BMP "Bradley": nyoba katelu kanggo ngganti?

33

Pungkasan taun, Angkatan Darat AS sepisan maneh wiwit aduk ing topik ngganti kendaraan tempur infanteri Bradley. Iki minangka upaya kaping telu sajrone 20 taun kepungkur, lan ora nggumunake, umume, amarga BMP iki wis dadi layanan karo Angkatan Darat AS lan Pengawal Nasional wiwit taun 1981.

Sing meh 40 taun.



Cetha yen upgrade, modifikasi lan liya-liyane bisa ngluwihi umur kendaraan tempur nganti suwe. Sampeyan ora kudu menyang ngendi wae contone, mung elinga BMP-1 (ing layanan wiwit 1966) lan T-72 (wiwit 1973), lan kabeh tumiba ing panggonan. Kendaraan lapis baja umume bisa urip nganti suwe ... Bakal ana kepinginan.

Ana kepinginan ing tentara Amerika kanggo ngganti soko. Nanging ora ana kepastian apa sing kudu diowahi dadi apa lan kepiye.

Ing tangan siji, peralatan lungse kudu diganti. Sapa wae wong sing waras bakal setuju karo iki. Mungkin ora kanggo soko jaman, lan Gusti Allah ngalang-alangi, "unparalleled ing donya", nanging mung kanggo anyar.

Lan iki nyoba katelu. OMFV.


Foto: Nicholas Drummond

Lan maneh saka Washington prentah "Stop" diwenehi.

Ora suwe kepungkur, akeh media khusus ing Amerika Serikat mbahas kabeh sing ana gandhengane karo iki. Tentara mbatalake kompetisi sing diumumake sadurunge kanggo BMP anyar lan ngumumake revisi syarat kanggo proyek kasebut.

Punapa sababipun wangsulan ingkang cetha?

Iku nguripake metu sing prakara iki ora ing desain banget Komplek saka sisih technical, lan ora malah ing kompromi langgeng waja lan mobilitas. Saben uwong meneng babagan komponen pertempuran, dikenal manawa Bradley ngrusak kendaraan lapis baja ing rong perang Irak tinimbang Abrams.

Prakara kasebut ana ing sawetara nuansa infrastruktur Eropa Wétan.

Nanging perlu kanggo miwiti ora malah karo masalah Eropah, nanging karo apa project OMFV iki kaya ing umum.

Upaya pisanan yaiku program Future Combat Systems (FCS).

BMP "Bradley": nyoba katelu kanggo ngganti?

Diwiwiti ing taun 2003 lan dibatalake ing taun 2009. Ing inti, program iki ora mung program kanggo ngganti BMP lawas. Iki nyedhiyakake pangembangan kabeh jinis peralatan militer anyar, lan peralatan brigade kalebu macem-macem jinis peralatan lemah lan robot. drone. Kabeh iki mbutuhake nggawe jaringan kontrol pertempuran nirkabel kanthi kacepetan dhuwur.

Sajrone fase implementasine ing wektu kasebut, umume sistem lan solusi teknologi kasebut ora nyukupi syarat sing wis ditemtokake. Program FCS digawe kanthi cadangan kanggo masa depan, nalika kabeh inovasi bisa digawa menyang tingkat teknis lan teknologi sing dibutuhake.

Upaya kapindho yaiku program Combat Vehicle Ground (CVG).


Kerjane saka 2009 nganti 2014. Inti saka program rearmament iki yaiku ngembangake platform tempur siji. Tugas utama yaiku ngirim regu infanteri menyang garis ngarep lan ndhukung.

Ing inti, platform anyar kudu bisa perang ing tatanan padha karo Abrams MBT.

Alesan utama kanggo kritik saka program CVG ana Tambah serius ing massa lan ukuran prototipe (nganti 70-80 ton). Kahanan iki ora kalebu utawa mbatesi kemungkinan penyebaran operasional kanthi cepet (kalebu pasukan transportasi militer. penerbangan). Ninggalake program kasebut nyebabake modernisasi liyane saka Abrams lan Bradley.

Upaya katelu mung program OMFV.


Dianggep manawa papat perusahaan, General Dynamics Land System (GLDS), Rheinmetall & Raytheon (R&R), BAE Systems lan Hanwha, bakal nglawan kontrak kasebut.

