Review militèr

Artileri anti-pesawat dipamerake ing Museum Militer Revolusi Cina

23

Ing taun 1930-an, China lan Jerman kerja sama rapet ing bidang ekonomi lan militer. Jerman melu modernisasi industri lan tentara kanthi ijol-ijolan bahan mentah Cina. Luwih saka setengah saka Jerman ekspor peralatan militèr lan gaman nganti 1937, ana ing China. Jerman nyedhiyakake pesawat modern ing wektu iku, cahya tank PzKpfw I, potongan artileri lan mortir, senjata cilik lan amunisi. Jerman uga mbantu mbangun anyar lan modernisasi perusahaan pertahanan sing wis ana. Dadi, kanthi dhukungan Jerman, Arsenal Hanyang dimodernisasi, ing ngendi bedhil lan bedhil mesin diprodhuksi. Ing sacedhake kutha Changsha, Jerman mbangun pabrik artileri, lan ing Nanjing, perusahaan kanggo produksi teropong lan pemandangan optik. Senadyan kerjasama antarane Jerman lan China rampung ing taun 1937, nganti awal taun 1950-an, tentara Cina utamane nganggo bedhil 7,92 mm gaya Jerman. Uga ing China ana akeh tentara meriem Jerman.


Ing Juli 1937, permusuhan skala lengkap wiwit antarane Jepang lan China. Ing wulan Dhésèmber 1937, sasampunipun wadya Jêpan ngrêbat Nanjing, wadya Tiongkok kecalan kathah gamanipun ingkang awrat. Ing babagan iki, pimpinan partai nasionalis Kuomintang, Chiang Kai-shek, kepeksa njaluk dhukungan saka USSR, Amerika Serikat, Inggris Raya, Walanda lan Prancis. Wedi babagan ekspansi Jepang ing Asia nyebabake pamrentah negara-negara kasebut menehi utangan marang China kanggo kabutuhan militer lan menehi bantuan senjata. Nganti 1941, dhukungan militèr utama teka saka USSR. Kira-kira 5 warga Soviet ngunjungi China: penasihat militer, pilot, dokter lan spesialis teknis. Saka 000 nganti 1937, USSR nyedhiyakake Kuomintang kanthi 1941 pesawat, 1285 artileri, 1600 tank ringan T-82, 26 bedhil mesin ringan lan abot, lan 14 kendaraan lan traktor. Kilang minyak lan pabrik perakitan pesawat dibangun ing wilayah China. Sawisé mandap kerjasama militèr-teknis antarane USSR lan Kuomintang ing 1850, Amerika Serikat nganggep beban utama nyediakke China karo peralatan, senjata lan spesialis.

Mangkono, angkatan bersenjata Cina ing pungkasan taun 1930-an lan awal taun 1940-an padha bersenjata karo campuran motley senjata diprodhuksi ing Eropah, Amerika lan USSR. Kajaba iku, tentara Cina aktif banget nggunakake peralatan Jepang lan senjata dijupuk ing perang. Sawisé nyerahaké Tentara Kwantung, komando Sovyèt masrahaké marang Komunis Cina sapérangan gedhé piala Jepang, sing banjur digunakake nglawan Kuomintang lan ing Perang Korea.

Ing lantai ngisor Museum Militer Revolusi Cina nampilake koleksi senjata anti-pesawat sing akeh digawe ing China lan negara liya. Ing paruh kapindho taun 1930-an, pertahanan udara pasukan Kuomintang dikuwatake dening sawetara rolas bedhil anti-pesawat 20-mm 2,0 cm Flak 28 lan 2,0 cm FlaK 30. Miturut sawetara laporan, perakitan 20-mm anti-pesawat. bedhil pesawat 2,0 cm FlaK 30 iki digawa metu ing provinsi Huan, ing perusahaan ing sacedhake Changsha.

Artileri anti-pesawat dipamerake ing Museum Militer Revolusi Cina
Senjata anti-pesawat 20-25 mm ditarik ing koleksi Museum Militer Revolusi Cina

20 cm Flak 2,0 28 mm bedhil anti-pesawat digawe ing basis saka universal 20 mm gun, kang siji diturunake saka bedhil otomatis Becker, kang muncul ing pungkasan Perang Donya. Beda karo bedhil Becker, sing nggunakake amunisi 20x70 mm kanthi daya kurang, senapan mesin 20 mm anyar digawe kanggo kartrid 20x110 mm sing luwih kuat, kanthi kecepatan awal 117 g saka projectile - 830 m / s. Bobot bedhil tanpa roda yaiku 68 kg. Tingkat geni - 450 rds / min. Panganan diwenehake saka majalah kothak 15-babak.


Senapan anti-pesawat 20 mm 2,0 cm Flak 28

Ing brosur perusahaan Oerlikon, dituduhake manawa tekan dhuwure 3 km, ing jarak - 4,4 km. Jarak tembak sing efektif kira-kira setengah. Nanging, ing pertengahan 1930-an, nalika bedhil anti-pesawat 20mm pisanan muncul ing China, iki nyebabake bebaya gedhe kanggo pesawat tempur Jepang sing beroperasi ing papan sing dhuwur.

Senapan anti-pesawat 20 mm 2,0 cm FlaK 30 dikembangake dening Rheinmetall ing taun 1930. Kaluwihan senjata iki kalebu gamblang saka desain, kemampuan kanggo cepet disassemble lan ngumpul, lan bobot relatif kurang. Pemandangan bangunan otomatis, kanthi entri data sing bener, bisa ditindakake kanthi akurat. Data sing dibutuhake kanggo timbal vertikal lan lateral dilebokake kanthi manual menyang pandelengan lan ditemtokake kanthi visual, kajaba kanggo jangkoan, sing diukur nganggo rangefinder stereo.


