Review militèr

Militer Prancis diundang kanggo melu ing Parade Kamenangan ing Moskow

203
Militer Prancis diundang kanggo melu ing Parade Kamenangan ing Moskow

Ing Parade Kamenangan, sing bakal dianakake taun iki ing Red Square ing Moskow, partisipasi militer Prancis bisa ditindakake. Iki diumumake dina Kamis dening Kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia Valery Gerasimov.


Ing rapat karo mitra Prancis Francois Lecointre, Gerasimov ujar manawa Rusia bakal seneng ndeleng militer Prancis ing Parade Kemenangan taun iki. Dheweke nyathet pentinge dialog langsung antarane Rusia lan Prancis, utamane ing wayah wengi persiapan Rusia kanggo perayaan ulang taun kaping 75 saka Kamenangan Agung.

Kita banget ngurmati memori para prajurit Prancis sing perang bebarengan karo Tentara Abang nglawan mungsuh umum, lan kita bakal seneng ndeleng kontingen Prancis ing antarane para peserta ing Parade Kemenangan ing Lapangan Merah tanggal 9 Mei taun iki.

- ngandika Gerasimov Francois Lecointre.

Sabanjure, pangareping Staf Umum Prancis ujar manawa dheweke bakal menehi undhangan kanggo partisipasi militer Prancis ing Parade Kemenangan kanggo Emmanuel Macron.

Sadurunge dilapurake yen ing 2019, Presiden Rusia Vladimir Putin ngundang Presiden Prancis Emmanuel Macron menyang Parade Kemenangan, sing ditampa.
Foto sing digunakake:
https://rus.uatv.ua/
203 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. penembake gunung
    penembake gunung 27 Februari 2020 18:42
    + 12
    Apa dheweke uga ngalahake Jerman? Ora, ayo padha liwat dhewe, seragam ayu, padha ngerti carane march ... basa
    1. lele
      lele 27 Februari 2020 18:48
      + 12
      Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen? Priksa film kita kanthi jeneng sing padha, iku worth iku. Miturut cara, brigade Prancis Free ing perang ing téater Afrika, kados Inggris, nuduhake dhewe banget uga. Ana wong nyata, ora mung Pétain.
      1. biaya
        biaya 27 Februari 2020 18:56
        +9
        Militer Prancis diundang kanggo melu ing Parade Kamenangan ing Moskow

        Kepiye babagan iki? (karo)
        1. cniza
          cniza 27 Februari 2020 20:38
          +7
          Quote: penembak gunung
          Apa dheweke uga ngalahake Jerman? Ora, ayo padha liwat dhewe, seragam ayu, padha ngerti carane march ... basa



          Dheweke menang, ora menang ... dheweke melu, kenapa ora, kita ora ngevaluasi kontribusi ...
          1. wong janggut
            wong janggut 27 Februari 2020 21:03
            + 10
            Kutipan saka cniza
            Quote: penembak gunung
            Apa dheweke uga ngalahake Jerman? Ora, ayo padha liwat dhewe, seragam ayu, padha ngerti carane march ... basa



            Dheweke menang, ora menang ... dheweke melu, kenapa ora, kita ora ngevaluasi kontribusi ...

            Dheweke uga melu ing sisih Nazi Jerman.
            1. figwam
              figwam 27 Februari 2020 21:57
              +7
              Quote: Wong jenggot
              Dheweke uga melu ing sisih Nazi Jerman.

              Lan ing sisih Jerman ana luwih akeh, luwih-luwih, sukarelawan.
              1. Syurik70
                Syurik70 27 Februari 2020 22:32
                + 12
                Carane akeh wong perang ing resistance Prancis.
                Jerman anti-fasis - bab telung ewu.
                Anti-fasis Spanyol - angka sing tepat ora dingerteni, nanging kabeh peserta ngomong babagan kontribusi sing signifikan.
                Rusia - loro warga USSR, sing rampung munggah ana dening karsane nasib, lan emigrants anti-komunis, Pundhak kanggo Pundhak, bab telung ewu.
                Prancis - Tanggal 21 Agustus 1941, komunis Pierre Georges nembak lan mateni perwira Angkatan Laut Jerman Anton Moser belay
                Lan carane akeh Prancis perang kanggo Jerman? Sapa sing ngerti, nanging 23 wong Prancis dicekel ing USSR. Lan ing Prancis dhewe, Prancis nyerah tanggal 136 Juni 22, lan ing Oktober 1940, Abwehr wis mandheg nampa informan lepas ing Prancis: wis ana ... 1940 "informer" ing negara kasebut.
                Sawise Kamenangan, Inggris lan Amerika Serikat kepengin nampa ganti rugi saka Prancis minangka sekutu Jerman, nanging liwat upaya Stalin, dheweke dadi korban saka sekutu Nazi. Kanggo apa? Inggih, Stalin punika humanis misuwur. Iku dadi tega. Nanging muspra.
                1. Knizhnik
                  Knizhnik 28 Februari 2020 08:48
                  0
                  Miturut cara, USSR ora chip kanggo zona pendhudhukan Berlin kanggo Prancis.
            2. tihonmarine
              tihonmarine 27 Februari 2020 22:03
              -1
              Quote: Wong jenggot
              Dheweke uga melu ing sisih Nazi Jerman.

              Ya, sapa sing ora melu ing WWII ing sisih Hitler? Kayane mung wong Yunani.
              1. rubah kutub
                rubah kutub 28 Februari 2020 06:50
                -1
                Kutipan saka tihonmarine
                Kayane mung wong Yunani.

                Serbia lan Albania
                1. tihonmarine
                  tihonmarine 28 Februari 2020 09:27
                  +1
                  Kutipan: polar fox
                  Serbia lan Albania
                  Wong-wong Albania kanggo paling akeh gabung karo formasi sing digawe dening Nazi - divisi 21 saka pasukan SS "Skanderbeg", batalyon "Lyuboten" lan resimen "Kosovo", lan udakara 1000 wong dikirim menyang divisi SS Kroasia.
              2. parkello
                parkello 28 Februari 2020 06:57
                0
                mangkono uga, kajaba wong Yunani lan Serbia, kabeh bangsa liya sithik-sithik dilayani (deleng dilayani) wong Jerman.
          2. Titus
            Titus 27 Februari 2020 21:18
            +9
            Inggih, manawi bab panyuwunan, kula nyuwun pangestu ing sisih Mongolia, nanging kados ingkang kasêbut ing nginggil, wujudipun sanès-sanèsipun malah ndilat geyropa malih. Sialan.
            1. Andrey Nikolaevich
              Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 22:59
              +7
              tenan. Iku njijiki. Kene aku bakal sijine Mongol ing wacana, pisanan! Kita bakal dadi sapi yen lali kontribusi Mongolia lan rakyate.
              1. Alex Bergman
                Alex Bergman 28 Februari 2020 03:10
                +1
                Wis! Meh kabeh wong lali babagan Mongolia. Kabeh wong meneng babagan kontribusi dheweke kanggo Kamenangan!
          3. tihonmarine
            tihonmarine 27 Februari 2020 22:01
            0
            Kutipan saka cniza
            Dheweke menang, ora menang ... padha melu, kenapa ora, kita ora ngevaluasi kontribusi ..

            Sing paling penting ing urutan pasca perang ing donya, USSR nampa sekutu ing wong Prancis, lan dudu mungsuh ing sisih Amerika Serikat lan Inggris.
            1. Kandel
              Kandel 28 Februari 2020 01:24
              -1
              Kutipan saka tihonmarine
              Kutipan saka cniza
              Dheweke menang, ora menang ... padha melu, kenapa ora, kita ora ngevaluasi kontribusi ..

              Sing paling penting ing urutan pasca perang ing donya, USSR nampa sekutu ing wong Prancis, lan dudu mungsuh ing sisih Amerika Serikat lan Inggris.

              Aku sampeyan wis bungah. Jerman saka Trizonia tuwuh bebarengan ...
        2. Andrey Nikolaevich
          Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 22:55
          +2
          Dear Rich! Paris nglawan nganti suwe nganti ora kena tatu.) Lan umume, Kremlin pancen edan. Dheweke bakal miwiti ngundang para pengawal Vatikan.
      2. filelex79
        filelex79 27 Februari 2020 18:56
        + 16
        Ing Vietnam, skuadron iki kabukten adoh saka sing paling apik. Lan katon carane akeh Prancis dilayani ing Waffen-SS.
        1. lele
          lele 27 Februari 2020 19:03
          +2
          ... carane akeh Prancis dadi ing Waffen-SS.

          Adhedhasar logika iki, wong uga bisa ngelingi pengkhianat saka tentara Vlasov. Kepiye carane, ora nglilani sapa wae ing parade?
          1. filelex79
            filelex79 27 Februari 2020 19:13
            + 22
            Mung wong Prancis ora ngiyanati sapa-sapa, nanging seneng-seneng ngladeni Hitler. Kira-kira 300000 wong Prancis njabat ing Waffen-SS lan nglawan kita. We duwe 72 wong lan 300000 marang, rasio ora apik banget. Delengen jumlah tawanan miturut warga negara.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 27 Februari 2020 22:14
              +3
              Kutipan saka: filalex79
              Delengen jumlah tawanan miturut warga negara.

              Ing Oktober 1940, Abwehr (layanan intelijen Jerman) mandheg nrima informan lepas ing Prancis: negara kasebut wis duwe ... 32 "informer" sing njeblug kabeh kutha kanthi jaring, ngandhani para penjajah babagan "perilaku curiga" saka tanggane. . 000 wong Prancis ndhaptar "Legiun Sukarelawan Nglawan Bolshevisme", lan banjur perang ing USSR: unit kasebut ngalami kerugian gedhe ing cedhak Moskow. Ing taun 3000, divisi SS "Charlemagne" ("Charlemagne") didegaké - 1944 warga Prancis mlebu: ironis, akeh wong SS saka Prancis mbela Reichstag ing Berlin ing pungkasan April 7, lan nyelehake sirahe ing kana.
              Ing taun 1943, apa sing disebut "milisi" muncul: detasemen bersenjata saka jinis SS, kalebu sukarelawan Prancis sing perang karo Jerman nglawan Resistance lan mburu wong Yahudi (76 wong tuwa, wanita lan bocah-bocah Yahudi dikirim menyang kamp konsentrasi, paling akeh. ora dikirim bali): ing setahun, 000 militan gabung karo "milisi". Ing taun 45, "Gestapo Prancis" (Carlingue) digawe - badan investigasi sing mbantu Nazi ngerteni "mungsuh, Semit lan komunis": dipimpin dening rong kriminal profesional, Henri Lafont lan Pierre Loutrel, ngrekrut 000 bandit sing berpengalaman menyang wilayah kasebut. organisasi, kang tugas torture, njupuk lan matèni. Ana macem-macem data babagan pirang-pirang wong Prancis sing khusus dilayani ing Wehrmacht - angka minimal yaiku 1941 ewu (!) Kolaborator: ing kasus apa wae, 32 warga Prancis sing nglawan kita ing Front Wétan tiba ing panangkaran Soviet.
          2. barmaleyka
            barmaleyka 27 Februari 2020 20:49
            + 10
            Kutipan: Kucing Laut
            Adhedhasar logika iki, wong uga bisa ngelingi pengkhianat saka tentara Vlasov.

