Review militèr

Perekonomian jembatan ponton ing Eropa wis rapi. Eropah wis siyap kanggo rawuh saka Rusia

14
CNIM ora mandheg ana lan dikembangaké kulawarga PFM F3, kang bakal dirilis ing sawetara konfigurasi, kabeh bisa tahan MLC85 (G - dilacak) mbukak trek lan MLC100 (K - wheel load). Taman jembatan ponton F3 minangka proyek anyar. Senajan aluminium tetep bahan dhasar, dandan ing materi lan teknologi welding diijini CNIM diwenehi modul saka massa padha, nanging tambah payload. Padha ditrapake kanggo ramps, karo dimensi sadurungé padha kuwat lan bisa nahan beban sing luwih dhuwur, nganti MLC100 (G) lan nganti MLC120 (K). Sistem F3 uga bakal nampa mesin sing luwih kuat, sing durung dikenal, amarga perusahaan kasebut lagi milih. Saliyane varian F3 dhasar, perusahaan nawakake varian F3XP, sing adhedhasar modul (bagean) dawane 7 meter (standar dawane 10 meter), sing bisa diangkut nganggo truk 8x8 tanpa trailer. A ramp tengah uga wis dikembangaké, loro kang bisa diangkut ing truk padha; liwat wektu, mesin bakal dilengkapi karo sistem kargo DROP palletized.



Prototipe jembatan PFM F3XP anyar sing dikembangake dening CNIM kudu siap ing tengah taun ngarep. Iki adhedhasar modul sing luwih cendhek lan bisa diangkut nganggo truk 8x8.



CNIM ngembangake bagean PFM F3MAX anyar sing bisa nahan beban nganti MLC100 (G) lan MLC120 (K) amarga unsur ngambang tambahan


Miturut CNIM, iki selaras karo kabutuhan akeh negara Eropa lor, sing biasane masang as roda ing truk jinis iki tanpa nggunakake trailer. Saka sudut pandang ekspedisi, 3 truk dibutuhake kanggo nyebarake feri F21XP kanthi dawane 4 meter - telung kanggo modul lan siji kanggo ramp. Kanggo beban sing luwih abot, CNIM wis ngembangake pelampung kaku tambahan kanggo nambah daya apung, nggawe jembatan bisa nampung beban MLC100(G) lan MLC120(K). Pelampung kasebut diangkut ing truk sing kapisah lan dipasang ing sangisore modul ngambang sadurunge diluncurake. Konfigurasi iki dikenal minangka F3MAX. Unsur ngambang sing luwih cendhek uga dikembangake kanggo instalasi nganggo poros F3XP, sing nyebabake kapasitas mbeta varian MAX. Paling ora, nanging paling ora, varian PFM F3D, sing duwe "D" kanggo "drone". Sawijining modul dilengkapi sistem navigasi lan sistem kopling bagean otomatis, kang ndadekake iku bisa kanggo ngumpulake jembatan tanpa wong ing Papan. Varian F3MAX lan F3D loro-lorone nggunakake ramp dawa sing dirancang kanggo jembatan tinimbang feri. Ing babagan kompatibilitas, modul F3 bisa dilengkapi sistem penguncian sing kompatibel karo Jembatan Pita Improved.


Jembatan "multinasional" sing dibangun dening insinyur Amerika, Walanda lan Jerman sajrone latihan Anaconda nggunakake unsur Jembatan Pita Improved lan Jembatan Pita Standar



Feri Tentara Jerman dibangun saka bagean saka Jembatan Pita sing Ditingkatake; Urip sistem iki bakal rampung ing 2030


CNIM miwiti pangembangan sistem F3 lan F3XP ing Januari 2019, kanthi prototipe dijadwalake ing pertengahan 2020, bisa uga ing wektu kanggo mbukak Eurosatory. Unsur F3MAX bakal katon nem sasi mengko. Pangembangan F3D bakal diwiwiti nalika kabeh pembangunan liyane wis rampung; Nanging, modul kasebut wis dirancang amarga integrasi posisi relatif lan sistem kopling otomatis wis diwiwiti.

