Review militèr

Apa bocah ing umur nembelas diidini? Inisiatif didhukung dening Kementerian Kebudayaan

133

Apa bocah butuh perlindungan?


Kamentrian Kebudayaan Federasi Rusia ndhukung inisiatif kanggo ngilangi tandha umur kanggo film lan karya seni liyane. Pangecualian yaiku watesan "18+", sing ditrapake kanggo macem-macem jinis "stroberi", adegan panggunaan narkoba, kekejeman lan kekerasan. Yaiku, watesan penengah dibuwang, sing dirancang kanggo nglindhungi generasi mudha saka informasi sing bisa ngrusak kesehatan, perkembangan mental lan intelektual, sesuai karo umur penonton sing dituju.




Umumé, perlu kanggo nggawe klarifikasi wajib: ing Federasi Rusia, hukum federal "Ing pangayoman anak saka informasi sing mbebayani kanggo kesehatan lan pembangunan" wis diadopsi lan wiwit 2012 wis dileksanakake. Ketentuan hukum iki wajib kanggo kabeh wilayah lan organisasi negara, lan ora ana institusi budaya utawa kantor distribusi film sing ora ana pengecualian. Lan inisiatif sing diusulake dening wakil Duma Negara lan didhukung dening Kamentrian Budaya, paling ora nggatekake hukum iki ing versi saiki. Utawa rewriting hukum lan nggawe amandemen cocok kanggo iku, kang dhewe luwih legal, nanging ora kasunyatan sing luwih expedient.

История watesan umur ing seni kita, lan ndhuwur kabeh ing bioskop, wis luwih saka rolas taun. Minangka akeh sing isih eling, ing jaman Soviet, poster film sing arep menyang box office asring nampilake tulisan "Bocah ing umur 16 taun ora diidini." Bener, dheweke ora ngganggu gradasi watesan umur, sanajan sacara resmi ana watesan "0+" lan "6+", nanging kanthi prabédan sing signifikan wiwit saiki - meh kabeh sing disambungake kanthi cara siji utawa liyane ambruk. ing watesan "16+". karo jinis, erotika, panganiaya, narkoba lan liya-liyane.

Saiki gradasi luwih akeh, sing dadi alasan utama kanggo inisiatif iki. Kita duwe watesan "Kanggo kabeh umur", yaiku, tanpa watesan apa wae, uga "6+", "12+", "16+" lan "18+". Kanthi deciphering kanthi ringkes, kita entuk kaya iki:

"Kanggo kabeh umur": larangan ing sembarang tikar, kekerasan, udud, alkohol, obat-obatan, mudho lan liya-liyane. Pahlawan, yen bisa sumpah, mung nganggo eufemisme sing kondhang kaya "Damn it!" lsp.

Watesan "6+": sebutan jangka pendek lan episodik (tampilan) penyakit (ora serius), kacilakan tanpa akibat serius lan korban sing ora ngremehake diidini. Ing wektu sing padha, naturalisme syuting / deskripsi sing berlebihan ora ditampa. Sampeyan uga bisa nuduhake sawetara tumindak ilegal, nanging tansah ing pigura plot sing ora mbecikake tumindak iki lan ora nelpon kanggo komisi sing. Kanthi kasar, piala kasebut kudu dicethakake lan diukum kanthi kasar, lan polisi Pak Styopa kudu ngandhani bocah-bocah kanthi jelas yen paman sing ala bakal dikunjara.

Watesan "12+": deskripsi episodik utawa tampilan kekejeman, kekerasan (kajaba seksual) diijini, tampilan adegan "ngadorong tumindak antisosial lan ngeksploitasi kapentingan ing jinis" dilarang.

Watesan "16+": tampilan kekejeman lan kekerasan wis diidini ing kene, sanajan naturalisme sing berlebihan uga ora ditampa. Alkohol lan obat-obatan bisa kasebut, nanging ora diarani. Sampeyan bisa nggunakake sawetara tembung kutukan, nanging ora turunan saka tembung kanggo huruf "x", "p", "b" lan "e";

Lan watesan pungkasan, "18+": nuduhake bocah-bocah dilarang banget ing kasus apa wae, sanajan diiringi wong tuwa, guru utawa psikolog. Kekerasan kasar, mbukak jinis, nggunakake obat-obatan, alkohol, hubungan homoseksual lan perversions padha (kajaba tinulis dilarang dening Code Criminal Federasi Rusia).


Aku takon nonton kanggo mbayar manungsa waé: ing ndhuwur iku dudu tembung resmi sing digunakake ing hukum lan dokumen sing relevan saka Departemen Kabudayan, nanging pangaturan gratis dening penulis. Yen ora, kita kudu ngutip "lembar" teks sing ora bisa diwaca, sing meh ora cocog ing kasus iki. Nanging sing pengin bisa nemokake formulasi sing cocog ing Internet lan mbandhingake karo sing ditulis ing ndhuwur.

Anak ora ana apa-apa, bathi iku kabeh!


Ing tangan siji, misale jek ana akeh banget gradasi lan bisa angel mbedakake siji kategori saka liyane. Bener, iki sabenere apa motivasi posisi Kamentrian Budaya lan pribadi Vladimir Medinsky. Nanging ana sisih liyane saka masalah: saka sudut pandang psikolog lan guru, ana uga sawetara gradasi!

Miturut para ahli, prabédan antarane bocah umur enem lan rolas taun mung ageng, lan mesthi luwih dhuwur tinimbang bedane antarane umur nembelas taun lan umur wolulas taun. Mulane, kanggo identifikasi sing luwih akurat babagan ancaman sing bisa ditindakake lan reliefe, siji gradasi penengah liyane bisa dienalake. Apa persis sing kudu dianggep, kita bakal ninggalake diskusi dening psikolog dhewe, mung sing penting yaiku para ahli ndeleng kabutuhan iki.

Ing sisih liya, ana posisi produser film lan distributor film sing pengin nyederhanakake kabeh prosedur lisensi sing ana gandhengane kanggo entuk lisensi distribusi film kanthi biaya apa wae. Kanggo wong-wong mau, iku masalah bathi. Lan asring bathi gedhe banget. Film sing disaranake kanggo ditonton kulawarga dijamin ngasilake luwih akeh tinimbang film kanthi rating 18+. Lan yen mangkono, kita kudu nliti kanthi serius babagan sapa sing ana ing mburi inisiatif iki: para ahli sing kesel utawa distributor film sing keluwen bathi.

Sampeyan perlu kanggo mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing peringkat umur film (lan supaya dadi frank, hukum utamané bab wong-wong mau) ditampa ing paling negara, kalebu trendsetter utama fashion film, Amerika Serikat. Kita ora bakal manggon ing standar Amérika ing rinci, kita mung bakal ngomong sing kita umume disalin saka wong-wong mau. Lan nggumunake, durung ana sing mikir kanggo mbatalake.

Saiki babagan apa sing bakal dibatalake lan "disaranake kanggo ndeleng kulawarga" lan ditrima kanggo dideleng dening bocah-bocah saka umur apa wae tanpa wong tuwa, yen legislator kanthi otomatis, mbusak kabeh watesan umur penengah. Iki minangka adegan kekerasan (tanpa kekejeman), lan nggunakake obat-obatan lan alkohol, lan adegan seksual, lan erotika. Ya, ing wangun sing ketat, kabeh iki bakal ana ing watesan "18+", nanging ing wangun sing rada lemes, muffled - mangga, bocah-bocah umur sepuluh taun, deleng carane paman ngrokok hashish lan seneng-seneng sing padha. wektu. Lha bocah-bocah umur pitung taun, paman lan bulik-bulik padha tresna-tinresnan, mung noleh kamera lan ora nuduhake alat kelamin sing cedhak. Delengen carane mobil nabrak wong akeh lan carane mabur getih ing kabeh arah ...

Kajaba iku, ora ana watesan umur penengah ndadekake bisa nuduhake film lan program tartamtu ing saluran TV ing wektu rating paling dhuwur, yaiku, ing wayah sore, nganti rong puluh telu jam. Ing wektu iki, aku ngelingake sampeyan, umume bocah-bocah sing rada diwasa ora bisa diusir saka TV, lan wong tuwa asring njagong karo dheweke ing "layar biru". Kasunyatan manawa dheweke wis nyebarake game apa wae saiki ora ngganggu sapa wae. Ayo ditambahake kekerasan seni sing luwih dhuwur kanthi sentuhan erotisme lan obat-obatan sing abot.

Menteri Kebudayaan utawa pelobi?


Inggih, lan sing paling menarik: iku mung mokal kanggo nindakake kabeh ing ndhuwur tanpa ngganti hukum sing cocog "Ing Proteksi Anak saka Informasi Mbebayani kanggo Kesehatan lan Pangembangan". Mulane, iku uga kudu diganti. Lan kanggo ngganti, kita ngerti, ing arah softening norma-norma lan standar kasebut, dirancang kanggo nglindhungi anak kita saka kawujudan banget ora sopan lan isin saka urip diwasa.

Lan ngganti undang-undang sing relevan bisa banget mengaruhi safety sakabèhé anak-anak lan kesehatan moral, mental lan intelektual. Pungkasane, dheweke ora nampa saka urip sing apik, dominasi kekejeman lan pornografi sing meh telanjang mung meksa masyarakat kita nanggapi masalah kasebut lan paling ora sawetara alangan ing cara nyebarake infeksi.

Aku bakal mratelakake panemume pribadi. Aku ora tau dadi antagonis Menteri Medinsky. Mbokmenawa, ana cacat ing karyane, nanging akeh sing apik. Nanging, apa sing bakal disetujoni saiki ora bisa disetujoni ing kasus apa wae. Ya, sistem kasebut ora sampurna, kudu diresiki lan dipoles, butuh sawetara koreksi lan langkah-langkah sing luwih serius kanggo meksa distributor film lan pemilik bioskop supaya tundhuk karo norma lan larangan sing wis ditemtokake. Nanging kanggo ngetutake dalan sing paling ora tahan, umume mbatalake kabeh watesan penengah, menehi motivasi kanthi kasunyatan manawa ora ana sing ngrampungake, iku salah.

Yen kita dipandu dening logika iki, kita kudu mbatalake KUHP uga - ora ana sing netepi. Lan yen ora kabeh KUHP, paling ora bagean-bagean sing dikhususake kanggo kejahatan ekonomi, korupsi, pencucian dhuwit, lan liya-liyane. Isih, sawise kabeh ...

Nanging yen kita nyedhaki masalah kasebut kanthi logika normal sing ana ing wong sing wajar sing ora peduli karo rakyate, mula inisiatif kasebut kudu diakoni minangka mbebayani banget. Mulane, ayo takon Pak Medinsky supaya ora nyoba nggawe urip luwih gampang kanggo awake dhewe lan distributor film, nanging terus kerja sing perlu kanggo nambah norma lan aturan kanggo watesan umur nalika nuduhake "karya seni." Menapa malih, saestu dudu dosa kanggo nyilih pengalaman manca, sing wis suwe dikembangake lan malah kabukten kanthi apik.
Pengarang:
133 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. McAr
    McAr 17 Oktober 2019 05:35
    + 10
    Yen kita dipandu dening logika iki, kita kudu mbatalake KUHP uga - ora ana sing netepi. Lan yen ora kabeh KUHP, paling ora bagean-bagean sing dikhususake kanggo kejahatan ekonomi, korupsi, pencucian dhuwit, lan liya-liyane.

