Review militèr

Perang umum kanggo Rusia

113
alangan. 1919 100 taun kepungkur, tanggal 11-13 Oktober 1919, serangan balik Tentara Merah diwiwiti ing Front Kidul. The Reds nyerang ing arah Oryol lan Voronezh. Ing perang nemtokake Perang Sipil, owah-owahan radikal njupuk Panggonan ing sih saka Reds. Kampanye Moskow tentara Denikin nglawan Moskow gagal.


Perang umum kanggo Rusia

Entri saka Reds menyang Orel. Oryol Museum of Local Lore


Serangan saka Liga Sosialis All-Union ing Moskow


Nerapake "Petunjuk Moscow" Denikin tanggal 3 Juli 1919, kabeh telung tentara Federasi Revolusioner Sosialis All-Union (Volunteer, Don, lan Kaukasia) ngluncurake serangan kanthi sukses sing beda-beda. Tentara Kaukasia Wrangel perang ing cedhak Saratov, tentara Don Sidorin - ing arah tengah, tentara Sukarelawan Mai-Maevsky - ing arah Kursk.

Ing wektu sing padha, tentara Putih nyebar atusan mil. Ing sisih kiwa, Whites nemokake kelemahane Reds ing Little Russia. Ing sisih kulon, Front Kidul Reds dirusak paling akeh, amarga kemampuan tempur sing ora nyenengake saka mantan detasemen pemberontak ing Little Russia, sing gabung karo Tentara Abang. Wong-wong Denikin gampang nguwasani papan sing wiyar lan ora duwe kesempatan kanggo entuk papan ing kana, kanggo ngatur pertahanan lengkap. Perang maneuver nuntut gerakan konstan. Sampeyan bisa nutup wilayah Yekaterinoslav sing ditawan mung kanthi ngembangake serangan, nguber lan ngrusak Tentara Merah 12 lan 14 sing ringkih. Sing, iku perlu kanggo njupuk tekan ngisor Dnieper kanggo nutupi sisih kiwa saka Tentara Sukarelawan maju ing Kursk lan Kyiv. Akibate, rencanane Denikin diatur. Tanpa mbatalake tugas serangan ing arah Moskow, komandan utama Liga Sosialis All-Union tanggal 30 Juli (12 Agustus) ngetokake arahan anyar. Iki nyedhiyakake transisi bagean saka Tentara Sukarelawan lan korps kapisah kaping 3 ing sisih kulon. Klompok pasukan Kyiv Jenderal Bredov dibentuk kanggo nyerang Kiev. Korps Tentara kaping 3 Schilling nampa tugas kasebut kanthi bantuan saka Segara Ireng Putih armada njupuk Kherson lan Nikolaev, banjur Odessa.


Denikin lan Wrangel ing parade ing Tsaritsyn, 1919. Sumber: https://ru.wikipedia.org


Mangkono, printah putih mutusaké kanggo nggunakake kahanan sarujuk ing arah kulon kanggo manggoni wilayah Novorossia lan Little Rusia. Serangan kanthi cepet ora ngidini Reds dadi sadar, nggawe awake dhewe, ngatur pertahanan sing angel lan njupuk kauntungan saka kekuwatane. Uga, tentara Denikin ngrebut tanah sugih, nampa basis pangan, cadangan manungsa lan cadangan militèr ageng turahan saka macem-macem tentara (wiwit saka kraton). Kaukasus Lor ora bisa dadi basis lengkap Liga Sosialis All-Union, wis kesel dening mobilisasi sadurunge. Nalika perang adoh saka wilayah kasebut, luwih sithik wong sing pengin ninggalake omah. Kajaba iku, gerakan ing arah Kiev nggawa tentara Denikin nyedhaki Polandia, sing nglawan Rusia Soviet.

Angkatan Bersenjata Rusia Kidul sing maju terus dikuwatake. Kamenangan punika ngiyataken barisanipun wadyabala Denikin. Tentara sukarelawan ing awal Mei ing Donets Basin cacahe, sawise dijupuk saka Kharkov ing 25 Juni, senadyan kabeh losses abot nandhang ing perang lan saka penyakit, kekuatan pertempuran tentara ana 26 ewu wong. Nalika Poltava dicekel tanggal 31 Juli, ukuran tentara saya tambah dadi 40 prajurit. Tentara Don, sing sadurunge kalah lan gunggunge nganti 15 ewu wong ing awal Mei, ing tanggal 20 Juni duwe 28 ewu, ing Juli 20 - 45 ewu prajurit. Korps Tentara 3rd, kanthi pasukan mung 4 ewu wong, sing ngluncurake serangan saka posisi Ak-Manai ing awal Juni, diisi maneh ing dalan, ngliwati kabeh Crimea, lan njupuk Odessa ing 23-24 Agustus. Adhedhasar korps, klompok pasukan saka wilayah Novorossiysk dibentuk ing sangisoré komando Jenderal Schilling, sing cacahé nganti 16 ewu wong. Secara total, kekuwatan VSYUR mundhak wiwit Mei nganti Oktober saka udakara 65 dadi 150 wong.

Penangkapan wilayah sing akeh dening Pengawal Putih nyebabake munggah kabeh unsur anti-Soviet, sing nguatake pangkat VSYUR. Wadyabala Denikin ana ing dhuwur moral, nanging ora suwe. Sebagéan gedhé wong ora preduli utawa musuhan marang wong putih lan mung ngenteni wayahe wong abang teka kanggo ngomong kanthi terang-terangan. Tentara Denikin enggal-enggal ngadhepi pemberontakan gedhe-gedhe, gerakan petani ing mburi, sing, kaya ing Timur Rusia (tentara Kolchak), bakal dadi salah sawijining alasan utama kanggo kekalahan gerakan putih.


Sumber peta: https://bigenc.ru


Mammoth Raid


Komando langkah darurat Soviet mbalekake kesiapan tempur Front Kidul. Ing Little Russia, tilas tentara Ukrainia diorganisasikake adhedhasar prinsip biasa, sawetara komandan sing ringkih diganti. Panglima Tentara Merah Vatsetis diganti dening Kamenev (mantan panglima ing Front Wétan), panglima ing Front Kidul Gittis diganti dening Yegorov. Langkah-langkah sing paling kejam (pengadilan revolusioner, detasemen, lan liya-liyane) mulihake disiplin ing unit kasebut. Kabeh cadangan menyang kidul. Mobilisasi anyar ditindakake, tentara diisi maneh. Sawetara divisi ditarik lan dikirim menyang Front Kidul saka Front Wétan lan Kulon. Wilayah benteng anyar digawe - Saratov, Astrakhan, Voronezh, Kursk lan Kyiv. Jumlah pasukan ing Front Kidul luwih saka 180 ewu wong lan udakara 900 bedhil. Akibaté, langkah maju tentara Denikin ing Juli - separo pisanan Agustus saya suda banget lan kemajuan ora pati penting. Mung tentara Kaukasia tanggal 26 Juli nyekel Kamyshin.

Komando Soviet nyiapake serangan balik. Kaya ing musim semi, dheweke ngrancang kanggo ngalahake tentara putih kanthi rong pukulan konvergen sing kuat. Ing swiwi kiwa, pukulan utama bakal dikirim dening Shorin's Special Group (bagean saka tentara 9 lan 10); Klompok Selivachev (bagean saka tentara kaping 8 lan 13) nyerang Kupyansk, ing persimpangan tentara Sukarelawan lan Don. Kanthi sukses ing tataran pisanan saka operasi, klompok Shorin mesthine kanggo break liwat kanggo Rostov-on-Don, nglereni wilayah Don saka Kaukasus Lor. Operasi tambahan kudu ditindakake dening Tentara 11 saka Astrakhan lan Tentara 14 ing Little Russia.

Amarga persiapan sing dawa, rencana kasebut dadi dikenal karo perintah VSYUR. Komando putih mutusake kanggo ngirim serangan preemptive karo korps kavaleri. Kaping pisanan, direncanakake yen Korps Cossack kaping 4 Mamontov lan Korps Don Konovalov kaping 2 bakal nembus ngarep ing persimpangan Tentara Merah kaping 8 lan 9, banjur cepet-cepet menyang Moskow, nglakokake pemberontakan gedhe ing mburi garis mungsuh. Nanging, korps Konovalov diikat dening perang ing ngarep, mung korps Mamontov sing dikirim menyang serangan kasebut. Tugas-tugase dicicil. Cossacks kudu lumaku liwat mburi Front Kidul, njupuk Kozlov, ngendi markas saka Front Abang. Iki mestine kanggo mimpin kanggo disorganization saka printah lan komunikasi mungsuh, lan ngganggu serangan saka Front Kidul. Banjur, amarga rusake kahanan lan laporan teka pasukan Abang gedhe, tugas iki luwih winates. Korps iki ngarahake ing Voronezh, ing mburi grup Selivachev.

Ing esuk 10 Agustus 1919, korps Mamontov (kira-kira 9 ewu bayonet lan saber, 12 bedhil, 12 sepur lapis baja lan 3 mobil lapis baja) nyerang ing persimpangan tentara Soviet, barat laut Novokhopyorsk. Cossacks gampang nembus ngarep, upaya Reds kanggo mungkasi terobosan ora kasil. Cossacks tindak lor. Sing, Mamontov nerak pesenan, amarga dheweke kudu pindhah menyang kulon. Alesane yaiku udan deres sing nyemburake dalan. Alasan liyane yaiku yen mammoth ora pengin melu perang karo klompok kuat Selivachev. Iku luwih gampang kanggo pindhah lor, Smash lan ngrampok mburi, supaya tabrakan karo mungsuh. Tanggal 11 Agustus, Mammoth nyegat ril sepur Gryazi-Borisoglebsk, 3 prajurit Tentara Merah sing ngisi maneh ing ngarep ditawan lan dikirim menyang omah. Banjur Cossacks nyekel kamp latihan lapangan, ing ngendi dheweke nyebarake sawetara ewu petani liyane. Dheweke uga nyekel sawetara eselon kanthi amunisi lan properti.


Panglima Korps Kavaleri 4 Tentara Don, Letnan Jenderal K. K. Mamontov (Mamantov)


Dheweke nyoba nyegat korps Mamontov, nanging ora sukses. Bagéan saka Divisi Infanteri 56 dikirim saka cadangan klompok Shorin, nanging garwane ing sisih ndhuwur kali. Tsny kasebar dening Cossacks. Brigade kavaleri maju kanggo nutupi ril sepur Tambov-Balashov, nanging uga dibubarake dening korps Mamontov. Banjur Cossacks Putih ngliwati posisi benteng saka mungsuh kidul Tambov lan dikuwasani ing 18 Agustus. Akeh tawanan, mobilized petani Tambov, dijupuk ing kutha. Wong-wong mau dikongkon mulih. Luwih akeh gudang pangan lan sandhangan wis dicekel. Sajrone gropyokan, Cossacks dijupuk supaya akeh piala lan barang sing malah mbagekke property lan pranata kanggo populasi lokal. Mesthine, ora metu saka pertimbangan humanisme, ora biasa kanggo Cossacks, nanging amarga ana akeh sing apik sing ora ana sing bisa dilebokake. Tanggal 22 Agustus, Cossack ana ing Kozlov (Michurinsk). Markas saka Front Kidul, kang dumunung ing Kozlov, mlayu.

Ing kahanan iki, Dewan Pertahanan Republik Soviet ngenalaken hukum militer ing enem provinsi (kalebu Voronezh lan Tambov). Komite revolusioner digawe ing kutha-kutha kabupaten lan stasiun sepur kanggo mobilize kabeh pasukan lan sarana kanggo nimbali wilayah. Tanggal 25 Agustus, Lashevich, anggota Dewan Militer Revolusioner saka Front Kidul, diangkat dadi komandan Front Internal (ing 10 September - kira-kira 12 ewu bayonet lan saber, 67 bedhil lan luwih saka 200 bedhil mesin, plus penerbangan lan sepur waja). Uga, Front Internal kalebu detasemen kapisah saka komunis, internasionalis, pasukan khusus (kira-kira 11 ewu prajurit ing total).

The Reds ora bisa mblokir lan numpes korps Mamontov. Njupuk kauntungan saka inconsistency saka pasukan mungsuh, ing Agustus 25, White Cossacks wiwit pindhah saka Kozlov ing sisih kulon lan kulon. Ing dalan, wong Putih numpes baris ngarep lan gudang tentara, numpes stasiun sepur lan kreteg, buyar sawetara puluhan ewu petani mobilized menyang Tentara Abang. Brigade infantri sing kapisah dibentuk saka sukarelawan (mengko Divisi Infanteri Tula). Tanggal 27 Agustus, detasemen cilik Mammoth nguwasani Ranenburg. Komando Merah mutusake manawa pasukan mungsuh utama ana ing kana, lan wiwit konsentrasi klompok utama ing wilayah kasebut. Sauntara kuwi, Mamontov nguripake korps menyang Lebedyan, lan ing 28 Agustus ngrebut kutha iki. Banjur Cossacks nguwasani Yelets tanpa masalah ing 31 Agustus, Zadonsk ing 5 September, Kastornoe ing 6 September, Usman ing 7 September lan Voronezh ing 11 September.

Wis tanggal 12 September, Reds ngusir Mammoth saka Voronezh. Komando Abang nyoba ngubengi lan nyirnakake korps mungsuh ing sisih kidul Voronezh. Kanggo nindakake iki, Korps Kavaleri Budyonny dicopot saka ngarep (dheweke mimpin serangan ing arah Tsaritsyno) lan Divisi Infanteri 37. Nanging Cossacks Putih, tinimbang pindhah menyang kidul, ing pinggir kiwa Don menyang Liski, nguripake kidul-kulon. Tanggal 17 September, korps Mamontov nyabrang Don ing wilayah Gremyache. Ing tanggal 19 September, Mammoth gabung karo Korps Kuban Jenderal Shkuro kaping 3, sing maju saka wilayah Stary Oskol kanggo mbantu terobosan kasebut.

Mangkono, 40-dina gropyokan saka 4th Don Corps nemen disorganized mburi Front Kidul, diverted pasukan mungsuh pinunjul (bab 40 ewu bayonet lan kavaleri) kanggo nglawan kavaleri Cossack, kang mimpin kanggo weakening saka kelompok kejut Red. Nanging, Putih gagal ngganggu serangan saka Front Kidul. Iki amarga inconsistency antarane tumindak korps Mamontov lan pasukan utama tentara Don. Ing wektu sing padha, Cossacks digawa dening rampokan, ora ngrampungake tugas utama - kanggo naleni pasukan mungsuh utama ing perang, ing mburi gropyokan korps wis decomposed banget, overgrown karo convoys ageng karo barang rampokan, lan ilang paling saka kemampuan pertempuran sawijining. Cossacks saka warriors dadi perampok. Trofi kasebut ageng. Nalika padha tekan ing mburi korps Mamontov, kreta nganti 60 km dawane. Lan sawise gabung karo dhewe, bagean pinunjul saka Cossacks karo kreto tindak menyang desa pribumi, njupuk jarahan lan ngrameke. Ing ngarep, mung ana 2 ewu saber sing isih ana saka korps.



