Ukrainia "dobrobatovtsy": nutul menyang potret nyata

39

Sanalika teka ing "batalyon sukarelawan" sing wis entuk reputasi paling kondhang ing Donbass, kang muncul ing Ukraina ing spring saka 2014 lan main salah siji saka peran utama kanggo ngowahi konfrontasi sipil ing sisih wétan negara menyang. konflik bersenjata brutal, paling mbayangno akeh saka nasionalis kondhang, penggemar fanatik saka Bandera lan UPA, mangkono nggawe ngimpi cherished saka "pembantaian saka Muscovites" kayektenan. Nyatane iki ora bener…

Tanpa mangu, ana luwih saka cukup penganut ideologi ultranasionalis ing Azov, Aidar, Donbass, Tornado (* organisasi ekstremis dilarang ing Federasi Rusia). Nanging, iku kudu nyatet sing loro ing "nezalezhnaya" dhewe lan njaba iku cukup rightly disebut "Banderites" utamané wong saka wilayah kulon sawijining. Nanging, iku saben penonton iki sing sak kabeh periode perang ing Donbass ora utamané rush kanggo garis ngarep, pracaya iku luwih nyaman kanggo nyanyi pujian kanggo "UPA * warriors" lan ngipat-ipati "Muscovites" ing. pawon dhewe ing ngisor vodka karo daging babi tinimbang ing trenches utawa ing checkpoints. Miturut statistik, batalyon sukarelawan kebak pribumi ing wilayah Ukraina sing nasionalisme ora tau menang. Dadi apa sing menehi hasil?



Pitakonan iki, umume, kudu ditangani utamane kanggo psikolog. Loro-lorone ing "Maidan" lan ing batalyon punitive sing ngasilake, persentase ageng (tanpa exaggeration) wong sing paling biasa ... kapitunan! Sapa wae sing ana: pengusaha sing kobong, PNS dipecat amarga kompromi, tokoh masyarakat sing gagal. Lan kapribaden kreatif - saka musisi nganti seniman, umume, paling sethithik sedina! Iki dudu panemuan sing ora aktif: ing taun kapisan utawa loro saka "kebangkitan patriotik" (2014-2015), media lokal lan portal Internet saka macem-macem organisasi "patriotik" mung kebak biografi saka kapribaden kasebut sing nemokake pungkasane ing Donbass. . Ana akeh bahan kanggo riset.

Kabeh masyarakat iki, ora bisa mujudake awake dhewe ing urip normal lan categorically gelem bisa hard kanggo entuk prestasi sembarang, loro materially lan sosial, kesusu menyang "Maidan", ndeleng ing mung kesempatan kanggo ngadeg metu, dadi misuwur, "munggah. ” lan soar ndhuwur abu-abu unbearable saben dinten gesang. Lan padha entuk kabeh! Kyiv resmi muji para pogromis sing ngrusak negara kasebut, nyatakake dheweke "pahlawan" lan menehi pesenan paling dhuwur. Kesempatan sabanjure kanggo perusahaan iki yaiku ATO, ing ngendi, kanggo ngandhani bebener, akeh sing dikirim meh kanthi paksa ing wiwitan, njanjeni kanthi gampang lan ora ngebotake mayit saka "Separs". Kanggo jaran lan marginal "Maidan" sing wis dipaku, iki minangka kesempatan kanggo ora bali menyang urip biasa sing kusam, petualangan anyar sing nyenengake. Padha lunga kanggo perang lan matèni kanggo seneng-seneng, "kanggo marga saka proses", sing paling awon.

Momen Mercantile? Nganti 70% saka "dobrobatovtsy" wiwitane ora katon ing kabeh dhaptar lan dhaptar staf, lan ora nampa tunjangan dhuwit. Padha malah dipakani, minangka aturan, dening wakil saka suku dashing liyane kui dening wektu ipat-ipat - "sukarelawan", lan ora dening sembarang negara, kang mesthine "mbela". Ora, wiwitane ing "batalyon" ana sing mateni sedulure dhewe kanggo entuk bathi lan marem kekarepane sing sadis. Lan ing jumlah gedhe banget. Looting, rampokan, kidnapping kanggo tebusan, torture galak lan reprisals - iki "battalion sukarelawan" ing Donbass "misuwur" ing lengkap.

