gedhe amarga sawetara alasan - iki minangka biaya sing larang lan karakteristik kinerja sing ora bisa dipercaya. Iku mokal kanggo gawé ing seri gedhe amarga lack saka mesin "bener", lan sing paling Jahwéh, iku banget kurang-tech. Kajaba iku, wabah perang nggawe pangaturan dhewe ing bentuk kerugian gedhe saka pesawat tempur ing tahap pisanan. Ing ngarep mbutuhake pejuang, pesawat serangan lan pengebom garis ngarep ing wiwitan. Akeh pesawat janjeni tetep janji, amarga. industri iki ora bisa kanggo sumber nomer dibutuhake mesin pesawat. Iki uga ditrapake kanggo Tu-2, sing mbutuhake mesin sing dirancang dening Solovyov, lan mesin pendingin udara kanggo seri La-5/7 sing ora digawa menyang seri massa. Akibaté, Yak lan La5 / 7 dilengkapi conto lawas sing wis bukti lan dipeksa. Ing ngarep mbutuhake pejuang "wingi". Lan ora ana wektu kanggo frills. Lan "understrategist" cukup kasil diganti dening IL-4 ing Long-Range Aviation.
    Budaya produksi ing pabrik pesawat uga ora sumunar. Pabrik Moskow, sing ngasilake seri MiG, uga dianggep minangka salah sawijining sing paling apik. Nanging MiG-1/3 dhewe dadi "susu ing langit" kanthi karakteristik kinerja sing ragu-ragu, lan ana akeh keluhan lan keluhan babagan kegagalan senjata ing sasi sadurunge perang lan ing dina pisanan. perang, nalika pesawat ing udhara dadi jenis "dara perdamaian". Ora ana wonder yen MiG ditarik menyang sistem pertahanan udara Moskow - luwih gampang kanggo ngelingi peralatan kasebut, amarga pabrikan ana ing ibukutha.
    1. Alf
      Alf 9 Oktober 2019 21:27
      0
      Kutipan saka: stalkerwalker
      Iki uga ditrapake kanggo Tu-2, sing mbutuhake mesin sing dirancang dening Solovyov,

      Lan aku panginten iku Mikulin.
      1. stalkerwalker
        stalkerwalker 9 Oktober 2019 22:14
        0
        Data kasebut dijupuk saka buku Yakovlev "Cathetan Desainer Pesawat".
        Ing kana, perancang pesawat menehi conto nalika model penerbangan Tu-2 kanthi mesin Soloviev makarya minangka pimpinan transfer pesawat saka Alaska menyang Siberia, ngembangake kacepetan (tanpa beban bom) meh 600 km / jam.
        Aku maca buku 45 taun kepungkur. Aku bisa bingung soko ....
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Pavel57
    Pavel57 9 Oktober 2019 00:03
    0
    Pabrik 82 kasebut minangka pabrikan mesin diesel. Nanging dheweke ora nganggo motor.
    1. PilotS37
      PilotS37 9 Oktober 2019 16:52
      0
      Kutipan saka Pavel57
      Pabrik 82 kasebut minangka pabrikan mesin diesel. Nanging dheweke ora nganggo motor.