    Iku isih ing proyek. Kabeh bakal. Kongres ora njupuk suap - padha njupuk dhuwit lan lobi.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 17 Oktober 2019 06:00
      + 45
      kabeh sing saiki diwutahake saka layar TV saka film kanggo kabeh limo "talk show" tumiba ing hukum pornografi.
      1. Alexander Suvorov
        Alexander Suvorov 17 Oktober 2019 09:15
        + 29
        Bandar Udara (Aerodrome)
        kabeh sing saiki diwutahake saka layar TV saka film kanggo kabeh limo "talk show" tumiba ing hukum pornografi.
        Pancen ing titik! Barang sing nuduhake saluran tengah (1, Rusia, NTV, lsp) ora bisa diarani kajaba pornografi. Piye, ngomong, apa dump sing diarani "Ayo padha ngomong" beda karo dump sing diarani "Dom-2"?
        Aku meh ora nonton TV saiki, dadi sawetara dokumenter babagan Zvezda lan iku. Saka kabeh liya sing pours saka layar lara. Perasaan sing slops diwutahake ing sampeyan, lan saka esuk nganti sore. Lha, mungkin saluran "Budaya" durung dadi vulgar, nanging sapa sing nonton?

        Kanggo watesan, mesthine dibutuhake, nanging ing jagad modern ilmu komputer, sampeyan bisa entuk informasi apa wae. Lan ora ana wong, malah wong tuwa, sing bisa nyegah iki. Siji-sijine kawilujengan yaiku nuduhake marang bocah-bocah kanthi conto apa sing apik lan sing ala.
        Yen wis ana ing masa kanak-kanak Soviet pink, kita bisa entuk dek kertu kanthi gambar porno, banjur kanthi perkembangan internet modern ... kabeh sing isih ana yaiku shrug.
        Keponakanku, ing umur 16, bisa uga ngerti luwih akeh tinimbang aku nalika umur 45. Lan sampeyan ora bisa nyingkiri, kemajuan ibune liwat dek ...
        1. Proxima
          Proxima 17 Oktober 2019 13:45
          +7
          Kutipan: Alexander Suvorov
          Piye, ngomong, apa dump sing diarani "Ayo padha ngomong" beda karo dump sing diarani "Dom-2"?

          Lan "Field of Wonders"?! belay Kayane Yakubovich nylametake nyawa Ernst nalika dheweke tenggelam ing segara! lol
        2. sgapich
          sgapich 17 Oktober 2019 14:15
          +2
          Kutipan: Alexander Suvorov
          Aku meh ora nonton TV saiki, dadi sawetara dokumenter babagan Zvezda lan iku.

          Aku uga nyaranake saluran "T-24" ("Techno-24"), ana uga program apik. hi
          1. Alexander Suvorov
            Alexander Suvorov 17 Oktober 2019 14:34
            +1
            Sayange, aku ora duwe saluran kaya ngono.
          2. lis-ik
            lis-ik 17 Oktober 2019 14:47
            +3
            Kutipan saka sgapich
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Aku meh ora nonton TV saiki, dadi sawetara dokumenter babagan Zvezda lan iku.

            Aku uga nyaranake saluran "T-24" ("Techno-24"), ana uga program apik. hi

            Saluran liyane "Ilmu" lan sapa sing duwe "Tricolor", banjur saluran "Galaxy". Iku mung sing kadang aku nonton ing TV, kadhangkala "2*2" (seri animasi klasik).
      2. Bulrumeb
        Bulrumeb 17 Oktober 2019 11:35
        +9
        Iki bener. nanging sakperangan alesan, watesan umur, contone, ing film Soviet bab perang, i.e. ing materi sing, ing teori, bocah-bocah kudu digawa munggah, sing wis kita nonton wiwit cilik. Lan saiki 16+, 18+
        1. Saka PDB
          Saka PDB 17 Oktober 2019 12:09
          + 14
          Angger-anggering Toret kanthi watesan umur katon logis lan bener, nanging kaya akeh perkara liyane ing negara kita, ditindakake liwat ... misunderstanding lengkap babagan kasunyatan. Kartun kaya Just You Wait! - dilarang kanggo ndeleng dening bocah-bocah (propaganda ngrokok, alkoholisme lan kekerasan)! Film patriotik babagan perang, akeh sing ora kalebu! Kajaba iku, mung menehi pengaruh marang pejabat kita lan dheweke bakal nemokake cara kanggo entuk dhuwit. Jujur, aku wedi saben pikiran kita wiwit ngurus wong, saben aku krasa katun ing kanthong, utawa sawetara jinis bodho lan ora ana gunane. Kabeh watesan iki ora bisa digunakake. Undhang-undhang kasebut kudu dirampungake utawa bali menyang wangun sing ana ing USSR.
          1. kit88
            kit88 17 Oktober 2019 15:15
            + 19
            Ngenteni! - dilarang kanggo ndeleng dening bocah-bocah

            Aku seneng takon pitakonan klasik kanggo menteri - Apa kita ana ing dalan sing bener, "kanca"?
            Soko ing generasi sing digawa munggah ing Stirlitz, sing terus ngrokok lan ngagem swastika, lan ora njupuk metu pipe Supreme, ora ana kol_iz_urengoy. Lan dongeng babagan Little Red Riding Hood, sanajan ana adegan kekerasan, ora nyengkuyung sapa wae kanggo mangan bocah (IMHO).
            Mungkin dudu babagan rokok?
          2. alstr
            alstr 17 Oktober 2019 21:30
            +1
            Ya, iku dadi absurd. Ana karya ing kurikulum sekolah, nanging dicap 18+.
            Lan kepiye bocah sinau kurikulum sekolah?

            Miturutku, kabeh sing ana ing kurikulum sekolah kudu duwe ijin sing cocog.
          3. Doliva63
            Doliva63 18 Oktober 2019 18:35
            +1
            Kutipan: GDP
            Angger-anggering Toret kanthi watesan umur katon logis lan bener, nanging kaya akeh perkara liyane ing negara kita, ditindakake liwat ... misunderstanding lengkap babagan kasunyatan. Kartun kaya Just You Wait! - dilarang kanggo ndeleng dening bocah-bocah (propaganda ngrokok, alkoholisme lan kekerasan)! Film patriotik babagan perang, akeh sing ora kalebu! Kajaba iku, mung menehi pengaruh marang pejabat kita lan dheweke bakal nemokake cara kanggo entuk dhuwit. Jujur, aku wedi saben pikiran kita wiwit ngurus wong, saben aku krasa katun ing kanthong, utawa sawetara jinis bodho lan ora ana gunane. Kabeh watesan iki ora bisa digunakake. Undhang-undhang kasebut kudu dirampungake utawa bali menyang wangun sing ana ing USSR.

            Ya, kita mung kudu bali Uni. Medinsky mesthi kerja minangka kepala sekolah ing sekolah saiki, Putin bakal nglampahi pensiun KGB ing koperasi, lan pungkasane aku bakal nguripake televisi!
          4. Vanek
            Vanek 22 Oktober 2019 03:51
            0
            Kutipan: GDP
            Kartun kaya Just You Wait! - dilarang kanggo ndeleng dening bocah-bocah (propaganda ngrokok, alkoholisme lan kekerasan)!


            Nanging ing jerry kasebut ora ana udud, ora alkoholisme, ora ana kekerasan.

            Lan mouse ndamu munggah kucing iku immeasurably adhem tinimbang pike sing nyekel asu ajag kanggo panggonan sabab nalika menek menyang tong minyak karo tulisan "urip iwak". Eling?

            We. Sing luwih saka 30-35 "Inggih, ngenteni menit" kita katon mung amarga Papanov.

            Guyune ora ana tandhingane karo sapa wae.

            Ora ana Dilly Billys lan Donalds lan Goofies liyane ngadeg cedhak.

            Lan tinimbang transformer ana Losharik ...

            - Ngendi bocah cilik?

            hi
    2. Dimy4
      Dimy4 17 Oktober 2019 07:45
      +3
      Kongres ora njupuk suap - padha njupuk dhuwit lan lobi.

      Mesthi padha ora, iku mung bonus kanggo proyek apik.
      1. McAr
        McAr 17 Oktober 2019 07:47
        +8
        Kutipan saka Dimy4
        Mesthi padha ora, iku mung bonus kanggo proyek apik.

        Lan aku ora guyon. Nyogok sah ing kana. We duwe ahead.
        1. dzvero
          dzvero 17 Oktober 2019 08:36
          +1
          Yen pajak dibayar, mula iki dudu suap, nanging kontribusi kanggo PDB.
        2. lis-ik
          lis-ik 17 Oktober 2019 14:49
          +2
          Kutipan saka McAr
          Kutipan saka Dimy4
          Mesthi padha ora, iku mung bonus kanggo proyek apik.

          Lan aku ora guyon. Nyogok sah ing kana. We duwe ahead.

          Dadi dheweke wis nyoba, kaya "kahanan force majeure", ora pengin, nanging njupuk, amarga. ora bisa nolak.
    3. Wend
      Wend 17 Oktober 2019 09:46
      +2
      Label ora bisa. Bojoku lan anak-anakku menyang bioskop, dadi ing iklan kasebut ana mochilovo getih 6+, lan film babagan bocah enom sing lara lan tresna 16+.
  2. samarin1969
    samarin1969 17 Oktober 2019 05:54
    + 31
    pejabat TK. Apa sing bisa mungkasi "18+" iki ing jagad Internet?? ... Bocah-bocah saiki ora nonton TV. Wektu dodolan CD lan buku wis entek. Kenapa label sesuatu? Mung - kanggo nyedhiyani income kanggo sawetara pejabat saka "budaya"?
    1. Sawing Boxwood
      Sawing Boxwood 17 Oktober 2019 08:21
      + 13
      Kabeh gradasi kasebut loot kanggo bioskop. Sadurunge, minangka - Aku tuku karcis kanggo kartun kanggo anak, lan kanggo jam sampeyan pindhah babagan bisnis. Lan saiki mlumpat: "kategori nganti 14", bocah-bocah mung bisa diiringi wong diwasa. Punika tambahan. didol tiket. Inggih, feeder kanggo psychoconsultant, kategori ora prangko gratis.
    2. Plantagenet
      Plantagenet 17 Oktober 2019 09:15
      + 15
      "Pamrentah Rusia kudu njaga wong-wong ing kahanan gumun sing terus-terusan."

      M. E. Saltykov-Shchedrin
      1. Doliva63
        Doliva63 18 Oktober 2019 18:37
        +2
        Kutipan saka Plantagenet
        "Pamrentah Rusia kudu njaga wong-wong ing kahanan gumun sing terus-terusan."

        M. E. Saltykov-Shchedrin

        Punika genius - kanggo kabeh wektu!
      2. Kapten45
        Kapten45 19 Oktober 2019 12:38
        +2
        Kutipan saka Plantagenet
        "Pamrentah Rusia kudu njaga wong-wong ing kahanan gumun sing terus-terusan."