Senapan anti-pesawat 20 mm 2,0 cm FlaK 30

Sajrone transportasi, bedhil diselehake ing drive roda loro lan diamanake karo rong braket lan pin sing nyambungake. Mung sawetara detik kanggo mbusak pin, sawise clamps wis loosened, lan sistem, bebarengan karo kreta, bisa sudo menyang lemah. Gerbong kasebut nyedhiyakake kemungkinan geni bunder kanthi sudut elevasi paling dhuwur 90 °. Instalasi kasebut duwe piranti recoil lan pasokan amunisi saka majalah kanggo 20 puteran. Tingkat geni 240 rds / min. Kanggo njupuk saka 2,0 cm FlaK 30, 20 × 138 mm amunisi digunakake, karo energi moncong luwih saka 20 × 110 mm Nihan dimaksudaké kanggo Oerlikon 2,0 cm Flak 28 bedhil anti-pesawat. laras ing kacepetan 115 m / s. Kajaba iku, amunisi kasebut kalebu tracer pembakar penembus armor lan cangkang tracer penembus armor. Sing terakhir bobote 900 g lan ing kacepetan awal 140 m / s ing kadohan saka 830 m pierced 300 mm waja. Mangkono, bedhil anti-pesawat 25-mm kanthi efektif bisa ngatasi loro pertempuran kasebut penerbanganuga tank entheng.

Ing taun 1935, Breda Meccanica Bresciana, adhedhasar 13,2 mm Hotchkiss Мle 1930 machine gun Prancis, nggawe universal 20 mm Cannone-Mitragliera da 20/65 modello 35 mount, uga dikenal minangka Breda Modèle 35, sing nggunakake kartrid Long Solothurn. - 20x138 mm. Amunisi sing padha digunakake ing penembak cepet anti-pesawat Jerman: 2,0 cm FlaK 30, 2,0 cm Flak 38 lan 2,0 cm Flakvierling 38.


20mm Breda M35 bedhil anti-pesawat

Sakcepete sawise wiwitan produksi serial Breda M35, pamaréntah Cina tuku kumpulan bedhil anti-pesawat 20-mm. Senjata anti-pesawat buatan Italia dimaksudake kanggo nyedhiyakake unit pertahanan udara saka divisi 87, 88 lan 36 Tentara Nasional. Ing China, Breda 20 mm digunakake minangka bedhil anti-pesawat ringan lan senjata anti-tank. Panganan, kaya ing mesin gun Prancis, teka saka clip-tape kaku kanggo 12 babak. Klip kasebut dipangan saka sisih kiwa, lan nalika kartrid wis digunakake, dheweke ngliwati panrima lan tiba ing sisih tengen. Tingkat geni - 500 rds / min. Awak sing dilatih kanthi apik bisa ngembangake tingkat tempur nganti 150 rds / min. Bobot instalasi kira-kira 340 kg. Sudut ngarahake vertikal: -10 ° nganti +80 °. Nalika misahake lelungan setir, bisa murub ing sektor 360 °.

Saliyane bedhil anti-pesawat 20-mm Jerman lan Italia, pasukan Kuomintang duwe sawetara bedhil anti-pesawat M1935 Madsen sing bisa digunakake. Meriam cilik kaliber Denmark kanthi kaliber 20x120 mm, miturut prinsip operasi otomatis, ngulang senapan mesin infantri Madsen kaliber senapan kanthi pukulan laras cendhak lan bolt swinging. Laras sing digawe adhem hawa dilengkapi rem moncong. Panganan diwenehake saka majalah kothak kanggo 15 utawa majalah drum kanggo 30 cangkang. Senapan otomatis 20-mm ing mesin universal populer karo para panuku manca ing paruh kapindho taun 30-an lan diekspor sacara luas.


20-mm anti-pesawat gun M1935 Madsen ing universal wheel-tripod mesin

M1935 Madsen anti-pesawat bedhil wis rekor bobot kurang kanggo kaliber sawijining, bobot mung 278 kg. Tingkat geni - 500 rds / min. Tingkat tempur geni - nganti 120 tembakan / min. Jangkoan efektif kanggo tembak target udhara nganti 1500 m. Amunisi kasebut kalebu tembakan kanthi piercing armor (bobot 154 g), tracer penembus waja (146 g), proyektil fragmentasi (127 g). Proyektil tembus waja kanthi kecepatan awal 730 m / s bisa nembus waja 300 mm ing jarak normal 27 m.

Eksposisi Museum Militer Revolusi Cina uga nduweni gunung universal Tipe 20 Jepang 98 mm. Senjata iki dikembangake wiwit wiwitan minangka senjata universal. Dianggep manawa penembak cepet 20 mm ora mung nglindhungi garis ngarep pertahanan saka serangan bom lan serangan, nanging uga bisa nglawan tank ringan.