            ora ana bandhingan, pira cacahe ana ing tentara Vlasov lan pira ing Tentara Abang jumlah wong Prancis ing Wehrmacht lan Waffen SS ngluwihi kaping pirang-pirang jumlah "Prancis gratis", FRANCE Perang ing sisih REICH.
            1. lele
              lele 27 Februari 2020 20:56
              -4
              PRANCIS DIPERANGI ING SISI REICH

              Sampeyan mesthi duwe ide dhewe babagan sejarah Perang Dunia II. Sawisé kalah, Jerman dipérang dadi patang zona pendhudhukan, kalebu. lan ing basa Prancis. Divisi tank Prancis Leclerc minangka sing pertama mlebu Paris sing wis dibebasake.
              Dadi sisih endi sing dilawan Prancis?
              1. kue_buah
                kue_buah 27 Februari 2020 21:06
                +5
                Wiwitane dheweke perang ing sisih Inggris, banjur pamaréntahan Vichy ing sisih Jerman.
                1. lele
                  lele 27 Februari 2020 21:08
                  -6
                  Apa pamrentah Vichy ngumumake perang marang kita? Ing endi cathetan iki dicithak?
                  1. kue_buah
                    kue_buah 27 Februari 2020 21:11
                    +7
                    Pranyata yen kanggo perang karo wong, iku perlu kanggo uncalan cathetan kanggo wong ing kono? Jerman ora keganggu piyambak karo iki, lan Prancis dhewe ngrancang kanggo nampa pasukan ing Kaukasus sawise USSR miwiti perang karo Finlandia, nanging ora bisa.
              2. barmaleyka
                barmaleyka 27 Februari 2020 21:23
                +1
                Kutipan: Kucing Laut
                Sampeyan mesthi duwe ide dhewe babagan sejarah Perang Dunia II.

                jeneng nomer "free France" lan nomer French Wehrmacht lan Waffen SS
                Kutipan: Kucing Laut
                Dadi sisih endi sing dilawan Prancis?

                Prancis perang ing sisih REICH, unit kapisah nglawan wong-wong mau, saka sudut pandang hukum, dheweke ora ana hubungane karo Prancis kajaba asal-usul etnis, kanthi cara, yen sampeyan ora ngerti ...
                Sawise pirang-pirang wulan kerja organisasi, ing 12-13 Juli 1943, konferensi konstituen Komite Nasional "Jerman Gratis" dianakake ing balai pangumpulan dewan kutha Krasnogorsk. Présidhèné yaiku pujangga Jerman lan peserta perang ing Spanyol, Erich Weinert, sing, sanajan dadi anggota Partai Komunis, ora tau dadi pejabat. Pimpinan panitia kasebut kalebu 38 wong, kalebu Wilhelm Pieck, Walter Ulbricht lan para imigran politik kiwa liyane saka Jerman.

                yaiku, persis padha karo "prancis gratis"
                1. PSih2097
                  PSih2097 27 Februari 2020 22:09
                  +3
                  Kutipan: Barmaleyka
                  i.e. persis padha karo "prancis gratis"

                  kanggo iki "free / fighting France" wis dianggep minangka prestasi kanggo ngidoni ing tangi saka patroli Jerman (yen ana sing melu karya subversif, iku emigrants putih Denikin), ngendi Zoya Kosmodemyanskaya kita ...
              3. Andrey Nikolaevich
                Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 23:04
                +1
                Mungkin tank Leclerc lan Stalingrad mbela? .. Ditemokake, sekutu, Isin! Simbah kita bakal nguripake ing kuburan saka kuwi ,, tamu ,,! Rauh kita bakal mudhun kanggo tingkat forelocks! nistha!
                1. PSih2097
                  PSih2097 27 Februari 2020 23:18
                  +3
                  Kutipan: Andrey Nikolaevich
                  Ditemokake sekutu

                  uga, pilot Prancis perang lan mati kaya wong nyata ...
                  1. Andrey Nikolaevich
                    Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 23:25
                    0
                    Setuju banget karo sampeyan! Kamulyan lan kamulyan kanggo wong-wong mau. Nanging pilot ONE skuadron. Lan liyane, ngendi ,, perang ,,? Kene, ayo padha mlaku,
                    1. PSih2097
                      PSih2097 27 Februari 2020 23:48
                      +1
                      Kutipan: Andrey Nikolaevich
                      Lan liyane, ngendi ,, perang ,,? Kene, ayo padha mlaku,

                      Dheweke bakal mlaku ing kana karo lemongrass, Yankees, kengurushnik - manuk unta, nanging yen Aloizych ora ngilangi "Fox" saka Afrika, dheweke bakal dikubur ing Libya kanthi kabeh komposisi iki ...
                      1. Kandel
                        Kandel 28 Februari 2020 01:47
                        0
                        Kutipan saka PSih2097
                        Kutipan: Andrey Nikolaevich
                        Lan liyane, ngendi ,, perang ,,? Kene, ayo padha mlaku,

                        Dheweke bakal mlaku ing kana karo lemongrass, Yankees, kengurushnik - manuk unta, nanging yen Aloizych ora ngilangi "Fox" saka Afrika, dheweke bakal dikubur ing Libya kanthi kabeh komposisi iki ...

                        Rubah ara-ara samun ora njupuk Terusan Suez. Misi durung rampung lan ora ana prospek. Aloizych wis mangertos banjur Afrika iku bummer lan sing perlu Suez tanpa Gibraltar? Lan ngarep wetan, ngarep anane Reich. Ora rute perdagangan ing kabeh.
          3. Tank Hard
            Tank Hard 27 Februari 2020 21:05
            +4
            Kutipan: Kucing Laut
            Adhedhasar logika iki, wong uga bisa ngelingi pengkhianat saka tentara Vlasov. Kepiye carane, ora nglilani sapa wae ing parade?

            Prancis, bener?
            1. lele
              lele 27 Februari 2020 21:09
              0
              Prancis, bener?


              Sapa?
              1. Tank Hard
                Tank Hard 27 Februari 2020 21:10
                +4
                Kutipan: Kucing Laut
                Sapa?

                Sampeyan.
                1. lele
                  lele 27 Februari 2020 21:23
                  0
                  Aku ora kelingan karo kowe. Aku wonder kok surak-patriot ora bisa nindakake apa-apa tanpa rudeness?
                  1. Tank Hard
                    Tank Hard 27 Februari 2020 21:33
                    +4
                    Kutipan: Kucing Laut
                    Aku ora ngelingi ngalih karo kowe.

                    Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? ngguyu
                    Kutipan: Kucing Laut
                    Aku kok surak-patriot apa-apa tanpa kasar?

                    Kaping pisanan, apa sing ora sopan? Sing aku "pribadi" jawaban?! Nyuwun
                    Kutipan: Kucing Laut
                    ngapa ing jingoists

                    Kapindho, surak - patriot ( kanthi cara ekspresi sampeyan, ora muni boorish ing interpretasi Panjenengan? nglirik ) ing kene luwih cocok kanggo sampeyan, amarga sampeyan ndhukung kedatangan Prancis menyang parade (lan iki jelas proyek saka panguwasa) ...
                    Piye wae ternyata... aran
                    1. lele
                      lele 27 Februari 2020 21:48
                      +1
                      Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? ngguyu

                      Ha, bener dituduhake. Apa sampeyan bisa nindakake, typo. Nyuwun
                      Babagan undhangan umum lan khusus kanggo parade: sing duwe omah ngajak sampeyan ngunjungi. Dene kita, banjur ana, yaiku, aku ora milih dheweke dadi presiden.
                      Lan ora ana gunane kanggo ngomong babagan liyane karo sampeyan, pindhah menyang cabang, ana beda pendapat.
                      1. Tank Hard
                        Tank Hard 27 Februari 2020 21:54
                        +2
                        Kutipan: Kucing Laut
                        Lan liyane karo sampeyan lan ora ana gunane kanggo ngomong,

                        Lan aja ngomong ... Nyuwun ngguyu
          4. Nikolai Yunani
            Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:37
            +1
            Kutipan: Kucing Laut
            ... carane akeh Prancis dadi ing Waffen-SS.

            Adhedhasar logika iki, wong uga bisa ngelingi pengkhianat saka tentara Vlasov. Kepiye carane, ora nglilani sapa wae ing parade?

            afiliasi "komunis" ora mbantu sampeyan ing masalah sing sensitif iki !!! wassat apa sampeyan mikir indulgensi kepemimpinan lan dhukungan saka komentator pseudo-komunis lokal bakal mbantu sampeyan muncul minangka pemenang "plus" ing upaya kanggo mbenerake kebencian apa wae ??!!! opo ngguyu
          5. Silvestr
            Silvestr 27 Februari 2020 22:17
            0
            Kutipan: Kucing Laut
            Kepiye carane, ora nglilani sapa wae ing parade?

            Vlasovites ora kenek parade, padha ora dadi kagungane.
      3. Komentar wis dibusak.
        1. NEXUS
          NEXUS 27 Februari 2020 19:05
          + 12
          Kutipan saka rudolf
          Yen sampeyan ngadili film babagan kontribusi kanggo kamenangan Nazi ..

          Sepi, sepi, grapyak ... skuadron "Normandie-Niemen" pancen ana lan perang ing sisih kita. Uga sawetara bagéan saka Kutub. Ngajeni lan memuji marang wong-wong iki, lan wong-wong sing berjuang kanggo Nazi, dadi wong Prancis, Polandia, lan liya-liyane ... dadi saiki ana sensus sejarah lan asil perang sing karakter kasebut dudu kriminal lan sadis. , nanging pejuang bodho kanggo kamardikan kayata baja.
          USSR ora ngresiki noobs iki sawise perang, nanging muspra. Saiki kita duwe akeh rezim fasis ing saindenging jagad, kalebu rezim ing AS.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. NEXUS
              NEXUS 27 Februari 2020 19:13
              +7
              Kutipan saka rudolf
              Punika personel Normandie-Niemen lan supaya padha liwat. Umumé, aku luwih seneng ngajak wong Mongol, sing kontribusi kanggo kamenangan luwih penting tinimbang Prancis.

              Kontribusi kasebut umum ... sapa sing luwih, sapa sing kurang. Nanging malah kontribusi cilik iki kanggo dina, kanggo jam, kanggo menit nggawa Victory nyedhaki. Kowe ngerti maksudku kanca?
              1. Komentar wis dibusak.
                1. NEXUS
                  NEXUS 27 Februari 2020 19:23
                  + 12
                  Kutipan saka rudolf
                  Andrey! Apa sampeyan ora bisa ndeleng manawa Parade Kemenangan dadi pertunjukan saben taun?

