Review militèr

Perang ing Atlantik. Ram ing wayah wengi

139

Kanthi bedhil lan piso


История jero banyu armada kebak acara tragis sing kedaden ing kabeh segara lan segara nalika Perang Donya II. Cathetan tartamtu yaiku perang wengi ing badai antarane kapal perusak Amerika Borie (DD-215 Borie) lan kapal selam Jerman U-405 ing perairan Atlantik Utara.




Kapal selam lan perusak umume digunakake torpedo lan biaya jero. Nanging awal ing esuk 1 November 1943, sak perang minangka gaman battering ram, shotguns, cangkang casings lan malah piso digunakake. A tandhing dramatis, nalika kru saben kapal nuduhake skill, wani lan ketekunan.

Kapten umur telung puluh taun


Ing musim gugur taun 1943, Bori minangka bagéan saka grup telusuran lan serangan sing digawe ing sekitar Card operator pesawat (CVE-11 "Card"). Komandhan Bori yaiku Letnan Komandan Charles G. Hutchins, 30 taun, kapten perusak paling enom ing Angkatan Laut nalika iku. Sawise ngiringan konvoi ing Atlantik, klompok kasebut tumuju lor ngliwati Azores ing pungkasan Oktober minangka pemburu kapal selam.

Pangrusak "Bori" (DD-215 "Borie") nduweni pamindahan total 1699 ton; kacepetan travel - 35 knots; bedhil saka kaliber utama - 4x102 mm. Artileri tambahan/anti-pesawat kalebu bedhil 1x76mm, bedhil mesin 6x7,62mm. Tambang lan persenjataan torpedo: 4x3 x 533 mm TA. Tim - 122 wong. Ditetepake 30.04.1919/24.03.1920/XNUMX, ditugasake XNUMX/XNUMX/XNUMX.

Perang ing Atlantik. Ram ing wayah wengi

Borie (DD-215) ing Dermaga San Francisco ing taun 1930-an

Tanggal 1 Nopember 1943, ing layar radar penghancur Bori ana titik padhang ing jarak 7300 m: kontak radar karo kapal selam! Hutchins nambah kacepetan prau kanggo 27 knots dening hopping munggah lan mudhun ombak nganti 4m, nyekeli sinyal nganti ilang ing 2500m jarak nganti 15 m, kru saka destroyer "Bori" nindakake bombing ambane. Nalika pemusnah lelayaran adoh saka titik serangan, sajrone prosedur kanggo mulihake kontak swara, diweruhi yen sawise hiss karakteristik, prau selam katon ing permukaan banyu sing disinari lampu sorot.


Borie (DD-215) 1942.

Pangrusak bakal njaga U-405 madhangi sajrone perang, kajaba mung siji. Cahya kasebut bisa ndeleng lambang armada kapal selam Kriegsmarine kaping 11, bear kutub, ing rodha kapal selam abu-abu cahya.

Hutchins kabuka geni karo 102 mm bedhil lan 20 mm bedhil mesin saka kadohan saka 1300 meter lan nyedhaki, prau uga wiwit murub. Mangkono wiwit perang, salah siji saka perang paling aneh, minangka brutal minangka mboten umum.

Wengi lan ombak


Submarine U-405, seri VIIC, pamindahan lumahing 769 ton, kacepetan 17/7,5 knots, 4 busur lan 1 tabung torpedo buritan, 1x88mm + 1x20mm bedhil.

Nalika klelep, kru ana 49 wong. Ditetepake ing 08.07.1940/17.09.1941/XNUMX, ditugasake ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.

Komandan U-405 yaiku Kapten Corvette Rolf-Heinrich Hopman.



Nalika cangkang mabur ing kabin kapal selam, lan peluru meriam otomatis Oerlikon 20 mm nyuwek logam plating, kru artileri kapal selam mlayu menyang meriam. Jeblugan enem meriam 20 mm sing dipasang ing buritan kabin nggawe bolongan ing jembatan lan bagian tengah awak kapal perusak.

Wengi, ombak 4 meter, kapal dibuwang kaya keripik, pepeteng dipotong dening kelip-kelip aliran peluru 20 mm sing konvergen lan gemuruh bedhil, jeritan wong sing tiwas lan sing tatu.

U-405 perang banget, kru bedhil mati, lan sadurunge padha duwe wektu kanggo nembak siji, anggota kru liyane kesusu kanggo wong nalika salvo saka bedhil 102-mm destroyer kesapu bedhil saka dek kapal selam.



Spinning kaya welut, Corvette Kapten Hopman, nggunakake maneuverability unggul saka prau, nyoba kanggo break adoh, Hutchins nduduhake seamanship banget, lan Bori ora nglilani mungsuh metu saka cahya sorot, kejem ngalahaken dheweke. Ing sawetara titik, ana pelaut muncul ing rodha prau, ngelus-elus tangane, kaya-kaya njaluk Amerika supaya ora njupuk. Letnan Hutchins mrentahake gencatan senjata. Nanging gunner siji pitungan senapan mesin 20-mm nyopot headphone lan, terus murub, secara harfiah nyuwek pelaut Jerman gesticulating. U-405 wiwit maneuver maneh lan perang terus.

Cannon ing buritan


Bob Maher, anggota kru Bori:
... sakdurunge iki, kabel telpon komandan bedhil kejepit ing cangkang kosong sing muter kabeh dek. Nesu, dheweke nyuwek telpon lan mbuwang ing dek. Weruh wong ing dek U-405 waving, Kapten Hutchins dhawuh "Cease fire", nanging meriam ing buritan terus murub. Hutchins nyoba bengok-bengok marang printah gun, "Cease fire, gencatan senjata," sayangé, dheweke ora krungu. Weruh wong siji iki ngadeg piyambak ing tengah karusakan lan bedhil apik tenan. Iki ora suwe, amarga sawise sawetara wektu awak isih ngadeg, lengen diunggahake, nanging sirahe ora ana. Yen saluran telpon kusut ora nyebabake pati wong iki, mesthine tim sing paling wani dadi sukarelawan ing geni kanggo menehi tandha nyerah.


Ditemtokake kanggo nyegah U-405 saka lolos, Hutchins nambah kacepetan kanggo 25 knots lan rammed. Hopman nyoba supaya ora kena, nanging wiwit maneuver ngiwa menyang sisih kiwa kasep.

Gelombang dadakan ngangkat Bori lan dheweke tiba ing dek U-405 ing busur kapal selam, kanthi sudut 30 derajat. Kanggo sepuluh menit sabanjure, dheweke bakal dikunci ing genggeman pati.

Senjata penghancur ora bisa murub maneh ing prau. Tinjauan Amerika babagan keterlibatan iki sing diterbitake dening US Admiralty nyatakake:
... Letnan Brown diperlokaké ing wheelhouse lan kelompok saka Tommy Gun, Stoke Southwick matèni Jerman karo piso di buwang, Walter S. Cruise ngalahake pelaut Jerman saka dek karo 102-mm Nihan.


Pelaut perusak murub saka kabeh sing ana ing tangan: bedhil mesin, pistol sinyal, bedhil.

Kapal selam Jerman ora kasil nyoba nggayuh bedhil 20 mm. Nalika siji tiwas ing panggonane, sing sabanjure mlayu metu saka kabin. Wani utawa nekat?

Dumadakan, ombak sing sadurunge nyambungake kapal-kapal kasebut dumadakan misahake. Iki ngidini perusak lan kapal selam kanggo nerusake perang. Nalika prau tatu mortally mundur, Hutchins temen maujud sing kapal wis rusak serius. Ing kamar mesin maju rampung banjir, nanging mungsuh isih urip, lan Hutchins mimpin karusakan rusak ing nguber.

ngoyak


Kapten korvet Hopman nindakake pirang-pirang maneuver evasive, nyoba ngilangi lan pensiun kanthi jarak 350 m saka penghancur, iki ngidini Bori mbukak geni saka baterei utama. Salah sawijining cangkang kasebut kena knalpot diesel ing sisih tengen kapal selam lan bisa uga ngrusak tabung torpedo buritan. Penghancur kasebut banjur ngetokake torpedo ing U-405, nanging ora kasil.