Gangguan saka counter-offensive Soviet


Kelompok khusus Shorin banjur nyerang nalika tanggal 14 Agustus 1919. Korps Budyonny maju ing sisih kulon. Operasi iki didhukung dening armada militer Volga lan detasemen marinir saka Kozhanov. Kaping pisanan, serangan kasebut sukses. Tanpa getih ing perang terus-terusan, pasukan Wrangel kepeksa mundur, mundur menyang Tsaritsyn. Tanggal 22 Agustus, Reds ngrebut Kamyshin lan ing awal September tekan Tsaritsyn. Saka sisih kidul, saka wilayah Astrakhan, Tentara Merah kaping 11 uga nyoba nyerang Tsaritsyn, nanging dikalahake lan diusir dening wong Putih. Bagéyan saka tentara dipotong saka Astrakhan, diblokir ing wilayah Cherny Yar.

Sauntara kuwi, komando dhuwur Soviet nggawe ngarep anyar - ngarep Turkestan, dipimpin dening Frunze. Iku kalebu tentara 1, 4 lan 11. Ing awal September, Frunze teka ing Astrakhan. Komfronta nggawa bala lan nggawe keputusan sing beboyo lan wani. Dheweke ngemot amunisi ing kapal, nggawa markas lan kabeh komando tentara, lan nyabrang menyang Black Yar. Tekane Frunze lan kabeh komando mulihake semangat unit sing dipotong. Frunze ngluncurake serangan saka pengepungan. Ing wektu sing padha, padha nyerang saka Astrakhan. Blokade kasebut rusak. Tentara 11 maneh tindak menyang Tsaritsyn. Nanging wis tanpa Frunze, sing bali menyang arah Turkestan, ngendi kahanan uga escalated.

Akibaté, perang sengit pecah kanggo Tsaritsyn. The Reds nyerang kutha saka lor lan kidul. Ing 5 September, Unit Tentara 10 dibukak serangan ing kutha, nanging pasukan saka divisi bedhil 28 lan 38 lan detasemen kebangkrutan saka pelaut Kozhanov ora cukup, padha gagal kanggo njupuk kutha ing pamindhahan. Tentara Abang nyuwil liwat posisi pertahanan utama wong kulit putih, nanging Tsaritsyn maneh dikonfirmasi kamulyan beteng impregnable. Wrangel mbuwang cadangan pungkasan menyang perang, pasukan kavaleri Kuban ngluncurake serangan balik. Pertempuran bandel terus nganti pirang-pirang dina, banjur ana jeda. Tsaritsyn Denikin dianakaké, nanging ilang kauntungan strategis ing arah iki. Ing sisih wétan Tsaritsyn, Tentara Merah kaping 11 digandhengake karo pasukan kaping 10, ngethok tentara Denikin saka tentara Ural.

Kanthi sisih tengen, klompok Shorin menehi sawetara pukulan marang tentara Don. Don Cossacks mundur maneh. Desa-desa kudu dimobilisasi. Reds nyurung Cossack Putih bali menyang garis Khopra lan Don, nanging ora bisa break liwat ngarep. Ora bisa meksa saluran banyu. Korps Don kaping 2 Konovalov nyurung mungsuh ing mburi Khoper. Ing wulan September, kelompok Shorin nyoba maju maneh. Bagéan saka Tentara 9 tekan Don ing bagean saka 150 km, dijupuk sawetara desa. Cossacks mundur menyang bank sing dhuwur lan tengen lan njupuk posisi sing wis disiapake. Kabeh upaya dening Tentara Abang kanggo meksa tangan ditolak. Ing wektu iki, ngarep stabil. Majune rombongane Shorin entek.

Tentara Merah kaping 13 lan 14 nyiapake kanggo nyerang ing arah Kharkov. Operasi kasebut dijadwalake tanggal 16 Agustus, nanging Whites ngenali mungsuh. Telung dina sadurunge, korps Kutepov nyerang. Kelompok Tentara Barat, sing nyiapake serangan, diremuk lan diusir maneh. Bagéan saka Tentara kaping 13 mundur menyang Kursk, kaping 14 - menyang Konotop. Akibaté, grup Selivachev ngluncurake serangan tanpa dhukungan saka arah kulon. Bagéan saka Tentara Merah 8 nyuwil pertahanan mungsuh, dikuwasani wilayah Kupyansk. The Reds 40 km saka Kharkov, nyegat railway Kharkov-Belgorod, malah dijupuk sepur markas komandan Tentara Sukarela May-Maevsky. Nanging, komando putih ngatur serangan balik flank kanggo ngubengi lan numpes grup Soviet. Korps Kavaleri 8 Shkuro ditransfer saka Yekaterinoslav ing kene. Ing tanggal 26 Agustus, White ngluncurake serangan balik. Tanggal 3 September, Reds wiwit mundur lan tanggal 12 September tekan Kursk. Selivachev bisa ngindhari pengepungan, nanging grup kasebut ngalami kerugian gedhe.

Mangkono, counter-offensive saka Tentara Abang ora mungkasi mungsuh, senajan kalem mudhun maju ing arah tengah lan nambah kahanan ing sisih wétan. Ing sisih kulon, kahanan dadi bencana. Kekalahan grup Selivachev mbukak dalan kanggo tentara Mai-Maevsky kanggo kamenangan anyar ing Novorossia lan Little Russia. Tentara Denikin maneh ngrebut inisiatif strategis lan nerusake serangan menyang arah Moskow.



Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
alangan. 1919

Carane Inggris nggawe Angkatan Bersenjata saka Rusia Kidul
Carane daya Soviet dibalèkaké ing Ukraina
Carane Petliurists mimpin Little Rusia kanggo bilai lengkap
Carane Petliurism dikalahaké
Sampeyan menehi wates 1772!
Perang kanggo Kaukasus Lor. Carane pemberontakan Terek ditindhes
Perang kanggo Kaukasus Lor. Part 2. perang Desember
Perang kanggo Kaukasus Lor. Part 3. Bencana Januari saka tentara 11
Perang kanggo Kaukasus Lor. Part 4. Carane Tentara 11 seda
Perang kanggo Kaukasus Lor. Part 5. Jupuk Kizlyar lan Grozny
Perang kanggo Kaukasus Lor. Part 6. Serangan ngamuk ing Vladikavkaz
Carane Georgia nyoba kanggo nyekel Sochi
Carane wong Putih ngalahake penjajah Georgia
Perang antarane Februari lan Oktober minangka konfrontasi antarane rong proyek peradaban
Carane "Flight kanggo Volga" wiwit
Carane tentara Kolchak nyuwil liwat menyang Volga
Kacilakan saka Don Cossacks
Uprising Don ndhuwur
Carane "Great Finland" ngrancang kanggo dijupuk Petrograd
"Kabeh wong nglawan Kolchak!"
Frunze. Napoleon abang
Kesempatan sing ora kejawab saka tentara Kolchak
Bisa nyerang Korps Utara
Carane wong putih nyuwil liwat kanggo Petrograd
Perang kanggo Rusia Kidul
Titik balik strategis ing Front Kidul. Operasi akeh
Crimea ing geni saka geger Rusia
Krimea ing 1918-1919. Intervensi, panguwasa lokal lan putih
Kepiye pemberontakan Ataman Grigoriev diwiwiti?
Nikifor Grigoriev, "ataman saka pasukan pemberontak Kherson, Zaporozhye lan Tavria"
Operasi Odessa saka Ataman Grigoriev
Pambrontakan ing Little Russia. Carane "blitzkrieg" saka Grigorievites gagal
Operasi Ufa. Kepiye bagean paling apik saka tentara Kolchak dikalahake
Kampanye Moscow tentara Denikin
"Kabeh nglawan Denikin!"
Perang kanggo Urals
Kekalahan tentara Siberia. Carane Tentara Abang mbebasake Perm lan Yekaterinburg
Kekalahan Kolchak ing perang Chelyabinsk
Agustus counteroffensive saka Front Kidul
Perang kanggo Siberia. Operasi pungkasan Kolchak
Kamenangan Pyrrhic saka tentara Kolchak ing Tobol
Operasi Pedhang Putih. A jotosan kanggo jantung revolusi
"Aja nyerah Petrograd!"
113 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Olgovich
    Olgovich 11 Oktober 2019 06:22
    -2
    Panglima Tentara Abang Watsetis , Panglima Front Kidul Gittis diganti dadi Egorova.

    Vatsetis Joachim, miturut putusan saka Collegium Militer Angkatan Bersenjata USSR ing taun 1938 -fasis, telik, teroris. Collegium militèr saka Mahkamah Agung USSR ing biaya saka nindakake Kadurjanan miturut Art. 58-1 "b", 58-8 lan 58-11 saka KUHP RSFSR dihukum mati (eksekusi) kanthi penyitaan properti lan nyabut pangkat militer. Ditembak tanggal 28 Juli 1938 ing papan latihan Kommunarka.

    Egorov Alexander, Marsekal saka USSR, VK saka USSR Angkatan Bersenjata diakoni minangka spy, pengkhianat, fasis. Ditembak tanggal 23 Februari 1939, ing Dina Tentara Abang lan Angkatan Laut.

    Gittis Vladimir - miturut putusan saka Collegium Militer Angkatan Bersenjata USSR ing taun 1938, dheweke dadi fasis, mata-mata, teroris. Collegium Militer Mahkamah Agung USSR kanthi tuduhan nindakake kejahatan miturut Art. 58-1 "b", 58-8 lan 58-11 saka KUHP RSFSR dihukum mati (eksekusi) kanthi penyitaan properti lan nyabut pangkat militer. Ditembak tanggal 28 Juli 1938 ing papan latihan Kommunarka.

    Sarung tangan besi baja!
    1. Alexander Suvorov
      Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 08:10
      +5
      Olgovich (Andrey)
      Vatsetis Joachim, miturut putusan Collegium Militer Angkatan Bersenjata USSR ing taun 1938, minangka fasis, mata-mata, teroris.
      Inggih...? Apa sabanjure?
      Apa aku bisa ngelingake sampeyan babagan pangkat militèr sing dianggo Krasnov lan Shkuro ing pasukan SS? Lan Denikin sing paling disenengi, ngajak pamrentah Amerika kanggo perang karo USSR, kepiye?
      Ana apa-apa kanggo nyalahke ing pangilon, yen banget pasuryan saka kurva.
      1. 210okv
        210okv 11 Oktober 2019 08:41
        +2
        Dheweke dadi ratu putih .. Dheweke ora ngelingi nalika leluhure ngladeni Nazi ..
        1. Alexander Suvorov
          Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 08:47
          +4
          Nanging wong-wong pancene seneng mbabarake purges ing USSR, jenis scarecrow, padha ngomong carane "getih" Stalin banjur urusan karo komandan abang. Ing wektu sing padha, padha lali carane padha di resiki metu kabeh pimpinan Revolusi Prancis Agung ing cara sing padha. Lan umume, revolusi apa wae mangan wong sing nglairake.
          1. RUS
            RUS 14 Oktober 2019 09:53
            0
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Ing wektu sing padha, padha lali carane padha di resiki metu kabeh pimpinan Great Revolusi Perancis. Lan ing umum, revolusi apa wae mangan wong sing nglairake.

            Lan ing Amerika padha nyumerepi ireng
          2. RUS
            RUS 14 Oktober 2019 10:07
            +2
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Nanging wong-wong pancene seneng mbabarake purges ing USSR, jenis scarecrow, padha ngomong carane "getih" Stalin banjur urusan karo komandan abang. Ing wektu sing padha, padha lali carane padha di resiki metu kabeh pimpinan Revolusi Prancis Agung ing cara sing padha. Lan umume, revolusi apa wae mangan wong sing nglairake.

            Ana uga represi marang wong-wong sing mlaku ing ngisor meja ing taun 1917, apa hubungane karo revolusi?
            Lan apa karo anak-anak "mungsuhe rakyat" amarga nandhang sangsara? Apa iki uga gema revolusi?
            1. Alexander Suvorov
              Alexander Suvorov 14 Oktober 2019 10:10
              -2
              Aku babar pisan ora kasengsem kanggo padu karo sampeyan, dadi sampeyan ora kudu nyoba. Sampeyan ora bakal menehi apa-apa sing anyar lan menarik, kajaba mantra sampeyan.
              1. RUS
                RUS 14 Oktober 2019 10:17
                +1
                Kutipan: Alexander Suvorov
                Aku babar pisan ora kasengsem kanggo padu karo sampeyan, dadi sampeyan ora kudu nyoba. Sampeyan ora bakal menehi apa-apa sing anyar lan menarik, kajaba mantra sampeyan.

                Sampeyan duwe mantra lan cliches, minangka conto revolusi sing mangan wong sing nglairake.
        2. Moskovit
          Moskovit 11 Oktober 2019 09:07
          +3
          Olgovich nyalin-tempel informasi iki ing sembarang kirim babagan Civil. Kaya-kaya bisa ngowahi asile perang.
          1. Alexander Suvorov
            Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 09:30
            +4
            Moskovit (Aleksey)
            Olgovich nyalin-tempel informasi iki ing sembarang kirim babagan Civil. Kaya-kaya bisa ngowahi asile perang.
            Lan apa maneh kanggo dheweke, mung ngapusi tanpa isin. Amarga asil saka Perang Sipil pancen ora bisa diganti apa wae lan ora bisa dibenerake kanthi goroh.
            Putih entuk apa sing pantes.
          2. Olgovich
            Olgovich 11 Oktober 2019 11:40
            -5
            Kutipan saka Moskovit
            Olgovich copy-paste informasi iki ing sembarang kirim bab Civil.

            Sedhih ngapusi.. Sanadyan nasib Yegorov, utawa Vatsetis, sadurunge wis ditulis.

            Pitakonan liyane yaiku apa nasibe mayoritas Bolshevik "pahlawan" c. slaughter-kaget monoton lan ditulis minangka cithak biru. ya

            Dadi iki pitakonan - kanggo panulis salinan karbon. Nyuwun
            Kutipan saka Moskovit
            Kaya-kaya bisa ngowahi asile perang.

            Asil saka perang dikenal: Gendéra Negara Rusia liwat negara, katon luwih kerep. ya

            Lan yen sampeyan uga Muscovite, banjur nyoba kanggo golek ing peta: kothak leninskaya, dalan bolshevik, kothak ilicha, St. 25 Oktober, mengeti 50th saka Revolusi Oktober, compatriots, dalan komunis. lsp. ya

            Good luck ing panelusuran Panjenengan wingi! hi
            1. 210okv
              210okv 11 Oktober 2019 12:14
              +2
              Aku ketemu ing omah. Ing Kuban. Aku ora kasengsem ing apa ana ing Moscow .. Nanging apa sing kedadeyan ing Rusia nyata .. Lan dina iki dina iki .. Sawetara wong ngelingi Wrangel lan Denikin, ora kanggo sebutno kulit Krasnov ibn s dheweke.
              1. Olgovich
                Olgovich 11 Oktober 2019 12:38
                -5
                Kutipan: 210 okv
                Aku ketemu ing ngarep. Ing Kuban. Aku ora kasengsem ing apa ing Moscow .. Nanging apa ing, Rusia nyata arep ing..

