Review militèr

Kekalahan Jepang ing taun 1945 minangka "kesalahan" saka USSR. Rusia njaluk njaluk ngapura

90
Supaya bisa kerja sama karo Tokyo, Rusia kudu ngakoni operasi Manchuria Tentara Abang nglawan Tentara Kwantung ing Agustus 1945 minangka "kesalahan," ujare wartawan Jepang Ryosuke Endo ing kaca koran pro-pemerintah Sankei Shimbun. Miturut penulis, USSR "ilegal" miwiti perang nglawan Jepang ing 1945, supaya Moscow kudu apologize. Mung sawise iku bisa kanggo mbangun hubungan fruitful antarane loro kakuwasan.


Kekalahan Jepang ing taun 1945 minangka "kesalahan" saka USSR. Rusia njaluk njaluk ngapura

Pelaut Pasifik armada ngibaraké gendéra angkatan laut ing Port Arthur. Agustus 1945


"Kesalahan" saka USSR


Cedhak karo Partai Demokrat Liberal Jepang, koran Sankei Shimbun sijine maju panjaluk luwih ing Rusia. Miturut publicist Jepang Ryosuke Endo, aksi militer USSR nglawan Kekaisaran Jepang ing pungkasan Perang Dunia II minangka "kesalahan", lan interniran tahanan Jepang umume dadi "kejahatan negara".

Wartawan Jepang, sing sadurunge kerja ing Moskow, gumantung marang panemu saka kenalane sing bubar almarhum, pensiunan kolonel intelijen Rusia lan karyawan Institut Studi Oriental Akademi Ilmu Rusia Alexei Kirichenko. Kolonel pensiunan nangani masalah tawanan perang Jepang. Antarane karya - "Momen ora dingerteni. 200 taun hubungan Jepang-Rusia”. Miturut miturut Kirichenko, Stalin nglanggar pakta netralitas lan "nyerang Jepang", sing nyebabake masalah "wilayah lor" lan tragedi tawanan perang Jepang. USSR nyekel udakara 600 ewu prajurit Jepang. Luwih saka 60 ewu wong dadi korban kemah Siberia.

Wartawan Jepang Endo nglaporake manawa mantan kolonel, spesialis ing crita Masalah Rusia-Jepang, diusulake kanggo netepi prinsip yen "mitra" paling apik kanggo Rusia ing Asia yaiku Jepang. China ora bisa dipercaya. Mulane, supaya Rusia lan Jepang wiwit kerja sama kanthi tulus, Moskow kudu "ngakoni kesalahan sing ana ing serangan Jepang." Nanging, minangka cathetan ing Penulis Jepang, Presiden Rusia Vladimir Putin "negesake babagan keadilan wiwitan permusuhan nglawan Jepang." Putin, ketoke, ora cenderung kanggo ngatasi masalah "wilayah lor" lan ing taun-taun pungkasan "nduduhake "bulan madu" karo China.

revanchism Jepang


Sing nggumunake, Jepang ora ngarahake nesu marang Amerika Serikat, sing ngobong puluhan ewu warga sipil Jepang kanthi pamboman karpet lan ngluncurake rong serangan nuklir ing Hiroshima lan Nagasaki, sanajan ora duwe arti militer. Ora ing Amerika, sing wiwit taun 1945 nganti saiki ana ing Jepang, nyingkirake kadhaulatan sing lengkap. Lan USSR lan Rusia.

Yagene Jepang nyoba nulis ulang sejarah, nggawe mitos "agresi Soviet"? Ing wektu sing padha, lali babagan kabijakan agresif Kakaisaran Jepang marang Rusia lan USSR, ing Timur Jauh lan ing Asia minangka kabèh. Kasunyatane yaiku sistem Yalta-Potsdam, sing digawe dening Kulon lan USSR, meh dirusak. Ing Kulon, sawise karusakan saka USSR, padha wiwit aktif mbenakake asil saka Perang Donya II, pisanan ing kaca koran lan karya sajarah, banjur muncul tuntutan politik lan pratelan wilayah. USSR saiki dadi "penjahat" wabah Perang Dunia II, Rusia minangka "penyerang lan penjajah", lan dudu pembebas Eropa. Mulane, Rusia modern kudu mratobat, njaluk ngapura, mbayar ganti rugi lan setuju kanggo revisi wates. Utamane, menehi Kaliningrad menyang Jerman, Vyborg lan Karelia menyang Finlandia, lsp.

Jepang ndeleng iki banget. Ing Tokyo, padha teka menyang kesimpulan sing iku wektu kanggo mbales dendam sajarah. Moscow kudu njaluk ngapura kanggo "perang ilegal" lan nyerahake "wilayah lor". Papan informasi wis suwe disiapake. Ing Jepang, padha pracaya yen USSR nglanggar pakta non-agresi, miwiti perang "ilegal". Lan kabeh sing ngetutake - kalebu nyekel Kapuloan Kuril, njupuk tawanan Jepang lan dikunjara - uga ilegal. Pandangan iki umume ditampa ing Jepang. Iku ajeg wungu ing media, dibayangke ing sistem pendidikan sajarah. Mulane, kanggo umume Jepang, Rusia minangka "agresor" lan Amerika minangka "sekutu." Minangka kanggo serangan nuklir ing Hiroshima lan Nagasaki, padha nyepetake pungkasan perang lan ndadekake iku bisa kanggo ngindhari korban anyar tanpa budi lan akeh. Amerika uga diajeni minangka "guru" sing nggawa perdamaian, demokrasi lan kamakmuran ekonomi kanggo Jepang. Thanks kanggo Amerika Serikat, Jepang wis dadi salah sawijining kekuwatan ekonomi lan teknologi sing unggul.

Mula, topik "wilayah lor" tambah akeh diunggahake dening Tokyo. Elit Jepang kepengin entuk potongan "pie Rusia". Cetha yen Jepang ora bakal mandheg ing Kuril. Wigati dicathet yen isi istilah "wilayah lor" diinterpretasikake ing Jepang kanthi cara sing beda-beda. Ing "pangertèn sing sempit" iki Kunashir, Iturup, Shikotan lan Khabomai, ing pangertèn "luas" iku kabeh Kapuloan Kuril, lan Sakhalin Kidul karo pulo jejer. Lan nasionalis Jepang nimbang Sakhalin Lor, Kamchatka, Primorye lan wilayah Amur "sing" wilayah. Sing, ing kahanan sarujuk, Jepang bisa bali menyang rencana expansion saka 1918 lan 1930-an, nalika Kakaisaran Jepang ngaku tanah nganti Ural.

Wigati dicathet yen Jepang modern minangka salah sawijining kekuwatan militer utama kanthi anggaran militer gedhe. Elit Jepang nilar meh kabeh larangan militer sadurunge. Negara iki nduweni anggaran militer paling gedhe ing donya, angkatan bersenjata kalebu sing paling kuat lan modern ing planet iki. Angkatan Bersenjata Jepang ajeg nampa penghancur rudal dipandu anyar. gaman, operator helikopter (sajatine operator pesawat entheng), kapal pendarat, pesawat serang lan drone, sistem pertahanan rudal pertahanan udara modern wis digawe lan terus dikuatake. Amerika Serikat tuku pesawat peringatan dini lan kontrol E-2D. Rencana wis diumumake kanggo tuku pesawat tempur lepas landas lan landing vertikal (kanggo "operator helikopter"). Sarana perang elektronik dikembangake, korps marinir digawe, peralatan kanggo operasi pendaratan tuku, unit ruang militer dibentuk, lsp.

Mangkono, saliyane kanggo pangolahan informasi saka populasi lan demarches diplomatik menyang Moscow (nalika anggota pamaréntahan ngunjungi Kapuloan Kuril utawa latihan militèr sing dianakaké ing kono), elit Jepang ora ngilangi nggunakake skenario pasukan kanggo bali saka ". wilayah lor". Jepang wis duwe angkatan bersenjata majeng, armada kuat, kang ing syarat-syarat senjata conventional ngluwihi Armada Pasifik kita (iku meh ora dianyari sawise ambruk USSR), lan pasukan kebangkrutan kanggo nindakake operasi kanggo ngrebut pulo. De facto, yen negara-negara NATO nggawe prasarana kanggo intervensi ing Rusia ing arah kulon, mula Jepang nyiapake solusi sing kuat kanggo masalah "wilayah lor" ing sisih wétan. USSR lan Rusia dianggep minangka "penyerang" sing ngrebut "wilayah lor" Jepang kanthi ilegal.

