Review militèr

Taiwan nampa tawaran AS kanggo nganyarke 145 jet tempur F-16A/B

17
Taiwan nampa tawaran AS kanggo nganyarke 145 jet tempur F-16A/B

Pamrentah Taiwan wis mlebu kabar nampa tawaran (LoA) kanggo nganyarke 145 pesawat tempur F-16A / B, laporan Janes Defense Weekly, kanthi nyebutake informasi saka Dewan Bisnis AS - Taiwan.

Biaya modernisasi kira-kira 3,7 milyar dolar. Program modernisasi dijangkepi 12 taun.

Dokumen kasebut nandheske yen upgrade, sing disetujoni dening administrasi Obama ing September 2011, bakal kalebu instalasi radar aktif phased array (AESA) sing dipindai sacara elektronik. Sadurunge, sawetara media nyatakake yen pamrentah Taiwan ora gelem nginstal radar karo AFAR amarga regane dhuwur.

Biaya pungkasan radar kanggo Taiwan bakal gumantung marang pabrikan (Raytheon utawa Northrop Grumman) sing milih kanggo nganyarke F-16 Angkatan Udara AS.

Sanajan rincian liyane babagan upgrade armada F-16 Taiwan durung diungkapake, mesthine bakal kalebu sistem navigasi GPS / inersia, sistem kontrol penanggulangan elektronik AN / ALQ-213 (V), terminal pertukaran data, sistem dipasang helm terpadu. target sebutan lan pratondo (JHMCS), interogators / responders saka sistem identifikasi negara "kanca utawa mungsuh" APX-113 lan jangkoan sing nyedhiyani siluman. Pesawat kasebut bakal bisa nggunakake misil udara-ke-udara AIM-9X Sidewinder lan JDAM UAB.

Tanggal 12 Juli, perusahaan Taiwan Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC) ngumumake penandatanganan perjanjian karo Lockheed Martin ing Farnborough Air Show 2012 kanggo netepake arah sing bisa ditindakake kanggo ngetrapake program offset sing ana gandhengane karo modernisasi pesawat tempur F-16A / B. .

Kerjasama bisa uga kalebu produksi sawetara komponen F-16, uga panyiapan pusat perbaikan lan dhukungan pesawat ing Taiwan.

Implementasi program iki bakal nggedhekake kabisan industri aerospace Taiwan.

Kanggo REFERENSI:

Ing taun 1992, AS sarujuk kanggo ngedol 150 pesawat tempur F-16 A/B menyang Taiwan, nanging ora gelem ngedol F-16C/D, sing nduweni jarak sing luwih dawa lan persenjataan sing luwih apik. 150 pejuang F-16A/B Blok 20, kalebu 120 F-16A kursi tunggal lan F-30A 16 kursi kembar, wis ditransfer menyang Angkatan Udara Taiwan wiwit taun 1996. Saiki, Angkatan Udara Taiwan bersenjata karo udakara 145 F-16 pejuang modifikasi A / B, 87 F-5E / F-5F Tiger-2, 10 Mirage-2000-5D lan 47 Mirage-2000-5E . Angkatan Udara Taiwan uga duwe sekitar 130 pesawat tempur F-CK-1/IDF sing diproduksi sacara nasional.

Kajaba iku, sanajan negosiasi gagal dawa, pimpinan pulo kasebut isih ngupayakake ijin saka administrasi AS kanggo adol 66 pesawat "blok-16/50" F-52C / D anyar.

Perlu dicathet yen ana laporan bola-bali ing media manawa Taiwan bisa nundha modernisasi F-16 supaya bisa fokus maju kanthi tuku pesawat tempur F-35B Lightning-2 generasi kalima ing lepas landas singkat. lan versi landing vertikal.

Nanggepi laporan media, Presiden Dewan Bisnis AS-Taiwan, Rupert Hammond-Chambers, ujar manawa kemungkinan kasebut ditolak. F-35B ora bakal kasedhiya ing Taiwan sajrone dekade sabanjure, ujare. Kajaba iku, F-35B luwih larang tinimbang F-16C / D lan mbutuhake nggawe infrastruktur dhukungan anyar, modernisasi, pangopènan pesawat lan latihan personel.
Sumber asli:
http://www.armstrade.org
17 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ketemu
    ketemu 23 Juli 2012 14:27
    +3
    Wong Cina bakal seneng! keprungu keprungu keprungu
    Kita kudu ngenteni tanggapane China !!!
    1. Vadivak
      Vadivak 23 Juli 2012 14:31
      +1
      Kutipan saka ketemu
      Wong Cina bakal seneng


      Lan apa iku? Mobil serius lan modernisasi serius
      1. ketemu
        ketemu 23 Juli 2012 15:10
        0
        Kutipan saka Vadivak
        Lan apa iku?

        Tulisen tembung "seneng" ing tanda petik !!))) keprungu
      2. Kaa
        Kaa 23 Juli 2012 16:27
        0
        Kutipan saka Vadivak
        Kutipan saka ketemu
        Wong Cina bakal seneng


        Lan apa iku? Mobil serius lan modernisasi serius

        Ya, ana sing asring mesin kasebut ora kasil. "Pejuang F-16 Falcon AS tabrakan Minggu ing Samudra Pasifik cedhak Kapuloan Kuril, kaya sing dilapurake dening perwakilan layanan tapel wates Rusia ing Timur Jauh." http://novostiua. net/proisshestviya /13666-istrebitel-ssha-f-16-raz
        bilsya-nedaleko-ot-kurilskih-ostrovov.html
        Kabeh pertahanan udara China bakal kurang kerja.
        1. pimply
          pimply 24 Juli 2012 13:43
          0
          Tema umum kanggo penerbangan militer modern, Amerika lan Rusia, Israel, India, Eropa, lsp.

