Review militèr

Amerika Serikat swung ing Segara Ireng. Strategi dikembangake kanggo ngemot Rusia

24
Penyatuan maneh Krimea karo Rusia, hubungan sing luwih apik karo Turki, lan tandha-tandha liyane babagan pengaruh Rusia ing wilayah Segara Ireng dadi perhatian gedhe kanggo Amerika Serikat. Analis Amerika mikir babagan ngembangake strategi khusus kanggo ngemot Rusia ing Segara Ireng, nggunakake potensial negara NATO lan sekutu AS liyane ing wilayah kasebut.




Segara Ireng: imbangan daya


Paling ora rong abad, wilayah Segara Ireng wis dadi panggonan konfrontasi antarane Rusia lan kakuwasan saingan. Wiwitane yaiku Kakaisaran Ottoman, Inggris lan Prancis, saiki dadi Amerika Serikat lan sekutune ing Aliansi Atlantik Utara.

Ngilangi Rusia saka Segara Ireng wis dadi "impen emas" Kulon wiwit jaman biyen. Kanthi ambruk Uni Soviet lan tilar donyane kamp sosialis, tujuan iki bisa diwujudake. Rumania lan Bulgaria, mantan sekutu USSR, ngliwati wilayah pengaruh Kulon, wilayah Segara Ireng Lor saka Odessa nganti Crimea dadi bagian saka Ukraina sing berdaulat, wilayah Segara Ireng Wétan ana ing kontrol Georgia.

Rusia mung ditinggalake ing pesisir Segara Ireng ing Wilayah Krasnodar kanthi siji-sijine pelabuhan serius - Novorossiysk, lan pangkalan angkatan laut ing Sevastopol, sing bakal dicopot saka panguwasa Ukrainia saka Rusia. Nanging kertu begja padha bingung dening Euromaidan ing Ukraina, kang mimpin kanggo bali saka semenanjung Crimean kanggo Rusia. Akibaté, Crimea malih dadi bèntèng Rusia, lan Segara Azov bener ing kontrol Rusia. Mesthine, kahanan kaya ngono ora bisa menehi tandha marang pimpinan Amerika. Sawise kabeh, imbangan kekuwatan ing wilayah Segara Ireng wis owah sacara signifikan.

Gagal serius liyane saka Amerika Serikat yaiku rusake hubungan karo Turki. Sawise Ankara tuku sistem S-400 Rusia, pimpinan Amerika pungkasane dadi yakin yen Turki, paling ora nalika Recep Erdogan lagi kuwasa, ora bisa dianggep minangka sekutu sing bisa dipercaya saka Amerika Serikat. Paling ora, wong Turki mesthi ora bakal perang kanggo kepentingan Amerika lan malah melu nyebarake pangkalan militer anyar ing wilayahe. Lan kahanan iki uga dadi salah sawijining pukulan utama kanggo posisi AS ing Segara Ireng.

Saiki pitung negara duwe akses menyang Segara Ireng - Rusia, Ukraina, Rumania, Bulgaria, Turki, Georgia lan Abkhazia, sing ora diakoni dening masyarakat donya. Turki netral ing saingan AS-Rusia, Ukraina lan Georgia banget anti-Rusia, Romania lan Bulgaria minangka sekutu AS ing Eropah Wétan. Mulane, Washington mung bisa ngandelake papat negara Segara Ireng.

Nanging Georgia minangka unit tempur ora kapentingan khusus kanggo Amerika. Ukraina wis preoccupied karo masalah internal, plus wis konflik unresolved ing Donbass. Iku tetep gumantung ing Bulgaria lan Romania. Nanging wong Bulgaria, sanajan ing abad kaping XNUMX, kaping pindho gabung karo blok anti-Rusia - ing Perang Donya I lan Perang Donya II, nanging nyingkiri konfrontasi langsung karo Rusia. Swasana elit Bulgaria saiki lan saiki kudu dipisahake saka sikap umum wong Bulgaria biasa marang Rusia lan wong Rusia. Liyane iku Romania.

Mangkono, keprihatinan Washington babagan masa depan pengaruhe ing wilayah Segara Ireng cukup dingerteni. Lan ing kahanan kasebut, salah sawijining tugas sing paling penting kanggo Amerika Serikat yaiku njaga kontrol Ukraina, luwih nyurung masyarakat Ukraina nglawan Rusia, nambah kekuwatan angkatan bersenjata Ukraina lan masang fasilitas militer dhewe ing wilayah negara iki. .

