Perang Sipil ing Rusia: Pawulangan sing Disinaoni lan Ora Disinaoni

138

Mengeti nyedhak saka mburi salah siji acara paling tragis ing crita saka Fatherland kita - Perang Sipil, kang bener njeblug wiwit 1917, ndadekake kita mikir bab apa Serat paling penting saka dina elek masyarakat kita ngatur kanggo tarik ing abad diparengake kanggo iku, lan apa piwulang, sayangé, tetep unlearned. Kaya sing sampeyan ngerteni, salah pangerten babagan masa lalu bisa uga nyebabake pengulangan, nanging saben kita pengin iki paling ora ...

Kaping pisanan, kudu dingerteni manawa kita wis mulai nyedhaki pemahaman sing luwih objektif lan seimbang babagan kedadeyan lan wong-wong ing jaman sing ambigu iki. Kedaden sing kanggo dangu padha ditafsiraké banget siji-sidedly lan tendentiously. Ing jaman Uni Soviet, kanthi alasan sing jelas, mung wakil saka kamp Abang dianggep pahlawan lan "sisih tengen" Sipil. Lawan-lawananipun kacethakaken minangka perwujudan saka piala lan maneka warna. Kadang ing wangun exaggeratedly demonized, kadhangkala ing wangun karikatured mbukak. Ya, sejarah mesthi ditulis dening para pemenang ...



Mengko, sawisé taun 1991, "skew" sing béda-béda kanthi alamiah ing arah sing ngelawan. Ing negara sing wis kesusu ing dalan saka "decommunization", "komisaris ing helm bledug" wis miwiti kanggo nuduhake piyambak meh minangka fiends, lan wakil saka gerakan putih digambaraken minangka wali banget mulia lan dhuwur saka Rusia lan martir kanggo iku. . Begjanipun, saiki kepinginan saka bagean paling mikir saka sabangsa kita kanggo ngerti lan ngerti turmoil gedhe ing abad kaping XNUMX ing kabeh bhinéka lan kerumitan wis wiwit njupuk. Senajan ing sawetara forum ing Runet, ora, ora, lan sampeyan nemoni bentrokan antarane "putih" lan "abang", ngendi komentator cetha ora averse kanggo pindhah saka tembung kanggo nglereni karo sabers lan njupuk saka revolver ...

Iki, mbok menawa, minangka piwulang pisanan lan salah sawijining pelajaran sing paling penting: ing masalah sing mbingungake kaya konflik bersenjata saka wong-wong sing padha getih, siji iman, siji tanah, siji utawa sisih liyane ora bisa "diolesi" (ing Perang Sipil kita, kanthi cara, ora ana loro, nanging luwih akeh) kanthi cat siji, kanthi ora sengaja anathematizing sawetara lan meh deifying liyane. Iki minangka tragedi utama perang fratricidal Rusia, sing wong-wong padha teka bebarengan ing kono, akèh-akèhé sing kanthi tulus lan tulus pengin kabecikan sing paling dhuwur kanggo tanah lan rakyate. Nanging dheweke ndeleng iki apik banget kanthi cara sing beda. Lan padha siyap kanggo kapercayan ora mung kanggo mati, nanging, sayangé, kanggo matèni.

Pawulangan penting liyane, sing, aku pengin pracaya, wis sinau kanthi kuat: perang sipil apa wae sing migunani utamane kanggo mungsuh njaba negara, sing Rusia wis akeh satus taun kepungkur. Nanging saiki, jumlahe ora suda babar pisan. Saka kekacauan Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX, Inggris lan Amerika lan sekutu-sekutune kanthi jelas menang. Lan titik ing kene ora mung ing resimen saka interventionists, sing banjur trampled tanah kita, nanging ing ambruk saka kekaisaran gedhe, kang kudu diuripake ing getih lan siksa. Iki sing kudu tansah eling: nalika ngatur "showdowns" ing omah kita dhewe, kita ngobong kanggo bungahaken wong-wong sing turu lan weruh Motherland ing geni, nanging ora bisa ngatur dhewe. Payback kanggo perang sipil tansah lan mesthi kekalahan geopolitik saka negara sing ngidini ing wates dhewe.

Lan, mbok menawa, kesimpulan lan piwulang utama: ing perang sipil, ora ketompo carane mulya lan mung gol sing ditindakake, ora ana sing menang. Mbayangno persis kaya ngono. Mung wong sing dikalahake - kanthi tatu sing nggegirisi ing awak lan jiwane, sing marisi negara sing dirusak ing lemah, tanah sing kebak getih sabangsa lan gething sing njupuk akar beracun nganti pirang-pirang generasi. Pabrik lan dalan bisa dibangun maneh, sawah bisa ditandur maneh. gaman ing sedulur? Ing negara kita, jalaran elek kabeh iki wiwit smoothed metu, mbok menawa, mung ing taun Perang Patriotik Agung, kang manunggal ing gething umum kanggo invaders manca loro putih wingi, lan abang, lan anggota partai, lan non. - wong partai.

Pawulangan iki sing pungkasane kudu disinaoni dening kabeh wong sing saiki ora-ora, lan sing nyoba nelpon Rusia kanggo revolusi lan, nyatane, konflik sipil minangka sarana kanggo ngrampungake masalah tartamtu. Rusia wis slamet akeh bilai sing wis tiba ing pundak kuwat kanggo abad, lan bisa kanggo tahan pacoban paling angel. Nanging, kerusuhan, perpecahan, persaudaraan ora bakal diulang maneh ing tanah kita.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

138 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 40
    Februari 12 2020
    Saka kerusuhan Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX, Inggris lan Amerika lan sekutu-sekutune mesthi menang.
    Oh, tesis sing kontroversial! Lan apa gain unambiguous ing wektu pungkasan Perang Sipil?!
    Payback kanggo perang sipil tansah lan mesthi kekalahan geopolitik saka negara sing ngidini ing wates dhewe.
    Pinten pathos ing frasa iki gabung! Lan apa kekalahan geopolitik, maneh, aku takon, ing wektu pungkasan Perang Sipil?
    Pawulangan iki sing pungkasane kudu disinaoni dening kabeh wong sing saiki ora-ora, lan sing nyoba nelpon Rusia kanggo revolusi.
    Piwulang iki pungkasane kudu disinaoni ora dening wong-wong sing nyebutake revolusi, nanging dening wong-wong sing nggawe kahanan pra-revolusioner ing negara kasebut, kanthi bener menehi pendapat babagan pendapat lan aspirasi rakyate. Kanggo alesan kanggo révolusi lan Perang Sipil ing abad pungkasan iku sabenere sing ing kuwasa, lan revolusioner piyambak mung minangka asil saka tumindak gerah-dianggep pejabat kabeh loreng ing umum lan jebad piyambak karo kulawargané, khususe.
    Umumé, kayane, penulis nyebutake "nuduhake pangerten" lan tahan, tahan, tahan ...
    1. + 24
      Februari 12 2020
      Kutipan: Far B
      Umumé, kayane, penulis nyebutake "nuduhake pangerten" lan tahan, tahan, tahan ...

      Plus kanggo sampeyan!Sugeng enjang!Kaping pisanan, para panguwasa kudu mikir, mikir lan ora nggawa kahanan dadi titik didih.
      1. + 32
        Februari 12 2020
        Pawulangan iki sing pungkasane kudu disinaoni dening kabeh wong sing saiki ora-ora, lan sing nyoba nelpon Rusia kanggo revolusi lan, nyatane, konflik sipil.

        Lan sapa sing njaluk revolusi lan perang sipil? Aku ora ngerti kaya ngono! Menapa malih, panguwasa milih penuntut pidana kanggo iki.

        Nanging ing kene ana artikel lan diskusi sing ora perlu revolusi lan perang sipil - luwih saka cukup! Kanggo apa?

        Ing masyarakat kanthi ketimpangan sosial sing paling abot, panguwasa dhewe, kanthi tumindake, mimpin negara kasebut menyang ora setuju lan konflik umum.
        1. + 25
          Februari 12 2020
          Perang Sipil ing Rusia: Pawulangan sing Disinaoni lan Ora Disinaoni
          wong sing durung sinau piwulange padha kuwasa.
          1. + 12
            Februari 12 2020
            Quote: Dedkastary
            wong sing durung sinau piwulange padha kuwasa.

            Dadi dheweke ora duwe risiko apa-apa ing saindenging jagad, mula - koper, stasiun sepur, Eropa. Nyuwun
            1. + 12
              Februari 12 2020
              Ingvar 72 (Igor)
              Dadi dheweke ora duwe risiko apa-apa ing saindenging jagad, mula - koper, stasiun sepur, Eropa.
              Ha, Eropa butuh dheweke kaya asu butuh sikil kaping lima! Padha ono gunane kanggo Eropah anggere lagi ing daya kene lan anggere padha bantuan Eropah kanggo sumber daya saka Rusia ing mirah. Dene manawi dipun têndhang, Eropah enggal-enggal nyingkiri tiyang-tiyang wau, ibukuthanipun badhe dipun cabut saha badhe ngoyak-oyak ing papan-papan uwuh ing ngriku, kadosdene sasampunipun taun 1917.
              Pancen, sejarah mulang manawa ora mulang sapa wae!
              1. +7
                Februari 12 2020
                Amarga saben terwelu sabanjure mikir yen kabeh bakal ana ing coklat lan nasib pait bakal nyebul dheweke)))))))
              2. +1
                Februari 12 2020
                Kutipan: Varyag_0711
                Ha, Eropa butuh dheweke kaya asu butuh sikil kaping lima!

                Perlu, amarga padha nandur modal "dhuwit sing digoleki" ing ekonomi negara-negara sing padha mbangun omah kanggo awake dhewe.
            2. +5
              Februari 12 2020
              Kutipan: Ingvar 72
              Quote: Dedkastary
              wong sing durung sinau piwulange padha kuwasa.

              Dadi dheweke ora duwe risiko apa-apa ing saindenging jagad, mula - koper, stasiun sepur, Eropa. Nyuwun

              Ya, ya, dheweke ngenteni ing kana ... ana cukup sing efektif, malah sing ora perlu ..
        2. + 21
          Februari 12 2020
          Aku maca ... lan piye wae aku langsung ngelingi frasa sing misuwur saka siji-sijine lan ora bisa diganti ... apa sampeyan pengin kaya ing Prancis ???...
        3. + 16
          Februari 12 2020
          Kutipan: Stas157
          Lan sapa sing njaluk revolusi lan perang sipil? Aku ora ngerti kaya ngono! Menapa malih, panguwasa milih penuntut pidana kanggo iki.

