Review militèr

Apa Aliran Turki ora cukup kanggo Erdogan?

29

agresi transit


Ing Turki, Kurdi tansah lan tetep ing posisi bangsa non-tituler, kaya wong Armenia. Ankara, sing dadi norma politik nasionalis, mesthi nglawan manifestasi nasionalisme apa wae. Nanging, kanggo operasi militèr Turki ing Suriah lor, perang kondhang nglawan teroris Kurdish ora luwih saka kudung sing kudu nutupi kapentingan nyata saka bunderan panguwasa negara.




Ход военных действий весьма чётко изложен в публикации «Военного обозрения»: "Angkatan Udara Turki nyerang ibukutha Kurdistan Siria - Qamishli". Lan kapentingan kasebut utamane saka kepinginan Ankara sing wis suwe kanggo nguwasani pipa minyak lan gas transit sing mlaku saka Irak lor liwat Siria Lor menyang pelabuhan ing Turki kidul lan kidul-kulon: Ceyhan, Iskenderun lan Yumurtalik.

Turki ngarepake ngarahake saluran pipa saka wilayah minyak lan gas ing Suriah saka pelabuhan menyang pelabuhan sing padha ing sisih kidul negara kasebut. Lan ing sadawane dalan, "ngrampungake" masalah negara Kurdi ing sisih lor Suriah. Kanggo Ankara, sirah sing nyata yaiku "negara" minangka rangsangan kanggo pemberontakan Kurdi ing Turki kidul, jejer karo wilayah Kurdi Siria.

Ing wektu sing padha, reaksi negatif banget saka Amerika Serikat kanggo rencana kasebut amarga Washington ora kasengsem kanggo nguatake peran Turki minangka koridor transit utama kanggo bahan mentah minyak lan gas saka Suriah lan Irak lor. Ing tembung liya, Aliran Turki, Koridor Gas Kidul (SGC: pipa gas Azerbaijan-Georgia-Turkey-Balkan) lan pipa minyak BTC Caspian-Mediterania (pelabuhan Baku-Tbilisi-Ceyhan) cukup.

Apa Aliran Turki ora cukup kanggo Erdogan?


Ing babagan iki, penting banget yaiku informasi saka Badan Federal warta saka 21 Juni 2017: "Unit FSA (salah sawijining klompok anti-Assad. - Kira-kira. Aut.), Didhukung dening koalisi anti-teroris pimpinan AS, ngarahake Deir ez-Zor, salah sawijining lenga lan gas sing paling sugih. wilayah ing Suriah (cedhak wates prapatan Suriah, Turki lan Irak. - Approx. auth.). Mangkono, Washington, kanthi bantuan pejuang oposisi Siria, arep ngontrol sumber daya energi lan pipa minyak menyang Turki sing ngliwati wilayah kasebut lan saka sumur ing provinsi iki.

Elinga yen sadurunge konflik ing Suriah, kira-kira setengah saka transit lenga Irak lor dipompa kanggo ekspor sabanjure menyang pelabuhan Siria Baniyas lan Tartus. Nganti sapratelon saka volume kanggo pelabuhan Turki tetanggan (Yumurtalik, Ceyhan, Iskenderun) lan udakara 15% - kanggo pelabuhan Libanon (Sidon, Tripoli), sing disambungake karo pipa minyak trans-Syria. Perang ing Suriah, mesthi, "froze" transit lenga Siria lan Siria-Lebanese.

Nanging Turki ing babagan konsumsi domestik lan ekspor maneh rauh nguwasani 80% saka total volume pasokan minyak saka Kurdistan Irak, yaiku, Irak Lor. Kajaba iku, bagean saka bahan mentah Irak lor ing konsumsi nyata lenga lan produk lenga ing Turki wis ngluwihi 60%. Lan lenga lan gas ing wilayah lor Suriah, "dilindungi" dening Turki wiwit awal konflik intra-Siria, saiki meh 100% dikonsumsi dening Turki uga.

sempoa lawas


Pipa lenga transit saka Irak Lor dibangun ing pungkasan 40-an - awal 70-an, nanging dadi "aneh" sing bola-bali nyabrang Suriah lor lan sisih kidul Turki. Kaya-kaya kabeh dibangun kanthi cadangan kanggo konflik mbesuk antarane Ankara lan Damaskus kanggo ngontrol arteri kasebut.