        M. E. Saltykov-Shchedrin

        "Keruwetan hukum Rusia diimbangi kanthi ora kewajiban implementasine," ujare Mikhail Evgrafovich uga.
        1. Plantagenet
          Plantagenet 19 Oktober 2019 13:16
          +1
          "Koyone Poletika ngandika: Ing Rusia, ana kawilujengan saka langkah ala sing dijupuk dening pemerintah: eksekusi ala." P.A. Vyazemsky
          1. wilayah58
            wilayah58 19 Oktober 2019 14:06
            +1
            Kutipan saka Plantagenet
            ana kawilujengan: tumindak ala

            Terus tema: "Kesed saka wong Rusia sing prasaja ora dadi dosa, nanging minangka sarana sing pancen perlu kanggo netralake aktivitas ebullient saka wong bodho sing mimpin dheweke." (C). wassat Aku ora ngerti penulis.
    3. Lexus
      Lexus 17 Oktober 2019 17:33
      +6
      Saiki pancen bener kanggo nggunakake layar cipratan saka "South Park" ing endi wae:
      Kartun kasebut ngemot basa saru lan adegan kekerasan, mula ora ana sing nonton!
  3. Kaldon48
    Kaldon48 17 Oktober 2019 05:59
    +7
    Ing jaman saiki, ing endi wae lan ing endi wae, meh kabeh dievaluasi dening bagean sing penting saka wong saka sudut pandang "nguntungake utawa ora nguntungake", ana uga "luwih becik, ora ana gunane", apa bedane ing kene mung bisa dingerteni ing ndhuwur banget, persis ngendi padha arep carane akeh wong lan ngendi ngirim. Ing panggonan sing padha, keputusan fateful liyane digawe babagan apa sing bisa ditindakake kanggo kita lan anak-anak lan apa sing ora. Sing mung narik kawigaten perusahaan kayata kalbu lan konsep isin sing ana gandhengane, paling ora kadhangkala.
    1. Popuas
      Popuas 17 Oktober 2019 07:12
      +7
      Ana uga sing mateni geni ing Siberia ... ora nguntungake ekonomi !!! duka ya, padha arep ngidoni wong, yen (mat) bakal duwe bathi ekonomi! Prinsip, apa sing ditindakake "panguwasa" saiki!
      1. wilayah58
        wilayah58 19 Oktober 2019 14:10
        -1
        Kutipan: Popuas
        Ana uga sing mateni geni ing Siberia

        Dakkandhani, sapa sing mateni geni ing Siberia satus taun kepungkur? Sewu taun kepungkur? A yuta taun kepungkur? Nyuwun Utawa sampeyan pengin ngomong yen ora ana kobongan?
  4. sinar utama
    sinar utama 17 Oktober 2019 06:04
    +7
    ayo takon Pak Medinsky supaya ora nyoba nggawe urip luwih gampang kanggo awake dhewe lan distributor film, nanging terus kerja sing dibutuhake kanggo nambah norma lan aturan kanggo watesan umur nalika nuduhake "karya seni."

    Mergo akhir-akhir iki akeh jambs saka pejabat negara.
    Wektu kanggo mungkasi moratorium paukuman pati.
    1. vadsonen
      vadsonen 17 Oktober 2019 14:48
      +4
      Lan banjur padha miwiti kanggo nglakokaké piyambak?
      1. sinar utama
        sinar utama 17 Oktober 2019 17:29
        + 10
        Kutipan saka vadson
        Lan banjur padha miwiti kanggo nglakokaké piyambak?

        Ngimpi .. Ngimpi ... Kepiye sampeyan bisa nyana hadiah saka dheweke! Iki mung petunjuk saka tumindak radikal)))) Nanging kanthi teoritis, bisa dianggep, ing kahanan sing apik, pamrentah hipotetis sabanjure bakal nggulung sing ana kanthi rampasan lengkap properti, preduli saka lokasi teritorial miturut Israel. prinsip.

        ing dina Selasa ing kutha Las Margaritas ing sisih kidul Meksiko, warga lokal sing ora puas karo walikota diikat menyang truk pickup kanthi tali lan nyeret wong miskin ing dalan nganti polisi bisa ngusir bos sing ora beruntung saka wong akeh.


  5. parusnik
    parusnik 17 Oktober 2019 06:15
    + 18
    Mulane, ayo takon Pak Medinsky supaya ora nyoba nggawe urip luwih gampang kanggo awake dhewe lan distributor film, nanging terus kerja sing perlu kanggo nambah norma lan aturan watesan umur nalika nuduhake "karya seni".
    ..... Dear penulis, mbok menawa sampeyan ora njaluk Medinsky kanggo nambah norma lan aturan, nanging kanggo nambah masyarakat supaya kultus saka panganiaya, jinis lan narkoba, dhuwit-grubbing ora berkembang ing ...
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 17 Oktober 2019 08:36
      +6
      .Dear penulis, Mungkin sampeyan ora kudu takon Medinsky kanggo nambah norma lan aturan, nanging kanggo nambah masyarakat supaya kultus panganiaya, jinis lan narkoba, acquisitiveness ora ngrembaka ing ...

      Mesthine kudu ningkatake masyarakat. Nanging kita kudu ora lali yen Medinsky lan Kamentrian Kebudayaan kudu dadi bagéan integral saka sistem kanggo nambah masyarakat, lan mulane kudu bisa ing arah iki, kalebu langkah-langkah prohibitive.
      Nanging nyatane yen langkah-langkah kasebut owah-owahan, kaya vane cuaca ing angin, nuduhake yen ora ana sistem kanggo pangembangan moral masyarakat, pejabat kaya angsa, crayfish lan pike sing narik arah sing beda-beda.
    2. Doliva63
      Doliva63 18 Oktober 2019 18:40
      +2
      Kutipan saka parusnik
      Mulane, ayo takon Pak Medinsky supaya ora nyoba nggawe urip luwih gampang kanggo awake dhewe lan distributor film, nanging terus kerja sing perlu kanggo nambah norma lan aturan watesan umur nalika nuduhake "karya seni".
      ..... Dear penulis, mbok menawa sampeyan ora njaluk Medinsky kanggo nambah norma lan aturan, nanging kanggo nambah masyarakat supaya kultus saka panganiaya, jinis lan narkoba, dhuwit-grubbing ora berkembang ing ...

      Kaping pisanan - kanggo ngilangi kultus dhuwit.
    3. Claus
      Claus 20 Oktober 2019 01:25
      +1
      Perlu kanggo nambah kanthi radikal: warga Medynsk kudu diusir saka budaya kanthi rags kanggo wiwitan.
  6. ROSO 42
    ROSO 42 17 Oktober 2019 06:18
    + 24
    Nganggep kula lamis, nganggep kula grouch, nanging aku pracaya yen ana
    Inisiatif didhukung dening Kementerian Kebudayaan

    Rusia wis pinasthi Gagal mung amarga iku mokal kanggo sijine nerusake sembarang inisiatif umur-related lan ing wektu sing padha nguripake mripat wuta kanggo antics sadis saka sekolah ing hubungan karo comrades; ngrumat budaya wicara lan meneng nalika remaja ngucap sumpah ing papan umum; pirembagan bab upbringing cilek lan ing wektu sing padha nolak kamungkinan saka pengaruh fisik malah ing kasus nglindhungi urip wong; Dhiskusi babagan gaya urip sehat lan ngidini udud ing pekarangan sekolah, adol alkohol ing toko pribadi lan distribusi macem-macem campuran udud lan ngunyah ...
    Anak sing nanggepi luwih cetha marang goroh tinimbang wong diwasa. Luwih gampang ngapusi dheweke tinimbang wong diwasa, amarga pengalaman urip sing sithik, mung reaksi kanggo ngapusi sing ora bisa ditebak ...
    Lan babagan watesan pungkasan, "18+" - kanggo wiwitan, coba elinga film bocah-bocah sing digawe Rusia pungkasan ... Apa sampeyan ora ngelingi? Lan aku nandhang susah ...
    1. CruorVult
      CruorVult 17 Oktober 2019 06:34
      +2
      The Secret of the Dragon Seal (Rusia-China) 6+ mung ninggalake box office. Tandha dilebokake ing kabeh, ora mung ing film "kita". Kaya ing AS, dheweke nemtokake watesan dhewe.
    2. Wawan 16
      Wawan 16 17 Oktober 2019 07:11
      +4
      Sampeyan, paling kamungkinan, mung ora nggatekake, lan nindakake perkara sing bener. Kadhangkala kerajinan kaya "A Real Tale" metu, sing ora bisa dianggep minangka film sing apik. Nanging kaya "The Adventures of Pinocchio" 'About Little Red Riding Hood' utawa, contone, 'City of Masters' mbokmenawa ora bakal direkam.
    3. Popuas
      Popuas 17 Oktober 2019 07:16
      +1
      Standar ganda!? Ora, apa sampeyan, mung ing kulon bosok keprungu apa sing sampeyan dhaptar kaya ing produksi, ana deskripsi proyek, nanging ora mungkin, utawa ora ana cara kerja, nanging ing kertas kabeh apik ... kasunyatan urip Rusia. sad
  7. CruorVult
    CruorVult 17 Oktober 2019 06:53
    +4
    Penulis ora njupuk menyang akun siji bab, sing nalika simplifying film ngemot pemandangan saka panganiaya utawa erotika, padha ora bisa nampa indulgence ing watesan, nanging langsung maksimum 18+, lan kabèh artikel dadi zilch.
    1. Horon
      Horon 17 Oktober 2019 09:02
      +1
      Penulis manipulasi pendapat. Waca komentar! Umume wong sing negatif digawa kanthi watesan 16+, lan saiki dheweke ngidoni apa sing diganggu sawetara taun kepungkur - babagan "Inggih, ngenteni menit!". Kang dilarang ndeleng dening bocah-bocah. Saiki padha nesu wis mbalikke.
  8. kumandhang ala
    kumandhang ala 17 Oktober 2019 07:07
    -7
    Dadi ora adoh saka legalisasi pedofilia.
    1. kumandhang ala
      kumandhang ala 19 Oktober 2019 20:24
      +2
      Yo mayo, 8 pedofilia ing situs kasebut .... Ngendi arahe donya?
  9. nikvic46
    nikvic46 17 Oktober 2019 07:30
    +3
    Aku ora ngerti tandha-tandha iki. "Preine Krosh" biaya 18+. Saiki akeh wanita ing film babagan perang. Bab sing padha karo polisi. Wong wadon ora bisa mung katon ... Wong tuwa menyang amben sawise dina hard. film sembarang sembarang. Untunge, saliyane TV celaka, ana uga video. Saiki wis modis kanggo nuduhake film karo kekerasan. Iku misale jek ngunggahake drive penonton. Makna saka film iki prasaja - kabeh. para pengusaha disambungake karo kejahatan. "Sampeyan bakal ngomong," Kementerian Kabudayan lan liya-liyane padha ngeduk bolongan kanggo awake dhewe. Pitakonan iki bakal digantung ing udhara. Kaya akeh liyane.
    1. barmaleyka
      barmaleyka 17 Oktober 2019 09:13
      +3
      Kutipan saka: nikvic46
      Lan bocah kasebut wiwit nonton film apa wae kanthi ora sengaja

      kita Panggenan iki tanpa film, siji Malakhov worth soko.
  10. Sayan
    Sayan 17 Oktober 2019 07:48
    +1
    Ing tembung - loafers - bakal nganggo hukum sing ora bakal bisa, banjur bakal ngganti)))
  11. vic02
    vic02 17 Oktober 2019 08:07
    +4
    Sistem multi-tataran kabeh watesan umur iki pancen ora perlu. Iku nyumbang kanggo pendhidhikan infantilisme, ora bisa nahan kesulitan lan navigasi kahanan urip. Banjur kita entuk warga sing ora tanggung jawab sing ora bisa nggawe kulawarga utawa nguwasani bisnis. Iku bener ing Uni, dokumenter lan cuplikan jujur ​​saka Rajapati, panganiaya brutal lan jinis saka 18, pementasan tanpa pemandangan eksplisit saka 16, liyane kanggo everyone. Ya, lan iki ora diajeni, contone, cuplikan dokumenter sing direkam ing kamp konsentrasi Nazi sing dibebasake ditampilake ing TV tanpa watesan. Wong dhewe milih apa sing bisa ditampa.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 17 Oktober 2019 08:45
      +2
      Sistem multi-tataran kabeh watesan umur iki pancen ora perlu.

