Aliansi ambisi militer sing ora bisa dipecah: ing jagad modern, aliansi militer ilang maknane

52
Nyedhaki kanggo Defender of the Fatherland Day wiwit katon ing jaringan phrases kondhang Kaisar Alexander III sing Rusia mung loro allies: tentara lan angkatan laut. Pangguna sing paling maju nambahake jinis pasukan modern kanggo frasa iki, sing ora dingerteni ing taun-taun kaisar-peacemaker.
Aliansi ambisi militer sing ora bisa dipecah: ing jagad modern, aliansi militer ilang maknane


Saka ambane sajarah


Sing ngerti, ing mangsa pamaréntahan Alexander III, Rusia ora nindakake perang siji. Nanging, bertentangan karo kapercayan umum, kaisar ora nentang aliansi militer-politik karo negara liya. Contone, dheweke rampung aliansi militer-politik penting karo Prancis kanggo Rusia, kang langgeng meh telung puluh taun, nganti tiba saka Kakaisaran Rusia.



История aliansi militèr wis lawas minangka donya, utawa ing kono. Uni kuwi pisanan, disebut Peloponnesian, tetep ing memori wong. Dheweke ing pertengahan 600-an SM. e. rampung Sparta karo kawicaksanan Yunani kuna liyane marang suku warlike saka helots. Miturut cara, aliansi militèr pisanan iki suwene rong abad.

Ing wektu salajengipun, aliansi negara uga digawe amarga ancaman militèr sacara periodik. Mangkono uga karo Uni Hellenic, asosiasi paling gedhe ing Donya Kuna, Uni Kalmar abad pertengahan Denmark, Norwegia lan Swedia, karo Liga Katulik lan Suci.
Sajrone taun Revolusi Prancis lan sawise iku (saka 1792 kanggo 1814), enem koalisi padha rampung bebarengan kanggo perang Prancis, kang meh kabeh negara anjog ing Eropah dadi peserta.

Pungkasane, rong pusat kekuwatan sing kuat dibentuk ing bawana. Aliansi telu Jerman, Italia lan Austria-Hongaria lan aliansi lawan Rusia lan Prancis wis kasebut ing kene, sing, sawise Inggris gabung ing taun 1904, nampa jeneng sajarah Entente. Keanehan asosiasi kasebut padha, kaya sing dikandhakake saiki, kemitraan.

Kahanan kasebut owah sacara dramatis sawisé Perang Donya II. Negara-negara sing menang padha dikuwatake ing bidang militèr lan politik, nganti ora ana sing bisa nandhingi wong-wong mau kanthi dhasar sing padha. Malah Inggris, ing ngendi "srengenge ora surup," manut dibangun ing buntut Amerika Serikat.

Amerika Serikat wis dadi pusat daya tarik kanggo puluhan negara sing luwih lemah ing Eropa (NATO), Asia (ANZUS, SEATO, CENTO lan asosiasi regional liyane), Amerika (OAS), lsp. Miturut asas padha, aliansi negara loropaken (Pact Warsaw) lan USSR kawangun watara dhewe.

Fitur serikat pekerja modern


Rong kahanan sing penting ing kene: pimpinan sing kuwat lan ancaman keamanan. Nalika salah siji saka komponen iki ilang makna, uni alon-alon disintegrated. Iki kedadeyan, contone, karo asosiasi Asia sing mungkasi kegiatane ing jaman Soviet.

Ing jagad monosentris, aliansi militer ora ana gunane kanggo negara sing ringkih. Sing utama ora padu karo pimpinan. Nanging, yen kita kelingan perang ing Irak, Jerman lan Prancis banjur ora mbukak ndhukung Amerika Serikat. Ora ana akibat.

Miturut cara, mitra Amerika ngelingi iki. Nalika Trump wiwit nandheske kanggo nambah pendanaan kanggo aliansi, mung anggota paling ringkih saka asosiasi (Polandia, negara Baltik, etc.) kesusu kanggo nepaki panjaluk Washington. Liyane, kaya sing diomongake, ora mlayu.

Conto pendanaan Irak lan NATO nuduhake yen ing kahanan kritis, anggota aliansi bisa uga nglirwakake kewajibane, sing ndadekake ambisi anggota liyane bisa dipertanyakan.