Lan dibangun saka sisih lor Irak nganti pelabuhan Mediterania amarga liwat koridor kasebut jarak paling cedhak menyang pasar Eropa (ora kaya pelabuhan Irak kidul). Cetha kenapa kahanan konflik sing padha banget dikembangake ing kene 60 taun kepungkur, nalika Suriah lan Libanon, sawise entuk kamardikan saka Prancis, dadi pemilik - paling ora sacara geografis - arteri minyak transit lan pelabuhan ing wilayahe.

Nanging Prancis, bebarengan karo Great Britain lan Amerika Serikat, ing separo pisanan saka 50s, nyoba kanggo luh iki pipelines lan pelabuhan. Ing wektu sing padha, nyawiji dadi jinis zona internasional ing kontrol kakuwasan sing padha - kaya kondominium Inggris-Prancis ing Terusan Suez lan ing loro bank nganti pertengahan 50-an kalebu.

Nanging ora, amarga macem-macem alasan politik. Kalebu ing tampilan oposisi saka Turki, sing dimaksudaké kanggo ngrebut, bebarengan karo Amerika Serikat utawa "kapisah" transit pipelines lenga jejer kanggo iku. Elinga yen ing 1957, Turki lan Amerika Serikat nyiapake invasi menyang Suriah, amarga panguwasa "pro-Nasser" nolak konsesi jangka panjang sing diusulake dening Washington lan Ankara kanggo meh kabeh pipa minyak transit ing Suriah.



Kajaba iku, wiwit 30s pungkasan abad pungkasan, Turki wis ngaku meh 90% saka tlatah Suriah Lor, kang digandhengake, bebarengan karo faktor transit lenga padha, lan kepinginan kanggo ngontrol Kurdi Siria Lor.

Nanging, USSR banjur nyegah agresi: ing 18 Oktober 1957, statement TASS diterbitake, ing ngendi, utamane, dicathet yen
"Staf Umum Turki, bebarengan karo penasehat militer Amerika, wis ngembangake rencana operasional kanggo nindakake operasi militer nglawan Suriah. Ora ana sing kudu mangu-mangu yen yen ana serangan ing Suriah, USSR, sing dipandu dening tujuan lan prinsip Piagam PBB lan kepentingan keamanan dhewe, bakal njupuk kabeh langkah sing perlu kanggo mbantu korban agresi.


Kepinginan Ankara kanggo njupuk liwat pelabuhan transit ing wilayah jejer ing Suriah tanggal bali menyang separo kapindho 30s padha, nalika Turki ngatur kanggo wrest adoh saka Suriah, protektorat Prancis (ing 1920-1943), pelabuhan saka Alexandretta (saiki Iskenderun) karo wilayah jejer. Wiwit kuwi, panguwasa Turki ngrancang kanggo njupuk minyak Irak lor lan transit («Как турки в 1939 году устроили Сирии «обрезание»).



Ing tembung, Turki isih kepengin nguwasani kabeh rute transit minyak lan gas ing wilayah sing jembar, saka Segara Ireng lan Kaspia nganti Mediterania Wétan lan Timur Tengah. Lan kanggo iki, kabeh biaya kudu "nambah" koridor minyak lan gas liyane menyang Aliran Turki, BTC lan SGC ...
Pengarang:
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. BEAST
    BEAST 16 Oktober 2019 15:07
    +1
    Inggih ... bolt menyang Turki! Ana akeh banget sing pengin numpak Bolivar ... lan sampeyan ngerti, Bolivar ora bakal njupuk loro!
    1. Lexus
      Lexus 16 Oktober 2019 15:19
      +3
      Nanging, kabeh pipa "narik" ing awake dhewe. Dheweke ngimpi, kaya mitra forelock, kanggo njagong ing tutup. Oh, lan dheweke bakal ngrusak getih.
      1. Mauritius
        Mauritius 16 Oktober 2019 21:11
        +1
        Kutipan: Lexus
        Nanging, kabeh pipa "narik" ing awake dhewe. Dheweke ngimpi, kaya mitra forelock, kanggo njagong ing tutup. Oh, lan dheweke bakal ngrusak getih.