          28 Juni Su-27 kacilakan ing Karelia
          http://ria.ru/infografika/20120628/686975871-ig.html

          3 Juli - Kacilakan rong Tornado RAF
          http://www.itar-tass.com/c21/463536.html
  2. Tirpitz
    Tirpitz 23 Juli 2012 14:30
    -1
    Amerika Serikat goyangake prau, lan sampeyan bisa tiba ing banyu. Sing ana ing subyek bakal ngerti aku.
    1. vorobey
      vorobey 23 Juli 2012 15:12
      +1
      Lungguh ing ngluwari (printing press) bunder, sampeyan bisa pamer.
      Iku mung misale jek kula sing bunder iki digambar.
  3. itr
    itr 23 Juli 2012 14:32
    +2
    Inggih, ing endi liyane bisa padha ora nguripake kanggo kita modernisasi pesawat iki
  4. vorobey
    vorobey 23 Juli 2012 15:17
    +1
    Taiwan kena. Kanggo 12 taun, jumlah kanggo modernisasi bakal tambah akeh.
    1. SenZey
      SenZey 23 Juli 2012 15:45
      +2
      Ya, lan modernisasi dhewe bakal dadi lungse lol
      Masalah liyane yaiku pejuang anyar ora kasedhiya kanggo Taiwan.

  5. PatriotizTAT
    PatriotizTAT 23 Juli 2012 15:40
    0
    Angkatan Udara kita bakal luwih murah tinimbang Angkatan Udara Taiwan, amarga kita bakal ngirim nganti 2 pesawat ing taun iki ... uga rampung !!!
  6. Delink
    Delink 23 Juli 2012 15:59
    0
    Artikel kasebut murni informasi. Lan China kudu katon ing kadohan.
    1. vorobey
      vorobey 23 Juli 2012 16:03
      +1
      Wis kasep yen China nyawang kadohan. China kudu mutusake karo sapa.
      1. Tirpitz
        Tirpitz 23 Juli 2012 16:55
        0
        Ora China sing kudu mutusake karo sapa. Saiki wis ditemtokake sapa sing karo China lan sapa sing nglawan.
        1. vorobey
          vorobey 23 Juli 2012 17:26
          +2
          Inggih, iki titik moot. Padha ngrungokake Rusia lan wedi, lan naga isih mung ora dikenal. dadi batch pisanan naga durung mencorong. supaya dheweke nuduhake apa sing bisa dhisik. digunakake malah nemtokke veto karo mripat ing Rusia.
      2. pimply
        pimply 24 Juli 2012 13:44
        0
        China ora karo sapa, nanging sing karo China. China mandhiri.
  7. damba
    damba 23 Juli 2012 16:08
    +1
    Aku Amerika Serikat khusus ora bakal ngedol F-35 kanggo Taiwan kanggo dasawarsa sabanjuré, amarga iki bakal mengaruhi hubungan karo China kanggo Samsaya Awon, Aku meh 100% yakin sing warga ing kono uga bengok-bengok amarga padha mikir sing padha. kudu nylametake Taiwan sing ramah lan sok dong mirsani analogi sing uga, supaya ora ngrusak hubungan karo Kulon, ora (resmi) ngedol s-300 menyang Iran.
    1. vorobey
      vorobey 23 Juli 2012 17:38
      +2
      Kutipan saka damba
      Aku mikir Amerika Serikat ora bakal ngedol F-35 menyang Taiwan sajrone dekade sabanjure

      Aku sing kanggo dasawarsa padha ora bakal ngedol Fu35 kanggo sapa wae, bakal nyaring.
    2. pimply
      pimply 24 Juli 2012 13:45
      0
      Ing dasawarsa sabanjure, Amerika duwe paket pesenan gedhe kanggo F35, utamane saka tentara dhewe. Sanajan, miturut tren saiki, wong Amerika mung wedi bocor teknologi menyang China - Taiwan alon-alon nanging mesthi maju menyang penyatuan karo China
  8. wong liyo595
    wong liyo595 23 Juli 2012 18:42
    0
    Perenang Taiwan nuduhake kesiapane kanggo ketemu armada China (ngomongake nguatake kekuwatan Taiwan kanthi dhukungan Amerika)
  9. wolverine7778
    wolverine7778 23 Juli 2012 18:58
    0
    F16 ora bakal mbantu sanajan AS modernisasi, yen mung macet. Jarak antarane wong Tionghoa lan pulo kasebut sithik banget. Kabeh F16 Tionghoa ing bumi bakal diobong, lan liyane isih kudu berjuang kanggo nglindhungi langit saka Su30. Ing cendhak, iku tetep kanggo Taiwanese gumantung ing skill saka pilot, muga-muga padha lulus kursus American Topgan lan pilot Cina dadi luwih apik saka iki. wassat
  10. suharev-52
    suharev-52 23 Juli 2012 23:08
    0
    Taiwan nyiapake konfrontasi karo China. Lan kita kudu nguatake lan nguatake kemampuan pertahanan. Yen murub, mula kita ora bakal lara. Ikhlas.
  11. XPEHOB BOBA
    XPEHOB BOBA 24 Juli 2012 01:16
    -1
    apa padha duwe pilihan? Sembarang podpindosnik duwe pilihan kanggo mangan telek utawa telek karo sirup. iki demokrasi!