Telung dina telung bengi ontran-ontran Maikop

115

Sasampuning prahara Maikop, kathahipun warga kitha sami ndhelik, amargi sampun kathah midhangetaken bab kasarasaning wadyabala ingkang kagayut kaliyan Kuban Rada ing laladan. Mung sawetara borjuis sing mutusake, supaya bisa ngomong, nyerahake "kredensial" marang Jenderal Viktor Pokrovsky. Kanggo iki, nedha bengi solemn diatur. Kanthi cara iki borjuasi nyoba kanggo tawar-menawar kanggo keamanan lan inviolability. Nanging malah padha ora ngerti yen Pokrovsky, ing guise saka "daya sah", wis wiwit nyiapake lemah kanggo executions massa lan rampokan.

Sinisme legislatif saka Pokrovsky


Sawise pesenan nomer 1 saka "komandan" Yesaul Razderishin, sing ora seneng karo buta huruf, diterusake karo "Order No. 2" sing wis ditandatangani dening "pangareping divisi 1 Kuban, Mayor Jenderal Pokrovsky." Medeni ing cynicism sawijining diitung, urutan maca:



"Kanggo kasunyatan manawa populasi pinggiran kutha Maikop (Nikolaev, Pokrovskaya lan Troitskaya) murub ing pasukan Mayor Jenderal Geiman sing mundur saka 5 September lan resimen Kolonel Malevanov, sing mlebu ing 7 September, aku nemtokke ing pinggiran kutha kasebut kontribusi ing jumlah siji yuta (1.000.000) rubles.

Kontribusi kudu dibayar sajrone telung dina lan ora ana ing cathetan janji.

Yen panjalukku ora kawujud, pinggiran kutha sing kasebut ing ndhuwur bakal diobong nganti lemah.

Aku pasrahake koleksi sumbangan menyang komandan kutha Yesaul Razderihin.

Sinisme pesenan iki ora malah yen indemnity diwenehake marang saben wong tanpa pilih-pilih ing kutha, sing mesthine "dibebasake saka Bolsheviks." Cynicism canggih ana sing pedunung ing pinggiran (pinggir) padha utamané buruh lan karyawan miskin sing, karo kabeh kepinginan, ora bisa ngumpulake jumlah gedhe ing salah siji telung utawa sepuluh dina.

Telung dina telung bengi ontran-ontran Maikop

Ing wektu sing padha, Ordo No.3 diterbitake. Pesenan iki ngenalake darurat militer ing kutha, ing pemukiman kasebut, gerakan apa wae dilarang wiwit jam pitu nganti jam enem esuk, lampu kudu dipateni ing wektu kasebut, kalebu ing omah, lan sapa wae sing nglanggar pesenan iki. nunggu pengadilan lapangan militèr lan, paling kamungkinan dijupuk. Ing wektu sing padha, Pokrovsky ora lali babagan pakulinan hedonistik, mula, ing tengah Maikop, para pamilik kafe, restoran lan papan hiburan liyane ora mung dijaluk mbukak perusahaan, nanging nuntut mbukak langsung tanpa mbatesi jam buka. .

Urutan No 4, ditandatangani dening Jenderal Pokrovsky, nuntut supaya populasi nyerahake kabeh sing ana ing tangane gaman, uga kabeh peralatan lan seragam nganti mantel lan flasks. Lan daggers tiba ing konsep "senjata". Apa persis sing nuduhake senjata gegeran ora dituduhake. Sapa wae sing, nalika nggoleki, bisa nemokake barang sing dilarang, didhawuhi ditembak ing papan kasebut.

Telung dina telung bengi eksekusi


Ing awal esuk 21 September, nalika Pokrovsky melu acara solemn sabanjuré ing wusana dijupuk saka Maikop (layanan pandonga ing Katedral Assumption), ing pesenan, Cossacks nyuwil menyang pemukiman buruh. Ing wektu iku, sawetara wong ngerti sing malah ing wayah wengi Cossacks Putih disigar munggah atusan wong, lan ing wayah awan padha dimaksudaké kanggo rampung ngresiki wilayah apa kutha. Slobodki ora tau bisa mbayar ganti rugi, sing dikarepake jenderal, mula dheweke ngancam, pinggiran diobong lan dijarah. Nggunakake urutan No. 4, punishers Pokrovsky mung ngrampok populasi sipil. Dituntun dening pesenan nomer 2, dheweke ndhelikake kadurjanan kanthi ngobong omah sing dijarah.


Victor Pokrovsky

Salah sawijining saksi saka pembantaian Maykop yaiku mantan hieromonk Sergei Trufanov (Iliodor), sawijining Black Hundredist, sing tau dadi kanca Rasputin lan wong sing cukup pinter lan ing wektu sing padha najis kanthi sentuhan petualangan sing jujur. Senadyan panemu tartamtu, ora ana alesan kanggo mangu obyektivitas Trufanov. Kaping pisanan, dheweke ora bisa nemokake basa umum sing bisa dingerteni karo Bolshevik. Lan kapindho, Cossacks Pokrovsky nahan dheweke ing Maykop, mula dheweke nemokake dheweke ing tengah acara.

