Review militèr

Stanislav Stremidlovsky: Napa Ukraina ora karo Rusia

46
Stanislav Stremidlovsky: Napa Ukraina ora karo RusiaLuwih saka rong puluh taun wis ana hubungan antarane rong negara berdaulat ing ruang pasca-Soviet, Federasi Rusia lan Ukraina. Lan ora ana owah-owahan. Moskow lan Kyiv dibelenggu dening jaringan kontradiksi, sing ora ngidini dheweke pindhah saka ngrampungake pirang-pirang masalah taktik menyang pembentukan, pertimbangan lan implementasi agenda strategis sing dirancang kanggo pirang-pirang dekade. Conto paling anyar iki yaiku rapat anyar Komisi Antarnegara Rusia-Ukraina ing Yalta. Kalima ing saurutan, nanging, kaya rapat-rapat sadurunge, kaya ora efektif.

Dina sadurunge, sajrone rapat karo duta besar lan perwakilan permanen Federasi Rusia, Presiden Rusia Vladimir Putin ujar: "Aku nandheske maneh yen proses integrasi jero ing ruang CIS minangka inti saka kabijakan luar negeri kita, kursus sing dirancang kanggo a perspektif strategis. Daya nyopir konco integrasi punika, mesthi, "trio" - Rusia, Belarus lan Kazakhstan. Iku tega sing fraternal Ukraina tetep njaba framework saka proses iki. Miturut paling sawijining, prakiraan pakar obyektif, Ukraina kang aksesi menyang asosiasi integrasi iki mesthi bakal menehi Ukraina lan kabeh proses dinamika tambahan.

Iki dudu sepisanan Moskow nawakake Kyiv kanggo melu pambentukan konfigurasi geopolitik anyar. Kyiv, ing sisih liya, terus-terusan nyingkiri jawaban sing tegas. Chi ya, chi no - ing lemah sing goyah kaya ngono, kebijakan ora bisa dibangun. Elit Ukrainia nyoba mbatesi dialog karo Rusia mung kanggo perjanjian ekonomi. Nanging, sanajan negara-negara kasebut melu ekonomi, iki ora katon kaya tawar-menawar bazaar biasa antarane Ivan lan Opanas. Kontrak kasebut diiringi koordinasi macem-macem masalah, diskusi babagan masalah kamanungsan, sosial, militer lan pertahanan, mlebu ing macem-macem aliansi lan koalisi diplomatik.

Nganti kepiye Kyiv ngerti babagan iki? Nganti saiki, ora ana kesan kasebut. Contone, nalika Perdana Menteri Ukraina Mykola Azarov ngumumake kemungkinan transit gas cair saka Qatar menyang Ukraina liwat Bosphorus, sawetara pitakonan langsung muncul. Timur Tengah dipérang dadi fraksi-fraksi perang, wilayah kasebut kebakar ing geni perang. Ora mungkin "aliansi gas" antarane Doha lan Kyiv bakal dirasakake kanthi ora peduli dening negara-negara kasebut lan formasi bersenjata sing nglawan Qatar. Ing kasus iki, kepiye panguwasa Ukrainia arep njamin keamanan transportasi gas sing dituku?

Padha bisa ngandika bab kaputusan anyar Kyiv kanggo menehi Beijing kontrak monopoli kanggo modernisasi pembangkit listrik termal Ukrainia lan kabeh industri batu bara minangka kabèh. Iki bubar nyatakake Sekretaris Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan Ukraina Andriy Klyuev. Inggih, iku apike, utamané yen mbantu kanggo drastis nyuda tingkat pati antarane penambang saiki makarya ing kahanan banget mbebayani. Nanging, kepiye Uni Eropa ndeleng iki, sing para pengusaha, mesthine, ora bakal kepikiran nindakake modernisasi industri batubara Ukrainia dhewe? Lan banjur ana AS, sing cemburu banget karo upaya China kanggo ngembangake kehadirane ing jagad njaba.

Jawaban kanggo pitakonan nuduhke Kyiv kudu kompeten doktrin kabijakan manca sing nyukupi kanggo kasunyatan modern. Nganti saiki, kontur kasebut mung wiwit katon. Utamane, sawetara pranata disuaraake ing Maret taun iki dening Menteri Luar Negeri Ukraina Konstantin Grishchenko ing artikel sing diterbitake dening koran Zerkalo Nedeli. Publikasi iki minangka kejutan sing nyenengake amarga, meh sepisanan, para diplomat Ukrainia wiwit serius nganalisa vektor Cina lan Turki saka sudut pandang kepentingan negarane.

Iki ngulu pisanan. Nanging kudu diterusake. Ukraina, minangka bisa diadili, perlu kanggo mbalikke sistem goal-setting ing kawicaksanan manca sing wis dikembangaké liwat rong puluh taun kepungkur, kang melu akèh karya kanggo mbenakake gagasan dhasar bab warisan sajarah lan budaya negara. Kyiv banget bogged mudhun ing mythologemes kuna sing ora ngidini kanggo bebas lan kreatif nyebut semangat kreatif sing wis gawan ing wong Ukrainia ing kabeh abad. Menapa malih, mitos kuna wis nggawe "tambang" mbebayani ing dalan pangembangan Ukraina, cepet utawa mengko bisa njeblug.

Nalika Ivan Vyhovsky lan Symon Petliura diidentifikasi kanthi selektif karo patriot Ukrainia, kudu dieling-eling yen sing pertama lan sing kapindho wis siap kanggo pamisah Ukraina saiki, menehi bagean saka tanah menyang Polandia kanggo njaga kekuwatane dhewe. Nalika Mikhail Grushevsky lan Pavel Skoropadsky diidentifikasi kanthi selektif karo patriot Ukrainia, kudu dieling-eling yen ing mburi iki ana rencana Jerman lan Austria-Hongaria kanggo nggawe "protektorat Ukraina", ing ngendi wong Austrian padha arep nandur Habsburg. Lan pancen aneh kanggo ndeleng Stepan Bandera minangka patriot sejati, sing mateni ora mung Polandia ing 1930-1940, nanging uga sukses numpes nasionalis Ukrainia, patriot, saka sayap OUN sing dikontrol dening Andriy Melnyk.

