Senjata nuklir bisa dadi kawilujengan Iran

57

Prastawa anyar ing Timur Tengah, kalebu ngilangi Jenderal Qassem Soleimani, sepisan maneh narik perhatian jagad menyang program nuklir Iran. Sanadyan nganti saiki Iran nggunakake atom kanggo tujuan tentrem, kanthi upaya, negara kasebut bisa entuk tenaga nuklir dhewe ing sawetara taun. gaman.

Ora suwe, majalah Foreign Policy nerbitake artikel sing nyebutake pendapat ahli Asosiasi Kontrol Senjata Kelsey Davenport. Dituduhake manawa ing tingkat pangembangan teknologi saiki, Iran bisa njupuk maksimal setaun kanggo nggawe senjata nuklir dhewe. Iku bakal perlu kanggo enrich cadangan uranium sing Republik Islam saiki wis kanggo tingkat senjata.



Kanggo kemampuan teknologi, Iran wis nyoba ngembangake nganti pirang-pirang dekade. Sawise kabeh, program nuklir sawijining duwe werna ing periode Shah. Shah Reza Pahlavi ngimpi nggawe energi Iran mandhiri - mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir dhewe. Banjur program nuklir uga entuk konten militer, sing dadi relevan utamane sawise Revolusi Islam, sanajan panguwasa negara kasebut ora resmi ngumumake kursus kanggo pangembangan senjata nuklir.

Kanggo Iran modern, senjata nuklir bisa dadi sarana pangayoman sing dipercaya marang agresi saka mungsuh utama - Amerika Serikat lan Israel. Kajaba iku, senjata nuklir bakal menehi Iran keuntungan sing jelas tinimbang pesaing regional - Arab Saudi lan Turki. Conto DPRK nuduhake yen Kulon ora gelem nggandhengake sanajan karo negara-negara sing dicurigai duwe senjata nuklir.

Nanging, kasunyatan sing Iran duwe program nuklir wedi lan jengkel Amerika Serikat lan Israel banget. Penembakan reguler saka fisikawan Iran, sing, miturut badan intelijen Amerika lan Israel, melu program nuklir, mung minangka "cara pencegahan" Barat sing paling resik ing perang nglawan program nuklir Republik Islam. Yen Amerika Serikat utawa Israel nampa informasi babagan fasilitas Iran sing ngemot komponen kanggo nggawe senjata nuklir, banjur kanthi kemungkinan dhuwur, serangan rudal mung bakal ditindakake ing fasilitas kasebut.


Apa sebabe wedi yen Iran duwe senjata nuklir? Kaping pisanan, Iran bisa uga dadi siji-sijine negara "ora diatur" ing Timur Tengah. Negara Iran minangka pedunung multi-yuta, ideologi agama lan politik sing kuat, ambisi kanggo kepemimpinan, yen ora ana ing saindenging jagad Islam, mula ana ing bagean Syi'ah. Senjata nuklir bakal ngidini Iran dadi kekuwatan regional lan malah donya, ora wedi marang ancaman saka Amerika Serikat.

Kapindho, Kulon prihatin babagan kesempatan sing bakal mbukak kanggo Iran yen entuk senjata nuklir. Mangkono, Iran bakal bisa nyerang Israel, pisanan kabeh, ing infrastruktur militer. Ngelingi yen Israel paling kamungkinan uga wis duwe senjata nuklir dhewe, sanajan panguwasa negara mbantah kasunyatan iki, tawuran antarane Iran lan Israel bisa mimpin kanggo jalaran paling ranyono, utamané yen Republik Islam uga wis warheads nuklir dhewe.


Ing wektu sing padha, pimpinan Iran nolak yen negara kasebut ngembangake senjata nuklir. Ayatollah Ali Khamenei, ing salah sawijining pidato ing musim gugur 2019, ujar manawa senjata nuklir bertentangan karo Islam, amarga bisa ngrusak manungsa, lan Presiden Hassan Rouhani ing September 2019 negesake manawa Iran ora ngupaya nggawe senjata nuklir lan bisa ngidini. pengawasan fasilitas nuklir sawijining. Enem taun sadurunge, Ayatollah Ali Khamenei malah wis ngetokake fatwa nglarang senjata nuklir.

Ilmu nuklir migunani, nanging amarga ora ana hubungane karo rasa tresna marang manungsa, mula nyebabake bencana nuklir. Ilmu, yen ora digabung karo pendekatan intelektual sing jujur, bakal mbebayani,

- Ayatollah Khamenei tau nyatakake sikape marang senjata nuklir.

Ora kaya Pakistan sing bersenjata nuklir utawa Arab Saudi lan Turki sing kasengsem sacara terbuka, Iran wis resmi nolak ide nggawe. Nanging tumindak provokatif Amerika Serikat lan sekutu-sekutune bisa nyebabake posisi sing isih tentrem saka ayatollah gedhe lan kepemimpinan politik Republik Islam. Kajaba iku, pratelan politik minangka salah sawijining perkara, dene politik sejatine beda. Lan kanggo Iran modern, senjata nuklir bisa uga dadi jaminan paling penting kanggo ora bisa dilanggar rezim teokratis sing ana.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

57 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -6
    6 Februari 2020 09:46
    Pira senjata sing bisa digawe, kendaraan pangiriman, ora bakal tekan FSA, nanging palu Saudi, nanging Saudi ora peduli.
    1. +7
      6 Februari 2020 09:55
      Apa sampeyan ora puas karo kapal kontainer biasa utawa kapal selam diesel minangka sarana pangiriman? Ya - minangka sarana mbales ora muter, sanajan - lan ora kasunyatan. Anane gaman iku penting, lan carane ngirim - ing donya modern ana cukup pilihan ..
      1. + 10
        6 Februari 2020 10:13
        Senjata nuklir bisa dadi kawilujengan Iran
        senjata nuklir, kawilujengan kanggo negara apa wae. contone S. Korea, trump dirudopekso.
        1. 0
          6 Februari 2020 11:03
          Ing kana, sanajan tanpa senjata nuklir, yen ana konflik gedhe-gedhe, Seoul bakal ngalami wektu sing asem banget. Dadi umume, wah, sapa sing ngalang-alangi sing gemuk? Ora ana wong ...
          1. +5
            6 Februari 2020 15:14
            Kutipan saka Yehudi Menuhin
            Lha, sapa sing ngganggu gemuk?