Kepiye carane Moscow bisa nanggapi?


Pisanan, mungkasi mentel karo Tokyo babagan "pembangunan bebarengan" Kuriles lan wilayah Timur Jauh ing umum. Langsung ngumumake yen ora bakal ana revisi asil Perang Dunia II. Ayo padha "liwat alas". Ora bakal ana konsesi wilayah.

Kapindho, program skala gedhe kanggo pangembangan wilayah Timur Jauh. Lan ora kanggo kepentingan kolonial China utawa Jepang, nanging kanggo kapentingan negara Rusia lan wong Rusia. Program demografi (ing kerangka kabeh-Rusia) kanggo pemugaran lan pertumbuhan kelompok ètnis Rusia ing Timur Jauh.

Katelu, pemugaran potensial tempur tentara, angkatan laut lan angkatan udara ing Timur Jauh. Angkatan bersenjata Rusia kudu ngusir serangan apa wae lan ngukum agresor sanajan tanpa ancaman nggunakake arsenal nuklir. Kekuwatan militer Rusia bakal ngubur rancangan sing agresif. Kandhane wong mbiyen, yen pengin tentrem, siyapna perang.
Pengarang:
90 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gelo
    gelo 18 Oktober 2019 05:29
    + 11
    Ayo wong Cina njlentrehake marang wong-wong mau, apa iki kleru apa ora, lan kudu ngliwati alas menyang ngendi, luwih becik njaluk ganti rugi marang wong Jepang sing licik, amarga pembantaian wong Cina.
    1. Aerodrome
      Aerodrome 18 Oktober 2019 05:44
      +3
      PASTI kenyang! lan Amerika "ora guilty" saka serangan atom? ora? wong Kwantung ora kudu nyanyi bareng karo "adik", nanging kudu lungguh ing imam kanthi rata, lan ora ana sing nyentuh (sanajan aku ora bisa njamin Amerika, dheweke mung "gatel" USSR nganggo atom. bom.) lan iki minangka kasempatan sawise Pearl Harbor ...
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 18 Oktober 2019 05:50
      +1
      Quote: gelo
      Cina bakal nerangake

      Wong Tionghoa meneng babagan iki amarga sawetara alasan ... Nanging telung poin pungkasan ing artikel kasebut pancen penting!
      1. Greg Miller
        Greg Miller 18 Oktober 2019 09:54
        +2
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Quote: gelo
        Cina bakal nerangake

        Wong Tionghoa meneng babagan iki amarga sawetara alasan ... Nanging telung poin pungkasan ing artikel kasebut pancen penting!

        Telung poin pungkasan ing artikel kasebut mung duwe siji kekurangan - yaiku mokal kanggo ngleksanakake ing pamaréntahan saiki ing Rusia.
        Minangka kanggo pakta NEUTRALITY Soviet-Jepang ... Miturut iku, USSR nindakake kanggo njaga netralitas ing bab Tokyo ing acara agresi marang Jepang dening negara katelu. Nanging nalika perang karo Amerika Serikat, Jepang ora dadi KORBAN agresi, dheweke dhewe dadi AGRESSOR! Lan USSR, tumindak ing kerangka perjanjian aliansi karo AS lan Inggris, ora nglanggar pakta netralitas karo Jepang ...
      2. Etienne
        Etienne 18 Oktober 2019 20:14
        +1
        [kutipan][/kutipan]

        Ya, padha kabeh bener (Cina). Nah, apa jenis normal menehi perhatian marang wong miskin? Paling apik, yen dheweke ngganggu, dheweke bakal dikirim langsung menyang Kotmandu! Ing Kementerian Luar Negeri Rusia, wong sing sabar njagong ing bangku lan bisa ngeruk turnips sajrone seminggu nganti dheweke nemokake "jawaban sing pantes."
    3. vasil50
      vasil50 18 Oktober 2019 08:39
      +5
      Iki carane ngormati wong liya gagal. Antarane kewan paket, hirarki paket penting kanggo kaslametan, mula dheweke asring katon lan kejam. Sawetara wong terus urip miturut hukum Neanderthal kanggo kaslametan, nganggep pendidikan lan budaya minangka kelemahane, mula dadi ora sopan lan tulus bingung lan gelo amarga nampa penolakan.
      Tumindak kaya mengkono iku umum kanggo wong-wong sing nganti saiki urip kanthi biaya perdagangan budak lan rampokan sapa wae sing teka.
      Amerika ngebom Jepang lan umume ora nganggep dheweke dadi wong. Amarga wong Amerika iku bisa dimangerteni dening wong Jepang lan kaya-kaya DIRI. Lan dina iki, Jepang kanggo Amerika nang endi wae ing tingkat macaques, sanajan padha varnished. Ing wektu sing padha, kanggo Jepang, Amerika minangka makhluk sing paling dhuwur, kanggo Jepang biasa, kanggo kaisar. Rasa hormat dituduhake kanthi tulus, sanajan ing tingkat rumah tangga. Sapa wae wong Eropa sing nganggo basa slang Amerika ing Jepang diubengi dening reverence lan subservience. Aku wis nyekseni iki.
      1. wong janggut
        wong janggut 18 Oktober 2019 16:47
        0
        Akeh sing tiba.
        Lan durung cukup.
        Sawetara tiba.
        Kita butuh liyane ... (C)
        Kesalahan Stalin yaiku dheweke ora ngrusak kutha-kutha Jepang kanthi bom karpet, ngidak-idak Jepang menyang Zaman Watu, sing digawa metu dening Saxon sing sombong ing abad XIX menyang ala Rusia.
        Aku propose kanggo ngetokake voucher kanggo Jepang kanggo ngunjungi Kuriles Rusia ing vacation kanggo pangembangan industri pariwisata. Yen ora gelem njupuk, mateni gas, lenga, mateni kabeh.
    4. wulan 702
      wulan 702 18 Oktober 2019 14:07
      0
      tumindak militer USSR nglawan Kakaisaran Jepang ing pungkasan Perang Donya II minangka "kesalahan"
      Aneh, nanging ana sing ana, yaiku, apa sebabe prajurit kita perang karo Jepang? Kewajiban sekutu? Inggih, inggih .. Yaps karo Amerika Serikat bakal butted kanggo liyane lan setengah taun, lan kita bisa nyimpen munggah kekuatan lan squeezed soko luwih substansial kanggo awake dhewe saka Sakhalin lan Kuriles .. Port Arthur, contone .. Saben uwong sane ngerti yen Jepang pasrah pas kalah kelompok Kwantung, nanging ora saka nggunakake senjata nuklir utawa bom ing pulo. USSR..
      1. tesser
        tesser 18 Oktober 2019 14:45
        -1
        Kutipan: max 702
        Kabeh wong waras ngerti yen Jepang pasrah pas kalah kelompok Kwantung,

        Carane sampeyan bakal ngomong. Jepang nyerah kanggo kalah golongan Kwantung. Ing tanggal 14 Agustus, durung wayahe kanggo ngomong babagan sawetara kekalahan, kanthi gampang.
        Kutipan: max 702
        wis ngirit kekuwatan lan ngrusak sing luwih penting tinimbang Sakhalin lan Kuril.

        Sauntara ing kraton boss Markas Nimitz ngrembug gagasan ndharat ing daratan kanggo nyegah pangembangan acara sing kedadeyan ing 45 Agustus.
        Kutipan: max 702
        Delengen, getih kasebut bakal diombe saka AS, lan dheweke bakal ngomong kanthi sopan karo USSR ..