          Lan sampeyan ngandhani Kiselyov lan Co ing saluran pisanan. Wong-wong mau sing wiwit ngobati rasa sengit lan ngojok-ojoki lara lawas. Pemutihan Kolchak (lan jenderal putih liyane, aku kira mung ana ing pojok) yaiku titik iki. artikel? Senajan kita wis ngwutahake minangka akeh getih minangka malah ing sawayah-wayah, ora repressions padha diwutahake. Dadi iku perlu kanggo ngobong kabeh arsip karo kasunyatan lan foto saka kekejeman, numpes monumen kanggo korban, lan sijine Kolchak? nelpon rekonsiliasi iki. Dheweke ora bakal nutup kothak Pandora.
          1. + 28
            Februari 12 2020
            Perlu dicathet menawa kudeta kapitalis Yeltsin ing taun 1991 ditindakake tanpa pertumpahan getih.
            Nanging Yeltsin piyambak, ing 1993, ing perjuangan kanggo daya, siap kanggo drown Rusia ing getih - saka tank, ing tengah Moscow, kang murub ing parlemen. Lan isih ora tanggung jawab! Iki ora liya mung posisi munafik saka panguwasa.

            Pranyata yen sampeyan bisa nembak meriam ing wakil rakyat yen sampeyan dhewe minangka salah sawijining cabang kekuwatan lan pungkasane dadi juara.
            1. Komentar wis dibusak.
          2. -31
            Februari 12 2020
            Kothak Pandora wis suwe dibukak dening Bolshevik lan turunane. Iku padha, Bolsheviks, sing ngaku lan isih ngaku infallibility. Dheweke, Bolshevik lan para pengikute ora pengin nyoba. Wiwit jaman kuna, monster kasebut nggoleki wong sing bisa dimangsa. Padha ngomong perang ora rampung nganti prajurit pungkasan dikubur. Ing Red Square kita dumunung prajurit pungkasan, ora mati miturut adat Kristen, lan uga algojo ideologi yuta subyek saka Kakaisaran Ulyanov-Lenin. Nganti ibune dikubur, Perang Sipil bakal urip ing ati kita ...
            1. + 23
              Februari 12 2020
              Yeheskiel 25-17 (Andrew) Nganti ibune dikubur, Perang Sipil bakal urip ing ati kita ...
              Perang sipil bakal urip anggere ana wong kaya sampeyan, Olgovich lan jinis sampeyan!
              1. -22
                Februari 12 2020
                Path saka Samurai iku dalan kanggo pati. Bolsheviks, pandherekipun lan mung wong tanpa pakurmatan, ora diwenehi kanggo ngerti iki.
                1. + 17
                  Februari 12 2020
                  Mesthi ora kanggo sampeyan ngomong babagan pakurmatan, ing ngendi Bulkokhrust duwe pakurmatan, wong normal duwe titik kaping lima. Kabeh "kahormatan" sampeyan suda kanggo dodolan Tanah Air. Kaping pisanan didol menyang Entente, banjur menyang Jerman, lan saiki menyang Amerika. Kulit siji tembung kanggo didol.
                2. + 16
                  Februari 12 2020
                  Kutipan: Yeheskiel 25-17
                  Path saka Samurai iku dalan kanggo pati. Bolsheviks, pandherekipun lan mung wong tanpa pakurmatan, ora diwenehi kanggo ngerti iki.


                  Biasane yen nabrak sampeyan kaya ngono. Bolshevik, samurai...
                3. + 15
                  Februari 12 2020
                  Kutipan: Yeheskiel 25-17
                  Path saka Samurai iku dalan kanggo pati.

                  ayo... gawe sepukku...
                4. + 11
                  Februari 12 2020
                  Dear Andrey. Inti singkat saka Perang Sipil ing Rusia: bagéan saka populasi negara, sawise ambruk saka Monarki, wanted kanggo njaga hak istimewa: "ora nindakake apa-apa lan manggon kanggo kesenengan dhewe", lan paling saka populasi Rusia padha nglawan hak istimewa iki. : "Sing ora nyambut gawe, ora mangan" . Lan amarga mungsuh hak istimewa ing mayoritas, padha menang. Mula tembung sampeyan: "Dheweke, Bolshevik lan para pandherekipun ora pengin nyoba." - Iki minangka interpretasi sing ora bener babagan kedadeyan Perang Sipil.
                  1. -2
                    Februari 13 2020
                    Kutipan: AA17
                    bagean saka populasi negara, sawise ambruk saka Monarki, wanted kanggo njaga hak istimewa: "ora nindakake apa-apa lan manggon kanggo kesenengan dhewe", lan paling saka populasi Rusia padha nglawan hak istimewa iki: "sing ora bisa, iku ora. ora mangan"

                    Bener yen aku salah, nanging kayane Bolshevik ora nggulingake monarki, nanging republik, khususe Majelis Konstituante sing mayoritas Sosialis-Revolusioner.
                    Kutipan: AA17
                    hak istimewa: "ora nindakake apa-apa lan urip kanggo kesenenganmu dhewe"

                    Ngapunten, nanging sing ora nindakake apa-apa ana lan urip kanggo kesenengan ing Zurich? Ora Laksamana Kolchak?
                    Kutipan: AA17
                    amarga mungsuh hak istimewa ing mayoritas, padha menang

                    Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener yen Comrade Voikov berjuang karo hak istimewa?
                    1. +2
                      Februari 13 2020
                      "Mbenerake aku yen aku salah, nanging kayane Bolshevik ora nggulingake monarki, nanging republik, khususe Majelis Konstituante kanthi mayoritas Sosialis-Revolusioner." - Ukara sampeyan.
                      Bener, aku ora nulis manawa Bolshevik nggulingake Monarki. Awal ambruk Republik Bourgeois yaiku pambrontakan Jenderal Kornilov.
                      "... 26 Agustus (8 September), 1917, Jendral Kornilov ngupayakake kekuwatan kanggo nglawan "organisasi sing ora tanggung jawab" ... 27 Agustus (9 September), 1917 Kerensky nyebat tumindak Jenderal Kornilov minangka pambrontakan, ngumumake. dicopot saka posisi lan diangkat dadi Panglima Tertinggi .... Kerensky ngidini ngetokake senjata menyang Pengawal Merah Bolshevik kanggo nglawan Kornilovite.Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia mbentuk Komite Perjuangan Rakyat nglawan Kontra-Revolusi, sing digerakake. nganti 60 wong kanggo nglawan Kornilov, para agitator Bolshevik dikirim kanggo nemoni prajurit sing maju. Buruh sepur uga metu nglawan Kornilov. Ing tanggal 30 Agustus (12 September), 1917, Pemerintah Sementara menehi amnesti marang Bolshevik. Ing September 3 (16), 1917, Trotsky dibebasake saka Kresty.
                      Kornilovits padha dikalahaké amarga pasukan saka Korps Kavaleri 3rd, propagandized dening Bolsheviks, ora gelem pindhah menyang Petrograd. Kornilov lan kanca-kancane dicekel, lan Krymov nembak awake dhewe .... Para Kadet, kanthi solidaritas karo Jenderal Kornilov, mundur, nyebabake krisis pemerintah liyane. .... Ing wulan November 1917, pamrentahan sementara ora bisa ngatasi anarki sing saya tambah akeh. Wadyabala negara kang lagi perang cepet-cepet ambruk; ing Februari-November 1917, nganti 1,5 yuta wong sepi. Kabijakan surplus gagal, norma roti ing Petrograd lan Moskow dikurangi dadi 0,5 kilogram saben wong saben dina. Gerakan mogok ing kutha-kutha lan squatting perkebunan landed ing deso mundhak banget. Ing latar mburi iki, "Bolshevization saka Soviet" njupuk Panggonan, kang aktif ing Agustus-Oktober 1917. Ing wiwitan November 1917, Bolshevik nguwasani nganti 90% kursi ing Soviet Petrograd, nganti 60% ing Soviet Moskow, lan akeh kursi ing 80 Soviet lokal kutha industri gedhe. Tanggal 17 September (30), 1917, Bolshevik V.P. Nogin dadi ketua Dewan Kota Moskow; Panitia prajurit, utamané ing sisih Lor lan kulon, garnisun Petrograd lan Tsentrobalt, pindhah menyang sisih Bolshevik. Ing Kongres Deputi Armada Baltik kaping pindho, resolusi diadopsi sing nyatakake yen armada kasebut "ora manut marang pamarentah", Komite Sentral SR Bolshevik-Kiwa saka Armada Baltik dipilih. ... "
                      "... Miturut Oktober 1917, pamaréntah mung lying ing lemah, lan iki dijupuk dening pasukan paling diatur, bersenjata lan disiplin - Partai Bolshevik, ngandika Wakil State Duma Vyacheslav Nikonov. Dheweke nyatakake iki ing 25 Oktober ing udhara program 60 Minutes ing saluran "Russia 1"..."Rincian: https://regnum.ru/news/polit/2338624.html
                      Lan apa karo Admiral Kolchak? Dheweke dadi pendukung hak istimewa lan mbela kepentingan properti pribadi. "... Yen sampeyan mbagi urip Alexander Vasilyevich Kolchak dadi rong bagean, sampeyan bakal entuk gambar sing kontras: sadurunge lan sawise tahta panguwasa paling dhuwur ing Rusia. perwira wani lan admiral pinunjul. Nanging ing Siberia, panguwasa Kolchak ninggalake memori ambigu. Kejem, gugup, histeris. Dheweke nyoba kanggo ngumpulake pajak kanggo taun-taun kepungkur, kaya-kaya dheweke pancene mbayangno awake dhewe dadi raja. Pasukane ngobong desa-desa, njupuk sandera, dieksekusi lan digebugi wong sing ora setuju ... "
                      Aku ora ngerti pitakonan babagan Voikov.
                      1. -2
                        Februari 13 2020
                        HM.
                        Sampeyan arang banget ketemu wong sing nduweni pandangan pro-Bolshevik sing siap pindhah saka slogan menyang fakta.

