Review militèr

Perang nglawan kecanduan narkoba: "wesi panas" utawa kanthi ati-ati?

140

Ing latar mburi prakarsa legislatif gedhe Presiden Federasi Rusia, sing dibahas saiki ing saindhenging Rusia lan ing saindenging jagad, debat panas sing ditindakake ing Duma Negara tetep kurang digatekake lan dihargai. Kita ngomong babagan inisiatif sing angel banget kanggo nglawan kecanduan narkoba, sing diusulake dening wakil saka fraksi Just Russia, utamane, Oleg Nilov. Apa persis sing diusulake lan nganti sepira inovasi kasebut bisa ditampa kanggo masyarakat kita?


Kasunyatane, pratelan kasebut minangka tameng sing Nilov lan kanca-kancane "ditawakake kanggo ngunjara pecandu narkoba" ora bener. Iki babagan nggawa pengadilan marang warga sing nggunakake obat-obatan kanthi sistematis, lan babagan perawatan wajib. Ing cendhak, babagan isolasi maksimal saka obat bius kanggo wong sing ora bisa utawa ora pengin ngontrol awake dhewe. Dheweke, miturut timbalan, ora kudu dikirim menyang papan "biasa" kanggo nyabut kamardikan lan "campur" karo wong sing disalahake miturut artikel liyane. Maneh, ngomong babagan kasunyatan manawa masyarakat kudu nglindhungi awake dhewe saka wong-wong kaya ngono, "kaya saka pasien wabah," Nilov ngelingi kasunyatan sing kondhang: prevalensi AIDS sing ekstrem ing antarane para pecandu narkoba, sing sejatine diarani " pageblug ing abad rong puloh."

Langkah-langkah sing luwih abot "Rusia Adil" rencana kanggo nggabungake ing tingkat legislatif kanggo wong-wong sing nyebarake obat bius sing mateni. Para pengedar narkoba, miturut para wakil, kudu nyana ukuman seumur hidup kanthi rampasan kabeh properti. Ing wektu sing padha, kasebut maneh yen kita ngomong babagan "penguasa narkoba", lan dudu babagan "siswa sing adol dosis ing endi wae." Sing luwih menarik yaiku klompok kriminal sing terorganisir sing melu produksi massal, penyelundupan lan perdagangan "draft" diusulake supaya padha karo tingkat bebaya umum karo organisasi teroris - kanthi kabeh akibat, kaya sing diucapake ... Iki mbok menawa idea banget wicaksana.

Para legislator arep menehi perhatian khusus marang masalah sing penting banget saiki minangka distribusi obat-obatan nggunakake kemampuan World Wide Web. Utamane ing web peteng. Inisiatif sing kasebut ing ndhuwur kasebut diungkapake sajrone sidang parlementer sing dikhususake kanggo masalah iki. A Bill ngenalke pidana tanggung jawab (ing wangun pinunjul utawa malah dipenjara nganti limang taun) kanggo ilegal propaganda lan iklan saka obatan narkotika diajukake dening A Just Russia kanggo State Duma ing pungkasan Oktober. Nanging, nalika iku dokumen kasebut dibalekake menyang penulis tanpa dipikirake kanthi alasan ora entuk umpan balik saka Kabinet Menteri lan Mahkamah Agung.

Nanging, ana pangarep-arep yen inisiatif legislatif iki isih duwe masa depan: sawise kabeh, dina sadurunge, Vladimir Putin kanthi pribadi mrentahake pamarentah supaya mbenake KUHP babagan propaganda Internet narkoba. Nanging, perang undeclared sing dealers tamba nglawan negara lan wong ora bisa menang dening perang mung siji aspek saka tamba kecanduan Rusia. Lan ora malah mandheg maju.

Titik tampilan babagan persis oposisi kanggo kecanduan narkoba kudu ditindakake, sing, miturut statistik Layanan Kontrol Narkoba Federal (FSKN) (sadurunge penghapusan departemen ing wangun sadurunge), wis ing 2014, numpes munggah kanggo 5 ewu sabangsa kita sasi, beda-beda. Lan asring cukup dramatically. Sapa wae, kaya Pak Nilov lan wong-wong sing padha karo dheweke, ngusulake tumindak kanthi kaku maksimal, kaya sing diucapake, miturut hukum perang. Lan mesthi ana alesan kanggo posisi kasebut. Mayuta-yuta pangguna obat bius lan pecandu narkoba ing negara kasebut minangka bencana nasional, ing perang nglawan setengah langkah sing meh ora cocog ...

Ana sing percaya yen kanthi nggawe paukuman kanggo obat-obatan minangka angel (kalebu panggunaane), negara kasebut bakal "njupuk dalan paukuman sing ganas", lan, luwih-luwih, bakal nggawe lemah sing subur kanggo penyalahgunaan gedhe-gedhe dening petugas penegak hukum utawa hakim sing padha. . "Pecandu narkoba iku wong lara, kudu diobati, ora dipenjara"! Posisi iki uga nduweni hak kanggo urip. Nanging, aku ngelingake sampeyan babagan iki: pangembangan kecanduan narkoba sing mbledhos lan kaya longsor ing Rusia wiwit persis sawise tanggung jawab pidana lan administratif kanggo kepemilikan lan panggunaan bahan narkotika kanggo tujuan pribadi dibuwang ing taun 1991. Rega kanggo "datura" wis mudhun banget, lan, kanthi mangkono, kasedhiyan lan popularitas wis tambah. Apa kita mungkasi? Tambah sepuluh tikel kematian sing gegandhengan karo obat-obatan ing dekade sabanjure mung. Saiki wis tambah 1990 kaping dibandhingake karo taun 12-an.

Rusia rangking 5th ing donya babagan konsumsi heroin ing donya. Saben dina, 230-250 wong sing gabung karo para pecandu narkoba. Saben pecandu narkoba melu paling ora 10-15 wong sing nggunakake "ramuan". Iki dudu statistik polisi, nanging statistik medis.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
situs medis pribadi (Ukraina)
140 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ilya spb
    Ilya spb 18 Februari 2020 10:56
    + 11
    Hukuman pati kanggo raja narkoba!

    Perawatan wajib kanggo pecandu narkoba!

    Lan dudu hukum, nanging amandemen Konstitusi.
    1. kjhg
      kjhg 18 Februari 2020 11:18
      + 36
      Mungkasi ngrusak instrumen konstitusi negara. Iki ora diciptakake kanggo nulis kabeh sing ana. Iku angel nelpon kampanye saiki kanggo nulis ulang liyane saka bodho. Iki minangka sirkus murni. Seniman lan badut sing saiki lungguh ing bunder Putin babagan adopsi amandemen, ora mung ora ngerti hukum dhasar negara, nanging ora maca nganti wingi.
      Saiki ing topik artikel. Perdagangan narkoba wis suwe ora dadi fenomena sing dilawan negara. Struktur kasebut sing kudune nglawan perdagangan obat kasebut dhewe mimpin proses iki, ngatur lan entuk bathi gedhe. Lan nglawan latar mburi iki, perang nglawan pangguna obat kasebut katon kaya moyoki. Secara harfiah seminggu kepungkur, oposisi sistemik ngusulake mriksa kabeh wakil Duma Negara kanggo nggunakake narkoba. Edrossia pancen nglawan iki. Sampeyan uga bisa ngelingi skandal karo pasokan kokain saka Kolombia kanthi kedok tas diplomatik. Lan iki mung pucuk gunung es. Sampeyan perlu kanggo perang ora karo jalaran, nanging karo sabab.
      1. Malyuta
        Malyuta 18 Februari 2020 11:50
        + 19
        Kutipan saka kjhg
        Secara harfiah seminggu kepungkur, oposisi sistemik ngusulake mriksa kabeh wakil Duma Negara kanggo nggunakake narkoba. Edrossia pancen nglawan iki. Sampeyan uga bisa ngelingi skandal karo pasokan kokain saka Kolombia kanthi kedok tas diplomatik. Lan iki mung pucuk gunung es. Sampeyan perlu kanggo perang ora karo jalaran, nanging karo sabab.

        Aku langganan saben tembung!!!+100500 hi
        Warga sing sehat ing masyarakat sing sehat. Lan iwak kabeh metu saka sirah!
      2. wong janggut
        wong janggut 18 Februari 2020 13:18
        +5
        Tanduran warga sing mlarat sing nyoba ndhelikake obat bius saka kasunyatan sing atos!
        Aja mriksa Duma kanggo obat-obatan!
        Aja nganggo undang-undang anti-korupsi!
        Nggawe pesenan kanggo embezzlement properti negara!
        Nemtokake kamulyan princely kanggo senator lan counts duma!
        Kencengake sabuke wong-wong supaya ora lemu!
        Utawa Mungkin anggota Duma kanggo Solovki? Wave Kyle? Putrane Chaika wis ora cocog karo TV amarga obesitas.
      3. evgeniy.plotnikov.2019mail.ru
        evgeniy.plotnikov.2019mail.ru 23 Februari 2020 23:37
        0
        Pancen bener, kjhg! Alesane yaiku negara aneh ,, RK ,, ( ,, Kapitalis Rusia ,,), sing fungsine ing wilayah negara kita. Ora mikir babagan wong, nanging nggawe masalah kanggo dheweke. ,, Partai daya ,, Republik Kazakhstan, saiki ,, pikiran, pakurmatan lan kalbu ,, sing strangely wareg karo kecanduan tamba lan pedofilia. Dideleng saka asil diskusi lan voting. Utawa iku normal kanggo partai "borjuis"?
        Yen negara FOR PEOPLE dienggo ing wilayah Rusia, banjur masalah kecanduan narkoba bisa ditanggulangi ing setahun. Apa iku urip? Hukuman pati kanggo distribusi narkoba. Setaun ing pakunjaran amarga nggunakake obat (...lan mbantu, mesthine, staf medis). Carane ,, mbah bisik-bisik ,, ... BISA.
        RK minangka struktur subordinatif kanggo globalis-Satanists. Lan iku dudu wong, dudu wong, "wong dudu manungsa" ... Ora butuh ORDER ing antarane wong. Dheweke nyiapake "pesenan" dhewe kanggo kita, kaya sing dibangun dening "Fuhrer" setan sing kondhang. Banjur padha bisa mandheg...(kuwi lan kuwi). Mungkin bakal bisa saiki?
    2. Ora masalah
      Ora masalah 18 Februari 2020 11:18
      + 27
      Aku uga bakal nambah sing nutupi pengedar narkoba, mula kudu diukum luwih abot !!!
      1. tihonmarine
        tihonmarine 18 Februari 2020 11:44
        + 12
        Quote: Ora masalah

        Aku uga bakal nambah sing nutupi pengedar narkoba, mula kudu diukum luwih abot !!!

