Review militèr

Slavs ing ambang negara

60

Kolonisasi Slavia lan wiwitan negara


Kolonisasi Slavia ing abad kaping XNUMX ing Eropah tengah lan kidul beda banget karo ing abad kaping XNUMX. Yen sing pisanan melu utamane Slovenes utawa Slavs, sing manggon ing wilayah sing akeh, banjur sing sabanjure uga kalebu Semut.




Iki kedadeyan ing kahanan nalika suku Slavia wis "kenal" karo institusi negara ing negara liya, lan ing proses migrasi militer, pambentukan pamrentahan supra-suku diwiwiti, pisanan ing antarane Slovenes, banjur Semut.

Masalah ing "kekaisaran nomad" Avar lan mundhut lengkap kontrol Byzantine ing tapel wates Danube wiwit 602 main peran penting ing kene (Ivanova O.V., Litavrin G.G.).

Promosi aktif saka Slav menyang tanah kasebut ora bisa ditindakake tanpa organisasi militer. Iki, ketoke, ana organisasi militèr suku (kang kita bakal nulis ing rinci ing artikel kapisah), ing kepala klan padha pinituwa utawa zhupans (etimologi bisa saka Iran "Agung, bangsawan").

Inggris:
"Saben suku manggon ing panggonan anyar ora ing whim lan ora amarga kahanan acak, nanging sesuai karo jarak relatif saka fellow tribesmen ... Kelompok gedhe sing luwih cedhak ing kekerabatan entuk wilayah tartamtu, ing kang, maneh, genera kapisah, sing kalebu sawetara kulawarga, manggon bebarengan, mbentuk desa sing kapisah. Sawetara desa sing gegandhengan dadi "satus" ..., sawetara atus dadi kabupaten ...; gunggungipun kabupaten punika dados warga piyambak.


Pemukim ing wilayah anyar mbentuk serikat pra-negara utawa militer-wilayah, diarani ing Balkan lan Danube minangka Slavinia utawa Sclavinia (Litavrin G.G.). Constantine VII (905-959) nyerat:
"Wong-wong iki, ujare, ora duwe archon, kajaba para pinituwa-zhupans, kaya sing ana ing aturan lan ing Slavinia liyane."


Manajemen saben dina saka masyarakat Slavs isih ora dileksanakake dening pemimpin suku kapisah - pimpinan militèr, nanging dening kepala klan.

Perang pertahanan, kaya ing kasus Slavia Samo utawa sing nyerang, kaya ing kahanan karo suku-suku bunderan Antic, uga dadi faktor kanggo ngrangsang pambentukan sistem kontrol. Nanging, kaya sing kita deleng crita Slavs wektu iki, kanthi tiba saka perlu kanggo nindakake perang defensif utawa nyerang, proses pambentukan negara kalem utawa mandheg (Shinakov E.A., Erokhin A.S., Fedosov A.V.).

Slavs ing Semenanjung Balkan lan Peloponnese


Migrasi Slavia menyang wilayah iki dipérang dadi rong tahap: sing pisanan ing abad kaping XNUMX, sing kapindho saka awal abad kaping XNUMX. Kaya ing papan liya, ing tataran pisanan, primacy ana karo Slavs, lan Antes wiwit njupuk bagéyan, temenan, ing tataran kapindho, sawise serangan Avar ing awal abad kaping XNUMX. Punika ingkang nyerat babagan acara ing pungkasan abad VI. Yohanes saka Efesus, sanajan nggedhekake:
"Ing taun katelu sawisé Kaisar Justin tilar donya, ing pamaréntahan Kaisar Tiberius, wong-wong sing dikutuk saka Slavia metu lan ngliwati kabeh Hellas, wilayah Thessaloniki lan kabeh Thrace. Kutha-kutha lan bètèng-bètèng akèh padha direbut, dirusak, diobong, direbut lan direbut lan dijajah, lan manggon ing kono kanthi bebas, tanpa wedi, kaya déné dhéwé-dhéwé. Mangkono patang taun, nalika sang nata lagi sibuk ing perang karo Persia lan ngirim kabeh pasukane menyang wétan. Mulané wong-wong mau padha manggon ana ing bumi iki, manggon ana ing kono lan nyebar kanthi wiyar, salawasé diparengaké déning Allah. Wong-wong mau numpes, ngobong lan ngrebut tembok sing paling njaba lan ngrebut ewonan jaran raja lan liya-liyane. Lan nganti saiki, nganti taun 595, padha manggon lan manggon kanthi tenang ing wilayah Romawi, tanpa kuwatir lan wedi.


Sawisé taun 602, gerakan Slavia menyang sisih wétan Balkan lan Yunani saya tambah akeh. Maju iki ora mung siji-sijine, ing proses iki ana campuran aliran migrasi, minangka asil saka klompok suku anyar dibentuk utawa dibentuk dening klan kanthi basis "kontrak" anyar, sanajan suku lawas uga ditemokake. Kepiye kedadeyan invasi kasebut bisa dideleng kanthi jelas ing conto pengepungan dening Slavia ing kutha Thessaloniki (Thessaloniki modern) antarane 615 lan 620. Kutha iki kaping pirang-pirang ing ancaman bakal dijupuk dening badai sajrone pengepungan, sing ditindakake miturut aturan seni militer. Ing wektu sing padha, suku-suku sing ngepung kutha kasebut bersatu lan milih pimpinan militer utama.

Sawise gagal saka Slavs sak pengepungan Thessaloniki, padha ngirim hadiah kanggo kepala Avars, ngundang wong kanggo bantuan, assuring sing sawise dijupuk saka kutha, nunggu kabeh wong jarahan ageng. Keluwen kanggo kasugihan, kagan teka ing kene karo Avar lan subyek saka Bulgaria lan Slavs. Prastawa iki kedadeyan sadurunge pengepungan Konstantinopel ing taun 626.

Apa hubungan suku-suku sing ngepung kutha Yunani karo kagan ora jelas: ing tangan siji, padha nelpon Avar kanggo bantuan, lan padha teka minangka allies, nanging Khagan langsung mimpin pengepungan piyambak. Paling kamungkinan, divisi pasukan ing kene padha karo sing kedadeyan nalika pengepungan Roma Kapindho ing 626, sing kita tulis ing artikel sadurunge "VO": tentara kagan dhewe kalebu Avar, nomad Bulgaria bawahan lan petani Slavia. Sing nggumunake, ing ujung Eropa liyane, Avar teka kanggo mbantu para Slavia Alpine nalika nyerang wong Bavaria. Dadi, ing jejere Avar lan bawahan ana tentara sekutu saka Slavs, sing miwiti pengepungan Thessaloniki.

Ing "Miracles of St. Demetrius of Thessalonica", sing nggambarake pengepungan Slavia, ing ngisor iki dilaporake:
"... duwe klan karo wong-wong mau ing tanah bebarengan karo barang-barange, dheweke duwe niat kanggo manggonake wong-wong mau ing kutha sawise dicekel."


Iki ora mung serangan predatory, nanging penyitaan wilayah, sanajan, mesthi, Slavs nyingkiri urip ing kutha-kutha, dumunung ing deso.

Jeneng-jeneng saka suku-suku wis teka kanggo kita, kalebu peserta ing pengepungan ing Tesalonika.

Droguvites manggon ing Makedonia Kidul ing sisih kulon Tesalonika, Sagudates lan Druguvites ing Makedonia Kidul, Velegesites manggon ing Yunani, ing Thessaly Kidul, Vaunites ing Epirus, ing tlatah Lake Janina, ing ngendi wong Berzite manggon, yaiku ora dingerteni.

Ayo kita uga nuduhake suku Antian saka Smolyans, sing manggon ing Rhodopes Kulon, ing Kali Mesta-Nestor, sing mili menyang Segara Aegea (kutha modern Smolyan, Bulgaria).

Klompok Anti-suku Serbia dumunung ing Thessaly, cedhak kali Bystrica. Miturut panyebaran Ant fibulae, suku Antes, maju menyang Balkan, nututi Slovenes lan Slavia, nguwasani zona Danube, wilayah Bulgaria, Kroasia, Serbia, Bosnia lan Herzegovina, lan rada ana ing Yunani dhewe.


Semut fibulae. abad VI-VII. Fibula pisanan - Museum Sejarah Negara, Moskow, Rusia; loro bros - British Museum, London, Inggris. Foto penulis


Ing wilayah kasebut, proses sing padha ditindakake kaya ing panggonan migrasi Slavia liyane ing wektu iki.

Peserta kampanye, kaya ing wilayah liya saka kemajuan Slavia, duwe utawa milih pimpinan militer. Ing Tesalonika, suku-suku kasebut dipimpin dening Khatzon, sing dituruti dening para pemimpin liyane, nanging asring suku-suku kasebut, ing tradisi perang dening Slavs, tumindak kanthi resiko lan resiko dhewe.

