Review militèr

Mitos-making babagan utang nasional AS

20
Sakbenere saben calon presiden AS wis janji bakal mbatalake utang nasional AS sajrone kampanye kasebut. Nanging calon dadi presiden, banjur presiden liyane njupuk Panggonan, lan utang nasional AS terus lan terus kanggo tuwuh. Nganti saiki, wis cedhak karo tandha $ 23 triliun - meh $ 69,5 ewu per kapita populasi Amerika lan meh $ 186 ewu saben pembayar pajak Amerika. Total utang luwih saka 106% saka PDB AS.


Mitos-making babagan utang nasional AS


Biasane, ing negara kita, indikator utang umum Amerika aktif dibahas, lan ora ana praktis utang umum ing Rusia minangka conto. Nanging ana ahli ekonomi sing nganggep kabeh tokoh kasebut luwih "mitos". Salah sawijining ahli kasebut yaiku Oleg Komolov, sing ing program penulis "Prime Numbers" ngandhani babagan kesalahan ing persepsi utang umum Amerika dening liberal lan anti-Amerika.

Oleg Komolov ngomong babagan sapa sing menehi utang marang pamrentah Amerika lan ngapa, kanthi nyathet yen kabeh utang sing dikumpulake dening Amerika Serikat meh ora bisa dilunasi. Miturut Komolov, perlu kanggo nimbang ora utang umum dhewe, nanging sing duwe utang. Paling akeh sing duwe dana negara.

Babagan utang nasional AS kanthi rinci:

20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lexus
    Lexus 24 Oktober 2019 14:10
    +3
    Wis suwe jelas kabeh wong Amerika ora bakal mbayar utang. Ora marem "diakses lan populer" bakal nerangake kesalahane.
    1. BEAST
      BEAST 24 Oktober 2019 14:16
      + 16
      Ana paribasan Rusia sing apik: Perang - Nulis Kabeh!...
      pramila luwih gampang kanggo Matrsniks kanggo ngatur ontran-ontran liyane - saka kanggo mbayar utang.
      1. Vadim237
        Vadim237 24 Oktober 2019 17:57
        +2
        Iki carane utang Amerika menyang China utawa EU bakal dibusak yen, contone, Amerika Serikat miwiti konflik bersenjata karo Turki, Iran utawa Venezuela.
    2. Svarog
      Svarog 24 Oktober 2019 14:18
      +4
      Kutipan: Lexus
      Wis suwe kabeh wong ngerti yen Amerika dhewe ora bakal mbayar utange. "populer" sing ora puas bakal nerangake salahe.

      Ya, kabeh donya wis mental disiapake kanggo kasunyatan sing padha bakal dibuwang ... nanging padha terus kanggo nandur modal .. Ambruk Amerika bisa nalika Amerika mandheg mimpin ing pembangunan ilmiah lan implementasine ing urip .. Iku majeng ilmu sing dadi kunci kanggo pembangunan stabil ing donya kita, lan militèr kuwat maju kapentingan kanggo alesan iki, Amerika ngupaya kanggo tuku pikiran paling apik ing planet lan nggawe kahanan kerja sing apik kanggo wong-wong mau.
      1. Lexus
        Lexus 24 Oktober 2019 14:35
        -1
        Ya, kabeh donya wis siyap mental kanggo kasunyatan sing bakal dibuwang ... nanging terus nandur modal

        Lan sawetara wong malah ora takon babagan iki.
        Lan Amerika terus-terusan njaga tangane "ing pulsa gulu" saka institusi finansial lan properti paling gedhe ing donya lan cemburu banget karo ibukutha sing diduweni sacara ilegal. nglirik
      2. Mesum
        Mesum 24 Oktober 2019 14:40
        +2
        Apa kabeh donya nalika iku bab koloni sing. Ing kono kabeh utang negara. Jepang beda ... Brazil ... China, sing padha dibangun maneh, minangka gantos kanggo USSR. Koloni wiwitane ngerti. dhuwit kasebut dipinjam saka "jinis"
      3. ROSO 42
        ROSO 42 24 Oktober 2019 15:51
        +6
        Kutipan saka Svarog
        Iku ilmu majeng sing dadi kunci kanggo pembangunan stabil ing donya kita, lan tentara kuwat nyumbang kanggo kemajuan kapentingan.

