India nampa perpanjangan lisensi kanggo produksi tank T-90 Rusia

74

Paling taun, Rusia mlebu menyang persetujuan karo India kanggo ngluwihi lisensi kanggo produksi tank kulawarga T-90. Pesen iki digawe dening Wakil Direktur Layanan Federal kanggo Kerjasama Militer-Teknis Federasi Rusia Vladimir Drozhzhov ing Pameran Senjata Internasional ing kutha Lucknow, India.

Mangkono, dheweke ngonfirmasi informasi sing dituduhake karo wartawan RIA, Selasa. News ing wawancara, kepala Kamentrian Perindustrian lan Perdagangan Rusia Denis Manturov.



Dheweke ngandhani wong-wong mau:

Ing taun 2019, kontrak ditandatangani karo pihak India kanggo nglanjutake produksi tank T-90S sing dilisensi nganti 2028, lan Dewan Pengadaan Pertahanan nyetujoni produksi 464 tank model iki.

Manturov uga ujar manawa wong India ditawani nyedhiyakake utawa ngatur produksi bareng peralatan liyane. Ing tartamtu, iku bab BTR-82A, BMP-3 lan Sprut-SDM1 self-propelled bedhil anti-tank.

Layanan Federal kanggo Kerjasama Militer-Teknis Federasi Rusia nyebutake niat kanggo nglanjutake perjanjian lisensi karo India ing wulan April taun kepungkur. Iki disambungake karo keputusan New Delhi kanggo tuku tank saka Rusia luwih saka jumlah sing diprodhuksi dening India kanthi lisensi. Moscow wis bola-bali ketemu kabeh usulan India kanggo tuku utawa produksi bebarengan tank.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    74 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -3
      Februari 5 2020
      India nampa perpanjangan lisensi kanggo produksi tank T-90 Rusia


      Dadi sampeyan entuk utawa tuku?
      1. +6
        Februari 5 2020
        Ing taun 2019, kontrak ditandatangani karo pihak India kanggo ngluwihi produksi tank sing dilisensi
        1. +1
          Februari 5 2020
          Iki disambungake karo keputusan New Delhi kanggo tuku tank saka Rusia luwih saka jumlah sing diprodhuksi dening India kanthi lisensi.


          Ing ngisor iki tembunge...
          1. + 12
            Februari 5 2020
            India nglumpukake tank saka suku cadang sing diprodhuksi ing UVZ
    2. +2
      Februari 5 2020
      Ana sing ngandhani yen masalah karo SU-57 uga bakal dirampungake kanthi wektu.
      1. 0
        Februari 5 2020
        Dheweke ora modernisasi Su30 kanthi cara apa wae .... lan iki Su57.
        1. -2
          Februari 5 2020
          Kutipan saka Zaurbek
          Dheweke ora modernisasi Su30 kanthi cara apa wae .... lan iki Su57.