      Ing kene [media=http://engine.aviaport.ru/issues/22/page24.html] dikandhakake yen ana rong pabrik 82 ing wektu sing beda.
  18. Amuret
    Amuret 9 Oktober 2019 00:19
    +4
    Ya, bisa uga ana sawetara prasyarat lan pangembangan saka Sikorsky lan Lebedev, nanging kaya ngono ... "Ilya Muromets" lan "Svyatogor" tetep ing jaman kepungkur sing ora bisa dibayangake, ing Kakaisaran Rusia, lan wong liya lan ing kahanan liyane.
    Pesawat "Svyatogor" dirancang dening V. A. Slesarev. Lebedev dhewe ora melu ing desain pesawat. Saliyane ndandani, pabrik Lebedev melu produksi salinan macem-macem pesawat manca. Salinan saka Inggris "Sopwith" - "Tabloid" lan "Siji lan setengah rak" - dirilis mung sawetara salinan. Ing wektu sing padha, Lebedev ora ragu-ragu menehi "klon" jeneng anyar. Dadi, "Tabloid" duwe jeneng pabrik "Swan-VII".
    http://авиару.рф/aviamuseum/aviatsiya/russkij-imperatorskij-voenno-vozdushnyj-flot/
  19. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 9 Oktober 2019 11:10
    +2
    Amarga jumlah cilik Pe-8 sing isih ana ing layanan, prentah kasebut nyimpulake yen pilot sing duwe pengalaman kaya ngono kudu ditinggalake, lan tugas sing ditindakake kru Pe-8 cukup bisa ditindakake dening pilot resimen pengebom konvensional. mabur ing wayah awan. Ing wayah awan, kaunggulan ing langit wis ana ing mburi penerbangan Soviet.

    Kabeh bakal apik ing hipotesis iki, yen ora kanggo kasunyatan:
    Tanggal 21 Juni 1944, wakil saka Divisi Udara 22 nampa pertempuran pungkasan Pe-45 (pabrik No. 8) ing pabrik No. 42512. Nanging ing resimen, pangembangan modifikasi B-25 D-30, D-35, J wis ana ing ayunan lengkap. Wiwit taun 1944, ora mung 362, nanging uga DBAP kaping 890 wiwit nampa. Pilot sing nguwasani Mitchells nemokake posisi sing luwih apik dibandhingake karo prajurit liyane sing "ora entuk" peralatan Lend-Lease: istirahat penerbangan kanggo sing terakhir kadhangkala ngluwihi nem sasi. Ing pungkasan perang, wiwit Nopember 1944, mung 25th Guards Regiment miber Pe-8 - khusus kanggo latihan, kanggo njaga kualifikasi kru pesawat, kang ndadekake iku bisa kanggo nindakake misi pertempuran minangka bagéan saka ADD. Meh kabeh Pe-8 ing 890 DBAP padha dirantai menyang lemah amarga macem-macem malfunctions.

    Yaiku, bagean saka kru saka Pe-8 terus kerja tempur, pindhah menyang B-25. Lan wong-wong sing tetep ing Pe-8 ilang kualifikasi amarga ora bisa ajeg njupuk kanggo udhara.
    Kajaba iku, ing antarane cacat teknis ing Pe-8 yaiku, contone, karusakan saka pipa spars:
    Pasinaon rinci babagan bagean sing rusak saka ZOHGSA, sing ditindakake dening Dr. N.I. Marin nedahake manawa baja kanthi kekuatan dhuwur iki, operasi ing tekanan dhuwur, rawan kegagalan kesel lan duwe sumber daya sing sithik banget nalika kena beban kasebut. Aku kudu ngurangi tekanan desain ing bagean spars. Kanggo nguatake bagian jero pipa, unsur baja tambahan dilewati kanthi sistem sing rada rumit kanggo nempelake menyang rakitan spars. Pabrik kasebut nggawe unsur penguatan sing dibutuhake lan alat khusus, lan tim pabrik, bebarengan karo staf teknis resimen 25, nindakake perbaikan sing dibutuhake ing garis ngarep Pe-8s.
    Kabeh masalah iki mimpin kanggo kasunyatan sing ing pungkasan perang Pe-8s biasane ing lemah kanggo modifikasi. Ing resimen kaping 25, wiwit Nopember 1944, kru mung nindakake latihan penerbangan ing Pe-8 kanggo njaga kualifikasi kru penerbangan.
    Ing resimen 890th, meh kabeh pesawat ora mabur, kajaba "jenggot" TB-7 No. 385 "Understudy". Ing Mei 1945, ana 32 pesawat Pe-8 ing formasi "lemah".