        Lan apa ora, geografi + stabilitas relatif. Isis uga dipakani. Ya, lan "Kita kabeh sedulur ing iman" nalika nerangake adonan. Aku kelalen carane Erdogan growled nalika kita bombed atusan operator lenga ISIS. Nanging ISIS, wong Kurdi bisa uga wiwit nyuwek pipa minyak, utawa bisa uga ora. Ana akeh banget kursi ing Erdogan lan Amerika Serikat bakal ngalahake siji lan bakal nabrak kanthi lara, lan kita isih bakal nangis. Nyuwun amarga iki bakal dadi putra S. kita.
  2. Basarev
    Basarev 16 Oktober 2019 15:18
    -1
    Apa ora apik banget yen Turki duwe kabeh rute transit (ing wilayah kasebut)? Kookies kaya negara adidaya - nanging dheweke dhewe ora bisa nahan pemberontak internal utawa mungsuh eksternal, sanajan tank kalah kanthi anekdot.
    1. boni592807
      boni592807 16 Oktober 2019 15:26
      +1
      Kowe bener. Nanging kepinginan luwih migunani tinimbang ora pengin. Nanging, kene kanggo kabeh pitakonan carane pengalaman mulang (Inggris, USA), pelanggan bisa uga pengin, nanging ing watesan sing wis ditemtokake... Yen ora, ora mung gambar lan losses ekonomi. Pragmatisme durung dibatalake! hi
    2. mordvin 3
      mordvin 3 16 Oktober 2019 16:00
      +4
      Quote: Basarev
      malah nawakke ilang rampung anecdotally.

      Minangka pengalaman sajarah nuduhake, Ottoman mung bisa perang karo wong ringkih, nanging ambisi liwat gendheng. Mung wektu padha dadi sekutu kita marang Prancis, lan malah banjur, arep ngrampog Sisilia, padha mlayu menyang rebuff angel saka pedunung Palermo lan, sawise ilang bab 50 wong, skuadron Turki mung mbalela lan nilar ing pasukan lengkap. , ninggalake komandan-in-chief saka armada gabungan Ushakov, lan mlayu karo ngarep sail lengkap, ing Turetchina.
      1. protos
        protos 16 Oktober 2019 21:41
        -3
        Kutipan: Mordvin 3
        Minangka pengalaman sajarah nuduhake, Ottoman mung bisa perang karo wong ringkih, nanging ambisi liwat gendheng.

        uga, padha perang karo loro banget lan kuwat, lan karo asil beda. padha duwe sajarah sugih. ing wektu sing padha, ing jaman kekaisaran, iku sawijining bangsa sing padha karo jumlah ... karo Belarusians, contone.
        bisa mbayangno kekaisaran Belarusian ing 3 bagéan donya lan puluhan yuta non-Belarusians conquered? Aku ora bisa.
        1. xax
          xax 17 Oktober 2019 03:03
          +1
          Kutipan saka protoss
          ing jaman kekaisaran, iku sawijining bangsa sing padha karo jumlahe ... karo Belarusians

          Kutipan saka protoss
          puluhan yuta wong non-Belarus sing ditaklukaké

          Saka ngendi nomer kasebut? Apa ana sing bisa konfirmasi?
          Kutipan saka protoss
          lan kanthi lemah lan kuwat lan kanthi asil sing beda

          Aku ora ngerti babagan sampeyan ing Turki, nanging ing Rusia kita ora seneng gumunggung kosong. Nalika Turki ngalahake mungsuh serius?
          1. ver_
            ver_ 17 Oktober 2019 04:28
            -3
            ... nalika Istanbul dadi Konstantinopel ..
            1. xax
              xax 17 Oktober 2019 05:36
              +3
              Lan banjur Byzantium ilang paling saka wilayah, Konstantinopel weakened, dadi kosong, lan banjur dadi memangsan saka Ottoman.
          2. protos
            protos 17 Oktober 2019 15:21
            -5
            Saka ngendi nomer kasebut? Apa ana sing bisa konfirmasi?