Nanging, ing awal Oktober 2019, Sistem BAE Inggris lan Hanwha Korea Selatan kanthi sukarela mundur saka kompetisi kasebut.

Miturut syarat tender, mung rong organisasi sing kudu melu ing pilihan pungkasan, sing kanthi otomatis dadi GDLS lan R&R.

Syarat dhasar kanggo mobil anyar saka Angkatan Darat AS:
- bobot saka mesin anyar kudu ora ngluwihi bobot saka M2 Bradley paling anyar;
- pesawat transportasi C-17 kudu nampung rong mobil;
- pesawat saka pangayoman dinamis tambahan;
- MAPS proteksi aktif modular;
- sensor imaging termal saka FLIR generasi katelu;
- kaliber gun otomatis 50 mm (ing perspektif).

Tentara pengin OMFV bobote ora luwih saka Bradley lapis baja paling abot, kira-kira 45 ton. Logis, migunani kanggo transfer angkatan udara. Ala, durung, paling durung.

Nanging ing kene dadi konflik antarane bobot lan perlindungan saka kaliber kendaraan lapis baja sing terus-terusan saka mungsuh potensial. Cetha, sapa sing dikandhakake nalika kita ngomong babagan tumindake tentara Amerika ing Eropa. Ora babagan Iran.

Dadi cetha yen ana sing kudu ditindakake kanthi massa kendaraan tempur infanteri. Ing sisih liya, Angkatan Darat AS durung nate nindakake operasi skala gedhe kanthi bantuan penerbangan transportasi. ora tau. Mung amarga iki mung mbutuhake pesawat sing akeh banget, lan Amerika Serikat sawayah-wayah ngoperasikake peralatan kanthi jumlah gedhe ing segara.

Ya, ing kabeh operasi wiwit Perang Dunia II, Angkatan Darat AS wis mindhah peralatan militer liwat segara. Luwih murah lan jumlahe cukup pas. Udhara bisa mbuwang barang kanthi cepet, ora liya.

Kajaba iku, aja lali manawa akeh peralatan militer disimpen ing gudang ing pangkalan militer ing saindenging jagad. Where peralatan uga dikirim dening segara. Nanging brigade Amerika duwe kabeh sing dibutuhake ing gudang, lan ora adoh saka zona konflik potensial.

Ing kene uga ana faktor watesan tartamtu kanggo teknologi, nanging nyatane armada lan gudang minangka volume.

Lan ing pungkasan, mung ana siji faktor sing isih ana. Sing dirembug ing wiwitan. Faktor geografis Eropa Timur.

Nalika Tentara AS perang (utawa pura-pura perang) ing ara-ara samun Irak utawa pagunungan Afghanistan, ana syarat beda kanggo peralatan. Nanging nalika nerangake Eropa ...

Eropah beda karo Irak lan Afganistan (akeh panggonan liyane ing donya) amarga duwe loro faktor apes.

Iki minangka kali lan Rusia. Ing urutan apa wae.

Yen kita ngomong bab kali pisanan (kita bakal ninggalake paling tasteless kanggo mengko), banjur iki Danube, Elbe, Rhine, Vistula, Tisza, Prut ... Lan mung nomer ageng kali cilik, kali lan kali, kang. isih dadi alangan kanggo teknologi.

Banjur ana jembatan, utawa ponton, feri, lan liya-liyane. Sing maneh bobot.

Apa tegese militer iki? Inggih, iki wis rembugan kaping pirang-pirang nalika nerangake tank. "Abrams", "Challenger", "Leopard" ... Kabeh padha jumangkah liwat 60 ton lan ora bisa manteb ing ati drive nang endi wae.

Bradley sing luwih entheng bisa nggawa infantri menyang garis kontak karo mungsuh, cepet-cepet lan, mbok menawa, malah nyedhiyakake dhukungan infanteri kanggo sawetara wektu. Nganti tank teka.

Nanging iki faktor kapindho. wong Rusia. Ora, mesthi, dheweke meh ksatria, lan, bisa uga, dheweke bakal ngenteni tank nyedhaki, nanging meh ora kanggo ngatur perang klasik. Paling kamungkinan, mung ora kanggo ngalahake mabur ing toko, nanging kanggo ngatur ontran-ontran grosir.

