Convair GEBO long-range bomber project (USA)

14
Convair GEBO long-range bomber project (USA)
Salah sawijining pilihan kanggo tampilan pengebom GEBO kanthi wadhah gantung. Tokoh Secretprojects.co.uk

Ing taun 1956, pengebom Convair B-58 Hustler nggawe penerbangan pisanan. Iki minangka bom jarak jauh pisanan ing donya sing bisa nggayuh kecepatan supersonik. Iki minangka asil saka program riset GEBO jangka panjang sing Convair dadi peserta aktif. Sajrone riset, fitur teknis utama saka bomber mangsa ditemtokake, kalebu. sawetara fitur sing mbedakake.

Riset Umum


Program GEBO (Generalized Bomber Study) diwiwiti ing taun 1946 lan tujuane kanggo nemokake ide dhasar lan solusi sing dibutuhake ing konstruksi. penerbangan teknologi generasi anyar. Kabeh perusahaan manufaktur pesawat utama lan organisasi riset ing Amerika Serikat melu program kasebut.



Asil saka GEBO yaiku pambentukan syarat kanggo pengebom jarak jauh anyar. Amarga tantangan strategis lan spesifik perang sing diusulake, para peneliti ngusulake pambangunan pesawat supersonik kanthi jarak penerbangan sing dawa lan kemungkinan ngisi bahan bakar. Dheweke mesthine nggawa senjata konvensional lan nuklir kanthi prioritas sing terakhir. Uga, asil saka GEBO ana Rekomendasi saka alam technical perlu kanggo construction saka mesin dikarepake.

Ing Maret 1949, militèr ngluncurake program GEBO II, tujuane yaiku sinau sing luwih rinci babagan pesawat sing bakal teka. Adhedhasar asile, desain teknis sing lengkap bisa diwiwiti. Ing tahap iki, perusahaan sing melu program kasebut nampilake proposal teknis sing cocog kanggo pangembangan luwih lanjut.


Prinsip interaksi karo pesawat operator. Tokoh Secretprojects.co.uk

Ing taun 1949-50. Convair ngusulake lan ngowahi versi bomber jarak jauh kaping pirang-pirang sesuai karo teknologi sing kasedhiya lan kepinginan pelanggan. Ing Januari 1951, pesenan muncul kanggo pangembangan proyek MX-1626. Katentuan referensi kanggo proyek iki nyedhiyakake bedane serius saka desain sing diusulake sadurunge. Umume gagasan sing paling wani ditolak, lan militer nuntut mbangun bom tradisional kanthi kinerja dhuwur.

Asil pungkasan karya kasebut yaiku pesawat B-58. Piyambakipun minggah ing udhara ing taun 1956, lan ing taun 1960 piyambakipun mlebet ing Angkatan Udara. Senadyan desain ulang utama, mesin iki nduweni fitur umum karo proyek GEBO II sing diusulake sadurunge.

Convair GEBO


Sajrone program GEBO II, Convair nemokake desain pesawat sing optimal kanggo nyukupi syarat kasebut. Nanging, teknologi ing wektu kasebut ora ngidini entuk kabeh karakteristik sing dikarepake, mula para pangembang kudu golek cara lan solusi alternatif.

Masalah utama yaiku kombinasi jarak dhuwur kanthi kacepetan jelajah supersonik, amarga mesin sing dienggo ora ekonomi banget. Kajaba iku, ana kangelan karo panggonan saka senjata nuklir gedhe lan abot ing kompartemen kargo internal utawa ing sling external. Ana kangelan liyane uga.


Cara kanggo ngirit bahan bakar yaiku penerbangan gabungan saka sawetara operator. Tokoh Secretprojects.co.uk

Ing babagan iki, ana proposal kanggo nggawe kompleks penerbangan gabungan, macem-macem komponen sing tanggung jawab kanggo ngrampungake tugase. Pesawat Convair GEBO diusulake kanggo dibangun miturut "skema parasit". Iki bakal digawa dening bomber B-36 serial. Direncanakake kanggo masang wadhah bom ukuran gedhe khusus kanthi hulu ledak nuklir, tangki bahan bakar tambahan, lan liya-liyane ing GEBO.

Bener, pengebom GEBO diusulake kanggo digawe ing wangun pesawat tanpa buntut kanthi sayap delta, keel lan fuselage elongasi gedhe. Pembangkit listrik kalebu telung mesin turbojet - loro ing pylon ing sangisore swiwi lan siji ing buntut. Salajengipun, iki wis bola-bali diproses, loro saka jinis engine lan tata. Airframe pesawat iki mestine kanggo nampa sarana kanggo docking karo operator ing wangun B-36.