        Sampeyan ndeleng, dheweke bakal entuk China pro-Amerika kanthi skor gedhe kanggo USSR.
        1. wulan 702
          wulan 702 18 Oktober 2019 15:23
          +3
          Quote: tesser
          Carane sampeyan bakal ngomong. Jepang nyerah sadurunge kalah kelompok Kwantung. Ing tanggal 14 Agustus, durung wayahe kanggo ngomong babagan sawetara kekalahan, kanthi gampang.

          Kepiye sampeyan ngomong yen ora bodho ing markas Jepang, lan pangembangan operasi nyerang USSR wiwit 9 Agustus sing nggawe kekalahan Jepang ora bisa dihindari. pangarep-arep kanggo resistance dawa ambruk, tentara USSR maju cepet banget senadyan nimbali siap.
          Landing ing daratan? Inggih, kita ngerti carane pasukan AS njupuk pulo, lan iki karo dhukungan saka artileri angkatan laut, banjur kita kudu perang tanpa iku, carane iku bakal rampung iku pitakonan gedhe, Aku siji Korea tinimbang loro paling ora. , lan mbok menawa Hokkaido USSR bakal mundur ..
          1. tesser
            tesser 18 Oktober 2019 15:39
            -4
            Kutipan: max 702
            Kadospundi kula saged matur bilih ing markas Jepang boten wonten tiyang bodho babar pisan

            Sampeyan bisa ngelingi akeh babagan markas Jepang. Markas endi sing diomongake?
            Kutipan: max 702
            Ora ana sing kudu diarepake..

            Apa hubungane Tentara Kwantung karo posisi Jepang? Apa markas Jepang sampeyan bisa nglawan armada kanthi infanteri?
            Kutipan: max 702
            Kepiye carane kabeh bakal rampung minangka pitakonan gedhe

            Sawise nyerah? Mung babagan siji Korea lan Port Arthur / Far lan ana pidato.
            Kutipan: max 702
            lan Hokkaido

            Ya Allah, uga Hokkaido. Paling ora, dheweke kepengin weruh operasi pendaratan Kuril.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 18 Oktober 2019 18:02
              +2
              Sawise karusakan saka USSR, borjuis kita mung ngimpi carane nggawe kanca karo borjuis kapitalis liyane, kanggo gabung rangking. Dilat iki sing nyebabake kasunyatan manawa ora mung wartawan asing, nanging uga tukang cuci jamban bakal tampil saka ngendi wae.
      2. tesser
        tesser 18 Oktober 2019 19:54
        0
        Kutipan: max 702
        kanggo remet soko luwih pinunjul saka Sakhalin lan Kuriles .. Port Arthur, contone,

        Ora nggatekake. Padha squeezed metu, Port Arthur lan Dalniy bali menyang Cina wis ing Khrushchev-Malenkov. Ana akeh barang ing mburi.
      3. Bogatyrev
        Bogatyrev 24 Oktober 2019 21:03
        0
        Kanggo Red China. Komunikasi China minangka sukses paling gedhe ing Rusia wiwit aneksasi Siberia.
  2. Tebih B
    Tebih B 18 Oktober 2019 05:35
    + 16
    Inggih, saka sudut pandang Japs, operasi Manchurian saka USSR, mesthi, salah. Japas ora nindakake trik menyang USSR ing saindhenging perang - dadi, ing bab cilik - provokasi ing tapel wates, penyitaan kapal, nanging iki omong kosong. Kasunyatan sing padha sesambungan karo Jerman lan Italia ora diitung.
    Bener, saka sudut pandang Hitler, Soviet salah nalika wiwit menehi nemchura kanggo tinsel. Lan Stalin umume minangka tiran getih sing nggawa dheweke, Hitler sing lucu, bunuh diri. Inggih, Goebbels menyang numpuk.
    1. Greg Miller
      Greg Miller 18 Oktober 2019 09:43
      +2
      Kutipan: Far B
      Lan Stalin umume minangka tiran getih

      Nanging kanthi iki, pimpinan Rusia saiki wis setuju!

      Ing Rusia, malah de-Stalinisasi resmi ditindakake ...
      1. kupitman
        kupitman 18 Oktober 2019 11:24
        -1
        De-Stalinisasi diwiwiti dening komunis ing kongres kaping 20 partai dhewe, mula ora perlu ing kene.
    2. tesser
      tesser 18 Oktober 2019 10:16
      0
      Kutipan: Far B
      Inggih, saka sudut pandang Japs, operasi Manchurian saka USSR, mesthi, salah.

      Ing kene perlu kanggo mangerteni kahanan kanthi bener.

      1. Ide kabeh ngelingake, mesthi, kepiye koran Polandia Courier Poranny, cedhak karo Kementerian Luar Negeri, wis nuntut ekspansi Polandia menyang tapel wates 1772. Kanggo nulis respon bebarengan saka Cossacks kanggo Sultan ing kesempatan kuwi piye wae ridiculous, nanging mbok menawa penake.

      2. Wong Jepang, mesthi, pasuryan sing ora matur nuwun. Pamrentah Soviet mbangun sosialisme ing China lan Korea, netralake ekonomi lan diplomatik sajrone pirang-pirang dekade saingan utama Jepang, sing nduweni skor dawa nglawan dheweke sajrone periode Great Asian Co-Prosperity Sphere, lan ing wektu sing padha ndadekake Jepang dadi utama. Sekutu Asia saka Amerika Serikat. Lan tawanan, tawanan apa? Bilai wong sing dikalahake. Marang latar mburi umum padha co-kamakmuran, yuta wong sing nampa 10 taun kamp Soviet, lan 60 ewu wong sing ora bali - iki trifle murni. Miturut cara, 60 ewu iku kira-kira Nagasaki.

      3. Perlu dimangertèni manèh, yèn Jepang dudu Jerman, sing isih mbayar lan mratobat. Topik kesalahan sejarah kanthi cepet ditutup ing kana. Ing Eropah, iku bakal katon aneh ing idea sing Great Fuhrer saka Rakyat Jerman, sawise perang, nahan jabatane, nanging renounces kakuwasan eksekutif, nanging ing Jepang iki persis carane masalah iki ditanggulangi. Digantung Keitel lokal, Ribbentrop, 5 wong militèr liyane kanggo bends individu ing lemah. Kabeh, topik wis ilang. Dadi luwih trep kanggo kabeh wong.

      4. Maneh, kudu dingerteni yen Eropa minangka sistem Yalta-Potsdam. Yen sampeyan pengin ngelingi Stalin sing getihen, sampeyan uga kudu ngelingi mitrane. Ing taun 45, prajurit Amerika nganggo bayonet nyopir Polandia, Balt, imigran Putih, Jerman, kalebu warga sipil, menyang gerbong menyang Siberia kanthi tuntunan ketat telung presiden Amerika bebarengan - Roosevelt (dheweke waved ing Yalta), Truman (kiwa ing pasukan) lan Eisenhower (langsung dipimpin). Kanggo ngakoni kejahatane - ora, iki dudu wong Jerman. Kanggo ngrampungake topik iki saiki - sapa sing butuh?
      Jepang, ing wektu sing padha, kaya kapisah. Ing wektu kasebut, Sekutu wis dadi kanca lan akun kasebut bisa ditampilake mung ing Rusia. Ngapa ora.

      Maneh, cilaka wong sing dikalahake. Yen AS wis ilang XV, bisa diwenehi kanggo Hiroshima. Nanging pranyata kaya mangkene. Pancen, wektu wis liwati.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 18 Oktober 2019 14:48
        +2
        Quote: tesser
        Marang latar mburi umum padha co-kamakmuran, yuta wong sing nampa 10 taun kamp Soviet, lan 60 ewu wong sing ora bali - iki trifle murni. Miturut cara, 60 ewu iku kira-kira Nagasaki.

        EMNIP, pimpinan Jepang dhewe ora cepet-cepet bali tawanan lan repatriates saka USSR. Lan bisa dingerteni - ing Jepang sawise perang, mung bajingan saka Tentara Kwantung sing ilang. eseman
        1. tesser
          tesser 18 Oktober 2019 15:16
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          EMNIP, pimpinan Jepang dhewe ora cepet-cepet bali tawanan lan repatriates saka USSR.

          Enak nyoba.

