Stepan Razin lan "Putri"

80
Stepan Razin lan "Putri"
Pigura saka film "Stepan Razin", 1939

Ing artikel "Kampanye Persia Stepan Razin" kita wis sebutno cah wadon misterius sing kanggo sawetara alesan klelep dening lurah misuwur. Miturut versi sing paling umum, dheweke minangka putri Persia, putri saka Mammad Khan (Magmedi Khanbek), sing mrentah. armada shah. Dituduhake, dheweke dicekel nalika perang angkatan laut cedhak Pulau Babi, bebarengan karo adhine Shabyn-Debey.


Ing ilustrasi saka buku N. Witsen "Northern and Eastern Tataria", diterbitake ing Amsterdam ing 1692, kita ndeleng manik-manik Persia lan bajak Cossack. Kapal kasebut ketemu ing perang Pulo Babi nalika Juni 1669, lan "David mateni Goliat"


Alexandrov A. "Stepan Razin sawise kamenangan saka Persia"

Panyengkuyung versi iki padha sejarawan kuoso kaya N. I. Kostomarov lan V. M. Solovyov.



Masalah iku cah wadon iku paling kamungkinan cukup nyata, nanging meh ora Persia, lan malah luwih dadi putri. Lagu-lagu rakyat lan legenda ngelingi dheweke, nanging dheweke ora nyebut dheweke Persia, luwih-luwih putri. Paling asring, dheweke minangka adhine saka salah sawijining kapten Stepan Razin:

Prau ènthèng lelayaran
Perahu ringan ataman,
Ataman Stenka Razin.
Ing tengah prau ana tarub brokat.
Kaya ing tarub brokat
Barel dhuwit emas ngapusi.
Ana prawan ayu lungguh ing kas -
Atamanova jeng,
adhine Esaul,
Bocah wadon lungguh, mikir,
Lungguh, dheweke wiwit ngomong:
"Ngrungokake, wong apik,
Oh, carane aku, enom, turu sethitik,
Turu sethithik, weruh akeh
Ora egois yen aku ngimpi:
Ataman kudu ditembak,
Esaulu kudu digantung,
Pendayung Cossack kanggo lungguh ing pakunjaran,
Lan aku kudu klelep ing Volga-ibu.

Razin ora seneng karo ramalan kasebut, lan dheweke mutusake kanggo langsung nggawa bagian pungkasan saka ramalan babagan "Cassandra" sing ora diundang iki: "Aku nyumbang kanggo Ibu Volga." Kanthi persetujuan lengkap saka narator lan kabeh karakter liyane saka lagu iki: "Iki sing wani ataman Stenka Razin, julukan Timofeevich, kaya!"


Pigura saka film "Stepan Razin", 1939

Nanging ana rong sumber serius sing diakoni dening kabeh peneliti sing uga ngomong babagan tawanan Razin iki - buku sing ditulis dening Walanda ing layanan Rusia lan diterbitake ing luar negeri.

Jan Jansen Struis lan telung "Journeys"


Asal-usul Persia sing mulya saka bocah wadon iki digandhengake karo master pelayaran Walanda Jan Jansen Struys, sing njabat ing kapal Rusia pisanan saka jinis Eropah Oryol. Nalika maca biografi, siji involuntarily ngelingi garis Sergei Yesenin (saka geguritan "The Black Man"):

Ana wong sing ngumbara
Nanging sing paling dhuwur
Lan merek paling apik.

Ing taun 1647, nalika umur 17 taun, dheweke mlayu saka omah, mlebu ing kapal dagang Genoa "Saint John the Baptist" lan ing 4 taun bisa lelayaran menyang Afrika, Siam, Jepang, Sumatra lan Formosa. Minangka bagéan saka armada Venesia ing 1655, kang njupuk bagéyan ing perang karo Ottomans, dijupuk tawanan, kang ngginakaken rong taun. Ing taun 1668 piyambakipun mlebet ing layanan Russian. Ing kapal "Eagle" tekan Astrakhan, ing ngendi, miturut dheweke, ketemu karo Ataman Razin, sing bali ing 1669 saka kampanye ing Segara Kaspia: Razintsy banjur ngedol jarahan ing pasar kutha iki kanggo 6 minggu.


Konrad Decker. "Pandeleng kutha Astrakhan lan fregat "Eagle" kanthi armada." ukiran abad kaping XNUMX

Sawise kapal iki dicekel dening Razin Cossacks ing 1670, dheweke mlayu ing prau ing Segara Kaspia, nanging metu saka geni lan menyang wajan - iki dijupuk dening pendaki gunung Dagestan, sing mutusaké kanggo ngedol ing Shamakhi. Ing kene, kanthi bantuan "wong Walanda Rusia", perwira Ludwig Fabricius, utusan Polandia bisa nebus dheweke. Nalika mulih, dheweke dicekel maneh - wektu iki dening Inggris, dheweke bali menyang omah mung ing Oktober 1673. Ing Juli 1675, dheweke bali menyang Rusia - minangka panganten kakung ing retinue saka Duta Besar Luar Biasa Negara-Negara Jenderal Holland lan Pangeran Orange Kunraad fan-Klenk. Ing kene dheweke njaluk mbayar gaji sing kudune, asil banding iki marang pejabat Rusia ora dingerteni. Ing wulan September taun sabanjuré, Struis bali menyang Holland liwat Arkhangelsk, ing wektu sing padha bukuné "Tiga Perjalanan" pisanan diterbitake ing Amsterdam, kanthi kutipan sing bisa diwaca ing artikel pisanan.


Jan Struys. "Three Journeys", salinan saka buku sing diterbitake ing abad kaping XNUMX

Antarane liyane, iki nyritakake babagan "putri Persia" lan eksekusi dheweke:

Razin, ing prau sing dicet lan sebagian dilapis emas, pesta karo sawetara bawahan (mandor). Cedhak dheweke ana putri saka Khan Persia, kang lan sadulure dijupuk ing salah siji saka kampanye pungkasan. Inflamed karo anggur, kang lungguh mudhun ing pinggir prau lan, looking thoughtfully ing kali, dumadakan nguwuh:
"Volga mulya! Sampeyan nggawa aku emas, salaka lan macem-macem perhiasan, sampeyan ngurmati lan nguri-uri aku, sampeyan minangka wiwitan kabegjan lan kamulyanku, nanging aku durung mbales sampeyan. Saiki tampa kurban sing pantes kanggo sampeyan!"
Kanthi tembung kasebut, dheweke nyekel Persia sing apes, sing kabeh kejahatan yaiku dheweke nyerahake kepinginan kasar saka perampok, lan mbuwang dheweke menyang ombak. Nanging, Stenka tindak menyang edhan kuwi mung sawise riyaya, nalika anggur peteng pikiran lan ignited karep.


"Razin mbuwang putri menyang Volga." Ilustrasi kanggo memoar Jan Struis edisi Walanda abad kaping XNUMX

Ludwig Fabricius lan versi



Ludwig Fabricius, wong Walanda liyane ing layanan Rusia, penulis Cathetan, uga dikutip ing artikel pisanan, teka ing Astrakhan setahun sadurunge Struis. Ing wulan Juni 1670, cedhak Cherny Yar, dheweke, bebarengan karo bapak tirine, dicekel Stepan Razin lan ana ing detasemen nganti musim gugur. Dipercaya manawa Fabricius, nalika pengepungan Astrakhan, nulis layang ing basa Jerman marang Kapten Butler, sing mrentah prajurit manca, ing ngendi dheweke njaluk supaya "ora nuduhake perlawanan marang rakyate." Sawise dijupuk saka Astrakhan, ketoke pungkasanipun pindhah menyang layanan saka Razin: bebas mlaku-mlaku ngubengi kutha, nalika dipun cukur sirah, thukul jenggot, sijine ing sugih Cossack. Fabricius piyambak ironis nuding metu ing cathetan sing "dheweke wiwit katon sethitik kaya Kristen." Panjenenganipun pribadi nguripake kanggo Razin karo panjalukan kanggo ngapura Butler, sing kejiret nyoba kanggo uwal. Fabricius piyambak nerangake obrolan karo ataman kaya ing ngisor iki:

Razin ana ing swasana ati apik lan ngandika: "Njupuk perwira ing pangayoman sampeyan, nanging Cossacks kudu njaluk soko kanggo karya."

Lan Fabricius tuku Butler saka Cossacks, menehi dheweke bagean saka "duvan".