          Dheweke ora bisa nganyarke. Nanging kanggo tuku utawa mbukak produksi dilisensi ing panuntun dhumateng ketat - rampung.
          1. -1
            Februari 5 2020
            Ing kene setan ngerti apa sing luwih gampang. Su30SM kita (anyar modern) bakal metu lan kita bakal weruh.
            1. -1
              Februari 5 2020
              Ya, siji ora ngganggu liyane. Bakal ana kepinginan.
    3. -1
      Februari 5 2020
      Sugeng, nanging IMHO misale jek pilihan sing paling apik bakal dadi co-production ing gaya "bramos", nanging ing kene aku wong awam, mula aku ora yakin.
      1. 0
        Februari 5 2020
        India nglumpukake tank saka suku cadang sing diprodhuksi ing UVZ
        1. +3
          Februari 5 2020
          Ora malah saka suku cadang, nanging saka mobil kit, yaiku perakitan SKD.
          1. 0
            Februari 5 2020
            Apa iki migunani kanggo kita?
            1. 0
              Februari 5 2020
              Mesthi!
        2. +2
          Februari 5 2020
          Ora temenan. Dheweke duwe lisensi. Apa sing ditindakake dhewe.
          1. -1
            Februari 6 2020
            iku cetha sing padha nindakake apa piyambak, nanging uga ono gunane kanggo kita saka tanpa kontrak ing kabeh. lan banjur pangopènan tank iki lan modernisasi bakal nggawa kita MediaWiki
    4. -3
      Februari 5 2020
      Ketoke tank ora dadi ala, sayangé Departemen Pertahanan kita ora duwe sarana kanggo ngganti T-72s lungse karo modifikasi paling anyar T-90s.
      1. +2
        Februari 5 2020
        t72 bakal tahan maneh 20 taun tanpa masalah
        1. 0
          Februari 5 2020
          Artikel iki babagan model T-90MS
          T-90MS minangka versi ekspor tank T-90 sing dianyari, pisanan ditampilake ing pameran RAE-2011. Kendaraan tempur nggunakake jinis amunisi sing padha sing digunakake ing T-90. Kajaba iku, amunisi kasebut kalebu proyektil jinis fragmentasi kanthi detonasi jarak jauh, sing nyedhiyakake perang sing luwih efektif nglawan tenaga kerja mungsuh. Kajaba iku, T-90MS nampa mesin sing luwih kuat, AC anyar, waja sing ditingkatake lan senapan mesin ing menara.
          1. 0
            Februari 5 2020
            tembung kunci - versi ekspor tank T-90
        2. -6
          Februari 5 2020
          Oh mesthi! India iku negara sugih, iku bisa saged kanggo maneh nglengkapi dhewe karo model modern saka peralatan, lan kita drive 72 piye wae.
          1. +1
            Februari 5 2020
            padha ora duwe tank normal ing kabeh, supaya padha ngginakaken ing anyar ing jumlah kuwi
          2. -3
            Februari 5 2020
            Ya, aja kuwatir, kahanan ing Gabon lan Uganda luwih ala tinimbang kita)
          3. 0
            Februari 5 2020
            Kutipan: Fedor Sokolov
            Oh mesthi! India minangka negara sing sugih, bisa nglengkapi maneh peralatan model modern,

            Dhuwitmu akeh, mbok bisa bareng
      2. +1
        Februari 5 2020
        Tank T-72B3M minangka tank sing apik banget kanthi rasio rega / kualitas sing apik.
        Modernisasi kanthi jumlah sing relatif akeh pancen minangka penguatan senjata lapis baja.
    5. -2
      Februari 5 2020
      Kayane tank T-90 pancen apik, amarga wong Hindu duwe 1100 unit, nglawan 350 ing Federasi Rusia.
      1. +3
        Februari 5 2020
        mesthi apik, kita uga miwiti tuku
        1. -9
          Februari 5 2020
          Tuku T-90 tinimbang Almaty sing wis suwe?