            можете сравнить цифры, например, перед падением османской и российской империй. в российской империи была перепись в 1897 году, в османской в 1914. данные открытые - изучайте.
            kita ing Rusia ora seneng gumunggung kosong.

            nanging, ketoke, padha ngormati wawasan panah, sanajan aku mangu iku. maca buku sing relevan, saiki kabeh kasedhiya ing net, sampeyan ora bakal takon pitakonan bodho.
            Nalika Turki ngalahake mungsuh serius?

            pungkasanipun bab Ottoman - ndeleng ndhuwur. Republik Turki ora melu perang gedhe.
            lan miturut mungsuh saka Ottoman - kesultanan Mamluk, liga suci, Austria (Habsburgs), Rusia, Persemakmuran, Persia (Safavids). ana akeh perang lan asil beda. Aku ora weruh alesan kanggo nyritakake maneh, Google kanggo mbantu sampeyan.
            1. xax
              xax 17 Oktober 2019 19:05
              0
              Kutipan saka protoss
              mbukak data - sinau

              Yen ana wong sing nggawe skripsi, mesthine bisa mbuktekake skripsi iki. Yen ora ana bukti, wong dhewe lan tesis wiwit katon, kanggo sijine iku entheng, ora apik banget. Yen sampeyan marem karo reputasi sampeyan ngerti sapa, banjur ajining diri luwih cocog karo aku.
              Kutipan saka protoss
              , австрия (габсбурги), россия, речь посполитая

              Aku takon sampeyan nalika dheweke menang, lan ora nalika dheweke ngrebut luley dheweke utawa lungguh konco rok sekutu amba.
              1. protos
                protos 17 Oktober 2019 21:51
                -3
                перепись населения Российской Империи 1897 г. дает следующие цифры по родному языку:
                Belarusia: Wong lanang 2922858 Wanita 2962689 Jinis loro 5885547
                sensus Ottoman 1914 menehi 12222702 Muslim ing kekaisaran tanpa vilayet Arab. yen dikurangi saka kene wong Kurdi, Zazak, Muhajir, Laz, Hemshil, Yunani-Muslim, Albania, lsp. (amarga sensus ora mbedakake saka jumlah total Muslim) kita njaluk 6-7 yuta bener Turki.
                Aku takon sampeyan nalika dheweke menang
                ,
                selektif - kesultanan Mamluk ing 1517, Liga Suci abad kaping 16 ing 1573, Habsburgs - ing 1567, 1606 lan 1739, Rusia ing 1711 lan 1856, Safavids ing 1555 lan 1590
                1. xax
                  xax 17 Oktober 2019 22:20
                  0
                  Kutipan saka protoss
                  yen dikurangi saka kene wong Kurdi, Zazak, Muhajir, Laz, Hemshil, Yunani-Muslim, Albania, lsp. (amarga sensus ora mbedakake saka jumlah total Muslim) kita entuk 6-7 yuta bener Turki.

                  Matur nuwun kanggo konstruktif sadurunge ukara iki. Nanging tembung iki ora ditampa, mesthi. Kita wis ngrembug kabeh babagan tesis sing ora ana bukti.

                  Rusia ing 1711 lan 1856


                  Aku takon sampeyan, kaping telune - kamenangan Turki liwat mungsuh kuwat. Ora wektu nalika Turki lungguh ing mburi sekutu sing sah utawa acak, nanging nalika dheweke ngalahake kekuwatan sing kuat ing perang.

                  Perang Rusia-Turki 1710-1713. Apa nalika Rusia njupuk apa sing dikarepake, banjur, ora dikalahake ing perang, ninggalake papan kasebut kanggo ngeculake tangane ing Baltik, kanthi alami nganggep wilayah Baltik dadi luwih menarik babagan upaya?

                  Perang Krimea 1853-1856. Aku secara harfiah takon sampeyan ora kanggo sebutno wektu nalika Turki ndhelikake konco rok sekutu senior sawijining. Lan sampeyan menehi kula Perang Krimea minangka conto. Apa sampeyan guyon aku?

                  Kanggo liyane, aku ora bakal pisah. Mesthine padha ing kono.

