Review militèr

Konstantin Kazenin: Napa pengaruh Georgia tuwuh ing Kaukasus Lor?

53
Konstantin Kazenin: Napa pengaruh Georgia tuwuh ing Kaukasus Lor?Gagasan kanggo cathetan iki teka nalika aku sinau dokumen saka macem-macem organisasi publik Dagestan, sing kadhaptar lan ora resmi, sing nganakake rapat umum ing Makhachkala ing taun-taun pungkasan. Ora kaya, contone, ing Moskow, rapat umum ing Dagestan dianakake meh mung kanggo rong alasan: ing hubungane karo wong sing ilang, sing sanak-sedulure nyalahake pasukan keamanan, lan ana hubungane karo ilegal, miturut warga lokal, rampasan tanah. Ing kasus iki, aku utamané kasengsem ing rapat umum saka jinis liya, lan iki apa aku maca, contone, ing layang mbukak saka salah siji saka akeh deso "komite anti-korupsi" ditujukan kanggo Alexander Khloponin, plenipotentiary ing North. Distrik Federal Kaukasus, sing sadurunge anggota panitia sing padha ngeluh manawa pejabat ngedol lemah ing desane kanthi ilegal (fitur ejaan lan tanda baca asline dilestarekake):

"Aku kepengin banget ngerti yen mripatmu uga bakal tiba ing Republik kita utawa apa sampeyan terus arep menehi hasil karo Chechnya. Senajan ing wektu sing terakhir iki mekar lan ngrembaka, kita, Dagestanis, tenggelam ing jurang. saka korupsi lan lawlessness pejabat ... Kahanan elek wong liyane rapat umum kuwi dianakaké ing 03.10.2011 ing Makhachkala, ing Lenin Square, ngendi wong metu karo placards "Ora kanggo korupsi, Ora kanggo arbitrariness birokrasi", "Georgia, mbantu kita entuk demokrasi" (disorot dening kula - K .K.) lan iki mung wiwitan."

Telpon kanggo bantuan kanggo Georgia ing rapat umum Dagestan bener muni, lan luwih saka sapisan. Iki nuduhake yen Tbilisi resmi wis bisa nindakake sawetara kampanye propaganda ing wilayah iki. Kanggo sawetara ombone iki bener. Nanging promosi diri Georgia ing Dagestan ditargetake meh eksklusif dening inteligensia republik. Ing kene, kudu diakoni, karya kasebut dibangun kanthi cekap. Contone, kontak aktif digoleki karo wakil komunitas kamanungsan Dagestan sing sinau ing Tbilisi ing jaman Soviet (lan ana akeh, lan asring wong sing misuwur banget): diundang menyang konferensi ing Georgia, sawetara ditawani kerja. ing kono. Hibah uga dialokasikan kanggo kamanungsan lan wartawan enom. Nanging iki isih ditrapake mung kanggo nggarap lapisan intelektual sing rada tipis. Usaha Georgia kanggo entuk pengaruh marang populasi Dagestan sing luwih akeh biasane rada kikuk. Bener, mung siji usaha sing dikenal kanthi pasti: ing pungkasan taun 2010, parlemen Georgia nampa delegasi sing teka atas jenenge Tsez (Didois) - wong pribumi ing Dagestan kulon pegunungan dhuwur, sing tanah kelairane dumunung ing wewatesan karo Georgia lan sing historis raket karo. Miturut laporan media Georgia, para delegasi kasebut ngomong babagan "carane dianggep ing Rusia." Nanging, mandat para delegasi kanggo nggawe pernyataan kasebut atas jenenge kabeh wong ora suwe, lan ana kelanjutan saka iki. sejarah ora nampa.

Gagasan babagan Georgia ing antarane warga desa Dagestan sing nyebutake ing rapat umume rada samar. Kanggo kabeh pitakonan babagan negara iki, dheweke biasane mangsuli yen "kabeh sesuai karo hukum" lan "korupsi wis dikalahake", nanging ora bisa ngembangake gagasan iki. Krungu jawaban kasebut, sepisan maneh sampeyan yakin manawa papan pasca-Soviet ora dadi topik prioritas kanggo saluran TV sing kasedhiya kanggo para pamirsa ing Kaukasus Lor. Georgia luwih minangka simbol kanggo para demonstran, ora ana hubungane karo kasunyatan, nanging akeh sing dikarepake.

Kanggo mangerteni alasan panjaluk kasebut, siji kudu sethithik duwe gagasan sethithik babagan carane resolusi perselisihan tanah sing ajeg muncul ing Dagestan sing rata. Biasane diwiwiti kanthi kasunyatan manawa wong-wong ing sawijining desa nemokake yen tanah sing dianggep ora resmi nganti pirang-pirang taun dadi duweke wong liya, utawa didol dening negara, utawa disewakake dening wong liya. 49 taun. Sawisé iku, ana upaya kanggo mbela tanah ing pengadilan, nanging padha smashed marang loro alangan bebarengan. Kaping pisanan, korupsi peradilan. Para pencari bebener ing pengadilan wis bola-bali ujar manawa sadurunge sidang pengadilan, pengacara saka sisih ngelawan nyedhaki dheweke lan langsung ujar: "Sampeyan teka kanthi muspra, masalah kasebut wis rampung." Kapindho, kerumitan hukum sing ekstrem babagan masalah tanah. Ing babagan iki, Dagestan sacara signifikan luwih dhisik tinimbang wilayah Rusia: kanthi rutin ternyata hak-hak wong loro utawa luwih didaftar ing tanah sing padha ing wektu sing padha, lan rezim hukum khusus ditumpangake ing "kakacauan sing dikontrol" iki. bagean gedhe saka tanah tetanèn, ditetepake dening aturan republik. Apa ana kesempatan ing kahanan kaya mengkono kanggo warga biasa kanggo nglindhungi hak tanah? ana. Sampeyan kudu nggawe protes sampeyan kanthi umum lan banter, banjur sawetara pejabat sing duwe pengaruh bakal ditangani kanthi rapet. Nanging dheweke ora bakal tumindak minangka wong sing resmi, nanging minangka "fixer" ora resmi sing bisa negosiasi karo ahli waris anyar saka tanah sing disengketakan. Yen ora ana "fixer" - kemungkinan kanggo entuk soko cilik banget. Yen kapentingan sawetara pejabat republik utawa kotamadya sing duwe pengaruh super dicethakaké ing kasus kasebut, banjur "fixer" ora bakal mbantu. Gelut karo wong desa ora dadi masalah kanggo wong sing duwe pengaruh gedhe: dheweke ora kudu wedi karo pemilihan. Kandhane, anak siji iki ketemu karo warga desa, ing tanah kono yasa pabrik tanpa diweruhi wong ndesa, lan blaka matur: “Tanahmu wis sah sah aku angsal tanahmu, kaya ngono sapa kowe. tuku jas ing pasar."

Tegese, prosedural, cara legal kanggo ngrampungake perselisihan tanah asring ora ana ing prinsip. Mung cara informal ing naungan birokrasi sing ora bisa dicopot. Kanggo wong-wong sing ora kasil ngumbara ing dalan kasebut, muncul gambar "negara ngluwihi gunung" sing apik banget, ing ngendi kabeh beda. Lan yen panguwasa negara nyata, sing jenenge katon ing slogan-slogan rally, nuduhake minat sing luwih aktif ing Dagestan, dheweke bakal gampang nemokake klompok dhukungan sing siap digawe ing kene sing bakal mbantu nggawe "omah Kaukasia umum" kanthi pusat ing Tbilisi .