        Tanpa gendheng, obat-obatan wis suwe ing tingkat USSR.
      2. AK1972
        AK1972 18 Februari 2020 12:22
        +8
        Quote: Ora masalah
        Aku uga bakal nambah sing nutupi pengedar narkoba, mula kudu diukum luwih abot !!!

        Apa sampeyan mikir para pelindung bakal ngukum awake dhewe? Oh nggih.
      3. wong janggut
        wong janggut 18 Februari 2020 13:19
        +6
        Sapa sing nutupi?
        Polisi. Bakal padha nandur dhewe?
        1. Ora masalah
          Ora masalah 18 Februari 2020 13:54
          0
          Kok distort? Ing mratelakake panemume, ana uga wong lan padha duwe anak lan ngerti watesan apa sing bisa ditampa. Iki wong bleached nanging dudu panguwasa.
          1. AK1972
            AK1972 18 Februari 2020 14:29
            +1
            [kutipan = wong jenggot]iki bleaching wong [/ kutipan]
            Maksudmu bleaching bisnis ireng?
            1. Ora masalah
              Ora masalah 18 Februari 2020 14:33
              +2
              Bisa uga) nanging aku pengin nulis kapisah
              1. AK1972
                AK1972 18 Februari 2020 14:51
                +1
                Aku ngerti. Iku mung blunder rampung miturut Freud.
                1. Ora masalah
                  Ora masalah 18 Februari 2020 14:53
                  0
                  Setuju karo sampeyan
      4. zloybond
        zloybond 21 Februari 2020 10:15
        0
        Sampeyan ngerti, aku setuju karo sampeyan lan bakal ngomong liyane. Saiki jurnalisme investigasi wis dadi modis. Nanging minangka aturan, asil investigasi kasebut dipungkasi karo pernyataan saka layanan pers Kementerian Dalam Negeri kaya: Matur nuwun kanggo sinyal kasebut, kanthi dhasar, inspeksi utawa UG wis diwiwiti ... busur ing gulu, matur nuwun maneh))). Lan ing mratelakake panemume, investigasi ing jero (paling ora sirah ing ndhuwur) kudu kanthi otomatis (PARALLELLY) dipriksa apa ana statement (utawa informasi operasional) kanggo panguwasa lokal sadurunge pers, lan yen kasus iki hushed munggah, banjur Kepemimpinan Kamentrian Dalam Negeri lan FSB ing tingkat lokal kudu ing podo karo dijupuk menyang ditahan bebarengan karo wakil kanggo karya operasional. Minangka aturan (mratelakake panemume) kabeh warga lokal tansah gaul lan ing subyek. Lan kudu dilebokake ing prosedur ing tingkat instruksi kanggo Kantor. Lan jebule Kepala Kemendagri lokal ngomel-ngomel sesat kanggo mbenerake lan mlayu saka wartawan kaya aku sibuk. Lan kepala FSB umume lungguh ing ambush lan ngenteni apa sing bakal kelakon sabanjuré. Lan banjur karya bakal godhok. Ing kasus apa wae, operator bakal nglaporake informasi kasebut, lan pangareping wis ngira yen ana laporan, tegese dheweke bisa nggawe keputusan sing bener. Yen ora, wakil kanggo karya operasional uga bakal njagong ... uga, lan liya-liyane ... Lan iki ora mung perdagangan narkoba ... Iki umume ana ing wilayah tanggung jawab departemen kanggo nyinggung. Supaya ora nggawa menyang titik absurdity, nalika wartawan nindakake karya tinimbang polisi. Nah, iku pendapatku)
    3. Lopatov
      Lopatov 18 Februari 2020 11:21
      +2
      Kutipan: Ilya-spb
      Perawatan wajib kanggo pecandu narkoba!

      Lan sampeyan uga bisa nyoba nambani pasien AIDS kanthi paksa ...
      Kecanduan narkoba ora bisa ditambani.
      Nanging, iki minangka penyakit sing nular banget.

      Mulane, siji-sijine pilihan sing nyukupi kanggo pecandu narkoba yaiku isolasi seumur hidup. Sing ora bisa ditampa dening masyarakat.

      metu? Kita kudu perang ora karo wong lara, nanging karo distributor.
      1. Baloo
        Baloo 18 Februari 2020 11:30
        +4
        Kutipan: Lopatov
        Lan sampeyan uga bisa nyoba nambani pasien AIDS kanthi paksa ...
        Kecanduan narkoba ora bisa ditambani.
        Nanging, iki minangka penyakit sing nular banget.

        Dheweke ora mati amarga AIDS, nanging saka komplikasi sing ana gandhengane karo kekalahan sistem kekebalan. Nanging, immunodeficiency ora mung digandhengake karo virus AIDS. Alkoholisme lan kecanduan narkoba-genetik dumadi, nanging pengaruh lingkungan luwih penting. Mungkin prestasi anyar ing neurofisiologi lan stimulasi zona individu saka hipotalamus lan struktur subkortikal bakal maju topik kasebut. Nganti saiki, siji-sijine cara yaiku ngrusak distributor, pelanggan.
        1. Lopatov
          Lopatov 18 Februari 2020 11:34
          -5
          Quote: Baloo
          Padha mati ora amarga AIDS, nanging saka komplikasi

          Apa bedane, isih ora bisa ditambani, sanajan kanthi paksa. Minangka kecanduan narkoba.
          1. Nastia Makarova
            Nastia Makarova 18 Februari 2020 11:58
            +3
            padha nambani nganti suwe lan wong lara urip nganti tuwa, mung sing duwe dhuwit akeh
            1. Lopatov
              Lopatov 18 Februari 2020 12:05
              -4
              Kutipan: Nastia Makarova
              diobati nganti suwe

              Sampeyan wis kesasar. AIDS lan kecanduan narkoba ora bisa ditambani.
              1. Nastia Makarova
                Nastia Makarova 18 Februari 2020 12:15
                +2
                Apa banjur ngeculake obat lan nambani?
                1. penasehat level 2
                  penasehat level 2 18 Februari 2020 14:17
                  -1
                  Antarane ndawakake umur lan pulih luwih sithik tinimbang bedane..
                  1. Nastia Makarova
                    Nastia Makarova 18 Februari 2020 14:21
                    +1
                    Ora ana sing ngerti sapa sing bakal mati lan saka apa, yen urip dilanjutake 20 taun, mula kemungkinan mati ora amarga penyakit sing ora bisa ditambani mung sithik.
          2. Baloo
            Baloo 18 Februari 2020 12:13
            +3
            Kutipan: Lopatov
            Quote: Baloo
            Padha mati ora amarga AIDS, nanging saka komplikasi

            Apa bedane, isih ora bisa ditambani, sanajan kanthi paksa. Minangka kecanduan narkoba.

            Morfinist Bulgakov, garwane pisanan, kang ditinggal tanpa mata pencaharian, nambani wong saka morphinism, demam tipus, ing kasunyatan, iku umumé amarga katon saka penulis Bulgakov. Obat ora mandheg. Masalah liyane yaiku ngrusak semak poppy ing wilayah jejer kanthi cara biologis, nanging iki dudu cara kita, sing sayang banget.
        2. Vol4ara
          Vol4ara 19 Februari 2020 11:21
          +1
          Quote: Baloo
          Kutipan: Lopatov
          Lan sampeyan uga bisa nyoba nambani pasien AIDS kanthi paksa ...
          Kecanduan narkoba ora bisa ditambani.
          Nanging, iki minangka penyakit sing nular banget.

          Dheweke ora mati amarga AIDS, nanging saka komplikasi sing ana gandhengane karo kekalahan sistem kekebalan. Nanging, immunodeficiency ora mung digandhengake karo virus AIDS.

          Ora ana virus AIDS, ana HIV. Padha mati saka AIDS, lan yen sampeyan duwe, banjur sampeyan mati.
          Pengobatan HIV modern gratis, ndawakake umur sampeyan nganti tingkat sing bakal sampeyan urip yen sampeyan ora duwe HIV, ngidini sampeyan nglairake anak tanpa HIV.
      2. tihonmarine
        tihonmarine 18 Februari 2020 11:45
        +1
        Kutipan: Lopatov
        Kecanduan narkoba ora bisa ditambani.

        Nanging sampeyan bisa matesi.
      3. Urip Iku Apik
        Urip Iku Apik 18 Februari 2020 15:21
        0
        Apa sampeyan lali dhawuh utama dodolan?
        "Yen ana panjaluk, mesthi ana pasokan"

        Amarga ora ketompo carane perang karo distributor, padha bakal Multiply kaya jamur sawise udan. Nanging yen sing pengin "dhuwur" dumadakan ngerti yen dheweke bisa dikunjara, utamane yen ana wong sing wis kesapu ing pekarangan sampeyan, mula sing pengin "risiko" bakal nyuda drastis + "pelanggan biasa" bakal. dipotong kanthi sistematis. Sing perdagangan kuwi bakal dadi ora duwe bathi + jalaran. Sanajan ora bakal nyingkirake infeksi iki ... ora mungkin ing prinsip.
        Dadi, kanthi pribadi, aku pancen ngencengi langkah-langkah pencegahan, kalebu kanggo wong-wong sing "nggunakake" murni "nyoba kanggo seneng-seneng."
        Nalika wong tuku malah "gandum" sethitik sapisan taun kanggo ulang tahun, kang sengaja nglanggar hukum lan ngerti sampurna apa sing lagi dilakoni lan apa kang tuku. Kanggo iki kudu ana paukuman lan luwih abot! Ayo padha dipenjara, bisa uga ora kanggo 5-10 taun, nanging setengah taun - setahun bakal mbusak otak saka banget, banget!
        1. Lopatov
          Lopatov 18 Februari 2020 15:31
          -1
          Kutipan saka Urip Iku Apik
          Amarga ora ketompo carane perang karo distributor, padha bakal Multiply kaya jamur sawise udan.