Strategi AS ing wilayah Segara Ireng


Pusat analitis pamaréntah Amerika RAND Corporation, sing nerbitake laporan babagan nglawan ekspansi Rusia ing Segara Ireng, nganggep perlu, pisanan kabeh, kanggo mbangun kekuwatan militer lan potensial militer negara-negara NATO kanthi akses menyang Segara Ireng. Laporan kasebut fokus ing penyebaran aset pertahanan anti-rudal lan pesisir ing Bulgaria lan Rumania, uga ningkatake kemampuan militer Ukraina lan Georgia minangka sekutu utama AS lan NATO ing wilayah kasebut.

Nyatane, Amerika Serikat wis nuduhake kegiatan militer sing dhuwur banget ing wilayah Segara Ireng akhir-akhir iki. Iki dicathet durung suwe dening Menteri Pertahanan Rusia, Sergei Shoigu, sing nyebutake kegiatan Washington durung ana sadurunge wiwit pungkasan Perang Dingin. Utamane, Amerika Serikat nyebarake sistem pertahanan anti-rudal ing Romania lan ora ndhelikake niat kanggo nindakake latihan militer lan angkatan laut karo Ukraina lan Georgia sabisa-bisa.



Mbok menawa negara loro iki sing paling menarik kanggo pimpinan militer Amerika ing babagan ngadhepi Rusia, amarga dheweke paling cedhak karo negara kita lan duwe wates langsung. Ing wektu sing padha, Ukraina utawa Georgia ora dadi anggota NATO. Lan iki migunani banget kanggo Amerika. Pancen, yen ana hubungane karo Rusia utawa malah konflik bersenjata langsung, Amerika Serikat, sing ora kaiket karo kewajiban karo Ukraina utawa Georgia, luwih seneng ora ngganggu.

Washington uga ora tanggung jawab kanggo tumindak Kyiv utawa Tbilisi. Iku banget trep kanggo duwe rong negara sing bisa digunakake kanggo nyoba Kapabilitas militer lan politik Rusia, kanggo nindakake macem-macem provokasi, nanging ing wektu sing padha ora tanggung jawab kanggo tumindak. Apa tindakan utama sing ditindakake Amerika Serikat kanggo nambah potensial militer Georgia lan Ukraina?

Kaping pisanan, ana latihan lan maneuver militer sing terus-terusan ing ngendi militer AS nduweni peran penting. Dadi, ing Juli 2019, latihan militer Agile Spirit 2019 ditindakake ing Georgia. Wiwit wiwitan, pimpinan Georgia nindakake latihan kasebut kanthi serius. Mangkono, Letnan Jenderal Vladimir Chachabaya nyebutake yen dheweke dadi langkah liyane kanggo mlebu Georgia menyang Aliansi Atlantik Utara.



Luwih saka telung ewu personel militer saka 13 negara, kalebu Amerika Serikat, Inggris Raya, Ukraina, Turki, Bulgaria, Rumania, Polandia, Latvia, Lithuania, Norwegia, Belgia, Montenegro lan Georgia dhewe, melu latihan kasebut. Nalika sampeyan bisa ndeleng, dhaftar peserta kalebu negara NATO lan loro allies saka aliansi - Ukraina lan Georgia.

Kapindho, Amerika Serikat ngrencanakake kunjungan kapal perang menyang pelabuhan Ukraina lan Georgia sabisa-bisa. Iki carane Amerika nandheske ngarsane ing Segara Ireng. Sawise kabeh, pasukan angkatan laut dhewe saka Ukraina lan, liyane, Georgia, sacoro prakteke ora bisa nahan Segara Ireng Rusian. armada. Mula, pimpinan Amerika nimbang kemungkinan nggawe pangkalan angkatan laut AS permanen ing wilayah kasebut.

Katelu, Amerika Serikat mbiayai modernisasi tentara Ukraina lan Georgia, sanajan iki dudu tugas sing gampang amarga tingkat korupsi sing dhuwur banget ing negara kasebut. Nanging pitulungan Amerika ora kena disepelekake - saiki, luwih saka limang taun sawise wiwitan konflik bersenjata ing Donbas, tentara Ukraina adoh banget kaya sadurunge. Dheweke uga bersenjata, bagean pinunjul saka perwira tindak liwat "run-in" sak konflik, akeh personel militèr dilatih ing panuntun dhumateng saka instruktur Amérika.