Lan ya, Amerika entuk. Apa gunane mbuwang wektu lan dhuwit kanggo pangembangan BMP anyar yen ora bisa digunakake ing teater operasi sing paling janjeni?

Mesthi, ana kreteg sing ora bakal ambruk ing bobot tank lan kendaraan tempur infanteri. Ana feri. Ana unit engineering sing bakal ngarahake nyebrang.

Kabeh gumantung marang kemampuan mungsuh sing potensial. Yaiku kita.

Mulane tentara Amerika duwe dilema sing angel banget: nggawe kendaraan tempur infanteri abot sing bisa tahan geni, nanging ora bakal ngliwati ngendi wae, lali babagan efisiensi, utawa mikir maneh.

Ketoke, dheweke bakal mikir.

Ora ana apa-apa, "Bradley" isih gelut.

Diadaptasi saka: https://breakingdefense.com/2020/02/omfv-the-armys-polish-bridge-problem/.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. +5
    Februari 11 2020
    Lan suwene Bradley digawe ...) Massa saya tambah, jumlah pasukan mudhun ...)))
    Film menarik babagan iki: "The Pentagon Wars". Sawetara gambar saka iku:
  3. 0
    Februari 11 2020
    Maneh lan maneh ... ngenteni asil pungkasan, umume.
    Piye wae aku kaya ngomong sing padha bakal menehi iki "bayi" kurang "steroid", yen ora bakal babras kanggo swell.
    Senajan, iku urusane.
  4. 0
    Februari 11 2020
    Ora apa-apa, nggawa BMP kita dadi 60 70 ton !!!
    1. -1
      Februari 11 2020
      Lha, apa salahe? BMP Israel "Namer" bobote 60t. Persenjataan - macem-macem DUM, kalebu meriam 30 mm. Dipasang KAZ "Trophy" Perlindhungan sing kuat. Dheweke nganggep apik lan tuku kanggo awake dhewe. Dheweke duwe sumber daya manungsa sing winates dibandhingake karo tanggane. Iki carane wong dilindhungi ...
      1. 5-9
        +1
        Februari 12 2020
        Padha duwe ara-ara samun Rocky ngisor trek - ing wilayah liyane, kang, bebarengan karo Wortel, bakal drown 2 meter saka aspal .... uga, "nglindhungi wong" - ngumumake carane akeh Nomer padha duwe (Wortel minangka basa), apa regane, pira wong sing dijupuk lan jumlah infantri ing IDF, apa proporsi sing diwenehake dening operator personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri ... Yen ora, Jerman ing Puma nglindhungi malah 2 ewu wong bisa lungguh, lan liyane - kanthi mlaku ...
        Kanggo referensi - ing Federasi Rusia ora ana infanteri (kajaba unit gunung), mung bedhil motorized ing operator personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri.
  5. +2
    Februari 11 2020
    Yen kita ninggalake refleksi kurung babagan potongan, kickback lan liya-liyane, mula, aku mikir, kahanan ing pesawat militer-teknis kaya ing ngisor iki: kendaraan tempur infantri Amérika sing dirancang anyar ora nyedhiyani faktor wutah perlu kanggo Kapabilitas pertempuran.
    Sing. 20-30% wutah ora entuk. Sanadyan ing keamanan, utawa ing mobilitas, utawa ing firepower. Lan yen wis ngrambah, rega struktural kanggo nambah pangayoman ambruk metu menyang massa exorbitant. AS ora duwe conto anyar kanggo persenjataan utama BMP, utawa akeh banget.
    Ing wektu sing padha, padha duwe biaya ageng - ing par karo MBT, utawa malah liyane. Kajaba iku, syarat kanggo tingkat pangopènan mundhak banget - Angkatan Darat AS ora bisa duwe kendaraan tempur sing ora bisa didandani ing kahanan intra-tentara, kaya sing ditindakake dening negara-negara Eropa (BMP Puma) ing sawetara kasus.