            Ora "puffy", nanging Ketua Dewan Negara DPRK Kim Jong-un! Lan dheweke ngganggu Amerika Serikat lan gantungan saka Jepang, Korea Selatan, Taiwan lan liya-liyane.
            1. +2
              7 Februari 2020 01:22
              Quote: Arlen
              Ora "puffy", nanging Ketua Dewan Negara DPRK Kim Jong-un!

              Pancen, apa bisa nelpon kepala negara, ora preduli saka negara. Ngasorake kepala negara apa wae, kita ngremehake kabeh wong sing manggon ing negara kasebut, ing wektu sing padha kita ngegungake budaya kita.
            2. 0
              7 Februari 2020 08:00
              Apa sampeyan ngomong omong kosong amarga yakin utawa dibayar? ngguyu
      2. 0
        6 Februari 2020 10:22
        Iran kudu cocog karo aku minangka pemain ing arena politik ing jagad iki sing ora dakanggep dhewe. Aku ahli semi-dipan nglirik
      3. 0
        7 Februari 2020 08:11
        Kutipan saka paul3390
        Anane gaman iku penting, lan carane ngirim - ing donya modern ana cukup pilihan ..


        Iki sing saya wedi, panyebaran senjata nuklir ing negara-negara Timur Tengah lan sakliyane iku kothak Pandora. Saiki Iran bakal nggawe senjata nuklir, banjur Turki mesthi pengin duwe senjata nuklir (sawise kabeh, carane Sultan tanpa iku?), banjur Saudi bakal pengin amarga tetanggan bakal duwe lan panas. Ora ana sing apik sing bakal ditindakake.
    2. +4
      6 Februari 2020 10:18
      Pira senjata sing bisa digawe, kendaraan pangiriman, ora bakal tekan FSA

      Kim bakal menehi saran babagan apa sing kudu ditindakake. Aku wis menehi:
      "Iya [Kim Chen In] Ali Hosseini Khamenei minangka wong sing apik banget. Dheweke lucu lan pinter banget, "ujare Trump babagan kesan.
      1. -2
        6 Februari 2020 11:09
        Lan Kim duwe. bakal langgeng? medeni iwak ing samodra tegese bener-bener bisa nyerang
        1. +5
          6 Februari 2020 15:16
          Sampeyan mbokmenawa ora ngerti, nanging ing 12 Desember 2012, DPRK mlebu klub kakuwasan ruang angkasa kanthi ngluncurake satelit Bumi buatan menyang orbit.
  2. -1
    6 Februari 2020 09:50
    Aku wedi ora bakal mbantu. Kanggo nggawe gegaman kasebut, sampeyan kudu nglumpukake materi, aku ragu banget yen dheweke bakal sukses tanpa diweruhi lan, ing pungkasan, sampeyan kudu nyoba senjata kasebut, lan sanalika kedadeyan kasebut, Iran mung bakal diserang dening koalisi. amarga sawise tes sampeyan isih kudu duwe wektu ngumpulake paling rolas warheads, lan iki wektu, wektu gedhe
    1. +2
      6 Februari 2020 10:37
      Senjata nuklir bakal njamin keamanan Iran mung anggere ora ana negara sing duweni mutusake nggunakake. Leres, mung rong negara, Amerika Serikat lan Rusia, sing bisa mungkasi jagad iki supaya ora geser menyang jurang, kanthi ngancam bakal ngilangi negara sing ora nuruti panjaluk ultimatum kanggo mungkasi perang nuklir.
      1. 0
        6 Februari 2020 12:02
        Tinimbang perang nuklir kanthi karusakan kabeh negara lan bangsa, luwih gampang mbusak sing pengin miwiti, mula Rusia lan Amerika Serikat mung kudu nyegah perang nuklir.
        1. -1
          6 Februari 2020 13:08
          Kanggo miwiti, permusuhan antarane negara kasebut kudu mboko sithik ilang. Kepiye carane bisa kedadeyan? Amerika Serikat minangka negara rampog, pamburu sing langgeng kanggo sumber daya wong liya. Rusia minangka negara pungkasan sing bisa nylametake sumber daya kasebut, AS bakal nggunakake kesempatan sing paling sithik kanggo nggayuh.
          1. 0
            6 Februari 2020 23:18
            iki cetha kanggo kabeh wong, supaya wong saka Ameria tuku gas lan lenga saka kita, lan wong pengin njaluk free (rob) - pramila padha ngatur konflik, GDP ngandika, ayo padha ing syarat-syarat padha, nanging padha ora pengin kabeh ing sapisan
            1. 0
              6 Februari 2020 23:56
              Napoleon lan Hitler uga pengin mangan Rusia kabeh, Gusti Allah ngalang-alangi, ing Amerika Serikat ana ahli strategi sing padha.
      2. 0
        7 Februari 2020 08:19
        Kutipan saka Chaldon48
        Senjata nuklir bakal njamin keamanan Iran mung anggere ora ana negara sing duweni mutusake nggunakake.


        Dadi sawise Iran, negara liya ing Timur Tengah uga pengin senjata nuklir, amarga nalika pepadhamu duwe klub nuklir, liyane bakal mbutuhake, luwih-luwih yen ana ing syarat-syarat sing ora becik, utawa nuduhake wilayah. Minangka conto, Turki karo project anyar Kakaisaran Ottoman, lan ana apa-apa kanggo ngomong bab Asia ... distribusi massa saka senjata kuwi bakal mimpin donya kanggo bilai, Gusti Allah ngalang-alangi teroris njaluk iku, utawa padha ora nyimpen. bener, utawa mungkin sawetara Nazi bakal kuwasa ing negara endi wae ... lan kepiye pungkasane? Nalika padha ngomong babagan perlindungan saka Amerika Serikat, kenapa dheweke ora mikir babagan wektu sing bakal ana ing 2014 yen Ukraina duwe senjata nuklir? Turchinov, Yarosh, lan liya-liyane mesthi duwe intelijen sing cukup. aplikasi ing kita?
        1. 0
          7 Februari 2020 11:32
          Tanggane Iran ora duwe sentuhan kaya Iran, lan sampeyan ora bisa nggawe bom sewengi saka awal. Kita mbokmenawa kudu ngencengi kontrol. Lan sanajan mangkono, kanthi perkembangan teknologi modern, mesthi ana sing pengin. Masalah kabeh yaiku Amerika Serikat wis nyiksa kabeh wong kanthi ancaman "demokrasi" kekerasan yen ora, lan Iran bisa uga mbatesi panggunaan energi atom kanthi tentrem.
  3. +2
    6 Februari 2020 09:58
    Kanggo Iran modern, senjata nuklir bisa dadi sarana pangayoman sing dipercaya marang agresi saka mungsuh utama - Amerika Serikat lan Israel. Kajaba iku, senjata nuklir bakal menehi Iran keuntungan sing jelas tinimbang pesaing regional - Arab Saudi lan Turki. Conto DPRK nuduhake yen Barat wegah nggandhengake sanajan karo negara-negara sing dicurigai duwe senjata nuklir.