Wis pirang-pirang taun saiki, gagasan manawa kabijakan manca negara lan demokratisasi urip domestik meh ana antonim ing wacana politik Rusia. Ditegesake, lan luwih kerep ditampa, yen ana alternatif ing ngisor iki: kedaulatan negara - utawa pangembangan institusi demokratis; salah siji firmness lan "subjektivitas" ing urusan internasional - utawa pangembangan kompetisi nyata ing politik domestik. Conto iki kanthi jelas nuduhake carane mbebayani kanggo nglawan konsep kasebut. Ing Kaukasus Lor, iku underdevelopment saka sistem politik lan hukum sing nggawe lemah subur kanggo introduksi saka negara musuhan kanggo Rusia menyang wilayah.
Sumber asli:
http://www.regnum.ru
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ruswolf
    Ruswolf 25 Juli 2012 06:24
    +9
    Kabeh iku alam!
    Ora preduli sapa lan ing ngendi wong milih, dheweke mesthi ngarepake langkah-langkah saka sing dipilih kanthi tujuan kanggo nyetabilake lan ningkatake masalah sosial.
    Apa perlu wong
    Kerja, gaji sing prayoga (kanggo urip), keamanan saka mungsuh njaba lan internal, kapercayan ing sesuk.
    Frasa sing katon hackneyed - ora ana sing anyar lan adikodrati.
    Mung saiki wong-wong sing dipilih luwih prihatin karo masalah pribadine, sing internasional ana ing posisi kaping pindho - amarga iki uga dadi masalah pribadine, lan apa sing isih ana kanggo masarakat. Lan ora akeh sing isih ana, nanging asring uga dicopot, njanjeni masa depan sing seneng.
    Ing kahanan kaya mengkono, lan cukup alam, kepinginan lan simpatisan saka wong-wong sing dianggep disadvantaged katon. Ide iki ora anyar. Wiwit jaman biyen, nalika pendhudhukan utawa ing ngarepe, agresor tansah nggoleki wong sing bisa diandelake sajrone ekspansi militer.
    Kanggo wong Dagestan, aku mikir yen sampeyan bisa njupuk topi kanggo sapa wae, yen wong-wong durung mlebu barikade, lan isih nyoba nglawan terorisme - nanging anehe ora mung siji! Lan informasi babagan dheweke cukup garing, kita entuk saka buletin warta operasional.
    Aku arep takon pimpinan negara -
    Mungkin mandeg noleh menyang wong lan.... bali. Sampeyan ora bisa nyiksa sabar banget - bisa break.
    Banjur wong-wong kaya Saakashvili bakal dadi pahlawan nasional lan martir gedhe kanggo tujuan "adil".

    Topik artikel kasebut cocog banget lan perlu kanggo diskusi!
    1. esaul
      esaul 25 Juli 2012 07:16
      +5
      Aku kasengsem ing skema banget kanggo mbangun argumen, loro FOR lan AGAINST.

      Nalika aspèk positif saka kahanan ing Georgia dikutip, sawetara bantahan diwenehake (nanging sing, minangka penulis ngandika. Kanggo kabeh pitakonan babagan negara iki, dheweke biasane mangsuli yen ana "kabeh miturut hukum" lan "padha ngalahake korupsi", nanging piye wae ora bisa ngembangake gagasan iki.. ) saka siji utawa rong wilayah. Nalika nerangake korupsi ing Rusia, emphasis shifts menyang masalah unsettled saka kepemilikan tanah ... "Apa sing bakal dikandhakake kepala garasi marang kita?", Tobish - Lan apa sing bakal dicritakake babagan carane masalah kasebut dirampungake ing Georgia. Masalah tanah minangka landasan lan indikator masyarakat sing demokratis lan padha.
      Nanging ing umum, aku mikir sing artikel iki ditulis ing roso kesengsem odes antusias kanggo kamulyan Georgia lan "permanen lan adil" pimpinan saka siji lady saka rangking saka "kelas kreatif" sing tau mandek kanggo ngujo beacon saka. demokrasi Georgia. Aku nemokake bahan - materi maca saka kategori template pandhuan turis manca kayata - "Bangunan sing apik banget iki menehi kesaksian yen kabeh wong ing negara kita urip kanthi cara iki!"
      1. Fox 070
        Fox 070 25 Juli 2012 12:46
        +2
        Kutipan saka esaul
        Lan apa sing bakal dicritakake babagan carane masalah kasebut dirampungake ing Georgia.

        Hi Valery! Sampeyan ora perlu kanggo akeh pirembagan bab kasunyatan sing sawetara masalah bisa ditanggulangi ing Georgia, lan iku ora ing dheweke, "gerah", sing titik. Intine yaiku kahanan masalah internal kita, sing praktis ora ditanggulangi lan ana ing sih saka birokrat lokal. Masalahe, miturut pendapatku, yaiku dhukungan kanggo kekuwatan vertikal sing kaku, sing dibangun ing wektu kasebut dening presiden (eksistensi ing wektu kasebut dibenerake), dirasakake dening pimpinan lokal minangka indulgensi saka kabeh pelanggaran lan suap liyane. Ora ana rahasia manawa kahanan iki wis dikembangake kanthi intensitas sing beda-beda ing kabeh subjek Federasi Rusia.
        Ing mratelakake panemume, anggere laku ganas kuwi terus, kita ora bakal bisa kanggo consolidate masyarakat sak penjamin saka konstitusi, lan iku kang kudu dadi tugu banget sing nyekeli kabeh populasi watara wong lan inspirasi banget kapercayan.
    2. Dmitry69
      Dmitry69 25 Juli 2012 07:21
      +5
      Pancen bener!
      Aku mung bakal nambah sing kita, nyatane, Bejo sing Inno sakoshvili steers ana, yen wong padha pinter, Kaukasus ora bakal dadi murub.
    3. Fox 070
      Fox 070 25 Juli 2012 13:06
      +2
      Kutipan saka Ruswolf
      Aku mikir sampeyan bisa nyopot topi ing ngarep sampeyan,

      "+". Ora "bisa" nanging "kudu"!

      Kutipan saka Ruswolf
      Sampeyan ora bisa nyiksa sabar banget - bisa break.

      Mesthi bakal rusak. Lan iku bakal tulus tega, kanggo titik lara ing ati, kanggo katon ing sabangsa padha nyuwek-nyuwek, liwat kang liberal oranye bakal ngguyu lan gredily gosok tangan. Ing swara iki, dheweke bakal nyolong sisa-sisa properti kita lan ninggalake kita kabeh mati amarga konflik sipil, keluwen lan karusakan. Kita ora bisa "ngusir", sanajan kita pengin "ngresiki moncong" saka pilihan siji utawa liyane. Dadi sampeyan kudu gremet untu, nindakake pakaryan lan ngimpi masa depan sing luwih cerah.
      1. Ruswolf
        Ruswolf 25 Juli 2012 16:33
        +2
        Felix hai sobat!
        Sampeyan lagi ing muter maneh! ombenan
        senajan ing wektu aku pengin "ngresiki moncong" saka siji utawa liyane pilihan wong.