Perekonomian jembatan ponton ing Eropa wis rapi. Eropah wis siyap kanggo rawuh saka Rusia

Bagean saka Jembatan Pita Improved mbukak ing banyu. Kapal tunda siap dipasang ing posisi bebarengan karo bagean liyane


Kanggo modul ngambang, sing paling populer yaiku jembatan ponton IRB (Improved Ribbon Bridge) dening GDELS, sing dilakokno ing tentara Amerika Serikat, Jerman, Australia lan Swedia, lan luwih anyar uga ing Irak lan Brasil. Unsur utama IRB yaiku span internal, dawane 6,71 meter lan ambane 3,3 meter ing posisi transportasi lan 8,63 meter ing negara sing mbukak. Bagean kasebut diluncurake menyang banyu ing negara sing dilipat lan dilebokake ing banyu. Ing konfigurasi jembatan, padha nindakake beban MLC80 (T) lan MLC96 (K) ing dalan siji 4,5 meter; lalu lintas loro-lorone wis diijini karo jembaré carriageway 6,75 meter, nanging mbukak diwatesi kanggo MLC20 (T) lan MLC14 (K). Rentang ramp dipasang ing bagian mburi jembatan; ing wektu sing padha, kanggo saben 2-3 jengkal, minangka aturan, tugboat dibutuhake, sing ngidini karya ing kacepetan saiki nganti 3,05 m / s; 13 ramp internal lan rong ramp ndadekake bisa mbangun kreteg dawane 30 meter kanthi rata-rata 45-100 menit. Telung jengkal internal lan loro jengkal ramp dibutuhake kanggo construction saka ferry karo kapasitas mbeta MLC80(G)/96(K), kang bisa siap ing 15 menit. Jembatan IRB kompatibel karo sistem jembatan ponton M70 sing kasebut ing ndhuwur, uga Bridge Ribbon Standard 60-an BridgefFoldable Float Bridge sing bisa nggawa beban MLC2016. Sajrone latihan Anaconda 350 sing wis kasebut, unit teknik tentara Amerika lan Jerman nggunakake jembatan IRB, lan insinyur Walanda nggunakake SRB, mbangun jembatan kanthi dawane XNUMX meter.


Tank Amérika Abrams obah ing sadawane Jembatan Girder Sedheng; Fitur utama jembatan MGB yaiku bisa dirakit kanthi tangan tanpa nggunakake mekanisme tambahan.


Urip layanan Bundeswehr kanggo jembatan IRB lan M3 rampung bebarengan, mula panggantos sistem kasebut kudu diwiwiti kanthi cepet. Ketoke, Jerman pengin ndarbeni sistem sing bakal nggabungake karakteristik poros M3 lan IRB, lan iki minangka tugas serius kanggo perancang perusahaan GDELS.

Perusahaan kasebut negesake manawa klasifikasi MLC kasebut asale saka standar STANAG 2021 lan tank, kayata M1, Challenger 2 utawa Leopard 2, bisa dimuat lan diangkut dening sistem jembatan sawijining kelas MLC 120 (G) lan liyane.


Insinyur Italia sinau carane ngumpulake Jembatan Girder Sedheng



Produk paling anyar saka CEFA perusahaan Prancis yaiku Steel Ribbon Bridge, sing bisa nangani beban MLC85(G) lan MLC120(K), contone, tank Lecierc sing dimuat ing traktor.