Kegiatan pertempuran suku Slavia sajrone pemukiman ing Balkan wétan ngidini sawetara peneliti ngomong babagan wiwitan pambentukan negara awal, sing katon logis. Populasi liya uga manggon ing wilayah sing direbut Slavia, kalebu warga kutha ing negara Bizantium (Lamerl P.).

Kroasia lan Serbia


Ing wiwitan abad kaping XNUMX, suku Kroasia lan Serbia mlebu ing ajang sajarah, loro suku, utawa, luwih bener, persatuan suku, kalebu klompok Antes. Sampeyan kudu nyatet sing klompok suku iki, paling kamungkinan, ora tau disebut dhewe Antes, amarga, miturut versi siji, Antes - jeneng buku kanggo suku-suku sing urip ing abad VI antarane Bug lan Dnieper kali, sadurunge Danube mili menyang. Segara Ireng, lan padha mung disebut piyambak: Kroasia, Serbia, etc. Sing nggumunake, wong Kroasia, kaya sing ditulis Konstantin Porphyrogenitus, nemtokake jeneng dhewe minangka "pemilik negara gedhe." Lan misale jek kita iki dudu kesalahan lan ora babagan "Kroasia Agung", nanging babagan identifikasi diri nyata saka Kroasia. Etimologi istilah iki saka "pangon", mesthi, ora ana makna kanggo periode iki, lan uga ora mungkin jeneng kasebut amarga kasunyatan manawa wong Kroasia nyebar ing panggonan-panggonan kanthi wiwitan abad kaping XNUMX. ing saindhenging Eropah tengah, kidul lan wétan. Iki, mesthine, babagan persepsi dhewe babagan periode komunitas Antes, lan, sing cocog karo kasunyatane, Antes minangka pamilik negara gedhe ing wilayah Segara Ireng.

Kadospundi prastawa-prastawa ingkang ngrembaka ing wekdal rawuhipun suku-suku Antian ing sisih kulon Balkan?


Senjata abad VI-VII. Museum Nasional. Beograd


Miturut Constantine Porphyrogenitus, sing gumantung ing sawetara legenda, wong jaranan Bizantium saka pengawal tapel wates nyerang Slavia sing ora nganggo gegaman, lan bisa uga ana pemukiman Avar ing sebrang Kali Danube, ing ngendi kabeh wong lunga ing kampanye, sawise iku, kaya sing ditulis Basileus, Avar nyerang wong Romawi. , sing nggawe gropyokan liyane tengen Danube, sawise kang padha ngrebut kutha utama lan beteng gedhe Salona (wilayah Split, Kroasia) ing Dalmatia dening licik, mboko sithik manggoni kabeh wilayah, kajaba kutha-kutha pesisir.


Amfiteater kutha Salona, ​​tampilan modern


Arkeolog nyathet karusakan ing pemukiman Roma cedhak Rocha, Muntaiana, Vrsar, Kloshtar, Rohatitsa, lan liya-liyane (Marusik B., Sedov V.V.).

Iki menehi Paus Gregorius Agung pretext ing surat saka mangsa panas 600 kanggo Uskup Salona Maximus kanggo nangisi liwat invasi pancet saka Slavs, Nanging, nyatet sing kabeh masalah iki "miturut dosa kita."

Kampanye Avar lan Slavs subordinated kanggo wong-wong mau, minangka Paul Deacon nyerat, ing wilayah iki ing 601 utawa 602, 611 lan 612. Ing 601 (602), bebarengan karo Lombard.

Foma Splitsky njlentrehake yen Salona dikepung lan pasukan kavaleri lan pasukan mlaku "siap lan Slavia" dijupuk.

Thomas saka Split, sing nulis ing abad kaping 536, bisa nggabungake rong acara. Pisanan Slavs ana ing Tesalonika ing 548, lan ing Dyrrhachia (Drach) - ing 550. Ing 552, Slavs wintered ing Dalmatia, sing digabung ing spring dening liyane detachments saka Danube kanggo rampokan ing bagean iki, lan, kaya kang kacarita Procopius saka Kaisarea, ana unen-unen kang durung bisa dipratelakake menawa wong Slav iku disuap dening ratu Totila Goth Italia supaya bisa ngalihake wadyabala Rum kang arep ndharat ing Italia. Ing taun XNUMX, Totila njarah-rayah Kerkyra lan Epirus, cedhak karo Dalmatia.

Lan ing 601 (602) Lombard njarah Dalmatia bebarengan karo Avar lan Slavs. Iki nuwuhake para sejarawan kanggo mbingungake rong prastawa kasebut.

Menapa malih, miturut Foma Splitsky, Slavs ora mung ngrampog, padha teka kene minangka bagéan saka serikat bangsawan kabèh suku (pitu utawa wolung) saka klompok Slovene: Lingons utawa Ledzians. Miturut Konstantin Porphyrogenitus, tanah iki pisanan dijarah lan diowahi dadi ara-ara samun, sawisé Slavs lan Avar wiwit manggon ing kene, mbokmenawa kanthi dominasi sing terus-terusan.

Bener, ana sawetara panemuan arkeologi sing asale saka Avar ing wilayah iki (Sedov V.V.).

Sawise prastawa kasebut diterangake, gelombang pemukim anyar nyerang bagean Balkan iki ing wiwitan abad kaping XNUMX. Kita weruh yen Antes-Kroasia lan Antes-Serbs katon ing macem-macem panggonan ing wilayah Avaro-Slovenia. Kroasia ora teka saka wilayah sawetara "Kroasia Putih". Kabeh pusat suku Kroasia ing abad kaping XNUMX, kalebu "Kroasia Putih" lan Kroasia ing Carpathians, dibentuk ing proses gerakan saka sisih lor Danube. Mangkono uga bab wong Serbia: ana sing pindhah menyang Balkan: menyang Thrace, Yunani lan Dalmatia, lan sawetara pindhah menyang kulon, menyang watesing jagad Jerman.

Kroasia, kaya wong Serbia, teka ing sisih kulon Semenanjung Balkan ing awal pamaréntahan Kaisar Heraclius, nalika krisis kebijakan luar negeri sing abot ing sisih wétan kekaisaran, ing ngendi Sassanid Iran ngrebut provinsi sing paling penting: kabeh Tengah. Wétan lan Mesir, perang ing Asia Minor lan Armenia.

Suku-suku kasebut yaiku Kroasia, Zakhlum, Tervuniot, Kanalites, Diocletians lan Pagans utawa Neretlians. Sing rampung bertepatan karo periode sawise kekalahan Semut saka Avar ing awal abad kaping XNUMX. nglawan latar mburi rong titik penting.

Kaping pisanan, invasi suku Antian menyang wilayah iki dumadi ing wiwitan kelemahane Khaganate ing dasawarsa pisanan abad kaping XNUMX. Alamiah, organisasi suku nyumbang kanggo kesatuan militèr klan Kroasia, nanging ora ana alesan tartamtu kanggo argue sing suku-suku teka kene wis kelompok militèr cukup kuwat, lan dudu massa migran miskin diatur "uwal saka invasi mungsuh". (Mayorov A.V.).

Menapa malih, Avar padha, contone, ngungsi saka Turki, dituduhake pasukan formidable kanggo suku liyane, kaya Gepids, Eruls utawa Goths padha, sak periode migrasi saka bangsa. Wong-wong sing mlayu saka buron asring cukup kuwat militer: penting kanggo mbandhingake karo sapa.

Kapindho ing kondisi nalika, sawise nggulingake Kaisar Phocas (610) ing tentara Thracian, dikirim kanggo perang Persia, mung loro peserta ing kudeta Phocas tetep ing tentara, Byzantium mung bisa gumantung ing diplomasi ing sisih lor sawijining. wewatesan (Kulakovsky Yu.).

Slavs ing ambang negara

Prajurit Romawi ing gambar Yosua lan Kaleb. Ikon terakota saka Vinichka Kale. abad VI-VII. Museum Skopje, Makedonia


Lan ing kene, mbok menawa, hubungan sing wis suwe antarane Konstantinopel lan Antes bisa digunakake maneh. Kekaisaran, sing ora duwe pasukan militer kanggo pertahanan ing wilayah iki, nggunakake prinsip "dibagi lan aturan."