                  Apa Turki ing kabeh sejarahe ora nate ngalahake sapa wae sing ngadeg ing perang? Aku panginten paling ora sawetara conto normal - nanging ing kene umume gagal. Malah aku ora nyana
                  1. protos
                    protos 18 Oktober 2019 12:13
                    0
                    konco rok kancane tuwa

                    karo logika kuwi, kita kamenangan ing paling Rusia-Turki perang bisa disebut menyang pitakonan, amarga. ing 17-18 abad, Rusia (lan liyane - Empu kabeh liga suci iki) prakteke ora tumindak marang Ottoman piyambak. Austria minangka sekutu utama, lan iku ngarep Balkan, ing ngendi pasukan Austria dilakokno, sing dadi prioritas kanggo wong Turki (populasi utama lan, kanthi mangkono, penghasilan kekaisaran saka barang-barang Eropah), lan kita utamane nglawan Tatar. .
                    nalika Rusia dhewe nemokake posisi kasebut - mung nglawan koalisi (perang Krimea), asil kasebut ora cocog karo kita.
                    Kanggo liyane, aku ora bakal pisah. Mesthine padha ing kono.

                    sing. sampeyan ora menowo karo sajarah militèr saka Kakaisaran Ottoman, nanging sampeyan manawa ing sing ora ngalahake mungsuh serius. super. mila dudu bab kawruh, nanging bab kapercayan lan prasangka. banjur sadurunge sapa aku mbuwang manik ing kene?
                    1. xax
                      xax 18 Oktober 2019 13:35
                      -1
                      Kutipan saka protoss
                      praktis ora tumindak marang Ottoman piyambak

                      Dadi mung sing sekutu gedhe, konco sing rok liyane padha ndhelik. Turkey iku ngelawan.
                      Kutipan saka protoss
                      nalika Rusia nemoni posisi kasebut

                      Sampeyan ora kudu mbandhingake dump truck lan ember anak - sampeyan katon bodho.
                      Kutipan saka protoss
                      sing. sampeyan ora ngerti sejarah militer Kakaisaran Ottoman, nanging sampeyan yakin manawa ora bisa ngalahake mungsuh sing serius.

                      Ternyata, aku ngerti crita iki luwih apik tinimbang sampeyan.
                      Nanging, aku menehi sampeyan kesempatan (3 kaping!) kanggo menehi conto. Nanging sampeyan ora bisa nindakake iki (padha nulis omongan kosong babagan kamenangan Rusia, umpamane). Aku teka ing kesimpulan - ora ana kamenangan kaya ngono.
                      Kutipan saka protoss
                      ing ngarepe sing dakbuwang manik kene

                      Kasunyatan yen sampeyan ana ing kene, nyuwun pangapunten, mbuwang manik-manik, nyuwun pangapunten, ora katon kaya - sebaliknya.
                    2. V.I.F.
                      V.I.F. 18 Oktober 2019 15:27
                      +1
                      Cetha yen keprigelan sampeyan minangka propaganda pro-Turki. Nanging kenapa sampeyan nindakake iku? Apa pancen wajar yen ing situs Rusia sampeyan nyebarake crita babagan Rusia, ngarep-arep yen wong Rusia ora ngerti sejarahe? Iki dobel bodho.
                      Lan saranku kanggo sampeyan, mungkasi miwiti saben dialog kanthi kaya: "ya, sampeyan ora ngerti apa-apa, aku bakal ngandhani kabeh saiki!" - tingkat intelijen lan "ambane" kawruh sing dituduhake ing mburi iki ora cocog karo ambisi awal, sing ndadekake kita nganggep kabeh kiriman sampeyan minangka swara sing diwiwiti esuk ing desa.
                      1. protos
                        protos 19 Oktober 2019 18:09
                        0
                        Kutipan: V.I.F.
                        Cetha yen keprigelan sampeyan minangka propaganda pro-Turki.

                        Vladimir Ilyich (kira-kira?), Aku ora prihatin.
                        maca thread komentar luwih tliti. mungsuhku, duwe pangerten banget entheng saka topik padha kena ing, nimbang iku bisa kanggo nggawe statements categorical. Aku mung nuding metu sing padha salah, amarga, ketoke, aku luwih menowo karo masalah. Aku nyedhiyakake tokoh lan tanggal minangka bukti nalika aku ditakoni babagan iki, sanajan, ternyata, ora ana ing pakan jaran.
                        yen kanggo ngringkes jawaban kanggo kula, banjur ing kasunyatan iku kabeh teka menyang "sampeyan kabeh goroh." iki lumrah.
                        Apa jenis "dongeng babagan Rusia" sing sampeyan deleng ing komentarku?
                        Lan saranku kanggo sampeyan

                        matur nuwun kanggo saran, nuwun kanggo nyinggung sampeyan, nanging banjur ora nulis kiriman sengaja palsu, paling pindho mriksa dhewe.
                      2. V.I.F.
                        V.I.F. 22 Oktober 2019 11:26
                        -2
                        Kutipan saka protoss
                        Vladimir Ilyich (tebak?)