          Aku wis nulis, ora ana pilihan liyane.
          Pecandu narkoba, sanajan "tamba" tetep bakal rusak. Lan ora mung dheweke bakal miwiti nggunakake, dheweke bakal, sepisan maneh, wiwit "nyebar penyakit" maneh.

          Supaya...
          Utawa perjuangan permanen karo manufaktur. Yen ora menang, paling ora nggawe obat kasebut luwih larang lan ora bisa diakses.
          Utawa isolasi seumur hidup katon dienggo. Ngapunten, perawatan seumur hidup. Kanggo "nambani lan supaya pindhah" iku pilihan malah kurang nyukupi, dhuwit mudhun saluran.

          Masyarakat kita siyap kanggo pisanan. Kanggo kaping pindho ... Aku ora mikir.
        2. Iwan_de
          Iwan_de 24 Februari 2020 19:32
          0
          Suket iku dudu obat, suket, ora godhok!
      4. Octopus
        Octopus 19 Februari 2020 00:45
        +2
        Kutipan: Lopatov
        coba ngobati pasien AIDS secara paksa...

        Apa gagasan menarik.

        Lan apa, sampeyan wis nyedhiyakake terapi kanggo kabeh wong sing pengin tanpo pekso diobati HIV?
    4. Malyuta
      Malyuta 18 Februari 2020 11:33
      + 21
      Kutipan: Ilya-spb
      Hukuman pati kanggo raja narkoba! Perawatan wajib kanggo pecandu narkoba!

      Lan ayo padha ngadhepi. Sapa sing atap pengedar narkoba? Apa ora werewolf nganggo seragam?
      Telung kasus sing padha langsung ana ing pikiran, sing pisanan babagan "semen" Argentina lan pesawat saka skuadron Rusia, sing nomer loro, nalika pelaut mati ing kapal karo kru Rusia lan nalika nelpon port darurat, bea cukai nemokake 9,5 ton. coklat kualitas dhuwur lan katelu, nalika maneh ing Walanda nanging ing kapal karo kru Russian, padha ndadak ketemu coklat apik banget padha karo logo edra! Aku ngerti yen iki dudu penerbangan, nanging mung salah paham utawa set-up, nanging swara batin ujar manawa ana sawetara undang-undang sing aneh, prilaku wong sing mbayar aneh, lan dheweke ora seneng bubuk irung. kebersihan?
      Ing cendhak, aku ngerti lan elinga manawa ora ana kecanduan narkoba ing USSR! Lan gawe kesimpulan dhewe.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 18 Februari 2020 11:51
        +4
        Quote: Malyuta
        Lan ayo padha ngadhepi. Sapa sing atap pengedar narkoba? Apa ora werewolf nganggo seragam?

        Iki "werewolves" mung goreng cilik. Sampeyan nulis manawa bea cukai nemokake 9,5 ton obat-obatan ing kapal kasebut. Apa cilik, lan mung ing siji kapal.
      2. rubah kutub
        rubah kutub 18 Februari 2020 12:41
        +1
        Quote: Malyuta
        Kelakuane Bayar aneh,

        kaya ing "hukum" - boyar kejiret nyolong - 100 lashes kanggo serf, apa iku!
      3. Okolotochny
        Okolotochny 18 Februari 2020 12:45
        0
        Ing cendhak, aku ngerti lan elinga manawa ora ana kecanduan narkoba ing USSR!

        Mung amarga sampeyan durung nggunakake, ora ateges wong liya uga durung nggunakake.
        Ora perlu dadi bungah, yen ora ing subyek. Dheweke! Mung ing pirang-pirang kasus Laten, ora kanggo pejabat resmi, supaya ora ngrusak statistik. Artikel ing KUHP USSR mung muncul?
        1. Malyuta
          Malyuta 18 Februari 2020 13:05
          +7
          Kutipan: Okolotochny
          Dheweke! Mung ing pirang-pirang kasus Laten, ora kanggo pejabat resmi, supaya ora ngrusak statistik. Artikel ing KUHP USSR mung muncul?

          Contone, yen ana sawetara fakta, nanging iki dudu ukuran gedhe lan mesthi ora ana perdagangan narkoba ing USSR. Ayo dadi elinga Vysotsky lan carane hard dheweke entuk omong kosong.
          Nuwun sewu, mbok menawi detil lan nuansa ingkang kathah mboten ngertos, nanging kulo pengin ngertos menawi cak ipar 90an dados kepala daerah OBNON, tindak saliyane personel kalih PSS, lan aku ora ngerti babagan perdagangan obat-obatan lan kecanduan narkoba ing taun 90-an, sing ora ana ing sangisore USSR, sanajan mengko. hi
          1. Humpty
            Humpty 18 Februari 2020 13:15
            -2
            Quote: Malyuta
            lan mesthi ora ana perdagangan narkoba ing USSR.

            Ana ing USSR lan malah sadurungé. Moscow digunakake sacara signifikan. China digunakake ing sembarang jumlah. Contone, dheweke diseret saka USSR menyang China.
            1. Malyuta
              Malyuta 18 Februari 2020 13:39
              + 10
              belay
              Quote: Humpty
              . Contone, dheweke diseret saka USSR menyang China.
              Saka USSR menyang China??? Iki soko anyar. opo
              Quote: Humpty
              Apa sampeyan isih ragu babagan iki?

              Aku malah ora mangu banyu saka boyars, nanging aku ngerti.
              Quote: Humpty
              Nanging, terus mikir, miturut narcologists nyukupi, prabédan pisanan antarane pecandu narkoba lan alkohol iku pecandu narkoba tansah lingkungan pidana. Pencopet, apoteker, uga bisa diarani lara kanthi cara dhewe lan diobati, diobati. Aku mikir yen LTP bisa mbantu nyuda jumlah pecandu narkoba, paling ora amarga diisolasi saka wong sing sehat.

              Kasunyatane manawa masalah iki ora ngliwati sedulurku, mula aku duwe ide babagan kedadeyan kasebut. Ing cendhak, kita selflessly ngewangi gumantung ing paling saka kemampuan kita, amarga negara wis spat ing masalah iki, kang stands kanggo dhuwur lengkap lan aku sing iki nomer 1 masalah Rusia modern. Saiki, ing sawetara panggonan, para penggemar fokus nyoba mbantu paling ora, nanging iki minangka tetes ing segara.Yayasan Zhenya Roizman nyoba ngatasi masalah ing Yoburg, Yura Shevchuk ing St Petersburg, aku ora ngerti. liyane, aku ora komunikasi.
              Umumé, kabeh sedih, jujur, sanajan kita mbantu 17 pecandu, liwat St Petersburg, "House on the Mountain" lan Shevchuk, matur nuwun!
              1. Humpty
                Humpty 18 Februari 2020 14:05
                0
                Bapakku ngobati alkohol ing salawas-lawase. kasil . Luwih saka 27000 wis liwati. Aku jarang hubungi pecandu narkoba. Menawa kenalan padha takon banget. Nanging ora luwih saka kanggo mbusak bejat, lan ngerti carane nindakake iki ing 6-7 menit. Lan pancen bener. Dheweke tau sinau karo Profesor Vitaly Kantorovich, bab kang sadulur film "Allegro karo Fire" digawe ing wangun seni. Ing Gorbach lan Yeltsin, psikiatri lan narkologi minangka ilmu dirusak ing endi wae.
                Narcologists lan psikiater kalebu ing kategori dokter punitive. Ing jaman Soviet, perdagangan obat-obatan lan tukang ngrokok biasane dadi konspiratif. Contone, tembung "busuk" ing jargon tartamtu asale tegese tukang ngobong sing lungguh ing jarum. Padha numpes dening wong saka bunderan dhewe.
      4. Humpty
        Humpty 18 Februari 2020 13:05
        +1
        Quote: Malyuta
        Ing cendhak, aku ngerti lan elinga manawa ora ana kecanduan narkoba ing USSR! Lan gawe kesimpulan dhewe.

        Ing ngendi sampeyan manggon ing USSR? . Was . Ora malah ngomong bab anashistov. Nanging ora ing skala kasebut, mesthine. Dheweke wiwit ngiklanake kecanduan narkoba sajrone konstruksi gunung.
        Quote: Malyuta
        prilaku bayars aneh, lan padha ora penyayang bubuk irung karo karesikan?

        Apa sampeyan isih ragu babagan iki? Nanging, terus mikir, miturut narcologists nyukupi, prabédan pisanan antarane pecandu narkoba lan alkohol iku pecandu narkoba tansah lingkungan pidana.
        Pencopet, apoteker, uga bisa diarani lara kanthi cara dhewe lan diobati, diobati.
        Aku mikir yen LTP bisa mbantu nyuda jumlah pecandu narkoba, paling ora amarga diisolasi saka wong sing sehat.
      5. Paranoid50
        Paranoid50 18 Februari 2020 15:05
        +1
        Quote: Malyuta
        Aku ngerti lan elinga persis, ora ana kecanduan narkoba ing USSR!

        Sex uga. ya alangan...
    5. Starover_Z
      Starover_Z 18 Februari 2020 11:51
      -2
      Kutipan: Ilya-spb
      Hukuman pati kanggo raja narkoba!

      Perawatan wajib kanggo pecandu narkoba!

      Lan dudu hukum, nanging amandemen Konstitusi.

