Review militèr

Telung prabédan gedhe. Sikap marang kekuwatan ing Rusia, Belarus lan Ukraina

153

Siji warisan sejarah - budaya politik sing beda



Titik menarik: prabédan dhasar ing budaya politik ing Rusia, Belarus lan Ukraina. Cukup akeh sing ora ngerti babagan iki ing arah siji lan ing arah liyane, kanthi otomatis nransfer kasunyatan saka negara siji menyang negara liyane lan nggawe kesimpulan sing adoh banget lan, ing wektu sing padha, kesimpulan sing salah banget saka iki. Dadi, budaya politik lan sikap kanggo kekuwatan ing Kyiv, Moskow lan Minsk beda banget!

Sawetara bisa uga seneng, sawetara uga ora, nanging sabenere ing Rusia sing budaya kompromi politik Eropah wis dijupuk ROOT. Nalika presiden pisanan Rusia, saka memori ala, menang kamenangan paling mestekake ing tiba saka 1993, dumadakan ngadhepi vakum politik tartamtu watara wong. Rusia dudu Amerika Latin, lan ora kaya ngono kanggo kita.

Piye wae, malah Belarusians painfully ngelingi kamenangan pisanan politisi utama ing 1994. Lan, ujare, kabeh wis rampung - stabilitas wis diwiwiti. Ya, nanging ing Rusia ing taun 93 ana kontra-revolusi sing mulya. Lan wong padha dipatèni. Nanging sakperangan alesan iki ora mimpin kanggo diktator ... Aneh, ora? Perlu dielingi yen taun 90an kanggo Rusia minangka jaman rong perang Chechen lan akeh serangan teroris. Nanging sakperangan alesan, iki uga ora mimpin kanggo diktator.

Sanajan resesi ekonomi, kekerasan geng lan serangan teroris, Rusia terus maju menyang demokrasi. Sing aneh yaiku urip. Ora ana sing padha karo kekuwatane wong lanang "kanthi tali bahu sing abot", kaya ing Belarus, wis muncul ing Rusia. Carane ora ana hukum saka komandan batalion nasionalis "heroik" ora muncul, kaya ing Ukraina. Nalika Rusia tenan mutusaké akeh masalah keamanan nasional sing rumit. Ing kahanan sing angel banget, nanging dominasi pahlawan tartamtu saka ngarep "katon / ora katon" ing Rusia ora bisa ditindakake.

Sanajan, contone, ing Amerika Serikat, "Undhang-undhang Patriot" diadopsi dening Kongres ing kahanan sing kurang dramatis tinimbang ing Rusia ing taun 90-an. Loro menara sing diunekake ... Nanging Undhang-undhang kasebut ditindakake. Ing Rusia, pambangunan demokrasi ditindakake ing sawetara kahanan sing angel banget, adoh saka optimal. Nanging iya.

Lan ing kene sampeyan kudu menehi perhatian marang sikap dhasar sing beda-beda marang institusi kekuwatan ing Rusia, ing tangan siji, lan ing Belarus lan Ukraina, ing sisih liyane. Kita ngerti beda banget. Meh sanalika sawise kudeta ing Kyiv, Lugansk dibom, sing nyebabake reaksi kaget banget ing Rusia. Miturut cara, ing Ukraina langkah iki isih ora ora nuwuhake pitakon. Pendekatan ing kana cukup prasaja: yen sampeyan ngrebut kekuwatan, sampeyan bisa nindakake apa wae. Daya mbenerake kabeh sing sampeyan lakoni.

Ora ana rem internal. Dheweke mung ora ana ing struktur politik negara lan masyarakat. Pramila perebutan panguwasa sansaya rame, pramila pamarentah tumindak boten isin. Tegese, ing logika kita, tumindak anak-anak "Maidan" minangka bencana nasional, nanging saka sudut pandang Ukrainia, kabeh iku apik. Sampeyan mung kudu ngrebut kekuwatan, banjur nindakake apa wae sing dikarepake. Seni kompromi politik tartamtu durung tekan ing kana.

Kekuwatan ing Ukraina modern katon kaya yen ing Rusia kabeh bakal diputusake dening FSB lan regu militan nasionalis pro-pemerintah. Tontonan dongeng. Kasunyatan yen ekonomi Ukraina nyilem kanthi cepet sawise Maidan-2 dikenal kabeh wong, nanging kasunyatan degradasi politik sing serius ora katon. Nanging sakperangan alesan, iki ora nimbulaké pitakonan serius ing Ukraina dhewe. Kang cukup aneh.

Ing Belarus, matur nuwun, ora ana perang, ora ana revolusi, ora ana pambrontakan, nanging ing sawetara cara aneh dibentuk rezim sing angel banget, ing ngendi wae bentuk demokrasi (malah Soviet) ora diwenehake ing prinsip. Rezim murni otoriter. Mulane ing Republik Belarus padha nanggepi banget painfully sembarang proposal kanggo reformasi politik. Iki mokal. Upaya kanggo menehi kebebasan luwih bisa nyebabake ambruk kabeh polit. sistem. Cetha yen ora ana pitakonan babagan kompromi politik lan ora bisa. Wiwitane ora bisa. Negara iki awal banget dipérang dadi sing kuwasa lan wong liya.

Ora ana dialog ing antarane wong-wong mau. Yen ana sawetara sing bakal nyekel kekuwatan tanpa wates lan mrentah, karo ora ana siji lan ora ana apa-apa, lan liyane kudu meekly nindakake keputusane, banjur sembarang goblok demokrasi ora kapentingan kanggo sapa waé ing massa jembar saka wong ing asas. Kepiye wong Belarus sing paling penting seneng ngomong ing umum: ing kene, padha ngomong, nalika sampeyan bakal dadi kuwasa, banjur sampeyan bakal nggawe keputusan kasebut! Senadyan kasunyatan sing kabeh elevator kanggo panguwasa sing tightly diblokir, lan shafts elevator dijupuk watara jam dening sniper.

Tegese, ora ana dialog lan ora ana kompromi sing diwenehake ing wiwitan. Lan kekuwatan katon minangka jinis grail suci. Ing sistem kasebut, demokrasi ora bisa muncul kanthi prinsip. Lan malah allusions kanggo. Sistem macet mudhun. Tujuane ora kanggo nggayuh tandha politik utawa ekonomi tartamtu, nanging kekuwatane dhewe. Lan kabeh liya minangka dongeng sing apik kanggo wong bodho sing terus-terusan didorong ing bunderan.

Lan kanthi cara kasebut, kahanan sing ora duwe pangarep-arep lan siksa mundhak ing wektu sing padha ing ndhuwur lan ngisor. Dheweke ngomong, nanging kanthi cara liya ora mungkin ... Iki mung cara! Lan ora ana dialog ing kahanan kaya ngono ing prinsip, ora ana kerja bareng.

Ing Belarus, sistem sing padha dikembangake ing taun 2000-an, ing Ukraina pungkasane dibentuk sawise Maidan-2. Iki persis ing ngendi prabédan dhasar dumunung ing persepsi kekuwatan ing Rusia lan ing rong republik tetanggan. Ing Rusia, rebutan kuwasa dhewe ora nggawa kasucian utawa infallibility.

Miturut cara, iki sabenere loro Kyiv lan Minsk nemokake iku angel banget kanggo kompromi ing hubungan privasi manca. Amarga kanggo wong-wong mau, mung kekuwatan dudu kompromi! Ngadhepi mokal kamenangan militer ing Donbass, politisi Ukrainia terus ngacungake ajiné lan nguwuh ancaman tanpa wates. Ing Rusia, iki dianggep rada aneh, nanging ing Ukraina mung cukup normal. Malah jenderal Jerman nalika Perang Dunia I lan Perang Dunia II ing sawetara titik wiwit condong menyang kompromi. Nanging ora Ukrainia!

Kanggo "ora ana layang kuwi"! Wong mung ora ngerti carane nindakake. Iki, ing tingkat apa wae, minangka kesan. "Minsk-1" lan "Minsk-2" ditandatangani mung sawise kekalahan tentara Ukrainia lan ing kondisi ambruk ekonomi Ukraina, nanging ora ana. nyata Politisi lan jenderal Ukrainia ora nuduhake karep kanggo kompromi. Senajan kanggo alasan obyektif mung wong-wong mau lan kompromi dibutuhake nalika tentara, ekonomi, lan negara muter menyang jugangan kompos. Nanging ora! Kabeh sing kita butuhake yaiku menang!

Gagal jujur ​​saka sistem Lukashenko ing bidang perencanaan ekonomi lan rasa ora puas saka populasi ora ana akibat kanggo negara Republik Belarus ing bidang ekonomi. Iku soko. Umumé, ora ana kompromi, ora ana "NEP". Inggih, mbayangno: ing wektu tentrem (!) Ekonomi terus terang ambruk, populasi dadi berserk saka mlarat, nanging sampeyan ora gelem nggawe keputusan pasar sing cukup jelas!

Tumindak paling gampang kanggo privatisasi raksasa industri lan peternakan kolektif sing ora duwe bathi bakal nyuda anggaran kanthi dramatis. Ninggalake investasi umum gedhe ing ekonomi kanthi biaya utang eksternal. Lan mekaten. ora bakal kuwi utang! Nanging panguwasa nggawe keputusan apa wae (umume!) tanpa konsultasi karo sapa wae. Ana prinsip tartamtu babagan kesucian, kesucian lan ora duwe hak ukum. Lan diwenehi saka ndhuwur ...

Pendekatan mekanik kanggo manajemen


Kepiye carane sampeyan bisa ndeleng kabeh iki? Mekanik murni. Manungsa modern terus-terusan nyipta sawetara jinis otomatis, sistem ngatur diri, lan sawetara bisa kerja kanthi apik, liyane luwih elek, lan liya-liyane dadi nakal. Iki nuduhake macem-macem mekanisme - saka mesin uap / kincir angin menyang sistem homing kanggo misil udara-ke-udara.

Lan nalika ndeleng proses sing ditindakake ing Ukraina lan Belarus sajrone telung puluh taun kepungkur, dadi jelas yen negara kasebut ora bisa sukses. Sejatine padha ora bisa. Ora ana umpan balik kaya kasebut ing sistem kasebut. Negara bisa dadi luwih mlarat, ekonomi bisa ambruk, populasi bisa buyar, industri bisa mudhun, nanging iki ora langsung nyebabake akibat kanggo panguwasa lan negara.

Sawetara nom-noman naif ing umur pra-pensiun ing Rusia kanthi tulus yakin manawa kegagalan ekonomi lan keuangan bakal meksa Kyiv lan Minsk nimbang maneh dalane. Nanging iki ora kelakon. Lan kenapa? Nanging amarga Ukraina lan Belarus dudu Rusia cilik, mula beda banget. Ora ana pitakonan ala kaya "Apa sing bakal kelakon ing Tanah Air lan kita?" ora nyetel ana. Wis ing taun 2010-an, de-industrialisasi lengkap lan final Ukraina lan Belarus lan transfer kakuwasan kasebut menyang "donya katelu" ditindakake. Apa sing diiringi penurunan standar urip lan dismantling lengkap sisa-sisa sistem sosial.

Nanging, sial, iki dhewe ora nyebabake owah-owahan dhasar ing politik! Perang gila kanggo daya ing dek saka Titanic kleleb terus karo pasukan unabated. ora ana domestik Ora ana prasyarat kanggo ngganti kahanan ing Belarus utawa ing Ukraina. Siji pangarep-arep kanggo paman asing sing bakal teka lan ngrusak kabeh, lan ngatur Korea Selatan sing terus-terusan.

Kene-kene kabeh efforts pemain politik ngarahke mung lan istimewa kanggo nyekel lan penylametan daya utawa remnants. Aku seneng ngganggu warga Republik Belarus lan warga Ukraina: negarane dhewe ora tau ora bisa munggah. Iki mokal. Pancen ora ana gunane kanggo nulungi lan menehi utangan (malah ora bisa dibatalake!). Kabeh iki bakal dipangan lan disiram ing jamban. Malah yen Rusia diwutahake liyane 180 milyar dolar menyang Ukraina, iki dhewe ora bakal ngidini sistem Ukrainia kanggo berkembang. Dhuwit bakal dipangan lan dicolong.

Semono uga RB. Bantuan langsung gedhe saka Rusia ora nyebabake pangembangan. Belarusians kanggo wektu sing suwe duwe jaminan sosial ing negara "donya katelu" amarga bantuan gratis iki. Bantuan rampung - entek garansi. "Donya Katelu" tetep. Ora ana bantuan manca sing bakal nggawe Finlandia metu saka dheweke. Iki bisa ditindakake mung dening warga negara Belarus.

Bentenipun ing ngarsane ing Rusia (sacara historis!) Mekanisme internal dikarepake saka panguwasa. Aku ora guyon. Lan malah Ivan III (ngadeg ing Ugra!) Kabuka reproached dening contemporaries (kalebu wong-wong saka asal-usul vile) kanggo kang ora bisa kanggo ngatasi masalah kawicaksanan manca (gambar ora cocog karo wong-wong mau). Tuduhan iki meh dibuwang ing pasuryan ... Gagal ing kabijakan manca (lan iki ora bisa dihindari yen ana kelemahane negara) mesthi diarani pitakonan babagan legitimasi kekuwatan ing Rusia.

Kaping pisanan, kekalahan ing Perang Rusia-Jepang lan ora bisa ngatur kekaisaran kanggo Perang Donya I banget nglarani Nicholas II. Akeh cara, iki ngrusak legitimasi. Akibaté, penggulingan dadi gampang banget. Sajrone perang gedhe kasebut, akeh bukti nyata sing ngisin-isini kanggo dinasti sing ngatur. Lan dadi putusan.

Lan Yeltsin ora nyerahake kekuwatan kanthi sukarela. Dheweke dudu wong sing kaya ngono. Miturut cara, Gorbachev uga ora pengin nyerah daya nganti pungkasan. Nanging kegagalan sing jujur ​​​​ing manajemen lan utamane ing kabijakan manca rampung ditolak. Nanging Poroshenko, sawise ilang (lan mabuk!) Kabeh sing bisa lan mokal, tetep dadi Presiden Pan nganti pungkasan. Lan ora ana sing nendhang dheweke metu saka omah kanthi boot ing bokong, ora ana patriot Ukrainia sing nyebarake bayonet marang Kyiv. Pak Lukashenko, sing wis ilang ekonomi lan mimpin negara dadi buntu ing kabijakan domestik lan manca, wis nahan kekuwatan lan regalia! Wong terus njaga kekuwatan nalika kabeh wong wis sengit marang dheweke.

