Review militèr

Sosis Pemilu. Asil saka pemilihan parlementer ing Polandia

19
Dina Minggu, Polandia nganakake pemilihan kanggo Sejm lan Senat negara kasebut. Miturut asile, partai konservatif sayap kanan "Hukum lan Keadilan" (PiS) menang 43,59% swara. (Iki minangka persentase paling dhuwur sing dipikolehi dening partai siji ing pemilihan wiwit 1989 ing Polandia pasca-sosialis.) Saiki PiS wis entuk 235 kursi saka 460 ing omah ngisor (ing Senat bakal entuk 48 kursi saka 100) lan bakal maneh mandhiri mbentuk pamaréntahan negara.




Asil sing diprediksi


Ora ana sensasi. A asil padha wis samesthine. Malah nalika kampanye pemilihan ing Komisi Eropa, jengkel karo kursus pro-Amerika sing jelas ing Warsawa lan "departure saka nilai-nilai Eropa", diprediksi yen asil voting bakal diputusake dening "sosis pemilihan" pemerintah. kontrol dening PiS, generously mbagekke kanggo Polandia.

Perlu dicathet yen "sosis" iki disebarake sajrone patang taun kepungkur. Kanthi biaya dana dhewe lan subsidi Eropa, pamrentah kanthi sopan nandur modal ing program sosial. Langkah paling ngelingke ing seri iki kanggo Polandia ana Tambah ing keuntungan anak. Padha diunggahake nganti kira-kira 117 euro, saéngga, kanthi njupuk daya beli saka populasi, jumlah tunjangan anak Polandia ngluwihi tunjangan Swedia.

Kajaba iku, diputusake kanggo mbayar keuntungan ora mung kanggo sing nomer loro, nanging wis kanggo anak sing sepisanan. Kanggo anggaran kulawarga enom (gaji rata-rata ing Polandia ing syarat-syarat euro kurang saka sewu), iki wis dadi dhukungan serius. Nom-noman kasebut seneng karo penghapusan pajak penghasilan kanggo wong sing umure kurang saka 26 taun. Nanging, pilihan iki bisa digandhengake karo kategori pra-pemilihan, amarga wiwit beroperasi mung Agustus iki.

Kaputusan pemerintah sing kuat sing mengaruhi bagean gedhe saka masyarakat Polandia yaiku nyuda umur pensiun saka 67 dadi 65 kanggo pria lan dadi 60 kanggo wanita. Ana uga janji kampanye anyar. Program PiS ngumumake pembayaran tambahan kanggo pensiunan, keuntungan anyar kanggo bisnis cilik lan petani, investasi gedhe ing infrastruktur, obat-obatan, lsp.

Kabeh iki bebarengan sangsoro musuh saka kasempatan kanggo asil dhuwur. Tanpa guna, pimpinan sing duwe wewenang njaluk menyang Polandia, nuduhake yen konservatif sayap tengen saka PiS ngrusak "kabebasan demokratis sing dimenangake dening Polandia". Ing kene, daya tarik mantan presiden negara Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski lan Bronislaw Komorowski utamane dicathet.

"Ing 13 Oktober, kita ora bakal duwe pemilu biasa: dheweke bakal mutusake apa Polandia bakal tetep dadi aturan hukum sing demokratis utawa terus dadi diktator otoriter," ujare mantan presiden ing surat terbuka kanggo negara kasebut. Nanging pamilih Polandia luwih milih "sosis", lan dheweke meh ora bisa disalahake.

Polandia ing geopolitik Eropah


Kasunyatane yaiku nglawan "sosis" kasebut, pasukan demokratis Polandia sepisan maneh mindhah "nilai Eropa" menyang massa, wis cukup beracun ing negara Katulik iki. Dadi, diskusi gedhe mbukak babagan hak aborsi lan hak minoritas seksual. Demokrat njanjeni perkawinan gay, adopsi anak dening pasangan sing padha-jinis, nanging, kaya sing kita deleng, dheweke ora nemokake dhukungan ing masyarakat Polandia.