Senapan anti-pesawat tipe 20 98 mm

Prinsip operasi otomatisasi Tipe 98 diulang dening senapan mesin 13,2 mm Hotchkiss M1929 Prancis. Kanggo tembak saka Tipe 98, ditembak 20 × 124 mm digunakake, sing uga digunakake ing bedhil anti-tank Tipe 97. Normals pierced 20 mm waja. Ing posisi pertempuran, bedhil anti-pesawat digantung ing telung penyangga. Yen perlu, geni bisa murub saka gembong, nanging akurasi geni tiba. Instalasi anti-pesawat bisa murub ing sektor 109 °, sudut ngarahake vertikal: saka -1400 ° nganti + 835 °. Bobot ing posisi pertempuran - 250 kg. Tingkat geni - 30 rds / min. Tingkat tempur geni - nganti 360 rds / min. Daya diwenehake saka majalah 5-babak. Jarak tembak maksimal yaiku 85 km. Jarak tembak sing efektif kira-kira setengah. Produksi bedhil anti-pesawat kaliber cilik Tipe 373 terus wiwit taun 300 nganti 120. Kira-kira 20 bedhil anti-pesawat 5,3 mm dikirim menyang pasukan.

Asring banget, senapan mesin 20-mm dipasang ing mburi truk kanggo nglindhungi pesawat lan serangan kelompok sabotase. Sapérangan cilik bedhil anti-pesawat Tipe 98 dicekel gerilyawan Cina. Telung lusin bedhil anti-pesawat 20-mm sing ditawan Jepang dipasrahake dening pasukan Soviet marang pasukan Mao Zedong, sing ing paruh kapindho taun 1940-an nglakokake perjuangan bersenjata nglawan Kuomintang. Senjata anti-pesawat 20-mm, sing ana ing pembuangan saka komunis Cina, arang digunakake kanggo tujuan sing dituju. Paling asring, padha murub ing target lemah, ndhukung infantri dhewe.

Sajrone Perang Donya II, bedhil anti-pesawat kaliber cilik Jepang sing paling misuwur lan gedhe yaiku 25-mm Type 96. Senapan anti-pesawat iki dikembangake ing taun 1936 kanthi basis bedhil Mitrailleuse de 25 mm contre-aéroplanes saka perusahaan Prancis Hotchkiss. Bentenipun paling serius antarane model Jepang lan asli ana peralatan karo arrester semangat saka perusahaan Jerman Rheinmetall. Senapan anti-pesawat ditarik, ing posisi tempur roda drive dipisahake.


Senapan anti-pesawat tipe 25 96 mm

Senapan anti-pesawat laras tunggal 25 mm bobote 790 kg lan bisa digulung dening kru 4 wong. Toko kanggo 15 cangkang digunakake kanggo panganan. Tingkat geni saka bedhil mesin siji-laras yaiku 220-250 rds / min. Tingkat geni praktis: 100-120 rds / min. Sudut elevasi: saka -10 ° nganti +85 °. Jarak tembak efektif nganti 3000 m. Dhuwuré tekan 2000 m. Geni ditembak nganggo tembakan 25 mm kanthi dawa lengen 163 mm. Amunisi bisa kalebu: incendiary dhuwur-mbledhos, tracer fragmentasi, armor-piercing, waja-piercing tracer shells. Ing kadohan saka 250 meter projectile waja-tindik bobot 260 g, kanthi kacepetan awal 870 m / s, pierced waja 35-mm.

Saliyane bedhil anti-pesawat laras tunggal Tipe 96, bedhil kembar lan triple uga diprodhuksi ing Jepang nalika Perang Donya II. Senjata anti-pesawat laras tunggal lan kembar 25 mm digunakake utamane ing darat, dene sing dipasang ing kapal lan posisi stasioner.


bedhil anti-pesawat kembar Jepang 25 mm

Instalasi 25-mm sing dipasangake dipasang ing gerobak roda papat kanthi roda sing bisa dicopot. Bobot ing posisi pertempuran ana 1110 kg. Pitungan - 7 wong. Kanggo penarik, truk kanthi kapasitas 1,5 ton digunakake, instalasi laras tunggal asring diangkut ing mburi truk.

Sadurunge Jepang nyerah, kira-kira 33 bedhil anti-pesawat 000 mm diprodhuksi, sing akeh banget digunakake ing permusuhan. Sawisé nyerahaké Tentara Kwantung, ing antarané piala sing dijupuk Tentara Abang ana udakara 25 jinis 400 bedhil anti-pesawat tunggal lan kembar, lan akeh amunisi. Akèh-akèhé bedhil anti-pesawat 96 mm kanthi amunisi disumbangaké marang komunis Tiongkok. Salajengipun, instalasi iki digunakake kanggo nglawan Chiang Kai-shek lan nalika perang ing Semenanjung Korea. Senjata anti-pesawat 25 mm Jepang sing dijupuk ana ing layanan karo PLA nganti awal taun 25-an, nalika diganti karo senjata buatan Soviet lan Cina.

Sawisé Uni Sovyèt mandhek mènèhi bantuan militèr marang Kuomintang, kiriman gedhé senjata Amérika wiwit. Mangkono, ing antarane bedhil anti-pesawat produksi Jepang lan Soviet, koleksi museum kalebu bedhil anti-pesawat Bofors L40 60 mm. Senjata iki kalebu ing critane minangka salah sawijining cara sing paling maju lan masif kanggo nglawan mungsuh udara nalika Perang Donya II, lan isih ana ing sawetara negara. Miturut data arsip, Kuomintang nampa luwih saka 1947 80-mm bedhil anti-pesawat sadurunge 40.


