Review militèr

Panjenengan wonten pundi pak? Negara-negara Baltik nyoba ngrebut maneh perhatian Amerika Serikat

24
Telung republik Baltik (Latvia, Lithuania lan Estonia) nyoba kanthi kabeh kekuwatan kanggo nggedhekake kerjasama militer karo Amerika Serikat. Kanggo tujuan sing dihormati iki, dheweke siyap kanggo apa wae, kalebu ora nggatekake kepentingane dhewe.




Model "pengikut abadi".


Negara-negara Baltik, loro-lorone sajrone kedaulatan rong puluh taun sing cendhak ing paruh pertama abad kaping XNUMX lan ing periode pasca-Soviet, ditondoi kanthi panelusuran langgeng kanggo suzerain, "master".

Ora dadi negara mandhiri saka sudut pandang militèr-politik, republik Baltik pin kabeh pangarep-arep ing "master apik": kang kudu nglindhungi, lan nuduhake carane manggon, lan bantuan karo dhuwit. Ing bali ... Lan apa ing bali? Negara-negara cilik kanthi populasi sing sithik ora bisa menehi apa-apa, kajaba nyedhiyakake wilayah kanggo pangkalan militer, amarga ana wates tanah umum karo Rusia.

Ing rapat anyar pimpinan Estonia karo penasihat keamanan nasional Presiden AS Donald Trump Robert O'Brien, Menteri Luar Negeri Estonia Urmas Reinsalu nyuwun supaya luwih akeh kerjasama militer Estonia karo Amerika Serikat. Nanging apa jenis kerjasama militèr sing bisa kita gunakake? Apa sing bisa diwenehake wong Estonia dhewe marang Amerika Serikat? Tentara Estonia cilik, populasi cilik, lan meh ora ana sumber daya alam.

Raimundas Karoblis, Menteri Pertahanan Lithuania, nggawe pratelan sing meh padha. Pranyata ing Vilnius uga padha turu lan ndeleng carane Amerika bakal ngembangake kerjasama militer karo Lithuania. Miturut cara, batalyon NATO wis dipasang ing Lithuania. Nanging iki ora cukup kanggo Vilnius. Pimpinan Lithuania pengin narik perhatian Washington menyang negara cilik sing sabisa, lan kanggo iki, kaya kanca-kancane saka Estonia, dheweke wis siyap banget.

Ana sawetara alasan utama kanggo prilaku kuwi saka republik Baltik. Kaping pisanan, "persahabatan" karo AS lan NATO menehi makna khusus kanggo eksistensi negara-negara cilik ing Segara Baltik. Padha katon minangka sawetara jinis outposts peradaban Kulon ing tapel wates karo musuhan "donya Rusia". Mulane, ing Lithuania, Latvia lan Estonia, padha seneng banget karo mitos babagan ancaman Rusia, babagan pendhudhukan Soviet, sing diduga ngganggu acara alam - pangembangan negara cilik sing cocog karo peradaban Eropa.



Kapindho, lan bisa uga pisanan, hubungan sing cedhak karo AS lan NATO minangka dhuwit. Histeria anti-Rusia, miturut Vilnius, Riga lan Tallinn, bakal mbantu ngemis saka Washington lan Brussels minangka tranches dhuwit sing bisa kanggo ngiyataken kemampuan pertahanan lan kanggo perang informasi.

Kasunyatane, benteng iki ora ana gunane, amarga tanpa dipikirake ukurane wadyabala Lithuania, Latvia utawa Estonia, ora bakal bisa nglawan wadyabala Rusia. Nanging ing sisih liya, dhuwit kanggo nguatake tapel wates, latihan personel militer, pasokan gaman sampeyan bisa entuk. Lan panguwasa republik uga ngerti babagan iki.

Katelu, saiki ing Negara Baltik padha prihatin banget babagan giliran AS menyang Polandia. Lan ana alesan kanggo kuwatir. Polandia saiki dadi siji-sijine negara Eropa utama sing ngetutake meh tanpa syarat amarga kabijakan luar negeri Amerika. Warsawa siyap padu malah karo Brussels, yen mung ora padu karo Washington.