        Ing donya kita, dangu kepungkur, tombol kanggo pembangunan stabil punika sistem perbankan dikembangaké, daya tarik kredit lan accounting omong kosong liyane. Ing lapangan iki tuwuh wutah paling dhuwur.
        Ambruk Amerika bisa uga banjur ...

        ... nalika donya pindhah menyang pamukiman bebarengan lan transaksi kertas non-kosong.
        Kutipan saka Svarog
        Mulane, Amerika ngupaya tuku pikiran sing paling apik ing planet iki lan nggawe kahanan kerja sing apik kanggo dheweke.

        Kanggo ngupayakake ora nampa. Deleng, Grigory Perelman Rusia malah ora entuk Bebungah Nobel ... Lan Svyatoslav Fedorov pengin mbalekake kabeh sing nandhang sangsara (meh gratis) ... Ana sing nyipta bahan bakar alternatif, ana sing ora lunga menyang endi wae. panemune, nanging ana wong mung nggunakake woh-wohan saka ilmu canggih iki lan ngancam kabeh wong kanthi kekerasan konvensional lan nuklir ...
        Iku wektu kanggo mungkasi wedi! Sampeyan mung kudu nyuda rasa wedi katon kaya manungsa - tanpa iPhone, tanpa Ferrari, tanpa kastil lan yacht, lan tanpa abdi ... Pena, pena ...
        Lan AS ing kene dudu setan sing nggegirisi kaya sing dicet.
        Ing Rusia, akeh pikiran sing paling apik ing planet iki mung ora dikarepake. Ing negara kita, basa sing fleksibel lan dawa wis dikarepake ...
      4. Sergey39
        Sergey39 24 Oktober 2019 18:25
        -1
        Ambruk Amerika bisa ditindakake nalika Amerika mandheg dadi pimpinan ing bidang militer (dudu pimpinan ing pangembangan senjata futuristik).
      5. penembake gunung
        penembake gunung 26 Oktober 2019 10:53
        +1
        Kutipan saka Svarog
        Mulane, Amerika ngupaya tuku pikiran sing paling apik ing planet iki lan nggawe kahanan kerja sing apik kanggo dheweke.

        Ora akeh maneh. Ing universitas lokal (USA) padha cenderung kanggo njaga "lokal" ing peran pisanan, lan nggunakake pendatang anyar, lan sementara. Ilmuwan lokal luwih akeh manajer tinimbang ilmuwan, nanging kanthi aplomb gedhe.
        Arah karya mandheg dadi ilmiah. Luwih kaya aplikasi komersial. Iki katon ing isi artikel. Aku kerep kejiret penulis sing (ing wilayah dhewe, menowo kanggo kula) ing juggling langsung asil. Utawa kegagalan kanggo nunjukake sawetara paramèter eksperimen, sing ndadekake ora bisa nganalisa asil ... Dheweke wiwit nulis kanthi ala ...
    3. Greg Miller
      Greg Miller 24 Oktober 2019 16:30
      +5
      Ing AS, dheweke percaya yen mung pengecut sing mbayar utang, lan dheweke ora wedi karo sapa wae ...
  2. amatir
    amatir 24 Oktober 2019 14:29
    0
    Miturut Komolov, perlu kanggo nimbang ora utang umum dhewe, nanging sing duwe utang.

    Rahasia utang nasional AS wis dicethakaké ana ing lelucon lawas:
    Ana wong sing ditimbali menyang UBKhSS * lan ujar:
    "Gaji sampeyan 90 rubel, lan sampeyan nglampahi paling sethithik 300 rubel saben sasi, ngendi sampeyan entuk dhuwit liyane?
    - ing nightstand
    - Lan sing sijine dhuwit ing nightstand?
    - bojo sijine
    saka ngendi dheweke entuk?
    Aku menehi".
    Dadi Amerika Serikat duwe utang ing meja bedside - mesin fotokopi ing Federal Reserve System (Federal Reserve System, FRS), sing nyithak kertas ijo sing ora aman, sing gumantung marang kekuwatan militer Amerika Serikat lan sistem perbankan global sing dikontrol dening padha Amerika Serikat. Kuwi sirkulasi $ sak meja bedside. Lan yen paling ora siji link rusak, bakal ana krisis pembayaran global. Kabeh wong ngerti babagan iki, nanging dheweke durung ngerti carane metu saka bunder iki.
    *UBKhSS - Departemen kanggo nglawan nyolong properti sosialis (kanggo informasi non-warga USSR)
    1. Edik
      Edik 24 Oktober 2019 17:43
      +1
      Quote: Amatir
      Rahasia utang nasional AS wis dicethakaké ana ing lelucon lawas:

      Ora kabeh gampang banget! Dheweke ora nindakake apa-apa kajaba ngetokake dolar, lan ngirim inflasi kanggo ekspor! Yaiku, kabeh jagad mbayar akibat saka emisi kasebut!
      1. aybolyt678
        aybolyt678 24 Oktober 2019 21:35
        0
        Quote: Edik
        Dheweke nindakake apa-apa kajaba ngamanake emisi dolar, lan ngirim inflasi kanggo ekspor!

        iku mutiara!!!!
        1. Edik
          Edik 25 Oktober 2019 06:52
          -1
          Kutipan saka: aybolyt678
          iku mutiara!

          Apa sampeyan bisa luwih spesifik?
          1. aybolyt678
            aybolyt678 25 Oktober 2019 07:27
            0
            Quote: Edik
            Apa sampeyan bisa luwih spesifik?

            Ya, ing umum, banget prasaja dirumuske: ekspor inflasi! tinimbang bangunan multi-lantai
            1. Edik
              Edik 25 Oktober 2019 07:30
              -1
              Kutipan saka: aybolyt678
              Ya, ing umum, banget prasaja dirumuske: ekspor inflasi! tinimbang bangunan multi-lantai

              Aku iki wong sing prasaja, sampeyan bisa ngrumusake, nanging supaya wong sing maca ngerti.
  3. fif21
    fif21 24 Oktober 2019 15:58
    +1
    Amerika Serikat mbangun sistem finansial WORLD adhedhasar dolar AS. Amerika Serikat adol utang lan tuku, kalebu Federasi Rusia. Apa sing mimpin kanggo? Negara apa wae sing dibangun ing sistem finansial global ing Amerika Serikat dadi rentan lan gumantung ing "Daftar Keinginan" Amerika Serikat. Sanksi, ancaman pedhot saka sistem pembayaran, penolakan lan larangan investasi .... Ana cara metu saka iki. 1. Transisi menyang pemukiman ing mata uang nasional 2. Nggawe sistem pembayaran internasional alternatif 3. Nggawe bank investasi internasional sing oposisi karo IMF. 4. Penolakan dolar AS minangka mata uang cadangan. 5. Mungkasi mbayar hidrokarbon ing dolar AS. Lan rega nyata dolar banjur bakal 5 kopecks saben kilogram, nanging sing bakal tuku.? Pakaryan ing arah iki ditindakake, lan luwih aktif Amerika Serikat nggunakake dolar ing perang ekonomi, luwih cepet dheweke bakal nggali bolongan kanggo awake dhewe. Ing topik iki. Aku ora peduli karo utang nasional AS, iku masalahe. hi
    1. aybolyt678
      aybolyt678 24 Oktober 2019 21:37
      -1
      Kutipan saka fif21
      Aku ora peduli karo utang nasional AS, iku masalahe.

      iku ora masalah sing, iku ora masalah ing kabeh, amarga sampeyan ora bisa utang kanggo dhewe. Saora-orane utang kuwi bisa gampang diapura.
  4. Pengamat 2014
    Pengamat 2014 24 Oktober 2019 18:24
    0
    Aku bakal nampa dolar AS minangka hadiah saka uryamarginals ngguyu
    1. d.olegov44
      d.olegov44 26 Oktober 2019 22:12
      0
      Kutipan: Observer2014
      Aku bakal nampa dolar AS minangka hadiah saka uryamarginals

      Aku uga siyap kanggo nyimpen uryakalok saka decaying, soulless, utang umum dolar AS. Sampeyan ngandhani yen bakal ambruk dolar - aku menehi sampeyan rubel stabil Putin sing nylametake.
      Yen ana sing pengin - ing PM. Dadi ayo ndeleng carane akeh patriot ing situs kasebut, yen ora, dheweke stigmatize dolar, nanging dheweke dhewe ora menehi, dheweke pelit ...

      ngguyu