        Ngapa ora! Yen sampeyan pengin! apik
        Aku luwih kerep ing moncong, sampeyan katon lan cepet-witted bakal miwiti karya! Lan evolusi pungkasane bakal terus maju
        Apa sampeyan mikir! duka
        1. Fox 070
          Fox 070 25 Juli 2012 16:46
          0
          Kutipan saka Ruswolf
          ! Lan evolusi pungkasane bakal terus maju

          Ora-ora! Iku (evolusi) dumunung ing pilihan kita, utawa kakebalan parlementer ora ngidini.
          Kabeh wis kesel: birokrat, ora kompeten lan rakus dhuwit lan kekuwatan, njagong ing kantore lan ora weruh ngluwihi Moscow Ring Road, lan yen dheweke menehi perhatian marang "wonge", mung sawise negara darurat.
          Saiki Medvedev uga mutusake kanggo ngedol tanah kasebut! apik tenan! Mungkin dheweke pengin iPhone anyar? Iku ora bakal muter ing kabeh.
  2. itr
    itr 25 Juli 2012 06:28
    -1
    Jujur, aku kaget? apa sih Georgia? pengaruh apa?
    1. sergo0000
      sergo0000 25 Juli 2012 06:54
      +2
      itr,
      Apa jenis pengaruh? Ya, sing paling umum yaiku ing papan sing tipis lan robek! Lan Sahak ngerti banget ing ngendi Rusia duwe titik paling lemah ing Kaukasus! moratorium paukuman pati, lan dheweke sing diukum amarga korupsi, banjur aku mikir akeh masalah ing Rusia bisa nyingkiri!
      Nanging miturut definisi, iki wis ora mungkin - saben pejabat kapindho kudu ditembak! Lan Dagestan umume minangka bal ula! Lan kita isih bakal nandhang kasusahan!
      1. Dreadnout
        Dreadnout 25 Juli 2012 13:47
        +1
        Kutipan saka: sergo0000
        Senajan yen kita mbusak moratorium ing paukuman pati, lan ngukum kanggo korupsi, banjur aku akeh masalah ing Rusia bisa wis nyingkiri!
        Nanging iki kanthi definisi mokal - saben pejabat kapindho kudu ditembak

        Tembak lan jancok karo WTO iki! Yusuf ora wedi - bakal. Sawise sawetara rolas paukuman demonstrative freaks snickering - bloodsuckers ing topik dhewe - Aku arep kanggo Vovik.
      2. Yeraz
        Yeraz 25 Juli 2012 19:08
        +5
        Ya, ora ana pengaruh gram ing Georgia, mung yen dheweke pancen bisa nyebabake korupsi ing Kaukasus. Wong Azerbaijan sing ngunjungi Georgia seneng banget karo sisteme, utamane yen dibandhingake karo sistem kekuwatan ing Rusia. lan Azerbaijan. wong kudu teka, ndeleng lan ngomong ing omah. Ya, malah kanggo njupuk pariwisata saben taun, setengah yuta Azerbaijan lan Armenia menyang Georgia. Amarga iku luwih murah kanggo pindhah menyang Georgia lan ngendhokke ing kono tinimbang ing omah cedhak. ya amarga korupsi.
  3. Alexander Romanov
    Alexander Romanov 25 Juli 2012 07:49
    +6
    Apa sing bisa dakkandhakake, iku salahmu dhewe! Tinimbang kawicaksanan angel marang pejabat korupsi, kita duwe liberalisme kurang ajar, nganti wong weruh pejabat sing seneng dhuwit dipenjara kanthi rampasan lengkap, omong kosong kaya ngono bakal terus. Nanging aku ora weruh pengaruh Georgia kene, mung masalah internal lan ora ana liyane.
    1. Kaa
      Kaa 25 Juli 2012 09:48
      -1
      Kutipan: Alexander Romanov
      Nanging aku ora weruh pengaruh Georgia ing kene,

      Mesthi +! Iku kaya ngelus-elus buntut asu...
    2. Kadet787
      Kadet787 25 Juli 2012 23:57
      +1
      Salam Alexander. Kabeh alangan sing kita alami asale saka korupsi, sing ditindakake dening panguwasa nalika kampanye pemilihan.
  4. sergey32
    sergey32 25 Juli 2012 08:13
    +3
    Wiwit 2000, wong wis nunggu nalika Putin bakal miwiti perang nyata marang korupsi?
    1. timers
      timers 25 Juli 2012 09:33
      0
      Lan apa, dheweke kudu perang karo homies?
      1. Yeraz
        Yeraz 28 Juli 2012 15:47
        +1
        hehe)))))))))
    2. Nikopol
      Nikopol 25 Juli 2012 11:29
      +1
      Aku bakal mbukak rahasia sethitik - NATE!!! Napa dheweke nindakake iki - yen dheweke nggawe kabeh kanca lawas ing koperasi dacha dadi miliarder. (Pranyata dheweke kudu miwiti perjuangan iki karo awake dhewe).
      1. Dreadnout
        Dreadnout 25 Juli 2012 13:50
        0
        Maneh, Stalin ora nyepelekake kanggo ngisi "sadulur" Kirov lan "kolega" revolusioner Leninis kanggo kabecikan negara lan likuidasi oposisi.
      2. Yeraz
        Yeraz 28 Juli 2012 15:50
        +3
        Bakal ana perjuangan yen reresik diwiwiti saka ndhuwur lan total, lan pamrentah saiki, ora ana ing Rusia lan Azerbaijan, ora bakal ditindakake.
  5. IV762
    IV762 25 Juli 2012 08:56
    -1
    Iki isih kembang ... Saiki, privatisasi tanah, kanthi tangan entheng pemerintah kita, bakal diwiwiti ...!!!! .... Wujud anyar "fragmentasi feodal" dijamin ... recourse
  6. Kaa
    Kaa 25 Juli 2012 09:01
    +2
    Georgia? ngendi iku? - Pitakonan iki bakal muncul ing 99% populasi donya. Garis kunci artikel kasebut ana ing kene: "Georgia minangka simbol kanggo para demonstran, ora ana hubungane karo kasunyatan, nanging akeh sing dikarepake."
    Uncalan sewelas milyar dolar menyang ara-ara samun kanggo Badui utawa Bushmen, nggawe phantom informasi bab "oasis saka omong kosong" - lan ing negara tetanggan ngendi dhuwit iki durung dibuwang, bakal ana kepinginan kobong kanggo niru wong-wong mau, supaya soko. uga bakal tiba. Iku kabeh peran Georgia ing Kaukasus Lor. Lan nguber Amerika Serikat ing kabeh pinggiran kita, nyebarake dhuwit kanggo nanggepi, kaya ing Chechnya, ora ana ekonomi sing bisa tahan, kita ora duwe Fed karo bungkus permen ing stash.
    1. klimpopov
      klimpopov 25 Juli 2012 10:33
      +2
      Nanging ing surat sing padha ditulis babagan Chechnya, sing mekar lan mambu, lan tegese "sewelas milyar dolar" dibuwang ing kono lan ing sekitar Chechnya: Stavropol, sing kabur ing korupsi, Dagestan kanthi masalah sing padha, ditambah bandit lan kekurangan. saka daya nyata, Kabarda mlarat lan KChR ngendi sampeyan ora ngerti apa mengkono ing kabeh, Mungkin iku wektu kanggo panguwasa njupuk serius Kaukasus lan ora selektif lan siji-wektu uncalan loot menyang panggonan monjo? Sawise kabeh, ana dalan lan pabrik lan uga lemah sing subur jo..th mangan! Nanging ora, ora ana pendekatan sing komprehensif babagan kekuwatan, dheweke ora weruh kahanan kasebut. IMHO kula
  7. SAMEDOV SULEYMAN
    SAMEDOV SULEYMAN 25 Juli 2012 09:04
    +5
    Artikel kasebut pancen palsu! Sapa wae sing ngerti sethithik babagan wilayah kasebut bakal ngerti yen kabeh sing ditulis ora ana ing ngisore! Ing Dagestan, ana owah-owahan sing digandhengake karo Islam radikal, lan apa sing kudu ditindakake Georgia! Dheweke nulis saka buldoser, kanthi gampang, kanggo nyenengake!