      Apa sampeyan bakal nuduhake anak sampeyan carane wong diwasa bisa ngasilake? wassat
      Mesthi ora! Iki tegese sistem watesan umur dibutuhake. Ing desa-desa, bocah-bocah diwulang carane nyembelih pitik utawa nyembelih babi, nanging saka umur tartamtu, yaiku, ing masyarakat wis ana, lan bakal ana watesan umur.
      1. vic02
        vic02 17 Oktober 2019 08:53
        +1
        Sampeyan ketoke ora ngerti apa sing diomongake. Waca artikel kasebut kanthi teliti. Iku babagan sistem kaya iki.
        Kita duwe watesan "Kabeh Umur", yaiku, ora ana watesan, uga "6+", "12+", "16+" lan "18+"
        saiki maneh maca komentar sandi, ngandika ing ngisor iki
        Kabeh sistem multistage iki
        supaya mengko aku ora nulis omong kosong babagan apa sing ora dakkandhakake.
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 17 Oktober 2019 09:13
          -1
          Aku bisa mangsuli sampeyan padha
          Sampeyan ketoke ora ngerti apa sing diomongake.

          Aku nulis
          Ing desa-desa, bocah-bocah diwulang carane nyembelih pitik utawa nyembelih babi, nanging saka umur tartamtu.

          Tegese, sabenere sistem multi-tahap sing dibutuhake, ing ngendi wae wiwit umur 10 taun, wedhus disembelih, lan ing endi wae.
          Ing umur 20, pitik ora bisa disembelih. Lan sampeyan nawakake kabeh siji ukuran pas kabeh.
          Sistem multi-tataran tegese regulasi sing luwih fleksibel.
          1. vic02
            vic02 17 Oktober 2019 09:27
            +2
            Sampeyan ngerti, ana sing ngandika apik sing ngirim ora marang wong apa apa, lan padha ora bakal pitutur marang kowe ngendi kanggo pindhah. Apa sing bisa lan ora bisa ditemtokake dening tingkat budaya wong, lan dudu dening kementerian. Ora ketompo carane akeh kementerian ngetokake dekrit, kanthi tingkat iki utawa sing, padha ora bakal tumindak ing pakulinan saka taverns, contone.
            1. kamulyan1974
              kamulyan1974 17 Oktober 2019 10:30
              -1
              Apa sing bisa lan ora bisa ditemtokake dening tingkat budaya wong, lan dudu dening kementerian.

              Pancen bener. Mulane film kasebut diklasifikasikake. Lan keputusan arep lunga utawa ora terserah sampeyan. Ing kasus iki, pilihan wis tilar sing bakal tiba menyang sawetara jinis saru karo anak.
              Yen sampeyan mikir yen anak sampeyan duwe tingkat perkembangan sing dhuwur, nonton film apa wae karo dheweke, ora ana sing bisa nglarang sampeyan lan bakal ngidini sampeyan mlebu ing bioskop. nanging siji anak, tanpa tuwane, ora bakal diijini kanggo ndeleng film 18+, lan padha bakal nindakake iku tengen.
              kanggo drinkers biasa, contone,, padha ora bisa.

              lan supaya ora dadi frequenter panggonan ngombé, sampeyan kudu nonton film tengen ing kanak-kanak lan maca buku tengen.
      2. pelaut senior
        pelaut senior 17 Oktober 2019 10:20
        +9
        Nuwun sewu, nanging ing desa-desa sing sampeyan sebutake, nganti atusan taun, para petani manggon ing kulawarga ing gubug siji kamar, lan ing wektu sing padha saya tambah akeh. Padha katahan sapi, kang tuwa ungu, saka umur apa wong nonton mlaku. Dadi bodho banget yen mikir yen bocah-bocah tani ora ngerti asale saka ngendi.
        P.S. Nalika aku lair, kulawarga (bapak, ibu lan adhine (11 taun) karo adhine (13 taun) manggon ing kamar asrama sing padha.
        1. kamulyan1974
          kamulyan1974 17 Oktober 2019 10:26
          -1
          ing desa-desa sing sampeyan sebutake, para petani urip nganti atusan taun minangka kulawarga ing gubug siji-kamar, lan ing proses kasebut saya tambah akeh.

          Sampeyan ora mikir yen kabeh bocah dadi penonton proses kasebut, ta? lan penasehat? wassat
          Ngerti saka ngendi bayi teka. Pitakonan iku liya. Sampeyan menyang bioskop karo anak lan ndeleng watesan 18+, sampeyan bakal pindhah karo anak utawa milih film liyane?
          Iki urusanmu! Sampeyan mung dielingake. Dheweke ora bakal nglilani bocah siji, lan dheweke bakal nindakake kanthi bener.
          1. pelaut senior
            pelaut senior 17 Oktober 2019 10:45
            +4
            Penasihat ora mungkin, nanging penonton kedadeyan. Paling ora ing asrama. Lan aku pancen serius babagan iki. Kita wis nampa apartemen, lan sawetara kanca sekelas isih manggon ing asrama. Dibagi...
            Lan ing bioskop karo bocah cilik kanggo film diwasa? (diwasa ora ing pangertèn saka XXX, nanging ing pangertèn saka serius) A idea aneh.
            Lan nalika "Cukup sampeyan ngenteni" mlebu ing kategori "kanggo wong diwasa", dheweke uga ngurus moralitas.
            1. kamulyan1974
              kamulyan1974 17 Oktober 2019 10:49
              +1
              Aku setuju babagan keluwihan pejabat sing bodho (babagan NU, ngenteni sedhela ora mung)
              Lan aku lunga menyang film diwasa "Perang Zombie" karo bocah-bocah. Ya, dheweke seneng film horor, lan aku lunga karo dheweke, dheweke ngelingake yen aku dhewe sing tanggung jawab kanggo kabeh akibat lan kita lunga.
              Lan yen ora ana lulusan, sapa sing bakal ngelingake sapa? Iku bisa kanggo mbukak menyang film kanggo wong diwasa.
              1. pelaut senior
                pelaut senior 17 Oktober 2019 11:24
                +2
                Kutipan: kamulyan1974
                Iku bisa kanggo mbukak menyang film kanggo wong diwasa.

                Gusti Allah pareng memori ... 1989 ana. Aku mabur menyang Kolyma kanggo wektu sing pungkasan, banjur bali karo bapakku, lan nalika kita ngenteni pesawat (transfer), kita menyang salon video kanggo apa-apa. Secara resmi, aku durung umur 16, nanging mon papa kaget karo apa sing dideleng ing wayah awan ... Falcon Stalin, jurusan cadangan, kerja ing geologi, ing tambang ... ora, kaya "wit anjir Yunani", bisa uga luwih angel ...
      3. Siberia54
        Siberia54 18 Oktober 2019 17:46
        0
        Aku ngethok endhas pitik ing musim panas kepungkur sadurunge kelas siji (bibi saka generasi 1924 nyekel pitik lan aku nyekel kapak saka pukulan pisanan) lan ora ana sing tuwuh minangka warga negara normal.
  12. Boris55
    Boris55 17 Oktober 2019 08:11
    +8
    Ing Uni, ana siji tandha: "Bocah ing 16 ora diijini" lan iki cukup. kabeh nistha liyane sing mbentuk worldview kita, mung pisanan, ing tingkat saka skenario, padha ora diijini ing asas. Dina iki, Kamentrian Kabudayan nindakake kewan kabeh, supaya kita mung duwe telung konvolusi: mangan lan turu. Bioskop ora mung mbentuk prilaku bocah, nanging uga wong diwasa.

    Bioskop (TV) minangka salah sawijining instrumen kekuwatan ideologis, sing menehi massa tujuan konsep dominan ing wangun sing umum digunakake kanggo massa. Kanggo ngganti kabijakan kabeh media, perlu ngganti konsep struktur sosial urip.
    1. ROSO 42
      ROSO 42 17 Oktober 2019 08:18
      +6
      Kutipan: Boris55
      Dina iki min.kultus iku busting kita kabehsupaya kita duwe mung telung convolutions left: mangan lan turu.

      apik
      Persis!!! Kabeh institusi panguwasa melu iki, amarga komplotan luwih gampang kanggo ngatur, lan kabutuhan sapi isih kapentingan kanggo pangon, nanging emosi superfluous ing rojo pati.
    2. lele
      lele 21 Oktober 2019 14:43
      0
      Kanggo ngganti kabijakan kabeh media, perlu ngganti konsep struktur sosial urip.

      Kolega Boris hi , Sampeyan meh verbatim ngutip jawaban Ostap Bender marang Khvorobyev lawas babagan alesan ngipi elek sing nyiksa dheweke - "... kabeh impen sing padha, kabeh impen sing padha ..."
      Bender banjur ujar manawa kanggo nyingkirake ngimpi elek, sampeyan kudu ngilangi sabab sing nyebabake. Lan alasane yaiku pamrentah sing wis ana, sing ora bisa dicopot, sing Ostap ngandhani Khvorobiev. eseman
  13. vic02
    vic02 17 Oktober 2019 08:22
    +1
    Kios-kios lan warung ing lan cedhak bangunan omah, cedhak sekolah lan taman kanak-kanak karo pengunjung reguler nindakake luwih gawe piala tinimbang bioskop lan TV, nanging sakperangan alesan padha ora ilang ngendi wae, lan sawise camaraderie liyane kanggo nutup, padha sampurna reincarnate.
  14. roket757
    roket757 17 Oktober 2019 08:25
    +2
    Anak ora ana apa-apa, bathi iku kabeh!