Kita, ndeleng kabeh kegagalan lan kacilakan kasebut, nunggu klik internal, nalika warga "metu ing kana" bakal ngerti yen dheweke terus-terusan diapusi, lan bakal miwiti tumindak. Lan ora ana sing kaya ngono! Senajan katon kaya Rusia, iku isih ora Rusia ... Ingkang utama ana kanggo ngrebut daya ing sembarang biaya, lan banjur malah banjir, malah Konotop, malah yen suket ora tuwuh. Ora ana mekanisme koreksi internal. Delengen Lukashenka (kabeh wong wis krungu babagan Ukraina): ora ana industri maneh, ora ana cadangan emas, ora ana tentara. Populasi ngungsi saka negara. Sang prabu wuda.

Nanging sistem daya isih, ing asas, cukup stabil. Stabilitase ora ana hubungane karo asil pamrentahan, mulane. Ing Ukraina, ora nyolong lan asor ing ngarep ora mimpin kanggo krisis politik lan owah-owahan saka daya. Iku sejarah unfolds alon, lan urip cendhak, supaya sampeyan isih kudu bisa kanggo katon abstrak ing kahanan iki. Kita ora bisa tanpa wates, bola-bali, ngenteni asile.

Dadi, kanthi cara sing abstrak: yen ora ana tanggung jawab kanggo asil pamrentah ing sistem kasebut, mula ora ana pangembangan lan ora ana koreksi. Sanadyan Kiev utawa Minsk wis teka karo apa-apa pinter liwat seprapat abad kepungkur. Lan dheweke ora bakal bisa nindakake. Kahanan sing ora bisa ditindakake nalika mantan SSR Ukrainia lan BSSR pancen ora bisa dihindari amarga sistem organisasi kekuwatan. Musim gugur bisa uga ngetutake lintasan sing beda utawa beda, nanging nyatane pancen ora bisa dihindari. Keputusan sing apik angel ditindakake, keputusan sing ala gampang. Dadi, yen ora ana tanggung jawab kanggo seri keputusan sing ala, mula sing apik ora bakal kelakon. Ora ana sing bakal nampa. Ngombe luwih gampang tinimbang sinau kanggo ujian ...

Kabijakan suicidal lan retorika banget emosional ing taun-taun pungkasan ing Republik Belarus lan ing Ukraina diterangake kanthi langsung kanthi panik ing eselon paling dhuwur. Sistem bakal rusak, lan dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
risovach.ru
Artikel saka seri iki:
Fragmen saka kekaisaran
Ukraina lan Belarus: sawetara teori konspirasi
153 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. mbah kakung
    mbah kakung 3 Februari 2020 06:01
    + 27
    Telung prabédan gedhe. Sikap marang kekuwatan ing Rusia, Belarus lan Ukraina
    Aku kita sengit kabeh telu. telu-telune... opo maneh telu-telune... singkate wong-wong padha nglawan.
    1. GKS 2111
      GKS 2111 3 Februari 2020 06:15
      + 36
      "Kaum borjuis kepeksa dadi munafik lan nyebutake "kekuwatan umum" utawa demokrasi ing umum, utawa demokrasi murni, minangka republik demokratis, sing sejatine minangka kediktatoran borjuis, kediktatoran para eksploitasi marang massa kerja.
      Ora ana owah-owahan.
      1. ROSO 42
        ROSO 42 3 Februari 2020 06:34
        + 15
        Kutipan: GKS 2111
        Ora ana owah-owahan.

        Ing asas, "dibagi lan aturan" - boten. Iku wis diganti ing wangun appropriation lan nggunakake asil saka pegawe. Norma kasebut bali lan katon ing kabeh kamulyan: "siji nganggo bipod, lan pitu nganggo sendok" ...
      2. Gardamir
        Gardamir 3 Februari 2020 06:36
        +9
        Sampeyan ndeleng, demokrasi lan demokrasi minangka fenomena sing beda. Kita, miturut pakulinan Soviet lawas, percaya yen demo iku wong. Demo iku sing duwe soko. Contone, padha ora njupuk mobil ing kredit, lan padha saged apartemen, lan mabur nang endi wae kanggo akhir minggu. Nanging iki ora oligarki, mung saka wektu kanggo wektu padha duwe millionaires.
        1. Chervonny
          Chervonny 3 Februari 2020 07:33
          + 21
          Kutipan: Gardamir
          demokrasi

          Minangka V.I. Lenin ngandika mbandingaken demokrasi borjuis lan diktator proletar:
          demokrasi, demokrasi sejati, ora ditindakake ing negara liya. Demokrasi mung minangka layar sing nutupi kediktatoran ibukutha
          1. Lexus
            Lexus 3 Februari 2020 14:16
            0
            demokrasi, demokrasi sejati, ora ditindakake ing negara liya. Demokrasi mung minangka layar sing nutupi kediktatoran ibukutha

            Legalized "sleight of hand" ing 2 saka 3 negara sing kasebut ing artikel kasebut. Beda karo negara-negara sing makmur, ing ngendi, ing upaya kanggo ngapusi, "tangan" iki diantemi dening warga sing adil ora puas karo perbandingan "nguntungake" karo standar urip ing Republik Afrika Tengah.
            1. neri73-r
              neri73-r 4 Februari 2020 15:35
              +2
              yen ora ana tanggung jawab kanggo asil pamrentah ing sistem kasebut, ora bakal ana pangembangan lan ora ana koreksi kursus.
              Keputusan sing apik angel ditindakake, keputusan sing ala gampang. Dadi, yen ora ana tanggung jawab kanggo seri keputusan sing ala, mula sing apik ora bakal kelakon. Ora ana sing bakal nampa. Ngombe luwih gampang tinimbang sinau kanggo ujian ...

              Tembung emas sing ana hubungane ora mung karo masalah kekuwatan lan administrasi negara, nanging kanggo kabeh entitas sing melu manajemen saka omah bordil, bar nganti pabrik, perusahaan, lsp.
        2. Andrey VOV
          Andrey VOV 3 Februari 2020 11:36
          +2
          Yen wong pancene entuk sejuta, apa sampeyan mikir iku ala?
          1. Lelek
            Lelek 3 Februari 2020 14:06
            +9
            Kutipan: Andrey VOV
            Yen wong pancene entuk sejuta, apa sampeyan mikir iku ala?

            hi
            Iki minangka masalah pribadine sing entuk, nanging ora ana hubungane karo struktur kekuwatan. Ing kene sampeyan bisa entuk milyar kanthi bantuan sikat utawa nyolong (apa sampeyan mikir babagan iki?), Nanging JUJUR - ora. mandheg
          2. Romawi070280
            Romawi070280 3 Februari 2020 14:29
            +8

            ............
        3. Pakdhe Lee
          Pakdhe Lee 3 Februari 2020 11:37
          + 13
          Kutipan: Gardamir
          demokrasi

      3. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 3 Februari 2020 10:45
        + 18
        Kutipan: GKS 2111
        "Kaum borjuis kepeksa dadi munafik lan nyebutake "kekuwatan umum" utawa demokrasi ing umum, utawa demokrasi murni, minangka republik demokratis, sing sejatine minangka kediktatoran borjuis, kediktatoran para eksploitasi marang massa kerja.
        Ora ana owah-owahan.

        pancen bener. Aku miwiti maca artikel lan mandheg sawise tembung sing Rusia arep (mbangun) demokrasi. Lan ing Rusia, uga ing Ukraina, kabeh diijini kanggo panguwasa. Panguwasa nulis undang-undang kanggo awake dhewe, kanggo kepentingan mercenary dhewe. Kediktatoran borjuis, ing negara kita lan ing Ukraina. Lan ing antarane wong-wong mau, umume, ora ana bedane.
        1. Den717
          Den717 3 Februari 2020 12:06
          -10
          Kutipan: Krasnoyarsk
          Lan ing antarane wong-wong mau, umume, ora ana bedane.

          Kasunyatan manawa tinimbang jeneng lengkap sampeyan ana sawetara jinis julukan, ora bakal nyegah panguwasa sing cocog kanggo komunikasi karo sampeyan "pasuryan". Ing Ukraina, iki kedadeyan sacara periodik. Ilmuwan politik Belarusia kanthi pretext "diare" ora gelem teka ing rapat karo kolega ing Rusia. Sampeyan ditoleransi karo komentar kritis babagan manajemen senior. Kanggo cathetan edan apa wae, paling ora wong saka administrasi lokal bakal teka ing kantor Presiden lan takon apa sing pengin diomongake karo cathetan iki. Diverifikasi dening pengalaman pribadi. Saiki mung modis kanggo nggrundel tanpa alesan. Pamrentahan kita adoh saka ideal, nanging kita kudu eling yen 1. kita wis dadi negara kapitalis; 2. Kita ana ing tekanan kuat saka "miliar emas". Lan ora ketompo carane kita balk, daya saka Anglo-Saxon, Nanging, luwih dhuwur tinimbang kita. Lan kasunyatan manawa kita durung dadi koloni kaya "sawetara ngluwihi wates kulon" digayuh kanthi tenaga kerja sing luar biasa lan kanthi biaya ekonomi sing serius. Siji kanca sing cukup melek tau ngomong yen negara diarani ora nggawe swarga ing bumi, nanging kanggo mesthekake yen ora ana neraka. Aku ora mikir iku ora masuk akal ...
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Februari 2020 13:22
            + 12
            Kutipan: Den717
            Sampeyan ditoleransi karo komentar kritis babagan manajemen senior.

            Ana akeh diare ing jaringan AS nglawan Trump. Lan ora FBI mriksa sapa, lan NSA ora nutup tutuk. Aku ora ngerti, sampeyan pengin cabang DPRK kene? Banjur tembak sing padha nyogok! Lan banjur pamilik properti milyar dolar ditutupi ing Rosreestr, ngganti pamilik karo Federasi Rusia ing baris, quadrocopters sacoro prakteke dilarang supaya ora njupuk kraton kasebut saka udhara, nanging saiki dheweke pengin nutup cangkeme. saka wong. Supados rakyat boten celathu bilih raja punika wuda.
            Kutipan: Den717
            paling ora wong saka administrasi lokal bakal teka lan takon apa sampeyan pengin ngomong karo cathetan iki. Diverifikasi dening pengalaman pribadi.

            Iku uga diverifikasi dening pengalaman pribadi - balesan bodho lan alesan teka nanggepi. Lan kolom banyu ditutup (nglanggar telung hukum), mula ditutup nganti saiki. ibu kudu tuku banyu ngombe ing toko.
            Kutipan: Den717
            Lan kasunyatan manawa kita durung dadi koloni kaya "sawetara ngluwihi wates kulon" digayuh kanthi tenaga kerja sing luar biasa lan kanthi biaya ekonomi sing serius.

            Siji langkah maju, rong langkah mundur. Negara kuwat, pisanan kabeh, dening ekonomi kuwat lan kamakmuran warga. Nang endi kabeh?
            1. Golovan Jack
              Golovan Jack 3 Februari 2020 13:42
              -14
              Kutipan: Ingvar 72
              pamilik saka properti milyar ditutupi ing Rosreestr, ngganti pemilik ing baris karo Federasi Rusia.

              Apa sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan "sapa, apa, apa lan ing ngendi diganti"? "Svarog" mung saiki nyoba soko ing topik padha, nanging piye wae dheweke cepet diunekake Nyuwun

              Lan, ya - apa jenis "Rosreestr" iki, kang ana "garis"? nglirik
              1. Ingvar 72
                Ingvar 72 3 Februari 2020 16:55
                + 10
                Kutipan: Golovan Jack
                Apa sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan "sapa, apa, apa lan ing ngendi diganti"?
                Aku sampeyan kabeh ngerti dhewe, nanging luwih seneng troll. Penerima kasebut kanthi jelas saka katekismus wong Yahudi -
                Percaya diri sampeyan bakal dianggep minangka kapercayan, ambisi - minangka kaluhuraning pikiran, cara mulang lan mbenerake - minangka kaunggulan. PILIH OTAK, TUMBUH SARAF! Ngindhari karsane wong sing mbantah sampeyan. Kompromi sing upstarts lan screamers, nyetel bangga wong akeh ing skeptics. Ing pacelathon lan pasulayan, gunakake piranti retorika sing ana ing ambang kesopanan. Takon jeneng, papan kerja, posisi sing mamang lan mbantah. Iki biasane gawe kaget lan medeni, lan dheweke mundur. Njaluk jawaban, lan sawise nampa, baleni tanpa nganalisa manfaat: "Ora kaya ngono, ora kaya ngono!"
                Apa sampeyan ngenali dhewe?
                Miturut Rosreestr, iki link kanggo sampeyan, sanajan sampeyan ora bisa maca.
                https://kadastrmap.ru/novosti/v-grafe-pravoobladatel-poyavilas-nadpis-rossijskaya-federatsiya/
                Kutipan: Golovan Jack
                Lan, ya - apa jenis "Rosreestr" iki, kang ana "garis"?

                Oh ya, aku salah paham! Extract saka Rosreestr. Aturan nulis luwih penting kanggo sampeyan tinimbang inti. Senajan ing mratelakake panemume iki akeh wong ciyut-minded.
                1. Golovan Jack
                  Golovan Jack 3 Februari 2020 17:36
                  -10
                  Wis cetha. Oh nggih ya
            2. Den717
              Den717 3 Februari 2020 14:38
              0
              Kutipan: Ingvar 72
              Aku ora ngerti, sampeyan pengin cabang DPRK kene?

              Apa sampeyan ora ngerti. Sampeyan maca komentar sing dakwenehake, mula bakal luwih gampang dingerteni, lan pitakon babagan manfaat bakal katon.
              Kutipan: Ingvar 72
              nanggepi teka replies bodho lan alesan. Lan carane kolom banyu ditutup (nglanggar telung hukum)

              Ketoke sampeyan wis marem lan tenang. Babagan program banyu resik lan fasilitas liyane saka omah lan layanan komunal, sawetara kita dikirim "menyang alas kanthi jigsaws". Kaya nulis, lan carane mbantah. Nanging ing akeh kasus, takon pitakonan bisa lan cukup produktif.
              Kutipan: Ingvar 72
              Negara kuwat, pisanan kabeh, dening ekonomi kuwat lan kamakmuran warga. Nang endi kabeh?