          Gagal karo tank Armata diakoni dening Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia Yuri Borisov, sing tanggung jawab ing industri pertahanan negara. Miturut dheweke, ora ana gunane "ngebom tentara nganggo "Armata", sing saben regane 4 yuta dolar. Militer Rusia saiki duwe sawetara T-72 lan versi sing dianyari, T-90.
          Mergo ...............
          1. +3
            Februari 5 2020
            Ya, kabeh bener ujar manawa ora ana sing bakal tuku kanthi jumlah gedhe, kita wis dadi papan pertama ing jagad iki ing tank.
            1. -3
              Februari 5 2020
              Matur nuwun kanggo para leluhur kita, kanggo papan pertama ing tank ...
              Matur nuwun kanggo kapal peringkat pertama, sing dadi siji-sijine kesempatan kanggo nuduhake bendera angkatan laut ing segara saiki ...
              Thanks kanggo kabeh peralatan sing saiki mabur, malah Be-12 dikirim kanggo modernisasi (diprodhuksi saka 1959 nganti 1979) ... Ing 30 taun, kita bakal ngrayakake centenary pesawat iki ing jajaran langit kita. elang.
              1. 0
                Februari 5 2020
                ya, mulane luwih becik ora duwe dhuwit kanggo tank sing akeh kapal selam nuklir lan pesawat sing ana masalah.
                1. -5
                  Februari 5 2020
                  Aja ngomong babagan tank! Kita ora bakal duwe perang nuklir ing mangsa ngarep, nanging bakal ana konflik lokal (semi-resmi ing ngarsane tentara reguler) kayata Novorossia, Suriah, Libya, lsp. Iki ngendi tank modern luwih dibutuhake, kanthi proteksi aktif lan pasif, sistem penampakan, lsp.
                  Iku ora babagan jumlah tank, nanging babagan peralatan! Kabeh kendaraan lapis baja Soviet kita ing jumlah gedhe padha rodok olo kanggo nomer cilik saka mitra modern saka mungsuh. Perang apa wae ing Timur Tengah bakal dadi conto sing apik kanggo sampeyan. Perang Arab-Israel, Badai Gurun, lsp.
                  1. +1
                    Februari 5 2020
                    t72 cukup kanggo syria lan libya, tank lawas uga perang ing kana, persis apa maneh sing diupgrade kanthi masang pemandangan anyar, ing kutha ora ana bedane antarane t-64 lan t-90 utawa abrams, yen ora. perang bener, banjur kabeh bakal kobong
                    1. 0
                      Februari 5 2020
                      Aku ngakoni sawetara comparison cocog T-72 lan T-90, nanging mesthi ora T-64 karo tank T-90
                      1. +1
                        Februari 5 2020
                        ing konflik kasebut ora ana bedane ing tank iki, komandan modern t-64 bisa uga luwih apik tinimbang t-90 ing Siria sing padha.
                  2. +2
                    Februari 5 2020
                    yen ing konflik iki, wong-wong sing nggunakake mobil kita ing paling ngerti sing nggunakake bener saka pasukan ora stupidly njaluk menyang tank lan drive, kabeh bakal dadi beda. sing tank ora pillbox. bilih kaprigelan ngginakaken kekiyatan saha kekiranganipun teknik inggih menika seni. tank sing kudu digunakake bebarengan karo kabeh pasukan. sing peralatan kudu modern lan ora dirilis outdated kaya ing Irak mung amarga 10 taun kepungkur ing perang pungkasan sing 72s lawas nyuwek Paton minangka padha wanted. kabeh perang ing BV padha menang ora mung dening model anyar lan teknologi maju, nanging total kaunggulan ing kabeh. yen sampeyan ndeleng data, asor tank ing paling 70 persen kasus ora kedadeyan saka tank mungsuh. nanging aku mikir luwih akeh. tank ora mutusaké apa padha dikembangaké utawa ora, nanging interaksi mutusaké. tembung banget sing BV ketoke ora ngerti kabeh. menehi apa wae, dheweke isih bakal kelangan.
          2. -3
            Februari 5 2020
            iku carane katon, ing tangan liyane iku 4 yuta MediaWiki saben salinan
            1. -1
              Februari 5 2020
              padha bakal tuku nanging kanggo 5 taun persis ing kelompok cilik banget
          3. +1
            Februari 5 2020
            nalika sampeyan menehi metu pikirane kanggo wong liyo, paling nindakake luwih andhap asor) sing dikenali apa?) produksi massal tank tegese transisi kanggo mesin iki minangka utama. sing T 14 ora bakal nampa kanggo dangu. iku cetha kanggo kabeh, malah kanggo wong aneh. ora ana sing ngerti peran ing asas ing paprangan lan carane nggunakake mesin iki ing asas. wis wiwit ngerti yen kanggo pasukan iki mesin konsep anyar ing kabeh. taun pisanan sawise dilebokake ing layanan, padha bakal sijine maksimum baht ing resimen, yen ora ing divisi, bodho kanggo familiarization. mangertos tegesipun tembung turu lan bakal luwih gampang ngerteni informasi.
          4. +2
            Februari 5 2020
            Kutipan: Santa Claus
            Gagal karo tank Armata diakoni dening Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia Yuri Borisov, sing tanggung jawab ing industri pertahanan negara.

            Gagal apa? Borisov ngandika persis apa iki Originally ngandika bab "Armata": punika tank saka pitulungan kualitas dhuwur, ora bakal rearmament kabeh kendaraan wojo ing. Lan wartawan, luwe kanggo sensasi lan rating, nggawa kabar babagan "kegagalan program" menyang massa. Singkat wae"scientist_and_journalist.jpg" eseman
    6. +3
      Februari 5 2020
      ketoke tank sing ora pindhah biasane, padha mutusaké kanggo milih dipercaya lan buktiaken
      1. +1
        Februari 5 2020
        padha duwe tank Arjun lan modifikasi luwih saka 70 ton ing bobot, iku banget winates dienggo ing tlatah negara, loro ing syarat-syarat lemah lan ing wacana komunikasi, kayata dalan, kreteg, etc.
        1. +2
          Februari 5 2020
          Kutipan: Graz
          padha duwe tank Arjun lan modifikasi luwih saka 70 ton ing bobot, iku banget winates dienggo ing tlatah negara, loro ing syarat-syarat lemah lan ing wacana komunikasi, kayata dalan, kreteg, etc.

