Sistem pertahanan udara ing Rusia. SAM "Buk"

108
Sistem pertahanan udara ing Rusia. SAM "Buk"

Pira sistem pertahanan udara sing kita duwe? Ing taun 1967, Tentara Soviet nampa sistem rudal pertahanan udara Kub, sing dirancang kanggo numpes senjata serangan udara ing jarak sing ngluwihi panggunaan senjata penerbangan. A fitur khusu saka Komplek Kub ana panggonan peluncur poto-propelled lan pengintaian lan instalasi panuntun dhumateng poto-propelled ing chassis dilacak, kang ndadekake iku bisa kanggo tetep munggah karo kendaraan wojo. Nanging, amarga biaya dhuwur saka Komplek Kub ing akeh Soviet tank divisi, resimen rudal anti-pesawat dilengkapi sistem pertahanan udara Osa.

Nalika katon sistem pertahanan udara Kub, ora ana analog lan sukses banget digunakake ing sawetara konflik regional. Sajrone "Perang Kiamat" ing taun 1973, kompleks modifikasi ekspor Kvadrat nyebabake kerugian gedhe ing Israel. penerbangan. Kanthi akumulasi pengalaman ing panggunaan lan operasi pertempuran, modifikasi anyar kanthi karakteristik pertempuran sing luwih apik digawe. Ing taun 1976, sistem pertahanan udara Kub-M3 kanthi kakebalan gangguan tambah mlebu layanan. Ing versi iki, sawetara karusakan saka target udhara ana 4-25 km. Tekan dhuwur - saka 20 nganti 8000 m.




Baterai ZRK "Cube"

Nanging, kaya liyane gaman, Komplek saka kulawarga "Cube" padha ora tanpa drawbacks. Sajrone operasi tempur nyata, kendaraan muatan transportasi berbasis ZIL-131, yen ora ana jaringan dalan sing dikembangake, ora bisa tekan peluncur mandiri. Ing acara saka Gagal utawa karusakan saka pengintaian poto-propelled lan instalasi panuntun dhumateng, kabeh baterei rudal anti-pesawat rampung ilang kemampuan pertempuran sawijining. Ing separo kapindho taun 1970-an, militèr ora puas karo kemampuan "Cube" ing babagan nglawan helikopter tempur lan ora bisa ngobong sawetara target bebarengan.

Ing taun 1978, pangiriman modifikasi Kub-M4 diwiwiti. Nyatane, pilihan iki minangka transisi. Kanggo nambah beban amunisi sing siap digunakake lan nambah jumlah saluran target, sistem tembak mandiri 9A38 ditambahake ing kompleks kasebut. Peralatan saka kendaraan tempur kalebu: radar, pemandangan televisi-optik lan sistem komputer sing dirancang kanggo ndeteksi target lan target sistem pertahanan rudal 3M9M3 utawa 9M38 kanthi pencari semi-aktif, uga sistem dhukungan urip dhewe, peralatan kanggo navigasi, orientasi lan lokasi topografi, pangenalan "kanca utawa mungsuh" lan sarana komunikasi karo mesin baterei liyane. Gawan saka sistem tembak poto-propelled tambahan ing sistem pertahanan udhara wis bisa kanggo nambah otonomi lan stabilitas pertempuran saka Komplek sakabèhé. SOU 9A38 nggabungake fungsi SPU lan ngganti sebagian SURN, kanthi bebas ndeteksi target ing sektor tartamtu, nindakake panangkepan lan nelusuri otomatis.


SOU 9A38 karo ZUR 3M9M3

Sawise ngenalake 9A38 SOU menyang Kub-M4, dadi bisa target telu rudal dhewe lan telung rudal peluncur self-propelled sing ana gandhengane.

Sistem pertahanan udara kulawarga Kub tetep dilayani karo tentara Rusia nganti pertengahan 1990-an. Ing abad kaping 21, meh kabeh komplek jinis iki, dumunung ing pangkalan panyimpenan, dibuwang, lan bagean cilik saka sistem pertahanan udara Kub paling anyar, sawise direnovasi lan modernisasi "suntingan", ditransfer menyang negara Sekutu.

SAM "Buk"


Ing taun 1980, sistem pertahanan udara Buk diadopsi. Divisi rudal anti-pesawat Buk kalebu: pos komando seluler 9S470, deteksi 9S18 Kupol lan stasiun penunjukan target, rong baterei rudal anti-pesawat kanthi rong peluncur self-propelled 9A310 lan siji 9A39 launcher-loader ing saben, uga komunikasi. unit, technical support lan pangopènan. Sekawan divisi padha sacara organisasi dikurangi dadi brigade rudal anti-pesawat, kanggo ngontrol tumindak sing digunakake sistem kontrol otomatis Polyana. Brigade uga duwe peralatan radar lan kendaraan komunikasi radio dhewe. Sacara organisasi, brigade rudal anti-pesawat iku subordinate ing pos komando pertahanan udara tentara.

Pos komando seluler 9S470, sing ana ing sasis GM-579, njamin panrima lan pangolahan informasi sing ditampa saka SOC 9S18, SOU 9A310 lan saka kiriman komando sing luwih dhuwur. Sajrone karya pertempuran, ing mode otomatis utawa manual, target dipilih lan disebarake ing antarane sistem tembak sing digerakake dhewe, nuduhake sektor tanggung jawab SOU.


Pos komando seluler 9С470

Awak pos komando bisa ngolah nganti 46 target ing zona kanthi radius 100 km lan ing dhuwur nganti 20 km. Sajrone siklus review stasiun deteksi lan target, nganti 6 sebutan target diwenehake kanggo instalasi tembak kanthi otomatis kanthi akurasi 1 ° ing azimuth lan elevasi, 400-700 m ing jarak. Massa CP kanthi kru tempur 6 ora ngluwihi ton 28. Kendaraan kasebut dilengkapi mesin diesel 710 hp. karo., ing dalan gedhe digawe cepet kanggo 65 km / h. cadangan daya - 500 km.

Minangka bagéan saka sistem pertahanan udara Buk, stasiun deteksi target udara koheren-pulsa telu koordinat 9S18 "Dome" saka sawetara sentimeter digunakake kanthi pemindaian sinar elektronik ing sektor ing elevasi (30 ° utawa 40 ° disetel) lan mekanik. (bunder utawa ing sektor tartamtu) rotasi antena bebarengan azimuth.


Stasiun deteksi target 9S18 "Dome"

Deteksi lan identifikasi target udhara diwenehake kanthi jarak nganti 120 km (45 km ing ketinggian penerbangan 30 m) kanthi transmisi informasi simultan babagan kahanan udara menyang pos komando divisi. Stasiun kasebut nyedhiyakake pelacakan target kanthi kemungkinan paling ora 0,5 ing latar mburi obyek lokal lan ing gangguan pasif nggunakake skema pilihan target obah kanthi kompensasi kecepatan angin otomatis. Perlindhungan stasiun saka rudal anti-radar digayuh kanthi nyetel frekuensi operator lan ngalih menyang polarisasi bunder sinyal swara utawa menyang mode radiasi intermiten. Wektu mindhah radar saka lelungan menyang posisi pertempuran ora luwih saka 5 menit, lan saka siyaga menyang mode kerja ora luwih saka 20 detik. Massa stasiun kanthi petungan 3 wong kira-kira 29 ton. Kacepetan maksimal ing dalan gedhe yaiku 60 km / jam. Wiwit pangembangan awal SOC 9S18 "Kupol" ditindakake ing njaba kerangka kerja ing sistem pertahanan udara Buk, lan dimaksudake kanggo digunakake minangka sarana kanggo ndeteksi target udara saka divisi pertahanan udara saka pasukan darat. , sasis liyane sing dilacak digunakake kanggo stasiun iki, ing akeh babagan padha karo sistem pertahanan udara " A bunderan ".

Dibandhingake karo kulawarga sistem pertahanan udara Kub, kompleks Buk, amarga ana radar multifungsi dhewe ing 9A310 SOU, duwe stabilitas tempur sing luwih apik lan kakebalan gangguan, jumlah saluran target sing tambah lan anti-siap kanggo nggunakake. misil pesawat. Sistem tembak mandhiri bisa kanthi mandiri nggoleki target ing sektor tartamtu, saben SOU 9A310 duwe papat rudal anti-pesawat. Sistem tembak mandhiri bisa nindakake misi geni kanggo nggayuh target kanthi otonom - tanpa sebutan target saka pos komando divisi. Peralatan komunikasi Telecode njamin antarmuka sistem tembak kanthi otomatis kanthi pos komando lan peluncur.

Wektu ngirim SOU menyang posisi tempur ora luwih saka 5 menit. Wektu kanggo mindhah instalasi saka mode siyaga menyang operasi, sawise ngganti posisi kanthi peralatan diuripake, ora luwih saka 20 detik. Ing kasus replenishment amunisi saka instalasi-peluncuran, siklus reload lengkap 12 menit. Nalika nggunakake mesin transport-loading, siklus isi ulang lengkap yaiku 16 menit.


SOU 9A310 kanthi mock-up rudal ing Museum peralatan militer, ing kutha Verkhnyaya Pyshma

Kru sistem tembak kanthi otomatis papat dilindhungi dening waja sing nglindhungi peluru lan pecahan cahya. Kendaraan tempur ing sasis trek GM-579 bobote 34 ton lan bisa tekan kecepatan nganti 65 km / jam ing dalan gedhe.


Ngunggah rudal anti-pesawat ing SOU 9A310 kanthi ROM 9A39

9A39 launcher-loader dimaksudaké kanggo transportasi, panyimpenan lan peluncuran wolung misil 9M38. Saliyane piranti wiwitan kanthi drive servo daya, crane lan lodgements, komposisi instalasi peluncur-pengisi daya kalebu: peralatan kanggo navigasi, referensi topografi lan orientasi, komunikasi telecode lan unit sumber daya. Massa instalasi ing posisi tempur yaiku 35,5 ton, kru 3 wong. Mobilitas lan cadangan daya ing tingkat SDA 9A310.

Kanggo ngalahake target aerodinamis minangka bagéan saka sistem pertahanan udara Buk, SAM 9M38 digunakake. Roket iki, digawe miturut konfigurasi aerodinamis normal kanthi sayap berbentuk X, nggunakake mesin propelan padhet dual-mode kanthi total wektu operasi kira-kira 15 detik. Rudal kasebut dilengkapi karo pencari radar semi-aktif, kanthi homing miturut metode pandhu arah proporsional. Target kasebut dijupuk sawise diluncurake, target kasebut dipadhangi dening radar SOU 9A38.