Miturut cara, topik iki uga ora kuwatir babagan pimpinan Eropa. Kawigatèné difokusaké ing papan liya. Polandia, sing wis munggah ing dhukungan ekonomi Uni Eropa, wis diowahi lan diisi karo impen kekuwatan lan pengaruh lawas, paling ora ing wilayah kasebut. Warsawa wiwit nyoba peran pimpinan Eropa Wétan lan ngelingi proyek "Polska od morza do morza" (Polska od morza do morza), mambu mothballs.

Nostalgia babagan Abad Pertengahan, nalika wates federasi Kerajaan Polandia lan Kadipaten Agung Lithuania wiwit saka Baltik nganti Segara Ireng, elit Polandia saiki sacara periodik ngisi ideologi kanthi memori ing jaman kasebut. Saiki, contone, ana reinkarnasi anyar saka gagasan lawas, sing dirumusake ing proyek Inisiatif Tiga Laut. Dheweke lair ing taun 2016 ing pikirane pimpinan Partai Hukum lan Kehakiman sing dadi kuwasa ing Warsaw.

Wektu iki dheweke ngayun ing "Trimorye" lan kalebu ing orbit geopolitik, saliyane ing Baltik lan Segara Ireng, pesisir Adriatik. Ana, ing Kroasia Dubrovnik, ing Agustus 2016, puncak pisanan negara sing kasengsem ing implementasine proyek anyar dianakake. Presiden Polandia Andrzej Duda ngrumusake tujuane kaya mangkene - "Nguatake Eropa: nyambungake Lor lan Kidul."

Perwakilan Kroasia, Hongaria, Slovakia, Republik Ceko, Austria, Bulgaria, Latvia, Lithuania, Estonia, Rumania, Turki, Slovenia, Makedonia, Montenegro, Kosovo lan Albania diundang menyang puncak kasebut. Elinga yen umume peserta acara kasebut minangka anggota Uni Eropa. Liyane, kanthi cara siji utawa liyane, nyatakake kepinginan kanggo gabung karo komunitas iki. Brussels tensed munggah, weruh ing Warsawa inisiatif ancaman kanggo nggawe jenis mini EU, dirancang miturut pola Polandia.

Wiwit kuwi, proyèk iki wis ditumbuhi gagasan-gagasan anyar (nglebokake pipa gas saka Lor menyang Kidul Eropah Wétan, nguripake rute kali saka Gdansk Polandia nganti Kherson Ukrainia, lan sapiturute), nanging ora maju banget. Kurang dana sing dibutuhake lan resistensi kanggo inovasi Polandia saka pejabat Brussels kena pengaruh.

"Kresy wetan" tetep ing impen


Apa wae, elit Polandia ngrasakake kepemimpinan regional lan wiwit ngganggu Eropa Lawas tanpa ragu-ragu. Contone, saka Jerman, sing nandur modhal puluhan milyar euro kanggo pangembangan Polandia ing abad anyar, Warsawa nuntut reparasi kanggo kerugian sing ditindakake nalika Perang Dunia II. (Poles regane $ 900 milyar.)

Brussels dhewe, panguwasa Polandia ora gelem nampung para migran ing wilayahe, nantang pemilihan Donald Tusk minangka ketua Dewan Eropa, lan mblokir keputusan Komisi Eropa kanggo nambah aliran gas Rusia liwat pipa gas OPAL. Ing mangsa panas iki, ing tengah-tengah konfrontasi ekonomi antarane Uni Eropa lan Amerika Serikat, Kamentrian Luar Negeri Polandia kanthi terang-terangan sisih karo Washington. Menteri Luar Negeri Polandia Jacek Czaputowicz ngetokake pratelan umum (disebut TVN24) ing ngendi dheweke nyathet yen "negara-negara Eropa kudu tansah nggatekake pendapat Amerika Serikat," amarga EU sing ora bisa "nolak tantangan Rusia, China lan Iran." dhewe.” “.