Kapal selam wiwit muter ing bunder, lan pangrusak, amarga radius ngowahi sing amba banget, ora bisa ngetutake dheweke. Sajrone maneuver iki, Letnan Hutchins ngelingi yen U-405 terus-terusan nyoba malik menyang Bori, bisa uga arep nyerang Bori. Dheweke dhawuh supaya lampu sorot dipateni supaya ora menehi lokasi kapal kasebut. Kapal selam nyoba uwal ing wayah wengi. Pangrusak, nambah kacepetan nganti 27 knot, nglacak posisi prau kanthi bantuan radar, pindhah menyang posisi sing nguntungake kanggo serangan.

Senadyan karusakan ing kapal, Hutchins wanted kanggo mbaleni nyoba ramming liyane. Dheweke nguripake lampu sorot, lan maneh dheweke ana ing jalur tabrakan U-405, sing banjur nyoba nyusup Bori menyang sisih tengen. Hutchins nguripake pemusnah kanthi cepet menyang pelabuhan lan ngluncurake serangan muatan jero ing ngarepe busur kapal selam. Kapal selam kasebut secara harfiah dibuwang metu saka banyu lan mandheg rong meter saka sisih tengen Bori.

denouement


Apa iku pungkasan? Ora! U-405 nguripake menyang buritan saka karusakan lan nyoba kanggo nglangi adoh, nanging ing kacepetan nemen suda. Maneuvering, Hutchins maneh murub torpedo sing liwat 3 meter saka prau. Mung sawise udan es saka jotosan anyar saka bedhil 102-mm sing tekan sisih starboard kapal selam mandheg. Aliran roket putih, abang lan ijo munggah menyang langit saka U-405. Wektu iki, Letnan Hutchins nggawa pesenan kanggo gencatan senjata marang kabeh kru bedhil. Penembakan kasebut mati sawise perang suwene jam. Siji utawa loro wong metu saka kabin lan wiwit mbuwang rakit karet kuning menyang banyu. Padha diikat bebarengan lan menehi tampilan asu panas sing gedhe banget. U-405 cepet-cepet mapan ing mburi, lan sisa kru, kira-kira 15-20 wong, bisa mudhun lan munggah ing rakit. Kapal selam kasebut terjun vertikal menyang banyu adhem ing Atlantik. Kapal selam Jerman ing rakit-rakit kasebut terus ngobong suar nalika pemusnah kasebut alon-alon nyedhaki dheweke kanggo njupuk. Dumadakan, hydroacoustic perusak laporan sing krungu swara torpedo. Pangrusak nindakake maneuver anti-torpedo, minangka asil ngliwati rakit urip sing slamet lan ninggalake kanthi kacepetan maksimal.

Ing wayah esuk tanggal 1 November, mung siji mesin sing mlaku, lan banyu asin wis ngrusak bahan bakar kapal. Waja ngisor saka pangrusak ing gandhewo lan pinggir rusak banget. Bolongan peluru saka cangkang U-405 gap ing endi-endi ing kapal, lan ana banyu ing ditahan. Ruang mesin maju terus banjir, mateni generator lan ilang daya. Kelangan kabeh daya listrik ndadekake kapal angel banget kanggo navigasi lan ndandani. Radio darurat dipateni, ana kabut gedhe, kapal kasebut cepet-cepet njupuk banyu. Bahan bakar sing isih ana kudu digunakake supaya pompa tetep mlaku, nyoba ndhisiki banyu sing mlebu. Kanggo mbiyantu njaga kapal kasebut, Hutchins mènèhi prentah supaya bisa ngenthengake kapal. Kabeh sing bisa dibuwang dibuwang menyang segara. Nanging kapal kasebut terus alon-alon tenggelam ing banyu. Mung jam 11. 10 min. Kapal induk "Kard" nampa sinyal kesusahan saka perusak. Pangrusak "Goff" (DD-247 "Goff") lan "Barry" (DD-248 "Barry") dikirim kanggo mbantu. The Avengers mangkat saka kapal induk, kru sing nemokake Bori.



Ing jam 16. 10 min. amarga ancaman saka kapal tiba-tiba malik, Letnan Hutchins paring dhawuh supaya ninggalake kapal perusak. Awake nganggo jaket pelampung lan numpak rakit. Amarga suhu banyu sing kurang (+7 °C), ombak 4 meter lan kekeselen banget, telung perwira lan 24 pelaut ora ngenteni bantuan.

Goff lan Barry nyoba nglelebke DD-2 nganggo torpedo nalika subuh tanggal 215 November, nanging ora kasil. Mung sawise bombardment saka Avengers, Borie pungkasanipun ambles ing 09:55. 2 November 1943.


Bom Borie (DD-215)

Pertempuran sengit iki antara kapal selam Angkatan Laut AS lan kapal selam Kriegsmarine ing November 1943, bebarengan karo perang sing padha ing tanggal 6 Mei 1944, ing sisih kulon Kapuloan Cape Verde antarane kapal perusak Amerika Buckley lan U-66, dadi dhasar kanggo skenario. kanggo film fitur "Duel in the Atlantic" (asli: "Ing kita mungsuh").

Ing taun 1958, film kasebut menang Oscar kanggo efek khusus paling apik.


Bingkai saka film "Under us the enemy"

Adhedhasar bahan: wikipedia, usni.org, litersp.ru.
Pengarang:
139 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kaldon48
    Kaldon48 20 Oktober 2019 06:41
    +5
    Apa sing kudu ditindakake ing perang kaya ing perang!
    1. 210okv
      210okv 20 Oktober 2019 07:17
      +7
      Sing nggumunake, ing antarane kapal selam, apa ana sing bisa urip? Sanajan sanajan lan sing tetep ana ing rakit sing utuh, dheweke mati amarga hipotermia.
      1. bubalik
        20 Oktober 2019 07:20
        + 14
        ing antarane kapal selam, apa ana sing slamet

        hi ora, ora ana sing slamet.
        1. Phil77
          Phil77 20 Oktober 2019 07:35
          +7
          Matur nuwun Sergey! Pertempuran sing menarik, meh munggah. Ya, lan omong-omong, kepiye nasib Letnan Komandan Hutchins? Mesthi sawise perang iki ana pitakonan kanggo dheweke? Aku nggoleki, nanging ora nemokake apa-apa, apa sampeyan duwe kahanan sing padha?
          1. bubalik
            20 Oktober 2019 12:48
            +6
            Phil77 (Sergey) Dina iki, 08:35


            Letnan Charles Hutchins, nampa Salib Angkatan Laut saka Komandan Armada Atlantik, Admiral Royal Ingersoll, amarga tumindake sajrone pertunangan karo U-405. Loro anggota kru liyane entuk Salib Angkatan Laut amarga tumindak heroik njaga kapal perusak sing rusak: Letnan Morrison Brown, anumerta, lan Machinist's Mate Second Class Randolph Saum.
            1. Balai Kota
              Balai Kota 20 Oktober 2019 13:20
              +9
              Halo, coba nulis artikel babagan perang pungkasan kapal selam Tang (SS-306).
              1. bubalik
                20 Oktober 2019 13:22
                +8
                ,,,matur nuwun, kula badhe mriksani hi
            2. kig
              kig 21 Oktober 2019 13:44
              +1
              Dadi letnan utawa komandan letnan? Senajan padha ora duwe judhul kuwi. Dideleng saka tambalan, letnan. Ora penting...
              1. bubalik
                21 Oktober 2019 13:50
                +2
                kig Dina iki, 14:44

                Pangkat lètnan, ekspresi figuratif saka kapten kapal hi
                1. kig
                  kig 23 Oktober 2019 04:59
                  +1
                  Kutipan saka bubalik
                  ekspresi figuratif kapten kapal

                  banjur komandhan. hi
          2. Proxima
            Proxima 20 Oktober 2019 14:14
            +8
            Aku langsung kelingan tandhing kapal selam Jerman karo pemburu anti-kapal selam Soviet, sing nggambarake Pikul ing "Caravan Requiem .." Kajaba iku, "pamburu" iku liyane saka trawler nelayan sing diowahi, lan kapten pemburu kasebut cepet-cepet dilatih maneh. kapten kapal iki. Ana episode menarik ing film fitur, nalika Jerman ngerti apa jenis palung ngoyak wong-wong mau, banjur kabeh ngguyu bebarengan. Dadi utawa ora, kita ora bakal ngerti, amarga ora ana sing slamet saka kapal selam Jerman. Sawise pirang-pirang serangan kanthi biaya jero, sing ditindakake kanthi apik, kapal selam kasebut dipeksa metu lan mbukak geni saka bedhil buritan. Sabanjure, pamburu kasebut kepeksa nabrak kapal selam, sing pungkasane rampung. hi
            1. Siberian
              Siberian 20 Oktober 2019 19:27
              +4
              Ing kasunyatan, iku SKR Breeze, Aku ora ngelingi nomer. Dheweke ngrusak prau nganggo wedhus lanang, lan klelep utawa ora, iki ora dingerteni.
              1. bubalik
                20 Oktober 2019 20:01
                +7
                Dheweke ngrusak prau nganggo wedhus gembel, banjur klelep apa ora


                U 578, ilang ing 6 Agustus 1942 ing Teluk Biscay.