                Iki sing kedadeyan:

                Iku-Yekaterinodar!. ya
                Kutipan: 210 okv
                Lan dina iki dina iki .. Sawetara wong ngelingi Wrangel lan Denikin, ora kanggo sebutno kulit-Krasnov ibn karo wong.

                dina iki, akeh wong ora mung ora ngelingi iliches Swiss, nanging uga ora ngerti.
                hi
                1. Alexander Suvorov
                  Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 12:43
                  +2
                  Olgovich (Andrey)
                  dina iki, akeh wong ora mung ora ngelingi orchi Swiss, nanging malah ora ngerti.
                  Sing tengen, pahlawan nyata ing tungku sajarah, lan surfaced, soko sing ora sink. Krasnov lan Shkuro pancen pahlawan sejati sampeyan. Aja ngomong apa-apa. Dakkandhani sapa kancamu (idola) lan aku bakal ngandhani sapa sampeyan ...
                  Henchmen saka pengkhianat wong Rusia, sing kabeh shobla kepala ratu sampeyan, lan brahala sampeyan cocog!

                  P.S. Miturut cara, mummers ing gambar sampeyan duwe hubungan sing padha karo Cossacks minangka fly dung menyang tawon. Aku pitutur marang kowe minangka Don Cossack turun temurun, sing ora ana hubungane karo badut kostum iki.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 11 Oktober 2019 12:50
                    -6
                    Kutipan: Alexander Suvorov
                    Bener tenan pahlawan ing pawon crita

                    History SAMA heats kompor - apa iku katon pas. ya
                    Kutipan: Alexander Suvorov
                    antek pengkhianat kanggo wong Rusia, sing kabeh sampeyan shobla monarki, lan brahalamu cocog!

                    Kowe kok nesu banget? Nyuwun recourse hi
                    1. Alexander Suvorov
                      Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 12:59
                      +3
                      Olgovich (Andrey)
                      History SAMA heats kompor - apa iku katon pas. ya wis
                      Ora, sejarah ditulis dening para pemenang. Saiki ing Rusia, wong-wong kaya sampeyan wis menang, mula dheweke seneng-seneng nalika bisa. Pitakonan iku kanggo suwene. Sejarah, sampeyan ngerti, berkembang kanthi spiral, mula durung dingerteni sapa sing bakal njupuk.
                      Kowe kok nesu banget? njaluk recourse hi
                      Lan aku ora ngrasakake raos liyane kanggo mungsuh, nelpon aku, aku lair kaya ngono.
                      1. Olgovich
                        Olgovich 11 Oktober 2019 13:52
                        -4
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Ora kaya ngono, sejarah ditulis pemenang.

                        iku.Lan ora ana hubungane karo BANKRUTS lengkap.
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        saiki ing Rusia jenis sampeyan wis menang, supaya padha frolic nalika padha bisa. Pitakonan iku kanggo suwene. Sejarah, sampeyan ngerti, berkembang kanthi spiral, mula durung dingerteni sapa sing bakal njupuk.

                        lol
                        Sampeyan, kanthi kabeh kekuwatanmu, tiba. O saka kowe?
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Lan aku ora aran raos liyane kanggo mungsuh, nelpon kula kaya [i] [/ i]lumpur

                        ya
                      2. Alexander Suvorov
                        Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 14:55
                        +2
                        Olgovich (Andrey)
                        Sampeyan, kanthi kabeh kekuwatanmu, tiba. Apa sampeyan ngomong babagan?
                        Iki luwih cocok kanggo tsar klutz Panjenengan. Dheweke sing nulis yen dheweke "penguasa tanah Rusia," ta?
                        Lan Sekretaris Jenderal CPSU ora duwe daya tunggal ing USSR, ana badan collegiate saka Komite Pusat CPSU, lan kang digawe pancasan tombol. Lan Misha-marked bisa nyusup pengkhianat langsung menyang tim.
                        Napa sampeyan ora seneng karo sejarah?
                      3. Olgovich
                        Olgovich 11 Oktober 2019 15:13
                        -4
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Iki luwih cocok kanggo tsar klutz Panjenengan. Dheweke sing nulis yen dheweke "penguasa tanah Rusia," ta?

                        Perang iku paling awon ing sajarah.

                        Lan ing .... 1991-APA sing kedadeyan, ya? Saliyane tentrem lan kamakmuran universal? belay Nyuwun
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Lan Sekretaris Jenderal CPSU ora duwe daya tunggal ing USSR, ana collegiate organ Komite Pusat CPSU, dheweke nggawe keputusan penting

                        lol ya...
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Lan Misha-marked bisa nyusup pengkhianat langsung menyang tim.

                        Non-pengkhianat, Bolshevik nyata Lenin-Marx - KENE SING?! Nyuwun lol am
                      4. Alexander Suvorov
                        Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 15:20
                        +1
                        Olgovich (Andrey)
                        Perang iku paling awon ing sajarah.
                        Perang paling nggegirisi ing sajarah mung Perang Donya II, lan kanggo sawetara alesan, wong ora njaluk kanggo nggulingaké Stalin, nanging manunggal ing pemimpin, yen ora kabeh, banjur mayoritas saka SABèhé ngadeg kanggo defend Motherland. Nanging ing taun 1917, ngarepe bledosan karo wong bodho, lan wong-wong ora kepengin perang maneh, amarga dheweke ngerti kanggo kepentingan egois, dheweke nyerahake nyawane. Mulane fraternization massa karo Jerman lan desersi massa saka ngarep.
                        Miturut sejarah, sampeyan duwe TWO!
                      5. Olgovich
                        Olgovich 12 Oktober 2019 06:30
                        -1
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Perang paling TERRIBLE ing sajarah mung padha Kapindho donya

                        Ing ... 1917? belay lol
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        wong ora menek Stalin ngundurake, nanging ing nalisir, united watara pimpinan, yen ora kabeh, banjur mayoritas saka SABèhé ngadeg kanggo nimbali saka Motherland.

                        Roti panggang Stalin 1945-maca: dheweke wedi banget babagan iki. Mulane, padha meneng nganti mati babagan kekalahan liar-lingkungan-bencana-kalah: padha wedi ...
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        dening 1917, ngarep iki bursting ing lapisan ing bodho Panjenengan, lan wong padha ora semangat kanggo perang luwih, amarga padha mangertos FOR kang kapentingan egois kang lay mudhun urip. Mulane fraternization massa karo Jerman lan desersi massa saka ngarep.

                        Kepahlawanan massa dituduhake dening tentara lan rakyat: luwih saka 3 yuta dianugerahi St. George Cross piyambak, meh kabeh tentara taun 1914 mati kanggo Fatherland ing perang.
                        Lan ora tau ana ing Perang Donya II luwih saka siji yuta warga Rusia perang nglawan negarane, kaya JUTA warga USSR ing Perang Donya II.
                        Kutipan: Alexander Suvorov
                        Miturut sejarah, sampeyan duwe TWO!

                        Miturut cara, Nick ora mencet sampeyan, "ahli"?
                        Antarane kohort sampeyan, Napoleon luwih umum ... hi
                      6. fuxila
                        fuxila 11 Oktober 2019 19:06
                        +3
                        Yen sampeyan ngrungokake komunis, banjur Misha-label mung bongkahan lan otak super. Dheweke bisa nindakake apa sing ora bisa ditindakake dening CIA, Mossad lan kabeh mungsuh liyane. Nang endi wae dheweke sijine agen, sing numpes USSR. Lan ing ngendi KGB katon? Simbahku Mikhail Matveenko, Cavalier St. George, sing njabat 18 taun, ditembak dening KGB-NKVD ing Khabarovsk amarga kasunyatane ing rapat ing tambang Sutara (ing Wilayah Otonomi Yahudi), ing ngendi dheweke diasingake saka provinsi Voronezh, dheweke mung ngeculake ukara sadurunge 1 Mei: "Yagene kita kudu ngrayakake 1 Mei, yen kita duwe liburan Paskah dhewe, kita bakal ngrayakake." Apa kanca sing waspada! Dheweke weruh kabeh lan ngerti kabeh, malah apa artileri sersan-mayor utama sing diasingake ing taiga sing adoh, lan ing kene dheweke duwe Misha, sing ditandhani karo tanah air Soviet, kanggo keplok gemuruh saka 18 yuta anggota CPSU lan nomer N-yuta. pandherekipun dipasrahaken lan ora ana kang ngerti apa-apa ... Lan apa sampeyan ora mbabarake lan ditembak? Aja nyekel kabeh wong ... Pitakonan sampeyan, kenapa sampeyan ora seneng karo sejarah?
                2. Lexus
                  Lexus 11 Oktober 2019 23:34
                  -2
                  Soko ora krungu, sing mummers saka Kaukasia unbelted padha ngoyak nang endi wae. Liyane lan liyane ing dhewe. Kanggo iki, dheweke bakal duwe masa depan, kaya sing sadurunge.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 12 Oktober 2019 06:34
                    -1
                    Kutipan: Lexus
                    Soko ora krungu, supaya mummers unbelted Kaukasia padha mimpin nang endi wae. Liyane lan liyane ing dhewe. Kanggo iki, dheweke bakal duwe masa depan, kaya sing sadurunge.

                    Xenophobic Bolshevik?
                    Ora mung sampeyan ora duwe masa depan, nanging sampeyan wis ora duwe masa lalu: kabeh dadi goroh ...
                3. Alexander Green
                  Alexander Green 11 Oktober 2019 23:38
                  +2
                  Kutipan: Olgovich
                  dina iki, akeh wong ora mung ora ngelingi orchi Swiss, nanging malah ora ngerti.

                  Apa sampeyan seneng? Iki mung menehi kesaksian babagan kabijakan negara babagan debilitation pemuda.
                  1. Olgovich
                    Olgovich 12 Oktober 2019 06:39
                    -4
                    Kutipan: Alexander Green
                    kawicaksanan negara debilitation muda.

                    Debilization nalika negara paling maca ing donya, puluhan yuta, "macet" bank-bank kanggo TV, ngisi banyu saka chumak lan nambani enuresis saka Kashpirovsky, sadawane dalan, vrshchivaya abdi Izaura. Iki "level", ya!
                    1. Alexander Green
                      Alexander Green 12 Oktober 2019 11:31
                      +3
                      Kutipan: Olgovich
                      Debilization nalika negara paling maca ing donya, puluhan yuta, "macet" bank-bank kanggo TV, ngisi banyu saka chumak lan nambani enuresis saka Kashpirovsky, sadawane dalan, vrshchivaya abdi Izaura. Iki "level", ya!

                      Dadi kanca-kancamu, sing sengit karo rezim Soviet, lan miwiti bisnis iki, dheweke nyiapake wong-wong yen ing Rusia tsarist, nalika ana kapitalis lan tuan tanah lan ana properti pribadi, kabeh apik. Lan wong ngulu privatisasi, Lan nalika neo-bourgeoisie njupuk kabeh menyang tangan dhewe, iku wiwit luwih debilitate wong supaya padha mungkasi perang, lan sampeyan terus melu debilitation iki.
                      1. Olgovich
                        Olgovich 12 Oktober 2019 12:14
                        -4
                        Kutipan: Alexander Green
                        Dadi iki kanca-kancamu, sing sengit karo rezim Soviet, lan miwiti bisnis iki

                        belay lol
                        Apa salah sampeyan?!

                        Sampeyan lan kanca-kancamu sing ONLY nggawa wong-wong sing mbayar puluhan yuta kaleng banyu ing TV, nangisi Izaura, nandur modal ing MMM lan milih dhokter Yeltsin lan Kravchuk sing misuwur. Utawa padha ... katon metu saka endi wae ing taun? belay wong bodho

                        Iki minangka asuhan sampeyan.
                      2. Alexander Green
                        Alexander Green 12 Oktober 2019 12:25
                        +2
                        Kutipan: Olgovich
                        Iki minangka asuhan sampeyan.

                        Adhuh, iki kabeh karya para panyengkuyungmu - mungsuh sosialisme V.I. Lenin: dielingake yen "borjuasi nyolong kekuwatan," lan kedadeyan kasebut. Sanalika Khrushchev rehabilitasi mungsuh saka wong, padha wiwit nggawe dalan menyang kabeh badan anjog ing negara lan wiwit bisa kanggo ngganti eling Soviet. Mesthi, Hitler mbantu wong-wong mau, amarga. putra paling apik saka wong Soviet tiwas ing Perang Patriotik Agung.
                      3. Olgovich
                        Olgovich 12 Oktober 2019 13:21
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ala, iki kabeh karya saka panyengkuyung - mungsuh sosialisme.

                        Saka ngendi asale, lan menyang ngendi? Ing saka sampeyan- soko daya?
                        Pengisian banyu puluhan yuta, asale saka ngendi, ta? Ora saka puluhan ewu sekolah, ya?
                        Kutipan: Alexander Green
                        ING lan. Lenin: dielingake yen "borjuasi nyolong kekuwatan," lan kedadeyan kasebut. Sanalika Khrushchev rehabilitasi mungsuh saka wong, padha wiwit nggawe dalan menyang kabeh badan anjog ing negara lan wiwit bisa kanggo ngganti eling Soviet.

                        Mung ing kasunyatan sampeyan, mayuta-yuta mungsuh rakyat mung nindakake sing padha munggah ing ngendi wae kanggo "merusak". Iki jenenge buron mania. Lan maneh pitakonane, ING Endi sampeyan, pegulat sing kuat, lan ... bangkrut?
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mesthine, Hitler nulungi dheweke ing babagan iki, amarga. paling apik putrane wong Soviet tiwas ing Perang Patriotik Agung.

                        Lha, apa sing sampeyan gawa? Lan sapa sing paling ala? Iki Maresyev, Pokryshkin, Zhukov, Marinesko, lan liya-liyane, sing paling awon?! wong bodho
                      4. Alexander Green
                        Alexander Green 12 Oktober 2019 14:48
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Lha, apa sing sampeyan gawa? Lan sapa sing paling ala? Iki Maresyev, Pokryshkin, Zhukov, Marinesko, lan liya-liyane, sing paling awon?!

                        Sampeyan ora kudu ora sopan. kabeh wong sing sampeyan jenenge pahlawan, nanging padha buta politik, lan Khrushchev ing kongres kaping XNUMX lan XNUMX sijine mie ing kuping. apa sing kedadeyan karo sosialisme lan negara.

                        Kutipan: Olgovich
                        Saka ngendi asale, lan menyang ngendi? Ing panguwasa sampeyan?