          Nalika, supaya ora adoh, Paulus lunga? Lan sampeyan lunga adoh?

          Kebetulan? Aku ora mikir.
    3. Reptiloid
      Reptiloid 18 Oktober 2019 19:29
      +2
      Kutipan: Far B
      provokasi ing tapel wates, ...... iki omong kosong

      Lan kepiye intervensi 1918 --- 1922 (ekspedisi Siberia) ??? Nalika Bolshevik dadi kuwasa, Dekrit Perdamaian diumumake sanalika sawise Revolusi Oktober. Lan tanggal 18 Februari 1918, Dewan Tertinggi Entente mutusake kanggo ngrebut Harbin, Vladivostok lan zona CER dening Jepang.
      Populasi ora gelem nuruti dikta saka intervensionis ...
      Lan apa wae sing kedadeyan ing tanah sing dikuwasani ... Kekejaman para penghukum ...
      1. tesser
        tesser 18 Oktober 2019 20:10
        -3
        Kutipan saka Reptilian
        revolusi Oktober. 18 Februari 1918

        Lan apa hubungane Bolshevik karo urusan Timur Jauh? Kekuwatan Soviet muncul ing pungkasan tanggal 22, yen sampeyan ora ngerti. Ing wektu iku, Entente, sing sampeyan ora seneng banget, ing hubungane karo showdowns dhewe, wis squeezed metu Jepang saka mantan. Rusia Timur Jauh, lan bali menyang Bolsheviks wilayah ditransfer menyang Jerman ing Brest-Litovsk. Republik buruh lan petani umume sing utama keturunan saka Prajanjian Versailles.
  3. Wong pesimis22
    Wong pesimis22 18 Oktober 2019 05:55
    -2
    Inggih, acara anyar nuduhake yen padha arep menehi loro pulo cilik kanggo Yapas, lan padha arep kabeh papat, bourgeoisie pengin njaluk sawetara jenis keuntungan, padha ora Care babagan liyane.
    1. Lelek
      Lelek 18 Oktober 2019 19:20
      +1
      Kutipan: Pesimis22
      Inggih, acara anyar nuduhake yen padha arep menehi loro pulo cilik kanggo Yapas, lan padha arep kabeh papat, bourgeoisie pengin njaluk sawetara jenis keuntungan, padha ora Care babagan liyane.

      hi
      Dheweke ora mung pengin, nanging uga arep nutup langit liwat Kuriles. Napsu tuwuh amarga kanca Vladimir ora bisa langsung ngirim kanca Shinzo menyang "makakaiku".
  4. Olegater
    Olegater 18 Oktober 2019 05:56
    + 10
    Sugeng enjing para pengguna forum!

    Aku maca artikel. Andharan kasebut bisa didudut kaya ing ngisor iki. Anggere pamaréntah saiki bakal "flirt" karo Jepang ing syarat-syarat nggawe zona ekonomi umum, pembangunan bebarengan bioresources lan mbukak rezim visa ing WILAYAH KITA, impudence lan greyhound saka Japs mung bakal nambah.
    Yen padha wis ngandika atos lan intelligible, banjur saiki ora ana pitakonan ing integritas wilayah Rusia.
    Kanggo penulis, plus lan persetujuan lengkap, kanggo rangkuman ing wangun telung TCTerms ing kahanan iki.
    1. Silvestr
      Silvestr 18 Oktober 2019 09:22
      +3
      Pzh
      Kutipan saka Olegater
      Andharan kasebut bisa didudut kaya ing ngisor iki. Dene pamrentahan saiki bakal "nggoda

      Hunchback wiwit flirt nalika Georgians menehi negara zona 300-mil. Iki terus, menehi tanah lan banyu kanggo China, Azerbaijan, Norwegia. Dadi wong Jepang mikir - "kenapa kita luwih elek?"
      1. Okolotochny
        Okolotochny 18 Oktober 2019 12:50
        +1
        Hunchback wiwit flirt

        Lan kepiye carane dheweke bisa kuwasa? Meh kabeh POLITBURO saka CPSU ana ing mburine !!!
        1. Silvestr
          Silvestr 18 Oktober 2019 13:44
          +2
          Kutipan: Okolotochny
          Meh kabeh POLITBURO saka CPSU ana ing mburine !!!

          temtunipun
  5. Amuret
    Amuret 18 Oktober 2019 06:00
    + 22
    Miturut penulis, USSR "ilegal" miwiti perang nglawan Jepang ing 1945, supaya Moscow kudu apologize. Mung sawise iku bisa kanggo mbangun hubungan fruitful antarane loro kakuwasan.

    Moskow kanthi resmi lan terbuka iki minangka kutipan saka pernyataan " Denunciation of the Neutrality Pact". Punika pranala menyang artikel iki lan sumber asli ing pungkasan artikel iki. https://topwar.ru/3504-poslednyaya-stranica-vtoroj-mirovoj-vojny-chast-2.html
    Dokumen iki diarani Pakta Netralitas tanggal 13 April 1941. Bagean utama yaiku artikel kaping pindho, sing maca: "Yen salah sawijining Pihak sing Persetujuan dadi obyek permusuhan saka pihak siji utawa luwih kekuwatan katelu, Partai Kontrak liyane bakal tetep netral sajrone kelanjutan konflik kabeh. ." Nanging perang ing operasi teater Asia-Pasifik ora cocog karo formulasi iki, amarga Jepang ora dadi obyek, nanging minangka subyek tumindak, sing pisanan nyerang Amerika Serikat tanggal 7 Desember 1941, nyerang pangkalan angkatan laut Pearl Harbor. . Tanggal 8 Desember, Jepang mblokir Inggris ing Hong Kong, nyerang Thailand, Malaya, sing dadi kagungane Inggris, lan Filipina (jajahan AS).
    Persetujuan kasebut dirancang kanggo 5 taun lan rampung ing April 1946, USSR lan Jepang bisa mbatalake kanthi menehi kabar marang negara liya 6 wulan sadurunge. Tanggal 5 April 1945, Moskow ngirim cathetan menyang Tokyo sing ngumumake penolakan pakta kasebut.
    USSR mbantah posisine:
    - ngrujuk marang pelanggaran roh Jepang lan sebagian saka surat perjanjian netralitas (Jepang mbantu Jerman, sing perang USSR);
    - kanggo owah-owahan ing kahanan internasional (Jepang perang karo Amerika Serikat lan Inggris, kang dadi sekutu Moscow);
    - nuding kasus penahanan lan tenggelam kapal sipil Soviet dening Angkatan Laut Jepang lan Angkatan Udara, kedadeyan ing tapel wates. Dadi, contone: ing Desember 1941, pesawat Jepang nyerang lan nglelebke tanker Maykop.
    Mangkono, kita bisa nyimpulake yen pirembagan babagan "perfidy" Moskow ora ana dhasar. Kontrak kasebut sacara resmi diakhiri, USSR wis lengkap "kabebasan tangan".
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      Andrey saka Chelyabinsk 18 Oktober 2019 07:21
      +4
      Aku pengin nulis, nanging sampeyan nindakake kanthi sampurna kanggo aku ombenan
    2. tesser
      tesser 18 Oktober 2019 10:37
      -1
      Quote: Amur
      Tanggal 5 April 1945, Moskow ngirim cathetan menyang Tokyo sing ngumumake penolakan pakta kasebut.
      USSR mbantah posisine:

      Kaya-kaya kabeh chicanery iki duwe utawa duwe makna.
      Ana telung baris argumentasi.
      Kapisan babagan serangan cidra. Ing pagelaran Jepang, katon cukup lucu.

      Kapindho bab kasunyatan sing loro tawanan perang, lan, contone, Kuriles, muncul sawise Agustus 14-15, yaiku, sawise nyerah Jepang. Konsep Soviet yen perang terus saka 14 Agustus nganti 2 September ora bisa dibantah. Jawaban iki, coarsening, punika 70 taun wis liwati, kang dijupuk iku suci.