Bofors L40 60 mm bedhil anti-pesawat

Dibandhingake karo bedhil anti-pesawat berkecepatan tinggi 20-25mm, bedhil Bofors L60 nduweni jangkauan geni lan dhuwur sing luwih efektif. A fragmentasi 900-gram projectile ninggalake tong minyak ing kacepetan mung liwat 850 m / s. Tingkat geni kira-kira 120 rds / min. Tekan dhuwur - nganti 4000 m. Senapan anti-pesawat dipasang ing gerbong roda papat. Ing posisi tembak, pigura kreta ambruk ing lemah kanggo stabilitas sing luwih gedhe. Ing cilik saka kabutuhan urgent, shooting bisa digawa metu saka gembong, tanpa nginstal ndhukung, nanging kurang akurasi. Massa instalasi anti-pesawat ing posisi pertempuran kira-kira 2000 kg. Pitungan - 5 wong.

Senadyan tentara Cina duwe bedhil anti-pesawat sing cukup modern nalika perang karo Jepang, nanging ora ana pengaruh sing nyata ing perang. Kaping pisanan, iki amarga komando Kuomintang nggunakake bedhil anti-pesawat kanthi kapisah lan ora ngatur jaringan kiriman kanggo ngawasi kahanan udara. Kajaba iku, persiapan petungan Cina banget banget. Panglima baterei anti-pesawat ing pirang-pirang kasus ora bisa nemtokake jarak, dhuwur lan kacepetan pesawat Jepang, lan paling apik, bedhil anti-pesawat sing cepet-cepet nembakake barrage. Minangka aturan, saka 1937 kanggo 1945, artileri anti-pesawat ing China nutupi markas lan pangkalan udara gedhe, lan unit militèr padha defenseless saka serangan saka bom Jepang. Sebagéyan, wong Tionghoa dislametaké déning kasunyatan yèn sawisé AS mlebu perang, akèh-akèhé penerbangan militer Jepang ora ana ing China.

Sajrone Perang Donya II, bedhil anti-pesawat Jepang sing paling gedhe yaiku bedhil 75-mm Tipe 88. Senjata iki mlebu layanan ing taun 1928 lan ing wiwitan taun 1940-an wis dadi lungse.


Senapan anti-pesawat tipe 75 88 mm

Ing posisi transportasi, gun Tipe 88 bobote 2740 kg, ing pertempuran - 2442 kg. Gun anti-pesawat duwe geni bunder, vertikal ngarahake ngarepke: saka 0 ° kanggo + 85 °. Tekan maksimal ing dhuwur yaiku 9 km, ing jarak nalika nindakake geni anti-pesawat - 12 km. Tipe 88 dipecat nggunakake proyektil 75x497R. Saliyane grenade fragmentasi karo sekring remot lan projectile fragmentasi dhuwur-mbledhos karo sekring impact, amunisi kalebu projectile waja-piercing bobot 6,2 kg. Ninggalake tong minyak dawane 3212 mm kanthi kacepetan awal 740 m / s, ing kadohan 500 m nalika kenek ing amba tengen, projectile waja-tindik bisa nembus waja 110 mm nglukis. Senadyan bedhil anti-pesawat 75 mm Type 88 bisa nembak nganti 20 puteran saben menit, ana akeh keluhan babagan kerumitan sing gedhe banget lan biaya bedhil sing dhuwur. Proses mindhah bedhil saka transportasi menyang posisi pertempuran lan kosok balene akeh wektu. Utamané ora trep kanggo penyebaran bedhil anti-pesawat ing posisi pertempuran ana unsur struktural minangka support limang balok, kang papat kasur kudu dipindhah loro lan limang jacks unscrewed. Mbusak rong roda transportasi uga njupuk akeh wektu lan gaweyan saka pitungan.

Sejarah bedhil anti-pesawat Jepang 75 mm sing ditampilake ing museum kasebut ora dingerteni. Paling kamungkinan, kaya ing kasus bedhil anti-pesawat 25-mm Type 96, bedhil 75-mm Type 88 dipasrahake marang komunis China sawisé dikalahake Jepang. Senjata anti-pesawat 75-mm Jepang sing dijupuk ora suwe ing layanan karo PLA, lan ing pertengahan 1950-an diganti karo bedhil anti-pesawat 85 lan 100 mm buatan Soviet.

Ing jejere bedhil anti-pesawat Jepang 75-mm ing pameran museum yaiku bedhil anti-pesawat Soviet 85-mm saka model 1939. Sayange, piring panjelasan mung ngandika sing iki 85 mm M1939 bedhil. A modifikasi tartamtu saka bedhil lan rekaman trek sing ora dituduhake.


mod gun anti pesawat 85 mm. 1939

Sadurunge perang ing USSR, padha bisa sijine 2630 mod bedhil anti-pesawat. 1939 (52-K). Secara total, sajrone taun perang, luwih saka 14000 bedhil anti-pesawat 85 mm ditembakake. Senjata anti-pesawat saka macem-macem taun produksi beda-beda ing sawetara rincian. Owah-owahan digawe kanggo nyuda biaya produksi lan nambah kinerja pertempuran. Ing taun 1944, mod bedhil anti-pesawat 85 mm. 1944 (KS -1). Iki dipikolehi kanthi ngetrapake laras 85-mm anyar ing kreta mod bedhil anti-pesawat 85-mm. 1939 Tujuan modernisasi yaiku kanggo nambah kelangsungan hidup tong minyak lan nyuda biaya produksi.

Senapan anti-pesawat 85-mm saka model 1939 bobote kira-kira 4500 kg lan bisa murub ing pesawat sing mabur ing dhuwur 10 km lan ing jarak nganti 14000 m. Tingkat geni nganti 20 puteran / menit. Secara total, ing periode saka 1939 nganti 1945, industri USSR ngasilake luwih saka 14 bedhil anti-pesawat 000 mm. Senjata iki aktif digunakake marang pesawat Amerika ing Korea lan Asia Tenggara. Ing China, bedhil anti-pesawat 85 mm dioperasikake nganti pungkasan taun 85-an.

