Review militèr

Ing perang kaya ing perang. Brigade artileri kaping 37 ing musim gugur 1914

11
Brigade artileri kaping 37 minangka salah sawijining unit artileri kamulyane tentara Rusia, sing ing wiwitan Perang Agung wis setengah abad. critane. We offer sawetara paprangan saka brigade ing Autumn 1914 lan ndeleng keruwetan lengkap saka perang karo sukses beda-beda, kang tentara meriem Russian dadi peserta. Sumber kasebut minangka bahan dokumenter, uga memoar V. Schwemberger.


Ing perang kaya ing perang. Brigade artileri kaping 37 ing musim gugur 1914
Panglima Brigade Artileri kaping 37, Kolonel Alexander Ivanovich Dobrov


Baterei tiba. Baterei kaping 3 saka brigade artileri kaping 37 ing perang cedhak vil. Zaleshany, 2 September 1914


Esuk tanggal 2 September 1914, sawise sewengi nyabrang kali. Ing jembatan ponton sing dibangun dening batalyon sapper kaping 18 ing cedhak kutha Radomysl, Divisi Infanteri 37 nglawan Austria, sing ngluncurake serangan kontra kanthi pasukan penting - ing ngarep desa Motyche - desa Zaleshany.

Baterei kaping 3 saka Brigade Artileri kaping 37, sing kerja sama karo Resimen Infanteri Kaspia kaping 148, manggoni posisi tertutup ing cedhak desa Zaleshany. Kira-kira jam 9 tanggal 2 September, kira-kira 2 kompi Austrian bisa (babar pisan ora diweruhi dening infanteri Rusia) ngliwati persimpangan antarane infanteri 145 Novocherkassk lan resimen Kaspia infanteri 148 - nggunakake rongga sing ora diamati dening sapa wae, padhet ditumbuhi grumbul. Dumadakan katon rentengan mungsuh kanthi cepet nyerang baterei - saka kadohan saka kira-kira 1000 langkah. Baterei mbukak tembakan bedhil. Nalika serangan kasebut, setengah perusahaan infanteri - nutupi baterei, ora ana ing papan, kasebar kanggo macem-macem "kebutuhan rumah tangga" (ngeduk kentang) ing sacedhake desa Zaleshany.


Skema No. 1


Serangan bola-bali dening Austria ing ngarep baterei, senadyan katon dadakan saka mungsuh, padha repulsed dening gunners unabashed karo geni canister. Nanging mungsuh tetep ing kepinginan kanggo njupuk milik saka baterei siji-sijine kanggo pasukan dhewe. Ora bisa ngrampungake baterei kanthi serangan frontal, wong Austria nggunakake maneuver ing ngisor iki. Kira-kira setengah saka infantri Austria sing kasedhiya ana ing pinggir grumbulan, lan saka jarak 600 - 800 langkah mbukak geni ing baterei. Ing tutup geni, nganti pasukan infantri mungsuh, mlaku ing kelompok cilik, akumulasi ing selokan wewatesan dalan gedhe, kang mlaku 300-400 langkah ing sisih kiwa baterei. Sawise maju ing sadawane selokan, mungsuh mbukak geni flank agawe, matèni akeh tentara meriem ing wektu cendhak.



Malah ing wayahe kritis iki, baterei terus perang unequal karo mungsuh: enem bedhil sisih tengen maintained terus geni cepet ing mungsuh ngancam saka ngarep. Platoon sisih kiwa bisa ngganti arah kanthi meh 90 ° - lan ngirim geni ing sadawane selokan, ing ngendi wong Austria lungguh. Tembakan saka platoon iki, nanging, ora bisa dadi nyata, amarga para senapan Austria uga didhelikake dening selokan lan batang wit oak sing kandel ing pinggir dalan. Sawise konfrontasi geni sing cendhak lan sengit, nalika kabeh perwira ing baterei (lètnan Khotsanov lan kapten staf Shelgunov) tiwas, infanteri mungsuh maneh nyerang baterei - wektu iki saka flank lan ngarep ing wektu sing padha. Lan ing perjuangan unequal, baterei dijupuk ambruk - iki dijupuk dening mungsuh.