              Persis ing ngendi sampeyan. Nalika kita nguatake, mula saya kuwat. Yen kita nindakake omong kosong tinimbang kapentingan aktif ing sing kita pilih, mula asile bakal padha. Sawise nandur burdock, sampeyan ora kudu ngenteni nanas. Tanpa nglairake anak, angel ngenteni paningkatan jumlah pensiunan sing kerja saben unit, tanpa nggedhekake anak, angel nyana yen dheweke bakal ngatasi Ujian Negara Bersatu lan migunani kanggo masyarakat. Lan ora ana wong liya sing bakal nggawe ekonomi kuwat. Lan lungguh ing kursi lan takon ngendi iku, ekonomi lan daya, sampeyan ora bakal weruh daya iki nganti sampeyan nggawe dhewe.
              1. Ingvar 72
                Ingvar 72 3 Februari 2020 17:14
                +1
                Kutipan: Den717
                Kaya nulis, lan carane mbantah.

                Pracayaa, dheweke nulis kanthi wajar, nuduhake hukum sing dilanggar lan aturan sanitasi. Kajaba iku, tandha tangan tanggane ditempelake.
                Kutipan: Den717
                Nalika kita nguatake, mula saya kuwat.

                Lan kenapa kita butuh pamrentah, yen kabeh kudu ditindakake dhewe? Apa sekolah sing nganggo GUNA sing bodho, yen ora kanggo ngajari lan mulang?
                1. Den717
                  Den717 3 Februari 2020 17:33
                  -1
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Lan kenapa kita butuh pamrentah, yen kabeh kudu ditindakake dhewe?

                  Mbokmenawa amarga kita luwih butuh awake dhewe tinimbang pamrentah. Nanging tanpa pangon, sapi bakal buyar lan mati.
                  Kutipan: Ingvar 72
                  Apa sekolah sing nganggo GUNA sing bodho, yen ora kanggo ngajari lan mulang?

                  Ora ujian sing bodho, nanging wong tuwa sing ngarep-arep sekolah bakal bisa kanggo dheweke. Lan ujian mung minangka wujud sertifikasi. Yen ora ana kawruh, mula sertifikasi apa wae, USE utawa ujian tradisional, bodho ...
                  1. Ingvar 72
                    Ingvar 72 3 Februari 2020 17:35
                    +4
                    Kutipan: Den717
                    Ora ujian sing bodho, nanging wong tuwa sing ngarep-arep sekolah bakal bisa kanggo dheweke.

                    Lan kaya apa ing Uni, nalika wong tuwa uga kerja sedina muput? belay Apa sampeyan ora weruh yen pendidikan sekolah wis mudhun?
                    1. Den717
                      Den717 3 Februari 2020 17:51
                      +3
                      Kutipan: Ingvar 72
                      Lan kaya apa ing Uni, nalika wong tuwa uga kerja sedina muput?

                      Lan persis padha. Padha makarya. Nanging "dina kerja" kabeh ora ateges dheweke ora duwe wektu kanggo ora tertarik karo urusan sekolahku. Ing kelas 10, kita nglampahi meh kabeh paruh kapindho taun kanggo ngrampungake kertas ujian. Kajaba iku, ing wayah sore aku melu kursus persiapan ing politeknik. Wong tuwaku, sing ora tuku tongkat kanggo 3,60, menehi 70 ing tawaran pisanan, mung supaya aku bisa narik apa sing ilang. Apa sampeyan pengin ngomong yen kabeh XNUMX yuta wong tuwa sing nyambut gawe wiwit esuk nganti sore, ora weruh pepadhange Gusti lan anak-anake? Kabeh iki omong kosong ... lan alesan.
                      Kutipan: Ingvar 72
                      Apa sampeyan ora weruh yen pendidikan sekolah wis mudhun?

                      Apa tegese "degradasi"? Sawise lulus, ora kabeh wong bisa maca lan nulis? Kepiye ing AS? Ya, aku duwe pitakon babagan sekolah sing dituju anak-anakku. Lan ora sawetara. Aku wong tuwaku wis padha akeh. Aku ora arep ngevaluasi kabeh sistem pendidikan. Aku ora kerja ing wilayah iki. Nanging nalika anak-anakku padha sinau, aku ngerti apa tingkat kawruh ing mata pelajaran khusus, aku ngerti apa sing kudune, lan aku ngerti ngendi arep ngirim dheweke supaya bisa ditampa ing universitas. Apa sing dakkarepake, aku entuk pungkasane. Mungkin sampeyan saka Kementerian Pendidikan lan duwe kemampuan lan kompetensi kanggo ngevaluasi? Aku ora duwe. Mulane, aku nyoba ngatasi masalah sing bisa ditindakake.
                      1. Ingvar 72
                        Ingvar 72 3 Februari 2020 17:59
                        +1
                        Kutipan: Den717
                        Nanging "dina kerja" kabeh ora ateges dheweke ora duwe wektu kanggo ora tertarik karo urusan sekolahku.

                        Aku digedhekake dening siji ibu, lan ora ngrampungake kabeh.
                        Kutipan: Den717
                        Sawise lulus, ora kabeh wong bisa maca lan nulis?

                        Bojoku luwih enom 16 taun, dheweke sinau meh lima taun, lan lulus ujian. Aku wong telu karo babagan. Tingkat kawruhe pancen luwih murah tinimbang aku kerep nggodha dheweke. Putri mbarep rampung teknisi ing 4-5, kabeh subyek kamanungsan nol lengkap. Sastra, sejarah, geografi ing sekolah saiki mung kanggo kepentingan.
                      2. Den717
                        Den717 3 Februari 2020 18:11
                        +7
                        Kutipan: Ingvar 72
                        Putri mbarep rampung teknisi ing 4-5, kabeh subyek kamanungsan nol lengkap.

                        Sampeyan saiki wis ngevaluasi awake dhewe lan bojomu minangka wong tuwa. Aku ora weruh alesan kanggo bangga. Anakku lulus SMA karo emas, dina iki Ph.D., karo gaji prayoga, bojo, anak lan hipotek. Lan dheweke uga lulus ujian. Anakku uga melu ujian, uga nganggo emas, ing sekolah ing kutha cilik Siberia. Universitas punika prayoga, ing budget. Aku sing utama yaiku wong tuwa nyetel prioritas ing urip ing wektu, lan tindakake rencana sethithik.
                      3. Ingvar 72
                        Ingvar 72 3 Februari 2020 18:15
                        0
                        Kutipan: Den717
                        Wangsulan: Bab ingkang utama iku kanggo nyetel prioritas ing urip kanggo tuwane ing wektu, lan tindakake plans sethitik.

                        Ora ana sing mbantah, nanging kontribusi sekolah ora bisa disepelekake.
                      4. Den717
                        Den717 3 Februari 2020 18:18
                        +7
                        Kutipan: Ingvar 72
                        Sumbangan sekolah ora bisa disepelekake.

                        Mesthi ora. Nanging uga ora pantes yen dheweke kudu ngganti wong tuwane. Pungkasane, sekolah kasebut mulang bocah-bocah liya, lan wong tuwa sing mulang dhewe. Rumangsa bedane?
                      5. Ingvar 72
                        Ingvar 72 3 Februari 2020 18:27
                        +3
                        Kutipan: Den717
                        Pungkasane, sekolah kasebut ngajari anak-anake wong liya, lan wong tuwa sing mulang dhewe.

                        Aku ngerti prabédan, nanging ing Uni Soviet, pendidikan adhedhasar prinsip "Ora ana anak wong liya." Sekolah lan wong tuwa kudu saling melengkapi.
                      6. Den717
                        Den717 3 Februari 2020 18:34
                        +3
                        Kutipan: Ingvar 72
                        ing Uni, pendidikan adhedhasar prinsip "Ora ana anak wong liya"

                        Selehake slogan-slogan iki. Banjur ana "wong manca", lan saiki ana. Isin yen kadang karo wong tuwa urip.
                        Kutipan: Ingvar 72
                        Sekolah lan wong tuwa kudu saling melengkapi.

                        Sing bener - kanggo nglengkapi, nanging ora ngganti. Nanging umume sampeyan mung kudu tresna marang bocah-bocah .... tanpa referensi kanggo prasasti ing pager. nalika isih cilik) supaya aku bisa ngomong karo dheweke. Sampeyan ora bakal pracaya, nanging padha, anak kita, bisa mikir, lan kadhangkala padha luwih tipis tinimbang kita konservatif lawas.
                      7. Jaket quilted Rusia
                        Jaket quilted Rusia 8 Februari 2020 05:04
                        0
                        Ya, sekolah lan wong tuwa kudu saling nglengkapi. Sing mung mayoritas tuwane modern ndelok sekolah ing basis saka "Kula nglairake, sampeyan nggawa munggah." Anakku lulus SMA taun 2007 jurusan Fisika lan Matematika. Wali kelas lan paruh wektu minangka salah sawijining ahli matematika paling kuat ing kutha kasebut saka 23 wong sing wis lulus kanthi 5 perak lan 5 medali emas. Kabeh bocah padha lunga menyang ngendi wae. Banjur aku njupuk kelas 4 utawa 5 sabanjuré, dadi bingung ing transisi iki. dirilis. Lan iku pungkasan saka ajaran dheweke. Saiki dheweke dadi kepala sekolah. Sawise aku menehi dheweke angkat lan takon apa. Dheweke mangsuli yen dibandhingake karo kita, wong tuwa saiki ora nulungi, nanging mung nuntut. Anak mung duwe hak, nanging bab tugas padha ora krungu apa-apa saka tembung ing kabeh. Lan asil pendidikan kasebut wiwit dirasakake ing kelas 10-11, nalika ibu-ibu, kaya edan, wiwit mlayu ngubengi tutor lan nulis keluhan babagan guru, amarga bocah-bocah "emas lan kristal" ora ngerti apa-apa. Nanging sekolah lan guru sing kudu disalahake, nanging ora wong tuwa. hi
      4. NEOZ
        NEOZ 4 Februari 2020 15:07
        +2
        Kutipan: GKS 2111
        Kaum borjuis kepeksa dadi munafik lan nyebat "kekuwatan umum"

        cukup kanggo sampeyan, meh kabeh wong sing kuwasa saka rakyat ... malah sing Maha Agung piyambak ...
    2. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 3 Februari 2020 06:37
      + 15
      yen ora ana tanggung jawab kanggo asil pamrentah ing sistem kasebut, ora bakal ana pangembangan lan ora ana koreksi kursus.
      Lan iki bisa digandhengake karo telung republik kita!
      1. ora pati
        ora pati 3 Februari 2020 08:28
        +9
        Kita duwe luwih mirip tinimbang beda. Nutup masalah, wong sing cedhak, kejatuhan budaya umum, lan kekuwatan sing padha adoh saka dheweke.
        1. Svarog
          Svarog 3 Februari 2020 08:51
          +6
          Kabijakan suicidal lan retorika banget emosional ing taun-taun pungkasan ing Republik Belarus lan ing Ukraina diterangake kanthi langsung kanthi panik ing eselon paling dhuwur. Sistem bakal rusak, lan dheweke ora ngerti apa sing kudu ditindakake.

          podo podo wae.. lan ngerti apa sing kudu dilakoni nang endi-endi.. nanging wong sugih nouveau ora bisa mandheg yen wis kuwasa.. Iki masalahe, dheweke wis nyedhiyakake anak nganti dhengkul kapitu ... kerja kanggo rakyat. .. ora, sampeyan kudu nggawa menyang watesan ..
          1. monster_lemak
            monster_lemak 3 Februari 2020 10:40
            + 13
            "Demokrasi" .... Aku kelingan Diogenes sarkastik babagan topik iki. Nalika dheweke (Diogenes) ditakoni apa ana "demokrasi" ing Athena, dheweke mangsuli: "Mesthi ana, amarga rampasan militer, prajurit lan budak"
            1. NEOZ
              NEOZ 4 Februari 2020 15:27
              +1
              Kutipan saka Monster_Fat
              Apa ana "demokrasi" ing Athena? dheweke mangsuli: "Mesthi ana, kanthi biaya rampasan militer, prajurit lan budak"

              iki bebener ... kabeh liyane saka kang ala.
          2. NEOZ
            NEOZ 4 Februari 2020 15:08
            0
            Kutipan saka Svarog
            nyambut gawe kanggo rakyat.. ora, kudu digawa nganti wates..

            lan carane sampeyan bakal nindakake iku?
      2. Krasnoyarsk
        Krasnoyarsk 3 Februari 2020 10:52
        + 11

        = ... yen ora ana tanggung jawab kanggo asil dewan ing sistem, mula ora bakal ana pangembangan lan ora ana koreksi kursus. =
        Yen bisa ngetrapake undang-undang babagan tanggung jawab panguwasa marang rakyat kanggo asil pamrentahan, mula iki ora bakal dadi "koreksi kursus", dadi revolusi!
    3. Irit
      Irit 3 Februari 2020 11:46
      -2
      Ora artikel - nangis saka jantung! Lan, ing kene penulis bener! hi hi
    4. NEOZ
      NEOZ 4 Februari 2020 15:06
      +1
      Quote: Dedkastary
      Aku kita sengit kabeh telu. telu-telune... opo maneh telu-telune... singkate wong-wong padha nglawan.

      lan kenapa sampeyan ora seneng? opo kuwi?....
      iku kabeh nitak marang wong-wong ... apa meri apa?
      Aku tulus ora ngerti pratelan kuwasa....kok kowe kabeh butuh kuwasa?
    5. Dmitry_24rus
      Dmitry_24rus 4 Februari 2020 23:25
      -3
      Posisi kita minangka posisi "terpily" tansah saka ngisor.
      Negosiasi karo Lukashenka bakal teka, minangka asil bakal ana edan mbuwang sumber daya energi menyang "sedulur-sedulur Belarusians." Lukashenka bakal mulih lan ngajokake tuntutan hukum anyar marang Rusia .. Lan kita bakal mbayar maneh kanthi meneng ...
      We mbayar kabeh fraternal lan non-fraternal ing dhuwit recehan.
  2. 210okv
    210okv 3 Februari 2020 06:08
    + 15
    Carane sampeyan ndeleng iki burps saka kaadilan crap-juvenile, omong kosong ing TV utawa LBGT ing lurung-lurung .. Tangan tekan kanggo holster Ya, lan apa de-industrialisasi Belarus? Iki luwih ditrapake kanggo kita, ndeleng kerangka perusahaan mantan.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 3 Februari 2020 06:12
      +9
      Kutipan: 210 okv
      Nalika katon ing burps iki kaadilan crap-juvenile, omong kosong ing TV utawa LBGT ing lurung-lurung .. A tangan tekan kanggo holster a.