    Menapa malih, aku bakal nambah ing ndhuwur-Dagestanis ora Digest Georgians!
    1. valokordin
      valokordin 25 Juli 2012 09:49
      +4
      Suleiman, iki ora palsu. Penulis ora sosialisasi, nanging nyerat babagan sawetara kawujudan antarane intelligentsia Dagestan. Aku wis bola-bali menyang Dagestan lan malah menyang Tlyarat ing tapel wates karo Georgia, nanging ing jaman Soviet. Aku ora ngrasakake permusuhan karo Georgia. Nanging kasunyatan sing wong enom njupuk path saka perjuangan radikal duwe werna sosial, lan radicalization saka Islamists mung support ideologi kanggo perjuangan sing. Sedih Sedih. Hello Baki and Sumgayit
      1. solad1945
        solad1945 25 Juli 2012 10:12
        +2
        Aku ndhukung Suleiman kanthi lengkap, aku manggon lan ngawula ing Dagestan, apa Georgia malah ora tau krungu sebutno, ana kepala wong sing temen beda, sawetara wong seneng ninggalake republik kanggo keuntungan liyane, ngedol kabeh ing MediaWiki, liyane tetep. kaya "uraza", ora ana wong sing gelut korupsi kabeh bisa ditanggulangi liwat sederek utawa liwat dhuwit!
    2. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 25 Juli 2012 13:10
      +3
      Dear Sulaiman!
      Umumé, Islam iku siji lan ora ana radikalisme utawa moderasi !!
      Lan bandit sing diarani Wahabi iku wong buta huruf sing ora ana hubungane karo Islam!
      Dagestanis ora duwe sikap sing apik banget marang wong Georgia lan ora mung marang wong-wong mau!
      Ing kono padha duwe hubungan ala karo saben liyane!
    3. Fox 070
      Fox 070 25 Juli 2012 13:21
      -2
      Quote: SAMEDOV SULEYMAN
      -Dagestanis ora nyerna Georgia!

      Ora ana warga negara siji ing Kaukasus Lor sing seneng karo wong Georgia. Padha mapan ... malah ing Gorbachev.
      1. Yeraz
        Yeraz 28 Juli 2012 15:54
        +4
        Aku bakal pitutur marang kowe rahasia umum ing Kaukasus, ora ana wong sing bakal tresna marang wong liya, ana wong sing ora seneng karo mayoritas.
    4. Dreadnout
      Dreadnout 25 Juli 2012 13:55
      +1
      Quote: SAMEDOV SULEYMAN
      Dagestanis ora nyerna wong Georgia

      Suleiman, Nyuwun pangapunten, nanging aku lan sanak-sedulurku ora nate nate nate nglawan wong Georgia minangka wong. Sawise Stalingrad, mbah kakungku lungguh ing rumah sakit Tbilisi, para pangon saka Charoda, miturut saran, asring nggawa sapi menyang Georgia menyang pangonan ing gunung. Nyuwun pangapunten, nanging luwih kerep aku krungu ungkapan bodho kaya "Dagi" ora nyerna "Azeris". Senajan aku pribadi seneng ngunjungi kanca-kanca ing Baku.
      1. Yeraz
        Yeraz 28 Juli 2012 16:02
        +2
        Nah ** Dagestanis ** kabeh wong Dagestan ing njaba negarane. Ing njerone, amarga identitas nasional, padha gremeng-gremengan, luwih-luwih, amarga ana jabatan presiden nganti kepala kotamadya. kabeh wong ora seneng saben liyane)))
  8. gunung
    gunung 25 Juli 2012 09:25
    +4
    Aneh kanggo aku uga.
    Kepiye Dagestanis, minangka Muslim, kanthi cangkeme mbukak, mesthine, katon ing Georgia Ortodoks?
    Kok dumadakan?
    Inggih, kasunyatan sing Mishka nepaki tugas Pakdhe Sam kanggo destabilize Kaukasus bisa dingerteni kanggo kelas loro.
    1. Letnan kolonel
      Letnan kolonel 25 Juli 2012 13:14
      +2
      Ing kene aku mikir babagan pemerasan sing disalahake dening sawetara warga Dagestan scammed kanthi bantuan korupsi!
      Kanggo nggawe sampeyan dikenal luwih banter lan dirungokake, kita njupuk langkah kasebut!
      Pungkasane mbenerake sarana, dheweke lan masalah kasebut diomongake, nanging kanthi cara sing rada beda))
    2. Dreadnout
      Dreadnout 25 Juli 2012 16:12
      0
      Kutipan saka gunung geni
      Kepiye Dagestanis, minangka Muslim, kanthi cangkeme mbukak, mesthine, katon ing Georgia Ortodoks?

      Iki tegese, yen aku ngerti kanthi bener, wakil-wakil sekuler saka Dagestan, sing makili para intelijensia, sing sejatine nganggep Islam mung minangka aksesoris kanggo kostum nasional lan saka sing sampeyan ora bakal entuk ekstremisme agama. Ya, dheweke ora bakal langganan "amir" semi-literate menyang omong kosong zombie. Mulane, upaya wis ditindakake kanggo ngrusak apa sing diarani "saka ndhuwur".
      Lha ngono aku paham.
  9. Direktur
    Direktur 25 Juli 2012 10:03
    0
    Sawetara jinis bespont ditulis.
  10. tan0472
    tan0472 25 Juli 2012 12:30
    +3
    Saluran basa Rusia PIK siaran saka Georgia. Ing mratelakake panemume, iku digawe kanggo destabilize kahanan ing Kaukasus. Tribune kanggo macem-macem Gavnopol lan Sobchak.
    1. GEOKING95
      GEOKING95 25 Juli 2012 13:03
      -1
      ya, kaya russia nggawe georgia kaping
  11. GEOKING95
    GEOKING95 25 Juli 2012 12:30
    +2
    mdaaaa
    kok ngomongke wong kristen lan muslim
    Georgia uga dadi negara sing toleran babagan etnis lan agama
    sampeyan ora ngerti yen nganti 1380, bobot Kaukasus yaiku Kristen, banjur Tamerlen teka lan ngganti;)
    Mungkin pakdhe dhewe pengin ngrusak Kaukasus, nanging sampeyan lan politik Rusia wis wiwit suwe :)
    oh ya kudu reformasi polisi, nglawan korupsi.supaya masyarakat ora repot
    1. Fox 070
      Fox 070 25 Juli 2012 13:27
      +2
      Kutipan saka: GEOKING95
      Georgia tansah dadi negara sing toleran

      kowe lali kene? Apa sampeyan ngomong babagan toleransi? Apa sampeyan uga mateni Ossetia lan Abkhazia kanthi sabar?
      Georgia minangka wong sing ndhelikake ide demokratis!
      1. GEOKING95
        GEOKING95 25 Juli 2012 13:51
        0
        Fox 070
        Kutipan: Fox 070
        Wong Georgia iku wong tanduk lan pengecut

        ga ngerti sejarah ;)
        matur nuwun kanggo peter bagration

        Kutipan: Fox 070
        Apa sampeyan uga mateni Ossetia lan Abkhazia kanthi sabar?

        sapa sing ngethok? Ing abad 18-19, dudu Rusia sing ngethok Ossetia?