Kanggo pimpinan Amerika, Polandia luwih narik kawigaten tinimbang negara Baltik, amarga nduweni wilayah sing luwih gedhe lan populasi sing luwih akeh. Ing babagan wilayah lan populasi, Polandia minangka negara sing lengkap, lan dudu "kerdil politik". Kajaba iku, ora kaya Latvia, Estonia lan Lithuania, Polandia minangka negara mono-etnis, kajaba para migran. Ora ana masalah penutur basa Rusia, sing dadi siji katelu saka populasi ing Latvia.

Tentara Polandia, nanging, ora cocog karo tentara Estonia, Latvia lan Lithuania, sanajan ora tahan konfrontasi mandiri karo mungsuh sing kuwat. Pungkasan, Polandia wis siyap, kaya republik Baltik, kanggo nyedhiyakake wilayahe kanggo pangkalan militer Amerika. Mung Polandia sing duwe wilayah luwih akeh, mula uga ana kemungkinan kanggo nampung wong Amerika.

Nanging mundhak ing jangkah kerjasama antarane Washington lan Warsawa kuwatir banget ing republik Baltik. Iki ora butarepan kondhang, nanging uga-didegaké wedi sing awis mili bisa pindhah sethitik ing arah salah lan banjur Riga, Tallinn lan Vilnius bakal ngiwa karo crumbs, yen padha tetep ing kabeh.

Saiki republik Baltik nyoba kabeh bisa kanggo gawe uwong yakin Amerika Serikat sing perlu, kanggo push Washington kanggo nerusake kawicaksanan ndhukung Vilnius, Tallinn lan Riga, kang minangka ciri saka administrasi Presiden AS sadurungé Barack Obama. Kanggo ngupayakake perhatian Amerika, negara-negara Baltik malah janji bakal mbayar penyebaran pasukan Amerika ing wilayahe, sing ditegesake dening Donald Trump, ngupaya mindhah pendanaan kontingen tentara Amerika menyang negara tuan rumah.

Nanging Washington ngerti manawa, sepisanan, jumlah pembayaran bakal diabaikan - republik Baltik meh ora duwe dhuwit. Kapindho, paling kamungkinan, dheweke bakal mbayar saka tranches Amerika sing padha menyang republik Baltik kanggo nguatake pertahanan lan keamanan nasional.

Kehadiran militer AS lan NATO ing Baltik


Kepemimpinan militer-politik Amerika saiki ora nganggep Latvia, Lithuania lan Estonia minangka sekutu militer sing penting ing Eropa Wétan. Luwih menarik kanggo Amerika yaiku pangembangan hubungan ora mung karo Polandia, nanging uga karo Romania. Malah Ukraina minangka kapentingan sing luwih penting saka sudut pandang militer-politik tinimbang negara-negara Baltik cilik.

Nanging, nyeret prajurit Amerika lan Eropa Kulon menyang wilayahe kanggo Latvia, Lithuania lan Estonia minangka salah sawijining tugas utama. Lan, aku kudu ngomong, dheweke sebagian bisa ngatasi. Mangkono, batalyon waja Amerika wis disebarake ing Lithuania. Kita ngomong babagan batalyon 1 saka resimen 9 saka divisi 1 tentara Amerika, sing kalebu 30 tank M1 Abrams, 25 kendaraan tempur infanteri Bradley, 70 kendaraan roda. Jumlah personel batalyon ana 500 wong. Padha bakal diselehake ing kutha Pabrade, 10 kilometer saka tapel wates Lithuania-Belarusia.

Saliyane batalyon iki, batalyon mekanis Bundeswehr Jerman, kompi infantri saka angkatan bersenjata Walanda lan Belgia, kompi mekanik saka angkatan bersenjata Republik Ceko lan malah detasemen infantri saka Luksemburg dipasang ing Lithuania. Jumlah total militer NATO ing Lithuania kira-kira 1,5 ewu wong. Depot militèr NATO mung ing Baltik beroperasi ing desa Mumaychay, ing ngendi kendaraan lapis baja, tank, senjata lan amunisi disimpen.

Pungkasan, ing sacedhake kutha Siauliai, ana lapangan udara militer Zokniai, sing nampa pesawat saka pasukan udara Amerika Serikat lan negara-negara aliansi liyane. Ing 2020, Baltik wis siyap dadi tuan rumah latihan militer Defender Europe, sing bakal melu nganti 37 tentara NATO.



Anane militer AS lan NATO ing Lithuania, Latvia lan Estonia uga simbolis. Iki minangka tapel wates wétan "Kakaisaran Amerika" sing nglawan Rusia. Lan ing negara-negara Baltik, dheweke saiki nyoba fokus kanggo ngadhepi ancaman Rusia minangka ide sing nggabungake Barat.