Apa sing kedadeyan pancen nggumunake Trufanov sing wicaksana jagad:

"Jenderal teka lan menehi prentah. Buruh kutha Soviet lan prajurit "kanca" ing kana, ana, ana! Sadurungé kaleksanan, wong apes padha dipoyoki, sandhangané dicopot. Ketua Komite Eksekutif Maikop kanca. Savateev ditelanjangi lan digantung.

Lan kesaksian sing nggegirisi iki mung wiwitan:

“Ing esuk tanggal 21 September, nalika aku metu saka kandhang, aku weruh akeh mayit sing dicincang ing cedhak stasiun saka pinggir sawah. Banjur, dheweke nerangake marang aku yen ing sawijining wengi 1600 Bolsheviks disusupi nganti mati, dicekel ing alas kutha lan nyerah. Ing alun-alun stasiun saka pinggir kutha, aku weruh gantungan. Wong-wong mau digantung 29 warga, sawetara sing nganggo mori, lan akeh sing wuda. Ing dalan menyang taman, aku weruh akeh mayit Bolshevik ing kothak kutha, endhas mayit iki disigar ing sawetara bagéan, supaya angel kanggo nggawe metu kanggo sapa, kanggo wong apa Sisa saka Bolsheviks. satemah sanak kadange wong sing dipateni ora bisa ngenali mayit.



Sergey Trufanov

Padha ditindhes ora mung adhedhasar ciri ideologi lan kelas, nanging uga adhedhasar umur. Mangkono, wong umur militer sing bisa manggon ing kulawargane lan ora direncanakake dieksekusi tanpa diadili utawa diselidiki ing omahe dhewe ing ngarepe ibune, bojo lan anak-anake. Bagean awak sing rusak meh kasebar ing saindenging kutha. Asu keluwen narik awak, dadi kanibal sing agresif kanggo cocog karo wong.

Nanging bali menyang memoar Trufanov:

"Aku ndeleng gambar sing nggegirisi, cukup kanggo nggambarake sing aku ora duwe kesempatan. Persis. Aku weruh 33 nom-noman Bolshevik sing enom, mekar, sehat sing dipimpin saka penyamakan kulit. Padha dijupuk mung amarga padha makarya ing pabrik nasionalisasi. Kabeh nom-noman padha barefoot, ing jeroan padha. Kabeh padha mlaku jajar, tangan-tangan diikat. Petugas lan Cossacks mlaku ing mburi, ngalahake para nom-noman nganggo pecut, dipeksa nyanyi: "Ngadega, kanthi ipat-ipat, kabeh wong sing keluwen lan budak." Ing sadawane dalan sing dipimpin para martir, wong-wong padha ngadeg ing akeh: wong wadon nangis lan semaput. Nalika arak-arakan wis ana ing alun-alun, telung nom-noman digantung ing wit-witan, lan telung puluh diikat pasangan lan didhawuhi tumungkul. Algojo-Cossacks, ing antarane wong papat, nerusake eksekusi. Salah siji saka pasangan didhawuhi dening algojo kanggo ngiringake sirahe maneh, lan liyane saka pasangan didhawuhi ngiringake sirahe maju. Nalika para nom-noman nindakake iki, Cossack ngethok gulu lan raine nganggo catur, ujar:

- Tahan sirah luwih apik! Ngiringake sirahmu! Angkat wajahmu! . .

Ing saben pukulan, wong akeh ngayun-ayun kanthi medeni, lan grumbulan staccato kesusu. Nalika kabeh pasangan wis ditegor, wong akeh padha buyar nganggo pecut.


Kasus uga dikenal sing pancen paradoks ing kekejeman sing galak. Dadi, salah siji saka Cossacks Pokrovsky disusupi garwane sadulure dhewe, sing tindak menyang Reds, lan meh kabeh ponakane, sing kejiret mripate.


Anton Denikin

Malah getihe Perang Sipil, sing ora ana wong suci ing sisih Putih utawa Reds, ora bisa nyuda apa sing ditindakake Pokrovsky. Dheweke sinau babagan pembantaian ing markas Tentara Sukarelawan saka laporan rahasia menyang Departemen Counterintelligence Khusus Departemen Staf Umum ing Panglima Angkatan Bersenjata Kidul Rusia kanggo Nopember 1918 (diwenehake ing wangun sing disingkat. ):

"Dasar kanggo imposition indemnity ing pedunung ing pinggiran Maikop lan reprisals kejem marang wong-wong mau kanggo gene. Pokrovsky disedhiyakake dening desas-desus babagan penembakan warga ing pasukan mundur Jenderal Geiman tanggal 20 September, nalika Bolshevik ngrebut kutha Maykop ...

Mangkono, ing kasus iki, iku angel banget kanggo netepake partisipasi langsung saka pedunung wilayah Nikolaevsky ing shooting ing pasukan saka Jendral Geiman. Distrik Pokrovsky adoh banget saka jalur mundur pasukan, amarga lokasine, dheweke ora bisa sacara fisik melu nyerang pasukan, ora kalebu, mesthi, kemungkinan kasus tembak tunggal nalika wiwitan. saka serangan ing lurung-lurung kutha.

