Review militèr

Penampilan sing ora biasa. Kaluwihan lan cacat saka "Obyek 279"

71
Penampilan sing ora biasa. Kaluwihan lan cacat saka "Obyek 279"
"Obyek 279" ing trials, 1960. Photo Armor.kiev.ua


Ing taun 1960, tank abot sing berpengalaman "Obyek 279" dites. Iku bedo saka mobil liyane saka sawijining kelas ing desain mboten umum lan katon karakteristik. Kabeh iki mbantu mengko. tank dadi dikenal umum. Solusi desain khusus wis digunakake kanggo nambah kinerja tombol lan menehi kaluwihan kompetitif. Lan, kaya sing ditampilake tes, langkah-langkah kasebut umume mbenerake awake dhewe - sanajan nyebabake kekurangan tartamtu.

misi khusus


Kelingan sejarah "Obyek 279" wiwit ing 1955-56, nalika iki mutusaké kanggo nggawe tank abot janjeni. Miturut syarat tentara, ing syarat-syarat pangayoman lan persenjataan, mesin iki kudu ngluwihi model ana lan dibedakake dening tambah mobilitas kanggo bisa ing lanskap angel. Ing wektu sing padha, bobot pertempuran diwatesi nganti 60 ton.

Salah sawijining varian tank kasebut kanthi indeks "279" dikembangake ing pimpinan L.S. Troyanov ing kerangka kerjasama antarane Pabrik Leningrad Kirov lan VNII-100. Desain kasebut terus nganti taun 1959, lan ing taun 1960 prototipe pisanan dites. Loro prototipe liyane ora rampung amarga owah-owahan ing rencana.


Tampilan umum saka tank. Skema saka buku "kendaraan lapis baja Domestik, abad XX", v.3

Ora kaya tank abot liyane, Obyek 279 dikembangake saka awal lan mung adhedhasar solusi asli anyar. Iki mengaruhi desain lan tampilan, lan uga bisa kanggo nepaki kabeh syarat customer. Akibaté, tank nampa kaluwihan serius liwat model pembangunan domestik lan manca liyane.

Peningkatan Keamanan


Utamane kanggo "Obyek 279", lambung waja asli lan menara kanthi tingkat perlindungan sing unik kanggo wektu kasebut dikembangake saka awal. Proyeksi frontal tank bisa tahan projectile waja-piercing 122 mm kanthi kecepatan moncong 950 m / s utawa babak HEAT 90 mm. Booking nyumbang luwih saka setengah saka bobot pertempuran tank - 32 ton.

Awak iki dilas saka papat bagean cast ukuran gedhe saka wangun mlengkung Komplek. Layar anti-kumulatif sing ora bisa dicopot dipasang ing sadawane perimeter, menehi awak wangun karakteristik. Bagian ngarep awak duwe kekandelan paling gedhe - saka 93 nganti 265 mm ing macem-macem wilayah. Amarga bends lan ngarepke nyoto saka inclination, kekandelan suda saka waja tambah Ngartekno, nyediakake pangayoman saka kabeh ngarepke saiki lan mangsa.


Reservasi kanggo awak lan menara. Skema saka buku "kendaraan lapis baja Domestik, abad XX", v.3

Proyeksi ngarep lan sisih menara cast nampa proteksi saka 305 mm (ngisor) nganti 217 mm (ndhuwur); gendheng wis kekandelan saka 30 mm karo wangun mlengkung karakteristik. Kanggo pangayoman tambahan, tali pundhak menara rada klelep ing atap lambung. Amarga iki, persimpangan menara lan lambung ditutupi cangkang.

Miturut karakteristik umum saka pangayoman waja, Obyek 279 dianggep paling apik antarane tank abot domestik. Kajaba iku, ing syarat-syarat paramèter kasebut, ora kalah karo tank tempur utama, kalebu. kanthi pangayoman gabungan.

Daya geni


Sing utama gaman "Obyek 279" ana bedhil M-65 kaliber 130 mm, dilengkapi ejector lan rem moncong. Dheweke bisa akselerasi projectile waja-tindik nganti 1050 m / s, kang digawe iku bisa kanggo nembus 2 mm waja ing kadohan saka 245 km (sudut ketemu 0 °). Uga nyedhiyakake njupuk saka posisi tertutup ing jarak luwih saka 12 km.

Fasilitas kontrol geni kalebu TPD-2S stereoscopic rangefinder sight, TPN night sight, lan loro-pesawat Thunderstorm stabilizer, kang nambah banget akurasi geni. Sistem penampakan kasedhiya kanggo sawetara alat otomatisasi sing digunakake mung ing proyek sabanjure.