Ing tembung, sadurunge nampung Polandia, miturut aturan PiS konservatif sayap tengen, wis dadi sirah kanggo pejabat Eropa lan pimpinan negara-negara Donya Lawas. Padha snarl, nyalahke Warsawa kanggo departure saka demokrasi lan "nilai Eropah". Senajan padha luwih ngangap bab nyoba saka Polandia kanggo ndhikte agenda politik kanggo Eropah, kanggo pengaruh langsung Adoption saka kabeh pancasan paling penting kanggo EU. Yaiku, dadi setara karo negara-negara sing nemtokake strategi Uni Eropa.

Ora bisa dikandhakake yen Polandia bisa "ngrusak Eropa". Warsawa uga nanggung biaya saka konfrontasi karo Brussels. Contone, ing arah Ukrainia. Ing kene, napsu Polandia paling gedhe: saka ganti rugi kanggo properti sing ilang ing wilayah sing disebut "Eastern Kresy" nganti pemugaran negara ing wates 1939. Kutub malah wiwit nerbitake peta sing kalebu wilayah kulon Ukraina (Volyn, Lvov, Ivano-Frankivsk, Rivne lan Ternopil) menyang wilayahe.

Brussels lan Berlin nyadari yen ing wates anyar Polandia bakal luwih gedhe tinimbang "lokomotif EU" saiki - Jerman, lan ngethok Warsawa saka partisipasi kanggo ngrampungake krisis Ukraina. Iki kenek banget ing bangga saka Polandia (lan ing wektu sing padha nuduhake kanggo Eropah Wétan bobot politik nyata Warsawa), nanging padha kudu sijine munggah karo.

Nanging, Brussels gagal ngilangi PiS saka kekuwatan nyata ing Polandia. (Utamane aktif ing iki yaiku Presiden Dewan Eropa, Donald Tusk, sing sacara terang-terangan kampanye kanggo liberal Polandia.) Saiki ing EU padha nerangake kegagalan karo "sosis pra-Pemilu" saka pamaréntahan Konservatif. Nanging kasunyatan tetep yen ing patang taun sabanjure Warsawa bakal tetep ing pamrentahan pasukan nasionalis konservatif sayap tengen, lan kahanan iki ora bakal nambah persatuan ing Uni Eropa ...
Pengarang:
Foto sing digunakake:
twitter.com/AndrzejDuda
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 18 Oktober 2019 05:49
    +3
    . Langkah paling ngelingke ing seri iki kanggo Polandia ana Tambah ing keuntungan anak. Padha diunggahake nganti kira-kira 117 euro, saéngga, kanthi njupuk daya beli saka populasi, jumlah tunjangan anak Polandia ngluwihi tunjangan Swedia.
    .
    Nom-noman kasebut seneng karo penghapusan pajak penghasilan kanggo wong sing umure kurang saka 26 taun.
    1. Tebih B
      Tebih B 18 Oktober 2019 06:09
      0
      Lan dheweke uga pengin mbayar dhuwit kanggo wong, mung kanthi kasunyatane. Kewan sing luwih galak! Iku apik yen wong ora ndhukung ing jajak pendapat.
      1. Aerodrome
        Aerodrome 18 Oktober 2019 06:11
        +3
        Kutipan: Far B
        Lan dheweke uga pengin mbayar dhuwit kanggo wong, mung kanthi kasunyatane. Kewan sing luwih galak! Iku apik yen wong ora ndhukung ing jajak pendapat.

        rot ... apa kanggo njupuk saka wong-wong mau. uga rampung kanggo pemerintah kita, padha tansah njaga wong ing wangun apik, sampeyan ora bakal ngendhokke. nglirik
        1. Tebih B
          Tebih B 18 Oktober 2019 06:13
          +1
          Iki amarga kita spiritual lan kita duwe urutan karo jumlah candhi. Senajan ZAO ROC ngandika sing isih ora cukup. Dadi isih ana papan kanggo dandan! Kepiye carane kita peduli karo wong Eropa iki? Aja mbandhingake karo wong-wong mau.
          1. Aerodrome
            Aerodrome 18 Oktober 2019 06:23
            +2
            Kutipan: Far B
            Kepiye carane kita peduli karo wong Eropa iki? Aja mbandhingake karo wong-wong mau.