        "Secara umum, wong Turki perang banget nganti angel nglawan wong-wong mau - kanggo mbandhingake karo wong Persia tegese nyinggung wong-wong mau. Saiki bayangake apa delibashi, Laz, Adzhar lan pasukan liyane sing dipilih, dihormati minangka sing paling wani. Ing perang, dheweke ora mikir babagan bali, akeh sing nyiapake pati tartamtu - padha nganggo klambi putih, asring nganggo gaun putih lan, sawise njupuk candu, lali babagan urip, mung elinga yen mungsuh ana ing ngarepe. , padha nepsu marang saben wong, kaya-kaya mungsuhe pribadi lan kaya kesusu edan menyang barisan mungsuh." http://www.vostlit.info/Texts/Documenty/Ka...v_E_E/text1.htm
        Kutipan: Fox 070
        Apa sampeyan uga mateni Ossetia lan Abkhazia kanthi sabar?

        nalika kita Cut mau?

        kita pancene pengin ngganti sajarah Georgia Rusia, nanging wong ora Zambiak lan ora pracaya, nanging pracaya bebener sajarah.
        lan umume sampeyan wis nulis maneh sejarah lan dipercaya :)
        http://forum.ge/uploads/post-66-1243189301.jpg
        http://i218.photobucket.com/albums/cc85/eyesoftiger9/TheKingdomofGeorgiaatthepea
        kofitsmi.jpg eta 12-13 vekax (zalatoi vek dlia gruzi)
        http://i218.photobucket.com/albums/cc85/eyesoftiger9/aaa-7.jpg
        http://i218.photobucket.com/albums/cc85/eyesoftiger9/20060726_061852_1330-1380_1
        .jpg
        http://i218.photobucket.com/albums/cc85/eyesoftiger9/20060726_053007_davit_IV2.j
        pg
        http://s52.radikal.ru/i135/0906/49/c16ab104912f.jpg
        http://s44.radikal.ru/i105/0906/f0/2b04553df53b.jpg
        http://i074.radikal.ru/0906/0d/e2780f7354ae.jpg gruzinskie carstva v tom chisle abkhazki :)
        http://s42.radikal.ru/i096/0906/ba/9f09a690a5d9.jpg
        http://s48.radikal.ru/i120/0906/8c/ed57d7f65bf5.jpg
        http://s58.radikal.ru/i161/0906/62/251b03f24332.jpg
        http://i050.radikal.ru/0906/9f/2d3bc74b9855.jpg
        http://s44.radikal.ru/i106/0906/1b/d70c2c22881c.jpg
        Tije ni znaesh skolka mi zemel patirali.
        http://s45.radikal.ru/i110/0906/05/9eae030b3fe4.jpg 1918-20 gadax gruzia : )
        http://s51.radikal.ru/i134/0907/bb/b99e16405593.jpg
        http://s53.radikal.ru/i140/0907/34/92860f22d522.jpg 16 vek
        http://images.beef.ge/pictures/ae72d2f3c81ded33926b423fb079d9cf.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/1b7607bbc5c91f86ec84f798cb0a0bcd.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/979b9e9da163fa8a0a71ffb325134de5.jpg eta antivikuraia karta,va vremia ptomele :)
        http://images.beef.ge/pictures/544c4dc25cbf2fddfcfe476006766ebb.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/0ba176636ac6652f818f152c5917fde3.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/3dfaa5f806221a8ad9393474127a4bc4.jpg
        http://img41.imageshack.us/img41/1367/jpgi.png 1460, edini gruzinskai carstva raspad neskalkix gruzinskix carstvov
        http://s07.radikal.ru/i180/0908/55/fc5512beb446.jpg gruzinskie carstva,v tom chisle abkhazski :) eta X vek,Xi veke nachinaetsa vasaedinenie gruzinskix carstvov 1010-1014 gadax,no patom 1027,apiats raspad.no 1089 gadu,kagda DAVID straitel na trone vaidot on vasaedinit gruziu i vignal turkov iz strani.sami izvestnaia bitva didgorskaia bitva 450 000 turkov vs 56 000 gruzinon.vtom chisle 40 000 gruzini,15 000 kivchagchi,200 krestanoscov i astlanie 800 (alanci,asetini): )
        http://s49.radikal.ru/i125/0908/a3/d2d56a3616e2.jpg vrasiiski imperii
        http://forum.ge/uploads/post-9-1252347680.jpg
        http://s09.radikal.ru/i182/0909/54/78846a895805.jpg
        http://s60.radikal.ru/i169/0909/ca/df361320020a.jpg
        http://s52.radikal.ru/i136/0909/e4/f6fd3f7cd3c9.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/ebd4a08e1450963b232a68be56be1a4d.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/8ecabdf3e15189237c902274bd85d772.jpg
        http://i034.radikal.ru/0909/49/e5f88ffcf388.jpg
        http://s57.radikal.ru/i157/0909/a9/83da2843d400.jpg
        http://images.beef.ge/pictures/d190c5410c056f1ff85c0d0d83f80f12.jpg vipushen vinecii 1692 gadu
        http://i068.radikal.ru/0912/10/1d4ae648d302.jpg vot gruzinskie pamiatniki,arxitekturi,kultura :)
        http://abkhazeti.info/history/Maps.php vot isho karti zdes.neskolka ni atkrilis :)
        http://images.beef.ge/pictures/528b7881ff9b0d9c98a3d2eed5466334.jpg evropa 1800 god
        http://s52.radikal.ru/i137/1003/2b/2951e2b6f2a1.jpg
        1. Fox 070
          Fox 070 25 Juli 2012 14:53
          +2
          Kutipan saka: GEOKING95
          matur nuwun kanggo peter bagration

          Akeh wektu wis liwati wiwit iku lan sampeyan wis dadi cilik.
          Kutipan saka: GEOKING95
          sapa sing ngethok? Ing abad 18-19, dudu Rusia sing ngethok Ossetia?

          Ora perlu ngidoni! Ing abad kaping 18, Ossetia kanthi sukarela gabung karo Rusia, ngirim kedutaan menyang tahta Rusia lan Vladikavkaz dadi pos terdepan Rusia ing Kaukasus. Kowe arep crita karo sapa?!

          Kutipan saka: GEOKING95
          nalika kita Cut mau?


