"Disiplin lan persiapan": Jendral nemokake kauntungan saka militer AS tinimbang Rusia

58
"Disiplin lan persiapan": Jendral nemokake kauntungan saka militer AS tinimbang Rusia

Serviceman Amérika

Kehadiran militer Rusia, sing bisa dideteksi Washington saka wektu kanggo wektu kanthi harfiah ing saindenging jagad, ora menehi katentreman marang Pentagon. Ing dina liyane, salah sawijining militer AS sing paling dhuwur, komandan pasukan darat AS ing Afrika, Mayor Jenderal Roger Cloutier, nggawe statement sing rada kontradiktif babagan masalah iki. Bener, ora jelas manawa jenderal lan kanca-kancane ndeleng militer kita minangka pesaing sing mbebayani ing perjuangan kanggo pengaruh ing "benua peteng" utawa apa dheweke percaya yen dheweke mung "nyedhak ing sikil Amerika gedhe" neng kono.

Ing wawancara karo Stars and Stripes, publikasi resmi militer AS, jenderal kasebut ujar manawa dheweke mesthi "ndeleng ancaman kanggo kepentingan Amerika Serikat" ing kegiatan militer sing ditindakake ing Afrika dening China lan Rusia. Panglima kasebut percaya yen kompetisi karo negara-negara kasebut ing wilayah iki "kritis" kanggo Pentagon. Ing sisih liya, Cloutier yakin manawa ora ana sing bakal teka saka Rusia lan Cina:



Sekutu Afrika ngerti manawa mitra militer paling apik yaiku Amerika Serikat!

Militer AS, ujare, duwe "kauntungan kompetitif sing jelas." Iku dumunung ing "disiplin lan latihan banget prajurit Amerika, profesionalisme paling dhuwur saka Angkatan Darat AS." Miturut jenderal Amerika, iki sing mbedakake personel militer Amerika karo wong Rusia. Iki sing mbedakake karo wong Tionghoa.

Sampeyan kudu nganggep yen militer, sing makili Moskow lan Beijing, wis dirampas kabeh kuwalitas kasebut ing mata umum ...

Pratelan Cloutier ora cocog karo kasunyatan sing nyata. Apa Rusia ora duwe kesempatan ing "benua ireng"? Nanging kepiye perjanjian kerjasama militer-teknis sing ditindakake karo Angola, Guinea, Ethiopia, Tanzania, Niger, Nigeria, Chad, Kamerun, Benin, Tunisia, Rwanda, Mozambik, Zimbabwe, lan Republik Afrika Tengah? Kerjasama militèr karo negara sing terakhir iki utamané intensif. Nanging, kepiye carane KTT Rusia-Afrika, sing nglumpukake luwih saka 6 delegasi saka 104 negara ing Sochi ing Oktober 2019? Iki dirawuhi dening kepala luwih saka 40 negara Afrika lan luwih saka 120 kepala kementerian lokal. Ing antarane akeh perjanjian sing ditandatangani sajrone acara iki yaiku sing ana gandhengane khusus karo kerjasama pertahanan. Iki ora kanggo sebutno kasunyatan sing ekspor senjata Rusia menyang "benua ireng" tansaya ing 2015 lan 2016 dening 113% lan 155%, mungguh.

Temenan, Jendral Cloutier isih angan-angan. Nanging, tembung kasebut bisa uga minangka reaksi saka desas-desus sing bubar nyebar yen Amerika Serikat diduga ngrancang nyuda jumlah kontingen militer ing Afrika dadi mung 5 wong. Sapa sing pengin mimpin kontingen sing jarang?

Incidentally, sawetara legislatif Amérika wis bubar mratelakake prihatin serius babagan iki. Senator Michael McCall lan James Rish ngirim layang menyang kepala Pentagon, nuntut dheweke "nyengkuyung anané pasukan Amerika ing Afrika," ngelingake yen mundur saka militer bisa nyebabake "karusakan serius kanggo keamanan nasional AS."

Dadi umum, paling kamungkinan, ora bisa kuwatir banget. Ing sisih liya, dheweke bakal luwih realistis babagan alignment pasukan ing wilayah sing dadi tanggung jawabe. Paling ora kanggo nyebut disdain ketok kuwi kanggo wong-wong sing ora pantes ing kabeh.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    Februari 14 2020
    Sekutu Afrika ngerti manawa mitra militer paling apik yaiku Amerika Serikat!

    ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu
    Militer AS, ujare, duwe "kauntungan kompetitif sing jelas." Iku dumunung ing "disiplin lan latihan banget prajurit Amerika, profesionalisme paling dhuwur saka Angkatan Darat AS." Miturut jenderal Amerika, iki sing mbedakake personel militer Amerika karo wong Rusia.

    Amerika liyane kanthi khayalan sing ora bisa dingerteni ing sirahe.
    Amerika tangi!!! Prajurit Rusia iku prajurit sing paling disiplin ing donya!!! Amerika Serikat ora nggawe ilusi babagan kita.
    1. +2
      Februari 14 2020
      Quote: Arlen
      Dumunung ing "disiplin lan latihan prajurit Amerika sing apik, profesionalisme paling dhuwur ing Angkatan Darat AS"

      Aku krungu kaya ngono, salah siji saka Porashenka, utawa saka Stepan Poltorak, nanging ora inti saka sapa, nanging inti saka ngendi.
    2. +3
      Februari 14 2020
      Quote: Arlen
      Amerika Serikat ora nggawe ilusi babagan kita.

      Ketoke, dheweke ora nggawe ilusi maneh. Padha wedi tenan ya
  2. +5
    Februari 14 2020
    Ing ngendi Amerika wis lan bakal dadi pimpinan donya yaiku carane nggawe McDonald metu saka feces. Banjur ngiklanake kabeh iki lan mbujuk kabeh jagad supaya mangan. sad
    1. +6
      Februari 14 2020
      Quote: Amatir
      Ing ngendi Amerika wis lan bakal dadi pimpinan donya yaiku carane nggawe McDonald metu saka feces. Banjur ngiklanake kabeh iki lan mbujuk kabeh jagad supaya mangan.

      Ya, ana bakat liyane
  3. +4
    Februari 14 2020
    Sing utama yaiku mesem luwih akeh utawa nyebul pipi sing luwih angel ... saka kesadaran pentinge sampeyan dhewe!
    Lan kanthi cara sing gampang, omong kosong liyane kanggo panggunaan belang.
    1. +6
      Februari 14 2020
      Dheweke wis ilang rasa kasunyatan ... hi
      1. -2
        Februari 14 2020
        Dheweke duwe kasus pra-pemilihan utawa sidang anggaran! Iku kabeh donya, lan liyane, ngluwihi ambang, ora kanggo wong-wong mau.
        1. +2
          Februari 14 2020
          Dadi ayo padha lungguh ing ngarep lawang, nanging ora, padha menek ...
          1. +1
            Februari 14 2020
            Paus minke mung ora ngerti / nampa tembung prasaja, mung ing lobeshnik, nanging kuwat.
            1. +2
              Februari 14 2020
              Penguin minangka penguin paling lucu ing donya. Urya!
  4. +1
    Februari 14 2020

    Mitra kasebut wis dicegat dening Vladimir Putin.
    PS
    Iki ora kanggo sampeyan njupuk gambar karo unta ...
    1. 0
      Februari 14 2020
      Quote: jaket tank
      Mitra kasebut wis dicegat dening Vladimir Putin.

      Ora kabeh, sing paling ideologis tetep, nanging sing paling miskin.
      1. +2
        Februari 14 2020
        Ayo mitra komunikasi karo sing paling miskin lan paling ideologis hi Apa sampeyan ora nemokake?
  5. -1
    Februari 14 2020
    Sekutu Afrika ngerti manawa mitra militer paling apik yaiku Amerika Serikat!
    Yen mitra militèr iki lumebu ing negaramu, tan bakal lungguh kanthi aman, supaya mengko ora bisa nundhung, kaya kutu, dheweke bakal nyekel, lan "bakal ngudani nganti ketan". Irak lan Suriah minangka conto. Bengok-bengok kita lunga, lan dheweke mbangun pasukan. Iku njijiki kanggo maca bab iki paus minke tanpa otak narcissistic.
    1. +1
      Februari 14 2020
      Kutipan saka tihonmarine
      . Irak lan Suriah minangka conto.

      Dheweke ora bisa ninggalake Jerman sajrone 75 taun
      1. -3
        Februari 14 2020
        Pancen, apa sing tetep ana, bocah-bocah wadon sing medeni, kebak gay lan colored wong, Apa padha tetep bir?
        1. 0
          Februari 14 2020
          Quote: Lamata
          , Bir nyekeli?

          Impudence.
          Dheweke ana ing omah kono.
          Kelalen wis mung nyewo
          1. -1
            Februari 14 2020
            Teuton padha remuk.
  6. +2
    Februari 14 2020
    Sekutu Afrika ngerti manawa mitra militer paling apik yaiku Amerika Serikat!