            "Sampeyan ora bisa ngerti Rusia kanthi pikiran,
            Aja ngukur nganggo tolok ukur umum:
            Dheweke wis dadi khusus -
            Sampeyan mung bisa percaya ing Rusia." (C) Tyutchev, yen ana ... ombenan
            1. Tebih B
              Tebih B 18 Oktober 2019 06:27
              0
              Inggih, kanggo Fet, yen mangkono ombenan
            2. AK1972
              AK1972 18 Oktober 2019 12:03
              +1
              "Tembung Eropah ing basa Rusia mung siji tembung"
              I.S. Turgenev, yen ana.
      2. stalki
        stalki 19 Oktober 2019 20:40
        -1
        Lan dheweke uga pengin mbayar dhuwit kanggo wong, mung kanthi kasunyatane. Kewan sing luwih galak! Iku apik yen wong ora ndhukung ing jajak pendapat.
        Ing biaya wong liya, iku bisa, kok ora. Loro susu kanggo nyedhot, kok ora dadi impudent? Kejaba dhuwit kuwi dudu roti sing diwènèhké Yésus. Padha duwe watesan. Biasane, yen padha ora duwe dhewe kanggo mbayar, banjur padha menehi ing jenis. Saiki regane alami ngguyu
    2. RWMos, kw
      RWMos, kw 18 Oktober 2019 07:34
      +2
      Dheweke kelalen nyebutake prestasi sing ing Polandia padha nyuda umur pensiun persis karo sing mung TINGGI.
    3. Sergey1987
      Sergey1987 18 Oktober 2019 14:24
      +2
      ngguyu Aerodrome, sampeyan bakal ngrampungake masalah kasebut kanggo miwiti. Pengalaman Skandinavia menehi kesempatan para ahli ekonomi kanggo nliti implikasi saka tingkat bunga negatif, sawijining fenomena sing ora bisa dipikirake. Lan wis ana kuwatir babagan efek samping: wong ora bisa entuk kapentingan ing simpenan bank; bank duwe masalah margin; boom ing pasar hipotek mundhakaken uneg-uneg bab jalaran negatif yen tarif munggah.
      Ing Denmark lan Swedia, panguwasa kuwatir yen rumah tangga bakal njupuk silihan sing ora bisa dilunasi yen tarif tiba-tiba mundhak utawa rega properti mudhun. "Iki mbebayani," ujare Stefan Ingves, ketua Bank Sentral Swedia, ing wawancara. "Penduduk kita butuh akeh, akeh. Iki kudu diganti cepet utawa mengko."
      Bank-bank tengah Denmark lan Swedia wedi krisis finansial yen akeh banget investasi banjir menyang pasar real estate.
      Ing Swedia, rasio utang kluwarga kanggo income sing bisa digunakake wis tekan udakara 175%, miturut Ingves. Sawetara bank-bank paling gedhe Swedia wis ana ing verge saka ambruk nalika gelembung real estate lokal bledosan ing 1992. Bank sentral Swedia takon parlemen kanggo kakuwasan kanggo nggawa kahanan ing kontrol, ngandika Ingves, nanging ing 2013 Swedish Financial Tumindak Authority entuk wong. . Pimpinan eksekutif, Eric Thedeen, ujar manawa tumindak bank sentral, dudu regulasi sing longgar, minangka alesan utama kanggo booming real estate: "Suku bunga sing murah mbebayani amarga nyengkuyung utang lan bisa nambah risiko."
      Lan kanggo prestasi gedhe kanggo ngilangi tarif ing Luxembourg, sampeyan bakal paling ora maca apa sebabe lan bakal mikir yen negara cilik.
    4. Gaudin
      Gaudin 18 Oktober 2019 20:46
      +1
      Miturut cara, transportasi umum ing Tallinn gratis.
  2. Amuret
    Amuret 18 Oktober 2019 06:12