          Nalika jamane Gamsakhurdia (91-92), nalika jamane Saakashvili sing mangan bajingan ing taun 2008. Utawa wis lali? Aja lali, iki dudu Eropa liberal lan omong kosong iki ora bakal bisa digunakake ing kene! Ora ana wong Rusia sing mikir wow Georgia putih lan alus. Lan sampeyan tumindak kaya pengecut, nyerang wong turu !!! Go ahead lan ngilangke pranala propaganda palsu. Kiss Hillary Clinton kanggo kula.
          1. GEOKING95
            GEOKING95 25 Juli 2012 14:59
            +2
            Kutipan: Fox 070
            Ing jaman Gamsakhurdia (91-92),

            mdaa, ora ana sing nggegirisi. a vi ni znaite chto u nas nebelo armii i bili mxedrionci(zakluchonie).a vi zabivaite ab etnichiskix chistax v abkhazii??
            Kutipan: Fox 070
            crap-tie-eater Saakashvili ing 2008. Utawa wis lali?

            mdaa, ing ngendi aku rizali zdes mirnix asetinov? ax da vi isho verte ab 2000 kaca :)
            Kutipan: Fox 070
            Ora ana wong Rusia sing mikir wow Georgia putih lan alus. Lan sampeyan tumindak kaya pengecut, nyerang wong turu !!

            aga spiashix liudei katori 2 avgusta bili evakuirovani iz cxinvala.i isho cxinval ni bambili a bambili akrestnost cxinvala :)
            Kutipan: Fox 070
            Go ahead lan ngilangke pranala propaganda palsu. Kiss Hillary Clinton kanggo kula.

            apiats askarblenie.a uje chto ia daiu falshivki, a chto daiot whiten to aficialni and pravdivi :)
            Kutipan: Fox 070

            Ora perlu ngidoni! Ing abad kaping 18, Ossetia kanthi sukarela gabung karo Rusia, ngirim kedutaan menyang tahta Rusia lan Vladikavkaz dadi pos terdepan Rusia ing Kaukasus. Kowe arep crita karo sapa?!

            pravda ?:) eta vi ni rezali ? dabravolna? a ti znaesh chto kanggo rasiiskix represii pa asetinami, mi ix dom dadi v cxinvalskom regione :) ?
            Kutipan: Fox 070
            Akeh wektu wis liwati wiwit iku lan sampeyan wis dadi cilik.

            agaa :) mi abmechali :) izvini no ti pravda ni znaesh istoriu :) kak ia panimaiu
            1. Fox 070
              Fox 070 25 Juli 2012 15:03
              +2
              GEOKING95,
              Ngalih menyang Rusian yen sampeyan pengin wong ngomong karo sampeyan.
  12. Skorobogatov_P
    Skorobogatov_P 25 Juli 2012 13:13
    +4
    Iki kabeh mesthi apik babagan demokrasi lan pemberantasan korupsi. Nanging sawise kabeh, Georgia wis resmi nyatakake Rusia mungsuh No. Dadi, kepiye warga Rusia bisa entuk hibah Georgia ing bidang spiritual? Apa elicinism urip lan berkembang?
    1. GEOKING95
      GEOKING95 25 Juli 2012 13:26
      -3
      Kutipan: Skorobogatov_P
      Georgia wis resmi nyatakake Rusia mungsuh No.

      sing ngumumake?
      Sampeyan sing ora nggawe pemilihan ing antarane wong, lan Georgia dadi mungsuh Rusia.
      Kita ora nggawe pilihan sing gila :)
      1. Dreadnout
        Dreadnout 25 Juli 2012 14:04
        +1
        Kutipan saka: GEOKING95
        Kita ora nggawe pilihan sing gila :)

        Bener, sampeyan duwe Mishiko, tanpa pemilihan, kudeta gangster kaya ing zona, nanging dheweke ngatur kabeh kanggo dolar Baku.
        Saiki badut wis alami. Nyatane, ora ana wong sing waras bakal ngakoni badut minangka mungsuh nomer 1.
      2. Fox 070
        Fox 070 25 Juli 2012 14:56
        0
        Kutipan saka: GEOKING95
        r1 mungsuh rusia dadi georgia

        Banget pakurmatan kanggo sampeyan dadi mungsuh nomer siji. Dadi, hooligan saka gateway, kang, ing tamparan pisanan ing mburi sirah, buyar, ninggalake peralatan militèr lan gaman. isin!!! Prajurit plastisin! wassat
      3. datur
        datur 25 Juli 2012 21:50
        0
        GEOKING95, ayo, luwih becik mangan bareng karo ikatan sakashvili - iki sing paling apik sing sampeyan lakoni !!!!!
  13. Pakdhe
    Pakdhe 25 Juli 2012 13:33
    +1
    Kutipan saka: GEOKING95
    Georgia uga dadi negara sing toleran babagan etnis lan agama

    Wis pirang-pirang taun Georgia takon ing swiwi Kakaisaran Rusia, apa sampeyan wis lali? Kepiye Rusia mbela Georgia saka wong Turki, apa sampeyan wis lali? Inggih, wong Turki Adjarian bakal ngelingake sampeyan yen sampeyan wong sing sabar.
    1. GEOKING95
      GEOKING95 25 Juli 2012 13:39
      -1
      Pakdhe
      Quote: Pakdhe
      Wis pirang-pirang taun Georgia takon ing swiwi Kakaisaran Rusia, apa sampeyan wis lali? Kepiye Rusia mbela Georgia saka wong Turki, apa sampeyan wis lali? Inggih, wong Turki Adjarian bakal ngelingake sampeyan yen sampeyan wong sing sabar.

      Pira wong Georgia sing tiwas kanggo Rusia ngelingake sampeyan? carane akeh perang kanggo wong? matur nuwun kanggo Peter Pervov (dheweke Georgian) matur nuwun Peter Bagration matur nuwun marang Stalin lan Beria sing padha recreated kekaisaran gedhe matur nuwun marang desainer Georgian kanggo topol-m.
      1. Dreadnout
        Dreadnout 25 Juli 2012 14:10
        +1
        Kutipan saka: GEOKING95
        matur nuwun marang Stalin lan Beria yen dheweke nggawe maneh kekaisaran gedhe. matur nuwun marang desainer Georgia ing mburi poplar

        Ekspresi Stalin - "Georgia? Aku ora ngerti negara kaya ngono!" Ora krungu?
        Saiki museume diganti jenenge ing Gori.
        Thanks khusus kanggo Beria Mingrel. Lan kanggo perancang, sampeyan uga bisa matur nuwun kanggo "Colchis".
        Ing kasunyatan, ana warriors pantes antarane Georgians, lan ing ilmu ing Soviet ana akeh jeneng Georgian legendaris - ora ana sing mbantah.
        1. GEOKING95
          GEOKING95 25 Juli 2012 14:16
          +2
          Kutipan saka Drednout
          Babagan Beria Mingrel

          Aku Georgia ing posisi pisanan lan banjur Migrarian;)
          Kutipan saka Drednout
          Ekspresi Stalin - "Georgia? Aku ora ngerti negara kaya ngono!" Ora krungu?

          ngendi dheweke ngomong
          Kutipan saka Drednout
          Ing kasunyatan, ana warriors pantes antarane Georgians, lan ing ilmu ing Soviet ana akeh jeneng Georgian legendaris - ora ana sing mbantah.

          kene ndhuwur mangan sawetara Fox 070 sampeyan ngomong karo dheweke :)
          1. Fox 070
            Fox 070 25 Juli 2012 15:21
            +1
            Kutipan saka: GEOKING95
            sawetara Fox 070 lagi mangan ing ndhuwur, sampeyan ngomong :)

            Sapa sing bisa ngomong yen aku bener?
            1. Dreadnout
              Dreadnout 25 Juli 2012 16:07
              +1
              Kutipan: Fox 070
              Sapa sing bisa ngomong yen aku bener?