    Kanggo wong-wong mau, iki minangka kritéria mutlak kabutuhan!
    Wong tuwa bakal angel! Amarga ora ana pangarep-arep kanggo apa-apa, kanggo sapa wae!
  15. asp373
    asp373 17 Oktober 2019 08:38
    +4
    Ya, hukum kasebut bodho, amarga ditulis maneh saka Amerika. Yen kita ngetutake hukum kasebut, mula kita bakal ngunggahake wong Amerika sing bodho, bayi lan ora duwe daya saka anak-anak kita. Kanggo apa iku perlu? Miturut hukum iki, bocah mung bisa diijini nonton film bocah-bocah Marvel sawise tekan pubertas. Sampeyan ora bisa ngomong babagan penyakit nganti umur 6 taun !!! Serius?
    Mung wae Kementrian Kabudayan ngupayakake undhang-undhang kanthi akal sehat.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 17 Oktober 2019 09:17
      +1
      Miturut hukum iki, bocah mung bisa diijini nonton film bocah-bocah Marvel sawise tekan pubertas. Sampeyan ora bisa ngomong babagan penyakit nganti umur 6 taun !!! Serius?

      Miturut hukum, sampeyan mung dielingake yen film kasebut, umpamane, 12+, nanging yen sampeyan menyang bioskop karo anak utawa ngidini sampeyan nonton ing TV, sampeyan kudu tanggung jawab.
      1. asp373
        asp373 17 Oktober 2019 11:08
        0
        Iku gumantung ing interpretasi hukum dening wayang. Iku kedadeyan yen dheweke wis siyap nglilani bocah siji, lan sing kapindho - FIG. Lan apa sing kudu daklakoni karo sing kapindho? Dadi aku mung kanggo revisi
  16. monster_lemak
    monster_lemak 17 Oktober 2019 08:40
    0
    Aku nglawan larangan lan larangan "resmi". Ya, persis ngelawan. Kabeh diwiwiti kanthi cilik - "kanthi ati-ati", "nyegah", "nglarang, apa wae sing kedadeyan", lan liya-liyane, lan diakhiri karo "kamp konsentrasi" (ing endi kabeh jagad kasil didorong kanthi licik" miturut "persetujuan". " saka komplotan kasebut, ngangguk-ngangguk sirah sing kosong - sing mung ana siji pikirane - "ora ketompo carane kedadeyan", "apa yen"). Yen sampeyan ora pengin anak sampeyan "nonton" lan "maca" apa wae banjur tindakake dhewe Lan larangan lan larangan resmi pungkasane mimpin .... ora ana gunane yen salah sawijining teolog ujar: "dalan menyang Neraka wis diaspal kanthi tujuan sing apik" .....
    1. Antares
      Antares 17 Oktober 2019 10:13
      +6
      Kutipan saka Monster_Fat
      Aku nglawan larangan lan larangan "resmi".

      amarga ing kawitan padha menehi kamardikan (sing nuduhake tanggung jawab kanggo awake dhewe) banjur padha Cut mudhun ing guise prihatin kanggo safety / lan shnyaga liyane. Lan ing guise ngrawat anak, kabeh wis dileksanakake. Malah soko sing luwih nyengsarakke anak.
      Lan wis umum kanggo ngutip minangka argumentasi (nanging babagan bocah-bocah) supaya bisa ngetokake larangan liyane. Iku kaya karo senjata. Senjata dhewe ora murub. Nanging mbebayani lan kudu dilarang.
      Kutipan saka Monster_Fat
      rampung ing kamp konsentrasi

      sembarang kontrol negara urip warga iku kontrol liwat kamp konsentrasi.
      Negara ora abstrak, nanging pejabat. Pranyata kanthi ngaturake kontrol menyang abstrak - kita ngandelake wong konkrit kanthi wewenang kanggo mutusake.
      Kutipan saka Monster_Fat
      Lan larangan lan larangan resmi pungkasane nyebabake ..

      kontrol masyarakat.
      Umumé, hello kanggo Abad Pertengahan.
      Ora kebebasan utawa tanggung jawab kanggo sampeyan.. kabeh wis ditemtokake dening Gusti Allah utawa raja utawa ratu.. (ing kasus kita, pejabat)
      1. monster_lemak
        monster_lemak 17 Oktober 2019 11:11
        +1
        Sampeyan pancen bener babagan kabeh. Wong wis kelangan rasa kamardikan, lumbung sing anget, sanajan ing piso tukang daging kanggo wong-wong mau, luwih becik tinimbang kamardikan ing alas, ing ngendi sampeyan bisa ketemu predator. Nanging ora ana gunane kanggo ngomong babagan iki - akeh sing ora ngerti iki, dheweke wis urip, direndhem ing getih: "apa yen", "ora ketompo apa sing kedadeyan", "lan tongkat kasebut nembak dhewe sapisan ing satus taun" , dsb. Pamrentah, wong-wong sing nglakokake masyarakat ngerti banget babagan iki lan njaga wong-wong ing rasa wedi supaya bisa ndhukung "apa yen" lan miturut "nyolong" iki, dheweke nglakokake undang-undang sing ndadekake komplotan iki dadi saya kurang. lumbung nyaman .... kaya karo wong wadon nyeret dheweke ing amben iku perlu: "mulane wedi, banjur cepet-cepet" ....
  17. Angin bebas
    Angin bebas 17 Oktober 2019 09:01
    + 11
    Wong lanang !!!!!! Ayo ngelingi masa lalu kita. Kartun WAIT. Khusus ana ing kategori 16+, lan malah 18+. Volchara ngrokok kaya lokomotif uap, nggunakake alkohol, nyerang wakil hukum, ngrusak properti negara, nyolong kendaraan bermotor, nglanggar aturan lalu lintas, terwelu jelas ora umur legal, ing kene artikel kasebut nggambar babagan pedofilia, serigala uga nganggo busana prawan salju ing kene sampeyan dhewe ngerti yen iki lagi diiklanake. Nah, njupuk dongeng babagan "Putri Kodhok", kewan sing ora ditutup-tutupi, hakim dhewe, nikah karo kodhok, iku infeksi lendir sing adhem. ngguyu , lan ing riyaya wong mendem mili kaya kali. Banjur kodhok dibuwang menyang Koshchei, sing tuwa, mesthi, Dzhigarkhanyan, wong enom sing mekar ing ngarepe, nanging sing emas kaya ing GoKhran, lan ora mbatesi dheweke, Vanya ketemu dheweke tanpa akeh, sanajan dheweke. ditendhang metu tanpa bazaar, naf .... g dheweke butuh bajingan nglirik . Umumé, ora kabeh cetha banget Nyuwun
    1. Wawan 16
      Wawan 16 17 Oktober 2019 10:14
      +9
      "The Adventures of Cipollino" mbokmenawa bakal dicekal enggal. Wiwit ekstremisme lan nggulingake tatanan konstitusional nglirik
      1. Angin bebas
        Angin bebas 17 Oktober 2019 10:33
        +3
        Ing 2014, kinerja chipolino dipentasake ing Teater Aktor Taganka, ing ngendi paraga utama, wedi kerusuhan, tindak menyang pangeran lemon lan ngajokake petisi karo wong, pangeran nampa ngarsane lan mbatalake sawetara dekrit.
        1. Wawan 16
          Wawan 16 17 Oktober 2019 11:27
          +2
          Inggih, mangga. "Ati-ati, lawang wis ditutup, titik sabanjure "Teka."
      2. wilayah58
        wilayah58 19 Oktober 2019 14:35
        +2
        Kutipan saka Van 16
        "The Adventures of Cipollino" bakal dicekal rauh, mbokmenawa

        Aku umume meneng babagan "Dunno on the Moon" ... Miturut KUHP saiki - artikel babagan artikel ...
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 17 Oktober 2019 13:33
      +1
      Serigala Nupogodishny - pasukan khusus! Dheweke dikembangake kanthi fisik (ing edisi pisanan dheweke munggah tali ing tangan siji), nglangi kanthi sampurna, parachuting ora dadi masalah kanggo dheweke, njupuk kanthi akurat lan gampang ngontrol peralatan saka konstruksi menyang mobil balap. Nanging terwelu - utama.
  18. Avior
    Avior 17 Oktober 2019 09:02
    +2
    Aku mikir ing umur apa bisa nonton The Dawns Here Are Quiet utawa, contone, Ayo lan Deleng?
    Lan ing umur apa bocah-bocah ing USSR nonton?
    1. barmaleyka
      barmaleyka 17 Oktober 2019 09:16
      0
      Kutipan saka Avior
      Go lan ndeleng?
      Lan ing umur apa bocah-bocah ing USSR nonton?

      padha nuduhake ing TV, nanging jujur, Aku ora bakal bisa kanggo nonton kaping pindho
      1. Avior
        Avior 17 Oktober 2019 09:26
        +2
        Ing wektu katon Ayo lan Deleng, aku wis 18+.
        Nanging aku elinga persis yen bocah-bocah sekolah digawa menyang bioskop kanthi teratur kanggo nonton, dheweke lungguh ing kabeh ruangan, aku ora bisa ngomong apa kelas.
        1. mbah kakung
          mbah kakung 17 Oktober 2019 10:02
          +3
          Kutipan saka Avior
          Ing wektu katon Ayo lan Deleng, aku wis 18+.
          Nanging aku elinga persis yen bocah-bocah sekolah digawa menyang bioskop kanthi teratur kanggo nonton, dheweke lungguh ing kabeh ruangan, aku ora bisa ngomong apa kelas.

          ngajak kita nonton film ing kelas, banjur nulis karangan. lan miturut "The Dawns Here Are Quiet", lan miturut Vasil Bykov, "Obelisk", lan "Survive Until Dawn" lan ora ana sing nempelake mripat kita menyang wuda karo tape, kabeh iku alam, dirasakake kanthi tenang.
          1. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 17 Oktober 2019 10:40
            -5
            Dheweke ora nggawa bocah-bocah menyang Ayo lan Waca: "dilarang kanggo bocah-bocah ing umur 16 taun"
            1. Avior
              Avior 17 Oktober 2019 11:04
              +4
              Bocah-bocah sekolah padha dijupuk mesthi, aku dhewe nonton film ing aula sing kebak bocah-bocah sekolah.
              Nanging apa kelas, aku ora bakal mbantah.
              1. AS Ivanov.
                AS Ivanov. 17 Oktober 2019 11:11
                0
                Wong tuwa mesthi. Film kasebut abot banget kanggo bocah enom lan tengah.
                1. Avior
                  Avior 17 Oktober 2019 11:31
                  +3
                  Iku abot malah kanggo wong diwasa.
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 17 Oktober 2019 17:55
                    +2
                    Kutipan: AS Ivanov.
                    Wong tuwa mesthi.

                    Ora Ana
                    Kutipan saka Avior
                    Iku abot malah kanggo wong diwasa.

                    Nanging, kita dadi perintis. Kelas 5, pas dheweke budhal, kabeh kelas padha lunga. Ya, iki dudu "Batallion njaluk geni."
  19. garri lin
    garri lin 17 Oktober 2019 09:03
    +2
    Film iku siji bab. Liyane sing diarani talk show. Lan aku ora ngomong babagan House sing kondhang 2. DNA utawa Malakhov sing padha, nalika dideleng, nggawe sensasi surrealisme. Iki mung bisa ditampilake kanggo wong diwasa lan mental sing stabil. Luwih apik, mung mandheg syuting.
    1. barmaleyka
      barmaleyka 17 Oktober 2019 09:20
      +3
      Kutipan saka garri lin
      Iki mung bisa ditampilake kanggo wong diwasa lan mental sing stabil.