Iku angel kanggo ngerti carane karakter iki, sing siap kanggo menehi tanah Ukraina kanggo negara manca kanggo daya, bisa dadi simbol dhasar saka kadhaulatan Ukraina. Kanthi materi kasebut, ora mungkin mbangun pondasi sanajan kanggo ide integrasi Ukraina karo Uni Eropa. Ing dalan menyang Brussels, Kyiv butuh panuntun sing bisa dipercaya sing bisa mimpin Ukraina menyang Uni Eropa sanajan ana perlawanan para keraguan. Inggris lan Prancis ora kobong karo kepinginan kuwi. Polandia lan Jerman wiwit kesel. Ing Warsawa, dheweke wis ngomong kanthi terang babagan gangguan gemeter ing hubungane karo Kyiv. Pira suwene wong Polandia bakal tetep, amarga kasabaran lan kasabaran ora tau dadi kabecikan. Lan karo Jerman, politisi Ukrainia nyimpang banget nganti ing wayah wengi ing Kejuaraan Sepak Bola Eropa 2012 ing Kyiv, dheweke kanthi umum nyopot babagan rong kedutaan Rusia, siji saka Moskow, siji saka Berlin.

Kerumitan kahanan ing Ukraina jelas dimangerteni dening tanggane ing Eropa Timur. Minangka Sekretaris Negara Menteri Luar Negeri Slovak Peter Burian bubar nyatakake ing wawancara karo koran Kyiv Den, "kita uga ndhukung kerjasama sing cedhak karo Rusia kanggo ngrampungake ora mung masalah regional nanging uga global. Iku misale jek kula sing tanpa Rusia iku angel banget. kanggo ngatasi masalah apa wae. Kita butuh mitra sing konstruktif sing mikir bebarengan karo Eropa. Mulane, kabeh fenomena sing ngrusak kemitraan sing konstruktif iki katon ora produktif lan mbebayani banget kanggo kabeh Eropa."

Ayo kita uga nyebutake pendapat Viktor Nebozhenko, ilmuwan politik Ukrainia sing misuwur, direktur layanan sosiologis "Ukrainia Barometer". "Dina iki, ngina Brussels lan Moskow ing wektu sing padha, kita duwe risiko yen, kanthi manunggal, dheweke bakal nggawe klompok krisis, kaya sing ditindakake ing negara-negara sing durung berkembang, lan mung ngrampungake masalah kita," ujare Viktor Nebozhenko ing a obrolan karo koresponden portal Polemika. "Dadi, saya suwe kita pura-pura independen saka Moskow lan Brussel, luwih gampang dadi obyek manipulasi internasional, utamane ing kahanan krisis sing paling abot. Banjur politisi kita ora bakal maneh. bisa ngramal kedadean."

Ing abad kaping XNUMX nuduhake yen wakil saka wong Ukrainia bisa ngatur negara gedhe. Nanging wong-wong Ukrainia, ing kutha kang dikembangaké mechanical engineering, roket spasi dibangun, teknologi dhuwur wis dikembangaké. Ana uga Ukrainians liyane. Padha ora mundhakaken mata saka kothak karo buckwheat utawa, kaya gnomes, padha ndudhuk jero lemah, pertambangan batu bara. Pangembangan Ukraina, masa depane gumantung apa para elit pungkasane bisa ngangkat sirahe lan ndeleng langit maneh. Banjur papan sing luwih jembar lan global bakal mbukak sadurunge Kyiv tinimbang "mung ekonomi."
Sumber asli:
http://www.regnum.ru
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. GG2012
    GG2012 23 Juli 2012 12:06
    + 14


    Saben uwong sing pengin ngguyu dina Senin!
    Video kasebut adhedhasar acara nyata.
  2. ole
    ole 23 Juli 2012 12:27
    +6
    Aku mbaleni, kita ora kamungkinan kanggo nyawiji, kaya mayoritas ora pengin iki, akeh pasukan marang, kiro-kiro saka partners Western, kabeh limo elit lan pengusaha kanggo wong bodho lokal. taun faktor iki mung bakal Samsaya Awon.
    1. ing13
      ing13 23 Juli 2012 13:24
      +6
      Uh-huh, lan ing kabeh keputusan pimpinan Ukrainia ana subtext "apa wae sing kudu ditindakake, yen ora karo Rusia, kita bakal nandhang sangsara, kita bakal nggawe rumit sing prasaja, nanging yen ora karo yami." Saka ngendi asale wangkal sing kaya ngono, sapa sing kudu ditabuh, sapa sing main-main?
      1. sribnuu
        sribnuu 23 Juli 2012 14:09
        + 15
        Kabeh mau lan plus sampeyan!
        1. ing13
          ing13 23 Juli 2012 14:37
          +1
          Zero plus, nanging ora cetha carane.
          1. Ilyich
            Ilyich 24 Juli 2012 01:48
            +1
            Kutipan saka El13
            mung ora yakin carane.

            Apa sing ora jelas ing kene? Ing taruhan! ..opoy ing dryuchok sehat kuwi.
            .... Senajan dheweke, paling kamungkinan, mung bakal gagal ana. awit p ... aras
            1. Diogenes
              Diogenes 24 Juli 2012 09:08
              +6
              Mung perang bisa nyawiji kita! Wiwit jaman biyen wis kaya mangkono.
              1. ing13
                ing13 24 Juli 2012 22:27
                +1
                pah-pah-pah, luwih becik sampeyan teka menyang kita ... mung (tegese, Ukrainians).
    2. alexng
      alexng 23 Juli 2012 21:28
      -1
      saya suwe kita nyamar dadi independen saka Moskow lan Brussels, luwih gampang dadi obyek manipulasi internasional