      ..lan "kabin" kosong, lan ora ana ... lan tangan ora padha maneh. Aku ngerti.
      1. 210okv
        210okv 3 Februari 2020 06:33
        +2
        Ya, iki supaya By the way, aku kudu.
    2. NEOZ
      NEOZ 4 Februari 2020 15:12
      0
      Kutipan: 210 okv
      apa deindustrialisasi Belarus? Iki luwih ditrapake kanggo kita, ndeleng kerangka perusahaan mantan.

      iki ditrapake kanggo kabeh bagean tilas USSR ... kita kabeh nyusut menyang negara alam kita ...
      kaya urip dhewe ing ruble ... cepet utawa mengko 2 kamar bakal ditutup lan nyatane padha manggon ing kamar sing padha.
  3. Gardamir
    Gardamir 3 Februari 2020 06:09
    +8
    Sing, yen penulis wrote sing kediktatoran ora mimpin kanggo, banjur kita mbangun Maret pracaya? Eksekusi Supreme Soviet, wis dadi diktator, lan banjur runtuh Uni Soviet. Wong kudu ora katon maneh, total permissiveness. Banjur dadi luwih gampang dadi pengusaha, lan bisa rembugan karo para bandit, ora kaya karo pemilik real estate saiki ing luar negeri. Polisi, banjur, nyoba nyekel bandit, ora kaya sing saiki ngrampungake masalah.
    1. mbah kakung
      mbah kakung 3 Februari 2020 06:15
      +2
      Kutipan: Gardamir
      Tegese, yen penulis nulis yen kediktatoran ora mimpin,

      ora .. ora mimpin ... nanging awake dhewe, ing piring perak karo manuk dara.
      1. NEOZ
        NEOZ 4 Februari 2020 15:13
        0
        Quote: Dedkastary
        lan awake dhewe, ing piring salaka karo manuk dara.

        mangan opo neng kono?
    2. tihonmarine
      tihonmarine 3 Februari 2020 08:55
      +3
      Kutipan: Gardamir
      Eksekusi Supreme Soviet, wis dadi diktator, lan banjur runtuh Uni Soviet. Wong kudu ora katon maneh, total permissiveness.

      Kabeh mlaku kanthi cara sing padha, Angkatan Bersenjata lan Maidan, mung Rusia sing ditindakake, nanging ing Ukraina kekuwatane direbut dening Bandera nasionalis. Ora ana klompok Nazi ing Rusia.
    3. Andrey VOV
      Andrey VOV 3 Februari 2020 11:37
      +7
      Apa sampeyan rembugan karo bandit ing taun 90-an, lan kepiye carane sukses? Apa sampeyan ninggalake celana sampeyan?
      1. Romawi070280
        Romawi070280 3 Februari 2020 14:34
        +1
        Saiki wis dadi priori mokal kanggo rembugan karo bandit saka Kremlin iki.
        Dheweke wis suwe urip ing jagad sing beda, lan urip sing beda.
        1. NEOZ
          NEOZ 4 Februari 2020 15:14
          +2
          Kutipan: Roman070280
          dadi mokal kanggo nggayuh persetujuan.

          mesthi! saiki tambah akeh sing ndelok hukum....
          1. Romawi070280
            Romawi070280 5 Februari 2020 12:03
            -2
            - Bandit! jare Kolosok karo jengkel. "Jujur, bandit!" Sejatine tugas polisi njaga warga saka begal, nyatane mung njaga wong sugih. Dene wong sugih iku sejatine rampog. Dheweke mung ngrampog kita, ndhelikake hukum sing digawe dhewe. Lan apa bedane, miturut ukum, aku bakal dirampok apa ora miturut ukum? Aku ora peduli!


            Nikolai Nosov nulis "Dunno on the Moon" ing taun 1964.
    4. Ka-52
      Ka-52 4 Februari 2020 11:14
      +3
      Banjur luwih gampang dadi pengusaha

      99,9% saka wirausaha banjur padha outbid. Dadi-dadi argumentasi negatif
      lan iku bisa kanggo rembugan karo bandit

      argumen striking kanggo kauntungan saka bygone kaping. Bisa dideleng babagan bandit mung krungu ing serial televisi. Mungkin sampeyan kudu ndeleng statistik: 31,5 ewu. pembunuhan ing taun 1995 lan 11,5 ewu. pembunuhan ing 2016 Malah bayi ngerti babagan kahanan pidana ing Rusia ing taun 90-an, nanging sampeyan ora bisa ndeleng. wong bodho
      Polisi-polisi mau banjur nyoba nyekel begal, ora kaya sing saiki ngrampungake masalah.

      piro umurmu? Aku wong ngerti bab patemon saka kepala departemen regional ing 1992, kang rembugan karo boss angkara lokal carane ngatasi sawetara masalah karo kahanan pidana ing wilayah. Sing. panguwasa teka departemen regional ora ing borgol lan karo cilik ing pundak, nanging minangka sisih kerjasama ngguyu negatif
      1. Gardamir
        Gardamir 4 Februari 2020 12:08
        -2
        Iki dudu argumentasi manawa luwih becik. Nanging sampeyan dhewe sing ngonfirmasi tembungku nalika panguwasa rembugan karo Kapolsek.
        Aku mung pengin ujar manawa para pejabat saiki ora nindakake pelanggaran hukum tinimbang taun 90-an. Ya, ora tansah karo korban. Nanging ninggalake wong tanpa sarana urip iku padha karo mateni.
        1. NEOZ
          NEOZ 4 Februari 2020 15:30
          0
          Kutipan: Gardamir
          Aku mung pengin ujar manawa para pejabat saiki ora nindakake pelanggaran hukum tinimbang taun 90-an. Ya, ora tansah karo korban. Nanging ninggalake wong tanpa sarana urip iku padha karo mateni.

          konfirmasi nganggo nomer?
          1. Gardamir
            Gardamir 4 Februari 2020 16:07
            -1
            nomer apa?
            1. NEOZ
              NEOZ 4 Februari 2020 16:45
              0
              Kutipan: Gardamir
              nomer apa?

              Kutipan: Gardamir
              pejabat saiki nindakake ora kurang lam saka ing 90s. Ya, ora tansah karo korban. Nanging ninggalake wong tanpa panguripan

              Apa sampeyan bisa mbenerake pernyataan kasebut kanthi angka?
              1. Gardamir
                Gardamir 4 Februari 2020 16:55
                0
                Toko dibangun ing jaman Soviet. Ing taun 2019, toko iki dibongkar dadi squatter. Udakara 200 wong langsung kelangan pakaryan.
                1. NEOZ
                  NEOZ 5 Februari 2020 09:18
                  +1
                  Kutipan: Gardamir
                  Ing taun 2019, toko iki dibongkar dadi squatter.

                  lan sing duwe toko ing USSR?
                  lan sing duwe toko nalika demolition?
                  kok pemilik saiki ora resmi toko miturut hukum?
                  ana nyimpen poto-capture sak ambruk USSR?
                  toko apa iki, sing makaryakke 200 wong?
                  1. Gardamir
                    Gardamir 5 Februari 2020 09:57
                    -2
                    Ora ana angkara. Pemilik wis nambah area toko, sing mesthine nglanggar. Nanging kok njupuk mudhun?
                    Kabeh luwih gampang. Pejabat ajeg njupuk suap. Wektu iki dheweke uga njupuk, nanging siji pejabat dhuwur, kanthi cara, sing sementara ing jabatane, cepet-cepet ngrusak. Padha ngomong sing ngenyek pribadi kanggo pemilik toko.
                    1. NEOZ
                      NEOZ 5 Februari 2020 13:16
                      +4
                      Kutipan: Gardamir
                      Ora ana angkara.

                      Kepiye carane ora ana kejahatan?
                      apa sing sampeyan jelasake minangka salah sawijining kejahatan gedhe!!!!!
                      pemilik dibangun toko ilegal! tanpa pengawasan arch lan ijin!!! menehi sogokan! pejabat njupuk suap!!!!!
                      Lan mung pejabat sing paling dhuwur sing mlebu hukum !!!!!!
                      ps
                      lan yen extension iki ambruk lan remuk karyawan lan pengunjung !!!!!!!!!!
                      Ya, sampeyan bakal dadi sing pertama bengok-bengok yen pemerintah korupsi, nggawe toko pembunuh !!!!
                      pps
                      pendhidhikan apa sampeyan duwe? .... malah kelas lima ngerti masalah iki !!!!!!
                      1. Gardamir
                        Gardamir 5 Februari 2020 13:21
                        -5
                        Lha, upamane ana pejabat dhuwur tumindak miturut wektu. Ing taun 90-an, dheweke bakal nyewa bandit.
                        Banjur ora ambruk tenan, iki pecah meh 10 dina.
                      2. wolf20032
                        wolf20032 5 Februari 2020 15:47
                        +3
                        Nyuwun pangapunten, nanging apa sing dakwaca pancen nggumunake, mula aku ora bisa nolak. Kabeh dongeng iki, babagan toko, minangka crita khas saluran Rain. 200 karyawan toko, pejabat tinggi sing nggawe keputusan hukum. Dideleng saka jumlah pengangguran, apa hypermarket wis dibongkar? Ana sing mbangun toko kanthi ilegal. Kanggo ngindhari pembongkaran, dheweke mènèhi sogokan marang pejabat cilik nganti ketemu wong sing jujur ​​sing nggawé keputusan hukum kanggo mbongkar. Nanging mesthi, motif kanggo kaputusan iki ora hukum, nanging pribadi ora seneng pemilik. Kanggo nampa kasunyatan sing kaputusan legal bisa digawe kanthi motivasi tunggal - selaras karo hukum, ora kelakon kanggo kita profesional penyayang saka Rusia. Kabeh toko wis dibongkar, 76 perusahaan wis ditutup, ambruk lan kekacauan ing endi-endi, nanging ana pejabat dhuwur sing tundhuk karo hukum kanthi dhasar permusuhan pribadi marang pemilik toko. Rusia mabur menyang jurang.
  4. ROSO 42
    ROSO 42 3 Februari 2020 06:25
    + 21
    Telung prabédan gedhe.
    Ora ana dialog ing antarane wong-wong mau. Yen sawetara sing bakal nyekel kuwasa tanpa wates lan mrentah, umume ora nggatekake sapa wae lan ora ana apa-apa, dene liyane kudu nindakake keputusane kanthi lembut., banjur sembarang goblok demokrasi ora ana kapentingan kanggo sapa wae ing massa umum rakyat ing prinsip.

    Apa iki babagan Belarus utawa Rusia? belay Lan apa bedane?
    Bentenipun mung ing antarane republik kasebut yaiku anané endapan hidrokarbon, fasilitas energi lan sumber daya alam ing wilayahé. Lan panguwasa ing negara kita mandhiri miturut skema siji: dheweke ora bakal urip sawise KEPEMIMPINAN "WISE" bebarengan karo kita ing sawijining negara. Sanajan kita kudu tetep amarga alangan sing ora bisa diatasi, dheweke dipageri dening wilayah sing ditutup ing pemukiman pondok, penjaga moncong lan mobil lapis baja (lan ora kaya ngono).
    Mulane, ora perlu mbedakake tumpukan manure sing beda saka siji lumbung (kabeh iki minangka mantan anggota CPSU !!!). Yen ora, kesan sing salah bakal muncul yen kita (ing Rusia) bakal langsung menyang swarga, lan dheweke (ing republik liyane) mung bakal mati ...
    1. LYOKHA padha
      LYOKHA padha 3 Februari 2020 06:45
      +9
      Yen ora, kesan sing salah bakal muncul yen kita (ing Rusia) bakal langsung menyang swarga, lan dheweke (ing republik liyane) mung bakal mati ...

      Hmm ... rada surem ... nanging aku ngarep-arep kanggo entuk masa depan sing luwih cerah sajrone uripku ... commies janji donya tanpa satraps lan borjuis ... saiki pemerintah saiki mbutuhake kanggo terus .. .isih ora ana dhuwit ... nanging pajak bakal.
    2. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 09:18
      -6
      Nggawe prick. Ora ana wong sing lunga saka ngendi wae, kabeh sing pengin wis lunga, utawa lungguh.
  5. Avior
    Avior 3 Februari 2020 06:53
    + 15
    Lucu maca
    Penulis ngerti yen ing Ukraina kekuwatan tansah ganti sawise saben pemilihan?
    Istiméwa mung nalika ing taun 90-an Kuchma menang pemilu, wis ing kuwasa.
    Ing kabeh kasus liyane, pamrentah kalah ing pemilihan.
    Iku bakal menarik kanggo maca analisis nyata saka proses politik ing Ukraina, Rusia lan Belarus, nanging temenan iki ora ana ing artikel penulis .....
    1. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 14:25
      +1
      Iki masalah sing padha nyoba kanggo ngatasi ana, sing saben presiden sabanjuré disengiti luwih saka sadurunge, nanging ora supaya gampang kanggo mbatalake Pemilu.
    2. Olezhek
      3 Februari 2020 19:26
      +2
      Lucu maca
      Penulis ngerti yen ing Ukraina kekuwatan tansah ganti sawise saben pemilihan?


      Mung ing Ukraina, ana siji pendapat tartamtu:
      Pamrentah Ukraina tansah milih sing paling awon saka kabeh solusi sing bisa ditindakake.
      Apa mesthi.
      A seri saka Gagal, kesalahane, catastrophes mulang panguwasa Ukrainia pancen boten.
      Dheweke ora dilatih.
      lan terus bodho tanpa wates, ngobong negara.

      Iki jelas?
      Owah-owahan saka physiognomies well-pangan ing daya ora mengaruhi asil ing sembarang cara.

      Ya, dheweke ganti ...
      Mboten pak, taksih sami.
      1. Avior
        Avior 3 Februari 2020 19:31
        +3
        Aku maca sampeyan lan elinga Byvalov saka komedi misuwur - "Njupuk marriage saka kanca lan menehi wong anyar"
        hi
    3. NEOZ
      NEOZ 4 Februari 2020 15:31
      -1
      Kutipan saka Avior
      Iku bakal menarik kanggo maca analisis nyata saka proses politik ing Ukraina, Rusia lan Belarus,

      apa persis sampeyan kasengsem ing?
  6. parusnik
    parusnik 3 Februari 2020 07:02
    + 11
    Lan Yeltsin ora nyerahake kekuwatan kanthi sukarela.
    ...Lan kepiye dheweke nglawan ...? Dheweke nolak kaya Zhikharka nalika nyoba nggawa dheweke menyang kantor, ing ngendi dheweke kandha marang kabeh negara: Aku kesel, aku lunga .. eseman Penguatan demokrasi ing Rusia kalebu kasunyatan manawa nalika calon "nglawan kabeh" wiwit menang pemilihan, dheweke mutusake kanggo mbusak calon iki ...
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 3 Februari 2020 10:23
      +4
      Yeltsin ditawani tawaran sing ora bisa ditolak: transfer kekuwatan sukarela minangka ijol-ijolan kanggo safety "kulawarga." Iku ora ing kapentingan sing paling apik kanggo balk.
      Posisi kasebut ora ditinggalake kanthi sukarela karo kita kaya ngono, biasane ditinggalake ing kreta bedhil.
      1. Tank Hard
        Tank Hard 4 Februari 2020 18:25
        0
        Kutipan: AS Ivanov.
        Yeltsin diwenehi tawaran sing ora bisa ditolak: transfer kekuwatan sukarela minangka ijol-ijolan kanggo safety "kulawarga"

        Sapa sing khusus nggawe tawaran kaya ngono, nuduhake, penasaran ... aran
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 4 Februari 2020 18:30
          0
          Sapa sing dadi kuwasa sawise Yeltsin?
          1. Tank Hard
            Tank Hard 4 Februari 2020 18:49
            -1
            Kutipan: AS Ivanov.
            Sapa sing dadi kuwasa sawise Yeltsin?