    Sumber: Vladimir Ratkin. Pe-8. Ujian perang. + komentar. airpages.ru
    1. tesser
      tesser 9 Oktober 2019 13:07
      0
      Kutipan: Alexey R.A.
      Sing, bagéan saka kru saka Pe-8 terus karya pertempuran, pindhah menyang V-25

      Iku menarik, ing tartamtu, sing Pe-8 diganti ora dening sembarang "bèntèng", nanging ngebom rata-rata dening standar Amérika. Kang, minangka iki, nggawe sampeyan katon ing "strategis" iki sethitik beda.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 9 Oktober 2019 13:46
        +2
        Quote: tesser
        Iku menarik, ing tartamtu, sing Pe-8 diganti ora dening sembarang "bèntèng", nanging ngebom rata-rata dening standar Amérika. Kang, minangka iki, nggawe sampeyan katon ing "strategis" iki sethitik beda.

        Kene, tinimbang, prinsip maemo sho maemo - amarga kita ora nampa mesin papat-mesin ing LL. Dadi aku kudu nransfer kru menyang "paling adoh" saka sing ditampa. Begjanipun, ing wektu iku, DBA wis, nyatane, wis ilang status minangka "long-range" siji - versi bomber saka Li-2 ditampa massively menyang arsenal sawijining. Ing latar mburi lan latar mburi IL-4, B-25 Amerika pancen dadi "benteng". eseman
        Miturut cara, ana "bèntèng" ing divisi 45 - padha digunakake dibalèkaké B-17s lan B-24s kanggo nglatih kru.
        1. tesser
          tesser 9 Oktober 2019 14:48
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Kene, tinimbang, prinsip mayo sho mayo

          IMHO, ana sing seneng. Lan program penerbangan strategis gedhe, diwenehi kahanan karo garis ngarep, mung bisa dadi armada gedhe liyane, lan tukang jagal Harris-Golovanov liyane ora kelakon, untunge.
  20. Sapsan136
    Sapsan136 9 Oktober 2019 12:46
    0
    Akeh sing sukses, mung gelar sing beda lan doktrin nggunakake bom abot banget. duwe Condor papat-mesin, sing dadi ahli strategi angkatan laut, sing dadi mata kapal selam Doenitz ... Ana uga pengebom Piaggio Italia ... Lan ora kabeh mesin bisa lancar ...
  21. PilotS37
    PilotS37 9 Oktober 2019 15:26
    0
    Aneh, nanging sakperangan alesan ora ana eksekusi lan pendaratan. Kanggo kasangsaran gedhe saka kasta panulis tartamtu.

    Mikhail Kaganovich, kepala NKAP, kakang Lazar Kaganovich, diangkat guilty.


    Piye wae, konco sing pemandangan, penulis wis kasunyatan sing mung ing wektu nitahaken saka TB-7, Tupolev lan Pyatlyakov padha dipenjara (ora kanggo TB-7, mesthi). Menapa malih, ing "Tupolev Sharashka" Petlyakov dimuat karo tema "Satu Atus" (masa depan Pe-2), lan Tupolev (wong) - "103" (kang pungkasanipun degenerated menyang Tu-2).
    Nanging Myasishchev, sing lungguh karo wong-wong mau, mung "dibuwang" menyang anyar "long-range, dhuwur-dhuwur, abot ..." (DVB-102).
    "103", kanthi cara, miturut Kerber, uga pisanan disusun dening pimpinan NKVD minangka "long-range lan dhuwur-dhuwur", lan malah "nyilem". Nanging pungkasane, tukang ngebom nyilem garis ngarep sing cukup apik metu. Bener, nalika dheweke nyedhaki ngarep, ngarep wis meh tekan Jerman ...
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 Oktober 2019 15:56
      0
      Kutipan: PilotS37
      "103", kanthi cara, miturut Kerber, uga pisanan disusun dening pimpinan NKVD minangka "long-range lan dhuwur-dhuwur", lan malah "nyilem".