              Felix, Nyuwun pangapunten, nanging aku ora gething pribadi kanggo Georgians minangka wong (ora ana gething kanggo Ukrainians lan Belarusians uga).
              Aku duwe apa-apa marang wong-wong mau (utamané masakan Georgian), nanging Gusti Allah durung menehi wong godfather normal (presiden), supaya ora ana apa-apa bab iki tanpa kudeta liyane.
          2. Dreadnout
            Dreadnout 25 Juli 2012 16:02
            +1
            Kutipan saka: GEOKING95
            Ekspresi Stalin - "Georgia? Aku ora ngerti negara kaya ngono!" Ora krungu?

            - E. Radzinsky.
            Sejarah telung raja, buku 3 "Yusuf saka Gori."
            Nyuwun sewu, aku ora bisa menehi jeneng kaca kasebut.
            Kutipan saka: GEOKING95
            kene ing ndhuwur mangan sawetara Fox 070 sampeyan marang

            Sawetara komentar dheweke seneng menehi + ageng.
            Liyane aku bakal nulis babagan emosi.
      2. Fox 070
        Fox 070 25 Juli 2012 15:18
        0
        Kutipan saka: GEOKING95
        matur nuwun kanggo Peter Pervov (wong Georgia)

        Kutipan saka: GEOKING95
        matur nuwun marang Stalin

        Kaping pisanan: Peter 1 ora ana hubungane karo Georgia (sanajan dheweke bisa nglawan sawetara wanita Georgia, sing ngerti);
        Kapindho: bapakne Stalin yaiku wong Ossetia saka Gori.

        Apa maneh sing bisa dakcritakake, tukang crita?
  14. MHP
    MHP 25 Juli 2012 13:53
    +3
    "Konstantin Kazenin: Napa pengaruh Georgia tuwuh ing Kaukasus Lor?"

    Pungkasan tegesipun Pamrentahan R.F. ora mbayar manungsa waé cukup kanggo Kaukasus Lor.. Sampeyan kudu ora langsung nransfer dhuwit (kasunyatan sing padha dicolong ora maneh rahasia kanggo sapa), nanging kanggo mbukak pabrik, pabrik kanggo ngembangaken infrastruktur. Sampeyan katon ing nyuda ing tingkat pengangguran lan kahanan kriminogenik stabil! Operasi khusus mung ora bisa ngatasi apa-apa, pendekatan terpadu dibutuhake.
    Salam
    1. klimpopov
      klimpopov 25 Juli 2012 14:18
      +1
      Sampeyan bener, aku nyoba kanggo ngirim sing rada dhuwur. Aku ndeleng kahanan saka njero. Panguwasa ora duwe kapentingan ing Kaukasus, lan panggonan suci ora tau kosong! Caucasus minangka impen lawas saka Saxon, Turki, lan umume mung ing Zimbabwe mbokmenawa ora ngimpi Kaukasus. Yen Rusia ora miwiti ngembangake Kaukasus kanthi realistis, mula bakal ilang !!! Utawa sepisan maneh sampeyan kudu mbela hak-hak sampeyan kanthi peksa, mula apa sebabe? Sawise kabeh, kabeh wis dibangun dening dewan, mung perlu dikembangake. Nanging minangka Gaidar ngandika: "Caucasus ilang kanggo kita." Padha didol wis suwe. Iku tetep kanggo numpes Rusia utawa remet wong metu saka kene. Nanging dudu tugas sing metu, ternyata Catherine luwih pinter, dheweke manggon karo Cossacks, lan dheweke campur karo saran saka getih sing beda-beda lan ternyata dadi campuran sing mbledhos saka wong sing, ora liya, dicelupake. ing kene lan anggep tanah iki uga duweke dhewe. Lan siji bisa argue kanggo dangu bab orisinalitas saka panggonan akeh bangsa ing Kaukasus. Nanging: sapa sing duwe Kaukasus duwe Rusia, salah sawijining Saxon ujar, nuwun sewu yen ora verbatim ...
  15. Pakdhe
    Pakdhe 25 Juli 2012 14:13
    +3
    Kutipan saka: GEOKING95
    matur nuwun kanggo Peter Pervov (dheweke Georgian).
    Peter 1 - Georgians, iku mung ora tembung. Lan kita ngerti lan ngurmati Bagration, ing Moskow ana monumen kanggo dheweke lan stasiun metro sing dijenengi miturut jenenge. Lan kita ngelingi pahlawan liyane, nanging ing Georgia nyebul monumen kanggo prajurit Soviet, iki kasunyatan. Nalika wong Georgia ngelingi iki, kabeh bebarengan "ing banteng", kaya, lan rightly supaya, ora perlu ngomong, uga, katon apa daya kita duwe, kita bakal ngganti, bali tugu, mbangun 10 liyane. Aku, nyatane, babagan toleransi wong Georgia. Aku ngelingake sampeyan maneh babagan wong Turki, sapa sing bakal sampeyan nelpon nalika miwiti nglereni sampeyan? Oke, telpon Rusia, kita bakal nulungi.
    1. GEOKING95
      GEOKING95 25 Juli 2012 14:24
      0
      Quote: Pakdhe
      Nalika wong Georgia ngeling-eling babagan iki, kabeh bebarengan "ing banteng", kaya lan tengen, ora perlu ngomong, uga, katon apa daya kita duwe, kita bakal ngganti, bali tugu, mbangun 10 liyane.

      Apa sampeyan bisa nindakake iki? ani vabshe pirinesli utawa vabshe razrushali drugie pamiatniki :)
      smenitsa vlast i verniom kaneshna :)
      Quote: Pakdhe
      Aku ngelingake sampeyan maneh babagan wong Turki, sapa sing bakal sampeyan nelpon nalika miwiti nglereni sampeyan?

      izvini no mi s turkami do imperi rasii vaivali :) is arabami toje do paevlenie vashevo gasudarstva
      Quote: Pakdhe
      Peter 1 - Georgian

      monggo dipun tampi, mboten sare :)
  16. klimpopov
    klimpopov 25 Juli 2012 14:32
    +1
    Kutipan saka: GEOKING95
    izvini no mi s turkami do imperi rasii vaivali :) is arabami toje do paevlenie vashevo gasudarstva

    Lan sampeyan, nyuwun pangapunten, wiwit taun pinten sampeyan ngetung tampilan Negara Rusia? Lan ing abad apa Georgia dibentuk?


    Kutipan saka: GEOKING95
    monggo dipun tampi, mboten sare :)

    Yen sampeyan ngomong mangkono, banjur sapa sing kudu dianggep Rusia, aku manggon ing Wilayah Stavropol lan aku uga duwe getih Georgia lan seprapat Estonia, lan Jerman mlayu nang endi wae saka kulawarga Cossack lan wong Yahudi. Lan saiki pitakonan iki: WHO aku, yen aku nganggo basa Rusia lan nganggep Rusia tanah airku lan bakal perang kanggo iku, ora kanggo daya nanging kanggo Rusia, njawab pitakonan iki kanggo kula minangka connoisseur bener sajarah Rusia.
    Ngapunten ngganggu obrolan sampeyan.
    1. GEOKING95
      GEOKING95 25 Juli 2012 14:48
      0
      klimpopov
      Kutipan saka klimpopov

      Lan sampeyan, nyuwun pangapunten, wiwit taun pinten sampeyan ngetung tampilan Negara Rusia? Lan ing abad apa Georgia dibentuk?