      Kanggo perang konkrit nglawan mafia narkoba, aku mikir yen perlu kanggo ngganti sawetara fasilitas militèr bekas sing ditinggalake sing adoh saka kutha lan kutha. Ing kana, para panitia ora mung disimpen sacara anumerta - dheweke isih mbuwang dhuwit, sanajan bakal ana dhuwit saka penyitaan, nanging dilebokake ing bahan mentah bekas lan supaya padha mati saka iku, utawa ora ana! Lan roofers uga! Distributor ing Staff layanan ana, kanggo urip! Kanggo nambani pecandu narkoba, nanging uga ing njaba kutha normal lan ora kanggo 2-3 sasi utawa apa wae, nanging kanggo sawetara taun. Lan supaya dheweke bisa kerja ing zona kasebut, gawe konten!
      Inggih, punika ingkang kula usul.
  2. Loess
    Loess 18 Februari 2020 10:58
    0
    Paukuman sing luwih abot, luwih apik kanggo masyarakat.
    Iki babagan nggawa keadilan marang warga sing nggunakake obat-obatan kanthi sistematis, lan babagan perawatan paksa.
    Lan kanggo nambani ora ing beyo saka insurance medical wajib lan wajib pajak, nanging supaya mengko padha bisa ngendi negara ngirim wong.
  3. Qwertyarion
    Qwertyarion 18 Februari 2020 11:03
    -1
    . diusulake kanggo nyathet klompok kriminal sing melu produksi massal, penyelundupan lan perdagangan "ramuan" babagan tingkat bebaya umum kanggo organisasi teroris - kanthi kabeh akibat, kaya sing diucapake ...

    Saiki iki tawaran serius. apik
    Kanggo wong-wong sing disalahké kanggo nggawe lan organisasi saka adol obat-obatan, uga kanggo accomplices, aplikasi istilah "mungsuh saka wong"
    Lan ing tambang uranium kanggo ngawula ukara.
    1. Goblin1975
      Goblin1975 18 Februari 2020 11:25
      + 16
      Kutipan saka Qwertyarion
      Langkah-langkah sing luwih abot "Rusia Adil" rencana kanggo nggabungake ing tingkat legislatif kanggo wong-wong sing nyebarake obat bius sing mateni. Para pengedar narkoba, miturut para wakil, kudu nyana ukuman seumur hidup kanthi rampasan kabeh properti.

      Kaya ngono. Nanging apa masalahe? Kabeh wong ing wilayah biasane ngerti ngendi stopkontak obat bius. Asring titik kasebut dadi papan panggonane warga negara tartamtu sing ora duwe sumber penghasilan resmi, nanging manggon ing omah gedhong mewah. Ing ngarep kabeh wong. Dadi, kabeh wong ing distrik ngerti babagan titik dodolan, lan titik-titik kasebut ana nganti pirang-pirang taun lan para panyewan kasebut tuwuh sugih ing ngarepe saben wong, kalebu. lan ing ngarepe polisi. Kepiye carane? Aku sing karyawan tartamtu saka departemen tartamtu duwe masalah kesehatan - padha banget ing mripat, lan malah ing pangrungon, amarga padha ora krungu informasi mlebu. Iki ngendi sampeyan bakal mikir involuntarily, lan sing kudu kepincut pisanan kabeh. Sing mbagekke utawa sing stubbornly nglirwakake. hi
      1. Pr0x0zhy
        Pr0x0zhy 18 Februari 2020 11:42
        +2
        Ya ... Iku mung siji bab kanggo "ngerti FSE" lan cukup liyane - kanggo Mbuktekaken ing pengadilan. prabédan amba banget.
        1. Goblin1975
          Goblin1975 18 Februari 2020 11:58
          +4
          Kutipan: Pr0h0zhiy
          Ya ... Iku mung siji bab kanggo "ngerti FSE" lan cukup liyane - kanggo Mbuktekaken ing pengadilan. prabédan amba banget.

          Apa sing sampeyan omongake, nanging aku ora ngerti kasunyatan kasebut. Ya, mung kanggo Golunov padha, padha wanted kanggo mbuktekaken malah kanggo soko kang wis boten apa. Saiki bebener wis dibuktekake marang karyawan yen dheweke seneng banget karo dheweke.
          Dadi, bakal ana kepinginan, lan kepiye para pecandu narkoba menehi informasi, tanpa dosis. Oalah, saka ngendi aku, tanggane siji ditutupi ing pusat distrik. Sawetara wong malah ngira yen dheweke adol suket. Aku isih gumun kok polisi kerep marani dheweke. Dheweke ngguyu kabeh babagan dheweke, yen dheweke saiki dadi komposer lan opera, lan apa dheweke wis nulis babagan kabeh wong? Pranyata dheweke guyon tanpa guna. Kabeh iku prasaja kanggo titik banality. Dheweke teka kanthi telusuran lan nawakake ekstradisi kanthi sukarela, utawa bakal golek dhewe lan kanthi jelas ngarahake driji ing bangunan sing bakal digoleki. Dheweke ora ana ngendi wae, dheweke menehi kanthi sukarela, utamane amarga polisi ngerti luwih dhisik ing ngendi dheweke nyimpen.

          PS Bakal ana kepinginan. Lan tanggane, mesthi, kaya ngono, goreng cilik, ora ana apa-apa kajaba suket. Nanging mesthi, dheweke nggawe masalah kanggo awake dhewe ing sak panggonan. Lungguh saiki. Sajrone wektu iki, ibune seda. Dheweke ora tau duwe kasugihan. Aku pitutur marang kowe, bab cilik lan bakal ana kepinginan. hi
          1. Popuas
            Popuas 18 Februari 2020 13:53
            +3
            Dadi ing bab cilik lan njupuk! Padha ora bisa nindakake apa-apa ing darknet, padha ngginakaken 2 milyar kanggo mblokir telegram wong bodho , nanging, Nanging, pejabat duwe saluran telegram dhewe, kalebu kepala Rospotrebnadzor wassat Minangka polisi ngomong 228 saka KUHP Federasi Rusia minangka artikel rakyat ... Iki ngendi sampeyan bisa ngisi treasury, yen denda tambah kaping pirang-pirang, lan yen padha miwiti tanduran, setengah negara bakal njagong mudhun. , mung pecandu narkoba sing kuwasa ora bakal kena pengaruh
            1. Goblin1975
              Goblin1975 18 Februari 2020 14:12
              +3
              Kutipan: Popuas
              Dadi ing bab cilik lan njupuk! Padha ora bisa nindakake apa-apa ing darknet, padha ngginakaken 2 milyar kanggo mblokir telegram wong bodho , nanging, Nanging, pejabat duwe saluran telegram dhewe, kalebu kepala Rospotrebnadzor wassat Minangka polisi ngomong 228 saka KUHP Federasi Rusia minangka artikel rakyat ... Iki ngendi sampeyan bisa ngisi treasury, yen denda tambah kaping pirang-pirang, lan yen padha miwiti tanduran, setengah negara bakal njagong mudhun. , mung pecandu narkoba sing kuwasa ora bakal kena pengaruh

              Kanthi kréta, lan kasunyatan manawa pejabat paling dhuwur dhewe, sawise ngalangi, terus ndhaptar lan nggunakake. Iki, mesthi, minangka ilustrasi sing paling apik babagan cara negara dikelola lan tingkat degradasi pamrentahan kasebut. hi
          2. Pr0x0zhy
            Pr0x0zhy 19 Februari 2020 01:53
            +1
            Apa sampeyan mikir yen tukang kebon sing serius bakal mlaku ing dalan karo tas shmali? Yen sampeyan ngerti kabeh lan ngerti carane, banjur mulang kabeh bodho CARA tamparan iku? Kepiye carane mlebu ing omahe, sing ora bisa disentuh, kepiye cara naleni obat bius, sing ora dicekel dhewe, lan sing ora didemek?
            Ing laku, ana kasus nalika, ing guise saka panuku, aku lunga menyang huckster kelas menengah lan tuku ampul saka wong. Alesan utama kenapa aku arep nggambar cache. Ngatur. Sawise iku, aku ngentekake udakara 5 menit nganggo dasi, nalika lawang kita rusak. Lan banjur padha ngukum kula, kanggo mlebu ilegal, kanggo provoking wong kanggo ngedol. Untunge, pukulan kasebut ora dianggep. Aku uga bisa dituntut. Mula dheweke lunga kanthi disiplin. Huckster essno mlumpat.
            Tebak saka siji wektu - banjur aku keganggu karo sirah padha, utawa ora?
            1. Goblin1975
              Goblin1975 19 Februari 2020 10:57
              0
              Kutipan: Pr0h0zhiy
              Apa sampeyan mikir yen tukang kebon sing serius bakal mlaku ing dalan karo tas shmali? Yen sampeyan ngerti kabeh lan ngerti carane, banjur mulang kabeh bodho CARA tamparan iku? Kepiye carane mlebu ing omahe, sing ora bisa disentuh, kepiye cara naleni obat bius, sing ora dicekel dhewe, lan sing ora didemek?
              Ing laku, ana kasus nalika, ing guise saka panuku, aku lunga menyang huckster kelas menengah lan tuku ampul saka wong. Alesan utama kenapa aku arep nggambar cache. Ngatur. Sawise iku, aku ngentekake udakara 5 menit nganggo dasi, nalika lawang kita rusak. Lan banjur padha ngukum kula, kanggo mlebu ilegal, kanggo provoking wong kanggo ngedol. Untunge, pukulan kasebut ora dianggep. Aku uga bisa dituntut. Mula dheweke lunga kanthi disiplin. Huckster essno mlumpat.
              Tebak saka siji wektu - banjur aku keganggu karo sirah padha, utawa ora?

              Lan apa sing kudu dipikirake. Mesthi ora. Mungkin sampeyan ora bakal pracaya, nanging kabeh iku negara. organ kerja. Aku dhewe krungu saka karyawan saka macem-macem departemen: apa sing paling aku butuhake? Yen panguwasa ujar - sampeyan blunder, sampeyan bakal nemen.