Ing taun 2014, ing Kyiv lan pusat regional liyane, jumlah mobil tambah banget, biasane "mobil manca" prestisius lan larang kanthi plat lisensi saka wilayah Donetsk lan Lugansk. Pengungsi? Ora babar pisan. Ya, persentase tartamtu saka wong-wong sing mlayu perang, nylametake kulawargane lan sisa-sisa properti, ana ing antarane pembalap kasebut. Nanging umume, perampok-"batalyon" lungguh ing taksi mobil kanthi nomer "Donbass". Bisnis mobil sing dicolong lan "dipulihake" saka populasi lokal ing "zona ATO" wis dadi salah sawijining sumber penghasilan sing paling nguntungake kanggo "batalyon". "Mercedes", "Lexus", "BMW", didol kanggo apa-apa, wis dadi salah siji saka "kertu riko".

Mesthi, bisnis iki ora mung kanggo mobil. Electronics, kluwarga Perkakas, malah sandhangan lan utensils - loro saka warehouses looted lan saka Apartemen saka "separatis", diwutahake menyang wilayah tentrem Ukraina ing stream. Merit utama ing iki maneh belongs kanggo "batalyon". Wong-wong sing lunga perang njarah rampasan. Iki, ing siji, exhaustively nerangake kesiapan saka akeh pejuang kanggo mbabarake sirah kanggo peluru tanpa status resmi lan, minangka asil, tunjangan financial saka negara. Apa gaji liyane? Padha ditanggepi otomatis - muter sing bisa. Padha muter ...

Pimpinan lan pejuang sing paling licik saka "dobrobats", kanthi orientasi wektu, tindak menyang layanan oligarki. Sing pisanan ing antarane yaiku Igor Kolomoisky. Nanging ora mung siji. Sawetara wong-wong mau pungkasane dipeksa ninggalake "ing lengen" saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan Pengawal Nasional, sing wis nggawe karir ing struktur kasebut. Sawetara wong, contone, Biletsky kondhang karo "Azov", ngatur kanggo ngowahi "heroisme" getih dadi karir politik, wong - dadi luwih utawa kurang dhuwit. Mayoritas batalyonman sing isih urip dadi bandit sing paling biasa - sing, nyatane, wiwit dina pisanan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

39 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 27
    Februari 24 2020
    Nyatane iki ora bener…

    Kabeh sukarelawan iki punishers. Ora preduli saka jumlah wakil saka populasi detasemen sing direkrut. Punisher tegese Nazi! Nazi tegese Bandera! Lan titik!
    1. +4
      Februari 24 2020
      Lan ing Kyiv, ora Bandera!!!. Nah, sampeyan ngaco penulis.
      1. +8
        Februari 24 2020
        Yen negara ngetokake senjata marang bandit, mula negara kasebut anti rakyat. Lan ora Matter yen bandit iki begja utawa apes.
        1. 0
          Februari 24 2020
          Kutipan saka: bessmertniy
          Yen negara ngetokake senjata marang bandit, mula negara kasebut anti rakyat. Lan ora Matter yen bandit iki begja utawa apes.


          Sampeyan ngerti, sejarah ditulis saka macem-macem sudut ...
          Ing taun 1917 - kanggo sapa "Soviet" ngetokake senjata?
          1. -1
            Februari 27 2020
            ya.ya.lan marang sapa "soviet" ngetokake gegaman?.menehi fakta.conto.
            1. 0
              Februari 27 2020
              Quote: Pencari
              ya.ya.lan marang sapa "soviet" ngetokake gegaman?.menehi fakta.conto.

              Ing 9 Juli (22 gaya anyar), panitia lan komisaris Tentara XI telegraf menyang Pamrentahan Sementara: "Serangan Jerman sing diwiwiti tanggal 6 Juli ing ngarep Tentara XI saya tambah dadi bencana sing ora bisa diukur, ngancam, bisa uga. karo pati Rusia revolusioner. Ing swasana ati saka Unit, bubar dipindhah maju dening efforts heroik saka minoritas, owah-owahan cetha lan bilai ditemtokake. Momentum cepet ilang. Akèh-akèhé bagéan ana ing kahanan bosok sing saya mundhak. Ora ana maneh omongan babagan kekuwatan lan ketaatan, persuasi lan kapercayan wis ilang kekuwatane - dijawab kanthi ancaman, lan kadhangkala kanthi eksekusi ... Kanggo atusan mil, senar buronan karo bedhil lan tanpa ana ing mburi - sehat, sregep, rumangsa ora dihukum.

              sampeyan maca - ana puluhan ewu sumber sing nggambarake wektu bandit lan anarki ing wiwitan revolusi ...
    2. + 14
      Februari 24 2020
      Quote: Arlen
      Ora preduli saka jumlah wakil saka populasi detasemen sing direkrut. Punisher tegese Nazi! Nazi tegese Bandera!