Sanadyan batre tetanggan, utawa infantri dhewe seng di tuduh drama sing njupuk Panggonan ing tetanggan - lan 2 perusahaan Austria bisa tuan rumah karo impunity ing mburi Russian.

Ing wektu sing padha, perang sengit ana ing ngarep. Kahanan saiki bisa rampung ing bilai, yen ora amarga bantuan sing ora dikarepake saka Resimen Zaslavsky 300th, sing unit avant-garde nyedhaki Zaleshany nalika diterangake. Kawigatosan para pengawal resimen kasebut kepincut dening tembakan sing ora biasa ing cedhak desa. Patroli dikirim saka outposts marching kacarita bab katon ing sisih wétan Vil. Zaleshany infantri Austria. Salah sawijining perusahaan Zaslavite cepet-cepet pindhah menyang tembakan. Weruh wong Austria sing tanggung jawab kanggo baterei, perusahaan nggulingaké mungsuh karo jotosan bayonet. Prajurit mêngsah sawatawis, ingkang mêntas anggêgana aki-aki, lêbêt ing sanginggiling bayonet; sisane ditawan.

Penting yen infanteri mungsuh, sing njupuk baterei, ora nyoba mateni bedhil sing dicekel lan mbangun sukses kanthi pindhah menyang mburi Rusia. Kabeh panorama bedhil lan rana padha utuh, nanging paket prajurit dijarah.

Baterei cepet rampung ing beyo saka liyane saka 37. Brigade artileri, lan ing dina sabanjuré dheweke melu ing perang.

Akibat saka pesenan sing gagal. Peperangan divisi 1 tanggal 22 September 1914


Sajrone perang September ing Vistula, unit saka Korps Tentara kaping 18 aktif mbela pinggir tengen kali. Vistula ing ngarep desa Sveciechov-Valovice. Wiwit 22 September 1914, divisi 1 saka brigade artileri kaping 37 manggoni posisi ing wilayah desa Blizkovitsa, tumindak ing hubungane karo infanteri 145 Novocherkassk lan resimen Tsaritsyn infanteri 146, sing ana ing sacedhake langsung. kali ing wilayah kulon desa Blizkovice. Utamane, baterei 2nd diterusake menyang posisi sing ditutup ing pelana ing mburi "dhuwur karo pabrik" kira-kira 1 verst saka pinggiran wétan desa Blizkovice.


Skema No. 2


Posisi baterei, uga ditutupi saka ngarep lan flanks, Nanging wis drawbacks pinunjul: ngarep banget sempit (5 bedhil baterei - 3 ditembak mudhun ing perang sadurungé - kudu diselehake ing interval cedhak) lan unfavorable, ing istilah pengaruh unmasking, mburi lan sisih latar mburi - alas pinus kandhel lan dhuwur, teka cedhak baterei saka sisih mburi lan tengen lan noticeably munggah ing ndhuwur puncak posisi.

Wiwit jam 16 sore tanggal 26 September, Jerman nglakokake tembakan artileri ing parit infanteri, lan sawetara baterei abot ditemokake ing wilayah wétan lan kidul-wétan desa Tadeushev.

Nganti jam 18, tembakan artileri mungsuh wis tekan intensitas sing cukup. Ing wektu sing padha, akumulasi infanteri Jerman ditemokake ing sekitar desa Slupya-Nadbrzhezno, ing pinggir kali. Wisla.