ZUR 9M38 ing jejere stasiun seluler kontrol lan tes otomatis 9V95, dirancang kanggo mriksa lengkap peralatan onboard rudal anti-pesawat.
Bobot peluncuran roket kira-kira 690 kg. Dawane - 5500 mm, diameteripun - 400 mm, wingspan - 700 mm, rudders span - 860 mm. Kanggo numpes target udara, hulu ledak fragmentasi sing bobote 70 kg digunakake, kanthi muatan 34 kg saka campuran TNT lan RDX. Rudal dilengkapi sekring radio pulsed aktif, sing njamin detonasi warhead ing jarak 17 m saka target. Yen sekring radio gagal, roket bakal rusak dhewe. 9M38 SAM bisa nggayuh target ing jarak saka 3,5 nganti 32 km, ing dhuwur 25 nganti 18000. Kemungkinan tekan target jinis tempur kanthi siji rudal yaiku 0,7-0,8 (0,6 nalika maneuver kanthi kakehan nganti 8G). , Helikopter ing dhuwur kurang - 0,3-0,6, rudal cruise - 0,25-0,5. Divisi rudal anti-pesawat bisa bebarengan nembak 6 target.

SAM "Buk-M1"



Sanalika sawise sukses tes negara saka sistem pertahanan udara Buk, karya wiwit modernisasi sawijining. Pelanggan nuntut nambah kemampuan kanggo ngatasi rudal pesiar lan helikopter, kanggo nambah kemungkinan karusakan, lan uga kanggo mesthekake kekalahan rudal balistik taktis operasional. Adopsi sistem pertahanan udara 9K37M1 Buk-M1 dadi layanan ditindakake ing taun 1983. Kabeh liya saka sistem pertahanan udara Buk-M1 wis interchangeability lengkap karo unsur Komplek modifikasi dhasar.


Unsur utama sistem rudal anti-pesawat Buk-M1. Saka kiwa menyang tengen: mobile gearbox 9S470M1, SOC 9S18M1 "Kupol-M1", SOU 9A310M1, PZU 9A39M1 lan transportasi-loading kendaraan 9T229 ing sasis KrAZ-255B
Kanggo ndeteksi target udhara minangka bagéan saka sistem pertahanan udara Buk-M1, deteksi sing luwih maju lan stasiun penunjukan target 9S18M1 "Kupol-M1" digunakake ing basis unsur anyar, sing nduweni susunan bertahap sing rata lan sasis sing dilacak GM- 567M.


SOC 9S18M1 "Kupol-M1"

Pos komando 9S470M1 nyedhiyakake informasi simultan saka SOC dhewe lan kira-kira enem target saka pos komando pertahanan udara divisi utawa saka pos komando pertahanan udara tentara. Sistem tembak mandhiri 9A310M1 nyedhiyakake deteksi target lan panangkepan kanggo pelacakan otomatis ing jarak sing adoh (dening 25-30%), uga pangenalan pesawat, rudal balistik lan helikopter. Sistem radar SOU 9A310M1 nggunakake 72 frekuensi iluminasi huruf (tinimbang 36), sing ningkatake proteksi marang gangguan.

Bebarengan karo rudal 9M38, sistem pertahanan udara Buk-M1 nggunakake misil 9M38M1 sing luwih apik kanthi jarak tembak maksimal 35 km. Kemungkinan ngancurake target jinis pejuang kanthi siji rudal tanpa ana gangguan sing diatur yaiku 0,8..0,95. Komplek sing ditingkatake bisa nembak rudal jelajah ALCM kanthi kemungkinan mateni paling ora 0,4, helikopter anti-tank AH-1 Huey Cobra kanthi kemungkinan 0,6-0,7, lan helikopter nglayang kanthi kemungkinan 0,3-0,4 ing jarak. saka 3,5 kanggo 10 km.

Saliyane ningkatake kinerja pertempuran, sistem pertahanan udara Buk-M1, dibandhingake karo Buk, bisa entuk linuwih operasional sing luwih gedhe. Transfer unsur-unsur utama kompleks menyang sasis sing dilacak kanthi gampang ndandani lan pangopènan. Komplek modifikasi Buk-M1 wis dadi paling gedhe ing kulawarga. Sanajan sistem pertahanan udara Buk sacara resmi digawe kanggo ngganti sistem pertahanan udara Kub ing resimen rudal anti-pesawat divisi tank, nyatane, dheweke utamane dilengkapi karo brigade rudal anti-pesawat subordinasi tentara. Brigade kasebut nyedhiyakake tutup sing efektif kanggo pasukan ing meh kabeh wilayah saka pesawat musuh, helikopter lan rudal jelajah. Sistem pertahanan udara Buk ing struktur pertahanan udara militer Soviet nyurung sistem pertahanan udara Krug lan sebagian ngganti lan nambah sistem pertahanan udara S-300V sing luwih dawa.

SAM "Buk-M1-2"


Ambruk USSR lan ekonomi "reformasi", kang mimpin kanggo underfunding karya pembangunan, akeh kalem mudhun dandan luwih saka sistem rudal anti-pesawat Buk. Modifikasi sabanjure, Buk-M1-2, resmi diadopsi mung ing taun 1998. Sanajan ora dingerteni babagan tuku kompleks kasebut dening Kementerian Pertahanan RF, sistem pertahanan udara Buk-M1-2 minangka langkah maju sing signifikan amarga nggunakake SAM 9M317 anyar lan modernisasi unsur liyane saka kompleks kasebut. . Ing wektu sing padha, bisa njamin kekalahan rudal balistik taktis, rudal pesawat ing jarak nganti 20 km, rudal jelajah kanthi EPR sing kurang, kapal permukaan ing jarak nganti 25 km lan target lemah radio-kontras ing jarak munggah. iki 15 km. Wates adoh saka wilayah sing kena pengaruh wis ditambah dadi 45 km, ing dhuwur - nganti 25 km. Kacepetan penerbangan - nganti 1230 m / s, kakehan - nganti 24 g. Bobot peluncuran roket yaiku 715 kg.


SAM 9M317 ing peluncur

Eksternal, 9M317 SAM beda karo 9M38M1 kanthi dawa kord swiwi sing luwih cendhek. Kanggo kontrol, nggunakake sistem inersia kanthi koreksi radio, digabungake karo pencari radar semi-aktif karo komputer on-board, kanthi panuntun miturut cara pandhu arah proporsional. Rudal dilengkapi sekring rong saluran - pulsa aktif lan radar semi-aktif, uga sistem sensor kontak. Warhead rod bobote 70 kg. Nalika nembak target permukaan lan lemah, sekring radio dipateni lan sekring kontak digunakake. Rudal nduweni tingkat linuwih sing dhuwur, SAM sing dipasang lan dilengkapi kanthi lengkap ora mbutuhake mriksa lan pangaturan sajrone kabeh urip layanan - 10 taun.

Unsur utama kompleks Buk-M1-2 digawe ing sasis GM-569. Pemandangan televisi-optik lan laser rangefinder wis ditambahake menyang hardware SOU 9A310M1-2. Nyatane, Buk-M1-2 minangka varian saka modernisasi "cilik" sistem pertahanan udara Buk-M1, sajrone, kanthi biaya minimal, amarga introduksi SAM 9M317 anyar, bisa entuk a dandan pinunjul ing kinerja pertempuran. Sabanjure, pangembangan sing dipikolehi sajrone nggawe sistem pertahanan udara Buk-M1-2 digunakake kanggo nggawe sistem sing luwih maju.

SAM "Buk-M2"


Modifikasi serial sabanjure yaiku sistem pertahanan udara Buk-M2, sing diluncurake ing taun 2008. Ing kompleks iki, peralatan radar lan fasilitas tampilan informasi wis ngalami upgrade radikal. Ing kabeh mesin kompleks, layar karo tabung sinar katoda wis diganti karo monitor LCD warna multifungsi. Kabeh kendaraan tempur dilengkapi stasiun radio digital modern sing nyedhiyakake resepsi lan transmisi informasi swara lan kode target lan data distribusi target. Navigasi satelit digunakake bebarengan karo peralatan navigasi inersia. Komplek kasebut bisa dioperasikake ing macem-macem zona iklim, kanggo iki, mesin kasebut dilengkapi karo AC.

Deteksi target udara ditindakake dening SOC 9S18M1-3 kanthi radar pengawasan koheren-pulsa centimeter kanthi pemindaian sinar elektronik ing bidang vertikal, dipasang ing sasis sing dilacak GM-567M. Perlindhungan marang gangguan diwenehake kanthi restrukturisasi cepet frekuensi pulsa, uga kanthi mblokir interval jarak. Radar kasebut dilindhungi saka sinyal sing dibayangke saka lemah lan gangguan pasif liyane kanthi ngimbangi kerugian ing arah, kecepatan angin lan selektivitas target nyata. Rentang deteksi target kanthi EPR 2 m² - 160 km.

Pos komando sing dianyari 9S510 bisa ngolah 60 target lan ngetokake 36 sebutan target. Ing wektu sing padha, wektu saka nampa informasi nganti ngirim menyang instalasi tembak ora luwih saka 2 detik.


SOU 9A317

Sistem tembak mandhiri 9A317 ing sasis sing dilacak GM-569 sacara lahiriah beda karo SDA model sadurunge kanthi permukaan radar sing rata kanthi susunan antena bertahap. SOU 9A317 bisa nggoleki target ing area ± 45 ° ing azimuth lan 70 ° ing elevasi. Rentang deteksi target kanthi EPR 2 m² mabur ing dhuwur 3 km nganti 120 km. Pelacakan target ditindakake ing sektor ing azimuth ± 60 °, ing elevasi - saka -5 nganti + 85 °. Instalasi kasebut bisa ndeteksi nganti 10 target kanthi bebarengan lan bisa nembak nganti 4 target. Wektu reaksi saka SDA yaiku 4 detik, lan tandha sawise ngganti posisi yaiku 20 detik. Pitungan kasebut uga duwe sistem optoelektronik sedina muput kanthi pencitraan termal lan saluran televisi, sing nambah kekebalan gangguan lan kelangsungan sistem pertahanan udara kanthi signifikan. Sawetara sumber ujar manawa kanthi 9A317 SOU tanpa ngaktifake iluminasi lan radar panuntun, bisa nggunakake rudal anti-pesawat 9M317A kanthi sirah homing radar aktif. Nanging apa ana rudal kuwi ing pasukan ora dingerteni.

9A316 launcher-loader digawe ing sasis dilacak GM-577. Kaya ing SAM awal saka kulawarga Buk, bisa digunakake minangka peluncur lan kendaraan transportasi. A kru 4 nyedhiyakake muatan 9A317 SOU kanthi misil 9M317 ing 15 menit. Wektu loading dhewe - 13 menit.

A unsur anyar wis ngenalaken menyang sistem pertahanan udara Buk-M2 - stasiun kanggo madhangi target lan nuntun rudal 9S36. Miturut karakteristik, stasiun iki padha karo radar digunakake ing SOU 9A317. Ndhuwur nganti 22 m, pos antena radar kanthi susunan bertahap dirancang kanggo nuntun rudal 9M317 ing target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar. Pos antena munggah njamin expansion saka cakrawala radio ing dhuwur banget kurang dening luwih saka 2,5 kaping, kang ndadekake iku bisa kanggo ndeteksi pluru cruise mabur ing dhuwur 5 m ing kadohan nganti 70 km.