                        Aku nulis kanggo sampeyan. sing Khrushchev rehabilitation kabeh mungsuh saka wong lan padha nyusup menyang daya. Ing taun 1962, bapakku, buruh, mogok karo buruh liyane kanggo ndhukung buruh Novocherskassk, lan ibuku, uga buruh, ngerti karo naluri kelase yen revolusi kudu digawe maneh. Aku banjur dadi perintis lan takon: "Kepiye, kita duwe kekuwatan Soviet?" Dheweke mangsuli aku: "Ora ana bocah, maneh borjuis wis wungu kuwasa."
                      5. Olgovich
                        Olgovich 13 Oktober 2019 07:00
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sampeyan ora kudu ora sopan. kabeh wong sing kokjenengake pahlawan, nanging padha buta politik

                        Sapa sing sampeyan ngina Zhukov, Maresyev, Pokryshkin, sapa sampeyan lan aja ngadeg driji cilik? Dheweke kaping yuta luwih pinter lan luwih normal tinimbang sampeyan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Khrushchev rehabilitation kabeh mungsuh saka wong lan padha nyusup menyang daya.

                        Apa ing jero lemah sing padha nyelinep? lol
                        Lan sampeyan ing ngendi?! We ndhelik saka Trotskyists elek ing lol perangan sing luwih jero?
                        Kutipan: Alexander Green
                        sing rasa kelas mangertos
                        lol
                        Kutipan: Alexander Green
                        "Ora bayi, maneh bourgeoisie wis wungu kanggo daya."

                        Sing. Bolsheviks wungu ... borjuis lol
                      6. Alexander Green
                        Alexander Green 13 Oktober 2019 11:39
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Sapa sing sampeyan ngina Zhukov, Maresyev, Pokryshkin

                        Aja kleru, maca teks kasebut kanthi teliti. Aku ora ngenyek sapa wae, aku mung nulis yen pahlawan kita dadi Marxis buta huruf, dheweke ora mandheg Khrushchev nalika numpes sosialisme lan nandur bom ing USSR.

                        Kutipan: Olgovich
                        Apa ing jero lemah sing padha nyelinep?

                        Kowe bengok-bengok maneh. ya, Khrushchev mbebasake kabeh mungsuh lan padha tenan crept menyang badan governing, lan pahlawan kita padha meneng maneh, padha meneng nalika SS, Vlasov, Bandera, Trotskyists padha amnestied.

                        Kutipan: Olgovich
                        Sing. Bolsheviks wungu ... borjuis

                        Waca liyane kasebut kanthi teliti,, yen sampeyan lagi melu ing "trollism" biasa Bolsheviks dipenjara ing bourgeoisie, Khrushchev dirilis wong, diijini menyang badan governing, wis ngrebut daya. padha milih jinis dhewe minangka asisten.
                      7. Olgovich
                        Olgovich 13 Oktober 2019 12:25
                        +1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku ora nyinggung sapa wae, aku mung nulis yen pahlawan kita dadi buta huruf Marxis, padha ora mandheg Khrushchev nalika numpes sosialisme lan nandur bom ing USSR.

                        Insult - "buta aksara".
                        Sapa sing arep ngadili PAHLAWAN NEGARA?
                        Dheweke dadi wong sing LUAR BIASA lan NORMAL.
                        Nanging sing buta huruf lan ora normal, contone, ora katon ing kongres kaping 20: -resolusi sing ngukum kultus pribadine disetujoni UNNANIMOUSLY.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Khrushchev kabeh mungsuh kanggo release lan padha tenan nyusup marang badan-badan panguwasa

                        dadi kepiye carane dheweke mlebu? Liwat trowongan ing ngisor Menara Spasskaya?
                        Sinau makna tembung "sneaked" lan carane cocog karo acara umum.
                        Kutipan: Alexander Green
                        lan pahlawan kita padha meneng maneh, padha meneng nalika esovtsy, Vlasovites, Banderaites, Trotskyists padha amnestied.

                        Kanggo iki, ana Pengadilan lan Angkatan Bersenjata USSR.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Bolsheviks nandur borjuis, Khrushchev ngeculake

                        Apa borjuis ulet dadi sawise kemah lan frustasi. selokan! Jeneng-jeneng saka borjuis "urip maneh" - ing tong minyak!
                        Kutipan: Alexander Green
                        diijini kanggo nuntun badan,

                        Jeneng-jeneng saka borjuis dirilis, ngakoni kanggo daya lan - ing meja!
                        Trolling lan obrolan kosong sampeyan ora dibutuhake.
                      8. Alexander Green
                        Alexander Green 13 Oktober 2019 22:57
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Insult - "buta aksara".

                        Apa iki penghinaan. Iki minangka statement kasunyatan. Aku disebut "marxis buta huruf", amarga padha ora ngerti bab utama, sing anggere kelas ana, perjuangan kelas iku mesti, lan mulane, nganti kamenangan lengkap komunisme, negara Soviet kudu ora luwih saka kediktatoran. saka proletariat, yen kapitalisme bakal dibalèkaké, apa sing bakal kelakon kanggo kita lan kedaden karo idin tacit sing.

                        Kutipan: Olgovich
                        CARA-Sneaked? Liwat trowongan ing ngisor Menara Spasskaya?

                        Aku ngira sampeyan luwih pinter lan sampeyan dhewe ngerti ekspresi figuratif Lenin sing "proletariat perang - borjuis nyolong menyang kekuwatan." Iki kedadeyan ing USSR ing taun 50-90, borjuasi kanthi tenang ngrebut kekuwatan, nyurung kelas pekerja.

                        Kutipan: Olgovich
                        Kanggo iki, ana Pengadilan lan Angkatan Bersenjata USSR.

                        Aku ora ngerti, apa sampeyan setuju karo amnesti Khrushchev lan pemugaran sakteruse kabeh hak sipil kanggo Vlasov lan Bandera?

                        Kutipan: Olgovich
                        Jeneng-jeneng saka borjuis dirilis, ngakoni kanggo daya lan - ing meja!

                        Lan sampeyan ndhudhuk seluk beluk saka wakil saka Supreme Soviet saka USSR lan RSFSR, lan republik liyane Gorbachev kaping, lan sampeyan bakal weruh sing paling saka mantan, utawa saka kulaks, utawa dikunjara, utawa direkrut, Pick Writers, seniman, etc., ana gambar padha . Ing Ukraina, contone, presiden pisanan dhewe nyritakake carane dheweke nganggo prajurit OUN-UPA kanggo mangan ing panguburan,
            2. Moskovit
              Moskovit 11 Oktober 2019 13:15
              +4
              Sampeyan pancen aneh banget. Contone, kaya ing lagu, aku manggon ing Lenin Street. Aku kerep mlaku-mlaku ing dalan mengeti 50th Oktober. Metro Ploschad Ilyicha kadhangkala ngunjungi. Aku biyen manggon cedhak Menzhinsky Street.
              Ing Moskow, atusan lurung-lurung lan jalur kasebut nduweni jeneng pahlawan Perang Sipil lan macem-macem tokoh komunis. Apa sampeyan ngerti asil referendum ing Voykovskaya? Maju Muscovites ora pengin ngganti jeneng.
              Lan luwih akeh pamarentah saiki adoh saka rakyat, luwih akeh panjaluk gagasan sosialis. Padha ora ngelingi tsar-bapak, ing ngendi Rusia minangka negara mundur kanthi populasi sing buta huruf lan mlarat.
              1. Olgovich
                Olgovich 11 Oktober 2019 14:20
                0
                Kutipan saka Moskovit
                Sampeyan pancen aneh banget. Contone, kaya ing lagu, aku manggon ing Lenin Street. Aku kerep mlaku-mlaku ing dalan mengeti 50th Oktober. Metro Ploschad Ilyicha kadhangkala ngunjungi.

                Sampeyan iku wong apik tenan, mlaku ing ngendi ora ana: Sampeyan manggon ing, digunakake kanggo dangu, disebut. Lapangan Leninskaya (Paveletskaya), pl. Ulang taun kaping 50 Oktober MANEZHAYA), wilayah sing diarani. "iki" (Rogozhskaya Zastava), Bolshevistskaya (B. Predtechnsky lane) lan dalan-dalan ing zalkinds liyane
                Kutipan saka Moskovit
                Stasiun Metro Ilyich Square

                Kene ing ngisor lemah, padha duwe panggonan, ya! lol
                Kutipan saka Moskovit
                Ing Moskow, atusan lurung-lurung lan jalur kasebut nduweni jeneng pahlawan Perang Sipil lan macem-macem tokoh komunis.

                sampeyan kanggo:
                Dalan lan unit teritorial liyane ing Moskow sing diganti jeneng utawa bali menyang jeneng sajarah ing taun 1990-1993

                Ing kono sampeyan uga bakal nemokake Zalkinds, Kalinin, Furmanovs, Ilichs, Ulyanovsk, Sverdlov Square, Pavmorozovs, Bolsheviks, etc., etc.
                Kutipan saka Moskovit
                Lan luwih akeh pamarentah saiki adoh saka rakyat, luwih akeh panjaluk gagasan sosialis.

                Apa wong-wong menehi kekuwatan kanggo ngomong? ora? Ora.
                Kutipan saka Moskovit
                Padha ora ngelingi tsar-bapak, ing ngendi Rusia mundur negara sing penduduke buta huruf lan miskin.

                Ora, dheweke "ngelingi" VKPBE, ing ngendi Rusia dadi negara Mati lan ngemis populasi.
                1. Alexander Suvorov
                  Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 15:26
                  +1
                  Olgovich (Andrey)
                  Ora, dheweke "ngelingi" VKPBE, ing ngendi Rusia dadi negara kanthi populasi sing kaancam lan mlarat.
                  Nah, wis cukup nyatane! Ing endi sampeyan nemokake populasi sing kaancam? Apa sampeyan bisa nyedhiyakake jadwal utawa, kaya biasane, bla bla bla? Dadi terus terang ora bosen ngapusi?
                  Populasi miskin mung ana ing Republik Ingushetia, lan malah tanpa hak, saliyane. Wis cukup kanggo nggawa omong kosongmu, kesel.
                  Apa ora pengin manggon ing Republik Ingushetia ing posisi petani, lan biasa, lan ora kulak? ora?
                  1. Olgovich
                    Olgovich 12 Oktober 2019 06:48
                    -2
                    Kutipan: Alexander Suvorov
                    Nah, wis cukup nyatane! Ing endi sampeyan nemokake populasi sing kaancam? Apa sampeyan bisa nyedhiyakake jadwal utawa, kaya biasane, bla bla bla? Dadi terus terang ora ngapusi kesel?

                    Aku kesel karo tekanan sampeyan, nanging buta huruf: bencana demografi wiwit taun 1930-an, depopulasi Rusia wiwit taun 1964, Palang Rusia-1992.
                    Demoscop kanggo mbantu sampeyan.
                    Kutipan: Alexander Suvorov
                    Populasi miskin mung ana ing Republik Ingushetia, lan malah tanpa hak, saliyane. Wis cukup kanggo nggawa omong kosongmu, kesel.
                    Ora gelem manggon ing RI minangka wong tani, lan biasanipun, lan ora ajiné? ora?

                    Saka petani Republik Ingushetia kita. Lan, mesthi, aku seneng dadi petani gratis Republik Ingushetia, tinimbang petani kolektif sing ora duwe hak lan "wong sugih" wiwit sosialisme dibangun taun 1933.
      2. Olgovich
        Olgovich 11 Oktober 2019 08:54
        0
        Kutipan: Alexander Suvorov
        Inggih...? Apa sabanjure?

        Salajengipun, padha dijupuk garwane: contone, Galina Tseshkovskaya (Egorova) kaendahan sange wong wadon (mata-mata ternyata ya ).

        Dadi "luwih" kanggo pahlawan iki gr. nyembelih-parit ing Kommunarka. Kabeh.
        Kutipan: Alexander Suvorov
        Apa aku bisa ngelingake sampeyan babagan pangkat militèr sing dianggo Krasnov lan Shkuro ing pasukan SS?

        Apa pancene KEPALA STAF JENDERAL RKKA USSR, DEPUTI PISAN. MENTERI Pertahanan USSR (kaya Yegorov)? belay recourse
        1. Alexander Suvorov
          Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 09:00
          +2
          Olgovich (Andrey) Dina iki, 08:54
          Salajengipun, padha dijupuk garwane: contone, Galina Tseshkovskaya (Egorova), wong wadon apik tenan ayu (telik dadi ya).
          Dadi apa? Inggih, padha dijupuk, supaya iku kanggo apa.
          Ing taun 38, simbahku uga digawa lunga lan ilang babar pisan, mbok ditembak, bisa uga mati ing kemah, nanging aku ora wani ngukum sapa wae, amarga aku ora ngerti apa lan ing artikel apa. Aku dicekel. Nanging mbah kakung lan mbah putri (iku bapakne sing dijupuk) idolized Stalin nganti pungkasan urip.
          Lan sapa sing mikir aku bakal luwih percaya marang para leluhurku utawa wong-wong sing ngapusi kaya kowe lan jinismu?
          1. Olgovich
            Olgovich 11 Oktober 2019 09:11
            -3
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Dadi apa? Inggih, padha dijupuk kanggo apa.

            Opo wae! Nyuwun
            Aku setuju karo sampeyan: Yegorov, Vatsetis, Bukharin lan Singa Revolusi liyane, Bronstein lan pahlawan sing padha, nampa FULL lan pantes kanggo kabeh sing ditindakake kanggo negara.
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Lan sapa sing mikir aku bakal luwih percaya marang para leluhurku utawa wong-wong sing ngapusi kaya kowe lan jinismu?

            dokumen sampeyan kudu pracaya, lan ora mung siji tuhan, banjur kapindho, banjur katelu ..
            1. Alexander Suvorov
              Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 09:20
              +2
              Olgovich (Andrey)
              Dokumen kudu dipercaya, lan ora mung siji dewa, banjur kapindho, banjur katelu.
              Dadi aku percaya DOKUMEN, nanging ora palsu.
              Lan umume, aku percaya karo KASUS wong, akal sehat lan leluhurku sing slamet wektu iki.
              Dadi, iku nuduhake yen tsar-rag sing biasa-biasa wae lan ora ana gunane nyebul kabeh lan kabeh, lan Stalin nggawe negara adidaya saka negara sing mundur lan rusak sing nyuwil mburi kabeh "Uni Eropa" ing bendera Reich Katelu.
              Iku kabeh FAKTA!
              Banjur mung sampeyan obrolan kosong, babagan bank-bank jeli lan kali susu ing sangisore raja getihe wong bodho.
      3. RUS
        RUS 14 Oktober 2019 10:04
        +4
        Kutipan: Alexander Suvorov
        Lan Denikin sing paling disenengi, ngajak pamrentah Amerika kanggo perang karo USSR, kepiye?