              PS Sampeyan sijine plus kanggo kerumitan karya. hi Nanging conto sampeyan ora ateges perang nglawan fenomena iki ora bisa ditindakake. Nanging, iki nuduhake kapentingan ing aliran awis saka perdagangan narkoba nang endi wae sing luwih dhuwur. Mbok malah dhuwur banget.
              1. Pr0x0zhy
                Pr0x0zhy 20 Februari 2020 01:14
                +1
                'dhuwur' - ing asas, aku ngakoni. Ora massively. Kaya ing lemah.
                Masalah, masalah raksasa, yaiku undang-undang. Lan, sikap setya wong kanggo junkies. Paling ora saka wong-wong sing durung ketemu pribadi.
                Sampeyan perlu kanggo perang karo bodho banget hard, lan malah dina sadurunge wingi. 2-3 hits sajrone taun - istilah, utawa institusi medis saka jinis 'tutup'. Sales - istilah saka 10-15. Uga panyimpenan ing 'utamane gedhe'.
                PySy: Aku ora kerja maneh. Kesehatan wis ilang.
      2. Malyuta
        Malyuta 18 Februari 2020 11:53
        +7
        Kutipan: Goblin1975
        Iki ngendi sampeyan bakal mikir involuntarily, lan sing kudu kepincut pisanan kabeh. Sing mbagekke utawa sing stubbornly nglirwakake.

        Sing nutupi!!!
        1. Goblin1975
          Goblin1975 18 Februari 2020 11:59
          +2
          Quote: Malyuta
          Kutipan: Goblin1975
          Iki ngendi sampeyan bakal mikir involuntarily, lan sing kudu kepincut pisanan kabeh. Sing mbagekke utawa sing stubbornly nglirwakake.

          Sing nutupi!!!

          Aku mikir. Yen ora, perang ora ana gunane. hi
      3. Qwertyarion
        Qwertyarion 18 Februari 2020 12:00
        +3
        . marang kanca-kancane

        Kutipan: Goblin1975
        Utawa sing nekad ora nggatekake.

        hi Maksudku iki uga ...
        Bakal ana karsane negara, banjur kabeh rantai bakal dibubarake, nganti link pungkasan
      4. depressant
        depressant 18 Februari 2020 15:50
        +2
        Colleague Leshy, nanging ora kaya ngono karo kita. Pedagang obat Asia manggon ing apartemen, ing omah sing ngelawan. Ora ing omah gedhong. Saingan nembak wong-wong mau (utawa mungkin wong-wong sing padha ora nuduhake), ana diselidiki, lan nalika kabeh calmed mudhun, dealers tamba anyar dienggoni ing apartemen padha - panggonan dhewe, lan ya - dikenal kanggo wong. . Ing wayah wengi, kumpul ing papan dolanan kita, ing mangsa lan musim panas, musim semi lan musim gugur. Ing omahku, salah sijine sing nyewakake polisi. Ing omah ing sisih liya saka papan dolanan, sing nyewa yaiku polisi. Ing wayah wengi, ing situs kasebut, ana njerit lan lolongan para pecandu narkoba minangka sinyal kanggo polisi yen dodolan wis aktif. Lan saiki - kasepen. Mangsa anget, ora ana njerit. Para pengedar narkoba mulih menyang Asia Tengah. Nanging dudu amarga polisi ndadak ngalahake, nanging amarga rakyat saya mlarat, ora ana dhuwit kanggo narkoba.
        Lan luwih.
        Cathetan babagan kekerasan - penyitaan properti saka pengedar narkoba, penjara seumur hidup. Dheweke grinned: iku medeni kanggo ngomong kakehan suap kanggo perwira penegak hukum bakal nambah!
    2. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 18 Februari 2020 11:59
      +1
      tambang uranium saiki dianggep dhuwur lan angel golek kerja ing kana, gajine dhuwur
  4. Arlen
    Arlen 18 Februari 2020 11:04
    +8
    Masalah kecanduan narkoba iku penting banget. Tagihan perlu. kejem? ya wis. Nanging ora mungkin kanggo nglawan masalah kecanduan narkoba ing negara kita kanthi cara sing beda.
    1. Svarog
      Svarog 18 Februari 2020 11:18
      +3
      Quote: Arlen
      Masalah kecanduan narkoba iku penting banget. Tagihan perlu. kejem? ya wis. Nanging ora mungkin kanggo nglawan masalah kecanduan narkoba ing negara kita kanthi cara sing beda.

      USSR duwe pengalaman sing apik banget ing perang .. ora ana pecandu narkoba .. Saka ing kono sampeyan kudu ngadopsi .. kabeh sing paling apik ..
      1. Arlen
        Arlen 18 Februari 2020 11:20
        +8
        Kutipan saka Svarog
        Saka ing kono sampeyan kudu ngadopsi .. kabeh sing paling apik ..

        Sayange, kita ora cepet-cepet nggunakake pengalaman Soviet kanggo ngrampungake masalah.
        1. KBaHT_BpeMeHu
          KBaHT_BpeMeHu 18 Februari 2020 11:35
          -4
          Sayange, kita ora cepet-cepet nggunakake pengalaman Soviet kanggo ngrampungake masalah.
          Lan ora bakal bisa, senam ing papan kerja ing USSR uga ditindakake amarga wedi marang paukuman pidana, aja diwatesi, ana masyarakat sing sadar, ing kapitalisme iki ora mungkin, apa wae hukum sing diadopsi.
          1. Arlen
            Arlen 18 Februari 2020 12:16
            + 10
            Kutipan saka KBaHT_BpeMeHu
            senam ing papan kerja ing USSR uga ditindakake amarga wedi marang paukuman pidana

            Lha lho... Kabeh mesti ana watese... Aku durung tau krungu utawa weruh sing kaya ngene iki...
          2. rubah kutub
            rubah kutub 18 Februari 2020 12:38
            0
            Kutipan saka KBaHT_BpeMeHu
            Lan ora bakal bisa, senam ing papan kerja ing USSR uga ditindakake amarga wedi karo paukuman pidana.

            Aku, karo storyteller liyane ing USSR liyane, urip maneh ...
          3. Baursak
            Baursak 18 Februari 2020 13:39
            +1
            Ing endi sampeyan, wong miskin, manggon, yen sampeyan nindakake senam ing papan kerja kanthi nandhang sangsara saka paukuman pidana?!
      2. paul3390
        paul3390 18 Februari 2020 11:56
        +4
        Kaya ing Uni ora bakal bisa. Nalika ukuran utama status wong ing masyarakat - loot - perang nglawan memangsan ing sembarang cara mung ora ana guna. Lan ngganti paradigma status mung bisa bebarengan karo sistem sosial. Kanggo loot punika basis banget saka kapitalisme.
      3. fif21
        fif21 18 Februari 2020 11:57
        -1
        Kutipan saka Svarog
        USSR duwe pengalaman sing apik banget ing perang .. meh ora ana pecandu narkoba

        Ayo kula ora setuju.Tuwuhan pecandu narkoba ing USSR wiwit nalika Perang Patriotik Agung, terus ing jaman stagnasi, lan ngrembaka sawisé hukum "garing" Gorbachev (Nanging, kaya ing AS.
        "hukum garing" nyebabake tambah kecanduan narkoba.) Ing Federasi Rusia, kecanduan narkoba minangka bisnis! Sapa sing bakal ngidini sampeyan nutup bisnis kanthi bathi sing apik banget? hi
        1. Arlen
          Arlen 18 Februari 2020 12:11
          +9
          Kutipan saka fif21
          Ayo kula ora setuju.

          Ing taun 1987, 130 wong sing nggunakake narkoba lan zat beracun didaftar ing polisi, kalebu 300 pecandu narkoba lan penyalahgunaan narkoba.
          Ing wulan Juni 2017, ana 800 pecandu narkoba ing cathetan medis ing Rusia.
          Saiki masalah wis ditambahi amarga macem-macem campuran udud. Remaja banget lungguh ing dheweke.
      4. Okolotochny
        Okolotochny 18 Februari 2020 12:46
        0
        USSR duwe pengalaman sing apik banget ing perang .. meh ora ana pecandu narkoba

        liyane. Ya, deleng statistik wong-wong sing disalahké ing taun-taun kasebut miturut artikel sing cocog. Carane akeh iki sing ana ing LTP? Iku kurang, ya. Lan kenapa? Ora ana lalu lintas, wates ditutup. Komentar sampeyan ing taman kanak-kanak wis mboseni.
        1. Popuas
          Popuas 18 Februari 2020 14:00
          +3
          Dheweke lungguh ing poppy, saben musim panas dheweke teka ing desa kita saka kutha kanggo ngidak-idak kebon, aku isih bocah, nanging aku elinga kanthi sampurna carane wong-wong mau nuntun dheweke! Banjur padha mandheg nandur, lan polisi nyaranake supaya ora nindakake iki! ,, Grass ,, supaya padha didol kaca tingal ... Lan saiki padha biasane njagong ing kimia.
          1. Okolotochny
            Okolotochny 18 Februari 2020 14:18
            -2
            Bener, poppy - jerami, khanka. Diproses poppy - heroin, lan malah luwih kokain ana minuscule. Alasan sing diterangake ing ndhuwur.
    2. tihonmarine
      tihonmarine 18 Februari 2020 11:59
      +2
      Quote: Arlen
      Masalah kecanduan narkoba iku penting banget. Tagihan perlu. kejem? ya wis

      Sampeyan bener hukum dibutuhake. Ananging salawase para raja narkoba sing paling utama ing negara isih urip, malah nampa pesenan, sanajan duwe warga negara manca lan manggon ing luar negeri, lan lemake ana, hukum ora bakal bisa, sanajan sampeyan nulis sewu. .
  5. gridasov
    gridasov 18 Februari 2020 11:04
    +9
    kecanduan narkoba, alkoholisme minangka penyakit sing kudu diobati. Nanging takon apa wae sing diarani spesialis yen dheweke ngerti sebabe penyakit kasebut. Lan alasane ana ing struktur otak. Wong kathah tiba menyang eling kleru. Euforia saka persepsi sing diowahi iki kuwat banget nganti pungkasane nyebabake pati wong. Nanging pitakonan uga ing papan proses variabel Highly dinamis, malah tanpa obatan lan alkohol, kita uga dadi ora sregep ing netepke kasunyatan saka acara aktif donya, lan ora khayalan lan kleru.
    1. Malyuta
      Malyuta 18 Februari 2020 11:56
      +6
      Kutipan saka gridasov
      Mulane, cara marasake awakmu yaiku nggoleki potensial internal saka wong kasebut dhewe lan ngrangsang dheweke urip ing donya nyata, lan ora ing ilusi lan kleru.

