Review militèr

Assad menang ing operasi militer Turki nglawan Kurdi

16
Kahanan ing Suriah saya tambah bingung. Saiki, dadi saya angel ngerteni tujuan lan tujuan saka macem-macem pihak. Ora ana divisi tradisional dadi "kita" lan "dudu kita". Kabeh pihak nglawan terorisme internasional, nanging sakperangan alesan saka macem-macem sisih ngarep.


Assad menang ing operasi militer Turki nglawan Kurdi


Alasan kanggo nindakake Operation Peace Spring


Cukup prasaja kanggo mangerteni alasan invasi Turki ing wilayah negara berdaulat. Ya, lan pangembangan operasi kasebut dikenal ing musim semi. Intelijen wis banjur nglaporake babagan serangan sing bakal teka ing Kurdi. Kajaba iku, pimpinan Turki banjur nampa peringatan, yen ana serangan ing wilayah manca, negarane dadi nglanggar sawetara perjanjian internasional lan Piagam PBB bebarengan.

Nglanggar perjanjian internasional saiki minangka norma tinimbang pengecualian. Ayo kula ngelingake yen operasi "Sumber Damai" wis dadi sing kaping telu sing ditindakake dening Turki ing Suriah. Ana uga Tameng Efrat lan Olive. Sajrone operasi kasebut, Erdogan bisa nggawe zona penyangga ing antarane kutha Aazaz lan Jarabluz. Kajaba iku, tentara Turki nguwasani kutha Afrin.

Ankara resmi ngyakinake jagad kanthi swara manawa operasi "Sumber Damai" mung minangka kelanjutan saka kekalahan para teroris, kepinginan Turki kanggo nyegah militan nyabrang menyang wilayahe dhewe. Iki dirasakake dening para ahli minangka upaya kikuk kanggo nutupi target nyata invasi kanthi godhong anjir.

Nyatane, tujuan operasi kasebut mung sebagian. Pengrusakan koridor teroris sing bisa ditindakake para militan bakal mlebu ing Turki luwih minangka aksi PR tinimbang tujuan nyata. Wong Turki duwe kesempatan kanggo nyedak para militan ing tapel wates negara lan tanpa ngrusak otonomi Kurdi.

Masalah Kurdi ing Turki cukup akut. Kurdi minangka wong sing dibagi. Sawetara suku manggon ing Turki, sawetara ing Suriah. Ankara kasil nyegah kabeh upaya kanggo ngremukake kepinginan Kurdi kanggo nggawe otonomi dhewe ing Turki. Nanging kanthi tekane otonomi politik Kurdi ing Suriah ing 2014, iki dadi luwih angel ditindakake.

Cukup, penguatan posisi Kurdi ing SAR cukup mbebayani kanggo Turki. Otonomi politik Kurdi ing Suriah kaancam dening munculé otonomi sing padha ing Turki. Lan ing pungkasan - nggawe otonomi politik sing manunggal kanggo Kurds saka loro negara. Apa ngancam ing long term karo nggawe negara Kurdish sawijining ing wilayah gadhahanipun Turki lan Siria.

Paling ora, sawetara keputusan pamrentah Turki nyurung pikirane kaya ngono. Kaya kasunyatan manawa Partai Uni Demokratik Kurdi Suriah diakoni dening Ankara minangka organisasi teroris mung amarga kerja sama karo separatis saka PKK Turki. Partai iki, amarga separatisme, luwih tepat, amarga panggilan kanggo nggawe otonomi politik kanggo Kurdi ing Turki, wis diakoni dening Ankara minangka organisasi teroris.

Napa Erdogan ngluncurake operasi saiki


Bisa uga dadi wahyu kanggo sawetara pembaca yen Operasi Spring of Peace minangka akibat langsung saka tumindak Presiden AS Trump. Menapa malih, sadurunge wiwitan operasi iki, presiden loro negara wis obrolan telpon, kang, miturut sawetara pemanggih, topik Kurdi wis alami kena.

Iku misale jek kula presiden Turki "ngitung" Trump sampurna. Amerika saiki ana ing kahanan sing kudu ditindakake luwih akeh kanggo prestasi domestik tinimbang negesake peran utama Amerika Serikat ing saindenging jagad. Pemilu tansah ngilangi Amerika Serikat saka urip internasional kanggo sawetara wektu.

Trump wis bola-bali nyatakake yen perlu mundur pasukan Amerika saka wilayah perang. Kalebu saka Siria. Miturut cara, penarikan kasebut kedadeyan cukup suwe. Nanging ora kabeh bebarengan, nanging mboko sithik. Kanthi logistik tentara Amerika, kaya sing dituduhake latihan ing Eropa, ana akeh masalah. Mulane unit-unit kasebut ditarik metu. Iki dikenal ora mung dening sekutu, nanging uga dening mungsuh saka Amerika.