Patang taun kepungkur, perusahaan Prancis CEFA nyinaoni tren ing konstruksi jembatan lan mutusake kanggo ngembangake jembatan anyar, meh padha karo mesin jembatan Volna Rusia utawa jembatan IRB Jerman. Akibaté, prototipe Steel Ribbon Bridge (SRB) digawe ing awal 2019. Tembung kunci "baja" nuduhake bagean internal, nalika poros IRB duwe bagean kasebut digawe saka aluminium. Sistem jembatan ponton Prancis SRB mesthi luwih kuwat (nanging uga luwih abot) lan bisa ngatasi beban MLC85 (G) lan MLC120 (K). Ukuran bentang internal banget cedhak karo jembatan IRB, sanajan massa luwih gedhe, 7950 kg lawan 6350 kg. Fitur utama liyane yaiku sistem pandhuan dipasang ing palet tinimbang langsung ing truk, saéngga sistem kasebut bisa dipasang kanthi cepet ing truk abot sing dilengkapi sistem muat otomatis PLS 10 ton. Sistem ngunci ngidini bagean SRB bisa digunakake bebarengan karo modul IRB, saéngga njamin interoperabilitas. Nyekel ing posisi tartamtu ing kene uga diwenehake dening kapal tunda. CEFA nawakake sawijining Vedette F2, kang loro waterjets nyedhiyani total tikaman 26kN, nanging SRB bisa dilakokno dening prau sembarang sing nyedhiyani tikaman cekap. Vedette F2 didhukung dening mesin diesel Cummins kanthi hawa adhem sing gampang dijaga. Jumlah bentang lan wektu laying saka feri lan kreteg praktis padha karo jembatan IRB. Sistem SRB wis diuji ing tentara Prancis. CEFA bakal ngrampungake poros anyar kanggo produksi seri sing dijadwalake kanggo 2020.


Pengangkut personel lapis baja VAB 6x6 gerakane liwat alangi banyu ing jembatan beam Bridge Girder Sedheng. MGB bisa dibangun ing sawetara konfigurasi, sing ngijini sampeyan kanggo mbangun kreteg saka macem-macem kapasitas mbeta liwat macem-macem alangan.


Jembatan serbu


Originally diprodhuksi dening perusahaan Inggris Fairey Engineering Ltd (saiki WFEL), MGB (Medium Girder Bridge) mbok menawa salah siji saka sistem jembatan sing paling akeh digunakake ing Kulon. Luwih saka 500 sistem MGB wis didol menyang 40 negara, lan WFEL saiki nyedhiyakake sistem MGB menyang negara-negara Afrika. Unsur-unsur jembatan sing paling abot, sing dirancang saka wiwitan kanggo dirakit kanthi tangan, bisa nggawa enem prajurit. Kasedhiya ing limang konfigurasi sing beda: Single Span, Multi-Span, Double Storey karo Link Reinforcement Set (LRS), Floating lan MACH (Mechanically Aided Dibangun dening Tangan). Prajurit kanggo pambangunan pilihan sing terakhir mbutuhake setengah. Umumé, ing kasus iki, minangka aturan, balok gulung digunakake kanggo nggayuh bank sing ngelawan, lan bali maju (unsur sing ngluwihi span kanggo geser longitudinal jembatan) dipasang ing ngarep span. . Wektu konstruksi khas kanggo jembatan siji-deck dawane 9,8 meter kanthi kapasitas muatan MLC70 ing wayah awan yaiku 12 menit, ing wayah wengi wektu kasebut tikel kaping telu; tim bangunan jembatan kudu kalebu 8 prajurit lan siji sersan. Butuh kaping telu minangka akeh wong lan 70 menit sak dina lan 31 menit ing wayah wengi kanggo klumpukne 40 meter MLC70 jembatan pindho dek. Versi ngambang nggunakake ponton sing digawe saka paduan aluminium kanggo tujuan nggawe kapal. MGB ngambang siji-dek dibangun kanthi pola sing terus-terusan, ngidini siji bentang jembatan ditambahake saben 30 detik, dene MGB ngambang dek dobel, sing bisa nangani dhuwure pantai sing ekstrem nganti 5 meter, bisa dibangun ing multi- span utawa pola terus-terusan gumantung saka jembaré alangan.


