Review militèr

Kepiye Poseidon lair?

112
Yen "Poseidon" isih mung model, mung cocok kanggo tes tarik, sing isih adoh saka siap tempur. gaman, banjur apa sing sampeyan alami? Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nuduhake video sing cendhak banget babagan sawetara tes, sing ana gambar peluncuran produk tartamtu saka piranti tartamtu, sing bakal dibahas kanthi luwih rinci ing artikel iki. Padha worth iku ing mratelakake panemume.



Sepisan maneh, iki foto kondhang babagan produk tartamtu sing digantung ing lintasan


Isih wadhah.


Ing komentar ing artikel sadurunge, ana diskusi babagan statement sing produk, dicet ing putih lan oranye checkered, imprinted dilereni soko tugas ing traverse saka desain khusus, punika transportasi lan mbukak wadhah. Lawanku ujar manawa iki dudu wadhah, nanging produk kanggo "uji coba uncalan".

Aku ora setuju karo mungsuh lan kene sebabe. Kaping pisanan, produk iki, kaya sing bisa dideleng ing foto, ora duwe baling-baling lan kemudi, tanpa ana kendaraan ing jero banyu sing bisa mlaku ing endi wae. Ya, aku ngerti babagan torpedo roket Shkval, sing ora duwe baling-baling, nanging sawise kabeh, ora ana sing ngaku yen Poseidon minangka torpedo roket. Kajaba iku, tutup mburi tartamtu katon ing sisih mburi prodhuk iki, sing paling kabeh nyaranake wadhah.

Kapindho, dering abang tartamtu katon ing irung, misahake fairing ireng lan awak produk liyane. Tujuan produk iki ora sakabehe cetha, nanging bisa dianggep yen fairing ireng banget iki mbenakake. Dering iki uga dudu bagéan saka sistem slinging produk, amarga ora ana sing dipasang, ora ana kerekan utawa pancing. Ing kasus apa wae, dering kasebut ora bisa dipasang ing produk sing dimaksudake kanggo lelungan ing jero banyu - bakal ngrusak streamlining. Kabeh torpedo duwe hulu ledak streamlined, kang cukup ketok.

Saiki ayo pindhah menyang video sing dirilis dening Departemen Pertahanan. Aku njupuk sawetara nembak saka rekaman peluncuran.











Padha nuduhake tutup hemispherical tartamtu (banget padha ing wangun kanggo fairing ireng produk dilereni soko tugas ing traverse), kang mbukak karo petals ing meksa gas, lan sawetara jinis torpedo liwat petals iki. Sampeyan bisa ndeleng garis-garis peteng, dawane dawa lan ora padha karo warna putih-oranye produk sing dibahas ing ndhuwur.

Umumé, aku mikir yen tutup gulung-mudhun hemispherical minangka fairing ireng saka transportasi lan wadhah peluncuran, saka ngendi torpedo dipecat nalika tes. Tutup iki mbukak meh padha karo tutup karet saka peluncur granat sing bisa digunakake; mbokmenawa, iku uga karet utawa karet-logam. Video kasebut direkam kanggo mesthekake yen tutup mbukak normal lan torpedo ninggalake wadhah kasebut tanpa alangan.

Yen ana wong sing ora setuju karo interpretasi iki, dheweke bisa nerusake versi dhewe, nanging kanthi cara sing ora nyimpang saka kasunyatan sing diamati.

Torpedo wadhah 65-76


Apa jenis torpedo dipecat saka wadhah transportasi lan diluncurake, lan kenapa sampeyan kudu nggawe wadhah kanggo torpedo? Apa ora cukup tabung torpedo? Aku iku torpedo 65-76, kang, miturut data resmi, main peran tombol ing kleleb kapal selam nuklir K-141 Kursk.

Miturut asil panaliten, adhedhasar panaliten babagan sisa-sisa prau ing dermaga, disimpulake yen prau kasebut mati amarga jeblugan amunisi torpedo sing disimpen ing kompartemen pisanan. Penyelidik weruh gambar karusakan monstrous: bulkheads ambruk lan dipencet bebarengan, mbengkongaken piranti retractable, hodgepodge saka lebu. Lambunge prau dirusak kabeh dawane, satemah tutup lawang darurat bledosan. Hatch dhewe macet lan suwek dening lengen robot. Kapal selam sing slamet saka bledosan kasebut ditakdirkan; ora ana cara sing bisa mbukak lawang. Wong, aku iki disabetake dening foto saka payola ing kompartemen gandhewo numpes, kang ana apik 20 mm baja lan kang crumpled menyang corrugation, kaya foil. Iku bledosan unimaginably kuat.

Kepiye Poseidon lair?

Payol baja crumpled menyang corrugation. Nyengsemaken?


Penyelidikan nuduhake yen bledosan torpedo 65-76 ing tabung torpedo dadi titik wiwitan bencana. Ketoke, ana bocor hidrogen peroksida. Iku mbledhos karo bledosan. Campuran uap-gas banyu lan oksigen, digawe panas nganti sawetara atus derajat (saka 500 kanggo 800 derajat), numpes torpedo dhewe, minangka asil saka liyane saka sumber hidrogen peroksida ing torpedo decomposed. Jeblugan sing kuat nyebabake tutup ngarep tabung torpedo (sabanjure ditemokake ing ngisor); tutup mburi tabung torpedo miber liwat kabeh kompartemen lan macet menyang bulkhead antarane kompartemen pisanan lan kaloro. Gas uap panas sing dicampur karo minyak tanah (torpedo 65-76 nggunakake minyak tanah minangka bahan bakar) nyembur menyang kompartemen. Ing kasunyatan, iku jet flamethrower sing ignited kabeh sing bisa kobong, lan geni volumetrik kuat muncul, didhukung dening oksigen saka gas uap. Ing wektu sing padha, banyu mili liwat kompartemen sing rusak. Kombinasi saka geni ageng lan banjir kompartemen nyebabake Tambah cepet ing suhu lan meksa, kang mbledhos bledosan ing kabeh torpedo liyane. Bencana kasebut bisa digambarake kaya ing ngisor iki.


Nang endi wae soot - ngambah geni kuwat


Sawise matine Kursk torpedo 65-76 ditarik saka layanan. Iku kaputusan dingerteni lan cukup. Nanging ala. Torpedo iki minangka sing paling apik kabeh sing ana ing arsenal torpedo Angkatan Laut Rusia. Dheweke nduweni kacepetan, jarak, sistem homing sing apik, lan torpedo kasebut bisa nyerang kapal permukaan mungsuh sing gedhe, kalebu operator pesawat, kanthi kemungkinan sukses. Ora bisa digunakake kaya sadurunge, lan ora ana sing bisa diganti.