                        Ing donya fiksi sampeyan, sampeyan pinter lan perseptif. Nanging kasunyatane luwih keras ngguyu
                        Kutipan saka protoss
                        mungsuhku, duwe pangerten banget cethek saka topik

                        Lawan sampeyan wis ngalahake sampeyan wiwit kiriman pisanan. Sampeyan ngapusi, muter tangan lan sikil, nanging sampeyan ora bisa muter ing paws)). Yen dheweke duwe gagasan sing ora jelas, mula sampeyan ora duwe kabeh, ternyata.
                        Kutipan saka protoss
                        yen kanggo ngringkes jawaban kanggo kula, banjur kabeh iku mung kanggo "sampeyan kabeh ngapusi"

                        Sampeyan dijawab ing kabeh counts, liyane, karo bantahan lan karo referensi kanggo kasunyatan sajarah. Yen nyatane kowe ngapusi, mula iki, nuwun sewu, dudu salahe mungsuhmu ngguyu
                        Kutipan saka protoss
                        nuwun sewu nglarani panjenengan

                        aku? Sampeyan? Lan ngendi?
    3. xax
      xax 17 Oktober 2019 03:28
      +4
      Quote: Basarev
      rampung anekdot

      Ambisi wong Turki cukup mbebayani, diwenehi 4 faktor:
      1) Turki duwe tentara sing gedhe banget, bersenjata lan terlatih, uga armada wilayah sing kuwat.
      2) Iki dudu ambisi para politisi individu, nanging ambisi saka kabeh bangsa (sebagian gedhe saka bangsa iki) sing duwe panguwasa sing padha karo pandangan kasebut. Elinga carane panyengkuyung Erdogan tumuju ing lurung-lurung ing sangisore trek kendaraan lapis baja sing mlebu ibukutha kanggo kudeta. Kanggo sapa pamimpin donya sing bisa nindakake perkara sing padha? Zaputin njerit saka VO bakal mudhun ing trek lan ngapusi mudhun, ing kasus apa? Aku ora mikir. Iki minangka konfirmasi kesatuan pandangan Erdogan lan populasi Turki.
      3) Ing Turki, kapentingan Rusia, Amerika Serikat lan Eropa nyebrang, sing menehi Turki kesempatan kanggo maneuver politik sing amba supaya bisa manggoni posisi sing paling mupangati kanggo awake dhewe.
      4) Turki nduweni ekonomi sing cukup kuat, berkembang (ing babagan PDB, posisi 13 PPP / nominal nomer 17).
  3. parusnik
    parusnik 16 Oktober 2019 16:04
    0
    Lan kapentingan kasebut utamane saka kepinginan Ankara sing wis suwe kanggo nguwasani pipa minyak lan gas transit sing mlaku saka Irak lor liwat Siria Lor menyang pelabuhan ing Turki kidul lan kidul-kulon: Ceyhan, Iskenderun lan Yumurtalik.
    ... Lan iki bisa dingerteni ... Kurds mung tutup kanggo kapentingan dituduhake, soko ing Kurdish Irak, Turki ora nglawan teroris lan ora nindakake operasi militèr .. Kita sarujuk karo Kurdi Irak ...
    1. protos
      protos 16 Oktober 2019 21:32
      -3
      Kutipan saka parusnik
      ana ing Irak Kurdi, Turki ora nglawan teroris lan operasi militer ora ditindakake ..