Iluminasi target lan stasiun bimbingan rudal 9S36

Sistem seri Buk-M2 pisanan ing 2009 ditampa dening brigade rudal anti-pesawat kaping 297 sing dipasang ing sacedhake desa Leonidovka ing wilayah Penza. Miturut informasi sing diterbitake ing sumber sing kasedhiya kanggo umum, ing 2019, 2 brigade rudal anti-pesawat bersenjata karo sistem pertahanan udara Buk-M5 ing Angkatan Darat Rusia.

SAM "Buk-M3"


Ing 2016, ing Forum Militer-Teknis Internasional "Tentara 2016" ing Kubinka, sistem pertahanan udara Buk-M3 dituduhake kanggo pisanan, ing taun sing padha, kompleks kasebut dilebokake ing layanan.


SOU 9A317M

Bentenane eksternal utama antarane sistem pertahanan udara Buk-M3 lan sistem pertahanan udara Buk-M2 yaiku panggunaan rudal anti-pesawat 9M317M anyar, sing diwenehake ing kontainer transportasi lan peluncuran. Ing wektu sing padha, amunisi sing siap digunakake ing kendaraan tempur sistem pertahanan udara Buk-M3 tambah 1,5 kaping. Ing launcher 9A317M self-propelled, digawe ing sasis GM-5969 united, nomer pluru tambah saka 4 kanggo 6, lan ing launcher 9A316M poto-propelled tinimbang 8 pluru diselehake 12 TPK karo rudal.


SPU 9A316M

Karakteristik alat optoelektronik lan radar kanggo deteksi lan tuntunan padha karo sing digunakake ing sistem pertahanan udara Buk-M2. Ing wektu sing padha, kemampuan tempur sistem pertahanan udara Buk-M3 tambah akeh kanthi nggunakake rudal anti-pesawat anyar. Komplek iki nyedhiyakake shelling simultan nganti 36 target udara sing mabur saka arah sing beda-beda.


Model rudal laut 9M317MFE

Sayange, kita bisa nemokake gambar kualitas mung rudal 9M317MFE, sing digunakake minangka bagéan saka sistem pertahanan udara Shtil-1E kapal. Ing versi kapal, rudal kasebut diluncurake kanthi vertikal saka wadhah transportasi lan diluncurake nganti dhuwur 10 meter, diikuti karo wiwitan mesin.

ZUR 9M317M minangka rudal propelan padhet siji-tataran, digawe miturut konfigurasi aerodinamis normal. Dawane roket 5180 mm, diameter awak 360 mm, span rudders 820 mm. Amarga kasunyatan manawa roket kasebut dilengkapi mesin dual-mode sing luwih kuat kanthi wektu operasi sing luwih dawa, jarak penerbangan sing dikontrol 9M317M ditambah dadi 70 km. Tekan dhuwur - 35 km, kacepetan penerbangan - 1550 m / s. Rudal kasebut dikirim lan disimpen ing wadhah peluncuran transportasi sing disegel, siap digunakake kanggo pertempuran, lan ora mbutuhake mriksa peralatan ing papan sajrone kabeh operasi sing wis ditemtokake.

Ing tataran utama pesawat, rudal dikontrol dening autopilot kanthi koreksi sinyal radio, lan nalika nyedhak target, sirah homing radar Doppler semi-aktif kanthi komputer onboard terpadu diaktifake. Nanging, cara panuntun iki mbutuhake katerangan radar ing tahap pungkasan, sing sacara signifikan mbongkar sistem pertahanan udara lan mbatesi jarak panggunaan dening horizon radio. Kanggo ngilangi kekurangan iki, dikembangake sistem pertahanan rudal 9M317MA kanthi kepala homing radar aktif. Panggunaan rudal karo ARGSN ndadekake bisa murub kanthi tap-changers sing dipateni, sing bisa ningkatake kelangsungan divisi kasebut. Karakteristik ARGSN sing digunakake ing rudal 9M317MA ndadekake bisa nangkep target kanthi EPR 0,3 m² kanthi jarak nganti 35 km.

Sawise diadopsi sistem pertahanan udara Buk-M3, dheweke wiwit aktif ngganti komplek Buk-M1 sing wis lawas lan kesel. Miturut informasi sing diterbitake ing media Rusia ing pungkasan taun 2017, 3 brigade rudal anti-pesawat sebagian utawa rampung ngalih menyang sistem anyar.

SAM "Buk-M1", "Buk-M2" lan "Buk-M3" ing angkatan bersenjata Rusia


Sajrone taun "Serdyukovshchina" sawetara sistem pertahanan udara saka kulawarga Buk ditarik saka unit pertahanan udara pasukan darat. Brigade rudal anti-pesawat dibubarake, lan peralatan, senjata lan personel ditransfer menyang pertahanan udara lan pertahanan rudal Angkatan Udara kanggo nglengkapi resimen rudal anti-pesawat sing nindakake tugas kanggo nutupi obyek strategis sing penting. Dadi, sajrone "menehi tampilan anyar", bolongan ditambal sing dibentuk ing sistem pertahanan udara kita sawise ngilangi sistem pertahanan udara S-200VM / D lan S-300PT sing kesel.


Gambar satelit Google Earth: posisi sistem pertahanan udara Buk ing wilayah Uch-Dere, Wilayah Krasnodar

Sistem pertahanan udara kulawarga Buk wiwitane digawe kanggo kepentingan pertahanan udara pasukan darat, nanging cukup kerep digunakake kanggo nutupi fasilitas militer lan sipil sing penting saka serangan udara. Conto khas pendekatan iki yaiku posisi ing wilayah Uch-Dere, udakara 8 km barat laut pusat Sochi.

Miturut The Military Balance 2016, patang taun kepungkur, angkatan bersenjata Rusia duwe luwih saka 400 sistem pertahanan udara Buk-M1 lan Buk-M2. Ketoke, buku referensi nuduhake mounts geni lan launcher-loader poto-propelled, yaiku, peralatan karo rudal anti-pesawat bisa dibukak. Mangkono, ing brigade rudal anti-pesawat pertahanan udara pasukan darat lan ing resimen rudal anti-pesawat VKS kudu luwih saka 60 divisi. Nanging, taksiran iki overestimated. Miturut informasi sing luwih realistis sing dikutip dening ahli domestik lan manca, ing 2018 Angkatan Pertahanan Udara SV tingkat tentara duwe: 10 Buk-M1 srdn, 12 Buk-M2 srdn lan 8 Buk-M3 srdn. Total ing wektu iku, pasukan kalebu: 90 SOU 9A310M1 lan PZU 9A39M1 (SAM "Buk-M1"), 108 SOU 9A317 lan PZU 9A316 ("Buk-M2"), 32 SOU 9A317M lan SPU 9A316M (3A1M lan SPU 2A3M). "). Ngelingi kasunyatan manawa komplek modifikasi Buk-MXNUMX dicopot saka layanan lan diganti karo Buk-MXNUMX lan Buk-MXNUMX, jumlah divisi rudal anti-pesawat ing brigade rudal anti-pesawat tetep kira-kira ing tingkat sing padha.

Sanajan sistem pertahanan udara sing dilacak militer ora cocog kanggo tugas tempur jangka panjang, sawise peralatan maneh brigade rudal anti-pesawat kanthi peralatan anyar lan pangembangan personel, divisi rudal anti-pesawat gantian melu nyedhiyakake udara. pertahanan kanggo garnisun militer gedhe, pangkalan udara lan fasilitas pertahanan penting liyane.


Gambar satelit Google Earth: posisi sistem pertahanan udara Buk-M2 ing sacedhake desa Afipsky, Wilayah Krasnodar
Ditilik saka gambar satelit, siji batalyon rudal anti-pesawat saka brigade rudal pertahanan udara kaping 90 sing dipasang ing desa Afipsky, Wilayah Krasnodar, sawise nglengkapi maneh ing 2015 saka sistem pertahanan udara Buk-M1 menyang Buk-M2, terus-terusan. ing tugas tempur.


Gambar satelit Google Earth: Sistem pertahanan udara Buk-M2 ing sekitar pangkalan udara Domna, Wilayah Trans-Baikal

Sing padha ditrapake kanggo SBR kaping 140, sing dipasang ing cedhak pangkalan udara Domna sing gedhe ing Wilayah Trans-Baikal. Wiwit panggonan panyebaran permanen peralatan lan senjata saka brigade rudal anti-pesawat dumunung ing jarak cedhak karo pangkalan udara, tugas tempur ditindakake ing situs kasebut ora adoh saka kothak ing ngendi kendaraan tempur disimpen.

Sistem pertahanan udara Buk-M2 / M3 sing saiki kasedhiya ing pasukan kasebut bisa nutupi klompok Angkatan Bersenjata RF ing kabeh papan sing dhuwur lan divisi tank lan senapan bermotor ing pawai lan ing garis ngarep. Yen ana perang, dheweke ora mung kudu menehi perlindungan marang serangan udara kanggo kelompok, formasi lan pangkalan, nanging uga melu ngrampungake masalah pertahanan udara negara ing papan penyebaran. Nanging, njupuk menyang akun perlu kanggo mbusak sistem pertahanan udhara Buk-M1 sing isih ana lan nambah sarana serangan udara mungsuh, sawetara brigade rudal anti-pesawat kudu dilengkapi maneh karo sistem modern.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

108 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -3
    2. mars 2020 18:33
    Dear penulis! Apa kauntungan paling penting saka sistem pertahanan udara Buk-M3, sing paling akeh sistem anti-pesawat AS lan Israel ora duwe, yen ora kabeh sisteme?
    1. +2
      2. mars 2020 18:47
      Dear penulis! Apa kauntungan paling penting saka sistem pertahanan udara Buk-M3,

      Lan kanggo tujuan apa sampeyan bener-bener kasengsem?
      1. +1
        2. mars 2020 21:01
        Sistem tembak mandhiri bisa ditindakake search independen kanggo gol ing sektor tartamtu, saben SOU 9A310 duwe papat rudal anti-pesawat. Sistem tembak mandhiri bisa nindakake misi geni kanggo nggayuh target autonomously - tanpa sebutan target saka pos komando divisi.
        Iku apik tenan carane akeh wong terus nolak iki.
        1. +5
          3. mars 2020 00:30
          Iku mung sing Kapabilitas SDA banget winates ing dhuwur lan sawetara!
          Lan supaya bisa nembak Boeing ing eselon 9500m, Buk-M1 SOU kudune langsung ana ing sangisore jalur penerbangan papan kasebut (koordinat sing tepat lan wektu penerbangan sing mung dispatcher Ukrainia sing bisa ngerti) hi
          1. +1
            3. mars 2020 00:37
            Kutipan saka Protos
            Iku mung sing Kapabilitas SDA banget winates ing dhuwur lan sawetara!
            Iki, mesthi, ora bener. TTX SDA offline bisa gampang ditemokake ing wangun sing bisa diakses ing Internet. Kesempatan diwatesi ing sudut telusuran, nanging ora akeh sing JMA ora bisa ndeteksi sepatu bast kaya Boeing tanpa bantuan njaba. Sawise kabeh, insinyur Soviet nindakake, lan ora kabeh kanggo seneng-seneng.
            1. +4
              3. mars 2020 12:08
              Apa sudut telusuran? Banjur aku krungu babagan sudut azimuth lan sudut elevasi, nanging ing kene, ketoke, tembung anyar babagan teknologi pertahanan udara
              1. 0
                3. mars 2020 12:10
                "Sudut azimuth lan elevasi nalika radar ana ing mode telusuran target," yen sampeyan ngerti kaya ngono.