      Aku ora bisa, aku pengin nyekel Malakhov lan ...
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 17 Oktober 2019 11:05
      -3
      Sapa sing meksa sampeyan nonton omong kosong iki? Saiki dudu USSR kanthi saluran 2-3, saiki sampeyan bisa milih konten kanggo saben rasa lan warna. Scientific - pendidikan, olahraga, saluran sajarah - katon, aku ora pengin.
      1. garri lin
        garri lin 17 Oktober 2019 19:31
        -1
        Secara pribadi, aku mung nonton STS lan 2x2 ing TV. Inggih, bab-bab cilik: warta, olahraga, film lawas. Nanging generasi lawas nonton saben slag. Dheweke pancen ora peduli apa sing kudu ditonton, sampeyan ngerti demensia. Lan generasi enom, bejat adoh saka tablet, kadhangkala mung ngumpul desainer lungguh ing jejere mbah kakungipun, lan imperceptibly digambar menyang ndeleng.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. Klingon
    Klingon 17 Oktober 2019 09:24
    +3
    saliyane pejabat, ana uga organisasi Kristen sing makili pasamuwan. iki malah luwih elek. Carane akeh konser Metal wis dibatalake amarga saka wong-wong mau, lan padha nganggep konser minangka pitenah lan wulangan sesat, nanging pornografi, gangster hip-hop, gop-hop lan Zekov chanson - ora! Iki ora kedadeyan ing Uni Soviet. Ya, ana censorship, cordon lan liya-liyane. nanging konser ora break mati kaya!
    cassocks jenggot sialan!
    Gusti Allah tan tahan, wong mursid kanggo pamer, bosok saka njero, ana sedulur loro, bapak, kewan sing rakus! lan ing kanak-kanak iku normal ing USSR
    1. Ryaruav
      Ryaruav 17 Oktober 2019 09:52
      +8
      Aku setuju karo sampeyan musik normal nyata ing Rusia saiki sampeyan bakal arang krungu ing saperangan saka telung stasiun radio sawetara saka pakunjaran tanpa otak lagu-lagu malah musik bandit ireng-rambut saka USA mabuk.
  22. Tomic3
    Tomic3 17 Oktober 2019 09:50
    +1
    Lan iki jaman Soviet, saiki sampeyan bisa nonton apa wae ing smartphone lan sampeyan ora kudu menyang ngendi wae.
  23. tihonmarine
    tihonmarine 17 Oktober 2019 10:10
    +3
    Ing sisih liya, ana posisi produser film lan distributor film sing pengin nyederhanakake kabeh prosedur lisensi sing ana gandhengane kanggo entuk lisensi distribusi film kanthi biaya apa wae. Kanggo wong-wong mau, iku masalah bathi. Lan asring bathi gedhe banget.
    Kriteria utama masyarakat kapitalis yaiku "keuntungan" lan kabeh mesin negara bisa digunakake kanggo tujuan kasebut. Kanggo dheweke (kauntungan) ora ana umur lan ora ana wong, dheweke wuta, nanging srakah nganti medeni, amarga perang terus, negara ambruk, wong mati. Wong kasebut menyang rencana pungkasan.
  24. Antares
    Antares 17 Oktober 2019 10:18
    0
    Limiters minangka cara kanggo ngontrol dhuwit gedhe. Kanggo produk sing dirancang kanggo klompok konsumen sing luwih akeh luwih nguntungake.
    Kanthi menehi label menyang grup produk, sampeyan ngontrol dodolan. Sampeyan ngontrol aliran dhuwit.
    Mbayangno godaan kanggo njagong ing arus kas lan ngontrol ..
    Ngrawat wong / bocah mung slogan kanggo mbenerake.
    Ing ngendi tangane pejabat ngontrol sesuatu (kaya negara), kabeh diputusake kanggo pejabat kasebut.
    "Kontrol negara" abstrak ora ana.
    Wonten sakelompok tiyang ingkang dipungayuh arta kangge nindakaken pakaryan tartamtu.Tanpa kontrol majikan (wajib pajak).
  25. tukang cukur Siberia
    tukang cukur Siberia 17 Oktober 2019 10:21
    +1
    . Menteri Kebudayaan utawa pelobi?

    Pitakonan sing apik, kanthi jawaban sing jelas, kanggo aku, ndeleng dhaptar rental video, pratandha anyar ing omah, kanggo ngurmati "pahlawan" anyar, program saluran TV negara.
  26. mavrus
    mavrus 17 Oktober 2019 10:54
    +6
    Quote: Wend
    Label ora bisa. Bojoku lan anak-anakku menyang bioskop, dadi ing iklan kasebut ana mochilovo getih 6+, lan film babagan bocah enom sing lara lan tresna 16+.

    Lan kanggo maca kanggo bocah-bocah ing taman kanak-kanak dongeng Pyotr Ershov "The Little Humpbacked Horse" guru dipecat. Lan "pengadilan paling manusiawi ing donya" ndhukung omong kosong iki. Iku tetep mung dongeng saka A.S. Pushkin kanggo nglarang utawa 18+ kanggo sijine wong.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 17 Oktober 2019 18:05
      +2
      Kutipan saka mavrus
      Lan kanggo maca kanggo bocah-bocah ing taman kanak-kanak dongeng Pyotr Ershov "The Little Humpbacked Horse" guru dipecat.

      Lan ana apa? Aku mung sinau maca saka iku ing TK.
      Kutipan saka mavrus
      Iku tetep mung dongeng A.S. Larangan Pushkin

      Babagan Pop lan Baldu - temtunipun perlu. nglirik
    2. Swasta-K
      Swasta-K 17 Oktober 2019 22:58
      0
      Bener, mitos "Pyotr Ershov" yaiku A.S. Pushkin. alias. Iki bisa dianggep minangka bukti bukti.
  27. Kanca Kim
    Kanca Kim 17 Oktober 2019 11:04
    -1
    Kutipan saka Plantagenet
    "Pamrentah Rusia kudu njaga wong-wong ing kahanan gumun sing terus-terusan."

    M. E. Saltykov-Shchedrin


    Ora suwe dheweke bakal gumun supaya tangane bisa nggayuh sandal utawa boot kanggo diluncurake menyang TV:
    "Yuri Pronko: Pamrentah siap mbiayai Dom-2 saka dompet kita. Lan sampeyan"

    Maneh, dheweke ngetutake dalan kanggo ngumbah otak kanthi total, ngganti nilai-nilai sejati (kulawarga, ngurmati wong tuwa, patriotisme) karo nilai-nilai sing palsu.
    Bocah-bocah wadon karo orientasi sosial kurang karo mayuta-yuta pelanggan ing jaringan sosial flooded pamblokiran iklan ing TV, generasi enom, kaya ing 90s, nderek path saka timer karusakan ing larik tertib, pendidikan, kang wis dadi akèh elit, churn metu mediocrity. Pejabat pemerintah ngirim turunane menyang 20000 (rong puluh ewu!) ing AS lan Britain, lagi nyiapake transisi, pamaréntah transfer.
    Ora let suwé, anak-anak pejabat sing beda-beda kelas bakal bali lan nuduhake sapa sejatine panguwasa kita.
    Sugeng rawuh ing jagad sing ngatur dhuwit lan hubungan kulawarga.



    1. Ryaruav
      Ryaruav 17 Oktober 2019 11:47
      +1
      Aku wis ora nonton TV kanggo 8 taun (aku ora duwe TV) lan aku maringi pitutur sampeyan, warta ing Yandex lan ing, lan film saka You Tube please
    2. Saul_Rhen
      Saul_Rhen 17 Oktober 2019 18:18
      +1
      Sampeyan sambat babagan House 2, nanging sampeyan dhewe wis nggawa sampah sing luwih gedhe ing kene, nanging saka Internet. Fufufu lan minus
      1. Swasta-K
        Swasta-K 17 Oktober 2019 23:00
        0
        Internet menehi PILIHAN apa sing bakal ditonton lan dituduhake marang anak-anak.
        Lan apa sing ora bakal dadi kesan saka Web minangka mbucal sampah - ora apik kanggo menek situs sampah.
        1. Saul_Rhen
          Saul_Rhen 18 Oktober 2019 00:57
          +2
          ? Sampeyan bisa nonton apa wae sing dikarepake, ing ngendi wae, nanging kenapa nyeret sampah iki ing kene?
          1. Swasta-K
            Swasta-K 18 Oktober 2019 11:08
            0
            Apa sing dakgawa mrene? belay
            1. Saul_Rhen
              Saul_Rhen 18 Oktober 2019 19:20
              0
              Aku ngomong babagan video ing ndhuwur. Lan ora khusus babagan sampeyan, nanging figuratively.
  28. monster_lemak
    monster_lemak 17 Oktober 2019 11:30
    +3
    Nyatane, bocah-bocah ora nonton TV maneh, lan ora maca buku, nanging wiwit umur 6 taun dheweke nganggo smartphone lan tetep metu ing Internet ing Kontakte lan jaringan sosial liyane, ngganti link sing dibutuhake menyang informasi sing dibutuhake ing kana .. .sing, sampeyan bisa nggunakake sembarang sebutan pesawat, yen padha pengin, padha bakal duwe informasi iki .... Dadi, dear Rusia, sampeyan duwe dalan langsung menyang "Chineseization" saka Internet ing pretext saka "uneg-uneg babagan ora bisa diakses konten sing ora sah-dilarang-diwatesi-kanggo-distribusi" ... Banjur ana, siji dalan liyane menyang "kamp konsentrasi elektronik" (nanging iki, sawise kabeh, kanggo kabecikan sampeyan dhewe, ta? nglirik ). ya
    1. Alex_59
      Alex_59 17 Oktober 2019 12:09
      +2
      Kutipan saka Monster_Fat
      bengok-bengok ing Internet ing "Kontak" lan jaringan sosial liyane