Saliyane Amerika, Latvia, Lithuania lan Estonia ngundang personel militer saka kabeh negara NATO, nindakake latihan bebarengan karo wong-wong mau, lan ing saben cara bisa nandheske pentinge ngarsane militèr saka negara manca ing wilayah sing. Sanajan, kayane, kanggo negara sing normal, kasunyatan manawa ana militer asing ing wilayah kasebut nyerang.

Russophobia lan psikosis militer


Pengurangan bantuan finansial lan mundurake bagean saka pasukan NATO minangka ngimpi elek paling awon kanggo republik Baltik. Mulane Vilnius, Tallinn lan Riga ngupayakake nglindhungi awake dhewe kanthi terus-terusan ndhukung psikosis militer ing masyarakat kanthi bantuan media. Politisi Baltik ora bosen ngelingake Amerika babagan ancaman Rusia, dheweke ngubungake Rusia kepinginan kanggo ngrebut wilayah tartamtu ing Estonia, Latvia utawa Lithuania, utawa malah ngrampungake republik "cilik nanging bangga".

Nanging kabeh saber-rattling iki njupuk Panggonan ing latar mburi saka kahanan sosial-ekonomi lan demografi rusak cepet. Aliran metu saka populasi enom lan kuwat saka wates republik Baltik terus.

Secara ekonomi, republik-republik, sing ing wektu kasebut minangka "pameran kulon" Uni Soviet, durung bisa mbuktekake regane sajrone telung puluh taun kadhaulatan. Lan kanggo njawab pitakonan warga dhewe, apa kita manggon ing tingkat kuwi, panguwasa republik kudu terus-terusan ndhukung mitos ancaman Rusia.

Nanging, Amerika saya tambah mumet karo kahanan saiki. Nanging masalah utama disambungake karo rasa ora percaya sing tuwuh ing negara-negara gedhe - anggota Uni Eropa. Jerman lan Prancis ngerti yen ambisi militer-politik Baltik kudu dibayar saka anggaran EU, yaiku saka dhuwit Jerman lan Prancis. Ing wektu sing padha, Berlin lan Paris duwe hubungan sing luwih bisa ditampa karo Moskow tinimbang negara-negara Baltik.

Uni Eropa uga ora puas karo kasunyatan manawa Eropa kudu nanggung beban utama kanggo njaga negara-negara Baltik, nanging Latvia, Lithuania lan Estonia main ing "tim" satelit Amerika, dipandu utamane dening kepentingan Amerika Serikat, lan ora saka "united Europe".

Pungkasan, histeria militer pimpinan negara-negara Baltik ora nyukupi kapentingan mayoritas pedunung republik, sing pengin urip kanthi normal, lan ora ana ing kondisi psikosis militer lan terus-terusan dipompa Russophobia. Sawise kabeh, Lithuania, Latvia lan Estonia saiki nyoba nampilake awake dhewe minangka meh "maju", mbanjiri wilayah kasebut kanthi fasilitas militer, prajurit asing lan meksa populasi cilik, ora banget militan ing mentalitas, kanggo mikir kanthi semangat militeristik.



Miturut cara, yen ana wabah konflik bersenjata, republik-republik cilik bakal njupuk jotosan pisanan, lan luwih akeh fasilitas militer NATO lan Amerika ing wilayahe, luwih elek pukulan iki, nanging ora ana infrastruktur militer sing bakal ditindakake. bantuan kanggo uwal saka iku.

Para ahli militèr percaya yèn konflik bersenjata skala gedhé ing Éropah wétan mung bakal dadi fatal kanggo negara Baltik. Lithuania, Latvia, Estonia ora duwe sumber daya teritorial utawa demografi kanggo nylametake konflik kasebut lan njaga kedaulatan politik, lan mung bisa urip.