                  Rudolf, Parade dadi pertunjukan ing wayahe nalika Mausoleum dipasang kayu lapis. Nalika iku awake dhewe isin karo sejarahe.
                  1. lele
                    lele 27 Februari 2020 19:32
                    +9
                    Andrei, kita ora isin sajarah kita, sanadyan sampeyan utawa aku, padha nyoba kanggo nindakake kanggo kita. Lan wong-wong sing mikir kanthi sirah kanthi sampurna ngerti sapa lan ngapa. Lan parade, ya, dadi pertunjukan, nalika digawa menyang ATV, dadi sedhih banget. Nyuwun
                    1. NEXUS
                      NEXUS 27 Februari 2020 19:35
                      +8
                      Kutipan: Kucing Laut
                      Andrey, kita ora isin sejarah kita,

                      Kita isin ... mulane dheweke ngomong babagan Sharmala ing kene, nanging mung meneng babagan Vlasovites.
                      Aku bakal ngomong liyane, paling sing ana kene, contone, aku yakin, nimbang Rasputin padha fiend a, nanging Peter Agung iku dermawan langsung saka Rusia. Lan kenapa? Amarga kita ora ngerti sejarah kita saka tembung kasebut.
                      1. lele
                        lele 27 Februari 2020 19:43
                        +2
                        ... Lan kenapa? Amarga kita ora ngerti sejarah kita saka tembung kasebut.

                        Sayange, sampeyan bener, lan, untunge, sebagian. Iku mung luwih gampang kanggo akeh wong kanggo ngulu "brew" sing wis disiapake, lan ora entuk dhasar bebener dhewe, lan sawetara mung ora pengin mikir babagan iki, luwih gampang lan ora perlu. gawe rumit uripe.
              2. dmyak40
                dmyak40 27 Februari 2020 19:50
                + 11
                Andrey, yen kontribusi kasebut umum, banjur apa sing kedadeyan, Jerman uga kudu diakoni minangka pemenang? Sawetara perang kanggo USSR lan nglawan Jerman?
                Sing kontribusi kanggo kamenangan luwih pinunjul, Prancis utawa Mongolia? Aku rumangsa jawabane jelas ...
                Sampeyan kudu nelpon Prancis, mesthi, politik, sawise kabeh. Nanging kita kudu ngandhani lan nuduhake luwih asring sapa sing menehi kontribusi kanggo Kamenangan.
                1. NEXUS
                  NEXUS 27 Februari 2020 19:53
                  +6
                  Kutipan saka: dmyak40
                  Sing kontribusi kanggo kamenangan luwih pinunjul, Prancis utawa Mongolia? Aku rumangsa jawabane jelas ...

                  Sampeyan ora ngerti apa sing arep dakkandhakake. Aku ora ngukur kontribusi sing luwih gedhe, aku ujar manawa saben wong sing nglawan Nazi ing sisih kita DITUTUR Kamenangan. Ing feat padha Normandie-Niemen, contone, nggawa tanggal Kamenangan nyedhaki sasi, kang tegese donya urip kanggo sasi tanpa perang, tanpa pati ing ewu nyawa. Lan iki padha sujud, uga wong-wong Jerman sing perang nglawan Hitler.
                  1. dmyak40
                    dmyak40 27 Februari 2020 20:03
                    +6
                    Aku setuju, kabeh wong nindakake apa sing bisa ditindakake: sawetara ing ngarep, sawetara ing mburi. Iku mung nyengsarakke kasunyatan sing amarga pertimbangan politik saiki, kita push menyang latar mburi wong-wong sing mbantu kita luwih saka liyane.
                    Saiki takon ing sekolah sing nyumbang luwih akeh kanggo Kamenangan, Mongolia utawa Prancis, jawabane ora bakal milih keturunan Genghis Khan ...
                    1. NEXUS
                      NEXUS 27 Februari 2020 20:12
                      +4
                      Kutipan saka: dmyak40
                      Iku mung nyengsarakke kasunyatan sing amarga pertimbangan politik saiki, kita push menyang latar mburi wong-wong sing mbantu kita luwih saka liyane.
                      Saiki takon ing sekolah sing nyumbang luwih akeh kanggo Kamenangan, Mongolia utawa Prancis, jawabane ora bakal milih keturunan Genghis Khan ...

                      Sampeyan ngerti, aku tau ngomong karo wong Rusia ... dheweke duwe alasan kaya iki - Rusia menang kamenangan, lan liyane kaya ngono, ing swiwi. Lan nalika aku takon marang, ngrungokake, apa karo republik cilik kaya Moldova? Ana, kanthi cara, njupuk menyang akun populasi, padha ora bali saka perang ing urutan saka wong. Kanggo kang ngandika, nanging RSFSR ilang luwih. Mesthi, luwih, aku mangsuli, nanging Moldovans padha ora 200 yuta. Lan yen ora ana 14 republik liyane, bisa Rusia piyambak wis bisa kanggo ngrampungake ing perang?
                  2. Yehudi Menuhin
                    Yehudi Menuhin 27 Februari 2020 20:33
                    +4
                    Dadi, negara kasebut uga kudu diarani Inggris. Dheweke uga nandur modal akeh
                    1. NEXUS
                      NEXUS 27 Februari 2020 20:38
                      +1
                      Kutipan saka Yehudi Menuhin
                      Dadi, negara kasebut uga kudu diarani Inggris. Dheweke uga nandur modal akeh

                      Contone ... sampeyan warga AS lan perang nglawan Hitler Pitakonan - Dina Kemenangan iku liburan sampeyan? Saben negara duwe pahlawan lan pengkhianat. Para veteran perang kasebut isih manggon ing Amerika Serikat sing padha, lan kenapa ora ngajak dheweke menyang Parade iki?
                      1. Yehudi Menuhin
                        Yehudi Menuhin 27 Februari 2020 20:50
                        +6
                        Ora ana omongan babagan para veteran, iki suci. Pitakonan iku beda. Saka Prancis, wong enom bakal pindhah menyang parade. Ing matur nuwun marang simbah. Apa ing kahanan iki ngundang wong lanang saka Amerika Serikat lan Bank Dunia?
                      2. NEXUS
                        NEXUS 27 Februari 2020 20:52
                        +4
                        Kutipan saka Yehudi Menuhin
                        Apa ing kahanan iki ngundang wong lanang saka Amerika Serikat lan Bank Dunia?

                        Apa ora, yen teka, tegese padha ngerti lan nuduhake nilai kita. Ora ana wong ala, ana panguwasa sing ora ana guna, pengkhianat lan provokator banal, uga ana pahlawan.
                      3. Yehudi Menuhin
                        Yehudi Menuhin 27 Februari 2020 20:55
                        +1
                        Setuju. Aku bakal seneng ngundang kabeh wong saka koalisi anti-Hitler. Lan aku bakal luwih seneng yen sampeyan teka.
                    2. Kandel
                      Kandel 28 Februari 2020 02:07
                      0
                      Kutipan saka Yehudi Menuhin
                      Dadi, negara kasebut uga kudu diarani Inggris. Dheweke uga nandur modal akeh

                      Kabeh papat gedhe wis suwe nampa undangan
            2. bk316
              bk316 27 Februari 2020 19:15
              -1
              Lha kok ora? Perang - perang. Ngomong-ngomong, ya, wong Mongol uga kudu diundang.
              Polyakov, 404, ora perlu kanggo tribalts - padha dhewe nilar Victory, nanging Prancis bisa.
              1. Silvestr
                Silvestr 27 Februari 2020 22:33
                +1
                Kutipan saka: bk316
                nanging Prancis bisa.

                ing 2010, Prancis, Moldova, Amerika, lan Polandia mlaku ing Red Square
            3. dmyak40
              dmyak40 27 Februari 2020 19:47
              + 13
              Aku setuju banget!!! Mongolia nggawe kontribusi sing luwih penting kanggo Kamenangan tinimbang gabungan kabeh negara Eropa (kajaba Yugoslavia)! Lan mbantu ing wayahe paling angel
              1. cniza
                cniza 27 Februari 2020 20:41
                +3
                Dheweke uga diundang, aja kuwatir. ya
            4. cniza
              cniza 27 Februari 2020 20:40
              +3
              Kutipan saka rudolf
              Punika personel Normandie-Niemen lan supaya padha liwat. Umumé, aku luwih seneng ngajak wong Mongol, sing kontribusi kanggo kamenangan luwih penting tinimbang Prancis.


              Apa keturunan duwe hak?
              1. Kandel
                Kandel 28 Februari 2020 02:10
                -1
                Kutipan saka cniza
                Kutipan saka rudolf
                Punika personel Normandie-Niemen lan supaya padha liwat. Umumé, aku luwih seneng ngajak wong Mongol, sing kontribusi kanggo kamenangan luwih penting tinimbang Prancis.


                Apa keturunan duwe hak?

                Lan skuadron isih winged. Banjur luwih becik mabur tinimbang mlaku
            5. Titus
              Titus 27 Februari 2020 21:24
              +3
              Aku tak ahead saka iku .... bantuan saka Mongolia incommensurable liyane, nanging sayangé, padha ora dadi pinunjul.
              1. Andrey Nikolaevich
                Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 23:10
                0
                Mungkin Mongolia ora "bobot", nanging ngurmati negara iki kaping pirang-pirang luwih dhuwur.
            6. figwam
              figwam 27 Februari 2020 22:05
              +1
              Kutipan saka rudolf
              Umumé, aku luwih seneng ngajak wong Mongol, sing kontribusi kanggo kamenangan luwih penting tinimbang Prancis.

              Kene sampeyan temtunipun ngeweruhi, plus karo tangan loro.
          2. Sergeyj1972
            Sergeyj1972 27 Februari 2020 20:11
            +1
            Mung ora Pole, nanging Pole. Nuwun sewu. Ing kabeh babagan liyane, aku ndhukung sampeyan kanthi lengkap.
          3. Sergei Averchenkov
            Sergei Averchenkov 27 Februari 2020 20:26
            +6
            Mesthi wae, sepi, Normandia minangka pangecualian, aturane 300000 ewu. Lan aku ora perlu mlumpat ing kene, sejarah minangka sejarah.
          4. barmaleyka
            barmaleyka 27 Februari 2020 20:50
            +4
            Kutipan: NEXUS
            kanca ... skuadron "Normandie-Niemen" tenan ana lan perang ing sisih kita.

            Iki minangka resimen Normandie-Nman lan kudu ngliwati spanduke, lan dudu wakil saka tentara sing perang ing sisih Hitler.
        2. angkot 11
          angkot 11 27 Februari 2020 19:11
          -1
          Ana apa karo film-film kasebut? iku bodho kanggo nolak kasunyatan sing Prancis lan Polandia perang ing sisih kita. lan kaluwihan menehi hak kanggo cedhak karo pemenang paling. iku minangka pakurmatan lan panuwun.
          1. Nikolai Yunani
            Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:43
            +1
            Kutipan saka carstorm 11
            iku bodho kanggo nolak kasunyatan sing loro Prancis lan Polandia perang ing sisih kita

            nuuuu ... koyo byyyyyyyyyy ... lan ora ing sisih kita, padha uga perang !!! Nyuwun
            1. angkot 11
              angkot 11 27 Februari 2020 22:04
              -2
              Aku ora mbantah, nanging, miturut pendapatku, saiki bodho ngitung jumlah pengkhianat sing diduweni lan, ing kesimpulan iki, mutusake sapa sing bakal diundang lan sapa sing ora. sawetara kudu dikutuk lan dilalekake, liyane kudu nampa pakurmatan dhewe lan pinten.
              1. Nikolai Yunani
                Nikolai Yunani 28 Februari 2020 00:29
                +1
                Kutipan saka carstorm 11
                Aku ora mbantah, nanging, miturut pendapatku, saiki bodho ngitung jumlah pengkhianat sing diduweni lan, ing kesimpulan iki, mutusake sapa sing bakal diundang lan sapa sing ora. sawetara kudu dikutuk lan dilalekake, liyane kudu nampa pakurmatan dhewe lan pinten.

                panyimpenan ing antarane para pemenang dadi cara sing paling konyol !!! nggunakake cara iki, sampeyan bisa nyeret Bulgaria menyang pemenang !!! Nyuwun nglirik

                Kutipan saka carstorm 11
                nanging bodho ing mratelakake panemume saiki kanggo ngetung carane akeh pengkhianat wong wis

                mung bisu kaya tribaltos, psheks lan raguli saiki duwe pahlawan - underdog Nazi !!! am
        3. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 27 Februari 2020 19:12
          -1
          Ngadeg ing jejere Brezhnev ing parade 9 Mei yaiku Honecker lan Kadar. Umume padha ngrujuk marang sing kalah.
        4. krillon
          krillon 27 Februari 2020 19:48
          +2
          Ngapa ora? Apa Tentara Polandia nggawe kontribusi?
          1. cniza
            cniza 27 Februari 2020 20:42
            +2
            Lan sapa sing nglawan?
        5. Silvestr
          Silvestr 27 Februari 2020 22:20
          +1
          Kutipan saka rudolf
          Papat tanker lan asu teka ing pikiran.