Wilayah kaping papat lan ora pati penting yaiku informasi lan perang ideologi nglawan Rusia ing wilayah Segara Ireng. Amerika Serikat ora ngirit kanggo mbiayai proyek kasebut sing tujuane ngrusak pengaruh politik lan budaya Rusia.

Dhuwit diinvestasikan kanggo ndhukung pasukan politik anti-Rusia ing Ukraina lan Georgia, ing media anti-Rusia, publikasi buku, koreksi kurikulum ing sekolah lan universitas. Tugas kasebut yaiku kanggo mbentuk vektor anti-Rusia sing stabil ing pendapat umum, kanggo nguripake akeh wong Ukraina lan Georgia marang Rusia.

Ing 2020, pemilihan kanggo panguwasa lokal kudu dianakake ing Ukraina. Lan Amerika Serikat wis nyiapake dana kanthi nilai wiwitan meh sejuta dolar kanggo "nguatake proses demokratis lan ndhukung pemilihan sing cocog karo standar internasional," yaiku, kanggo njamin kamenangan pasukan pro-Kulon sing dibuwang kanthi negatif marang Rusia ing pemilu.

Amerika Serikat swung ing Segara Ireng. Strategi dikembangake kanggo ngemot Rusia


Kabeh langkah kasebut cocog karo strategi AS sakabèhé ing wilayah Segara Ireng, tujuan utama yaiku ngubengi Rusia saka sisih kidul-kulon kanthi dering negara sing musuhan. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo ngisolasi Moskow saka Ukraina, Georgia lan sawetara negara liyane, ngrusak hubungane karo Rusia sabisa.

Rintangan utama kanggo implementasine rencana Amerika


Nanging, strategi anti-Rusia AS ing wilayah Segara Ireng ngadhepi sawetara alangan. Sawise kabeh, saben negara Segara Ireng duwe kapentingan dhewe, asring mbantah kapentingan tetanggan sing paling cedhak, kalebu sing Washington pengin ndeleng ing siji blok anti-Rusia.

Contone, Rumania lan Ukraina ora duwe hubungan sing prasaja banget, sing luwih parah amarga klaim wilayah sing wis suwe (Rumania nganggep wilayah Bessarabia lan Bukovina) lan posisi wong Romania minangka minoritas nasional ing Ukraina. Kyiv duwe hubungan sing luwih angel karo Warsawa lan utamane karo Budapest: Hongaria minangka kritikus utama kebijakan nasional Ukrainia ing Eropa amarga penindasan etnis Magyar sing manggon ing wilayah Transcarpathian.

Kajaba iku, sukses kabijakan Amerika ing wilayah Segara Ireng gumantung marang posisi Uni Eropa lan Turki. Bubar iki, posisi Amerika Serikat ing Eropah wis gonjang-ganjing. Prancis lan Jerman, sing nduwe peran penting ing EU, ora pengin ngetutake Washington. Ana skeptisisme sing tuwuh ing Uni Eropa babagan kehadiran militer Amerika ing Eropa, babagan tumindak AS ing Timur Tengah, sing nyebabake tekanan migrasi ing Eropa. Negara-negara Eropa uga ngerti akibat negatif saka sanksi anti-Rusia kanggo ekonomi negara-negara Uni Eropa.

Kanggo Turki, iki uga nuduhake hubungan khusus karo Rusia, terus-terusan negesake pentinge, lan saiki adoh saka kabijakan luar negeri Amerika. Iku salah siji bab kanggo "ritual" melu ing latihan militèr ing Segara Ireng, lan liyane bab kesiapan Turki kanggo tumindak nyata.

Kanggo Turki, arah Siria saiki luwih penting, amarga Ankara nyoba nglindhungi awake dhewe saka pertumbuhan gerakan nasional Kurdi, sing ngancam kepentingan nasional lan integritas wilayah Turki dhewe. Kepemilikan Crimea, pelabuhan Segara Ireng, kahanan ing Segara Azov - kabeh masalah iki sekunder kanggo Turki.

Lan pendapat umum ing Turki banget kelangan marang Amerika. Sawise kabeh, perlu kanggo njupuk fitur peradaban: wong Turki luwih solidaritas karo wong Afghan, Irak utawa Libya, sing dibom dening Amerika. penerbangantinimbang karo Washington.