Adhedhasar pertimbangan kasebut, aku yakin manawa ide kasebut dilahirake ing komando Angkatan Laut kanggo nglirwakake tembakan torpedo 65-76 saka tabung torpedo, lan ngembangake wadhah transportasi lan peluncuran khusus, diselehake ing njaba lambung sing kuwat. saka kapal selam. Ing kasus iki, yen torpedo bocor lan malah njeblug, karusakan bisa bakal luwih kurang saka nalika njeblug ing tabung torpedo, lan mbokmenawa ora mimpin kanggo mundhut saka unit pertempuran, minangka kedaden karo Kursk. Yen tutup ngarep wadhah digawe gulung mudhun ing tekanan uap lan gas, lan tutup mburi kuwat, jeblugan hidrogen peroksida bakal paling kamungkinan mimpin kanggo torpedo diperlokaké darurat.

Kanthi kabeh kejelasan ide lan podho wadhah kanggo torpedo karo wadhah kanggo rudal jelajah, isih ora gampang nggawe. Wadhah kasebut kudu operasional ing ambane kecemplung, nganti maksimal, kudu njamin peluncuran torpedo nalika obah, peluncuran kasebut ora bisa ngrusak awak kapal, lan liya-liyane. Ana akeh syarat kanggo iku. Mulane, iku tugas angel mbutuhake riset, karya pembangunan lan testing. Werna wadhah ing kothak putih lan oranye mesthi dibutuhake kanggo nyinaoni efek hidrodinamik sing kedadeyan nalika torpedo diluncurake. Syuting, mesthi, ditindakake saka kabeh sudut, nanging kita ditampilake mung bagean cilik saka rekaman kasebut.

Sajauh sing bisa diadili, tes kasebut sukses.

Lair Poseidon


Kahanan iki, kaya sing bisa dikira, nyebabake konsep Poseidon. Sawise torpedo metu saka awak kuwat, watesan ing kaliber dibusak. Sampeyan bisa nggawe torpedo sing luwih gedhe.

Foto-foto produk tartamtu ing bengkel, sing dianalisis ing artikel sadurunge, mesthine minangka foto tata letak torpedo kaliber anyar iki sing janjeni. Para komentator narik kawigaten marang undhak-undhakan ing mburi torpedo lan malah nuding langkah langkah kira-kira 30 cm. Nggunakake skala iki, sampeyan bisa ngira diameter produk. Aku entuk 250 cm, yaiku diameteripun 3,8 kaping luwih gedhe tinimbang torpedo 65-76.

Yen sampeyan nglengkapi mesin wis buktiaken nggunakake kerosene lan hidrogen peroksida, sampeyan bisa entuk Tambah pinunjul ing sawetara kanthi nambah sumber bahan bakar lan oxidizer. Torpedo 65-76 duwe jarak nganti 100 km, nanging ing kene bisa uga kaping telu.

Muatan bledosan sing luwih gedhe bisa dilebokake ing lambung gedhe. Pangisian daya saka torpedo 65-76 uga nyengsemaken - 765 kg ing TNT padha. Ing torpedo gedhe, bisa 2-3 ton. Tegese, wetenge kapal induk meh dijamin bakal sobek. Kajaba iku, torpedo gedhe dhewe bisa dadi operator torpedo, contone, torpedo Shkval padha. Paling ora siji torpedo kuwi bisa diinstal. Operator torpedo bisa nyerang rong target: siji kanthi Flurry, kayata perusak utawa kapal selam, sing kapindho kanthi muatan dhewe. Iki sacara teknis layak.

Ora kanggo sebutno opsi karo reaktor nuklir lan hulu ledak nuklir.

Yen kabeh iki bener, banjur kaputusan dipeksa kanggo nyeleh mbebayani kanggo nangani nanging perlu torpedo njaba lambung kuwat prau wis mimpin kanggo kesempatan anyar sing ora ana sadurunge. Kelas anyar senjata angkatan laut bisa digawe, karo daya unparalleled lan jangkoan. Nganti saiki, iki mung prospek sing bakal liwat tahap elaborasi lan uji coba pisanan. Minangka kanggo transportasi lan mbukak wadhah kanggo torpedo 65-76, iku kamungkinan sing bakal rauh mlebu layanan tanpa akeh gangguan, amarga nginstal ing prau ana ora mbutuhake owah-owahan wujud ing desain.
Pengarang:
112 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Waltasar
    Waltasar 16 Oktober 2019 06:18
    0
    Ide kasebut mesthi menarik, nanging ing endi kudu dilebokake sawetara kontaner kasebut ing awak kapal sing ramping? Kanthi Poseidon, iku cetha sing operator kapisah, nanging ing kapal selam nuklir, Project 949, ngendi, uga "tanpa owah-owahan desain wujud".
    1. Pengamat 2014
      Pengamat 2014 16 Oktober 2019 08:22
      +1
      Waltasar (Paulus)
      nanging ngendi kanggo nyelehake sawetara kontaner kuwi ing awak streamlined saka prau? Kanthi Poseidon, iku cetha sing operator kapisah, nanging ing kapal selam nuklir, Project 949, ngendi, uga "tanpa owah-owahan desain wujud".
      Ora ono. Yen wis mlebu jaman "kabeh wong ora perduli karo kabeh perjanjian" Dadi, kita bakal miwiti Poseidon saka pesisir. sedulur Delov banjur.
      1. Kalmar
        Kalmar 16 Oktober 2019 09:34
        0
        Kutipan: Observer2014
        Yen kita wis mlebu jaman "kabeh wong ora peduli karo kabeh perjanjian" Dadi, kita bakal miwiti Poseidon saka pesisir.

        Lan saiki, apa dilarang dening sawetara perjanjian? Torpedo dudu roket. Bab liyane yaiku kanthi alasan sing padha sampeyan kudu bingung banget karo pilihan situs peluncuran: sampeyan butuh dalan lan cara kanggo ngarahake torpedo menyang, lan supaya ora ana sing ngganggu ing dalan (apa torpedo). duwe sistem identifikasi "kanca utawa mungsuh"?).
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 16 Oktober 2019 10:49
          0
          Kalmar
          Lan saiki, apa dilarang dening sawetara perjanjian? Torpedo dudu roket. Bab liyane yaiku kanthi alasan sing padha sampeyan kudu bingung banget karo pilihan situs peluncuran: sampeyan butuh dalan lan cara kanggo ngarahake torpedo menyang, lan supaya ora ana sing ngganggu ing dalan (apa torpedo). duwe sistem identifikasi "kanca utawa mungsuh"?).
          Oh kaping. Oh moral ... ngguyu
      2. Ryaruav
        Ryaruav 16 Oktober 2019 10:46
        +4
        lan produk sampeyan, nalika ninggalake pangkalan, dicegat dening torpedo MK-48 mod7
        1. g1 wisuhntwn
          g1 wisuhntwn 16 Oktober 2019 11:07
          -9
          ora, anak, iku Fantastic. kabeh kemungkinan rute lan rute kapal selam nuklir ora bisa ditutupi nganggo pelampung. sing bakal miwiti Mk yen, sadurunge release saka Poseidons, drones decoy padha lan drones pamburu ing Virginia sing pisanan kanggo pindhah? sampeyan bakal tetep ing fairways ing ngarsane pancet bebarengan karo zumwalts lan donaldcooks?
          1. timokhin-aa
            timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:15
            +6
            drone pamburu ing Virginia?