      esli vi ab gasudarstve kanggo 4-5 vekax gruzii
      a rasiiskaia gasudarstva 9 vekax
      a esli vi gavarite ab gruzinskix carstvov do do nashei eri 11 veke or 14

      Kutipan saka klimpopov
      Yen sampeyan ngomong mangkono, banjur sapa sing kudu dianggep Rusia, aku manggon ing Wilayah Stavropol lan aku uga duwe getih Georgia lan seprapat Estonia, lan Jerman mlayu nang endi wae saka kulawarga Cossack lan wong Yahudi. Lan saiki pitakonan iki: WHO aku, yen aku nganggo basa Rusia lan nganggep Rusia tanah airku lan bakal perang kanggo iku, ora kanggo daya nanging kanggo Rusia, njawab pitakonan iki kanggo kula minangka connoisseur bener sajarah Rusia.
      Ngapunten ngganggu obrolan sampeyan.

      net,aku gavariu chto ivo atec ne bel ruskim :)
      iku ni v jero gavariu
      bil general shalikashvili, bil amerikaskim generalom John Malkhaz shalikashvili. on vsigda pomnil svaeie rodine.i sprasili ivo? Apa sampeyan duwe kulawarga, apa sampeyan ora ngerti? on atvetil: net,eta vasha prablema ani maia :)
      esli vashe rasujdenie gavarits,kanggo gruzini v raneie vikax 3-4 bili kak skazats, kak vi.galubglazie lan blandichki :D . no 11-12 vekax uje cheravolosie i kareie glaza :)
      Vi Ruski,i Vi patriot Svaeie Strani,kak ia.no ia ni liublu chto askartblivaiut mai stranu i narod.i isho ia ni takoi chilavek chtob askarblivats narodi i liudei i strani toje :) ia uvajaiu vsex narodov i stran toje :) ax ia ni takoi chilavek katori zdes askarblivaet etnos(naroda) i za to chto niznaet chto skazats i zaeta paluchats pliusiki :)
      1. klimpopov
        klimpopov 25 Juli 2012 15:05
        +1
        Kutipan saka: GEOKING95
        esli vi ab gasudarstve kanggo 4-5 vekax gruzii
        a rasiiskaia gasudarstva 9 vekax
        a esli vi gavarite ab gruzinskix carstvov do do nashei eri 11 veke or 14

        Ya, wis luwih gampang kanggo komunikasi, ayo miwiti saka abad kaping 9 lan Rusia, sanajan miturut sejarah "resmi" Rurik ing abad kaping sanga, Slavs wis duwe negara, aku ora mikir yen perlu nulis babagan iki. akeh perkara sing ditulis lan ditulis maneh ing situs iki kalebu " disebut "Slavia Rurik kanggo mrentah kanthi alesan, utawa sampeyan mikir yen Slavs mlaku, mlaku karo klub nganti abad kaping 9 lan bam, oh, lan kita bisa nelpon Rurik , koyone bocah biasa wae, ayo ngajari wong bodho. Punika link kanggo maca, banjur kita bakal miwiti kanggo ngerti saben liyane
        http://topwar.ru/16763-drugoy-vzglyad-na-istoriyu-rusi.html

        Kutipan saka: GEOKING95
        Vi Ruski,i Vi patriot Svaeie Strani,kak ia.no ia ni liublu chto askartblivaiut mai stranu i narod.i isho ia ni takoi chilavek chtob askarblivats narodi i liudei i strani toje :) ia uvajaiu vsex narodov i stran toje :) ax ia ni takoi chilavek katori zdes askarblivaet etnos(naroda) i za to chto niznaet chto skazats i zaeta paluchats pliusiki :)

        Ya, aku uga nyoba ngurmati wong lan bangsa kanthi toleransi. Aku ngerti akeh Georgians, padha lanang normal, nanging apa bab panguwasa, apa sampeyan bisa nindakake ... Aku maringi pitutur sampeyan kick Saakoshvilli ing gulu ... Nuwun sewu yen aku gelo sampeyan nang endi wae.
      2. Sasha.28blaga
        Sasha.28blaga 26 Juli 2012 05:58
        0
        Uga rampung Georgian!
  17. Pakdhe
    Pakdhe 25 Juli 2012 19:50
    0
    GEOKING95, apa alasanmu? Ora ana sing pengin ngremehake utawa ngina sampeyan kaya wong Georgia. Kita duwe sejarah umum, Iman sing umum, lan muga-muga masa depan sing umum. Sawisé perang ing Abkhazia, patriark kita ditawani kanggo njupuk wilayah anyar miturut yurisdiksi, jawaban sing jelas: iki wilayah kanonik Gréja Georgia. Aku ora butuh duweke sampeyan, kirimake Sahakyan lan urip kaya sedulur.
    1. Sasha.28blaga
      Sasha.28blaga 26 Juli 2012 06:09
      0
      Wong enom.
  18. TRUVOR
    TRUVOR 25 Juli 2012 20:16
    +1
    Aku ngerti Dagestan lan Dagestanis, amarga aku duwe akeh kanca saka republik sing ayu iki. DAGESTAN iki bisa diarani Swiss Rusia, republik bisa urip mung pariwisata, nanging hukum ora bisa digunakake. Masalah gedhe iku prioritas klan nasional kanggo ngrampungake masalah apa wae. ING SATU PAkunjaran
    1. klimpopov
      klimpopov 25 Juli 2012 20:19
      0
      Kutipan saka TRUVOR
      PUTUS KANGGO NYOBOH PENJARA KANG PULIS LAN NGGAWE KABEH PENJARA SING SING SING PURWANA LAN DIBUAT PULISIS LAN PEJABAT LAN KRIMINAL.

      Iki kudu ditindakake ing endi wae. Aku mung ora mikir bakal mbantu.
  19. Stasi.
    Stasi. 25 Juli 2012 23:02
    +1
    Kasunyatan bilih Peter the Great punika Georgian punika omong kosong lengkap, pantes perawatan dening psikiater. Siji-sijine bebener yaiku sawise aksesi Catherine II, dinasti Romanov dadi Jermanisasi, kabeh mau dadi wong Jerman kanthi getih. Babagan pengaruh Georgia ing Kaukasus. Kabeh pengaruh teka kanggo ngrancang macem-macem intrik lan provokasi kanggo nambah destabilisasi ing Kaukasus.
  20. Sasha.28blaga
    Sasha.28blaga 26 Juli 2012 06:07
    0
    Wong-wong Georgia lan Rusia ora nate saling memungsuhan nganti ana saham ijo saka Bucks. Wiwit kuwi, wong-wong padha duwe apa-apa. Kanggo saben dhuwit dheweke siyap nyumerepi awake dhewe, ora nggatekake sapa wae utawa apa wae. Nyalahake wong Georgia kanggo ontran-ontran utawa dosa liyane padha karo nyalahake Rusia kanggo tumindak ing Chechnya, Dagestan, etc. Umumé, aku kaget lan gumun karo sikap warga situs sing nganggo basa Rusia menyang Georgia. Iku tega sing mangsa pungkasan Ortodoks outpost ing Kaukasus ing posisi kuwi. Saakashvili mimpin negarane menyang sawetara celah sing mung ana lampu ijo. Dheweke meksa wong-wong sing sombong, mbrontak, seneng-seneng lan seneng-seneng, lan sing paling penting (menurutku) wong-wong sing adil kanggo mbenerake awake dhewe marang wong-wong sing mbela uripe, sing menehi wilayah (negara).
    Langgeng Georgia!