Tentara Swiss wis milih sasis truk Iveco Trakker 10x8 kanggo Bridge Dhukungan Garing; DSB uga dipasang ing truk Oshkosh lan RMMV 10x10


Ngelingi kabutuhan pasukan ekspedisi, WFEL wis ngembangake jembatan feri sing bisa diangkut udara APFB (Air Portable Ferry Bridge), solusi sing entheng lan bisa dilipat sing bisa nyedhiyakake jembatan utawa feri kanthi muatan roda lan dilacak MLC35. Sistem kasebut bisa gampang diangkut liwat darat, udara utawa segara kanthi nggunakake trailer lempitan, palet utawa wadhah ISO. Bisa disebarake dening pesawat transportasi militer C130, kanthi helikopter, utawa malah diluncurake ing platform khusus. Sistem APFB lengkap kasusun saka enem ponton standar lan loro ponton khusus, jumlah ponton suda (minimal telung) dibutuhake kanggo tugas tartamtu. Jembatan sing ambane 14,5 meter lan ambane 4 meter bisa dibangun dening 12 insinyur lan siji sersan sajrone 50 menit. Pambangunan versi APFB sing dikuatake kanthi span tambah 29,2 meter mbutuhake insinyur kaping pindho lan rong jam wektu. Minangka kanggo konfigurasi saka ferry, iku kalebu enem ponton, loro kang karo mesin, iku perlu 14 prajurit, loro Sersan lan rong jam kanggo mbangun.




Jembatan Dhukungan Kering WFEL


Nanging, sistem paling anyar sing ditawakake WFEL yaiku DSB (Bridge Dhukungan Garing), sing dipasang karo mesin penempelan jembatan sing dipasang ing macem-macem sasis standar militer, biasane truk abot; tentara AS nggunakake Oshkosh М1075 10x10 kanggo tujuan iki, tentara Swiss nggunakake Iveco Trakker 10x8 lan Australia RMMV nggunakake HX 10x10. Sistem laying truk-dipasang nyurung balok maju, sing dibuwang menyang bank ngelawan, modul jembatan dipindhah maju ing suspensi balok nganti jembatan tekan bank ngelawan, banjur balok disassembled. Jembatan maksimal jembatan kelas MLC120 iki yaiku 46 meter, ambane dalan 4,3 meter, butuh 8 prajurit lan kurang saka 90 menit kanggo mbangun jembatan kasebut. Sistem DSB wis dituku dening AS, Turki, Swiss lan Australia, sing terakhir tuku sistem DSB lan MGB kanggo proyek Land 155. Sesuai karo TDTC 1996, 46m DSB bridge dites karo MLC120 (K) lan 80 (G) kathah; tes kasebut diterusake miturut standar STANAG 2021 kanggo nemtokake kelas MLC sing luwih dhuwur.

BAE Systems wis aktif ing bidang konstruksi jembatan militer nganti pirang-pirang taun, ngasilake sistem jembatan modular MBS (Modular Bridging System). Ing Juli 2019, Rheinmetall lan BAE Systems nggawe joint venture RBSL (Rheinmetall BAE Systems Land) kanggo ngrancang kendaraan militer, kalebu sistem jembatan. Ing taun 1993, Tentara Inggris mrentahake sistem MBS ing rong versi: Close Support Bridge (CSB), deployable saka traktor Tank Bridge Transporter, lan General Support Bridge (GSB); sistem iki duwe akeh unsur umum.


BAE Systems Bridging Vehicle mawa unsur Jembatan Dhukungan Umum ing Afghanistan. Iki dilengkapi kabin waja lan layar kisi kanggo nglindhungi RPG.