      Saiki jaringan sosial utama kanggo wong enom yaiku Instagram. Jaringan sosial Amerika, putri Facebook. Inggih, nyoba kanggo nerbitaké ana ing paling soko mbatalake resembling awak wuda - kanggo wiwitan, publikasi bakal dikirim menyang "ban bisu", iki nalika iku ora resmi dibusak lan ora dilarang, nanging ora katon ing feed wong. Lan sawise sawetara upaya, dheweke bisa nglarang kabeh akun. Kajaba iku, miturut aturane, malah gambar sing resik ing klambi renang sing ditutup, lan malah awak lanang telanjang, ana ing pornografi. Aku ora ngomong bab sembarang jenis rottenness saka minoritas sembarang. Lan bubar ana kabar saka pangembang babagan owah-owahan aturan kanggo ngirim iklan, sing saiki dilarang kanggo mbatesi telusuran para panuku kanthi data antropometrik. Sampeyan ora bisa nyetel iklan mung kanggo wong lemu, sampeyan ora bisa nyetel iklan mung kanggo wong kulit putih (contone, yen sampeyan nyewakake omah, sampeyan ora bisa nulis mung wong Rusia, lsp.)
      Lan iki ana ing negara sing paling demokratis, sing ora ana kamp konsentrasi lan ora direncanakake. Ora Cina - iki Amerika, bayi!
      1. monster_lemak
        monster_lemak 17 Oktober 2019 12:46
        0
        Dadi (ndeleng kiriman pertamaku) Aku nulis babagan kecenderungan WORLDWIDE kanggo nyurung kabeh umat manungsa menyang "kamp konsentrasi elektronik-digital" sing dikontrol. Ing dalan iki, sawetara negara wis sukses luwih akeh, liyane kurang. Pimpinan kasebut yaiku China kanthi "Tembok Api Besar Cina" lan "Paspor Elektronik Warga Setia". Rusia kanthi bener ngetutake dalan "Cina". Yen kita ngomong babagan "instagram", banjur utusan iki, kaya "forum" multi-tujuan kanthi aturan "moral-restrictive" dhewe kaya, forum iki (Military Review) - coba pasang kertu konten porno ing VO . nglirik Ya, yen kita ngomong babagan Amerika Serikat, mula Amerika Serikat beda banget, lan ing negara iki ana perang sing didhelikake antarane pamrentah federal lan pamrentah lokal, lan sawetara keputusan saka panguwasa federal disabotase utawa ora ditindakake. tingkat negara ... uga, contone, panganan sing wis berjuang sepuluh taun meksa negara Mormon manggon miturut hukum federal ....
        PS: babagan "ora tau ana kamp konsentrasi ing AS" ..... nglirik
        http://www.sdelanounih.ru/konclagerya-v-ssha/
        https://topwar.ru/78159-amerikanskiy-gulag-a-oni-vse-o-stalinskih-repressiyah.html
        https://svpressa.ru/world/article/124657/
        1. Alex_59
          Alex_59 17 Oktober 2019 15:50
          +2
          Kutipan saka Monster_Fat
          Yen kita ngomong babagan "instagram", utusan iki kaya "forum" multi-tujuan kanthi aturan "moral-restrictive" dhewe.

          Iki dudu utusan, sampeyan lagi bingung. Instagram minangka jaringan sosial foto.
          Kutipan saka Monster_Fat
          Dadi (ndeleng kiriman pertamaku) Aku nulis babagan kecenderungan WORLDWIDE kanggo nyurung kabeh umat manungsa menyang "kamp konsentrasi elektronik-digital" sing dikontrol.
          Ora ana tren kaya ngono. Saben uwong ngidoni apa lan kepiye carane. Aku diterangake Watesan Amérika ndhuwur. Nanging ing Rusia VK, annealing normal karo susu wuda, etc. nanging nyoba kanggo nulis soko kasar bab panguwasa ing VK lan sampeyan bakal langsung tiba ing hukum ing pejabat ngina. China uga duwe tema dhewe - padha pager dhewe karo firewall, nanging padha duwe jaringan sosial dhewe karo whistles lan palsu. Aku ora weruh ing lam iki perjuangan kanggo toleransi utawa kemurnian pikirane komunis ing jaman digital, ora idea umum. Saben uwong dadi edan kanthi cara dhewe-dhewe.
          coba kene ing VO kanggo nyelehake kertu isi porno.
          Apa kita duwe kamp konsentrasi ing kene?
          Kutipan saka Monster_Fat
          babagan "ora tau ana kamp konsentrasi ing Amerika Serikat."
          ing pangertèn fascist utawa Stalinis saka tembung "kamp konsentrasi" - ora ana, aku ora mbukak link, nanging aku guess sing ana nangis kanggo Konfederasi utawa abad mengko - kanggo Jepang.
  29. Yeah
    Yeah 17 Oktober 2019 11:40
    +4
    negara terus-terusan nyingkirake kewajibane
    Aku kaya kanggo ngelingake sampeyan carane bangsawan rampung ing Republik Ingushetia nalika padha nyisihaken saka tugas lan klelep mung kanggo expansion saka hak istimewa. Iku wis numpes inexorably dening sajarah, amarga drones tansah rampung ing cara sing padha.
  30. Ryaruav
    Ryaruav 17 Oktober 2019 11:43
    0
    cah wadon ing foto iku creditable
  31. kanggo
    kanggo 17 Oktober 2019 11:53
    0
    Kutipan saka: Bulrumeb
    Iki bener. nanging sakperangan alesan, watesan umur, contone, ing film Soviet bab perang,

    Ngelingake kula ing paling siji.
    1. Alex_59
      Alex_59 17 Oktober 2019 12:12
      0
      Kutipan saka: kanggo
      Ngelingake kula ing paling siji.

      Saiki aku ora bisa ngelingi spesifik, nanging prasasti "anak ing sangisore 16 ora diidini" ora jelas. Lan aku elinga iku ora cilik kanggo njaluk menyang saben film.
  32. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 17 Oktober 2019 12:31
    +1
    Gusti! Apa jenis "mabur" sing dicokot Penulis sing "ujug-ujug" tangi?! Apa sing bakal diadopsi utawa mbatalake hukum "sawetara" diganti? Nyuwun Ora ketompo! Malah saiki, bocah-bocah lan remaja duwe kesempatan kanggo nonton "porno", lan "kotor", "dismemberment" lan liya-liyane tanpa angel! Yen ora ana ing televisi kabel, banjur ing Internet ... Saiki, bisa uga kedadeyan yen kita kudu perang maneh kanggo "umur idin"! Saiki, sing diarani "umur idin" yaiku 16 taun! Nanging ana wektu nalika ana deputi Duma Negara sing nganjurake ngedhunake "umur" sing kondhang nganti 14 taun! Aku kudu "krungu" sing malah saiki ana "penyayang stroberi" ing Duma Negara sing padha nyoba kanggo "bali" kanggo "14 taun" ... Aku pengin ngelingake sampeyan sing ing 90s gosip "sapu" ing Moscow sing majalah "Capital" wis nyepakaké kanggo nerbitaké dhaftar "homoseksual", pedophiles saka anggota saka Duma Negara, pamaréntah ... Editor saka majalah mengko ngeluh sing telpon padha "dipotong" dening "comrades" saka Duma, pamaréntah "kedadean", "banget" kasengsem: apa ana jeneng ing dhaftar iki! belay
    1. monster_lemak
      monster_lemak 17 Oktober 2019 13:09
      +1
      Iku cukup kanggo numpak minibus .... sampeyan bakal krungu lan ndeleng cukup iki, lan sampeyan bakal mambu .... nglirik Mesthine kanggo bocah-bocah ing umur 16+. nglirik
    2. tesser
      tesser 17 Oktober 2019 17:07
      -3
      Kutipan: Nikolaevich I
      Nanging ana wektu nalika ana deputi Duma Negara sing nganjurake ngedhunake "umur" sing kondhang nganti 14 taun!

      1. Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing USSR disimpen dening Gusti Allah, utamané, Artikel 119 saka KUHP RSFSR tumindak seksual karo wong sing durung tekan pubertas. "Kadewasan" dimangerteni minangka kahanan objektif sing biasane kedadeyan ing umur 12-14, nanging supaya ora adus kanthi keahlian saben wektu, praktik peradilan dianggep umur sing dirembug persis 14.
      2. Wakil-wakil Duma Negara kasebut, sawayah-wayah aku ngerti, ngritik norma iki saka sudut pandang liar sing ora cukup: padha kasengsem ing legalisasi pernikahan "tradisional" ing wilayah ngendi "wanita ing 27 wis shriveled." Ing toko roti Rusia, aku ngelingake sampeyan, umur perkawinan kanggo bocah-bocah wadon petani umur 12 taun.
      Lan carane sampeyan nikah, emban?
      Dadi, ketoke, Gusti Allah dhawuh. Kula Vanya
      Dheweke luwih enom tinimbang aku, cahyaku.
      Lan aku umur 13 taun.

      Nino Chavchavadze-Griboyedova umur 15 taun.

      3. Versi saiki Artikel 134 saka KUHP Federasi Rusia minangka kera saka hukum Amerika sing edan babagan Romeo lan Juliet. Amerika, ing pangaribawa saka Mizulins lan Gundyaevs, nampa larangan lengkap ing jajan ing 18 taun, nampa gelombang kasus "rudo pekso bebarengan" mahasiswa enom, kang, miturut hukum iki, kudu dipenjara kanggo 20 taun. , kaya adat ing AS. Kroso angin revolusi 68, legislatif Amérika nggawe feint karo kuping lan legalized cupcake kanggo 18 ing cilik saka prabédan cilik ing umur. Ing kasus KUHP Federasi Rusia, tanggung jawab diwiwiti kanthi umur partner lawas 18+ lan luwih enom 16-. Tegese, nganti 18 wong tuwa bisa mbayar kabeh, kajaba bocah enom. Mangkono, legislator ora nglarang jajan, nanging mbatesi pilihan pasangan kanggo bocah-bocah umur 14-16 taun kanggo kanca sing relatif.

      Ana panemu manawa iki dudu bisnis asu.

      Ditrapake kanggo kasunyatan. Wong lanang sing rada amba sinau karo aku ing sekolah, jurusan lan medali, sing luwih enom tinimbang kabeh wong ing kelas kita sajrone nem sasi utawa luwih (dheweke duwe DR ing Februari taun ngarep relatif marang kita kabeh). Ing kelas 10, dheweke wiwit pacaran karo bocah wadon saka kelas 11. Aku ora ngerti nalika dheweke wis DR dheweke, nanging iku miturut teori bisa iku Januari, nanging wis "dheweke" taun. Sing beda rong taun. Kita sinau nalika umur 10, tanpa kelas 4.
      Ing kahanan iki, iku 14, dheweke 16+ - kabeh aturan. Dheweke isih 15 (dheweke mlebu kelas 11 nalika umur 15), dheweke ing taun 1, dheweke wis 18. Pedofil, tembak. Ing saperangan saka minggu kang 16 lan kabeh iku nggoleki maneh.

      Undhang-undhang sing ngidini kedadeyan kaya ngono kudune ora ana.

      4. Kritik waras saka versi saiki saka KUHP adhedhasar imbangan saka hak lan tanggung jawab. Yen tanggung jawab pidana kanggo kasus rudo pekso dumadi ing 14, banjur kabeh remaja sing wis tekan umur iki, siji lan kabeh, kudu krungu "ora" kanggo wong liya. Dudu “nalika wis siyap”, dudu “anak beda-beda”, nanging saben-saben wajibe, kuwi hukum pidana. Mulane, maneh, saben wong bisa ngomong "ora" dhewe. Lan yen wong bisa ngomong "ora", banjur bisa ngomong "ya".

      Umur idin ora bisa luwih dhuwur tinimbang umur tanggung jawab pidana. Utawa wong iku bocah, lan ora tanggung jawab marang tumindake, utawa tanggung jawab, banjur nyingkirake.

      Kapisah, aku Wigati sing Mudhunake umur idin ora ateges legalization saka jajan kanggo dhuwit lan pron. Loro-lorone diatur dening aturan sing kapisah.