            Apa sampeyan bisa menehi conto pemburu kaya ngono?
            1. g1 wisuhntwn
              g1 wisuhntwn 16 Oktober 2019 12:39
              -7
              Kutipan saka: timokhin-aa
              Apa sampeyan bisa menehi conto pemburu kaya ngono?

              ...lan kunci apartemen ngendi dhuwit?
              1. timokhin-aa
                timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:41
                +8
                Kabeh sing sampeyan tulis ora ana ing njaba tembok tengkorak sampeyan.
                Matur nuwun kanggo konfirmasi
                ngguyu
                1. g1 wisuhntwn
                  g1 wisuhntwn 16 Oktober 2019 12:46
                  -11
                  Aku duwe paling ora kaya draf sampeyan. Laku trolling ing kucing.
                  1. timokhin-aa
                    timokhin-aa 16 Oktober 2019 13:49
                    +7
                    Ora, dening. Aku duwe pangerten nyata sawetara masalah, sampeyan duwe bayangan lan pathos.

                    Aku mbokmenawa mbuang wektu, nanging isih - misale jek sampeyan banget ngyakinake, kanggo wong-wong sing maca sampeyan kanthi cara liya.

                    Wong ora percaya karo fantasi sampeyan, ora ana sing percaya, kajaba sampeyan.
                    1. g1 wisuhntwn
                      g1 wisuhntwn 16 Oktober 2019 13:56
                      -8
                      Kutipan saka: timokhin-aa
                      Aku duwe pangerten nyata sawetara masalah

                      Apa sampeyan isih angon poni pink ing jagad fantasi sampeyan? Sugeng dalu.
                      1. timokhin-aa
                        timokhin-aa 16 Oktober 2019 14:18
                        +6
                        Ora bisa nglawan wong normal, wis ngerti.
                      2. g1 wisuhntwn
                        g1 wisuhntwn 17 Oktober 2019 09:58
                        -1
                        Kabeh iku relatif, lan kapercayan sampeyan ing "normalitas" lan kapercayan sampeyan dhewe.
                      3. timokhin-aa
                        timokhin-aa 17 Oktober 2019 10:49
                        +1
                        Ora, norma minangka norma, lan substitusi kasunyatan karo rekaan sampeyan lan nyingkirake minangka kasunyatan iku cukup liya.

                        Ing pungkasan, mesthi ana kritéria sing ketat - anané soko ing kasunyatan.
                        Dadi ing endi pamburu drone kanggo "Virginias" (ora menehi jerone eling sampeyan)?
                      4. g1 wisuhntwn
                        g1 wisuhntwn 17 Oktober 2019 10:59
                        -1
                        Kutipan saka: timokhin-aa
                        duwe soko ing kasunyatan.

                        Sesanti kasunyatan dibentuk sacara eksklusif ing jero eling sampeyan. Aku nulis marang sampeyan babagan relativitas lan variabilitas, lan sampeyan njaluk informasi saka aku saka gulu (bali maneh, ing ngendi aku nulis babagan kunci apartemen). Iku misale jek sing sing mudhun saka Sepur ing ngarepe Severodvinsk.
                      5. timokhin-aa
                        timokhin-aa 17 Oktober 2019 11:28
                        +1
                        Ora saka gulu, ora ana drone pamburu ing Virginia, iki omong kosong sampeyan, sing sampeyan lakoni minangka kasunyatan, lan ngarepake wong liya setuju karo iki.
                      6. g1 wisuhntwn
                        g1 wisuhntwn 17 Oktober 2019 11:36
                        -1
                        Aku ora ngarep-arep apa-apa saka wong liya, aku menehi informasi kanggo refleksi. Lan aku bakal menehi pitunjuk, nanging ora luwih: tugas Poseidon bisa beda-beda. Kabeh.
                      7. timokhin-aa
                        timokhin-aa 17 Oktober 2019 11:40
                        +1
                        Sampeyan mbucal fabrikasi sampeyan, dudu informasi.
                      8. g1 wisuhntwn
                        g1 wisuhntwn 17 Oktober 2019 11:47
                        -1
                        Apa sampeyan nindakake liyane SAIKI, nyoba ngapusi pembaca menyang aku? ngguyu Loro pelajaran trolling maneh kanggo sampeyan, bali maneh kanggo semester ngarep.
                      9. timokhin-aa
                        timokhin-aa 17 Oktober 2019 13:56
                        +1
                        Ayo bali menyang wiwitan - apa drone pemburu Virginia? Mung aja la-la bab kasunyatan sing ana nang endi wae, iku diklasifikasikaké minangka mokal.
        2. timokhin-aa
          timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:14
          +5
          Dheweke ora bisa ninggalake pangkalan, kudu ditarik metu dening operator.
          1. karabas
            karabas 16 Oktober 2019 17:33
            +1
            Alexander, sampeyan bisa uga bener lan Poseidon ora bisa, nanging ora apa-apa, yen ana perang atom, mesthine direncanakake kanggo nyelehake kapal selam sing nekat ing kana (ing torpedo), yen ora ana kapal selam, mula Kementrian saka Hubungi aku pertahanan, aku ngerti wong militer saka Cap Yar, sanajan dheweke dudu pelaut, nanging iwak tanpa iwak lan kanker
            Salam, Karabass
            1. timokhin-aa
              timokhin-aa 16 Oktober 2019 18:51
              +3
              apik! Aku uga tau guyon kaya ngono, lan sawetara penggemar mega-torpedo napuk aku minus, kaya sampeyan.