                        Kanthi "ngunggahake kekuwatan." Sampeyan pancen bener. Rusia diwenehake marang Bolshevik dening markas, Kerensky lan Chernov. Nanging sampeyan wis rada adoh saka tema etatist. Sapa sing pengin njaga hak istimewa, Kerensky? Lan apa hak istimewa?
                        Miturut Kolchak. Dadi hak istimewa: "ora nindakake apa-apa lan urip kanggo kesenenganmu dhewe" - iku bab wong? Sapa sing khusus ing antarane pimpinan gerakan putih sing sampeyan kenal karo senjata ing tangane kanggo hak kanggo mimpin cara urip parasit?
                        Miturut Voikov. Dheweke banget digandhengake karo eksekusi kulawarga, nanging khusus, aku elinga, Comrade Yurovsky. Dheweke njupuk, banjur, Count Romanov, kelas-adoh grand princess, Tsarevich, dhokter lan valet, cook lan prawan cedhak kelas. Iku bakal seng di pengeni kanggo mbukak subyek perjuangan nglawan hak istimewa. Khusus, ing conto A.S. Demidova.
                      2. +1
                        Februari 13 2020
                        Ing antarane para bangsawan ana akeh wong kanthi pandangan progresif sing ngerti: eksploitasi manungsa dening manungsa minangka dalan buntu kanggo pangembangan peradaban. Aku ngomong babagan hak istimewa kanthi cara sing disederhanakake (tegese kelas). Dadi kabeh bangsawan duwe hak istimewa amarga lair: dadi tentara (karir ing tentara) utawa dadi pejabat (karir ing layanan sipil). Kanggo buruh lan petani, sing mayoritas ing Rusia, dalan menyang lantai ndhuwur Power DITUTUP. Apa sampeyan pengin krungu saka kula? Aku duwe sistem nilai-nilai dhewe ing saindenging jagad, sing ditanam ing aku dening wong tuwa, Sekolah, Tentara, Universitas, lsp. Sampeyan beda. Kita wis diwasa, sampeyan ora bisa ngajari maneh. Apa sikapku marang Voikov utawa Demidova bakal menehi sampeyan?
                      3. -2
                        Februari 13 2020
                        Kutipan: AA17
                        bangsawan akeh wong karo views maju

                        Vladimir Ilyich?
                        Kutipan: AA17
                        kabeh bangsawan ing lair duwe hak istimewa: dadi wong militèr (karir ing tentara) utawa dadi pejabat (karir ing layanan sipil).

                        Waca ing Wikipedia babagan eksekusi kulawarga kraton. Tusuk para abdi, delengen asale. Njupuk kapentingan ing asal lan cara gesang Lenin, Trotsky lan, ngomong, Denikin utawa Kerensky.
                        Kutipan: AA17
                        Sikapku bakal menehi sampeyan apa

                        Piye wae, para liberal kanthi cepet bisa mburu wong sing mbela kasucian VOSR.
            2. + 11
              Februari 12 2020
              Kutipan: Yeheskiel 25-17
              Iku padha, Bolsheviks, sing ngaku lan isih ngaku infallibility.

              Sejatine aku ora ngaku apa-apa, aku dudu komunis, aku ngaku hormat lan ngeling-eling para leluhur sing mbela tanahku ora mung nalika Perang Dunia II, nanging nalika Perang Sadulur, yen wong tuwaku ora dadi sinetron lan abdine Jerman lan Entente (sing dilayani lan para pengagummu), nanging jaman cilikku seneng lan ora seneng, lan aku uga pengin anak lan putu, jaman biyen dadi bagianmu.
              1. -1
                Februari 13 2020
                Kutipan: Mar Tira
                Perang sipil, yen wong tuwaku ora dadi sabun lan bature Jerman lan Entente

                Ing salawas-lawase aku kelingan, Entente ing wektu iku perang ing sisih Bolsheviks nglawan Finlandia, Polandia lan Jepang. Apa sampeyan penggemar Mannerheim?
                1. +1
                  Februari 13 2020
                  Kutipan: Octopus
                  Selagi aku eling,

                  Apa sampeyan nulis soko saka peti? Sawise Revolusi Oktober 1917, Entente ngatur intervensi bersenjata marang Rusia Soviet - ing Desember 23, 1917, Inggris lan Prancis nandatangani persetujuan sing cocog. Ing Maret 1918, intervensi Entente diwiwiti, nanging kampanye nglawan Rusia Soviet rampung gagal. Tujuan sing ditemtokake dening Entente kanggo awake dhewe bisa digayuh sawise kekalahan Jerman ing Perang Dunia I, nanging aliansi strategis antarane negara-negara utama Entente, Inggris lan Prancis, dilestarekake ing dekade sabanjure. pengin dadi budhake. Dideleng saka sejarah sampeyan ing sekolah, nulis ora apik banget, ta? Ya, bisa dingerteni. Apa pamrentah Soviet dilarang lan tumindak kaya kain abang ing banteng? bisa nambah kawruhmu.1915, 1916), Dewan Agung Entente, Komite Militer Antar Sekutu (Eksekutif), Panglima Tertinggi Pasukan Sekutu, markas utama Panglima Agung. , Komandan-in-chief lan markas ing téater individu saka operasi militèr.
                  1. -1
                    Februari 13 2020
                    Kutipan: Mar Tira
                    campur tangan Entente diwiwiti, ... Tujuan sing ditemtokake Entente kanggo awake dhewe digayuh sawise kekalahan Jerman ing Perang Dunia I.

                    Ugum.
                    Mulane, Antata, iki khas banget kanggo dheweke, ora perang karo mungsuh anyar, pamaréntah Soviet, nanging karo mungsuh lawas, Jerman lan sawetara negara wayang digawe dening terakhir ing tanah tilas Republik Ingushetia. Ing sisih lor, campur tangan Entente ora ngidini Finlandia, ing wektu iku pro-Jerman, kanggo njaga wilayah Karelia. Ing sisih kidul, campur tangan Entente mbantu One and Indivisible, ing tangan siji, lan Bolsheviks, ing tangan liyane, kanggo nyesek UNR. Ing Baltik, Jalur Curzon sing kondhang mbatesi klaim teritorial ora saka RSFSR ing sisih kulon, nanging, sebaliknya, saka Polandia ing sisih wétan. Poland, Nanging, dikirim Curzon adoh. Pungkasan, ing Timur, perang Amerika-Jepang mungkasi kamardikan resmi Timur Jauh.
                    1. +1
                      Februari 14 2020
                      Kutipan: Octopus
                      Mulane, Antata, iki khas banget kanggo dheweke, ora perang karo mungsuh anyar, pamaréntah Soviet, nanging karo mungsuh lawas, Jerman lan sawetara negara wayang digawe dening terakhir ing tanah tilas Republik Ingushetia.

                      Wah, mung malaikat penjaga dudu penjajah ???Nanging kepiye?

                      Sekutu, lan utamane Inggris, nyedhiyakake Kolchak kanthi amunisi, senjata lan dhuwit, lan liya-liyane. Inggris nyekel.
                      1. -1
                        Februari 14 2020
                        Kutipan: Mar Tira
                        malaikat wali sejati

                        Ora kowe! Wong bodho lan ala biasa.
                        Kutipan: Mar Tira
                        penjajah?

                        )))
                        Penjajahan Inggris isih kudu digayuh.
                        Kutipan: Mar Tira
                        bangga kacarita komandhaning wadyabala Inggris ing Siberia, Jendral Knox

                        Reporting ora mbuwang tas.
                        Resmi Entente ndhukung United and Indivisible Russia of Kolchak. Nyatane tumindak Entente ulig sembarang proyèk non-Bolshevik, lan gerakan Putih wiwitane dadi mayit politik. Bener, nasib Kolchak minangka conto iki.

                        Sawisé iku, ing pungkasan taun 40-an, kanca Stalin, wong sing ora tulus, teka karo macem-macem perkara sing ora becik babagan penjajah Amerika. Lan ing wektu iku, Entente tetep Murmansk, Ukraina karo Belarus, Transcaucasia / Asia Tengah lan Transbaikalia kanggo Bolsheviks.
                      2. Komentar wis dibusak.
                      3. Komentar wis dibusak.
                      4. +1
                        Februari 16 2020
                        Sawisé iku, ing pungkasan taun 40-an, kanca Stalin, wong sing ora tulus, teka karo macem-macem perkara sing ora becik babagan penjajah Amerika.
                        Stalin maneh kanggo nyalahke nglirik
            3. + 12
              Februari 12 2020
              Bolshevik duwe gagasan lan otak, lan Nikolai the Bloody mbukak kothak Pandora, sing, kanggo utang Prancis, mbuwang tentara sing ora bisa dipindhah menyang pembantaian.
              1. -10
                Februari 12 2020
                Kutipan: Ptolemy Lag
                sing, kanggo silihan Prancis, mbuwang tentara unmobilized kanggo rojo pati.

                1) omong kosong apa ... IN2 (lan jenderal saka Staf Umum RIA) ngerti apa perang koalisi, mula dheweke mbantu Prancis sekutu ing taun 1914 lan ora ngidini dikalahake! ya wis. kanthi biaya ngalahake tentara 2! Nanging, akibat kasebut yaiku Front Kulon dadi sing utama ing WW1 lan kerugian Jerman (lan Prancis / Inggris) luwih gedhe tinimbang ing Timur ... Nyuwun Lan idola sampeyan Stalin nggawe supaya kita nanggung beban perang nglawan Nazi!
                2) Saiki Amerika Serikat duwe utang China 1trl - apa dheweke uga bakal berjuang kanggo kepentingan China? keprungu
            4. + 21
              Februari 12 2020
              Kutipan: Yeheskiel 25-17
              Iku padha, Bolsheviks, sing ngaku lan isih ngaku infallibility.

              Mungkin cukup kanggo nyalahke kabeh ing Bolsheviks? Sing bisa dibanggakake dening pamrentah saiki yaiku urip saka asil kerjane para warga Soviet. Kabeh geger ing negara digawa dening panguwasa kanthi tumindak lan sikap kanggo urip batin. Sapa sing nindakake reformasi pensiun? - Bolshevik? Kaya ngono, ing skala gedhe. Apa sing bakal ditindakake sesuk kanggo kita?
          3. -7
            Februari 12 2020
            Kutipan: Mar Tira
            Whitewashing Kolchak (

            yen ora rahasia, kenapa dheweke luwih elek tinimbang Tukhachevsky sing direhabilitasi? Apa sing dadi panjelajah kutub? Utawa dheweke ora ngracuni para petani nganggo gas?
        4. + 13
          Februari 12 2020
          Kutipan: Stas157
          artikel lan diskusi kuwi sing kita ora perlu revolusi lan perang sipil - luwih saka cukup! Kanggo apa?

          Kajaba iku, kahanan ing Rusia mbledhos. Stratifikasi masyarakat, adopsi hukum sing ora populer, tambah korupsi, TV nuduhake sawetara khayalan sing beda karo urip nyata, lsp. Ing pirang-pirang cara, aku ngelingake taun 1917.
          1. -9
            Februari 12 2020
            Kutipan: Chervonny
            Ing pirang-pirang cara, aku ngelingake taun 1917.