      Katelu - yen Konvensi Jenewa ngatur prosedur kanggo mbebasake tawanan perang, lan ora ana cara nyedhiyakake 10 taun kemah kanggo wong-wong mau, kaya sing ana ing diskusi. Jawaban iki minangka pernyataan nyatane yen USSR ora dadi partai ing Konvensi Jenewa, ing taun 29 lan 49. Nalika aku melu ing 60th, masalah wis ditutup. Iki bener, nanging saiki dianggep ora sopan kanggo ngelingi iki.

      Oh ya.
      USSR lan Jepang bisa mbatalake tumindak kasebut kanthi menehi kabar marang negara liya 6 wulan sadurunge. Tanggal 5 April 1945, Moscow ngirim cathetan menyang Tokyo


      Dadi, sawise kabeh, serangan cidra.
    3. Antares
      Antares 18 Oktober 2019 12:13
      +1
      Quote: Amur
      Tanggal 5 April 1945, Moskow ngirim cathetan menyang Tokyo sing ngumumake penolakan pakta kasebut.

      Tokyo ditindakake kanthi cara sing padha karo mitra Tokyo karo Moskow.
      (Ayo kula ngelingake sampeyan yen Berlin ngirim pesen babagan mandap pakta lan alasan ing 3 am ing 22 Juni, jam sadurunge wiwitan serangan, duta kacarita ing Moscow ing 4 am, lan resmi ditampa minangka akeh minangka 5 jam lan 50 menit miturut statement Molotov)
      Sing, kabeh wis resmi diamati (mandheg saka pranyatan perang ing advance), nanging ora diwenehi wektu.
      USSR uga menehi Jepang deklarasi perang liwat duta - lan nindakake iku ora kurang "treacherously" saka Jerman: resmi, pihak Jepang diwenehi kabar bab perang ing Agustus 8, 1945, karo bebaya sing perang bakal miwiti sesuk. Nanging - oh! - dening wektu Moscow. Lan ing Timur Jauh, amarga bedane zona wektu, sesuk iki wis teka, lan Tentara Abang nyerang posisi Jepang. Ing kasunyatan, Jepang duwe sawetara menit kanggo ngirim pesen saka Kedutaan Besar Moskow menyang Tokyo, lan saka ing kono menyang pasukan ing bawana.
      wong Jepang sawise Port Arthur umume dielingake ... wis apik.
    4. Reptiloid
      Reptiloid 18 Oktober 2019 19:48
      +3
      Sugeng dina, dear Nikolai! Aku pengin nambahake yen angkatan bersenjata Jepang ing pirang-pirang negara dianggep penjahat perang, lan akeh pelanggaran hukum perang sing BUKTI. Malah ana ekspresi ... Holocaust Asialan kekejaman militèr Jepang. Wiwit taun 1950-an, Jepang njaluk ngapura marang macem-macem bangsa lan ekspresi getun. Nanging, ora ketompo carane aku maca, padha njaluk ngapura PERSIS kanggo USSR!
      Yen kelingan campur tangan taun 1918---1922, banjur desa Amur nandhang paukuman Jepang, kalebu. Ivanovka, ing ngendi wong diobong urip, luwih saka 200 wong....
      1. Amuret
        Amuret 19 Oktober 2019 01:43
        +1
        Kutipan saka Reptilian
        Yen kelingan campur tangan taun 1918---1922, banjur desa Amur nandhang paukuman Jepang, kalebu. Ivanovka, ing ngendi wong diobong urip, luwih saka 200 wong....
        Hello Dima! Ora ana Ivanovka siji sing "kondhang" dening Jepang. Iki mung panggonan sing paling misuwur utawa kasebut, lan jejak getih saka Jepang saka Transbaikalia menyang Kamchatka lan Sakhalin. Nang endi wae bisa menehi tandha. 18 September ing alun-alun. S. Lazo cedhak tugu kanggo partisans abang padha klompok cilik saka wakil saka Komite Svobodnensky City Partai Komunis. Alesan kanggo rapat umum yaiku kedadeyan September 1918, nalika intervensionis Jepang mlebu ing kutha Svobodny, ing wektu iku ana institusi Soviet sing dievakuasi saka Chita lan Khabarovsk lan unit Tentara Merah mundur saka Transbaikalia. "Artikel saka 2013
        Iki kanggo ngindhari kebingungan babagan tanggal.
        https://www.gzt-sv.ru/news/14996-svobodnencam-napomnili-odnom-samyh-zagadochnyh
        1. Amuret
          Amuret 19 Oktober 2019 02:11
          +1
          Quote: Amur
          Yen kelingan campur tangan taun 1918---1922, banjur desa Amur nandhang paukuman Jepang, kalebu. Ivanovka,
          Iki conto liyane saka 1918. Ana kegagalan Internet, mula aku menehi klarifikasi: Monumen kanggo para pelaut kapal "Sage" foto monumen sadurunge banjir 2013.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 19 Oktober 2019 05:34
            +2
            Sugeng siang Nikolay. Apa sampeyan ngerti apa sing dakwaca wingi babagan topik iki -W
            Ora ketompo apa sing diomongake babagan W, ana akeh fakta, sanajan kuping liberal metu saka wektu kanggo wektu sanajan ing topik kayata
            Wong Jepang tekan Irkutsk
            Keterlibatan Jepang ing campur tangan Siberia
            Kedadeyan ing Ivanovka
            Daratan wadya Jêpan ing Vladivostok
            Dhaptar njaluk ngapura militer diterbitake dening Jepang,
            tawanan perang Jepang ing Uni Soviet

            Akeh panggonan wis kasebut. Lan aku arep maca liyane babagan topik iki ing dina sing bakal teka (.(((, Aku ing b / l, virus-ss)) Sampeyan bisa maca akeh saka pranala. Apike, Jepang njaluk ngapura kanggo akeh wong ing tingkat resmi, kanggo macem-macem negara. Nanging babagan USSR - aku durung weruh. Nanging, ing Ivanovka, wakil apologized nalika teka, ing abad iki (utawa pungkasan kepungkur). Piye wae ... ..... Aku malah ora bisa nemokake tembung. wong, omah, sing Jepang diterangake ing layang, lan njaluk ngapura ing 80-90 taun. Ora kabeh cetha kanggo kula ana lan aku isih bakal katon.
            Aku ora ketemu karo tembung babagan getun Jepang amarga ora mlebu Konvensi Den Haag lan babagan serangan marang aturan marang sapa wae.
            Sedhela mengko aku bakal ndeleng pranala sampeyan! Nikolay.
      2. Kapten45
        Kapten45 19 Oktober 2019 17:10
        +1
        Kutipan saka Reptilian
        Aku pengin nambahake yen Angkatan Bersenjata Jepang dianggep minangka penjahat perang ing pirang-pirang negara, lan akeh sing nglanggar hukum perang sing BUKTI.

        Ya, padha ora bakal sakabeheng mati karo film sempit kanggo siji "detachment 731", ora kanggo sebutno bombing kutha-kutha Cina karo bom karo kutu Wewelak! Lan pira anthrax lan barang-barang ala liyane sing diwutahake menyang Amur ing pesisir kita!
        1. Reptiloid
          Reptiloid 19 Oktober 2019 20:06
          -1
          Kutipan: Kapten45
          .... Ya, padha ora bakal sakabeheng mati karo film sempit kanggo siji "detasemen 731", ora kanggo sebutno .....
          Sawise kabeh, dheweke uga ora seneng amarga ora kabeh tahanan bali menyang omah. Kaya-kaya ana sing nyeluk ing kene....
          1. Alexey Z
            Alexey Z 22 Oktober 2019 18:21
            0
            Kutipan saka Reptilian
            Kutipan: Kapten45
            .... Ya, padha ora bakal sakabeheng mati karo film sempit kanggo siji "detasemen 731", ora kanggo sebutno .....
            Sawise kabeh, dheweke uga ora seneng amarga ora kabeh tahanan bali menyang omah. Kaya-kaya ana sing nyeluk ing kene....