Mulane, kawicaksanan kepemimpinan negara-negara Baltik iku anti-rakyat, diarahake marang kapentingan bangsane dhewe lan ngalang-alangi pembangunan lengkap Estonia, Latvia lan Lithuania, sing, yen netralitas politik lan demilitarisasi, bisa ditampa. luwih akeh pilihan kanggo pangembangan luwih lanjut.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
bb.lv, lenta.ru
24 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tebih B
    Tebih B 18 Oktober 2019 05:51
    + 11
    Ing latar mburi Americanophilia sing galak lan, kanthi mangkono, Russophobia, pitakonan alami muncul - kenapa, nyatane, kita ora ngilangi kabeh jinis hubungan ekonomi karo Tribalts? Iku sampurna sobering, nanging - kita ora luh. Apa kita nuduhake bangsawan lan benevolence? Utawa, sing luwih akeh, sawetara kita mung bisnis, ora ana sing pribadi?
    1. tihonmarine
      tihonmarine 18 Oktober 2019 06:30
      0
      Kutipan: Far B
      lan apa, ing kasunyatan, kita ora break kabeh jinis hubungan ekonomi karo Tribalts?
      Meh kabeh wis rusak wiwit 2009.
      1. Tebih B
        Tebih B 18 Oktober 2019 06:42
        +1
        iya ta?
        Rusia tetep dadi mitra dagang utama kanggo Lithuania, miturut data Departemen Statistik Republik.

        Lithuania ngumumake peningkatan jumlah turis saka Rusia

        Taun kepungkur, Lithuania ngekspor barang sing regane 28,27 milyar euro lan barang impor sing regane 30,94 milyar euro. Ing wektu sing padha, ekspor barang asal Lithuania udakara 17,29 milyar euro.
        Lithuania utamane diekspor menyang Rusia (14%), Latvia (9,8%), Polandia (8,2%) lan Jerman (7,4%). Bagean impor barang saka Federasi Rusia yaiku 14,2 persen, saka Jerman - 12 persen, saka Polandia - 11,5 persen, saka Latvia - 7,2 persen.
        Dibandhingake karo 2017, volume ekspor lan impor Lithuania karo Rusia tambah 1,1 lan 22,5 persen.

        Ing Estonia lan Latvia, Rusia ora ana ing wiwitan, nanging isih ana ing antarane sing pisanan. Dadi aja ngomong yen "kabeh wis rusak."
        1. wong janggut
          wong janggut 20 Oktober 2019 17:06
          0
          Sumber pendapatan sing signifikan kanggo negara-negara Baltik yaiku pariwisata seks, kaya wolung atus taun kepungkur nalika Ordo Livonia.
    2. Greg Miller
      Greg Miller 18 Oktober 2019 09:25
      +1
      Kutipan: Far B
      Ing latar mburi Americanophilia sing galak lan, kanthi mangkono, Russophobia, pitakonan alami muncul - kenapa, nyatane, kita ora ngilangi kabeh jinis hubungan ekonomi karo Tribalts? Iku sampurna sobering, nanging - kita ora luh. Apa kita nuduhake bangsawan lan benevolence? Utawa, sing luwih akeh, sawetara kita mung bisnis, ora ana sing pribadi?

      Ing Rusia, kapitalisme uga saiki, lan kanggo para pedagang sing lungguh ing Kremlin lan ing Smolensk Square, "macan" Tri-Baltik minangka mitra sing adol Russophobia ...
      1. Komentar wis dibusak.
    3. michael3
      michael3 21 Oktober 2019 12:26
      0
      Amarga puluhan ewu Muscovites duwe real estate ing kana. Minangka aturan, iki minangka abdi sing ora duwe dhuwit kanggo duweke ing Amerika Serikat, kaya sing nduweni, nanging panemu saka artis dandanan master sacara tradisional luwih penting karo kita tinimbang pendapat saka sawetara jenis Staf Umum utawa GRU, amarga contone.
  2. Moore
    Moore 18 Oktober 2019 06:08
    +1
    Nanging, nyeret prajurit Amerika lan Eropa Kulon menyang wilayahe kanggo Latvia, Lithuania lan Estonia minangka salah sawijining tugas utama.