Ana pitakonan liyane. Kepiye pasukan koalisi? Tanpa wong Turki, mesthi. Apa dheweke bakal tetep sawise Amerika lunga? Jawabane ketok. Koalisi kasebut bakal uwal heroik sadurunge mundur total Angkatan Darat AS. Kita bakal krungu bab iku ing mangsa cedhak. Wong Eropa ora bisa nindakake operasi tempur tanpa payung Amerika ing sirahe. Wong Eropa modhèrn ora kuwat ing dhengkul.

Dadi, miturut pendapatku, tumindak presiden Turki dikoordinasi karo sekutu utama Kurdi - Amerika. Kajaba iku, Amerika langsung nyurung Erdogan kanggo nindakake operasi iki. Kanggo apa? Sayange, penting kanggo AS njaga citra negara adidaya. Lan sukses saka Turki ing tataran pisanan saka operasi mung bakal kontribusi kanggo iki. "Nalika kita ing wilayah iki, ana tentrem! Nanging nalika tentara AS lunga, perang pecah kanthi semangat anyar.

Nanging kepiye langkah diplomatik AS kanggo ngukum agresi Turki? Kepiye babagan tagihan babagan sanksi marang Turki? Nanging ora bisa. Kita weruh banget carane Amerika bisa ing arah iki nggunakake conto Rusia, China lan Iran. Lan apa sing kita deleng saiki? Mouse fuss karo tiron aktivitas vigorous. Trump ora nyetujoni tumindak Erdogan lan goyangake driji marang dheweke.

Piyé tanggepané negara-negara utama?


Reaksi para pamimpin donya kanggo acara ing Suriah menarik. Ayo kula ngelingake sampeyan yen Turki minangka anggota koalisi. Ora peserta independen, nanging anggota tim NATO saka 28 negara. Kajaba iku, nalika Trump nahan Erdogan, Merkel, Macron lan Johnson yakin manawa dheweke tanggung jawab ing Eropa. Sing EU lan NATO ora bakal bisa nindakake apa-apa dhewe tanpa ijin.

Lan apa sing kedadeyan? Présidhèn Turki bener-bener ngidoni raine. Saben jangkrik ngerti hearth sampeyan. "Iki wilayahku, lan aku bakal nindakake ing kene apa sing dakanggep perlu kanggo negaraku" - kaya iki bisa dirasakake. Nanging sing paling penting, nyatane, pimpinan Eropa ora bisa nindakake apa-apa karo Erdogan. Medeni kanggo sesambungan, tanpa AS bisa nglarani yen entuk tanggapan.

Dheweke nyoba ngendhaleni presiden Turki sing presumptuous liwat PBB. Punika laporan RIA:News» 12 Oktober:
"Perwakilan Jerman, Inggris Raya, Prancis, Polandia, Belgia lan Estonia ujar manawa dheweke prihatin banget babagan operasi militer Turki lan njaluk Ankara kanggo mungkasi aksi militer sepihak."


Biasane nelpon menyang endi wae. Kajaba iku, wong Amerika nanggepi babagan iki kanthi luwih ora bisa diduga. Luwih tepate, wakil AS netralake banding Eropa:
"Duta Besar AS Kelly Craft mung nuduhake manawa Washington ora nyetujoni operasi Turki. Miturut dheweke, sisih Amerika ngelingake Ankara babagan akibat sing bisa ditindakake yen tumindak tentara Turki ngeculake tangan militan IS (dilarang ing Federasi Rusia. - Auth.) Ing wilayah kasebut.


Lan apa babagan Rusia? Ing kene uga cukup kanggo ngutip pesen saka RIA Novosti.
"Kepala misi Rusia menyang PBB, Vasily Nebenzya, ujar manawa kabeh pihak kudu ngendhaleni maksimal sajrone operasi iki. Dheweke uga negesake manawa "Sumber Damai" "minangka asil teknik demografi, sing ditindakake dening sawetara anggota koalisi ing sisih lor-wétan Suriah." Miturut dheweke, siji ngirim ora lali sing Moscow wis bola-bali ndhesek wong-wong mau "ora kanggo eksprimen karo iki, ora kanggo nyoba kanggo nggolongake suku Arab sing tradisional manggon ing kono minangka Kurdish."


Apa Turki bakal ngrampungake tugas sing disetel?