M-65 gun - basis saka firepower saka "Obyek 279". Nggambar Dogswar.ru

Amunisi kalebu mung 24 puteran loading lengen kapisah, sing amarga volume cilik ing njero tank. Ing wektu sing padha, bagean saka amunisi diselehake ing stowage mechanized. Rammer elektromekanis uga diwenehake. Kabeh iki bisa kanggo nambah tingkat geni kanggo 5-7 rds / min.

Minangka gegaman tambahan digunakake KPV senapan mesin abot, coaxial karo mriem. Bisa digunakake nglawan tenaga kerja, kendharaan sing ora dilindhungi lan waja entheng. Iki uga kasedhiya kanggo ditembak kanggo ndeleng sadurunge nggunakake bedhil.

Mangkono, "Obyek 279" digabungake kinerja dhuwur saka bedhil lan sukses SLA karo kesempatan akeh. Ora kurang efektif ana senjata tambahan. Mung drawbacks saka Komplek persenjataan padha mbukak amunisi cilik bedhil lan overhang tong minyak wujud.

Masalah Mobilitas


Tank eksperimen dilengkapi mesin diesel 2 hp 8DG1000-M, sing disambungake menyang transmisi hidromekanik aliran siji. Kanthi bantuan saka sing terakhir, daya "ambruk" saka awak menyang gembong drive diselehake ing ngisor. Tank nampa papat roda nyopir bebarengan - siji saben ulat.


"Obyek 279", tampilan ngarep. Kontur khusus awak lan kabeh papat trek katon kanthi jelas. Foto dening Wikimedia Commons

Sasis asli adhedhasar rong balok longitudinal sing diselehake ing ngisor. Padha diinstal 24 dalan wheel (6 saben trek) karo penundaan sawijining. Kaping pisanan, suspensi hidrolik sing ora dikontrol digunakake. Banjur diprodhuksi lan dites unit pneumatik. Saben set rollers nindakake trek dhewe 81 trek 580 mm sudhut. Iku curious sing sasis saka "Obyek 279", senadyan kerumitan sawijining, bobot 10 ton lan 500 kg luwih entheng tinimbang sasis tank T-10 abot.

Kanthi daya tartamtu 16,7 hp. saben ton tank "279" dikembangaké kacepetan nganti 55 km / h. Undercarriage sing ora biasa bisa nyuda tekanan tartamtu ing lemah nganti 0,6 kg / sq. cm - tank cahya PT-76 nduweni karakteristik sing padha. Jarak antarane trek minimal, amarga tank ora duwe risiko nyekel lemah ing ngisor. Kabeh iki duweni efek positif ing patensi lan mobilitas tank ing lemah kanthi kapasitas bantalan sing kurang.

Mobilitas tank tambah amarga ana peralatan kanggo nyopir ing jero banyu. Iku kalebu sawetara cara, kalebu. pipe manhole 4,5 m dhuwur kanggo soyo tambah ndhuwur lawang ngisor loader kang. Kanthi peralatan kasebut, "Obyek 279" bisa ngatasi alangan banyu sawetara meter. Tanpa persiapan, fords 1,2 m jero nyabrang.

Masalah sing gegandhengan


Kanthi kabeh kaluwihan, "Obyek 279" wis sawetara drawbacks pinunjul. Sawetara bisa ngalangi produksi lan operasi, dene liyane ngancam bakal ngrusak kualitas tempur. Nanging, faktor kasebut meh ora ana pengaruhe marang prospek nyata proyek kasebut.


Close-up saka rong ulat tengen. Foto dening Wikimedia Commons

Keperluan kanggo nggabungake tingkat perlindungan sing dhuwur lan massa sing winates nyebabake nyuda volume internal awak lan menara - nganti 11,5 meter kubik. Saka jumlah kasebut, 7,6 meter kubik minangka kompartemen sing bisa dienggoni lan 3,87 kanggo kompartemen daya. Kabeh iki mimpin kanggo kangelan ing tata letak Unit, lan ing mangsa bisa complicate modernisasi tank. Kajaba iku, amarga tata letak sing kandhel, kekalahan kendaraan lapis baja bisa nyebabake akibat sing luwih serius tinimbang peralatan liyane.

Komplek senjata Object 279 efektif lan kuat, nanging ing wektu sing padha kompleks lan larang. Muatan amunisi ninggalake akeh sing dikarepake, tambah akeh sing mbutuhake reworking serius kabeh kompartemen pertempuran. Nalika nyopir ing terrain angel, pesawat saka bedhil dadi masalah. Moncong kasebut meh 3,5 m saka irung awak, sing ngancam bakal nempel ing lemah.

Undercarriage papat-track mbuktekaken prohibitively Komplek kanggo Pabrik lan operate. Sembarang pangopènan unit dadi prosedur rumit sing mbutuhake peralatan khusus. Sajrone tes kasebut, kekurangan linuwih saka suspensi sing wis ana kacathet. Uga, nalika nyopir ing lemah alus, mundhut daya gedhe banget ing unit propulsi diamati. Nalika mateni dalan, trek kasebut bisa digali menyang lemah, nambah resistensi kanggo gerakan. Pungkasan, undercarriage banget rentan marang piranti sing mbledhos - digabungake kanthi perawatan sing sithik.