Ya, sakwise dicekel Astrakhan, perwira Walanda uga ora diapusi nalika mbagi barang rampasan. Dheweke dhewe nulis babagan iki kanthi cara iki: "... diprentahake supaya saben wong katon ing ancaman pati kanggo nampa bageane." Lan metropolitan kutha uga.

Apa sampeyan bisa ngomong? Kaya ing lagu Cossack: "Sampeyan ora kudu sedhih karo ataman kita." Bapake abot, nanging adil.

Nanging, karo pimpinan pemberontak sing nuduhake bangsawan kuwi, Fabritius dhewe tumindak ora cukup jujur: ing njamin, dhokter Termund dirilis kanggo Persia kanggo obat-obatan, karo kang Butler banjur ninggalake ing guise saka abdi. Nanging wong Walanda, ketoke, ora ilang kapercayan, amarga ing musim gugur 1670, Fyodor Sheludyak (asisten Vasily Us, ataman kutha sing ditinggal ing Astrakhan), supaya dheweke lunga tuku panganan ing Terki, saka ngendi Fabricius mlayu. Ing taun 1672 dheweke bali saka Iran menyang Astrakhan lan njabat ing tentara Rusia nganti taun 1678.

Ludwig Fabricius ngandika critane "putri" misterius kanthi cara sing beda. Dheweke ngaku yen, sanajan sadurunge wiwitan kampanye Persia - nalika musim salju ing Razin ing kutha watu Yaik, Cossacks nangkep bocah wadon Tatar sing ayu banget, sing digawa karo ataman lan, kayane, digawa kanthi serius. : dheweke meh ora pisah lan nyopir ing endi wae karo sampeyan. Lan iki kedadeyan sabanjure:

Nanging pisanan (sadurunge mlebu ing Segara Kaspia), Stenka, kanthi cara sing ora biasa, ngurbanake prawan Tatar sing ayu lan mulya. Setaun kepungkur dheweke ngiseni dheweke lan nganti saiki turu karo dheweke. Lan sadurunge mundur, dheweke tangi ing wayah esuk, nganggo busana sing paling apik lan ngomong yen ing wayah wengi dheweke wis katon elek saka dewa banyu Ivan Gorinovich, sing tundhuk ing kali Yaik; Panjenenganipun reproached wong kanggo kasunyatan sing Stenka wis dadi sukses telung taun, wis dijupuk supaya akeh apik lan dhuwit karo bantuan saka dewa banyu Ivan Gorinovich, nanging wis ora netepi janji. Sawise kabeh, nalika pisanan teka ing kano menyang Kali Yaik, dheweke janji marang Gusti Allah Gorinovich:
"Yen aku begja karo bantuan sampeyan, sampeyan bisa ngarep-arep apa sing paling apik saka aku."
Banjur dheweke nyekel wong wadon sing apes lan mbuwang dheweke nganggo sandhangan lengkap menyang kali kanthi tembung:
"Tampa iki, pelindungku Gorinovich, aku ora duwe apa-apa sing luwih apik sing bisa dakgawa menyang sampeyan minangka hadiah utawa kurban tinimbang kaendahan iki."
Maling duwe anak lanang saka wong wadon iki, dheweke dikirim menyang Astrakhan menyang metropolitan kanthi panjaluk kanggo ngunggahake bocah kasebut ing iman Kristen lan ngirim 1000 rubel.

1000 rubles - jumlah ing wektu iku mung Fantastic, sawetara malah pracaya sing publisher saka buku nggawe typo kanthi nambah nul ekstra. Nanging malah 100 rubel banget, banget serius. Razin, ketoke, tresna banget marang pacare sing apes lan anake.

Melodrama vulgar utawa tragedi dhuwur?


Mangkono, loro Dutchmen pratelan sing enom lan ayu tawanan Razin klelep dening wong, nanging padha menehi versi beda saka asal lan ngomong bab motif beda saka ataman.


"Stepan Razin lan Putri Persia", miniatur lacquer, pabrik seni Kholuy

Ing crita Streus, Razin katon kaya pimpinan biasa saka geng bandit sing mateni bocah wadon sing ora salah amarga mabuk - wong "ora ngerti ngombe", apa sing bisa ditindakake ("dheweke dadi edhan mung sawise riyaya. ”). Banal "urip saben dina". Iki minangka plot kanggo "Roman maling" vulgar (karya genre iki saiki disebut "chanson Rusia") lan gambar "tavern" ora kurang vulgar kaya sing bakal sampeyan deleng ing ngisor iki - ora ana maneh.


"Stepan Razin lan Putri Persia", abad XIX, conto lukisan tavern

Ing gaya rollicking-cranberry sing padha, film fitur Rusia pisanan, Ponizovaya Volnitsa (Stenka Razin), ditembak adhedhasar epik dening V. Goncharov tartamtu, sing uga "inspirasi" dening roman kutha D. Sadovnikov " Amarga pulo ing rod" (Ivan Bunin disebut "lagu liar vulgar"). Plot film kasebut minangka: Stenka Razin karo Cossacks mundur saka pemanah sing ngoyak dheweke saka Volga menyang Don, nanging amarga wanita Persia sing ayu, dheweke mandheg kabeh wektu kanggo pesta mabuk. Kapten sing ora marem ngirim layang palsu menyang ataman sing mabuk, sing nyatakake yen "putri" ngapusi dheweke karo sawetara "Pangeran Hassan" lan Stepan, kanthi rasa cemburu, drowns "pengkhianat" ing Volga. Umumé, kitsch pancen hellish, sampeyan ora bisa ngomong liyane.


Ditembak saka film "Ponizovaya Freemen"

N. D. Anoshchenko, aviator, komandan Detasemen Aeronautik Angkatan Darat kaping 5 saka Front Lor Perang Donya I lan Asisten Kepala Direktorat Lapangan penerbangan lan aeronautika wiwit taun 1920, sing banjur dadi sinematografer kondhang ("proyektor film kanthi gerakan film terus-terusan" ing taun 1929 nampa paten ing AS) ngelingi:

"Nalika, pirang-pirang taun mengko, aku maneh kudu ndeleng gambar iki ing layar saka VGIK kamar tampilan pendidikan, banjur mung ngguyu tulus ing naivety lan pseudo-sajarah, uga konyol stilted akting saka aktor, iki " masterpiece" ora bisa nyebabake aku utawa murid-muridku."

Bali menyang roman "Ngluwihi pulo ing rod", kudu dikandhakake yen lagu kasebut ora tau dadi lagu rakyat. Aku isih elinga banget uga wedding Russian nyata, kang aku ngatur kanggo rawuh ing kanak-kanak lan remaja ing 60s - 70s abad XX pungkasan - karo akordion lan songs saka mbah blushing. Banjur padha nyanyi apa? Repertoar kasebut kalebu Nekrasov "Korobochka" lan "Khasbulat sing wani" Ammosov. "Oh, Frost, Frost", "Gypsy", "Ana wong sing mudhun ing bukit", "Ing gunung iku farm kolektif, ing ngisor gunung iku farm negara", "Girl Nadia" ing macem-macem variasi. "Kalinka" - ora sing abot, sing Rodnina lan Zaitsev nari, nanging ceria lan groovy: "Oh, aku tangi awal, aku wisuh pasuryan putih." Malah Ukrainia "Sampeyan nesu kula." Lan sawetara lagu liyane. Mbokmenawa, bakal katon konyol, nanging aku duwe perasaan sing kuwat yen mung sawise krungu mbah-mbah iki, lan lagu-lagu kasebut (akeh sing, mbokmenawa, para pemuda modern durung krungu), aku "ngidentifikasi" aku, kanggo pisanan ing urip kroso iku Russian. Nanging aku durung nate krungu dheweke nyanyi "Ngluwihi pulau menyang inti": wong-wong ora nampa interpretasi gambar kepala suku sing ditresnani.


Monumen kanggo Stepan Razin, Srednyaya Akhtuba, Wilayah Volgograd

Miturut cara, ing sawetara lagu rakyat lan "dongeng" Razin wis rampung whitewashed: "prawan nabi Solomonida" dibuwang menyang banyu dening wong dadi Jeng Kratoning jero banyu lan banjur mbantu ing saben cara bisa.

Nanging ing crita Ludwig Fabricius, Stepan Razin wis dadi pahlawan saka tragedi dhuwur, marga saka sabab umum, ngorbanake barang sing paling larang sing ana ing wektu iku.