Alas, kanggo Turki, pemenuhan tugas sing disetel meh ora mungkin. Kaping pisanan, wong Turki mutusake kanggo nglawan wong Kurdi, tegese kanthi jeneng umum iki meh kabeh suku sing manggon ing sisih lor-wétan Suriah. Jujur, katon liar kanggo negara sing dadi bagean ora mung ing Eropa nanging uga ing jagad Asia.

Kasuksesan militer pisanan sing ditindakake dening tentara Turki liwat panggunaan penerbangan, sing Kurdi ora bisa nolak, bakal rauh dadi kekalahan serius kanggo Erdogan. Wong Turki ora seneng banget perang ing lemah. Nalika perang karo IS, suku Kurdi sinau carane perang. Iki minangka formasi militèr sing kuwat, sing kalebu pejuang sing dilatih.

Assad lan Putin bakal "nyingkirake" kamenangan saka Erdogan. Kajaba iku, pemenang utama yaiku presiden Siria.

Penerbangan Turki ndadekake wong Kurdi luwih akomodatif lan tentrem. Iku sabenere minangka spesialis militèr sing padha ngerti futility saka musuhan tanpa netralisasi aviation. Lan sapa sing bakal bisa "ndharat" pesawat lan helikopter Turki ing lemah? Sapa sing bersenjata karo sistem pertahanan udara sing dibutuhake? Assad!

Dina iki, wong Turki meksa wong Kurdi ngakoni awake dhewe minangka bagéan saka SAR. Iki mung nerangake entri tentara Siria menyang wilayah sing dikuwasani dening wong Kurdi. Elinga yen wong Kurdi kanthi sukarela ngidini tentara Siria nyebar ing wilayahe dhewe. Nanging tentara Assad teka ora mung karo bedhil mesin lan tank. Tentara uga teka kanthi pertahanan udara dhewe.

Kenapa Putin ana ing kene? Rusia misale jek mungkasi operasi militer nglawan teroris. Ya, lan penasehat militer sing ana ing tentara Siria luwih sibuk mbangun militer lan nyelidiki serangan teroris tinimbang mbantu ngrancang operasi militer.

Kaya mangkono iku. Aku wis ngomong babagan pangkalan angkatan udara ing Suriah lan pesawat sing dipasang ing kana. Iki pesen saka 14 Oktober:
Pasukan Aerospace Rusia nyerang benteng-benteng radikal ing wilayah desa Al-Nakir lan cedhak kutha Syekh Mustafa, numpes benteng aliansi jihad Tahrir al-Sham ing sisih kidul provinsi Idlib. Urut iki ditindakake kanggo nanggepi militan sing nyerang posisi tentara Siria ing sekitar desa Khan Tuman saka macem-macem sistem roket peluncuran sore iki, miturut Masar Press Net.


Rusia wis ilang, nanging Rusia bakal mbantu!


Umumé, bisa diarani operasi militer Turki nglawan wong Kurdi, sing saiki, miturut intelijen Turki, ngaku nyawa 18 personel tentara Turki lan 500 Kurdi (ditambah 200 korban sipil), luwih nguntungake Assad tinimbang Erdogan. Anane tentara Turki sing terus-terusan ing wilayah Kurdi kanthi dhukungan saka wong Kurdi dening tentara Assad ngancam bakal nambah kerugian tanpa entuk manfaat nyata. Yen Presiden Turki ora mungkasi operasi lan miwiti negosiasi, Turki bakal macet ing operasi iki kanggo wektu sing suwe.

Wong Turki ngerti iki. Mbokmenawa ora suwe kita bakal krungu babagan wiwitan rembugan perdamaian antarane Turki lan Suriah kanthi partisipasi Kurdi.
Pengarang:
16 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Livonetc
    Livonetc 16 Oktober 2019 06:18
    +3
    kahanan ing Suriah saya tambah rumit

