Review militèr

Angkatan Udara Turki nglaporake Serangan marang Angkatan Bersenjata Kurdi

42
Kacarita Turki wis nglakokake operasi militèr ing Suriah sisih lor. Elinga yen wiwitan operasi kasebut diumumake tanggal 6 Oktober, nanging Ankara "nggeser" tanggal kasebut sethithik, ngarepake, miturut sawetara laporan, penarikan kontingen Amerika saka wilayah kasebut ing ngendi operasi kasebut ditindakake.




Lan ing dalu Selasa, 8 Oktober, pasukan Turki nyerang formasi bersenjata Kurdi, ngenteni pesen babagan mundurake pasukan Amerika saka wilayah kasebut. Serangan kasebut dilaporake dening kantor berita negara Siria SANA. Miturut sumber iki, pesawat Turki nyerang posisi sing disebut Pasukan Demokratik Suriah (SDF) ing pinggir wétan Efrat.

Nanging, "Observatorium Suriah kanggo Hak Asasi Manusia" ujar manawa serangan kasebut ora ditindakake ing Suriah lor, nanging ing Irak lor. Ing wektu sing padha, loro sumber setuju yen formasi bersenjata Kurdish dadi target serangan udara Turki.

Sadurungé, Presiden AS ujar manawa Amerika ora ndhukung operasi militer Turki lan "ora menehi lampu ijo." Ing wektu sing padha, mundur saka kontingen militèr Amerika kacarita, sing dianggep wong Kurdi, kanthi entheng, kanthi weker. Sawise kabeh, ternyata Amerika secara harfiah ninggalake wong-wong sing diarani sekutu ing taun-taun pungkasan.

Ing wektu sing padha, Donald Trump ngandika yen Turki "nindakake soko", banjur ekonomi "bisa numpes", nyoba kanggo wara-wara support terus kanggo Kurdi.

Media Timur Tengah nulis yen sawise penarikan lengkap kontingen AS saka wilayah lor SAR, wong Turki bakal miwiti operasi lemah.
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Turki
42 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ra uzo
    ra uzo 8 Oktober 2019 06:13
    + 18
    Minangka wong Turki, aku pengin wong Siria sing manggon karo kita bali menyang tanah air. Wilayah kasebut kudu diresiki saka kecoak. Wong Kurdi wedi yen demografi bakal owah ana lan bakal dadi minoritas ... Apa bedane? Sawise kabeh, kabeh wong bakal manggon ing gendéra Siria ing pungkasan. Paling ora Presiden Erdogan asring ngomong babagan iki. Lan AS pengin nggawe negara Kurdish, nanging kanthi kunci ing kanthong.
    1. anjey
      anjey 8 Oktober 2019 06:21
      +9
      Wong Kurdi nggawe kesalahan amarga mung ngandelake Amerika Serikat lan crita babagan "United Kurdistan" lan pitulungan Amerika sing komprehensif babagan masalah iki sing ora gampang kanggo kabeh wilayah.
      1. 9 PA
        9 PA 8 Oktober 2019 11:08
        -1
        Nari karo setan, ngrungokake musik
      2. Kontrik
        Kontrik 8 Oktober 2019 18:16
        0
        Kutipan saka anjey
        Wong Kurdi nggawe kesalahan amarga mung ngandelake Amerika Serikat lan crita babagan "United Kurdistan" lan pitulungan Amerika sing komprehensif babagan masalah iki sing ora gampang kanggo kabeh wilayah.

        Kasunyatane wong Kurdi mung adol ... Lan amarga saka wong-wong mau pembantaian iki terus ..
        Amerika Serikat kudu squeezed metu saka Timur Tengah, iku mesthi ..
        Turki nyerang wong Kurdi, lan sing paling menarik, Israel bakal nyerang Damaskus minangka respon (mungkin wis ngebom saka kadohan) ..
        Ngombe maneh kaya ngono .. Lan wong lanang ora bakal padu maneh Rusia lan Turki ..
        Kita duwe siji gol! hi
    2. Volodin
      Volodin 8 Oktober 2019 06:31
      + 15
      Kutipan saka: raki-uzo
      Minangka wong Turki, aku pengin wong Siria sing manggon karo kita bali menyang tanah air. Sawise kabeh, kabeh wong bakal manggon ing gendéra Siria ing pungkasan. Presiden Erdogan asring ngomong babagan iki.