Sistem GSB kalebu panel kanthi dawa 2, 4 lan 8 meter, ramp 8 meter lan komponen tambahan, sistem kasebut ngidini sampeyan ngumpulake jembatan saka macem-macem konfigurasi. Komplek iki kalebu rong jinis kendaraan, BV (Bridging Vehicle) struktur jembatan conveyor lan ABLE (Automotive Bridge Launching Equipment) peralatan bangunan jembatan, loro kendaraan kasedhiya ing versi wojo lan unarmored. Mesin ABLE digunakake kanggo mbangun jembatan. Kaping pisanan, rel panuntun dilanjutake menyang sisih ngelawan saka alangan, banjur bagean-bagean jembatan sing wis dipasang disambungake menyang pandhuan nggunakake gerobak roda lan maju nganti jembatan tekan ing pinggir, banjur pandhuan kasebut dicopot. Apike, bank ngelawan bisa luwih dhuwur telung meter utawa luwih murah tinimbang bank sing dibangun jembatan kasebut. Parkir mobil ABLE bali menyang alangan, nalika mobil BV bisa parkir ing sisih utawa ing antrian, solusi kapindho ngidini sampeyan bisa ing wilayah winates. Sistem Single Span Unreinforced GSB bisa ngiket alangan amba 16 utawa 32 meter, construction digawa metu dening siji mesin ABLE lan loro BVs. Kanggo nambah dawa, kasedhiya konfigurasi Single Span Reinforced, sing ngidini mbangun jembatan kanthi dawane 34, 44 lan 56 meter, kanggo iki, papat, papat lan lima kendaraan BV, masing-masing, nggawa unsur sing dibutuhake. Kanthi lumahing support cocok ing ngisor alangan, jembatan Two Span Fixed Pier karo support kaku bisa dibangun. Konfigurasi non-dikuatake ngidini kanggo kreteg saka 30 utawa 64 meter ing dawa, dawa padha ngrambah nggunakake support ngambang. Kabeh konfigurasi kasebut mbutuhake siji kendaraan ABLE lan limang kendaraan BV kanggo ngangkut struktur jembatan. Minimal 10 wong sing dibutuhake, lan kanggo pambangunan jembatan rong bentang kanthi dhukungan ngambang, maksimal 15 wong. RBSL njamin sistem GSB sawijining bakal tahan 10000 nyebrang ing MLC70 (G) mbukak utawa 6000 nyebrang ing MLC90 (G) mbukak. Perusahaan wis nggabungake sistem ngawasi panggunaan menyang unsur utama, sing ngirim data kanthi nirkabel menyang komputer, sing ndadekake bisa ngontrol stres kelelahan komponen jembatan.


Insinyur Inggris masang Jembatan Dhukungan Umum ing sisih lor provinsi Helmand Afghan. Kendaraan ABLE dilengkapi layar waja lan kisi


Perusahaan iki uga ngembangake jembatan anyar kanggo nyukupi syarat Project Tight Angkatan Darat Inggris. Solusi RBSL iki nggunakake sistem panuntun dhumateng sing ana kanggo kreteg CSB lan GSB; kabeh kreteg anyar dirancang lan dites minangka bagéan saka phase evaluasi Project Nyenyet. Jembatan MBS anyar iki nyukupi syarat Departemen Pertahanan Inggris kanggo kelas muatan MLC100(G). Panel jembatan wis diuji ing kabeh babagan ing papan bukti khusus RBSL ing Telford. Syarat Kementrian Pertahanan kanggo kendaraan roda isih ditemtokake.


Latihan insinyur Angkatan Darat Inggris kanggo mbangun Jembatan Dhukungan Umum Sistem BAE; Britain nggoleki panggantos iki lan sawetara sistem jembatan liyane


RBSL uga nggarap kanggo nambah kemampuan sistem MBS, ngarahake kanggo nggayuh dawa 100 meter ing konfigurasi multi-span. Kanggo tujuan iki, RBSL wis nganakake tinjauan proaktif babagan konsep Jembatan Dhukungan Umum 100m. Panel uga dikembangake kanggo nggawe jembatan MLC65(G) 30 meter kanthi mekanisme panuntun sing digawe saka serat karbon. RBSL uga terus nggarap jembatan sing luwih dawa lan sistem tuntunan, sanajan iki dudu bagean saka syarat Project Tight.