    Analisis kasebut bener. Aku luwih yakin yen saiki ayatolls ngempalaken senjata nuklir ing telung shift. Pitakonan kanggo wong-wong mau mung ing jumlah materi fisil, bisa uga ora cukup kanggo sawetara rolas bom. Lan rahasia teknologi wis ora ana maneh.
    Mesthine, ayatolls bakal ngapusi nganti pungkasan yen dheweke putih lan alus, lan dheweke ora ngrancang apa-apa nganggo senjata nuklir. Nanging saka sisihe, ing kahanan kaya mengkono, kanggo ninggalake senjata nuklir iku mung bodho, apa maneh iki ngiyanati wong. Sawise pembunuhan Sulaymaniyah, Iran nampa hak moral kanggo ngirim kabeh wong ...
    Ya, SA lan Turki saiki uga bakal diwiwiti ..
    Sing bakal nyenengake. Roaring 20s Mulai? ngguyu
    1. +2
      6 Februari 2020 10:54
      Kutipan: Mityai65
      Aku luwih yakin yen saiki ayatolls ngempalaken senjata nuklir ing telung shift.

      Kanggo nindakake iki, para inspektur IAEA kudu "disingkirake" saka centrifuge, nanging Iran durung nindakake iki. Lan materi sing ora cocok kanggo nggawe bom atom normal, "reged" - ya, nanging apa bakal "diwasa", sayangé ...
      1. -3
        6 Februari 2020 11:06
        Kutipan saka: svp67
        materi sing ora cocok kanggo nggawe bom atom normal, "reged" - ya, nanging apa bakal "kanggo wong diwasa", sayangé ...

        Aku mikir yen bom atom Iran dites ing S.Korea. Lan padha duwe nganti rolas bom.
        Nanging ing umum, ya, materi fisil ora cukup. Ora jelas pira sing bisa ditampa saka Pakistan lan Korea Selatan, utawa saka wong liya ...
        1. +1
          6 Februari 2020 11:14
          Kutipan: Mityai65
          Ora jelas pira sing bisa ditampa saka Pakistan lan Korea Selatan, utawa saka wong liya ...

          Iku ora mungkin saka Pakistan ... sunnit ora kanca kanggo Syiah ... Nanging wong Korea bisa, iku tetep mung kanggo njupuk uranium kanggo pengayaan liwat Israel lan njaluk maneh, nanging ora gampang.
  4. -1
    6 Februari 2020 10:15
    Israel paling kamungkinan uga wis duwe senjata nuklir dhewe, sanajan panguwasa negara mbantah kasunyatan iki,

    Israel ora tau ngonfirmasi utawa mbantah anané senjata nuklir.
    TANPA KOMENTAR
    1. -1
      6 Februari 2020 10:59
      Quote: Amatir
      Israel ora tau dikonfirmasi

      Ing kana, siji kanca dikonfirmasi kabeh - Mordechai Vanunu. Lulus kabeh. Amarga dheweke dicolong lan disiksa nganti pirang-pirang taun.
      Quote: Amatir
      nanging ora tau mbantah anané senjata nuklir.

      Kahanan kasebut, sawise wahyu Vanunu, program nuklir Israel lan Afrika Kidul, padha duwe gabungan, dheweke nindakake kanthi serius. Afrika Kidul pungkasane mandhegake program kasebut lan mbuwang kabeh, kalebu. sawetara bom atom. Lan gabung karo perjanjian non-proliferasi.
      Nanging babagan senjata nuklir Israel ora jelas, mung gosip. Dheweke ujar manawa kabeh ditransfer menyang AS "kanggo panyimpenan", kalebu. materi fisil, kanthi kamungkinan bali yen senjata nuklir dadi duweke tetanggan.
      1. +1
        7 Februari 2020 14:37
        Kutipan: Mityai65
        Kahanan kaya mengkono sawise wahyu Vanunu, program nuklir Israel lan Afrika Kidul

        Masalah tes tetep. Senjata nuklir mung ditindakake, lan utamane ing wektu kasebut, ora bisa dikembangake tanpa tes. Mung siji acara sing direkam sing bisa dadi tes - kedadeyan Vela. Iki ora cukup. Mulane, munculé senjata nuklir ing Afrika Kidul lan Israel bisa dianggep kondisional.
        Senjata nuklir tetep durung rampung.
  5. -1
    6 Februari 2020 10:17
    Ya, kanggo Amerika, Iran jelas dudu ancaman, amarga ora ana cara pangiriman. Nanging kanggo Israel lan Saudis, ya. Nanging ayo dadi objektif. Kabijakan sing terakhir iku musuhan karo Iran. Lan dheweke duwe hak kanggo yao. IMHO
  6. +7
    6 Februari 2020 10:22
    Kepemilikan senjata nuklir kanggo Iran, pisanan kabeh, keamanan negara. Iku kapercayan yen AS ora bakal nyerang Iran. Amerika Serikat ora bakal nyerang negara sing bisa nampa serangan balas dendam, sanajan ora ana ing wilayah AS, nanging sekutune, Saudis. Kanggo Amerika Serikat, Teluk Persia penting banget, mula kemungkinan negara-negara kasebut bakal menehi tekanan marang Iran kanthi tumindak politik lan teroris.
    Penembakan reguler saka fisikawan Iran,

    Terorisme negara saiki minangka salah sawijining strategi utama perang nglawan wong-wong sing ora setuju karo kabijakan luar negeri AS.
    1. +2
      7 Februari 2020 01:25
      Kutipan: Chervonny
      Terorisme negara saiki minangka salah sawijining strategi utama perang nglawan wong-wong sing ora setuju karo kabijakan luar negeri AS.