    Lan dheweke dadi kentut kosong ing genangan ...
    1. +1
      Februari 14 2020
      Maksudku, gajah kempis banter banget?
      1. +2
        Februari 15 2020
        Dheweke ora diunekake, dheweke gumunggung lan saiki mung bisa ngrusak hawa ... ya
  7. +2
    Februari 14 2020
    Umum ditemokake

    Sing golek mesthi bakal nemokake ... yen ora ketemu, dheweke bakal teka ...
  8. -1
    Februari 14 2020
    Nanging prajurit kita ora aneh, licik lan inventif.
    1. -3
      Februari 14 2020
      Sapa prajuritmu? Ayo kula takon. Lan langsung dadi pitakonan yaiku pira (prajurit) sing ana ing pembuangan sampeyan?
      1. 0
        Februari 14 2020
        Prajurit saka tentara Rusia. Lan aku ora ngomong prajuritku, aku ngomong prajurit kita. Aku ora duwe prajurit, nanging aku dhewe wis nganggo seragam 6 taun.
        1. -1
          Februari 14 2020
          Sampeyan saiki kerja sapa?
          1. 0
            Februari 14 2020
            Kanggo aku))) lan kulawarga))) Aku mbayar pajak. Apa sampeyan mbayar pajak? lan sampeyan kerja kanggo sapa?
            1. 0
              Februari 14 2020
              Quote: Lamata
              Kanggo aku))) lan kulawarga))) Aku mbayar pajak. Apa sampeyan mbayar pajak? lan sampeyan kerja kanggo sapa?

              Saben uwong, nganti pangerten, tumindak kanggo awake dhewe, lan nganti salah paham, kanggo wong sing luwih ngerti.
              Pitakonan iku padha.
              Dadi sampeyan kerja kanggo sapa?
              1. -1
                Februari 14 2020
                Aku menehi jawaban sing bisa dingerteni. Ninggalake sophitry kanggo dhewe.
                1. -1
                  Februari 14 2020
                  Sampeyan kerja kanggo sapa? Sapa majikane?
                  1. -2
                    Februari 14 2020
                    IP jenenge dhewe.
                    1. 0
                      Februari 14 2020
                      Apa sampeyan pengin ngapusi? Ditampa.
    2. 0
      Februari 15 2020
      luwih tepate, pinter, cepet lan ora licik... licik iku tema oriental.
  9. +1
    Februari 14 2020
    Militer AS, ujare, duwe "kauntungan kompetitif sing jelas."


    Wani lan bodho? Apa iki kauntungan?
    Lan kepiye "iku" mlebu ing bagean "analitik"?
  10. 0
    Februari 14 2020
    Dadi wis dingerteni ing saindenging jagad, yen belang-belang iku sing paling disiplin wiwit Perang Vietnam, utamane ing desa Son My. Banjur, lan isih akeh negara lan panggonan, kalebu Yugoslavia lan Afrika Lor karo Timur Tengah.
  11. +1
    Februari 14 2020
    Apa sampeyan kabeh ngguyu? Apa sampeyan ora ngerti yen bangsa Amerika minangka bangsa paling eksklusif ing donya? Padha kaya Nazi - paling-paling. Lan ora preduli yen dheweke dudu bangsa - konglomerat ... sampeyan bakal ngerti apa woh ara saka kono. Saiki dheweke bakal nggawe film babagan eksploitasi lan konglomerat bakal luwih bangga karo tumindake. Ugh, sampeyan tuhanku.
  12. +3
    Februari 14 2020
    Kang menehi kritik dening Yugoslavia, iku ora kasunyatan sing Yankees duwe kaluwihan saka Federasi Rusia ing disiplin lan latihan personel ... Mesthi, apa kanggo mbandhingaké karo ... Pasukan khusus ing Federasi Rusia mesthi ora Samsaya Awon saka Yankees, lan infantri bermotor uga .. Aku ora weruh gunane mbandhingake pasukan khusus AS lan batalyon konstruksi Federasi Rusia, amarga perbandingan kasebut ora bener ...
    1. 0
      Februari 14 2020
      Kutipan: Celeng38
      soale perbandingane salah...

      mesthi ora bener, padha bakal clog kasur karo shovels, lan yen padha uga ngombe sadurunge, padha bisa ngubur capitol.
      Miturut cara, tukang Kuba ing Grenada meh bisa nindakake iki ing siji wektu
  13. 0
    Februari 14 2020
    Quote: Lamata
    Prajurit saka tentara Rusia. Lan aku ora ngomong prajuritku, aku ngomong prajurit kita. Aku ora duwe prajurit, nanging aku dhewe wis nganggo seragam 6 taun.