      Lan kita ngerti saka ngendi TK kasebut bisa tuwuh sikil. eseman Mung bubar ana artikel babagan "Vulture", sing nyatakake syarat teknis kanggo backlash ing bom nyilem jarak jauh. Dadi pimpinan NKVD mung mutusake yen Jerman wis ngetokake perkara kasebut, mula bisa uga.

      Miturut cara, iku pancene bisa kanggo nyilem ing pesawat papat-mesin - 617 Skuadron RAF nyoba ing laku (ing wengi!), Nalika padha duwe masalah karo akurasi "numpuk" spidol dening target pesawat designator.
      Bengi sabanjuré padha bali menyang Pas de Calais. Munro murub. Martin, ngidoni kabeh pesenan, nyilem kanthi cepet, ngarahake pesawat kasebut menyang "ski". Dheweke nemokake nyilem wengi ing bom papat mesin rada nyenengake, nanging dheweke ngeculake spidol lan ditarik metu saka nyilem ing 400 kaki.

      © Brickhill P., Barker R. Shipkillers. Sink Jerman!
      1. PilotS37
        PilotS37 9 Oktober 2019 16:59
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        Miturut cara, iku pancene bisa kanggo nyilem ing papat-mesin

        "Mungkin" iku siji bab, nanging nggawe pesawat lengkap karo pesawat saka ciri iku bab temen beda.
        Desain bom nyilem, nalika nyerang target, ngalami beban kaping pirang-pirang luwih gedhe tinimbang "ahli strategi". Kanggo nggawe "ahli strategi" kanthi desain kekuatan dhuwur tegese mbuwang jarak, langit-langit, beban "muatan" ...
      2. Alf
        Alf 9 Oktober 2019 21:30
        0
        Kutipan: Alexey R.A.
        iku pancene bisa kanggo nyilem ing papat-mesin

        Gumantung apa sing diarani nyilem - nyuda ing sudut 15-20 derajat minangka salah sawijining perkara, nanging ing sudut 70-80 beda banget. Yu-88 uga resmi dianggep minangka tukang ngebom nyilem, nanging ora bisa mudhun luwih saka 45 derajat.
  22. PilotS37
    PilotS37 9 Oktober 2019 15:35
    0
    Nanging, sawise owah-owahan saka pimpinan NKAP, karya ing diterusake ing pimpinan saka Wakil Komisaris Rakyat Alexander Yakovlev lan produksi wiwit maneh ing sebutan anyar M-40.


    Adhuh!
    Lan iki ana hubungane?!
    Mesin M-40 dikembangake V.M. Yakovlev, wakil Charomsky (sing terakhir dipenjara kanthi cara sing padha karo Tupolev karo Petlyakov lan Myasishchev ([media=https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C-40_(%D0%B4%D0%B2) %D0% B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C)])).
  23. PilotS37
    PilotS37 9 Oktober 2019 15:53
    0
    Penerbangan iki [saka Molotov menyang Amerika Serikat lan bali] ngunggahake semangat kasebut ing Biro Desain Tupolevsing ing nomer tanduran 124.


    Apa penulis yakin yen ing Mei 1942 Pe-8 isih ana ing area tanggung jawab Biro Desain Tupolev? Saka endi informasi kasebut?
    Sadurungé tilar donya, V.M sing nandhang penyakit TB-7. Petlyakov. Lan sawise iku, biro desain liwati kanggo V.M. Myasishchev.
  24. PilotS37
    PilotS37 9 Oktober 2019 15:59
    0
    Ya, sanalika sawise perang, Tu-4 sing mlebu layanan ora luwih saka B-29, sing mung disalin. Nanging banjur kita tindak luwih lan isih mung kita pembangunan. Dadi, diwiwiti karo Ilya Muromets, liwat Pe-8 lan nganti Tu-160 pembangunan kuwi saka long-range aviation cukup normal.