                Nopember 25, 1941, kapal patroli "Breeze" kasil nyerang kapal selam Nazi "U-578" lan nyebabake karusakan abot, amarga dheweke kudu bali menyang pangkalan. Kapal selam kasil nyilem nganti 12 meter nalika nampa pukulan ramming ing buritan. Begjanipun kanggo Jerman, iku kena ing superstructure lan lambung cahya, minangka asil kang rusak mung lapisan saka tank 1st saka ballast utama lan klompok silinder VVD dumunung ing superstructure gagal. Kapal Jerman ambruk ing lemah. Sanajan ambane papan kasebut mung patang puluh meter, kekurangan hidroakustik ora ngidini Breeze nindakake bom sing ditargetake. Miturut kapal selam Jerman, biaya kedalaman njeblug relatif adoh. Kajaba iku, kapal Soviet cepet banget ninggalake situs serangan. Udakara sejam sabanjure, kapal selam kasebut muncul lan tumuju ing pangkalan.
            2. Sasha_helmsman
              Sasha_helmsman 24 Oktober 2019 00:30
              +1
              Kutipan: Proxima
              Apa ana utawa ora, kita ora bakal ngerti.


              Pikul nyerat ing afterword kang nemokke kabeh perang, kaya pengawal dhewe, kapal selam lan Ralph Zeggers.
          3. bubalik
            20 Oktober 2019 16:34
            +4
            Kepriye nasibe Letnan Komandan Hutchins?

            ,,, iki munggah pangkat dadi kapten ing J. Fred Talbott (DD-156). Mengko dheweke njupuk komando pemusnah Doran (DD-634).
            Hutchins pensiun ing 1964 saka Wabash Fiber Box minangka wakil presiden sales. Antarane liyane, dheweke njabat ing dewan direksi First National Bank Terre Haute.
            Hutchins tilar donya nalika umur 79 taun tanggal 30 Agustus 1992.
        2. VohaAhov
          VohaAhov 20 Oktober 2019 13:33
          +2
          Ya bener, kabeh 49 kapal selam Jerman mati.
        3. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 21 Oktober 2019 11:03
          +3
          Pengarang - Sergey! Nyuwun pangapunten, wingi ora bisa maca - kita menyang Novgorod, ing dalan bali kita meh mlayu liwat elk ing peteng. ombenan Aku bakal ngucapake tembung Pangeran Peter Bagration: "Bravo, Prancis, bravo!" apik Bravo kanggo artikel kasebut, Sergey! Barang sing menarik, ora tau ngerti babagan gelut iki. Aku pengin sampeyan inspirasi anyar, yaiku artikel anyar! ombenan
          1. bubalik
            21 Oktober 2019 11:12
            +3
            Pane Kohanku (Pane Kokhanku) Dina iki, 12:03
            Спасибо hi
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 21 Oktober 2019 11:38
              +3
              kaya ngono. Antarane Chudovo lan Zuyevo (dijenengi miturut komisaris Tentara Kejut Kapindho, sing ora pengin nyerah), dheweke pengin ngliwati mobil sing obah ing jalur tengen, nanging aku weruh yen dheweke ana ing rem. Inggih, kula ugi, ngadohi dosa. Kira-kira limalas utawa rong puluh meter ing ngarepku - elk! Oh, nggantheng, dhuwur, kurus, kaya trotter Oryol! Dalan ora murup. Aku alon-alon ing wektu, yen aku ora menet, aku bakal metu ing dheweke, dheweke wis mlayu menyang baris kapindho. ombenan dheweke nyawang kabeh wong sing mandheg - lan bali menyang alas.
        4. Alexey G
          Alexey G 25 Oktober 2019 22:58
          0
          Aku ora entuk pungkasan perang. Jerman nglayar ing rakit lan pouring roket, pangrusak dadi njupuk lan dumadakan torpedo? ngendi?
      2. figwam
        figwam 20 Oktober 2019 09:54
        +3
        Kutipan: 210 okv
        Aku kepengin weruh yen ana sing slamet ing antarane kapal selam?

        Ing artikel, ketoke kabeh wong mati dening Laka, nanging ing kasunyatan, paling kamungkinan padha mung dijupuk.
        Kapal selam Jerman ing rakit-rakit kasebut terus ngobong suar nalika pemusnah kasebut alon-alon nyedhaki dheweke kanggo njupuk. Dumadakan, insinyur swara perusak laporan yen dheweke krungu swara torpedo. Pangrusak nindakake maneuver anti-torpedo, minangka asil ngliwati rakit urip sing slamet lan ninggalake kanthi kacepetan maksimal.
        1. Sasha_helmsman
          Sasha_helmsman 24 Oktober 2019 00:32
          +1
          Quote: figwam
          nanging ing kasunyatan, paling kamungkinan padha mung dijupuk.


          Aku duwe kesan sing padha. Jerman nyoba nyerah kaping pindho, lan kaping pindho "ora sengaja" tiwas. Akeh barang acak.
          1. Sasha_helmsman
            Sasha_helmsman 24 Oktober 2019 03:46
            +2
            Prau ora bisa lunga, ora bisa nyilem. Ndhelikake saka radar - ora ana cara. Torpedo sing luwih cedhak saka 500 m ora ana gunane - sekringe ora bakal jago. Kapal kasebut ora duwe kemungkinan minimal. Kapal lumahing bisa nggunakake ramming nalika prau wiwit nglelebke, yen ora bakal tenggelam lan nggoleki fistula. Lan ing kene ora ana sing butuh wedhus lanang. Amerika metu saka biru ilang kapal. Kanggo ndhelikake kabodhoan sing gedhe banget, dheweke nggawe crita babagan mbuwang piso (mateni kanthi mbuwang piso minangka mitos priori). Dheweke uga nindakake kejahatan perang, bajingan.
          2. Kawiwitan
            Kawiwitan 16 Januari 2020 16:58
            0
            Aku mikir dheweke "pindhah" kanthi ora sengaja.
      3. Vol4ara
        Vol4ara 20 Oktober 2019 19:51
        +6
        Kutipan: 210 okv
        Sing nggumunake, ing antarane kapal selam, apa ana sing bisa urip? Sanajan sanajan lan sing tetep ana ing rakit sing utuh, dheweke mati amarga hipotermia.

        Kanggo sawetara alasan, misale jek yen Amerika mung nyopir wong Jerman, lan ing pesisir padha ngomong yen krungu torpedo.
        1. Aviator_
          Aviator_ 22 Oktober 2019 20:15
          0
          Aku duwe kesan sing padha. Kapal selam bocor snarls karo torpedo? - "Aku ora pracaya!" (Stanislavsky)
  2. Alexey 1970
    Alexey 1970 20 Oktober 2019 06:49
    +4
    Carane hard padha perang. Iku Pyrrhic kamenangan .
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 20 Oktober 2019 13:17
      + 11
      Iki nuduhake yen Amerika lan Jerman uga ngerti carane perang, ngerti carane kurban piyambak lan ora njupuk wani. Lan ing media kita, dheweke nekad nggawe gambar prajurit Amerika pengecut sing bakal langsung nyerah yen ana kekacauan sing serius.
      1. mmaxx
        mmaxx 20 Oktober 2019 14:25
        +7
        Ora jelas kenapa wong-wong terus-terusan nyiarake kabeh omong kosong iki. Amerika iku putih, iku turunane Inggris, Jerman, Irlandia, lsp, lsp, lan liya-liyane.
        Dheweke tansah perang kanthi gagah, trampil lan wangkal. Lan sing paling penting, pinter. Sing mbuktekake sejarah pasca perang.
        1. wuh wuh
          wuh wuh 21 Oktober 2019 20:37
          +2
          Dadi Presiden Kennedy - saka Irlandia - mrentah prau torpedo
          ing Samudra Pasifik. Nalika nyerang kapal perusak Jepang, prauné ambruk
          dadi rong bagéan karo cangkang saka pangrusak liyane. Kennedy, tatu, ngatur kanggo ngumpulake Sisa
          kru ing pulo. Jepang nyoba nangkep wong-wong mau - padha ndharat pasukan terjun payung.
          Padha mlayu, nglangi menyang pulo liya. Kabeh ing kabeh, petualangan ...
          Kennedy nampa pesenan kasebut.
          1. bubalik
            21 Oktober 2019 21:04
            +5
            wuh wuh
            Dina iki jam 21:37

            RT-109

            ambruk
            dadi rong bagéan karo cangkang saka pangrusak liyane.
            koreksi cilik
            ,, padha rammed dening pangrusak Jepang Amagiri.
        2. Alf
          Alf 21 Oktober 2019 21:31
          0
          Kutipan saka mmax
          Dheweke tansah perang kanthi gagah, trampil lan wangkal. Lan sing paling penting, pinter. Sing mbuktekake sejarah pasca perang.