        Denikin nulis layang marang Presiden AS Truman, ing ngendi dheweke ndesek supaya meksa USSR ing kabeh arah, nanging ora njaluk perang.
    2. Sahar Medovich
      Sahar Medovich 11 Oktober 2019 11:23
      +4
      Nanging contone, Budyonny, Voroshilov, Gorodovikov, Yegoriev (iku sing diganti Gittis minangka komandan, lan ora Yegorov), Kniga, Timoshenko, Tyulenev, Shchelokov, etc., etc.
      Uga, perwira putih ngalih menyang abang lan dadi jenderal ...
      Dadi, kanggo kesempurnaan ...
      1. Olgovich
        Olgovich 11 Oktober 2019 11:53
        -4
        Quote: Sahar Medovich
        Nanging contone, Budyonny, Voroshilov, Gorodovikov, Yegoriev (iku sing ngganti Gittis minangka komandan ngarep, lan ora Yegorov), Book, Timoshenko, Tyulenev, Shchelokov. lan liyane lan liyane.

        Mung biografi saka HEROES artikel sing dijupuk. TAPI dijupuk dheweke "dr. et al." - bisa kadhaptar ad infinitum.
        Njupuk paling dhaftar komandhan ing ngarep perang:

        Antonov-Ovseenko, Vladimir Alexandrovich
        В
        Vatsetis, Joakim Ioakimovich
        Г
        Gittis, Vladimir Mikhailovich
        Е
        Egorov, Alexander Ilyich
        Egoriev, Vladimir Nikolaevich
        К
        Kamenev, Sergei Sergeevich
        Kork, August Ivanovich
        Korotaev, Yakov Nikolaevich
        Л
        Lazarevich, Vladimir Salamanovich
        Lebedev, Pavel Pavlovich
        Levandovsky, Mikhail Karlovich
        lan kaya.

        prabédan ing pungkasan urip antarane wong-wong mau (paling) -mung- dina eksekusi 37 utawa 38y ya
        Good luck ing sinau! hi
        1. Sahar Medovich
          Sahar Medovich 11 Oktober 2019 12:28
          -1
          Inggih, "to infinity" punika dicokot saka exaggeration. Terus terang, aku ora ngerti yen mung babagan pahlawan artikel kasebut, sampeyan ujar: "kanggo apa sing wis ditindakake kanggo negara." Dadi aku mikir: wong-wong sing dakdaftar, ketoke, ora nindakake apa-apa? Yen mangkono, apa sing ditindakake? Kayane padha nindakake perkara sing padha ...
          Sukses ing pasinaon!
          1. Olgovich
            Olgovich 11 Oktober 2019 12:45
            -3
            Quote: Sahar Medovich
            Inggih, "to infinity" punika dicokot saka exaggeration.

            Uripmu ora cukup mung mung nulis jeneng kabeh.
            Quote: Sahar Medovich
            . Terus terang, aku ora ngerti yen mung babagan pahlawan artikel kasebut,

            Ngrembug ARTIKEL: iku dhaptar wong kasebut, bab wong-wong mau lan ngandika data tambahan
            Quote: Sahar Medovich
            Yen mangkono, apa sing ditindakake? Kayane padha nindakake perkara sing padha ...

            Pitakonan kanggo PB VKPb lan VKVS USSR. ya
            1. Sahar Medovich
              Sahar Medovich 11 Oktober 2019 13:55
              +2
              PB VKPb lan VKVS-panguwasa, Aku setuju. Nanging sampeyan ora duwe jawaban, ta?
              1. Olgovich
                Olgovich 11 Oktober 2019 14:56
                -4
                Quote: Sahar Medovich
                PB VKPb lan VKVS-panguwasa, Aku setuju. Nanging sampeyan ora duwe jawaban, ta?

                Carane ora?
                Aku mbaleni: iki mung apik banget, instruktif lan pantes karusakan saka ndhuwur. hi
                1. Sahar Medovich
                  Sahar Medovich 11 Oktober 2019 16:54
                  +3
                  Iki dudu jawaban kanggo pitakonku. Apa tegese "ing merit"? Apa manfaat iki?
                  1. Olgovich
                    Olgovich 12 Oktober 2019 06:54
                    -2
                    Quote: Sahar Medovich
                    Iki dudu jawaban kanggo pitakonku. Apa tegese "ing merit"? Apa manfaat iki?

                    belay
                    KALIMAT-diwenehake: kabeh-diakoni minangka pengkhianat
                    Aku setuju.
                    1. Sahar Medovich
                      Sahar Medovich 12 Oktober 2019 08:43
                      +3
                      Ya, banjur direhabilitasi. Diakoni minangka wong jujur ​​utawa malah pahlawan?
                      1. Olgovich
                        Olgovich 12 Oktober 2019 09:06
                        -1
                        Quote: Sahar Medovich
                        Ya, banjur direhabilitasi.

                        Lan karo iki-Aku setuju! ya

                        Amarga dheweke nuduhake kabeh absurdity saka supaya disebut-. "ukara" sing diarani. "kaadilan" saka sistem abad tengahan kasebut.

                        Lan paukuman kanggo Kadurjanan - khianat marang Rusia - karakter iki wis nandhang sangsara ing 37-41.

                        lan paukuman sing banget banget: jeneng apik, pribadine, prestasi, kulawarga lan turunane diidak-idak, lan peluru dikirim ..... kancane dhewe ing perjuangan. Pemusnahan lengkap....
                        Sampeyan ora pengin iki ing mungsuh ...
                      2. Sahar Medovich
                        Sahar Medovich 12 Oktober 2019 14:53
                        0
                        Lan kita setuju karo IKI - tegese dheweke wong sing apik kanggo sampeyan? Akhire? Ing sisih liya, rehabilitasi dibatalake kanggo sawetara sing direhabilitasi - apa sampeyan setuju karo iki? ora Lan sawetara padha rek rehabilitasi ing kabeh, contone, Kolchak. Apa sampeyan ndhukung keputusan iki? ya Lan sawetara minggu kepungkur dikandhakake yen kantor jaksa nganggep represi biasane dibenerake - sampeyan ora bakal mbantah iki, ta? Nah, tenan? ngguyu
                      3. Olgovich
                        Olgovich 13 Oktober 2019 07:28
                        0
                        Quote: Sahar Medovich
                        Lan kita setuju karo IKI - tegese dheweke wong sing apik kanggo sampeyan? Akhire?

                        kanggo tanker, aku bakal mbaleni alesan kanggo setuju kanggo rehabilitasi:
                        Amarga dheweke nuduhake kabeh absurdity saka supaya disebut-. "ukara" sing diarani. "kaadilan" saka sistem abad tengahan kasebut.

                        Ora entuk maneh?
                        Quote: Sahar Medovich
                        Ing sisih liya, rehabilitasi dibatalake kanggo sawetara sing direhabilitasi - apa sampeyan setuju karo iki? Lan sawetara padha rek rehabilitasi ing kabeh, contone, Kolchak. Apa sampeyan ndhukung keputusan iki? Lan sawetara minggu kepungkur dikandhakake yen kantor jaksa nganggep represi biasane dibenerake - sampeyan ora bakal mbantah iki, ta? Nah, tenan?


                        Ayo kula nerangake maneh: sing utama yaiku:

                        -pengkhianat Tanah Air sing nglakoni kejahatan marang dheweke lan rakyate wiwit taun 1917- dirusak. Sing. piwales padha nyusul.. Luwih-luwih padha diidak-idak dadi lebu bebarengan karo kulawargane (sing akeh banget). Ora ana paukuman sing luwih abot.

                        -rehabilitasi kapapar absurdity lan lawlessness saka sistem minangka kabèh.

                        Loro-lorone sing lan sing apik.

                        A.V. Kolchak ora mbutuhake rehabilitasi - liwat dheweke ora duwe pengadilan. Lan carane "pengadilan" saka .. daya ilegal bisa legal?
                        Banjur, apa kita kudu rehabilitasi, ngomong, polisi sing tiwas miturut sing diarani "ukara"? "druzhinnikov" ing 1905? Nanging wong-wong sing waspada dhewe, ya padha diadili.

                        Apa aku nggawe cetha? ya
                      4. Sahar Medovich
                        Sahar Medovich 13 Oktober 2019 10:13
                        -2
                        Nganti saiki, sampeyan wis jelas yen sampeyan ora entuk dhuwit. Yen sampeyan nganggep wong-wong mau minangka penjahat lan eksekusi - kaadilan, mula sampeyan kudu ora setuju karo rehabilitasi, senadyan kasunyatan sing padha resmi didakwo innocently. Ing tembung liyane, miturut logika sampeyan, iku apik sing padha diantemi ing pasuryan, lan ora ing passport.
                        Nanging sampeyan kudu nyetujoni eksekusi, contone, Krasnov, amarga. Kadurjanan marang Rusia lan wong sing, ing kasus, harder saka Reds. Malah yen nuduh dheweke pengkhianat iku salah. Apa sampeyan ora setuju iki? Hakim ora bias!
                      5. Olgovich
                        Olgovich 13 Oktober 2019 11:05
                        0
                        Quote: Sahar Medovich
                        Nganti saiki, sampeyan wis jelas yen sampeyan ora entuk dhuwit. Yen sampeyan nganggep wong-wong mau minangka penjahat lan eksekusi - kaadilan, mula sampeyan kudu ora setuju karo rehabilitasi, senadyan kasunyatan sing padha resmi didakwo innocently.

                        Kaping telu:
                        -Subyek iki ngiyanati Rusia lan numpes Rusia ing 1917-1922.
                        Kaadilan sing paling dhuwur menang - padha dirusak, apamaneh, kanthi kekuwatane dhewe, sing bisa nggedhekake dheweke lan pendidikan kanggo liyane.
                        Sing. Aku rumangsa dadi penjahat wiwit taun 1917 nganti saiki, tanpa gangguan. Kabeh iku logis.

                        - Rehabilitasi nuduhake kabeh sistem - ing kabeh kamulyan. Iku uga edifying lan apik kanggo kabeh.
                        Quote: Sahar Medovich
                        Nanging sampeyan kudu nyetujoni eksekusi, contone, Krasnov, amarga. Kadurjanan marang Rusia lan wong sing, ing kasus, harder saka Reds.

                        Ora luwih angel. Tukhachevsky, Bukharin, Egorov, lan liya-liyane duwe ukara saka manuk hantu. panguwasa padha, miturut informasi sing kasedhiya, ing ukuran sing luwih gedhe (karusakan negara USSR dhewe) lan luwih elek.

                        Krasnov disalahké, sing tegesé disalahké.

                        Ngomong-ngomong, apa sing didhelikake wong-wong sampeyan, klasifikasi putusan Krasnov? Dhèwèké nang ngendi? Mungkin dheweke ora ana?
    3. Plantagenet
      Plantagenet 11 Oktober 2019 11:23
      +2
      "Sarung tangan wesi!"

      Yezhov dadi mata-mata dhewe. Dheweke nyiapake "kudeta", dadi ing dakwaan. Lan dheweke kapapar dening Leninis sing setya, komunis nyata - Lavrenty Beria lan Bogdan Kobulov.
      Sanajan, mandheg. Iki banjur ditembak amarga "pengkhianatan ing bentuk spionase lan konspirasi kanggo ngrebut kekuwatan."
      Mergo aku bingung, sapa sing dadi mata-mata lan sapa sing dudu telik. belay
  2. Honghuz
    Honghuz 11 Oktober 2019 07:55
    +4
    Operasi Oryol-Kromskaya dadi titik balik.
    Iki dianggep kanthi rinci nganti jam.
    Nanging, malah sadurunge VSYUR overstrained piyambak, kasebar sak implementasine saka arahan Moscow. Skema Yegorov pungkasane nyebabake sukses
  3. Honghuz
    Honghuz 11 Oktober 2019 09:36
    +4
    Umumé, jujur, judhul ora cocog karo isi.
    Lan ya, iku adoh saka kasunyatan.
    Judule opo, isine opo...
    1. Albatross
      Albatross 11 Oktober 2019 14:12
      +2
      Ing komentar, dheweke nyoba ngobrol, nyoba ndhelikake kesalahan faktual ing mburi ideologi, kanthi artikel kasebut akeh.
      Where is smaug78 karo ngidam kanggo dokumen?
      Ay! Naga! Mungkin ing kene kita bakal njaluk sampeyan ngrujuk menyang dokumen ing sawetara panggonan sing menarik banget?)))
      Utawa bakal tangan tengen ora cokotan kiwa?)))
  4. Whisperer ing wengi
    Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 10:35
    -2
    Kutipan: Alexander Suvorov
    Inggih, padha dijupuk, supaya iku kanggo apa.

    Nanging apa-apa sing uga ditembak mungsuh saka wong, mata-mata, hama saka kodla Yezhov? Lan yen kaadilan Soviet rampung rehabilitasi lan ngeculake kabeh tuduhan marang wong sing dieksekusi, sing padha disebutake komandan Abang lan sanak-sedulure sing dipateni kanthi ora sengaja dening para algojo? Lan sawise kabeh iki, ilat sampeyan nulis babagan korban sing ora salah - "kanggo apa"? Apa sampeyan turunan saka pengawal NKVD, apa tangan sampeyan gatel maneh?
    1. Alexander Suvorov
      Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 11:33
      +1
      Whispering ing Wengi (Nikolai) Lan sing kaadilan Soviet rampung rehabilitasi lan dropped kabeh biaya marang dijupuk, padha kasebut komandan abang lan sederek sing padha innocently matèni dening algojo?
      Ora saben wong direhabilitasi. Ing Beria, ana rong rehabilitasi, kira-kira 600 ewu wong sing direhabilitasi, utamane ing barang-barang cilik lan istilah nganti 3-5 taun. Iki gunggunge kira-kira seprapat saka kabeh sing sadurunge didakwa. Ing kene aku setuju.
      Nanging "rehabilitasi" ing Khrushchev, iki song temen beda, meh kabeh padha direhabilitasi ing kono, kalebu kriminal ketok: Bandera, sadulur alas lan ala liyane, kang Stalin kanggo sawetara alesan getun, sanajan panggonan sing ora kaya ing kemah. lan umume ing gallow. Dadi rehabilitasi rehabilitasi beda!
      Lan sawise kabeh iki, ilat sampeyan nulis babagan korban sing ora salah - "kanggo apa"?
      Mesthi ana resik, nanging ora kabeh!
      Apa sampeyan turunan saka pengawal NKVD, apa tangan sampeyan gatel maneh?
      Aku keturunan veteran saka rong perang lan dheweke njabat ing artileri. Nanging aku dhewe njabat ing pasukan internal lan kanggo njaga aku bisa punched ing pasuryan. Amarga "penjaga" sing padha iki ana ing antarane sing pisanan nemoni perang lan sing pungkasan kanggo mungkasi. Dadi ora kanggo sampeyan pour lendhut ing pasukan NKVD karo sapu!
  5. Whisperer ing wengi
    Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 13:25
    -2
    Kutipan: Alexander Suvorov
    Sing tengen, pahlawan nyata ing tungku sajarah, lan surfaced, soko sing ora sink.