                Kutipan saka: sivuch
                sudut azimuth
                Yen sampeyan wis ngeduk, banjur dadi luwih akurat ing syarat-syarat dhewe. Azimuth minangka sudut, "sudut azimuth" minangka "sudut sudut".
                1. +1
                  3. mars 2020 17:31
                  Apik, ngomong, wiwit sampeyan duwe kesadaran, sampeyan ngladeni ing kompleks BUK m1, sampeyan operator, sampeyan nyoba fokus karo SDA?
                  1. -3
                    3. mars 2020 18:17
                    Aku ora kepingin melu nyoba argumentum ad hominem. Coba apa sing luwih cedhak karo sampeyan kanthi pribadi.
                    1. +2
                      3. mars 2020 19:44
                      kabeh wis jelas, pendapatku luwih dhuwur tinimbang liyane. Mung ana wong sing ngladeni ing komplèks iki, miturut sifat reruntuhan, jarene ditembak, nanging ora nganggo beech.
                      1. -2
                        3. mars 2020 19:54
                        Spesialis Almaz-Antey resmi negesake manawa gambar karusakan konsisten karo kekalahan Boeing dening rudal 9M38 saka sistem rudal pertahanan udara Buk.
                      2. 0
                        3. mars 2020 21:00
                        Kutipan: Vyacheslav Viktorovich
                        Spesialis Almaz-Antey resmi negesake manawa gambar karusakan konsisten karo kekalahan Boeing dening rudal 9M38 saka sistem rudal pertahanan udara Buk.

                        ==========
                        Dear! Yen sampeyan nyoba mbuktekake versi sing disuarakake dening media Ukrainia yen Boeing ditembak mudhun dening peluncur rudal Buk-M9 Rusia 310A1M1, sing diseret ing tapel wates ing trailer kanthi COPY SINGLE (!!!), banjur iki mung NON BREAK!!!
                        Kanggo nyeret ONLY (!) SOU - kanthi pangarep-arep bakal bisa kanthi EFEKTIF nutupi wilayah sing wiyar (sektor kidul DPR) - iki 100% bodho! Kanggo efektifitas bakal mung sithik!
                        Yen dheweke pengin nindakake iki, dheweke bakal nyeret lan ngirim paling sethithik "set suda" - 2-3 SOA, SOC, KP lan sepasang TPU! Lan kuwi kolom sanadyan ing "kabeh-ningali" Intelligence Ukrainia, utawa "kabeh-ngerti" media Ukrainia - uga, padha mesthi ora bakal ora kejawab! Krungu sing kaya ngono mesthi mundhak ....
                        Dadi topik iki (babagan SDA Rusia) dadi "busuk" sing ora tahan kritik!
                      3. 0
                        3. mars 2020 22:32
                        Kutipan saka venik
                        RAWA!!!
                        bodho!
                        sithik!
                        Iki ora liya saka pendapat pribadi, sing sampeyan nyoba kanggo mbantah, kanthi mental nyelehake sirah ing pundhake wong sing mutusake ngirim Buk. Kasunyatane manawa panemune wong liya, uga ide babagan efektifitas lan kemanfaatan, bisa uga beda karo pendapat sampeyan, amarga sampeyan bisa uga ora ngerti utawa ora ngerti. Mulane, aku ora kasengsem banget karo panemu lan nyoba kanggo mikir kanggo wong liya, aku luwih seneng ndeleng fakta.
                      4. 0
                        4. mars 2020 08:59
                        Aku ngerti wong sing pracaya lan ngandelake bantahan sing padha karo sampeyan. Dheweke militer. Nanging wis ngumpulake informasi lengkap, aku ngerti yen critane ora prasaja, apamaneh crita bodho karo Buk, nyeret saka luar negeri. Ngakoni, sampeyan ora duwe bantahan.
                      5. -2
                        4. mars 2020 13:01
                        Yagene aku kudu nindakake apa-apa amarga sawetara kenalan sampeyan sing aku ora ngerti? Apa sing dakanggep dadi argumentasi sing migunani, dakkandhakake. Yen sampeyan mikir sing padha ora ana - uga, banjur ora ana subyek kanggo diskusi.
                      6. 0
                        7. mars 2020 17:19
                        Aku pengin ngomong yen liwat wektu, otak tiba ing panggonan.
                      7. -2
                        4. mars 2020 14:05
                        Kok critane karo beech saka luar negeri iki bodho
                      8. 0
                        4. mars 2020 10:05
                        Kutipan: Vyacheslav Viktorovich
                        Dadi aku ora kasengsem ing panemu.

                        =========
                        Lan muspra!!! Banget malah muspra! Biasane iki nuduhake ajining dhiri sing overestimated lan hypertrophied dhiri pribadi .....
                        -------
                        Kutipan: Vyacheslav Viktorovich
                        Aku luwih seneng ndeleng kasunyatan

                        ===========
                        Apik banget! Dadi, ing ngendi dheweke? Endi FAKTA IKI???
                      9. -2
                        4. mars 2020 12:55
                        Kutipan saka venik
                        Apik banget! Dadi, ing ngendi dheweke? Endi FAKTA IKI???
                        Kasunyatane yaiku karakteristik kinerja Buk ing mode offline ngidini dheweke ndeteksi lan nembak Boeing kanthi pasukan siji SDA.
                      10. +1
                        7. mars 2020 17:08
                        Kasunyatan ngidini pesawat kasebut bisa ditembak mudhun, kaya MiG-29, Su-27, bom sing dipasang ing pesawat kasebut., kru Ukrainia Buk M1, amarga kasunyatane ana akeh nasionalis ing tentara, nanging seret. siji instalasi SOU tengen tapel wates menyang zona pertempuran , ngendi ora ana garis cetha lan disposisi pasukan, njupuk menyang akun kasunyatan sing bisa ngobong donya kabèh. Apa sampeyan dibenturi watu utawa supaya naif. Apa sampeyan mikir kita duwe wong bodho ing Staf Umum? Nanging, crita karo Boeing ngelingake yen petualangan Saakashvili lan Amerika Serikat, kaya-kaya, ora ana hubungane.
                      11. -3
                        8. mars 2020 00:17
                        Sampeyan maneh nyritakake panemumu marang aku (babagan keprigelan ngirim Buk saka sudut pandang wong sing nggawe keputusan ngirim). Ora menarik kanggo mbantah karo pendapat; ing perselisihan antarane rong panemu, persuasiveness gumantung marang sapa sing mbantah ngerti carane bengok-bengok luwih banter. Lan aku ora bisa ngomong banter.
                      12. 0
                        8. mars 2020 11:52
                        Lan muspra!!! Banget malah muspra! Biasane iki nuduhake ajining dhiri overestimated lan hypertrophied poto-conceit ..... Ing regejegan, iku gumantung ing bukti, lan ora ing apa aku diterangake ing ndhuwur.
                      13. -4
                        8. mars 2020 09:15
                        Ora mungkin kanggo ngobong.. Yen beech wis nembak pesawat sawetara jinis, banjur kabeh wong bakal mbuwang tutup menyang udhara kanggo bungah sing milisi duwe Buki dhewe lan ora ana sing peduli saka ngendi dheweke teka. wis salah..
                      14. 0
                        8. mars 2020 11:57
                        Pitakonan mung sapa sing salah. Ana spesialis ing Buk ing tentara Rusia lan Angkatan Bersenjata Ukraina. Yen iku Buck. Ana data saka satelit AS, nanging iki rahasia, mula ora kabeh dingerteni.
                      15. -3
                        8. mars 2020 20:51
                        Ya akeh barange.. Ora gelem ndelok..
                      16. 0
                        8. mars 2020 21:39
                        luwih, sampeyan ora weruh kabèh bebener, akèh iku umpetaken saka kita. Sampeyan kudu ora golek bukti saka kaluputan Putin lan Rusia, nanging sing bener guilty, lan culprits bener karo bukti lengkap didhelikake. Pracayaa, yen Amerika duwe gambar peluncuran saka wilayah Ukraina, panggonan sing tepat, kabeh bakal tiba. A palsu babagan siji instalasi saka JCS ing traktor wis dawa dikenali minangka palsu, lan saka registrar siji. Aku mikir awake dhewe ora ngerti apa sing ditembak.
                      17. -4
                        9. mars 2020 09:22
                        Ya oke.. Lan foto lan videone kebak malah ana 3 misil sakwise acara..
                        Lan obrolan telpon lan kabeh.
                      18. 0
                        10. mars 2020 17:46
                        Dada, apa palsu aku ora krungu. Babagan carane sampeyan bisa nggawe siaran radio kabeh saka swara saka milisi. Lan sampeyan bisa palsu mustache. Saiki sampeyan bisa nggawe gambar kaya sing sampeyan njupuk pesawat, lan sampeyan bisa negosiasi palsu.
                      19. -5
                        11. mars 2020 04:32
                        Ya, ya, kabeh sing ora cocog karo kita iku palsu.
                        Posisi apik..
                      20. 0
                        12. mars 2020 17:04
                        Sing paling penting yaiku mbedakake antarane palsu lan apa sing kedadeyan. Sampeyan perlu kanggo nggoleki pelakune, lan dudu bukti kesalahan Rusia, utamane Putin.
                      21. 0
                        4. mars 2020 08:56
                        Spesialis Almaz Antey nindakake eksperimen, sanajan ora akurat, kanggo nuduhake sifat rudal sing nyerang awak pesawat, kanthi alesan yen ana kenek, iku saka arah sing beda. Nanging kasunyatan kekalahan minangka pitakonan babagan apa sing ora jelas.
                      22. 0
                        4. mars 2020 13:09
                        Aku mbantah omongane wong sing tak kenal ngomong yen rusake Boeing ora pas karo gambare Buk sing kalah. Almaz-Antey ora mikir. Padha ora ngilangi versi asor saka rudal 9M38. Mulane, versi kekalahan Buk ora mbantah karusakan sing diamati ing Boeing. Yen dheweke mbantah, dheweke bakal diusir.
                      23. 0
                        7. mars 2020 17:18
                        Iki dudu kenalane wong liya, nanging militer sing njabat sistem pertahanan udara Buk m1 lan mratelakake panemune, wis ana 3.
                      24. 0
                        8. mars 2020 00:02
                        Yaiku, non-profesional kerja ing Almaz-Antey - dadi, mbok menawa, ternyata? Dheweke, karo kabeh ahli lan macem-macem informasi resmi non-umum, ora bisa ngilangi versi sing ora dilebokake dening wong sing njabat ing Buki saka sawetara foto?
                      25. 0
                        8. mars 2020 11:53
                        Tegese, ing Almaz Antey padha nguji teori sing digunakake ing penuntutan minangka sing utama.
    2. +2
      2. mars 2020 19:09
      Minangka ahli nuduhake, referring kanggo asil saka tes praktis, Buk Russian anyar wis equaled lan malah ngluwihi S-300 ing sawetara paramèter. Dadi, kemungkinan tekan target udara ing Buk-M3 minangka indeks rekor - 0,9999.
      https://tvzvezda.ru/news/forces/content/201601060753-g1ze.htm
    3. + 12
      2. mars 2020 19:32
      Apa kauntungan paling penting saka sistem pertahanan udara Buk-M3, sing paling akeh sistem anti-pesawat AS lan Israel ora duwe, yen ora kabeh sisteme?