          Grenada, Panama, Irak...
          1. kiril1246
            kiril1246 23 Oktober 2019 09:26
            0
            Kutipan: Alf
            Grenada, Panama, Irak

            Kuba, Angola, Suriah, Afghanistan, Mesir.
    2. 210okv
      210okv 20 Oktober 2019 14:29
      +1
      Aku ora bakal ngomong iku Pyrrhic kamenangan . Para pelaut nindakake kuwajibane nganti pungkasan. Ana pitakonan kanggo lifeguards. Nanging, iki crita sing kapisah, nanging para pelaut Amerika ing kapal perusak, ora ana ing kapal gedhe saiki, perang banget. Ing perang padha kanggo Filipina.
      1. bubalik
        20 Oktober 2019 16:18
        +4
        Ana pitakonan kanggo lifeguards.

        Bob Maher:
        ,,,Ana akeh wong ing rakit kita kudu padha cekelan kaya tandan anggur nalika rakit mumbul munggah lan mudhun ombak gedhe.


        Iku USS Barry, starboard kenek kita rakit saka sisih, iku pemandangan elek. Sawetara wong munggah ing kapal, nanging akeh sing kepepet antarane kapal lan rakit lan mati.

        Banjur aku meh ilang eling lan ambruk ing banyu, kroso ngawut-awut clatter, lan tangan cling kanggo salah siji bar pangayoman meneng. Aku ora ngerti apa iku naluri utawa jaket abot angel nyekeli kula bali nanging sisih paling ala ora ana wong. Aku terus lan njerit, nanging ora ana gunane, lan kanggo pisanan aku rumangsa kaya arep mati.
    3. Protosan
      Protosan 21 Oktober 2019 23:43
      +1
      kapal selam
      Kutipan: Alexey 1970
      Carane hard padha perang. Iku Pyrrhic kamenangan .

      Kapal selam luwih larang tinimbang perusak lan luwih angel nglatih kru ing kana! Dadi 1-2 ing sih saka amers ya
      1. Alexey G
        Alexey G 25 Oktober 2019 23:07
        +1
        Pangrusak wis kauntungan gigantic lan ambles! Amerika iku goroh. 2: 1 ing sih saka prau selam, utamané sawise tram! Prau apik digawe dening Jerman!
  3. tlahuicol
    tlahuicol 20 Oktober 2019 06:55
    +5
    Класс apik iki wes barat!
  4. Avior
    Avior 20 Oktober 2019 07:27
    +3
    crita menarik banget
    Saiki wae
    Dumadakan, insinyur swara perusak siaran,

    Katon terjemahan saka basa Inggris
    1. bubalik
      20 Oktober 2019 07:35
      + 10
      Avior
      Dina iki, 08

      hi ,,, ing artikel sadurunge sampeyan ngomong bab sing padha kudu nerjemahake kanthi luwih teliti ya Aku setuju recourse
      1. Avior
        Avior 20 Oktober 2019 07:45
        +6
        Iku mung insinyur swara tinimbang hydroacoustics ngethok mripat eseman
        Pay manungsa waé kanggo mergo - ing karakteristik kinerja prau mung siji 20 mm mesin otomatis, ing teks ana enem.
        1. bubalik
          20 Oktober 2019 07:47
          + 13
          ,,, lan ana enem, miturut recollections saka peserta ing perang. Iku ing awal perang ing negara sing siji ngadeg.
          1. Avior
            Avior 20 Oktober 2019 08:41
            +8
            Wunderwaffe saka genius Teutonik surem - kapal selam pertahanan udara. Aku maca babagan ing Steel Coffins.
            Sekutu ora ngidini Jerman tekan posisi tempur saka pangkalan, iku wis angel kanggo nutupi prau, supaya padha bersenjata karo bedhil anti-pesawat kanggo paling awon.
            Dipercaya manawa sawetara prau kasebut bisa nglawan pesawat pertahanan anti-pesawat sekutu ing permukaan.
            Iku ora akeh bantuan saka aviation, nanging ing jarak sing cedhak, nalika digunakake marang patroli lan kapal perusak ing wektu iku, ana efek - pitungan saka bedhil destroyer ing geni saka 20 milimeter, utawa, luwih tepat, 2 centimeters, kita ngomong bab Jerman eseman , bisa kerja kanthi angel.
            Aku weruh yen ana wong sing duwe pitakon marang komandan perusak babagan perang - nyatane, dheweke ana ing kahanan sing angel.
            Dheweke ora bisa mindhah luwih - prau bisa uga wis musna ing peteng, lan cedhak prau, bersenjata karo bedhil anti-pesawat cepet-diperlokaké luwih saka destroyer, wis kaluwihan cetha. Kajaba iku, freeboard sing kurang saka prau nggawe angel kanggo ngalahake bedhil perusak.
            Lan njupuk menyang akun kasunyatan sing kabeh iki ana ing gelombang kuwat, iku ora gampang banget kanggo njaluk menyang prau.
            1. Phil77
              Phil77 20 Oktober 2019 10:35
              +4
              Kutipan saka Avior
              Aku weruh yen ana wong sing duwe pitakon marang komandan perusak babagan perang - nyatane, dheweke ana ing kahanan sing angel.

              Aku duwe pitakon (nanging aku uga nganggep perintah angkatan laut Yankee). Sing utama: perang karo kapal selam sing wis rusak (ora tau dadi jero) lan ndeleng manawa kabeh ora kaya sing dakkarepake, sing nyegah Hutchins saka radio kanggo njaluk bantuan. ?Lan njaga prau ing kontrol kanggo ngenteni tekane kapal liyane? Sawise kabeh, radio wis rusak mengko? Adhedhasar iki, iku menarik kanggo ngerti carane karir luwih berkembang.
              1. Avior
                Avior 20 Oktober 2019 12:46
                +3
                Lan suwene suwene perang?
                10 menit?
                Prau ora bisa nyilem amarga perusak ana ing cedhake. Sanalika dheweke mlebu ing banyu, pemusnah bakal langsung ngliwati sirahe lan ngetokake jero - ing kene dheweke kirdyk. Nanging yen pangrusak pindhah adoh, prau bisa pindhah ing banyu tanpa resiko iki.
                Lan pangrusak ora ngerti tingkat karusakan ing prau - bisa tenggelam utawa ora.
                1. Phil77
                  Phil77 20 Oktober 2019 13:02
                  +4
                  Ora suwe! Prau kasebut muncul sawise dibom, kenapa? Dadi rusak! Yen ora ana, komandan ora bakal mikir babagan muncul.
                  1. Avior
                    Avior 20 Oktober 2019 13:07
                    0
                    Wacan kanthi ati-ati. Kapale ora kecemplung.
                    Mung wae sing ngrusak iku liwat ing ngarepe busur prau lan nyelehake bom, njeblug karo tundha, lan njeblug ing ngisor prau.
                    1. Phil77
                      Phil77 20 Oktober 2019 13:14
                      0
                      Mbokmenawa aku ora nyekel soko, nyerang prau ing lumahing karo biaya ambane?
                      1. Avior
                        Avior 20 Oktober 2019 13:55
                        0
                        Miturut apa sing ditulis.
                        Pangrusak liwat ing ngarepe prau lan nyelehake bom dheweke. Prau kasebut obah lan rampung ing situs gulung.
                        Biaya ambane njeblug nalika tekan kedalaman tartamtu, kanthi wektu tundha. Mulane, bom njeblug ing ngisor prau.
                  2. bubalik
                    20 Oktober 2019 13:10
                    +9
                    Avior (Sergey) Dina iki, 13:46
                    Phil77 (Sergey) Dina iki, 14:02

                    ,,, prau surfaced sawise bombing pisanan, ora ana nyoba kanggo nyilem. Dheweke ana ing lumahing nyoba kanggo njaluk adoh.
                    Lan suwene suwene perang?