          Kapten Kloss lali! k/f "Bet luwih saka urip"
        6. Andrey Nikolaevich
          Andrey Nikolaevich 27 Februari 2020 23:07
          -1
          Yen aku wong Moskow, aku bakal mbuwang tomat iki,, tamu,,
      4. amatir
        amatir 27 Februari 2020 19:01
        + 17
        Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen?

        Personil skuadron kasebut dumadi saka 72 sukarelawan Prancis (14 pilot lan 58 mekanik pesawat) lan 17 mekanik pesawat Soviet. Skuadron kasebut dilengkapi pejuang Yak-1, banjur Yak-9 lan Yak-3.

        Skuadron perang kanthi gagah. Nanging kanggo pirembagan bab pengaruh ing Course saka musuhan mung bisa ing wangun script apik kanggo film apik lan politik amba. Tanpa bantuan 14 pilot Prancis Angkatan Udara Tentara Merah, Luftwaffe ora bakal menang.
      5. AS Ivanov.
        AS Ivanov. 27 Februari 2020 19:06
        +1
        Skuadron Normandie-Neman ora suwe - dikirim menyang resimen.
        1. Kandel
          Kandel 27 Februari 2020 19:12
          0
          Kutipan: AS Ivanov.
          Skuadron Normandie-Neman ora suwe - dikirim menyang resimen.

          Apa sampeyan ngelingi nomer IAP?
          1. AS Ivanov.
            AS Ivanov. 27 Februari 2020 19:13
            +1
            Nomer 1, misale jek.
            1. Kandel
              Kandel 27 Februari 2020 21:20
              0
              Ora dimangerteni!
              kawangun ing periode saka 11 kanggo 29 September 1941 ing Angkatan Udhara saka tentara kapisah 51 ing desa Kacha ing Crimea, ing pesawat I-16 lan I-15 bis. Pesawat kasebut ditampa ing Kachinskaya VAShP. Awak pesawat teka saka resimen udara cadangan Distrik Militer Kaukasia Utara.
              1. Kandel
                Kandel 27 Februari 2020 21:27
                0
                Tanggal 5 April 1943, skuadron miwiti operasi tempur. Skuadron uga nganggo lambang provinsi Normandia - tameng abang karo loro singa emas. Salajengipun, punika replenished lan Juli 5, 1943 diowahi dadi resimen Normandia, kang wis kalebu telung skuadron sing duwe jeneng saka telung kutha utama Normandia: Rouen, Le Havre lan Cherbourg. Ya.... Pancen nomer 1.
                Nuwun sewu. . ..
        2. Alf
          Alf 27 Februari 2020 21:29
          +4
          Kutipan: AS Ivanov.
          Skuadron Normandie-Neman ora suwe - dikirim menyang resimen.

          Lan pira wong Prancis ing resimen iki?
      6. pesawat
        pesawat 27 Februari 2020 19:11
        + 11
        Kanggo obyektivitas, aku nyathet yen Prancis sing perang nglawan kita nanging kanggo Hitler minangka urutan gedhene tinimbang sing perang karo kita. Tanpa ngremehake memori divisi Neman lan liya-liyane.
        1. pak ZinGer
          pak ZinGer 27 Februari 2020 21:23
          +1
          Babagan pesenan ora sakabehe akurat, nanging mesthi luwih saka ing "Free France"
      7. dmyak40
        dmyak40 27 Februari 2020 19:24
        +7
        Apa sampeyan wis krungu babagan Normandie-Niemen ... Apa sampeyan wis maca memoar para pilot pengebom sing diliputi Prancis? Maca, sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik ... Ora, Prancis perang, perang kanthi wani, nylametake kanca Rusia, ngalahake Jerman. Nalika liyane saka negara (karo sawetara istiméwa) ngombe croissant karo warung ing sawetara nibul Rue de Belle France. Sawise owah-owahan ing pabrik, sing nyedhiyakake peralatan lan amunisi ing sisih wétan ...
        Ayo luwih apik nelpon skuadron Yak-3 menyang parade Kemenangan Agung ...
        1. lele
          lele 27 Februari 2020 19:38
          +6
          Apa sampeyan maca memoar para pilot pengebom sing diliputi Prancis? Maca, sampeyan bakal sinau akeh perkara sing menarik ...

          Sampeyan ora mung maca buku. Wiwit taun 43, kakangku dadi komandan "Pawn", lan dheweke ngalahake Jerman, lan nembak awake dhewe, mula aku ngerti babagan pilot kita ora mung saka buku.
          Nanging idea saka pesawat mabur wektu ing Victory Day pancen apik, lan ora mung Yakov.
      8. penembake gunung
        penembake gunung 27 Februari 2020 19:30
        0
        Kutipan: Kucing Laut
        Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen? Priksa film kita kanthi jeneng sing padha, iku worth iku. Miturut cara, brigade Prancis Free ing perang ing téater Afrika, ora kaya Inggris, nuduhake dhewe banget uga.

        Aku ngerti banget. Lan babagan skuadron (mengko resimen udara), lan babagan "poppies", lan divisi Leclerc ... Apa ora cukup kanggo ngalahake Jerman? Babagan SS Prancis, lan nyerahake wong Yahudi Prancis menyang Jerman kanggo karusakan - Aku uga ngerti ...
        1. Kandel
          Kandel 27 Februari 2020 21:42
          +2
          Quote: penembak gunung
          Kutipan: Kucing Laut
          Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen? Priksa film kita kanthi jeneng sing padha, iku worth iku. Miturut cara, brigade Prancis Free ing perang ing téater Afrika, ora kaya Inggris, nuduhake dhewe banget uga.

          Aku ngerti banget. Lan babagan skuadron (mengko resimen udara), lan babagan "poppies", lan divisi Leclerc ... Apa ora cukup kanggo ngalahake Jerman? Babagan SS Prancis, lan nyerahake wong Yahudi Prancis menyang Jerman kanggo karusakan - Aku uga ngerti ...

          Malah. Sampeyan bakal 50 kaping bener ...
          Poppies lan tentara ngarep minangka perlawanan saka wong sing dikalahake ....
          Pamrentahan Soviet kita ora gabung ing mesin Wehrmacht.
          Rusak dhisik, banjur RUSAK. Kabeh kekuwatan Eropa perang.
      9. yowis
        yowis 27 Februari 2020 20:07
        +4
        Kutipan: Kucing Laut
        Ana wong nyata ing kana

        Umume komunis. Sawisé taun 1940, Prancis nglawan Inggris ing Afrika lan B. Wétan. De Gaulle nganti taun 1944 ana ing status deserter lan pengkhianat.
        1. lele
          lele 27 Februari 2020 20:50
          0
          Komunis? ngendi? Ing Brigade Prancis Free ing ara-ara samun Afrika?
        2. Kandel
          Kandel 27 Februari 2020 22:05
          0
          Kutipan saka iouris
          Kutipan: Kucing Laut
          Ana wong nyata ing kana

          Umume komunis. Sawisé taun 1940, Prancis nglawan Inggris ing Afrika lan B. Wétan. De Gaulle nganti taun 1944 ana ing status deserter lan pengkhianat.

          De Gaulle. Kanggo sapa pengkhianat? Kanggo pemerintah bingung Pétain? Nalika sekutu nyedhaki Vichy, meh kabeh menteri ngungsi ...
          Ing London? menyang Madrid? Kanggo Washington? ....
          Inggih, inggih. menyang Berlin..
          "Sampeyan tiba kanggo aku kanggo muter bagean ing hoax elek ... Sawetara rolas tank cahya aku dhawuh mung speck saka bledug. Kita bakal kalah perang kanthi cara sing paling sengsara yen ora tumindak."
          (C)
          Iki kabeh De Gaulle ...
          Keyel ora bisa ngerti umum iki!
          Apa tegese perlawanan angel saka sawetara pejuang ... ing Prancis Kidul, nalika Ibukutha didol dening kolaborator.
          Aku ngerti.
          Nanging iki dudu pemenang!
      10. barmaleyka
        barmaleyka 27 Februari 2020 20:46
        +5
        Kutipan: Kucing Laut
        Miturut cara, Free French Brigade

        ora ana sing mbantah, nanging ...
        Data beda-beda babagan jumlah wong Prancis sing khusus dilayani ing Wehrmacht - angka minimal diarani 100 ewu.
        23 warga Prancis sing perang nglawan kita ing Front Wétan tiba ing tawanan Soviet.






        ing mangsa panas 1943, 39 Prancis perang ing Free France, skuadron Normandie-Neman dumadi saka 000 sukarelawan Prancis (72 pilot lan 14 mekanika pesawat)

        Saiki, yen resimen Normandie-Neman, sing ana nganti saiki, bakal ngliwati panji-panji kasebut, mesthi bakal gedhe, lan tentara Prancis perang mung nglawan kita, lan ngapura aku, iki padha karo nglilani personel militer Bundeswehr menyang. parade
        1. lele
          lele 27 Februari 2020 21:02
          -5
          iki padha karo nglilani personel militer Bundeswehr menyang Parade

          Nanging ora ana apa-apa nalika Honecker ngadeg ing podium mausoleum ing jejere pimpinan kita, lan jenderal lan perwira saka GDR ana ing papan tamu?
          1. barmaleyka
            barmaleyka 27 Februari 2020 21:43
            0
            Kutipan: Kucing Laut
            Honecker, apa ana jenderal lan perwira saka GDR ing stand tamu?

            apa "free germany" krungu?
            iku padha karo yen resimen Normandie-Niemen liwati ing Parade
            Kajaba iku, GDR minangka siji-sijine sekutu normal USSR ing Pakta Warsawa, sing dikhianati kanggo isin lan isin kita.
            1. lele
              lele 27 Februari 2020 21:51
              -3
              Uni "Jerman Bebas" dibentuk saka wong Jerman sing ditawan ing kemah kita, apa hubungane Honecker?
              1. barmaleyka
                barmaleyka 27 Februari 2020 22:05
                0
                uga, peduli iku, paling maca soko ing net sadurunge nulis omong kosong

                Komite Nasional "Jerman Bebas" (Jerman: Nationalkomitee Freies Deutschland, utawa NKFD) minangka pusat politik lan organisasi anti-fasis Jerman nalika Perang Donya II, digawe tanggal 12 Juli 1943 ing wilayah USSR kanthi inisiatif saka Partai Komunis Jerman, sing kalebu pimpinan komunis Jerman
                Pimpinan panitia kalebu 38 wong, kalebu Anton Ackermann, Wilhelm Florin, Wilhelm Pick lan Walter Ulbricht.