    Apa sing wis "diseret" menyang wilayah negara Baltik, miturut pendapatku, mung bisa mbantu yen ana konflik internal marang populasi dhewe. Populasi, Nanging, nyebar ing tingkat (ing Latvia, contone) saka 15-20 ewu saben taun (yaiku, siji kutha cilik ilang saben taun), nanging apa yen?
  3. SERGEY SERGEEVICS
    SERGEY SERGEEVICS 18 Oktober 2019 06:22
    -2
    Telung republik Baltik (Latvia, Lithuania lan Estonia) nyoba kanthi kabeh kekuwatan kanggo nggedhekake kerjasama militer karo Amerika Serikat.
    Inggih, muspra, padha pengin, tho, ora ana sing apik bakal teka saka iku, iku cukup kanggo njelasno pengalaman negara liyane.
  4. Bacha
    Bacha 18 Oktober 2019 06:31
    0
    Sabuk asteroid antarane Jupiter lan Mars.
  5. kuroneko
    kuroneko 18 Oktober 2019 06:46
    +4
    Mulane, kawicaksanan kepemimpinan negara-negara Baltik iku anti-rakyat, diarahake marang kapentingan bangsane dhewe lan ngalang-alangi pembangunan lengkap Estonia, Latvia lan Lithuania, sing, yen netralitas politik lan demilitarisasi, bisa ditampa. luwih akeh pilihan kanggo pangembangan luwih lanjut.

    Bener, nanging elit lokal, mesthi, ngarep-arep bisa njagong karo kulawargane ing papan sing adoh nalika "bubur panas" diseduh. Wed $% lan padha menyang tanah air, amarga peralatan konvensional. Umumé, sing disebut "demokrasi", sepisanan, tau tenan makarya ing sajarah (ing ngendi iku makarya, iku nyatane ora demokrasi ing pangertèn saben dinten, yen ana wong pengin mbantah, aku bakal menehi counterarguments karo kekarepan gedhe lan jahat). .
    Kapindho, inti saka pemilihan kanggo 4-6 taun sabanjure "panguwasa" karo kohort liyane slurp-kadal nyatane negara sing ora mandiri lan ora gumantung - iku mung antrian kanggo "njarah negara" nalika ana wektu. Kanggo mbandhingake, sampeyan bisa ngomong akeh perkara sing ala babagan "Tsar" Putin lan timnya, nanging kasunyatane wiwit taun 2000 ing wektu 2019 negara kasebut saya kuwat lan medeni "90s suci" dianggep persis kaya horor kepungkur - sing mesthi. Aku dudu monarkis, nanging gagasan "pekerja sementara demokratis" luwih njijiki. Luwih becik tinimbang raja. Yen dheweke nindakake perkara sing positif.
    Katelu, Baltik (malah ora elit, nanging wong dhewe) tenan macet nang endi wae ing agêng-80s, karo iman ing kindly enlightened West. Ing elves cahya. Kanggo Baltik ora duwe sobering abot, lan ing umum, malah ing USSR, iku "showcase", bebarengan karo GDR. Nanging ora suwe bakal teka, tandhani tembungku. Sobsno, para elit wis ngerti banget, mula dheweke nyoba ngrebut luwih akeh pilihan lan masa depan sing luwih cerah kanggo awake dhewe. Banjur banjir. Ing limang taun (yen Donya Katelu "panas" ora duwe wektu kanggo miwiti) - Kepemimpinan anyar saka negara rampung plundered bakal sujud sadurunge Rusia ing dhengkul. Nanging sepur mangkat dina sadurunge wingi, mantan "sementara" mlayu menyang Maladewa, lan ora ana sing butuh.
    Kahanan sedhih kuwi. =_=
    1. Kubus123
      Kubus123 18 Oktober 2019 09:00
      +2
      Kutipan saka Kuroneko
      Umumé, sing disebut "demokrasi", sepisanan, tau tenan makarya ing sajarah (ing ngendi iku makarya, iku nyatane ora demokrasi ing pangertèn saben dinten, yen ana wong pengin mbantah, aku bakal menehi counterarguments karo kekarepan gedhe lan jahat). .

      Guy de Maupassant. "Nedha bengi lan sawetara pikirane"
      http://mopassan.krossw.ru/html_mp/mopassan-09obed-ls_1.html