    Adhuh!
    Penulis, ketoke, ora ngerti sing Tu-160 digawe ing pengaruh kuwat saka Amérika B-1B ...
    1. Pavel57
      Pavel57 9 Oktober 2019 16:57
      0
      Nanging, ing pengaruh V-1A lan Myasishevsky M-18.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. bnm.99
        bnm.99 9 Oktober 2019 19:44
        0
        Luwih T-4MS P.O. Sukhoi
    2. bk316
      bk316 11. november 2019 19:59
      +1
      Penulis, ketoke, ora ngerti sing Tu-160 digawe ing pengaruh kuwat saka Amérika B-1B ...

      Aku ora ngerti bab penulis, nanging ing kasunyatan Tu-160 ora bisa digawe miturut pengaruh B-1B. Wiwit pambangunan Tu-160 pisanan diwiwiti ing taun 1977 lan B-1B rampung ing taun 1980.

      Ing babagan karakteristik kinerja lan taktik nggunakake Tu-160, beda banget karo B-1B, luwih mirip karo B-1A, sing ora tau dadi produksi.
  25. kimlykvp
    kimlykvp 9 Oktober 2019 18:07
    +2
    Sayange, ing awal desain Pe-8, desainer kita ora bisa ngetung fuselages jinis "monocoque", kaya ing pesawat manca. Mulane, Pe-8 dadi abot dibandhingake karo B-17, ing Kajaba iku, ana masalah karo mesin. Wright-Cyclones sing akrab karo kita kabeh dipasang ing V-17, kita duwe M-62, sing isih dibajak ing An-2. Lan dadi pesawat sukses karo ciri kinerja banget, kang, bebarengan karo B-24, ditarik metu kabeh perang. Secara total, Amerika Serikat mbangun luwih saka 30 ewu pesawat kasebut, Inggris lan Lancaster duwe masalah sing padha, nanging kanthi tenang ngangkat 000 ton. Mung ing proses nyalin pesawat B-9, kita sinau babagan cara nggarap duralumin kanthi bener. Shavrov uga nulis babagan masalah Pe-29 ing buku "Sejarah Desain Pesawat ing USSR". Endel Karlovich Poussin nulis kanthi apik babagan penerbangan Molotov menyang London ing memoar.
    1. Alf
      Alf 9 Oktober 2019 21:32
      0
      Kutipan saka kimlykvp
      kita duwe M-62,

      PE-8? Kelangan..
  26. Manuk garuda elang
    Manuk garuda elang 10 Oktober 2019 11:54
    +1
    Ora kaya wong-wong mau, kita kudu mbangun.

    Mekaten. Mesthi, aku kaya kanggo bakal bersenjata karo kabeh, liyane, lan iku bisa tanpa roti. Nanging kita ora dipisahake saka mungsuh kanthi selat, kaya Inggris Raya, utawa segara, kaya Amerika Serikat! Kita bakal nransfer kabeh sumber daya kanggo pambangunan bom abot. Apa pancene mbantu? Pengebom abot ora mabur kanggo ngebom Finlandia ing Soviet-Finlandia? Lan apa asile kajaba lagu "Njet, Molotoff"? Maneh, siji bisa ngelingi Inggris, karo industri pesawat maju - lan nomer owahan saka pengebom abot - sing uga kudu mabur ing wayah wengi ing saindhenging perang, amarga DBA minangka target gampang kanggo Luftwaffe ing wayah awan, lan wengi. bombing "kang dikirim Gusti" soko uga padha gagal kanggo nguripake pasang perang, iku Amerika Serikat sing ngatur kanggo mbongkar kutha-kutha ing siji gropyokan - nanging iku Amerika Serikat sing bisa bener ora kanggo mbangun ngarep-line aviation, nanging mung Benteng lan Superfortresses ... Nanging ngendi Uni bakal tanpa IL-2 lan Pe-2 karo Tu-2 ...
    1. tesser
      tesser 10 Oktober 2019 12:24
      0
      Kutipan saka uhu
      lan pengeboman saben wengi "kang bakal dikirim dening Gusti Allah" ana uga sing ora bisa ngowahi ombak perang,