Iku ora kanggo apa-apa sing Kroasia (Antian) suku sing teka kene miwiti perang dawa karo Avar lokal: padha numpes sawetara, nelukake liyane, minangka Konstantin Porphyrogenitus nyerat, nyebutke kasunyatan sing padha tumindak ing instigation saka Vasileus Heraclius. Kita duwe jumlah cilik saka panemuan arkeologi Avar ing wilayah iki, nanging, miturut katrangan saka basileus, perjuangan kasebut dawa, tegese Avar duwe dhukungan saka Slavs sing manggon ing kene. Kamenangan njupuk Panggonan mung ing 20-30s, sak periode weakening serius saka kaganate lan masalah ing dhewe "negara ibu". Sawisé iku, stabil ing wilayah iki, residents Bizantium bali menyang kutha-kutha, exchange lan perdagangan diadegaké, Slavs dumunung ing deso. Populasi lokal wiwit mbayar pajeg kanggo Kroasia tinimbang pajak negara Byzantium. Sistem pamrentahan wiwitan dibentuk, sing meh ora dingerteni.

Gerakan pemukiman kasebut dipimpin dening sawetara klan utawa suku Kroasia sing dipimpin dening pimpinan, bapak saka Porg utawa Porin tartamtu (Ποργã), bisa uga ana lima, dipimpin dening sedulur Kluka, Lovel, Kosendciy, Mukhlo, Horvat. karo sedulur loro. Umume peneliti nglacak jeneng kasebut menyang Iran, utawa luwih tepat, saka akar Alanian (Mayorov A.V.).

Kabeh pimpinan utawa pimpinan militèr saka klan utawa suku tartamtu sing kadhaptar disebutake ing macem-macem bagean saka crita Constantine Porphyrogenitus babagan sejarah Kroasia.

Wis ing Porg, nalika pamaréntahan Heraclius, baptisan pisanan saka Kroasia njupuk Panggonan. Rasa ora percaya karo akeh peneliti sing nganggep kasunyatan iki ora nganggep kasunyatan manawa proses iki biasane dawa, lan asring wektu sing suwe liwati saka baptisan bangsawan menyang penetrasi agama ing saben dinten.

Wong Serbia maju menyang wilayah iki bebarengan karo Kroasia, lan gerakane disebabake dening alasan sing padha: disintegrasi kesatuan Antian miturut pukulan Avar.

Kaya wong Kroasia, wong Serbia duwe jeneng sing digandhengake karo periode pambentukan komunitas Slavia, Antian kanthi basis budaya arkeologi Chernyakhov ing proses interaksi karo suku nomad Sarmatian. Minangka M. Vasmer nyathet:
"* ser-v-" kanggo njaga ", kang marang ing Scythian klasik * harv-, saka ngendi Slav. *hṛvati".


Nanging, etimologi tetep kontroversial. Nanging anane jeneng sing ana gandhengane karo "perlindungan" iku penting, lan aja nganti kita kesasar karo interpretasi "penjaga sapi", "pangon", jeneng kasebut mung bisa diwenehake marang suku-suku sing terus-terusan perang, nglindhungi "sapi" ing wilayah sing amba. pangertèn saka tembung: ing Old Russian "sapi" iku dhuwit, kaya akeh wong Indo-Eropah liyane.

Vasilevs Konstantin uga nunjukake alesan kanggo ngundang wong Serbia menyang Balkan minangka cara kanggo ngrampungake wilayah sing rusak dening Avar (Avar lan Slavs subordinated kanggo wong-wong mau), sing sacara resmi dikuwasani kekaisaran. Lan acara kasebut uga kedadeyan ing taun 20-an, periode kelemahane Avar, sing ora sadurunge Singidunum (Belgrade), nanging
"Barang antik saka periode pangembangan awal Balkan dening suku Serbia angel banget dijupuk kanthi cara arkeologi"
(Lyubinskovich M., Sedov V.V.).

Serbs, kaya Kroasia, sapisan ing wilayah iki, ditetepake daya dening pasukan, lan iki kedaden ing periode 20-30s abad kaping XNUMX. loro ing perang nglawan Avar, lan karo Slovenes bawahan kanggo wong-wong mau (Naumov E.P.).

Serbs padha dibaptis ing mangsa pamaréntahan Heraclius, proses, mesthi, njupuk wektu dawa, nanging consolidation saka suku teka lan klan njupuk Panggonan cukup cepet, sanajan struktur Uni ora kuwat, lan ing pungkasan 70s. , bagéan saka tanah dadi gumantung ing pendidikan Avar dibalèkaké, nanging katergantungan iki paling kamungkinan "vassalage" utawa "aliansi", lan ora "anak sungai", minangka sadurunge.

Suku sing teka, sing ngrebut tanah anyar, kudu ngatur proses manajemen, nanging isih adoh saka pambentukan lembaga negara wiwitan.

Lan senajan aktivitas militèr para imigran kelakon, nanging ora kaya ing proses migrasi.

Dadi, kita weruh yen ing awal abad kaping XNUMX. Slavs ing tapel wates Balkan Byzantium ngalami owah-owahan wujud - lagi nyedhak wayahe nggawe negara pisanan.

Telung faktor sing nyebabake kahanan iki:

1. Weakening saka Khaganate.
2. Kesulitan Kakaisaran Bizantium lan ambruk kontrol militer ing tapel wates Danube.
3. Penangkapan dening Slavs tanah ing zona iklim sing luwih entheng, wilayah kanthi kualitas tetanèn sing luwih dhuwur.

Penjajahan wilayah anyar kanthi populasi sing ngadeg ing tingkat pembangunan sing luwih dhuwur, ing njaba kerangka sistem suku tradisional lan bisa dingerteni kanggo Slav, mbutuhake cara manajemen anyar.

Ing tanah ngendi Slavs ketemu karo populasi ing tingkat pembangunan padha (suku Illyrian Byzantium), proses integrasi njupuk Panggonan intensif.

Sumber lan literatur:

Konstantin Porphyrogenitus. Babagan manajemen kekaisaran. Terjemahan dening G.G. Timpani. Diowahi dening G.G. Litavrina, A.P. Novoseltsev. M., 1991.
Surat Paus Gregorius I // Kode warta ditulis kuna babagan Slavs. T.II. M., 1995.
Theophan saka Bizantium. Babad Theophanes Bizantium. saka Diocletian kanggo raja Michael lan putrane Theophylact. Terjemahan Bodyansky O.M. Ryazan. 2005.
Kaelokan St Demetrius saka Tesalonika // Kode warta ditulis paling tuwa bab Slavs. T.II. M., 1995.
Akimova O.A. Pembentukan negara feodal awal Kroasia. //Negara feodal awal ing Balkan VI - abad XII. M., 1985.
Ivanova O.V. Litavrin G.G. Slavs lan Byzantium // Negara feodal awal ing Balkan VI - abad XII. M., 1985.
Kulakovsky Yu. Sejarah Bizantium (602-717). SPb., 2004.
Mayorov A.V. Kroasia luwih gedhe. Etnogenesis lan sajarah awal saka Slavs saka wilayah Carpathian. SPb., 2006.
Marx K. Engels F. Karya. T. 19. M., 1961.
Naumov E.P. Pembentukan lan pangembangan negara feodal awal Serbia // Negara feodal awal ing Balkan VI - abad XII. M., 1985.
Niederle L. Slavic Antiquities. Terjemahan saka Ceko dening Kovaleva T. lan Khazanova M. M., 2013.
Sedov V.V. Slavs. Wong Rusia kuna. M., 2005.
Fasmer M. Kamus etimologis basa Rusia. T. 4. M., 1987.
Shinakov E.A., Erokhin A.S., Fedosov A.V. Cara menyang Negara: Jerman lan Slavia. tahap pra-negara. M., 2013.
Lemerle P. Les plus anciens recueils des Miracles de Saint Demetrius et la pénétration des Slaves lans les Balkans. II. katrangan. P., 1981.


Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Asal saka Slavs
Slavs lan wiwitan Migrasi Agung Bangsa
Slavs lan Avar ing abad kaping XNUMX
Slavs ing Danube ing abad VI
Slavs, Avar lan Bizantium. Awal abad kaping XNUMX
60 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vasil50
    vasil50 21 Oktober 2019 08:20
    +1
    Sawetara potongan sejarah bisa * digulung * kanggo kabeh wong. Kajaba iku, ana tulisan saka wong-wong sing nyritakake kedadeyan kasebut, sanajan pirang-pirang abad sabanjure. Saiki, dheweke uga nyoba njlèntrèhaké masa lalu, gumantung ing gosip, utawa ing imajinasi dhewe, utawa ing *enggal ditemokake * serat. , babagan teknik gelut. Iku utamané lucu nalika wong-wong sing ora tau perang ngomong babagan.
    Pitakonan isih tetep. Sapa sing Wends? Saka ngendi asale Wends, sing ngedegake Venesia? Sapa wong Pelasgian lan saka ngendi asale? Saka Pelasgians, umume, countdown budaya Eropa ing kabeh keragaman diwiwiti. Lan sing nggawa kawruh lan budaya menyang panggonan sing saiki disebut India. Lan sapa sing mbangun maneh tanah sing saiki wong Tionghoa nindakake asimilasi sing galak lan ngubungake kabeh prestasi peradaban kuno?
    1. Wend
      Wend 21 Oktober 2019 10:16
      0
      Kutipan: Vasily50
      Lucu banget maca tulisan sawetara * sejarawan * babagan prajurit jaman kuna, babagan senjata, babagan teknik gelut. Iku utamané lucu nalika wong-wong sing ora tau perang ngomong babagan. ?