      Aja nyuda, ora nambah.
      1. Diogenes
        Diogenes 24 Juli 2012 09:11
        +3
        Punika Kravchuk iki kanggo iki lan iki ya, nalika isih urip!
  3. serge
    serge 23 Juli 2012 12:31
    +4
    Ruang global Ukraina dumunung ing Rusia. Lan ekonomi ana. Para leluhur sing umum karo Rusia Agung nguwasani 1/6 tanah, lan kabeh jinis Kravchuks nilar lan nyatakake awake dhewe minangka pewaris Zaporizhzhya Sich ing abad kaping XNUMX. Elok tenan pakaryanmu, Gusti.
  4. Kars
    Kars 23 Juli 2012 12:51
    +9
    Lan ora kesel pour saka kosong kanggo kosong?
    Artikel-artikel iki ora bakal ngganti apa-apa.
    1. bukak
      bukak 23 Juli 2012 15:47
      +2
      Nyoh! Iki dudu humor, iki kontra-propaganda.
      Ana prinsip ing arsitektur -
      sampeyan ora bisa ndhelikake - tetep metu. Iki
      paling iku protrusion karo nyoba kanggo nerjemahake
      panah menyang Rusia ...
      Ya, lan pasuryan saka oligarki lan politisi lungguh
      ing bale, padha ngomong sapa wong-wong KVN iki "humor" ing ... nglirik
      1. 755962
        755962 23 Juli 2012 16:58
        +8
        Aku wis ilang count carane akeh artikel kuwi ing situs .... Aku bakal mratelakake panemume pribadi, lan banjur carane chip bakal tiba.
  5. Yuras222
    Yuras222 23 Juli 2012 12:54
    0
    Kabeh bakal apik, wis pirang-pirang taun Ukraina ing Persemakmuran? Kabeh iku apik ing pungkasan. Mung wae nganti pamarentah Ukrainia nyakot jago goreng, ora bakal kerjo bareng, lan ora suwe ngenteni, kanca-kancane ing luar negeri lan Eropa wis nyiapake sanksi sing disenengi, sapa sing bakal nglindhungi saka sanksi? Tebak!!! Gas saka Qatar konyol, bakal ngomong "sanksi" lan ora ana gas =)))
    1. gunung
      gunung 23 Juli 2012 14:55
      +4
      Normal opo? Ing Persemakmuran?
      Apa iku normal nalika Ortodoks wiwit dipotong lan Katulik?
      Nalika perang sipil antarane bangsawan lan Cossacks wiwit?
      Utawa iku normal ing pangertèn sing padha menyang Russian Tsar kanggo dhukungan nalika Lyakh sabers dadi luwih cetha, lan pungkasanipun dadi bagéan saka karajan Muscovite?
      Apa normal banjur?
      1. sergo0000
        sergo0000 23 Juli 2012 16:09
        +4
        gunung,
        Ketoke, sampeyan bakal kudu njaluk iku! padha dhewe kudu mutusaké kang dalan kanggo nguripake. Lan medeni karo Rusia, amarga ora ana kang bengok banter saka wong-wong mau bab kamardikan! kabeh Rusia lan Uni! Dheweke njabat ana ing 87-89 akeh sing aku krungu cukup saka wong-wong mau. Ing rumah sakit, ing Dnepr-vsk, siji malah spattered kabeh karo idu, mbuktekaken!
        Nanging wektu nyelehake kabeh ing panggonane.
        Lan saiki, karo sirah guilty bali menyang Uni? Ayo dadi disebut saiki TC utawa liyane! Nanging padha Slav! Bangga! Stubborn! .. Saiki maneh padha ngenteni Rusia dhewe kanggo njaluk bali. Lan menehi Kita ora bakal tanggung jawab kanggo kemitraan. Lan kita butuh gas gratis. Lan ninggalake celah kanggo nyolong pejabat! Kaya, kita duwe pilihan!
        Mung wuda lan ompong!
        1. dmitrijbyko
          dmitrijbyko 31 Juli 2012 08:13
          0
          Sampeyan bener sergo0000 "Nanging wektu sijine kabeh ing panggonan." Ora ana sing nunggu Ukraina ing EU, dheweke kudu ngatasi masalah ing kana. Lan dheweke terus ngomong babagan integrasi kanggo nyegah Ukraina gabung karo CU (dheweke wedi banget karo iki). Amarga banjur CU (Rusia+Belarus+Kazakhstan+Ukraina) bakal dadi meh merdika saka wong-wong mau lan bakal rauh sijine EU ing sabuk lan akeh negara saka mantan EU bakal njaluk kanggo gabung karo CU. nglirik
  6. Morgan Stanley
    Morgan Stanley 23 Juli 2012 13:07
    +2
    Kutipan: R—R»S‹RґRµPSSЊ
    Gas saka Qatar konyol, bakal ngomong "sanksi" lan ora ana gas =)))

    Sanksi ekonomi ora bisa ditrapake kanggo Ukraina. Kaping pisanan, ora ana alesan, lan nomer loro, Ukraina minangka anggota WTO. Lan luwih nguntungake kanggo Kulon dhewe yen Ukraina luwih adoh saka Federasi Rusia, supaya aja lali babagan iki.
  7. Tatar ala
    Tatar ala 23 Juli 2012 13:18
    +2
    Quote: ora
    Aku mbaleni, kita ora kamungkinan kanggo nyawiji, kaya mayoritas ora pengin iki, akèh pasukan nglawan, wiwit saka partners Western, kabeh limo elit lan pengusaha kanggo wong bodho lokal lan paling Ukraina nganggep dhewe minangka budaya beda. liwat taun faktor iki mung bakal Samsaya Awon

    Iki utamané cetha ditampilake ing film Great "Taras Bulba" adhedhasar novel dening N.V. Gogol...
    Kene lan kalebu. saka ing kono, saka campuran kuat bangsa - Cossacks, lan "Roh Rusia" kawangun ...
    Ora ana apa-apa.
    Apa sampeyan isih nggunakake euro-dollar? Inggih, inggih ... Banjur kita menyang sampeyan!
    1. Kars
      Kars 23 Juli 2012 14:34
      +4
      Kutipan: Tatar ala
      Ora suwe kita bakal ngelingake kabeh wong

      Sampeyan ora bakal meksa manis, ing sadawane dalan, sejarah ora mulang sapa wae.
      1. Diogenes
        Diogenes 24 Juli 2012 09:14
        +3
        Wektu kanggo ngunggahake Catherine, dheweke langsung ngrampungake trik kasebut!
  8. Kars
    Kars 23 Juli 2012 13:28
    +2
    Ing kasus iki, kepiye panguwasa Ukrainia arep njamin keamanan transportasi gas sing dituku?