            Lan aku mikir sampeyan ngomong babagan Berezovsky ...
  7. Alex66
    Alex66 3 Februari 2020 07:04
    + 12
    Penulis mbokmenawa wanted kanggo ngomong sing daya ing Rusia nyedhaki wong, nanging misale jek kula sing bourgeoisie ora bisa nggambarake kapentingan proletariat ing sembarang cara, urip saka eksploitasi lan ora siap kanggo menehi munggah hak istimewa. Kasugihan nouveau kita ora siap kanggo ngidini wong anyar kanggo kuwasa, mundur saka mentri mung dikonfirmasi iki, ora ana sing gelo, ana rotasi kursi lan iku. Lan carane liya borjuis ora bakal ngidini review saka asil privatisasi lan aturan kang padha ngrampok wong.
    1. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 09:21
      +2
      Nalika proletariat saka negara liya, utamane sing kurang berkembang lan ngrusak Rusia, ora siap nyurung Nazisme cilik ing sak panggonan, borjuasi Rusia saya luwih cedhak karo aku. Iku aneh yen kasunyatan prasaja iki, uga, ora tekan sampeyan ing sembarang cara. Luwih murah kanggo njaga borjuis tinimbang "naROTS persaudaraan".
      1. Svarog
        Svarog 3 Februari 2020 09:31
        +6
        Kutipan saka EvilLion
        Luwih murah kanggo njaga borjuis tinimbang "naROTS persaudaraan".

        Nyuwun pangapunten, nanging tembung iki pancen omong kosong .. Yen mangkono .. banjur nganti saiki Rusia bakal dadi negara feodal cilik, pecah dadi kerajaan ... lan wis suwe ana ing sangisore Polandia. Kekuwatan kita ana ing kesatuan. Lan mungsuh iku sing nyoba kanggo pamisah kita munggah..Kaping pisanan, Ukraina lan Belarus, lan banjur kurban kanggo menehi domestik Russian wilayah subsidi kanggo Cina? Dheweke ora duwe bathi lan ana cangkeme .. kaya sing dikarepake ..
        1. Evilillion
          Evilillion 3 Februari 2020 10:27
          0
          Bener, pitakonan utama sing Yegorov nyengkuyung sampeyan takon dhewe, nanging isih ora tekan sampeyan. Apa pedunung Ukraina lan Belarus nganggep kita duweke? Wilayah Rusia sing disubsidi paling ora ana ing Rusia, nanging kenapa aku kudu peduli karo kesejahteraan wong-wong sing ana ing histeria Russophobic? Kepiye sampeyan ngusulake mbangun hubungan karo dheweke? Dheweke wis 100500 kaping ditawani macem-macem bentuk integrasi, dheweke ora pengin, amarga banjur bakal kelangan kesempatan kanggo njarah wilayah kasebut kanthi impunity. Kanggo sawetara alasan, sampeyan isih ora bakal ngerti yen kapitalisme Rusia kasengsem ing negara Rusia sing kuwat, lan bakal mbiayai ilmu pengetahuan, tentara, lan liya-liyane. Nanging feodalisme Ukrainia utawa Belarusia ora kasengsem ing babagan iki. Ing kana, dheweke mbantah sacara eksklusif babagan duwe wektu kanggo entuk luwih akeh saiki, lan apa sing kedadeyan sabanjure, ora masalah. Lan pikiran sing padha mesthi ditanam ing populasi.

          Alamiah, abad kaping 17 wis ngeling-eling nalika, kepiye carane, miturut tsar Moskow, sampeyan kudu mbayar pajak lan tundhuk karo hukum, nanging apa aku butuh?

          Yen wong Ukrainia pengin dadi Rusia, dudu wong galak, mula kita bakal weruh.
          1. Svarog
            Svarog 3 Februari 2020 11:11
            0
            Wilayah Rusia sing disubsidi paling ora ana ing Rusia

            Dheweke pengin / ora pengin ... iki pendekatan liberal-naif.. lan yen sesuk sawetara wilayah subsidi ora pengin? Miturut logika sampeyan, "Entuk kedaulatan sing dikarepake" (Yeltsin) ..
            Bangsa Slavia ora nentang bebarengan, nglawan elit ... lan kanthi kabijakan sing cocog karo Belarus lan Ukraina, sampeyan bisa kanthi cepet pindhah menyang penyatuan ..
            1. Komentar wis dibusak.
            2. Evilillion
              Evilillion 3 Februari 2020 14:29
              0
              Ing kene kabeh bakal miturut hukum. Nanging hukum kita mung sah ing wilayah kita. Lan ya, yen kamardikan wilayah tartamtu biaya kita luwih saka dipakani, banjur padha wegah, nanging panganan. Nanging nalika ana hubungane karo sawetara Tajikistan, kita bisa mbatesi awake dhewe ing ngarsane militer, luwih gedhe tinimbang kabeh tentara lokal, tanpa nyedhiyakake omah lan layanan komunal lan sekolah lokal, kita bakal mbatesi awake dhewe.
      2. victor50
        victor50 7 Februari 2020 16:54
        -1
        Kutipan saka EvilLion
        Luwih murah kanggo njaga borjuis tinimbang "naROTS persaudaraan".

        Kanggo sampeyan pribadi? Utawa negara? Nalika mbandhingake tingkat (kualitas) urip, ana sing ora katon. Oh, nuwun sewu, amarga kebiasaan aku noleh "sampeyan"! Sampeyan bakal ngerti?! lol
    2. Olezhek
      3 Februari 2020 11:44
      +2
      Penulis mbokmenawa pengin ngomong yen kekuwatan ing Rusia luwih cedhak karo wong, nanging kayane aku borjuasi ora bisa nggambarake kepentingan proletariat kanthi cara apa wae.



      Ora ana kebetulan yen penulis kasebut nyebutake Ivan III ing artikel kasebut
      nalika kontradiksi antarane proletariat Rusia lan borjuis Rusia durung akut kaya nalika jaman Nicholas II.

      Sajarah Rusia wiwit dawa sadurunge Ulyanov-Lenin
      1. Tank Hard
        Tank Hard 4 Februari 2020 18:47
        +1
        Kutipan: Olezhek
        Ora ana kebetulan yen penulis kasebut nyebutake Ivan III ing artikel kasebut
        sajrone kontradiksi antarane proletariat Rusia lan borjuis Rusia

        Ngapunten kula generously, nanging wis ana proletariat ing interpretasi Marxis sawijining, definisi kang diwenehi dening F. Engels, kaya borjuis, ing Rus' Ivan III?
    3. NEOZ
      NEOZ 4 Februari 2020 15:40
      +3
      Kutipan: Alex66
      nanging misale jek kanggo kula sing borjuis ora bisa nggambarake kapentingan proletariat ing sembarang cara

      bourgeoisie ora, nanging negara kesejahteraan.
      Kutipan: Alex66
      lan ora siap nyerahake hak istimewa.

      kanthi bungah apa?
      sampeyan ora pengin nyerahake pakaryan kanggo wong enom, kenapa kudu? ... fanatik apa iki?
      Kutipan: Alex66
      Lan kepiye maneh borjuis ora bakal ngidini revisi asil privatisasi lan aturan sing dirampok wong.

      kenapa sampeyan pribadi mbutuhake reprevatisasi?
      ps
      mbayangno apartemen sing wis diprivatisasi maneh!
      bakal padha ngomong supaya padha ngomong lan supaya, apartemen belongs kanggo negara, lan negara, minangka pemilik, ora kasengsem ing ngarsane, ing minggu iku perlu kanggo ninggalake papan urip iki ...
      Apa sampeyan pengin?
  8. Essex62
    Essex62 3 Februari 2020 07:11
    +5
    EBNa dipindhah-kasunyatan, Nanging karo Yudas labeled luwih angel. Agen sing ngrampungake tugas saka "kadhemen", minangka aturan, dijupuk metu. Ana ora perlu kanggo nyimpen iku luwih ing wajan panas. Perestroika, kaya sing wis direncanakake, mundhak dadi pertempuran sing dawa lan ekonomi sing nabrak pesaing utama. Paman Mason ora bisa dipungkiri pragmatisme. Padha ora matèni lan diijini saka wektu kanggo wektu kanggo nindakake kabeh limo omong kosong saka bolongan ngendi padha ndhelik.
    Penulis misale jek manggon nishtyak ing Federasi Rusia. Apa lagu "demokrasi" zakhrebetnikov nyanyi.
  9. roket757
    roket757 3 Februari 2020 07:14
    + 10
    Bedane dhasar .... ora katon. Mung manifestasi ekstrem saka fenomena sing padha.
    1. Svarog
      Svarog 3 Februari 2020 09:40
      +3
      Kutipan saka roket757
      Bedane dhasar .... ora katon. Mung manifestasi ekstrem saka fenomena sing padha.

      Lan ora bakal ana prabédan dhasar ing antarane kita. Kita minangka bangsa tunggal sing wis dipecah-pecah sacara artifisial. Divide and Conquer..skenario iki padha karo kabeh negara korban sing digatekake AS. Strategie ora owah .. kok ganti yen bisa .. Wis pirang-pirang komentar ing VO yen iki dudu bangsa persaudaraan, kok dipakani .. lan omong kosong liyane .. pikiran sampeyan, wong Ukrainia Maidan mung omong kosong lan nindakake. .. Kabeh miturut cithakan, kabeh iku cithak biru.. Dadi, sapa sing pracaya Ukraina lan Belarus minangka beban kanggo Rusia, dheweke ambruk ing propaganda Departemen Luar Negeri lan sengaja utawa ora, posisine mbebayani kanggo Rusia.
      1. roket757
        roket757 3 Februari 2020 09:51
        +3
        Kutipan saka Svarog
        Dibagi lan digdaya .. skenario iki padha kanggo kabeh negara korban,

        Nanging sampeyan kudu aran kaya korban! Banjur, mesthi, wiwit mlaku, sampeyan ora bisa mandheg kanthi gampang.
        Minangka lawas minangka donya, mung cara propaganda wis dadi luwih cepet lan luwih massive, lan ing biaya saka kecanggihan, kabeh iku ing tingkat pembangunan saiki masyarakat manungsa.
        Masyarakat sansaya bodho, dadi primitif, kesed utek nguwasani....dadi gampil anggone ngowahi urusane.
      2. Evilillion
        Evilillion 3 Februari 2020 10:38
        +6
        Lan sapa sing ngrusak? Apa ing AS padha teka karo idea kanggo mulang dialek desa Poltava ing Little Rus ', minangka jenis "basa Ukraina"? Utawa, bisa uga ing AS, dheweke duwe ide kanggo ngakoni wong saka republik menyang universitas Moskow miturut urutan lan kuota? Mesthi wae, aku ngerti kabeh, nanging ana sekolah sing wajib kanggo kabeh wong, lan ana universitas bergengsi sing kudu ditampa mung sing paling apik, lan kudu ndeleng sertifikat sekolah lan asil ujian, lan ora ing kolom kewarganegaraan. Utawa bisa uga ing Amerika Serikat padha teka karo idea kanggo nyenengi macem-macem tradhisi kutha cilik, nalika yen "agama ora ngidini" soko kanggo sawetara Uzbek, sampeyan kudu ngerti lan ngapura, lan mung saka Rusia tansah ana. panjaluk lengkap.

        Yen dipakani mung ndadékaké "kita ora bakal dadi sedulur," mula kita kudu ora mangan. Sukses ing pembangunan bangsa mung bakal teka nalika saben wong Tajik, Chechen, Kirghiz, lan sapa wae, ngimpi dadi Rusia. Yen dheweke ora pengin, lan luwih seneng sujud ing masjid 5 kaping dina, utawa ngomong ing pamindhahan, banjur bebas, kaya sing diomongake, bakal. Negara-negara sing kapisah wis menehi kabeh wong, ayo padha manggon, ing kana, sing paling apik, kita ora nyeret sapa wae maneh kanthi paksa.
  10. Wawan 16
    Wawan 16 3 Februari 2020 07:49
    +8
    Artikel babagan "Sikap marang kekuwatan .." Ing kene, mesthine ana bedane, sanajan ora ana sing dhasar. Nanging yen kita pirembagan bab "Sikap daya kanggo .." banjur kabeh padha kene, lan langsung "Dunno ing Bulan" eling:
    "Dheweke mung ngrampog kita, ndhelikake hukum sing digawe dhewe. Lan apa bedane, miturut hukum aku bakal dirampok utawa ora miturut hukum?"
  11. Oleg Skvortsov
    Oleg Skvortsov 3 Februari 2020 08:23
    -1
    Aja ngomong babagan Ukraina kanthi cetha. Ing Belarus, wong urip kanthi cara sing padha karo kita. Putin pengin nggawe ulang Uni ing wangun anyar lan iki kanggo ngalahake Belarus, kang, saka sudut pandang negarawan, iku kaputusan normal.
    Lukashenka - minangka Presiden, dheweke ora bakal nyerah - akeh banget ambisi ..
    Asil kasebut wis ana ing Sejarah kita - nalika Gorbachev lan Yeltsin nuduhake tahta lan nyuwek negara kasebut amarga kepinginan kraton ...
    Lan Putin bener - yen sampeyan pengin duwe prices Rusia - pindhah menyang Uni, nanging yen ora - tuku kaya wong liya .. Sampeyan kudu menehi diskon kanggo kerjasama militer, nanging ...
    Lan ya, yen kita ngilangi 48% pamilik mitra manca saka pai Gazprom, gas bakal dadi luwih murah kaping pirang-pirang ... Kanggo Belarus uga .. Nanging pimpinan iki ora bakal nindakake iki amarga kanthi jelas ujar manawa ekonomi Rusia bakal tetep liberal. kanthi gerakan bebas modal.. Mula kesimpulane - 48% bathi saka kasugihan gas nasional rakyat mili menyang kanthong ibukutha donya.
    Sobchak nggabungake Federasi Rusia menyang ekonomi donya liwat WTO lan perjanjian liyane.
    Alumunium uwis meluncur ngulon, suwe-suwe bakal ngambang trus ngono wae.. Ojo dumeh.
    1. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 10:40
      0
      EMNIP Gazprom mbayar 41% saka bathi ing wangun pajak. Dongeng bab ibukutha manca, crita ing panggonan liya.
      1. Freeper
        Freeper 3 Februari 2020 12:57
        -1
        Kutipan saka EvilLion
        EMNIP Gazprom mbayar 41% saka bathi ing wangun pajak. Dongeng bab ibukutha manca, crita ing panggonan liya.