Watesan ukuran lan bobot sing digandhengake karo karakteristik operator meksa para perancang nggunakake cara asli kanggo ngangkut senjata. Warhead nuklir utawa termonuklir diselehake ing wadhah gantung sing dirancang kanggo dipasang ing ngisor GEBO. Bebarengan karo pangisian daya, ana tangki bahan bakar tambahan kanggo nambah jangkauan penerbangan mandiri. Kamungkinan kanggo nglengkapi wadhah kanthi mesin dhewe dianggep.

Iku penasaran sing wadhah luwih dawa tinimbang pesawat, lan diameteripun ngluwihi diameteripun saka fuselage. Kalebu Amarga iki, sampeyan bisa nggawa beban pertempuran nganti 2700 kg, sing cukup kanggo nampung biaya khusus sing janjeni.

Miturut gagasan Convair, operator B-36 mesthine bakal lepas landas nganggo bomber GEBO ing posisi semi-recessed ing jero teluk kargo. Tugas operator yaiku ngirim kendaraan supersonik menyang area drop. Sabanjure, GEBO kudu mbebasake dhewe saka operator, kanthi bantuan saka kabeh mesin, ngembangaken kacepetan dhuwur lan nindakake terobosan kanggo target. Sawise ngeculake wadhah kanthi hulu ledak, dheweke bisa bali menyang pangkalan lan ndharat dhewe.


Pengebom XB-58 sing berpengalaman - pangembangan GEBO digunakake kanggo nggawe. Foto Angkatan Udara AS

Anane pesawat operator kanthi karakteristik penerbangan sing dhuwur ndadekake bisa entuk jangkauan sing dhuwur saka kabeh kompleks. GEBO nduweni pasokan bahan bakar sing winates ing kapal, nanging tank ing njero wadhah ngidini nambah jarak penerbangan. Pesawat bali kudu digawa metu mung ing beyo saka bahan bakar dhewe, bisa ing trans- utawa kacepetan subsonik.

Jembar masalah


Syarat utama kanggo GEBO babagan jarak penerbangan lan radius tempur. Petungan nuduhake yen nggunakake sistem gabungan karo pesawat operator lan "parasit" ndadekake iku bisa kanggo njupuk kinerja apik, nanging padha ora cukup kanggo ngalahake kabeh target ditetepake ing wilayah mungsuh potensial. Masalah iki direncanakake bakal dirampungake kanthi pirang-pirang cara.

Solusi sing paling jelas yaiku ing area mesin. Nglengkapi GEBO kanthi mesin sing luwih efisien bisa ngirit bahan bakar lan nambah jarak. Bomber lan wadhah gantung bisa uga ngalami modifikasi kasebut.

Ditemokake manawa pesawat semi-submerged kanthi wadhah ing ngisor ngisor katon ngrusak aerodinamika operator kasebut. Revisi signifikan saka B-36 ora bisa ditindakake, mula ana proposal sing beda. Pesawat pembawa kudu dilengkapi mekanisme docking khusus ing pucuk sayap. Ing konfigurasi iki, B-36s padha mestine kanggo njupuk mati ing telung lan nyambung karo saben liyane, nggabungke sistem bahan bakar. Pesawat njaba mestine mateni mesin lan mabur kanthi biaya sing tengah. Kuwi "built-in" pesawat operator ilang kanggo mesin individu ing kacepetan pesawat, nanging bisa nuduhake sawetara tambah.

Nanging, proposal kanggo dock operator ora nampa dhukungan saka customer. Ngapikake desain tukang ngebom GEBO dhewe katon luwih janjeni lan trep saka kabeh titik tampilan.

Transisi menyang proyek anyar


Ing wiwitan taun 1951, sawetara perusahaan, kalebu. Convair ditugasake kanggo ngembangake proyek adhedhasar gagasan lan solusi saka program GEBO II. Ora suwe, versi sing dianyari saka syarat-syarat taktik lan teknis muncul, ngetrapake watesan tartamtu. Angkatan Udhara nuntut kanggo ninggalake arsitektur Komplek Komplek ing sih saka tampilan tradisional. Ing wektu sing padha, perlu kanggo entuk kinerja dhuwur sing bisa ditindakake kanthi nggunakake teknologi sing kasedhiya.


Wadhah gantung karo tank lan warhead kanggo B-58 mbok menawa asil praktis utama program GEBO. Foto dening Wikimedia Commons

Ing Februari 1953, pelanggan mbandhingake proyek sing diajukake lan milih sing paling sukses. Kontrak kanggo desain teknis lan konstruksi prototipe dianugerahi Convair. Pesawat kasebut ditunjuk B-58 lan dijenengi Hustler. Ing taun 1956, mesin anyar digawe pesawat pisanan.

Sawetara gagasan penting liwati saka proyek "kertas" GEBO II menyang B-58 nyata. Pesawat sing dibangun luwih gedhe lan luwih abot tinimbang sing digambar, nanging tetep kontur karakteristik, tata letak umum lan sayap delta. Uga digunakake wadhah gulung kanthi hulu ledak lan tangki bahan bakar. Pangembangan siap ing peralatan on-board digunakake kanthi cara sing paling akeh.