Bedhil anti-pesawat liyane sing asale saka Soviet lan perang ing Semenanjung Korea lan ing Vietnam yaiku bedhil anti-pesawat otomatis 37-mm saka model taun 1939 (61-K). Senapan anti-pesawat 37 mm iki digawe kanthi basis bedhil anti-pesawat Bofors Swedia 40 mm.


37 mm mod gun anti-pesawat otomatis. 1939

Miturut data paspor, mod bedhil anti-pesawat 37 mm. 1939 bisa nyerang target udara kanthi jarak nganti 4000 m lan dhuwure 3000 m. Jangkauan efektif geni anti-pesawat kira-kira setengah. Tingkat geni - 160 rds / min. Massa bedhil ing posisi pertempuran tanpa tameng ana 2100 kg. Pitungan - 7 wong. Nganti 1947, luwih saka 18000 mod bedhil anti-pesawat 37 mm. 1939 Sawisé pambentukan Republik Rakyat China, kira-kira telung atus bedhil anti-pesawat ditampa saka USSR ing taun 1949. Miturut sawetara laporan, saliyane mod bedhil anti-pesawat 37 mm. 1939 ditransfer Bofors L40 60-mm, ditampa dening pihak Soviet ing Lend-Lease nalika Perang Donya II. Volume kiriman senjata anti-pesawat Soviet menyang RRC tambah akeh sawise sukarelawan Cina melu ing Perang Korea.


Museum Militer Revolusi Cina nyedhiyakake telung bedhil anti-pesawat 37 mm kanggo narik kawigaten para pengunjung. Ing tameng salah sijine sepuluh lintang abang digambar. Sayange, piring panjelasan kanggo sampel iki ora ngomong apa-apa bab apa lintang makili. Iku arang banget manawa kru bedhil anti-pesawat iki bisa nembak akeh pesawat mungsuh. Paling kamungkinan, iki nomer serangan online mungsuh, ing bayangan kang gun njupuk bagéyan. Ing taun 1950-an, ing RRC, ing perusahaan China Northern Industrial Corporation (Norinco), miturut sebutan Tipe 55, produksi mod bedhil anti-pesawat 37 mm. 1939. Versi kembar kasebut dijenengi Tipe 65. Senapan anti-pesawat 37 mm buatan China disedhiyakake menyang Vietnam Lor lan digunakake kanggo ngusir serangan udara Amerika. Saiki, umume bedhil anti-pesawat 37 mm ing RRC wis ditarik saka layanan.

Sajrone Perang Donya II, ternyata kanggo bedhil anti-pesawat ing layanan karo Tentara Abang ana sawetara "angel" ketinggian: saka 1500 m nganti 3000 m, bedhil anti-pesawat, dhuwure cilik banget. Kanggo ngatasi masalah, iku ketoke alam kanggo nggawe bedhil anti-pesawat cepet-geni saka sawetara kaliber penengah. Ing babagan iki, pangembangan bedhil 25 mm diwiwiti, sing diluncurake ing taun 37 kanthi sebutan S-76.


Senjata anti-pesawat otomatis 57 mm dipamerake ing Museum Militer Revolusi Cina

Senapan anti-pesawat S-57 60 mm ing posisi tempur bobote 4800 kg. Tingkat geni - 70 rds / min. Kacepetan awal projectile yaiku 1000 m / s. bobot projectile - 2,8 kg. Tekan ing sawetara - 6000 m, ing dhuwur - 4000 m Pitungan - 6-8 wong. Setel baterei pengikut ESP-57 dimaksudake kanggo azimuth lan pandhuan elevasi baterei 57-mm S-60 bedhil, dumadi saka wolung utawa kurang bedhil. Nalika ditembak, PUAZO-6-60 lan radar panuntun senjata SON-9 digunakake, lan banjur sistem instrumentasi radar RPK-1 Vaza. Kabeh bedhil dumunung ing kadohan ora luwih saka 50 m saka kothak distribusi tengah.

Baterei anti-pesawat Soviet, dilengkapi bedhil mesin 57-mm, nutupi obyek ing wilayah DPRK nalika Perang Korea. Miturut asil saka nggunakake tempur, S-60 gun iki dimodernisasi, banjur diprodhuksi massal nganti 1957. Secara total, 5700 bedhil dipasrahake menyang pelanggan. Wiwit pungkasan taun 57-an, bedhil anti-pesawat 1950-mm wis diprodhuksi ing China kanthi lisensi miturut sebutan Tipe 57. Nanging, RPK-1 Vaza ora disedhiyakake menyang China, lan baterei bedhil anti-pesawat 57 mm dioperasikake. karo stasiun gun-guidance outdated. Ngelingi kasunyatan manawa RRC ngasilake bedhil anti-pesawat 57-mm dhewe, ora dingerteni manawa S-60 Soviet asli ditampilake ing museum utawa apa iki klon Cina.

Senjata anti-pesawat paling abot sing dipamerake ing Museum Militer Revolusi Cina yaiku bedhil anti-pesawat 100 mm Tipe 1959. Senjata iki minangka bedhil anti-pesawat 100 mm KS-19M2 versi Cina.