            Apa padha dijupuk ing wilayah USSR?
  6. Gardamir
    Gardamir 18 Oktober 2019 06:20
    +6
    Kaping pisanan, aku ndhukung penulis ing kabeh telung perkara.
    Nanging Kremlin sengit karo jaman Soviet. Lan dheweke ora ndhelikake saka sapa wae yen kabeh wektu iku salah. Mung wong Jepang butuh tobat. Padha mratobat sadurunge Polandia. Mannerheim dipasang ing pedestal. Wong Jepang uga pengin duweke.
    1. Olegater
      Olegater 18 Oktober 2019 06:26
      0
      Sugeng enjing dear Gardamir! hi
      Apa sampeyan mikir kahanan iki bakal nyebabake?
      1. Gardamir
        Gardamir 18 Oktober 2019 06:45
        +5
        sugeng enjang. Iku bakal logis kanggo nganggep yen kabeh bakal kaya karo reformasi pensiun. Wiwitane ora mungkin, banjur aku njaluk sampeyan ngerti, lan Jepang duwe pulo loro. Nanging ... dudu Navalny lan dudu Grudinin, lan dudu Zyuganov ...
        1. Olegater
          Olegater 18 Oktober 2019 06:57
          +2
          Aku ngerti "jendela overton"? Kaping pisanan, informasi kasebut nyebabake resistensi, banjur ana underestimation lan kegagalan panas ing masyarakat, banjur apathy saka wong ing masalah iki, minangka asil, nyerahke pulo. Ya, lan iki (tumindak panguwasa Rusia) kaya Naom Chomsky kanthi 10 langkah kanggo ngapusi kesadaran umum, maca, sampeyan ora bakal getun.
          Aku kaya anggota forum maca iki Chomsky padha. Informasi sing menarik ana, yen sampeyan rekonsiliasi karo langkah-langkah panguwasa kanggo nimpa keputusan, keputusan lan keputusan sing anti-rakyat.
    2. Egoza
      Egoza 18 Oktober 2019 07:34
      +4
      Kutipan: Gardamir
      Kremlin sengit karo jaman Soviet. Lan dheweke ora ndhelikake saka sapa wae yen kabeh wektu iku salah.

      Khrushchev uga sengit marang I.V. Stalin lan nyoba kanggo mbuwang lendhut ing wong. Asil saka "usaha" kang kita felt ing ukuran lengkap. Ora ketompo carane Kremlin jumangkah ing rake padha.
      1. Silvestr
        Silvestr 18 Oktober 2019 09:25
        +4
        Quote: Egoza
        Ora ketompo carane Kremlin jumangkah ing rake padha.

        Wis tumuju titik wiwitan. Annushka wis tumpah lenga
        1. Olegater
          Olegater 18 Oktober 2019 09:54
          0
          Dear Silvestr sugeng enjing!!!!!! hi
          Aku tansah ngetutake komentar sampeyan. Apik banget lan topikal. Aja nyuda intensitas lan kabeneran. Aku pengin nampa komentar babagan kahanan iki. Kanthi ramalan pembangunan lan asil. Aku yakin bakal jelas lan bisa dingerteni. apik
          1. Silvestr
            Silvestr 18 Oktober 2019 10:11
            +5
            Kutipan saka Olegater
            Komentar sampeyan babagan kahanan iki.

            sugeng enjang! Thanks kanggo positif. Kanggo pitakonan, aku mikir, ora bakal ana transfer saiki.
            Elinga wong Jepang sing squealed babagan ambulans? Aku pracaya yen banjur masalah iki ditanggulangi ing asas, iku mung tetep kanggo mbungkus pulo ing wrapper ayu. Nanging, anehe, negatif saka reformasi pensiun lan penurunan peringkat pamrentah lan PDB pribadi ora ngidini iki ditindakake. Yen wis dicukur meneng, pulau-pulau bakal lelayaran. Iku bakal dadi "Crimea ing nalisir." Kahanan ing njero negara saya mundhak, sanajan kabeh peringkat lan jajak pendapat VTsIOM. Chop cabang ing Kawa saka owah-owahan ing daya, lan padha kudu alasan adil, GDP ora bakal. Ya, lan EU wiwit ragu-ragu babagan masalah sanksi.
            Napa GDP siap nindakake iki minangka pitakonan sing kapisah. Ingkang utama yaiku metu saka isolasi ("cheers-patriots" bakal peck saiki), entuk investasi lan gampang / ngangkat sanksi. hi
            1. Olegater
              Olegater 18 Oktober 2019 10:14
              0
              Matur nuwun kanthi sanget!
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 18 Oktober 2019 09:28
        0
        Ditilik saka memoar Khrushchev, dheweke nduweni sikap kontroversial marang Stalin. Dheweke nyathet akeh perkara positif babagan Stalin.
    3. meandr51
      meandr51 18 Oktober 2019 10:30
      +1
      Lan bagean iki kudu ukuran Siberia lan Timur Jauh. Saben uwong ing koalisi Kulon mbutuhake mung siji bab saka Rusia: iku ora ana.
    4. Reptiloid
      Reptiloid 18 Oktober 2019 19:58
      +1
      Kutipan: Gardamir
      .....Nanging Kremlin sengit karo jaman Soviet. Lan dheweke ora ndhelikake saka sapa wae yen kabeh wektu iku salah. ......
      Kurang logika iki tansah nggumunake. Kaya-kaya sing ana ing ndhuwur kabeh saka kulawarga bangsawan utawa borjuis sing sugih. Ngendi bakal padha yen ora kanggo Revolusi Oktober. Lan umume ---- yen, miturut sensus 1898 populasi Republik Ingushetia --- wong rata-rata urip nganti 30 taun.
  7. lele
    lele 18 Oktober 2019 06:29
    +2
    Rusia njaluk njaluk ngapura


    Inggih, ayo padha lunga bebarengan. Iku mung negara, kaya biasane, bakal menehi tank lan kita bakal langsung lunga kanthi njaluk ngapura. ngguyu Kanggo pisanan soko ... prajurit
    1. Manungsa Kucing Null
      Manungsa Kucing Null 18 Oktober 2019 07:34
      -6
      Kutipan: Kucing Laut
      Ayo kabeh bebarengan ...

      Sampeyan "ora ana ing stream" - artikel kasebut khusus "kanggo poni". Delengen, "falcons" wis ditarik munggah (ndeleng ndhuwur) ngguyu

      PS: ya, lan ing ngisor iki sawetara potongan wis dicathet. Onolit ya
  8. parusnik
    parusnik 18 Oktober 2019 06:49
    +7
    Kepiye carane Moscow bisa nanggapi?
    .... Tugu ing Timur Jauh bakal diadegake kanggo para prajurit Jepang sing mati nalika perang sipil, minangka pejuang nglawan Bolshevisme ngguyu Dheweke dhewe ngidak-idak kepungkur dadi ha ... uh, menyang rereget, lan saiki kita kaget yen tuntutan lan panjaluk kasebut wis ditinggalake ... Ora bakal ngrusak Amerika lan Inggris, Prancis kanggo masang obelisk, kayadene. yen dipateni kanthi ora sengaja, dheweke nglindhungi "pesen", sing ora bakal ditampa dening Jerman, nanging Bolshevik sing getihen ngrendhem para penjaga miskin ... ngguyu Banjur Barat mesthi bakal tresna marang kita lan ngangkat sanksi ... ngguyu
    1. Amuret
      Amuret 18 Oktober 2019 09:00
      +4
      Kutipan saka parusnik
      ..Sawijining monumen ing Timur Jauh bakal didegake kanggo para prajurit Jepang sing mati nalika perang sipil, minangka pejuang nglawan Bolshevisme

      Alexei! Kabeh bisa diarepake saka panguwasa sing ora cukup, nanging ing Timur Jauh akeh panguburan para tawanan perang WWII Jepang, lan Jepang teka kanggo njaga kuburan lan sujud marang leluhure. Ing Vladivostok ana panguburan para penjajah Amerika Ceko lan Jepang.
      Iki wektu Perang Sipil.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 18 Oktober 2019 20:05
        +2
        Quote: Amur
        Kutipan saka parusnik
        ..Sawijining monumen ing Timur Jauh bakal didegake kanggo para prajurit Jepang sing mati nalika perang sipil, minangka pejuang nglawan Bolshevisme

        Alexei! Kabeh bisa diarepake saka panguwasa sing ora cukup ing Timur Jauh .....