Mangkono, sawetara kaluwihan karakteristik saka "Obyek 279" iki diiringi sawetara drawbacks wujud. Sawetara bisa didandani nalika debugging, nanging liyane mbutuhake reworking serius kabeh struktur. Wis ing taun 1960, sawetara langkah-langkah sing ditindakake, lan banjur bisa dites ing tank eksperimen kapindho lan katelu kanthi desain sing dimodifikasi.


"Obyek 279" ing museum lapis baja Kubinka. Sampeyan bisa ngevaluasi proporsi struktur, kalebu. dawa bedhil - rem moncong sawijining kiwa konco sing pemandangan. Foto dening Wikimedia Commons

Nanging, dheweke ora dikirim menyang TPA. Ing taun 1960 sing padha, pimpinan negara mutusake kanggo ninggalake pembangunan tank abot anyar. Masa depan kelas kendaraan lapis baja iki ana ing mangu, lan masalah iki ditanggulangi kanthi cara sing paling gampang. Industri kasebut diprentahake kanggo ngembangake arah tank medium - sawetara taun sabanjure iki nyebabake munculé kelas MBT.

Ide Demonstrator


Proyek kanthi indeks "279" nggunakake sawetara solusi sing kandel lan asli kanggo ningkatake karakteristik kinerja utama. Sawetara gagasan kasebut banjur dikembangake lan digunakake ing proyek anyar. Kaputusan liyane tetep ana ing sejarah, kalebu. amargi sampun lungse lan munculipun ingkang langkung sukses.

Kapentingan paling karo t.z. pembangunan luwih lan aplikasi dituduhake solusi ing lapangan kontrol geni. Desain asli saka Object 279 dikiataken waja wis ora digunakake maneh. Nanging, proyek anyar digunakake waja gabungan, kang wis tingkat dhuwur saka pangayoman karo massa winates. Undercarriage papat trek uga ora mlebu ing proyek anyar - amarga kerumitan sing ora adil.

"Obyek 279" tetep mung siji saka sawijining jinis. Dheweke ora pindhah menyang seri lan ora dadi basis kanggo teknologi anyar. Nanging, sanajan ing kahanan kaya mengkono, model unik iki bisa mengaruhi pangembangan luwih saka kendaraan wojo - nuduhake kaluwihan saka sawetara solusi lan cacat liyane.
Pengarang:
71 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. roket757
    roket757 24 Februari 2020 18:10
    +7
    IDEA kasebut super menarik.
    Unit kasebut dadi fantastis! Bisa uga ana gunane.
    1. Lokal
      Lokal 24 Februari 2020 18:24
      -15
      Ide iki paling bodho.
      Kanggo ngoyak-ngoyak dhuwite rakyat, para inovator iki kudu dianiaya.
      Inggih, utawa meksa wong-wong mau kanggo ngganti ulat kanggo brainchild.
      1. lele
        lele 24 Februari 2020 19:07
        + 16
        Sampeyan rada salah, wong-wong padha golek pilihan. "Cara nyoba lan kesalahan". Nanging babagan ngganti ulat - mesthine, aku dhewe dadi ing tank, nanging aku ora bisa mbayangake "kesenengan" kasebut.
        1. roket757
          roket757 24 Februari 2020 19:24
          +8
          Oalah, iku dudu eksperimen kosong! Sapa sing ngerti ing ngendi perkembangan lan mekanisme tank iki digunakake ing mangsa ngarep. Kabeh bisa!
        2. Maki Avellievich
          Maki Avellievich 24 Februari 2020 21:11
          +4
          Kutipan: Kucing Laut
          Sampeyan rada salah, wong-wong padha golek pilihan. "Cara nyoba lan kesalahan". Nanging babagan ngganti ulat - mesthine, aku dhewe dadi ing tank, nanging aku ora bisa mbayangake "kesenengan" kasebut.

          ing tataran pangerten iku mokal kanggo ngganti / ndandani trek internal dening kru lan iku perlu kanggo mungkasi project.
          liyane iki, pendekatan kandel kanggo masalah.
      2. tank-master
        tank-master 24 Februari 2020 19:55
        -6
        Kados dene arta ingkang kala rumiyin dipun bazaar, sapunika... "Armata" punika sami tuladhanipun, pamanggihipun sae, nanging kirang katindakaken.
        Lan keajaiban Yudo iki ... minangka apogee saka tank abot lan mental plugging bangunan tank, thanks sing "mbah" (A.A. Morozov) banjur nggoleki lan glethakaken dhasar saka Tank Pertempuran Utama (MBT) sing wis digunakake kanggo. 50 taun (T- 64, T-72, T-80) lan nganti saiki ora ana sing nyaranake sing luwih apik, mung modernisasi platform kasebut ditindakake.
    2. Keyser Soze
      Keyser Soze 24 Februari 2020 19:09
      +5
      Unit kasebut dadi fantastis!