      Ana masalah karo bom wengi, nanging kudu diakoni yen ing pungkasan perang, pandhu arah radio ing Eropah wis diadegake kanthi apik dening Inggris. Bener, isih ora cukup kanggo konsentrasi ing fasilitas industri.
      Kutipan saka uhu
      ora bisa nggawe penerbangan garis ngarep

      Sampeyan salah banget. Angkatan Udara kaping 8 Spaats minangka salah siji saka 16 Angkatan Udara Angkatan Udara AS. Mesthi, sing paling kuat, nanging ora mung siji. Malah penerbangan serangan darat Amerika (sapa sing tau krungu?), sing diwakili dening A-26, wiwit musim gugur taun 44, wis nggunakake amunisi 18 ton ing Eropah, sing cocog karo 45-90 Il-2 sorties (sing yaiku, dibandhingake karo kabeh karya sajrone wektu sing padha).
      1. Manuk garuda elang
        Manuk garuda elang 10 Oktober 2019 12:39
        0
        Aja gawe aku ngguyu. Mung ana sekitar 1000 Invaders sing dibangun, panggunaan tempur pisanan ing taun 1944, kanggo analisis tutup! Apa tenan arep kanggo mbandhingaké nggunakake Invaders, contone, carane Il-s marang thrush kanggo tank Jerman nggunakake PTAB ing Kursk Bulge?
        1. tesser
          tesser 10 Oktober 2019 14:12
          -1
          Kutipan saka uhu
          Mung ana sekitar 1000 Invaders sing dibangun, panggunaan tempur pisanan ing taun 1944, kanggo analisis tutup!

          Ugum. Nanging sampeyan "bener ora mbangun", ora? Mung 2 ewu A-26 luwih akeh babagan beban tempur tinimbang kabeh front Eropa Il-2 / Il-10 sing bisa digunakake kanggo 45 Mei, EMNIP.
          Kutipan saka uhu
          carane, ing Kursk Bulge, Il-s marang thrush kanggo tank Jerman nggunakake PTAB?

          Ing Kursk Bulge lan ing kabeh panggonan liyane, IL-2 pancen ora ana guna nglawan tank ing perang. Kaya pesawat sing padha ing Kulon.
  27. smaug78
    smaug78 10 Oktober 2019 12:26
    0
    Kasunyatan bilih kita ora bisa mbangun ewonan Pe-8 kaya Inggris lan Amerika ... Ya, ora kaya wong-wong mau, kita kudu mbangun. Kita butuh tank, meriam, truk, pejuang, bedhil lan bedhil mesin. Artikel sing apik, nanging pungkasane ngrusak kabeh ...
  28. DimerVladimer
    DimerVladimer 10 Oktober 2019 14:49
    0
    Pe-8 bisa dadi tukang ngebom sing apik yen ora amarga kelemahane basis bangunan mesin - kita ora ngerti carane nggawe turbocharger, kaya wong Amerika.
    Mulane, padha "perang" engine kalima ing fuselage kanggo pressurization - lan iki tambahan 700 kg lan konsumsi bahan bakar tambahan, nalika TKR nggunakake energi gas exhaust gratuitous. Banjur engine kalima uga nilar - mobil biasa ing versi iki lan ora banget dipercaya.
    Umumé, Pe-8 ora main peran nalika taun perang.
    Dheweke nggawe 3-4 sorties saben sasi lan ilang 1-2 pesawat, pabrik pesawat nggawe rata-rata 1,4-1,66 Pe-8 pembom saben sasi (17 lembar ing 1941, 20 lembar ing 1942, 18 lembar ing 1943, 18 lembar ing 1944). Serviceable ing wektu sing padha bisa dadi 6-20 mobil ing total - apa karusakan nyata kene.
    Akurasi bom wengi iku ala,
    Yen Angkatan Udhara Inggris madhangi target kanthi "candelier" roket cahya, sing diwenehake kru navigasi sing paling apik, banjur kru Pe-8 ditemtokake kanthi ngitung mati utawa kanthi landmark (sing angel ing wayah wengi) lan mbuwang bom nalika padha. bisa.
  29. Ursus
    Ursus 11 Oktober 2019 13:51
    -1
    TS, betapa manisnya kamu ngehargain kerja keras para leluhurmu:
    Banjur ana terusan, babagan Amerika lan Inggris. Sayange, kita TB-7 / Pe-8 diprodhuksi ing seri andhap asor sing malah ora worth ngomong bab sembarang comparison karo Inggris lan Amerika. Pesawat 97, kalebu rong prototipe, sithik banget. 12 "Flying Fortress" punika, sampeyan ngerti, jumlah. 731 nganti 1.