        Keyword - bathi.
        Sembarang pajak penghasilan mesthi kurang saka bathi iki.
        Dadi saka apa (sensor) bathi saka "harta nasional" ngluwihi "kantong bangsa"?
        1. NEOZ
          NEOZ 4 Februari 2020 15:44
          +2
          Quote: Freeper
          liwat "kantong bangsa"?

          apa sampeyan, shtol, kanthong bangsa?
          utawa nerangake apa sing sampeyan maksud ....
          1. Freeper
            Freeper 4 Februari 2020 17:17
            +1
            Kutipan saka NEOZ
            Quote: Freeper
            liwat "kantong bangsa"?

            apa sampeyan, shtol, kanthong bangsa?
            utawa nerangake apa sing sampeyan maksud ....

            Aku nerangake.
            "Saku Bangsa" dudu "Aku" utawa "Sampeyan"
            - nanging "WE are All", diwakili dening Negara Sosial (miturut Konstitusi).
            Miturut Konstitusi sing padha, tanah lan sumber daya alam kudu digunakake kanggo kepentingan rakyat, lan ora kanggo kepentingan "wakil individu."
            Sanadyan kula mangertos, supados saged mujudaken punika kanthi lengkap, Pasal 9 UUD kedah dipunéwahi.
            1. NEOZ
              NEOZ 5 Februari 2020 09:24
              +1
              Quote: Freeper
              lan "WE ALL"

              Lha, endi sing ilang?
              1. Freeper
                Freeper 5 Februari 2020 12:53
                -2
                Kutipan saka NEOZ
                Quote: Freeper
                lan "WE ALL"

                Lha, endi sing ilang?

                "Reformasi" pensiun khusus ngrampok aku (lan ora mung aku) saka yuta rubel.
                Dheweke ngrancang, yen kesehatan ngidini, bisa kerja nganti 65, nampa pensiun lan gaji.
                Nanging saiki aku ora bisa ndeleng dhuwit "pensiun".
                Yen bathi saka ekstraksi sumber daya alam, liwat perusahaan milik negara, ditransfer kanthi lengkap menyang anggaran, mula ora bakal ana "bolongan" ing anggaran dana pensiun.
                Replenishment bakal pindhah ora mung ing beyo saka pensiun kontribusi warga, nanging uga ing item "sosial pembayaran" saka budget saka negara "sosial".
                1. NEOZ
                  NEOZ 5 Februari 2020 13:06
                  +3
                  Quote: Freeper
                  "Reformasi" pensiun khusus ngrampok aku (lan ora mung aku) saka yuta rubel.

                  Kowe duwe anak pira?
                  Quote: Freeper
                  nampa pensiun lan gaji.

                  pengin njaluk ora siji godhok, nanging loro?
                  negara, minangka negara sosial, njupuk siji saka loro stews lan diwènèhaké kanggo pensioner liyane. Apa sampeyan ora marem?
                  ps
                  sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan ngrusak USSR, lan saiki sampeyan pengin fragmen USSR kanggo menehi panganan sing apik ...
      2. Ingvar 72
        Ingvar 72 3 Februari 2020 13:30
        0
        Kutipan saka EvilLion
        Dongeng bab ibukutha manca, crita ing panggonan liya.

        Apa persentasi pajak piye wae ngganti kasunyatan sing 48% saka Gazprom diduweni dening pemilik manca?
        Lan sampeyan bingung revenue karo MediaWiki. nglirik Gazprom mung mbayar 13% saka bathi.
        1. Golovan Jack
          Golovan Jack 3 Februari 2020 13:34
          -1
          Kutipan: Ingvar 72
          48% saka Gazprom diduweni dening pamilik manca?

          Apa sampeyan ngomong babagan saham? Lan apa, sanajan kaya ngono?
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Februari 2020 13:38
            +1
            Kutipan: Golovan Jack
            Lan apa, sanajan kaya ngono?

            Apa "dadi"? Rancang pitakonan kanthi normal, sadurunge wis nemtokake sapa lan apa sing dakjawab. Banjur sampeyan bakal kaya ngono nganti kuburan - huh? opo? Kanggo apa? nglirik
            1. Golovan Jack
              Golovan Jack 3 Februari 2020 14:01
              -4
              Kutipan: Ingvar 72
              Ngrumusake pitakonan kanthi bener

              Senin iku dina sing angel? Sepisan maneh, kanthi divisi:

              Kutipan: Ingvar 72
              Persentase pajak piye wae ngganti kasunyatan sing 48% saka Gazprom diduweni dening pamilik manca?

              48% saka apa sing "diduweni"? Enggo bareng Gazprom, utawa ... liyane? nglirik

              Kutipan: Ingvar 72
              sadurunge nemtokake sapa lan apa sing dakjawab

              Apa tembung sampeyan ing kutipan? Inggih, yen sampeyan ora nandhang sangsara saka mundhut saka pikirane, elinga dhewe, purun ora gedhe ngguyu
        2. Evilillion
          Evilillion 3 Februari 2020 14:31
          +2
          Apa sampeyan wis nemokake milyaran Putin?
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 3 Februari 2020 17:19
            +2
            Kutipan saka EvilLion
            Apa sampeyan wis nemokake milyaran Putin?

            Apa aku nggoleki wong-wong mau? belay
        3. NEOZ
          NEOZ 4 Februari 2020 15:45
          +3
          Kutipan: Ingvar 72
          Gazprom mung mbayar 13% saka bathi.

          pajak penghasilan 20%....
          1. Golovan Jack
            Golovan Jack 4 Februari 2020 15:52
            +1
            Kutipan saka NEOZ
            Kutipan: Ingvar 72
            Gazprom mung mbayar 13% saka bathi.

            pajak penghasilan 20%....

            Ingvar ala karo nomer. Nanging, karo kabeh liya, "Ingvar" ora luwih apik Nyuwun
        4. wolf20032
          wolf20032 5 Februari 2020 16:01
          +1
          Gazprom individu?))))
          1. Ingvar 72
            Ingvar 72 5 Februari 2020 16:04
            -1
            Ora, aku wis didandani ing ndhuwur.
  12. oracle
    oracle 3 Februari 2020 08:33
    +2
    Marx wrote: bèntèng paling kuwat iku sirah manungsa. Miturut sawetara komentar, iki bener. Mesthi, ing sawetara panggonan penulis wis kakehan ing taksiran: Republik Belarus duwe tentara, ekonomi didhukung (kita ngerti apa lan dening sapa), lingkungan sosial ambegan, nanging katresnan wong kanggo Lukashenko ora. maneh dadi, kawicaksanan kang - loro kita lan sampeyan - mboko sithik njupuk cukup, Lan kanggo manggon free, tanpa kewajiban, iku liyane lan liyane angel. Ukraina stubbornly dadi cara dhewe, ana prakara apa, nanging ngarep-arep sing dumadakan bakal jotosan liwat. Lan kasunyatan sing loro iku ora kompeten
    1. qqqq
      qqqq 3 Februari 2020 09:05
      +9
      Kutipan saka oracle
      Mesthi, penulis wis overkill ing sawetara panggonan

      Khususe, pemerintah kita. Reproach ditujukan kanggo Lukashenka babagan irremovability saka daya iki utamané amused. Ora ana cara "elit" iki beda karo Ukrainia utawa Belarusian. Ana nuansa, nanging ing dasare kabeh padha.
      1. Olezhek
        3 Februari 2020 11:40
        0
        Ora ana cara "elit" iki beda karo Ukrainia utawa Belarusian. Ana nuansa, nanging ing dasare kabeh padha.


        Yen kasunyatan mbantah teori ... dadi luwih elek kanggo kasunyatan.
  13. oracle
    oracle 3 Februari 2020 08:33
    +2
    Marx wrote: bèntèng paling kuwat iku sirah manungsa. Miturut sawetara komentar, iki bener. Mesthi, ing sawetara panggonan penulis wis kakehan ing taksiran: Republik Belarus duwe tentara, ekonomi didhukung (kita ngerti apa lan dening sapa), lingkungan sosial ambegan, nanging katresnan wong kanggo Lukashenko ora. maneh dadi, kawicaksanan kang - loro kita lan sampeyan - mboko sithik njupuk cukup, Lan kanggo manggon free, tanpa kewajiban, iku liyane lan liyane angel. Ukraina stubbornly dadi cara dhewe, ana prakara apa, nanging ngarep-arep sing dumadakan bakal jotosan liwat. Lan kasunyatan sing loro iku ora kompeten
  14. oracle
    oracle 3 Februari 2020 08:54
    +4
    (terus) Iku kasunyatan. Iki uga dibuktekake kanthi kecenderungan liar kanggo nggawe mononasi ing Ukraina kanthi biaya apa wae lan ora gelem Republik Belarus kanggo nepaki perjanjian sing wis ditindakake sadurunge karo Federasi Rusia, yen iki paling ora nglanggar kedaulatan, contone, nggawe makaryo sareng. Anehe, Rusia multinasional ing babagan iki ora nate ngeset tugas kanggo asimilasi sapa wae kanthi paksa. Dadi sinau kanggo njupuk sudut pandang wong liya sanajan sampeyan ora seneng. Kabeneran dhiri ora ateges wangkal, beda karo sing adhedhasar kawruh lan kasunyatan sing wis kabukten.
  15. Evilillion
    Evilillion 3 Februari 2020 09:17
    +5
    Tumindak paling gampang kanggo privatisasi raksasa industri lan peternakan kolektif sing ora duwe bathi bakal nyuda anggaran kanthi dramatis.


    Lan ing endi sampeyan entuk ide sing prasaja? Raksasa industri Soviet bisa tekan sawetara puluhan ewu buruh, lan secara harfiah kutha dibangun ing saubengé. Sampeyan saiki mbantah saka posisi Rusia, nalika "wis lara", lan sakbenere pabrik-pabrik sing ora ana gunane wis suwe ditutup, lan sing duwe nilai wis sinau kerja ing kahanan anyar. Lan peternakan kolektif, sing diowahi dening Khrushchev dadi paningkatan utama ing produksi peralatan tanpa asil sing jelas kanggo populasi, wis suwe diganti dening kepemilikan pertanian sing luwih gedhe. Populasi uga wis owah. Ekonomi lan masyarakat wis diatur maneh. Ing wektu sing padha, kita ora duwe kapitalisme sing béda, lan isih ora. Lan ora bakal. Negara kepeksa duwe saham ing kabeh sing luwih penting tinimbang toko kembang.

    Sampeyan bisa uga ora nggawe privatisasi, nanging kanggo mujudake slogan babagan pabrik-pabrik kanggo para pekerja, sing utama yaiku pabrik kasebut ana kanthi biaya dhewe. Tanpa redistribusi ing sih saka income saka Enterprises liyane sukses. Bakal dadi menarik nalika manajemen wiwit ngetung lan ternyata ing sawetara MAZ kudu murub 20 persen.

    Ing wektu sing padha, Rusia, kayane, bakal luwih gedhe tinimbang Belarus lan, ora kaya Belarus, sing dadi toko perakitan pungkasan ing ekonomi Soviet, paling ora ana sumber daya, kaya minyak.
    1. Olezhek
      3 Februari 2020 19:22
      +3
      Sampeyan bisa uga ora nggawe privatisasi, nanging kanggo mujudake slogan babagan pabrik-pabrik kanggo para pekerja, sing utama yaiku pabrik kasebut ana kanthi biaya dhewe.


      Dadi kabeh padha, apa sing luwih penting: pabrik kanggo buruh utawa "pabrik kanggo urip dhewe"?

      Apa sing luwih penting?
      Miturut cara, ora saben kapitalis kasil nggawe pabrik sregep komersial.


      Bakal dadi menarik nalika manajemen wiwit ngetung lan ternyata ing sawetara MAZ kudu murub 20 persen.


      Lan sing luwih apik - kanggo nyelehake tanduran ing sikile (nggawe bathi) kanthi biaya nyuda 20 persen staf
      utawa ngenteni bangkrut lengkap?

      Lukashenka wis tetep adoh saka kabeh tetanduran, ing nalisir, meh kabeh tetanduran wis piye wae nguripake watara.
      Ing wektu sing padha, staf dikurangi (uga gaji staf!) Mboko sithik, nanging, sayangé, iki ora nyebabake pemulihan.

      Dadi, mungkin luwih gampang adol pabrik-pabrik kanthi dhuwit sing apik lan supaya borjuis mindhah produksi kanthi biaya dhewe?
      Nalika tanduran dituku kanthi dhuwit serius, ora ana bathi kanggo nutup.
  16. Jurkovs
    Jurkovs 3 Februari 2020 09:26
    -4
    Analisis apik.
  17. Cowbra
    Cowbra 3 Februari 2020 09:35
    0
    Kepiye carane ora ana komandan batalyon nasionalis "heroik", kaya ing Ukraina


    Oh. Aku ngombe liyane. Rutskoi, yen Yeltsman ora ditindhes - bebarengan karo seragam non-Ceko - mesthi ana junta
    Lan para Yeltsman, kaya Pasha-Mercedes ...
    1. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 14:34
      0
      Lan apa bab Rutskoy? Pilot serangan kaping pindho mudhun sing mlebu politik? Banjur elinga Lebed. Dheweke wis dadi jenderal nalika runtuh Uni.
      1. Cowbra
        Cowbra 3 Februari 2020 14:51
        -4
        Kutipan saka EvilLion
        Lan apa bab Rutskoy? Pilot serangan kaping pindho mudhun sing mlebu politik?

        Ora ana apa-apa kajaba?
        Kutipan saka EvilLion
        Banjur elinga Lebed.