Marina Tsvetaeva njupuk swasana ati iki ing puisi dheweke:

Lan Razin ngimpi saka ngisor:
Kembang - sing Papan karpet.
Lan ngimpi siji pasuryan -
Lali, alis ireng.
Lenggah, persis Ibune Gusti Allah,
Ya, mutiara bakal diturunake ing senar.
Lan dheweke kepengin ngandhani dheweke
Ya mung lambe sing obah...
Ambegan squeezed - wis
Kaca, ing dhadha, pecahan.
Lan mlaku kaya pengawal sing ngantuk
Kaca - ing antarane - kanopi ...
Lan muni, muni, muni, muni bangkekan:
- Sampeyan sank, rasa seneng Stepan!


Ing wektu sing padha, buku Streus, adhedhasar sing bisa nulis novel petualangan bengkong sing misuwur, metu sadurunge, sukses gedhe, lan Ludwig Fabricius, sing kenal karo Streus, ora bisa ngerti babagan iki, nanging dheweke ngerti. sengaja mbantah versi sabangsane, sanajan katon, kenapa? Apa bedane kanggo dheweke?

Endi wong Walanda sing kudu dipercaya?

Analisis kritis


Kaping pisanan, kudu dikandhakake yen panangkepan "putri Persia" dening Razints sajrone perang angkatan laut ora dikonfirmasi ing ngendi wae lan kanthi cara apa wae. Nanging kasunyatan sing Cossacks dijupuk putra Mamed Khan Shabyn-Debey - ing nalisir, ora ana sing mangu. Dheweke digawa menyang Astrakhan lan dipasrahake marang panguwasa Rusia ing kana. Panjaluke kanggo bali menyang tanah air dikenal, ing ngendi dheweke ora ngomong apa-apa bab adhine mitos.

Duta Besar Persia kanggo Rusia ing taun 1673 njaluk ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake dening "bajak laut" Razin ing negarane. Pesen kasebut uga nuduhake putrane Mamed Khan, nanging ora ana babagan putri admiral.

Sekretaris Kedutaan Besar Swedia ing Persia, Engelbert Kaempfer, sing ngunjungi negara iki ing taun 1684-1685, nyritakake ing cathetan babagan perang cedhak Pulo Babi ing taun 1669. Dheweke ngaku yen Magmedi Khanbek (Mamed Khan) dhewe dicekel, ketoke bingung karo putrane, lan nelpon kanthi jeneng 5 wong liyane sing digawa dening Cossacks - ing antarane wong-wong mau mung wong lanang, ora siji wadon.

Ya, lan iku bakal dadi aneh kanggo Laksamana Persia, sing sampurna mangertos apa mungsuh kejem lan elek kang bakal kudu nglawan, kanggo njupuk putri enom ing kapal.

Nanging, mbok menawa, "putri" ditawan ing darat? Kutha sing cocok ing kasus iki yaiku Farrakhabad, dicekel kanthi tiba-tiba nganti ora ana sing bisa lolos saka Cossack. Anggapan iki dibantah dening Jean Chardin, wong lelungan Prancis ing abad kaping XNUMX, sing manggon ing Persia nganti suwe lan ninggalake cathetan babagan rampokan Farrakhabad dening kaum Razin. Lan kedadean dhuwur-profil lan skandal kaya nyekel putri saka bangsawan dhuwur, mesthi, ora bisa pindhah unnoticed, nanging wong Prancis ora ngerti apa-apa bab wong.

Ing putusan marang Stepan Razin, diturunake dening panguwasa Rusia, dheweke didakwa kanthi kasunyatan manawa ing Kaspia "ngrampok pedunung Persia lan njupuk barang saka pedagang, utawa malah mateni ... ngrusak ... kutha-kutha", matèni "sawetara sudagar misuwur saka Shah Persia lan sudagar asing liyane: Persia, India, Turki, Armenia lan Bukharan sing teka ing Astrakhan. Lan maneh, ora ana tembung babagan "putri Persia.

Pungkasan, kita kudu ngelingi manawa Cossacks umume nuduhake rampasan apa wae, kalebu tawanan, mung sawise bali saka kampanye (ing iki padha solidaritas karo corsairs lan privateers saka Segara Karibia). Appropriation saka jarahan undivided dianggep minangka angkara serius, "nyolong", kang, tanpa ado luwih, padha bisa "dilebokake ing banyu" (eksekusi iki diterangake ing artikel sadurunge). Lan tugas saka ataman yaiku kanggo ngawasi implementasine sing paling ketat saka adat iki, ora ana pitakonan babagan "penyalahgunaan jabatan resmi": "bapak" entuk wewenang kanggo taun, yen ora puluhan taun, lan resiko amarga sawetara cantik. cah wadon rampung ora pilihan. Razin, mesthi, bisa ngaku dheweke wis ing Astrakhan - ing beyo saka bagean jarahan, lan Cossacks mesthi bakal ngormati wong. Nanging kabeh tawanan bangsawan dijupuk saka Razin gubernur Prozorovsky, kalebu sadulur miturut omongane uwong saka "putri" - Shabyn-Debey. Lan, mesthi, dheweke ora bakal ninggalake dheweke putri saka Persia Khan, lan mung ora ono kanggo ndhelikake dheweke ing plows.


V. I. Surikov. "Stenka Razin"

Sawetara wong ngerti yen ing tengah abad pungkasan, crita iki kasengsem Menteri Luar Negeri USSR A. A. Gromyko. Andrei Andreevich tansah nyiapake kanthi ati-ati banget kanggo rembugan karo mitra manca (loro ing pangertèn harfiah saka tembung lan ing pangertèn figurative saiki). Lan ing wayah wengi rapat penting karo wakil Iran, dheweke menehi pitunjuk marang para referen supaya mriksa manawa ana kahanan sejarah sing bisa ngganggu dialog sing konstruktif. Kalebu sinau babagan kahanan kampanye Persia Stepan Razin. Kesimpulan para ahli kasebut ora jelas: "ing zona tanggung jawab" saka ataman sing misuwur, ora ana wanita Persia sing mulya sing ilang.

Mulane, versi Ludwig Fabricius katon luwih disenengi. Kajaba iku, akeh peneliti modern nganggep karya Streus luwih minangka karya sastra tinimbang memoar, nuduhake manawa akeh data faktual babagan Rusia lan Persia ing taun-taun kasebut bisa uga dijupuk saka buku Adam Olearius "Deskripsi perjalanan Kedutaan Besar Holstein menyang Muscovy lan Persia", diterbitake ing Schleswig taun 1656. Fabricius, ing Cathetan, strictly nderek genre memoar, laconicly njlèntrèhaké mung acara kang dadi peserta langsung. Lan yen Ludwig Fabricius, sing, kelingan, ana ing tentara Razin kanggo sawetara sasi, bisa ngerti kahanan saka pati saka "putri" misterius langsung, banjur Jan Struis, sing ndeleng ataman kaping pirang-pirang, nanging ora ngerti wong. , paling kamungkinan, retold sawetara gosip.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

80 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 20
    4 Februari 2020 06:44
    Aku maca karo kapentingan, thanks kanggo Penulis! Nice lanjutan saka artikel sadurunge!
    1. +5
      4 Februari 2020 08:04
      Bahan sugih. Penulis kudu mikir babagan kasunyatan manawa, materi sadurunge lan liya-liyane kudu diklumpukake dadi buku lan dirilis. hi
      1. +1
        4 Februari 2020 10:58
        Kutipan saka: bessmertniy
        Bahan sugih. Penulis kudu mikir babagan kasunyatan manawa, materi sadurunge lan liya-liyane kudu diklumpukake dadi buku lan dirilis.

        Katon ana sawetara inkonsistensi:

        Penulis menehi katrangan babagan adegan saka buku J. Streis:
        Dheweke lungguh ing pinggir prau lan, kanthi mikir ing kali, dumadakan nguwuh:
        "Volga mulya! Sampeyan nggawa kula emas salaka lan rupa-rupa permata, sira nguri-uri lan nguri-uri kawula, sira iku wiwitaning kabegjan lan kamulyanku, nanging durung dakwangsuli. Tampa saiki kurban sing pantes kanggo sampeyan!"
        lan nyebut dheweke ... "rumah tangga" sing mabuk.