      Ing tangan saged punishes. Ing WO... ngguyu
      1. roket757
        roket757 24 Februari 2020 19:21
        +4
        Kutipan saka Keyser Soze
        Ing tangan saged punishes. Ing WO...

        Ayo dadi saiki ... banjur, mbok menawa, ing dalan sing mbledug, planet sing adoh ...!!!
        1. garri lin
          garri lin 24 Februari 2020 19:32
          +2
          Apa sampeyan bakal nindakake perang penaklukan ing planet liya?
          1. roket757
            roket757 24 Februari 2020 20:05
            +5
            Kutipan saka garri lin
            Apa sampeyan bakal nindakake perang penaklukan ing planet liya?

            "Senapan apik" ing tangan durung ngganggu sapa wae ... lan, kendaraan kasebut dilindhungi kanthi apik lan kanthi kemampuan lintas negara sing dhuwur.
            1. garri lin
              garri lin 24 Februari 2020 22:33
              +2
              Passability ing lemah apa? Ya, lan pangayoman dibedakake. Payone ringkih. Ora bakal nglindhungi watu vulkanik. Lan ing planet sing durung ditelusuri mesthi bakal ana gunung geni. Lan klelep. Rawa jero.
          2. lucul
            lucul 24 Februari 2020 20:48
            +2
            Apa sampeyan bakal nindakake perang penaklukan ing planet liya?

            Ngapa ora ? )))
            1. garri lin
              garri lin 25 Februari 2020 00:16
              +2
              Wong sing wicaksana nggawa katentreman lan kabecikan. Lan ora intrusive.
              1. Alf
                Alf 25 Februari 2020 18:23
                +2
                Kutipan saka garri lin
                Wong sing wicaksana nggawa katentreman lan kabecikan.

                Ora pengin njupuk? Ivanov, daya! ngguyu
  2. THEODOR
    THEODOR 24 Februari 2020 18:26
    0
    Aku ora ngerti babagan kru! Pira kudune? recourse
    1. mark1
      mark1 24 Februari 2020 19:10
      0
      Quote: THEODOR
      Aku ora ngerti babagan kru! Pira kudune?

      .......papat......
  3. prodi
    prodi 24 Februari 2020 18:26
    +3
    Kniepkamp ngaso
  4. mark1
    mark1 24 Februari 2020 18:58
    0
    Artikel sing apik! Kabeh rinci lan lengkap, kanthi gambar, spesifikasi. Aku seneng. matur nuwun.
    1. mat-vey
      mat-vey 25 Februari 2020 09:53
      0
      Aku ora yakin babagan "lengkap" - paling ora sing paling dhasar, wangun awak. Lambung kasebut "ramping" amarga pertimbangan aerodinamis, amarga panggunaan senjata nuklir dening mungsuh wis samesthine, lan wangun iki mesthine nyumbangake aliran gelombang kejut ing sakubenge tank, nyumbangake patensi sing luwih apik ing lemah sing teles, amarga wis samesthine yen sawise wabah perang ing Eropah bakal ana karusakan gedhe saka bendungan lan bendungan.
      1. mark1
        mark1 25 Februari 2020 12:22
        0
        Kutipan saka: matvey
        Aku ora yakin babagan "lengkap" - paling ora sing paling dhasar, wangun kasus kasebut.

        Apa sampeyan wis diwenehi gambar (bagean)? Sampeyan minangka wong sing mikir, mikir lan nambah kabeh dhewe (lan mbayangno yen artikel kasebut 100% lengkap? Lan bakal njupuk akeh ruang lan nyuda sampeyan kesempatan kanggo nyebut ide sing cerdas ...)
        Senajan aku pracaya yen tugas utama kanggo nambah resistance waja saka awak karo volume reserved cilik. Wangun lambung (ing bagean) minangka pangembangan garis (wiwit 1949) tata letak A-22, - babagan. 907- bab 279, i.e. Ing wektu iku, padha ora mikir bab resistance kanggo senjata nuklir, nanging padha tansah mikir bab pangayoman saka cangkang.
        Kutipan saka: matvey
        Uler kudu nyumbang kanggo patensi sing luwih apik ing lemah sing teles

        Aku setuju - unit propulsi papat-trek digarap Troyanov saka mburi 40s, ing pungkasan taun 1952, minangka asil saka karya bebarengan VNII-100 lan LKZ, tata mlaku digawe, lan ing 1959. tank abot EKSPERIMENTAL "Obyek 279" digawe (dialokasikan kanggo wong-wong sing prihatin banget babagan masalah ngganti trek)
        Lan uga ana transmisi hidromekanik sing apik lan akeh perkara menarik liyane sing durung dikembangake ing wektu kasebut.
        1. mat-vey
          mat-vey 25 Februari 2020 12:39
          0
          Kutipan saka tandha 1
          Nanging bayangake yen artikel kasebut 100% lengkap?