Ana crita sing padha karo Turki. Ing musim gugur 2015, dheweke nembak bom Rusia ing Suriah. Kesombongan Ankara dijlentrehake amarga dheweke ngrasakake kekuwatan NATO ing mburine lan ngetung dhukungan lan pitulungane. Nanging NATO ora rencana kanggo nglawan Rusia. Alliance cukup decisively dissociated dhewe saka sekutu sawijining. Turki kudu nangani konflik piyambak.

Iki carane hubungan berkembang saiki ing aliansi militer-politik paling kuat ing donya, NATO, didominasi dening daya anjog ing wektu kita - Amerika Serikat. Organisasi sing digawe Rusia ing musim semi 1992 ing Tashkent, ing reruntuhan USSR, katon beda.

Kanthi pimpinan sing wiwitane ringkih, ora nyetel tugas liyane tinimbang tugas regional. Anggota Uni Tashkent luwih mrihatinake kahanan ing serikat, padha wedi karo prospek padu tanpa pusat arbiter tinimbang ancaman njaba. Keanggotaan ing prajanjèn bebarengan Urut dilindhungi saka sing.

Kahanan kasebut diganti sethithik sepuluh taun sabanjure, nalika Pakta Tashkent didaftar maneh saka perjanjian keamanan kolektif (CST) dadi organisasi internasional, nambahake huruf kunci O ing singkatan sing wis ana. Apa sing wis owah?

Kaping pisanan, Rusia wiwit nglatih personel kanggo negara-negara anggota CSTO kanthi gratis ing institusi pendhidhikan, nganakake latihan gabungan, lan mbantu peralatan militer lan senjata. Tes serius organisasi kasebut nganti saiki, kajaba perang 2008 antarane Rusia lan Georgia. Sekutu CSTO banjur meneng. Konflik iki ditanggulangi dening pasukan beda.

Pranyata aliansi militer modern apik ing jaman tentrem. Dheweke ndhukung ambisi para anggota kanthi kekuwatan potensial pimpinan. Sajrone konflik, kekuwatan utama asosiasi militer bisa ngandelake awake dhewe. Lan serikat buruh kasebut tetep ora bisa dirusak nganti wayahe anggota individu ngrasa kepinginan sing ora bisa ditolak kanggo ngganti hak sekutu nalika perang. Conto saka Perang Donya II ing kasus iki banget padhang. Akibaté, ternyata "kabeh wong" ngalahake Hitler, kalebu malah wong-wong sing, nganti 1944, ana ing aliansi militer-politik karo Nazi Jerman lan arep nyuwek wilayah Soviet kanggo awake dhewe. Yen mangkono, apa jaminan yen serikat pekerja kasebut bakal diisi makna?

Dadi, mbokmenawa, wong-wong sing, ing Kawa saka preian para pembela Tanah Air, ngelingi aphorism lawas Kaisar Alexander III babagan sekutu nyata Rusia, bener.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

52 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 15
    Februari 12 2020
    Aphorism liyane sing misuwur lan relevan:
    "Bangsa-bangsa gedhe mesthi tumindak kaya bandit, lan negara-negara cilik tumindak kaya wong sing gampang."
    Stanley Kubrick
    1. +7
      Februari 12 2020
      Sampeyan ngerti, sakperangan alesan iku langsung teka ing atine
      1. +6
        Februari 12 2020
        Padha mung lali tembung wicaksana iki.
        1. +4
          Februari 12 2020
          Kutipan saka cniza
          Padha mung lali tembung wicaksana iki.

          Ora ana sing ngelingi dheweke ing Kulon maneh. Dheweke rumangsa "kuat" maneh lan mikir bisa nyingkiri kesalahane para leluhure.
          1. +3
            Februari 12 2020
            Iki masalah lan ...
        2. +2
          Februari 12 2020
          Kutipan saka cniza
          Padha mung lali tembung wicaksana iki.