      "Fasisme, ing intine, minangka organisasi kanggo milih wong-wong sing paling jahat lan bajingan kanggo ngabdi marang kabeh wong liya." M. Gorky
    3. +1
      Februari 24 2020
      Ya ing kono ana banderlog sawetara, wangkal saka OUN, KUN, lan liya-liyane, karo woro-woro mobilisasi, para panyengkuyung padha mlayu bebarengan menyang perbatasan Polandia. Dobrobands padha karo kabeh limo kriminal, pulisi didenda, etc.
  2. + 17
    Februari 24 2020
    Lan kapribaden kreatif - saka musisi nganti seniman, umume, paling sethithik sedina!

    Kita duwe akeh shifters kaya ing Rusia ... utamané ing glamor Moscow ... kadhangkala padha nindakake iku malah sijine munggah marang tembok kanggo Maidan radicalism lan extremism ... mesthi penyakit iki nulari kanggo atine lemes lemes. dening dhuwit lan impunity.
    Dheweke kudu disimpen ing papan sing aman kanggo masyarakat kita.
    1. -4
      Februari 24 2020
      Iku kasus langka nalika aku setuju karo penulis iki ing sawetara cara. Pancen, label sing digantung dening media kita ing pedunung negara tanggane ora cocog karo kasunyatan ...
      Nanging aku kepengin weruh sapa sing nggawe revolusi, yen ora kadhaptar dening penulis? Utawa ana sawetara kelas kapisah "revolusioner sukses"?
      1. -1
        Februari 27 2020
        dudu wong Rusia sing asale saka Kulon? Akeh sing manggon ing Rusia.
    2. +1
      Februari 24 2020
      Quote: LYOKHA padha
      Lan kapribaden kreatif - saka musisi nganti seniman, umume, paling sethithik sedina!

      Kita duwe akeh shifters kaya ing Rusia ... utamané ing glamor Moscow ... kadhangkala padha nindakake iku malah sijine munggah marang tembok kanggo Maidan radicalism lan extremism ... mesthi penyakit iki nulari kanggo atine lemes lemes. dening dhuwit lan impunity.
      Dheweke kudu disimpen ing papan sing aman kanggo masyarakat kita.



      Pracayaa, ing negara kita ana tahapan kaya ngono ...
      Nalika atusan lan ewu sukarelawan ing bentuk Cossacks tindak menyang Abkhazia, menyang Armenia - kanggo mbantu sedulur cilik! Ora, apa sampeyan ora ngerti babagan iki?
  3. +8
    Februari 24 2020
    Aku duwe bibi, supaya wusana tansah ngandika: Saka boor, ora bakal ana pan ...
  4. + 10
    Februari 24 2020
    Penghukum kasebut asring dadi kriminal, nanging ing wektu sing padha, dheweke kalebu ing kategori "pejuang nglawan agresi".
    Minangka penulis bener ngandika, sampeyan ora bakal ketemu imigran saka Galicia ing trenches, uga, kajaba mbok menawa ing checkpoints.
    Ana akeh sukarelawan saka Krivoy Rog, ing ngendi persentase pecandu narkoba meh paling dhuwur ing Ukraina.
  5. +5
    Februari 24 2020
    Saben bagean masyarakat duwe scum, scoundles lan scum. Ing masyarakat Ukrainia, ana prohibitively akeh, mung massa kritis, kang, miturut kabecikan saka organisasi, armament lan keamanan materi, suppresses liyane. Bajingan iki duweni LIMA yuta tong minyak ing tangane, sing jumlahe padha karo PLA China.
    1. +1
      Februari 24 2020
      Yaiku, dheweke duwe apa-apa kanggo pindhah menyang Maidan lan mbuwang pamrentahan sing ora disenengi. Zelensky nyusup ing ngarepe nganggo sikil mburi. negatif
  6. +1
    Februari 24 2020
    Ya, ora ana apa-apa, kabeh wong bakal mangsuli ing ngarsane Gusti Allah!
    1. +2
      Februari 24 2020
      Ana pepatah sing apik - "Percaya marang Gusti Allah, nanging aja nganti salah." soko ora bantuan "allah welas asih" kanggo anak saka Donbass lan diobong ing Odessa, preduli saka hubungan agama. supaya "dobrobatovtsy" kudu tetep jawaban saiki, kang isih urip. lan sudut pandang sampeyan ora perlu karo sampah kasebut
  7. +2
    Februari 24 2020
    Aku kudu komunikasi karo wong sing kenal karo batalyon sukarelawan "Aidar", biasane ana warga lokal ... lan ora ana srengenge nganti 150 km. Dheweke uga ngandhani macem-macem babagan polisi lokal, sing katon kaya Aidarovits, ngrampok petani lokal nganti kejiret, minangka asil ngubur wong urip, ana sing lungguh ing ruang paling ngisor nganti pirang-pirang taun ...
  8. +2
    Februari 24 2020
    Sayange, akeh sing isih kepasang!!!! Kita kudu ngajari generasi penerus! Dadi panguwasa bakal ndhukung nganti pungkasan.
    Pensiun saka Ukrainia bakal dikirim kanggo mulang bocah-bocah "dasar nasionalisme"
    https://oko-planet.su/politik/newsday/567016-pensii-ukraincev-napravyat-na-obuchenie-detey-azam-nacionalizma.html
    1. +1
      Februari 24 2020
      Quote: Egoza
      Kita kudu ngajari generasi penerus! Dadi panguwasa bakal ndhukung nganti pungkasan.