                Kanggo kerja khusus karo perwira Jerman sing ditawan lan wong saka aristokrasi militer, diusulake kanggo nggawe organisasi khusus kanggo perwira. Tanggal 11–12 Dhésèmber 1943, Union of German Officers (Jerman: Bund Deutscher Offiziere, utawa BDO) diadegaké, dipimpin déning Jenderal Artileri Walther von Seidlitz-Kurzbach.
      11. pak ZinGer
        pak ZinGer 27 Februari 2020 21:20
        +3
        Kanthi De Gaulle, 3000 wong Prancis lunga menyang Inggris.
        Komposisi "Prancis Gratis" ana 75 wong, sing 000 wong Prancis, liyane wong Arab.
        Komposisi Macchi 120000 wong, 65000 Republik Spanyol sing emigrasi menyang Prancis. Hitler lan Speer ngubengi Paris nganggo mobil sing mbukak kanthi rong mobil pengiring; nalika ngunjungi Grand Opera, dheweke malah mbayar 5 francs ing box office.
      12. Nikolai Yunani
        Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:33
        +2
        Kutipan: Kucing Laut
        Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen? Priksa film kita kanthi jeneng sing padha, iku worth iku

        luwih becik nggawe sawetara film babagan sisih mbalikke panyimpenan "ayu" ing WWII !!! nglirik apik
        1. Svarog51
          Svarog51 28 Februari 2020 00:45
          +3
          "The Great Walk" - sanajan komedi, nanging isih ... ya
          1. Nikolai Yunani
            Nikolai Yunani 28 Februari 2020 00:49
            +1
            Kutipan: Svarog51
            "Mlaku Agung"

            nanging kudu duwe dokumenter ... karo cuplikan carane "dikuwasani" wali mutasi amers, ritosses lan canados !! nglirik apik
            1. Svarog51
              Svarog51 28 Februari 2020 00:55
              +3
              Dheweke duwe "bebener" dhewe. Inggris mlayu saka Dunkirk lan nilar Prancis. Banjur padha nyoba kanggo wring metu armada utawa drown iku. Dheweke uga ngalami pertempuran ing Afrika Lor.
              P.S. Lan Normandia njupuk wangun karo kita.
              1. Nikolai Yunani
                Nikolai Yunani 28 Februari 2020 01:08
                +2
                Kutipan: Svarog51
                Dheweke duwe "bebener" dhewe.

                kuwi "bebener", ing pungkasan, sapa wae bakal bisa mbenerake awake dhewe, nganti Nazi Jerman dhewe !! negatif oke, Inggris ... lan Kanada sing dicekel karo amers, kok wali mudohadi ?? opo
                PS Saiki, Kedmi ngomong babagan "pemenang" Prancis saiki ing Rusia 1 ... lan ora mung babagan dheweke !!! nglirik
                1. Svarog51
                  Svarog51 28 Februari 2020 01:34
                  +1
                  Nikolai hi Ora ana wong loro sing padha ing donya kita. Malah kembar duwe kapribaden sing beda. Mulane kontradiksi muncul.
                  1. Nikolai Yunani
                    Nikolai Yunani 28 Februari 2020 01:38
                    +2
                    Kutipan: Svarog51
                    Nikolai hi Ora ana wong loro sing padha ing donya kita. Malah kembar duwe kapribaden sing beda. Mulane kontradiksi muncul.

                    Aku ora mbantah !! ombenan nanging ana logika sing ora ditrapake kanggo sawetara, umpamane, tumindak ... kalebu kejahatan marang manungsa bebarengan karo kejahatan perang !! Nyuwun
                    1. Svarog51
                      Svarog51 28 Februari 2020 01:52
                      +2
                      Deleng negara apa wae ing WWII, ing endi wae sampeyan bakal nemokake pejuang nglawan Nazi lan gantungan. Ing kene perlu kanggo ngadili tumindak saben individu. Urip ora cukup, malah sawetara. Padha nindakake iki nalika taun perang. Saben wong duwe pahlawan lan pengkhianat. Saka jumlah tumindake, angel banget kanggo netepake kabeh negara kanthi sakabehe. Lan uga njupuk menyang akun politik modern saka Rusia. Lha kowe ngerti opo sing tak omongke.
      13. Dur_mod
        Dur_mod 28 Februari 2020 00:10
        -2
        Sayange, Prancis bubar biyen lan Prancis perang nglawan Tentara Abang luwih saka mbantu. Sing ora nyuda prestasi pilot saka resimen Normandie-Niemen, aku ora ngelingi ing ngendi aku maca - ing wiwitan Prancis mabur kanthi apik lan perang nanging ngalami kerugian gedhe. Kabeh padha duwe gaya perang individu, mung weruh Jerman, tatanan ambruk menyang pasangan lan perang siji-siji, amarga iki, mundhut dhuwur. Komando kita kudu campur tangan lan, ing sangisore pengawasan pilot kita, ngajari kerja tim lan taktik, minangka asil, kerugian saya suda lan efisiensi tambah.
      14. Misha Jujur
        Misha Jujur 28 Februari 2020 00:58
        -1
        Kutipan: Kucing Laut
        Apa sampeyan wis krungu babagan skuadron Normandie-Niemen?

        Dadi wong-wong mau bakal ngundang turune "Norman" kanggo ngrayakake. Apa kanggo kene sembarang sampah kanggo narik?
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 27 Februari 2020 18:54
      + 18
      Quote: penembak gunung
      Apa dheweke uga ngalahake Jerman? Ora, ayo padha liwat dhewe, seragam ayu, padha ngerti carane march ... basa

      Aku ora weruh prasasti ing basa Prancis ...
      1. DMB 75
        DMB 75 27 Februari 2020 19:12
        + 15
        Ironis, akeh wong SS saka Prancis ing pungkasan April 1945 mbela Reichstag ing Berlin ... Mesthi wae, ora ana sing nyimpang saka kaluwihan unit Resistance Prancis sing berjuang kanggo kebebasan tanah air, para partisan Prancis sing menehi. urip kanggo iki, exploitasi saka skuadron Normandie-Neman "Nanging kanggo nglirwakake kasunyatan ketok sing akeh liyane Frenchmen pisanan ngadeg ing gendero karo swastika saka ing rangking saka" Free France ", uga ngirim ora - Prancis bener. sekutu Hitler Aku ora duwe pangapunten kanggo divisi SS "Charlemagne" lan liyane saka Prancis, sing mlebu munggah kanggo Legiun Sukarelawan marang Bolshevism lan tindak perang ing USSR.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 27 Februari 2020 19:14
          +7
          Kutipan: DMB 75
          Aku ora duwe pangapunten kanggo divisi SS "Charlemagne" lan liyane saka Prancis sing mlebu munggah kanggo "Legiun Sukarelawan Against Bolshevism" lan tindak perang ing USSR.

          apik
          Saiki bakal ana sing ora setuju.... Temtunipun.
          1. Kandel
            Kandel 27 Februari 2020 22:40
            +4
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Kutipan: DMB 75
            Aku ora duwe pangapunten kanggo divisi SS "Charlemagne" lan liyane saka Prancis sing mlebu munggah kanggo "Legiun Sukarelawan Against Bolshevism" lan tindak perang ing USSR.

            apik
            Saiki bakal ana sing ora setuju.... Temtunipun.

            Temtunipun .... Kolaboratorisme Cossack lan politisi EMRO ...
            Ora ana tembung ... Apa sing kudu dadi tingkat gething kanggo Wong Rusia, malah milih dalan pembangunan tanpa bar.
            Ora ana Motherland kanggo Iki.
            Gusti Allah nunggil karo wong-wong mau kabeh .... Kejaba wong-wong sing kerja sama karo Reich ...
            "Kaping pirang-pirang sampeyan ndeleng, kaping pirang-pirang lan mateni" (C) K. Simonov ...
            1. Zoldat_A
              Zoldat_A 27 Februari 2020 23:25
              +3
              Quote: Tebal
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Kutipan: DMB 75
              Aku ora duwe pangapunten kanggo divisi SS "Charlemagne" lan liyane saka Prancis sing mlebu munggah kanggo "Legiun Sukarelawan Against Bolshevism" lan tindak perang ing USSR.

              apik
              Saiki bakal ana sing ora setuju.... Temtunipun.

              Temtunipun .... Kolaboratorisme Cossack lan politisi EMRO ...
              Ora ana tembung ... Apa sing kudu dadi tingkat gething kanggo Wong Rusia, malah milih dalan pembangunan tanpa bar.
              Ora ana Motherland kanggo Iki.
              Gusti Allah nunggil karo wong-wong mau kabeh .... Kejaba wong-wong sing kerja sama karo Reich ...
              "Kaping pinten sampeyan ndeleng, dadi kakehan sampeyan mateni"
              (C) K. Simonov...

              Aku ora weruh sampeyan ora setuju. Bener. apik
        2. NEXUS
          NEXUS 27 Februari 2020 19:32
          0
          Kutipan: DMB 75
          Aku ora duwe pangapunten kanggo divisi SS "Charlemagne" lan liyane saka Prancis sing mlebu munggah kanggo "Legiun Sukarelawan Against Bolshevism" lan tindak perang ing USSR.

          Dadi elinga Bender, eling Charmal, uga eling tentara Magyar...nangapa kita duwe memori selektif kaya ngono? Wiwit padha wiwit ngelingi noobs fasis, banjur ayo padha ngelingi Vlasov karo tentara. Lan sawise kabeh, kanggo dina iki, shortcomings iki trample tanah kita.
          Parade Kemenangan minangka perayaan para Pemenang. Sharmal, Vlasov, Bandera, tentara Magyar, tentara Craiova, lan liya-liyane ... kudu dieling-eling supaya sejarah ora bola-bali, nanging ngomong babagan ... tali?
          1. Nikolai Yunani
            Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:47
            +3
            Kutipan: NEXUS
            Wiwit padha wiwit ngelingi noobs fasis, banjur ayo padha ngelingi Vlasov karo tentara.

            elinga.. ketoke dheweke geli, neeeeeee??? nglirik
            1. NEXUS
              NEXUS 27 Februari 2020 22:56
              -2
              Kutipan: Nikolai Grek
              elinga.. ketoke dheweke geli, neeeeeee???

              Lan siji lan setengah yuta warga USSR sing mbantu Nazi ngluwihi kabeh wong? Aku maca komentar, lan aku kaget ... Padha elinga Sharmel, ing Polandia, nanging padha languidly meneng bab noobs, kaya-kaya ora tau ana.
              Sing dakkarepake yaiku ngukur wong kanthi ukuran, apik utawa ala, bodho lan bocah. Ing antarane wong Prancis ana loro pro-fasis lan sing perang ing sisih kita. Kita uga duwe Kozhedub lan Marinescu, lan ana Vlasov lan perusahaan.
              1. Nikolai Yunani
                Nikolai Yunani 28 Februari 2020 00:46
                +2
                Kutipan: NEXUS
                Lan siji lan setengah yuta warga USSR sing mbantu Nazi ngluwihi kabeh wong?