            Nganti 1917, iku isih adoh, banjur tentara lan polisi rampung decomposed, kang ana alesan utama kanggo ease karo kudeta Februari lan Oktober.
            Miturut cara, malah ing taun 1991, tentara lan polisi katon melas, padha mbukak ngguyu.
            Pamrentah saiki, kanthi cekap, ora mbaleni kesalahane para leluhur sing apes.
            1. + 18
              Februari 12 2020
              beaver1982 (vladimir)
              Pamrentah saiki, kanthi cekap, ora mbaleni kesalahane para leluhur sing apes.
              Iku gumantung ing apa sing kudu dianggep "kompeten ora mbaleni." Saka sudut pandang nguatake kekuwatan dening aparat keamanan, ya aku setuju ing kene. Lan aku mikir yen kekuwatane ora bakal ringkih, utamane ing Rusia. Nanging, perlu kanggo njupuk menyang akun ALL kesalahan lan mung banjur negara bakal kuwat. Yen rakyat akeh-akehe ora nyengkuyung negara, utawa paling ora netral, negara sing kaya ngono kuwi mung sedhela. Senadyan kabeh upaya saka aparat keamanan, yen rakyat nglawan, ora ana pasukan sing bisa nyegah negara ambruk. Dadi negara kuwat luwih dhisik kanthi dhukungan saka rakyat.
              Yen wong-wong iku sengit banget marang Bolshevik, amarga Olgovich lan Co. nyoba ngyakinake kita ing kene, mesthine ora bakal nyengkuyung pamaréntahan ing taun 1941, kaya sing ora nyengkuyung ing taun 1917.
              1. -13
                Februari 12 2020
                Kutipan: Varyag_0711
                Senadyan kabeh upaya saka aparat keamanan, yen rakyat nglawan, ora ana pasukan sing bisa nyegah negara ambruk.

                Ora babar blas sapa sing dimaknani rakyat - akeh pedagang, paras, tukang bajingan, buruh kantor, omong-omongan, lsp, sing adoh saka gagasan sosialisme. Dadi ternyata kontingen protes utama - warga sing nganggo jas sing larang, warga sing nganggo jaket mink lan bocah-bocah bodho sing gabung, supaya bisa ngomong, minangka pasukan revolusioner. Iku gampang kanggo buyar kabeh pamirsa motley iki, yen ana kepinginan.
                1. + 13
                  Februari 12 2020
                  beaver1982 (vladimir)
                  Ora babar blas sapa sing dimaknani rakyat - akeh pedagang, paras, tukang bajingan, buruh kantor, omong-omongan, lsp, sing adoh saka gagasan sosialisme.
                  Apa sampeyan ngerti apa masalahe karo tukang roti kristal, lan mungsuh Rusia? Sampeyan tansah ngremehake wong-wong kita, nganggep wong-wong mau ing ngisor sampeyan, sawetara jinis redneck, nanging muspra! Wong Rusia wis nuduhake luwih saka sepisan apa sing bisa ditindakake. Nanging, amarga sampeyan ora pengin sinau ing taun 1917, mula Kratoning Swarga dadi duweke sampeyan, mula salah sampeyan dhewe. Nanging banjur aja squeal, nanging apa kita?!
                  1. -11
                    Februari 12 2020
                    Kutipan: Varyag_0711
                    Nanging, amarga sampeyan ora pengin sinau ing taun 1917

                    Dheweke seneng ngelingi pelajaran 1917, nanging sakperangan alesan dheweke tansah meneng babagan pelajaran 1991.
                    Garis ing McDonald's, diisi banyu saka Chumak, penipuan finansial, saru ing panggung lan ing bioskop, lan liya-liyane - iki dudu sisa-sisa rezim tsarist sing getihen, lan dudu intrik para tukang roti kristal, iki minangka otak sosialis sing bengkok. wong Soviet.
                    1. + 12
                      Februari 12 2020
                      beaver1982 (vladimir)
                      Dheweke seneng ngelingi pelajaran 1917, nanging sakperangan alesan dheweke tansah meneng babagan pelajaran 1991.
                      Ora babar pisan. Mung saiki pawulangan taun 1991 ngomong babagan carane mbebayani yen tiba ing kekuwatan para pengkhianat. Lan diwiwiti karo bajingan.
                      Antrian ing McDonald's
                      Ora tau mangertos bodho iki. Miturut cara, ing kabeh 46 taun aku ora tau lunga menyang McDonald, lan aku ora arep.
                      banyu daya saka Chumak, apus financial, saru ing tataran lan ing bioskop, lan akeh liyane
                      Iki diarani pepeteng. Wong-wong mau mung seneng karo jins lan bungkus sing apik banget, tanpa mikir yen ana kotoran sing mambu. Nanging, iki mung bisa lantaran kanggo minuses saka USSR. Wis 70 taun wong wis biasa percaya marang negara, koran, radio lan TV. Ora ana sing ngerti yen pengkhianat wis ngrebut kekuwatan.
                      iki otak sosialis bengkong saka wong Soviet.
                      Sampeyan duwe otak bengkok yen sampeyan naif percaya yen rakyat bakal terus percaya marang impen kapitalis, sing sampeyan sregep narik kita.
                      Lan "otak bengkok" iku sing pisanan nggawa manungsa menyang angkasa. Aku ora bakal nulis babagan prestasi liyane, amarga ora ana papan sing cukup.
                      Apa prestasi sampeyan? Nandhani titik ing ekonomi? Tambah umur pensiun? Apa maneh sing bisa dibanggakake?
                      1. -13
                        Februari 12 2020
                        Kutipan: Varyag_0711
                        Miturut cara, kanggo kabeh 46 taun

                        Cetha, wong enom, perestroika wiwit .... 10-11 taun, malah wektu iki ora kejiret, eling iku childish.
                        Pitakonan..... nang endi kowe wingi tanggal 18-19 Agustus 1991 - ilang.
                      2. +9
                        Februari 12 2020
                        beaver1982 (vladimir)
                        Pitakonan ..... kowe nang endi wingi tanggal 18-19 Agustus 1991 – wis ora ana maneh.
                        Sampeyan kudu nganggep yen ing wayahe sejarah iki sampeyan ana ing barricades?
                        Ora ana barikade ing kutha kita, lan ora ana sing gumantung banget marang kita, kabeh diputusake ing Moskow. Lan yen Yazov bakal duwe keberanian kanggo mbubarake partai korup sampeyan, mula saiki kita bakal ngomong beda karo sampeyan.
                      3. -12
                        Februari 12 2020
                        Kutipan: Varyag_0711
                        Sampeyan kudu nganggep yen ing wayahe sejarah iki sampeyan ana ing barricades?

                        Ing wayahe sajarah iki, aku njabat ing rangking saka Angkatan Udhara Soviet, everyone wanted kanggo ngidoni peradaban Soviet, ngandika ing basa siji penulis lokal dihormati.
                      4. + 12
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Saben uwong kepengin ngidoni peradaban Soviet, nganggo basa saka penulis lokal sing dihormati.

                        piye carane "ora peduli karo peradaban jaman saiki"?
                      5. -7
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        piye carane "ora peduli karo peradaban jaman saiki"?

                        Lan, kanggo dina iki, bab sing padha, wong wis suwe dirusak dening masalah omah, sing wis dikenal.
                      6. +9
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Beaver1982
                        wong wis dawa wis ngrusak dening masalah omah, kang kondhang.

                        dheweke tansah ngaco
                      7. -7
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        dheweke tansah ngaco

                        Banjur apa jenis kesetaraan, persaudaraan lan kebebasan sing bisa kita gunakake? Iki minangka tembung kosong.
                      8. + 13
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Banjur apa jenis kesetaraan, persaudaraan lan kebebasan sing bisa kita gunakake? Iki minangka tembung kosong.

                        sampeyan mbandhingake hubungan interpersonal lan sosial. Pribadi - mung aggravated amarga saka keuangan. Sing umum mung ilang.

                        Sawise ambruk Uni, kabeh wong dumadakan dadi nasionalis lan buyar menyang apartemen nasional. Yen ing Uni aku tenang lelungan ing saindhenging negara, ora wedi nuansa lokal, saiki sampeyan bakal mikir hard nalika lelungan malah ing negara dhewe.
                      9. -8
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        Sawise ambruk Uni, kabeh dumadakan dadi nasionalis lan buyar

                        Carane - dumadakan? Tegese padha kaya mangkono, nalika padha katahan ing tali cendhak, padha karo eling Marxis, daya menehi kekirangan kanggo wong-wong mau - padha enggal-enggal mlayu, lan tilas kadhemen saka tilas warga Soviet.
                        Gambar sing diwenehi, mesthi, cantik, nanging malah ing dina iku, lagi ngomong, ora kabeh dadi prasaja. Dheweke ngombe, kabeh kategori warga, mabuk, ing dalan gampang pecah sirahe (Apa ora nganggo topi karo earflaps?)
                        Taun 90-an bisa dibuwang saka sepur, saiki wis tata-tata, bisa numpak kanthi tenang, kok mikir abot.
                      10. + 11
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Carane - dumadakan?

                        saka sing nalika "kawujudan" saka kaluhuran dhewe teka
                        Kutipan saka Beaver1982
                        nanging malah ing dina iku, lagi ngomong, ora kabeh dadi prasaja.

                        Aku setuju, nanging ora tekan clashes karo nggunakake aviation lan artileri
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Dheweke ngombe, kabeh kategori warga, mabuk, ing dalan gampang pecah sirahe.

                        kene sampeyan bisa mbantah! Ing taun 83, nalika klien digawa menyang rumah sakit kanthi tatu tusuk, setengah rumah sakit teka kanggo ndeleng dheweke.
                        Saiki ora ana sing mandeng senjata api - wis dadi umum
                        Kutipan saka Beaver1982
                        Taun 90-an bisa dibuwang saka sepur, saiki wis tata-tata, bisa numpak kanthi tenang, kok mikir abot.

