Review militèr

Senjata Perang Patriotik Agung: bedhil mesin Goryunov SG-43

16
Nalika Nazi Jerman nyerang Uni Soviet, unit Tentara Abang perlu banget kanggo nggawe senapan mesin sing luwih maju tinimbang senapan mesin Maxim model 1910 sing wis ana ing layanan, nalika iku "secara moral lungse", lan senapan mesin DS-39, sing wis ana. akeh kekurangan sing signifikan.




Lan ing taun 1942, karya wiwit nggawe model sing luwih maju. Dadi, ing pimpinan P.M. Goryunov, kanggo amunisi bedhil standar easel majeng muncul. Kita ngomong babagan kaliber SG-43 7,62 mm.

Senapan mesin dadi cukup prasaja ing desain, iku gampang kanggo Pabrik lan cukup gampang kanggo operate. Lan sing utama yaiku gaman ana linuwih. Senapan mesin Goryunov dadi conto liyane babagan carane wong sing ora duwe pendidikan desain bisa nyipta senjata sing apik banget sing nyumbang kanggo kekalahan mungsuh dening Tentara Abang. Wigati dicathet menawa Pyotr Goryunov dhewe, sadurunge nggawe SG-43, ora melu desain senjata, nalika dheweke dikenal ing pabrik Kovrov minangka master banget.

Babagan crita gegaman iki, kang umumé dipengaruhi dalan perang, nitahake lan fitur technical saka bedhil mesin, ndeleng video disiapake dening Kalashnikov Media.

16 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 19 Oktober 2019 11:00
    +2
    Apa ngomong. Tanah Rusia ora kekurangan bakat. Kasus Levsha lan Kulibin urip ing turunane. kamulyan!
  2. isin
    isin 19 Oktober 2019 11:27
    -2
    Hormat lan pujian kanggo Goryunov. Nanging machine gun iki morally lungse nalika iki sijine menyang layanan.
    1. amatir
      amatir 19 Oktober 2019 13:23
      0
      lungse nalika diadopsi

      Lan apa "obsolescence" sawijining? Dheweke ana ing layanan nganti 1968 lan diganti dening PC mung kanggo tujuan manunggalaken senjata.
    2. Roso 56
      Roso 56 19 Oktober 2019 13:45
      +1
      Lan apa konsep iki babagan senapan mesin - morally lungse?
    3. Panjenengan
      Panjenengan 19 Oktober 2019 14:49
      +2
      Aku ora bakal ngomong. Dibandhingake karo PC bobot SG-43 12 kg (tanpa mesin), bobot saka PC 9 kg i.e. mung 3 kg luwih abot. Two laras diijolke, lan panggantos sawise 500 poto, PK diijolke siji panggantos tong minyak sawise 250 - 300 poto. Ngganti tong minyak ing wektu ora beda banget. Senapan mesin, miturut tradhisi wektu iku, digawe nganggo gagang, ing mesin roda kanthi tameng. Lan kanggo wektu iku banget, banget maju.
  3. tihonmarine
    tihonmarine 19 Oktober 2019 11:28
    +8
    Senapan mesin dadi cukup prasaja ing desain, iku gampang kanggo Pabrik lan cukup gampang kanggo operate. Lan sing paling penting, senjata iki bisa dipercaya
    Lan sing utama yaiku Goryunov diwenehi kesempatan kanggo nggawe bedhil mesin iki tanpa wektu tundha, tanpa disetujoni sasi. "Goryunov kandha yen aku bakal nindakake, Stalin kandha nglakoni!" lan senapan mesin muncul. Kamulyan kanggo tukang bedhil kita.
    1. McAr
      McAr 19 Oktober 2019 17:08
      +1
      Kutipan saka tihonmarine
      Lan sing utama yaiku Goryunov diwenehi kesempatan kanggo nggawe bedhil mesin iki tanpa wektu tundha, tanpa disetujoni sasi.

      Banjur kabeh rampung tanpa wektu tundha. Ana wektu kuwi. Lan ya, sing utama.
      1. Fevralsk.Morev
        Fevralsk.Morev 25. november 2019 12:25
        0
        Ora kaya saiki!!!! Kepala akuntan lan pengacara minangka wong sing paling penting.
  4. Shelest2000
    Shelest2000 19 Oktober 2019 13:55
    +2
    Aku weruh senapan mesin kuwi ing gudang ing sekolah ing pungkasan 80s.
  5. lele
    lele 19 Oktober 2019 15:18
    +2
    Aku loro bedhil mesin SGMT ing T-54, coaxial karo mriem lan mesthi. Ing TST, padha dipecat mung saka pasangan, saiki aku ora ngelingi persis carane akeh babak ditanggepi kanggo latihan, nang endi wae watara 20 - 30 bêsik, nanging break ing cangkang mesin gun iki biasa. Gap lan, minangka asil, tancep kartrid sabanjuré. Lan apa sing bakal kelakon karo tape sing dilengkapi? Saben uwong sing urusan karo bedhil mesin Goryunov ngadhepi iki, murub saka bedhil mesin beda saka kendaraan beda.
    Aku ora menehi hasil karo PC, nanging aku pracaya sing alesan kanggo ngganti SGM karo iku ora mung manunggalaken, nanging uga unreliability relatif saka senapan mesin Goryunov.
    1. hohol95
      hohol95 21 Oktober 2019 17:30
      +1
      Apa ora bisa dadi amunisi? SD-39 uga nyuwek cartridges lan cepet mandhap!
      Senajan pengalaman pribadi ... Iki pengalaman pribadi!
      1. lele
        lele 21 Oktober 2019 22:28
        0
        Aku ora ngerti babagan kartrid, Alexey. Piye wae ora nganti ndeleng tandha-tandha ing bungkus, lan mung ora kedadeyan. Dadi, setan ngerti, aku duwe cap ing jasku ing taun 1937, supaya kabeh bisa. Senajan ing telung taun kita dijupuk menyang neraka lan tansah kedaden cepet utawa mengko. Lan sawise layanan, aku krungu bab sing padha saka wong liyo bab SG-43.
  6. SERGEY SERGEEVICS
    SERGEY SERGEEVICS 19 Oktober 2019 15:26
    -3
    Sing ngadeg, sanajan sawise pirang-pirang taun.
  7. AlexGa
    AlexGa 19 Oktober 2019 17:34
    0
    Aku ora njupuk saka iku, nanging aku ketemu ing obyek wojo ing 1984 ing UR near Dosatui.
  8. fa2998
    fa2998 19 Oktober 2019 17:37
    +1
    Quote: Panjenengan
    Dibandhingake karo PC bobot SG-43 12 kg (tanpa mesin), bobot saka PC 9 kg i.e. mung 3 kg luwih abot.

    Ya, sampeyan bisa njupuk saka Kalash tanpa senapan mesin, coba saka Goryunov! Nalika nggawe, dheweke wis kalah karo bedhil mesin Jerman sing padha (padha karo pendinginan udara). hi
    1. hohol95
      hohol95 21 Oktober 2019 14:56
      0
      Lan senapan mesin SG-43 saka sekutu uga kalah?