    Pahlawan sejati sampeyan, Stalin sampeyan dikirim menyang tungku sejarah. Goleki wong-wong mau ing kana, aku bakal ngurmati kabeh pengawal Leninis, meh kabeh sing nggawe revolusi, lan banjur mbela!
  6. Whisperer ing wengi
    Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 13:31
    -2
    Kutipan: Alexander Suvorov
    [
    Nanging "rehabilitasi" ing Khrushchev, iki song temen beda, meh kabeh padha direhabilitasi ing kono, kalebu kriminal ketok: Bandera, sadulur alas lan ala liyane, kang Stalin kanggo sawetara alesan getun, sanajan panggonan sing ora kaya ing kemah. lan umume ing gallow. Dadi rehabilitasi rehabilitasi beda!

    Sinau materiel, Pak Stalinist, lan aja terus mbingungake rehabilitasi tawanan politik Khrushchev, sing dheweke sujud ing lemah, lan amnesti Khrushchev marang Bandera, sedulur alas, Vlasov lan liya-liyane. Amnesti lan rehabilitasi iku dhasar beda, supaya sampeyan ngerti.

    Nanging aku dhewe njabat ing pasukan internal lan kanggo njaga aku bisa punched ing pasuryan.

    Aku uga bakal menehi wong Stalinis ing pasuryan, sing, ing sangisore aku, bakal miwiti muji babi NKVD, lan ora mung Yezhov, nanging uga Yadov lan Beria.
    1. Alexander Suvorov
      Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 14:42
      -1
      Whisperer in the night (Nikolai)
      Aku uga bakal menehi wong Stalinis ing pasuryan, sing, ing sangisore aku, bakal miwiti muji babi NKVD, lan ora mung Yezhov, nanging uga Yadov lan Beria.
      Nanging kanggo perkara sing kaya ngono, sampeyan ora perlu ngalahake rai maneh, nanging kudu digawa menyang pengadilan amarga ngina pangeling-eling wong mati. Kanggo wong-wong sing isih ora luh saka Sepur wojo, aku menehi link menyang materi sing dikirim ing 21.04.2015/230/73533 bab perang resimen XNUMX saka pasukan NKVD ngiringan kanggo Rostov-on-Don. https://topwar.ru/XNUMX-posledniy-rubezh-na-zelenom-ostrove-konvoynyy-polk-stoyal-nasmert.html
      Bukak lan mateni tembok sawise tembung ala babagan pahlawan sing wis tiwas sing wis nindakake tugas ing Tanah Air nganti pungkasan.

      P.S. Apa sampeyan nanggapi komentar kaya tikus utawa ora ngerti ngendi tombol "Bales"?
      1. Whisperer ing wengi
        Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 16:18
        0
        Nanging kanggo perkara sing kaya ngono, sampeyan ora perlu ngalahake rai maneh, nanging kudu digawa menyang pengadilan amarga ngina pangeling-eling wong mati. Kanggo wong-wong sing isih ora luh saka Sepur wojo, aku menehi link menyang materi sing dikirim ing 21.04.2015/230/73533 bab perang resimen XNUMX saka pasukan NKVD ngiringan kanggo Rostov-on-Don. https://topwar.ru/XNUMX-posledniy-rubezh-na-zelenom-ostrove-konvoynyy-polk-stoyal-nasmert.html

        Lan kanggo ngina memori Yezhov karo Frinovsky, utawa Ryumin, utawa Beria lan Kobulov, sampeyan pengin nggawa aku menyang pengadilan? Lan apa sing kudu ditindakake dening pasukan NKVD, kanggo wong-wong sing ana ing tank, aku nerangake yen aku ora nulis babagan pasukan, nanging babagan penyidik ​​​​lan operator NKVD (MGB), sing ngalahake pengakuan saka Soviet sing ora salah. warga lan dikirim menyang pati lan kemah. Iku kanggo nyoba kanggo smear iki algojo lan kanggo ngina memori korban resik sing (Quote: Alexander Suvorov - "Inggih, padha dijupuk, banjur iku kanggo apa"), rampung direhabilitasi dening pengadilan, sampeyan kudu ngalahake pasuryan lan nggawa menyang pengadilan!

        P.S. Apa sampeyan nanggapi komentar kaya tikus utawa ora ngerti ngendi tombol "Bales"?

        Aja gugup, Pak Stalinis, kontrol dhewe)
        1. Alexander Suvorov
          Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 16:25
          -3
          Whispering ing wayah wengi (Nikolai) Lan apa pasukan NKVD kudu apa, kanggo wong-wong sing ana ing tank aku nerangake yen aku ora nulis bab pasukan, nanging bab penyidik ​​​​lan operatives saka NKVD (MGB), sing ngalahake pengakuan saka warga Soviet sing ora salah lan dikirim menyang pati lan menyang kemah.
          Lha piye, marani polisi, panitia penyidik, kejaksaan, jarene “babi NKVD” (mangga digatekake ekspresimu iki). Sawise kabeh, dheweke uga ngalahake paseksen lan ngkunjara wong sing ora salah, ta? Utawa usus cilik?
          1. Whisperer ing wengi
            Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 16:32
            0
            Wong-wong sing nindakake iki ing lembaga penegak hukum modern, lan ana, uga babi, ora mangu. Nanging ukurane ora padha, ora kaya ing jaman Yezhovshchina, ora ana sing ngirim dhaptar kanggo represi miturut kategori saka tengah menyang panggonan, ora ndemek sanak keluarga korban nganti lutut kapitu, mung anggota kulawarga. amarga anggota kulawarga saka repressed ora dibuwang menyang kemah kanggo taun, minangka Chekist sapi Panjenengan.
            1. Alexander Suvorov
              Alexander Suvorov 11 Oktober 2019 16:46
              0
              Whisperer in the night (Nikolai)
              Wong-wong sing nindakake iki ing lembaga penegak hukum modern, lan ana, uga babi, ora mangu. Nanging ukurane ora padha, ora kaya ing jaman Yezhovshchina, ora ana sing ngirim dhaptar kanggo represi miturut kategori saka tengah menyang panggonan, ora ndemek sanak keluarga korban nganti lutut kapitu, mung anggota kulawarga. amarga anggota kulawarga saka repressed ora dibuwang menyang kemah kanggo taun, minangka Chekist sapi Panjenengan.
              Timbangane ora padha, nu-nu, begja wong kang pracaya...
              Nanging kanggo anggota kulawarga, ora kabeh anggota kulawarga disentuh, aja dadi bintang. Mung sing nuduhke bebaya cetha sing kena.
              Mbahku sekolah karo bapake sing ditindhes lan kerja dadi akuntan ing salah sawijining smelter aluminium paling gedhe ing negara kasebut. Lan ora ana sing ngganggu dheweke kanthi cara apa wae. Dadi ora perlu nelpon, babagan sing ora anggur. Umume wong-wong mau mung guilty.
              Ya, lan wektu sadurunge perang, ora kaya saiki, lan, kanthi mangkono, dheweke tumindak luwih angel miturut kahanan internasional.
              1. Whisperer ing wengi
                Whisperer ing wengi 11 Oktober 2019 17:28
                +1
                Nanging kanggo anggota kulawarga, ora kabeh anggota kulawarga disentuh, aja dadi bintang. Mung sing nuduhke bebaya cetha sing kena.

                Inggih, ngomong apa jenis "kejahatan", contone, garwane Marshal Yegorov padha, sing rampung direhabilitasi dening pengadilan Soviet sawise tiran mustachioed mati? Lan, contone, putri pahlawan liyane saka perang sipil, Uborevich, Mira Uborevich, sing ing wektu eksekusi bapakne dening algojo Yezhov mung 13 taun? Lan ewonan bojo, anak, sedulur, wong tuwa, lsp. ditindhes? "Bahaya", sampeyan ngomong, apa padha makili sawetara jinis? Lan apa, kanggo iki, wong sing ora salah kudu ditembak utawa dikirim menyang kemah pirang-pirang taun? Ing kene sampeyan dhewe, miturut pendapatku, uga nggambarake bebaya kanggo negara, kaya kabeh Stalinis, apa sampeyan uga bisa ditindhes, amarga wektune angel, mbok menawa sadurunge perang? Lan kabeh sanak-sedulurmu, sing uga ana ing tembok, lan liyane ing kemah, kepiye sampeyan seneng karo prospek kaya ngono?
  7. Lexus
    Lexus 11 Oktober 2019 23:36
    -4
    Asil padha samesthine. Tentara rakyat tastefully menehi ing asshole master.
    1. Olgovich
      Olgovich 12 Oktober 2019 07:02
      -5
      Kutipan: Lexus
      Asil padha samesthine. Tentara rakyat tastefully menehi ing asshole master.

      [b] [/ b] "Rakyat" dipimpin dening Dewan Komisaris Rakyat (40% bangsawan, 15% jutawan, kabeh parasit - ora tau kerja), "master" dipimpin dening bocah-bocah petani lan prajurit: Denikin, Kornilov, Alekseev , lsp.
      1. Sahar Medovich
        Sahar Medovich 12 Oktober 2019 15:01
        0
        Tegese, wong tani dikalahake ing bangsawan sipil? Edan iku kuwat ..., aku arep ngomong: sensasi, nanging! wong bodho
        1. Olgovich
          Olgovich 13 Oktober 2019 07:37
          -1
          Quote: Sahar Medovich
          Tegese, wong tani dikalahake ing bangsawan sipil? Edan iku kuwat ..., aku arep ngomong: sensasi, nanging!

          Insanity ing wedhi-crunches beku dina sadurunge wingi: break ing grzhd ing. perang ana ing tapel wates sing beda: legal, Rusia, kekuwatan rakyat (kulit putih) lan usupator, anitrus, kekuwatan anti-rakyat (bolsheviks)
          1. Sahar Medovich
            Sahar Medovich 13 Oktober 2019 10:24
            0
            salah. Alignment kasebut kaya ing ngisor iki: kekuwatan rakyat, berjuang kanggo kabecikan kabeh wong lan, kaya sing kedadeyan, kanggo kepentingan negara Rusia (Abang) lan kekuwatan anti-rakyat, ora adil lan ora gelem, anti-Rusia (Wong Putih). Ing babagan legalitas, wong kulit putih ora luwih apik tinimbang sing abang, nanging sing paling penting yaiku wong-wong ing mayoritas nolak "legalitas" sing digandhengake karo wong kulit putih. Kajaba iku, penolakan iki diwasa nganti pirang-pirang dekade nganti 1917.
            1. Olgovich
              Olgovich 13 Oktober 2019 11:27
              -1
              Quote: Sahar Medovich
              Salah.

              Bener.
              Quote: Sahar Medovich
              minangka ternyata ing acara kasebut, kanggo kepentingan negara Rusia (Abang) lan pamrentah anti-wong, ora adil lan, ora gelem, anti-Rusia (Wong Putih)

              Inggih, Bu. kapentingan ana ing .... CUTTING Rusia menyang bêsik, ing abad kaping 17к belay Nalika sampeyan bakal katon metu jendhela?
              Utawa bisa uga Polandia Russophobic ageng, panganan dening sampeyan ing beyo saka Rusia lan Cut dening sampeyan saka negara-negara Jerman conquered dening getih RUSIA. kapentingan ... Rusia?
              Utawa indigenisasi tanah Rusia menyang Ukraina, Kazakhstan, lan kapentingan pr-negara Rusia?

              Kekuwasaan Rakyat-FULLY ngadeg kanggo PILIHAN gratis rakyat, preduli saka asil.
              Kekuwatan "wong" (wong apa wae) sajrone sejarah sing ringkes PANICAL wedi karo pemilu wong-wong iki lan ora tau ngentekake.
              Quote: Sahar Medovich
              Ing babagan legalitas, putih ora luwih apik tinimbang abang.

              legitimasi wong kulit putih diakoni: Kaisar-VP-US-Putih. Ilegal saka Reds, dheweke dhewe ngakoni: SNK sementara digawe sadurunge sah lan diakoni dening AS, lan dheweke ... mbuyarake AS ..
              Quote: Sahar Medovich
              akèh-akèhé wong nolak "legalitas" sing digandhengake karo wong kulit putih.

              Lan, ing kasunyatan paralel sampeyan, ketoke, PILIHAN dianakake, sing menang! lol belay
              1. Sahar Medovich
                Sahar Medovich 13 Oktober 2019 14:58
                0
                Aku katon metu saka jendhela lan ndeleng apa abad kepungkur ana ing "vriberal-shitcrats" sing dadi bagéan saka VP, lan saiki Klone reinkarnasi. Putih tansah putih. Mung mbah buyut kita sing nundhung saka Rusia, supaya ora mambu, nanging buyut ... nanging durung rampung!
                Apa "legalitas" wong kulit putih sing nggulingake kaisar diakoni? dening sapa? Apa kasunyatan yen dheweke dhewe nindakake kudeta ngonfirmasi "legitimasi"? Yen mangkono, banjur Bolshevik sing nggulingake VP ora kurang sah. Kajaba iku, pilihan saka wong-wong mau dumadi ing kasunyatan sing mung siji.
                1. Olgovich
                  Olgovich 14 Oktober 2019 07:04
                  -1
                  Quote: Sahar Medovich
                  mbah buyut kita nundhung saka Rusia, supaya ora mambu, nanging buyut ... nanging durung rampung!

                  Dadi apa "putu buyut" yen mbah buyut "diusir"? belay lol
                  Dadi yen ana sing mambu, saka liyane. hi
                  Quote: Sahar Medovich
                  Apa "legalitas" wong kulit putih sing nggulingake kaisar diakoni? dening sapa?

                  dening kabeh
                  Quote: Sahar Medovich
                  Apa kasunyatan yen dheweke dhewe nindakake kudeta ngonfirmasi "legitimasi"?

                  STALIN sinau (bab revolusi Februari): Revolusi digawe dening PROLETARIAT. Lan Bolsheviks mimpin kita
                  Quote: Sahar Medovich
                  Yen mangkono, banjur Bolshevik sing nggulingake VP ora kurang sah.

                  Kaisar DIPANGGIH supaya tunduk marang VP, Kaya Soviet (1 Congress of Soviets)
                  Quote: Sahar Medovich
                  Kajaba iku, pilihan saka wong-wong mau dumadi ing kasunyatan sing mung siji.

                  Ora ana pemilihan ing Bolsheviks, padha ora tau dadi edan amarga wedi marang wong-wong mau.
                  1. Alexander Green
                    Alexander Green 14 Oktober 2019 22:47
                    -2
                    Kutipan: Olgovich
                    Ora ana pemilihan ing sangisore Bolshevik ORA - dheweke dadi edan amarga wedi karo dheweke.

                    Nah, pira sampeyan bisa nyopir badai salju iki? Wiwit taun 1917, ing Rusia Soviet lan ing republik Soviet liyane, ana pemilihan kanggo lokal, republik, lan banjur menyang Uni Soviet. Sanalika ana ancaman kontra-revolusi, unsur borjuis dirampas hak-hak lan ora diidini melu pemilihan. Sanalika kekuwatan Soviet digabungake, Konstitusi 19 nglegalake hak pilih universal, lan ing pemilihan 6-1937. kabeh pemilih milih blok partai lan non-partai.