      Apa sampeyan perang ing pangkat Slavia utawa Bizantium? Utawa Mungkin ing rangking saka Avar utawa siap? Banjur sampeyan minangka wong sing paling berharga kanggo para sejarawan. ngguyu
      1. vasil50
        vasil50 21 Oktober 2019 14:59
        +2
        Aku kudu dadi pangkat wong sing mbela RUSIA.
        Ana akeh cara sing dilatih para prajurit - leluhur kita. Sawetara teknik kasebut wis teka ing jaman saiki. Aku weruh sawetara tiron saka cara kanggo ngajari prajurit RUSIA ing antarane wong Tionghoa ing China. Nanging ing kana dheweke nyoba nyuda kawruh marang Bodhitharma lan liya-liyane .....
        Penggemar pertempuran tangan-kanggo-tangan nyoba nemokake lan ngreksa apa sing ana. Iku mung ing antarane sing ndhidhik siswa sing ngerti lan bisa nindakake sethithik. Dheweke ora seneng ing universitas sing paling ora ngerti carane nindakake. Aku duwe kesempatan kanggo verifikasi kaping pirang-pirang.
        1. Wend
          Wend 21 Oktober 2019 15:36
          0
          Kutipan: Vasily50
          Aku kudu dadi pangkat wong sing mbela RUSIA.
          Ana akeh cara sing dilatih para prajurit - leluhur kita. Sawetara teknik kasebut wis teka ing jaman saiki. Aku weruh sawetara tiron saka cara kanggo ngajari prajurit RUSIA ing antarane wong Tionghoa ing China. Nanging ing kana dheweke nyoba nyuda kawruh marang Bodhitharma lan liya-liyane .....
          Penggemar pertempuran tangan-kanggo-tangan nyoba nemokake lan ngreksa apa sing ana. Iku mung ing antarane sing ndhidhik siswa sing ngerti lan bisa nindakake sethithik. Dheweke ora seneng ing universitas sing paling ora ngerti carane nindakake. Aku duwe kesempatan kanggo verifikasi kaping pirang-pirang.

          Pracayaa, sampeyan mung pantes dihormati, nanging perang ing jaman biyen lan saiki beda. Sanajan sawetara postulat wis dilestarekake, contone, penyerang ngalami kerugian sing luwih gedhe tinimbang pemain pertahanan.
  2. Krasnoyarsk
    Krasnoyarsk 21 Oktober 2019 08:42
    0
    Kabeh sing diwenehi kanggo kita ing artikel kanggo maca ditulis mati saka langit-langit.
    1. Eduard Vaschenko
      21 Oktober 2019 15:35
      +2
      Lan carane sampeyan guess?
      Iki minangka ringkesan historiografi ilmiah, mula aja nulis omong kosong.
      1. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 21 Oktober 2019 17:39
        +2
        Kutipan: Eduard Vashchenko
        Iki minangka ringkesan historiografi ilmiah, mula aja nulis omong kosong.

        Lan sampeyan, mesthi, manawa - ilmiah ... historiografi. Aja ngandelake ramalan sing cedhak-ilmiah adhedhasar sumber sing ora bisa dipercaya.
        1. Eduard Vaschenko
          21 Oktober 2019 18:06
          +1
          Dear Lawan,
          kepiye sampeyan bisa ngadili pitakonan iki: apa sampeyan spesialis ing sumber sejarah, sampeyan ngerti basa sumber, apa sampeyan ngerti historiografi?
          1. Krasnoyarsk
            Krasnoyarsk 21 Oktober 2019 18:43
            +5
            = Thomas saka Split, sing nulis ing abad kaping 536, bisa nggabungake rong acara. Pisanan Slavs ana ing Tesalonika ing 548, lan ing Dyrrhachia (Drach) - ing 550. Ing 552, Slavs wintered ing Dalmatia, sing digabung ing spring dening liyane detachments saka Danube kanggo rampokan ing bagean iki, lan, kaya kang kacarita Procopius saka Kaisarea, ana unen-unen kang durung bisa dipratelakake menawa wong Slav iku disuap dening ratu Totila Goth Italia supaya bisa ngalihake wadyabala Rum kang arep ndharat ing Italia. Ing taun XNUMX, Totila njarah-rayah Kerkyra lan Epirus, cedhak karo Dalmatia. =
            Dear penulis, aku wis ngutip saka artikel sampeyan. Saka iku, kita bisa ndeleng manawa sampeyan dipercaya Thomas saka Split, sing ngandhani babagan acara sing kedadeyan 7 abad sadurunge lair. Aku ora beda, ora kaya sampeyan, ing gullibility kuwi.
            = Slavs wintered ing Dalmatia =
            Carane iku dikenal sing Slavs, lan sing - wintered? Gabung karo detasemen (?) saka seberang Danube (?) kanggo njarah (?)
            = ... miturut Procopius saka Kaisarea, ana gosip (!!!) sing durung dikonfirmasi ... =
            Lan sampeyan nganggep kabeh historiografi ilmiah iki?
            = ... kanggo ngalihake wadya-balane wong Rum sing arep ndharat ing Italia. =
            Apa wong-wong Romawi ngandhani sampeyan babagan rencanane dhewe? Utawa Thomas lan Procopius repot?
            1. Eduard Vaschenko
              21 Oktober 2019 19:23
              -1
              pisanan,
              Procopius saka Caesarea, Thomas saka Split lan sing penulis sing teka menyang kita, sing, saka monumen ditulis, duwe jawaban kanggo kabeh pitakonan Panjenengan. Aku ora duwe guesses kene: kabeh wis cetha saka teks saka sumber. Aku ora nulis: Belisarius mikir babagan iki lan liya-liyane.. utawa dheweke ngimpi iki lan iki.
              Kapindho,
              adhedhasar rumusan pitakonan lan aplomb, iku logis kanggo nganggepyen sampeyan ora kompeten ing lapangan kegiatan sampeyan.
              1. Krasnoyarsk
                Krasnoyarsk 22 Oktober 2019 00:04
                +3
                Kutipan: Eduard Vashchenko
                Procopius saka Caesarea, Thomas saka Split duwe jawaban kanggo kabeh pitakonan sampeyan

                1. I.e. Apa sampeyan duwe jawaban kanggo pitakonanku?
                2. Kowe ora ngerti babar pisan. Sing ora nggumunake. Aku wiwit mangu-mangu - kepiye carane bisa dipercaya tanpa syarat marang wong sing nggambarake kedadeyan sing kedadeyan 7 abad sadurunge lair?
                Apa sumber sing diarani Thomas? Saka ngendi dheweke entuk informasi iki? Mbah mbah mbah mbah mbah mbah mbah mbah mbah ?
                Kutipan: Eduard Vashchenko

                adhedhasar pitakonan lan aplomb sampeyan, logis kanggo nganggep sampeyan ora kompeten ing lapangan kegiatan sampeyan.

                Aku nulis artikel babagan teknik elektro? Lan sampeyan, sawise maca artikel iki, nyimpulake yen aku ora kompeten? Nanging aku ora nulis artikel. Lan mesthi sampeyan ora maca. Ngendi sampeyan entuk kesimpulan babagan ketidakmampuanku ing lapangan kegiatanku?
                1. Eduard Vaschenko
                  22 Oktober 2019 07:01
                  0
                  sugeng enjang,
                  Kaping pisanan, babagan Thomas saka Split, ora ana sing njupuk informasi babagan iman. Analisis karyane ana ing karya sing kapacak ing ngisor iki, miturut artikel kasebut.
                  Nanging informasi umum cukup ing outline saka sumber liyane.
                  Lan sanajan ing artikel ringkesku, informasi kasebut digunakake minangka tambahan.
                  Miturut pertimbangan sampeyan, yen kabeh Babad Rusia teka saka abad XIV, mula sampeyan ora kudu nimbang informasi kasebut: nenek ngandhani babagan dhasar negara Rusia, ta?
                  Kapindho, aku ngadili "incompetence" sampeyan kanthi sistem pitakonan lan penalaran, sawetara jinis pamikiran pralogis: sampeyan ora bisa logis ing siji wilayah lan ora logis ing liyane: kabeh saling nyambungake.
                  1. Krasnoyarsk
                    Krasnoyarsk 22 Oktober 2019 08:03
                    +2
                    Kutipan: Eduard Vashchenko
                    sugeng enjang,

                    jenis.
                    Kutipan: Eduard Vashchenko
                    Nanging informasi umum cukup ing outline saka sumber liyane.