          Nanging sajrone periode desain, ora ana sing nyangka yen ana watesan ing lemah lan infrastruktur ing negara kasebut. eseman

          Ngelingi sajarah nggawe tank "Tiger" Henschel.
          Diwenehi: ana tank Tiger kanthi massa rata-rata 55/57 ton. Dheweke kudu dikirim menyang endi wae kanggo perang, Fuhrer takon. Nanging.

          - Para perancang kasebut digawa adoh banget supaya ora nggatekake larangan sing ditindakake dening infrastruktur transportasi.
          - Miturut release saka tank ing Reich Katelu ing taun 1942, ora ana platform railway siji sing bisa nadhahi massa luwih saka 50 ton.
          - Perusahaan Henschel, sing mrodhuksi Tigers, wiwitane minangka pabrikan peralatan sepur paling gedhe. Nanging departemen sipil lan militer ora mikir babagan kerjasama ing topik iki wiwit wiwitan.
          - Nalika pisanan "Macan" padha riveted ing Kassel, dumadakan ternyata ora ana apa-apa kanggo nindakake.
          - Tinimbang ngeculake tank "Henschel" wiwit cepet-cepet nggawe platform SSyms enem poros sing dikembangake ing dhengkul sajrone telung dina.
          - Ana platform, nanging saiki padha lali bab railway gauge, lan "Tiger" ora pas menyang.
          - Yen "Macan" ora pas, ana masalah karo centering saka platform, yen loading ora kasil, tengah gravitasi pindah, nambah kamungkinan saka platform tipping liwat ing kurva saka trek sepur karo radius cilik. .
          - Ukuran railway mung bisa diganti kanthi ngukur maneh, nggedhekake trowongan, ngowahi radius trek lan, minangka asil, kebangkrutan Jerman sing bisa ditebak telung dina sabanjure.
          - Kabeh iki rampung dening ONE perusahaan - Henschel-Werke. Padha-le-ora-do-ro-g-firm. Lan ing wektu sing padha, ing mangsa panas 1942.
          © gunter-spb
    7. +4
      Februari 5 2020
      https://ria.ru/20200205/1564261720.html "Государственные испытания новейшего российского танка Т-90М "Прорыв" успешно завершены, сообщил РИА Новости официальный представитель предприятия-разработчика — концерна "Уралвагонзавод" — в преддверии выставки Defexpo India-2020..." (с) nglirik T-90S uga apik. Mesthi, yen sampeyan nindakake kanthi apik. Nanging wong India duwe sawetara masalah karo iki. opo
    8. -1
      Februari 5 2020
      Kutipan: Nastia Makarova
      India nglumpukake tank saka suku cadang sing diprodhuksi ing UVZ



      Ya, aku ngerti, aku ngomong babagan cabang UVZ ing India, ing prinsip pabrik industri mobil, ing ngendi, ujare, wong Bavaria duwe pabrik, kaya ing Kaliningrad, lan ngasilake produk perakitan kanggo pasar Russian ing tlatah Federasi Rusia, Aku temenan soko padha kanggo pasar India, uga ana, sawetara teknologi kritis bisa uga ora worth kang diprodhuksi ana, nanging sawetara jenis joint venture duwe akses menyang pai Indian, lan supaya wong-wong mau. kurang ajar invent teknologi ana lan gawé iku, lan grandmas ing trough umum.