    Nomer bagean? Taun layanan?
    1. 0
      Februari 14 2020
      Wah... Spesialis teka mlaku. Ayo luwih maju: sapa komandan resimen kanthi jeneng mburi, apa warna gerbang pos papriksan ing taun 2003, kucing utawa kucing ing chip.
    2. 0
      Februari 15 2020
      Kanggo apa interogasi? Kanggo pitakonan kuwi, iku wis perlu kanggo laporan sing sawetara jenis x.ren kasengsem? )
  14. +5
    Februari 14 2020
    "Disiplin lan Latihan"

    Kolonel laporan menyang jenderal babagan sukses unit kasebut:
    -... Nanging unit kasebut wis entuk sukses khusus kanggo nguatake disiplin ... Kepala prajurit dumadakan metu saka lawang sing setengah mbukak:
    - He, wong tuwa, mula aku njupuk mobil, ya? Kolonel noleh menyang jenderal sing kaget.
    - Sampeyan ndeleng? Setaun kepungkur, dheweke ora bakal takon! wassat
  15. 0
    Februari 14 2020
    Quote: lengan
    Wah... Spesialis teka mlaku. Ayo luwih maju: sapa komandan resimen kanthi jeneng mburi, apa warna gerbang pos papriksan ing taun 2003, kucing utawa kucing ing chip.

    Lan ing ngendi sampeyan dadi pejabat khusus?
  16. +2
    Februari 14 2020
    Intine dudu "militer Rusia lan Cina ora duwe kabecikan", titik kasebut beda banget. Minangka wong sing njabat ing Angkatan Bersenjata AS, aku mung bakal ngandhani yen ing 4 taun sampeyan bisa nglatih luwih saka 1 taun. Aku ora ngomong babagan kasunyatan manawa kita ora nindakake langkah, kerja rumah tangga, lan klambi jendhela, lan kabeh kelas minangka latihan fisik utawa latihan taktik. Lan yen sampeyan minangka infantri, dheweke mung bakal nuntun sampeyan menyang kegilaan, ngalahake sampeyan lan posisi sampeyan ing macem-macem kahanan lan tanggung jawab sampeyan. Kepiye, apa, kapan lan ing kahanan apa. Apa sampeyan mikir yen akeh wong lanang, sawise ninggalake layanan, duwe masalah karo dhengkul, tungkak lan punggung ngisor saka kasunyatan sing kita ngapusi ing barracks, mangan 13 varieties saka es krim? Padha nyopir kaya wedhus Sidor. Yen sampeyan profesional medis, kaya aku, sampeyan bakal sinau apa sing kudu ditindakake kanggo tatu gedhe nganti sampeyan setengah sadar lan ora bisa nindakake kanthi bener. Ing mesin. Lan iki minangka tambahan saka apa sing diwulangake ing infantri rata-rata.
  17. +5
    Februari 14 2020
    Quote: Pengawas
    "Disiplin lan persiapan": Jendral nemokake kauntungan saka militer AS tinimbang Rusia

    iki mungkin lelucon, nanging ...
    "Ing taun pitung puluhan, ana adat kanggo ngatur kompetisi antarane tentara sing ramah. Aku banjur dadi tentara meriem lan yen aku kelakon ana ing kejuaraan, sing dianakake antarane unit kita lan unit Jerman fraternal, sing bersenjata karo bedhil lan traktor sing padha.

    Saliyane lengen gabungan sing mlaku lan njupuk, program kasebut kalebu latihan ing ngisor iki: traktor, sawise ninggalake titik wiwitan lan nyopir 50 meter, kudu diuripake supaya bedhil katon menyang mungsuh, kru mlumpat saka traktor, unhooks bedhil, uncovers iku, nyebar kasur support, ngarahke ing target, biaya, fires dijupuk, kang kudu mencet target. Standar kanggo kabeh yaiku 45 detik. Mung ana siji baris kanggo ngrampungake latihan iki, supaya padha nindakake ing siji, sing luwih cepet - mutusaké stopwatch. Miturut lot, pisanan Jerman, banjur kita. Loro-lorone divisi sing saiki, rooting kanggo dhewe.