      Ngarsane ing layanan karo Angkatan Bersenjata Rusia.
    4. 0
      3. mars 2020 08:11
      Wangsulan: Bab ingkang utama sing paling apik iku kamungkinan kakebalan gangguan, wektu reaksi, plus rudal anyar lan kemampuan kanggo ngisi maneh amunisi luwih cepet. Iki paling.
    5. 0
      6. mars 2020 10:04
      Quote: Pengarang Linnik
      Deteksi lan identifikasi target udara diwenehake kanthi jarak nganti 120 km (45 km ing dhuwur pesawat 30 m) kanthi transmisi informasi simultan babagan kahanan udara menyang pos komando divisi.

      Pengarang! Kanthi target ketinggian penerbangan 30 m lan dhuwur antena SOC 9S18 8,02 m, jarak pandang (line-of-sight).kanggo kisaran centimeter) padha karo 29,66 km, lan ora 45 km. Maneh sampeyan salah.
      Deteksi target udara ditindakake dening SOC 9S18M1-3 kanthi radar pengawasan koheren-pulsa centimeter kanthi pemindaian sinar elektronik ing bidang vertikal, dipasang ing sasis sing dilacak GM-567M. Perlindhungan marang gangguan diwenehake kanthi restrukturisasi cepet saka frekuensi pulsa, uga kanthi mblokir interval jarak. Saka sinyal sing dibayangke saka lemah и gangguan pasif liyane Radar dilindhungi dening kompensasi mundhut arah, kacepetan angin lan selectivity saka target nyata. Rentang deteksi target kanthi EPR 2 m² - 160 km.

      medeni! Ungkapan iki ora bisa ditliti kanthi lengkap. Selektif amarga apa? Sawetara blunders ing artikel. Penulis, apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis?
      1. 0
        6. mars 2020 11:07
        Quote: Pengarang Linnik
        Proteksi gangguan sing diwenehake dening konfigurasi ulang cepet frekuensi pulsa, uga pamblokiran interval sawetara.

        Dadi apikan kaya frekuensi apa sing diomongake? Ekspresi kasebut dual lan buta huruf. Mungkin tingkat pengulangan pulsa? sedulur
        1. 0
          6. mars 2020 11:34
          Quote: Pengarang Linnik
          Saka dibayangke sinyal saka lemah lan gangguan pasif liyane ...

          Mungkin saka "item lokal", dear penulis?
  2. +9
    2. mars 2020 18:46
    Miturut informasi sing luwih realistis sing dikutip dening ahli domestik lan manca, ing 2018 Angkatan Pertahanan Udara SV tingkat tentara duwe: 10 Buk-M1 srdn, 12 Buk-M2 srdn lan 8 Buk-M3 srdn.

    Ora kandel pisan....
    1. +2
      2. mars 2020 20:20
      Ora kandel pisan....

      malah yen count dening Staff minimal PU lan ROM
      10 zrd Buk-M1 (90) = 480 zur
      12 zrd Buk-M2 (108) = 576 zur
      8 zrd Buk-M3 (32PU, bener 48PU) = 384 zur
      Total ing volley, ora kalebu saluran CC = 1440 jro
      Jancok iku ora kandel wassat
      1. +4
        3. mars 2020 01:02
        Kutipan saka: Romario_Argo
        Jancok iku ora kandel

        Aku setuju, cilaka lan ora sethithik ya Nanging aja lali sing katelu saka Komplek tingkat tentara kasedhiya ing pasukan sing Buk-M1 dibangun ing 80s. Padha banget lungse, lan rudal ngluwihi wates umur layanan. Muga-muga ing wektu sing cedhak, sistem pertahanan udara sing ora ana moral lan fisik bakal diganti karo Buk-M3 anyar.
  3. +1
    2. mars 2020 18:50
    Roket kasebut gedhe banget miturut standar saiki.
    1. +1
      3. mars 2020 13:08
      minangka pilihan,
      bisa nggabungake 9M96E2 saka Redoubt menyang Buk-M3, langsung jarake bakal nambah nganti 150 km
    2. +3
      3. mars 2020 21:45
      Kutipan saka Pavel57
      Roket kasebut gedhe banget miturut standar saiki.

      ========
      Inggih??? Ayo ndeleng:
      - "Aster" pamblokiran-2, EU, 2006, long range -100 km, bobot wiwitan - 510 kg;
      - Chu-SAM, Jepang, 2005, jarak 50 km, bobot wiwitan - 580 kg;
      - HQ-16, China, 2011, sawetara 40 km, bobot wiwitan - 615 kg;
      - HQ-12, China, 2007, sawetara 50 km, bobot wiwitan - 900 kg;
      - MEADS (PAC-3MSE) EU-US, 2006, jarak dawa -100 km, bobot - 510 kg;
      --------
      - "Buk-M3" (9M317M) RF, 2016 dawa sawetara 70 km, miwiti. bobot - 581 kg;
      =========
      Lha endi sing "HEBAT" neng kene?????
  4. +1
    2. mars 2020 19:27
    Aku kaya kanggo ndeleng carane 9A316 launcher-loader punika poto-loading ... Aku meh ora bisa mbayangno ngangkat saka 4 pluru ngisor menyang baris Bukak.
    1. +2
      3. mars 2020 13:09
      ing S-350, ngisi maneh dadi luwih gampang, 2 kontainer 6 rudal saben, 5-7 menit lan peluncur siap murub
  5. 0
    2. mars 2020 21:28
    Thanks kanggo penulis! menarik.
  6. +3
    2. mars 2020 21:35
    Aku wonder carane akeh buk-m3 tpk nambah kinerja rudal dibandhingake karo "wuda" m1 lan m2 rudal? iku dipercaya sing bakal nglindhungi saka peluru lan pecahan, nanging mbokmenawa bisa nyedhiyani wektu panyimpenan maneh kanggo zur, nglindhungi saka kejut ora disengaja sak loading lan transportasi, nglindhungi condensate sak fluktuasi suhu saben dina, nanging carane kita bisa ngira-ngira iki. kita bakal ngomong, kuantitatif? koyone TPK "warisan" saka sistem pertahanan udara kapal, pranyata kabeh iki kepinginan kanggo manunggalaken lan nambah karakteristik operasional.
    penasaran, yen zur kanggo buk-m3 Originally digawe kanggo wiwitan "kadhemen" karo giliran sakteruse lan Bukak saka engine utama, banjur saka tpk diinstal ing buk-m3 iku wiwit ing cara sing padha ??
    1. +3
      3. mars 2020 01:07
      Kutipan: Nikolai R-PM
      Aku wonder carane akeh buk-m3 tpk nambah kinerja rudal dibandhingake karo "wuda" m1 lan m2 rudal? iku dipercaya sing bakal nglindhungi saka peluru lan pecahan, nanging mbokmenawa bisa nyedhiyani wektu panyimpenan maneh kanggo zur, nglindhungi saka kejut ora disengaja sak loading lan transportasi, nglindhungi condensate sak fluktuasi suhu saben dina, nanging carane kita bisa ngira-ngira iki. kita bakal ngomong, kuantitatif? koyone TPK "warisan" saka sistem pertahanan udara kapal, pranyata kabeh iki kepinginan kanggo manunggalaken lan nambah karakteristik operasional.

      Nicholas, sugeng siang! Ing sawetara sumber (ora biso dipercoyo) padha nulis sing TPK nglindhungi marang peluru cahya lan shrapnel. Nanging carane dipercaya, aku ora bisa ngomong ..Nyuwun Ing kasus bathuk, kaya sing wis dingerteni kanthi bener, proteksi saka faktor meteorologi lan loading diwenehake.
      Kutipan: Nikolai R-PM
      penasaran, yen zur kanggo buk-m3 Originally digawe kanggo wiwitan "kadhemen" karo giliran sakteruse lan Bukak saka engine utama, banjur saka tpk diinstal ing buk-m3 iku wiwit ing cara sing padha ??

      Sak ngertiku, ora. Rudal darat lan segara duwe struktur sing beda.
  7. 0
    2. mars 2020 21:53
    Sergey hi

    Matur nuwun kanggo artikel!
    Apa 9M317MA wis kalebu ing cathetan telung rubel utawa wis lulus tes negara? Aku wonder apa proporsi antarane disusun ing SDA? opo
    Senajan, paling kamungkinan, iki informasi klasifikasi.
    M3 minangka kompleks banget sukses, lan nggantheng, tomboy ngguyu
    1. 0
      3. mars 2020 01:09
      Здравствуйте! hi
      Kutipan saka Orkraider
      Apa 9M317MA wis kalebu ing cathetan telung rubel utawa wis lulus tes negara? Aku wonder apa proporsi antarane disusun ing SDA?

      ora ngerti. ora
      Kutipan saka Orkraider
      M3 minangka kompleks banget sukses, lan nggantheng, tomboy

      Aku uga seneng banget apik Muga-muga pasokan Buk-M3 kanggo pasukan bakal terus.
      1. -5
        3. mars 2020 01:16
        Pengarang! Sampeyan lali njawab Inggenegr! Apa dheweke pancen bener?
        Lan banjur, approvers buta huruf, kang rampung minus!
        1. 0
          3. mars 2020 01:24
          Kutipan: Nikolai 3
          Pengarang! Sampeyan lali njawab Inggenegr! Apa dheweke pancen bener?
          Lan banjur, approvers buta huruf, kang rampung minus!