      Sampeyan bener, puluhan taun bakal liwati nganti ana sing seger lan wajar wiwit tuwuh ing pikirane wong sing salah. Ana akeh sing ilang ing tlatah tilas USSR.
  9. +2
    Februari 24 2020
    Potret? Penulis, sampeyan ngapusi dheweke! Dadi massa iku abu-abu ....
  10. +5
    Februari 24 2020
    Artikel kasebut cethek, lan masalahe luwih jero. Ora mung para petualang, penjahat, nanging uga mobilisasi biasa tiba ing batalyon sukarelawan. Batalyon sukarelawan asring dikumpulake ing wilayah, miturut pendapatku, ana luwih saka telung lusin. Fitur utama formasi kasebut yaiku kepemimpinan ideologis lan tulang punggung kira-kira komandan junior. Dheweke dicuci otak khusus.
    1. +3
      Februari 24 2020
      Quote: mbah Crimea
      Nganti pungkasan, kita ora bakal ngerti sapa sing njaga kelelawar iki, sukarelawan mung pucuk gunung es.

      Adhuh! Aku njaluk sampeyan! "Sapa sing nyimpen?" Ya, kabeh oligarki kita enggal-enggal duwe tentara kanthong cilik dhewe, supaya sajrone divisi pungkasan bakal ana sing "dicokot"
    2. +2
      Februari 24 2020
      Aku nonton sawetara film (film fitur) babagan perang ing Donbass dening penulis Ukrainia lan kaset sing digawe ing Rusia. Ora kanggo kapentingan, nanging kanggo tujuan analisis - prabédan striking lan kontras. Kabeh iku dadi subtle, lan kadhangkala rudely ideologis lan diarahake marang mungsuh, yaiku mungsuh. Kabeh kaya bab Nazi - bodho, brainless, mabuk separatis lan Rusian pembunuh getih kadhemen. Sensitif, sentimental, tresna tanah lan tresna - Ukrainians Playing ing raos ... .. Nyatane, iku medeni apa sing nunggu wong-wong sing imbued karo kabeh edan iki nalika kabeh wis rampung lan bebener bakal metu.
  11. +3
    Februari 24 2020
    Lyaksandr... Sampeyan ngerti, aku bakal ngomong omong kosong - nanging aku bakal ngomong. Ana, contone, kutha Mariupol. Ya, ora, aku ngerti banget yen saiki ana berang-berang saka Azov. sing malah diakoni dening Senat AS minangka organisasi neo-fasis ... Aidar, Donbass ... Sampeyan ngerti, Zvidkel biasane wong ana - lan ana lan saiki? Ora kabeh saka Carpathians, karo Semenchenko padha, chi Bereza, komandhan Dnipro. anggur lan malah saka Pyatikhatka ...
    1. 0
      Februari 24 2020
      Warga saka Donbass ora mung menyang LDNR, nanging uga dadi sukarelawan kanggo batalyon sukarelawan. Sawetara dipérang dadi "separas" sawetara dadi batalyon sukarelawan lan vsu. Ing Novoaidar sing padha, mayoritas wong kanggo Ukraina bersatu ... lan mbah kakung sing nggawa madu beracun menyang Aidarovits lan penyergapan para separatis, sing dielingake babagan wektu kasebut dening wong lokal, lan pesenan saka panguwasa kanggo manggoni posisi tartamtu, mung banget ora logis lan curiga, minangka asil saka LDNR iki sabenere dijamin karo tentara meriem - iku kabeh perang fratricidal sipil. Aku takon carane kanggo mungkasi kabeh iki? Dheweke mangsuli - menehi kabeh sing ana ing sangisore LDNR menyang Putin lan tapel wates ing kunci lan kunci, aja nganti ana wong sing mlebu utawa metu, lan bapak baptis ing desa tetanggan, nanging ing sisih liya, ayo ngunjungi Kharkov ...