      Sampeyan ora bisa mbantah karo sampeyan, aku mung pengin dicathet yen kadhangkala wong sengaja pindhah saka kasunyatan, amarga kasunyatan saiki bisa mateni luwih cepet tinimbang alkohol utawa obat-obatan.
      1. gridasov
        gridasov 18 Februari 2020 12:09
        +3
        Sing bener maksudku.
        1. Malyuta
          Malyuta 18 Februari 2020 12:16
          +6
          Kutipan saka gridasov
          Semono uga sing dakkarepake

          Apik banget yen kita ngerti saben liyane.
      2. Iwan_de
        Iwan_de 24 Februari 2020 21:50
        0
        Sing mesthi. Kartel break ora ana pasar. Sapa sing kudu tuwuh
  6. Lamata
    Lamata 18 Februari 2020 11:05
    + 10
    Aku tansah kaget kok padha sijine obatan ing pakunjaran, padha jahitan kanggo nggunakake lan milik. Padha katahan sethitik (biasane) ing ngarep, lan nggunakake iku penyakit, supaya padha tanduran alkonauts, tukang game, pindhah mans. Lan ing hucksters, kanggo nguber sing mercilessly, nanging sing ora tugas, nyengsarakke MediaWiki gedhe, nanging padha arep mangan nyudo Pundhak.
    1. Sergei Averchenkov
      Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 11:19
      +1
      Gampang banget, supaya ora ngrampog tanggane lan omahe kanggo dosis. Perlu panjelasan liyane?
      1. Lamata
        Lamata 18 Februari 2020 11:20
        +1
        More ngrampok lan nyolong swindlers prasaja. Aku duwe array dacha. ana loro maling utama, alkana lan pensiunan aktif)))
        1. Sergei Averchenkov
          Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 11:26
          +5
          Ngrungokake, ponakanku kaya ngono ... TV mabur saka tembok - aku tuku sing nomer papat. Iki sungkowo kulawarga ... Penipuan prasaja saka ara karo wong-wong mau, nanging kasusahan iki ...
          1. Lamata
            Lamata 18 Februari 2020 11:27
            0
            Aku sympathize, nanging tanduran, nanging apa mengkono? Aku ngerti sing metu saka obatan, nanging kanggo dangu lan kekuatan dibutuhake (ilang saka heroin)
            1. Sergei Averchenkov
              Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 11:31
              +2
              Aku mesthi bakal mateni dheweke ... Susah banget ...
              1. Lamata
                Lamata 18 Februari 2020 11:35
                -3
                Dheweke mung bisa nendhang dheweke metu, (yen dheweke wis diwasa) utawa metu utawa njaluk ngapura. Ora, guess.
                1. Sergei Averchenkov
                  Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 11:37
                  +5
                  Ayo. Tibakke kuwi. Masalahku.
                  1. Malyuta
                    Malyuta 18 Februari 2020 12:00
                    +6
                    Kutipan: Sergey Averchenkov
                    Ayo. Tibakke kuwi. Masalahku.

                    Cedhak St Petersburg, Yura Shevchuk mbangun "House on the Mountain", sawijining klinik gratis kanggo pecandu narkoba lan alkohol. Dipriksa ing sederek, emisi wis ana ing kasus pertama 8 taun, lan loro ing 6 !!! Yen perlu, aku bisa mbantu. Tulis ing pribadi. hi
      2. gridasov
        gridasov 18 Februari 2020 12:12
        0
        Ing Ukraina, kahanan kaya mengkono padha nyolong lan ngrampok nang endi wae. Lan carane urip. Ing wektu sing padha, ora ana program kanggo ningkatake masyarakat. Badut ora ngerti babagan iki. Lan iki ditrapake kanggo kabeh umur lan kelompok sosial.
    2. Lopatov
      Lopatov 18 Februari 2020 11:31
      0
      Quote: Lamata
      Aku tansah kaget kok tanduran obat

      Supaya penyakit ora nyebar.
      Kahanan standar, arang banget disederhanakake: dheweke pengin nggunakake, nanging ora ana dhuwit. Ing sawetara kahanan, dheweke nemokake neophyte sing bakal tuku dosis pisanan lan nuduhake.

      Kanggo nglawan iki, dheweke ngatur pertunjukan kanthi legalisasi obat-obatan alus lan "terapi substitusi" nalika, nyatane, pecandu narkoba dikontrol lan disebarake kanthi sah.
      1. Lamata
        Lamata 18 Februari 2020 11:34
        -1
        Lan hucksters, roofed, planters, laboratorium, sing wiwitan.
        1. Lopatov
          Lopatov 18 Februari 2020 11:36
          +2
          Iki minangka masalah sing kapisah. Lan iki minangka titik aplikasi pasukan sing tepat.

          Lan kita ngrembug babagan perawatan wajib kanggo para pecandu narkoba. Kanggo sijine iku mildly, idea dubious.
          1. Lamata
            Lamata 18 Februari 2020 12:27
            -1
            Persis, ora perlu kanggo waras, nanging tanduran, sabenere kanggo nggunakake., iku bodho.
            1. Lopatov
              Lopatov 18 Februari 2020 15:06
              0
              Iku ora bodho.
              Iku mung perlu kanggo nandur.
              Lan masyarakat ora siap kanggo iki.
      2. Octopus
        Octopus 19 Februari 2020 00:54
        +1
        Kutipan: Lopatov
        Kanggo nglawan iki, dheweke ngatur pertunjukan kanthi legalisasi

        Apa sampeyan ngarani iki "show"?
        Kutipan: Lopatov
        dheweke pengin nggunakake, nanging ora ana dhuwit. Ing sawetara kahanan, dheweke nemokake neophyte,

        Nanging yen methadone diwenehi gratis, mula neophyte ora perlu maneh, kaya apa, utawa apa?
  7. Orc lawas
    Orc lawas 18 Februari 2020 11:14
    +1
    Kecanduan narkoba nduweni telung komponen sing nyebabake ancaman kanggo masyarakat. Kejahatan terorganisir lan kejahatan sing digawe dening pecandu narkoba sing ana hubungane karo akses pengajaran menyang obat-obatan. Degradasi pribadine pecandu narkoba sing ora bisa ditambani. Ora ana masalah iki sing ditangani dening tagihan iki. Cara mung kanggo ngalahake kecanduan iku kanggo njaluk iku ing kontrol. Ing kontrol FSB / KGB, mbukak klinik kanthi injeksi gratis nanging ing pengawasan dokter. teka. ngobrol karo terapis, entuk dosis gratis. ical. kadohan mlaku. Ya, iki nulis kabeh pecandu narkoba minangka ora bisa dibatalake, nanging bakal ngidini sampeyan menang rong poin pertama, sing ora cukup.
    1. fif21
      fif21 18 Februari 2020 12:12
      0
      Kutipan: Old Orc
      Bukak klinik ing kontrol FSB/KGB

      Sampeyan wong naif. Bisnis (dilarang dening hukum) ing Federasi Rusia dibagi antarane pasukan keamanan lan kelompok angkara diatur
      Simbah Hassan, lan Kolonel Zakharchenko minangka conto iki. Lan Interpol ora bakal diidini mlebu ing Federasi Rusia. hi
    2. Octopus
      Octopus 19 Februari 2020 00:55
      +1
      Apa FSB kanggo sampeyan? Apa organisasi amal liyane sing muncul?
      1. Orc lawas
        Orc lawas 19 Februari 2020 11:15
        0
        Ing asas, bisa uga FSB ora paramiliter utama (supaya klompok kriminal sing diatur ora duwe kepinginan kanggo dadi atap lan ngenalake biaya mlebu), negara (supaya ana distribusi gratis, lan statistik. ). Kanthi distribusi sing dikontrol kanthi gratis, klompok kejahatan sing diatur bakal kelangan bathi lan mulane kapentingan ing obat-obatan, kecanduan narkoba bakal dikontrol lan bakal kurang guwa lan dosis pisanan sing acak kanggo perusahaan. Lan rega bakal cilik: bangunan gaji, jarum suntik sing bisa digunakake, lan dosis sintetik utawa alami saka lapangan negara. Gaji siji Chubais dakanggep cukup kanggo setaun.
        1. Octopus
          Octopus 19 Februari 2020 12:20
          +1
          Kutipan: Old Orc
          paramiliter (supaya kelompok kejahatan sing diatur ora duwe kepinginan

          Yen klompok kriminal diatur wiwit nglindhungi poliklinik, iki alesan kanggo menehi hasil karo roofers, lan ora nyerahke kabeh kanggo FSB.
          Kutipan: Old Orc
          Kanthi ngawasi gratis

          Sampeyan ngiklanake program metadon. Iki cara kerjane sanajan ing Ukraina utawa Asia Tengah. Jarum suntik ora dibutuhake, methadone diwenehake minangka sirup. Ing Rusia, sampeyan bisa uga didakwa karo pelanggaran pidana kanggo gagasan iki.
          Gaji Chubais cukup.