        Apa sampeyan kenek? Foto sapa, utawa sampeyan - dadi, sejatine telek?
        Aku ora ngelingi siji liyane jenderal udhara. Apa sampeyan bisa ngira? Mung dheweke pancen bapak, - lan saiki.
        1. Evilillion
          Evilillion 3 Februari 2020 14:59
          +1
          Apa kanggo mundhakaken? Sing Rutskoi langsung tindak menyang donya, lan Lebed dadi gubernur Wilayah Krasnoyarsk, sing, iku rampung melu ing rumah tangga sipil. kegiatan, lan, kaya, malah ora ala. Lan Putin umume saka layanan khusus, nanging ora ana langkah totalitarian sing ditindakake ing Rusia. Kajaba iku, Putin saiki nyoba nindakake apa sing gagal Stalin amarga Perang Dunia II, kanggo nggawe negara normal. manajemen disambungake menyang sistem, ora wong tartamtu. Utawa apa sampeyan mikir yen Putin minangka putri Celestia sing ora bisa mati saka My Little Pony sing ngenteni 1000 taun ing mburi tahta, lan ora ana apa-apa?

          Aku ora weruh ing wong militèr kita sing arep nemtokke tatanan barak ing saindhenging negara.
          1. Komentar wis dibusak.
          2. yowis
            yowis 3 Februari 2020 20:37
            +2
            Kutipan saka EvilLion
            Lebed dadi gubernur Wilayah Krasnoyarsk, yaiku, dheweke wis rampung ing rumah tangga sipil. lelakon

            Ora dingerteni persis apa sing ditindakake minangka gubernur wilayah kasebut. Nanging sakperangan alesan iku mung rampung kanti awon. Umumé, siji ora kudu bingung militer lan militer. Militer nindakake siji bab, lan militer digunakake minangka alat dening wong-wong sing nglakoni "kegiatan ekonomi sipil", yaiku. kapital, kapital global.
  18. depressant
    depressant 3 Februari 2020 09:55
    + 12
    Kita ora usah gumun karo kasangsaran sing dawa. Saka kabeh pinggiran, Rusia wis trampil diubengi dening mungsuh, ora tanpa partisipasi bakat ing proses pamaréntahan kita dhewe - ngerti apa iku. Utawa trampil nggawe tampilan lingkungan mungsuh. Ya, aku bakal ndhudhuk ban saka amben kembang lan, sawise tuku segelas vodka ing toko (ana sing didol!), Aku bakal ngeculake ban nganggo campuran sing bisa diobong lan diobong. alun-alun desa - ing protes marang iki lan sing. Kepiye carane sampeyan nindakake? "Ora normal!" wong bakal ngandhani aku.
    Mungkin ora bakal ngomong, mung mikir, lan sawise mikir, dheweke bakal nelpon polisi. Lan dheweke bakal ngandhani aku ing ndhuwur, ngiseni aku menyang gerbong padi. Amarga kabeh bangsa Slavia, Rusia minangka negarawan paling gedhe, lan iki ana ing alam bawah sadar saben wong. Iku kita sing mbangun Kakaisaran Rusia, banjur USSR, lan saiki kita tetep Rusia ing siji Piece. Kita, kaya-kaya, utang marang leluhur kita lan kita wedi cilaka wong-wong kita sing kasebar ing saindhenging Tanah Air kanthi ambruk - kita duwe pengalaman sedih. Ukrainia utawa Belarusians ora mbangun apa-apa. Aku nganggep padha melu. Nanging mung ing aspek iki - partisipasi. Amarga eling awake dhewe beda. Dawa-sangsara ing wong-wong mau lan ing kita nduweni dhasar sing beda. Dheweke mung ngadeg ing pinggir lan nonton apa sing bakal kelakon, njaga kesehatane. Sadhar yen ora ana sing bakal nyerang dheweke. Lan malah kerjo bareng karo NATO, supaya manawa lan sampeyan bisa mulyo keno luwih. Lan kita, gritting untu, ngadeg ing solidaritas karo panguwasa ing confrontation karo kabeh wong watara - iki carane peta politik donya lay mudhun.
  19. Alexander21
    Alexander21 3 Februari 2020 10:22
    +4
    Piye wae, penulis ora mbukak topik demokrasi ing Rusia. Demokrasi - ( Yunani kuna δημοκρατία "demokrasi" saka δῆμος "wong" + κράτος "daya"). Yaiku kuwasane rakyat...apa rakyat njurung reformasi pensiun? Ya, lan ana akeh pitakonan babagan undang-undang lan requisitions anyar sing diadopsi ing 2018-2019, kanggo "apik" wong. Ana uga akeh pitakonan babagan sistem politik Rusia lan sistem janjian gubernur lan pejabat sing luwih dhuwur, yen kita ngomong khusus babagan demokrasi. Ngresiki lapangan politik ing Rusia, nalika mung oposisi jinak tetep ing Duma Negara, lan oposisi nyata sing makili kapentingan rakyat isih ora katon. Umumé, ora ketompo carane sampeyan ndeleng, aku ora wani nyebut sistem politik ing Rusia minangka demokrasi. Ing Belarus, ya ana kediktatoran, nanging kita uga duwe kekuwatan ing wong siji, saiki pancen ana amandemen anyar kanggo konstitusi, nanging sanajan mangkono, pemerintah saiki bakal nemokake celah lan nggawe supaya bisa migunani. marang iku. sing. tetep kuwasa. Lan ing Ukraina, kabeh luwih sedih ing kana ... dheweke ora duwe sistem politik sing stabil, saben pemilihan minangka semacam sirkus, lan negara kasebut uga ana ing kontrol eksternal, lan saiki dheweke duwe janjian kanthi idin. saka Kulon. Umumé, ora ketompo carane katon, nang endi wae ana masalah.
    1. Alexander21
      Alexander21 3 Februari 2020 10:56
      +6
      Aku bakal ngomong sawetara ukara liyane babagan Belarus lan Ukraina. Masalah Belarus ora ana ing sistem politik, kediktatoran duwe kaluwihan, nanging ing jangka panjang masalah iki yaiku nalika Wong Tua lunga lan pitakonan muncul karo sistem kasebut dhewe. Nanging masalah saiki rada beda, yaiku kekurangan sumber daya ing Belarus lan kursi ing loro (utawa malah telu) kursi. Nalika, kanggo apik, perlu kanggo mutusake apa asosiasi ekonomi sing bakal digabung lan ora mateni dalane, yen Wong Tua wis ora nekat banget, mula masalah gas / minyak, skandal, lan liya-liyane ora bakal kedadeyan. , wiwit saiki oyot masalah dumunung ing integrasi luwih saka Negara Uni lan unwillingness kanggo nerusake. Lan Ukraina wis masalah padha, lungguh ing kursi beda lan uncalan telas saka siji blok ekonomi liyane (EU - Customs Union), saiki padha koyone wis mutusaké, nanging ora ana sing nunggu ing EU lan mbukak pasar wis adoh saka entuk manfaat saka Ukraina. Yen Ukraina pindhah (2014) menyang CU, mula kahanan ekonomi negara bakal saya apik banget lan rakyat bakal ngrasakake owah-owahan sing luwih apik, lan sistem politik bakal luwih stabil, nanging dheweke nggawe pilihan sing salah. . Minangka kanggo kamardikan ing umum lan Lukashenka statements, iku worth kang lagi nyimak sing ora ana kamardikan kuwi kanggo negara cilik (kajaba sampeyan Swiss, mesthi), ora ana siji wis mbatalake pangolahan global kanggo integrasi menyang macem-macem blok ekonomi lan asosiasi, sampeyan pengin dadi competitive ing pasar lan duwe nuduhake (lan macem-macem barang) banjur sampeyan kudu nampa aturan saka game.
      1. Tank Hard
        Tank Hard 4 Februari 2020 19:40
        +1
        Kutipan: Aleksandr21
        Masalah Belarus ora ana ing sistem politik, kediktatoran duwe kaluwihan, nanging ing jangka panjang masalah iki yaiku nalika Wong Tua lunga lan pitakonan muncul karo sistem kasebut dhewe.

        Ya, dheweke bakal nyoba ngatur Maidan liyane ing kana lan kabeh kasus (IMHO). aran
    2. ANB
      ANB 3 Februari 2020 20:11
      +2
      Ing Yunani kuna, istilah demo nuduhake warga bebas kanthi hak sipil, beda karo budak lan kategori liyane saka populasi sing kurang beruntung.

      Kita duwe demokrasi ing Rusia. Klasik.
      Lan perbudakan, sawise panemuan kapitalisme, dadi ekonomi ora nguntungake, mula pitakonan telu budak ora ana maneh relevan.
  20. Lamata
    Lamata 3 Februari 2020 10:28
    -2
    Dadi Garant kita uga ngupayakake supaya bisa tetep kuwasa. Maneh, amandemen iki kanggo konstitusi. Sampeyan ora bisa ngowahi dalan lawas dadi kaendahan sanajan nganggo kosmetik sing apik.
    1. Andrey VOV
      Andrey VOV 3 Februari 2020 11:43
      +3
      Sebutake paling ora siji amandemen sing ngidini Putin tetep kuwasa ing status saiki?
  21. DRM
    DRM 3 Februari 2020 10:32
    +7
    Perlu dielingi yen taun 90an kanggo Rusia minangka jaman rong perang Chechen lan akeh serangan teroris. Nanging sakperangan alesan, iki uga ora mimpin kanggo diktator.

    Kediktatoran wong sugih wis suwe teka. Ing kene malah Tatyana setuju karo aku. Lan St George Day iki quietly dibatalake liwat amandemen kanggo konstitusi. Lan aku ora perlu masang status mungsuh lan "agen manca" - Rusia, tanah airku. Iku isin kanggo diapusi "cheers-patriots". Minangka komandhan divisiku ngandika: "sampeyan ... lan sampeyan tuwuh kuwat."
    1. Olezhek
      3 Februari 2020 11:37
      0
      Kediktatoran wong sugih wis teka


      Lan sampeyan kadhaptar minangka diktator proletar? sedulur
      Apa sampeyan bakal nuduhake?
  22. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 3 Februari 2020 11:34
    +9
    nanging ing Rusia ing taun 93 ana kontra-revolusi sing mulya. Lan wong padha dipatèni. Nanging kanggo sakperangan alesan iki ora mimpin kanggo diktator… Aneh, ta? Perlu dielingi yen taun 90an kanggo Rusia minangka jaman rong perang Chechen lan akeh serangan teroris. Nanging sakperangan alesan, iki uga ora mimpin kanggo diktator.

    Senadyan resesi liar ing ekonomi, kekerasan geng lan serangan teroris, Rusia wis pindhah menyang demokrasi.

    Aku ora ngerti: Apa penulis ironis utawa serius "/\oshapuka diuripake"?..........
    sakperangan alesan iki ora mimpin kanggo diktator ...? Lan kediktatoran apa sing kudu dituduhake marang Penulis supaya bisa ndeleng kanthi jelas yen iki minangka kediktatoran? belay Tampilake potret baalshushchy saka pamane ala kanthi tulisan "diktator"? Lan kasunyatan manawa sawise eksekusi "parlemen ing wektu kasebut", Kediktatoran saka Rezim anti-rakyat kanthi orientasi ideologi tartamtu (utawa, kediktatoran Yeltsin ...) diadegake ing negara kasebut, apa Penulis ora nglirwakake? Penulis duwe konsep dhewe (!) babagan tandha-tandha kediktatoran? Rating Yeltsin kisaran saka 1996% nganti (ora luwih ...) 2%! Lan dumadakan - "kamenangan crushing" EBN! Apa Penulis ngerti yen ing 5 EBN ngrancang netepake kediktatoran pribadine kanthi kekuwatan senjata, tanpa enkripsi, yen penipuan politik sing diatur kanthi alesan gagal? Lan ing taun 1996. shooting saka Moscow "omah putih" iki digawa metu karo nglanggar reged saka hukum Rusia lan hukum internasional - apa iki ora prilaku diktator, ora manifestation saka diktator?
    Pindhah menyang demokrasi bebarengan karo "gangster lawlessness"? belay Apa penulis mikir yen iki minangka proses alami? Lan yak! Demokrasi "mbubarake" "kejahatan gangster" dhewe! Ora ana "gangster lawlessness", amarga ora ana "bandit-bespredelschikov"! Amarga, "bandit bespredelshchik" mutasi demokratis dadi pengusaha, wakil, dadi struktur negara! Sing liyane bandits "reforged" menyang pengusaha, wakil, kepala badan negara, liyane demokrasi wis dadi ing Rusia? Lan akeh conto pelanggaran birokrasi, pelanggaran hukum saka wong sugih snickering, sing mbayangno awake dhewe dadi penguasa negara, hukum, wong, ora katon ...?
    1. Evilillion
      Evilillion 3 Februari 2020 14:38
      -1
      Kejahatan gangster wis suwe mandheg ing negara kita, yen sampeyan, kanthi kasempatan, ngenteni 20 taun kepungkur ing koma. Penulis bener yen kita ora duwe tantrums, ngidini kita ngatur taun 37 anyar. Piye wae aku melu. Pertandhingan ing Kremlin ora ngluwihi watesan langsung.
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 3 Februari 2020 16:35
        +5
        Kutipan saka EvilLion
        Kejahatan gangster sing wis suwe kita mandheg,

        Sampeyan ora maca komentarku kanthi ati-ati! Apa aku ora nulis babagan "mutasi" "gangster lawlessness"? "Gangster lawlessness" mandheg utawa mandheg? Mandheg ... amarga "muter lancar" menyang wangun liya, luwih trep ing tataran anyar! "Bandit" wis dadi pengusaha, deputi ... lan malah pejabat! Carane saiki kanggo "nyingkirake" saka: 1. birokrasi lawlessness: 2. legislative lawlessness saka "muddy" timbalan; 3. pelanggaran hukum "pengusaha-majikan"..."pengusaha-produsen"....? Sampeyan bisa terus ngomong babagan topik iki ... nanging kenapa? Ora ketompo carane sampeyan nguwuh "gula" - teh ing tuwung isih ora bakal dadi manis, lan "mister-comrade-master" Evilion isih ora mandheg takon kanthi swara lan ekspresi Petrosyan: "Endi sampeyan ndeleng" bandit lawlessness "? Ora ana lawlessness! "...
        Kutipan saka EvilLion
        kita ora duwe tantrums, ngijini kita kanggo ngatur anyar 37 taun.