                    Lan babagan "musim dingin" lan, utamane, babagan "rencana bangsa Romawi kanggo ndharat ing Italia"?
                    Iku ngelingaken kula Radzinsky, sing wrote - "Stalin panginten sing ..."
                    Kepiye carane dheweke ngerti apa sing dipikirake Stalin?
                    Lan apa sing ora logis ing pitakonanku?
                    Sejarah, minangka ilmu, dudu perkara iman ing sumber tartamtu, nanging ana bukti bukti. Lan sampeyan nyoba nggawe sing maca mung percaya.
                    Kutipan: Eduard Vashchenko

                    Miturut pertimbangan sampeyan, yen kabeh Babad Rusia teka saka abad XIV, mula sampeyan ora kudu nimbang informasi kasebut: nenek ngandhani babagan dhasar negara Rusia, ta?

                    Ora kaya iki. Mesthi, perlu kanggo nimbang informasi sing ana ing wong-wong mau, nanging ora bisa dianggep minangka kasunyatan sejarah !!!
                    1. Eduard Vaschenko
                      22 Oktober 2019 08:36
                      0
                      Sejarah, minangka ilmu, dudu perkara iman ing sumber tartamtu, nanging ana bukti bukti. Lan sampeyan nyoba nggawe sing maca mung percaya.

                      Yen sampeyan mikir kaya ngono, ora ateges aku "nyoba nindakake".
                      Aku mbaleni, kaping satus, kabeh sing ditulis babagan musim dingin, lan liya-liyane, miturut teks saka penulis abad kaping XNUMX-XNUMX, yen VO ngidini ngirim pranala, bakal ana indikasi kaca.
                      Aja ngubungake pikirane marang wong liya, kaya sing ditindakake Radzinsky.
                      Yen mangu, Aku wis ditempelake dhaftar sumber lan sastra, sampeyan bisa mriksa.
                      Mesthi, perlu kanggo nimbang informasi sing ana ing wong-wong mau, nanging ora bisa dianggep minangka kasunyatan sejarah !!!

                      Iku mung sawetara jinis panemuan paling gedhe ing lapangan kabeh ilmu manungsa. Meh kaya Radzinsky, Fomenko, lan liya-liyane pseudoscience.
                      Sampeyan ora nyoba kanggo tokoh metu, iki kosok balene wektu kita, nanging saiki naively pertimbangan bodho minangka bebener pokok.
                      Wong sing nyoba kanggo mangerteni dhasar ing ilmu liyane takon pitakonan praktis, lan ora mbukak dhewe, kaya murid telung taun.
                      Luwih apik nguwasani spesialisasi sing dipikolehi! Bakal luwih migunani kanggo sampeyan lan kanggo Tanah Air.
                      Aku mungkasi diskusi.
                      Sincerely, hi
  3. Albatross
    Albatross 21 Oktober 2019 08:43
    +7
    Slavs duwe sudut pandang beda babagan asal saka negara, lan ing babagan iki, sumber Bizantium lan Arab nduweni nilai tartamtu.
  4. Olgovich
    Olgovich 21 Oktober 2019 09:05
    +7
    Topik kasebut subur kaya ora stabil ...
  5. Operator
    Operator 21 Oktober 2019 09:19
    +6
    Loro Russophobes - Vashchenko, referring kanggo Engels - saperangan keprungu

    Serbia lan Kroasia (sing diarani Kroasia Putih) teka ing Balkan ora saka Carpathians, nanging saka Sudetenland, saka Moravia lan Jerman Timur ing mangsa ngarep (Lusatian Sorbs).

    The Antes teka Bulgaria lan Yunani (wilayah Morea) saka wilayah Dnieper, lan 100 taun sadurungé saka penulis artikel misinforms.

    Mung wong manca disebut suku iki Sklavins, padha disebut piyambak Slovenia (ndeleng Slovenia modern, Slowakia, babad Slovenes) - ing pangertèn sing padha ngandika basa sing padha.

    Lan ya: wong Slovenes ngomongake basa asline - dialek Sanskerta, beda karo wong Iran, sing diasimilasi karo wong Aryan - sanak getih saka Slovenes.
    1. alebor
      alebor 21 Oktober 2019 11:05
      0
      Soko aku ora ngerti, apa Russophobia penulis? Kasunyatan yen dheweke ngutip Friedrich Engels, sing metu saka fashion?
      Ing mratelakake panemume, Russophobia luwih gedhe, utawa Slavophobia, kanggo negesake manawa Slavia kuna ora nganggo basa Slavik Kuna sing ayu, sing bali menyang basa Proto-Slavia sing ora kurang ayu, nanging nggunakake basa Sansekerta India kanggo nyebut pikirane! Iki minangka penghinaan langsung marang Slavs - Slovenes - Slavs - Wends lan Antes liyane. :-)
      1. Operator
        Operator 21 Oktober 2019 11:16
        +4
        Nanging apa sampeyan ora ngerti mutiara Russophobic Engels babagan Slavs lan Rusia utamane? Banjur welcome menyang Google.

        Sampeyan ora duwe pangerten yen basa Sansekerta iku basa Arya sing teka ing India saka wilayah Segara Ireng, lan dudu basa Dravidian India, sing diasimilasi sacara budaya lan linguistik dening wong Arya. mung darling Engels ora ngerti bab iki. Bedane basa Sansekerta lan basa Slavik mung siji: sing pisanan ditampa tulisan wiwit abad kaping 5 SM, lan sing nomer loro mung ing abad kaping 9 Masehi.
        1. Talgarets
          Talgarets 21 Oktober 2019 19:17
          +1
          Saiki label Russophobe digantung ing saben wong sing ora nuduhake kesimpulan saka sawetara tokoh (Sundakov, Zadornov, lan liya-liyane).
        2. Beringovsky
          Beringovsky 22 Oktober 2019 23:27
          -2
          Bener, prabédan antarane basa Sanskerta lan Slavik Kuna ageng. Loro-lorone ing grammar lan vocabulary. Slav, abad kaping 6 Masehi ora bakal ngerti apa-apa saka pidato Arius ing abad kaping 16 SM. Dadi sing. sedulur - Nyuwun
          1. Operator
            Operator 23 Oktober 2019 01:24
            +1
            Aryan Eropa dipérang dadi Kulon, Wétan lan Segara Ireng 6 ewu taun kepungkur. 5 ewu taun kepungkur, wong-wong Aryan Kulon sebagian dirusak, sebagian migrasi menyang Skandinavia. 4,5 ewu taun kepungkur, Aryan Segara Ireng lunga menyang Asia lan ilang kontak fisik karo suku Eropa.

            Sanskerta saka Arya India kacathet ing tulisan 2,5 ewu taun kepungkur, sawise rong ewu taun ninggalake wilayah Segara Ireng. Basa Slavia dicathet kanthi nulis 1,2 ewu taun kepungkur. Sing. Segara Ireng Aryan lan Eropa Timur Aryan dikembangake kanthi mandiri sajrone udakara 5 ewu taun. Basa pisanan dipengaruhi dening basa Dravidians, sing kapindho dening basa tetanggan Celts, Illyrians, Skandinavia, Kaukasia lan Semit lor.

            Ora nggumunake, ana bedane antarane basa Sanskerta lan Slavik.

            Nanging trik kasebut yaiku oyod tembung, tembung lan aturan pambentukan tembung (infleksi) padha kanggo basa Sansekerta lan Slavik, nanging kanggo basa Sanskerta lan Basque agglutinatif (basa asli wong Kelt), Nakh (basa asli wong Semit sisih lor. ) lan Abkhaz-Adyghe (basa asli Kaukasia) ora padha.

            Basa infleksi klasik yaiku basa Sanskerta, Slavik lan sebagian Latin. Basa pungkasan iki minangka hibrida, dibentuk kanthi basis basa Aryan Mitan (sing migrasi menyang Asia Minor 4000 taun kepungkur lan diasimilasi karo Semit lor lokal), basa Nakh lan basa Basque saka wong Latin (diasimilasi karo basa Latin. Etruscans - migran saka Asia Minor, wilayah Troy).

            Akibaté, basa Slavik lan Latin ora mung duwé atusan tembung sing cocog karo huruf-demi-huruf (back, rembulan, nova, we/mi, lsp.), nanging uga aturan umum pembentukan tembung (contone, mbentuk. jamak saka tembung sing nggunakake pungkasan "lan"), lan Rusia modern lan Italia tanpa logat ngomong basa Italia lan Rusia, mungguh (kebetulan fonetik).
      2. lucul
        lucul 21 Oktober 2019 11:52
        +6
        Soko aku ora ngerti, apa Russophobia penulis?