      Jumlah pati saka terorisme negara AS sing diluncurake dawa banget.
  7. +4
    6 Februari 2020 10:36
    Senjata nuklir ing tangan fanatik mesthi dadi ancaman. Nanging masalahe yaiku fanatik wis duwe senjata nuklir. Bedane antarane fanatisme agama lan fanatisme ideologis ora bisa digatekake. Lan fanatisme ideologis, contone, kapercayan sing kuat yen mung wujud tatanan donya sing bisa ditampa yaiku demokrasi sing diarani. Apa para pengikut ideologi kasebut bisa nerangake kanthi jelas kenapa ora ana sosialisme ing China, lan negara agama lan dudu negara sekuler ing Iran? Mulane? Lan ora ana argumen sing cukup! Lan para fanatik sing diarani demokrasi - ana senjata nuklir, lan bisa digunakake - bisa. Urine bakal kenek sirah - lan lunga! Wis nglamar. Nalika khusus negara agama Pakistan - contone, ora aplikasi. Senajan perang mimpin. Lan sapa sing ora nyukupi, sapa sing fanatik sing ora bisa dikendhaleni? USA - ternyata
    1. 0
      6 Februari 2020 11:02
      Apa jenis fanatik sing ana? Ideologi apa? Ora ana fanatik ing kana lan ideologi iku prasaja - Daya. Demokrasi minangka paket sing apik lan trep.
      Dadi saka sisih "liyane", panggunaan senjata nuklir ora bakal tanpa kepastian 200%:
      1. ing impunity lengkap (tanpa karusakan)
      2. kanggo mupangate kekuwatan "dheweke".
      Yen ora, ora ana makna kanggo "dheweke".
      1. 0
        6 Februari 2020 11:16
        Ya, paling fanatik alam. Apa iku fanatik? Iki sing ngitung. mung dheweke sing bener, lan pendapat sing beda karo dheweke ora duwe hak kanggo ana. Nalika imam, contone, ngladeni ing pasamuwan, dheweke dadi imam. nanging yen dheweke wiwit saiga liwat lurung-lurung lan bengok-bengok, contone - ish sampeyan, wanita. neraka murub nunggu sampeyan metu menyang dalan tanpa selendang ing sirah - iku wong lara asu ve. Iku fanatik! Lan ing AS iku dominasi fanatisme! Sampeyan bisa dadi gay - ya. ora kaya kabeh homo iki! Lan contone, kanggo nimbang homoseksualitas iku biologis - penyimpangan saka norma - iki mokal, apa sampeyan mikir ora kaya wong liya? Lho, kaya guyonan - "Aku kentut, diusir metu saka kelas, dheweke lungguh ing kono, sniffing - endi logika. Sialan?" ngguyu
  8. +3
    6 Februari 2020 10:47
    Gegayutan karo rencana Amerika Serikat lan Israel kanggo nggabungake wilayah negara Palestina (ngowahi dadi otonomi budaya-nasional ing Israel), program nuklir Iran bisa nampa dhukungan politik lan finansial saka negara-negara Arab.

    A jenis surprise keprungu
    1. +1
      6 Februari 2020 10:55
      Ya, sampeyan ngerti, senjata nuklir, umume, minangka crita horor. Ya, WMP. Dadi apa? Apa sampeyan mikir luwih gampang nemokake WMD - ora bakal bisa? Sembarang tanduran furnitur sing disambungake karo, contone, asam hidrosianat, apa sampeyan mikir yen mati amarga keracunan tinimbang saka bledosan nuklir?
    2. Komentar wis dibusak.
      1. +4
        6 Februari 2020 13:01
        Napa ngirim aliran kesadaran sampeyan? ngguyu

        Sinau materi sing luwih apik - keputusan Majelis Umum PBB taun 1947 babagan nggawe negara Yahudi lan Arab ing wilayah Palestina sing ditugasake PBB, disetujoni dening resolusi Dewan Keamanan PBB (sing ngiket kabeh anggota PBB) . Ditempelake ing keputusan Majelis Umum yaiku peta tapel wates negara loro, sing kudu didaulat kanthi lengkap, kalebu babagan militer lan internasional (lan ora ana otonomi budaya ing wilayah mikro-enklaf ing wates Israel, sing diusulake dening rencana Trump)

        Mula, nganti Dewan Keamanan mutusake liya utawa panguwasa Palestina setuju karo rencana Trump, Israel kudu netepi keputusan PBB taun 1947 utawa mundur saka anggota PBB. Yen ora, miturut Piagam PBB, tumindak Israel ditetepake kanthi tegas minangka aneksasi lan bisa ditindhes dening pasukan militer, contone, senjata nuklir Iran, adhedhasar banding saka panguwasa sing dipilih kanthi sah ing Palestina.
  9. +2
    6 Februari 2020 10:56
    Apa ngomong. Yen ana sing ora munggah ing endi wae lan ing endi wae ... sing "ing endi wae lan ing endi wae" ora bakal ngaso lan ora bakal nemen apa wae.
  10. 0
    6 Februari 2020 11:00
    Kabeh wong ngomong kanthi tenang babagan yaos Iran. Nanging ora ana sing bakal duwe pepadhamu sing ora bakal dikuasai? Kita duwe cukup nuklir China lan meh nuklir Jepang. Mungkin kita isih kudu meksa kabeh wong supaya manut hukum babagan non-proliferasi senjata nuklir?
    1. +2
      6 Februari 2020 11:40
      Iran durung mundur saka NPT, kabeh fasilitas siklus bahan bakar nuklir terus dipriksa dening inspektur IAEA.
    2. -1
      6 Februari 2020 12:40
      Kutipan saka shoroh
      Kabeh wong ngomong kanthi tenang babagan yaos Iran. Nanging ora ana sing bakal duwe pepadhamu sing ora bakal dikuasai? Kita duwe cukup nuklir China lan meh nuklir Jepang. Mungkin kita isih kudu meksa kabeh wong supaya manut hukum babagan non-proliferasi senjata nuklir?