                        kasus khusus ora kudu dijupuk kanggo sistem. Saliyane sepur, ana hotel, hotel, katering lan mung komunikasi karo warga lokal.
                      11. -7
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        saka sing nalika "kawujudan" saka kaluhuran dhewe teka

                        "Ngalahake nemtokake eling," yen sampeyan ngucapake para Marxis, yaiku, nalika dheweke mandheg kenek sirahe nganggo tongkat polisi, utawa mandheg ngancam bakal dikirim menyang tenaga kerja paksa - lan, kesadaran saka keagungan sampeyan dhewe sing sampeyan sebutake. ana, kang kedaden kanggo karakter kayata mantan Leninists bener, kaya Messrs Kravchuk, Turchinov, Timoshenko lan akeh, akeh liyane.
                      12. +9
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Beaver1982
                        nalika padha mandheg kenek ing sirah karo baton polisi, utawa mandheg ngancam bakal dikirim menyang pegawe peksa

                        sampeyan bisa mikir sing ing Uni padha kenek ing sirah karo batons ngguyu
                        Banjur ing holster ana polisi nganggo sandwich
                      13. -4
                        Februari 12 2020
                        Aku setuju, ngandika ora kasil bab baton, nanging ora ngganti hakekat - bab utama iku mung ngomong sing wong iku sadulur lan kanca kanggo manungsa, lan Lenin luwih urip saka kabeh urip, nanging sanalika CPSU dhewe wiwit ngguyu ing chants iki, banjur kabeh mlayu menyang kabeh papat sisih, sawetara karo shooting.
                      14. +1
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        kene sampeyan bisa mbantah! Ing taun 83, nalika klien digawa menyang rumah sakit kanthi tatu tusuk, setengah rumah sakit teka kanggo ndeleng dheweke.
                        Saiki ora ana sing mandeng senjata api - wis dadi umum
                        Iku gumantung ing ngendi ...
                        "Khadi taktash", umpamane, muncul ing pungkasan taun 70-an lan wis ana akeh tusukan ing rumah sakit ing Kazan.
                        Ing taun 1978, kita perang ing wilayah kasebut kanthi tumpukan divisi kabeh (kalebu wanita) - 12 mayit lan awan setan sing rusak.
                        "Saransky" - ijol-ijolan kathok jero saka bocah-bocah wadon sing dirudopekso minangka tandha rekonsiliasi (aku lali apa sing diarani taun 1987-88)
                        Ing wilayah tartamtu, sanajan ing wayah awan, ora dikarepake wong liyo ana ing sawetara kutha

                        Ora perlu idealize Uni
                      15. +1
                        Februari 12 2020
                        Kutipan: my 1970
                        Ora perlu idealize Uni

                        Kazan ora kabeh Uni. Yen sampeyan duwe adat liar ing kutha sampeyan, iki ora ateges kabeh wong urip kaya ngono.
                      16. +1
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka Silvestr
                        Kutipan: my 1970
                        Ora perlu idealize Uni

                        Kazan ora kabeh Uni. Yen sampeyan duwe adat liar ing kutha sampeyan, iki ora ateges kabeh wong urip kaya ngono.
                        kita duwe - iki wilayah Saratov lan malah ora Saratov.

                        awal 80-an - Kazan, Saransk, Saratov, Sverdlovsk, Chelyabinsk, Tashkent, Andijan - iki minangka kutha sing aku ngerti babagan geng pemuda lokal kanthi jumlah sing signifikan

                        A little mengko (1985-88) Moscow
                        Orekhovo-Borisovo contone - "Klompok Orekhovo entuk jenenge saka wilayah pemukiman Moskow Orekhovo-Borisovo, ing ngendi akeh anggotane manggon. Iki wiwit muncul ing pertengahan 1980-an lan pungkasane dibentuk ing taun 1988.)"
                        utawa Luber (1987).
                2. +7
                  Februari 12 2020
                  ober1982 (vladimir)
                  Ora sakabehe jelas sapa sing dimaksud rakyat
                  Lan sapa sing kudu dimangerteni dening konsep wong? Ayo kula guess, mbok menawa wong pinter sing ala, babagan mbah Lenin ngendika yen iki dudu warna, nanging ram bangsa?
                  tukang ngicipi, tukang ngicipi, tukang ngibul, pegawe kantor,
                  Piye wae misuwur sampeyan kabeh siji ukuran mathuk kabeh lan muzzle ing manure. Apa sampeyan bisa nindakake tanpa pedagang? Piye wae aku durung ketemu parasit, nanging ana akeh wong sing ora bisa nemokake proyek sing layak kanggo awake dhewe.
                  Dadi ternyata kontingen protes utama - warga sing nganggo jas sing larang, warga sing nganggo jaket mink lan bocah-bocah bodho sing gabung, supaya bisa ngomong, minangka pasukan revolusioner.
                  Iki mung kontingen sing cukup puas karo pamrentahan kita, supaya bisa katon demokrasi lan ing wektu sing padha ngganggu wong-wong nyata saka pikirane kraman! Nanging nalika para penambang karo casters metu menyang dalan, banjur mateni lampu. Kabeh riff-raff sampeyan iki bakal kasebar ing kabeh arah.
                  Iku gampang kanggo buyar kabeh pamirsa motley iki, yen ana kepinginan.
                  Sampeyan perlu kanggo buyar ing 1991, banjur katon lan ora bakal ana yuta sing ora pas menyang pasar.
                  1. -10
                    Februari 12 2020
                    Kutipan: Alexander Suvorov
                    Apa sampeyan bisa nindakake tanpa pedagang?

                    Ora, sampeyan ora bisa nindakake, kanthi cara, aku dhewe dadi tukang ngorok (kantor), pengalaman banget lan sopan santun, aku ngerti kabeh seluk beluk profesi sing angel iki, uga psikologi kanca-kanca. (padha ora narik dalan kanggo mbrontak)
                    1. + 10
                      Februari 12 2020
                      Kutipan saka Beaver1982
                      Ora, sampeyan ora bisa nindakake iku, kanthi cara, aku dhewe iki huckster (kantor), banget pengalaman lan karo sopan santun, kanca-kanca (padha ora ditarik kanggo mbrontak ing dalan).

                      Yen sampeyan ngerti sejarah kanthi apik, mula sampeyan kudu ngelingi manawa wong-wong kaya sampeyan lan kanca-kanca nganggo jas larang sing njupuk ing dalan ing Februari 1917 kanthi slogan "Kanggo perang nganti pungkasan sing menang." Kepiye rampunge?
                      1. -7
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka: sabakina
                        Yen sampeyan ngerti sejarah kanthi apik, mula sampeyan kudu ngelingi manawa wong-wong kaya sampeyan lan kanca-kanca nganggo jas larang sing njupuk ing dalan ing Februari 1917 kanthi slogan "Kanggo perang nganti pungkasan sing menang." Kepiye rampunge?

                        Apa sampeyan nggawe omong kosong?
                        Ing Februari 1917, padha bengok-bengok ing lurung-lurung - Ayo roti!, lan karo kanca-kanca ing jas wulu larang, jas wulu sing padha iki cepet banget ditarik.
                    2. +6
                      Februari 12 2020
                      Kutipan saka Beaver1982
                      Aku ngerti kabeh seluk beluk profesi sing angel iki, uga psikologi kanca-kancaku (padha ora ditarik kanggo mbrontak ing dalan)

                      Psikologi para penjaga toko, kaya sing dituduhake sejarah, luwih cenderung menyang fasisme.
                      1. -6
                        Februari 12 2020
                        Kutipan saka: matvey
                        Psikologi para penjaga toko, kaya sing dituduhake sejarah, luwih cenderung menyang fasisme

                        Ora ketompo apa sing diwaca ing komentar.
                        Malah Marx dhewe lan Lenin ora mikir babagan kesimpulan kasebut, pancen .......kanggo fasisme, ngadili dhewe apa pemilik toko peduli babagan sosialisme, imperialisme - sawise kabeh, dheweke kasengsem ing bathi, lan kabeh, yaiku, kanggo ngisi kanthonge.
                      2. +5
                        Februari 12 2020
                        Pancen, ora mung dheweke ora "mikir", dheweke uga ora bisa ndeleng.
              2. +8
                Februari 12 2020
                Kutipan: Varyag_0711
                Iku gumantung ing apa sing kudu dianggep "kompeten ora mbaleni."

                iki pasukan saka "Russian Guard" .. kang, dening cara, pisanan disebut "National Guard" - nanging kita nesu! nuli padha kandha : oke... ayo dadi “tuwuh” kowe, banjur apa bedane nggaruk?
              3. +3
                Februari 13 2020
                Kutipan: Varyag_0711
                Senadyan kabeh upaya saka aparat keamanan, yen rakyat nglawan, ora ana pasukan sing bisa nyegah negara ambruk. Dadi negara kuwat luwih dhisik kanthi dhukungan saka rakyat.

                Sampeyan salah. Rusia minangka saluran pipa lan perlindungan. Lan wong-wong ora dibutuhake ing kene, saka dheweke mung ana stasiun bazaar.
          2. + 19
            Februari 12 2020
            Chervonny
            Kajaba iku, kahanan ing Rusia mbledhos.
            Kahanan kasebut wis mbledhos meh 30 taun saiki. Sawise euforia lan kegilaan ing taun 90-an, nalika wong-wong pungkasane ngerti carane dikembangke lan dibuwang kanthi kualitatif, akeh sing wiwit ngresiki otak. Ya, kasunyatan manawa stratifikasi terus tuwuh lan kontradiksi tekan titik didih mung dadi bahan bakar. Perang sipil ora rampung, mung mati sedhela. Ing taun 90-an, revisionis, ahli waris "kulit putih" sing padha, njupuk alih. Dadi, kita duwe apa sing diperjuangake wong kulit putih. Penjualan Tanah Air, mbuwang sumber daya lan korupsi sing akeh banget. Kabeh iku mau sak wektu ngrusak RI.
            Senajan ing sawetara forum ing Runet, ora, ora, lan sampeyan nemoni bentrokan antarane "putih" lan "abang", ngendi komentator cetha ora averse kanggo pindhah saka tembung kanggo nglereni karo sabers lan njupuk saka revolver ...
            Ya kok adoh-adoh kono, forum VO bukti konkret iki. Ing kene uga ora tekan penebangan kanggo wong cilik.
            1. +3
              Februari 12 2020
              Kutipan: Varyag_0711
              Chervonny
              Kajaba iku, kahanan ing Rusia mbledhos.
              Kahanan kasebut wis mbledhos meh 30 taun saiki. Sawise euforia lan kegilaan ing taun 90-an, nalika wong-wong pungkasane ngerti carane dikembangke lan dibuwang kanthi kualitatif, akeh sing wiwit ngresiki otak. Ya, kasunyatan manawa stratifikasi terus tuwuh lan kontradiksi tekan titik didih mung dadi bahan bakar. Perang sipil ora rampung, mung mati sedhela. Ing taun 90-an, revisionis, ahli waris "kulit putih" sing padha, njupuk alih. Dadi, kita duwe apa sing diperjuangake wong kulit putih. Penjualan Tanah Air, mbuwang sumber daya lan korupsi sing akeh banget. Kabeh iku mau sak wektu ngrusak RI.
              Senajan ing sawetara forum ing Runet, ora, ora, lan sampeyan nemoni bentrokan antarane "putih" lan "abang", ngendi komentator cetha ora averse kanggo pindhah saka tembung kanggo nglereni karo sabers lan njupuk saka revolver ...
              Ya kok adoh-adoh kono, forum VO bukti konkret iki. Ing kene uga ora tekan penebangan kanggo wong cilik.

              ayo sijine "zachotka" ... "senapan mesin" ... apik
            2. +6
              Februari 12 2020
              Kutipan: Varyag_0711
              ut, banget, ora tekan felling kanggo cilik.

              iku mesthi! Kok lunga adoh!
        5. +8
          Februari 12 2020
          Revolusi lan Perang Sipil ora diasilake dening revolusioner lan rakyat, nanging digawe dening pemerintah predator borjuis anti-rakyat lan kapitalis, sing ngeksploitasi rakyat nganti ora mungkin wong bisa nandhang susah maneh. Iki minangka aksioma pembangunan sosial negara.
          Apa penulis pancen ora ngerti babagan iki, njaluk rekonsiliasi kelas antagonis sing ana ing masyarakat sing eksploitatif? Utawa ana pakaryan banal kanggo dhuwit saka tatanan politik tartamtu? Paling kamungkinan sing kapindho.
      2. + 13
        Februari 12 2020
        Pawulangan iki sing pungkasane kudu disinaoni dening kabeh wong sing saiki ora-ora, lan sing nyoba nelpon Rusia kanggo revolusi lan, nyatane, konflik sipil minangka sarana kanggo ngrampungake masalah tartamtu. Rusia wis slamet akeh bilai sing wis tiba ing pundak kuwat kanggo abad, lan bisa kanggo tahan pacoban paling angel. Nanging, kerusuhan, perpecahan, persaudaraan ora bakal diulang maneh ing tanah kita.