      "Masih ana voting universal. Sampeyan bisa uga setuju karo aku yen wong jenius iku langka, ta? Nanging ayo dadi loman lan ayo nganggep yen saiki ana limang wong ing Prancis. liyane, uga bakat, saben wong dhewe. lapangan, lan sepuluh ewu wong sing pinunjul ing salah siji cara utawa liyane.Iki staf umum sewelas ewu, rong atus lima pikiran.Wong mburi teka tentara mediocrities, ngiring dening massa kabèh bodho. Lan amarga wong-wong sing biasa-biasa wae lan wong bodho tansah dadi mayoritas, mula ora bisa dibayangake yen dheweke bisa milih pamrentah sing cukup. "
    2. penasehat level 2
      penasehat level 2 18 Oktober 2019 09:08
      -1
      Iku bakal luwih apik yen Putin dadi tsar tanpa kuotasi, lan ora "tsar", banjur bakal nambani tim, embezzlement, ora efisien mbuwang, etc., liyane harshly lan luwih bener, amarga banjur - iki lan dhuwit bakal pindhah menyang. Panggonan sing salah lan kabeh pemilihan iki, sing ora ngganti apa-apa ora perlu, lan carane kulawarga bakal urip sawise ninggalake, sampeyan ora perlu sumelang .. iki bakal wis nambah pembangunan lan kontrol ing kaping ..
      monarki - sistem sing paling alami lan dipercaya ing negara - nalika raja nduweni kekuwatan lan kontrol (ora kaya Spanyol, Denmark, nanging monarki normal) - mulane, sudut sing ora sopan ninggalake monarki - siji-sijine lan ora bisa dipilih. misale jek ora utamané menek menyang Manajemen, nanging kontrol kabeh, lan liyane - ngenalaken "progresif" demokrasi.
      1. Sawing Boxwood
        Sawing Boxwood 18 Oktober 2019 09:45
        -1
        monarki - sistem sing paling alami lan dipercaya ing negara - nalika raja nduweni kekuwatan lan kontrol (ora kaya Spanyol, Denmark, nanging monarki normal) - mulane, sudut sing ora sopan ninggalake monarki - siji-sijine lan ora bisa dipilih. misale jek ora utamané menek menyang Manajemen, nanging kontrol kabeh, lan liyane - ngenalaken "progresif" demokrasi.
        . Kaping pisanan, Amerika Serikat main biola utama kanggo Anglo-Saxon. Kapindho, monarki Inggris slamet amarga wiwit jaman Crimwell dadi luwih ringkih tinimbang Eropa. Lan sing paling Jahwéh, kabeh kaluwihan undeniable monarki nyabrang dening kasunyatan sing cepet utawa mengko liyane Nikolai Kshesinsky teka kuwasa lan rawuh iki pas karo wektu angel kanggo negara.
        1. penasehat level 2
          penasehat level 2 18 Oktober 2019 09:55
          -1
          Kshesinsky utawa Yeltsin utawa Yushchenko lan Poroshenko - kanthi kemungkinan sing padha bisa teka ing demokrasi, malah bisa uga luwih akeh .. nanging babagan kekuwatan ratu - mung ngetik Google - kekuwatan nyata Ratu Inggris lan sampeyan bakal ngerti kabeh. , contone, dheweke ngaku perdana menteri, nunjuk hakim dheweke, kepala pasamuwan, dheweke, etc.
          nanging sing USA utawa Ang muter biola utama, Aku ora yakin sing kasur, contone, London pusat financial anjog ing donya, lan dhuwit, sing ngerti, saiki aturan donya .. supaya mikir bab iku . .
          1. Sawing Boxwood
            Sawing Boxwood 18 Oktober 2019 10:04
            -1
            Monarki ora kalebu sing utama - kompetisi ing perjuangan kanggo kekuwatan. Yen sampeyan seneng banget karo ratu Inggris, Google apa negara sing dijupuk Lisa 2 nalika penobatan lan mbandhingake karo negara GB saiki. Ing mangsa pamaréntahan Elizabeth II, negara wis ngliwati dalan "mulya" saka Singa Inggris menyang Poodle Amerika.
            1. penasehat level 2
              penasehat level 2 18 Oktober 2019 14:47
              -1
              Negara Baba Lisa ngatur keuangan ing jagad iki, mesthine ora luwih ala tinimbang njaga tentara lan angkatan laut sing akeh banget ing koloni lan nyopir kabeh ekonomi iki ..

              Opsi endi sing luwih menarik kanggo Anglo-Saxon:
              1. entuk dhuwit luwih akeh nalika nyuda kurang (aliran finansial kanggo mimpin)
              2. Bungah weruh yen setengah globe iku werna sampeyan

              ing wektu sing padha, yen ana sing ora manut, revolusi jingga teka, sanksi, demokratisasi, lan liya-liyane. tuku karo dhuwit lan pengaruh ...

              Sing lucu, miturut pendapatku, poodle minangka kepala garudha lan nunjukake korban marang dheweke.. Lan iki ora ateges manuk garudha belang ora nindakake awake dhewe, mung yen bos takon, dheweke mesthi mbantu. ..