      sing. ora kuping utawa snout ing prakara iki, nanging perlu kanggo komentar.
      kanggo luck, liwati, Aku bakal pitutur marang kowe apa google - operasi "Pençe". dadi pepadhang.
  4. yowis
    yowis 16 Oktober 2019 21:03
    0
    A panjelasan banget intelligible saka inti saka pangolahan, lan iku kabeh: "Zhomini, ya Jomini ...", nanging ora tembung bab lenga.
  5. protos
    protos 16 Oktober 2019 21:36
    -2
    artikel punika titik sejatine sifate Russian tampilan. ing pangerten kita, kabeh ekonomi lan politik revolves watara hidrokarbon lan pipelines. kita pancene, nanging kanggo Turki lan akeh negara liyane - iki mung salah siji saka sawetara sektor ekonomi, ora luwih lan ora kurang.
  6. xax
    xax 17 Oktober 2019 02:57
    +4
    Ora ana screamers ing thread iki babagan carane migunani kanggo kita sing Turki wiwit remet tanah saka Siria sekutu kita). Kene, kampanye, marang wong-wong mau apa-apa ing kabeh.
  7. ver_
    ver_ 17 Oktober 2019 08:27
    -1
    ... nalika Istanbul dadi Konstantinopel ..
  8. seduluran3
    seduluran3 19 Oktober 2019 15:05
    0
    Informasi sing menarik banget! Pranyata yen agresi ing Suriah minangka rencana jangka panjang Turki?!
  9. VyacheSeymour
    VyacheSeymour 22 Oktober 2019 20:35
    0
    Ing Turki, Kurdi tansah lan tetep ing posisi bangsa non-tituler, kaya wong Armenia. tt

    15 menit Kurdi lan 100 mburi Armenia kudu dadi judhul? ... - ing Rusia, Chechen lan Tatar minangka judhul? ... Ing Armenia, wong Kurdi iku titular? ... - Omong kosong, dudu artikel!
    Ing Turki, Kurdi tansah lan tetep ing posisi bangsa non-tituler, kaya wong Armenia.

    LAN APA MINORITAS IKI ????

    Rusia kuwatir babagan pipa sing ngubengi (ya, sapa sing peduli. Apa jarak paling cedhak). Wong Turki uga narik kemul ing awake dhewe.

    Ing wektu sing padha, reaksi negatif banget saka Amerika Serikat kanggo rencana kasebut amarga Washington ora kasengsem kanggo nguatake peran Turki minangka koridor transit utama kanggo bahan mentah minyak lan gas saka Suriah lan Irak lor. Ing tembung liya, Aliran Turki, Koridor Gas Kidul (SGC: pipa gas Azerbaijan-Georgia-Turkey-Balkan) lan pipa minyak BTC Caspian-Mediterania (pelabuhan Baku-Tbilisi-Ceyhan) cukup.

    WE Mbebasake? ....- Aku ora maca maneh ......
  10. VyacheSeymour
    VyacheSeymour 22 Oktober 2019 21:23
    0
    Turki nganggo udakara 35 + yuta ton minyak saben taun ... Kurdistan (Irak) ngasilake kira-kira 0,4 yuta barel saben dina ... - sanajan dheweke ora mangan dhewe, nanging kabeh wong bakal menehi Turchin - uga, malah ora. 25 yuta narik ... Nanging Tehran lan Baku uga didol ... lan padha dhewe gawé 3-4 yuta ton.
    Bagdad, 19 November - IA Neftegaz.RU. Panguwasa Irak lan Kurdistan Irak sarujuk kanggo nerusake ing 16 November 2018 ekspor minyak saka lapangan ing provinsi Kirkuk Irak menyang pelabuhan Ceyhan ing Turki.
    Wiwit tanggal 16 Nopember, ekspor diterusake kanthi jumlah 50 ewu barel saben dina.
    Kita ngomong babagan nerusake ekspor minyak saka Irak menyang Turki liwat pipa minyak utama (MNP), sing ngliwati wilayah Kurdistan Irak, ngandika ana 16 November 2018, wakil resmi Kementerian Minyak Irak, A. Jihad.
    Ekspor lan adol minyak bakal ditindakake dening perusahaan negara Irak SOMO (Organisasi Pemasaran Minyak Negara).
    Volume ekspor samesthine bakal tuwuh ing sawetara tahapan: saka 50-100 ewu barel saben dina saiki nganti 400 ewu barel saben dina nalika kapasitas lengkap wis tekan.
    Yen digatekake yen ing taun 2017 ekspor kira-kira 300 ewu barel saben dina, mula total ekspor bakal dadi 100 ewu barel saben dina.
    Ekspor minyak saka provinsi Kirkuk mandheg nalika pamaréntah federal Irak nguwasani lapangan minyak ing Kirkuk saka pasukan Kurdi ing Oktober 2017.

    https://neftegaz.ru/
    Lha, kok ngapusi ngono? - Sawise kabeh, kanggo dongeng kaya ngono, sadurunge turu sore ing taman kanak-kanak, bocah-bocah dosen kasebut bakal mbuwang kotoran karo kotoran!