        Iki ora cukup ---- ana ing arah sing beda-beda, sayangé.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. Strashila
    Strashila 18 Oktober 2019 06:55
    +4
    "Kekalahan Jepang ing taun 1945 minangka kesalahan" saka USSR. Dheweke njaluk njaluk ngapura saka Rusia "sing nylametake nyawa kaisar Jepang. A kesalahan sing padha ora Occupy Hokkaido karo kesempatan kuwi.
  11. sinar utama
    sinar utama 18 Oktober 2019 07:03
    0
    Amerika diajeni minangka "guru" sing nggawa perdamaian, demokrasi, lan kamakmuran ekonomi kanggo Jepang. Thanks kanggo Amerika Serikat, Jepang wis dadi salah sawijining kekuwatan ekonomi lan teknologi sing unggul..

    Wigati dicathet yen Jepang modern minangka salah sawijining kekuwatan militer utama kanthi anggaran militer gedhe.

    Iku angel nolak

    De facto, yen negara-negara NATO nggawe prasarana kanggo intervensi ing Rusia ing arah kulon, mula Jepang nyiapake solusi sing kuat kanggo masalah "wilayah lor" ing sisih wétan.

    Kesimpulan sing menarik, sing, ing asas, dumunung ing permukaan.
    Lan sing, amarga cetha, ora ana sing weruh

    Kepiye carane Moscow bisa nanggapi?

    Kesimpulan Banal sing ora ana ing bidang politik Moskow modern.
    Aku ora nolak sing bener, nanging ora worth count ing iki ing mangsa cedhak.

  12. stels_07
    stels_07 18 Oktober 2019 07:14
    0
    Lan ayo nulis artikel babagan VO lan njaluk bali emas menyang Rusia kanthi kapentingan.
  13. roket757
    roket757 18 Oktober 2019 07:41
    +3
    Rembugan, bubar, ngendi maneh kanggo smear?
    Ana persetujuan karo sekutu, padha kawujud. Kajaba iku, Jepang dudu kanca kita NATE!
    Ora bakal ana REVIEW! Ing kono padha kudu ngadeg.
  14. barmaleyka
    barmaleyka 18 Oktober 2019 07:56
    +1
    bakal ana njaluk ngapura kanggo perang 1904?
    umume nyerang kaya gopnik ing gang
    Luwih saka 60 ewu wong dadi korban kemah Siberia.
    supaya dheweke nulis babagan korban eksperimen "ilmiah" dening "ahli biologi-dokter" Jepang, kalebu wong Rusia.
  15. K-50
    K-50 18 Oktober 2019 08:13
    +3
    Kekalahan Jepang ing taun 1945 minangka "kesalahan" saka USSR. Rusia njaluk njaluk ngapura

    Mungkin luwih becik kita "gawe kesalahan" maneh? Ya, mung ing kasus. lol
  16. yuta
    yuta 18 Oktober 2019 08:35
    +1
    Putin main karo Jepang, utawa dagang.
    Miturut cara, penjamin saka judo nilar soko. Pancen. Saben minggu dheweke mlumpat ing tatami nganggo kimono, lan saiki dheweke ngadeg ing es luwih asring. Kadhangkala malah katon, apa Putin iki nyata?
  17. Basarev
    Basarev 18 Oktober 2019 08:54
    0
    Kajaba iku, wong bisa menehi saran marang wong Jepang kanggo ngakoni Atol Miduzii minangka kesalahan lan njaluk ngapura saka Amerika Serikat.
  18. igorra
    igorra 18 Oktober 2019 09:00
    +5
    Miturut demografi ing Timur Jauh: pembayaran kanggo EVERY anak lair, keuntungan kanggo ibu lan anak paling 50% saka gaji rata-rata wilayah, omah utawa hipotek kanggo jumlah inflasi (yen Bank Sentral bakal strangle), pribadi. dhokter. Lan ya, mung RUSIA utawa ngganti jeneng ngarep, patronymic, jeneng mburi lan nampa Ortodoks. Kanggo screamers saka nasionalis - sinau kanggo mikir kaya Rusia, ing cara Imperial, kanggo entuk manfaat saka kabeh RUSIA lan kabeh warga, lan ora kanggo rawa nasional Panjenengan, welcome kanggo tingkat sabanjuré. Aku dhewe manggon ing republik nasional, ing ngendi salah siji saka syarat paling penting kanggo milih calon iku kawruh basa nasional. Perasaan sing ora bakal bisa karo sirah, nanging nganggo ilat. P.S. Uni uga menehi akeh kekarepan lan kabecikan marang para nasionalis. Padha lungguh ing sirahe, kebecikan kanggo warga negara, kaya kain abang kanggo bantheng - pemicu.
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 18 Oktober 2019 09:31
      0
      Lan babagan Ortodoks? Umume wong Rusia yaiku Ortodoks utawa ateis.
  19. Roso 56
    Roso 56 18 Oktober 2019 09:28
    0
    Ayo padha nuntut saka garwane, lan Rusia bakal menehi kuping saka kuldi sing wis mati, kaya sing dikandhakake VVP. Lan yen China nuntut wong-wong mau, mula wong-wong sing mripate salib iki bakal mlayu ngubengi pulo kasebut kanthi wuda.
  20. Bai
    Bai 18 Oktober 2019 09:47
    0
    Jepang ora ngarahake nesu marang Amerika Serikat, sing ngobong puluhan ewu warga sipil Jepang kanthi bom karpet lan ngluncurake rong serangan nuklir ing Hiroshima lan Nagasaki,

    Lan kepiye carane bisa nglawan Amerika Serikat, yen kabeh wis jelas banget karo Pearl Harbor?
  21. Berkut24
    Berkut24 18 Oktober 2019 10:01
    +1
    Lan ing taun 1904, Jepang nyerang Rusia tanpa nyatakake perang, sing tegese sah ...
    Aku bakal nambah "kesalahan" kita ing taun 1945. Hokkaido minangka lanjutan saka Kapuloan Kuril.
    1. Antares
      Antares 18 Oktober 2019 12:20
      0
      Kutipan saka Berkut24
      Lan ing taun 1904, Jepang nyerang Rusia tanpa nyatakake perang, sing tegese sah ...

      ing Timur (lan asring ing Kulon), kahanan sing paling apik dianggep minangka wayahe serangan.
      Dene sakehing prakara kang ana ing woro-woro iku kabeh kangelan Eropa, wong Jepang durung tau ngumumke.
      Nanging hubungan diplomatik bubar resmi, sawise prentah nyerang
      Kaputusan kanggo miwiti perang nglawan Rusia digawe ing Jepang ing rapat gabungan anggota dewan rahasia lan kabeh menteri tanggal 22 Januari (4 Februari 1904), lan ing wayah wengi tanggal 23 Januari (5 Februari), ana prentah. diwenehake kanggo ndharat ing Korea lan nyerang skuadron Rusia ing Port Arthur. Sawisé iku, tanggal 24 Januari (6 Februari), 1904, Jepang resmi ngumumake putusan hubungan diplomatik karo Rusia.
      Wektu sing paling mupangati kanggo Jepang dipilih kanthi presisi dhuwur: kapal penjelajah lapis baja Nissin lan Kasuga sing dituku saka Argentina ing Italia mung ngliwati Singapura, lan ora ana sing bisa mandheg ing ngendi wae ing dalan menyang Jepang; bala Rusia pungkasan ("Oslyabya", cruisers lan pangrusak) isih ana ing Segara Abang.
  22. mik193
    mik193 18 Oktober 2019 11:24
    0
    Bener, Ryosuke...
  23. fif21
    fif21 18 Oktober 2019 11:25
    0
    Sing nggumunake, apa Jepang njaluk ngapura amarga campur tangan ing Timur Jauh ing taun 1918, nanging kanggo tujuan Halkin? Lan kanggo Perang Rusia-Jepang taun 1904? Dadi, apa gentlemen alas, alas! hi
    1. tesser
      tesser 18 Oktober 2019 13:26
      -3
      Kutipan saka fif21
      lan Jepang njaluk ngapura amarga campur tangan ing Timur Jauh ing taun 1918

      Intervensi ing negara endi? Ora dikarepake kanggo ngunggahake topik FER kanggo Federasi Rusia saiki.
      Kutipan saka fif21
      lan kanggo gol Halkin

      ngendi iku? Kepiye pamrentah China nganggep Republik Rakyat Mongolia lan hubungane karo Tentara Abang?
      Kutipan saka fif21
      Lan kanggo Perang Rusia-Jepang taun 1904?