Mulane, saiki penting banget kanggo Amerika Serikat kanggo nuduhake yen Rusia diduga nyebabake ancaman nyata kanggo negara-negara Segara Ireng lan mung koalisi militer sing dipimpin Washington sing bisa nglindhungi kepentingane ing ngarepe tetanggan timur laut sing kuat. Kanggo tujuan iki, propaganda Amerika ngowahi negara-negara Eropah Wétan nglawan Rusia, wis entuk sukses paling gedhe ing Ukraina lan Georgia, kurang sukses ing Romania, lan meh ora sukses ing Turki lan Bulgaria.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
inosmi.ru
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pakdhe Lee
    Pakdhe Lee 10 Oktober 2019 06:15
    +2
    Kawicaksanan favorit para Saxon sing ora sopan yaiku misahake lan ngadu wong kanggo entuk manfaat dhewe.
    Delengen apa sing ditindakake Biden ing Ukraina. Lan Trump dudu dekrit kanggo dheweke, nanging impeachment!
    1. monster_lemak
      monster_lemak 10 Oktober 2019 08:48
      +8
      Rusia ora ngremukake "rodents" ing sawijining wektu, saiki duwe "sarang lebah pro-Amerika" - "serpentarium anti-Rusia" ing "perut alus" ..... sad
    2. iConst
      iConst 10 Oktober 2019 09:06
      +4
      Kutipan saka Pakdhe Lee
      Kawicaksanan favorit para Saxon sing ora sopan yaiku misahake lan ngadu wong kanggo entuk manfaat dhewe.

      Prinsip "divide et impera" - "divide and rule" iki dianggep minangka maksim kebijakan Kakaisaran Romawi.
      Nanging nglawan kabijakan kasebut, apa wae, Saxon sing ora sopan duwe alat sing apik - kulkas. Masalah karo Yankees yaiku kira-kira mbaleni cara USSR, sing menehi panganan lan nylametake setengah Afrika lan menehi panganan marang negara blok Warsawa.
      Lan negara ing taun 70th uga wiwit alon-alon bend.
      Nanging dheweke nemokake penyelamat - dheweke ngeculake dolar saka emas lan wiwit dicithak kanggo kepentingane dhewe-dhewe, lan ing wiwitan kabeh "harta kertas", bandha (treasuries) wiwit dituku kaya kue panas. Hasil treasury cukup gedhe nalika iku.

      Saiki ana dalan sing jelas ing pirang-pirang negara kanggo ngilangi dolar (lan, minangka asil, ora gelem tuku treasuries), amarga wis digunakake minangka instrumen tekanan. Sing. Financing ing kredit saka budget Amérika wis suda.
      Lan yen Rusia nyatakake yen hubungan ekonomi karo negara-negara sing ora grapyak ora bakal tetep, lan Amerika Serikat mung duwe kapitunan ekonomi ing tapel wates karo Rusia, mula Amerika Serikat kudu ngurus wong Russophobes iki, utawa wong-wong bakal ngirim dheweke. panguwasa ing kono. Lan kanggo mangerteni iki (kulkas kosong), dheweke butuh bantuan.

      Katon kaya iki minangka prinsip sing saiki ditrapake sacara implisit ing Georgia lan "macan" Tri-Baltik. Lan sawetara wis wiwit break liwat. Bulgaria, contone, ngeruk turnips lan cokotan lambé lan murmur: "Mungkin sampeyan duwe stream liyane?"
  2. Vadim T.
    Vadim T. 10 Oktober 2019 06:26
    + 13
    Penulis sing dihormati ora ujar manawa ing 2013 Amerika Serikat ngrancang nggawe pangkalan angkatan laut dhewe ing Crimea. Maidan mesthine bakal nyebabake pamindahan armada Rusia saka Crimea lan legalisasi Amerika ing kana. Yen rencana iki dileksanakake, Rusia bakal kelangan kontrol liwat Segara Ireng. Nyatane, dheweke mung kudu nggawe siji langkah - lan iku, checkmate. Nanging ora bisa. Mula - histeria sing sengit, sanksi, lan liya-liyane. Saiki lagi nggawe markas Angkatan Laut dhewe ing Odessa, nyoba kanggo alon-alon Bulgaria lan Romania supaya padha melu latihan lan tumindak anti-Rusia. Nanging negara-negara kasebut duwe kepentingan dhewe. Nanging Ukraina lan Georgia bisa setuju karo petualangan apa wae sing diusulake dening Amerika Serikat. Iki sing dianggep wong Amerika.
    1. lopvlad
      lopvlad 10 Oktober 2019 06:48
      +7
      Kutipan: Vadim T.
      Nanging Ukraina lan Georgia bisa setuju karo petualangan apa wae sing diusulake dening Amerika Serikat