                    64 menit tarung terus
              2. Ural-4320
                Ural-4320 20 Oktober 2019 13:34
                +1
                Ya, bisa uga dheweke radio, nanging dheweke ora nyekel. Nalika SOS diwenehake, sinyal kasebut ora langsung ditampa.
              3. mmaxx
                mmaxx 20 Oktober 2019 14:19
                +2
                Aku ora bisa. Wengi lan kasenengan kuwi. Ing gelombang gedhe lan kacepetan kurang, pangrusak bakal kurang kontrol. Lan ing ombak kasebut gampang ilang prau. Komandan pangrusak nindakake tugase. Dheweke ditugasake njaga konvoi saka kapal selam, lan dheweke njaga. Wong Inggris duwe tembung: tugas wong sing ngrusak. Mbokmenawa ing asline ora kaya ngono, nanging aku krungu terjemahan kasebut.
            2. bubalik
              20 Oktober 2019 13:03
              +5
              Avior (Sergey) Dina iki, 08:45

              ... saka buku log kapal selam Tipe VIIC




              Ing kapal mung ana senjata cilik: 1 bedhil mesin ringan, 2 bedhil mesin, 6 pistol, 3 bayonet lan rong pistol flare.
              1. Avior
                Avior 20 Oktober 2019 13:09
                +1
                Ing kasunyatan, senjata liyane bisa uga
                1. bubalik
                  20 Oktober 2019 13:13
                  +5
                  ,, kaya sing sampeyan tulis ing ndhuwur.
                  Saka tugas sing disetel, uga, "cekelan, opo "Sapa sing ana karo wong-wong mau, prau? ngguyu
            3. Phil77
              Phil77 20 Oktober 2019 13:23
              +3
              Nanging babagan * Coffins baja * Herbert, matur nuwun! Aku ora maca, nanging aku wis ndownload lan bakal maca enggal! Ikhlas, I. hi
              1. bubalik
                20 Oktober 2019 13:35
                +4
                Phil77 (Sergey) Dina iki, 14:23

                Ing perang karo "wolf ngemas". Penghancur AS: Perang ing Atlantik
                Roscoe Theodore.
                1. Phil77
                  Phil77 20 Oktober 2019 13:38
                  +2
                  Matur nuwun, saiki aku bakal nyilem maneh situs buku favoritku! ombenan
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 20 Oktober 2019 14:06
                    +2
                    Situs apa?
                    "Jenenge mbak, jenenge!?!?!?" (karo)
                    1. Phil77
                      Phil77 20 Oktober 2019 14:13
                      +2
                      Ya kanthi seneng banget! mantep *0*. apikBakal ana pitakonan, aku mesthi ana ing kene. *Telpon sampeyan penting banget kanggo kita *.
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 14:19
                        +2
                        Thanks !!!
                        Ayo padha lunga saiki!
                        Aku metu saka pakulinan, ing "Flibust" tormented dening hukum
                      2. Avior
                        Avior 20 Oktober 2019 17:44
                        +1
                        http://loveread.ec/view_global.php?id=67616
                        Lovrid. Nanging ana mung online kanggo maca, sampeyan ora bisa download
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 17:49
                        +1
                        Matur nuwun, Sergey! Nanging aku angel maca saka komputer.
                      4. Avior
                        Avior 20 Oktober 2019 19:54
                        +1
                        Aku ngerti, aku simpati.
                        Yen kita ngomong babagan buku babagan subjek militer, banjur milita lib ru sing rada lengkap
                        http://militera.lib.ru/index.html
                        Sampeyan bisa ngundhuh, sampeyan bisa maca online.
                        Aku maca Lovrid saka tablet lan saka maca buku - aku duwe akses Internet
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 20:15
                        +1
                        Aku menowo Militera, Aku nggunakake saka wektu kanggo wektu. Mung wae, jangkauan kapentinganku ora mung babagan topik militer. Lan aku duwe maca lawas, sayangé.
                      6. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 20:16
                        +1
                        Durung nyoba? Ing alamat anyar?
                      7. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 20:27
                        +1
                        Disimpen kabeh. Matur nuwun!!!
                      8. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 20:29
                        +2
                        Seneng nyoba, Yang Mulia! ngguyu apik ngguyu
                      9. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 17:53
                        +1
                        Akses menyang sumber informasi diwatesi adhedhasar Hukum Federal 27.07.2006 Juli 149 No. XNUMX-FZ "On Information, Information Technologies and Information Protection"
                        Iki kabeh sing bisa ditemokake ing sumber sing sampeyan nemtokake.
                      10. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 14:32
                        +2
                        Ala, ora mbukak. Kayane babak liyane perang nglawan "pembajakan" wis diwiwiti. Aku sengit sing duwe hak!!!!!
                      11. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 14:53
                        +1
                        Apa mesin telusuran?
                      12. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 14:56
                        +1
                        Kutipan: Phil77
                        Apa mesin telusuran?

                        Yandex, adhedhasar Explorer
                      13. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 15:01
                        +1
                        Chrome uga ora bakal mbukak.
                      14. Balai Kota
                        Balai Kota 20 Oktober 2019 15:04
                        +1
                        Buku kasebut ana ing domain umum. Sampeyan bisa maca tanpa ngundhuh).
                      15. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 15:08
                        +2
                        Iku ora bab buku, dear Ratush, nanging bab hukum Russian imbecile lan eksekutor.
                      16. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 15:12
                        +3
                        Aku mung nyoba, ora ana gunane! Kaya sing dakcritakake ing pribadi, kita entuk! Pts. och. wong ala lan ora sopan!!! am am am .Aku mung kesel!
                      17. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 15:20
                        +5
                        Nekrofil homoseksual pasif!!!!
                      18. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 15:59
                        +4
                        Siji tembung - lantai katelu!
                      19. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 19:54
                        +2
                        Anton!!!!
                      20. bubalik
                        20 Oktober 2019 20:12
                        +5
                        alamat anyar digunakake!

                        Pamilik tunggal duka am
                      21. Phil77
                        Phil77 20 Oktober 2019 20:18
                        +2
                        Sergei! Ora adil!!! Aku menehi alamat sampeyan, sanajan wis suwe! mandheg
                      22. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 20 Oktober 2019 20:26
                        +2
                        Ngakak, pengaruh!!! Ing dalan, ana sing kangen Tank ???
                      23. Alf
                        Alf 21 Oktober 2019 21:34
                        0
                        Kutipan saka: 3x3zsave
                        Ala, ora mbukak. Kayane babak liyane perang nglawan "pembajakan" wis diwiwiti. Aku sengit sing duwe hak!!!!!

                        Coba nguripake mode Turbo.
            4. Serg Koma
              Serg Koma 21 Oktober 2019 13:29
              +1
              Kutipan saka Avior
              prau bersenjata karo bedhil anti-pesawat cepet-fire luwih apik

              Lan torpedo
            5. Sasha_helmsman
              Sasha_helmsman 24 Oktober 2019 03:32
              +1
              Kutipan saka Avior
              kru saka bedhil destroyer ing geni saka 20 millimeters, utawa, luwih tepat, 2 centimeters, kita ngomong bab Jerman, padha bisa karo kangelan.