        Ing wektu sing padha, katrangan babagan pemandangan iki saka buku Fabrcius, kanthi praktis sing padha nuduhake alasan "dibuwang", diarani ... tragedi dhuwur:
        dheweke janji marang Gusti Allah Gorinovich:
        “Aku bakal begja karo bantuanmu - banjur sampeyan bisa nyana saka kula sing paling apik saka apa aku njaluk.
        Banjur dheweke nyekel wong wadon sing apes lan mbuwang dheweke nganggo sandhangan lengkap menyang kali kanthi tembung:
        "Tampa iki, pelindungku Gorinovich, Aku ora duwe apa-apa sing luwih apik yen aku bisa nggawa sampeyan minangka hadiah utawa kurban tinimbang kaendahan iki.".


        Katranganipun sami wonten ing ngriku: kangge patronase lan kabegjan, pangarsa paring bengawan ingkang sae. Nyuwun

        Aku isih elinga banget uga nyata wedding Russian, kang aku ngatur kanggo rawuh ing kanak-kanak lan remaja ing 60s - 70s saka abad XX pungkasan - karo akordion lan songs saka mbah blushing. Banjur padha nyanyi apa? Repertoar kasebut kalebu Nekrasov "Korobochka" lan "Khasbulat sing wani" Ammosov. "Oh, Frost, Frost", "Gypsy", "Ana wong sing mudhun ing bukit", "Ing gunung iku farm kolektif, ing ngisor gunung iku farm negara", "Girl Nadia" ing macem-macem variasi. "Kalinka" Nanging aku ora tau krungu wong-wong mau nyanyi "Ngluwihi pulo menyang inti": wong-wong ora nampa interpretasi iki saka gambar kepala suku sing ditresnani.
        Alami, aku durung krungu: lagu iki ora kanggo pesta.

        Nanging nalika ulang tahun, sawise sajian panas, dheweke malah nyanyi, kaya "Kabungahanku manggon ing menara sing dhuwur", "Ana sing ora ana, ana sing nuwun", "Aster ndhelik" lan liyane.

        Kajaba iku, kita nyanyi nganti saiki, kumpul karo sawetara kulawarga kanggo saben Dina Kemenangan, amarga iki minangka lagu favorit saka mbah-mbah lan ibu-ibu sing wis tilar donya.
        Persia lan njupuk barang saka pedagang, utawa malah matèni wong-wong mau ... rusak ... sawetara kutha, matèni "sawetara sudagar misuwur saka Shah Persia lan pedagang manca liyane: Persia, India, Turki, Armenia lan Bukharan sing teka ing Astrakhan. ." Lan maneh, ora ana tembung babagan "putri Persia.


        Banjur wanita uga ora dianggep wong khusus: dadi, mangsa lan mangsa ....
        1. VlR
          +8
          4 Februari 2020 11:24
          Babagan motif kanggo mateni bocah wadon kasebut:
          Ing kasus sing sepisanan - tumindak spontan saka wong sing mabuk, dheweke ora mikir babagan sing kaya mengkono, lan dumadakan, sapisan - teka ing atine "gagasan sarwa". Ing kaloro - sing disengaja lan, misale jek, kaputusan sing nandhang sangsara liwat: ing wayah esuk, ora mabuk, atmosfer solemn saka kurban klasik, khusus disandangi ing sandhangan paling apik, bener ngakoni katresnan, njupuk care saka anak. .
          1. -2
            4 Februari 2020 13:15
            Kutipan: VLR
            Ing kasus sing sepisanan - tumindak spontan saka wong sing mabuk, dheweke ora mikir babagan sing kaya mengkono, lan dumadakan, sapisan - teka ing atine "gagasan sarwa". Ing kaloro - sing disengaja lan, misale jek, keputusane wis nandhang sangsara: ing wayah esuk, ora mabuk, atmosfer solemn saka kurban klasik,

            Lan ing kana - siji lan motif sing padha (syukur) lan tumindak sing padha (kurban). Malah tembung padha SAME ing loro kasus: :"Nampa sing paling apik kanggo wong liya"

            Apa rampung mabuk utawa sober - Nyuwun
  2. + 11
    4 Februari 2020 06:49
    Sugeng enjing! Matur nuwun maneh kanggo Valery kanggo artikel kasebut. Aku maca kanthi minat, umume aku setuju, iki legenda. Nanging babagan kasunyatan manawa iringan musik salah sawijining nomer paling apik ing skating yaiku * beban *? Nyuwun Ora, kanthi hormat, nanging, ora, aku ora setuju, nanging umume matur nuwun!
    1. +7
      4 Februari 2020 10:13
      Sampeyan ngerti, Sergey, aku ngerti Valery. ombenan
      Aku "ngerti" dhewe, kanggo pisanan ing gesang kawula kroso persis Russian.

      Simbah saka wilayah Volga minangka Chuvash, mula saben Minggu esuk aku nonton "Play, akordion." Lumrahe aku ora kasengsem karo musik kuwi, amarga aku ora ngerti lan ora kenal karo budaya iki. hi
      Nganti sawetara taun kepungkur aku ora sengaja nonton kartun iki:

      Skor musik mung apik tenan! Lan ya, sampeyan ngerti yen akordion "clings"! ya Sing, mbok menawa, nang endi wae aku wis imbued karo apa mbah kakung. hi
      Lan sadurunge mundur, dheweke tangi ing wayah esuk, nganggo busana sing paling apik lan ngomong yen ing wayah wengi dheweke wis katon elek saka dewa banyu Ivan Gorinovich, sing tundhuk ing kali Yaik; Panjenenganipun reproached wong kanggo kasunyatan sing Stenka wis dadi sukses telung taun, wis dijupuk supaya akeh apik lan dhuwit karo bantuan saka dewa banyu Ivan Gorinovich, nanging wis ora netepi janji.

      Mung wingi, Viktor Nikolayevich lan aku ngrembug prilaku mabuk saka bangsawan ing abad ka-19. Ing kana ... Dheweke ngombe pirang-pirang dina kanggo ngrayakake, banjur ataman wiwit tumindak aneh? hi
      1. +5
        4 Februari 2020 14:32
        kartun apik tenan!!!!! Matur nuwun!!!!!
        1. +4
          4 Februari 2020 14:53
          Peter, dheweke uga duwe sedulur kartun sing ngiringi - "Ora wulu"! ombenan
          ora, iku kartun tenan kelangan! Lan tanpa vulgarity, lan musik - mung sampah! apik
          1. +1
            30. mars 2020 19:17
            Matur nuwun kanthi sanget kanggo tip kartun!
            ora fluff utawa wulu piye wae teka ing atine
            nanging maratuwane Aldar lan Volka goyang-goyang saka Internet, ngubengi lan nalika ibu maratuwa masak ing pawon, dheweke nglebokake, kadhangkala kaya seri musik.

            matur nuwun maneh
            1. +1
              30. mars 2020 21:29
              nanging maratuwane Aldar lan Volka goyang-goyang saka Internet, ngubengi lan nalika ibu maratuwa masak ing pawon, dheweke nglebokake, kadhangkala kaya seri musik.

              Peter, perasaan yen bapak maratuwa sampeyan nggawe kartun iki kanthi alesan ... ombenan kang kadhangkala siap kanggo sijine! nglirik Kesehatan kanggo sampeyan lan kulawarga! Jogo awakmu! ombenan
      2. +3
        4 Februari 2020 19:55
        Kartun apik, Nikolai. apik apik apik
        1. +2
          4 Februari 2020 21:14
          Apik banget! Ketawa sampe nangis!!!!
          1. +3
            4 Februari 2020 21:50
            Nah, iku mukjijat, ta? ya
            Lan njaluk menyang budaya? ombenan
            Aku, Vlad lan Sergey sing dikasihi, saiki luwih akeh diiseni karo multikulturalisme ... Inggih .. kabeh kedadeyan ing urip .. Ing kene, aku sebagian diisi karo budaya Kabardino-Balkaria! prajurit

            Ganteng? Apik!
            "Ya!" (Vlad Kotische). ombenan
  3. Ren
    +2
    4 Februari 2020 07:16
    Ing ilustrasi saka buku N. Witsen "Northern and Eastern Tataria", diterbitake ing Amsterdam taun 1692

    Napa nyasarake pembaca langsung:
    Ing taun 1692, Witsen nerbitake karya kompilasi ing Amsterdam "Northern and Eastern Tar.Тaria" (Noord en Oost Tartarye) hi
    1. +9
      4 Februari 2020 11:09
      Kutipan saka Ren
      Napa nyasarake pembaca langsung:

      Kok langsung bingung?
      Penulis mung nggunakake terjemahan sing bener saka judhul buku menyang basa Rusia.
      Sampeyan ora pengin ngomong yen jeneng kaya, contone, kondisional "History of England" ing basa Rusia kudu ditulis minangka "The History of Ingled". Tataria iku sawijining negara kang didunungi déning Tatar. Wong Eropa ngarani Tartaria, kaya dene Spanyol Spanyol, Prancis - Prancis, Igland - Inggris, lan Deutschland - Jerman, kangelan terjemahan, ora liya.
  4. +4
    4 Februari 2020 07:18
    Matur nuwun, menarik! Nalika dhaptar lagu, nostalgia disetel)) kita uga nyanyi "oh, oh kabut ing mripat", "viburnum kriting".
    1. +2
      4 Februari 2020 08:01
      Ora tembung sing bener - nostalgia. Lan pain saka mundhut! recourse Lan mung kaget: "Yagene Gerasim klelep Mu-mu?" nangis
    2. +1
      4 Februari 2020 09:25
      Oalah, ngapunten cah...
      1. +3
        4 Februari 2020 16:02
        Ya, ora ana putri Persia. Mitos rakyat.
        Penangkapan "putri Persia" dening Razints ora dikonfirmasi ing ngendi wae lan apa wae. Nanging kasunyatan sing Cossacks dijupuk putra Mamed Khan Shabyn-Debey - ing nalisir, ora ana sing mangu. Dheweke digawa menyang Astrakhan lan dipasrahake marang panguwasa Rusia ing kana. Panjaluke kanggo bali menyang tanah air dikenal, ing ngendi dheweke ora ngomong apa-apa bab adhine mitos.
        Duta Besar Persia kanggo Rusia ing taun 1673 njaluk ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake dening "bajak laut" Razin ing negarane. Pesen kasebut uga nuduhake putrane Mamed Khan, nanging ora ana babagan putri admiral.
        Utawa apa sampeyan mikir yen Shabyn-Debey main peran "putri" kanggo Razin? iki versi banget dubious lan sabar ngguyu Ngelingi Cossacks ing saubengé Razin, umume wong-wong sing pracaya Lawas, ing kasus iki bakal dijamin ora putri mitos bakal pindhah menyang ngisor, nanging Comrade Razin piyambak. ya
  5. +4
    4 Februari 2020 08:09
    . Bali menyang roman "Ngluwihi pulo ing rod", kudu dikandhakake yen lagu kasebut ora tau dadi lagu rakyat.


    Serius?
    1. +7
      4 Februari 2020 08:25
      Aku setuju karo sampeyan, iki ora mung lagu rakyat, nanging nasional - iki dileksanakake dening Chaliapin, Boris Shtokalov, Anna German, Alexandrov Ensemble, Yuri Gulyaev, Charles Aznavour ing basa Prancis, lan pemain liyane ing macem-macem basa.
      1. +8
        4 Februari 2020 11:26
        Nanging penulis nyerat sing ora krungu dheweke ing wedding. Iki cetha. Asosiasi sing ora nyenengake bisa uga muncul. Apa wedi putri ing advance?
        1. +1
          4 Februari 2020 11:36
          Kutipan saka alebor
          Nanging penulis nyerat sing ora krungu dheweke ing wedding

          Lagu liyane sing disebutake dening penulis, aku uga ora krungu ing pesta pernikahan, paling ora ing taun 70-an.
          Ya, lan asosiasi apa sing bisa kedadeyan ing pesta, ing pesta pernikahan kita ing taun-taun kasebut, ora dadi masalah kanggo kabeh wong - apa sing kudu nyanyi lan karo sapa sing kudu dilawan.
      2. +7
        4 Februari 2020 11:56
        Kutipan saka Beaver1982
        iki ora mung lagu rakyat, nanging lagu nasional

        Aku ora ngerti, ing desaku ora nate ditembangake ing pesta pernikahan utawa ing liburan liyane. Padha nyanyi, aku kelingan: "Wa-a-ku, va-ku-tahanan" eseman , "Angin ribut, udane rame", "Alang-alung ngguyu, wit-witan mbengkongake", "Arang-arang, kanca-kanca, kudu ketemu", "Oh, iki durung sore" ... Lha, uga "Apa kowe. ngadeg swaying, awu gunung tipis", " Cherry putih salju blossomed ing jendhela, "iki wis nalika wong wadon mabuk ... eseman
        Nanging "Amarga saka pulo ing rod" ora tau sung. Nyuwun
        1. +2
          4 Februari 2020 12:06
          Kutipan: Master Trilobite
          Nanging "Amarga saka pulo ing rod" ora tau sung

          Aku saka Volga, lan ngandika iku kabeh. Miturut cara, aku ngerti pulo iki ngendi iku, Aku ngandika ing kabeh serius, lan malah Panggonan ngendi Stenka mbuwang putri. Aku ora bakal ngomong apa-apa, amarga jenis dongeng sing durung dikarang. Dheweke mbuwang Putri Stenka sing apes, mesthi, ing wilayah Samara. Panggonan kasebut misuwur.
          1. +4
            4 Februari 2020 12:11
            Kutipan saka Beaver1982
            Aku saka Volga

            Lan aku saka cedhak Leningrad. Nanging aku ora nyebut lagu "Kanca Jarang Kita Kudu Ketemu" lagu nasional. Lan sabenere amarga iku rodo kita, kutha cilik. Saiki wis jarang ditembangake, senajan menurutku lagune apik.
            "Ayo elinga kedadeyan lan ngombe kaya biasane, kaya adat ing Rus'" ...
            1. +1
              4 Februari 2020 12:14
              Kutipan: Master Trilobite
              "Ayo elinga kedadeyan lan ngombe kaya biasane, kaya adat ing Rus'" ...

              Iki pisanan aku krungu lagu iki.
              1. +5
                4 Februari 2020 12:33
                Kutipan saka Beaver1982
                Krungu pisanan

                1. +4
                  4 Februari 2020 12:44
                  Lagu sing apik, aku seneng.
                  1. +2
                    4 Februari 2020 22:28
                    Lagu sing apik, aku seneng.

                    song saka ngarep Leningrad lan Volkhov. "Sapa sing mlaku menyang Leningrad kanthi rawa-rawa" - babagan pahlawan Kejutan Kapindho .... prajurit kita nyanyi sing enom .. oh, pemuda! ombenan
                2. +4
                  4 Februari 2020 19:53
                  Matur nuwun Mikhail, lagu iki apik, lagu iki apik banget. Bapakku mabuk/jarang/sering nyanyi.
                  1. +2
                    4 Februari 2020 20:50
                    Ya, kanggo apa-apa. eseman
                    "Liwat steppes liar Transbaikalia" kita uga nyanyi. eseman
                    Lan ing jeneng geografis iki ana akeh sing murni lokal. Sapa sing ngerti apa Sinyavino utawa ngendi panggonane Mga? Mung wong sing manggon ing kono, utawa sing sinau perang kanggo Leningrad. Kajaba iku, operasi Sinyavin ing USSR ora populer banget. Akeh banget wong sing dilebokake ing kana. Wong-wong kita, kanthi cara, nyanyi "perang cedhak Luga, perang ing Volkhov." eseman Lan Stalin ora kasebut ing lagu kasebut. Aku banjur ngerti yen Stalin ana ing teks asli, mengko. Lan dheweke ujar "sampeyan ora bisa mbuwang tembung saka lagu" ...
                    1. +2
                      4 Februari 2020 21:05
                      * Ayo ngombe kanggo Tanah Air,
                      Ayo ngombe kanggo Stalin.
                      Ayo ngombe lan tuang maneh *. Lan aku seneng banget * Maret Pembela Moskow *. Nyuwun pangapunten sadurunge ora ana topik!
  6. +3
    4 Februari 2020 08:17
    Wis 4 taun stream wis nggawe pelayaran kaya ngono !! gojag-gajeg.
  7. +2
    4 Februari 2020 08:33
    Babagan kaping, bab adat .... freeman, "romance", "dongeng ayu".
    1. +7
      4 Februari 2020 08:56
      Putri Persia bisa uga duwe panemu sing beda babagan masalah iki. eseman
      1. +2
        4 Februari 2020 09:26
        Temenan. Saka "rangkulan panas" nganti banyu adhem lan teles ... kesenengan ana ing ngisor alas.
  8. -2
    4 Februari 2020 08:57
    Yen iku, banjur iku tega kanggo cah wadon, lan Razin minangka mudofel langka ing episode iki, sanajan aku ngujo wong, kang banget kejiret munggah karo sing ing daya.
  9. +8
    4 Februari 2020 09:27
    Bunin, mesthi, penulis serius. Nanging panemune dudu bebener sing paling utama.