          9 taun kepungkur, VO ora ngenggoni akeh papan, lan ora ana alesan sing isih ana kanggo "pikiran cerdas kanggo ngungkapake".
      2. Alf
        Alf 25 Februari 2020 18:25
        +1
        Kutipan saka: matvey
        Uler-uler kasebut mesthine bisa nyumbangake patensi sing luwih apik ing lemah sing teles, amarga wis samesthine yen sawise wiwitan perang ing Eropah bakal ana karusakan gedhe saka bendungan lan bendungan.

        Mungkin mung supaya konsep "clearance" ing tank iki absen minangka kelas? Aja lungguh ing weteng.
      3. kytx
        kytx 1. mars 2020 04:16
        0
        Ing kene uga wis suwe aku mikir yen bentuk lambung kaya ngono dipilih kanthi tepat kanggo nahan gelombang kejut Yao.
        1. mat-vey
          mat-vey 7. mars 2020 07:14
          0
          Ya, misale jek kaya tank terobosan kanggo tugas khusus lan mikir. Dadi sing pertama ing pinggir - mbukak lan nyekel "dalan" kanggo eselon sabanjure.
  5. Alien Saka
    Alien Saka 24 Februari 2020 19:19
    +2
    Miturut pendapatku, salah sawijining tank sing paling menarik ing sejarah)))
  6. Roso 56
    Roso 56 24 Februari 2020 19:31
    +1
    Lan kenapa ora ana foto tank ing siji trek? Kaya ing "Bali". ngguyu
    1. svp67
      svp67 24 Februari 2020 19:58
      + 10
      Kutipan: Ros 56
      Lan kenapa ora ana foto tank ing siji trek?

      MANGGA...
  7. undecim
    undecim 24 Februari 2020 20:08
    +9
    Gagasan tank super abot kanthi papat trek ora anyar.

    tank T-28 Amérika super abot. 1945
    1. Alf
      Alf 24 Februari 2020 20:49
      +1
      Kutipan saka Undecim
      tank T-28 Amérika super abot.

      Padha, misale jek, diklasifikasikaké minangka bedhil self-propelled. ora ?
      1. undecim
        undecim 24 Februari 2020 21:06
        +4
        Asli Super Heavy Tank T28.
        1. Alf
          Alf 24 Februari 2020 21:08
          +2
          Kutipan saka Undecim
          Asli Super Heavy Tank T28.

          Bener, ya. Mung yen ing klasifikasi Amerika, setan bakal ngilangi sikile. Tank turretless self-propelled, turret M10 self-propelled gun. Nyuwun
          1. undecim
            undecim 24 Februari 2020 21:11
            +4
            Ing taun-taun kasebut, para perancang nyoba akeh gagasan "asli".

            Chrysler nyoba pilihan iki.
            1. Alf
              Alf 24 Februari 2020 21:12
              +3
              Kutipan saka Undecim
              Ing taun-taun kasebut, para perancang nyoba akeh gagasan "asli".

              Kanthi "poke ilmiah" kasebut, desain optimal dikembangake.
              1. undecim
                undecim 24 Februari 2020 21:14
                +2
                Nanging, sawise ilmiah poked, padha bali kanggo akèh taun kanggo rencana klasik.
            2. undecim
              undecim 24 Februari 2020 21:12
              +5

              Lan kuwi. Kabeh kru ana ing menara.
              1. Alf
                Alf 24 Februari 2020 21:15
                +1
                Kutipan saka Undecim
                Lan kuwi

                Lan ing sisih tengen ana desain klasik kanthi bentuk M-60.
                1. undecim
                  undecim 24 Februari 2020 21:22
                  +4
                  Umumé, wong Jerman biasane dicela amarga gigantisme, nanging Amerika uga nyathet babagan iki.

                  Tank abot T30. 1945 90 ton.
                  1. Alf
                    Alf 24 Februari 2020 21:25
                    +1
                    Kutipan saka Undecim
                    Tank abot T30. 1945 90 ton.

                    90 saka ngendi?
                    1. undecim
                      undecim 24 Februari 2020 21:41
                      +2
                      Aku luwih seneng data negara pabrik.
                      1. Bad_gr
                        Bad_gr 26 Februari 2020 22:06
                        0
                        Kutipan saka Undecim
                        Aku luwih seneng data negara pabrik.