    97 pesawat unik sing ora wedi karo sistem pertahanan udara (ing ketinggian 10 km, mesin "ora ana guna" kaping 5 diuripake lan nyedhiyakake hawa menyang kabin lan kabeh mesin 4) lan ora ana pesaing ing udara (lan ora ana siji ing donya ora ana analog maneh) - apa ora cukup? Logika sing nyenengake! Lan pira sing dibutuhake? Atusan ewu?

    Aku ora weruh tokoh sing nemtokake migunani (bom) mbukak. Setuju, TS, kanggo tukang ngebom - iki minangka indikator sing penting banget! Bom beban 4 ton. Pesawat 97 bisa nyelehake meh setengah kiloton ing siji sortie. Tanpa presisi, mesthi. Saka ngendi asale saka dhuwure 10 km? Nanging bakal cukup kanggo ibukutha mungsuh kanggo ngrasakake rasa ora aman. Yen perlu, baleni penerbangan nganti asil sing tepat dijupuk! Kerugian minimal, lapangan udara adoh saka wates. Ing sisih ndhuwur, ora ana bebaya.

    Pesawat unik kanggo wektune! Asil saka karya feat mayuta-yuta warga kita. Iki soko bangga!
    1. mikle1999
      mikle1999 13 Oktober 2019 19:08
      0
      97 minangka jumlah total sing diterbitake. Ing wektu ora bisa luwih saka rolas wis munggah menyang udhara.
    2. mikle1999
      mikle1999 13 Oktober 2019 19:37
      0
      Ora ana 10 km ing kana kajaba ing TK lan bisa uga ing sawetara penerbangan eksperimen. Ing kana, pilot Molotov njlèntrèhaké carane hard pesawat entuk dhuwur - lan iki nalika nyedhak Moscow (yaiku tank kosong) lan tanpa beban bom. Lan mbokmenawa salinan paling apik sing kasedhiya.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 13 Oktober 2019 19:52
        0
        Kutipan saka: mikle1999
        Ora ana 10 km ing kana kajaba ing TK lan bisa uga ing sawetara penerbangan eksperimen

        Kita mabur ing 7.000
        4.000 kg uga mung ing TK

        Dhaptar kapal saka 81 nambah sing njupuk mati ing misi pertempuran
        10 Agustus 1941 [11]

        Panggil
        p / p
        Jeneng mburi kapten beban bom Takeoff wektu Cathetan
        Pesawat TB-7
        1. Kurban A.A. FAB-500 - 4 20.50 Bom target. Sat kepeksa. Pesawate rusak.
        2. Peregudov A.A. FAB-100 - 20
        ZAB-50 - 16
        20.52 Bali amarga gagal mesin
        3. Tyaguni A.N. FAB-250 - 12 21.03 Ditembak dening pejuang ZA lan Baltik Armada. 4 wong mati, 1 ilang.
        4. Vodopyanov M.V.
        FAB-250 - 9
        RRAB-3 - 1
        (116 ZAB-2,5)