      Omonganmu opo ? Lan sing paling penting - kanggo sapa? Operator, Krasnoyarsk, Taiga? Dene wong-wong mau, supaya ing tapel wates Rusia, malah karo Iran, malah karo Ukraina, senjata nuklir utawa termonuklir bakal katon, yen mung Israel lan wong-wong Yahudi sing aran ala. Punika titik. Yen sampeyan wis "mikir" babagan aneksasi wilayah otonomi dening Israel, banjur trifles kayata senjata nuklir ing tapel wates Russian, ing tangan saka teokrasi Islam - iki, sawetara trifles.
      1. +1
        7 Februari 2020 14:15
        Kutipan: Bukhalov
        Omonganmu opo ? Lan sing paling penting - kanggo sapa?

        Nalika Israel bakal mlebu NPT?
  11. 0
    6 Februari 2020 11:00
    Rong amandemen: 1. Israel ora nolak anané senjata nuklir, Israel ora ngonfirmasi kasunyatan iki ngguyu 2. Iran ngupaya nduweni senjata nuklir, lan iki mung mbebayani amarga senjata nuklir bakal katon kanthi otomatis ing SA lan Turki
    1. -1
      6 Februari 2020 11:45
      Kutipan saka Yehudi Menuhin
      Iran ngupaya nduweni senjata nuklir, lan iki mung mbebayani amarga senjata nuklir bakal kanthi otomatis katon ing SA lan Turki

      Ing endi bakal entuk senjata nuklir, sampeyan bisa ngomong?
      1. -1
        6 Februari 2020 12:13
        Aku nulis ing Rusia "ngupaya". Kanggo ngupayakake lan duwe soko iku rong perkara sing beda banget.
  12. -1
    6 Februari 2020 13:12
    Ing wektu sing padha, pimpinan Iran nolak yen negara kasebut ngembangake senjata nuklir. Ayatollah Ali Khamenei, ing salah sawijining pidato ing musim gugur 2019, ujar manawa senjata nuklir bertentangan karo Islam, amarga bisa numpes manungsa, lan Presiden Hassan Rouhani ing September 2019 negesake manawa Iran ora ngupaya nggawe senjata nuklir lan bisa ngidini. pengawasan fasilitas nuklir sawijining. Enem taun sadurunge, Ayatollah Ali Khamenei malah wis ngetokake fatwa nglarang senjata nuklir.
    .
    Banjur Iran ngidini inspektur IAEA mriksa fasilitas kasebut, utawa diusir. Ternyata saiki diarani. ngidini pengamatan obyek atom
    Lan yen ana larangan sing ketat babagan nggawe senjata nuklir, mula kanggo apa setan, siji njaluk miwiti pengayaan nganti 20%, kanggo ngumumake yen 10 sasi lan 190 SWU cukup kanggo entuk materi senjata, nalika nyatakake yen. Iran pengin nambah kapasitas pengayaan nganti 000 yuta ERR. Produksi massal lan instalasi centrifuges generasi anyar, kadhangkala 1 kaping luwih produktif tinimbang sing saiki? Sawise kabeh, 50 centrifuges kasebut cukup kanggo entuk jumlah uranium sing dibutuhake saka ngendi sampeyan bisa nggawe bahan bakar kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir sampeyan.

    Kajaba iku, anané senjata nuklir dhewe ing jumlah sawetara hulu ledak ora dadi jaminan keamanan negara. Iki isih kudu dikirim menyang Pusat Pengambilan Keputusan. Kajaba iku, yen sawetara negara ora kena, iki ora ateges yen duwe 10-20 senjata nuklir negara kasebut ora bakal kena agresi. Iki tegese mung siji, ora ana keputusan babagan perkara iki amarga sawetara masalah politik.

    Quote: Lamata
    Pira senjata sing bisa digawe, kendaraan pangiriman, ora bakal tekan FSA, nanging palu Saudi, nanging Saudi ora peduli.

    Sekedik sanget. Sajrone taun, bakal nglumpukake uranium mung siji hulu ledak. Sing ora mung kudu digawe (dhewe utawa kanthi bantuan kanca Korea Utara), nanging uga ngalami. Lan "waving" siji hulu ledak nuklir padha karo nggodha macan, dadi klien sing padha karo dheweke

    Kutipan saka paul3390
    Apa sampeyan ora puas karo kapal kontainer biasa utawa kapal selam diesel minangka sarana pangiriman? Ya - minangka sarana mbales ora muter, sanajan - lan ora kasunyatan. Anane gaman iku penting, lan carane ngirim - ing donya modern ana cukup pilihan ..

    Lan apa, "Varsavyanka" kita bakal tekan AS? Utawa Mungkin sing mini-boats? Lan kapal kontainer. Apa sampeyan wis tau ndeleng cukup film kaya "All the Fears of the World" nalika biaya dikirim menyang AS kanthi kapal kontainer?
    Inggih, pisanan, Amerika padha ngawasi pangembangan program nuklir Iran. Kapindho, Amerika Serikat sing padha bisa nggawe blokade Selat Hormuz, nanging alus, adoh "ndeleng" kapal sing liwat kanggo transportasi senjata nuklir.
    Kamrad! Apa sampeyan pancene mikir yen keputusan politik digawe kanggo nyerang Iran, banjur sawetara 2-4 hulu ledak nuklir Iran bakal mandheg. Sekutune, dudu Amerika Serikat, bakal entuk pukulan ing wilayahe. Lan yen Iran dumadakan (Gusti Allah ngalang-alangi) minangka sing pisanan nggunakake senjata nuklir, kita bisa nganggep manawa, paling apik, pamarentah wis diganti ana (amarga iki ora bakal diapura) utawa negara kanthi jeneng Iran bakal mandheg ana . ..

    Kutipan: Mityai65
    Analisis kasebut bener. Aku luwih yakin yen saiki ayatolls ngempalaken senjata nuklir ing telung shift.

    Saiki lagi ngasilake, nginstal lan ngolah materi fisil ing telung shift. Rakitan senjata nuklir isih adoh banget ...

    Kutipan: Mityai65
    Pitakonan kanggo wong-wong mau mung ing jumlah materi fisil, bisa uga ora cukup kanggo sawetara rolas bom. Lan rahasia teknologi wis ora ana maneh.