              Supaya ora tangi kaping pindho - PZK minangka saluran swara Underwater - google. ana.
  2. andrewkor
    andrewkor 16 Oktober 2019 06:37
    0
    Tabung torpedo tali ing sanjabane awak prau umum banget nalika esuke jinis senjata iki ing awal abad kaping 20!
    Sajarah senjata kadhangkala ndadekake spiral, miturut Dialektika!
    Contone, BPS modern ing artileri minangka bolt crossbow sing rada apik!
    1. mik193
      mik193 16 Oktober 2019 18:52
      0
      Mangga aja bingung seret lan pigura tabung torpedo.
  3. tlahuicol
    tlahuicol 16 Oktober 2019 06:48
    +8
    Prau bakal rame
    1. venik
      venik 16 Oktober 2019 08:29
      +1
      Kutipan: tlauicol
      у

      ======
      Ora mung lan ora dadi luwih iki - prau uga bakal dadi luwih alon!! Nanging apa sampeyan bisa nindakake? Kadhangkala sampeyan kudu nggawe pengorbanan, paling ora kanggo saiki aman Ing operasi, analog saka torpedo 65-76 durung digawe?
      1. tlahuicol
        tlahuicol 16 Oktober 2019 08:57
        +1
        torpedo apik kaliber 533m kudu digawe lan ora toiled karo bodho
        1. Vadim237
          Vadim237 16 Oktober 2019 10:11
          -1
          Lan Fisikawan lan Kasus - kenapa sampeyan torpedo ala?
          1. SovAr238A
            SovAr238A 17 Oktober 2019 07:42
            -5
            Kutipan: Vadim237
            Lan Fisikawan lan Kasus - kenapa sampeyan torpedo ala?


            Apa padha ana?
            Lan padha apik?
            Apa dheweke ngerti carane bisa kerja ing Arktik ing sangisore es lan ing Baltik lan ing Segara Ireng lan ing Samudra Pasifik?
            Lan apa sing bakal sukses ing endi wae?
          2. venik
            venik 17 Oktober 2019 07:55
            +1
            Kutipan: Vadim237
            Lan Fisikawan lan Kasus - kenapa sampeyan torpedo ala?

            =========
            Torpedo apik! Sing interpretasi karakteristik kinerja kanggo wong-wong mau nganti "65-76" - iku bakal adoh!
  4. Alex_59
    Alex_59 16 Oktober 2019 07:57
    +2
    Torpedo iki minangka sing paling apik kabeh sing ana ing arsenal torpedo Angkatan Laut Rusia.
    Mergo aku ragu. Sing paling apik yaiku ora mbebayani banget. Lan umume, produk ing taun 2000 wis ana ing dekade katelu - pangembangan 70s.
    Babagan "Kursk" - ana versi Valery Ryazantsev, sing cukup kanggo wong-wong sing paling sethithik ngerti apa kekacoan ing angkatan laut ing 90s.
  5. monster_lemak
    monster_lemak 16 Oktober 2019 08:08
    -12
    Mesthine, Poseidon ora kaya sing dipikirake wong akeh. Cetha yen torpedo obah 10000 km menyang target titik ing reaktor nuklir iku omong kosong. Paling kamungkinan, iku mestine kanggo nggunakake soko kaya daya nuklir poto-propelled watara 50-150 megatons kanggo ngrusak ing titik kaku ing lemah ndhuwur bumi, kayata St. Andreas fault, ngendi akurasi dhuwur ora perlu.
    1. tlahuicol
      tlahuicol 16 Oktober 2019 08:11
      +8
      Malah luwih galak omong kosong
    2. Ryaruav
      Ryaruav 16 Oktober 2019 10:43
      +3
      sampeyan kanca bakal kringet kesalahane kanggo njeblug wis ditulis ing endi wae Amerika ora bakal mati saka bledosan kesalahan kabeh manungsa ora bakal cukup kentut.
  6. timokhin-aa
    timokhin-aa 16 Oktober 2019 08:16
    + 11
    Dimitri mandegake lamunan. Dering ing irung torpedo dirancang kanggo nyegah mlengkung awak prodhuk lan pamindahan longitudinal nalika transportasi ing mobil conveyor. Mobil kasebut uga ana ing foto sampeyan, sampeyan ora ngerti ngguyu

    Lukisan produk ing checker dibutuhake kanggo ngukur kacepetan nalika ninggalake peluncur, lan roket uga dicet. Lan kontaner ora dicet, Dmitry, amarga ora diluncurake ing endi wae lan kacepetan ora diukur.

    Cara ngluncurake produk kasebut ora ana hubungane karo bencana Kursk, amarga wis dipilih sadurunge bencana iki.

    Dmitry ora perlu kanggo ngatur lomba ing project iki. Iki dudu film babagan alien, ing ngendi sampeyan bisa mbayangake kabeh jagad ing mburi layar, iki minangka produk sing spesifik, ana gambar, dokumen, laporan tes, instruksi kasebut. Ora perlu fantasize.
    1. Polinom
      Polinom 16 Oktober 2019 11:10
      0
      Dadi ing kabeh produk eksperimen. Kanggo referensi lan kanggo nyetel ketajaman nalika njupuk. IL-38, ing ahli. iki DZT. Nanging ora bisa.
    2. weh
      16 Oktober 2019 12:57
      +2
      Dheweke ora nuduhake dokumen, laporan tes, instruksi, nanging mung menehi janji.
      Nanging aku ora percaya, lan iki aku nganalisa apa sing diwenehake marang aku.
      Yagene aku ora percaya? Amarga Agustus 1991 nggawe aku yakin yen pamirsa iki bakal ngapusi tanpa nutup kelopak mata.
      1. timokhin-aa
        timokhin-aa 16 Oktober 2019 13:20
        +3
        1. Deleng ing pigura Panjenengan, ana ing pigura nomer 2 umpluk uwal saka TA nutupi fairing meh rampung, nanging ing pigura ing ngisor iki wis kurang umpluk, lan zona ireng luwih gedhe.
        Iki minangka kerucut irung ireng, sing sampeyan deleng ing foto.

        2. TPK ora dicet ing checker lan paling asring duwe piranti kanggo transportasi, eyebolts, contone,. Traverses kanggo TPK ora dibutuhake.

        3. Konektor ing awak padha karo konektor ing kasus Poseidon saka video MO liyane, ing ngendi prodhuk dicet werna abu-abu, mung digawe ing panggonan sing beda-beda, sing bisa diterangake kanthi macem-macem tujuan produk saka macem-macem video (kanggo contone, tata letak mlaku ing siji video lan mbuwang siji liyane)

        4. TPK biasane 1,3-1,6 kaping luwih gedhe ing diameteripun saka gegaman sing ana ing. Ora ana ing kene.

        Sakabèhé, aja mikir banget.

        Lan aja maca psikososial lokal ing VO, sing kadhangkala nulis babagan topik iki lan tansah ngamuk ing komentar ing artikel babagan subyek
        1. weh
          16 Oktober 2019 14:12
          -1
          Ora, aku ora setuju. Ora cukup kanyatan.
          Yen sampeyan pengin gawe uwong yakin, menehi sawetara argumentasi sing padhet, contone, foto liyane. Contone, produk ing lintasan saka sudut sing beda, utawa liya-liyane.
          1. timokhin-aa
            timokhin-aa 16 Oktober 2019 14:25
            +1
            Punika foto tata letak

            punika foto salinan liyane, paling kamungkinan uga tata letak, nanging wis mlaku utawa sawetara jenis demo

            uga, gambar sing wis digunakake


            Apa sampeyan wani mbandhingake dhewe?