                        "Ton Amerika (ton cendhak) (ton Inggris; ton cendhak) minangka unit massa non-metrik sing digunakake ing AS. Ing AS asring kasebut mung" ton ", dene kanggo metrik lan Inggris (dawa) ton. khusus kasebut, endi sing digunakake.Nanging, ana sawetara kasus sing standar yaiku ton dawa (contone, nalika nglaporake pamindahan kapal) utawa ton metrik (contone, data babagan panen gandum ing donya) .
                        1 ton AS = 20 handdwt singkat = 2000 pound perdagangan = persis 907,18474 kg. ... "
                      2. undecim
                        undecim 26 Februari 2020 22:38
                        +1
                        Thanks kanggo dolan, Aku duwe pitakonan. Yen dideleng kanthi teliti, ana uga bobot ing kilogram. 190 pound Amerika padha karo 000 kilogram Eropah, utawa 86 ton (metrik).
                      3. Bad_gr
                        Bad_gr 26 Februari 2020 23:18
                        +1
                        Kutipan saka Undecim
                        Yen dideleng kanthi teliti

                        Aku ora nggatekake 190, aku ndeleng 86t. Dikira pendek ton :(
                  2. undecim
                    undecim 24 Februari 2020 21:26
                    +3
                    Ya, lan Inggris ngliwati tahap iki, bali ing taun 1940.

                    Tank, Abot, TOG. 1940 80 ton.
                    1. Alf
                      Alf 24 Februari 2020 21:55
                      +3
                      Kutipan saka Undecim
                      Ya, lan Inggris ngliwati tahap iki,

                      Inggih, Inggris punika crita beda. Nutup ing pertengahan 30-an Matilda kanthi waja 3-dm lan sepasang bedhil mesin ...
                  3. Narak-zempo
                    Narak-zempo 25 Februari 2020 13:31
                    0
                    Kutipan saka Undecim
                    Umumé, wong Jerman biasane dicela amarga gigantisme, nanging Amerika uga nyathet babagan iki.

                    Nanging, padha ora mikir 1000-ton mesin Ratte-jinis.
  8. tukang ngapusi
    tukang ngapusi 24 Februari 2020 20:42
    -2
    Ngajeni marang pangripta. Wong lanang sing apik, lan manajer sing ora efektif. Bab iki ... UFO ... mesthine perang nalika mung mobil lan kecoak sing ditinggal ing lemah. Pasang DZ modern, nglengkapi FCS lan wenehake menyang Assad, sanajan Fandorin ora nindakake iki
    1. tank-master
      tank-master 24 Februari 2020 21:12
      +1
      Aku pengin ndeleng ... carane sampeyan ngganti trek utama ing tank iki.
      Sawise iku, sampeyan ora bakal nulis omong kosong kaya ngono.
      1. Alf
        Alf 24 Februari 2020 21:26
        +1
        Kutipan saka: tank-master
        Aku pengin ndeleng ... carane sampeyan ngganti trek utama ing tank iki.

        Carane, carane .. Aku bakal drive menyang layanan mobil ing overpass. ngguyu
        1. tukang ngapusi
          tukang ngapusi 24 Februari 2020 21:42
          +1
          Ya, pabrik wassat
        2. tank-master
          tank-master 24 Februari 2020 21:42
          -3
          Aku pengin ndeleng ... carane sampeyan nggoleki layang ing lapangan ... ngguyu kayane sampeyan saka USSR .. lan sampeyan ora lulus ujian .. nanging sampeyan nulis omong kosong kaya siswa USE ..
          1. Alf
            Alf 24 Februari 2020 21:47
            +4
            Kutipan saka: tank-master
            Aku pengin ndeleng ... carane sampeyan nggoleki layang ing lapangan ...

            Guru, sampeyan ndeleng tandha iki ngguyu utawa carane?
            Kutipan saka: tank-master
            lan sampeyan nulis omong kosong kaya siswa USE ..

            Dear, tembung "estAkada" ditulis liwat "a".
            Miturut cara, wong sing duwe pendidikan komunikasi babagan "sampeyan".
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
    2. tukang ngapusi
      tukang ngapusi 24 Februari 2020 21:41
      +1
      Aku pengin ndeleng ... carane sampeyan ngganti trek utama ing tank iki.