    Stopwatch diklik. Jerman wis lunga. Padha tumindak kanthi cetha, sampeyan bakal tresna. Traktor digarap mlumpat menyang posisi. Petugas ngadeg ing pinggir karo teropong, ora ngganggu apa-apa. Sersan paring dhawuh, prajurit tumindak kaya gaman otomatis, amben dipisahake, tutupe dicopot, cangkang ana ing laras. ditembak. Sasarane kena. 41 detik. Jerman padha bungah. Kanggo 4 detik standar diblokir! asil banget.

    Saiki kita. Traktor mabur menyang posisi, bedhil meh tip liwat nalika ngowahi, ngadeg ing siji wheel, mikir kanggo wayahe apa bakal tiba ing sisih utawa bali menyang posisi apa. Lulus - ambruk minangka ngirim. Pitungan wong akeh mlayu menyang dheweke. Sersan paring tendhangan, punggawa nyekel amben, nyelehake teropong, kang remuk ing bingung, mat-remote, loading meh kesandhung, Ajaib ngirim projectile menyang breech ing tiba, ditembak! Sasarane kena. 17 detik."

    Pay manungsa waé - Jerman rampung tugas luwih akurat. Luwih ayu. Luwih linuwih. Tanpa kakehan repot lan tanpa ngremuk teropong. Nanging Rusia ngidoni kabeh rincian cilik iki lan murub loro lan setengah (!) kaping luwih cepet.

    Iki sabenere titik kuwat kita. Rusia, yen perlu, bisa nglumpukake kekuatan, clench untu menyang ajiné lan nindakake feat karo gaweyan bestial. Menapa malih, prestasi punika boten wonten ing pangertosan "mati heroik", a la bunuh diri Jepang, nanging prestasi ing pangertosan "nindakake meh ora mungkin." Entuk asil. Menang perang utawa miwiti roket menyang angkasa.

    Yen sampeyan kudu nindakake kanthi ati-ati - nelpon Jerman. Yen sampeyan kudu nindakake sing ayu - ngajak wong Italia. Yen sampeyan kudu gumunggung apa sing wis rampung, hubungi wong Amerika. Yen Jerman, Italia lan Amerika ora bisa entuk asil ing sembarang cara, nelpon Russian. Dheweke bakal ngrampungake masalah kasebut
    1. +1
      Februari 14 2020
      Padha amused, digawe ngguyu, pleased, diwanti-wanti. Thanks Vladimir - Aku arep turu. apik prajurit
      1. 0
        Februari 15 2020

        Rusia dudu prajurit
    2. 0
      Februari 15 2020
      Iki crita sing lumaku expanses saka Internet - Aku pracaya ... Aku dhewe kaya sing ... nalika Vanya Russian perlu kanggo nindakake kabeh, soko ora dingerteni tangi ing kita ... ketoke saka leluhur kita.
  18. 0
    Februari 15 2020
    Apa prajurit Amerika ing foto? Ing tutup baseball lan seragam Perang Teluk lawas. Katon luwih kaya operator PMC.
  19. 0
    Februari 15 2020
    Ngomong manuk; ing desa kita, pop saka menara lonceng ora malah chirp, istilah lan konsep polisi militer dikenalaké mung ing 2013, ana ora perlu kanggo kita, lan ing aria saka kanca-kanca sing paling sumpah, tumindak saka prajurit dipantau dening polisi, lan saka organisasi tentara
  20. 0
    Februari 15 2020
    3 - padha duwe liyane ireng ...
  21. 0
    Februari 15 2020
    Apik banget yen dheweke mikir kaya ngono. Aku pengin wong Amerika liyane mikir!
  22. 0
    Februari 16 2020
    "Temenan, Jendral Cloutier isih menehi angan-angan" -., kapan pungkasane sampeyan bakal mudhun saka swarga menyang bumi.
  23. 0
    Februari 16 2020
    (Sekutu Afrika ngerti manawa mitra militèr paling apik yaiku Amerika Serikat!) Wong Georgia uga sinau babagan iki ing taun 2008 ... Amerika Serikat ora malah kedutan kanggo mitra .. Ya, dheweke mbuwang mitra Crimea lan Ukraina ...
  24. 0
    Februari 16 2020
    Nanging apa Amerika ngerti konsep Rusia kaya "ngadeg nganti mati"?
  25. 0
    Februari 17 2020
    Sawetara Amerika aneh: ing ngendi waja awak, helem, kaca tingal? Foto panggungan...
  26. 0
    Februari 18 2020
    Lan jenderal kita bisa mangsuli. Nanging kesed.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"