    Pesen sing menarik saka artikel kasebut. Apa iki mung ditrapake kanggo tanker mbesuk kanggo Ukraina? Amarga saiki Qatar dadi salah sawijining pimpinan ekspor gas cair.
    lan ora ana informasi babagan serangan ing tanker gas.
    1. vpm
      vpm 23 Juli 2012 14:07
      +1
      lan ora ana informasi babagan serangan ing tanker gas.
      durung teka, wektu iki. Kapindho, gas saka Qatar utamane menyang Asia, ora menyang Eropa. Ing pasar Eropah, iku Urut saka saingan karo gas Rusia lan Asia Tengah, nanging nyatane mung sok-sok.
    2. Kaa
      Kaa 23 Juli 2012 15:37
      -2
      Amarga saiki Qatar dadi salah sawijining pimpinan ing ekspor gas cair
      lan ora ana informasi babagan serangan ing tanker gas.

      "Apa sampeyan duwe kacilakan ing situs konstruksi? - Ora. - Bakal ana!"
      Apa ora sengaja kapal-kapal Timur Tengah melu Sea Breeze kanggo ngawal konvoi taun iki? "Taun iki, militer saka Uni Emirat Arab, Aljazair, Bangladesh lan Qatar melu latihan kanggo pisanan." /ukraine/events/1374490-v-odesse-zavers
      hilis-ukrainsko-amerikanskie-ucheniya-si-briz-2012
      Bensin bakal dituku kanthi skala gedhe, dhuwite ana ngendi, Zin?
      1. Kars
        Kars 23 Juli 2012 15:41
        +2
        Quote: Kaa
        Ing skala gedhe, gas bakal dituku, ngendi dhuwit, Zin

        Bentenipun biaya Qatari lan Rusian. Siji cabang dibutuhake, nanging persentase bisa beda (maksudku sumber)
  9. Pule
    Pule 23 Juli 2012 13:38
    0
    Kutipan saka Kars
    Lan ora kesel pour saka kosong kanggo kosong?
    Artikel-artikel iki ora bakal ngganti apa-apa.

    Kutipan saka Morgan Stanley
    Lan luwih nguntungake kanggo Kulon dhewe yen Ukraina bakal luwih adoh saka Federasi Rusia

    Sing mesthi! Iki minangka anggota WTO, ora digawa menyang Uni Eropa, ora njupuk gas cair ing sadawane Dnieper, wong Tionghoa ing lemah, lan nalika aku muter ing sak panggonan, aku dhengkul. ora menehi marang sapa wae. Apa perlu? Mungkin mung njaluk ing dalan?
    1. itr
      itr 23 Juli 2012 13:52
      -1
      Aku bisa uga salah, nanging gas liquefied mung topik gedhe ing tembung
      Ing mratelakake panemume, kang wis persentasi gedhe saka losses sak transportasi, sanajan aku uga salah
      Ya, isih ana gas Propane kuwi, iku uga liquefied, uga, iku luwih larang saka garing (kaping alam 10), supaya Qatar bokong lengkap lan kabeh Eropah kudu ngerti sing USSR kecanthol mau munggah banget ing jarum. Secara teoritis, isih bisa mbangun pipa gas. Nanging sapa sing duwe dhuwit kaya ngono??? ing Eropah Sing pengin wis duwe (Jerman)
      1. Kars
        Kars 23 Juli 2012 14:08
        +3
        Ing Maret 2010, Qatar mratelakake kepinginan kanggo mbangun terminal LNG ing Bulgaria. Qatar Petroleum uga duwe 67,5% terminal LNG LNG South Hook ing Inggris. Kajaba iku, Qatar Terminal Limited, divisi saka Qatar Petroleum, duwe saham ing terminal LNG Adriatik Italia. Qatar uga, miturut informasi resmi, nyatakake kesiapan kanggo melu ing pambangunan terminal laut kanggo nampa LNG ing Ukraina.

        Kepinginan Qatar kanggo melu ing pambangunan terminal LNG ing Ukraina lan Bulgaria katon ora adil, amarga tanker LNG kudu ngliwati Bosphorus sing sibuk. Nanging Turki, kanca setya Qatar, karo kang bubar mlebu persetujuan ing kerjasama militèr, ngajokaken pilihan - kanggo mbangun kanal duplikat podo karo Bosphorus. Mangkono, kasedhiyan Eropa kanggo gas Qatari bakal saya tambah ing mangsa ngarep, amarga kanggo njamin biaya LNG sing murah, kudu diangkut nganggo tanker gedhe.

        Umumé, Qatar ngasilake 77 yuta ton LNG saben taun lan rencana nambah kapasitas. Negara kasebut nduweni kahanan politik sing stabil lan GDP per kapita paling dhuwur ing donya, 110,7 ewu dolar saben taun. Kabijakan luar negeri, minangka pengamat, cukup wajar, Qatar kekancan karo meh kabeh tanggane.

        Ayo kula ngelingake sampeyan yen bagean LNG ing pasokan gas menyang Eropa ana 12% ing 2008, 16% ing 2009, lan 18% ing 2010. Ing wektu sing padha, ing 2010, 41% saka LNG dikirim menyang Eropa saka Qatar, 22% saka Aljazair, 5% saka Mesir, 18% saka Nigeria, lan 7% saka Trinidad. Udakara 4% saka LNG asale saka Norwegia. Konstruksi aktif terminal LNG ing Eropa, ditambah karo kegiatan Qatar, bisa nyebabake kesejahteraan Gazprom. Kajaba iku, mbuwang bisa saka Qatar
      2. 755962
        755962 23 Juli 2012 23:57
        +2
        Kutipan saka itr
        Secara teoritis, isih bisa mbangun pipa gas.