    Ancaman Lan senator lan congressmen maneh pengin pracaya ing verbiage PR manufaktur.
    1. +4
      Februari 11 2020
      Kutipan: Swasta-K
      AS ora duwe model anyar kanggo persenjataan utama BMP utawa banget buggy

      Ana, lan kanggo dangu. ATK BUSHMASTER III, murub 35x288 amunisi lan 50x330 Supershot. Kanthi ngganti tong minyak lan sawetara komponen, dadi saka 35mm kanggo 50mm.
      Lan "mitra Eropa" duwe - Rheinmetall Rh503, sistem 35/50 mm sing padha.

      Umumé, "Supershots" iki minangka ide sing apik sing ngidini sampeyan nganyarke sistem bedhil kendaraan tempur tanpa nambah bobot lan dimensi. 30mm dadi 40mm lan 35mm dadi 50mm. Sederhana banget...
      1. +5
        Februari 11 2020
        Apa sampeyan nggawa ora luwih saka pangembangan eksperimen ora siyap kanggo siji alesan utawa liyane kanggo pangiriman kanggo pasukan.
        Yen amers pancen duwe apa-apa, mula dheweke bakal miwiti ngrampungake Bradley maneh - apa sing dikarepake wiwit perang 1991!
        1. -5
          Februari 11 2020
          Untunge (kanggo Amerika) ana sawetara psikopat sing cukup cilik sing mlayu ngubengi Shoigu lokal kanthi bengok-bengok "... mungsuh wis ana ing ngarep lawang! Dheweke bakal nyerang saiki !! Kabeh wis ketinggalan jaman !!!"
          Dheweke mikir dhisik, banjur ngitung dhuwit lan ... mikir maneh
          1. +6
            Februari 11 2020
            Kutipan saka A.TOR
            Dheweke mikir dhisik, banjur ngitung dhuwit lan ... mikir maneh

            Shaw serius? Tanah peri Limpopo. Kabeh ing pikiran, ora kaya kita ngguyu Apa sing ditindakake para intelektual saka Federasi Rusia iki, duwe kaunggulan sepuluh kali lipat ing anggaran militer?
            1. -4
              Februari 11 2020
              Sing. yen Federasi Rusia duwe kaunggulan 10 kali, banjur langsung numpes infeksi?!

              Sampeyan bakal komunikasi karo sampeyan lan sampeyan bakal mulai ngerti manawa kahanan kasebut pancen apik
              1. -3
                Februari 11 2020
                Apa sing apik? Sampeyan kudu wedi nglampahi. Mbutuhake Rusia kanggo siji yacht maneh ora cukup. Lan dadi remuk lan turu kanthi tentrem ing tas sing dicolong. Direktur ora narik, ora nuntut kanggo unfasten pertahanan.
                1. 0
                  Februari 11 2020
                  Aku ora ngerti, nanging kayane ora ana pengarep-arep ...
                  1. -1
                    Februari 12 2020
                    Longkangan ing pemahaman, sarcasm saka wong Soviet ora dingerteni. Sampeyan ora duwe "mungsuh ing mburi Tembok Berlin, kapitalisme minangka ala sing mutlak." Lan saiki mungsuh mrentah ing omah lan pura-pura nyerang karo wong asing iki. Kabeh disassemblies iki kita ora langsung, moneybags, kita lan liyane, dibagi menyang kanthong kang gain saka sumber daya bakal pindhah.
                    1. 0
                      Februari 12 2020
                      Aku 60, nanging aku tansah nulis kanggo aku "ing subcortex".
                      Miturut cara, "absolute" dieja mutlak
                      Kajaba iku, aku manggon ing Rusia ora luwih saka 3 sasi saben taun, supaya aku ndeleng kabeh luwih realistis
                      1. -1
                        Februari 12 2020
                        Mangkene apa sing kita omongake, sampeyan lan wong-wong sing padha ora diilhami lan saiki kita entuk manfaat. Kajaba, mesthine, sampeyan lair ing Uni. Sampeyan ora ngerti, amarga "kahanan dadi luwih apik" iku alami kanggo sampeyan. Lan sampeyan dhewe ora bisa nulis menyang subkorteks, bocah sing lair iku file sing resik, banjur apa sing bakal ditulis. Lan sampeyan ora perlu poke kula menyang kesalahane, poking ing iPad karo driji ing gallop bisa bingung, utawa malah Mlayu.
                      2. 0
                        Februari 12 2020
                        Nuwun sewu
                      3. 0
                        Februari 12 2020
                        Ditampa.
                      4. 0
                        Februari 12 2020
                        Kenapa admin ngrusak jawabanku nalika nulis?
              2. +1
                Februari 12 2020
                Kutipan saka A.TOR
                Sing. yen Federasi Rusia duwe kaunggulan 10 kali, banjur langsung numpes infeksi?!