                Opo menurutmu "gulag" ana sing mbangkang??!!! wassat

                Sajrone filtrasi, NKVD bisa nemokake luwih saka 12 accomplices Jerman aktif lan wong sing njabat ing formasi pertempuran Jerman. Kasus dibukak marang bagean sing penting, nanging ana hubungane karo keputusan kanggo liquidate PFL, kategori wong iki dikirim menyang pemukiman khusus, ninggalake dheweke ing yurisdiksi Kamentrian Dalam Negeri.
                Vlasovites biasa, minangka asil saka pamriksan awal kang keamanan negara lan agensi counterintelligence ora bisa nemokake bahan kompromi, padha langsung ditransfer karo kulawargané kanggo tambang batu bara Kuzbass, uga kanggo construction railway utawa industri woodworking Tyumen.
                Ing sambungan karo easing paukuman kanggo wong-wong sing kerjo bareng karo penjajah, malah Vlasovites didakwo saka kekejeman getih, minangka aturan, nampa paukuman sing ora ngluwihi 25 taun ing pakunjaran utawa kamp pegawe.

                https://russian7.ru/post/chto-stalo-s-byvshimi-vlasovcami-posle-v/


                1,5 yuta minangka minuscule populasi USSR ... lan kabeh panyimpenan ambruk ing Nazi ... lan urip kanthi seneng !! am negatif
        3. kue_buah
          kue_buah 27 Februari 2020 21:08
          +3
          partisan Prancis padha komunis, padha wiwit tumindak sawise seri saka kamenangan saka tentara abang liwat Jerman.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Inquisitor
      Inquisitor 27 Februari 2020 20:29
      +6
      Mesthine, ora ana sing ngrusak keuntungan saka unit Resistance Prancis

      Keuntungan saka perlawanan Prancis ora mbenerake nyerahake panguwasa Prancis ing kemahe tanpa perang.

      Napa dheweke ora duwe kembang api ing Taman Disney Eropa ing Paris?
      Amarga ing swara saka dijupuk, gupuh wiwit - kabeh Prancis mlayu kanggo nyerah.

      Carane akeh pindah tank Prancis duwe?
      Patang mburi lan siji ngarep - yen mungsuh arep nyerang saka mburi.
      1. Kandel
        Kandel 28 Februari 2020 00:27
        0
        Kutipan saka Inquisitor
        Keuntungan saka perlawanan Prancis ora mbenerake nyerahake panguwasa Prancis ing kemahe tanpa perang.

        Maki: tembakan saka pistol menyang arah kolom militer saka jarak kilometer.
        A prestasi sing patut diajeni...
        Miturut sawetara anggota pamaréntahan Polandia ing pengasingan, AK numpes nganti 2000 Nazi lan accomplices ing kabeh wektu sadurunge Pemberontakan Warsawa ...
        A prestasi sing pantes diajeni.
        500 ewu personel militer pasukan pendudukan, formasi kolaborasi, pejabat administrasi pendudukan, penjajah bersenjata lan accomplices, kalebu 125 ewu wong. - ora bisa dibatalake ...
        Iki minangka partisan Belarusia, Soviet ...
        Feat Unparalleled
        ora?
    5. finch
      finch 27 Februari 2020 20:37
      +2
      Prancis duwe Resistance dhewe lan De Gaulle! Sawetara keturunan sing urip saiki, sing dadi peserta, mabur ing Normandia-Niemen, marisi hak sing pantes kanggo mlaku ing watu paving Utama Negara Kemenangan !! prajurit
    6. Silvestr
      Silvestr 27 Februari 2020 22:14
      -3
      Quote: penembak gunung
      Apa dheweke uga ngalahake Jerman?

      Malah wong Jerman kaget karo iki! Ing taun 1945, nalika Sekutu kalebu Prancis ing antarane para penandatangan tumindak nyerah tanpa syarat Jerman, wakil Reich Katelu, Jenderal Wilhelm Keitel, ngendika: "Lan iki uga ngalahake kita?"
    7. Azazelo
      Azazelo 28 Februari 2020 08:34
      0
      Inggih, ing wangun Normandie-Neman utawa liyane sing sukarela, sampeyan bisa.
  2. Nikolai Yunani
    Nikolai Yunani 27 Februari 2020 18:47
    +1
    muspra iki diarani kalah !!! wassat negatif
    1. 210okv
      210okv 27 Februari 2020 19:44
      +2
      Inggih, ora kabeh wong sing kalah, padha "Normandy" utawa prajurit de Gaulle .. Iki banjur perang.
      1. Nikolai Yunani
        Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:14
        +2
        Kutipan: 210 okv
        Ya, ora kabeh wong sing kalah.

        Bubar, nang endi wae, aku ndeleng cuplikan babagan carane para pengawal "dikuwasani" dening Nazi kanthi antusias nyepak tentara Inggris sing ditangkap !!! nglirik wassat
      2. Nikolai Yunani
        Nikolai Yunani 27 Februari 2020 21:19
        +2
        Kutipan: 210 okv
        Inggih, ora kabeh wong sing kalah, padha "Normandy" utawa prajurit de Gaulle .. Iki banjur perang.

        PS ... ketemu ... katon, banget informatif ... karo gambar lan malah video !! ngguyu apik

        “Lha kok kedadeyan ngono?”. 1944 Prancis ngalahake Amerika.
        https://picturehistory.livejournal.com/4638144.html

        PPS ... Aku uga ngelingake yen ing Jerman Nazi ora mung Nazi, nanging uga anti-fasis ... nanging ora mbantu sapa wae !!! Nyuwun negatif
    2. Kandel
      Kandel 28 Februari 2020 01:00
      0
      Kutipan: Nikolai Grek
      muspra iki diarani kalah !!! wassat negatif

      Inggih... Dheweke dadi sekutu Polandia... Anggere ana Polandia lan sadurunge Dunkirk. ..
      Prancis ora ana hubungane karo Deklarasi 26 (Deklarasi Perserikatan Bangsa-Bangsa), sing ditandatangani tanggal 1 Januari 1942.
      Prancis, bebarengan karo Liberia, gabung karo Sekutu ing 44 ...
      Dadi ... Normandia pancen Resistance, lan Maki luwih saka legenda, kadhangkala diwaca maneh, salah siji imigran Rusia, utawa tawanan perang sing lolos saka Soviet, utawa SAS ...
      1. Nikolai Yunani
        Nikolai Yunani 28 Februari 2020 01:10
        +2
        Quote: Tebal
        Kutipan: Nikolai Grek
        muspra iki diarani kalah !!! wassat negatif

        Inggih... Dheweke dadi sekutu Polandia... Anggere ana Polandia lan sadurunge Dunkirk. ..
        Prancis ora ana hubungane karo Deklarasi 26 (Deklarasi Perserikatan Bangsa-Bangsa), sing ditandatangani tanggal 1 Januari 1942.
        Prancis, bebarengan karo Liberia, gabung karo Sekutu ing 44 ...
        Dadi ... Normandia pancen Resistance, lan Maki luwih saka legenda, kadhangkala diwaca maneh, salah siji imigran Rusia, utawa tawanan perang sing lolos saka Soviet, utawa SAS ...

        wis akeh kesalahane, sing saiki mulai nggawe masalah!!! Nyuwun
  3. Prjanik
    Prjanik 27 Februari 2020 18:48
    0
    Normandie-Neman?
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 27 Februari 2020 18:49
      +5
      Divisi SS "Charlemagne"
      1. Sergey39
        Sergey39 27 Februari 2020 18:52
        -2
        Yen padha teka, Normandie-Niemen bakal menang Charlemagne.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 27 Februari 2020 18:57
          +7
          Kutipan: Sergey39
          Yen padha teka, Normandie-Niemen bakal menang Charlemagne.

          Aku pengen.
          Aku mung ngelingi film Prancis babagan "pendhudhukan", ing ngendi penjaga toko njaluk ngapura marang "Madame lan Monsieur" yen "dina iki mung ana telung jinis keju" lan "jaman angel, sampeyan ora bisa entuk produk sing apik". .
        2. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 27 Februari 2020 19:09
          +8
          Nyatane, Prancis saka Charlemagne mateni luwih akeh prajurit kita tinimbang Prancis saka Normandia sing mateni Jerman.
      2. NEXUS
        NEXUS 27 Februari 2020 19:08
        +3
        Kutipan: AS Ivanov.
        Divisi SS "Charlemagne"

        Umume negara duwe wakil sing perang ing sisih Hitler lan Prancis lan Polandia, mesthi uga. Nanging sampeyan uga ora lali babagan tentara Vlasov, ... ya ...
        Wong-wong sing merjuangké awaké déwé dihormati lan dipuji, ora preduli bangsa apa. Lan kasunyatan manawa ana akeh kekurangan sawise perang yaiku ngilangi Uni.
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 27 Februari 2020 19:18
          +6
          Andrew hi !
          Kutipan: NEXUS
          sampeyan uga kudu ora lali babagan tentara Vlasov, ... ya ...

          Duc lan kabeh prabédan - kita duwe Vlasov lan rabble - kriminal lan pengkhianat.
          Ing Ukraina, Bandera lan Shukhevych minangka "pahlawan".
          Lan ing Prancis, kabeh padha "rukun" karo siji liyane - "kabeh wong Prancis."

          Pitakonan dudu sapa sing duwe pengkhianat, sapa sing ora.
          Pitakonan yaiku carane nambani pengkhianat kasebut.
          1. NEXUS
            NEXUS 27 Februari 2020 19:22
            +1
            Kutipan saka: Zoldat_A
            Pitakonan yaiku carane nambani pengkhianat kasebut.

            Supaya apa wae hubungane cukup, sampeyan kudu ngerti sejarah, lan karo iki, wong Eropa ala ... memori cendhak banget. Ya, lan Anglo-Saxon mlumpat metu saka kathok jero kanggo nutupi bebener.
        2. Nehist
          Nehist 27 Februari 2020 20:41
          -7
          NEXUS sing ditresnani! Ya, aja nyalib sampeyan ing ngarepe wong-wong sing ora ngerti sing lali babagan meh siji setengah yuta warga USSR sing perang ing bendera Wehrmacht lan SS. Kita tresna bintik ing mripate wong liya, ndeleng tanpa nggatekake log ing mripate dhewe.
      3. 210okv
        210okv 27 Februari 2020 19:46
        +1
        Ayo ora ngomong babagan wong bodho iki. Nanging Normandia ana lan saiki. Bener, sawise perang uga "beda" ing Vietnam, contone.
        1. Kandel
          Kandel 28 Februari 2020 01:15
          0
          Kutipan: 210 okv
          Ayo ora ngomong babagan wong bodho iki. Nanging Normandia ana lan saiki. Bener, sawise perang uga "beda" ing Vietnam, contone.