                    I.V. Stalin ngandika: "Ora prelu nyalonake calon komunis kanthi kapisah saka calon non-partai, amarga siji-sijine lan tujuan utama Partai Komunis yaiku kepentingan kabeh wong sing kerja, mula calon saka partai lan calon non-partai bakal pas, amarga dheweke minat pas"

                    Ing taun 1937, contone, 855 komunis lan 288 anggota non-partai kapilih dadi Uni Soviet Supreme saka USSR. Antarane deputi padha Stakhanovists paling apik, tokoh pinunjul saka ilmu lan seni, seniman, partai, Soviet, buruh ekonomi, personel militer. .
                    Bandhingake karo dewan saiki, dewan, pikirane, lsp.
                    1. Olgovich
                      Olgovich 15 Oktober 2019 08:54
                      -3
                      Kutipan: Alexander Green
                      Nah, pira sampeyan bisa nyopir badai salju iki? Wiwit taun 1917, ing Rusia Soviet lan ing republik Soviet liyane, ana pemilihan kanggo lokal, republik, lan banjur menyang Uni Soviet.

                      Mung wong sing ora nyukupi sing bisa ngarani pemilihan "pemilu" iki: ORA kompetitif, ora gratis, ora padha, ora universal
                      Kutipan: Alexander Green
                      dirampas hak-hak lan ora diijini milih.

                      Nglanggar hak ELEMENTARY rakyat lan manungsa.
                      Kutipan: Alexander Green
                      ing pemilihan 1937-1938 kabeh pemilih milih blok partai lan non-partisan.

                      Kewan apa iki? PARTAI-mungsuh-NENGEndi?! Ing endi hak kanggo ngatur, kanggo pers, ing radio, rapat-rapat, prosesi, pemilihan. kanggo kebebasan kampanye?
                      Pira detik sampeyan bakal nyekel kekuwatan, sawise ngrampungake kabeh iki sawise paceklik 33 g, sing durung ana sadurunge babagan korban ing jagad iki?
                      Kutipan: Alexander Green
                      I.V. Stalin kandha: "Ora perlu ngajokake calon saka Komunis kanthi kapisah saka wong non-Partai, amarga mung siji-sijine lan tujuan utama Partai Komunis yaiku kepentingan kabeh wong kerja, lan mulane calon saka Partai lan non-Partai. wong bakal pas, amarga kapentingane pas"

                      Sawetara wong ngomong apa-apa. Lan waluh liyane ngomong liyane. Terus apa?: HAK saben warga negara kanggo milih, ngendi? njaluk:
                      Kutipan: Alexander Green
                      Ing taun 1937, contone, 855 komunis lan 288 anggota non-partai kapilih dadi Uni Soviet Supreme saka USSR. Antarane deputi padha Stakhanovists paling apik, tokoh pinunjul saka ilmu lan seni, seniman, partai, Soviet, buruh ekonomi, personel militer. .

                      ora peduli karo nomer Komunis: ana pirang-pirang Kadet, Sosialis-Revolusioner, Menshevik, Octobrists lan partai liyane ing Rusia?
                      Kutipan: Alexander Green
                      Antarane wakil ana Stakhanovites paling apik, tokoh pinunjul saka ilmu lan seni, partai lan seniman Soviet, buruh bisnis, personel militèr.

                      Dadi pinunjul sing sawetara .... padha dijupuk dhewe lan ndudhuk ing ora ana sing ngerti ngendi.
                      Iki wis ora ana maneh, matur nuwun Gusti!
                      1. Alexander Green
                        Alexander Green 15 Oktober 2019 22:05
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Nglanggar hak ELEMENTARY rakyat lan manungsa.

                        Ora usah cidra, ing taun 1937-1938 UUD XNUMX, lan miturut iku kabeh kulak, sudagar, priyayi, kabeh sing biyen ditampa ing Pemilu. Lan kasunyatan sing ora ana Sosialis-Revolusioner saka Kadet, Mensheviks lan Octobrists, partai-partai disintegrated, lan akèh-akèhé saka RCP (b), lan langsung wiwit perang nglawan Komite Sentral Leninis lan Stalinis.

                        Kutipan: Olgovich
                        Dadi pinunjul sing sawetara .... padha dijupuk dhewe lan ndudhuk ing ora ana sing ngerti ngendi.

                        Ana padudon kelas, kabeh beda-beda: ing antarane mungsuh padha nglumpuk, uga ana sing difitnah dening mungsuh sing padha.
                      2. Olgovich
                        Olgovich 16 Oktober 2019 08:17
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ora usah mbeling, taun 1937-1938 UUD XNUMX wis diadopsi lan miturut iku kabeh kulak, sudagar, bangsawan, kabeh mantan padha diakoni ing Pemilu.

                        Sing. ngakoni yen mayuta-yuta warga negara ora diwenehi hak milih. Iku "kebebasan" kanggo sampeyan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lan kasunyatan sing ora ana Sosialis-Revolusioner saka Kadet, Mensheviks lan Octobrists, partai-partai disintegrated, lan akèh-akèhé saka RCP (b), lan langsung wiwit perang nglawan Komite Sentral Leninis lan Stalinis.

                        Kabeh pihak kajaba mung siji-rusak. Kaum Sosialis-Revolusioner, Menshevik, Kadet, umume dirusak sacara fisik.

                        Sinau apa iku "PILIHAN", "PILIHAN". Salah siji calon iku pilihan apa? Apa sampeyan wis cukup?
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ana padudon kelas, kabeh beda-beda: ing antarane mungsuh padha nglumpuk, uga ana sing difitnah dening mungsuh sing padha.

                        Ana squabble laba-laba abad pertengahan ing jar babagan kaku - ing perjuangan kanggo kekuwatan, kanthi saling ngrusak.
                      3. Alexander Green
                        Alexander Green 16 Oktober 2019 18:26
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sing. ngakoni yen mayuta-yuta warga negara ora diwenehi hak milih. Iku "kebebasan" kanggo sampeyan.

                        Aku ora mung ngakoni, nanging uga nganggep bener, ana kediktatoran proletariat, lan anggere ana ancaman saka kamenangan kontra-revolusi, iku nduweni hak kanggo matesi hak-hak kabeh unsur borjuis ing. kanggo nglindhungi kekuwatan Soviet. Iki minangka dhasar Marxisme.

                        Kutipan: Olgovich
                        Kabeh partai, kajaba mung siji, dirusak. Kaum Sosialis-Revolusioner, Menshevik, Kadet, umume dirusak sacara fisik.

                        Iku uga bener yen kabeh partai iki perang nglawan rezim Soviet, padha dibubarake, kayata Savinkov diadili, nanging akeh anggota sing ditampa ing RCP (b). Contone, Vyshinsky minangka mantan Menshevik.

                        Kutipan: Olgovich
                        Sinau "PILIHAN" iku .... Salah sijine calon pilihan apa?

                        Sampeyan ora ngerti inti saka pemilihan Soviet. Dina iki kepiye? Sampeyan ditawani milih saka puluhan jutawan sing bakal ngeksploitasi sampeyan limang taun, lan miturut Stalin, dheweke nawakake siji buruh sing bakal kerja kanggo rakyat. Kajaba iku, calon iki dipilih lan didiskusekake ing tim produksi, lan yen dheweke nindakake kanthi apik, dheweke dieling-eling.

                        Kutipan: Olgovich
                        Ana squabble abad pertengahan saka laba-laba ing jar - ing perjuangan kanggo daya,

                        Saiki dadi rebutan kekuwatan kanggo nggayuh palung lan nyolong, nanging banjur ana adu kelas. Ing dina iku, sampeyan ora bisa ngrusak, kepala, wakil wis strictly takon, kanggo tumindak anti-wong, nyolong bisa ilang ora mung kertu anggota, nanging uga urip.
                      4. Olgovich
                        Olgovich 17 Oktober 2019 09:07
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku ora mung ngakoni, nanging uga nganggep bener, ana kediktatoran proletariat

                        Knot karo simpul: KABEH WONG PADHA SAKA WILAYAH lan nduweni hak sing padha. Lan 3% ora duwe ora bener ndhikte kanggo 97% liyane.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kekuwatan soviet kanggo mbatesi hak-hak kabeh unsur borjuis. Iki minangka dhasar Marxisme.

                        Mudhun "Marskisme" lan "isme" liyane sing nglanggar hak asasi manungsa UTAMA.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Iku uga bener yen kabeh partai iki perang nglawan rezim Soviet, padha dibubarake, kayata Savinkov diadili, nanging akeh anggota sing ditampa ing RCP (b). Contone, Vyshinsky minangka mantan Menshevik.

                        Lan manuk hantu. Apa daya iku sapi suci? Kenging punapa rakyat mboten saged merjuangaken panguwasa sanes, ingkang mutusaken punika lan menapa sebabipun? Sampeyan ora duwe hak kanggo nyabut wong saka partai lan kapercayan.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Sampeyan ora ngerti inti saka pemilihan Soviet. Dina iki kepiye? Sampeyan ditawani milih saka puluhan jutawan sing bakal ngeksploitasi sampeyan limang taun, lan miturut Stalin, dheweke nawakake siji buruh sing bakal kerja kanggo rakyat. Kajaba iku, calon iki dipilih lan didiskusekake ing tim produksi, lan yen dheweke nindakake kanthi apik, dheweke dieling-eling.

                        Aku ngerti banget: ora ana pemilihan ing prinsip.
                        Ninggalake omong kosong iki kanggo taun 70-an ing abad pungkasan. Lan pilihan kalebu PILIHAN saka sawetara calon lan hak ora kanggo pindhah menyang wong-wong mau
                        Kutipan: Alexander Green
                        Saiki dadi rebutan kekuwatan kanggo nggayuh palung lan nyolong, nanging banjur ana adu kelas.

                        padha mbandhingake wortel karo driji: laba-laba sampeyan padha wedi banget marang saben liyane, diwutahake julukan alam bébas lan slops ing saben liyane, ngalahake, tortured saben liyane, ruthlessly lan ing kesempatan pisanan numpes saben liyane: 70% saka apa sing disebut Tengah. Panitia. "kongres para pemenang" - elit VKPBE -diselani saben liyane ing pertempuran mati.
                        Ing ngendi, ing negara apa ing donya iki? Ora ono lan ora tau.
                      5. Alexander Green
                        Alexander Green 17 Oktober 2019 18:15
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Hack karo simpul: KABEH wong podo-podo wiwit lair lan duwe hak padha. Lan 3% ora duwe hak kanggo ndhikte 97% wong liya.

                        Oh-oh! Aku luwih setuju karo iki, mung sakperangan alesan saiki 3% wis dadi jutawan, lan 97% wis dadi pengemis, lan 3% iki, sing ngrampok 97%, ndhikte syarat-syarat kasebut. Iki ora adil, supaya Bolsheviks perang supaya saben wong duwe proyek, lan yen sampeyan kanggo kaadilan, sampeyan kudu ngerti iki.

                        Kutipan: Olgovich
                        Ngidoni "Marskisme" lan "isme" liyane sing nglanggar hak asasi manungsa UTAMA ... Sampeyan ora duwe hak kanggo nyabut partai lan kapercayan.

                        Mudhun nalika sampeyan bisa-borjuis demokrasi. Nanging, ing diktator proletariat, yen sampeyan publicly ngidoni. banjur sampeyan bakal diisolasi, amarga Marxisme minangka ideologi saka wong-wong sing kerja, senjata pertahanan marang borjuis, lan penolakan kasebut minangka pidato marang rakyat.
                        Ha, omong kosongmu liyane wis kesel njawab, tk. ora ana sing maca omong kosong sampeyan ing kaca iki kajaba kita.
                      6. Olgovich
                        Olgovich 18 Oktober 2019 08:18
                        -2
                        Kutipan: Alexander Green
                        Oh-oh! Aku luwih saka setuju karo iki, nanging sakperangan alesan dina iki

                        kita ngomong babagan wingi nalika sampeyan dirampas JUTAAN warga negara dhasar hak, kalebu hak urip.
                        Kutipan: Alexander Green
                        . Iki ora adil

                        carane akeh wong, supaya akeh "kaadilan".
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ing kene Bolshevik perang

                        Hubungi Liga Reformasi Seksual (C) ya
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mudhun nalika sampeyan bisa-borjuis demokrasi. Nanging, ing diktator proletariat, yen sampeyan publicly ngidoni. banjur sampeyan bakal diisolasi, amarga Marxisme

                        ngidoni Marxisme lan ancaman saka peninggalan badut sing wis punah sing ora ngerti kepiye LUCU lan konyol saiki.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ha, omong kosongmu liyane wis kesel njawab, tk. ora ana sing maca omong kosong sampeyan ing kaca iki kajaba kita.

                        lucu lol
                      7. Alexander Green
                        Alexander Green 18 Oktober 2019 18:27
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        kita ngomong babagan wingi, nalika sampeyan ngrampas JUTAAN warga negara saka hak-hak dhasar, kalebu hak kanggo urip.

                        "wingi" kabeh bener. Kediktatoran proletariat yaiku demokrasi kanggo mayoritas rakyat, kanggo bagean kerjane.Kediktatoran proletariat nyandhet bagean parasit ing masyarakat, supaya ora bali menyang saiki "saiki". Sayange, Khrushchev ngilangi kediktatoran proletariat lan kelas buruh mandheg nglawan borjuasi lan degenerasi. Asilé saiki "dina iki", mung sing diterangake kanthi akurat: 3% mung nyuda 97%.
                      8. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 07:11
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        "wingi" kabeh bener. Diktator proletariat iki demokrasi
                        kanggo mayoritas wong

                        wong bodho Sinau apa "demokrasi".
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kediktatoran proletariat nyuda bagean parasit saka masyarakat, supaya ora ana bali menyang saiki "saiki"

                        Disusupi:
                        Kabeh wong lair free lan podo martabat lan hak. Padha diparingi akal lan kalbu, lan kudu tumindak kanthi semangat persaudaraan.

                        padha ing hak- inget?
                        Kutipan: Alexander Green
                        kelas buruh mandheg nglawan borjuasi lan degenerates.

                        Politisi sing ora dipilih mandheg mateni lan ngrampok warga
                        Kutipan: Alexander Green
                        Asilé saiki "dina iki", mung sing diterangake kanthi akurat: 3% mung nyuda 97%.

                        Nanging kabeh wong urip - LEBIH LAWA lan LEBIH SUGIH..
                      9. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 13:12
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sinau apa "demokrasi".