        Ya ... Liwat Suriah, iki sing diupayakake para "mitra" supaya bisa nyingkirake ketergantungan gas Rusia.
    2. Kars
      Kars 23 Juli 2012 14:07
      +1
      Kutipan saka Pule
      WTO iku

      Apa sampeyan ora ngerti? Rusia gabung karo WTO sawise (provokasi) Ukraina
      Kutipan saka Pule
      Cina dening tanah

      Delengen sapa sing ngomong
      Kutipan saka Pule
      carane dheweke muter ing sak panggonan ing posisi kneeling,
      Marang Gaddafi lan Kosovo

      Kutipan saka Pule
      ora menehi marang sapa wae

      Apa persis?
      Kutipan saka Pule
      Apa perlu?
      Iku impenku yen ora ana sing butuh Ukraina kajaba Ukrainia (UMUM sing manggon ing wilayah Ukraina)
      banjur njupuk sawetara pakulinan
      Elit Ukrainia nyoba mbatesi dialog karo Rusia mung kanggo perjanjian ekonomi. Nanging, sanajan negara-negara kasebut melu ekonomi, iki ora katon kaya tawar-menawar bazaar biasa antarane Ivan lan Opanas. Kontrak kasebut diiringi koordinasi macem-macem masalah, diskusi babagan masalah kamanungsan, sosial, militer lan pertahanan, mlebu ing macem-macem aliansi lan koalisi diplomatik.
      Nanging mung dagang kampanye ora kuwat.
      1. ing13
        ing13 23 Juli 2012 14:47
        0
        Kutipan saka Kars
        Nanging mung dagang kampanye ora kuwat.

        Sampeyan bener, mung dagang, iku kaya demokrasi - kabeh katon prayoga lan legal, nanging nyatane ana akeh masalah lan kapentingan, standar pindho lan persetujuan rahasia. Ora ana wong sing dagang kaya ngono, ing endi wae sampeyan kudu ngetrapake kontrak kanthi cara siji utawa liyane, kajaba, mesthine, kita ngomong babagan dagang ing toko kelontong ing pekarangan ... :))
      2. 755962
        755962 24 Juli 2012 00:01
        +1
        Kutipan saka Kars
        Iku ngimpi sing ora ana sing perlu Ukraina kajaba Ukrainians

        Andrei, kanthi hormat marang sampeyan lan pendapat sampeyan, iki ora kedadeyan. Kanggo manggon ing planet sing padha karo kabeh wong, lan ora dibutuhake sapa wae .....!? Nanging babagan geopolitik?
      3. Ilyich
        Ilyich 24 Juli 2012 02:01
        +2
        Kutipan saka Kars
        Iku impenku yen ora ana sing butuh Ukraina kajaba Ukrainia (UMUM sing manggon ing wilayah Ukraina)
        banjur njupuk sawetara pakulinan

        Lan apa gunane yen ora ana sing butuh negara?
        Yen ora ana sing butuh negara, mula pancen ora ana apa-apa.
        1. Kars
          Kars 24 Juli 2012 11:39
          +1
          Kutipan: Ilyich
          Yen ora ana sing butuh negara

          Apa sampeyan butuh pangenalan ing saindenging jagad kaya Libya? Dheweke pancen dibutuhake kabeh wong.

          Kutipan: Ilyich
          Iku tegese dheweke ora ana apa-apa.

          Apa luwih becik urip
          1. Ilyich
            Ilyich 24 Juli 2012 13:53
            +1
            Kutipan saka Kars
            Apa sampeyan butuh pangenalan ing saindenging jagad kaya Libya? Dheweke pancen dibutuhake kabeh wong.

            Oh ora! Aku ora butuh pangenalan kaya ngono. Senajan, diwenehi "multi-vektor" (kaya Gaddafi) kabijakan kita, iku cukup bisa.

            Kutipan saka Kars
            Apa luwih becik urip

            Pancen bener. Mung, diwenehi ukuran Ukraina lan lokasi, padha ora bakal ninggalake kita piyambak.
  10. gunung
    gunung 23 Juli 2012 15:01
    +2
    Ukraina, sayangé, ora duwe bobot politik utawa ekonomi, mula ora perlu ngomong babagan kamardikan.
    Negara kasebut katon kaya karakter sing misuwur saka dongeng, ing persimpangan ing ngarepe watu .... Lan ing kene ana bocah Ukrainia, squeezing forelock lan ora ngerti ngendi kanggo pindhah.
    Lan wayahe terus ..... Lan dheweke wis kaliren, lan kaftan wis bosok, nanging dheweke terus mikir.
    Iki ala, amarga Ukraina beku ...... ora maju utawa mundur ...... Ora ana kemajuan, ora ana pembangunan.
    Kahanan sing mbebayani. Donya ora ngidinke kekosongan (ing kasus iki, ing pikirane pimpinan Ukrainia). Kita kudu nggawe keputusan. Ana (Kulon) utawa kene (kita). Lan kanggo nggabungake masyarakat ing arah iki. Lan banjur urip ing Ukraina bakal muter lan muter.
    Mesthi, aku kaya sing kanggo kita, Lan ora mundur, nanging pasuryan. Lan kita bakal nindakake perkara kaya ngono ... mesthi apik banget.
    Slavs ngurmati Trinitas ..... Wis suwe sadurunge Ortodoks, sanajan ana ing kono.
    dadi kok ora kelingan. Rusia, Ukraina lan Belarus..... Triune..... Invincible..... Langgeng!!!!
    1. Kaa
      Kaa 23 Juli 2012 15:48
      +2
      Kutipan saka gunung geni
      Ukraina beku ...... ora maju utawa mundur ...... Ora ana kemajuan, ora ana pembangunan.

      Bener, pitakone, kenapa sampeyan beku? IMHO, wong-wong sing nyekel barang ing Ukraina saiki manggon miturut prinsip "Luwih apik dadi wong pisanan ing desa tinimbang sepuluh ing desa." Nalika mulihake prinsip trinitas, sing sampeyan sebutake kanthi sengaja, sampeyan kudu ngunggahake gaji karyawan ing industri menyang tingkat Rusia, bathi bakal tiba, lan rakus, kaya lagu, ora ngerti wates. Dadi wong-wong mau nyuwil-nyuwil sirahe wong akeh sing luwih becik nganggo weteng kosong, nanging kanthi weteng sing ora bisa diabaikan.
      1. gunung
        gunung 23 Juli 2012 15:56
        +1
        Dear Kaa

        Mesthi sampeyan kudu? Nanging iku ala?
        Aku yakin banget yen negara-negara bersatu bakal duwe potensi sing ora diimpi-impi. Lan kabeh iki bakal kanggo entuk manfaat, pisanan kabeh, kanggo bangsa dhewe, sing padha duwe akeh. Pemisahan minangka proses buatan sing tujuane ngilangi kesatuan alam
        1. Kaa
          Kaa 23 Juli 2012 18:21
          -1
          Kutipan saka gunung geni
          Mesthi sampeyan kudu? Nanging iku ala?