      Kabeh iki apik banget, nanging kenapa, ing kasus iki, Presiden Turki Erdogan ora peduli yen kabeh wong ing negara tanggane manggon ing sangisore gendera sing padha? Yagene dheweke njaluk mundur saka panguwasa sing sah, ndhukung kelompok anti-pemerintah bersenjata? Sawise kabeh, latar mburi iki jutaan pengungsi metu saka Suriah, kalebu menyang Turki ...
      1. KCA
        KCA 8 Oktober 2019 06:58
        + 13
        Mbokmenawa amarga Erdogan ora Samaritan apik lan wanted kanggo chop mati Piece kanggo awake dhewe ing ambruk Suriah, utawa nggawe negara kontrol dening awake dhewe, nalika piyambakipun temen maujud sing ora bakal ambruk Suriah, repainted piyambak lan wiwit langsung ngatasi. Masalah keamanan Turki
        1. Volodin
          Volodin 8 Oktober 2019 07:22
          +2
          Kutipan saka KCA
          Mbokmenawa amarga Erdogan dudu Samaria sing Apik

          Yo ngono iku...
      2. zadorin1974
        zadorin1974 8 Oktober 2019 07:53
        0
        Wektu apik Alexei.Turki melu konflik Siria kanggo ngamanake wates kidul. PKK terus-terusan nindakake serangan teroris, kasur janji dhukungan. Dadi sampeyan kudu muter kaya kutu ing asu gundul.
      3. Nyrobsky
        Nyrobsky 8 Oktober 2019 11:13
        +4
        Kutipan: Volodin
        Kabeh iki apik banget, nanging kenapa, ing kasus iki, Presiden Turki Erdogan ora peduli yen kabeh wong ing negara tanggane manggon ing sangisore gendera sing padha? Yagene dheweke njaluk mundur saka panguwasa sing sah, ndhukung kelompok anti-pemerintah bersenjata? Sawise kabeh, latar mburi iki jutaan pengungsi metu saka Suriah, kalebu menyang Turki ...

        Ing kene dheweke ngrampungake masalah energi. Sawise owah-owahan "rezim" Turki bisa njupuk bagéyan ing divisi saka lenga lan gas wong Siria, mangkono entuk sumber daya energi sing ora ana ing wilayah sawijining, lan mulane Edik nyawang konflik setya. Nanging ora suwe, Edik ngerti yen perkara kasebut ora mung mung babagan owah-owahan "rezim" lan Amerika Serikat ora mung ora bakal nuduhake "pie", nanging uga netes niat. kanggo nggawe negara Kurdish karo populasi rada rodok olo kanggo Turki (conditionally 50 yuta marang 80) kang bakal cetha musuhan, malih, iku fraught karo mundhut saka wis wilayah Turki karo populasi utamané Kurdish, lan iki (conditionally 15-18 yuta wong) nyoba kanggo nyurung kepala Federasi Rusia lan Turki nganggo tangan Perdana Menteri Davutoglu lan nganakake provokasi karo pesawat kasebut, supaya loro subyek kasebut, melu disassembly militer ing antarane awake dhewe, ora bakal ngganggu Amerika Serikat kanggo ngetrapake rencana kasebut ing Suriah. , lan nalika iki ora bisa, banjur karo tangan Gülenites, padha mutusaké kanggo mindhah Erdogan ahead saka jadwal lan meksa kanggo posisi horisontal. Saiki Erdogan, amarga banget ragu-ragu babagan kebersihan "sekutu NATO", ngrampungake tugas utamane - mbatalake kemungkinan muncule Kurdistan. Ing babagan energi, ing kene Turki wis dadi hub gas, bakal nampa atom, lan bakal setuju karo lenga karo Suriah lan Irak, amarga Kurdistan minangka masalah manunggal kanggo telu.
      4. Gritsa
        Gritsa 8 Oktober 2019 14:29
        0
        Kutipan: Volodin
        Kabeh iki apik banget, nanging kenapa, ing kasus iki, Presiden Turki Erdogan ora peduli yen kabeh wong ing negara tanggane manggon ing sangisore gendera sing padha? Yagene dheweke njaluk mundur saka panguwasa sing sah, ndhukung kelompok anti-pemerintah bersenjata?