          Negara-negara sing pancen miskin bisa entuk methadone kanthi gratis miturut program PBB. Lan ya, iku murah dhewe.
  8. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 11:16
    0
    Pecandu narkoba? Iki wong sing ilang, aku ngerti wong kaya ngono - dheweke dadi ibu kanggo dosis ...
    1. Lamata
      Lamata 18 Februari 2020 13:48
      -1
      hucksters kabeh loreng, ora ketompo obatan utawa kembang, padha uga siyap kanggo ngedol everyone lan kabeh kanggo loot
  9. Alexander
    Alexander 18 Februari 2020 11:18
    +3
    "H" luck saka panguwasa kanggo umpteenth wektu, karo kabeh demensia lan wani, rush kanggo mbusak jalaran, ora nimbulaké.
  10. kn54
    kn54 18 Februari 2020 11:19
    + 10
    Ing USSR, departemen kanggo nglawan perdagangan narkoba.
    Dina iki, Dinas Pengendalian Narkotika.
    Rasakake bedane.
    1. Svarog
      Svarog 18 Februari 2020 11:23
      +8
      Kutipan saka knn54
      Ing USSR, departemen kanggo nglawan perdagangan narkoba.
      Dina iki, Dinas Pengendalian Narkotika.
      Rasakake bedane.

      Tapi jujur ​​..saiki dinas khusus dikontrol .. trus gelut ..
  11. Nick Russ
    Nick Russ 18 Februari 2020 11:24
    +3
    Pecandu narkoba yaiku wong sing lara. Padha kudu dianggep. Nanging kanggo nandur bakul. Nanging kita wis mesthi wis ngelawan. Kanggo kilogram heroin, ukara kasebut luwih murah tinimbang gram. Lan yen wong sing duwe epaulettes diwenehi panganan, mula dheweke ora bakal dilebokake ing kunjara, nanging bakal menehi peringatan babagan serangan kasebut.
    Ing kene kita mbutuhake langkah-langkah sing luwih komprehensif lan paukuman sing luwih angel kanggo korupsi (nyawiji kekuwatan karo kejahatan).
    Mula aku yakin yen tanpa dhukungan saka instansi pemerintah, raja narkoba ora bakal bisa ana.
    1. Sergei Averchenkov
      Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 14:02
      +1
      Aku setuju - lara. Mung pasien kasebut bakal ngirim ibune menyang panel kanggo dosis. Nah, apa sing kudu ditindakake ... karo pasien kasebut? Mungkin luwih gampang kanggo mateni?
      1. Nick Russ
        Nick Russ 18 Februari 2020 14:42
        0
        Yen katon ing oyod, banjur ibu nanggung bagean gedhe saka nyalahke. Tegese dheweke digawa munggah. Inggih, masyarakat uga nanggung tanggung jawabe, amarga uga melu ing proses pendhidhikan.
        Sumangga kita sesarengan ngolesi bathuk kanthi ijo sarwa warni, nggih, semanten ugi kangge kita piyambak.
        1. Sergei Averchenkov
          Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 15:23
          0
          Inggih, inggih ... Ibu punika guilty a priori. Sapa sing mikir kaya ngono ora bisa ngomong apa-apa marang aku. Apa ibumu sing salah? Sampeyan tikus lan dudu putra ... Utawa putri - sampeyan bakal ngerti Gbr.
          1. Nick Russ
            Nick Russ 18 Februari 2020 15:56
            0
            Anak iku wadhah, kudu diisi kanthi katresnan.
            Yen wong tuwa ora nindakake iki, prau isih bakal diisi, nanging apa wae lan sapa wae bakal begja.

            Lan dheweke uga ujar manawa sampeyan duwe gelar Pahlawan Rusia, nanging putrane ngombe, mula sampeyan urip kanthi sia-sia.
            1. Sergei Averchenkov
              Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 16:00
              0
              Dakkandhani marang ibumu.
              1. Nick Russ
                Nick Russ 18 Februari 2020 16:05
                0
                Nanging ora apik kanggo nerjemahake menyang pribadine. Iki ora sopan lan ora sopan
                1. Sergei Averchenkov
                  Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 16:16
                  0
                  Oke, ayo pindhah menyang kepribadianku. Kanggoku, ibuku pancen ibuku. Aku nyeret dheweke menyang jamban lan mbantu dheweke nindakake kabeh ing kana, banjur aku ngubur dheweke ... Apa maneh sing dikarepake? Ya, ngidoni kasar lan kasar. Nuwun sewu.
                  1. Nick Russ
                    Nick Russ 18 Februari 2020 16:24
                    0
                    Nuwun sewu. Aku ora nulis babagan sapa wae, nanging nulis kanthi umum lan kiasan.
                    Mung, ing mratelakake panemume, sapa wae, sanajan wong sing paling ala, pantes ditresnani, amarga. dadi ora mung saka karsane dhewe, nanging uga dening akeh kahanan ing urip.
                    1. Sergei Averchenkov
                      Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 17:07
                      0
                      Sampeyan ngerti, kabeh dadi cetha mung nalika iku pribadine... Sing nyengsarakke sampeyan.
                      1. Nick Russ
                        Nick Russ 18 Februari 2020 18:23
                        0
                        Iku apik kanggo wong ing Internet, nanging ing urip nyata, mbokmenawa ora akeh banget. eseman
                      2. Sergei Averchenkov
                        Sergei Averchenkov 18 Februari 2020 21:29
                        0
                        Averchenkov Sergey Alexandrovich. Krasnoyarsk. st. Tentara Abang 67 - 1. 89233636724. Dadi luwih nyata. Aku iki wong jujur ​​lan aku mung bisa ngapusi ing guyon.
  12. KBaHT_BpeMeHu
    KBaHT_BpeMeHu 18 Februari 2020 11:26
    +3
    inisiatif anti-narkoba
    Inisiatif kasebut ora sopan, artikel kasebut digawe khusus utawa ditulis ing obat-obatan, komentar kasebut luwih elek. Undhang-undhang wis ana, wis cukup. Masalahe mung siji, ora ana sing nglakokake undang-undang kasebut amarga korupsi total ing Kementerian Dalam Negeri. Amarga saka korupsi iki, wong enom karo joints utawa ing umum karo tos njaluk menyang bunk kanggo wektu ageng, lan distributor karo keuangan nerusake karya reged. Dadi tanpa mikir kanggo tumindak, mung kanggo mbantu bosok masyarakat.
    miturut statistik FSKN
    Layanan Kontrol Narkoba Federal dibubarake amarga iki minangka salah sawijining distributor utama racun kasebut.
    Ayo tenanan wiwit berjuang kanggo masyarakat kita, nglarang impor "pupuk" setengah rampung saka China, sampah iki ing posisi pisanan ing negara! Lan yen kita ora nindakake iki, kita bakal ngetutake tenggorokan wong gedhe, ing Rusia lan ing China. Nanging ing prospek saka corralling wong menyang kabeh limo koloni, iki bisa, lan kita bakal Cut dhuwit kanggo iku, lan ing Federal Penitentiary Service lan ing Zdava pendanaan per kapita, everyone iku nggoleki. Lan kanggo wong-wong sing njagong lan biasane bisa kerja kanggo kabecikan negara ing panggonan iki, ora ana sing peduli, iku perlu, kaya kabeh wong normal, kanggo thump lan menehi hasil karo saben dinten gesang.
  13. roket757
    roket757 18 Februari 2020 11:29
    -5
    Iki babagan nggawa keadilan marang warga sing nggunakake obat-obatan kanthi sistematis, lan babagan perawatan paksa.

    Sayange, ora ana cara sing efektif kanggo ngobati kecanduan!
    Satemene aku ngerti, ing antarane para pecandu narkoba, prosedur perawatan kasebut diarani "ngresiki" ... banjur kanthi "pasukan anyar" ing ...
    ing cendhak, sing peduli apa.
    Iki masalah lan ora ana siji, ngendi wae, wis nyedhaki kanggo ngrampungake.
  14. tahanan
    tahanan 18 Februari 2020 11:29
    -1
    Ora Matter apa abang-panas utawa kanthi ati-ati. Sing utama yaiku jujur ​​lan cukup. Lan ora kanthi cara sing padha bakal nyekel barang-barang cilik lan laporan maneh kanthi bungah, ngetung susu ing sangisore medali. Kepala kudu dipotong.
    1. Pavel Fedorov
      Pavel Fedorov 18 Februari 2020 11:41
      +1
      Ya ... bener banget: iwak bosok saka sirah, chop, mung chop ...
  15. Pavel Fedorov
    Pavel Fedorov 18 Februari 2020 11:39
    +4
    Sosiolog Amer Shibutani ngumumake hukum: kabeh sing ana ing negara kasebut disetujoni (disponsori)!
    Dadi kecanduan narkoba bakal rampung ing sawijining dina.
    Kremlin dhewe kasengsem karo karusakan iki ...
    Iki maling penjahat.....ngerti...
  16. Malkavian
    Malkavian 18 Februari 2020 11:50
    -2
    Saiki tambah akeh pecandu narkoba. Malah 2-3 taun kepungkur ora katon, nanging saiki wong sing dibenturi watu ditemokake ing bis, ing dalan. Kancane ngomong yen dheweke kesel ngusir tukang gadai adoh saka omahe. Brazen, padha digali sanajan ing wayah awan. Padha nyurung menyang pipa ing omah pribadi. Sejatine mung harden munggah. Yen ora, wong ora ngerti.
  17. tolancop
    tolancop 18 Februari 2020 11:57
    +2
    Kutipan: Pr0h0zhiy
    Ya ... Iku mung siji bab kanggo "ngerti FSE" lan cukup liyane - kanggo Mbuktekaken ing pengadilan. prabédan amba banget.

    "Aku krungu swarane dudu lanang, nanging bojo ..." (C).
    Kaping pisanan, dheweke nguwuh "kabeh wong ngerti, nanging polisi ora menehi apa-apa ..."... Lan wiwit nindakake, dheweke bakal bengok-bengok "37 taun!!!!" ... Lan langsung antrian nandhang sangsara "teken. " saka petugas SSB, kantor kejaksaan, FSB, lsp.
  18. Domobran
    Domobran 18 Februari 2020 12:01
    0
    Lan carane wong manggon ing negara ngendi obatan alus wis legalized? Kepiye carane ngatasi sing abot?
    Apa sing ditindakake para pecandu narkoba?
    Lan muni apik ing tembung, nanging ing kasunyatan, wong sing wis dibuwang bakal lungguh luwih, lan sing dagang lan tindakake bakal luwih sugih.
    1. Octopus
      Octopus 19 Februari 2020 01:03
      +1
      Kutipan saka Domobran
      Piyé carané ngadhepi sing abot?
      Apa sing ditindakake para pecandu narkoba?