    Saka dheweke lan "Scythians" Blok lan Yesenin entuk.

    Lagu sing ditindakake dening Shtokolov apik.
    1. +3
      4 Februari 2020 09:51
      Ora kanggo Bunin ngomong babagan vulgar.
      Aku elinga "tripper Bunin hayloft" saka klasik modern ngguyu
  10. +2
    4 Februari 2020 09:42
    Ngapunten cah...
  11. +7
    4 Februari 2020 09:45
    Artikel kasebut ana tugas plus kanggo nyoba ngurai acara sing kondhang.
    Aneh, penulis ora nggatekake kabar Kaempfer ing artikel kasebut, sing ora bisa dingerteni.
    Sawisé iku, Cossack nyerang Astrabad, matèni kabeh wong ing pedhang, ngrampog kutha lan njupuk 800 wong wadon, bebarengan karo jarahan, menyang pulo panggonan kapal-kapale, 48 jam adoh saka kono. Ing kana, wong-wong wadon iki ditahan telung minggu. Nanging wiwit akeh Cossacks mati minangka akibat saka excesses lan orgies, kang padha nyenengi karo wanita, lan segara dadi prahara banget, apa padha dianggep paukuman kanggo debauchery; amarga padha arep ninggalake pulo kasebut lan ora bisa nggawa wong wadon utawa ninggalake wong-wong mau tanpa pranata, banjur mutusake kanggo mateni kabeh lan nyenengake segara kanthi kurban iki.

    https://www.gumer.info/bibliotek_Buks/History/mank/04.php
    Ing kene, wektu kasebut pas karo legenda tradisional - kampanye Persia lan cara pangiriman - tenggelam. Cacahe wanita pancen wis tambah akeh, nanging biasane kanggo tradhisi lisan.
    Mbok menawa acara Kaempfer dadi basis saka legenda. Lan mbok menawa kabar kasebut dhewe wis dadi legenda sing wis diganti ing mangsa ngarep (komentator teks ing link kasebut mangu-mangu kasunyatan pembunuhan wanita, nanging aku mikir dheweke ora sakabehe ora adil)
  12. +6
    4 Februari 2020 10:31
    Crita, mesthi, menarik, nanging bajak laut alkohol Razin (sing teka saka ndhuwur Don Cossacks) bisa uga wis klelep luwih saka siji "putri" ing urip (saka macem-macem asal lan kanggo macem-macem motif), mulane outline sajarah artikel luwih menarik, lan ora plot sawijining.
  13. +5
    4 Februari 2020 11:39
    Barang sing menarik. Aku tansah seneng sinau babagan acara sing kita kenal, utamane saka fiksi utawa epik, babagan sejarahe.
    Ngomong-ngomong, kenapa kabeh wong seneng banget karo "putri" sing padha? Ora ana ngendi-endi, yen dikandhakake yen adus, dheweke mesthi kudu mati. Nasib dheweke sawise kontak karo banyu segara ora dingerteni. Mbok menawa dina iki mung panas, lan pantai wis cedhak lan dheweke bisa ndharat kanthi sampurna lan tanpa masalah, kanthi nyaman. Aku ora nasib paling ala kanggo tawanan saka geng kriminal. Sawise dheweke bosen karo godfather, dheweke, wong miskin, mesthine kudu "ngladeni" tim liyane, lan iki minangka bisnis amatir, ora kabeh wong bisa seneng lan ora kabeh wong bisa ngatasi masalah kasebut. momotan.
    Dadi, bisa uga Stepan Light Timofeevich mung ngucapake matur nuwun marang bocah wadon sing paling apik kanggo momen-momen manis ing perusahaan kasebut, saéngga nylametake dheweke saka kabutuhan kanggo ngerti kabungahan katresnan kadagingan karo kabeh kolega ing bisnis sing mbebayani. Menapa malih, aku mbaleni, kita ora duwe informasi yen sawise siram cah wadon dadi luwih elek tinimbang sadurunge.
    eseman
    1. +6
      4 Februari 2020 11:52
      Mungkin dina iki mung panas, lan pesisir cedhak lan dheweke bisa ndharat kanthi sampurna lan tanpa masalah, kanthi nyaman.

      Durung entek tangerine ta, Michael? nglirik Bravo! apik ombenan
      Menapa malih, aku mbaleni, kita ora duwe informasi yen sawise siram cah wadon dadi luwih elek tinimbang sadurunge.

      Sampeyan kudu dadi pengacara Reznik .... apik
      Lan - aku setuju, Valery ngirim materi sing menarik babagan "kabeh wong ngerti acara lagu." hi
      1. +3
        4 Februari 2020 12:05
        Quote: Pane Kohanku
        Sampeyan kudu dadi pengacara Reznik

        Nylametake aku, gusti. eseman
        Aku tansah ngutamakake kaadilan ing retribusi kanggo tumindak, lan ora ragad. Kanggo pengacara, pendekatan iki ora bisa ditampa, kajaba, mesthine, dheweke kepengin entuk dhuwit. Lha, kok malih bar? eseman
        1. +6
          4 Februari 2020 13:14
          Aku tansah ngutamakake kaadilan ing retribusi kanggo tumindak, lan ora ragad.

          Bungah sampeyan duwe iki! ombenan lan ora kaya wong wadon lawas Shapoklyak nglirik
          Nulung wong iku buang-buang wektu...
          Tumindak becik ora bisa dirayakake.
          nglirik
    2. VlR
      +6
      4 Februari 2020 12:07
      Sugeng siang, Michael, aku maca pesen sampeyan lan kelingan:
      "Wong-wong sing kuwasa ing donya iki uga seneng ngrungokake, maca babagan perampok, amarga dheweke dhewe metu saka omah iki. Kabeh raja, raja, counts lan pangeran, baron lan baronet nate diburu ing lapangan iki. Utawa leluhure.
      Nanging ing wektu sing padha, panguwasa kadonyan nganiaya lan ngukum wong-wong sing sejati saka dalan sing dhuwur, supaya dheweke ora bisa njupuk papan sing ditaklukake kanthi hak, kuwat lan kuwat.
      Nanging kabeh sing padha, lagu-lagu ing antarane wong-wong mau ora mung babagan gubernur sing galak, sing kanthi angel banget, kadhangkala ngrusak nyawane, kejiret lan dikunjara wong jahat, nanging babagan wong jahat iki - carane dheweke lungguh ing guo sing lembab ing teyeng. chain lan kepinginan, lan nuntut: mbukak, padha ngomong, kula guo, nggawa jaran setya lan prawan abang kanggo rasa seneng lengkap "

      Lan luwih:
      "Stepan Razinya sing gagah moro ing kali ganda Potudan Posyudani, dheweke entuk julukan amarga, ing kasus mendem, dheweke kangen karo putri Persia sing ditawan, sing dikarepake bakal nampa tebusan sing ora dingerteni. Sang putri pranyata pinter nglangi, nglangi ing gisik lan nuduhake begal kali, ngangkat rok, pinggul ayu ing cara paling ngina.".
      M. Uspensky, "Gadis polos karo tas emas".
      1. +4
        4 Februari 2020 12:31
        Salam, Valery.
        Kutipan: VLR
        M. Uspensky, "Gadis polos karo tas emas".

        Apa iki sing nulis babagan Zhikhar? eseman
        Bakal kudu maca maneh ... eseman
        Lan babagan
        Kutipan: VLR
        Kabeh raja, raja, counts lan pangeran, baron lan baronet, ing wektu sing mburu ing lapangan iki.

        dadi ora ana sing kudu dibantah.
        Siji mung bisa nambah dhaptar iki supaya akeh pangadeg modern, CEO lan ketua liyane. Ora perlu dheweke mlayu ngubengi pasar nganggo pistol utawa bat baseball, dheweke ngetokake dhuwit saka kios, miturut pendapatku, manipulasi karo voucer, umpamane, ora adoh saka iki. Umume rejeki sing digawe ing jaman akumulasi modal utama dipikolehi kanthi cara pidana, lan ora masalah karo rampokan, racketeering utawa penipuan.
        1. VlR
          +4
          4 Februari 2020 12:42
          Ya, sing nulis telung buku (aku mikir) babagan Zhihar.
          1. +3
            4 Februari 2020 13:25
            Uh-huh, babagan dheweke - telu. ya
            Sang putri pranyata pinter nglangi, nglangi ing gisik lan nuduhake begal kali, ngangkat rok, pinggul ayu ing cara paling ngina.