        Mesthi wae! Apa merak-mavlin, "37th" nalika "90s" padha! wong bodho Yen kita ngetung kabeh korban negara-wong ing kasus pisanan lan ing kaloro ... banjur "90s", kaya, ora menehi rintangan kanggo "37th"! Apa ora ngelingi "moron" Grachev, nanging pengabdian kanggo kediktatoran EBN ... lan jenderal oposisi Rokhlin? "Dumadakan" pati utawa "ngilang ing basa Inggris", saka personel sing ora pas menyang sistem, sing taun?
    2. Olezhek
      3 Februari 2020 19:17
      0
      Pindhah menyang demokrasi bebarengan karo "gangster lawlessness"? belay Apa penulis mikir yen iki minangka proses alami? Lan yak! Demokrasi "bubarake" dhewe "gangster lawlessness"


      Schaub ora duwe dhasar - mangga sinau sejarah penciptaan demokrasi ing AS
      Sampeyan bakal kaget banget
      Nggoleki sapa sing manggoni Australia (demokrasi sing ora diragukan)
      sampeyan bakal luwih kaget ...

      Ora kabeh iku sederhana, ora kabeh iku sederhana...
      Politik ora digawe dening malaikat lan kanggo malaikat ... sayang Nyuwun
  23. Silvestr
    Silvestr 3 Februari 2020 11:40
    +7
    ora ana bedane antarane kita ing hubungan antarane panguwasa lan rakyat - sanalika entuk kuwasa, mula dheweke ngilangi pesaing, banjur nggawe parlemen sing dikontrol lan banjur nguripake zombie kanthi lengkap.
  24. yowis
    yowis 3 Februari 2020 13:28
    0
    A optimisme sethitik ora babras. Kekuwatan iku sing ora wedi marang sampeyan. Lan iki nyawiji kita kabeh.
    Ateges. Ora ana luwih saka rong bedane. Rusia minangka negara sing dibagi. Rusia minangka wong sing dibagi paling gedhe ing donya. Negara lan rakyat padha dibagi dening sawetara jinis daya.
  25. Romawi070280
    Romawi070280 3 Februari 2020 14:26
    0
    Yen ana sawetara sing bakal nyekel kekuwatan lan mrentah tanpa wates, umume ora nggatekake sapa wae lan ora ana apa-apa, dene liyane kudu nindakake keputusane kanthi lembut, mula demokrasi apa wae.

    Ing mratelakake panemume, iki cukup kaya kahanan sing wis dikembangaké saiki ing Federasi Rusia ..

    Lan Yeltsin ora nyerahake kekuwatan kanthi sukarela. Dheweke dudu wong sing kaya ngono. Miturut cara, Gorbachev uga ora pengin nyerah daya nganti pungkasan. Nanging kegagalan sing jujur ​​​​ing manajemen lan utamane ing kabijakan manca rampung ditolak. Nanging Poroshenko, sawise ilang (lan mabuk!) Kabeh sing bisa lan mokal, tetep dadi Presiden Pan nganti pungkasan. Lan ora ana sing nundhung dheweke metu saka omah kanthi boot ing bokong


    Miturut paragraf iki, Putin uga meh padha karo Poroshenko.
  26. Glennie
    Glennie 3 Februari 2020 15:19
    +1
    Loro beda gedhe. Sikap kanggo kekuwatan ing Belarus lan Ukraina. Semono uga artikel kasebut kudu diarani.
  27. Radikal
    Radikal 3 Februari 2020 15:21
    +1
    Kutipan: Krasnoyarsk
    Kutipan: GKS 2111
    "Kaum borjuis kepeksa dadi munafik lan nyebutake "kekuwatan umum" utawa demokrasi ing umum, utawa demokrasi murni, minangka republik demokratis, sing sejatine minangka kediktatoran borjuis, kediktatoran para eksploitasi marang massa kerja.
    Ora ana owah-owahan.

    pancen bener. Aku miwiti maca artikel lan mandheg sawise tembung sing Rusia arep (mbangun) demokrasi ...
    Semono uga, rekan. hi
    1. DWG1905
      DWG1905 3 Februari 2020 18:57
      +3
      Kabeh prabédan ana ing mentalitas, sanajan katon mung siji wong. Ya, ora piyambak. Kaya wong Jerman sing manggon ing Jerman, Swiss lan Austria. Rusia bisa nggawe negara dhewe, dadi sing utama ing Horde, nyatane, kita Horde. Tanpa panyengkuyung saka warga, kalebu asal-usul "jijik", iki ora bisa ditindakake. Mesthine, struktur sosial negara ora adil, USSR ora ana sistem sing luwih adil tinimbang saiki (Rusia dicopot lan dipakani "sadulur"), lan mulane ambruk. Wong-wong, utamane Rusia, ora ndhukung kekuwatan ing upaya kanggo njaga. Kajaba iku, panguwasa, utawa luwih pemimpin, ing Rus' nduweni watak suci, yen dheweke nindakake fungsine, yen ora, banjur dadi .... sing kedadeyan luwih saka sepisan. Lan panguwasa (pemimpin) ngerti iki. Aku ora bisa ngomong babagan Belarusians, aku bener ora ngomong akeh, nanging aku bisa ngomong bab pedunung Ukraina (aku sinau kanggo 3 taun), padha kuwat pracaya ing USSR sing Muscovites mangan kabeh sosis. Kabeh kamardikane saka srakah, pikirane wong tani, ora duwe budaya (teknologi) pembangunan negara. Negara tansah teka saka njaba Novgorod, Polandia, Moscow teka lan mrentah. Mulane, saiki iki minangka upaya kanggo nempel ing Uni Eropa, katon luwih kepenak tinimbang ing Rusia, ing wektu sing padha bakal ngandhani apa sing kudu ditindakake. Penulis nyoba ngrasakake prabédan ing sikap marang kekuwatan, nanging topik kasebut kudu dianggep saka periode sadurungé, mbokmenawa saka ambruk Kievan Rus. Babagan demokrasi, iki murni profanation, iku ora bisa, ing sembarang sistem sosial. Upaya kanggo ngleksanakake kanthi bentuk sing paling murni minangka dalan menyang bilai, mula aja dadi naif yen kita bakal milih wong sing jujur ​​​​lan ora rusak lan urip. Para panguwasa kudu duwe profesional sing pragmatis, wicaksana tanpa emosi sing ora perlu, sing nasibe diikat karo nasib negara (ora ana sing bisa mlayu), sing liya yaiku kanthi periodik pangkat kudu diresiki. Kaping pisanan, perlu mbusak non-profesional.
      1. yowis
        yowis 4 Februari 2020 15:04
        -1
        Kutipan saka: DWG1905
        Kabeh prabédan ing mentalitas

        Kutipan saka: DWG1905
        ing USSR, padha kuwat pracaya sing Muscovites mangan kabeh sosis

        Kutipan saka: DWG1905
        (dheweke nyuwek wong Rusia lan menehi panganan "sedulur")

        Lan ing ngendi bedane mentalitas antarane Muscovites lan Ukrainians? padha.
        Kutipan saka: DWG1905
        Aku ora bisa ngomong babagan Belarusians
        1. Olezhek
          5 Februari 2020 17:12
          +1
          Lan ing ngendi bedane mentalitas antarane Muscovites lan Ukrainians? padha.


          Ora ana bedane, ana jurang

          peradaban.
  28. GeneNick
    GeneNick 3 Februari 2020 19:38
    -1
    Kutipan: Olezhek
    Pindhah menyang demokrasi bebarengan karo "gangster lawlessness"? belay Apa penulis mikir yen iki minangka proses alami? Lan yak! Demokrasi "bubarake" dhewe "gangster lawlessness"


    Schaub ora duwe dhasar - mangga sinau sejarah penciptaan demokrasi ing AS
    Sampeyan bakal kaget banget
    Nggoleki sapa sing manggoni Australia (demokrasi sing ora diragukan)
    sampeyan bakal luwih kaget ...

    Ora kabeh iku sederhana, ora kabeh iku sederhana...
    Politik ora digawe dening malaikat lan kanggo malaikat ... sayang Nyuwun

    Lan apa, crita bab Malchish / Kibaltish lan Malchish / ala iku ora bener?
    Lan dheweke ora ngomong babagan bourgeoisie sing dikutuk?
  29. Kushka
    Kushka 3 Februari 2020 23:06
    -3
    Aku mbedakake luwih gampang - telung jinis "demokrasi":
    1. Amerika - presiden ndemek bocah wadon karo bokong - padha nyuwek gombal kaya tuce, ditinggal tanpa celonone -
    tanggung jawab teka
    2. Asia / Turki - warga ngucapake tembung "humped" marang presiden / panguwasa - ilang tanpa tilak
    bebarengan karo mbak/sedulur, maneh tanggung jawab teka.
    3. Ukrainia - presiden nyolong / thumps / lumaku - kabeh padha, ora bakal kelakon kanggo wong, warga / akeh warga bengok-bengok ing kabeh saluran sing presiden, mentri sing bajingan lan dheweke / padha uga bakal duwe apa-apa - ora ana siji.
    ora tanggung jawab - iki kanggo ndeleng tingkat paling dhuwur saka demokrasi
    1. Tank Hard
      Tank Hard 4 Februari 2020 19:52
      0
      Kutipan: Kushka
      1. Amerika - presiden ndemek bocah wadon karo bokong - padha nyuwek gombal kaya tuce, ditinggal tanpa celonone -

      Nalika garwane iku lesbian, feminisme militan ndominasi, lan individu kasebut durung impoten utawa homoseksual, iki bisa ditindakake. nglirik
  30. Al_lexx
    Al_lexx 4 Februari 2020 09:23
    -1
    Kathah tembung, nanging intinipun luwih prasaja. Loro-lorone republik tetep, ing pangertèn, ing USSR. Ing pangertèn sing padha (kaya Balts lan Kaukasus) digunakake kanggo manggon mati subsidi. Industrialisasi Ukraina ditindakake dening kabeh negara. Munggah Belorusia, sawisé Perang Donya II, ditindakake dening kabeh negara. Lan kabeh negara ateges RSFSR. Cukup, republik serikat pekerja wis biasa urip kaya iki. Kaya Kazakhstan padha. Dhukungan saka Federasi Rusia suda, AS langsung salaman. Caucasus padha. Nganti padha diwenehi tax free lan subsidi kanggo mundhakaken ekonomi sawise rong perang, padha isih looking for sawetara thread sponsor anyar, paling Saudis padha.
    Sing. IMHO, kabeh luwih gampang lan ora perlu digali nganti jero Ivan Vaksilevich. Ing Ivan Vasilyevich, ora ana negara kayata Belarus utawa Ukraina, ora kanggo sebutno liyane.
    Umumé, impuls penulis mulya, lan kesimpulan katon bener, nanging argumentasi ora bisa ngyakinake aku.
  31. undecim
    undecim 4 Februari 2020 15:09
    0
    Penulis, ketoke, lagi nyiapake kanggo njupuk sertifikat taunan kanggo kasetyan, supaya ora ragu-ragu kanggo narik manuk hantu ing globe.
    Jawaban kanggo pitakonan babagan sikap kanggo kekuwatan ing Rusia dirumusake kanthi jelas dening Schiarchimandrite Barsanuphius ing Cathetan Sel ing taun 1892-1896.
    "Pengabdian wong-wong Rusia Ortodoks marang Tsars ora padha karo pengabdian wong-wong Kulon marang panguwasae. Miturut konsep Barat modern, panguwasa ora liya minangka wakil rakyate - lan wong-wong Kulon tresna marang dheweke. wakil lan gelem manut nalika padha setya netepi janjine.Ing Kulon, ing kadhaulatan, bangsa mung tresna marang awake dhewe.Yen raja, dening karakter pribadine, ora bisa dadi bayangan setya saka gegayuhan, gagasan lan karep sing lumaku ing. rakyat, banjur mbatesi lan ngempet karsane kanthi cara sing ora sopan ing konstitusi.Yen raja ora nyerah marang upaya kasebut lan ora bisa nuruti rasa lan watake rakyate, dheweke ora mung ora tresna marang rakyat. , nanging uga saka dhampar, kaya sing kedadeyan karo Charles X lan Louis Philippe lan karo Raja Albert Sardinia. saka jebadané Gusti Allah; kita padha tresna marang Panjenengané amarga kita padha tresna marang Gusti Allah."
    Wiwit kuwi, ora ana owah-owahan dhasar, mung tsar ing "cara" Eropa wiwit diarani presiden.
  32. Komentar wis dibusak.
  33. Nevsky_ZU
    Nevsky_ZU 7 Februari 2020 13:43
    0
    Artikel sing apik lan dipikirake kanthi apik. Minangka mantan warga Ukraina, aku setuju banget karo tesis penulis.
  34. tutup segara
    tutup segara 9 Februari 2020 16:36
    0
    "Mbangun Demokrasi ing Rusia"
    Penulis seneng banget karo ekspresi kasebut, mula dheweke mbaleni meh kabeh paragraf, nanging ana wong ing 30 taun pungkasane bisa nerangake apa tegese ing driji lan nyatane. Aku, minangka wong awam biasa, mung weruh yen masyarakat kelas sing diwarisake wis digawe, komunitas wong, sistem pendidikan lan pendidikan wis rusak, sistem modern nyedhiyakake layanan pendhidhikan umum wis nggawe sawetara generasi "maju. konsumen" tanpa pakurmatan lan kalbu, sinau saka buku teks Sorov, sing lulusan terus terang padha ngremehake negara lan wong, sajarah lan budaya, lan saka kene kabeh liya "ambruk". Ing "kelas ndhuwur" dening kasempatan, kang nyuwil liwat kanggo daya liwat sambungan, arrogance lan sycophancy, matèni negara lan monetized daya dhewe, kanggo sisih paling biasa-biasa wae, inert lan ora efektif, padha biasane melu tiron lan Advertisement saka negara, recalling. liyane, nanging rodo kaya iki lan ana, administrasi kolonial karo kakuwasan winates, ing kontrol ketat saka pribadi Manajemen neo-kolonial external Bank Central lan Sekolah Tinggi Ekonomi. Iki kelas birokrasi-oligarki urip lan "makarya" miturut hukum liyane lan negara liyane, ditulis dening piyambak lan kurator jaban rangkah, dhasar beda saka hukum kanggo warga negara, karo kang padha ora duwe apa-apa ing umum, kang bakal langsung ngulungaké. ing slightest anceman kesejahteraan, minangka wis kaulungaké luwih saka sapisan, kaya Deripaska padha, sing ngedol kabèh industri, mentri lan wakil, pengkhianat lan defectors. Kanthi ora tanggung jawab lan nyengkuyung pimpinan, ing ngendi ana kejahatan bisa dadi ukuran kabeh lan kabeh rampasan, kaya ing contone dhewe kanthi brazenly lan sinis, tanpa ndhelikake nistha marang negara lan rakyat, rambut abang padha " Petualang Rusia sing dihormati" nuduhake. Iki, miturut panemune wong awam, aku weruh "demokrasi" sing dibangun ing 30 taun, ing ngendi saben wong bebas saka kalbu, saka mata pencaharian, pendidikan apa wae, lsp.