        Kahanane pancen beda-beda.. senajan ana revolusi.. mula sedulur saiki ora bakal nglawan sedulur.. Amarga kasugihan nouveau bakal sirna kanthi cepet nganti mung tumit sing cemlorot.. Masyarakat ora bakal kaya ngono. pamisah saiki, amarga wis ngerti sing kuwi USSR lan sosialisme, masyarakat mangerténi ngendi kaadilan lan ing ngendi pensiunan negara padha rego, lan ora ngupaya kanggo njaluk nyisihaken saka wong-wong mau. Kanggo alasan kasebut (lan nyatane isih akeh) ora perlu mbandhingake kahanan kasebut karo sing iki.. Sanalika limang yuta wong menyang dalan ing Moskow.. Para panguwasa bakal langsung metu kanthi gendéra putih. .
        1. +4
          Februari 12 2020
          Kutipan saka Svarog
          Kahanane pancen beda.. senajan ana revolusi.. mula sedulur saiki ora bakal nglawan sedulur.

          iki ora kelakon ... bakal padha lunga lan matèni. amarga saka properti padha matèni, nanging miturut ideologi, iku gampang, medeni lan sinis, nanging kasunyatan.
        2. +1
          Februari 12 2020
          [quote = Svarog] [quote] Sanalika limang yuta wong ing dalan ing Moskow.. Penguasa bakal langsung metu karo gendéra putih.. [/ kutipan]
          Gusti Allah mboten sare! ora Dheweke wis metu ing panganan sapisan (sanajan ora 5 yuta), saiki kita ngidoni ing saindenging negara. Kanggo wong-wong mau, mung refleks ngunyah lan mung kanggo kabeh sing diimpor, dheweke entuk hamburger karo jins lan permen karet Amerika, saiki apa gatel - renda Europanties? mandheg ..Ayo padha lungguh ing ngarep saka dosa, nanging kita isih duwe ibukutha kapindho, kang ing kahanan tartamtu bisa dadi pisanan .. Petrograd kutha mulya .. nglirik apik
        3. +2
          Februari 12 2020
          Kutipan saka Svarog
          Kahanane pancen beda.. senajan ana revolusi.. mula sedulur saiki ora bakal nglawan sedulur.
          -Ya, apa sampeyan !!! Lan kenapa sampeyan pindhah menyang Sipil Sipil? Ora kelingan? Aja?
          dadi i mugi kula kelingan- siji sadulur wanted tanah kanggo wong, kaloro wanted kamardikan kanggo wong, katelu pitados bilih "pemilik kudu sugih saka loafers", papat pracaya anarki punika bab paling penting ing urip iki, lan Moscow Petrograd iku ala. lan ngrampok kabeh negara
          Lan saben wong dianggep bener mung lan eksklusif piyambak (kaya ing VO saiki) ... kanggo KANGGO ide lan mateni sedulur sedulur.......

          Kutipan saka Svarog
          Masyarakat ora bakal dibagi saiki, amarga wis ngerti apa USSR lan sosialisme, masyarakat mangerténi ngendi kaadilan ana lan kang pensiunan negara padha rego, lan ora ngupaya kanggo njaluk nyisihaken saka wong-wong mau.
          Aku ragu-ragu kanggo ngelingake sampeyan wong sing ora weruh ing mripat USSR wis umur 30-35 taun (ing kasunyatan 40)
          sing nemokake dheweke luwih utawa kurang migunani, kaya aku, contone - 50

          Kutipan saka Svarog
          Sanalika limang yuta wong menyang dalan ing Moskow.. Penguasa bakal langsung metu karo gendéra putih.

          ing 1991, sawetara ewu, ora mayuta-yuta, metu ... padha mbuwang USSR ... amarga daya wis ora ana ing alam, bledug saka daya tetep ... ora siji saka 16 yuta komunis ngadeg kanggo pertahanan sawijining .. ..
          ing 2014, sawetara ewu uga cukup ing Kyiv - panguwasa rotted
          nanging ing taun 1993, daya kuwat ... tank teka, ditembak ing Gedung Putih lan iku ...
      3. -12
        Februari 12 2020
        Kutipan: Phil77
        Kaping pisanan, para panguwasa kudu mikir, mikir lan ora nggawa kahanan nganti bosok.

        Hello Sergey!

        103 taun kepungkur Rusia mimpin paling awon, paling abot ing sajarah sawijining perang nglawan penjajah Jerman-Turki.

        Lan panguwasa ing 1917 padha sadurunge perang lan ora revolusi sadurunge perang ora katon.

        Pramila, perang, inggih punika kasangsaran lan kasangsaranipun, ingkang ngremehake negara, panguwasa, lan kalenggahanipun warga.
        Apa iku lumrah kanggo njupuk kauntungan saka kekirangan negara, ing kabeh cara bisa tatu iritasi, rejoicing lan sambutan asor, nelpon kanggo ... kamenangan kanggo invaders - kanggo entuk sing pesta gol? Aku ora mikir.

        Penulis pancen bener ora bisa nganakake pertengkaran getih ing antarane awake dhewe, ngrusak negara lan rakyat: pemenang - ora kajaba mungsuh

        Piwulang utama yaiku pangerten yen ora ana cara liya, kajaba wong milih wakile, lan supaya wong-wong mau ing Duma perang nganti mati ing antarane awake dhewe kanggo golek kompromi. tanpa melu yuta menyang brutal, Rajapati tanpa akal.
        Yen ora, negara kasebut dibuwang pirang-pirang dekade, iki minangka pelajaran sing nggegirisi saka ALL perang sipil.

        Dina iki, sawetara wis menang lan mutusake, sesuk, sawise pemilihan sabanjure, wong liya bisa nemtokake.
        Ora ana sing luwih apik isih masyarakat manungsa ora teka karo...

        Ana kasempatan kuwi ing 1918, ing Majelis Konstituante Rusia sing dipilih kanthi populer.

        Kasempatan kasebut ora kejawab, lan tinimbang kertas "perang" para wakil ing Majelis, pambantaian nyata jutaan sing ditindakake ing lapangan, ing ngendi saben wong duwe bebener dhewe ...
        1. 0
          Februari 12 2020
          Lan panguwasa ing taun 1917 padha karo sadurunge perang, lan ora ana revolusi sadurunge perang katon.

          Kasunyatan bilih ing babagan ruang lingkup 1902, lan luwih-luwih 1905, ora dadi 1917 mung perang donya wiwit taun 1914, lan ora luwih awal.
    2. +7
      Februari 12 2020
      Kutipan: Far B
      Piwulang iki pungkasane kudu disinaoni ora dening wong-wong sing nyebutake revolusi, nanging dening wong-wong sing nggawe kahanan pra-revolusioner ing negara kasebut, kanthi bener menehi panemune rakyat lan aspirasine.

      Aja nggawa perang sipil, ora bakal cukup kanggo sapa wae, apa dheweke ora sinau babagan kekuwatan iki?
    3. +1
      Februari 12 2020
      Kutipan: Far B
      Umumé, kayane, penulis nyebutake "nuduhake pangerten" lan tahan, tahan, tahan ...

      Ana lelucon: apa bedane pesimis lan optimis? Sing pesimis ngomong: "Ora, ora bakal dadi luwih elek ...", dene sing optimis ujar "bakal! bakal dadi!" Dadi, penulis kudu wedi, sanajan luwih parah lol
    4. -8
      Februari 12 2020
      Kanggo alesan kanggo révolusi lan Perang Sipil ing abad pungkasan iku sabenere sing ing kuwasa, lan revolusioner piyambak mung minangka asil saka tumindak gerah-dianggep pejabat saka kabeh belang ing umum lan jebad siji karo kluwargane. khususe.

      Sampeyan njupuk kapentingan ing kewarganegaraan "revolusioner" iki kanggo wiwitan.)))
      100 taun wis liwati - lan isih mie ing kuping ......
    5. -2
      Februari 12 2020
      Kutipan: Far B
      Saka kerusuhan Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX, Inggris lan Amerika lan sekutu-sekutune mesthi menang.
      Oh, tesis sing kontroversial! Lan apa sing menang cetha ana ing pungkasan Perang Sipil?!

      Ya, batang menang, batang .... !!!!
      1) Rusia ora kalebu saka dhaptar pemenang. Reparasi dipérang tanpa kita, lan ana sing kudu dituduhake:
      "Sawise asil Perang Donya I, Perjanjian Damai Versailles rampung, miturut jumlah reparasi ditemtokake: 269 ​​milyar tandha emas padha karo udakara 100 ton (!!!!!!!!) emas."
      Salajengipun
      "Wis sawise Perang Donya II lan pembentukan Republik Federal Jerman ing taun 1949, Menteri Luar Negeri Amerika Serikat, Inggris lan Prancis. wajib dheweke bali kanggo mbayar utang miturut Prajanjian Versailles."
      Dibagi 100 ton emas kanggo 4 utawa 3 - ana akeh sing kudu dipikirake ...
      kanggo dhuwit sing sithik dibandhingake karo rampokan iki - dheweke ngrusak Libya menyang neraka ...
      2) Dheweke njupuk pesaing - Rusia saka pasar donya ..... rampung .... paling ora 20 taun ...
      Kajaba iku, dheweke nindakake pesaing komersial - lan politik ....
      3) Dheweke nyedhiyakake dhuwit pribadi Nicholas 2 (kalebu kerikil ing mahkota Inggris). Aku 101% yakin manawa iki minangka alasan utama kenapa Inggris ora nampa dheweke. Yen ana kepinginan, dheweke dimuat lan digawa menyang sawetara Australia / Kanada / New Zealand .. ..Ora ana kepinginan - iku arep pati ketoke Nikolasha lan divisi dhuwit.
      4) Pembagian emas Kekaisaran Rusia ora akeh banget, nanging uga ambruk ing kene. Wong Ceko, contone, mbayar kanggo ngekspor awake dhewe saka Timur Jauh.. sepele, nanging apik ...
      5) Non-pangiriman barang sing wis dibayar - loro militer lan sipil
      6) Divisi barang ing wilayah sing dikuwasani, ekspor kabeh lan kabeh - sing digayuh tangan ...
      7) Padha bisa uga wis ngarep-arep ing wilayah .... nyuwil mati - nanging iki KITA post-zending, lan padha uga bisa ngrebut akeh koloni anyar
      8) dhuwit sing ana ing luar negeri Rusia - negara lan akun entitas legal Rusia - sing padha ora menehi bali, matur sing padha ngomong "padha ora ngenali RSFSR minangka penerus legal"
      9) dagang mung kanggo nilai nyata kanthi rega sing murah
      10) lan sapanunggalane....