              Lan uga karo wong Jerman. Apa padha ora kudu kerja keras? Amerika duwe petungan luwih akeh lan kabeh wis ana. Lan Jerman kudu mbukak siji andha, banjur liwat siji lawang. Amerika duwe kartrid ing kono karo bedhil, nanging Jerman? Amerika dhuwur ing sadhuwure banyu, banyu ora ngganggu dheweke, platform kasebut stabil, nanging kepiye Jerman? Amerika ndeleng Jerman lan nyoba kanggo ngarahake sabenere ing lokasi bedhil, lan Jerman kenek ing acak menyang cahya saka searchlight, i.e. ing swiwi kreteg. Iku cukup kanggo Amerika nabrak sapisan lan kabeh telung punggawa bakal langsung tiwas utawa tatu. Jerman kudu mencet saben Oerlikon kanthi kapisah. Amerika uga duwe bedhil mesin.
  5. amatir
    amatir 20 Oktober 2019 07:38
    -2
    Jeblugan enem meriam 20 mm sing dipasang ing buritan kabin nggawe bolongan ing jembatan lan bagian tengah awak kapal perusak.

    U-405 perang banget, kru bedhil mati, tanpa duwe wektu kanggo nembak siji,

    Nanging penembak siji pitungan senapan mesin 20-mm nyopot headphone lan terus murub,
    Iki umume kepiye ngerti kanthi biaya headphone?
    Gelombang dadakan ngangkat Bori lan dheweke tiba ing dek U-405 ing busur kapal selam, kanthi sudut 30 derajat.
    Iku mung ing Hollywood sing padha perang kanggo 10 menit, nanging nyatane awak kuwat saka prau bakal bledosan kaya endhog.
    Waja ngisor saka pangrusak ing gandhewo lan pinggir rusak banget.
    Penghancur lapis baja!!!!
    Omong kosong kuwi wiwit Minggu esuk! Bravo.
    Sanajan bisa uga minangka crita maneh babagan plot film Hollywood "ing tembung sampeyan dhewe"
    1. Livonetc
      Livonetc 20 Oktober 2019 07:50
      + 10
      Paling kamungkinan nggunakake ora terjemahan paling apik.
      Nanging, sampeyan bisa nimbang inti saka kasunyatan dhewe.
      Persepsi subyektif pribadi.
      Kapal selam kasebut sejatine minangka piala / korban pemburu nalika ngadhepi perusak.
      Akibaté, kapal selam sing bisa dianggep juara ing perang iki.
      Pamburu dikalahaké déning mungsuh sing luwih ringkih, sing wiwit wiwitan wiwit ing posisi kritis.
      Lan iki kasunyatan sing direkam.
      Lan embellishment rincian kanggo konsumen massa iku umum.
      1. Phil77
        Phil77 20 Oktober 2019 08:05
        +4
        Nanging ing kene angel ora setuju!Ijol-ijolan rook (perusak) karo jaran (kapal selam). Pitakonan babagan tumindak komandan kapal permukaan. hi
      2. Avior
        Avior 20 Oktober 2019 08:44
        +4
        Ora prasaja. Senjata anti-pesawat 6 20 mm saka prau ing pertempuran cedhak menehi kaluwihan sing signifikan.
        Lan mlebu ing prau kanthi sisih ngisor ing ombak uga ora gampang banget.
      3. tlahuicol
        tlahuicol 20 Oktober 2019 09:36
        +2
        Pemusnah Perang Dunia I nglawan kapal selam modern minangka perdagangan sing apik
    2. bubalik
      20 Oktober 2019 07:52
      + 10
      amatir
      Dina iki jam 08:38

      ,, nyatane, iku, Bori saka buritan kapal selam slid ing sadawane sisih kabeh lan dibuwang dening ombak menyang gandhewo prau. Perang kasebut luwih saka siji jam.
      lapis waja

      ,,, Mungkin ora cukup ditulis kanthi bener opo ana sing korps Bori rusak.
    3. Phil77
      Phil77 20 Oktober 2019 07:58
      +5
      Ora Hollywood ing kabeh, perang iki diterangake ing situs ru arsenal, lan ya, ing 10 menit kapal padha kontak.
      1. amatir
        amatir 20 Oktober 2019 08:12
        -5
        perang iki diterangake ing situs arsenal ru.

        Nah, yen ing "arsenal" dhewe, banjur oh, banjur.
        Garwane Caesar kudu luwih curiga (G.Yu.Caesar)
        1. Phil77
          Phil77 20 Oktober 2019 08:16
          +4
          Duwe pitakonan babagan kredibilitas?
          1. amatir
            amatir 20 Oktober 2019 08:25
            -4
            Aku ora ngguyu perang lan keasliane, nanging omong kosong sing ditulis ing artikel ing ndhuwur babagan perang iki.
            Jeblugan enem meriam 20 mm sing dipasang ing buritan kabin nggawe bolongan ing jembatan lan bagian tengah awak kapal perusak.

            U-405 perang banget, kru bedhil mati, tanpa duwe wektu kanggo nembak siji,

            Pitungan iki pisanan matèni, banjur mbokmenawa ditangekake lan sawise iku murub ing karusakan? Utawa minangka penulis artikel iki dhewe mangsuli
            bubalik (Sergey) "maybe I didn't put it quite right"
            1. bubalik
              20 Oktober 2019 08:43
              +7
              U-405 perang banget, kru bedhil mati, tanpa duwe wektu kanggo nembak siji,
              ... opo Aku kudu nulis luwih apik. pitungan saka 88mm bedhil
            2. Avior
              Avior 20 Oktober 2019 08:58
              +3
              Ditulis ala.
              Kita ngomong kanthi jelas babagan pitungan bedhil 8,8 cm.
              Padha dijupuk saka prau mung 20 millimeters
            3. Alf
              Alf 21 Oktober 2019 21:36
              -1
              Quote: Amatir
              Pitungan iki pisanan matèni, banjur mbokmenawa ditangekake lan sawise iku murub ing karusakan?

              Apa sampeyan ora krungu bab panggantos pitungan?
  6. Moore
    Moore 20 Oktober 2019 08:12
    +2
    ... bebarengan karo perang sengit sing padha ing 6 Mei 1944 ing sisih kulon Kapuloan Cape Verde antarane kapal penghancur Amerika Buckley lan U-66 ...

    Ing kana, miturut pendapatku, kabeh dadi luwih epik - saka prasejarah nganti denouement.
    1. bubalik
      20 Oktober 2019 16:07
      +4
      "Buckley" ing dermaga garing sawise ramming U-66
  7. K-50
    K-50 20 Oktober 2019 08:19
    + 10
    Dumadakan, insinyur swara perusak laporan yen dheweke krungu swara torpedo. Pangrusak nindakake maneuver anti-torpedo, minangka asil ngliwati rakit urip sing slamet lan ninggalake kanthi kacepetan maksimal.

    Mesthi, aku ora melas kanggo Nazi, iku dear kanggo wong-wong mau ana, kanggo Neraka. Nanging "gangguan saka torpedo" ora mungkin, mung pin dosniks nesu lan ora nangkep tawanan, corny crushing karo kapal. IMHO.
    Ayo dadi ing kalbu wong sing perang.
    1. illi
      illi 20 Oktober 2019 09:50
      +8
      Sejarah, kaya sing dingerteni, ditulis dening para pemenang. Jerman ketoke nyoba kanggo nyerah kaping pindho, nanging ora luck. Kahanan kaya sing ditulis para pemenang))
  8. KVU-NSVD
    KVU-NSVD 20 Oktober 2019 08:57
    + 11
    Kapal selam kasebut terjun vertikal menyang banyu adhem ing Atlantik. Kapal selam Jerman ing rakit-rakit kasebut terus ngobong suar nalika pemusnah kasebut alon-alon nyedhaki dheweke kanggo njupuk. Dumadakan, insinyur swara perusak laporan yen dheweke krungu swara torpedo. Pangrusak nindakake maneuver anti-torpedo, minangka asil ngliwati rakit urip sing slamet lan ninggalake kanthi kacepetan maksimal.
    Iku banget padha karo kasunyatan sing slamet mung rampung mati dening nglelebke rakit karo baling-baling lan awak, ing exasperation saka perang. Babagan torpedo lan kleleb sing ora disengaja sawise maneuver, dikira sawise perang supaya tetep dadi pahlawan sing sampurna. Apa Amerika kudu disalahake babagan iki? Yen ana ing film, bisa uga nyebabake perasaan sing ora nyenengake, nanging ing perang iki asring kedadeyan, banjur nurani ora nyiksa sanajan sapisan.
    1. monster_lemak
      monster_lemak 20 Oktober 2019 09:17
      +8
      Dadi - kapal selam Jerman sing isih urip mung rampung, nyetrika kanthi sarana kawilujengan, banjur diarani "maneuver evasion" saka torpedo mitos .... Nanging ... ing perang, kaya perang .. .. Nyuwun
      1. monster_lemak
        monster_lemak 20 Oktober 2019 10:20
        +4
        Nanging umume, wani kapal selam Jerman ing iki, kanggo wong-wong mau, perang tanpa pengarep-arep, paling ora prentah ... contone, ana conto saka perang padha saka kapal selam Soviet S-3 ninggalake Libava kanggo Ust-Dvinsk. ing posisi permukaan (ora duwe kesempatan nyilem amarga ndandani sing durung rampung) karo prau torpedo Jerman: prau dirusak dening mungsuh, tanpa kerugian saka Nazi ....
        https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-3
        1. Kote Pane Kohanka
          Kote Pane Kohanka 20 Oktober 2019 11:22
          +5
          Bersenjata karo siji 45mm seprapat-otomatis, S-3 kita ora duwe kesempatan marang loro schnelbots Jerman karo loro 37mm lan loro bedhil otomatis 20mm, kajaba papat tabung torpedo saben pasangan.
          1. monster_lemak
            monster_lemak 20 Oktober 2019 14:23
            0
            Ora bener. Nganti pungkasan taun 1941, "schnelbots" minangka senjata artileri sing relatif lemah - siji bedhil 20 mm lan 2 bedhil mesin 7,62 mm MG-34 sing bisa dicopot. +TA
            https://wiki.warthunder.ru/Schnellboot_der_Kriegsmarine_-_Малые_воины_большой_войны
            https://wiki.wargaming.net/ru/Navy:Торпедные_катера_типа_Schnellboot
            Senjata kasebut minangka prau S-3 sing nyerang.
  9. lele
    lele 20 Oktober 2019 10:30
    +6