Turki tuku rong sistem MBS saka BAE Systems ing 2010 lan pengin tuku lima maneh. Perusahaan Turki FNSS bakal dadi perusahaan utama ing kene, lan RBSL Inggris bakal nyedhiyakake unsur-unsur jembatan kasebut.
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Peningkatan ekonomi jembatan ponton ing Eropa
14 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irit
    Irit 9 Oktober 2019 05:20
    +8
    Mung siji pitakonan kanggo penulis - sampeyan dikirim Bunch saka nomer lan foto, kanggo kang, mesthi, thanks, nanging sing ngalangi sampeyan saka nuduhake kapasitas mbeta pas pantons ing ton biasa, lan ora nuduhake indeks NATO sing? Iki, ing mratelakake panemume, iku mung drawback saka artikel sampeyan, nanging liyane aku seneng kabeh, amarga wis ditulis kanggo titik lan obyektif.
    1. pemikir
      pemikir 9 Oktober 2019 08:11
      +1
      Ya, ing wayah esuk teka-teki silang opo Aku mung ngerti.
      Kelas Beban Militer (MLC) Skala MLC adhedhasar sakumpulan 16 kendaraan roda standar hipotetis lan 11 kendaraan sing dilacak hipotetis. ing sawetara saka 4 kanggo 150, kang cocog karo bobot reged ing ton cendhak .
      Ton AS (ton cendhak) = 2000 pound perdagangan = persis 907,18474 kilogram.
  2. Monar
    Monar 9 Oktober 2019 07:07
    +1

    Apa isih bisa ngumpulake? Utawa tanpa tunyuk kanggo mbukak kanthi cara apa wae?
    1. Lexus
      Lexus 9 Oktober 2019 13:41
      -2
      Sampeyan bener ngeweruhi. Bagean ponton mbukak dhewe nalika kenek banyu, utawa luwih, nalika ngambang sawise. Ana pancen ora perlu kanggo crane.
      1. Monar
        Monar 9 Oktober 2019 17:58
        +1
        Aku ngerti babagan kita. Klarifikasi dibutuhake babagan NATO. nglirik
  3. Maki Avellievich
    Maki Avellievich 9 Oktober 2019 07:47
    +1
    Apa sebabe wong Inggris repot karo peralatan anyar?
    Israel, kanthi bantuan wong-wong Prancis iki - Le Bac amphibie ou Gillois - nglebokake ponton liwat Suez menyang Mesir. kepinginan utama.
  4. tihonmarine
    tihonmarine 9 Oktober 2019 08:57
    -3
    Ya, sampeyan bisa ngucapake matur nuwun marang wong Eropa kanggo kreteg kasebut, yen ora larang kanggo nggawa beban kasebut karo sampeyan ..
  5. NBV
    NBV 9 Oktober 2019 10:11
    -6
    "Wong Eropa wis siyap kanggo tekane Rusia"
    Maneh, kompleks Rusia ... Lan kenapa kita nyiapake tekane Rusia nalika, sawise barmaley saka Arab lan kabeh negara Afrika, diaspora Rusia ing Eropah minangka sing paling gedhe? Ing Bulgaria padha saka ewu. Utamane akeh wanita sing nikah karo wong Bulgaria. Lan ana sawetara wong Rusia sing omah-omah karo wong Bulgaria. Wanita kita ora seneng alkohol lan wong kesed. Ana uga imam Rusia. Padha umume wong prayoga.
  6. Paulentius
    Paulentius 9 Oktober 2019 10:13
    -1
    Kelangan, mesthi, nanging apa yen kabeh iki ana ing geni mungsuh abot?
    1. Monar
      Monar 9 Oktober 2019 18:07
      0
      Lan technique iki ora dimaksudaké kanggo digunakake ing geni mungsuh. Saka tembung ing kabeh.
    2. Jagung
      Jagung 9 Oktober 2019 18:55
      -4
      Nyebrang diarahake sacara eksklusif ing jembatan sing dikubengi, lan luwih asring ing mburine dhewe, ing situs jembatan sing rusak.
  7. keju56
    keju56 9 Oktober 2019 12:07
    -1
    Iku curious, nanging mripat keno absurdities terjemahan mesin saka jinis "Bridge karo span saka 14,5 meter lan jembaré 4 meter. 12 insinyur lan siji sersan bisa mbangun ing 50 menit. " keprungu
    1. Kote Pane Kohanka
      Kote Pane Kohanka 9 Oktober 2019 13:18
      -2
      Kutipan saka: ser56
      Iku curious, nanging mripat keno absurdities terjemahan mesin saka jinis "Bridge karo span saka 14,5 meter lan jembaré 4 meter. 12 insinyur lan siji sersan bisa mbangun ing 50 menit. " keprungu