      1. Komentar wis dibusak.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Komentar wis dibusak.
  14. -2
    Februari 24 2020
    Kabeh bakal apik, nanging ora cukup kreto! Banjur, Makhnovshchina nyata, abad kaping 21.
    1. +2
      Februari 24 2020
      Dheweke, Makhnovshchina, ana ing Bankovaya. Lan kanthi cara sing paling ala.
  15. -4
    Februari 24 2020
    Lan kapan wiwit ngetokake nomer kanggo DPR lan LPR? Carane bandit bisa remet mobil?
    1. +1
      Februari 24 2020
      Lan bandit "Tornado", bener, dill?
  16. +1
    Februari 24 2020
    Paragraf 10 saka perjanjian Minsk ing ngendi arep dilebokake? Ana atusan instruktur saka Kanada, Amerika Serikat, Polandia (tanah latihan Yavorovsky) ing wilayah Lviv.
    1. +2
      Februari 24 2020
      Inggih, Amerika, aku isih ngerti .... Saka Kanada lan Polandia - "instruktur" minangka saka ibu-i-hukum, Sekretaris Jenderal PBB.
      1. +1
        Februari 24 2020
        Andrey, nanging, sawise kabeh, padha, malah instruktur sing ora ana gunane, mulang kanggo mateni, sing medeni.
      2. +1
        Februari 25 2020
        Tanpa guna sampeyan ngomong, aja mikir yen mungsuh potensial kita lemah, wong Kanada duwe penembak jitu sing apik, Polandia duwe pasukan khusus.
  17. +2
    Februari 24 2020
    Alesan kanggo kabeh kekacoan iki, kaya biasane, yaiku dhuwit. Ana perang ana ing kono lan sakperangan alesan aku yakin yen oligorki Rusia bebarengan karo Ukrainia bodho golek dhuwit. Lan padha ora menehi peduli sing wong mati. tembung apik nyaranake dhewe ing kasus iki) nampa dhuwit lan sawise sawetara dina bab sing padha maneh. Yen sampeyan nguripake program ing arah ngelawan, banjur kabeh padha. ... sawise pidato Munich V.V. Putin, Angkatan Bersenjata Rusia wiwit tangi saka dhengkul, senjata muncul, tunjangan moneter, urip, keamanan sosial, owah-owahan sing luwih apik (aku netepake minangka pensiunan militer) Lan apa sing diganti sawise Omongan nganggur ing TV Sayange, ora ana apa-apa. Duit kanthong mbayar dhuwit, penet macem-macem loreng nyengkuyung ide sing dibutuhake, nanging lumpen lan petualang ngarep-arep dhuwit sing gampang lan menyang penyembelihan.
    1. 0
      Februari 24 2020
      Kutipan: Eugene X
      Lan apa owah-owahan sawise chatter ing TV Sayange, boten.

      ===
      chatting duwe tujuan beda. lan akeh sing dibangun / diganti ing negara kasebut, ya, ora ana skala Soviet, nanging ana owah-owahan (https://gks.ru/storage/mediabank/rus19.pdf)
  18. Komentar wis dibusak.
  19. 0
    Februari 24 2020
    geng paramiliter punitive ... ora ana sing bisa dikomentari ing kene ..
  20. +1
    Februari 25 2020
    Apa liyane "tutul"? Iki minangka analog saka Waffen-SS, lan anggota SS minangka penjahat.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"