    Pangrusak "Bori" (DD-215 "Borie") dilebokake ing 30.04.1919/24.03.1920/XNUMX lan ditugasake ing XNUMX/XNUMX/XNUMX.


    Amerika, ing akun reparations saka Italia, nyerahke marang kita divisi saka pangrusak padha lan cruiser Milwaukee ora kurang antediluvian, lan Inggris nambah kapal perang Royal Sovereign.

    Matur nuwun Sergey kanggo crita sing menarik. hi Pranyata tradhisi pesantren isih urip ing jaman teknis. nglirik
    1. Phil77
      Phil77 20 Oktober 2019 12:04
      +3
      Salam Konstantin! *Royal* kayane wis nyewakake kanggo kita, ing tanggal 49 kita kudu mbalekake. Lan meh langsung dilebokake ing jarum. Maksudmu * Arkhangelsk * (ing gendéra kita)?
      1. lele
        lele 20 Oktober 2019 12:17
        +4
        Hello, Sergey. Ya, iku "Arkhangelsk" lan kapal Amerika miturut sistem sing padha, lan nalika padha bali, padha uga supaya kabeh menyang jarum, lan ngendi liyane sampah iki kanggo sijine. Lan ing syarat-syarat reparations, kita uga nampa ora Gusti Allah pirsa apa "superlinkor", kontemporer saka "Royal" - "Giulio Cesare", ajur padha, mung modern.
        1. Phil77
          Phil77 20 Oktober 2019 12:55
          +3
          Kutipan: Kucing Laut
          Giulio Cesare", sampah sing padha, mung dimodernisasi.

          Ya, ya, ya!Lan miturut salah sawijining versi patine, iku ditambang. Paling ora aku maca babagan iki.
          1. lele
            lele 21 Oktober 2019 00:44
            +2
            Iki minangka salah sawijining versi, sing nomer loro yaiku bledosan tambang ngisor saka Perang Dunia II. Loro-lorone iki durung kabukten. Minangka kanggo tambang, aku weruh ing Sevastopol a "donka" sakabeheng metu dening badai ing Lyubimovka, lan nelayan ajeg kejiret "horned" palu galvanic karo jala bali ing eighties.
            Nanging versi karo saboteurs saka "pangeran ireng" Valerio muni, mesthi, luwih atraktif kanggo wong maca. Lan ana - sapa ngerti ... Para pelaut kita nuwun banget, ing dina sing tentrem lan akeh sing tiwas.
    2. bubalik
      20 Oktober 2019 16:37
      +4
      Matur nuwun Sergey kanggo crita sing menarik.
      matur nuwun hi ombenan
  10. garri lin
    garri lin 20 Oktober 2019 10:38
    +4
    Lan aku kelingan film kasebut. Nonton ing taun 90-an. Banjur ing akhir minggu, ing wayah wengi padha nuduhake film-film Hollywood babagan Perang Dunia II. Lan mungsuh ana ing ngisor kita. Lan adoh banget. Lan akeh liyane. Gambar iku ayu, nanging ora asli. Dadi ing film pungkasan ing gaya "sampeyan bisa perang lan nggawe tentrem." Lan perang kasebut bisa dianggep menang tanpa syarat kanggo kapal selam.
    1. Alf
      Alf 21 Oktober 2019 21:37
      +1
      Kutipan saka garri lin
      Lan mungsuh ana ing ngisor kita.

      Mungsuh ing ngisor.
      Kutipan saka garri lin
      Lan adoh banget.

      Jembatane adoh banget.
      1. garri lin
        garri lin 22 Oktober 2019 00:17
        +1
        Inggris Shakespeare apik. Liyane iku primitif. Nalika nerjemahake, sing paling penting ora mung menehi makna, nanging uga konteks emosional. Ngakoni yen asli kanggo wong Rusia muni rada inexpressive.
  11. 3x3z simpen
    3x3z simpen 20 Oktober 2019 11:30
    +3
    Kula hormati, Sergey! Kaya biasane, barang sing apik banget! Ngerti carane nemokake "rarities"! Nanging, gaya kasebut banget nguciwani. Nyuwun
    1. Phil77
      Phil77 20 Oktober 2019 11:50
      +3
      Kaya ngono wae!Lan sing ditinggal mung tilas uler. ngguyu Kula hormati Anton! hi
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 20 Oktober 2019 12:14
        +3
        Sergey hi Iku saka hangover wassat
        "Yen aku wis waras, aku Mumu lan Gerasim,
        Dadi aku "Perang lan Damai""
    2. bubalik
      20 Oktober 2019 12:39
      +5
      hi
      kuciwa tenan karo gaya
      ,,, akeh istilah khusus lan teknis kanggo terjemahan nangis
      Aku dudu tukang sulap. Aku lagi sinau. . basa
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 20 Oktober 2019 12:45
        +3
        Ya, aku ora kena kritik, ta? "Ora kanggo seneng-seneng, nanging kanggo apik." Apa diterjemahake saka basa Inggris?
        1. bubalik
          20 Oktober 2019 12:49
          +8
          lan saka Jerman, ana akeh sumber.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 20 Oktober 2019 12:55
            +3
            Wau!!! Saiki, duwe basa Jerman dhasar, aku ora bakal nerjemahake buku teks kanggo kelas 6. Klaim wis dibusak!!!
            1. bubalik
              20 Oktober 2019 15:10
              +5
              3x3z simpen
              Dina iki jam 13:55