Tipe 100 1959 mm bedhil anti-pesawat

Modifikasi pisanan saka KS-19 mlebu layanan ing taun 1948. Gun anti-pesawat 100-mm saka model 1947 (KS-19) njamin perang nglawan target udara sing kacepetan nganti 1200 km / jam lan mabur ing dhuwur nganti 15 km. Kabeh unsur kompleks ing posisi pertempuran disambungake karo kabel listrik. Nuding bedhil anti-pesawat menyang titik preemptive ditindakake dening drive daya hidrolik GSP-100 saka POISO, nanging uga bisa dituju kanthi manual. Ing meriam KS-19, ing ngisor iki dimekanisasi: nyetel sekring, ngirim kartrij, nutup rana, nembak, mbukak rana lan ngekstrak kasus kartrij. Laju tempur geni 14-16 rds / min. Ing taun 1950, kanggo nambah pertempuran lan operasi, unit artileri lan drive daya hydraulic dimodernisasi, sawise bedhil nampa sebutan KS-19M2. Kanggo ngontrol geni baterei digunakake stasiun radar SON-4 gun-dipandu, kang van loro-poros ditarik, ing gendheng kang ana antena puteran ing wangun reflektor parabolic bunder karo diameteripun. saka 1,8 m Saka 1948 kanggo 1955, 10151 KS-19 bedhil diprodhuksi, kang sadurunge tekane saka sistem pertahanan udhara, padha dadi sarana utama kanggo pertempuran target udhara dhuwur.

Senjata anti-pesawat 100mm buatan China sing ditembakake ing pembom Amerika nalika Perang Vietnam. Ing taun 1970-1980, sawetara rolas posisi beton stasioner dibangun ing wilayah RRC, ing ngendi bedhil anti-pesawat Tipe 1959 terus-terusan ing tugas tempur. disebarake ing pesisir Selat Taiwan.

Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Pameran penerbangan Museum Militer Revolusi Cina ing Beijing
Rudal balistik, layaran lan anti-pesawat dipamerake ing Museum Militer Revolusi Cina
Kendaraan lapis baja Jepang, Amerika lan Soviet dijupuk ing Museum Militer Revolusi Cina
Koleksi kendaraan lapis baja Cina ing Museum Militer Revolusi Cina
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. GKS 2111
    GKS 2111 5 Februari 2020 18:06
    + 12
    Tionghoa sing apik, kabeh cabang militer duwe museum ing sangisore atap lan akeh pameran sing menarik. Matur nuwun kanggo review sing apik banget karo akeh foto, nalika aku ngunjungi dhewe. Thanks maneh!
  2. Lamata
    Lamata 5 Februari 2020 18:26
    +4
    Matur nuwun kanggo review. Aku ngerti yen Jerman malah ngirim menyang China. Matur nuwun.
    1. Lamata
      Lamata 5 Februari 2020 20:29
      +6
      Lan kene minus, ah, kanggo kirim netral. Ana sing ngidak jagung lol Thanks maneh kanggo penulis kanggo seri artikel. Lan wong Tionghoa apik banget, dheweke ora nyerahake conto kanggo kethokan.
  3. dzvero
    dzvero 5 Februari 2020 18:47
    +7
    Aku durung maca (dadi, aku ndeleng diagonal lan ninggalake kanggo "peer" eseman ). Jujur, aku iri karo sampeyan - sanajan miturut "prospektus" ora diwenehake kabeh wong kanggo nyritakake kanthi rinci lan ing wektu kasebut bisa dingerteni babagan jinis senjata kasebut, uga momen sejarahe ...
    1. www.zyablik.olga
      www.zyablik.olga 6 Februari 2020 02:44
      +3
      Kutipan saka dzvero
      Jujur, aku iri karo sampeyan - sanajan miturut "prospektus" ora diwenehake kabeh wong kanggo nyritakake kanthi rinci lan ing wektu kasebut bisa dingerteni babagan jinis senjata kasebut, uga momen sejarahe ...

      Kaya sing dicritakake, "Sampeyan ora bisa ngombe skill" ... lol Seryozha wis bola-bali ngomong babagan iki, dheweke mung nulis babagan apa sing dheweke kasengsem lan luwih milih topik sing ora diretas. Tip kanggo museum iki diwenehake dening sedulur kita, sing sinau ing Beijing.
      1. dzvero
        dzvero 6 Februari 2020 09:36
        +2
        Setuju eseman Penulis nanggapi komentar lawas kanthi semangat iki, mula aku "ngerti" eseman Isih nyengsemaken. Dheweke ngembangake gaya dhewe, cocok banget kanggo program pendidikan kaya aku. Malah yen aku ngerti soko, iku isih diwaca karo kapentingan. Sugeng dina! ombenan
      2. vladcub
        vladcub 6 Februari 2020 19:34
        +3
        Katon nalika panulis seneng karo topik kasebut lan gampang diwaca. Andrey saka Chelyabinsk, aku ngulu siklus babagan kapal ing REV, Ryzhov seneng Peter Ulrich lan maca kanthi seneng. Iku katon nalika penulis tresna materi, lan nalika nulis metu saka kabutuhan
  4. Aviator_
    Aviator_ 5 Februari 2020 19:46
    +6
    Review apik, matur nuwun kanggo penulis.
  5. Svarog51
    Svarog51 5 Februari 2020 20:27
    +8
    Jenenge hi Banget! Mung siji kebingungan sing nyebabake aku - kepiye nyuplai kabeh macem-macem iki nganggo amunisi? Mesthi, aku ngerti babagan hadiah jaran, nanging sampeyan kudu "feed" iku? Nyuwun Kepiye carane ngatasi masalah kasebut, yen cendhak?
    1. Bongo
      6 Februari 2020 02:18
      +4
      Sergey, wektu apik!
      Kutipan: Svarog51
      Mung siji kebingungan sing nyebabake aku - kepiye nyuplai kabeh macem-macem iki nganggo amunisi? Mesthi, aku ngerti babagan hadiah jaran, nanging sampeyan kudu "feed" iku? request Carane padha ngatasi masalah, ing cendhak?