          Gumantung marang sapa sing diomongake, iku ala kanggo "grabber", nanging kayane wong-wong mau ora. Nanging sing duwe kabeh cabang pamaréntahan, kalebu. lan media, wong? Ora, iki kancaku Kars kanthi yakin yen Pu sing jahat bakal mangan sake.
          1. Kars
            Kars 23 Juli 2012 18:31
            +3
            Quote: Kaa
            sing Pu ala bakal mangan wong sa

            Lan dheweke wis nyoba ---- nalika Perang Keju, nanging dudu nasib, nanging saiki, kanthi mlebu Rusia menyang WTO, iki bakal dadi kurang.
            Quote: Kaa
            Gumantung ing sapa sing kita guneman, iku ala kanggo "grabbers", nanging misale jek aku wong ora.

            Lan wong-wong ora nyambut gawe ing pabrik-pabrik agen sing nyekel?Lan sampeyan mikir, apa sing bakal diganti yen prihvatizator Rusia nyusup karo kita lan bakal dibagi maneh?

            Kaping pirang-pirang aku ngomong yen ora ana masalah penyatuan tanpa nasionalisasi kompleks properti lan lustrasi para elit sing ngatur, saka PU nganti YAN.
            1. Kaa
              Kaa 24 Juli 2012 02:06
              -2
              Kutipan saka Kars
              Aku njamin sampeyan wong mung bakal dadi luwih elek.

              Countryman, wah, demi Allah, aku ora ngerti kenapa sampeyan mikir kaya ngono. Ya, wong kerja ing pabrik tacking. Saiki mbandhingake upah rata-rata ing Federasi Rusia lan Ukraina, kanthi isih kira-kira rega paritas kanggo barang-barang dhasar, sampeyan lan Limpa katon yen iki wis dibuktekake wingi. Luwih, meh ora ana prodhusèn murni nasional sing isih ana ing Ukraina, kaya ing saindenging jagad, nganti 70% produksi dikontrol dening perusahaan Rusia sing padha, lan pamilik "kita", nyatane, manajer, ing pirang-pirang kasus. Parashenka sing berorientasi Eropa lan BOGDAN PLANT WITH EQUIPMENT pengin dievakuasi menyang Federasi Rusia! Iku migunani kanggo loro-lorone lan master Rusia kanggo exaggerate tema rasa ora percaya bebarengan saka populasi negara loro, kanggo dibagi populasi Ukraina miturut prinsip sembarang - "colored", "obah", "palsu" utawa "non". -gaji", kang armada kita kanca karo dina, lan kang siji kita nglirwakake, uga Sampeyan ngerti dhaftar iki uga aku. Apa garis ngisor - "karusakan ora ana ing negara, nanging ing sirah." Wong pengin "dadi luwih apik dina iki" - mangga, "Aku bakal mambu kulit", "bandit pakunjaran" - apa padha perang kanggo, padha mlayu menyang. Sampeyan dhewe ngerti banget carane akeh pabrik biaya lan bakal ngadeg nganti padha ambruk, amarga ing dongeng padhang - Uni Eropa, kita ora tiba menyang sapa. Perlu kanggo nyimpen apa sing isih bisa disimpen, kanggo mulihake kerjasama yen bisa. Iki minangka pahanat lan mamanat kita lan wis diindoktrinasi sajrone 2 taun kepungkur. Lan para pekerja keras lan sampeyan lan aku, muga-muga, ora ana wong liya sing ngluku, luwih migunani tinimbang gesheft lan rapat umum. Cukup, kanggo 20 taun wis bisa kanggo ngerti sing feed sapa lan apa, sampeyan kudu, nuwun sewu, pisanan metu saka lemari garing, ngendi trinitas Belovezhskaya ora suci nemtokake kita, lan banjur ngukur steepness saka endhog, digunakake a sethitik liyane - lan kita bakal ing paman Cina bisa hard.
              1. Kars
                Kars 24 Juli 2012 12:23
                0
                Quote: Kaa
                Saiki mbandhingake gaji rata-rata ing Rusia lan Ukraina

                Lan kanthi bungah apa bakal padha tuwuh?

                Apa ana wong ing impen sing mikir babagan penggemar lan penyatuan bangsa? Nanging apa sampeyan ora pengin entuk penggabungan karporatif karo mitra sing dominan? Lan mbandhingake gaji ing Belarus, sanajan de facto ing Federasi Rusia.
                Quote: Kaa
                Parashenka sing berorientasi Eropa lan BOGDAN PLANT WITH EQUIPMENT pengin dievakuasi menyang Federasi Rusia!

                Umumé, Poroshenko kasengsem ing pasar Rusia lan iki dheweke kepengin dadi agen internal, amarga Federasi Rusia nempatake alangan buatan sing kuat kanggo barang-barang kita, dheweke wis tuku pabrik gula ing Federasi Rusia lan nyopir tuuda p / f saka tingkat dhuwur saka kesiapan ing guise saka bahan mentahan.
                Quote: Kaa
                armada kang kita kanca karo dina, lan kang siji kita nglirwakake, uga, sampeyan ngerti dhaftar iki uga aku

                Jujur, aku ora ngerti, kayane kita nyoba dadi kanca karo kabeh wong.
                Quote: Kaa
                Sampeyan dhewe ngerti banget carane akeh pabrik biaya lan bakal ngadeg nganti padha ambruk, amarga ing dongeng padhang - Uni Eropa, kita ora tiba kanggo sapa.

                Lan kanthi bungah apa ana wong sing kudu disalahake babagan iki? Senajan, mesthine, isih nyata yen Federasi Rusia sing disalahake. Yen Uni Eropa ora butuh, mula Federasi Rusia butuh, nanging ora tuku. soko metu saka éwadéné? abang lan mandheg.
                Quote: Kaa
                Iki minangka pahanat lan mamanat kita lan wis diindoktrinasi sajrone 2 taun kepungkur.
                Iku aneh carane padha inspirasi.
                Quote: Kaa
                kanggo 20 taun wis bisa ngerti sing feed sapa lan apa

                Ing Course saka wong pengin freebies? Ngomong babagan keju gratis?
                Quote: Kaa
                sethitik liyane - lan kita bakal bisa kanggo paman Cina.