      Iki langsung, sing langsung dipikirake ... nanging isih ana kreta plus kanggo telu manuk gagak iki ...

      Kanggo nilai sing luwih cilik ing abad 20-21st, negara-negara ambruk
  2. + 13
    Februari 12 2020
    Posisi sing menarik saka penulis...ora ana masalah.sing kudu bersatu.sing getih siji.sing siji daerah....
    Perang sadulur iku dudu urusan getih, nanging masalah pembangunan ing mangsa ngarep. Kepriye lan menyang ngendi. utawa ora lunga babar pisan.Sawetara wong ora becik.
    1. +5
      Februari 12 2020
      Kutipan: apro
      Posisi sing menarik saka penulis...ora ana masalah.sing kudu bersatu.sing getih siji.sing siji daerah....
      Perang sadulur iku dudu urusan getih, nanging masalah pembangunan ing mangsa ngarep. Kepriye lan menyang ngendi. utawa ora lunga babar pisan.Sawetara wong ora becik.

      Nyatane, posisi kasebut minangka fasisme ...
  3. +2
    Februari 12 2020
    ora ana sing menang
    Sing menang sing bener!
    1. 0
      Februari 12 2020
      utawa kekuatan! lol lan kanthi cara!
      tembak revolver...
      saka mausers!!! Hey! hi
      1. 0
        Februari 12 2020
        Sing kaya ngono! Lan karo Mauser!
    2. +5
      Februari 12 2020
      Lan sapa sing menang ing taun 1991? Apa bener ing mburine uga?
      1. -1
        Februari 12 2020
        Ing 41 Jerman menang. Dadi opo?
        1. 0
          Februari 12 2020
          Jerman ora mlayu ing taun 1941, nanging ngrebut inisiatif kasebut. Nganti perang rampung, ora pantes kanggo ngomong babagan kamenangan saka pihak apa wae.
        2. -3
          Februari 12 2020
          Lan ing Perang Donya II, apa ora wong non-partai perang lan mati? Utawa sampeyan misahake partai lan rakyat?
      2. +1
        Februari 12 2020
        Lan ing mburine ana goroh lan cidra!
        1. -1
          Februari 12 2020
          Apa komunis tansah jujur ​​karo rakyat?
          1. +1
            Februari 12 2020
            Luwih jujur ​​tinimbang saiki
            1. -6
              Februari 12 2020
              Sapa sing saiki? Pengkhianat komunis utawa oportunis komunis?
              1. 0
                Februari 12 2020
                Kutipan saka Squelcher
                Sapa sing saiki?

                Tangane para pemimpin sing kuwasa
                1. -1
                  Februari 12 2020
                  Dadi saiki produk nomenklatura Soviet saka USSR mimpin kita, apa sing sampeyan sengit karo komunis?

                  Mung paradoks, komunis arep ngatur revolusi marang komunis, Oh, Partai Komunis saiki nampa 70 persen dhuwit saka APBN. Saka daya "disengiti".
                  1. + 11
                    Februari 12 2020
                    Kutipan saka Squelcher
                    Mung paradoks, komunis pengin ngatur revolusi nglawan komunis

                    Dadi dudu komunis, nanging pengkhianat.
                    1. -4
                      Februari 12 2020
                      Dadi pranyata, pengkhianat sing nyeponsori - dudu pengkhianat, parasit, sing kaya kanggo rakyat. Liwat pajak sing diklumpukake saka rakyat? Apa sampeyan ora nemokake iku piye wae ora logis?
                    2. +2
                      Februari 12 2020
                      Kutipan saka Svarog
                      Dadi dudu komunis, nanging pengkhianat.

                      Cukup - ora preduli apa sing ditulis ing gudang, kayu bakar isih ana ...
                    3. -6
                      Februari 12 2020
                      19 yuta anggota CPSU, 5 yuta tentara Soviet, paling sethithik sak yuta pasukan internal lan Kamentrian Dalam Negeri, ora kanggo sebutno KGB kuat karo polisi rahasia, ing 1991-92. ngiyanati USSR pribumi tanpa ditembak. Kados pundi tindakipun para Komunis lan Chekis ingkang utami, mbok menawi piyambakipun mbentuk Tentara Sukarelawan, kados ingkang dipuntindakaken dening tiyang Putih? Kanggo perang kanggo Tanah kelairan Soviet sing dikasihi? Kanggo kekuwatan Soviet asli, kanggo sosialisme, kanggo USSR sing siji lan ora bisa dipisahake? Adoh saka iku, padha melu privatisasi, dipindhah saka panitia distrik lan komite regional menyang kantor. Sing padha ditrapake kanggo massa patriot Soviet biasa sing seneng "ripples" lan sengit marang pamaréntah "anti-rakyat". Ora ana kasus siji-sijine sing dingerteni yen dheweke gabung karo partisan Soviet.
                      Nanging kasunyatan tetep yen patriot Soviet nindakake pengkhianatan massal.
                      Whites paling ora perang, nanging ora kaya Soviet, "kabeh wong utang kita."
                  2. +5
                    Februari 12 2020
                    Kutipan saka Squelcher
                    timbal,

                    Lan sampeyan dhewe ora bisa nganggo sirah kompas? Sampeyan tenggelam kanggo sing saiki, lan ana ing dhaptar iki, lan dheweke komunis, sanajan mantan, lan saiki pemasar liberal generasi katelu lan toleran!
                    Sing apa dolar menehi urip.
                    1. -4
                      Februari 12 2020
                      Lucu, endi sampeyan entuk aku klelep kanggo wong-wong mau? Ngomong-ngomong, aku ora nggawe privatisasi apartemenku saka negara, nanging kanthi jujur ​​entuk lan tuku, kepiye sampeyan uga entuk utawa nggawe privatisasi? Lan USSR ora ngiyanati, minangka menehi sumpah kanggo Rusia. Lan apa sing sampeyan tindakake kanggo nglindhungi USSR asli?
                      1. +2
                        Februari 12 2020
                        Maksimka, anakku, kita duwe cakrawala lan konsep sing beda-beda lan perselisihan kita ora ana gunane ... Mulane aku ninggalake.
                        PS Lan aku nampa apartemen saka perusahaan, minangka spesialis enom, aku manggon ing, aku ora privatize iku. Lan anakku njupuk hipotek, lan yen dheweke mbayar, aku ora bakal urip ... hi
                      2. -4
                        Februari 12 2020
                        Bocah kasebut manggon ing taun 1995. Ora ana wong sing langgeng, pati bisa njupuk sapa wae kapan wae, dheweke netepi sumpah kasebut.
  4. +3
    Februari 12 2020
    Ing jaman Uni Soviet, kanthi alasan sing jelas, mung wakil saka kamp Abang dianggep pahlawan lan "sisih tengen" Sipil. Lawan-lawananipun kacethakaken minangka pawujudaning piala lan sawarnining duraka.
    Ora mungkin setuju karo penulis artikel kasebut! Sanajan ora nganggep emigrasi putih minangka sumber propaganda lan mitos sajrone anane USSR, siji ora bisa ngelingi rehabilitasi creeping saka "kulit putih" minangka mungsuh wiwit pertengahan 60-an!
    1. +1
      Februari 12 2020
      Kutipan: Vladimir_2U
      siji ora bisa nanging kelingan rehabilitasi creeping saka "kulit putih" minangka mungsuh, wiwit agêng-60s!

      Film Petualangan Residen kanthi jelas nuduhake iki ...
  5. +9
    Februari 12 2020
    Iki sopo sing nyawiji PERANG PATRIOTIK BESAR?. Luwih saka 100 ewu ghouls perang nglawan USSR mung kanggo roh-roh jahat imigran sing durung rampung. Lan ora ana sing bakal ngrukunaké Aku karo wong-wong mau!
  6. +7
    Februari 12 2020
    Oh penulis, ya sampeyan "kontra!" Ora mangertos kabutuhan rakyat dening panguwasa utawa unwillingness saka wong-wong mau kanggo ngerti, utawa kasekengan saka panguwasa kanggo miwiti soko "dianggep" mung dening siji revolusi, lan kanggo perang sipil, asil banget fasih nuduhake. karo sapa wong-wong mau, lan sing pancene ora nggawe akeh kesalahan nalika nggambar masa depan wong.
    1. +5
      Februari 12 2020
      ing cendhak, leitmotif opus iki saka Kharaluzhny kaya iki ... Caesar's Caesar, juru kunci juru kunci ... njagong quietly lan ora rock prau ... digunakake kabeh wong kekacoan ...
  7. + 10
    Februari 12 2020
    Amazing kamanunggalan saka wong ing komentar! Lan bener! Nalika pemerintah anti rakyat, sampeyan ora bisa ngarep-arep liyane! Lan kita ora perlu njaluk andhap asor. Luwih becik sampeyan ngirim menyang ndhuwur babagan pelajaran perang sipil. Senajan ... Nalika wong lenggah lan Champs ing feeder, kang ora luwe. Sampeyan bakal ngisi weteng lan ora masalah yen sampeyan bisa mungkasi ing omah jagal.
    1. -3
      Februari 12 2020
      Kutipan saka Bacha
      Amazing kamanunggalan saka wong ing komentar! Lan bener! Nalika pemerintah anti rakyat, sampeyan ora bisa ngarep-arep liyane! Lan kita ora perlu njaluk andhap asor. Luwih becik sampeyan ngirim menyang ndhuwur babagan pelajaran perang sipil. Senajan ... Nalika wong lenggah lan Champs ing feeder, kang ora luwe. Sampeyan bakal ngisi weteng lan ora masalah yen sampeyan bisa mungkasi ing omah jagal.

      Inggih, supaya - wong lair kanggo manggon, nanging liyane saka ekonomi kanggo ngawula ... Sampeyan kudu ngerti ..
  8. +3
    Februari 12 2020
    Kita kudu sabar nalika pamrentah mbengkongake, yen ora kaya ing Ukraina eseman
  9. ANB
    0
    Februari 12 2020
    Kutipan: Pesimis22
    Kita kudu sabar nalika pamrentah mbengkongake, yen ora kaya ing Ukraina eseman

    Ora, kaya ing Ukraina ora bakal. Yen diwiwiti karo kita, mula ora ana Ukraina.
    Sanajan prasyarat kanggo nindakake iki durung katon.
  10. 0
    Februari 12 2020
    Kaping pisanan, kudu dingerteni manawa kita wis mulai nyedhaki pemahaman sing luwih objektif lan seimbang babagan kedadeyan lan wong-wong ing jaman sing ambigu iki.