            Yen ngono, aku bakal menehi saran salah sawijining rantai logis sing bisa ditindakake.
            Gambar kasebut minangka gambar saka presentasi PLASN "Belgorod" kanggo VPR, bagean kasebut diklasifikasikake kanggo pidato misuwur Putin. Iki nuduhake gambar produk rampung, lan saka sumber resmi.
            Gambar ing ndhuwur minangka produk eksternal sing padha, ing awak sing dipasang piranti kanggo sling lan ngangkat kanthi crane.
            Ndhuwur - foto sing ukurane padha karo produk, kanthi piranti sing SAMPETEN sing dipasang ing saubengé awak produk, tanpa wates kanggo diameter "ing TPK" tambah.

            Uga ora yakin?

            Ukur diameteripun "produk kotak-kotak" wiwit saka kothak kolom, banjur diameter produk abu-abu. Bandingake, yen kesalahane 20-30 cm (iki normal kanggo "pangukuran"), mula kabeh katon jelas, ta?

            Sampeyan uga bisa nonton video, nuduhake yen produk metu saka TA utawa PU dicet "ing checker". Nah, warnane ora padha, dadi iki kamera TV monokrom uga ana ing banyu.

            Sanadyan sampeyan bisa nyoba kanggo terus-terusan kabeh sing dikarepake
            1. Alex_59
              Alex_59 16 Oktober 2019 14:38
              +2
              Bener, ing foto ing ngendi "produk" ing checker ing conthong irung dilebokake ing sawetara jinis dering protèktif sing digawe saka bahan abang, lan muzzle saka fairing sirah ireng metu saka iku. Ing foto ing ngisor iki, cerutu sing padha, nanging tanpa cangkang iki lan werna abu-abu. Fairing sirah duwe jendhela babak karakteristik ing sisih ing loro gambar.
            2. weh
              16 Oktober 2019 17:50
              +2
              A handwheel katon ing traverse. Dhiameteré kira-kira 40 cm Yen digunakake minangka skala, jebule diameter produk oranye putih kira-kira 160 cm.
              Lan diameteripun produk abu-abu miturut skala langkah-langkah kira-kira 250 cm.

              Muga-muga sampeyan ora ngyakinake yen 160=250?
              1. timokhin-aa
                timokhin-aa 16 Oktober 2019 18:53
                +1
                Sampeyan ora kejawab sethithik, coba maneh.
              2. SovAr238A
                SovAr238A 17 Oktober 2019 07:50
                -6
                Kutipan saka wehr
                A handwheel katon ing traverse. Dhiameteré kira-kira 40 cm Yen digunakake minangka skala, jebule diameter produk oranye putih kira-kira 160 cm.
                Lan diameteripun produk abu-abu miturut skala langkah-langkah kira-kira 250 cm.

                Muga-muga sampeyan ora ngyakinake yen 160=250?


                Aku nulis babagan skala langkah ing artikel kasebut.
                Aku nulis babagan 150-200mm, nanging sakperangan alesan sampeyan nuduhake 300 mm.
                Iki sampeyan lan "nebivka"
                1. weh
                  17 Oktober 2019 11:09
                  0
                  220 - langkah langkah ing tangga miturut GOST.
                  Pranyata kira-kira 1800.
                  Ing kasus apa wae, iku produk sing beda.
                  Ayo padha mungkasi debat iki. Sampeyan ora duwe alasan apik kanggo aku ngganti pikiranku. Sijine foto produk saka buritan - banjur kita bakal ngomong.
                  1. timokhin-aa
                    timokhin-aa 17 Oktober 2019 11:37
                    +1
                    Produk sing beda-beda kanthi ukuran sing padha.

                    Sutton ngukur kanthi becik lan nggambar

                    1. weh
                      17 Oktober 2019 22:10
                      -1
                      Aku appreciate efforts . ngguyu
                      Marang pejabat khusus sampeyan yen dheweke wis rampung kanthi apik.
                      1. timokhin-aa
                        timokhin-aa 17 Oktober 2019 22:20
                        +1
                        Ketekunan minangka asil saka kekarepan, lan wangkal minangka asil saka lobus frontal otak sing durung berkembang. Dadi, kanthi cara.

                        Mung ing kasus - nonton video saka 0:24 kanggo 0:27



                        Ing dinamika, warna produk sing metu saka TA utawa peluncur katon kanthi jelas, dicet ing checker, kanthi kerucut irung ireng.
                      2. weh
                        18 Oktober 2019 00:30
                        -1
                        Piranti wiwitan ing kene persis kaya sing dakkandhakake.
                        Nanging aku isih ora weruh podho antarane produk diprodhuksi lan siji hanging ing traverse. Dheweke nduweni unsur struktural sing ora ngidini dheweke dadi torpedo.
                      3. timokhin-aa
                        timokhin-aa 18 Oktober 2019 15:15
                        0
                        Sampeyan luwih apik nonton, sampeyan bakal weruh. Unsur konstruktif sing ora ngidini persis ana pipa cabang ing sisih. Banjur, kita ora ngerti apa iku dismantled sadurunge instalasi ing TOR, lan apa ana unsur struktural ing TOR sing ngidini Bukak karo nozzle iki (alur ing tabung Bukak).

                        Ana ambiguitas karo Poseidon - ana hatch sehat "saka ndhuwur" karo gagang recessed menyang awak, sing, orientasi bener ing papan hard-kode. Iku ora ing foto-video Panjenengan, nanging ing umum iku ana, lan iku cukup bisa sing TA ana beda banget saka biasanipun.

                        Aku malah ngaku yen dheweke bakal nglilani dheweke saka TPK, aku kabeh babagan kasunyatan sing ing foto iku dudu TPK.
      2. Lexus
        Lexus 16 Oktober 2019 15:46
        -4
        Kepiye Poseidon lair?

        Perasaan yen Jepang nandur gambar "kaiten". Ing ijol-ijolan kanggo Kuriles.
        Yagene aku ora percaya? Amarga Agustus 1991 nggawe aku yakin yen pamirsa iki bakal ngapusi tanpa nutup kelopak mata.

        apik
  7. timokhin-aa
    timokhin-aa 16 Oktober 2019 08:18
    +2
    Lan ya, torpedo ing Kursk njeblug kanthi alasan sing beda.
    1. flurry
      flurry 16 Oktober 2019 10:59
      0
      Enlighten.
      1) Peroksida bocor - versi resmi.
      2) Kapal selam nuklir NATO ditorpedo.
      3) Tabrakan karo kapal selam nuklir "Memphis", titik luwih 1)
      4) Aku mlayu menyang tambang nalika Perang Donya II.
      1. timokhin-aa
        timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:11
        0
        Paling kamungkinan, sekring torpedo.
  8. Komentar wis dibusak.
    1. Alex_59
      Alex_59 16 Oktober 2019 09:10
      +5
      Kutipan saka rudolf
      Omong kosong saka tembung pisanan nganti pungkasan.