              ,,, ya, aku ora dhewe, nanging komputer. ngguyu nanging dheweke ora njupuk istilah khusus iki. Kita kudu sinau iki utawa tembung kasebut kanthi luwih rinci, goleki analog saka basa Rusia.
              Dadi kemampuanku nangis sampeyan exaggerate banget recourse
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 20 Oktober 2019 15:56
                +2
                Oke, aja isin! Kabeh wis ngerti kabeh, kajaba sing seneng "ngapusi murah". Ngrancang "interlinear" iku kerja keras.
  12. Gandum
    Gandum 20 Oktober 2019 19:33
    +3
    nggih, kados pundi perusak kedah damel prau sanalika, wonten kaluwihan ingkang ageng, kapten kapal perusak kedah dipunbiji boten cocog.
  13. serge siberian
    serge siberian 20 Oktober 2019 20:09
    +2
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut. Menarik banget. Nanging saka ngendi asale kenangan wong sing nyekel pager sekrup? hi
  14. jrvp79
    jrvp79 20 Oktober 2019 21:30
    +3
    "Ujug-ujug, insinyur swara perusak laporan krungu swara torpedo. Perusak nindakake maneuver anti-torpedo, minangka asil ngliwati rakit urip sing slamet lan ninggalake kanthi kacepetan maksimal."
    Ya wis!! Dadi wis)). Mung tanpa swara torpedo, mesthi.
    1. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 24 Oktober 2019 03:21
      +1
      Bajingan sing nganggo headphone iki kudu digawa menyang pengadilan lan eksperimen investigasi: iki carload casing cangkang kanggo sampeyan, iki kabel, sprinkle ing sembarang cara sing disenengi supaya kabel bakal kusut. Yen sampeyan ora bisa, entuk rong puluh lima kanggo kejahatan perang.
  15. Tes
    Tes 20 Oktober 2019 22:39
    +5
    Kucing Laut (Konstantin), sayang, sampeyan kudu ngucapake matur nuwun marang sekutu kanggo "Arkhangelsk" lan "Murmansk". Ana iwak amarga kurang iwak lan kanker. Ing wiwitan Perang Donya II, Armada Lor ora duwe apa-apa sing luwih gedhe. tinimbang perusak ing komposisi. Ya, lan umur para perusak "Valerian Kuibyshev", "Karl Liebknecht" lan "Uritsky" meh padha karo "sekutu". Ing wiwitan perang, ora ana sing khusus. -penyapu ranjau sing dibangun ing Armada Lor (kajaba prau) 2 kapal penyapu ranjau saka Armada Lor yaiku kapal sing diowahi saka pukat nelayan. Nyebrang Terusan Segara Putih ing mangsa panas 1941, T-209 lan T-210 ora ditindakake kanthi BF BTShch T-1942 lan T-1941. Ora ana prau torpedo ing Armada Lor ing wiwitan Perang Dunia II ... Yen ora ana penyapu ranjau Inggris saka "pengiring lokal", sing padha adhedhasar Yokangu lan Arkhangelsk, banjur losses ing convoys lor bakal diwiwiti ora ing 1944, nanging ing XNUMX ... "Murmansk" dikawal konvoi saka Severodvinsk native ing XNUMX, lan "Arkhangelsk" makarya ing sistem pertahanan udhara. Pangkalan Armada Utama, plus para pelaut kita entuk pengalaman ing operasi kapal gedhe.
  16. Avior
    Avior 21 Oktober 2019 01:36
    +1
    Komandan perusak LT Charles Harris Hutchins terus nglawan kapal perusak liyane nganti tanggal 31 Oktober 1945.
    Sawisé perang, dhèwèké munggah pangkat dadi lètnan-komandan.
    Tilar donya ing 1992.

    Jinis Pangkat Kapal Saka Kanggo
    USS Borie (i) (DD 215) Destroyer 6 Jun 1943 1 Nov 1943
    USS J. Fred Talbott (DD 156) Lt Destroyer 28 Desember 1943 12 Oktober 1944
    USS Doran (DD 634) Lt Destroyer 6 Mar 1945 31 Oktober 1945

    https://uboat.net/allies/commanders/4381.html

    Apa sebabe karusakane rusak banget?
    Kasunyatane yaiku nalika nyoba nabrak prau kanthi ombak gedhe sing ora dikarepke, awak kapal perusak numpuk ing ndhuwur prau lan awak ngalami kakehan abot, amarga kulit lawas rusak - kapal kasebut umure 23 taun.
    Dene torpedo. Miturut Wikipedia, ana prau torpedo Jerman liyane sing diduga saka iku. Nanging ora ana sing nelpon nomer prau.
    Kru kasebut nampa telung Salib Angkatan Laut, loro Bintang Perak lan Ordo Legiun Merit.

    Ing taun 1944, kapal perusak anyar, USS Borie (DD-704), nampa jeneng Bari (kanggo ngurmati Adolf Borimsky, menteri laut ing Presiden Grant).
    Perang ing Pasifik, slamet saka serangan kamikaze Jepang.
    Melu perang lan evakuasi saka Korea, uga Haifa lan Gaza nalika perang.
    Melu program peluncuran Mercury karo kethek ing Papan.
    Dheweke melu krisis Karibia ing blokade Kuba, meksa salah sawijining kapal selam Soviet muncul, miturut Wikipedia.
    Ing Teluk Tonkin, dheweke melu ing Perang Vietnam, nyerang Delta Mekong.
    Banjur didol menyang Argentina lan diwenehi jeneng Hipólito Bouchard (D-26).
    Melu ing Perang Falklands. Dheweke ana ing ngiringan saka cruiser Belgrano ing wayahe nalika Inggris torpedoed iku.
    Dibubarake ing taun 1984
    hi
  17. keju56
    keju56 21 Oktober 2019 13:56
    +2
    aneh, kok kudu ram? EM duwe bedhil 4 * 102 mm - kaya ing Novik ... Nyuwun
    Jarak perang kanthi jarak tembak langsung angel dilewati ... hi
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 21 Oktober 2019 17:23
      +3
      Kutipan saka: ser56
      aneh, kok kudu ram? EM duwe bedhil 4 * 102 mm - kaya ing Novik ...

      Kanggo drown karo jaminan. Wengi, badai (ombak nganti 4,5 m), angin - ing cendhak, dianjurake supaya ora ngeculake kapal selam kanggo murub saka baterei utama EM. Lan ing jarak sing cedhak, kapal selam kasebut minangka target sing kurang - sudut deklinasi 4 "lan 3" ora cukup. Lan kabeh firepower saka EM suda kanggo siji "Oerlikon" lan siji bedhil mesin.
      Miturut cara, kapal selam Jerman kaping pindho apes: patang dina sadurunge perang, EM mung laku tumindak kru ing acara saka ramming kapal selam, lan saka sisih padha. Dadi kru EM wiwit tumindak tanpa prentah.
      Ramming ing separo pisanan saka WWII minangka cara sing umum kanggo ngrusak kapal selam - pengiring jeruk mung nyusup babagan puluhan kapal selam.
      1. bubalik
        21 Oktober 2019 18:01
        +3
        Alexey RA (Alexey) Dina iki, 18:23

        Wengi, badai (gelombang nganti 4,5 m)
        ,,, lan ing kahanan kuwi padha munggah prau menyang ndhuwur saka bombing pisanan.
      2. keju56
        keju56 22 Oktober 2019 11:50
        +1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Kanggo drown karo jaminan

        Cetha, nanging targete dicekel lampu sorot, kecepatan bedhil 10 rpm yaiku 40 cangkang / mnt, sanajan kanthi 10% kenek dadi 4 cangkang 15 kg saben ... Prau ora bakal bisa. nyilem - kajaba tanpa permukaan ... Nyuwun
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 22 Oktober 2019 13:38
          +1
          Kutipan saka: ser56
          Cetha, nanging target dicekel lampu sorot, tingkat geni 10 rpm bedhil yaiku 40 cangkang / min, sanajan 10% tekan, iki 4 cangkang 15 kg saben ...

          bener. Nanging supaya bisa nindakake bedhil, sampeyan kudu ngilangi jarak. Ing kasus iki, sampeyan bisa uga kelangan kontak karo kapal selam, utawa ngganti EM kanggo serangan torpedo (utamané wiwit maneuverability saka kapal selam luwih dhuwur).
          1. bubalik
            22 Oktober 2019 13:45
            +2
            utawa ngganti EM kanggo serangan torpedo
            hi aneh yen ora ana serangan torpedo saka U-405 sing ditindakake.
  18. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 21 Oktober 2019 17:30
    +2
    Pangrusak "Bori" (DD-215 "Borie") nduweni pamindahan total 1699 ton; kacepetan travel - 35 knots; bedhil saka kaliber utama - 4x102 mm. Artileri tambahan/anti-pesawat kalebu bedhil 1x76mm, bedhil mesin 6x7,62mm. Tambang lan persenjataan torpedo: 4x3 x 533 mm TA.

    Iki minangka persenjataan desain nalika dikirim menyang armada. Ing taun 1943, EM ngalami modernisasi: nampa stasiun radar, ilang papat saka enem bedhil mesin, nanging nampa loro Oerlikon. Ing pertempuran karo U-405, geni EM Oerlikon diterangake minangka "efek ngancurake".
  19. skif8013
    skif8013 21 Oktober 2019 18:38
    +1
    Matur nuwun kanggo artikel! Aku wis suwe ora maca bab sing wicaksana ing VO!