      Jujur, aku ora ngerti ... Nyuwun Ora ana apa-apa ing sumber babagan iki. Aku bisa nganggep yen, njupuk menyang akun kasunyatan sing 2,0 cm FlaK 30 dirakit ing China, amunisi kanggo wong-wong mau uga diprodhuksi. Kanggo bedhil mesin 20-mm produksi Italia lan Denmark - mung impor. Senjata anti-pesawat Jepang 20-25-75 mm kanthi jumlah sing nyata ana ing pembuangan PLA sawise nyerahake Jepang. Padha, kaya amunisi, ditransfer menyang China dening USSR. Padha karo 40mm Bofors. Soviet 37-mm, 57-mm, 85-mm lan 100-mm diwenehake minangka bagéan saka kerjasama militèr-teknis, wiwit pertengahan 1950-an, wong Tionghoa dhewe wiwit gawé amunisi kanggo wong-wong mau.
      1. Svarog51
        Svarog51 6 Februari 2020 08:41
        +4
        Punika macem-macem. belay Iki mung kaliber, nanging uga lengen klambi beda. Apa padha nggunakake 23 mm kita?
        Ing tangan liyane, wong ing produksi kabeh iki sibuk. Amunisi ora bisa disimpen tanpa wates, kudu dianyari.
        1. Bongo
          6 Februari 2020 14:34
          +3
          Kutipan: Svarog51
          Apa padha nggunakake 23 mm kita?

          Ing tataran pungkasan saka perang ing Asia Kidul-Wétan, USSR disedhiyakake ZU-23 kanggo DRV, ngendi wong Tionghoa kenal karo wong-wong mau. Ing China, salinan ZU-23 diadopsi ing pertengahan 80-an miturut sebutan Tipe 85.
          Kutipan: Svarog51
          Ing tangan liyane, wong ing produksi kabeh iki sibuk. Amunisi ora bisa disimpen tanpa wates, kudu dianyari.

          Miturut kahanan panyimpenan lan teknologi produksi, peluru artileri bisa disimpen tanpa masalah nganti pirang-pirang dekade.
          Sergey, sampeyan bisa uga kasengsem ing pertahanan udara tentara modern saka PLA.
          https://topwar.ru/154167-sovershenstvovanie-sistemy-pvo-knr-na-fone-strategicheskogo-sopernichestva-s-ssha-ch-8.html
          1. Svarog51
            Svarog51 6 Februari 2020 14:55
            +3
            Aku maca, nanging ora menehi komentar. apik
            Yen kabeh bhinéka iki ing urutan apa lan ana bq kanggo, iku mbokmenawa adol metu? Kanthi pangembangan penerbangan lan pertahanan udara, ora ana gunane kanggo nyimpen tong minyak sing ditarik saka PLA ing gudang. Nyuwun Mung sing wis rusak kudu dikirim kanggo remelting. Sawetara rarities bisa kapentingan museum militèr.
            1. Bongo
              6 Februari 2020 15:03
              +3
              Kutipan: Svarog51
              Yen kabeh bhinéka iki ing urutan apa lan ana bq kanggo, iku mbokmenawa adol metu? Kanthi pangembangan penerbangan lan pertahanan udara, ora ana gunane kanggo nyimpen tong minyak sing ditarik saka PLA ing gudang.

              Sampeyan ndeleng, bedhil anti-pesawat bisa mothballed kanggo dangu banget. Ing PLA, mung senapan mesin 37-mm lan senapan anti-pesawat 85-mm sing wis ilang saka layanan. 57-mm lan 100-mm ing China isih resmi ing layanan. Cetha yen 100-mm ora efektif marang pesawat tempur modern lan mung bisa urip ing bagean pertahanan pesisir, lan kanggo 57-mm kudu nggunakake proyektil anyar kanthi radio utawa sekring sing bisa diprogram. Sisane baris artileri anti-pesawat lan ZPU isih ana ing angkatan bersenjata China.
            2. Bongo
              6 Februari 2020 15:08
              +3
              Ing wiwitan taun 1990-an, ing Spassk-Dalny, aku nemokake resimen artileri anti-pesawat sing dilatih. Ing kana, saliyane bedhil anti-pesawat sing luwih modern, ana uga bedhil anti-pesawat kembar 37-mm B-47 kanthi kondisi apik. Kanthi lapangan radar sing bisa ditindakake, nglawan target sing dhuwure rendah, kanthi kombinasi MANPADS, lan kompleks seluler jarak cendhak "Strela-10" lan "Osa", bisa uga cukup efektif.
              1. Svarog51
                Svarog51 6 Februari 2020 15:26
                +2
                Kanthi panyimpenan sing tepat, mesthine awet. Lan yen sampeyan nyelehake tangan lan sirah, sampeyan bisa nindakake sing modern. Iku mung ndadekake pangertèn kanggo masang drive lan electronics kontrol liyane kanggo trunks lawas. Iku luwih gampang kanggo nindakake kabeh anyar, malah bedhil mesin cepet-geni. Kanggo bebener, kudu dikandhakake, saiki ora ana apa-apa ing Siria. Dheweke dilebokake ing truk pickup lan maju - kreta modern, uga cukup mbebayani.
                1. Bongo
                  6 Februari 2020 15:36
                  +3
                  Kutipan: Svarog51
                  Kanthi panyimpenan sing tepat, mesthine awet. Lan yen sampeyan nyelehake tangan lan sirah, sampeyan bisa nindakake sing modern. Iku mung ndadekake pangertèn kanggo masang drive lan electronics kontrol liyane kanggo trunks lawas.