          Eling-eling. Ora ana wong liya kajaba USSR, WW2 utamane perang kanggo kamardikan.
          Partisi ulang. Kanggo Jepang, AS, Jerman lan Eurosatellites, Italia lan Prancis. Lan mung kanggo USSR kanggo SURVIVAL wong, negara lan sistem.
    2. Zoldat_A
      Zoldat_A 27 Februari 2020 18:49
      +6
      Kutipan saka Prjanik
      Normandie-Niemen?

      Divisi "Charlemagne" ... Sialan ...
      1. Prjanik
        Prjanik 27 Februari 2020 18:52
        +2
        Ya, aku manggon ing dalan iki.
        Normandie-Neman
        1. biaya
          biaya 27 Februari 2020 19:03
          +4
          Bapakku njabat ing VTA ing Ivanovo. Airfield "Severny". Normandie-Niemen direkrut lan dilatih ing kana
        2. 210okv
          210okv 27 Februari 2020 19:47
          +1
          Ora ana cara ing Smolensk?
          1. Komentar wis dibusak.
          2. Svarog51
            Svarog51 28 Februari 2020 00:58
            +1
            Ing Ivanovo, ana uga dalan "resimen Normandia-Neman" ya
        3. AlexGa
          AlexGa 27 Februari 2020 20:39
          +5
          Ing kutha Borisov, sekolah menengah 7 dijenengi sawise "Normadia-Neman" lan dalan kasebut nduweni jeneng sing padha. Resimen kasebut perang ing papan kasebut lan kalah. Ing taun 1964, 2 bocah lanang ing rawa nemu pesawat kanthi sisa-sisa pilot Prancis Jacques Gaston. Wong ngelingi iki.
    3. yowis
      yowis 27 Februari 2020 18:50
      +1
      Legiun Asing. Ana wong Rusia lan Ukrainia (pasangan saben makhluk).
  4. usr01
    usr01 27 Februari 2020 18:51
    +9
    "Apa, padha ngalahaké kita uga???" Keitel (s) Nyuwun
  5. NF68
    NF68 27 Februari 2020 18:53
    0
    Lan Amerika ora bakal nglarang? Sawise barked saka segara lan kabeh kasus.
  6. fk7777777
    fk7777777 27 Februari 2020 18:55
    +4
    Dadi ing cedhak Borodino ing taun 1941, dheweke diluncurake maneh, mula bisa uga diundang dadi tawanan perang ...?
  7. filelex79
    filelex79 27 Februari 2020 19:01
    +8
    Aku nglawan, ora ana apa-apa kanggo wong-wong mau menyang kono. ORA PANTAS!
    1. bk316
      bk316 27 Februari 2020 19:20
      +3
      Nanging Stalin ora mikir.
      Miturut asil saka 5 sorties lan 240 perang, pilot saka resimen Normandie-Neman ngetung 869 kamenangan dikonfirmasi lan 273 durung dikonfirmasi, lan uga ngrusak 37 pesawat mungsuh. Saka 47 pilot, 96 tiwas nalika tumindak utawa ilang, papat dadi pahlawan Uni Soviet
      Sawisé nyerah Jerman Stalin mutusaké kanggo menehi kabeh perwira Prancis Yak-3 sing padha pilot.
      Mungkin dheweke bisa ndeleng luwih apik?
      1. Russian_wong
        Russian_wong 27 Februari 2020 19:32
        +2
        Lha nek kowe kelingan resimen iki,...wong-wong sing apik-apik yo ora lali karo awake dhewe.
        Kanggo kepahlawanan lan kinerja, pilot resimen iki ing pungkasan perang mabur ing pesawat padha perang ing (Yak-3, etc.).
        1. bk316
          bk316 27 Februari 2020 19:36
          0
          wong apik, padha tau lali kita uga.

          Aku wis kaping pirang-pirang menyang Prancis. Beda karo wong Polandia, Balt lan wong Bandera liyane, Prancis ngelingi kabeh lan apa wae sumbangane kanggo Kamenangan, dheweke ora bakal nolak ....
          1. Russian_wong
            Russian_wong 27 Februari 2020 19:42
            0
            ... dadi aku ngomong babagan iki - otak sing ana ing panggonan, nanging sawetara wong sing pracaya kula, sayangé, ... uga, sampeyan ndeleng kabeh dhewe, matur nuwun kanggo nulis.
    2. Russian_wong
      Russian_wong 27 Februari 2020 19:46
      0
      ing wektu saiki - ya, nanging ana uga kepungkur lan ... mangsa ... kita luwih kaya Prancis tinimbang lokal ... Israel). Kabeh bakal apik, sing kudu dieling-eling yaiku guyon babagan bapak, putrine lan apa lan kenapa asu kadhangkala nindakake ing dalan) .
  8. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  9. Russian_wong
    Russian_wong 27 Februari 2020 19:21
    -6
    Sempurno ! ) Kanggo mung siji gagasan, iku wis perlu kanggo menehi bonus apik kanggo sing digawe iku ....
    Saiki, yen padha teka maneh, iku bakal apik. ....
    PERSIS PARADE MILITER !! ... iku perlu kanggo miwiti karo, lan ora karo kerjasama ekonomi sing ora dingerteni karo ora dingerteni.
  10. gurzuf
    gurzuf 27 Februari 2020 19:21
    -4
    Gerakan sing apik sajrone perang hibrida. Aku sarujuk.
  11. Profesor Preobrazhensky
    Profesor Preobrazhensky 27 Februari 2020 19:50
    +4
    Apa kita bakal ngajak wong Jerman?
    Frau Merkel minangka kanca Agung kita, kaya sing dikandhakake - dheweke dadi mitra kita. Sawise kabeh, kita ora bakal ngetokake benang gas menyang sapa wae sing kita tekan. Kajaba iku, kabeh bos sing paling dhuwur nyopir mobil (Mercedes, BMW, Audi, Porsche) ...
  12. sinodontis
    sinodontis 27 Februari 2020 19:53
    +9
    Aku karo banner saka Normandia-Niemen. Aku krungu bakal ana Mongol. Aku njabat ing resimen tank kaping 44 - Regimen Mongolia sing misuwur - 2 spanduk Mongolia lan Soviet. Ana luwih saka 10 pesenan ing spanduk 20 Pahlawan ing resimen. Resimen kasebut tekan Berlin. Resimen kasebut diarani Mongolia Revolusioner. Mongol nglumpukake dhuwit kanggo kolom tank lan nyedhiyakake kabeh sing dibutuhake sajrone perang. Yen mung T34 kanthi prasasti Revolusioner Mongolia lan rong spanduk perang Ours lan Mongolian bakal ngliwati parade. Ojo mikir aku. Aku wis ngabdi ing Königsbrück ing wektu tentrem
    1. AlexGa
      AlexGa 27 Februari 2020 20:34
      +9
      Tank Pengawal 44 Berdichevskaya, Pesenan Lenin, Banner Abang, Pesenan Suvorov, Kutuzov, Bogdan Khmelnitsky, Bintang Merah, Pesenan Sukhe Bator, Spanduk Merah Brigade MPR "Mongolia Revolusioner". Ing taun 1986, ing pabrik ndandani tank ing Atamanovka, aku ketemu karo telung puluh papat saka Ulaanbaatar. Iki minangka salah sawijining tank brigade kasebut, sing dipasrahake menyang MPR sawise perang. Dheweke apik banget, ing kabeh kekacauan "demokratis" iki, dheweke ngelingi kanthi martabat persemakmuran militer kita. Aku malah bisa nyopir tank iki ing mburi tuas.
    2. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 27 Februari 2020 21:26
      +3
      Thanks khusus kanggo Mongol kanggo jas wulu cendhak. Produk sing wigati strategis. Matur nuwun kanggo pasokan daging.
  13. Whalebone
    Whalebone 27 Februari 2020 19:56
    0
    Kabeh peserta kudu disebut. Kanggo ngelingake sampeyan maneh yen sampeyan ora perlu maneh nyoba ngethok wates karo gaman. Sawetara wiwit lali.
  14. Gardamir
    Gardamir 27 Februari 2020 19:57
    +7
    Divisi Waffen Grenadier kaping 33 saka SS "Charlemagne"


    Dheweke ora diidini mlebu ing Moskow, nanging saiki bakal ngliwati Lapangan Merah.
    1. cniza
      cniza 27 Februari 2020 20:45
      +2
      Iki ora, nanging turunane wong-wong sing nglawan fasisme, kenapa ora?
    2. Gardamir
      Gardamir 27 Februari 2020 21:33
      +4
      Nalika aku ngerti, cons padha pitunjuk dening rahasia SS wong ing situs.
  15. tahanan
    tahanan 27 Februari 2020 19:58
    +6
    Kita main. Undhangan menyang Macron wis cukup. Ora jenis wong Prancis sing bakal chirp ing arakan tengen Red Square!
  16. Sergei Averchenkov
    Sergei Averchenkov 27 Februari 2020 19:58
    +6
    Iki mbokmenawa gerakan politik, aku ora bakal nindakake kaya ngono.
  17. Mathafaka
    Mathafaka 27 Februari 2020 20:06
    +3
    Aku kepengin weruh pelaut Inggris ... Sayange ora bakal teka
  18. Penduduk Ural
    Penduduk Ural 27 Februari 2020 20:43
    -4
    Saiki ana perjuangan kanggo nggawe maneh sejarah, sing kalah karo Barat kolektif. Mulane, keputusan sing tepat yaiku golek sekutu, kanggo nyawiji ing saubengé awake dhewe lan kamenangan siji. Alon-alon, koalisi bakal dibentuk. Kajaba iku, bakal nyumbang kanggo pamisah NATO. Ing kawicaksanan manca, kabeh ditindakake kanthi apik, main kontradiksi, mungsuh wingi, netral saiki, netral wingi kanca saiki. Kaping pisanan, Macron wong liya alon-alon digawe maneh dadi dhewe, dheweke ora lali karo Trump sing ngeculake dandruff saka pundhake.
    1. Alf
      Alf 27 Februari 2020 21:37
      +3
      Quote: Penduduk Ural
      Saiki ana perjuangan kanggo nggawe maneh sejarah, sing kalah karo Barat kolektif.

      Ora "Kita" sing kalah, nanging kepemimpinan kita.
      Quote: Penduduk Ural
      kita kudu golek sekutu, nyawiji ing saubengé dhéwé lan nyawiji kamenangan.

      Nanging iki "sekutu" banget ora katon ing cakrawala.
      Quote: Penduduk Ural
      Ing kawicaksanan manca, kabeh ditindakake kanthi apik, main kontradiksi, mungsuh wingi, netral saiki, netral wingi kanca saiki.

      Ya wis, akeh "kanca" sing muncul.. Bisa daftar?
  19. 1970mk
    1970mk 27 Februari 2020 21:27
    +1
    We rumiyin ngurmati memori saka prajurit Prancis sing perang bebarengan karo Tentara Abang nglawan mungsuh umum.