      Program pengurangan cilaka, terapi substitusi.
  19. Evgeny Suslin
    Evgeny Suslin 18 Februari 2020 12:05
    0
    Ukara sing bener, perawatan paksa kanggo pecandu narkoba perlu! Distributor kanggo tanduran kanggo syarat maksimum tanpa hak parole! Lan penyitaan properti kanggo distribusi lan pabrik obat-obatan.
  20. karabas
    karabas 18 Februari 2020 12:08
    0
    Ya, iku bakal apik (kanggo ngisolasi pecandu narkoba), nanging kita butuh gradasi kanggo obat-obatan keras lan alus wektu iki, yen ora, wong bakal ngisi rokok kanggo taun anyar utawa kanggo pesta, lan dheweke bakal keselak kaya pecandu heroin
    sareh, nalika aku ngluwihi hak sandi, perawat ing dispensary takon yen aku bubar njupuk Corvalol - Aku ora bisa pass ujian. Apa bab hukum anyar? ngombe Corvalol lan mlebu kunjara?
    Ora kabeh gampang kaya loro lan loro
  21. tolancop
    tolancop 18 Februari 2020 12:08
    +2
    Kutipan saka knn54
    Ing USSR, departemen kanggo nglawan perdagangan narkoba.
    Dina iki, Dinas Pengendalian Narkotika.
    Rasakake bedane.

    Apa sampeyan krungu babagan obat-obatan ing sirkulasi LEGAL? Aku bisa ngomong - morfin, promedol, lsp.
    Ora penting apa sing diarani kantor, sing utama yaiku asil karya.
    Lan sampeyan ora kudu nyalahake kabeh polisi ... Polisi, paling ora, nyekel, nanging kenapa sing kejiret nampa syarat sing ora nyukupi lan ora ngladeni kanthi lengkap - pitakonan kudu menyang departemen liyane. Nanging sayangé, sakperangan alesan, ana bisu babagan wong apik-natured saka kantor jaksa, pengadilan, Federal Penitentiary Service.
  22. rubah kutub
    rubah kutub 18 Februari 2020 12:30
    +1
    ya ... Nilov ing peran ... nanging kok Duma Negara langsung nolak proposal kanggo mriksa anggota Duma (lan PNS liyane) kanggo nggunakake? lan kapolres sing nutupi "bisnis iki" kudu munggah pangkat?lan apa coke ing Kementerian Luar Negeri?kanggo "treatment"? ana, oh carane!
  23. Perse.
    Perse. 18 Februari 2020 12:43
    +1
    Rusia rangking 5th ing donya babagan konsumsi heroin ing donya.
    Rusia uga ana ing posisi kaping 5 babagan ketergantungan tembakau, luwih-luwih akeh wanita sing ngrokok lan remaja sing ngrokok. Werna sing digawa menyang Rusia wis suwe ora ana hubungane karo tembakau asli. Ana mambu koran sing kobong kanthi wewangian aromatik - ing jejere dheweke nylametake bledug kertas kanthi impregnasi kimia, sampah sing mbanjiri pasar rokok ing Rusia. Wong-wong sing apes ora bisa ngrokok "rokok" iki, lan ora bisa mandheg, dheweke kaya tar, sawise 30-40 menit, malah tangi ing wayah wengi. Padha ngrokok nang endi wae, ing ngendi iku bisa lan mokal, padha ngrokok kabeh lawang, mandheg, padha ngrokok ing perjalanan. Kita pancen mateni bangsa, ndhelikake perang munafik nglawan udud, miturut prinsip "asu ajag-ajag!" Kanggo mandheg wedi. Sampeyan isih ketemu bocah enom kaya sing, mlaku-mlaku karo "generator uap", ing klub kang "murni" kimia, kesederhanaan suci, - "rokok elektronik" ... Kene iku ora perlu filosofis maneh, "Perang nglawan kecanduan tamba:" wesi abang-panas "utawa kanthi ati-ati maksimum? ", Lan kanggo dangu kanggo nyimpen bangsa, karo sakabehe care, nanging karo wesi abang-panas.
  24. Strashila
    Strashila 18 Februari 2020 12:45
    +1
    Iku angel kanggo wong daulat kanggo ndeleng katergantungan, sing liyane tamu lan mentas diowahi Rusia saka negara tanggané, sing luwih wutah saka tamba kecanduan. Rusia minangka salah sawijining negara utama ing donya ing ekspor dhuwit dening "pekerja tamu". Dadi iki sing resmi diekspor, kita takon dhéwé, lan banjur carane akeh ora legal, nanging manggon ing Rusia biaya dhuwit lan ora mung wong, nanging kabeh desa. Kita ora duwe akeh yard lan situs konstruksi ing negara kasebut.
  25. Komentar wis dibusak.
    1. Nick Russ
      Nick Russ 18 Februari 2020 13:30
      0
      ,, Senajan ngenteni sawetara menit, nanging apa karo perusahaan alkohol ?,,

      Kene sampeyan kudu njupuk conto saka Gorbachev. Langsung loro hares. Nambah tingkat lair lan nyuda alkoholik.
      1. Orc lawas
        Orc lawas 18 Februari 2020 14:33
        0
        Gorbachev, sawise nggawe hukum garing, nggawe persiapan kanggo emas 90. Kanthi nggawe sindikat kejahatan terorganisir lan ngrusak ekonomi USSR. Akeh pengusaha 90 miwiti karo moonshine uga.
        1. Nick Russ
          Nick Russ 18 Februari 2020 15:12
          +1
          Pranyata hukum garing ngrusak ekonomi? Apa kabar.
          Iku babagan wutah unprecedented ing tingkat lair, Aku ngerti iki 100%.
    2. astronom1973n
      astronom1973n 24 Februari 2020 06:30
      0
      Kutipan saka certero
      Ngukum pangguna kaya ngantemi wong lara amarga lara.

      Apa padha lara? Sukarela nggunakake sampah? Mangkono, saka budget kanggo nglampahi dhuwit kanggo perawatan? Sawetara jenis omong kosong.
  26. Goldmitro
    Goldmitro 18 Februari 2020 13:20
    +1
    Kecanduan narkoba sing mbledhos lan kaya longsor ing Rusia diwiwiti sawise tanggung jawab pidana lan administratif kanggo kepemilikan lan panggunaan zat narkotika kanggo tujuan pribadi dibuwang ing taun 1991.

    Kanggo miwiti narik metu kabeh freaks iki menyang cahya dina - nyatane, pelobi mafia tamba, sing mikir iki!
  27. MoJloT
    MoJloT 18 Februari 2020 13:40
    +1
    "Adil Rusia" Sadawane dalan, dheweke dhewe ing pasukan lengkap kudu dikirim menyang wong bodho.
  28. rosomaha
    rosomaha 18 Februari 2020 13:40
    0
    maneh artikel sing paling anyar kanthi judhul sing ngundang ... lan informasi ing kaca kasebut. Kharaluzhny lan Gravnovsky menehi artikel kasebut ing bungkus saben dina. Mbutuhake informasi luwih akeh ing artikel - volume penalaran lan analytics paling ora kaca 3. Lan informasi sing ora dingerteni utawa ora ditekanake ing feed berita. Lan ora retelling saka kabeh wong ngerti. PLEASE REVIEW IKI. Aku ngomong metu amarga cathetan iki wis banget ngganggu. Mbukak artikel, sampeyan miwiti maca ... plot, generalization saka informasi kasedhiya lan .... lan iku, pungkasan. Lan kudu luwih maju - kenapa kedadeyan kasebut (umpamane, pendapat sampeyan), sing kudu disalahake ... cara kanggo ngatasi masalah kasebut kanthi deskripsi barang kasebut. Apa sampeyan takon artikel sampah kaya ngono? Rating diisi? Sampeyan bisa nulis pendapat kanthi volume lan komentar kasebut.
  29. korriphila
    korriphila 18 Februari 2020 14:14
    -5
    Iku kanggo nandur pecandu narkoba! Persis!!! Amarga yen ana panjaluk (pecandu narkoba), mesthi ana pasokan (mafia narkoba). Dadi sabab sing kudu diilangi.
  30. Protosan
    Protosan 18 Februari 2020 15:11
    0
    Ing USSR ana 1 pecandu narkoba saben 115 wong!
    Lan biasane penggemar ganja (aku tuwuh dhewe, aku ngrokok dhewe) ngguyu
    1. Komentar wis dibusak.
  31. Gusti ngluwari Raja
    Gusti ngluwari Raja 18 Februari 2020 17:23
    0
    Iki wektu kanggo mungkasi obscurantism cepet-spiritual iki sadurunge Rusia mati saka obatan, AIDS lan migrasi mahasiswa.
    Masyarakat mbutuhake legalisasi, keterbukaan lan pendidikan.
  32. Kelana039
    Kelana039 19 Februari 2020 00:47
    +1
    Nalika kabeh limo karakter langgeng insecure mangu kabeh lan bisa kurban apa-apa nanging chatter telas, addicts tamba terus matèni lan ngrampog wong normal, sehat lan migunani kanggo masyarakat, marga saka dosis racun sing ... Iki kéwan galak perlu kanggo diisolasi saka masyarakat, lan supaya perdagangan narkoba dieksekusi, kanthi rampasan properti
  33. Komentar wis dibusak.
  34. astronom1973n
    astronom1973n 24 Februari 2020 06:25
    0
    Maneh, ngomongake kasunyatan manawa masyarakat kudu dilindhungi saka wong-wong kaya ngono, "kaya saka pasien wabah"
    Nanging nyatane, apa salahe? Ing tlatah kita, ana bocah cilik sing narkotika narkotika narkotika ing sirahe tukang pos nganggo wesi ban, njupuk pensiun kanggo wong tuwa, Tukang pos tiwas ing rumah sakit, sampah sing ora dipikirake. kanggo apa-apa.