      sing, clempung utama saka saperangan miber mati menyang rinks skating lan FSE ?!
      1. ANB
        ANB 25 Februari 2020 01:53
        +1
        Aku mikir yen ana kedadeyan, mula saiki dheweke bakal ngerti carane ngganti kabeh trek dening kru. Padha slashed kabeh kelas tank abot. Lan, mesthi, ora ana sing ngatasi masalah kasebut.
        Aku weruh dheweke ing Kubinka. Aku ngajak bocah-bocah menyang museum. Lan sadurunge iku, aku maca artikel babagan dheweke ing VO.
        Iku, kaget, cukup cilik. Lan ayu. Pancen, iki katon kaya teknik asing. Iku aneh yen dheweke ora njupuk dheweke ing film fiksi ilmiah.
        1. prodi
          prodi 25 Februari 2020 08:09
          0
          Ya, pancen ora perlu kanggo pager desain kasebut, cukup kanggo nggawe trek luwih akeh (macan duwe 725mm), lan ing babagan eksotis, nambah katelu, ing roller 100mm, tanpa panyusutan, 20 sentimeter ing dhuwur total. , kanggo kabeh dawa ngisor. Ing lemah sing atos - bakal kaya wong liya, nanging yen sampeyan lungguh ing weteng, uler tengah bakal mulai mendayung.
  9. Klingon
    Klingon 25 Februari 2020 00:23
    0
    bedhil 130 mm kuwi kudu dilebokake ing Armata lan mesthi ana tank sing mateni, tinimbang nari karo rebana kanthi kaliber 125 mm, sing ora cukup lan 152 mm, sing mesthi apik, nanging ngethok banget. mudhun ing amunisi, lan recoil saka bedhil kuwi duwe efek kuwat ing kabeh tank
    PS: Jerman lan Prancis, kanthi cara, bakal nyelehake bedhil 130 mm ing tank generasi anyar sing janjeni
    1. JcVai
      JcVai 25 Februari 2020 10:01
      0
      Artine? Kanggo MBT, iku luwih apik kanggo upgrade amunisi, lan ing framework saka kaliber, kita duwe Koalisi adhedhasar T90, nyebarke hadiah 152mm malah karo geni langsung, ing paling sèket kilometer adoh.
    2. Alf
      Alf 25 Februari 2020 18:27
      +1
      Kutipan saka Klingon.
      bedhil 130 mm kuwi kudu dilebokake ing Armata lan mesthi ana tank sing bisa nyebabake, tinimbang nari nganggo tamborin kanthi kaliber 125 mm, sing ora cukup maneh.

      130 nduweni kecepatan awal proyektil AP 1050 m/s.
      Ing Almaty-1800, rasakake bedane.
    3. kytx
      kytx 1. mars 2020 04:36
      0
      Sa adoh aku ngerti, iku Originally mestine kanggo meneng ing 152mm, soko dadi salah
  10. Klingon
    Klingon 25 Februari 2020 10:11
    -1
    Kutipan saka JcVai
    Artine? Kanggo MBT, iku luwih apik kanggo upgrade amunisi, lan ing framework saka kaliber, kita duwe Koalisi adhedhasar T90, nyebarke hadiah 152mm malah karo geni langsung, ing paling sèket kilometer adoh.

    ana watesan fisik kanggo modernisasi amunisi kinetik saka kaliber tartamtu, dawa, massa, etc. utawa sampeyan ngusulake kanggo smear karo nanotube Chubais ?? wassat
    lan sing bakal nggawa howitzer waja entheng menyang baris geni karo geni langsung? iku mung kanggo susu
    bakal bisa, kasedhiya yen padha ora duwe sistem anti-tank
    1. Narak-zempo
      Narak-zempo 25 Februari 2020 13:44
      0
      Kutipan saka Klingon.
      utawa tawaran kanggo smear karo nanotube Chubais

      Iku bakal becik kanggo njaluk Chubais menyang Amerika kanggo posisi Menteri Pertahanan, banjur sampeyan bisa ngendhokke sethitik karo tank.
      1. Alf
        Alf 25 Februari 2020 18:28
        +1
        Kutipan saka Narak-zempo
        Kutipan saka Klingon.
        utawa tawaran kanggo smear karo nanotube Chubais

        Iku bakal becik kanggo njaluk Chubais menyang Amerika kanggo posisi Menteri Pertahanan, banjur sampeyan bisa ngendhokke sethitik karo tank.