      ing kasus iki, saliyane Russophobia lisan, Amerika Serikat mung ditinggalake karo Ukraina kanggo tumindak nyata.Ing Georgia, dheweke isih ora bisa lali babagan carane tentara super-modern, sing saben wong saka cilik nganti wong tuwa sing rambute abu-abu bangga. ana, kanggo sawetara dina ing 2008 ambruk kanggo shreds dening "Rusty" tentara Rusia.
      Iku salah siji bab kanggo babakan ing Rusia saka kadohan, lan iku liyane kanggo pindhah lan bunuh diri bab Rusia, dening cara, aku maringi pitutur sampeyan kanggo kelingan reaksi NATO kanggo negara klebu ing blok sing, nalika Erdogan ditembak mudhun pesawat Rusia lan kesusu. marang wong-wong mau kanggo golek pangayoman.Ing kana dheweke dikandhakake yen dheweke ngomong masalah Turki.
      1. Aerodrome
        Aerodrome 10 Oktober 2019 07:07
        +1
        Kutipan saka lotvlad
        Miturut cara, aku menehi saran supaya sampeyan ngelingi reaksi NATO menyang negara sing dadi bagian saka blok kasebut, nalika Erdogan nembak pesawat Rusia lan mlayu menyang wong-wong mau kanggo nggoleki perlindungan.

        Erdogan yakin manawa ing sawijining dina, tentara kita bakal ana ing Istanbul. kene tak ganti.
        1. lopvlad
          lopvlad 10 Oktober 2019 07:21
          +3
          Inggih, dheweke mlayu menyang wong-wong sing ndesek dheweke kanggo nembak pesawat iki banget kanggo golek pangayoman, nanging dheweke ditolak, kaya wong Kurdi sing saiki digawe Erdogan.
        2. Andrey saka Chelyabinsk
          Andrey saka Chelyabinsk 10 Oktober 2019 18:27
          +1
          Kutipan: Aerodrome
          Erdogan yakin manawa ing sawijining dina, tentara kita bakal ana ing Istanbul