        Menehi kaca pembesar?
        Sanalika Avar kasebut dening penulis, padha tansah langsung tindakake "lan Slavs subordinated kanggo wong-wong mau". Malah gambar judhul ing artikel bab iku, lan tumindak unfolding ing Balkan mesthine ditransfer kanthi otomatis menyang kabeh wilayah Slavs, kanggo kabeh Eropah Wétan Plain, nganti Pagunungan Ural.
        Sing paling lucu yaiku miturut penulis, Slavs durung duwe status negara, lan umume ora ana liyane, padha urip kaya Neanderthal. Lan iki critane:
        "Ing taun katelu sawisé Kaisar Justin séda, nalika pamaréntahan Kaisar Tiberius, wong-wong Slav sing dikutuk metu lan ngliwati kabeh Hellas, wilayah Thessaloniki lan kabeh Thrace. ngrusak, ngobong, ngrebut lan nguwasani wilayah kasebut lan manggon ing kono kanthi bebas, tanpa wedi, kaya ing wilayahe dhewe"
        Sing, Slavs Neanderthal njupuk Bunch saka kutha lan bèntèng tanpa masalah, lan ora saka wong ana, nanging saka Romawi piyambak.
        Iku normal, ta? Kanggo kabeh, minangka kabeh sejarawan nulis, panemuan arkeologi ing wilayah kasebut, yaiku Avar, mung bisa diabaikan.
        1. Eduard Vaschenko
          21 Oktober 2019 15:34
          -2
          Vitaly,
          Sampeyan temenan dudu pakar babagan periode masyarakat pra-kelas,
          mulane, alesan sampeyan, kanggo sijine iku mildly, ora bener, maca artikel kasebut kanthi teliti, bakal ana tutugan - bakal ana informasi liyane - tatanan saka institusi negara minangka proses Komplek lan dawa.
          Banjur nulis omong kosong - lan aja isin, ngapura yen aku terus terang.
        2. Mikhail Matyugin
          Mikhail Matyugin 24 Oktober 2019 00:35
          0
          Kutipan saka lucul
          Sing, Slavs Neanderthal njupuk Bunch saka kutha lan bèntèng tanpa masalah, lan ora saka wong ana, nanging saka Romawi piyambak.

          Aku ora ngerti apa surprises sampeyan? Ana akeh kasus ing sajarah nalika wong-wong sing tingkat pembangunan sosial rada kurang ngrebut tanah lan njupuk benteng-benteng negara sing luwih "progresif".

          Dadi kasunyatan manawa Slavs dadi mayoritas infantri sing dikumpulake kanthi paksa ing pasukan Avar, umume, kasunyatan sing kondhang (umum, dudu analog saka "khashar" Mongolia, sing dibuwang saka Kievan Rus menyang Hongaria lan Poland sawetara abad sawise acara diterangake, nanging soko cedhak).
        3. vena
          vena 31 Oktober 2019 19:22
          +1
          Sanalika Avar kasebut dening penulis, padha tansah langsung tindakake "lan Slavs subordinated kanggo wong-wong mau". Malah gambar judhul ing artikel babagan ..
          - Ing kene, ing kasus iki, panjelasan babagan tendensius sing jelas, miturut pendapatku, mung siji: Penulis nggandhengake awake dhewe sing ditresnani karo suku tartamtu, yaiku karo sanak keluarga langsung saka "Avars", yaiku, Suku Ugric, kanthi tembung liyane, "Ugric-Finnish" kanthi pusat pemukiman ing wilayah Pagunungan Ural, wakil sing paling misuwur yaiku suku Khanty lan Mansi. Ora ana panjelasan liyane babagan tendensius sing jelas saka penulis nganti saiki. Muga-muga sampeyan setuju karo aku babagan iki.
      3. Master Trilobit
        Master Trilobit 21 Oktober 2019 12:17
        +4
        Kutipan saka alebor
        Ing mratelakake panemume, Russophobia luwih gedhe, utawa Slavophobia, kanggo negesake manawa Slavia kuna ora nganggo basa Slavik Kuna sing ayu, sing bali menyang basa Proto-Slavia sing ora kurang ayu, nanging nggunakake basa Sansekerta India kanggo nyebut pikirane!

        Ana klompok basa Indo-Eropah, sing kalebu kabeh (meh kabeh) basa sing diucapake dening populasi pribumi ing Eropa, lan total basa kasebut diucapake dening 2,5 milyar wong. Kabeh mau asale saka basa proto sing padha lan ana hubungane karo derajat sing beda-beda. Basa Rusia minangka relatif saka basa Sansekerta kaya Jerman, lan Tajik, lan, contone, Ossetian, uga satus basa liyane, lan duwe akeh sing padha karo basa Jerman, Lithuania utawa Swedia sing padha.
        Mesthi wae, aku ngerti manawa sumber inspirasi utama kanggo Operator yaiku format ulang, nanging kadhangkala aku rumangsa yen dheweke ora ngetokake miasma ing kene, dheweke entuk alasan ing "profil" situs Ukrainia. Painfully, sing nangis sing tekan kula saka wektu kanggo wektu saka sisih liyane ngelingake apa Operator wis siaran kanggo kita kene.
        Iku misale jek sing ketepakan kuwi ora sengaja. Paling kamungkinan, teks kanggo "pendidik" saka jenis iki, ing Ukraina lan ing negara kita, ditulis ing institusi padha, sawise kang padha sijine "rus" ing panggonan sing cocok kanggo Rusia, lan "Ukraina" kanggo Ukraina, lan sampeyan. wis rampung. Aku malah guess ngendi institusi iki kira-kira dumunung. Lan sampeyan, Operator, guess?
        1. Eduard Vaschenko
          21 Oktober 2019 15:27
          +1
          Michael,
          Matur nuwun kanggo komentar,
          Omongan sing cetha.
          Operator duwe substitusi klasik saka konsep:
          Yen Engels minangka "Russophobe", mula pengamatan babagan pembentukan struktur suku sajrone periode migrasi ora bener, iki mesthi dadi argumentasi!
          Disonansi kognitif, apa sing kudu ditindakake.
          1. Master Trilobit
            Master Trilobit 21 Oktober 2019 17:51
            0
            Kutipan: Eduard Vashchenko
            Yen Engels minangka "Russophobe", mula pengamatan babagan pembentukan struktur suku sajrone periode migrasi ora bener.

            Kanggo ngerti Engels, sampeyan kudu maca tulisane kanthi lengkap, lan dudu kutipan sing dijupuk saka konteks. Lan ora mung kanggo maca, nanging kanggo ngerti ing wektu apa karya iki ditulis, ing sambungan karo acara apa, kanggo ngerti apa Rusia, Jerman, Eropah ing wektu sing padha ...
            Ya, Engels ora seneng karo Rusia, lan amarga alasan sing padha, saiki kita ora tresna marang Amerika Serikat, utamane, dheweke mung nesu amarga invasi Rusia ing Hongaria ing taun 1849. Dheweke isih enom, semangat lan kategoris, ngimpi. revolusi lan wrote bab acara saiki ing nguber panas.
            Yen kita katon ing cara iki saka njaba, minangka Engels weruh, lan ora mung wong, iki rodo kesempatan kanggo mikir bab carane kita katon, utawa katon ing wayahe, lan ora alesan kanggo label penulis minangka Russophobe lan multiply. kabeh kanthi nul umume saka dheweke.
            Senajan ... Kanggo sapa iku luwih gampang. Babi bakal nemokake rereget ing endi-endi (iki minangka paribasan Rusia, yen ora, Wong sing Ditangekake ing Kabut bakal teka lan menehi penghinaan marang aku). Lan Operator bakal nemokake Russophobe nang endi wae. Sawise kabeh, ing endi wae mesthi ana wong sing kudu disalahake ... soko, malah ora masalah.
            Operator, apa sing disalahake Russophobes sampeyan? Kepiye cara ngganggu urip sampeyan, kajaba kasunyatane? Minangka wong Tatar Yahudi, aku kasengsem. ngguyu
          2. wuh wuh
            wuh wuh 21 Oktober 2019 21:56
            0
            Kabeh iku prasaja lan cetha karo Operator: sing begja kanggo njaluk saka jeru
            Bronze Age Aryan haplogroup Ra1, iku wong lanang angel sing nggawa cahya
            lan kawruh kanggo kabeh wong kuna liyane.
            Wong-wong sing ora nampa super-label iki ngumbara ing peteng ing saindhenging Asia-Eropa tanpa makna utawa tujuan.
            ngguyu
        2. Talgarets
          Talgarets 21 Oktober 2019 19:39
          +2
          Aku setuju karo sampeyan. Nemtokake kahanan umum, sawetara wong cerdik percaya yen ing Rusia lemah wis disiapake kanggo kuwasa sawetara partai fasis.
          1. Master Trilobit
            Master Trilobit 21 Oktober 2019 20:12
            +1
            Kanggo wektu sing suwe, aku wis nurturing idea saka nulis lan nyoba kanggo nerbitaké kene artikel ing topik perversion saka sajarah, pseudo-patriotisme, nasionalisme guwa, lan sapiturute, asal-usul lan akibat saka panyebaran bisa. Nganti saiki, ora ana cukup wani kanggo njupuk - topik iki ambigu, sampeyan kudu refresh memori akeh, sinau akeh bab anyar, lan bagasi sing aku duwe cukup mung kanggo polemik, nanging ora cukup kanggo artikel.
            Mung bae sing dakkandhakake, lemahe ora "disiapake", utawa malah disiapake, nanging disiapake dhewe, ora preduli saka kekarepane sapa wae. Propaganda negara ing Rusia saiki ditujokake kanggo nyuda tren kasebut, nanging kahanan ekonomi lan politik sing objektif ing sawetara cara nyengkuyung pertumbuhane.
        3. Han Tengri
          Han Tengri 21 Oktober 2019 21:27
          +2
          Kutipan: Master Trilobite
          yen dheweke ora ngetokake racun ing kene, banjur siji gain pikiran-alesan ing "profil" situs Ukrainia. Painfully, sing nangis sing tekan kula saka wektu kanggo wektu saka sisih liyane ngelingake apa Operator wis siaran kanggo kita kene.