      Miturut Ryazantsev, pecahan coaming hatch palsu digawe kanggo nerangake ketidakmampuan submersible kanggo dermaga. Lan dheweke ora bisa dermaga amarga kesalahan sealant, sing njamin sealing situs docking. Given sing ACC gagal ora pisanan (Komsomolets), lan pangolahan saka 90s ora kamungkinan wis efek ono gunane ing ACC, Aku kepekso kanggo pracaya Ryazantsev.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Alex_59
          Alex_59 16 Oktober 2019 11:04
          +1
          Kutipan saka rudolf
          Ing kasus Komsomolets, akeh wong sing kudu disalahake sanajan tanpa ACC

          Inggih, iku dadi tanpa ngandika. Kanthi Kursk, umume, ACC uga luwih dadi korban saka kelalaian lan kecerobohan saka atasan tinimbang pelaku langsung. Maneh: miturut Ryazanov, komandan aparat ngluwari ngajokake laporan kanggo sawetara taun kanthi panjaluk kanggo nganyari segel, nanging ora ana gunane.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Alex_59
              Alex_59 16 Oktober 2019 12:07
              +1
              Kutipan saka rudolf
              Miturut Ryazantsev, mbok menawa?

              Oh mesthi. Typo.
    2. Ivanchester
      Ivanchester 16 Oktober 2019 10:40
      +1
      Rudolff, apa sampeyan ndeleng dokumen / foto sing ngidini sampeyan nyimpulake yen platform coaming lan hatch ora rusak sajrone kacilakan kasebut?
      Sawise kabeh, iki penting banget kanggo mangerteni alasan kenapa ora ana anggota kru sing disimpen.
      Informasi sing aku ketemu ing Internet biasane teka-teki :(
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Ivanchester
          Ivanchester 16 Oktober 2019 12:12
          +2
          Спасибо.
          Pranyata paling ora sawetara absurdity sing ditampilake ing film anyar dening Thomas Vinterberg cukup konsisten karo kasunyatan :(((
        2. weh
          16 Oktober 2019 13:00
          -4
          Ayo. Ing galeri foto inspeksi Kursk sing kondhang lan dawa diterbitake, ana foto tambang Granita. Cetha nuduhake yen roket kasebut ambruk saka panuntun, salah sijine duwe fairing sing rusak, lan tambang kasebut diisi busa. karusakan serius luwih saka ketok.
          Lan supaya ing kabeh. Ora ketompo carane "spesialis", dadi - goroh, lan ora isin.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. weh
              16 Oktober 2019 13:16
              -4
              Iyo, monggo.
              Mung sapa lan apa sing bakal sampeyan yakinake kanthi goroh sing gampang dibantah?
              Wong sing duwe goroh ing sirahe, sing ora ngilangi goroh iki, nanging malah ngolah, ora bisa efektif lan, luwih-luwih, ora bisa menang perang.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. weh
                  16 Oktober 2019 14:07
                  -3
                  Ngapa ora? Ewah-ewahan bentuk awak sing entheng saka bledosan (lan iki isih ewonan ton logam) bisa uga ngremuk cincin baja saka platform coaming.
                  Iyo, monggo. Nggawe lan nglindhungi donya sethitik mulyo lan luwih. Aku ora melas karo sampeyan, sampeyan mesthi bakal gagal. ngguyu
                  1. Alex_59
                    Alex_59 16 Oktober 2019 14:48
                    +6
                    Kutipan saka wehr
                    Nggawe lan nglindhungi donya sethitik mulyo lan luwih. Aku ora melas karo sampeyan, sampeyan mesthi bakal gagal.

                    Apa sampeyan bisa nuduhake pengalaman sampeyan ing Angkatan Laut? Utawa pengalaman kerja minangka insinyur desain kapal selam? 20 taun? 30 taun? Apa sampeyan kapal selam veteran?
                    Ing situs iki, sampeyan kadhangkala bisa semaput saka amatir militan. Oke, sampeyan nulis artikel tanpa dadi pro ing industri sing sampeyan gunakake, nanging paling ora tetep nganggo etika jurnalistik lan sopan santun peneliti objektif. Rungokake lan ngajeni pendapat saka wong sing ngerti luwih saka sampeyan, sing wis dadi Angkatan Laut nganti pirang-pirang taun. Coba hipotesis sing beda-beda, lan aja nyurung hipotesis sampeyan dhewe. Rudolff minangka angin armada, lan sampeyan nyampur karo lendhut ing kene.
                    Aku uga nulis babagan armada, nanging nalika wong sing ngerti yen aku salah, aku ngakoni. Amarga aku mung penulis sing tresna karo segara, lan padha pro.
                    1. weh
                      16 Oktober 2019 17:54
                      -2
                      Nyuwun pangapunten, nanging kenapa aku kudu ngajeni lan ngrungokake sampeyan? Wis teka kene nganggo seragam karo pesenan? Ora. Sampeyan anonim ing kene. Lan Rudolf uga anonim, kanthi alasan sing padha. Mula, pernyataan otobiografi sampeyan ora dikonfirmasi, lan umume ora cocog.

                      Yen sampeyan pengin gawe uwong yakin aku, nggawa kanyatan sing ora bisa dibantah. A foto saka Kursk coaming bakal apik.
                      1. SovAr238A
                        SovAr238A 17 Oktober 2019 07:57
                        -4
                        Kutipan saka wehr
                        Nyuwun pangapunten, nanging kenapa aku kudu ngajeni lan ngrungokake sampeyan? Wis teka kene nganggo seragam karo pesenan? Ora. Sampeyan anonim ing kene. Lan Rudolf uga anonim, kanthi alasan sing padha. Mula, pernyataan otobiografi sampeyan ora dikonfirmasi, lan umume ora cocog.

                        Yen sampeyan pengin gawe uwong yakin aku, nggawa kanyatan sing ora bisa dibantah. A foto saka Kursk coaming bakal apik.