        Aku mung pengin mompa lenga gratis. ya luwih. Lan aku panginten bakal kaya iki kanggo dangu. Bener, dheweke ora nganggep manawa Angkatan Udara Rusia bakal teka lan kolom minyak bakal mandheg kanthi cepet.
    3. Irit
      Irit 8 Oktober 2019 07:16
      -5
      Rakiuso - Aku pengin Turki gagal ing intervensi iki ing Suriah. ...
    4. Mauritius
      Mauritius 8 Oktober 2019 07:17
      -2
      Kutipan saka: raki-uzo
      Wilayah kasebut kudu diresiki saka kecoak.

      Lan kecoak, iki dudu ISIS, sing dikembangake dening Turki lan Amerika Serikat, bersenjata, dirawat? Nyuwun
    5. tihonmarine
      tihonmarine 8 Oktober 2019 08:20
      -3
      Kutipan saka: raki-uzo
      Lan AS pengin nggawe negara Kurdish, nanging kanthi kunci ing kanthong.

      Sayange wong Kurdi, saiki dheweke ngerti yen Yankee mung nggunakake, banjur dibuwang kaya kontrasepsi sing wis dibuwang.
      1. K-612-O
        K-612-O 8 Oktober 2019 09:00
        +7
        Ora sayang, dheweke dibujuk ing Moskow suwene 2 taun kanggo rembugan karo Assad, dheweke milih, dheweke bakal duwe ilmu.
      2. Bairat
        Bairat 8 Oktober 2019 10:16
        +6
        Lan ora kanggo pisanan. Iku padha ing Irak. Kanggo ndhukung operasi nglawan Saddam, dheweke dijanjekake negara merdika.
      3. Ratnik2015
        Ratnik2015 9 Oktober 2019 12:01
        0
        Kutipan saka tihonmarine
        Sayange wong Kurdi, saiki dheweke ngerti yen Yankee mung nggunakake, banjur dibuwang kaya kontrasepsi sing wis dibuwang.

        Tokoh-tokoh iki, sing wis 30 taun ora ngerti yen dheweke ora bisa ngenteni keju gratis saka Pak Sam, uga negarane dhewe, ora nuwun. Nanging wong-wong Kurdi sing dianggep apikan lan dianiaya bisa ngrusak kabeh tanggane - Turki, Suriah, lan Irak - lan ing ngendi saiki bakal kesandhung, wong miskin?
        1. tihonmarine
          tihonmarine 9 Oktober 2019 13:27
          0
          Kutipan: Warrior2015
          Nanging wong-wong Kurdi sing dianggep apikan lan dianiaya bisa ngrusak kabeh tanggane - Turki, Suriah, lan Irak - lan ing ngendi saiki bakal kesandhung, wong miskin?

          Ya, aku kudu komunikasi karo dheweke, mula aku njaluk ngapura yen ana sing salah. Kita uga nilar dheweke.
          1. Ratnik2015
            Ratnik2015 9 Oktober 2019 21:14
            0
            Kutipan saka tihonmarine
            Kita uga nilar dheweke.

            Inggih, ya, yen kita nimbang sing "mbuwang" wong Kurdi luwih, banjur Rusia njupuk posisi nomer loro padhet sawise pimpinan saka Washington (utamané lucu bubar, nalika Moscow ndhukung Amerika Serikat ing kaputusan kanggo njaga Irak united lan ngilangke. pamaréntahan dhéwé Kurdi ing sisih lor kanthi cara militèr).
    6. datur
      datur 10 Oktober 2019 00:29
      0
      nanging sawise kabeh, OURS AND ASSAD nawakake otonomi sing amba banget, jembar banget !!
      1. Ratnik2015
        Ratnik2015 10 Oktober 2019 23:32
        0
        Kutipan saka datur
        nanging sawise kabeh, OURS AND ASSAD nawakake otonomi sing amba banget, jembar banget !!

        Dear Yuri, aku ora ngerti saka ngendi sampeyan entuk informasi, nanging aku duwe data sing rada beda (ora saka kita, nanging saka sumber Kurdi). Masalahe yaiku Damaskus resmi ora bisa menehi apa-apa sing bermanfaat kanggo wong Kurdi ing wilayah Suriah Wétan sing dikuwasani, tanpa menehi panguwasa lan, ing umum, mung menehi pamrentahan sing winates.

        Dene Rusia kaya-kaya menehi pitutur marang Damaskus supaya bisa luwih luwes lan pangerten kanggo ngrampungake masalah Kurdi. Nanging padha ora nuduhake. Asil nganti saiki - ya, wong Kurdi jelas dipindhah, nanging Suriah Lor bakal dadi Turki.