          Mungkin kabeh titik, mung, yaiku fasisme (lan, luwih-luwih, bentuk ekstrim - Nazisme), Italia, Spanyol, Jerman, Ukrainia, Rusia digawe kanthi alasan sing padha lan nduweni ciri umum, nggawe para pengikute. mirip deja vu?
          1. Master Trilobit
            Master Trilobit 21 Oktober 2019 22:40
            0
            Kutipan saka: Han Tengri
            nduweni ciri umum sing ndadekake para penganut padha kaya deja vu

            Aku ora ngerti, Igor. Aku wis weruh cukup iki ing gesang kawula, sayangé. Padha beda - enom, diwasa, tuwa lan tuwa banget. Ana wong-wong sing kabuka ngujo Hitler, ana Slavic dolboslavs, ana mung bodho, kang ideologi diwatesi kanggo kepinginan kanggo panganiaya, ora ketompo sing. Ing antarane wong-wong mau ana sing marjinal lan sugih. Dheweke ora mung ing antarane lapisan masyarakat sing duwe hak istimewa, ing antarane sing sugih banget, ing antarane elit.
            Umumé, fasisme, miturut pendapatku, iku murni borjuis, bisa uga ideologi borjuis cilik. Kajaba iku, ideologi sing didorong dening rasa wedi. Strass kanggo kelangan apa sing sampeyan duwe, wedi yen sampeyan luwih lemah, yen ana wong sing bisa teka lan njupuk kabeh. A Urut saka reaksi pertahanan kanggo sawetara jenis ancaman, mbok menawa malah ora hipotetis. Wedi sabenere apa kabeh radikal chauvinis iki padha.
            Sapa sing bisa marani kita lan njupuk kabeh? Faktor apa sing bakal nemtokake ing proses iki? Apa buruh tamu bakal njupuk kabeh proyek? Apa wong Cina bakal tuku kabeh pabrik lan tanah? Apa Amerika bakal nggawa demokrasi lan kekacauan, lan maneh njupuk pabrik lan tanah, mung kanggo apa-apa?
            Apa, contone, Operator wedi? Dheweke jelas wedi karo apa wae.
            1. Komentar wis dibusak.
      4. www.zyablik.olga
        www.zyablik.olga 22 Oktober 2019 05:58
        +1
        Kutipan saka alebor
        Soko aku ora ngerti, apa Russophobia penulis?

        Mangkene apa sing ditulis babagan Andrey Vasilev (Operator) ing komentar babagan setahun kepungkur:
        Ing psikiatri ana diagnosis skizofrenia paranoid kaya ... Ana salah sawijining gejala, wong ndeleng soko sing ora ana, lan sing paling penting, dheweke ngganggu dheweke ing endi wae. Ing kene uga ora ana sing ndeleng Russophobia ing garis, nanging sampeyan ndeleng ...

        Dadi ojo gumun... Nyuwun
    2. Mikhail Matyugin
      Mikhail Matyugin 24 Oktober 2019 00:32
      0
      Quote: Operator
      Serbia lan Kroasia (sing diarani Kroasia Putih) teka ing Balkan ora saka Carpathians, nanging saka Sudetenland, saka Moravia lan Jerman Timur ing mangsa ngarep (Lusatian Sorbs).

      Nanging sapa sing ngerti - misale jek luwih objektif mung wilayah Carpathian, saka ngendi 2 kali metu - ing sisih kidul, menyang Balkan, lan ing sisih lor - menyang wilayah Jerman modern.

      Quote: Operator
      The Antes teka Bulgaria lan Yunani (wilayah Morea) saka wilayah Dnieper, lan 100 taun sadurungé saka penulis artikel misinforms.
      Maneh, Carpathians minangka "omah leluhur penengah" luwih sukses - sampeyan bisa pindhah saka wilayah Dnieper menyang Balkan lan Yunani mung liwat wong-wong mau.
      1. Operator
        Operator 24 Oktober 2019 13:26
        +1
        Sampeyan pancen bener lan salah ing wektu sing padha - leluhure Lusatian Sorbs lan Kroasia Putih pancen asale saka Carpathians, nanging rute tekane ing Balkan katon kaya "huruf G": pisanan saka kulon menyang Eropa tengah (ing wilayah saiki Slowakia lan Republik Ceko), lan mung banjur ing sisih kidul (wilayah saiki Hongaria, Kroasia, Bosnia lan Serbia) sawise likuidasi dening Avar lan Slavs saka kekuwatan Romawi / Bizantium ing provinsi Illyria.
  6. kaliber
    kaliber 21 Oktober 2019 12:56
    +1
    Materi tradisional apik "Saka Edward". Iku apik kanggo maca sing apik.
    1. Eduard Vaschenko
      21 Oktober 2019 15:28
      0
      Matur nuwun Vyacheslav Olegovich! hi
  7. fuxila
    fuxila 21 Oktober 2019 14:08
    +6
    Eduard, kapan pungkasane sampeyan bakal miwiti proofreading teks sing sampeyan tulis dhewe? Sampeyan duwe "" Droguvites mapan ing Makedonia Kidul ing sisih kulon Thessaloniki, Sagudats lan Druguvites ing Makedonia Kidul ..." Senadyan kasunyatan sing Droguvites lan Druguvites iku siji lan suku sing padha.
    "... ing ngendi wong Berzite manggon ora dingerteni." Banget kondhang! Dheweke manggon ing Makedonia cedhak Ohrid lan nganti abad kaping 19. warga uga disebut piyambak brzyatsy. Sampeyan durung nyebutake Rinchin lan Strumians sing manggon ing jejere, uga Miling lan Ezeri sing manggon ing sisih kidul Yunani. Ing sisih kidul Danube, ing antarane wong Serbia lan Bulgaria, Timochan, Moravans, Branichevites lan wong-wong sing nyengkuyung manggon. Alamiah, ana luwih akeh suku Slavia ing Balkan, lan iki mung jeneng wong-wong mau sing kacathet ing sajarah, lan malah ing wangun kleru.
    1. Eduard Vaschenko
      21 Oktober 2019 15:29
      0
      Alexei,
      Sugeng siang,
      Aku ora rencana kanggo dhaftar kabeh suku: iku tiring kanggo maca, lan topografi ora cetha kanggo kabeh wong ing wilayah iki, Aku wanted kanggo lay metu peta saka V.V. Sedova (Karya sing dipilih) - lali)
      nglirik
  8. alexey alekseev_2
    alexey alekseev_2 21 Oktober 2019 14:48
    +1
    Pangripta nduweni imajinasi kang liar...ora gumun.. Dideleng saka daftar kasusastran sing dikutip...
    1. Eduard Vaschenko
      21 Oktober 2019 15:30
      0
      Alexei,
      kowe ngerti carane iku?
      Apa sampeyan ngerti apa fantasi ing sejarah?
      Ora ana fantasi ing kene - iki kesimpulan sing ringkes babagan historiografi ilmiah, lan dudu penipu.
      1. alexey alekseev_2
        alexey alekseev_2 22 Oktober 2019 00:14
        +2
        Nanging ora ana sing ngerti. Lha, mbok menawa ana sing disimpen ing arsip Vatikan. Nanging sapa sing bakal nglilani sampeyan menyang mrana. Ya, sampeyan dhewe mesthi ora pengin ... Ing kene negara Samo kasebut.. Nanging Sampeyan ngerti banget yen saka teluk - flounders negara ora kawangun, iki proses evolusi dawa. Iki fantasi murni ...
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Eduard Vaschenko
          22 Oktober 2019 08:44
          +1
          Lan ora ana sing ngerti iki.