          I. Vasya! Yen aku butuh saran, aku mesthi bakal njaluk sampeyan! Aku dhewe sing milih karo sapa sing bakal nindakake dialog, aku biasane ora komunikasi karo wong sing ora nyukupi.
          1. -4
            3. mars 2020 01:30
            Bongo! Sampeyan kudu ngakoni kesalahane ... Lan aku dudu Vasya! Ingenegr - bener!
            1. +3
              3. mars 2020 05:26
              Kutipan: Nikolai 3
              Ingenegr - bener!

              Inggih, mesthi, ora devs salah... wassat
              Kutipan: Nikolai 3
              Lan aku dudu Vasya!

              Sampeyan ngapusi! am Iki minangka pindai profil akun lawas sampeyan:

              Mung sasi kepungkur, sampeyan wis bola-bali dilarang amarga trolling, ora sopan, ngina, nyebabake rasa sengit etnis lan nggunakake pirang-pirang akun ing wektu sing padha. negatif Utawa sampeyan bakal mbantah uga?
            2. +3
              3. mars 2020 05:45
              Bongo! Sampeyan kudu ngakoni kesalahane ... Lan aku dudu Vasya! Ingenegr - bener!

              penulis wis suwe katon ora seneng kanggo jawaban kanggo pitakonan "ora nyaman" lan arrogance arrogant
              Nanging kanggo nanggepi Ingenegr, aku bakal pitutur marang kowe yen ing tangan siji sampeyan bener - cakrawala radio ing dhuwur 22 m ora ngluwihi 25-30 km, gumantung saka jinis terrain.
              Nanging ing sisih liya, ana cara kanggo nemokake VO dhuwur ing latar mburi gema malaikat ing njaba cakrawala radio: Gelombang radio EME disalurake liwat pandu gelombang radio troposfer.
              1. -2
                3. mars 2020 10:35
                Kutipan: Ka-52
                penulis wis suwe katon ora seneng kanggo jawaban kanggo pitakonan "ora nyaman" lan arrogance arrogant

                Ayo kula mutusake sapa lan pitakonan apa sing kudu dijawab. Dene "angkuh sombong", aku, ora kaya sawetara, ora ngidini aku ngandhani wong liya apa sing kudu ditindakake lan kepiye tumindak. Lan kasunyatan manawa sampeyan ndhukung karakter sing kejiret nggunakake sawetara akun, lan sing dicekal kaping pirang-pirang sasi amarga ora sopan lan moyoki, menehi ciri sampeyan. negatif
                1. +1
                  3. mars 2020 14:00
                  Lan kasunyatan manawa sampeyan ndhukung karakter sing kejiret nggunakake pirang-pirang akun

                  aja dadi omong kosong. Aku ora ndhukung sapa wae. Aku nulis yen angkuh sampeyan wis ngerti, lan maca komentar sampeyan ing ndhuwur, aku yakin maneh.
                  Lan aku mangsuli wong-wong iki amarga kawruh babagan topik radar. Beda karo sampeyan, aku ora ngupayakake stan. Yen sampeyan ora setuju karo pendapatku babagan metode deteksi obyek sing dhuwur banget - uga, obyek menyang titik.
                  1. 0
                    4. mars 2020 00:23
                    Kutipan: Ka-52
                    aja dadi omong kosong. Aku ora ndhukung sapa wae.

                    Kanggo pitakonan delirium:
                    penulis wis suwe katon ora seneng kanggo jawaban kanggo pitakonan "ora nyaman" lan arrogance arrogant
                    Mungkin sampeyan kudu sinau carane komunikasi normal? Wong sing nyukupi, aku tansah njawab pitakonan sing cukup, kalebu ing thread iki.
                    Kutipan: Ka-52
                    Lan aku mangsuli wong-wong iki amarga kawruh babagan topik radar. Beda karo sampeyan, aku ora ngupayakake kanggo nuwuhake farce.
                    Aku ngakoni kanthi lengkap manawa sampeyan, minangka "komandan" kapal, uga ngerti babagan booth lan radar. ya
                    Kutipan: Ka-52
                    Yen sampeyan ora setuju karo pendapatku babagan metode deteksi obyek sing dhuwur banget - uga, obyek menyang titik.

                    Nanging karo iki aku setuju. Menapa malih, aku tansah kasengsem ing pendapat wewenang saka spesialis. Ora mung jelas kenapa wong njaba kudu melu regejegan wong liya lan dadi pribadi? Nyuwun
          2. Komentar wis dibusak.
  8. +4
    2. mars 2020 23:20
    Ndhuwur nganti 22 m, pos antena radar kanthi susunan bertahap dirancang kanggo nuntun rudal 9M317 ing target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar. Pos antena munggah njamin expansion saka cakrawala radio ing dhuwur banget kurang dening luwih saka 2,5 kaping, kang ndadekake iku bisa kanggo ndeteksi pluru cruise mabur ing dhuwur 5 m ing kadohan nganti 70 km.

    Banget beda karo bebener. Yen fisika lan hukum panyebaran gelombang radio jarak sentimeter ing ruang angkasa durung dibatalake, mula jarak deteksi target sing mabur ing dhuwur 5 m nalika antena diunggahake ing menara 22 meter kudu ora ana maneh. saka 30 km.
    Kanggo njamin jarak deteksi CC ing dhuwur 5 m ing 70 km, antena kudu diunggahake nganti setengah saka dhuwur menara TV Ostankino - nganti 300 m.
    1. -2
      3. mars 2020 10:55
      Kutipan saka Ingenegr
      Banget beda karo bebener. Yen fisika lan hukum panyebaran ing papan gelombang radio saka kisaran centimeter durung dibatalake

      Kenapa pernyataan kaya ngono, rekan ?! Gelombang ultrashort ing kisaran centimeter sing digunakake ing radar nyebar ing garis lurus, saengga jarak deteksi diwatesi ing garis pandang. Saka iki, 22 meter bakal njamin ngilangi gangguan saka obyek fisik sing ngganggu deteksi target sing mabur!
      1. 0
        3. mars 2020 13:05
        Kutipan: businessv (Vadim)
        Kutipan: Pasal VO
        Ndhuwur nganti 22 m, pos antena radar kanthi susunan bertahap dirancang kanggo nuntun rudal 9M317 ing target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar. Pos antena sing mundhak njamin ekspansi cakrawala radio ing papan sing dhuwur banget luwih saka 2,5 kaping, sing ndadekake bisa ndeteksi misil jelajah sing mabur. ing dhuwur 5 m, ing jarak nganti 70 km.

        Kutipan saka Ingenegr
        Banget beda karo bebener. Yen fisika lan hukum panyebaran gelombang radio jarak centimeter ing ruang angkasa durung dibatalake, mula jangkauan deteksi mabur ing dhuwur 5 m, target nalika ngangkat antena ing menara 22 meter kudu ora luwih saka 30 km.
        sing njamin jarak deteksi VTS ing dhuwur 5 m ing 70 km, antena kudu diunggahake setengah dhuwur saka menara TV Ostankino - wis 300 m.

        Kenapa pernyataan kaya ngono, rekan ?! Gelombang ultrashort ing kisaran centimeter sing digunakake ing radar nyebar ing garis lurus, saengga jarak deteksi diwatesi ing garis pandang. Saka iki, 22 meter bakal njamin ngilangi gangguan saka obyek fisik sing ngganggu deteksi target sing mabur!

        businessv (Vadim), waca artikel kasebut kanthi teliti. Kita ngomong babagan sawetara deteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m, sing ora bisa ditemokake ing jarak 70 km. Kanggo ndeteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m lan jarak 70 km, sampeyan butuh antena radar sing dhuwur nganti dhuwur 300 m. Elek sampeyan nulis "mi" - bodho, nyoba whitewash. pratelan panulis artikel sing salah!
        1. -4
          3. mars 2020 13:54
          Kutipan: Nikolai 3
          Iku ala sampeyan nulis "mi" - kabodhoan, nyoba whitewash statement salah saka penulis artikel!
          Ing endi tulisan omong kosong? Sampeyan ngomong babagan ndeteksi target tartamtu sing mabur ing dhuwur 5 meter (ora ana rudal siji sing mabur ing dhuwur kasebut, biasane 15-20 m, kajaba P500 - 7 m), ing kasus iki, mesthine bakal. ora bisa dideteksi nganti 70 km. Aku kira-kira 20-25 km maksimum. Sampeyan delved menyang rincian, ilang bab utama, kang aku nuding metu kanggo sampeyan. "Stasiun radar kanggo madhangi target lan nuntun rudal 9S36 kanthi pos antena sing dhuwure nganti 22m njamin kekalahan target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing tlatah alas lan kasar.". Aku nulis kanggo sampeyan
          Saka iki, 22 meter bakal njamin ngilangi gangguan saka obyek fisik sing ngganggu deteksi target sing mabur!
          Siji caveat - obyek kudu ora luwih dhuwur tinimbang meter 20. Kabeh karakteristik kinerja liyane ora beda karo jinis radar kasebut. Stasiun deteksi digunakake kanggo ndeteksi target, ora target iluminasi lan stasiun panuntun rudal. kang bisa mung ing azimuth diwenehi. Dene panyerat, kula sumanggakaken ing wekdal punika, data punika boten leres.
          1. -1
            3. mars 2020 15:32
            Kutipan: Nikolai 3
            Kutipan: businessv (Vadim)
            Kutipan: Pasal VO
            Ndhuwur nganti 22 m, pos antena radar kanthi susunan bertahap dirancang kanggo nuntun rudal 9M317 ing target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar. Pos antena munggah njamin expansion saka cakrawala radio ing dhuwur banget kurang dening luwih saka 2,5 kaping, kang ndadekake iku bisa kanggo ndeteksi pluru cruise mabur ing dhuwur 5 m ing kadohan nganti 70 km.

            Kutipan saka Ingenegr
            Banget beda karo bebener. Yen fisika lan hukum panyebaran gelombang radio jarak sentimeter ing ruang angkasa durung dibatalake, mula jarak deteksi target sing mabur ing dhuwur 5 m nalika antena diunggahake ing menara 22 meter kudu ora ana maneh. saka 30 km.
            Kanggo njamin jarak deteksi CC ing dhuwur 5 m ing 70 km, antena kudu diunggahake nganti setengah saka dhuwur menara TV Ostankino - nganti 300 m.

            Kenapa pernyataan kaya ngono, rekan ?! Gelombang ultrashort ing kisaran centimeter sing digunakake ing radar nyebar ing garis lurus, saengga jarak deteksi diwatesi ing garis pandang. Saka iki, 22 meter bakal njamin ngilangi gangguan saka obyek fisik sing ngganggu deteksi target sing mabur!

            businessv (Vadim), waca artikel kasebut kanthi teliti. Kita ngomong babagan jarak deteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m, sing ora bisa dideteksi ing jarak 70 km. Kanggo ndeteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m lan jarak 70 km, sampeyan butuh antena radar sing dhuwur nganti dhuwur 300 m. Elek sampeyan nulis "mi" - bodho, nyoba whitewash. pratelan panulis artikel sing salah!