        Aja lali yen ing Bl.Vostok saben wong main game dhewe, lan Assad ora tansah lan ora tansah "makarya kanggo Moscow".
  2. penembake gunung
    penembake gunung 8 Oktober 2019 06:27
    +6
    Ing "pembuwang"! Nalika dheweke butuh, wong Kurdi nglawan ISIS kanggo dheweke. Lan nalika perlu kanggo nutupi sekutu, padha nggabung kaya ... bocah-bocah wadon karo "tanggung jawab sosial kurang." Lan supaya padha perang kanggo wong-wong mau, iku dadi metu sing mung gegaman dollar! Dadi apa pancene mung siji? Lan yen kabeh wong, kaya Rusia, ninggalake dolar, apa garis-garis kasebut bakal ditiup kaya boneka karet sing ditusuk?
    1. roket757
      roket757 8 Oktober 2019 06:47
      +1
      "mundur ing wayah" iku dudu keputusane wong pengecut ..... kabeh, kabeh, iku tumindake awake belang gedhe sing sosiale andhap. Aku ora ngerti apa iku naif, nanging Kurdi entuk.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 8 Oktober 2019 08:23
      0
      Quote: penembak gunung

      Ing "pembuwang"! Nalika dheweke butuh, wong Kurdi nglawan ISIS kanggo dheweke.

      Iki kabeh titik saka Anglo-Saxon
      Kita ora duwe sekutu sing langgeng lan ora duwe mungsuh sing tetep; kapentingan kita langgeng lan pancet.
      [i] [/ i]
    3. donavi49
      donavi49 8 Oktober 2019 08:29
      +2
      Ya, kaya sing wis ditulis, kayane wong Saudi saka Sudan nggawa kabeh unit tentara bayaran menyang Yaman kanggo perang kanggo dheweke.

      Yen Kurdi ora perang karo ISIS, saiki dheweke bakal kerja kanggo kamulyaning Allah kanggo jatah panganan miturut jadwal 16/7.

      Utawa, Amerika Serikat mbantu wong Kurdi kanthi dhuwit, senjata, pasukan khusus ing lapangan kanggo koordinasi lan perencanaan. Kanthi bantuan iki, wong Kurdi bali menyang wilayahe lan ing wektu sing padha nyekel wong liyo (manbij utawa Mosul sing padha). Ngarep-arep nggawe mega Kurdistan.

      Nanging nalika padha sarujuk, koordinasi, ngrungokake wong Amerika sing padha njaluk supaya ora kesusu. Wong Irak ngrebut Mosul ing siji operasi lan ngusir wong Kurdi liwat waduk, yaiku, malah njupuk bagian saka "tanah leluhur" sing direbut ing taun 2003.

      Saiki wektune Erdogan. Tentara proksine wis siyap + Manbij kudu arab, yen ora sultan ora nyata.





      Iku luwih pitakonan saka carane akeh padha sarujuk karo Trump ing nggunakake pasukan. Yen ora ana watesan. Banjur lapangan skating Kurdish bakal cepet banget menyang Irak. Yen kacang diperketat ing level - penerbangan mung nganggo rekaman video kanggo kothak pil, artileri ora biasane diidini, bocah mati = sanksi. Inggih, lsp. Banjur wong Kurdi bisa ngaso.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 8 Oktober 2019 09:07
        0
        Kutipan saka donavi49
        Kanthi bantuan iki, wong Kurdi bali menyang wilayahe lan ing wektu sing padha nyekel wong liyo (manbij utawa Mosul sing padha). Ngarep-arep nggawe mega Kurdistan.