          Saka urip, aku nyadari yen ora ana sing ngelingi kawicaksanan, nanging petualangan tansah dieling-eling.
      2. 0
        Februari 13 2020
        Erdogan ora maca Bismarck.
  2. 0
    Februari 12 2020
    Ora ana sing mbangun komunisme maneh. Hiu kapitalisme ora disalahake kanggo apa sing arep dipangan.
    1. + 10
      Februari 12 2020
      Ing abad kaping 19, ora ana sing mbangun komunisme uga, nanging iki ora nyegah wong-wong Eropa kanggo nggabungake kaping pirang-pirang kanggo perang karo Rusia. Alasan kasebut sekunder, mula dheweke bakal tansah muter tong minyak ing kita. Rusia mung dening kasunyatan banget orane nyebabake refleks lelucon ing Pack saka mongrels Eropah lan master jaban rangkah.
      1. +2
        Februari 12 2020
        Kutipan saka andj61
        Rusia mung dening kasunyatan banget orane nyebabake refleks lelucon ing Pack saka mongrels Eropah lan master jaban rangkah.

        Ya, padha gelut ing antarane awake dhewe kaya asu pekarangan, uga ora ana gunane kanggo nulis akeh, kita kabeh ngerti perang 30 taun.
      2. +1
        Februari 13 2020
        Kutipan saka andj61
        iki ora nyegah wong-wong Eropah kanggo nyawiji kaping pirang-pirang kanggo perang karo Rusia

        United, wong Eropa (plus Amerika Serikat) ngrampok "Rusia gedhe" ing taun 1918 lan 1920, nyedhiyakake cadangan emas Rusia, perhiasan omah kekaisaran, ing taun 1941-1945 (sawetara liwat invasi, liyane liwat nyewakake), sawise 1991, robbing USSR. Negara-negara kamp sosialis lan republik USSR sing gabung karo EEC lan NATO uga "nampa dana." Dadi padha efektif. Kerjane.
    2. +7
      Februari 12 2020
      Ora ana sing bisa ngramal masa depan, mungkin mung komunisme. Pengalaman ala mung pengalaman lan ora liya.
      1. + 10
        Februari 12 2020
        Kutipan: Ros 56
        Pengalaman sing ala, mung pengalaman lan ora liya

        Aku ora bakal ngomong yen pengalaman mbangun negara sosialis ora sukses. Saiki kita duwe soko kanggo mbandhingake.
        1. +2
          Februari 12 2020
          Mesthi ana, lan mung ndeleng apa sing saiki lan saiki, kita bisa nyimpulake yen pancake pisanan dadi lumpy. Mesthi, kita ora ditakdirake kanggo ndeleng sabanjure, nanging sapa sing ngerti kepriye kedadeyan ing mangsa ngarep.
          1. +1
            Februari 12 2020
            Kutipan: Ros 56
            yen pancake pisanan dadi gumpalan

            Ora ana sing lumpy, ana paribasan Inggris - akeh juru masak ngrusak duduh kaldu, mula Sosialisme Stalin, Khrushchev lan Brezhnev beda! Ana kekurangan sambungan antarane teori lan praktik kanggo sawetara, bedane pendekatan ...
            1. 0
              Februari 13 2020
              Kutipan saka: aybolyt678
              Sosialisme Stalin, Khrushchev lan Brezhnev beda!