Komandan divisi mrentahake baterei kaping 2 kanggo mbubarake infanteri Jerman, sing aktivitas ditemokake ing cedhak kali. Vistula. Komandan batalyon, sing ana ing pos pengamatan (dhuwur wétan posisi baterei), diwenehi sifat posisi, narik kawigaten komandan divisi kanggo kasunyatan sing shooting sore bisa mbukak tutup lokasi baterei, awit saka bank kiwa ndhuwur Vistula, mungsuh bisa gampang mirsani lan ndeteksi kelip-kelip tembakan bedhil, digambaraken ing latar mburi peteng ing alas sing wewatesan mburi lan flank saka baterei. Sawise nampa pesenan kaping pindho kanggo miwiti nyerang desa Slupya-Nadbrzhezno, komandan baterei mbukak geni ...

Sawise babak pisanan, validitas asumsi komandan batalyon wis dikonfirmasi: saka baterei bisa kanggo mirsani carane, sawise saben dijupuk, latar mburi peteng alas padhang dening geni padhang saka flare bedhil. Efek cahya sing cetha ora bisa, mesthi, uwal saka perhatian para pengamat Jerman, lan asile langsung. Salah batre abot mungsuh langsung ditransfer geni menyang posisi baterei kapindho.

Tembakan kasebut ditindakake dening mungsuh kanthi bom, gun-by-gun lan mung 3-4 menit. Carane sarujuk kahanan kanggo tumindak kasebut, bisa dideleng saka ringkesan ing ngisor iki: bom 1st ambruk 170 langkah ing sisih tengen baterei lan 150 langkah ing ngarep; Bom kaping 2 ambruk 100 langkah ing sisih kiwa baterei, persis ing garis ngarep; Bom kaping 3 ambruk 2 langkah ing ngarepe bedhil kapindho saka sisih tengen, nglebokake aksine (poros tempur rusak); Bom kaping 4 ambruk 10 langkah ing mburi bedhil sisih kiwa.


Ing posisi sawise diperlokaké


Sawise papat nembak siji, karo kang zeroing wis rampung, mungsuh pindhah menyang shooting kanggo matèni, kang digawa metu karo geni gabungan. Geni dikembangake kanthi metodisme sing luar biasa: bledosan 4 bom - bledosan 4 serpihan - jeda rong menit - jeblugan 4 bom - jeblugan 4 serpihan - jeda 2 menit, dsb., lsp. bom sing kenek target padha diselani sambungan telpon baterei karo pos pengamatan komandhan. Baterei mandek....

Wong-wong padha ngungsi ing dugout. Thanks kanggo persiapan benteng sing apik ing posisi kasebut, pecahan bom lan peluru serpihan ora nyebabake kerugian. Hit langsung padha elek, siji kang kalah metu gun 2nd. Lan mung kedaden sing kejut moral "saka patemon pisanan karo Jerman" (nganti saiki divisi dilakokno ing ngarep Austro-Hungaria) banget kuwat. Nalika, kanggo wektu sing cendhak, liwat upaya para sukarelawan, bisa mulihake komunikasi telpon karo komandan baterei, sing terakhir dhawuh, supaya ora ana kerugian sing ora perlu, njupuk wong saka baterei lan ndhelikake ing jurang alas. . Senadyan kabeh gaweyan saka perwira, paling nomer bedhil, well-dipecat lan biasane terus-terusan, ora bisa dipeksa metu saka dugouts. Kanggo kabeh pesenan lan persuasions, wong-wong sing dikempalken menyang dugouts menehi jawaban sing padha: "sampeyan ora bakal uwal saka pati", "kabeh kudu mati" ... etc. Sajrone jenis iki "exhortations", pejabat senior. iki tatu baterei lan salah siji saka mercon platoon. Mung bagean cilik saka petungan sing bisa ditarik metu saka stupor.

Serangan mungsuh, sing nduwe pengaruh mateni ing jiwa kanthi metodisme lan impunitas, suwene 35 menit. Baterei ilang tatu: 1 perwira, 1 perwira non-komisi lan 2 penembak. Kajaba iku, ing wilayah ngendi limbers dumunung, 3 jaran padha remuk dening wit, pecahan tiba. Nalika mriksa posisi sawise shelling, 42 kawah saka bom Jerman kadhaptar (ukuran kawah ing lemah rocky hard luwih saka 2 meter ing diameteripun lan luwih saka 70 cm). Susunan gotong royong saka kawah kasebut langsung difilmkan sawise shelling lan bisa dideleng ing diagram No.