    Dheweke saiki, miturut pernyataan dhewe, duwe 1200 ton 3,5% uranium. Yen iki cukup, banjur kanggo nggawe 2-3 amunisi maksimum. Nanging ora sawetara rolas. Menapa malih, angka kasebut dhewe dikira-kira ton 200. Ing wulan Desember, pimpinan industri nuklir kasebut nyatakake yen Iran duwe 800 ton uranium lan kenaikan saben wulan liyane yaiku 200 ton. Lan ing Januari padha wis announced sing padha duwe 1200 ton (tambah 400 ton, kang 200 teka saka "saka tipis online")

    Kutipan: Mityai65
    Nanging saka sisihe, ing kahanan kaya mengkono, kanggo ninggalake senjata nuklir iku mung bodho, apa maneh iki ngiyanati wong. Sawise pembunuhan Sulaymaniyah, Iran nampa hak moral kanggo ngusir kabeh wong ... Ya, SA lan Turki saiki uga bakal diwiwiti ..
    Sing bakal nyenengake. Roaring 20s Mulai?

    Kaputusan kanggo nggawe senjata nuklir dhewe bakal nggawa Iran ora kurang masalah. Tangga-tangga ngerti babagan kepemimpinan Iran kaya babagan politikus sing siap ngrusak negara liya saka bumi. Lan upaya apa wae kanggo nyedhaki mbangun senjata nuklir bisa duwe akibat sing adoh kanggo Iran. Iki persis apa sing bakal ngiyanati kapentingan bangsane dhewe, sing bakal dibom. Ora kepemimpinan, nanging wong biasa. Lan yen Iran nyoba nggawe senjata nuklir dhewe, mula sing pertama nindakake perkara sing padha yaiku Arab Saudi. Lan dheweke duwe dhuwit luwih akeh tinimbang Iran.

    Lan, penulis! Lan apa, mokal kanggo nyelehake foto nganggo rudal balistik, lan ora nganggo sistem anti-pesawat S-200?
    1. +1
      6 Februari 2020 15:14
      Quote: lawas26
      Dheweke saiki, miturut pernyataan dhewe, duwe 1200 ton 3,5% uranium. Yen iki cukup, banjur kanggo nggawe 2-3 amunisi maksimum. Nanging ora sawetara rolas. Menapa malih, angka kasebut dhewe dikira-kira ton 200. Ing wulan Desember, pimpinan industri nuklir kasebut nyatakake yen Iran duwe 800 ton uranium lan kenaikan saben wulan liyane yaiku 200 ton. Lan ing Januari padha wis announced sing padha duwe 1200 ton (tambah 400 ton, kang 200 teka saka "saka tipis online")

      Vladimir, miturut JCPOA, Iran diijini nyimpen ing wilayahe ora luwih saka 300 kg uranium saka segi hexafluoride, kanthi pengayaan 3,67%. Pernyataan pungkasan kira-kira 1200 kg uranium.

      Cukup kanggo ngira yen 1200 ton kira-kira padha karo 40 ton HEU, cukup kanggo 400 hulu ledak nuklir (taktis).
  13. 0
    6 Februari 2020 13:16
    "Kanggo Iran modern, senjata nuklir bisa dadi sarana pangayoman sing dipercaya marang agresi saka mungsuh utama - Amerika Serikat lan Israel." Mesthine Israel sing terus-terusan nyatakake yen Iran kudu dibuwang saka bumi. Dasar liyane saka Polonsky, dheweke wis ngremehake awake dhewe ing tank, saiki dheweke mutusake ing geopolitik ngguyu
  14. 0
    6 Februari 2020 13:55
    Iran durung njupuk keputusan dhasar babagan nggawe senjata nuklir. Yen diadopsi, mula tingkat potensial ilmiah Iran saiki ora ateges, ing prinsip, sukses ora bakal digayuh.

    Pitakonan kanggo nggawa Iran lan Israel menyang meja negosiasi. Yen wong bisa nindakake iku kajaba Gusti Allah, banjur mung Rusia.
  15. Komentar wis dibusak.
  16. 0
    7 Februari 2020 01:36
    Kutipan saka asv363
    Cukup kanggo ngira yen 1200 ton kira-kira padha karo 40 ton HEU, cukup kanggo 400 hulu ledak nuklir (taktis).

    Ora, Sergei! Saiki aku ora bakal nggoleki ing wayah wengi, sesuk aku bakal nyoba golek formula kanggo ngowahi uranium 3,5% nganti 90% (senjata)
    1. +2
      7 Februari 2020 14:12
      Quote: lawas26
      sesuk aku bakal nyoba golek formula kanggo ngowahi uranium 3,5% dadi 90% (senjata)

      Inggih, babagan rumus? Kita kasengsem, aja tundha, plz!
  17. +1
    7 Februari 2020 16:05
    Quote: Arlen
    Sampeyan mbokmenawa ora ngerti, nanging ing 12 Desember 2012, DPRK mlebu klub kakuwasan ruang angkasa kanthi ngluncurake satelit Bumi buatan menyang orbit.

    Dadi apa? Ing taun 1970, Jepang ngluncurake kendaraan peluncuran Lambda-4S, ngluncurake satelit 26 kg. Iran ngluncurake Safir-2 kanthi muatan 27 kg. Ing Januari 2018, Selandia Anyar dadi kekuwatan angkasa kanthi ngluncurake satelite dhewe. Nanging ing wektu sing padha, ora duwe rudal jarak antar benua. Iku padha karo Korea Utara. Kabeh tes rudal tempur ditindakake ing lintasan dhuwur. Ing wektu sing padha, sacara teoritis mbuktekake manawa roket kasebut katon kaya intercontinental, amarga kanthi lintasan balistik normal, jarak kasebut bakal 2-2,5 kaping luwih dhuwur tinimbang dhuwur kanthi lintasan dhuwur. Nanging ing DPRK, rudal kasebut dianggep minangka ICBM kanthi teoritis. Bukak kanggo sawetara maksimum karo wong-wong mau DUDU ORA DILAKUKAN. Mulane, ora ana sing bisa dijamin.

    Kutipan: Mityai65
    Ing kana, siji kanca dikonfirmasi kabeh - Mordechai Vanunu. Lulus kabeh. Amarga dheweke dicolong lan disiksa nganti pirang-pirang taun.

    Dheweke njabat EMNIP suwene 15 taun lan lunga. Kanggo iki, umume dipasang ing tembok. Oh, dheweke, kekasih sing bener, metu dhewe, dheweke ora nggawa dheweke ing tandu ...