              jancok.....
              Yaiku, yen pimpinan bodho kejiret, banjur sosialisme bakal dadi-dadi, biasa-biasa wae ??
              Lan yen sampeyan entuk pimpinan sing apik, banjur sosialisme bakal apik? Nanging ora luwih saka 30 taun, banjur pimpinan sing apik bakal mati lan ora dingerteni apa jenis sosialisme ???
              wong bodho wong bodho wong bodho
              Kuat... opo anane...
              Apa dheweke ambruk saka wit oak dhewe utawa ana sing nulungi ???!!!
              1. 0
                Februari 14 2020
                Apa sampeyan sengaja guyon utawa tenan njawab? eseman
                konsep perjuangan kelas nerangake kabeh. Bener ing mburi. Nanging kawruh naluri sosial minangka sistem kerja kawruh sing luwih jembar.
                Pemimpin, Tujuan, Motivasi, Tanggung Jawab, Kabungahan, Masa Depan, Ngimpi, Kepuasan Kebutuhan, Pangembangan Kepribadian sing Komprehensif Saben Wong Soviet !!! sampeyan ndeleng carane akeh konsep sing kudu decipher ... Yen wis siyap maca, aku bakal nulis nglirik
                1. +1
                  Februari 14 2020
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Yen sampeyan siyap maca - aku bakal nulis
                  -Ora, matur suwun..
                  Aku mulang dhasar ing USSR lan ora ana tembung babagan pilihan sampah saka pondasi bangunan sosialisme sing ana hubungane karo kondisi fisik lan moral pimpinan.
                  1. 0
                    Februari 14 2020
                    [quote = my 1970] Aku mulang dhasar ing USSR [/ kutipan]
                    Dasar sing sampeyan sinau ing USSR dadi bosok, amarga USSR ambruk.
                    [quote = your 1970] [quote] Lan yen pimpinan sing apik teka, apa sosialisme bakal apik? [/quote] - alamiah. Stalin ngluwihi Yesus, dheweke ora mung menehi Iman marang wong (iman ing awake dhewe), dheweke nyoba mbangun Kratoning Keadilan.
                    Nanging kanthi serius, para ahli dhasar kaya sampeyan nganggep kepemilikan sosial sarana produksi minangka bagean integral saka sosialisme. Iki ora bener. Properti umum mung minangka cara kanggo ngontrol lan nyebarake kasugihan. Iki ala amarga individu ilang kapentingan materi ing asil final. Nanging skala progresif pajak minangka unsur Sosialisme! malah ing kahanan Kapitalisme wis nuduhake efektifitas sosial!
                    [quote] Yaiku, yen pemimpin bodho teka, banjur sosialisme bakal dadi-dadi, biasa-biasa wae ?? [/ kutipan] - pimpinane bodho???? wassat wassat bakal dadi pimpinan? mung bisa dadi bunglon, seniman, utawa agen ...
          2. 0
            Februari 18 2020
            Apa ana pancake kapindho?
      2. +2
        Februari 12 2020
        Kutipan: Ros 56
        Ora ana sing bisa ngramal masa depan, mungkin mung komunisme.

        Sampeyan bener, donya ora bakal mandheg, bakal maju ing endi wae.
        1. +8
          Februari 12 2020
          Kutipan saka tihonmarine
          n bakal maju

          Maju menyang masa depan sing cerah - sosialisme! Lan mung kanthi cara iki, kanthi bantuan sosialisme, kita bakal ngatasi krisis ekonomi lan ketimpangan ing negara kita.
          1. 0
            Februari 12 2020
            Kutipan: Gena84
            Maju menyang masa depan sing cerah - sosialisme!

            Ideologi Ayo!!!! ngendi kita miwiti???
            1. +1
              Februari 13 2020
              Kutipan saka: aybolyt678
              Ideologi Ayo!!!! ngendi kita miwiti???

              Wiwit owah-owahan Konstitusi, sing nglarang ideologi ing negara! hi
              1. +1
                Februari 13 2020
                Kutipan saka bisnisv
                Wiwit owah-owahan Konstitusi, sing nglarang ideologi ing negara!

                ing negara kita, nyatane, ana ideologi. ideologi konsumsi. Advertising imposes ing kita ing wangun didhelikake. Ora ana siji-sijine iklan sing ngiklanake produk kaya ngono, sing ngiklanake gaya urip: BUY! Tuku saiki! Pemuda kita diracun dening virus informasi iki, ideologi liyane saiki bakal dianggep saka sudut pandang pendekatan individualistik. Mulane, antivirus dibutuhake. Apa sing bakal kalebu? Aku babagan
                1. 0
                  Februari 13 2020
                  Kutipan saka: aybolyt678
                  Ideologi konsumsi. Advertising imposes ing kita ing wangun didhelikake.