                  Lha, laras-laras kuwi beda-beda, mesthi wae ora ana pangarep-arep, nanging sing liya cukup kuwawa. Contone, analog fungsional Cina 14,5 mm saka ZGU-1. Prekara sing bisa ditindakake kanggo target udhara ing dhuwur. Yen perlu, uga bisa digunakake ing lemah.
                  Kutipan: Svarog51
                  Kanggo bebener, kudu dikandhakake, saiki ora ana apa-apa ing Siria. Dheweke dilebokake ing truk pickup lan maju - kreta modern, uga cukup mbebayani.
                  Lan ana. ya Yen senjata, sanajan umure, bisa ngrampungake tujuane, apa gunane nyingkirake? Kanthi bedhil anti-pesawat, umume ora ana masalah khusus sajrone konservasi, mbusak pemandangan lan nutupi lapisan lemak meriam, lan bisa disimpen ing kanopi sing dilindhungi saka udan kanggo wektu sing suwe. Umumé, ora preduli umur bedhil anti-pesawat sing nembak pesawat modern, helikopter utawa drone. Malah geni barrage bisa ngganggu pangujan misi tempur kanthi serangan udara mungsuh. Lan iki minangka tujuan utama unit pertahanan udara.
                  1. Svarog51
                    Svarog51 6 Februari 2020 15:42
                    +1
                    Umumé, ora preduli umur bedhil anti-pesawat sing nembak pesawat modern, helikopter utawa drone. Malah geni barrage bisa ngganggu pangujan misi tempur kanthi serangan udara mungsuh. Lan iki minangka tujuan utama unit pertahanan udara.

                    Semono uga aku mikir. Kanggo nglindhungi obyek stasioner - cukup bisa digunakake. Iku ora bakal keluwih.
  6. mark1
    mark1 5 Februari 2020 21:00
    +5
    Macem-macem ukuran kartrid 20mm nyengsemaken. Ngormati panyedhiya!
    Ninggalake tong minyak dawane 3212 mm kanthi kacepetan awal 740 m / s, ing kadohan 500 m nalika kenek ing amba tengen, projectile waja-tindik bisa nembus waja 110 mm nglukis.
    Inggih, yen mung waja Jepang (ketoke iku ala minangka kapal sing utawa malah luwih elek)
  7. 75 Sergey
    75 Sergey 5 Februari 2020 22:35
    +5
    Soko kaya kiriman iki ora mbantu dheweke ngembangake teknologi ing wektu kasebut ....
  8. Dmitry Vladimirovich
    Dmitry Vladimirovich 6 Februari 2020 16:02
    +1
    Napa aku seneng pameran museum sing mbukak - sanajan ora mungkin, nanging sampeyan mlebu - sirah wulu kita ora bakal kantun wesi Cina :))


  9. Dmitry Vladimirovich
    Dmitry Vladimirovich 7 Februari 2020 10:05
    0
    Nanging, RPK-1 Vaza ora dikirim menyang China, lan baterei 57-mm bedhil anti-pesawat dilakokno karo stasiun gun-guidance outdated. Ngelingi kasunyatan manawa RRC ngasilake bedhil anti-pesawat 57-mm dhewe, ora dingerteni manawa S-60 Soviet asli ditampilake ing museum utawa apa iki klon Cina.


    Aku nonton film fitur ing China babagan penembake anti-pesawat, sing makarya ing analog saka Soviet 57 mm S-60.
    Film kasebut nggambarake latihan pitungan: kanthi bantuan siluet pesawat skala gedhe, instruktur nyetel cathetan pambuka babagan gerakan pesawat, ngganti azimuth lan arah gerakan siluet nggunakake kutub pring, lan pitungan kanthi manual nggawe owahan kanggo ngarahake bedhil, POISOT ora katon ing film.
    Diwenehi sawetara fiksi seni - cara visual mulang pitungan.
  10. TCE
    TCE 8 Februari 2020 00:30
    +1
    Review menarik, sampeyan mung bisa nambah lan njlentrehake soko. Kasunyatan manawa ana sawetara "angel" kanggo bedhil anti-pesawat sing kasedhiya ing USSR wis dikenal sanajan sadurunge perang, mula mbah Loginov M.N. digawe ing taun 60. Sadurunge budhal menyang Crimea kanggo perawatan, ngendi seda, kang ndhikte kabeh kanggo wakil L.A. Loktev, sing, amarga kahanan tartamtu, njupuk iku mung ing pungkasan taun 1940. Mbalik saka evakuasi ing taun 1942, dheweke terus kerja lan ngrampungake meriam bebarengan karo Grabin mung ing pungkasan taun patang puluhan. Kanthi " atus" crita meh padha. Wis lulus tes pabrik ing Mei 1943 lan dianjurake kanggo diadopsi sawise modifikasi miturut indeks 1940K. Nanging, simbah uga ora duwe wektu kanggo ngrampungake meriam iki. Sawise perang, Lyulyev rampung ing pabrik ing Sverdlovsk, ing ngendi tanduran kasebut dievakuasi ing awal perang saka Kaliningrad (KS) cedhak Moskow.