            Apa wong taler ora digebugi nganggo watu? kanggo dadi wuda?ngguyu
            Budaya wanita iku apa. Nyuwun Apa sampeyan ngelingi carane wanita samurai kudu nindakake jigai kanggo awake dhewe, yen pengin? Ing kawitan, miturut aturan, wis diwènèhaké kanggo tightly dasi tungkak, lan mung njupuk keris ing tangan. Lan iki ditindakake supaya yen mayit ditemokake, ora ana ing posisi sing ora sopan! Nah, ana sing kejang-kejang, kejang-kejang.... hi lan, kaya, ora banyolan! mandheg ombenan
    3. +4
      4 Februari 2020 13:45
      Kaya ing lelucon: "Sing paling angel yaiku metu saka tas."
      1. +4
        4 Februari 2020 15:42
        Kaya ing lelucon: "Sing paling angel yaiku metu saka tas."

        kanggo sing utamané solemn, kasus, Al Capone lan kanca-kancane nggunakake mangkuk semen .... nglirik
        - Memento segara!
        - Ya .. langsung .. ing segara ..
        ("Tawanan Kaukasus") ombenan
    4. +5
      4 Februari 2020 16:18
      Mamang nyiksa sing nglangi
      Wong wadon duwe sandhangan sing salah, sanajan dheweke ngerti carane nglangi
      1. +5
        4 Februari 2020 17:06
        Kutipan saka Avior
        Wong wadon duwe sandhangan sing salah

        Sejatine, kita uga ora ngerti apa-apa babagan sandhangan sing ana (lan ana) ing sang putri. Ing wektu sing padha, wanita Persia bisa nganggo bloomers lan tunik cahya. Sampeyan ora nganggep yen dheweke nganggo sundress Rusia? eseman
        Ora, ora, ora ana sing bakal ngyakinake aku yen dheweke mesthi mati. Aku mikir Stepan meneng-menengan menehi dhuwit lan nulis nomer ponsel ...
        Dialog antarane Stepan lan putri Persia sadurunge acara sing misuwur bisa kaya mangkene:
        - Hey, Gulya, okhlomon iki katon ing sampeyan.
        - Aku mung pengin duwekmu, atamanku!
        - Aku ora keberatan. Mung saiki, sial, wong lanang wis seminggu ora duwe wanita. Sampeyan ndeleng carane padha dilat.
        - Aja menehi kula, Gusti!
        - Ayo kula mikir ... Sing apa sampeyan. Njupuk, ndhelikake. meneng wae, ojo rewel. Punika rolas dirham - kanggo sampeyan pisanan. Saiki wes liwat Samara... Kowe ngerti renang?
        - Apa sampeyan mikir, ataman?
        - Delengen, ana, ing kono, ing sisih tengen, cethek. Awake dhewe bakal liwat, kowe bakal dakbuwang saka prau dhadha landhep iki, ora jero, kowe bakal tekan ing gisik. Ing Samara sampeyan bakal nemokake mbah Feofaniya, sampeyan bakal ngomong karo dheweke, sampeyan bakal ngomong saka Styopka Pampusik, dheweke bakal ngidini sampeyan mlebu. Yen ing patang dina aku ora teka kanggo sampeyan utawa aku ora ngirim wong, mulih. Tembung sandhi yaiku "Aku saka Pakdhe Styopa." Ngerti?
        Apa sampeyan wis ora tresna karo aku, Pak? Apa sampeyan pengin nyingkirake aku?
        - Gusti, ana ing sirahku ... Aku tresna sampeyan, aku tresna sampeyan. Highly. Ngerti? Dadi ayo, siyap-siyap lan meneng. Hey Cossacks! Sapa ing kene sing ngomong yen aku mesthine ngijolake sampeyan karo wong wadon? Saiki, aku bakal nuduhake sampeyan kabeh! Aku bakal nuduhake sampeyan saiki! Wah, aku bakal nuduhake sampeyan! Mrenea, anak kafir! Apa sampeyan nganggep sampeyan ngladeni Cossack Rusia? Apa sampeyan mikir aku kene karo sampeyan saiki ngasah laces kabeh cara kanggo Kazan? Ora bakal bisa! (nyekel putri lan mbuwang dheweke menyang ombak sing teka).
        - Ah! Atiku! Sampeyan ngapusi aku ... boo-boo-boo ...
        - Dadi kene! Duh, delengen apa sing ana ing ngarep! ngendi! Delengen kanthi ati-ati, kaya kafilah pedagang! Anu, kanggo dayung, kita nyekel! Lan lali babagan mbah. Mekaten, dheweke klelep, lan umpluk metu ... Ya, aja diganggu, katon ing ngarep! Inggih, kanggo memori saka nyawa! Bocah wadon iku kaya ...
        Putri (mrambat ing ngisor grumbul):
        - Lan apa, misale jek, ternyata oke ... Bejo ... Ora ana sing mbayar kula sepuluh dirham ing sewengi.
        1. +5
          4 Februari 2020 17:21
          Ora, ora, ora ana sing bakal ngyakinake aku yen dheweke mesthi mati. Aku mikir Stepan meneng-menengan menehi dhuwit lan nulis nomer ponsel ...

          Michael.............. belay menyang neraka karo Ruriks! am syllable surem saka sejarawan menyang bathhouse! mandheg Kita kudu cepet nulis fiksi, nganti pasokan jeruk keprok! sedulur apik
          ora, iku .... Aku malah ora ngerti carane sujud! apik apik ombenan
        2. +3
          4 Februari 2020 17:48
          arep ngomong opo? Wong lanang!
          Ora ana sing duwe wanita sepuluh dina, nanging Stepan duwe siji, nanging dheweke ora nggunakake wektu iki (mung mbayar sewengi), nanging ngajari dheweke nglangi, yen ora, dheweke ora duwe kesempatan kanggo nglangi nganggo sandhangan lan sepatu, lan wanita banjur, misale jek sing padha ora kawentar karo kemampuan kanggo nglangi, yen penyihir iki unmistakably ditemtokake dening mbuwang menyang banyu. Ora klelep - penyihir!
          hi
        3. +5
          4 Februari 2020 19:28
          Dadi kaya mangkene! ngguyu ngguyu ngguyu sampeyan nindakake kanthi apik lan yakin Michael! Aku seneng banget! hi
          1. +3
            4 Februari 2020 21:53
            sampeyan nindakake kanthi apik lan yakin Michael! Aku seneng banget!

            Aku cokotan sikut karo iri putih ... ya Aku ora bakal bisa nglakoni! apik ombenan
        4. +4
          4 Februari 2020 19:32
          Sing utama ora miwiti kompetisi ing olahraga iki.

          Lan nggarap teknologi ngetik banyu sawise diluncurake.
          1. +2
            4 Februari 2020 22:34
            Sing utama ora miwiti kompetisi ing olahraga iki.

            Mung mabuk, lan mung bebarengan karo pengkhianat mabuk Anton! prajurit Yen ora - matur nuwun, Sergey, aku ora bakal lunga! ngguyu ombenan
            1. +2
              4 Februari 2020 22:43
              "Dheweke ngandika:" Lemah Voldemar kanggo nyilem?" (c).
        5. +1
          4 Februari 2020 23:09
          Aku rumangsa yen aku konservatif.
          Drowned - supaya klelep. Lan ora ana sing bisa ngrusak legenda.

          Siji-sijine sing dakkarepake yaiku kepiye kulawarga Mamed Khan seneng nglangi.

          Nanging ing cekungan Caspian, kemungkinan gedhe.
    5. +2
      4 Februari 2020 21:56
      Kutipan: Master Trilobite
      . Nasib dheweke sawise kontak karo banyu segara ora dingerteni. Mungkin iki mung dina panas ...