      Sistem BAE diwakili ing pirang-pirang negara.
      1. 0
        Februari 5 2020
        lan uga ana akeh modifikasi, ora ana teknologi kritis sing bisa dijupuk lan mung nyalin lan nindakake dhewe
        1. -1
          Februari 5 2020
          sayangé, iki persis carane kabeh wis rampung, pengalaman saka USSR lan banjur China mbuktekaken iki, ing kawitan kita bodho nyalin lan njaluk kaku, lan mesthi kita terus kanggo nyalin, nggawa owah-owahan kanggo produk apes kita sing bakal ngidini barang palsu kanggo nyedhaki indikator sampel sing disalin ing sadawane dalan ngembangake spesialis kita liwat rekayasa terbalik.
          Skripsiku yaiku yen nyekel pasar minangka pertahanan pasar :) nanging apa wae, sing utama yaiku ngelingi risiko lan akibate, ora preduli Nixon lan China.
          Muga-muga aku ora nemokake Amerika, lan ora ngrusak iman ing stabilitas jagad datar :)
          1. 0
            Februari 5 2020
            nanging apa kanggo numpes?)))) Cina nyalin akèh iku, nanging ana ora akeh pangertèn
            1. 0
              Februari 5 2020
              Tegese, China, sajrone 30 taun kepungkur, saka negara sing bisa ngasilake mung yen teken pring, ora dadi negara sing galangan kapal ngasilake kapal kaya pai, tank, kapal induk lan malah pejuang generasi 5. Kabeh iki umume disalin, utawa adhedhasar kawruh sing dipikolehi kanthi nyalin "ora dipikir". Wenehana 30 taun maneh tanpa pergolakan lan kita kabeh bakal ngomong "Nihao" nalika ketemu.
              1. 0
                Februari 5 2020
                China ora berkembang kanthi teknologi, nanging kanthi produksi massal barang lan tenaga kerja sing murah, aja kuwatir, China bakal dilebokake ing Amerika Serikat.
                1. -1
                  Februari 5 2020
                  opo?! Aku ngerti carane China berkembang ekonomi, aku bisa uga wis turu ing kuliah, nanging isih, lan katon, aku weruh yen Amerika wis reassuring wong Cina.
                  Aku ngomong babagan teknologi sing dikembangake kanthi nyalin;
                  Yen ZTZ dibangun ing pabrik UVZ, sanajan ing China, lan ora ing pabrik kaya Norinco, mula luwih apik, kayane aku. (Ing babagan liyane, ora mungkin yen kanca-kanca Cina bakal ngidini kaya iki, nanging intine katon jelas)
                  Kabeh teknologi bisa dipikolehi ora awal banget, nganti telat ... nanging entuk pasar kanggo produk sampeyan ora luwih angel
                  1. 0
                    Februari 5 2020
                    lan aku weruh yen Amerika Serikat nyekel China kanthi tenggorokan))) dheweke, mesthi lolos lan genggemane saya ringkih, nanging dheweke bakal nindakake kabeh kanggo ngremukake China, amarga iki minangka ancaman utama sajrone 50 taun.
                    1. +1
                      Februari 5 2020
                      Kutipan: Nastia Makarova
                      lan aku weruh yen Amerika Serikat nyekel China kanthi tenggorokan)))

                      Kita bakal weruh mesthi :)