                        Demokrasi diciptakake ing Roma sing duwe budak kuna kanggo para patrician sugih, lan pecut kanggo para budak. Lan kanggo sosialisme ana kediktatoran proletariat, yaiku demokrasi kanggo wong kerja, lan pecut kanggo parasit.
                      10. Olgovich
                        Olgovich 19 Oktober 2019 13:18
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        demokrasi diciptakake ing Roma sing duwe budak kuna kanggo para patrician sugih, lan pecut kanggo budak. Lan kanggo sosialisme ana kediktatoran proletariat, yaiku demokrasi kanggo buruh, lan parasit - pecut.

                        Sinau apa iku "demokrasi" yaiku kekuwatane rakyat. TOTAL wong.
                        nanging ora kapilih "kelas" buruh wong bodho
                      11. Alexander Green
                        Alexander Green 19 Oktober 2019 20:23
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Sinau apa iku "demokrasi" yaiku kekuwatane rakyat. TOTAL wong, ora dipilih "kelas" buruh

                        Demokrasi nyata mung ana ing masyarakat homogen; ing masyarakat kelas adhedhasar kelas. Kanggo pirembagan bab demokrasi dina, nalika borjuis wis njupuk liwat kabeh properti ing negara, iku penipuan biasa saka wong-wong sing kerja dening kesetaraan formal, nanging ing kasunyatan iku oppression lan eksploitasi borjuis.
                      12. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 07:05
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Demokrasi sejati mung ana ing masyarakat homogen; ing masyarakat kelas adhedhasar kelas.

                        Demokrasi kelas pancen apik! apik
                        mung- bodho lol
                      13. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 10:34
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Demokrasi kelas pancen apik!
                        Bodho wae

                        Lho, kok bodho? Apa sampeyan mikir yen ing masyarakat kelas saiki sampeyan duwe hak lan kesempatan sing padha karo Deripaska utawa Miller lan liya-liyane? Ora, iki demokrasi kanggo wong-wong mau, nanging kanggo sampeyan iku kediktatoran borjuis.
                        Kabeh demokrasi ing masyarakat kapitalis nyebabake kasunyatan manawa saben limang taun sampeyan milih wong sing bakal "nduwe" sampeyan sajrone limang taun sabanjure.
                      14. Olgovich
                        Olgovich 20 Oktober 2019 10:44
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Lho, kok bodho? Apa sampeyan mikir yen ing masyarakat kelas saiki sampeyan duwe hak lan kesempatan sing padha karo Deripaska utawa Miller lan liya-liyane? Ora, iki demokrasi kanggo wong-wong mau, nanging kanggo sampeyan iku kediktatoran borjuis.
                        Kabeh demokrasi ing masyarakat kapitalis nyebabake kasunyatan manawa saben limang taun sampeyan milih wong sing bakal "nduwe" sampeyan sajrone limang taun sabanjure.

                        Pungkasan, sinau definisi "DEMOKRASI".
                        Lan ing ngendi sampeyan nyopir?
                      15. Alexander Green
                        Alexander Green 20 Oktober 2019 21:53
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Pungkasan, sinau definisi "DEMOKRASI".

                        Aku wis njlèntrèhaké inti saka demokrasi kanggo sampeyan, adhedhasar Lenin, nanging definisi lan isi saka demokrasi iku rong bab beda.
                      16. Olgovich
                        Olgovich 21 Oktober 2019 09:26
                        -1
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku nglukis inti saka demokrasi kanggo sampeyan, adhedhasar Lenin

                        Lan iki ... sapa iki? Nyuwun Aku ora ngerti ilmuwan, panguwasa, utawa pimpinan sing sukses.
                        Kutipan: Alexander Green
                        lan definisi lan isi demokrasi iku rong perkara sing beda.

                        sampeyan ngirim menyang Kamus: "definisi subyek .... ora cocog karo isine."
                        Ing kono padha ngguyu lol
                      17. Alexander Green
                        Alexander Green 21 Oktober 2019 23:23
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Lan iki ... sapa iki?

                        Apa degradasi sampeyan nganti saiki wis mudhun nganti tingkat korban Ujian Negara Bersatu.

                        Kutipan: Olgovich
                        sampeyan ngirim menyang Kamus: "definisi subyek .... ora cocog karo isine."
                        Ing kono padha ngguyu

                        Apa sing lucu? Definisi, kaya wujud, minangka cara anane isi. lan padha ora tansah cocog.

                        Punika definisi demokrasi.
                        Demokrasi minangka wujud organisasi politik masyarakat adhedhasar pengakuane rakyat minangka sumber kekuwatan, hak kanggo melu ngrampungake urusan negara lan menehi warga hak lan kebebasan sing cukup wiyar.

                        Nanging isi nyata demokrasi:
                        podo resmi (lan ora nyata) hak politik lan kabebasan kabeh warga, sing nutupi dominasi borjuis marang wong kerja.
                      18. Olgovich
                        Olgovich 22 Oktober 2019 08:52
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Apa degradasi sampeyan nganti saiki nganti sampeyan wis dadi korban Ujian Negara Bersatu

                        Dheweke ORA ONO.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Definisi yaiku cara isi ana
                        belay Nyuwun lol Lan ngirim menyang Kamus. Ayo padha ngguyu.
                        Saiki sinau apa "definisi".
                        Kutipan: Alexander Green
                        Demokrasi minangka wujud organisasi politik masyarakat adhedhasar pengakuane rakyat minangka sumber kekuwatan, hak kanggo melu ngrampungake urusan negara lan menehi warga hak lan kebebasan sing cukup wiyar.

                        iya
                        Kutipan: Alexander Green
                        podo resmi (lan ora nyata) hak politik lan kabebasan kabeh warga, sing nutupi dominasi borjuis marang wong kerja.

                        uncalan adoh ya
                      19. Alexander Green
                        Alexander Green 22 Oktober 2019 19:47
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Dheweke ORA ONO.

                        Ya, ing saindenging jagad, sanajan mungsuh, ngerteni pentinge V.I. Lenin, sampeyan ora piyambak. Iki nuduhake yen sampeyan duwe megalomania utawa skizofrenia ...

                        Kutipan: Olgovich
                        Kutipan: Alexander Green
                        Nanging isi nyata demokrasi:: podo resmi (lan ora nyata) hak politik lan kabebasan kabeh warga, sing nyakup dominasi borjuis marang wong sing kerja.

                        uncalan adoh

                        Kanggo apa? Pancen bener. Apa sampeyan mikir yen sampeyan duwe hak lan kesempatan sing padha karo Deripaska lan Miller lan liya-liyane.
                      20. Olgovich
                        Olgovich 23 Oktober 2019 08:43
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ya, ing saindenging jagad, sanajan mungsuh, ngerteni pentinge V.I. Lenin

                        Hitler uga nduwe pengaruh gedhe ing sejarah.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Iki nuduhake yen sampeyan duwe salah siji khayalan saka grandeur utawa skizofrenia...

                        Aku ngelingake maneh: wong edan iku sing pertama bengok-bengok babagan kegilaan ... wong ing saubengé
                        Kutipan: Alexander Green
                        Pancen bener. Apa sampeyan mikir babagan sampeyan hak sing padha lan kesempatan karo Deripaska lan Miller lan liyane kaya wong-wong mau.

                        Mesthi, ya: kita menyang situs siji. ya
                        Kesempatan padha lan ora bisa: ana wong Turki, wong pinter.

                        PS Sampeyan wis ngirim iki: Definisi minangka cara isi ana- ing kamus? lol ngguyu
                      21. Alexander Green
                        Alexander Green 23 Oktober 2019 17:24
                        -1
                        [quote = Olgovich] Kesempatan padha lan ora bisa: ana wong Turki, wong pinter [/ qute]
                        Ora, iki ora amarga iki, nanging amarga dina iki sawetara wong ora sopan ngerti carane push saben wong karo elbows, lan wong nandhang sangsara marga saka andhap asor lan prayoga. Apa bener?

                        Dadi ngomong, apa bener? Aku makarya kanggo mbangun pipa gas saka Volga liwat Ukraina kanggo Eropah, lan saiki wis privatized dening sawetara crooks. Apa sampeyan mikir iki adil? Aku kudu diduweni
                        negara kanggo bisa kanggo kabeh wong. Iki sing dikarepake kabeh Bolshevik, apa sing salah ing kene?

                        Kanggo kamus. yen ana ilmuwan Soviet ing dina iki, akeh sing bakal setuju karo aku yen wangun lan isi bisa uga ora pas karo saben liyane.
                      22. Olgovich
                        Olgovich 24 Oktober 2019 09:01
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Ora, iki ora amarga iki, nanging amarga dina iki sawetara wong ora sopan ngerti carane push saben wong karo elbows, lan wong nandhang sangsara marga saka andhap asor lan prayoga. Apa bener?

                        amarga iki.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku kerjakanggo mbangun pipa gas saka Volga liwat Ukraina menyang Eropah, lan saiki wis privatized dening sawetara crooks. Apa sampeyan mikir iki adil? Aku kudu diduweni
                        negara kanggo bisa kanggo kabeh wong. Iki sing dikarepake kabeh Bolshevik, apa sing salah ing kene?

                        Sampeyan wis dibayar kanggo iku.
                        Sampeyan mikir primitif: iku kudu dadi kagungane wong sing bisa EFISIEN mimpin.
                        Perusahaan sing sukses luwih disenengi kanggo negara lan rakyat (mbayar pajak gedhe, nggawe lapangan kerja). tinimbang perusahaan milik negara sing rugi sing dijarah kabeh wong.
                        sing. Negara uga bisa dadi pemilik, nanging mung yen efektif. Nanging kanthi iki, ana masalah.

                        Nanging NEDRA-kudu mung kanggo wong.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kanggo kamus. yen ana ilmuwan Soviet ing dina iki, akeh sing bakal setuju karo aku yen wangun lan isi bisa uga ora pas karo saben liyane.

                        We are ora bab wangun, nanging bab definisi
                      23. Alexander Green
                        Alexander Green 24 Oktober 2019 19:55
                        -2
                        Kutipan: Olgovich
                        Sampeyan mikir primitif: iku kudu dadi kagungane wong sing bisa EFISIEN mimpin.

                        Kenapa iki? Aku lagi mbangun, lan wong bakal teka lan kandha: "Lungaa saka kene, aku bakal duwe, amarga aku bakal ngatur kanthi efektif," Ya, sampeyan mung anugerah kanggo kabeh eksploitasi, mung penyanyi properti pribadi ..

                        Kutipan: Olgovich
                        Kita ora babagan wangun, nanging babagan definisi

                        Sampeyan kudu ngerti yen wangun lan definisi minangka cara saka isi lan bisa uga ora pas karo iku.
                      24. Olgovich
                        Olgovich 25 Oktober 2019 09:00
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Kenapa iki? Aku mbangun

                        Aku ora ngerti: apa sampeyan entuk gaji, kaya sing dijanjekake ing Persetujuan? iya ta?
                        Apa pitakonan liyane?! belay
                        Kutipan: Alexander Green
                        lan wong bakal teka lan kandha: "Lungaa saka kene, aku bakal duwe, amarga aku bakal ngatur kanthi efektif"

                        VAM-sapa sing nyegah privatisasi? Sampeyan nyoba? ora?
                        Dadi pitakonan APA?
                      25. Alexander Green
                        Alexander Green 25 Oktober 2019 19:40
                        0
                        Kutipan: Olgovich
                        Aku ora ngerti: apa sampeyan entuk gaji, kaya sing dijanjekake ing Persetujuan? iya ta?
                        APA pitakonan liyane?

                        Lan sampeyan ora ngerti iki, Aku mbangun pipa gas kanggo kabeh wong lan ora kanggo nakal karo dhuwit dicolong. Wong-wong wis ngerti yen borjuis ngapusi dheweke kanthi privatisasi, lan sampeyan terus nglebokake garise, mula aku ora bakal kaget yen wektune bakal teka lan wong-wong bakal kepéngin males karo sapa waé sing ngapusi lan mbantu wong-wong mau. .
                        Babagan partisipasi ing privatisasi. Aja nggawe wong ngguyu, voucher kita regane persis rong botol vodka.
                      26. Olgovich
                        Olgovich 26 Oktober 2019 09:01
                        0
                        Kutipan: Alexander Green
                        Aku nggawe pipa gas kanggo kabeh wong

                        Padha dibangun kanggo WAGE. Tanpa dheweke, sampeyan ora bakal ana lan ROH ora bakal ana.
                        Kutipan: Alexander Green
                        Mulane Aku ora bakal kagetwektu kuwi bakal teka lan wong-wong bakal kepéngin males marang saben wong sing ngapusi lan mbantu wong-wong mau.

                        "Langgeng kaget" lol
                        Kutipan: Alexander Green
                        Babagan partisipasi ing privatisasi. Aja nggawe wong ngguyu, voucher kita regane persis rong botol vodka.

                        Sapa sing duwe otak cukup, biayane akeh. Nuwun sewu....
                      27. Alexander Green
                        Alexander Green 26 Oktober 2019 09:28
                        -1
                        Kutipan: Olgovich
                        Sapa sing duwe otak cukup, biayane akeh. Ngapunten..

                        Kowe durung mapan?
                  2. Sahar Medovich
                    Sahar Medovich 15 Oktober 2019 03:45
                    -1
                    Saka mambu putih sing isih ana? Sing ketok. Apa "legitimasi" wong kulit putih diakoni kabeh? Ya ... ing wilayah mobil kasebut. Pemilu ing Bolshevik terus-terusan.
                    1. Olgovich
                      Olgovich 15 Oktober 2019 09:03
                      -2
                      Quote: Sahar Medovich
                      Saka mambu putih sing isih ana?

                      Maneh pisanan sampeyan ora ngerti? Waca maneh!
                      Quote: Sahar Medovich
                      Pemilu ing Bolshevik terus-terusan.
                      Sandhangan asli raja sing wuda katon ing saben wong kajaba raja. Sampeyan wis ngluwihi dheweke: sampeyan dhewe ngerti yen alam ora ditutupi apa-apa.
  8. aleksandaravin
    aleksandaravin 16 Oktober 2019 10:16
    0
    Wong lanang, iku dudu anyar! Apa showdowns ing Rusia ing awal abad kaping 17. (Wektu Troubles), nanging babagan carane Rurikovichs ing abad kaping 12 FIGHTED luwih apik lan ora ngelingi, Pak!
  9. Samum
    Samum 21 Desember 2019 13:27
    0
    Ya, banjur kapitalis Yahudi ngrusak negara Rusia!!!! Lan saiki panguwasa ngambung bokong olegarches, pengusaha lan kasugihan nouveau liyane, nyinggung wong ing sadawane dalan, lan banjur wong bakal bosen kabeh iki lan maneh sejarawan bakal njlèntrèhaké perang kanggo kita tinimbang ngadeg kanggo wong saiki. , maneh, kaya banjur wong sengit gendarmes lan liyane hangers-ing kekuwatan , nanging banjur gendarmes paling ora ngedol obat-obatan, nanging saiki polisi, ing peran saka pembunuh saka Auschwitz, mateni dhukungan Rusian Russian !!! !!