Skema No. 3


Kerusakan materi sing dialami dening baterei dadi relatif cilik, nanging kesan moral sing disebabake dening penembake tentara meriem Jerman sing cepet, akurat lan yakin banget: iku, minangka cathetan saksi, mbantu nguatake pendapat sing berlebihan babagan kekuwatan. saka tentara Jerman ing kepala prajurit. Sing ala yaiku episode iki pas karo perang pisanan ing ngarep Jerman, dadi baptisan geni ing sektor anyar ing ngarep. Lan kesalahan kabeh sing kedadeyan mung siji pesenan sing ora sukses saka komandan divisi sing bandel banget.

Ending dadi...
Pengarang:
11 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. divisi abot
    divisi abot 17 Oktober 2019 18:23
    + 12
    Bener iku
    Ing perang kaya ing perang

    Sajarah pertempuran unit Rusia ing WWI terus, lan iki apik banget
  2. Dalton
    Dalton 17 Oktober 2019 18:36
    + 10
    Sepira gumantung saka kualitas keputusan, kekhasan kahanan, lan mung ing rasa seneng pertempuran.
    Sepisan maneh, priksa
    1. Honghuz
      Honghuz 17 Oktober 2019 19:02
      + 10
      Utamane ing perang seluler
  3. Zliy_mod
    Zliy_mod 17 Oktober 2019 18:41
    +2
    Mikhin ing buku "Artillerymen, Stalin mènèhi dhawuh" wis kasus sing padha, nanging ing nalisir, ing perang pisanan, mistakenly ing wayah wengi, bedhil diselehake ing slope madhep Jerman, iki nylametake dheweke, padha murub lan plowed lereng mburi ing wayah esuk, yakin yen ana seni Rusia ing kana, ora ana sing bisa mbayangake manawa bedhil Rusia bakal ana ing ngarepe ...
  4. Honghuz
    Honghuz 17 Oktober 2019 19:06
    +9
    Penembak kita tansah perang nganti mati kanggo bedhil, mbela materiel asli nganti pungkasan
  5. Terenin
    Terenin 17 Oktober 2019 19:08
    +2
    nanging roso kesengsem moral disebabake cepet, akurat lan manteb ing ati saka gunners Jerman banget gedhe

    Kabeh wis ngandika sabenere, kanggo tahan perang pisanan, tataran penting stabilitas moral lan psikologis, minangka njamin sukses luwih.
    1. Dalton
      Dalton 17 Oktober 2019 20:18
      +9
      Kanthi sukses luwih, brigade artileri mung bakal duwe urutan lengkap
      kedadeyan kaya mengkono. Kaya sing dikandhakake, ana bolongan ing wanita tuwa)
      1. Terenin
        Terenin 17 Oktober 2019 20:19
        +2
        Kutipan: Dalton
        Kanthi sukses luwih, brigade artileri mung bakal duwe urutan lengkap
        kedadeyan kaya mengkono. Kaya sing dikandhakake, ana bolongan ing wanita tuwa)

        Dadi apik tenan! hi
        1. Reptiloid
          Reptiloid 18 Oktober 2019 14:13
          +6
          Skema, foto, matur nuwun banget kanggo Penulis kanggo artikel kasebut.
          1. mbah Barsik
            mbah Barsik 18 Oktober 2019 21:24
            +5
            Solidaritas Reptiloid hi
  6. EKZEKUTOR
    EKZEKUTOR 19 Oktober 2019 14:39
    +3
    Wektu kanggo penulis nerbitake kolonel, nanging kolonel ing jaman Perang Dunia I
    Kesenjangan ditutup, sing apik banget!
  7. Komentar wis dibusak.