              Aku mbaleni, saiki ing donya, sayangé, dhuwit aturan lan ora ukuran kekaisaran ..
  6. Ali Kokand
    Ali Kokand 18 Oktober 2019 07:17
    0
    Populasi ora nyetujoni kabijakan kasebut - ya, mula dheweke milih politisi kasebut. Ora, wong ing kono cukup waras, lan ndhukung kekuwatane. Ing wiwitan Perang Donya II, kabeh wong ngenteni kelas buruh Jerman munggah lan mbuwang Nazi. Aja percaya, aja wedi, aja takon. Iku luwih apik kanggo ndeleng donya tenan saka liwat kaca tingal mawar-colored. Bakal kurang kuciwane.
  7. roket757
    roket757 18 Oktober 2019 07:21
    0
    Dheweke bakal nglumpukake siji tumpukan lan entuk .... ya, sapa ngerti, apa sing bisa dibutakan saka INI?
    Unia, Persemakmuran, liyane ... sampeyan bisa nyoba, malah ora larang banget, nanging kualitas cetakan banget mamang.
    "Aku wuta sampeyan saka apa!"
  8. Roso 56
    Roso 56 18 Oktober 2019 09:31
    0
    Gambar sing apik ing wiwitan artikel, kaya iki, Chukhon ngadeg lan ora mbukak cangkeme.
  9. tihonmarine
    tihonmarine 18 Oktober 2019 09:49
    +2
    Kutipan: Far B
    Ing Estonia lan Latvia, Rusia ora ana ing posisi pisanan

    Mesthi ing Estonia. Sawise narik Estonia ing 2009, Rusia nggawe "zuchenweichik" cilik ing wates. (Miturut conto tapel wates Narva-Ivangorod). Kabeh truk sing arep menyang Pétrus dipriksa sak jam utawa luwih, sak tenane, ora ana inspeksi ing wayah wengi. Antrian nglumpukake ing tapel wates lan ngadeg sajrone seminggu. Banjur preian Natal lan Taun Anyar diwiwiti, pos pemeriksaan ora bisa digunakake. Sawise Taun Anyar, tarif bea cukai tikel kaping pindho. Sajrone wektu iki, loro checkpoints anyar dibangun ing tapel wates Finlandia-Rusia, pengawasan ora luwih saka 5 menit. Kabeh aliran ngliwati Finlandia. Sawise iku, meh ora ana sing ngliwati tapel wates Estonia-Rusia.
  10. rotmistr60
    rotmistr60 18 Oktober 2019 10:51
    0
    Panjenengan wonten pundi pak?
    Wong sing lair kanggo nyusup ora bisa mabur. Lan sing lair saka grovel bakal tansah golek sadurunge kang. Anggere Russophobia dikarepake, produk iki bakal dikarepake.
  11. faterdom
    faterdom 18 Oktober 2019 11:48
    0
    Ya, ana sing Sultan kelalen dalan menyang bagean harem iki. Ora fertilize. Nelangsa.
  12. VB
    VB 21 Oktober 2019 03:09
    +1
    Lapangan udara Zokniai - pangkalan kita, bisa nampa pesawat apa wae. Ing Pabrada, tilas kutha militèr lan ing jejere papan latihan karo direktur tank, Yeltsin mbuwang kabeh, bumi dadi kaca karo Gorbachev. kabeh dipasrahake marang mungsuh.
  13. Andrey Grad
    Andrey Grad 21 Oktober 2019 23:40
    +1
    Apa sampeyan ngomong babagan? Ora ana elit nasional ing negara Baltik sing mutusake apa wae. Kita wis ngamati iki ing Riga sajrone 30 taun. Wiwit awal taun 90-an, personel sing wis dilatih saka para imigran Latvia digawa saka sisih kulon lan diselehake ing struktur pamrentahan pamaréntahan lan parlemen. Malah saiki mentri warga Inggris, Presiden AS warga Jerman! Parlemen, sadurunge ngliwati hukum serius, ngirim utusan menyang kedutaan kanggo konsultasi. Rezim pekerjaan totalitarian ing gaya Nazi. Sampeyan bisa nutup wates, mungkasi perdagangan, manager Western iki wungu, padha ing Baltik ing karya, kontrak bakal rampung, padha menyang kulawarga ing kulon.