          Nanging para ahli nyoba ngerteni, narik ilmu sing ana gandhengane,
          Iki aku nulis bab: carane pra-negara berkembang, lan sampeyan saka teluk floundering, ora duwe kawruh ing wilayah iki saka tembung ing kabeh, miwiti trolling, ing gaya arsip Vatikan.
          Yen sampeyan ngerti Latin, Yunani kuna - menyang Roma - sinau, padha ngidini saben wong ing kono sing duwe gelar tartamtu saka kawruh.
          Nanging sampeyan uga ora bakal nemokake ing kono.
          aja nonton "Malaikat lan Setan" ing wayah wengi, iku duweni pengaruh ala ing persepsi donya sakubenge.
          babagan Samo - ing artikel sabanjure, Paus Roma ora ana hubungane - nulis apa wae sing ora ana gandhengane karo topik kasebut.
          hi
  9. Operator
    Operator 21 Oktober 2019 16:04
    +1
    Kutipan saka lucul
    miturut penulis, Slavs durung duwe negara

    Saiki sampeyan bakal "diterangake" dening Russophobes lokal yen pambentukan negara ing antarane Slavs yaiku ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Toli minangka bisnis Goth: dheweke ora duwe wektu kanggo ndharat ing pesisir kidul Baltik - lan langsung mbentuk negara Gotik ing Transnistria (ora ana jejak sing ditemokake - kaya ibukuthane ana ing rawa) , nanging iki Jerman Highly budaya, ngendi barbarians Slavs sadurunge wong-wong mau. Utawa umpamane Avar - mabur ing gerombolan menyang Basin Pannonian lan kaping pindho iki mbentuk kaganate (ibukutha lan pamukiman liyane, nanging isih ora bisa ditemokake - nanging padha nomad, padha diapura) ngguyu

    Penulis artikel kasebut kanthi sengaja misinformasi para pamaca babagan pambentukan negara ing antarane Slav - negara Samo ing tlatah Republik Ceko, Moravia, Slowakia lan Slovenia (623), Moravia Agung ing tlatah Hongaria, Republik Ceko, Slovakia lan Greater Poland (822), Greater Poland (860), Rusia Land karo ibukutha ing Novgorod (862), Bulgaria (865), Republik Ceko (872).
    1. Eduard Vaschenko
      21 Oktober 2019 16:11
      +1
      Lan wektu apa sing dianggep ing artikel kasebut?
      Wacan kanthi ati-ati.
      awal abad kaping XNUMX, padha ora tekan Samo.
      Iki ditulis: Slavs ana ing ambang negara, lan ora liya.
      Utawa apa Engels makarya kaya gombal abang?
    2. Mikhail Matyugin
      Mikhail Matyugin 24 Oktober 2019 13:53
      0
      Quote: Operator
      lempitan negara antarane Slavs iku proses dawa ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.

      Miturut cara, kabeh iku banget prasaja - suku Slavic padha Originally wong ora rentan kanggo expansionism; wis cukup kanggo wong-wong mau mung urip tentrem ing "padang lan alas", ora liya; kenegaraan, utamane saka jinis kekaisaran, minangka wujud ekspansi sing khas. Mulane macem-macem banget ing komunitas paramiliter nomad - gerombolan Avars - sing teka ing Pannonia - wis dadi negara rakyat. Ya, padha teka lan lungguh ing gulu saka Slavs. Lan padha mimpin kanggo perang nglawan Byzantium lan negara Eropah Kulon.

      Lan ibukutha Avar Khaganate, kaya aku ngerti, sanajan aku bisa salah, ketemu, lan kanggo dangu - iki kutha Szeged.

      Quote: Operator
      lan langsung mbentuk negara Gotik ing Transnistria (ora ana jejak sing ditemokake - kayata ibukuthane ana ing rawa)
      Bener, maneh - ndeleng pitakonan saka expansionism - struktur negara cetha kanggo apa - lan ibukutha pisanan siap - ya, iku ora cetha ngendi, nanging sing utama cukup dikenal - ing Dnieper ( "Dnieper papan perlindungan" saka kronik), kanthi kondisi "proto Kyiv".
  10. kaliber
    kaliber 21 Oktober 2019 18:35
    +1
    Ditulis kanthi apik, Michael! Nanging kok sampeyan wong Tatar Yahudi? Iki saka opera sing padha karo mbahku jenderal Polandia, ta?
    1. Master Trilobit
      Master Trilobit 21 Oktober 2019 19:57
      0
      Matur nuwun, Vyacheslav Olegovich. hi
      Nanging, saka opera ing ngendi sampeyan dadi agen Layanan Cerdas utawa liya-liyane, aku ora ngelingi maneh ... eseman Salah siji "patriot militan" blurted metu stupidity, liyane ngangkat munggah, lan saiki werna Tatar kamungkinan sandi haunt Operator kita. Lha, para "patriot" iki nganggep aku "Yahudi" sadurunge "ngerti" yen aku iki "Tatar". Anton nawakake kula kanggo ndhaftar ing Finno-Ugric, nanging aku mutusaké sing ora worth iku. Aku bakal tetep Tatar ing memori saka wong. ngguyu
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 21 Oktober 2019 21:29
        +3
        Ya, kita kabeh bakal tetep kaya ngono. Sampeyan Tatar, aku Lapp, Shpakovsky minangka Mazur tanpa akar, VikNik, umume, "kolom kaping lima", Nikolai minangka Ingrian, saka tembung "rampung" ... donya gedhe Rusia? Mung Vlad highlander Ural! Nanging dheweke uga nganggep awake dhewe minangka "gamayun"! Wong tani Moskow sing mlarat kudu menyang ngendi?!?!?
        1. bubalik
          bubalik 21 Oktober 2019 21:39
          +6
          ,,, apa perusahaan menarik diklumpukake opo
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 Oktober 2019 21:49
            +1
            ya. Aja dumeh tangi! Ing wektu sing padha, kita kabeh nganggep awake dhewe Rusia, malah Lombard Ratush, lan Turki Khan Tengri. Kene bajingan!
            Lan apa suku non-Rusia sing sampeyan anggep dhewe, dear Sergei?
            1. bubalik
              bubalik 21 Oktober 2019 22:01
              +4
              ,,, miturut sajarah recourse Pemukiman iki didegaké ing taun 1762 déning sektarian Molokan. belay (ing provinsi Samara). sektarian Molokan mandheg Aku ora ngerti sapa, nanging iki minangka pemukiman. Lan leluhur salah siji mlayu utawa manggon maneh saka cedhak Tambov. ya
        2. Master Trilobit
          Master Trilobit 21 Oktober 2019 22:00
          +5
          Kutipan saka: 3x3zsave
          Wong tani Moskow sing mlarat kudu menyang ngendi?!?!?

          Lan apa, ana wong sing kaya ngono ing kene? Inggih ngukur lan golyad! Lan aplikasi kene kanggo perusahaan Rusia kita, kita bakal mulang wong-wong mau kanggo tresna tanah air!
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 21 Oktober 2019 22:25
            +4
            Ora, Michael! Apa kita, Bazhin, Bocharov, Popov, lan Mikhailov?!?! Kita ora ngomong babagan kabeh jinis "non-Polyaks", kayata Shpakovsky lan Vashchenko! Malah Tungus Zhalobin mung bisa ngaku posisi janitor junior ing pengadilan dinasti paling enlightened saka bearers bener paradigma Rusia Suci saka Vasilievs!
            1. Master Trilobit
              Master Trilobit 21 Oktober 2019 22:54
              +3
              Miturut cara, salah siji saka mbah putri duwe jeneng sepisanan saka Mikhailova, lan Vasilyeva liyane. ngguyu
              Ing paradigma apa aku kudu nulis? (penekanan miturut tingkat korupsi ngguyu )
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 21 Oktober 2019 23:06
                +4
                Ya, apa sing dadi coy?! Tulisen kaya mangkene: Luga! ngguyu
            2. Eduard Vaschenko
              22 Oktober 2019 07:04
              +1
              Anton,
              Kenapa non-Poles? paling ana.
              Vyatichi lan Radimichi teka saka tanah Lyashko, miturut PVL, lan iki ing sisih lor-wétan Rusia! ngguyu
  11. Operator
    Operator 24 Oktober 2019 14:02
    0
    Kutipan: Mikhail Matyugin
    gerombolan Avar - sing teka ing Pannonia - wis dadi negara rakyat

    Nomads (Goths, Hun, Avar, Polovtsy, Pechenegs) ora duwe negara miturut definisi. Kanggo wong-wong sing wis pindhah menyang urip mapan (Khazars, Bulgars, Hungaria, Mongol) - mengkono.