    Kutipan: Mityai65
    Kahanan kasebut, sawise wahyu Vanunu, program nuklir Israel lan Afrika Kidul, padha duwe gabungan, dheweke nindakake kanthi serius. Afrika Kidul pungkasane mandhegake program kasebut lan mbuwang kabeh, kalebu. sawetara bom atom. Lan gabung karo perjanjian non-proliferasi.
    Nanging babagan senjata nuklir Israel ora jelas, mung gosip. Dheweke ujar manawa kabeh ditransfer menyang AS "kanggo panyimpenan", kalebu. materi fisil, kanthi kamungkinan bali yen senjata nuklir dadi duweke tetanggan.

    Afrika Kidul mbongkar 6 bom atom. Kanggo transfer bahan fisil menyang Amerika kanggo panyimpenan, iki ora mungkin. Ya, lan reaktor kasebut bisa ngasilake bahan sing cukup saben taun kanggo ngasilake sawetara biaya.

    Kutipan saka asv363
    Kutipan saka Yehudi Menuhin
    Iran ngupaya nduweni senjata nuklir, lan iki mung mbebayani amarga senjata nuklir bakal kanthi otomatis katon ing SA lan Turki

    Ing endi bakal entuk senjata nuklir, sampeyan bisa ngomong?

    Saudi duwe rencana gedhe kanggo tenaga nuklir lan program nuklir sing ambisi banget. Semono uga kanggo Turki. Sing paling penting, siji kudu ora lali yen Arab Saudi sing mbiayai program nuklir Pakistan. Lan padha ngarep-arep transfer kanggo wong-wong mau, yen ora saka senjata nuklir dhewe, banjur teknologi kanggo nggawe. Kajaba iku, program riset lan reaktor nuklir riset wis diluncurake ing Arab Saudi, Yordania, UAE ...

    Kutipan: Mityai65
    Aku mikir yen bom atom Iran dites ing S.Korea. Lan padha duwe nganti rolas bom.

    Ing wektu sing padha, tanpa malah kilogram 20% uranium ....
    1. +1
      7 Februari 2020 17:17
      Quote: lawas26
      Ing wektu sing padha, tanpa malah kilogram 20% uranium ....

      Iki saka seri "prick the nightstand" lol
      Ngendi Iran entuk materi fisil? - Ing S. Korea.
      Lan ing ngendi S. Korea entuk materi fisil? - Iran...
      Aku ora mikir yen ana sing ngerti kahanan senjata nuklir ing Iran. Aku mikir yen Ayatollah wis adoh banget saka apa sing diklaim lan ditampilake IAEA. Padha ngerti carane ngapusi, lan padha bakal nindakake maneh lan maneh, amarga. kertu mbukak nganti sampeyan duwe satus - siji lan setengah BGs karo operator ora nggawe pangertèn. Padha nganakake tes senjata nuklir ing S. Korea lan ora duwe keluhan marang wong-wong mau, kajaba sawetara data intelijen saka Mossad.
      Elinga yen kejutan kanggo kabeh wong yaiku uji coba senjata nuklir dening Korea Selatan ing sawijining wektu. Dheweke ora percaya nganti pirang-pirang taun, nyipta dongeng babagan bledosan gudang raksasa bahan peledak ... Ora ana sing ngerti utawa mbayangake ... nalika CIA, bebarengan karo intelijen Korea Selatan, nyipta dongeng babagan paceklik gedhe lan eksekusi saka Politbiro lokal ... mengkono.
      Sawise mateni Sulaymaniyah, opini publik internasional ana ing sisih Ayatollah. Dheweke duwe kauntungan moral - Iran minangka negara sing tumindak terorisme negara wis ditindakake. Kayane saiki Iran bakal duwe sponsor luwih akeh, dheweke bisa mbantu uranium ...
  18. +1
    7 Februari 2020 18:00
    Quote: Ezekiel
    Inggih, babagan rumus? Kita kasengsem, aja tundha, plz!

    Rumus kudu digoleki, nang endi wae ing disk, nanging ing cathetan ing topik iki ana ing ngisor iki
    Kanggo nggawe cetha, kaskade centrifuges yaiku 164 centrifuges.
    Kinerja centrifuge ditemtokake ing kilogram unit kerja sing misahake (kg SWU)
    Limbah/tailing (uranium sing wis entek) nduweni pengayaan 0,2% utawa 0,3%
    Salajengipun. Uranium sing diperkaya bisa dipikolehi saka uranium alam, saka 3,5% uranium utawa 20% uranium

    • Kanggo entuk 1 kg uranium kelas senjata (90% pengayaan), 219 kg uranium alam lan 193 kg SWU bakal dibutuhake
    • Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata, 4400 kg uranium alam lan 4000 kg SWU bakal dibutuhake
    • Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata, 560 kg uranium sing diperkaya 3,5% lan 1400 kg SWU bakal dibutuhake
    • Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata, 91 kg uranium sing diperkaya 20% lan 370 kg SWU bakal dibutuhake

    Kapasitas kaskade yaiku 1,2 kg SWU / taun (kapasitas IR-1 centrifuge) x 164 centrifuge = 196,8 kg SWU / taun

    Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata saka uranium alam, 20 cascade lan setaun wektu bakal dibutuhake.
    Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata saka 3,5%, 8 cascade lan wektu setaun bakal dibutuhake.
    Kanggo entuk 20 kg uranium kelas senjata saka uranium sing diperkaya 20%, 2 cascade lan wektu setaun bakal dibutuhake.

    Iran saiki duwe 1200 kg uranium 3,5%. Saka uranium iki, 40 kg uranium kelas senjata bisa dipikolehi (sajrone setaun). Lan banjur ana masalah desain. Sampeyan bisa nggawe bom padha "Kid". Iki bakal njupuk kira-kira 64 kg uranium kelas senjata. Sampeyan bisa nggawe bom ora saka jinis "mriem", nanging saka jinis implosive. Yen sing paling gampang, tanpa reflektor berydium, butuh 54 kg uranium kelas senjata. Yen nganggo reflektor beryllium 5 cm nglukis - 22,36 kg, yen 10 cm nglukis - 14,9 kg, yen 15 cm nglukis - 11,7 kg. Nanging ora mungkin dheweke bakal langsung nggawe skema implosif kanthi reflektor. Iku luwih cepet kanggo nggawe salah siji jinis meriam utawa miplosive tanpa reflektor.