                Iku mung ora masalah kita.
                Lan padha nulis
                Quote: Kaa
                meh ora ana produser murni nasional sing isih ana ing Ukraina, uga ing saindenging jagad, nganti 70% produksi dikontrol dening perusahaan Rusia sing padha,

                Aku ngerti kabeh babagan sisa 30%?
      2. Kars
        Kars 23 Juli 2012 16:06
        +3
        Quote: Kaa
        Nalika mulihake prinsip trinitas

        Ora, luwih kamungkinan yen delitsa bakal teka karo Putin. Lan kabeh bakal tetep padha kanggo wong, lan luwih elek ing dalan. Awit luwih gampang kanggo nuduhake robot.
    2. dmitrijbyko
      dmitrijbyko 31 Juli 2012 08:18
      0
      Rampung setuju karo sampeyan. Great Triune Russia ora bisa dikalahake !!! apik
      prajurit
  11. vladimir64ss
    vladimir64ss 23 Juli 2012 15:16
    +1
    Ora perlu repot. Kabeh ana wektune. Ing mratelakake panemume, Ukraina wis macet ing blinkers saka 90s. Euforia kamardikan bakal ilang lan perlu kanggo tetanggan sing apik bakal katon. Lan kanggo miwiti, kanggo nggunakake hukum ing LSM.
    1. sergo0000
      sergo0000 23 Juli 2012 18:37
      +1
      Hukum iki, Vladimir, mesthi ora bisa digunakake ing kana! nglirik
  12. ubrus
    ubrus 23 Juli 2012 15:29
    +2
    Pangembangan Ukraina, masa depane gumantung apa para elit pungkasane bisa ngangkat sirahe lan ndeleng langit maneh. Banjur papan sing luwih jembar lan global bakal mbukak sadurunge Kyiv tinimbang "mung ekonomi."
    Ora elit, nanging rakyat kudu ngangkat sirahe. Dheweke wis mlaku-mlaku kanthi dhuwur, dheweke duwe kabeh lan kabeh cocog karo dheweke, lan dheweke ora bakal ngganti apa-apa nganti wong biasa pengin.
  13. sergo0000
    sergo0000 23 Juli 2012 17:41
    +1
    ubrus,
    Bener! Mung ing kene, sakperangan alesan, wong biasa lunga menyang Rusia lan Eropa kanggo kerja. Lan umume tetep ana ing kono. Lan ora ana wektu kanggo melu politik!
  14. wong peteng70
    wong peteng70 23 Juli 2012 20:42
    +1
    Sayange, Kulon bakal tansah ndhukung pasukan anti-Rusia ing Ukraina lan ing kabeh cara bisa nyegah gerakan menyang wong. Lan wiwit Kulon isih duwe sumber daya luwih akeh, lan ing wektu sing padha, mayoritas pedunung Ukraina lan Rusia ana ing sawetara jenis apathy politik, kita bisa nyimpulake yen unifikasi nyata isih adoh.
  15. Pertapa
    Pertapa 23 Juli 2012 21:51
    +5
    "Ora mungkin ngluwihi, nandheske yen tanpa Ukraina, Rusia mandheg dadi kekaisaran, nanging karo Ukraina ... Rusia kanthi otomatis dadi kekaisaran"
    "Yen Ukraina ora tahan, Rusia bakal dadi kekaisaran maneh"

    Kutipan saka kanca paling apik Rusia lan Ukraina Zbigniewap Brzezinski kita.
    Dheweke bener-bener mbaleni tembung kasebut kanselir wesi O. von Bismarck utawa tembung sing digandhengake karo dheweke dening para sejarawan
    kekuwatan Rusia mung bisa dirusak kanthi misahake Ukraina lan nglawan Rusia, pitting rong bagéan saka wong siji ing perang fratricidal. Lan iki perlu kanggo "nemokake lan nurture pengkhianat ing antarane elit nasional", kanthi bantuan kanggo ngganti eling dhiri siji bagéan saka wong Rusia. "Satemene dheweke bakal sengit marang kabeh Rusia, sengit marang kulawargane, tanpa disadari".

    Kamardikan Ukraina minangka karya mungsuh peradaban kita
    Iku wektu kanggo mbukak ngomong sing ora ana wong Ukrainia lan Rusia sing kapisah. Iki chimeras sing digawe kanggo bungahaken saka mungsuh saka united Rusia-Rusia. Ana siji wong - wong Rusia (utawa superethnos saka Rus). Kabeh wong sing nglawan reunifikasi siji-sijine yaiku mungsuh Rusia-Rusia. Mung bebarengan kabeh bagean saka rakyat kita bisa mbangun negara lengkap sing bakal tahan pukulan saka krisis global. Pemimpin politik sing ora ngetutake dalan iki bakal gagal, pitakonan babagan munculé Bohdan Khmelnitsky anyar lan Pereyaslavskaya Rada-2 mung masalah wektu.
    Darmabakti kanggo "elit" - Galician, lan ora mung
    Langgeng ing Eropah,
    Para abdine spiritual
    Sampeyan kleru pengalamane bapakmu
    Lan coffins ngiyanati leluhure.
    Ing whim saka abdi ala,
    Pelayan saka panemune wong liya,
    Sampeyan wis dadi sapi Eropah,
    Sampeyan seneng singsot pecut.
    Sampeyan ngiyanati Rusia kaping atus,
    Wong liya - dipercaya - pikiran.
    Rusia ngapura sampeyan, nanging bali
    Sampeyan narik gulu menyang rakit.
    Sampeyan luwih tresna marang Tanah Air - tanah manca.
    Lan sampeyan ditakdirake amarga
    Ngerti karsane ... mung master
    Lan tansah sujud marang Panjenengane.

    puisi dening pujangga Donetsk Laureate Hadiah Sastra Internasional. Yuri Dolgoruky Elena Fominichna Lavrentieva (ing gambar)