    kosok baline.
    Versi kasebut dikonfirmasi manawa tumindak sing ditindakake dening koalisi "Timur" wis dikoordinasi kanthi jero.
    Lan retorika angel antarane Suriah lan Turki mung nutupi konsistensi iki.
    Kabar sing menarik banget saka Amvot yaiku konfirmasi sing jelas babagan koordinasi tumindak antarane AS lan Rusia.
    Kajaba iku, anggota koalisi "Khapadnaya" ngetutake Amerika Serikat "kanthi mundurake unit pasukan khusus.
    Tandha kasebut positif banget.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 16 Oktober 2019 06:21
      0
      babagan wiwitan rembugan perdamaian antarane Turki lan Suriah kanthi partisipasi Kurdi.
      Iki ngendi iku perlu kanggo miwiti, lan ora karo bombing!
      1. Livonetc
        Livonetc 16 Oktober 2019 06:25
        +8
        Wong Kurdi wis bola-bali nampa proposal.
        Nanging, gadhah sekutu saka Amerika Serikat, padha pracaya sing padha dicekel nasib kanggo Faberge lan negara dhewe wis ana ing cakrawala.
        Nanging sing sampeyan ngerti, "cakrawala minangka garis khayalan sing ora bisa digayuh.
        Wong Kurdi entuk padusan hiu sing adhem banget.
  2. Tur
    Tur 16 Oktober 2019 06:23
    +2
    Paling ora, sawetara keputusan pamrentah Turki nyurung pikirane kaya ngono. Kaya kasunyatan manawa Partai Uni Demokratik Kurdi Suriah diakoni dening Ankara minangka organisasi teroris mung amarga kerja sama karo separatis saka PKK Turki. Partai iki, amarga separatisme, luwih tepat, amarga panggilan kanggo nggawe otonomi politik kanggo Kurdi ing Turki, wis diakoni dening Ankara minangka organisasi teroris.

    Wingi ana acara sing penting - rampung sidhang dening separatis Catalonia lan "ganjaran" saka wong-wong sing mbedakake awake dhewe kanthi istilah penjara sing nyata.
    1--15-18 etc taun.
    Kanggo telpon.
    Dadi kanggo tumindak Kurdi ing loro-lorone tapel wates, paukuman pati dileksanakake (kabeh tanpa pangecualian) miturut pola EU - kanthi cara, kaadilan demokratis.
    1. mavrus
      mavrus 16 Oktober 2019 07:37
      +1
      Ya, "Cithakan EU" minangka barang sing paling ora ana rong standar ...
      "We are main kene, kita ora muter kene, nanging kene padha mbungkus iwak."
  3. parusnik
    parusnik 16 Oktober 2019 06:49
    +1
    Lan ing ngendi dheweke bakal nyelehake barmaley pro-Turki? ... Dheweke uga dadi peserta ing "regatta" ... Cannon "daging" saka operasi "Sumber Damai" ...
  4. Pacifist
    Pacifist 16 Oktober 2019 07:52
    +2
    Ditilik dening tren pangembangan kahanan, kabeh iki katon kaya operasi tutup kanggo mundur saka Amerika Serikat lan transfer wilayah menyang panguwasa Siria, tanpa kelangan pasuryan :) Kuping kita metu saka saben selokan ing kene. keprungu
  5. roket757
    roket757 16 Oktober 2019 07:58
    +1
    Pers bakal terus-terusan panas "medan perang" informasi .... kaya wong Turki / antek-antekne nyerang pasukan pemerintah SAA lan kita .....
    Nonton, ngrungokake, sampeyan kudu kanthi ati-ati lan cepet nyaring kabeh informasi!
    Iku ora bakal kaya cathetan, mesthi, lan muddy bakal kelangan ....
    Ing cendhak, sampeyan kudu luwih ati-ati lan ora duwe ilusi!
    1. Lexus
      Lexus 16 Oktober 2019 17:35
      -1
      Ing cendhak, sampeyan kudu luwih ati-ati lan ora duwe ilusi!

      Erdogan isih "kumbang". Kanggo kita, sembarang gerakan dadakan banget beboyo.
      Dadi, miturut pendapatku, tumindak presiden Turki dikoordinasi karo sekutu utama Kurdi

      Iku angel banget kanggo ora setuju.
      1. roket757
        roket757 16 Oktober 2019 18:32
        +1
        Kutipan: Lexus
        Erdogan isih "kumbang"

        huckster lan kabeh ing sih, kaya samesthine, boten mboten umum. Bebener fly dening kadhangkala EVERYTHING!
        Ayo ndeleng, sing utama yaiku njaga kuping sampeyan landhep!
  6. Altai72
    Altai72 16 Oktober 2019 08:38
    +4
    Ora ana pelanggaran, nanging artikel kasebut bias lan ora nggambarake kahanan saiki. Babagan iki lan sing .. Lan penulis presented Turki minangka edan, lan kita minangka ora pangerten. Apa jenis tentara SAR kita ngomong bab? Kita njaga tentara iki ing sikil kita.
  7. Stirbjorn
    Stirbjorn 16 Oktober 2019 08:45
    +2
    Alas, kanggo Turki, pemenuhan tugas sing disetel meh ora mungkin. Kaping pisanan, wong Turki mutusake kanggo nglawan wong Kurdi, tegese kanthi jeneng umum iki meh kabeh suku sing manggon ing sisih lor-wétan Suriah. Jujur, katon liar kanggo negara sing dadi bagean ora mung ing Eropa nanging uga ing jagad Asia.
    Kosok baline, tujuan saka rong operasi sadurunge wis rampung. Lan padha perang karo Kurd, suku liyane ora utamané nglawan Turki, ndeleng rong operasi sadurungé. Lan wong Kurdi, kaya sing dituduhake Afrin, cepet banget. Dadi Erdogan bakal ngontrol zona 50 km lan mindhah para pengungsi ing kana. Tujuane cukup bisa digayuh, beda karo perang abstrak nglawan terorisme internasional lan pelestarian negara Siria.