    Bener po?? Lha, wah, seger diparingi .... akeh "fakta anyar" sing wis diklumpukake lan ditumpuk ing "kepala miskin" kita ... wes suwi!
  11. + 10
    Februari 12 2020
    Jumlah komentar sing wicaksana ing artikel iki kanthi jelas nuduhake yen wong ndeleng lan ngerti kabeh. Penulis minangka tukang roti alus
    1. 0
      Februari 12 2020
      hmm, Aku uga kaget ing koherensi komentar kang plus. nggusah penulis jelas ora dirancang kanggo iku, sanajan bisa uga trolling paling dhuwur)))
      ... misale jek sing postulate "yen ora bakal kaya ing Ukraina" wiwit exhaust dhewe
  12. -9
    Februari 12 2020
    "Melgunov nyerat kanthi bener: "Kasuksesan revolusi, kaya sing wis ditampilake kabeh pengalaman sejarah, ora gumantung banget marang kekuatan bledosan, nanging ing kelemahane perlawanan." Mbalik ing abad kaping 1848, kabeh panguwasa ngakoni yen kabeh Revolusi jalanan sawise taun XNUMX wis rampung, jaman pemberontakan kutha wis liwati, persenjataan negara modern ora ngidini wong akeh menang perang ing dalan.

    A.I. Solzhenitsyn "Refleksi ing Revolusi Februari"
    1. +3
      Februari 12 2020
      Inggih, Kakaisaran Romawi ditindhes kabeh limo kerusuhan ora kanti awon ... Ora ana sing anyar kedadeyan kanggo manungsa, kajaba kemajuan ilmiah lan teknologi ..
    2. +1
      Februari 12 2020
      Kutipan saka Plantagenet
      kabeh jinis revolusi dalan sawise 1848 rampung, jaman pemberontakan kutha wis liwati,

      Sampeyan ngandhani wong Ukrainia iki lan aja maca omong kosong Solzhi'nitsa iki.

      Ana cara kanggo ngganti kekuwatan kanthi cara evolusi sing lengkap, tanpa scuffles, getihen lan ngedhunake negara menyang Zaman Batu.

      Yen banjur masalah buta huruf total akut, saiki masalah universal manajerial buta aksara. Mung sawise nguwasani kawruh sing padha karo kawruh "elit", "elit" ora bakal bisa mrentah kanthi cara sing lawas - kanggo nyedhiyakake gaji sing dhuwur banget kanggo karya manajerial, lsp.
      1. -5
        Februari 12 2020
        "lan aja maca omong kosong Solzhi'nitsa iki"
        Lan aku bisa mutusake tanpa sampeyan apa sing kudu diwaca lan apa sing ora?
        PS Jeneng wong sing panemune sampeyan ora setuju ora kena distorsi. Iki carane sampeyan nuduhake kelemahane.
      2. -3
        Februari 12 2020
        "Sampeyan ngomong marang Ukrainia iki"

        "Sukses revolusi, minangka kabeh pengalaman sajarah wis ditampilake, tansah gumantung ora dadi luwih saka kekuatan bledosan minangka ing kekirangan saka resistance." Lan apa kontradiksi ing kene?
        1. +4
          Februari 12 2020
          Kutipan saka Plantagenet
          pira saka kekirangane perlawanan.” Lan apa kontradiksi ing kene?

          Kanggo kutipan iki, ora. Aku duwe siji liyane ing kutipan. Idola sampeyan kabeh urip kanggo numpes USSR. Apa sampeyan seneng banget karo dheweke babagan apa sing kedadeyan ing negara buruh lan petani pisanan ing donya? Kanggo apa sing kita duwe saiki?

          1. -4
            Februari 12 2020
            "Idola sampeyan makarya kabeh urip kanggo numpes USSR."
            siji). Menehi tembung ing ngendi aku nulis yen dheweke iku idolaku? Senajan aku seneng akeh karyane, nanging agamaku nglarang aku duwe brahala.
            2). Siji wong numpes negara kabeh. Carane iki bisa? Ing ngendi para pembela negara iki? Polisi, gendarmerie, elit sing ngatur.
            3). Iku misale jek kula sing kita slipping luwih lan luwih menyang banjir lan adoh saka topik.
            1. -2
              Februari 12 2020
              Kutipan saka Plantagenet
              Menehi tembung ing ngendi aku nulis yen dheweke iku idolaku?

              Yen dudu idola, banjur kenapa sampeyan ngutip?

              Kutipan saka Plantagenet
              Siji wong numpes negara kabeh.

              Ora piyambak. Dheweke salah siji saka sawetara.

              Kutipan saka Plantagenet
              Iku misale jek kula sing kita ngusapake luwih lan luwih menyang banjir

              Aku uga. Ngrembug revolusi sing, mili menyang perang sipil, iku mokal kanggo lulus counter-revolusi saka 90s.

              Kita duwe kira-kira 2 ewu, yen ora luwih, masalah sing ora bisa dirampungake antarane republik ing Rusia lan asosiasi teritorial liyane, kalebu. yen kita miwiti, acara ing Ukraina bakal katon kaya showdowns anak ing kothak wedhi. Iki ora bisa diijini. Kita bisa uga ngganti pamrentahan, sing ora disenengi, kanthi cara evolusi.
              1. 0
                Februari 12 2020
                "Yen dudu idola, kenapa sampeyan ngutip?"
                Aku setuju banget karo tembung kasebut.
              2. +2
                Februari 12 2020
                "Kita bisa uga ngganti kekuwatan sing ora disenengi, kanthi cara evolusi."
                Iku bakal menarik kanggo ngerti carane.
  13. +2
    Februari 12 2020
    Pawulangan iki sing pungkasane kudu disinaoni dening kabeh wong sing saiki ora-ora, lan sing nyoba nelpon Rusia kanggo revolusi.

    ana tatanan negara kasebut, disebut Khazar Kaganate, ing ngendi wong urip miturut siji prinsip lan ndhuwur miturut wong liya ... Ora ana. Nanging sampeyan kudu ora lali bab iku .. Mulane, salah siji revolusi utawa évolusi perlu. "Ayo nggawe Rusia Agung, maneh!"
  14. 0
    Februari 12 2020
    Revolusi iku ala ... Inggris Raya, Amerika Serikat, Prancis ... piye wae sawise revolusi lan perang sipil ora krasa ala ... Mbokmenawa amarga sedulur ora nglawan sedulur ... eseman
    1. +1
      Februari 12 2020
      Kutipan saka parusnik
      Inggris Raya, Amerika Serikat, Prancis ... piye wae sawise revolusi lan perang sipil ora dadi ala ... Mbokmenawa amarga sedulur ora nglawan sedulur ...
      Apa sampeyan nonton film Amerika kanthi ati-ati banget ...
      Sanajan kabeh toleransi - kaya "penjahat sing nggegirisi lan pengisap getih" ing layar - spanduk Konfederasi katon ing latar mburi ...
      mengko 155 taun (!!!!) padha kelingan...
  15. +2
    Februari 12 2020
    Lan carane akeh, miturut penulis, kanggo keno, zawang deadlines, pliz.
  16. Bai
    +4
    Februari 12 2020
    Ya, perang sipil banget ala. Nanging sok-sok kanggo nyingkirake rezim sing mrentah, ngrusak negara, ora ana dalan liyane.
    1. 0
      Februari 12 2020
      Ya, piye wae aku ora pengin getih lan karusakan maneh ing Rusia. Nanging pamrentah iki ora pengin ngerti lan nindakake apa-apa. Sawetara handouts cilik, amandemen omong kosong kanggo konstitusi. Oposisi, sing diwakili dening Partai Komunis Federasi Rusia, lan utamane para konsiliator sing paling dhuwur, Ptaoshkin katon kaya-kaya ngadeg, nanging kita bakal weruh, ing kasus apa wae, aku bakal nglawan amandemen konstitusi)))
  17. DPN
    +4
    Februari 12 2020
    Dheweke miwiti ora ala, nanging dipungkasi kanthi telpon kanggo perbudakan.
  18. +5
    Februari 12 2020
    Che soko akeh ora banjir ana.

    Lali, apa sebabe Perang Sadulur???

    Elit lawas, sawise ngeculake kekuwatan, mung ora pengin menehi kanthi tentrem marang sing anyar, yen duwe kekuwatan.

    Kene ing 90s ora ana pasukan, iku bosok lan repainted ing wayahe.
    Lan ing tanggal 18 ana pasukan, ana akeh elit militer, lan ana sing ilang.
    Mangkono uga karo wong liya, Amers, Yaps, Angles lan Franks, Spanyol ... - kasus sing paling misuwur ... kadhangkala kaping pirang-pirang ....

    Dadi ing kasus kita, Rogozins lan K bakal berjuang kanggo bathi 600%, dheweke bakal ....
  19. 0
    Februari 12 2020
    "Saka kekacauan Rusia ing wiwitan abad kaping XNUMX, Inggris lan Amerika lan sekutu-sekutune kanthi jelas entuk manfaat utamane. Lan titik ing kene ora mung ing resimen para intervensionis, sing banjur ngidak-idak tanah kita, nanging ing ambruk. kekaisaran gedhe, sing kudu diuripake maneh kanthi getih lan siksa." epigone liyane Samsonov ngguyu
  20. 0
    Februari 12 2020
    Dalan menyang sosialisme kudu dibangun kanthi njupuk pengalaman negara biyen. Iki minangka pengalaman positif lan negatif. Aku nglawan keputusan sing cepet-cepet. Wong-wong sing njaluk bali negara kasebut tanggung jawab kanggo nasibe. wong-wong, mriksa wong-wong mau. Saben uwong mbokmenawa weruh yen wong manca ninggalake negara, perang rampung.
  21. +1
    Februari 12 2020
    Pinten gumantung ing ... apa sing diarani.
    Perang sipil. Lan langsung takon, lan sapa sing kudu disalahake, sapa sing bener? Apa ana sing menang ing perang sipil?
    Nanging siji kudu menehi jeneng kanthi lengkap: Perang Sipil lan Intervensi, banjur pitakonan kasebut ilang dhewe.
  22. +1
    Februari 13 2020
    Apa sing pengin dikandhakake panulis pandhuan iki? Yagene sampeyan ngidinke kabeh bullying saka panguwasa, yen ora kebingungan lan ngipi elek perang sipil?
    Penulis ora nuduhake piwulang sing disinaoni lan ora disinaoni.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"