            Kutipan saka bisnisv
            Kutipan: Nikolai 3
            Iku ala sampeyan nulis "mi" - kabodhoan, nyoba whitewash statement salah saka penulis artikel!
            Ing endi tulisan omong kosong? Sampeyan ngomong babagan ndeteksi target tartamtu sing mabur ing dhuwur 5 meter (ora ana rudal siji sing mabur ing dhuwur kasebut, biasane 15-20 m, kajaba P500 - 7 m), ing kasus iki, mesthine bakal. ora bisa dideteksi nganti 70 km. Aku kira 20-25 km maksimum. Sampeyan delved menyang rincian, ilang bab utama, kang aku nuding metu kanggo sampeyan. "Stasiun radar kanggo madhangi target lan nuntun rudal 9S36 kanthi kiriman antena sing dhuwure nganti 22m njamin kekalahan target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar." Aku nulis kanggo sampeyan ...

            businessv (Vadim), iku elek nulis goroh bab pesawat saka rudal cruise ing dhuwur 5 m - iki ditulis dening penulis artikel, ora kula. Lan kabeh obrolan iki, sampeyan nyoba kanggo Paint liwat umum, phrases meaningless, bab statements saka penulis artikel. Banjur sampeyan wiwit ngganti sepatu ing perjalanan: "... ing kasus iki, mesthine, ora bakal bisa dideteksi nganti 70 km." Nanging, sanajan ing kene sampeyan nyebutake pernyataan sing ora lengkap saka penulis artikel kasebut - nyoba maneh whitewash penulis lan statement sampeyan - ora fokus ing statement tartamtu babagan penerbangan rudal jelajah ing dhuwur 5m (pranyatan saka penulis wedhus) lan deteksi ing jarak 70 km.

            .
            Kutipan saka bisnisv
            Saka iki, 22 meter bakal nyedhiyakake dhewe mbusak gangguan saka obyek fisik sing ngganggu ndeteksi target mabur sing kurang!
            Siji caveat - obyek kudu ora luwih dhuwur tinimbang meter 20. Kabeh karakteristik kinerja liyane ora beda karo jinis radar kasebut. Stasiun deteksi digunakake kanggo ndeteksi target, ora target iluminasi lan stasiun panuntun rudal. kang bisa mung ing azimuth diwenehi. Dene panyerat, kula sumanggakaken ing wekdal punika, data punika boten leres.

            businessv (Vadim), obrolan ana bab sphericity bumi, lan ora "gangguan" saka obyek fisik tartamtu - sampeyan bingung fénoména iki, lan malah luwih ing kadohan saka 70 km (pernyataan penulis)!
            1. -1
              3. mars 2020 23:16
              Kutipan: Nikolai 3
              sampeyan mbingungake fenomena kasebut, lan luwih-luwih ing jarak 70 km (pernyataan penulis)!

              Aku ora mbingungake apa-apa - dudu profesiku! Cetha yen kita ngomong babagan lengkungan bumi, mula aku nulis
              ngluwihi 70 km bakal ora bisa dideteksi. Aku kira 20-25 km maksimum. Sampeyan delved menyang rincian, ilang bab utama, kang aku nuding metu kanggo sampeyan.
              Lan ya, sampeyan maneh ora weruh apa aku nulis kanggo sampeyan, i.e. ora kejawab titik utamaku maneh. Aku rumangsa wis wektune kanggo mungkasi dialog amarga ora ana gunane, enggal sampeyan bakal nyalin kabeh artikel menyang jawaban sampeyan. Rungokake dhewe, iku masalah! hi
              1. 0
                3. mars 2020 23:22
                bisnisv! Aja bingung konsep radar - persamaan jarak langsung karo tanggapan sampeyan babagan frasa umum ... hi
                1. -1
                  3. mars 2020 23:31
                  Kutipan: Nikolai 3
                  Aja bingung konsep radar - persamaan line-of-sight karo jawaban kanggo frasa umum ...
                  maneh:
                  Aku ora mbingungake apa-apa - dudu profesiku!
                  lan minangka pangeling:
                  Iluminasi target 9S36 lan radar panuntun rudal kanthi pos antena sing dhuwure nganti 22 m njamin asor target sing mabur ing papan sing dhuwur lan sithik banget, ing wilayah alas lan kasar.
                  Apa sampeyan ngerti kenapa sampeyan butuh dhuwur 22 meter? Iki minangka pitakonan, dudu frasa umum! Kanggo kiriman antena, azimuth tanggung jawab dipilih lan bisa dipasang ing antarane bukit, utawa obyek tanggung jawab, kanthi dhuwur ora luwih saka 20 meter. Radar ing kirimanku ora ana hubungane karo sampeyan? Kanggo penulis, dheweke uga wis nulis:
                  Dene panyerat, kula sumanggakaken ing wekdal punika, data punika boten leres.
                  Waca postingan iki kaping pindho lan coba ngerti apa sing dakkarepake! Lan monggo aja mangsuli aku maneh!
                  1. Komentar wis dibusak.
      2. +8
        3. mars 2020 13:14
        Aplikasi saka lengkungan Bumi. Ironisipun, wujudipun bunder +/-, kanthi radius kirang langkung 6370 km. Saka kene, visibilitas langsung antarane obyek sing dumunung ing dhuwur 5 lan 24 m, bakal dadi 26 km. Lan 26, yen aku ngerti bener, kurang saka 30. Lan mesthi kurang saka 70.
        1. -3
          3. mars 2020 14:06
          Kutipan saka Ingenegr
          Saka kene, visibilitas langsung antarane obyek sing dumunung ing dhuwur 5 lan 24 m, bakal dadi 26 km.
          Iki persis sing daktulis marang Nicholas 3.
          Sampeyan ngomong babagan ndeteksi target tartamtu sing mabur ing dhuwur 5 meter (ora ana rudal siji sing mabur ing dhuwur kasebut, biasane 15-20 m, kajaba P500 - 7 m), ing kasus iki, mesthine bakal. ora bisa dideteksi nganti 70 km. Aku kira-kira 20-25 km maksimum.
  9. 0
    3. mars 2020 00:32
    Kutipan: Nikolai R-PM
    Aku wonder carane akeh buk-m3 tpk nambah kinerja rudal dibandhingake karo "wuda" m1 lan m2 rudal? iku dipercaya sing bakal nglindhungi saka peluru lan pecahan, nanging mbokmenawa bisa nyedhiyani wektu panyimpenan maneh kanggo zur, nglindhungi saka kejut ora disengaja sak loading lan transportasi, nglindhungi condensate sak fluktuasi suhu saben dina, nanging carane kita bisa ngira-ngira iki. kita bakal ngomong, kuantitatif? koyone TPK "warisan" saka sistem pertahanan udara kapal, pranyata kabeh iki kepinginan kanggo manunggalaken lan nambah karakteristik operasional.
    penasaran, yen zur kanggo buk-m3 Originally digawe kanggo wiwitan "kadhemen" karo giliran sakteruse lan Bukak saka engine utama, banjur saka tpk diinstal ing buk-m3 iku wiwit ing cara sing padha ??

    Wadah Kevlar kanthi lengkap nglindhungi pecahan cilik lan peluru non-armor-piercing saka lengen cilik!
  10. -1
    3. mars 2020 10:46
    Terus ...
    Sergey, matur nuwun kanthi sanget kanggo materi sing menarik, pilihan sing kompeten lan karya sing apik! Looking nerusake kanggo terus!
  11. +4
    3. mars 2020 12:14
    sing ngidini sampeyan ndeteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m
    Sergey, iki bug? Kepiye sampeyan mbayangake CD sing mabur (liwat darat) kanthi dhuwur 5 meter?
    1. 0
      3. mars 2020 12:58
      Kutipan saka: sivuch
      sing ngidini sampeyan ndeteksi rudal jelajah sing mabur ing dhuwur 5 m
      Sergey, iki bug? Kepiye sampeyan mbayangake CD sing mabur (liwat darat) kanthi dhuwur 5 meter?

      Igor, hello! Data kasebut dijupuk saka sumber sing cukup terkenal kayata missiles.ru. Mungkin iki minangka asil unik sing dipikolehi ing tes kasebut.
  12. +2
    3. mars 2020 16:21
    Ing jaman biyen, radar "Periscope" 5U75 ngluncurake "Ikarus" biasa ing rute South Coast. Buruh pabrik kudu atos ambang kacepetan saka 50 nganti 90 km / jam.
    1. +2
      3. mars 2020 18:18
      Mung aku krungu yen karo Periscopes pisanan (tanpa M), mung tim pabrik bisa ngrampungake
      1. AAG
        +2
        5. mars 2020 12:33
        Pitakonan kanggo wong sing ngerti: kepiye ing posisi stasioner, apa alat kamuflase ora digunakake ing RPM? (Deleng foto).
        1. 0
          5. mars 2020 14:18
          Kutipan saka AAG
          Pitakonan kanggo wong sing ngerti: kepiye ing posisi stasioner, apa alat kamuflase ora digunakake ing RPM? (Deleng foto).

          Lan apa gunane? Panggonan penyebaran permanen dikenal kanggo "mitra kemungkinan". Nanging, "Bukovsky" zrbr, yen padha nindakake database, banjur ora karo lengkap. Kanggo luwih akeh, iki ditrapake kanggo posisi stasioner S-300P, S-400 lan sebagian S-300V. Padha katon sampurna sanajan ing gambar satelit komersial sing kasedhiya kanggo umum. Cetha yen sawise woro-woro "periode khusus", rudal kasebut dicopot saka papan-papan lan disebarake menyang posisi sing ora disinari kanthi intelijen elektronik lan satelit. Nanging ing kasus relocating S-300P / S-400 menyang posisi anyar, asring ana kangelan gedhe karo pangiriman lan panyebaran saka detektor dhuwur-dhuwur.
          1. AAG
            +1
            5. mars 2020 14:29
            "Sloppiness wiwit karo undercollars unlined (-wis sunk menyang lalen), lan boots reged." Nalika nyebarake "Pioneers", "Topoya" (sajrone latihan sing direncanakake) ing PP (posisi lapangan), sawise N-th wektu helikopter mabur. Paling ora standar kabeh!- yen sampeyan nuduhake potret foto unit sampeyan ing foto, - penilaian kasebut UNUD.
            1. AAG
              +1
              5. mars 2020 14:30
              Tegese ing latihan l / s, gabungan disiplin senjata.
              1. AAG
                +1
                5. mars 2020 14:40
                Matur nuwun kanggo artikel lan jawaban. Bener, ora ana siji utawa liyane sing ngrangsang turu sing tenang. :-)
                1. +1
                  5. mars 2020 14:44
                  Kutipan saka AAG
                  Matur nuwun kanggo artikel lan jawaban. Bener, ora ana siji utawa liyane sing ngrangsang turu sing tenang. :-)

                  Mangga! Sabisa-bisa aku nyoba nulis kanthi objektif. "Seri" sabanjure yaiku babagan sistem pertahanan udara S-300P / S-400. hi
                2. AAG
                  +1
                  5. mars 2020 14:46
                  Mungkin aku pengin banget, nanging aku pengin ngerti apa pasukan, pertahanan udara, sistem pertahanan rudal sing ditutupi wilayah posisi Topol, Yarsov.
                  1. +1
                    5. mars 2020 14:53
                    Kutipan saka AAG
                    Mungkin aku pengin banget, nanging aku pengin ngerti apa pasukan, pertahanan udara, sistem pertahanan rudal sing ditutupi wilayah posisi Topol, Yarsov.