        Banjur bakal bisa ngucapake pamit marang ekonomi negara.
  11. Romka47
    Romka47 25 Februari 2020 12:36
    0
    Piye wae, aku ora nemokake titik penting ing artikel kasebut minangka nglawan gelombang jeblugan senjata nuklir, nanging ora amarga katon kaya UFO kanggo mbingungake Militan.
    1. Knell Wardenheart
      Knell Wardenheart 25 Februari 2020 13:24
      +1
      Minangka kanggo gelombang jeblugan senjata nuklir, ya, awak tenan njupuk iki menyang akun, lan ana padding nang, lan meksa internal overestimated, kaya detektor lingkungan radio. Nanging, misale jek aku kabeh upaya iki bakal ngrusak trek - padha banget tipis, mbok menawa kru bakal slamet, nanging mundhut mobilitas tank bakal dadi masalah kritis ..
      1. Romka47
        Romka47 25 Februari 2020 13:46
        0
        Aku setuju karo sampeyan kanggo ndandani mung dening kru, iku mbokmenawa bakal rampung mokal, uga, paling bunker toothy bakal tetep .. lan kru .. Ana wayahe liyane (kaya aku ndeleng iku): ing 50-60, nalika kabeh wong wis ngerti apa senjata nuklir (apa sing ngancam) lan kasunyatan manawa ora ana sing bakal nggunakake nganti 2020 ora ana sing ngerti, aku mikir kru duwe dhukungan moral sing kuat yen "tank (BMP ana, elinga BMP-). 1 lan T-55) digawe kanthi pangarep-arep yen kanggo perang ing kahanan ... "yaiku, mung ngerti utawa mikir babagan iki wis mesthi apik.
  12. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 25 Februari 2020 13:21
    0
    Aku elinga nalika mriksa tank iki ing Kubinka - aku langsung kelingan sing bakal nandhang sangsara marga saka tambang lan bisa uga pecahan gedhe - khusus amarga lokasi trek. Yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan ngerti yen dheweke ora mung nandhang sangsara - dheweke bakal lumpuh amarga bledosan tambang, saengga ora bisa didandani kanthi upaya bengkel lapangan, tegese 60 ton iki. bangkai kudu dievakuasi adoh menyang mburi. Ngelingi nganti sapratelo saka kabeh kerugian tank bisa dadi tambang, iki minangka parameter kritis ..
  13. Klingon
    Klingon 25 Februari 2020 13:58
    -1
    Kutipan saka Narak-zempo
    Kutipan saka Klingon.
    utawa tawaran kanggo smear karo nanotube Chubais

    Iku bakal becik kanggo njaluk Chubais menyang Amerika kanggo posisi Menteri Pertahanan, banjur sampeyan bisa ngendhokke sethitik karo tank.

    banjur dheweke bakal ujar manawa iki kabeh trik Kremlin - sampeyan ngerti perang hibrida. ombenan lol
  14. Klingon
    Klingon 25 Februari 2020 19:30
    -1
    Kutipan: Alf
    Kutipan saka Klingon.
    bedhil 130 mm kuwi kudu dilebokake ing Armata lan mesthi ana tank sing bisa nyebabake, tinimbang nari nganggo tamborin kanthi kaliber 125 mm, sing ora cukup maneh.

    130 nduweni kecepatan awal proyektil AP 1050 m/s.
    Ing Almaty-1800, rasakake bedane.

    Mesthi wae, aku ora pengin nyelehake bedhil saka obyek 279, mula kudu digarap maneh miturut kahanan modern nggunakake teknologi abad 21. Maksudku mung kaliber bedhil
  15. Nameless
    Nameless 26 Februari 2020 14:59
    +1
    Kutipan saka: tank-master
    Kados dene arta ingkang kala rumiyin dipun bazaar, sapunika... "Armata" punika sami tuladhanipun, pamanggihipun sae, nanging kirang katindakaken.
    Lan keajaiban Yudo iki ... minangka apogee saka tank abot lan mental plugging bangunan tank, thanks sing "mbah" (A.A. Morozov) banjur nggoleki lan glethakaken dhasar saka Tank Pertempuran Utama (MBT) sing wis digunakake kanggo. 50 taun (T- 64, T-72, T-80) lan nganti saiki ora ana sing nyaranake sing luwih apik, mung modernisasi platform kasebut ditindakake.

    Armata, supaya sampeyan ngerti, iki pembangunan Rusia kita, adhedhasar gagasan asli Spetsmash lan Pabrik Leningrad Kirov saka pertengahan 80s. Iki ora pembangunan liyane saka sekolah Morozov. Iki T-95 - ya, bisa dadi pangembangan luwih saka garis Kharkov sing gagal "Poplar \ Rebel \ Boxer \ Hammer \ Note \ Barrier", sing nyatane mung pangembangan T-80. Nanging babagan Armata, ora ana tembung babagan kesinambungan karo pedigree saka T-64 Ukrainia.
  16. Nameless
    Nameless 26 Februari 2020 15:25
    0
    Quote: Tanpa jeneng

    Armata, supaya sampeyan ngerti, iki pembangunan Rusia kita, adhedhasar gagasan asli Spetsmash lan Pabrik Leningrad Kirov saka pertengahan 80s.

    Aku kelalen nulis ing basis saka apa Armata adhedhasar - ing basis saka "Obyek 299", iku paling kamungkinan mengko T-99 "Prioritas"
  17. Andrey Usachev
    Andrey Usachev 29 april 2020 14:25
    +1
    Obyek-279 minangka keajaiban. Iki kudu dicap luwih akeh. Banjur kekuwatan militer bakal dadi raksasa. Lan waja, lan kacepetan, lan bedhil - kabeh apik ing tank iki. Aku ora ngerti wong sing ora seneng.
  18. Andrey Usachev
    Andrey Usachev 30 april 2020 09:35
    +1
    Tank iki digawe kanggo perang nuklir. Dheweke duwe tampilan aneh iki. Dadi ojo didukani.