    Kasuksesan militer pisanan sing ditindakake dening tentara Turki amarga nggunakake penerbangan, sing ora bisa dilawan dening Kurdi, bakal dadi kekalahan serius kanggo Erdogan. Wong Turki ora seneng banget perang ing lemah. Nalika perang karo IS, suku Kurdi sinau carane perang. Iki minangka formasi militèr sing kuwat, sing kalebu pejuang sing dilatih.
    Yagene wong Turki bakal padhang karo kalah. Dheweke uga janji bakal ngowahi Afrin dadi Stalingrad, nanging dheweke nyerah ing rong dina. Wong Kurdi bisa perang karo ISIS lan wis sinau, kanthi dhukungan saka penerbangan NATO, mung karo Turki bakal dadi sebaliknya.

    Lan sapa sing bakal bisa "ndharat" pesawat lan helikopter Turki ing lemah? Sapa sing bersenjata karo sistem pertahanan udara sing dibutuhake? Assad!
    Assad bakal ngumumake perang marang Turki?! Serius?! Ing kana, Israel ngebom Assad lan ora ana sistem pertahanan udara sing ngganggu dheweke
  8. olimpiade15
    olimpiade15 16 Oktober 2019 10:55
    +1
    "Turki meksa wong Kurdi kanggo ngenali awake dhewe minangka bagéan saka SAR" - iki tegese apa sing kedadeyan.
  9. Nestorych
    Nestorych 16 Oktober 2019 11:21
    +1
    omong kosong sing memikat)))
  10. Nyrobsky
    Nyrobsky 16 Oktober 2019 11:35
    +1
    Umumé, bisa diarani operasi militer Turki nglawan wong Kurdi, sing saiki, miturut intelijen Turki, ngaku nyawa 18 personel tentara Turki lan 500 Kurdi (ditambah 200 korban sipil), luwih nguntungake Assad tinimbang Erdogan. Anane tentara Turki sing terus-terusan ing wilayah Kurdi kanthi dhukungan saka wong Kurdi dening tentara Assad ngancam bakal nambah kerugian tanpa entuk manfaat nyata. Yen Presiden Turki ora mungkasi operasi lan miwiti negosiasi, Turki bakal macet ing operasi iki kanggo wektu sing suwe.
    Iku regejegan. Kabeh sing kedadeyan kanthi jelas nuduhake koordinasi tumindak antarane Ankara, Damaskus, Moskow lan Tehran. Masalah nutup proyek Amerika "Independent Kurdistan" wis ditanggulangi kanggo kepuasan kabeh pihak, kajaba Kurdi dhewe lan instigators, yaiku, kasur. Ngluwihi zona "keamanan" sing diumumake kanthi ambane 30 km. Turki ora bakal lunga, lan diwenehi carane cepet Kurdi bali menyang "eling", kita bisa nganggep sing ora bakal pindhah, nanging bakal mandheg ing posisi karo sawetara imbuhan ing terrain lan distribusi tanggung jawab kanggo zona kontrol antarane. Ankara lan Damaskus, nransfer tumindak luwih lanjut kanggo mutusake masalah masalah Kurdi marang para diplomat, nyedhiyakake dhukungan sing kuat yen ana "salah pangerten" ing pihak Kurdi. Nanging karo viper Idlib, grater isih bisa.
  11. kelainan
    kelainan 16 Oktober 2019 14:19
    0
    Kurdi... Kurdi. Ing taun 90-an, ana perang sipil ing Kurdistan Irak - Kurdi perang nglawan Kurdi, lan Turki ndhukung siji partai, amarga PKK perang kanggo liyane. Lan nalika Kurdi Irak mutusake kanggo ngumumake kamardikan, Turki wis sesambungan karo pamrentah Irak.
    Ing Suriah, kahanan padha. Wong Kurdi Siria wis ngangkat masalah kamardikan, lan ora ana Turki, utawa Suriah, utawa Irak, utawa Iran sing mbutuhake iki. Mbok menawa kupinge PKK uga njedhul saka selokan maneh.