        Inggih, ora bakal tentrem kanggo dangu. Perang, perang, perang, perang!
  3. rotmistr60
    rotmistr60 8 Oktober 2019 07:10
    +3
    Turki wis ngluncurake operasi militer ing Suriah lor.
    Wong Kurdi sing wis suwe nandhang sangsara saiki bakal ngrasakake "persahabatan lan aliansi" karo Amerika Serikat. Lan Erdogan kanthi alami ngemot impen sing wis suwe - kanggo ngalahake formasi bersenjata Kurdish.
    yen Turki "nindakake apa wae", mula ekonomine "bisa rusak"
    Ya, Erdogan dudu sing sepisanan nempatake Amerika ing posisi sing ora kepenak lan ora ana apa-apa.
    1. zadorin1974
      zadorin1974 8 Oktober 2019 08:02
      0
      Dadi sawise kabeh, Gennady ora ana pribadi. Kaya sing diucapake, ing ngendi kepentingan AS katon, persahabatan rampung ing kono. Ana geni sing murub ing endi-endi (Syria, Afghanistan, Libya, Afrika, Ukraina, Kosovo, Somalia, lan sapiturute) ing endi walang belang kanthi periodik. mbuwang bensin.
      1. Ratnik2015
        Ratnik2015 9 Oktober 2019 12:07
        0
        Kutipan saka: zadorin1974
        Kaya sing dicritakake, ing ngendi kepentingan AS katon, kekancan rampung ing kono, ana geni sing murub ing endi-endi (Syria, Afghanistan, Libya, Afrika, Ukraina, Kosovo, Somalia, lan sapiturute) ing endi walang belang mbuwang bensin.

        Apa sampeyan prasaja? Apa salah Yankees? uga, ya, iku luwih gampang.
        Apa yen sampeyan mikir babagan iki? lan ngerti manawa sponsor utama para jihadis saka Mali nganti Afghanistan lan Filipina dudu Amerika Serikat, nanging negara-negara minyak ing zona Teluk Persia, akeh sing duwe "kementrian jihad" khusus? Mesthi, kita ora ngerti babagan iki ... Nyuwun

        Utawa mungkin sampeyan ora ngerti yen ing dasawarsa pungkasan, komunis China wis nyoba kabeh cara kanggo entuk pijakan ing Afrika lan Timur Tengah, provokasi lan ngembangake gerakan Islamis kanthi macem-macem opsi dhukungan, saéngga squeezing metu mantan pemilik saka wilayah iki?
        1. zadorin1974
          zadorin1974 9 Oktober 2019 13:30
          0
          Adoh saka kabeh mung Mikhail Yen sampeyan lay out kabeh bab kabeh, sampeyan kudu nulis ora komentar, nanging artikel lengkap. Ing beyo saka RRC, mbenerake konflik ora menek, malah buruh tansah nyoba kanggo nggawa Ing biaya saka Saudis lan ora mung, kabeh wis rampung ing pengawasan langsung saka Amerika Serikat.
          1. Ratnik2015
            Ratnik2015 9 Oktober 2019 21:19
            0
            Kutipan saka: zadorin1974
            Nanging dheweke ora melu konflik lokal, malah buruh tansah nyoba nggawa dhewe.

            Sing padha menek. Dheweke peduli karo kepentingan warga lokal - ora kaya perusahaan Kulon - umume, sampeyan ujar - dheweke malah njupuk buruh dhewe lan nggawe diaspora gedhe ing kabeh negara. Lan supaya padha provoke konflik lokal kanggo nggawe kahanan kang ora tetep, kanggo nambah seng nembus ing guise.

            Kutipan saka: zadorin1974
            .Ing beyo saka Saudis lan ora mung, kabeh wis rampung ing pengawasan langsung saka Amerika Serikat.
            Sampeyan bakal kaget, nanging kabeh luwih angel. Mbusak pangkalan Amerika saka Arab Saudi utawa Qatar utawa liya bakal dadi bilai. kenging menapa? Amarga iku luwih becik supaya mungsuh nyimpen macan tutul ing iker-iker rasukan, tinimbang yen kewan iki ngilangi tali lan nindakake samubarang.

            Negara-negara minyak ing wilayah Teluk Arab isih saling gumantung karo AS - iki normal, amarga sejarah nuduhake yen, ditinggalake ing piranti dhewe, dheweke bisa (lan wis ngasilake) bentuk kegiatan eksternal sing paling nggegirisi.
            1. zadorin1974
              zadorin1974 10 Oktober 2019 10:17
              0
              Dene para syekh Arab, prakara kasebut bisa didebat, wiwit jaman Saddam, dheweke wis ditindhes amarga proteksi Amerika Serikat sing kandhel (elinga mung konspirasi kanggo nyuda rega minyak kanthi runtuh USSR). kahanan ing Timur Tengah kaya pahlawan saka Mowgli. Saiki ana akeh celengan sing dieksplorasi ing donya (ora njupuk Rusia) sing produksi diwatesi. Dadi, yen dikarepake, wong Arab bisa kanthi wicaksana. dibusak saka roto (bakal ana sawetara kangelan, nanging ora global ).
    2. tihonmarine
      tihonmarine 8 Oktober 2019 08:26
      0
      Kutipan: rotmistr60
      Lan Erdogan kanthi alami ngemot impen sing wis suwe - kanggo ngalahake formasi bersenjata Kurdish.