                      USA miskin paling ora bisa menehi hasil karo dhewe, Aku ngerti carane padha bisa :) China lan Amerika Serikat duwe sajarah menarik karo wong-wong mau - ing partners dagang utama, ngendi sadurunge mung siji saka wong-wong mau duwe kesempatan kanggo project pasukan lan apparatus repressive kanggo donya kabèh. Banjur tiba-tiba wong Tionghoa mutusake kanggo nggedhekake swara biola ing duet iki, nalika padha katon diterangake yen kabeh wong ndeleng lan ngerti kabeh lan nawakake bali menyang boyband ing istilah lawas, nalika Amerika nerangake kanthi akal. marang wong Tionghoa apa lan kepiye carane.
                      ora kanggo apa-apa sing Monsieur Trump dikirim siji saka operator pesawat ing lelungan sepi tanpa tutup ing pesisir China.
                      1. -1
                        Februari 5 2020
                        kuwi sing dadi masalah china dudu negara liya, yen terus dadi produksi donya tanpa ambisi, mesthi urip.
                        1. +1
                          Februari 5 2020
                          Omonganmu ono kupinge tuhan amerika, sayange kabeh negara masalah amerika, yen lagi mbangun kekaisaran global, banjur nampa masalah global, yen nyoba fokus ing masalah siji, nampa kabeh surprises urip. saka sisih ngendi fokus squinted. Lan padha saingan langsung karo China, kanggo wong-wong mau iku kaya pati, Eropah lawas bakal tangi karo zeal kuwi bakal gobble munggah Afrika lor lan tengah lan Amerika tengah; utawa kenapa sampeyan mikir Merkel lan Macron tetep karo Putin?! :)
                        2. -1
                          Februari 6 2020
                          Iku misale jek yen Eropa ora bakal tangi maneh, dicekel Afrika))))
                        3. -1
                          Februari 6 2020
                          mung goyangake bledug saka mantel lawas, lan nyawiji kompor ... ora butuh wektu akeh kanggo ngowahi massa manungsa dadi kewan sing ngelak lan ngelak getih :)
                        4. -1
                          Februari 7 2020
                          kewan galak lan ngelak getih - sapa iki? wong Eropa?
                        5. -1
                          Februari 7 2020
                          Ya, kaya kabeh wong, kalebu wong-wong mau ... Lan apa tegese wong Eropa kanggo sampeyan, apa lumps sing mewah lan ora mbebayani? :)
                        6. 0
                          Februari 7 2020
                          kaya carane sampeyan komunikasi kesan kasebut
                        7. -1
                          Februari 7 2020
                          sing jelas gak omong akeh :)
                        8. -1
                          Februari 7 2020
                          akeh))) malah kita, sing urip 10 taun, dadi alus lan lemes
                        9. -1
                          Februari 7 2020
                          Dadi, aku dudu wong Eropa sing bener, lan kanca-kancaku salah, ing Eropa lan ing Amerika :)
                          padahal aku uwong...
                        10. 0
                          Februari 7 2020
                          dadi, nanging paling saka jalmo spineless iki Eropah
            2. -1
              Februari 5 2020
              ya wis. Mesin fotokopi ora padha. Nggawe metalurgi dhewe supaya waja lan aluminium ora nyawiji ing suhu luwih saka 500 derajat. Butuh 50 taun.
              1. -3
                Februari 5 2020
                China dudu mesin fotokopi, nanging multiplier kanthi kualitas sing diragukan))))
              2. +1
                Februari 5 2020
                aluminium ora nyawiji ing suhu 500 :) nanging amarga aku ngerti yen sampeyan ngomong babagan wesi, ya, metalurgi ora kanggo sampeyan, nanging aku mikir 50 taun suwene banget, kanthi nganggep kemampuan teknologi komputasi modern. , Aku bakal ngomong 10-20 taun
                1. 0
                  Februari 6 2020
                  Leleh dhewe. Ing skala industri, kanthi tambahan titanium lan akeh logam liyane. Malah cangkang kanggo rudal. Ora mili, nanging kaya plastisin.
                  1. -1
                    Februari 6 2020
                    Mungkin kawruh metalurgi saya rampung karo leleh timbal nalika isih cilik, lan kawruh babagan kimia rampung karo video saka thoisoi :)
                    1. 0
                      Februari 6 2020
                      Mungkin campuran kasebut beda, ana tekanan sing beda, sampeyan kudu saka 18 nganti 30 ton, sampeyan ora perlu ngetokake akeh A4, 6060 miturut Amerika. Iku kaya squeeze figurines menyang jajan.
    9. +1
      Februari 5 2020
      Iki nuduhake manawa produk desainer domestik isih durung puas karo tentara India, sanajan kabeh tangisan media asing nglawan teknologi Rusia.
    10. -1
      Februari 5 2020
      Kutipan: Nastia Makarova
      mesthi apik, kita uga miwiti tuku

      Apa sampeyan ngomong? Apa sampeyan pengin link?
    11. -2
      Februari 5 2020
      Kutipan: Nastia Makarova
      China dudu mesin fotokopi, nanging multiplier kanthi kualitas sing diragukan))))

      Aku bungah yen kabeh apik karo kita (ing metalurgi), Ukrainians nglumpuk mesin kanggo helikopter, nanging padha nampa glathi saka Rusia. Usus iku tipis.
    12. +2
      Februari 5 2020
      Kabar menarik babagan T90M:

      Ing Desember 2019, Wakil Menteri Pertahanan Aleksey Krivoruchko ngumumake yen, adhedhasar asil tes, keputusan bakal digawe babagan adopsi lan wiwitan pangiriman serial tank anyar. Ing September, Panglima Angkatan Darat, Oleg Salyukov, ngumumake yen tentara wiwit nampa T-90M.
      T-90M "Proryv"
      T-90M minangka modifikasi saka T-90A, digawe minangka bagéan saka Terobosan-3 R&D. Bentenane utama tank saka model sadurunge yaiku modul turret desain anyar kanthi waja multi-lapisan, penempatan rak amunisi ing njaba kompartemen pertempuran lan 125 mm meriam 2A82-1M, padha karo Armata.[i] [/ i]

    "Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

    "Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"