                        Yen sampeyan maca komentar kasebut kanthi teliti, sampeyan bakal ngerti yen ana wong sing pinter banget ing forum (ana sawetara banget - kurang saka saperangan rolas) ... Senajan padha anonim.
                        Nanging kanggo iki sampeyan kudu maca komentar kanthi akeh lan kanthi ati-ati.
                        Rudolf iku salah siji saka wong-wong mau.
                        Bongo minangka salah sawijining.
                        lan sawetara liyane.
                        Sanajan anonim, nanging ing taun-taun maca, dheweke ora anonim maneh.
                        Sampeyan wis ngerti sapa lan ngendi lan carane.
              2. Ivanchester
                Ivanchester 16 Oktober 2019 14:09
                +2
                Njupuk menyang akun kasunyatan sing pluru ing Kursk ora njeblug, karusakan ing tambang, ketoke, ora kritis.
                Nanging integritas platform coaming lan hatch mburi dhewe - padha duwe. Paling ora kanggo nylametake wong-wong sing bisa kumpul ing kompartemen mburi. Lan ana kontradiksi ing antarane tembung-tembung penyelamat Norwegia, sing ngaku yen struktur kasebut utuh, lan pernyataan militer tingkat dhuwur (lan sampeyan) sing padha rusak.
                1. karabas
                  karabas 16 Oktober 2019 17:21
                  +3
                  Aku luwih percaya karo wong Norwegia (90%) amarga aku ngerti regane pimpinan kita
      2. Sasha_helmsman
        Sasha_helmsman 16 Oktober 2019 16:09
        +3
        Kutipan saka Ivanchester
        Apa sampeyan ndeleng dokumen / foto sing ngidini sampeyan nyimpulake manawa platform coaming lan hatch ora rusak sajrone kacilakan kasebut?


        https://rutube.ru/video/e07d7f3c7375bae70c39e006d3652d84/

        Ing video kasebut, para penyelam kanthi tenang mbukak lawang kanthi tangane. Lan saka ing kono malah umpluk metu.
        1. Ivanchester
          Ivanchester 17 Oktober 2019 00:22
          0
          Sayange, kualitas video ora ngidini kita kanthi tegas nyatakake yen platform coaming ora rusak (uga sebaliknya).
          Babagan lawang, kita ora ngerti persis apa sing ditindakake para penyelam sajrone 25 menit sadurunge mbukak kanthi tenang nganggo tangane ...
          1. Sasha_helmsman
            Sasha_helmsman 18 Oktober 2019 18:12
            0
            Kutipan saka Ivanchester
            Kita ora ngerti persis apa sing ditindakake para penyelam sajrone 25 menit


            Dheweke bisa uga mbukak katup lan ngenteni banjir kompartemen supaya tekanan padha. Aku ora mikir padha mbukak karo sawetara jinis piranti, banjur ditutup, mbusak kabeh lan mbukak maneh, syuting ing kamera. Saka ngendi gelembung-gelembung kasebut bakal teka?
  9. vladimir1155
    vladimir1155 16 Oktober 2019 09:13
    -2
    arah sing penting banget ing pangembangan teknologi kelautan
  10. Kalmar
    Kalmar 16 Oktober 2019 09:36
    +2
    Torpedo 65-76 duwe jarak nganti 100 km, nanging ing kene bisa uga kaping telu.

    Pitakonan kanggo para penikmat: apa GAS saka kapal selam nuklir modern (utawa janjeni), ing prinsip, bisa ndeteksi lan ngenali target kaya operator pesawat sing padha kanthi linuwih kanthi jarak telu luwih gedhe (300 km)?
    1. Komentar wis dibusak.
      1. Kalmar
        Kalmar 16 Oktober 2019 10:42
        +1
        Kutipan saka rudolf
        Nanging, sawetara dawa banget Handy, contone, nalika njupuk ing nguber ing sadawane tangi. Target bisa pindhah adoh kanthi kecepatan nganti 30 knot, jarak bakal mudhun alon-alon.

        Kayane ing kahanan kasebut, target bakal duwe wektu akeh kanggo nglawan anti-torpedo (saiki wis dadi mode). Utawa bakal kapal sing diserang ora krungu torpedo liwat gangguan saka baling-baling dhewe ing skenario iki?
      2. timokhin-aa
        timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:08
        +1
        Lan yen sampeyan quietly sink kanggo sawetara jenis PZK? Ora bakal bisa? Aku ngerti yen Amerika nindakake iki, nanging ora ing sawetara.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. karabas
          karabas 16 Oktober 2019 17:24
          +1
          Apa PZK?
          1. Komentar wis dibusak.
    2. Vadim237
      Vadim237 16 Oktober 2019 10:15
      -1
      Pencari arah swara modern bakal bisa ngerteni swara baling-baling pesawat.
    3. Ryaruav
      Ryaruav 16 Oktober 2019 10:37
      0
      cumi-cumi, kabeh gumantung ing ambane wilayah lan hidrologi, aku 300 km ora mungkin.
  11. Operator
    Operator 16 Oktober 2019 10:12
    +5
    Penulis - "Poseidon" dudu torpedo kanthi daya apung negatif, nanging kendaraan ing jero banyu sing ora dienggoni kanthi daya apung sing dikontrol (nggunakake tank ballast).

    Foto pisanan ing artikel kasebut nuduhake Poseidon TPK, digunakake kanggo transportasi darat lan peluncuran ROV ing jero banyu sadurunge diluncurake kapal selam nuklir. Ing awak TPK, sampeyan bisa ndeleng rakitan hinged saka tutup hatch loading udhara, membran bursting ireng saka Bukak ing jero banyu (dipasang ing ring abang tutup) lan hatches inspeksi karo pager tubular.
    1. Polinom
      Polinom 16 Oktober 2019 12:13
      +2
      lan kendaraan ing jero banyu sing ora dienggoni kanthi daya apung sing dikontrol (nggunakake tank ballast)
      Lan aparat iki dikontrol dening gnome ing jero banyu saka kartun Putin.
    2. weh
      16 Oktober 2019 13:01
      -1
      Aku mung diwenehi "spesialis" sing paling mumpuni yen iki ora bener. ngguyu
      1. Operator
        Operator 16 Oktober 2019 13:09
        +8
        "Spesialis" (digambarke) wis dibom ing wayah esuk ora bocah saka statement Wakil Menteri Pertahanan AS babagan inefficiency armada kapal induk ngguyu
  12. Ryaruav
    Ryaruav 16 Oktober 2019 10:33
    0
    wong, Aku ora ngandel ing versi penulis saka pati Kursk, bagéyan saka plating mbengkongaken mlebu ngandika saka bledosan external utami, lan kabeh liya mung asil.
    1. Ivanchester
      Ivanchester 16 Oktober 2019 10:52
      0
      Apa sing sampeyan pracaya? Sapa sing nyerang Kursk yen bledosan pisanan ana ing njaba prau?
    2. timokhin-aa
      timokhin-aa 16 Oktober 2019 12:10
      0
      Ana deformasi ing saubengé bolongan sing dipotong nalika ngangkat. Torpedo bakal luwih lara.
    3. Polinom
      Polinom 16 Oktober 2019 12:19
      +2
      bab iku? Dadi misale jek wis suwe ngerti yen bolongan kasebut dipotong dening penyelam nalika kabel gergaji fleksibel bledosan. Padha sijine ing kabel anyar.
  13. monster_lemak
    monster_lemak 16 Oktober 2019 12:16
    +1
    Carane lair ...