    Lan iki dokumen sajarah liyane sing cocog banget karo kabijakan kepemimpinan modern merdika
    Ing Arsip Negara Kharkov (GAHO) ing dalan. Universitetskaya tetep pesenan No. 24/5-6 saka walikota kutha Kharkov Kramarenko tanggal 9 Maret (bola-bali tanggal 16 Maret, ana sawetara bedo tekstual) taun 1942:
    "Kanggo sasi kaping lima saiki, spanduk Ukrainia kuning-biru asli kita wis fluttering liwat kutha free jejere spanduk Jerman menang minangka simbol saka urip anyar, kawentar anyar saka motherland kita. Nanging, kanthi getun lan isin banget kanggo kita kabeh wong Ukrainia, warisan Bolshevik sing isin isih tetep ana ing kene. Kanggo isin gedhe kanggo kita kabeh, lan nesu sing bisa dingerteni saka populasi Ukraina, kita kudu krungu ing sawetara institusi, sanajan ing dewan distrik, obrolan ing basa Rusia dening wakil panguwasa. Wirang wong sing dadi warga negara sing mardika. Wirang lan ora ana panggonan karo kita kanggo wong-wong sing ngremehake basa asline. Kita ora bakal ngidini iki, iki ora bisa. Mulane, aku supaya categorically nglarang ing mangsa sembarang wakil saka panguwasa ngandika ing Rusia sak jam kerja ing institusi.

    Ober-burgomaster kutha Kharkov Kramarenko, wakil. L. E. Kublitsky-Piotukh.
    16 Maret 1942
    1. Kars
      Kars 23 Juli 2012 21:57
      +4
      Lan apa bab burgamisters kanggo elinga? Sampeyan ngerti, ing kontras kanggo tembung kuwi, contone, aku bakal miwiti kanggo ngelingi Republik Lokot lan Tentara Vlasov.
      Apa sampeyan mikir iki bakal nggawa kita nyedhaki unifikasi?

      Kutipan: Ascetic
      dirusak mung dening pamisahan Ukraina saka iku

      Bismarck ngerti yen ana Ukraina, lan saiki ana sawetara alasan sing ditolak kewarganegaraan, status negara, lan liya-liyane?


      Kutipan: Ascetic
      Kamardikan Ukraina minangka karya mungsuh peradaban kita

      Lan banjur Rusia merdika minangka karya WHO?

      Sapa sing nggawe Tricolor ing omah putih? Lan ternyata sampeyan bisa lan kita Mungsuh peradaban?
      1. ing13
        ing13 23 Juli 2012 22:04
        +3
        Ya, kita wis suwe ujar manawa foto kasebut minangka salah sawijining mungsuh utama.
    2. ing13
      ing13 23 Juli 2012 22:03
      +3
      Kutipan: Ascetic
      Wektu kanggo ngomong kanthi terang-terangan yen ora ana wong Ukrainia lan Rusia sing kapisah.

      Wes wayahe, wayahe bengok-bengok ing ndhuwur paru-paruku... +
  16. sprut
    sprut 23 Juli 2012 23:16
    0
    Cepet utawa mengko, nanging Ukraina bakal bali ing swiwi Rusia. Dheweke ora duwe pilihan liyane ...
  17. vikdik
    vikdik 23 Juli 2012 23:33
    0
    Ukraina saiki dibagi banget, aku lunga ana saben taun, aku njagong, ngombe, ngrungokake, lan liyane lan liyane dipérang dadi 2 kemah ngelawan. Iki, mesthi, dudu konfrontasi bersenjata, lan dudu urusan saben dinane, nanging ana, ana. Sayange, negara iki kesusu sembarangan, pemimpin ing arah beda, lan mesthi wong kesel.
    1. artem772
      artem772 24 Juli 2012 00:02
      -1
      "... lan liyane lan liyane dipérang dadi 2 kemah ngelawan ..."

      Iki serius banget. Yagene dheweke ora ngerti babagan divisi iki ing Ukraina?
  18. Magadan
    Magadan 23 Juli 2012 23:50
    +3
    Aku ora mikir iku worth mundhakaken histeria sak Ukraina. Bebener sing kita siji wong isih bakal menang goroh sing Ukrainians sawetara jenis Bandera. Inggih, utawa ana, apa m..skaliki wong Finno-Ugric utawa sapa wae sing ana.
    Penyatuan iku pancen apik, nanging aku isih ngarep-arep yen ing struktur negara kita, ing antarane para birokrat, luwih dhisik ngatur kabeh. Ing sawetoro wektu, kita bisa ngunjungi saben liyane lan nggawe diplomasi rakyat! Kanggo nglawan mungsuh!
  19. vladimir64ss
    vladimir64ss 24 Juli 2012 00:15
    -1
    Kutipan saka Magadan
    Aku ora mikir iku worth mundhakaken histeria sak Ukraina.

    Sing kita kudu mbangun omah. Ing kana, dudu buntut sing ngoyak asu, nanging pucuke. Kakaisaran minangka kekaisaran, nanging tanpa Ukraina bakal dadi jarang. Kita bakal mbangun sanadyan.
  20. Pakdhe Seryozha
    Pakdhe Seryozha 24 Juli 2012 01:52
    +2
    Aja nyalahake wong Ukrainia amarga kasunyatane Ukraina ora karo kita. Yen kita ngilangi retorika kamanungsan, mula kasunyatane tetep: pitakonan sapa Ukraina bakal diputusake ing konfrontasi antarane Rusia lan NATO.
    Lan kasunyatan manawa Ukraina ora karo kita mung amarga kita (Rusia) durung cukup kuwat. Lan aja nyalahake sirah sing lara ing sing sehat, nyalahake wong Ukrainia babagan iki - pancen ora ana hubungane.
    Dadi tugas kita yaiku nglirwakake wong liya. Ayo dadi kuwat - pitakonan persatuan karo Ukraina bakal ditanggulangi kanthi otomatis. Iki sing kudu dadi tujuan kita.
    Nyuwun pangapunten kanggo sawetara sinisme, nanging politik nggunakake kulit kamanungsan mung minangka layar kumelun. Iku wektu kanggo njaluk pragmatis.
  21. XPEHOB BOBA
    XPEHOB BOBA 24 Juli 2012 02:17
    -1
    Masalah ora ana Ukraina ing orbit pengaruh Federasi Rusia mung sauntara, mung wong Ukrainia dhewe ora bakal ngatur paceklik, yen Rusia bakal disalahake maneh ...