          Yen dheweke yakin babagan iki, dheweke ora bakal nembak pesawat
  3. Vitaly Tsymbal
    Vitaly Tsymbal 10 Oktober 2019 06:56
    +3
    Aku ora ngerti ing basis saka materi apa penulis wrote artikel iki, nanging ngrasa kaya ditulis ing "framework" saka program propaganda TV sing wis nyetel untu ing pinggiran. Amerika Serikat saiki duwe rong "kubu pertahanan" ing wilayah Segara Ireng - Rumania lan Bulgaria, lan Turki isih nindakake kewajiban NATO. Nanging penguatan pengaruh militer kanthi biaya Georgia lan Ukraina minangka pratelan sing adoh banget. Wilayah loro negara kasebut minangka zona "stabilitas", sing sacara historis ana ing konfrontasi antarane Rusia lan Kulon utawa Kidul-Wétan, wilayah sing wis ngganti "orientasi politik" menyang sisih sing luwih kuwat. Lan ing antarane populasi Ukraina lan Georgia, mesthi ana bagean penting saka wong-wong sing sacara tradisional ana ing sisih Rusia. Ing Amerika Serikat, dudu "ahli" saka acara TV sing wis kasebut sadurunge sing lungguh ing tank militer, nanging spesialis sing ora bisa disepelekake. Amerika Serikat, sawise reunifikasi Crimea karo Rusia, ilang pangarep-arep pungkasan kanggo dadi nyonya Segara Ireng. Amerika saiki, kanggo ngalihake pasukan Federasi Rusia, dipeksa ora kanggo nguatake kekuwatan militer ing wilayah iki, nanging ndhukung "titik panas ketidakstabilan" kanthi kabeh kekuwatan lan fokus ing mung siji negara - Romania. Bulgaria ora dianggep - akeh apartemen ing pesisir Segara Ireng Bulgaria dituku dening warga Federasi Rusia - mung guyon !!!!
  4. roket757
    roket757 10 Oktober 2019 07:09
    +4
    Nalika paus minke ngetik, tanpa mandheg, dheweke uga bakal mimpin strategi, ngetrapake! Sanalika mesin mati, kabeh strategi bakal dadi lapisan!
    Singkate, aja ngenteni! amarga kita lan kita, kaya sekutu, duwe cukup wong sing kasengsem!
    Ing cendhak, "tawon" ora bakal buzz marang "madu"!
  5. tihonmarine
    tihonmarine 10 Oktober 2019 09:32
    0
    Lan pendapat umum ing Turki banget kelangan marang Amerika. Sawise kabeh, fitur peradaban uga kudu dianggep: wong Turki luwih solidaritas karo wong Afghan, Irak utawa Libya, sing dibom dening pesawat Amerika, tinimbang karo Washington.
    . Mung saiki Yankees nyadari yen wong Turki, kaya kabeh negara Arab liyane, ora seneng karo wong-wong mau, lan luwih-luwih ngarsane, lan Turki lan Rusia ing Segara Ireng minangka pemain utama lan limitrophe liyane mung wong njaba. Dadi kapentingan Amerika Serikat ing wilayah Segara Ireng, Selat Turki lan Mediterania Lor bisa mabur liwat "kaya cekungan liwat bathhouse" lan saiki padha duwe siji gol nang endi wae lan piye wae gain foothold ing wilayah iki (utama) . Lan ing kene kanggo Anglo-Saxon, kaya biasane, cara apa wae bakal ditindakake, nganti intervensi militer "Aturan Inggris, nguwasani segara."
  6. Nyrobsky
    Nyrobsky 10 Oktober 2019 09:56
    +2
    Kasur, ing sadawane dalan, banget digawa dening proses carane ngrusak Rusia luwih akeh. Nalika padha digawa adoh dening iki "fun", China wis thukul munggah nang endi wae ing sisih liyane donya, loro ekonomi lan militèr, kang bakal rauh jiwit kapentingan Amerika ing wilayah Asia-Pasifik saka ing Segara Ireng.
  7. Galleon
    Galleon 10 Oktober 2019 10:04
    0
    Penulis, ing upaya kanggo saiki Turki whiter lan fluffier, ragu-ragu kanggo nulis bab statements bola-bali saka Turki sing padha ora bakal ngenali Crimea minangka Russian. Lan iki ora trifle, stroke iki rada ngganti gambar dicet saka kuatir ing arah sabanjuré.
  8. smaug78
    smaug78 10 Oktober 2019 10:20
    0
    "Ngethok Rusia saka Segara Ireng wis dadi impen emas Kulon wiwit jaman biyen." - saka jam pira persis?)))
  9. pytar
    pytar 10 Oktober 2019 11:19
    +2
    Kanggo tujuan kasebut, propaganda Amerika ngowahi negara-negara Eropa Wétan nglawan Rusia, kanthi sukses paling gedhe ing Ukraina lan Georgia, lan kurang sukses ing Romania. lan meh ora entuk ing Turki lan Bulgaria.

    Kanggo Bulgaria, mesthi. Jajak pendapat reguler sing ditindakake dening macem-macem agensi nuduhake gambar sing padha. Ora nyenengake kanggo AS, nanging kasunyatan.

    Panguwasa Bulgaria kepeksa nggatekake swasana ati sing akeh banget ing negara kasebut. Akibaté, sawetara taun kepungkur, Bulgaria ora gelem nampa pertahanan rudal Amerika ing sawijining wilayah, lan Bulgaria categorically gelem melu ing armada Segara Ireng anti-Rusia sing banjur dibentuk ing sangisore NATO, saéngga ngubur kabeh proyek.
    1. rambute
      rambute 11 Oktober 2019 01:07
      0
      Iku sumelang sing ana liyane Stambolovs lan Stambolians ing daya saka Dimitrovs lan Zhivkovs (ora ana pribadi) ... Alyosha iki ora repainted pink, lan thanks kanggo sing.