    nglirik
  14. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 16 Oktober 2019 12:31
    +3
    Mdaaa...heel banget maca kene, nganti ilang kepinginan kanggo komentar apa wae! Gusti, VO tumuju ing ngendi?
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 16 Oktober 2019 18:39
      0
      Ya, dudu VO sing muter, nanging individu wis nggulung "coil".
  15. mik193
    mik193 16 Oktober 2019 14:44
    0
    Satemene akeh perkara sing ditumpuk, kupinge wis layu. Bodho paling langka yaiku transisi menyang tabung torpedo eksternal. Pancen, iku meh podho desain tabung torpedo pigura saka sistem Drzewiecki sadurunge Perang Donya.
    Torpedo 65-76 wis digunakake, kaya jeneng kasebut, wiwit taun 1976. Sajrone wektu iki, ora ana kacilakan serius karo jinis senjata iki. Yen kita ngilangi pengaruh external (sing aku wong mangu), banjur bilai K-141 amarga preparation saka senjata ing TTB lan pangopènan ing segara. Lan babagan torpedo dhewe ana link
    https://topwar.ru/138581-dalnohodnye-torpedy-65-76-i-65-76a.html.
  16. evgen1221
    evgen1221 16 Oktober 2019 16:33
    0
    Yen iki minangka wadhah kanggo torpedo lawas, nanging kanggo panggonan ing njaba awak, banjur apa sing perlu amarga karakteristik kinerja kabeh prau ateges bakal nglelebke, lan ora ana sing bakal ngidini. Iku luwih gampang saka dharat banjur kanggo njupuk saka wong-wong mau plus utawa minus ing Course langsung, Mungkin aku bakal njaluk menyang Amerika, kang uga katon kaya omong kosong alam bébas.
  17. evgen1221
    evgen1221 16 Oktober 2019 16:43
    +2
    Sial, sanajan ing artikel sadurunge, akeh wong sing ngandhani penulis ing teks sing jelas supaya menek kanthi asumsi dhisik menyang ruang paling rahasia lan mbangun teori babagan sawetara foto lan video sing cukup disensor - iki cara pirang-pirang ketemu dinosaurus ing dalan watara sudhut (versi alus).Lan ing sareh, dening Gusti Allah, iku luwih gampang kanggo sampeyan, karo persistence padha pantes digunakake luwih, kanggo mbuktekaken sudut pandang ing orane alien urip ing wilayah 51 , utawa penerbangan Amerika menyang rembulan, paling ora ana informasi kanggo nyusun teori harmonis lan rantai pertimbangan luwih saka 0.1%, kaya Poseidon.
    1. weh
      16 Oktober 2019 18:01
      -3
      Yen sampeyan duwe informasi rahasia, meneng. Nanging padha langsung rang metu sing ana de super-kuat, super-kuat Poseidon, kang ... Apa padha muni munggah? Saiki, yen sampeyan pengin, konfirmasi kasunyatan banget saka ngarsane "Poseidon" iki, lan karakteristik kinerja super-gaib.
      Sampeyan ora bisa? Dadi - deceivers, ngomong paling.

      Sampeyan kudu bungah yen karo hipotesis aku ngidini sampeyan metu saka crita ala iki kanthi kerugian minimal. Nanging sampeyan wis milih taktik paling bodho bisa: kanggo nandheske sing ora bisa konfirmasi (amarga alesan banal lack saka kasedhiyan).
      Lha, aku ora mesakake kowe babar pisan.
      1. evgen1221
        evgen1221 16 Oktober 2019 18:04
        +3
        Piyé awaké déwé? Sampeyan nandheske yen iki ora bisa, amarga ora bisa, amarga karakteristik teknis ora dingerteni dening penulis lan umume prinsip operasi kabeh sistem malah cedhak lan mulane iki ora bisa. Level logika 100500.
      2. Vadim237
        Vadim237 16 Oktober 2019 19:33
        0
        Mung amarga sampeyan durung weruh utawa ora ngerti apa-apa, iku ora ateges ora ana.
        1. weh
          17 Oktober 2019 11:04
          0
          Ora ana sing gelem meneng
          Nanging wiwit padha nelpon, saiki buktiaken.
          1. evgen1221
            evgen1221 17 Oktober 2019 18:10
            0
            Lan Amerika mbuktekaken kanggo sampeyan dening miwiti ing paling siji saka ICBM karo macem-macem warheads sing warheads iki umume ing ICBM iki, dipisahake, ngarahke lan njaluk ngendi padha ngarahke lan ora carane Bejo? Saka wektu sing paling cedhak (bukti) anane lan efektifitas senjata, iki minangka obosram epik Patriot lan sistem pertahanan udara liyane (lan padha ana) kanggo nglindhungi obyek sing dipasrahake.
            1. weh
              17 Oktober 2019 22:14
              -1
              Minutemen wis suwe ditambah karo hulu ledak monoblock, lan diluncurake bubar, ora luwih saka 2 Oktober. Aku malah duwe artikel babagan iki.
  18. Alex2000
    Alex2000 17 Oktober 2019 00:23
    0
    Sanalika sawise janji kanggo pemilihan, sekelompok militer lan perancang menehi wawancara - ora, ora lan ora ana tata letak kerja, rincian, lsp.

    Lan banjur padha mlayu sawise pensiunan saka Roskosmos ing padha ora, ora lan ora ....

    Yen padha ngapusi, ngapusi, ngapusi babagan pensiun, banjur ora bakal ngapusi ing kene?
  19. morgan
    morgan 27. november 2019 15:37
    0
    "Submariners sing slamet saka bledosan padha pinasthi" - lan iki pitakonan amba. Sing tak eling-eling, wong Norwegia (yen ora kliru) mbukak lawang kanthi cepet tanpa ana manipulator, liyane sing ora nglilani wong-wong mau ing seminggu, lan wong-wong mau isih urip. Minangka bukti, ana akeh video lan wawancara, sing banjur dibusak kanthi cepet.
  20. Centurion pungkasan
    Centurion pungkasan 20 Desember 2019 12:43
    0
    utawa Mungkin mung njupuk traktor a la saka "poplar" lan nggawe sistem unloading ing mburi. uga, Aku ndamel nganti liyane utawa kurang malah pantai, menek menyang banyu, flopped TPK karo Poseidon ana lan nggawa panas.