      Ing Rusia, aku ora tau krungu posisi ing titik 4 saka pejabat.
  33. nov_tech.vrn
    nov_tech.vrn 17 Oktober 2019 13:41
    0
    Omong kosong sing sepi. 16+ utawa 18+ liyane minangka gradasi fiktif kanggo mbenerake anane sekelompok loafers ebullient. Sebutake 0+ utawa kabeh padha - 6+, amarga nyamuk mati nganggo sandal.
  34. tutup segara
    tutup segara 17 Oktober 2019 13:41
    +6
    Wis suwe dadi kesan yen negara nindakake perang nglawan rakyate kanggo ngrusak, wilayah kasebut diresiki, budaya, pendidikan lan pendidikan dirusak ing wiwitan, masyarakat, potensi kreatif lan ilmiah dirusak, "Solusi pungkasan saka pitakonan Slavic" wis mantep lan terus-terusan, sing gagal ing 41st, iku kasil ditanggulangi dening sengsara lan biasa-biasa wae, nanging ambisius, rakus lan korup katurunan saka wong-wong sapisan gedhe, sing ora ditelukaké sapa waé. , sing duwe leluhur sing menang bangga. Kabeh kabijakan internal mesin negara, luwih kaya administrasi kolonial, mung ngarahake kanggo njamin kamakmuran kelas warisan, sing nggawe 1% saka populasi. Yen sampeyan duwe paling sethithik tetes akal lan logika, pungkasane metu saka koma jagad maya sing paralel, duwe ide babagan sejarah, mentalitas bangsamu, banjur lungguh ing benteng ing tengah metropolis sing nggegirisi. , nyedhot kabeh potensial lan sumber daya negara kaya turbopump, kudu lungguh banget ora nyaman, ora malah ing keg bubuk, nanging ing warhead nuklir karo timer mlaku. Lan amarga padha ora tetep bodho ana, ana akeh scoundrels lan thieving, rogues korup, nanging ora ana wong bodho, logika tumindak suicidal lan pancasan dijupuk kanggo numpes tanah kelairan lan peradaban kuna rampung ora dingerteni.
    1. evgen1221
      evgen1221 17 Oktober 2019 19:16
      0
      Ya, padha duwe logika - kita chop kubis kene, kita manggon ing kono. Lan beban sosial saka negara kanggo mbangun bisnis sosial wis dadi adat kanggo kita kanggo kaleksanan liwat sak panggonan lan ing sawetara wektu mengko.
    2. Varyag71
      Varyag71 18 Oktober 2019 15:55
      +3
      Minangka siji bubar takon ing siji topik ... Apa sampeyan ora patriot saka pamaréntah saiki ?! Lan percaya marang aku, paling akeh. Apa ing urip, apa ing situs. Yen sampeyan dumadakan ngritik, mula sampeyan salah siji saka regu akeh utawa mata-mata Departemen Luar Negeri. Padha malah rush kanggo defend GMOs.
  35. Klingon
    Klingon 17 Oktober 2019 13:43
    +1
    Kutipan: Tomic3
    Lan iki jaman Soviet, saiki sampeyan bisa nonton apa wae ing smartphone lan sampeyan ora kudu menyang ngendi wae.

    konser urip lan smartphone tingkat rada beda saka sensations. Nanging sampeyan mbokmenawa ora penggemar Heavy Metal, sampeyan ora bakal ngerti
  36. Jack O'Neill
    Jack O'Neill 17 Oktober 2019 13:45
    -1
    Kanca kebak takon. )
  37. vladcub
    vladcub 17 Oktober 2019 14:44
    +3
    Kanggo kula Medinsky: "dudu matchmaker lan dudu sedulur, nanging kaya ngono," nanging aku wedi yen kabeh hukum kasebut bisa digunakake ing jamban. Siswa kelas siji saiki luwih ngerti gadget tinimbang penulis, lan saluran YouTube duwe kabeh.
    Minangka ilustrasi: loro gendakan ngomong (siji umur 6 taun) lan siji "enlightens" liyane: "nalika cah lanang menehi ing tutuk", etc. bapake ndownload film kasebut. Minangka wong diwasa, aku ngerti kurang saka whistles kuwi!
    Kita wong diwasa luwih akeh nonton TV tinimbang bocah-bocah. Nguripake kartun kanggo cilik lan iku apik, lan sing lawas ALL karo smartphone, lan kita mung bisa guess apa lagi nonton ana.
    Yen panguwasa "memotong" akses menyang Internet global, kita bisa ngomong bab liyane. Kabeh padha, ing film-film kita, sawetara norma isih diamati, lan ing kono, wis suwe, dheweke ngetung bolt babagan iki. Rolan Bykov tau ngomong babagan iki
  38. michael3
    michael3 17 Oktober 2019 15:12
    +2
    Dina iki, kabijakan negara babagan konten peringkat ing pandang sepisanan katon kaya upaya sing gedhe banget, nanging cacat mental kanggo ngarahake pesawat penumpang. Begjanipun, kawicaksanan iki ora mengaruhi apa-apa nyata ing sisih penonton, supaya padha mung ngguyu ing negara. Wiwit negara ora kasengsem ing panguwasa, banjur dadi, nanging kok kabeh rame, kalebu artikel iki? Apa ana kabeh minangka siji SO brainless?
    Ora babar pisan. Kanggo administrasi negara, panguwasa kita meh ora cocog. Nanging kanggo kuwi ... Sapa sing BENAR kena pengaruh kabeh watesan iki, sing penulis artikel dadi drowns (Aku ngerti. Pembayaran kudu sabdho)? Kanggo sing adol konten. Iku gumantung apa jenis tag film bakal diwenehi "kanthi akses", kang bioskop lan apa rega bakal dijupuk, lan sing paling Jahwéh - pinten dhuwit umum "kanggo ndhukung budaya" bisa shaken mati!
    Ora ana hubungane karo wong (sampeyan bisa ndeleng apa wae ing net), tag kasebut duwe pengaruh banget ing divisi finansial, nambah kabeh sing melu. Lan ing kene, atusan wong sing nguripake atusan yuta saben taun ing apa-apa, padha arep rampung njupuk adoh feeder!! Apa medeni ... Ana atusan feeders kuwi ing negara kita. Ora ngidini sampeyan tuwuh utawa ambegan, nanging ngidini sampeyan mbangun pondokan ing Kreta lan kabeh kutha ing wangun estates kanggo wong siji.
    Ya, nulis artikel kaya ngono kanggo pesen iku isin. Nah, isin ora bakal mangan mripat, lan ing ngendi isin kasebut? Tilar donya sadurunge penulis lair ...
  39. zenion
    zenion 17 Oktober 2019 15:24
    -2
    Ing USSR, ana siji watesan umur - 18 taun.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 17 Oktober 2019 18:18
      +4
      Kutipan saka zenion
      Ing USSR, ana siji watesan umur - 18 taun.

      "Bocah ing umur nembelas ora diijini." Ora nganti umur 18.
  40. tolancop
    tolancop 17 Oktober 2019 16:56
    +5
    Saka sudut pandangku, kahanan karo watesan umur saiki ora bisa diarani "madhouse".
    Ing jaman Soviet, mung ana watesan "Anak ing 16" kanggo film ing bioskop lan mung. Lan film sing luwih jujur ​​ditampilake ing TV sawise jam 21:30, nalika bocah-bocah wis turu. Lan padha ngrokok (rokok) ing film lan ngombe (alkohol) lan gelut nuduhake iki akeh, iku ora keganggu sapa. Mungkin ana pemahaman yen wong ngombe, ngrokok lan gelut ing dalan ora amarga ndeleng ing TV? Lan padha melu upbringing kewan enom saka nursery menyang komisaris militèr. Bisa diarani yen sadurunge mung ana bioskop, televisi lan kabeh, nanging saiki .., nanging saiki .... Lan saiki "babi" bakal nemokake rereget "... Ing tyrnet sampeyan bakal nemokake kabeh sing ora kudu sampeyan duwe. looking for. Lan ora ana "+12" ora bakal bantuan saka iki. Ana masalah ageng, nanging kabeh "+6, +12, +16 ..." ora ngatasi, nanging iku simulasi saka aktivitas kasar miturut prinsip "kita crowed, nanging ing paling ora esuke ana! !!..." Hukuman kanggo ilang utawa salah "+6, +12, +16 ..." iku, adoh aku ngerti, cukup spesifik. , kang ndadekake siji wonder bab tujuan bener saka watesan umur nyatakake.
  41. Igor V
    Igor V 17 Oktober 2019 17:17
    -1
    Nalika hukum teka menyang efek, ing sawetara saluran padha nuduhake film "Liberation" karo prangko 16+. Aku ora mikir yen aku ora ndeleng film iki sadurunge umur 16, aku ora bakal tau ndeleng. Ing umur 16+, kapentingan dumadakan ganti lan film militer ilang ing latar mburi. Mungkin watesan uga digawe kanggo iki?
  42. evgen1221
    evgen1221 17 Oktober 2019 19:08
    0
    Saben pelayanan entuk adonan sing paling apik lan dagang apa sing dirancang kanggo nglindhungi. Kita tansah mbangun masyarakat keadilan sosial. Kanggo kula, keputusan bunder Politbiro sing sempit luwih apik tinimbang sing saiki, aku ora ngerti apa.
  43. Nikolay Alexandrovich
    Nikolay Alexandrovich 17 Oktober 2019 22:10
    +3
    Kementerian Kebudayaan Anggaran kasebut nyedhiyakake dana gedhe kanggo pangopènan lan pangembangan budaya. Kurang kontrol sing tepat babagan mbuwang dana wis nyebabake gangguan saka akeh program kanggo rekonstruksi monumen warisan budaya kita, skandal pancet ing sekitar pelayanan lan penanaman. Mbok Medinsky minangka pungkasan saka Mohicans Kementerian sing ora lungguh utawa ora lungguh. Dadi, apa kudu kaget karo inisiatif kreatif?
  44. Stalker84
    Stalker84 20 Oktober 2019 08:39
    +1
    Penulis bingung sing anget karo sing alus. Kabeh teks dheweke mung nuduhake wayang. Nanging watesan kasebut ditrapake kanggo produk sing dicithak. Lan nyatane sur realisme murni, dongeng saka Brothers Grimm-16+, Romeo lan Juliet-16+. Lan contone, gerbong lan kreta cilik. Semono uga kanggo lukisan lan patung. Gambar David, Michelangelo ing buku teks sekolah padha 18+, saka sudut pandang alesan, iki kabodhoan. Lan saka sudut pandang "ahli" apa sing sampeyan butuhake ...
  45. Booth jahat
    Booth jahat 20 Oktober 2019 10:06
    0
    wassat padha sijine 6+ ing hobbit lan ing kono padha ngethok boshi close-up kanggo 2 jam nganti pungkasan lan rampung sampah.
  46. AleBors
    AleBors 21 Oktober 2019 12:19
    0
    Medinsky, sayangé, mung wayang ing tangan bisnis film gedhe. Apa padha ngandika lan dipun promosiaken. Minangka kanggo TV, aku setuju karo paling komentator. Ing omah, televisi dipateni, TV mung digunakake kanggo nonton kartun lan film sing dipilih khusus. tetep Internet, nanging ana kontrol.