Asil riset GEBO lan karya sakteruse yaiku munculé bom supersonik strategis kanthi wujud normal kanthi kinerja dhuwur. Pangembangan kanthi cepet saka penerbangan lan munculé teknologi anyar mung sawetara taun kanggo pindhah saka kandel, nanging gagasan kebacut Komplek kanggo nggawe pesawat lengkap karo tingkat karakteristik kinerja dikarepake. Nanging, sawetara solusi asli wis sukses tekan implementasine praktis.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    Maret 15 2020
    Ya, iku wektu sing menarik, sing gagasan ora dianggep.
    1. +1
      Maret 15 2020
      Ya, iku wektu sing menarik, sing gagasan ora dianggep.

      Hmm, Aku tansah gumun ing pinten dhuwit iki nandur modhal ing R & D ing taun, lan carane ahead saka wektu sing padha. Lan saiki, kanthi bantuan komputer, kabeh bisa ditindakake kanthi luwih gampang. Sing liyane lan liyane nggawe percoyo sing kabeh iku apik ing wektu.
    2. +1
      Maret 16 2020
      Kutipan saka: mr.Zinger
      Ya, iku wektu sing menarik, sing gagasan ora dianggep.

      Sampeyan bisa ngelingi pengebom RS Tsybin, utamane ing versi asli kanthi bom buntut sing bisa dicopot.
      1. +1
        Maret 16 2020
        Kita butuh seri artikel babagan topik iki kanggo ngrembug opsi lan nuduhake pendapat.
  2. +1
    Maret 15 2020
    Wong-wong sing ngembangake mesin supersonik ing pungkasan taun patangpuluhan mesthi yakin manawa ing wektu kita wong bakal ngethok kabeh sistem tata surya. Wong bodho naif sing durung weruh smartphone ngguyu
    1. 0
      Maret 15 2020
      Ora perlu ing kene babagan ora nggatekake generasi kasebut. Apa duwe smartphone ngatasi masalah sing diadhepi para desainer ing pungkasan taun 40an? Padha makarya ing watesan saka kabisan.
      1. +3
        Maret 15 2020
        Saiki wektune wis teka! Koyone Narak-zempo sijine smiley ing mburi, nanging kasunyatan sing iki SARKASM ora cetha? Iku aneh yen "minus" durung teka mlaku. Kanggo saben petugas pemadam kebakaran ... nglirik nglirik
      2. +4
        Maret 15 2020
        Ayo kula nerangake kanggo wong tanpa raos banyolan.
        Hustler miber ing Kawa saka satelit pisanan, lan sijine menyang layanan taun sadurunge Gagarin. Antarane pangembang sawijining, paling kamungkinan, padha umur aviation (sing ora malah 60 taun ing wektu sing), lan mesthi saben wong weruh dalan saka biplanes plywood kanggo pesawat supersonik serial. Lan kabeh sing dideleng ing urip ora mangu-mangu yen penaklukan tata surya minangka masalah ing mangsa ngarep. Lan ora ana siji, malah paling adoh-sighted panulis fiksi ilmiah, bisa mbayangno sing manungsa bakal dadi jero menyang dhewe lan menyang banal nggawe adonan liwat "teknologi informasi", lan kemajuan sing bakal katon saka telpon shovel standar liyane. kang saiki wis ora 2 kamera, nanging minangka akeh minangka 5!
        1. 0
          Maret 16 2020
          Pranyata banget subtle, bab nggatekke. Iku worth sijine tembung iki ing tandha petik. Lan babagan pesawat ing awal abad rong puloh, V.B. nulis kanthi apik. Shavrov - modifikasi paling anyar saka Nieuport dirakit saka 4 kothak ing 12 menit. Profil swiwi, mesthi, ora optimal (kesulitan tambahan kanggo pilot), nanging apa refinement saka teknologi perakitan!
  3. +3
    Maret 15 2020
    Minangka laku wis ditampilake, pesawat B-52 skema normal wis outlived kabeh saingan supersonik lan siluman, ing wayahe kira-kira urip layanan saka B-52 punika 100 taun.
    1. +1
      Maret 15 2020
      Pesawat mabur suwene 100 taun, nanging mesine?
      1. +3
        Maret 16 2020
        Sumber daya mesin kurang, sanalika sumber daya digunakake - mesin ganti, ing kasus modernisasi, sing anyar digantung.
  4. +2
    Maret 15 2020
    Larang, angel diatur, jarak penerbangan sing sithik, senjata cilik - 1 bom atom.
    Impossibility nyebarake rudal sing dipandu, ora bisa mabur ing papan sing kurang. LAPAN kacilakan ing 1,5 taun. Lan katon saka kompleks S-200 ing USSR pungkasane nutup program kasebut, sanajan cukup menarik.
  5. +3
    Maret 15 2020
    Perkembangan sing menarik banget. Thanks kanggo penulis!
  6. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"