        21.05 Bom target. Sat kepeksa. Pesawate rusak.
        5. Pinunjul (Bidny) V.D. FAB-100 - 30 21.50 dibom Lauenburg. Sat kepeksa. Pesawat kasebut utuh.
        6. Egorov K.P.
        FAB-1000 - 2
        FAB-100 - 8


        21.56 Bencana amarga gagal mesin.
        7. Ugryumov M.M.
        FAB-250 - 8
        RRAB-3 - 2
        (232 ZAB-2,5)


        21.58 Ngebom target. Sat kepeksa. Pesawat lan kru ora kena tatu (kajaba teknisi militer sing mati).
        8. Panfilov A.I.
        FAB-250 - 8
        ZAB-50 - 16


        22.00 Bom target. Ora bali saka misi.
        9. Rodnyh M.V. FAB-100 - 20
        ?RRAB-3 - 2
        (232 ZAB-2,5)
        Ora take off amarga mesin gagal.

        Kajaba iku, penerbangan kasebut ora ana ing jarak maksimal, saka Leningrad nganti Berlin-1300 km
        1. mikle1999
          mikle1999 13 Oktober 2019 20:16
          0
          Kamikaze ((.
          Kajaba iku, ora ana jejak bom sing ditemokake ing arsip Jerman - dheweke ora ngerti.
  30. xomaNN
    xomaNN 12 Oktober 2019 14:34
    +1
    Aku mbayangno kanthi jelas kaya apa para insinyur lan buruh ing pabrik perakitan pesawat bisa nguwasani pesawat anyar kasebut! Ing wektu kita, ing 80s, kita, engineers karo diploma asring saka universities anjog saka negara lan mandor lan buruh karo sawetara puluh saka pengalaman, nguwasani jinis anyar saka teknologi roket. Saben dina nggawa pitakonan anyar lan anyar babagan teknologi, perakitan, penyesuaian, lsp.

    Dadi cendhek marang buruh pabrik jaman semana. Wektu iku TOUGH! Sembarang slip ing karya kaancam bakal punah, ora depriming, nanging karo owah-owahan saka papan lan njupuk digunakake kanggo frosts Siberian.
  31. Reklastik
    Reklastik 12 Oktober 2019 20:37
    0
    Topik ora mbukak. Kenapa konsep pesawat kasebut muncul ing USSR? Apa sing luwih apik tinimbang IL-4, sing diprodhuksi ing seri sing luwih gedhe?
  32. serg2108
    serg2108 13 Oktober 2019 15:47
    -1
    artikel gedhe thanks kanggo penulis!
  33. tolancop
    tolancop 17 Oktober 2019 16:41
    0
    "...97 pesawat, kalebu rong prototipe, sithik banget .."
    Wiwit cilik, jumlah PE-8 sing diprodhuksi wis macet ing sirahku - 78 pcs.
    Aku mlayu liwat tyrnet lan ora ana kajelasan sing ditambahake - aku ketemu, antara liya, nyebutake 93 pesawat sing ditanggepi ....
    Mbandhingake PE-8 karo kendaraan Amerika lan Inggris, aku mikir, ora kabeh bener. Ora ana sangsi manawa biro desain lan industri kita wis makarya nganti wates. Pranyata kedadeyan. Aku percaya yen ana "sekutu" (ayo ngomong kesempatan sing apik banget), ing kahanan kita, dheweke bakal bisa nindakake luwih sithik ... Kanggo sirkulasi sing sithik, aku mikir uga ora gampang .. .. PE-8 apparatus Komplek lan larang loro ing produksi lan operasi. Kalebu bisa uga ana limang Pe-2 luwih migunani tinimbang siji Pe-8, kita, ora kaya "sekutu", wis cukup kanggo nindakake ing ngarep lan ing mburi cedhak. Masalah umum kanggo distribusi optimal dana winates.