    Yaiku, saka ndhuwur, kita bisa nyimpulake yen, paling apik, dheweke bakal nampa materi saben biaya ing pungkasan taun. Inggih, banjur - carane setelan bakal tiba
  19. +2
    7 Februari 2020 19:09
    Kutipan: Mityai65
    Quote: lawas26
    Ing wektu sing padha, tanpa malah kilogram 20% uranium ....

    Iki saka seri "prick the nightstand" lol
    Ngendi Iran entuk materi fisil? - Ing S. Korea.
    Lan ing ngendi Korea S. entuk materi fisil? - Iran...

    Ya piye. Sampeyan kanggo kula - aku kanggo sampeyan?

    Organisasi Tenaga Atom Iran (AEOI) nyatakake yen saiki, cadangan uranium negara sing wis kabukten lan kabukten kira-kira 5000 ton. Cadangan sing durung dikonfirmasi, miturut ramalan para ilmuwan Iran, bisa nganti udakara 39 ton uranium.
    • Lapangan "Sagand" dumunung ing cedhak pemukiman Sagand (100 km timur laut Yazd). Miturut perkiraan AEOI paling anyar, cadangan tambang Sagand kira-kira 1,55 yuta ton bijih uranium kelas rendah kanthi tingkat uranium 0,05%.
    Ekstraksi praktis bijih uranium ditindakake kanthi tingkat produksi taunan 100-120 ewu ton bijih.
    • Kajaba iku, Iran ngembangaken tambang uranium open pit ing Gyachin (50 km barat laut Bandar Abbas). Tambang kasebut kasusun saka sawetara tingkat bijih uranium kelas rendah sing bisa ditambang ing lubang terbuka. Miturut wong Iran, celengan kasebut bakal bisa ngasilake udakara 21 ton uranium alami saben taun.

    • Sawetara perusahaan industri uranium ing Korea Lor.
    Simpenan ing ngisor iki dikembangake:
    Tambang Sunchon-Wolbingson,
    Tambang Kusong, Provinsi Pyongan Utara,
    Pyongsan mine. Provinsi Hwanghae Utara,
    Tambang Sunchon, Pyongan Selatan,
    unggi tambang,
    Yongchun, Songhak-ri, Hoiryeong, Yongchun, Songhak-ri, Hoiryeong deposito

    Kutipan: Mityai65
    Aku ora mikir yen ana sing ngerti kahanan senjata nuklir ing Iran. Aku mikir yen Ayatollah wis adoh banget saka apa sing diklaim lan ditampilake IAEA. Padha ngerti carane ngapusi, lan padha bakal nindakake maneh lan maneh, amarga. kertu mbukak nganti sampeyan duwe satus - siji lan setengah BGs karo operator ora nggawe pangertèn.

    Sampeyan duwe hak, Dmitry, mikir utawa ora mikir. Nanging industri iki cukup transparan lan diitung. Sampeyan bisa, contone, ngetung pinten plutonium kelas senjata diprodhuksi ing reaktor. Pinten uranium ing centrifuges. Ora ana rahasia babagan iki. Njupuk lan ngitung yen ana data awal.
    Produksi centrifuge - iku manggoni wilayah ageng. Lan ora bisa ndhelikake saka inspektur IAEA yen wis teka ing perusahaan kasebut. Kajaba iku, sanajan ana produksi sing dibangun kanthi rahasia, mesthine bisa ditemokake. Kaping pisanan, iku energi-akeh, lan yen ana uga reaktor, saliyane kanggo kabeh, kudu ana ora mung pembangkit listrik, nanging uga intake banyu.
    Dadi, paling apik, ayatollah bakal nampa satus utawa siji setengah warheads ing 50 taun, ora sadurungé, apa maneh, nambah nomer ewu centrifuges kanggo 60-70. Saiki padha duwe 10 kaping kurang
    1. 0
      22 Februari 2020 22:53
      Vladimir, salam.
      Punika video darmabakti kanggo program rudal Iran. Mbok menawa sampeyan bakal kasengsem.
      Sanajan aku ora setuju karo speaker, aku percaya yen sumber teknologi rudal yaiku Iran, dudu S. Korea. Iran rampokan banget ing Ukraina ing 90s, lan ing Kharkov, lan ing Dnieper lan ing Pavlograd. Kabeh ana ing sangisore Kuchma lan kanthi berkah. Kanca-kancaku nyambut gawe ing wilayah kasebut, dheweke ora nate weruh wong Korea, lan wong Iran tansah angon ing kono.
  20. 0
    23 Februari 2020 15:05
    Kutipan: Mityai65
    Vladimir, salam.
    Punika video darmabakti kanggo program rudal Iran. Mbok menawa sampeyan bakal kasengsem.
    Sanajan aku ora setuju karo speaker, aku percaya yen sumber teknologi rudal yaiku Iran, dudu S. Korea. Iran rampokan banget ing Ukraina ing 90s, lan ing Kharkov, lan ing Dnieper lan ing Pavlograd. Kabeh ana ing sangisore Kuchma lan kanthi berkah. Kanca-kancaku nyambut gawe ing wilayah kasebut, dheweke ora nate weruh wong Korea, lan wong Iran tansah angon ing kono.

    Salam, Dmitry, lan Sugeng Liburan! Informasi iki ora anyar kanggo kula, sanajan penulis nindakake proyek gedhe, nggabungake kabeh ing siji video lan "chewed".
    Aku ora setuju karo kabeh, nanging ora setuju iku ora dhasar. Apa bisa ngandika bab teknologi. Loro-lorone program Korea Lor lan Iran duwe "sikil tuwuh" sabenere saka perkembangan USSR. Ana sing ditampa sawise runtuh USSR lan saka Ukraina, ora ana pitakonan ing kene. Utamane, bahan ing rudal jelajah jarak jauh. Korea Lor dadi sumber teknologi kanggo Iran ing wiwitan. Mboko sithik, dalane diverged lan saiki ana rong program independen: Iran lan Korea Lor. Iran minangka teknologi bahan bakar padat sing paling maju. Nomenklatur rudal kasebut ing Iran cukup akeh. Korea Utara mimpin rudal jarak jauh. Siji-sijine perkara sing kudu diucapake kanthi tegas yaiku manawa wong Iran lan Korea wis sukses. Lan pinunjul. Senajan sawetara solusi sing pisanan ilang. Utamane, basis ing galeri lemah

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"