                  Sampeyan rada ngganti konsep, kanca! Iki minangka cara urip Barat sing kita kangenake ing jaman sosialisme pungkasan. Kita entuk kanthi lengkap, lan malah kabotan amarga ora bisa sakabehe iwak perak kita ngatur negara ing kapitalisme, mula ing negara kita diarani "liar". Sawise EBN nyebarake kabeh lan ngombe, kekuwatan lan sumber daya direbut dening wong sing bisa nindakake. Sayange, dheweke isih mrentah. Iku apik yen PDB bisa ngetokake sumber daya energi kanggo negara, nanging ing kasus apa wae, para oligarki isih ngatur amarga isih kudu ditambang.
            2. +1
              Februari 13 2020
              Aku propose kanggo miwiti karo liberal saka agen manca, ana sing nglawan?
          2. 0
            Februari 18 2020
            Wong mukmin iku angel dibantah. Kapercayan ing masa depan sing luwih cerah lan kemajuan uga iman.
        2. 0
          Februari 12 2020
          Kutipan saka tihonmarine
          iku bakal maju.

          bakal mlaku ing bunderan, ora kasunyatan sing bakal dadi luwih sampurna ing bunder sabanjuré. Pitakonan yaiku apa sing diarani Pembangunan - ideologi sing dikembangake, teknologi sing ora nindakake apa-apa, utawa jumlah senjata nuklir ...
          1. +1
            Februari 13 2020
            Kutipan saka: aybolyt678
            Pangembangan minangka kesempatan kanggo njupuk langkah sabanjure menyang Bahagia, yaiku perasaan Perspektif

            Sampeyan mesthi dhokter! eseman apik
  3. +4
    Februari 12 2020
    Sembarang aliansi militer tetep lestari yen kaslametane bangsa lan negara dadi taruhan. kapentingan Mercantile (bebarengan nelukake-rob) mimpin kanggo ngiyanati sekutu ing satus saka satus kasus. Sejarah ora ngerti pengecualian.
  4. +2
    Februari 12 2020
    ing donya modern, aliansi militèr ilang makna

    Kenging punapa? Deleng, setengah saka sekutu NATO perang kanggo Amerika Serikat ing Irak lan Afghanistan. Kajaba iku, dheweke uga kalebu ing PBB, ngakoni Kosovo sing padha. Sapa sing dadi dhokter kanggo kita, yen "sekutu" ing CSTO ora cocog karo kita, malah Republik Belarus ora lunga perang karo kita ing Suriah, dheweke malah ora ngakoni Crimea, lan mung Nauru, Tuvalu, Nicaragua lan Venezuela tetep dadi sedulur cilik. Ana uga Turki, nanging bakal nindakake kabeh kanggo nyuduk ing mburi.
    1. +4
      Februari 12 2020
      Kutipan saka PO-tzan
      Ana uga Turki

      Turki dudu sekutu utawa kanca kanggo kita, nanging dadi ..
      Turki tansah dadi mungsuh kita.
    2. +1
      Februari 12 2020
      Kutipan saka PO-tzan
      Deleng, setengah saka sekutu NATO perang kanggo Amerika Serikat ing Irak lan Afghanistan.

      Dina iki padha perang kanggo Amerika Serikat, nanging sesuk ora ana sing ngerti. Njupuk WWII, ana akeh sing perang kanggo Reich, lan pitik jago goreng pecked lan kabeh wong wiwit mlayu saka siji camp liyane. Prancis saka kemah sing dikalahake ambruk menyang kamp para pemenang, lan Romania karo Bulgaria. Urip terus lan kabeh owah.
      1. +5
        Februari 12 2020
        Kutipan saka tihonmarine
        Njupuk WWII, ana akeh sing perang kanggo Reich

        Lan kabeh padha menang. wassat
        Akeh sekutu AS kepeksa ngirim prajurite perang amarga pemerasan ekonomi lan politik. Ananging wontên ingkang karêp karêmakên dhatêng nagari-nagari, kados ta nagari Baltik.
      2. +1
        Februari 12 2020
        Kutipan saka tihonmarine
        Dina iki padha perang kanggo Amerika Serikat, nanging sesuk ora ana sing ngerti.

        Penulis nyengkuyung gagasan yen ora ana gunane aliansi militer, amarga ora ana sing cocog karo sapa wae. Aku menehi conto sing pas.
        Apa hubungane WWII lan wanging sampeyan, aku ora ngerti.
        1. 0
          Februari 12 2020
          Kutipan saka PO-tzan
          Apa hubungane WWII lan wanging sampeyan, aku ora ngerti.