                Aku kelingan kutipan saka Barak Khuseinovich: Ana telung ancaman kanggo perdamaian. Isis, Rusia lan Ebolo. Lumrahe kita bakal remuk yen bisa
                Kutipan saka A.TOR
                Sampeyan bakal komunikasi karo sampeyan lan sampeyan bakal mulai ngerti manawa kahanan kasebut pancen apik

                Kabeh mili, kabeh owah
                1. 0
                  Februari 12 2020
                  Ora ngerti apa-apa
          2. +8
            Februari 11 2020
            Lan sampeyan nulis iki ing artikel sing lagi wae dicritakake yen Amerika wis ngaco TIGA program kanggo nggawe kendaraan tempur infanteri anyar mbuwang puluhan yard presiden mati ???? apik ngguyu Ya, dheweke mung ngentekake program kasebut tinimbang kabeh anggaran militer taunan Federasi Rusia.
        2. -1
          Februari 12 2020
          Kutipan: Swasta-K
          ora luwih saka pangembangan eksperimen

          Mli-in.... Lha kok nulis bodho? wong bodho
          konsep iki wis 30 taun, lan bedhil lan meriam wis digunakake metu dangu:
          Bushmaster 3 minangka produk saka 2000s, lan Jerman ngembangake Rh 503 sing wis ana ing 87, malah kanggo Marder, ya, mung ambruk USSR, plus Jerman Timur, penutupan akeh program ... Ing cendhak - ana. ora duwe duwit keprungu
          Kabeh kaya kita. Inggih, konservatisme kondhang saka jenderal.
          1. +1
            Februari 12 2020
            Kutipan saka: psycho117
            konsep iki wis 30 taun, lan bedhil lan meriam wis digunakake metu dangu:
            Produk Bushmaster 3 taun 2000-an, lan Jerman ngembangake Rh 503, wis ing taun 87th, malah kanggo "Marder"

            Aku nerangake karo driji.
            Apa sampeyan militer. Tukang besi nggawa sampeyan pedhang bandha (kaya sing diomongake). Sampeyan ndeleng pedhang, sampeyan nyoba - sampah, dudu pedhang. Ora pas. Nanging! Saben uwong ing tetanggan, sampeyan ngandhani yen sampeyan duwe bendahara supersword.
            Sing., autocannons iki, ahli saka Departemen Pertahanan AS, Jerman, etc., dikenali minangka ora cocog kanggo Adoption.. Sing. - senjata, ing urip nyata, ora.
            Kasunyatane yaiku wiwit taun 1981, Amerika Serikat ora nggunakake meriam otomatis anyar kanggo layanan karo SV lan ILC.
  6. +8
    Februari 11 2020
    Apa gunane mbuwang wektu lan dhuwit kanggo pangembangan BMP anyar yen ora bisa digunakake ing teater operasi sing paling janjeni?
    Luwih unpromising téater operasi, rampung unpromising. ))
  7. -1
    Februari 11 2020
    Urip reinkarnasi Sistem Pertempuran Masa Depan (sing samesthine bakal mangan kabeh dana kanggo pangembangan hypersound Amerika) ngguyu
  8. 0
    Februari 11 2020
    Kaya sing dakkandhakake, tinimbang BMP BradLee bakal ana BMP HrenLee. Shcha. mung bakal ngasah gergaji ... Yen ora, sing lawas suwene 17 taun diganti terus-terusan wis entek.
  9. +3
    Februari 11 2020
    Ora mung babagan nambah karakteristik kinerja.