                    Katutup, nanging ora kabeh. Ing sasi kepungkur, aku wis "nampa tutup", sanajan aku operate sacara eksklusif karo sumber terbuka. Yen sampeyan kasengsem ing wilayah tartamtu, Aku bisa nulis ing pribadi. Sampeyan bisa uga kasengsem ing iki:
                    Apa VKS bakal nglindhungi Timur Jauh? Biyen lan saiki Tentara Spanduk Merah 11 Angkatan Udara. Ch 1
                    https://topwar.ru/138460-proshloe-i-nastoyaschee-11-y-krasnoznamennoy-armii-vozdushno-kosmicheskih-sil-smogut-li-vks-rossii-zaschitit-nash-dalniy-vostok-chast-1.html
                    Apa VKS bakal nglindhungi Timur Jauh? Biyen lan saiki Tentara Spanduk Merah 11 Angkatan Udara. Ch 2
                    https://topwar.ru/138464-proshloe-i-nastoyaschee-11-y-krasnoznamennoy-armii-vozdushno-kosmicheskih-sil-smogut-li-vks-rossii-zaschitit-nash-dalniy-vostok-chast-2.html
                    1. AAG
                      +1
                      9. mars 2020 13:27
                      Nuwun sewu, menawi wonten wekdal kula badhe mriksani, menawi mboten, kados pundi kula leren leren, kalih atus meter saking pos papriksan. :-)
                      1. +1
                        9. mars 2020 13:29
                        Kutipan saka AAG
                        Nuwun sewu, menawi wonten wekdal kula badhe mriksani, menawi mboten, kados pundi kula leren leren, kalih atus meter saking pos papriksan. :-)

                        Nang endi markas divisi?
                      2. AAG
                        +1
                        9. mars 2020 13:31
                        Apa sampeyan spy? Irkutsk. 29 rd.
                      3. AAG
                        +1
                        9. mars 2020 13:31
                        Bukak infone...
                      4. +3
                        9. mars 2020 13:32
                        Kutipan saka AAG
                        Apa sampeyan telik?

                        Kangen sama kamu)))
                        Kutipan saka AAG
                        Mungkin aku pengin banget, nanging aku pengin ngerti apa pasukan, pertahanan udara, sistem pertahanan rudal sing ditutupi wilayah posisi Topol, Yarsov.
                      5. +3
                        9. mars 2020 13:49
                        20 km kulon Irkutsk mawa database siji S-300PM1 zrdn
                        Nganti separo kapindho taun 90-an, pertahanan udara wilayah iki diwenehake dening brigade rudal anti-pesawat, sing ana 12 divisi S-75, S-125 lan S-200. Gawea kesimpulan dhewe... hi
                  2. AAG
                    +1
                    5. mars 2020 14:58
                    Aku apologize kanggo "off topik", nanging, ing mratelakake panemume, masalah kita, antarane liyane, kakehan pamisahan teori saka laku: sing ngerti carane iku bisa ing laku, lan sing ngandhut kabeh, lan impossibility saka komprehensif. ngirim informasi saka pisanan nganti kapindho ...
                    1. +1
                      5. mars 2020 15:05
                      Kutipan saka AAG
                      Aku apologize kanggo "off topik", nanging, ing mratelakake panemume, masalah kita, antarane liyane, kakehan pamisahan teori saka laku: sing ngerti carane iku bisa ing laku, lan sing ngandhut kabeh, lan impossibility saka komprehensif. ngirim informasi saka pisanan nganti kapindho ...

                      Yen sampeyan ngomong babagan masalah njamin kemampuan pertahanan umume. lan babagan pertahanan udara utamane, masalah utama yaiku stabilitas tempur sing sithik banget kanthi tumindak permusuhan sing cukup suwe nggunakake senjata konvensional.
            2. +1
              5. mars 2020 14:42
              Kutipan saka AAG
              Sloppiness wiwit karo unlined collars (-sink menyang lalen), lan boots reged. "Nalika deploying" Pioneers "," Topoya "(sak ngrancang ngleksanani) ing PP (posisi lapangan), sawise N-th wektu helikopter mabur. Paling mblokir kabeh standar! - yen sampeyan diwenehi potret foto unit sampeyan ing foto, - skor GAGAL.

              Alexander, aja bingung RVSD lan sistem pertahanan udara pertahanan udara negara. Apa sampeyan pengin ujar manawa Topol nggawa database kanthi rudal sing diunggahake menyang zenith lan mbukak topeng kanthi radiasi radar? ora Proses nggawa database ing RVSD lan pasukan pertahanan udara beda-beda, sing ditemtokake dening tugas sing beda.
              Kutipan saka AAG
              Tegese ing latihan l / s, gabungan disiplin senjata.

              Mesthine, tugas kamuflase lagi ditindakake, nanging kepiye sampeyan ngarepake stasiun panuntun, radar deteksi target udara utawa detektor ketinggian rendah ing jaring kamuflase supaya bisa digunakake ing mode mawa database, lan kepiye carane miwiti misil ing wektu sing padha?
              1. AAG
                0
                5. mars 2020 17:20
                RSVD - apa iku?
                1. AAG
                  0
                  5. mars 2020 17:30
                  Ing Pasukan Rudal Strategis (ing kompleks lemah seluler), masalah iki wis ditanggulangi. Ing tingkat unit kontrol sing beda (kontrol tempur) kanthi cara sing beda-beda. Dene kanggo APU (peluncur otonom), ILC (kit tutup kamuflase) ora nyuda siyap Bukak kanggo detik.
                  1. AAG
                    0
                    5. mars 2020 17:33
                    Dheweke ora khusus, mula dheweke takon: apa bisa ditutupi radar. Babagan PU, aku yakin manawa bisa, mung ora ana oyod, iku tradisi sing ora sopan ...
                    1. AAG
                      +1
                      5. mars 2020 17:41
                      Miturut pengalaman Perang Donya II, petungan guru sing dihormati saka departemen senjata gabungan: paling ora sampeyan bisa ngubur obyek sing disamarake! Nanging, yen sampeyan lali babagan akses dalan (ya, paling ora dalan sing l / s mlaku metu saka perlu), lokasi sampeyan wis ditemtokake banget.
                2. 0
                  6. mars 2020 00:10
                  Kutipan saka AAG
                  RSVD - apa iku?

                  Aku mbenerake minus sing diwenehake dening Idiot Vasya, nanging sampeyan nemokake kesalahan kanthi typo banal (RVSN). Aku bakal ngandhani sampeyan rahasia sethithik, nalika sesambungan karo sampeyan, Seryozha bebarengan ngetik artikel ing ngisor iki. Mengkono kanggo wong, kang mikir bab siji, lan nulis liyane ing mesin.
                  1. AAG
                    +1
                    6. mars 2020 08:15
                    Matur nuwun. Ngerti. Ngapunten.
                  2. -1
                    6. mars 2020 11:14
                    Kutipan saka: zyablik.olga
                    Minus disetel kanggo sampeyan Go-otome Vasya Aku ndandani ...

                    Sapa kowe banjur? sedulur
                    1. +1
                      6. mars 2020 11:35
                      Kutipan: Nikolai 3
                      Sapa kowe banjur?

                      Paling ora aku ora lunga saka Vasya ... nglirik
  13. +3
    10. mars 2020 22:19
    Dear Sergey, menarik kanggo maca artikel sampeyan, nanging wong-wong sing duwe pikiran sempit kaya aku iki rada bingung babagan istilah lan metode. Mungkin, amarga bakal ana celah ing siklus, sampeyan bakal nulis kaya "cara tuntunan ing sistem pertahanan udara" utawa "Radar jamming countermeasures"?
    1. 0
      12. mars 2020 02:32
      Kutipan saka Skepsis
      Dear Sergey, menarik kanggo maca artikel sampeyan, nanging wong-wong sing duwe pikiran sempit kaya aku iki rada bingung babagan istilah lan metode. Mungkin, amarga bakal ana celah ing siklus, sampeyan bakal nulis kaya "cara tuntunan ing sistem pertahanan udara" utawa "Radar jamming countermeasures"?

      Mesthi, sampeyan bisa nulis iki, lan editors VO mbokmenawa bakal kantun lan nerbitaké. Nanging pira sing bakal maca?
  14. +1
    11. mars 2020 09:03
    Matur nuwun kanggo artikel. Aku kelingan nalika isih enom, Emba-5, 83 taun. Iku bagéan saka baterei, sing nyedhiyani tes acceptance kanggo BUK M1.
  15. 0
    27 Juli 2020 17:55
    Nalika aku ngerti, kita ora duwe sistem nimbali udhara Buk ing sasis rodha, nanging penulis nyerat sing sasis dilacak kanggo sistem pertahanan udara nimbali obyek ora pilihan sing paling apik. Buk-M2E digawe ing sasis rodha MZKT-6922, iku bisa dingerteni wiwit "E" ekspor, nanging kok padha ora berkembang versi padha saka Buk-M3 kanggo pasukan dhewe?
    Versi Belarusian Buk-MB3K ing sasis MZKT-692250 uga menarik, sanajan ana 3 ing indeks, nanging minangka analog kompleks canggih saka versi M2 kita ing modifikasi roda. Maneh, ana pangembangan lan sasis sing diuji dening Belarusians.
    Apa sing ora cocog karo kita ing sasis MZKT? Cetha yen ora 100% domestik, nanging Yars kita uga numpak MZKT, lan akeh sasis domestik kanthi muatan dhuwur meh ora bisa dianggep domestik - persentase komponen manca dhuwur banget, lan ora saka fasilitas produksi sing disebarake ing wilayah kita. .
  16. 0
    3 Agustus 2022 09:29
    Operator Iluminasi lan Petunjuk. Dilayani ing RPN 9S36, ing 90 ZRBr.
    Aku ndeleng database kita ing foto lan eling carane topeng-jaring dibuwang ing roket)

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"