      Lan wayahe wis teka, thanks kanggo Sasha.
  4. Irit
    Irit 8 Oktober 2019 07:14
    -10
    Aku kanthi tulus pengin supaya akeh wong Turki bisa bali ing peti mati, utawa dipatèni, supaya Erdogada ngilangi parole, utawa mecah gulu, tiba saka undhak-undhakan. ... bajingan, salinan Amérika
    geng bersenjata disebut tentara Turki!
  5. Zhan
    Zhan 8 Oktober 2019 07:14
    +1
    Nanging, "Observatorium Suriah kanggo Hak Asasi Manusia" ujar manawa serangan kasebut ora ditindakake ing Suriah lor, nanging ing Irak lor.

    Oh, observatorium iki, kayane optike mesthi dudu saka Carl Zeiss ... eseman
    Lan Pak Erdogan ngerti banget, yen Kurdistan kawangun ing wates sing saiki, wong Kurdi bakal kaya balung ing tenggorokan, lan bakal terus-terusan perang ing wates.
  6. aszz888
    aszz888 8 Oktober 2019 07:33
    +2
    Lan ing wengi Selasa, 8 Oktober, tentara Turki nyerang formasi bersenjata Kurdi, ngenteni pesen babagan mundurake pasukan Amerika saka wilayah kasebut.
    Wong Kurdi wis rusak. Kepengin mangan iwak lan ..ora mbayar pajeg. keprungu
  7. kit88
    kit88 8 Oktober 2019 08:37
    +7
    Inggih, kanca Kurdi. Iblis gedhe wis mbuwang sampeyan.
  8. Kentang
    Kentang 8 Oktober 2019 08:50
    +1
    Saiki wong Kurdi kudu golek sekutu anyar ing perjuangane... Utawa, pungkasane, pasrah marang karsane Sultan. Sultan duwe wadyabala kang tangguh, padha ora ngadeg ing upacara. Sapa sing bakal cocog karo Kurdi nglawan Turki? Iran?
    1. Altai72
      Altai72 8 Oktober 2019 10:35
      +2
      Iran ora bakal narik. Ana 35 yuta etnis Turki ing Iran, lan oposisi, sing ora seneng karo rezim saiki.
  9. faterdom
    faterdom 8 Oktober 2019 09:28
    +3
    Kayane wong Kurdi ora bakal nggawe negarane dhewe. Wong Kurdi dhewe beda banget, lan para pemimpine banget rakus lan bangga.
    Dadi, kanggo wiwitan, padha kudu, minangka Pemimpin kabeh kaping lan bangsa ngandika: "Sinau, sinau, lan maneh, sinau ..." Lan mung sawise iku milih wayahe tengen, allies, lan, uniting kabeh Kurds, mbangun. sawijining negara.
    PS Miturut cara, wingi ing "Vesti FM" ngunjungi E. Satanovsky, sawetara tamu saka Israel serius anxiously sedih. Ide "seger" kasebut tekan dheweke yen ing wektu sing tepat Amerika bakal ninggalake sekutu apa wae yen dianggep luwih nguntungake.
    1. aszz888
      aszz888 8 Oktober 2019 09:41
      0
      faterdom (Andrey) Dina iki, 09:28
      +1
      ... Miturut cara, wingi ing "Vesti FM" ngunjungi E. Satanovsky, sawetara tamu saka Israel sedhih banget. Ide "seger" kasebut tekan dheweke yen ing wektu sing tepat Amerika bakal ninggalake sekutu apa wae yen dianggep luwih nguntungake.

      Kanggo "laba" Merikatos bakal ngedol ibune dhewe.
  10. Ora ngladeni
    Ora ngladeni 8 Oktober 2019 10:34
    0
    Anglo-Saxon saka Kurdi wis nyewa cukup reguler wiwit Perang Donya II.
  11. datur
    datur 10 Oktober 2019 00:26
    +1
    MDA Kurdi diputer metu!! loro kursi rusak! nglirik ilmu liyane!!! nglirik