      https://www.youtube.com/watch?v=9DW8rgMLvIs
      1. pytar
        pytar 11 Oktober 2019 09:13
        0
        Kabeh negara duwe spesifik dhewe. Ora ana masyarakat sing homogen. Wong buangan sing dibayar bisa nyebarake sawetara prasasti ing wayah wengi, lan wong liya bakal ngresiki lan nyelehake kembang kasebut. Kanggo informasi sampeyan - ing taun 2019, pemerintah BG ngilangi 250 ewu. euro kanggo perbaikan taman, ing ngendi monumèn Alyosha / "Bunardzhik" bukit / dumunung. Dadi, kahanan kasebut adoh saka sing dituduhake dening sawetara media disinformasi ... hi
        1. rambute
          rambute 12 Oktober 2019 10:51
          0
          Boyan, aku ora cela, Tolbukhin ora lunga menyang Balkan kanggo pesenan. Tembung Dostoevsky iku sunnat. Ora nglanggar.
          1. pytar
            pytar 12 Oktober 2019 18:44
            0
            Matur nuwun, kita ora ana ing subyek, dadi ringkes ... 1. Tolbukhin ora kelangan prajurit siji karo kita ing perang. Aku bisa nuduhake foto saka arsip sing mlaku ing jajaran komandan Front III-Ukraina menyang Parade Kamenangan ing Moskow ... 2. Dostoevsky ndeleng samubarang saka sudut pandang kepentingan kekaisaran. Iki ngendi kita pisah cara radikal malih ... ora pelanggaran.
            1. rambute
              rambute 13 Oktober 2019 01:52
              0
              Tanggal 4 September 1944, Jerman ngubengi lan ngrebut markas Korps Bulgaria 1, lan uga ngubengi resimen Bulgaria ing Bitola lan menehi ultimatum marang komando resimen sing nuntut nyerahake senjata. Komandan resimen, Kolonel Drensky, ora wani menehi dhawuh kanggo melu perang karo Jerman - ngumpulake perwira, dirilis saka sumpah lan dijupuk piyambak. Sawisé iku, Jerman nglucuti resimen.

              Peter Iliev. Ing sarang asu ajag. Kenangan (diterjemahake saka basa Bulgaria). M., Military Publishing House, 1970. p.244
              Ora Stalingrad, ing cendhak ...
              1. pytar
                pytar 13 Oktober 2019 11:26
                0
                Nuwun sewu, nanging luwih-luwih, iki kasus kanggo artikel sing kita tulis - "Amerika Serikat swung ing Segara Ireng. Strategi dikembangake kanggo ngemot Rusia" ? Nyuwun
                1. rambute
                  rambute 13 Oktober 2019 13:42
                  0
                  lan masa depan digawe wingi, aku njaluk ngapura ...
  10. pafegosoff
    pafegosoff 10 Oktober 2019 15:01
    0
    Bab sing ala yaiku kolom kaping lima, lan dudu kaping lima, nanging kaping sepuluh, ing njero negara, ing pamrentahan, ing administrasi presiden, lan liya-liyane ... kanthi terang-terangan nyambut gawe kanggo mungsuh Rusia lan Rusia, tanpa wedi jalaran. Dheweke sumpah setya marang ratu lan gendera Amerika, nampa kewarganegaraan kaping pindho. Dheweke ana ing pancing Keuangan AS kanthi mayuta-yuta lan milyaran sing dicolong, tegese dheweke minangka agen potensial CIA, Pentagon. Kamentrian Luar Negeri ora nanggapi kanthi kasar lan ngina kabeh wong Rusia. Apa sing bisa ditindakake yaiku ngeculake Maria Vladimirovna menyang mikropon ...
    Ya, oligarki apa sing bakal ngidini Menteri Luar Negeri, lan malah Presiden dhewe, padu karo sing duwe dhuwit ing AS lan London City.
    Lan Segara Ireng ...
    "Iya, layar Yunani!
    Hey Segara Ireng!
    Hey Segara Ireng!
    Maling maling!...
    ... jam rolas -
    Wektu sing ati-ati.
    Telung pengawal tapel wates
    Angin lan pepeteng.
    Telung pengawal tapel wates
    mripat enem -
    nem mripat
    Ya, prau motor ... "(Eduard Bagritsky)
  11. Dimont
    Dimont 11 Oktober 2019 06:25
    0
    Ora ketompo carane kuat ekonomi Amerika Serikat, nanging tekanan ing negara-negara ing meh kabeh planet ora muspra, posisi sing weakened. Lan ing Eropah dhewe padha ndeleng kahanan sing bener. Lan dolar ora nyimpen maneh.
    Lan Crimea dibutuhake minangka basis ing underbelly kidul Federasi Rusia, ngontrol sawetara wilayah