          Apa sing kudu dingerteni, kabeh wis bola-bali, saiki lan saiki.
          1. 0
            Februari 12 2020
            Kutipan saka tihonmarine
            Apa sing kudu dingerteni, kabeh wis bola-bali, saiki lan saiki.

            Kepiye carane iki ngganti kasunyatan manawa Amerika Serikat nampa bantuan militer lan politik saka anggota NATO ing kene?
      3. 0
        Februari 18 2020
        Ya, lan dheweke mlayu menyang kamp NATO sawise kekalahan USSR ing Perang Dingin.
  5. +1
    Februari 12 2020
    Ngenteni, please, kaya apa, kita duwe pangarep-arep yen kita nyerang Amerika Serikat, Balts ora cocog?
    1. +1
      Februari 12 2020
      Yen kasur dilebokake ana sing kuwat, banjur ing ngendi, ora kesusu, bakal ilang. Umumé, sur, Rusia nyerang kasur. jancok...
    2. +4
      Februari 12 2020
      Kutipan: Profesor Preobrazhensky
      Ngenteni, please, kaya apa, kita duwe pangarep-arep yen kita nyerang Amerika Serikat, Balts ora cocog?

      Kanthi data awal kuwi, Balts bakal ngadeg ing baris kanggo paukuman Gusti Allah bebarengan karo liyane saka peserta ing ngulandara iki, lan padha bakal rampung indifferent kanggo kabeh serikat pekerja ing donya, kaya wong liya ing belahan bumi sisih lor.
    3. +1
      Februari 12 2020
      Mung ora yakin, nanging kanggo sapa? ngguyu lol ngguyu Nyuwun
    4. +3
      Februari 12 2020
      Kayane karo humor, ana kedadeyan sing sedhih banget ...
    5. +5
      Februari 12 2020
      Kutipan: Profesor Preobrazhensky
      yen kita nyerang AS

      Kanggo apa? Kanggo duwe pesisir Miami?
    6. 0
      Februari 12 2020
      Kutipan: Profesor Preobrazhensky
      banjur Balts ora bakal pas?

      Ora ana sing cocog.
  6. +5
    Februari 12 2020
    Pranyata aliansi militer modern apik ing jaman tentrem.


    Punika kesimpulan sing bener, sanalika mambu goreng, langsung saben wong kanggo awake dhewe.
  7. 0
    Februari 12 2020
    Kabeh wis ditata kanthi tepat. Britain ora duwe kanca, mung kapentingan. Lan Rusia mung duwe 2 sekutu ...
    1. +2
      Februari 12 2020
      Kutipan saka: Rostislav
      Lan Rusia mung duwe 2 sekutu ...

      Mungkin ana.
  8. -1
    Februari 12 2020
    Aku bakal menehi siji (saka sawetara bantahan) ing sih - NATO, contone, dipun promosiaken (paling ora piye wae) kerjasama antarane negara sing ora akur banget karo saben liyane. Yunani lan Turki, contone.
  9. 0
    Februari 12 2020
    Nanging, bertentangan karo kapercayan umum, kaisar ora nentang aliansi militer-politik karo negara liya. Contone, dheweke rampung aliansi militer-politik penting karo Prancis kanggo Rusia, kang langgeng meh telung puluh taun, nganti tiba saka Kakaisaran Rusia.
    Kanggo aphorism winged, thanks kanggo wong, nanging kanggo Uni "penting", kang pantes, mbok menawa, Golgota. Amarga tanpa persatuan, kita bakal, uh-uh ........., mungkin Perang Dunia I lulus.
  10. +3
    Februari 12 2020
    Frasa misuwur Kaisar Alexander III kanggo Rusia modern bisa kaya mangkene:
    "Rusia mung duwe rong sekutu ing donya - Sechin lan Miller."
  11. 0
    Februari 12 2020
    dadi conto, amarga:
    1. Ana pitung koalisi anti-Prancis.
    2. Para panguwasa lan negara-negara Uni Kalmar nuduhake kekuwatan ing antarane awake dhewe nganti luwih suwe.
    3. Apa ana hubungan sing padha ing Entente? ya, tentara kita ditemtokake kanggo peran pakan meriam

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"