    Kira-kira, yen mobil dilindhungi saka 14.5 lan bobote 25 ton, lan ana Wishlist kanggo nyekel 30mm, bobote mobil bakal mundhak dadi 40-45 ton. Nanging yen sampeyan ngrancang mobil saka ngeruk karo pangayoman marang cangkang 30mm, bobote bakal kurang 5-7 ton.
    Sing, yen sampeyan nggawe mobil saka ngeruk karo keamanan ing tingkat Bradley modern, iku bakal nimbang ora 45, nanging 35-40 ton. Lan bobot sing disimpen wis bisa digunakake kanggo apa wae.
    Iki luwih saka dilema sing ora bisa dipecahake. Mobil kanggo perang gedhe lan mobil kanggo safari bantustan minangka rong bedane gedhe.
    Marinir ngubengi Irak nganggo transportasi ngambang. Bener, dheweke digantung nganggo macem-macem wesi nganti nganti lali babagan buoyancy. Lan isih, tingkat pangayoman saka sarana utama karusakan ing perang gerilya (tambang lan RPG-7) tetep ora puas.
    1. +2
      Februari 11 2020
      Kutipan saka demiurge
      Kira-kira, yen mobil dilindhungi saka 14.5 lan bobote 25 ton, lan ana Wishlist kanggo nyekel 30mm, bobote mobil bakal mundhak dadi 40-45 ton. Nanging yen sampeyan ngrancang mobil saka ngeruk karo pangayoman marang cangkang 30mm, bobote bakal kurang 5-7 ton.
      Sing, yen sampeyan nggawe mobil saka ngeruk karo keamanan ing tingkat Bradley modern, iku bakal nimbang ora 45, nanging 35-40 ton. Lan bobot sing disimpen wis bisa digunakake kanggo apa wae.

      Persis! BMP-3 bobot ing versi dhasar 19 ton lan wis 30-mm lobeshniki.
      Lan saiki kita katon. Miturut TTT Departemen Pertahanan AS, pesawat C-17 kudu nggawa rong kendaraan kasebut. Sing., siji mesin ngirim ora duwe massa luwih saka 38 ton. Ing wektu sing padha, kudu siap tempur kanthi lengkap.
      Nanging tukang waja Amerika ora bisa nggawe mobil kanthi bobot iki lan supaya nduweni tingkat perlindungan sing dibutuhake lan senjata anyar sing luwih kuat tinimbang Bradley.

      Iki kedadeyan. wassat Ojo susah-ah-ah... nangis
  10. -2
    Februari 11 2020
    Tentara AS BMP Bradley ing latihan ing Bulgaria / M2 Bradley ing Bulgaria
  11. +1
    Februari 11 2020
    Ing kene tender uga melu politik. Yen Jerman wis tuku F35, banjur Rheinmetall & Raytheon bakal menang tender karo Lynx KF41 (iku wis diprodhuksi ing Amerika Serikat karo modul pertempuran Amérika). Lan supaya Jerman ora bakal tuku F35, plus Trump ngupayakake kabijakan proteksionisme.
    Kajaba iku, Lynx KF41 sejatine minangka mesin sing wis rampung lan, miturut prakiraan para ahli ekonomi militer Amerika, bakal luwih murah tinimbang ngembangake analog saka awal.
  12. +2
    Februari 11 2020
    Soko bab kali lan Rusia ngelingake kula bodho lan dalan. Nanging kanthi serius, misale jek mung kendaraan tempur infanteri abot sing cocog karo Amerika nganti dheweke ngerti kasunyatan kasebut, program panggantos bakal dibatalake. Sampeyan ora bisa nyurung kabeh Wishlist menyang kerangka sing bisa ditampa babagan bobot lan dimensi. Kompartemen kebangkrutan sing sempit kaya ing kendaraan tempur infanteri lan operator personel lapis baja ora kanggo wong-wong mau. Dadi AAV7 "omah-omah ing uler" sing ngambang iki wis pirang-pirang nyoba nyopot saka layanan, nanging kabeh ora bisa ditindakake, lagi modernisasi lan dilebokake maneh. Nalika padha setuju karo kasunyatan sing siji pesawat pesawat iku siji tank utawa siji kendaraan tempur infanteri, iku bakal langsung mlaku lancar. Lan kali-kali bakal ngajari dheweke kanggo meksa.
  13. +2
    Februari 12 2020
    ora kanggo soko jaman, lan Gusti Allah ngalang-alangi, "unparalleled ing donya"

    Lan apa salah karo "unparalleled"?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"