    +1
    Warsaw kalah perang karo Brussels kanggo dhuwit EU
    Amarga metune Inggris saka EU, anggaran serikat pekerja bakal "kurang bobot" ing pitung taun sabanjure kanthi € 94 milyar. Ing rancangan anggaran kanggo 2021-2027. 13% nyuda dana kanggo negara-negara Eropa Timur. Polandia, contone, bakal nampa € 8-15 milyar kurang saka sadurunge.
    "Lan iki mung wiwitan, amarga sajrone negosiasi [anggaran], bakal ana dhuwit sing luwih sithik. Kita ndeleng owah-owahan sing jelas ing sentimen [ing EU]. Anggaran saiki yaiku anggaran solidaritas karo Eropa Timur. Nanging bakal rampung ..., "ujare anggota parlemen Polandia Janusz Lewandowski, mantan komisioner anggaran EU.
    Kanggo wektu sing suwe, Polandia dadi panampa utama kuitansi finansial saka anggaran Uni Eropa (€ 77,6 milyar). Saiki, nalika ngalokasikan dana, Komisi Eropa bakal nganggep ora mung penghasilan per kapita, nanging uga indikator kayata pengangguran pemuda, jumlah migran sing ditampa, investasi ing pendidikan lan data demografi.
    Lan iki minangka cookie utawa sosis pasca pemilihan babagan EU.
  3. Livonetc
    Livonetc 18 Oktober 2019 06:17
    0
    Bali menyang sosialisme.
    Ora ala.
  4. amatir
    amatir 18 Oktober 2019 06:17
    -3
    Piye, priyayi, ibune! Lan kajaba ambisi kanggo nyawa - ora ana apa-apa. Lha kok tembung ambisi lan gonore iku podho wae? Kaya-kaya sing siji turunan saka liyane. (V. Shulgin) (Wakil Duma Negara II, III, IV convocations, 1907-1917.
  5. parusnik
    parusnik 18 Oktober 2019 06:54
    +2
    Nanging kasunyatan tetep yen ing patang taun sabanjure Warsawa bakal tetep ing pamrentahan pasukan nasionalis konservatif sayap tengen, lan kahanan iki ora bakal nambah persatuan ing Uni Eropa ...
    .... Ya, Brussels bakal njupuk lan ngilangi Polandia saka Uni Eropa, nyepak utawa Polandia dhewe, kanthi bangga ninggalake ... ngguyu
    1. RWMos, kw
      RWMos, kw 18 Oktober 2019 18:29
      0
      Apa sampeyan krungu babagan "Eropa saka rong kacepetan"? Dadi iki sing diomongake.
      Nanging wis dina Selasa, 7 Februari, Angela Merkel, sajrone kunjungan menyang Warsaw, maneh ngomong babagan "Eropa saka rong kecepatan", lan Perdana Menteri Polandia Beata Szydlo ora mbantah dheweke, sanajan Polandia isih duwe sikap negatif marang konsep iki. .

      https://www.dw.com/ru/европа-двух-скоростей-попытка-меркель-спасти-ес/a-37502062
  6. Egoza
    Egoza 18 Oktober 2019 07:27
    +2
    Ing siji wektu, EU akeh nandur modhal ing Polandia, kang ana agitation kuwat ing Maidan. "Dheweke menehi kita luwih akeh, lan bakal menehi kita! Kabeh wong menyang Eropa!" Aha! "Dali" lan liyane "menehi". Dheweke bakal nyekel lan menehi, kaya Ukraina, lan saiki Polandia.
  7. roket757
    roket757 18 Oktober 2019 07:44
    +1
    NASIONALIS sing mrentah Polandia ora duwe papan kanggo nyelehake conto ... dadi apa?
    Kanthi cara apa wae, dheweke ndhukung keseimbangan kapentingan, pangembangan negarane!
    Ora ana kejutan.
  8. VictorVR
    VictorVR 24 Oktober 2019 10:55
    0
    Demokrat Janji Nikah Gay, Adoption saka Anak dening Pasangan Sex

    "Wah, bodho!..." (C) :)