      Utawa mbok iki mbak mung arep ngombe? Kajaba iku, kanggo cah wadon Muslim, saka kulawarga sing prayoga, ngombe vodka karo wong lanang ing wayah awan, mendem iku haram, lan bisa uga ora ana barang liya ing kapal ... ngguyu
      1. +3
        4 Februari 2020 22:22
        Kutipan saka: Han Tengri
        kanggo cah wadon Muslim, saka kulawarga prayoga

        Nah, iki versi liyane - putri duwe kayu garing. ngguyu
        Nanging pancen bener - amarga ora ana informasi babagan nasibe sawise tiba ing banyu, mula kita uga bisa nganggep manawa prau kanthi dada sing cetha, sawise tiba, mbalik lan ngangkat putri sing wis ngelak maneh.
        Ana versi liyane: bisa uga minangka ritus "baptis" - wiwitan dadi perampok, menyang Cossack, padha karo apa sing ditindakake nalika pisanan nyabrang khatulistiwa. Ing kasus iki, kapribaden kepungkur saka inisiat seda (Mangkono tembung Stenka "ing memori saka nyawane"), lan kang anyar muncul, kang putri katon luwih ing folklore. ngguyu
        1. +2
          4 Februari 2020 22:49
          Iki minangka argumentasi yen khatulistiwa ngliwati Volga. Ora tanpa Neptunus.

          Banjur Stepan Razin dadi prototipe Kapten Vrungel.
        2. +3
          4 Februari 2020 23:41
          Kutipan: Master Trilobite
          Nah, iki versi liyane - putri duwe kayu garing.

          Kutipan: Master Trilobite
          Ana versi liyane: bisa uga minangka ritus "baptis"

          Putri. Aku ngelak!
          Stenka. Ayo, muter.
          Putri. Aku ora bakal arch.
          Stenka. Saka apa? Lha wingi bengi kowe mangan luwih akeh tinimbang aku!
          Putri. Dadi ing wayah wengi! Saiki aku ora bisa.
          Stenka. ???
          Putri. Allah bakal weruh. Nyenyet entheng.
          Stenka. Fie, wong kafir! Sesok tak gawa bokonge. Kunem cha, menyang banyu. Kita bakal mbaptis [wong wadon bodho]!
          Putri. Dheweke bakal mbaptis! Kanthi imam ... Lan awake dhewe, sampeyan weruh? Miturut cara, aku ora langganan imam!
          Stenka. Apa aku, [asu wadon] lemah? Apa aku ora kuwat?...
          1. +3
            5 Februari 2020 11:22
            Apa lemah kanggo aku?!

            Aku rumangsa wis wektune kita mbukak klub penulis ... nglirik Begjanipun, liyane lan liyane talents sing nuduhake munggah! ombenan Igor - kelas! apik
  14. +5
    4 Februari 2020 16:53
    Pilihan 1) Abuh lan klelep selir. Aku ora pracaya kurban ing sirah sober, sawise kabeh, ing paling formal, padha ngagem salib.
    Opsi 2) Aku ora nuduhake prawan ayu karo tim, mbok menawa ing wektu sing padha aku nampa celaan amarga cah wadon iki tresna banget karo sampeyan, mula mungkin aku arep omah-omah karo dheweke (sing ora ketemu. cukup wanita kanggo ngaso marang sungu liyane)? Lan iki ora comradely, minangka kriminal ngerti. Ing pungkasan, iku siji bab rudo pekso cah wadon acak, lan liyane iku bojo, lan wong, yen kudu milih antarane bojo lan geng, bakal milih bojo. Dadi nefig. Ya, dheweke nuduhake yen dheweke "ora ngedol wong wadon."

    Bener, apa bedane? Geng Cossack sing ora dikendhaleni dirampok, dipateni, dirudopekso, lan banjur klaim menyang Moskow? Akibate, jebule malah mendem nganti ilang rasa wedine, nanging wong tani ora beda, ayo dirampog, opo mekso. Mung aneh yen historiografi Soviet banjur nggawe sawetara perjuangan nglawan rezim kasebut.
    1. +7
      4 Februari 2020 17:03
      Opsi 2) Aku ora nuduhake prawan ayu karo tim, mbok menawa ing wektu sing padha aku nampa celaan amarga cah wadon iki tresna banget karo sampeyan, mula mungkin aku arep omah-omah karo dheweke (sing ora ketemu. cukup wanita kanggo ngaso marang sungu liyane)?

      Inggih, mung plot kanggo Vladimir Semenovich! ombenan

      Lan brig lelayaran ing ngendi dheweke kepengin,
      Ketemu - karo sapa nasib nggawa dheweke,
      Patah balung nganti dayung karavel,
      Nalika nerangake aborsi.

      Biyen ana bagean mangsa sing sugih -
      Lan bajak laut ngamuk lan melolong ...
      Jung dumadakan dadi pucet lan nyekel peso, -
      Amarga dheweke dicopot.

      Ana bocah wadon, ora ndhelik lan ora nangis,
      Lan bocah kabin kasebut ngelingi prajanjian kapten:
      We are gentlemen, yen ana rejeki,
      Lan ora luck - ora purun!

      Lan weruh sing kapten meneng,
      Ora nyoba kanggo ngemot brawl getih.
      Lan dheweke ora weruh tatu jero -
      Lan dheweke bali.

      Mung dheweke katon yen karo bocah lanang kabin - masalah,
      Lan dheweke ora pengin liyane
      Nyebar ing segara - lan ndhelikake banyu
      Awak swarthy emas.

      Lan ing dada sampeyan, bingung para bajak laut,
      Dheweke ngeculake pistol panas ...
      Dheweke dadi rejeki pungkasan, -
      Akhir luck - ora purun!


      (V.S. Vysotsky, 1973) hi
    2. +1
      4 Februari 2020 18:02
      Mung aneh yen historiografi Soviet banjur nggawe sawetara perjuangan nglawan rezim kasebut.


      Lan apa sing aneh? Slogan kasebut padha: "Rampok rampokan!" ngguyu
      1. +2
        4 Februari 2020 18:44
        Salam, Konstantin! Apa sampeyan bisa dadi luwih rumit, kaya ing * Lair saka Revolusi * ideolog desa lan perampok ing profesi utama sing diucapake? * Expropriation of expropriators *. Cantik? ngguyu
        1. +2
          4 Februari 2020 18:47
          Sugeng rawuh, Sergey! hi Iku ayu, mesthi, lan cukup angel kanggo petani, nanging intine iki ora owah. Nyuwun ombenan
          Kaya sing ana ing "Adjutant": "Aku pengin nggawe kotoran!" ngguyu
          1. +2
            4 Februari 2020 18:54
            Ing, ing! apik Lan kasunyatan manawa angel, uga, ana wong sing njupuk tembung sing nggumunake lan ayu. Dadi dheweke ngaco ing wektu lan topik kasebut! Seri iki diarani * Musim Panas Sulit ing 20th *.
  15. +2
    4 Februari 2020 18:12
    Sugeng sonten, Valery. hi Lan hello kabeh kancaku! ombenan
    Aku maca artikel kasebut kanthi minat lan maneh dadi yakin manawa ora bisa nulis sejarah negara babagan "seni rakyat". Sawise maneh aku yakin yen bandit, dheweke iku bandit, apa wae lagu sing ditulis babagan dheweke. Lan ora ana sing nggumunake, wong kita, sing wis ana, akeh sing ngrampok dhewe, utawa nyolong barang sing ana wong sing ngapusi. Mulane salah siji lagu-lagu kasebut babagan wong sing gagah, kayata: "Kita preman, kita raiders, dompet, dompet, dompet ..." Utawa babagan Emelya, sing ora nindakake apa-apa, nanging entuk kabeh "ing prentah. saka pike." Mental... Nyuwun
  16. +2
    4 Februari 2020 18:39
    ... Master pelayaran Walanda Jan Jansen Streuss, sing njabat ing kapal Rusia pisanan saka jinis Eropah Oryol.

    kene!!! Sepisan ing Rus, dheweke nggawe kapal kelas Eropa modern, mula para bandit iki ora mikir babagan sing luwih apik tinimbang cara ngobong. Sing jelas mabuk... Nyuwun

    1. +4
      5 Februari 2020 09:18
      Sepisan padha mbangun kapal modern saka kelas Eropah ing Rus

      Konstantin, hello maneh! Bebarengan karo "Eagle" aku seneng ngelingi "Frederick", dibangun telung puluh taun sadurungé. Bener, dheweke nggawa gendéra Holstein.

      Kapal ing lelampahan pisanan liwat Kaspia nempuh badai kuwat, ilang masts lan dibuwang ing dharat. Nanging, Olearius begja karo lelungan! sedulur
  17. +1
    4 Februari 2020 19:52
    Ya, kabeh iki dongeng. Ing serangan saka Cossacks, wanita uga dadi mangsa. akeh Cossacks nggawa dheweke menyang omah. mapan ana ing kono, iku turune razin
  18. 0
    25. mars 2020 08:39
    matur nuwun, menarik banget

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"