    Sawetara jinis madhouse ... crita alternatif ..... Lan apa wiwitan? Apa sing ditindakake USSR nalika Jerman njupuk Paris?
  20. Marten
    Marten 27 Februari 2020 21:48
    +1
    Ing cendhak, hello Bordeaux ngguyu
  21. Lekz
    Lekz 27 Februari 2020 22:04
    0
    Wong Prancis beda-beda. Ana sing perang karo Hitler, ana sing nglawan dheweke. Iki ora kudu ngilangi hak Prancis kanggo ngrayakake Kamenangan. Lan luwih apik yen dheweke ngrayakake karo kita.
  22. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 27 Februari 2020 22:06
    -4
    "Kamenangan" wis diwiwiti. Kabeh padha snarled: Amerika, Inggris, Polandia, Ukrainians, Belarusians, saiki Prancis entuk. Inggih, ajak wong Tionghoa favorit lan resimen gabungan oligarki kanthi kewarganegaraan dual utawa telung.
    Minangka kanggo perang Prancis nglawan USSR, carane akeh warga USSR perang bebarengan karo Wehrmacht nglawan USSR? Aku ora ngomong babagan mayuta-yuta kanca kita sing kerja ing pabrik militer Jerman, pertahanan udara, ing pertanian. Pira polisi kita (sing akeh, wiwit taun 1943, dadi partisan). Sampeyan uga perlu kanggo ngundang Jerman - carane akeh anti-fasis Jerman padha ana? Pira wong Jerman sing tiwas ing kamp konsentrasi?
    Umumé, iku isin lan isin maca komentar guwa iki. Nyanyi postur maneh dening oligarki sampeyan, sing "nindakake rencana kanthi apik" ... uga, umume, sampeyan ngerti.
  23. xenofont
    xenofont 27 Februari 2020 22:06
    +1
    Erdogan, Erdogan kudu diundang! Radio Armenia nglapurake yen mbah kakung lan bapake minangka Stalinis rahasia lan nalika perang padha nyekel tangane kanggo Tentara Abang! Aku ngomong sing bener!
  24. primala
    primala 27 Februari 2020 22:23
    +2
    Ing babagan politik, bisa lan perlu kanggo ngajak "kabeh wong" kanthi berturut-turut, ngerti pendapat (mayoritas) saka Rusia, banjur "kodhok" ora pantes kanggo ngrayakake ... kajaba mbok menawa ... kapitulasi (ing negarane dhewe). Maca macem-macem sumber, dadi metu sing "prajurit" Soviet tanggung jawab kanggo cowardice saka sawetara Eropah. hmm
    1. Stas-90
      Stas-90 27 Februari 2020 23:07
      -4
      Kabeh amicably diwutahake bak saka slop ing Prancis.
      Ana alesan.
      Lan yen ana paling ora siji wong Prancis ing situs kasebut, apa dheweke duwe hak kanggo takon pitakonan counter?
      Ing asas, siji kanca ing ndhuwur wis takon marang

      - KEPIYE RESPONSE USSR nalika Jerman njupuk Paris?
      "Prancis" takon. Apa sampeyan duwe jawaban kanggo dheweke?

      Iku misale jek sing USSR congratulated Wehrmacht ing "kamenangan sarwa"?
      Dudu kuwi?
      1. Inquisitor
        Inquisitor 28 Februari 2020 01:38
        0
        Lan apa Uni wajib nglindhungi Prancis saka Hitler? Meh kabeh Eropah, kaya bocah wadon pelabuhan, nyerah marang Nazi, aku ana ing Prancis lan negara gedhe, dheweke njupuk kanthi cepet, mung teka lan nguwasani tanpa perlawanan waras, lan bisa uga yen panguwasa. wanted iku.
  25. Tes
    Tes 27 Februari 2020 22:43
    +7
    Sapa bab apa - lan aku ngomong babagan konvoi lor. Kutub ilang wilayahe - kabeh wong ngerti kasunyatan iki. Akeh wis krungu bab destroyer "Burza", nanging akeh sing ora ngerti yen dheweke lunga menyang konvoi kanggo kita. Lan babagan penghancur Polandia "Garland", "Piorin", "Orkan", manawa konvoi lor dijaga, akeh sing durung krungu. Elingi kapal selam "Hawk"? Iku kudu flooded ("loropaken geni", nyawa bast shoes!) May 02, 1942 sak ngiringan konvoi PQ-15, sawise serangan saka Inggris minesweeper "Segal" lan Norwegian! perusak! "St. Albans", 5 kapal selam Polandia tiwas, 6 tatu. Wong Norwegia ilang wilayahe, kaya Kutub .... Lan wong Norwegia uga duwe penghancur Stord, Akantus, Kastil Tansberg, korvet Iglantine, trawlers bersenjata: Tromoy, Stern, Eloy "- sing konvoi lor dijaga ... Lan tarnsports nggawa barang menyang kita ...
    Lan Prancis ilang wilayah. Ing kene mung para pelaut, bebarengan karo Polandia ing "Garland", ing trawler bersenjata "Retriever" lan korvet "Rosalis" sing dijaga ing Mei 1942 PQ-16. Iku Prancis ing "Rosalis" sing nyedhaki Papan kobong, sawise langsung hit dening bom ing forecastle (ngendi bedhil anti-pesawat ngadeg), steamer "Old Bolshevik" (iki dimuat karo mobil lan amunisi) lan mateni geni bebarengan karo kru kapal uap kita, sawise 8 jam geni kasebut dipateni. 36 jam sawise pamboman, "Bolshevik Lawas", ngubur wong mati ing segara: komandan bedhil Nikolai Nikiforenko, penembak Pavel Karamshanov, operator lawas Gerhard Kukharzhevsky, Trofim Piskus, Nikolai Gavrilov, njupuk Panggonan. ing urutan Maret. Komandan pengiring (biasane wong Inggris) ngusulake supaya Kapten Ivan Ivanovich Afanasyev lan kru ninggalake kapal kasebut lan ngrampungake Bolshevik Lawas. Komandan pangiring nampa penolakan. Wong Inggris liyane, komandan pemusnah "Martin", miturut bom, ngirim pemotong karo ahli bedah Rance Wallace menyang transportasi kita. Sawise menehi sepindah marang pelaut kita sing tatu, ahli bedah kasebut ngeterake telu, sing paling abot, ing prau menyang "Martin" lan dioperasikake ing bom ....
    Aku ora ngerti carane USSR lan Prancis nyathet wong-wong sing ana ing Rosalis. Aku ora ngerti kepiye Inggris lan USSR ngrayakake prestasi ahli bedah ... Ivan Ivanovich Afanasiev, Boris Ivanovich Akazenok, Konstantin Maksimovich Petrovsky nampa bintang emas Pahlawan ing 28.06.1942/XNUMX/XNUMX. Kabeh kru kapal "Old Bolshevik" dianugerahi penghargaan negara, lan I.I. Afanasiev lan mekanik senior N.I. Pugachev uga dianugerahi pesenan Inggris ...
    PQ-17 dijaga dening kapal selam Prancis "Minerve" ...
    Sampeyan bisa nulis artikel dawa babagan partisipasi Kanada ing konvoi sisih lor ...
    Lan kabeh kulawarga ibuku percaya yen dheweke slamet ing Arkhangelsk ing taun 1942 mung amarga ngidini bagean gandum Kanada sing digawa ing kafilah menyang kutha. Miturut kertu, norma kanggo nerbitake roti tambah akeh, kentang lan wortel karo kubis ing rawa ing Pulo Brevennik ora lair ing tanggal 42. Dheweke uga nylametake wedhus, berkah saka sapu birch lan willow dileksanakake akeh ...
    Kepiye cara netepake peran Prancis, Polandia, Norwegia, Kanada? Lan para pelaut AS lan Inggris? Ngundang wong-wong mau menyang parade? Apa infantri Brasil kudu mlaku liwat Lapangan Merah?
  26. utara 2
    utara 2 27 Februari 2020 23:12
    -3
    apa jenis prajurit Prancis bisa ing parade, kang dileksanakake miturut Piagam Garrison
    Layanan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Lan ing kono dicritakake kanthi rinci manawa kabeh tumindak para peserta parade kudu tundhuk karo Piagam Militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Federasi Rusia, kanggo iki, personel militer kudu disumpah dening Sumpah Militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Wiwit dhawuh pawai
    bakal ana jenderal Rusia, nanging ing tatanan parade ing komandone bakal ana siji unit
    sing durung njupuk Sumpah Militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan ora tundhuk karo Piagam Layanan Garrison lan Piagam Pertempuran
    sing ngatur lan ngwajibake kabeh lan kabeh wong babagan Parade Militer ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, mula bakal
    apa-apa, nanging ora Parade Militer, miturut Piagam Angkatan Bersenjata RF. Nanging senapati pawai, Jendral
    sawise kabeh, Shoigu bakal nglaporake marang tuan rumah pawai yen ... Pasukan saka GARRISON MOSCOW K
    PARADE DIBUAT...
    Aku kaya kanggo pengin Rusia sing ora golek kanca ngendi padha wis tau ing antarane Prancis
    tentara. Ayo personil militer Prancis teka ing Moskow tanggal 9 Mei lan ndeleng Parade Militer Angkatan Bersenjata RF saka stand.Ing Parade, miturut layang Piagam Angkatan Bersenjata RF, putu lan putu saka Prajurit sing menang bakal mlaku ...
    1. barmaleyka
      barmaleyka 27 Februari 2020 23:36
      0
      Quote: utara 2
      Lan ing kana kasebut kanthi rinci manawa kabeh tumindak para peserta parade kudu tundhuk karo Piagam Militer Angkatan Bersenjata Federasi Rusia.





      1. utara 2
        utara 2 28 Februari 2020 01:24
        -2
        Dadi ing foto kasebut ana parade, lan dudu Parade Militer Angkatan Bersenjata Rusia, wiwit Parade Militer ing Angkatan Bersenjata.
        RF kudu ditindakake mung miturut surat lan piagam Layanan Garrison lan Piagam Pertempuran Angkatan Bersenjata Federasi Rusia.
        Deleng Piagam Layanan Garrison lan bakal ngelingake sampeyan ana apa Parade Militer ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia.
        1. barmaleyka
          barmaleyka 28 Februari 2020 07:39
          -2
          sampeyan bakal nyolok wong liya lan wong liya, nanging sampeyan lan aku ora ngombe persaudaraan, sampeyan nulis omong kosong lan uga ora sopan
  27. sova
    sova 28 Februari 2020 08:26
    0
    Quote: Tebal
    Kutipan saka Yehudi Menuhin
    Dadi, negara kasebut uga kudu diarani Inggris. Dheweke uga nandur modal akeh

    Kabeh papat gedhe wis suwe nampa undangan

    Pimpinan Britania Raya lan Amerika Serikat ora ngerti carane nanggapi undhangan teka ing Rusia kanggo ngrayakake ulang tahun kaping 75 saka pungkasan Perang Patriotik Agung. Kapindho, Inggris lan Amerika Serikat ora ngerti sapa, yen padha setuju, dikirim menyang Rusia. Katelu, kahanan kasebut rumit amarga ora bisa diprediksi saka kepala negara Amerika, Donald Trump, sing nyathet yen Presiden Prancis Emmanuel Macron wis setuju teka ing Moskow. Nanging, dheweke ora takon karo sekutu NATO. London lan Washington wedi yen saiki penolakan kanggo ngunjungi Rusia bisa dianggep minangka pamisah ing Kulon. Uga, politisi bisa ditudhuh saka sikap disrespectful kanggo memori saka Kamenangan liwat Nazisme lan kanggo korban Nazisme.