      Lan apa salah karo iki? Dheweke pengin perang cilik sing menang - dheweke entuk.
  24. Dimy4
    Dimy4 18 Oktober 2019 11:25
    +4
    Posisi pemerintah kita menarik, tinimbang langsung ngomong tegas NO! Wiwitan saka kawicaksanan aneh saka flirting karo Jepang, prakteke nyemangati dheweke karo transfer pulo, padha ngomong, kita pancene kudu prajanjen tentrem lan pembangunan bebarengan kabeh jinis sumber daya. Apa kita yatim piatu lan sengsara utawa apa?
    1. Komentar wis dibusak.
  25. 1536
    1536 18 Oktober 2019 12:25
    +2
    Jepang dadi ora sopan, ngrasakake kelemahane Rusia. Lan iki ora mung "negosiasi" sing ora dipikirake babagan sawetara transfer pulo ing tingkat pemerintah, kabeh prasaja ing kene, Khrushchev janji bakal nransfer, saka Khrushchev utawa saka kulawargane lan njaluk ... Kabeh luwih jero ing kene. Mlaku-mlaku ing lurung-lurung ing kutha-kutha kita, golek paling ora siji signboard ngendi padha mulang Sambo Gulat, sampeyan bakal meh ora nemokake iku, nanging sampeyan bisa ndeleng kabeh limo sekolah karate. Karate gelut serius, iku meh cara urip. Lan anak-anak kita nyerep semangat "Jepang" iki. (Iku apik sing ora pati roso saka Rusian. Saiki.) Lan eateries sade dubious "panganan Jepang" tinimbang dumplings lan pancakes, kang uga meh ora bisa ditemokaké dina. Kasedhiya ing macem-macem murakawas, okutagawas, lsp. karya sastra diterjemahaké kanggo maca massa menyang Russian kanggo ngganti pikiran wong, uga ora pass tanpa tilak. Aku meneng babagan prestasi lan karya industri mobil Jepang - impen saben warga Rusia. Ing tembung, kaya ing lelucon kasebut: "Apa sing golek nafkah ngadeg tanpa alas?"
    Dadi apa sing bisa kita ucapake yen Jepang nesu lan pengin mbalekake Kuriles, banjur, ketoke, Sakhalin lan wilayah liyane, yen saka sudut pandang kita ora budidaya, mulia, ora berkembang. Sawise kabeh, dheweke menehi budaya, perjuangan, pamikiran lan aspirasi. Ing mratelakake panemume, ana mung siji alangan kanggo kasenengan saka kepinginan innermost - iki siji-sijine wong lungguh ing Kremlin. Apa iki bakal ditampilake ing mangsa ngarep. Nanging kahanan kasebut saya tambah amarga kasunyatan manawa mblokir akses Rusia menyang Samudra Pasifik minangka impen biru ora mung saka wong Jepang sing licik lan cidra, kanthi ora sopan saka impunity lan sikap sing apik marang wong-wong mau, nanging uga wong "mitra" liyane. .
  26. sepisanan
    sepisanan 18 Oktober 2019 13:43
    -1
    "Nanging, Jepang ora ngarahake nesu marang Amerika Serikat ..." - ora ana sing menarik! AS ngebom lan banjur nandur modal dhuwit ing Jepang, mula ora bisa dipungkiri bakal nindakake apa sing didhawuhake utawa diucapake dening AS marang Jepang. Lan saiki kita didhawuhi mratobat saka Kulon, lan saiki saka Timur. Nah, karo pamrentah sing kaya ngono, aku bakal nemokake wektu iki nalika kita mratobat ....
  27. panzerfaust
    panzerfaust 18 Oktober 2019 19:05
    -1
    Tanpa guna Port Arthur diwenehake marang China. Iki minangka kesalahan utama Stalin.
    1. tesser
      tesser 18 Oktober 2019 19:52
      0
      Kutipan saka panzerfaust
      Tanpa guna Port Arthur diwenehake marang China

      Port Arthur nganti taun 54th. Ya, lan kene Khrushchev.
  28. evgeniy.105
    evgeniy.105 18 Oktober 2019 20:11
    0
    Sipit-paningalan, padha ngerti, salah siji kekuatan (paling apik kabeh), utawa dhuwit (bakal ngedol kabeh, lan bokong banget) Sampeyan ora bisa ngadeg ing upacara karo wong-wong mau.
  29. zululuz
    zululuz 18 Oktober 2019 21:43
    0
    Lan kenapa sampeyan ora bisa ngelingake Jepang yen USSR melu perang karo Jepang minangka sekutu Amerika Serikat?
  30. tukang cukur Siberia
    tukang cukur Siberia 18 Oktober 2019 22:34
    0
    Moscow kudu njaluk ngapura kanggo "perang ilegal"

    Kekejaman Detasemen 731 iku sah, mung disebutake, shudders, paling ora kenal karo aktivitas fanatik iki??!!
  31. Hanavaro
    Hanavaro 19 Oktober 2019 00:37
    0
    Aku elinga anekdot - Jerman ngusulake kanggo mbenakake asil saka Perang Donya II. Rusia nawakake kanggo nampilake maneh ...
  32. Lexus
    Lexus 19 Oktober 2019 00:42
    -1
    Kanggo kabeh iki, Rusia bisa nyatakake penyesalan ... amarga kasunyatane yen dudu USSR sing nyelehake bom nuklir ing Jepang.
  33. Sergey49
    Sergey49 19 Oktober 2019 01:12
    -1
    Topik, kaya sing cocog karo penulis ing situs iki, ora dibeberke.
    Lan iki bab. Jepang nandheske yen prajanjèn kasebut dibatalake, ora dibatalake. Mula, pihak Soviet ora gelem nglanjutake limang taun sabanjure, nanging perjanjian kasebut sah nganti 13 April 1946. Sawisé iku, pihak Soviet nglanggar.

    Bilai wong sing kalah minangka siji-sijine hukum internasional sing ora bisa diganti. Ayo padha matur nuwun kanggo ninggalake Hokkaido kanggo wong-wong mau.
  34. intuzasis
    intuzasis 21 Oktober 2019 09:54
    0
    Ayo padha "liwat alas". Ora bakal ana konsesi wilayah ........
  35. colotun
    colotun 21 Oktober 2019 21:50
    0
    Aku ngunjungi wong wadon Jepang.
    Stan kepengin ngrangkul aku lancip.
    Lan dheweke bengok-bengok: - "Pisanan - bali menyang pulo!"
  36. kiril1246
    kiril1246 23 Oktober 2019 18:46
    0
    Lan kepiye pratelan yen 150000 wong Yahudi njabat ing Wehrmacht, asring dirungokake ing situs kasebut, beda karo pernyataan yen USSR tanggung jawab kanggo ngeculake WWII. ora ana apa-apa. Kaya sing padha karo nulis ulang sejarah sing saiki ditindakake ing negara-negara Kulon.
    https://topwar.ru/2922-evrejskie-soldaty-gitlera.html
  37. zenion
    zenion 23 Oktober 2019 18:56
    0
    Negara Rusia bisa dimangerteni, nanging apa hubungane karo wong Rusia, sing ditelakake negara Rusia?
  38. kadipaten
    kadipaten 24 Oktober 2019 11:16
    0
    Masa lalu ora bisa dibalekake, nanging kanggo masa depan, yen isih ana, njupuk Hokkaido. IMHO
  39. yowis
    yowis 24 Oktober 2019 23:56
    0
    Lan mulihake negara Manjou-Guo. Cepet!