      Dear Sergey, aja nyederhanakake bebener umum saka inti tentara dadi masalah banal saka Ujian Negara Bersatu !!! ngguyu
      Kutipan lengkap saka Penulis muni kaya iki!
      Jembatan sing ambane 14,5 meter lan ambane 4 meter bisa dibangun dening 12 insinyur lan siji sersan sajrone 50 menit.

      Kaya ing sembarang "klub tentara", esuk pisanan saka rekrut wiwit karo tugas "saka kene kanggo sunset"! Ing limang menit pisanan, dheweke naif percaya yen dheweke makili soko ing urip iki, sanajan dheweke dadi insinyur!
      Umumé, rasio sing bener yaiku siji sersan hardened lan 14 ............. sing dilayani sampurna ngerti sapa? Artikel kasebut kanthi syarat "insinyur"! Kanggo siji tugas!
      Pambangunan versi APFB sing dikuatake kanthi span tambah 29,2 meter mbutuhake insinyur kaping pindho lan rong jam wektu.

      Ing dina kapindho, rekrut ngerti yen "loro prajurit saka batalyon konstruksi ngganti excavator"!
      Dheweke ora curiga manawa jadwal kasebut macet ing markas lan dina iki dheweke nyebut "organisasi interaksi dening unit cilik. Saka departemen lan ndhuwur!
      Minangka kanggo konfigurasi saka ferry, iku kalebu enem ponton, loro kang karo mesin, iku perlu 14 prajurit, loro Sersan lan rong jam kanggo mbangun.

      Dina kaping telu! Dina telung wawasan! Eureka pisanan! "Awak" nyadari yen iku "pakan meriam"!
      Eureka kapindho! Kabeh feri, pantone lan mekanisasi tenaga kerja liyane, iki guyon ganas saka sersan! Dadi "kita nindakake babak, kita muter alun-alun"!
      Eureka katelu! Sersanmu dhewe mung tresno, yen dibandhingake karo sersan dudu duweke !!!
      Inggih, kesimpulane, "yen" anzhyner "tangi, njupuk shovel - kita bakal" sculpt "prajurit metu saka sampeyan !!! prajurit
      Darmabakti kanggo kabeh wong sing nggawa kerzachi lan ngerti carane nggulung footcloths !!!
      Kanthi hormat, "kanggo sersan pisanan ing uripku", ombenan hip hip hore!!!
  8. Narak-zempo
    Narak-zempo 19 Oktober 2019 12:27
    0
    Napa dheweke butuh jembatan ponton? Yen lagi ngenteni Rusia, iku cukup mung ora kanggo jotosan munggah ngguyu
    Minangka salah siji lagu misuwur ngandika:
    "Mbukak saiki marang kita kanthi percaya
    Setengah saka lawang amba