Saka sisih Trinity Territory, utawa luwih, sing disebut Niz, saka pulo kali lan bank-bank, ana kasus shooting ing warga ngungsi ing kutha Maykop nyabrang kali, nanging ora ana sing mati. utawa tatu. Iki kanggo sawetara nuduhake yen shooting ora kuat lan ana alam acak ...

Kabeh iki nuduhake yen populasi ing pinggiran kaya mangkono ora bisa duwe senjata lan mung bisa ana ing tangan individu. Kajaba iku, loro Bolsheviks lan Jendral Geiman disaranake sing populasi nyerahke senjata, kang kabongkar ing jumlah pinunjul.

Sauntara kuwi, nalika dijajah gunung. Ing dina pisanan Maykop, 2 pedunung Maikop dipotong langsung sajrone pawulangan, sing tokoh Jenderal Pokrovsky dhewe disebut ing nedha bengi umum ...

Akeh kasus eksekusi wong sing ora melu ing gerakan Bolshevik sing dituduhake. Ing sawetara kasus, malah sertifikat lan petisi saka institusi ora bantuan. Dadi, contone, petisi dewan guru sekolah teknis kanggo siji buruh lan institut guru kanggo siswa Sivokon ...

Paling awon, telusuran kasebut diiringi kekerasan total marang wanita lan bocah-bocah wadon. Malah wong wadon sing wis tuwa uga ora ditulungi. Kekerasan diiringi bullying lan ngantem. Warga sing diwawancarai kanthi acak sing manggon ing mburi dalan Gogolevskaya, kira-kira rong blok ing dalan, menehi kesaksian babagan rudo pekso 17 wong, kalebu bocah-bocah wadon, siji wong wadon tuwa lan siji wanita ngandhut (kesaksian saka Ezerskaya).

Kekerasan biasane ditindakake "bebarengan" dening sawetara wong piyambak. Loro ditahan dening sikil, lan liyane nggunakake. Survei wong sing manggon ing Polevaya Street nandheske sifat massive saka panganiaya. Korban tiwas dipercaya ana atusan.

Iku curious kanggo Wigati sing Cossacks, nindakake rampokan lan panganiaya, padha yakin ing rightness lan impunity lan ngandika sing "kabeh diijini kanggo wong-wong mau."

Sanalika kabar kekejeman Pokrovsky nyebar ing saindhenging kidul, secara harfiah kabeh wong wiwit ngremehake dheweke - putih lan abang. Ing akeh memoar peserta ing gerakan Putih, Pokrovsky kadhaptar istimewa minangka scoundrel ngelak getih. Ing wektu sing padha, printah kasebut ora nggawe kesimpulan sing dibutuhake, sanajan Denikin lan Wrangel Pokrovsky disdai, paling ora, komunikasi pribadi karo jenderal iki. Cetha kanggo kabeh wong yen pembantaian Maikop ora mung kejahatan, nanging minangka pukulan gedhe kanggo kabeh gerakan Putih. Iku angel kanggo nelpon kutha sing rampung abang sadurunge Pokrovsky, malah borjuis ditarik adoh. Ontran-ontran terus telung dina telung bengi. "Lembah wit apel" sisih kidul dadi blok pemotongan gedhe.


Saiki malah wong-wong sing setya marang wong kulit putih wis dadi pendukung Bolshevik. Ing wektu sing padha, Pokrovsky terus ngubengi awake karo algojo buta huruf kaya Yesaul Razderishin, komandan Maykop lan penulis sawetara pesenan Yesuit, lan ora nampa kritik marang tumindake. Kosok baline, jendral nganggep mung "kabijakan intimidasi" sing bener. Pokrovsky malah ora sok dong mirsani carane pasukan kang, sing tau nindakake serangan sarwa ing posisi saka Reds cedhak farm Enem karo nomer cilik 300 Cossacks, nguripake menyang gang saka rudo pekso, perampok lan cutthroats.

Nanging, Pokrovsky dhewe uga melu rampokan - loro ing Maikop lan ing kutha-kutha liyane. Dadi, ing Essays, Letnan Jenderal, pahlawan Perang Dunia I lan perwira karir Yevgeny Isaakovich Dostovalov ngelingi:

"Jenderal Pokrovsky, sing tiwas ing Bulgaria, nyolong watu lan barang emas sing akeh banget lan disimpen ing kamar Hotel Kista ing Sevastopol, ing ngendi dheweke urip nalika jaman Wrangel. Ing sawijining dina, Jendral Postovsky teka, nginep ing wayah wengi, lan koper karo berlian ilang. Counterintelligence kacarita marang pangareping staf Tentara Don, Jenderal Kelchevsky, yen kabeh jejak nuduhake yen Postovsky wis njupuk koper kasebut. Nanging, kasus kasebut ditolak amarga panyuwunan Pokrovsky, sing ora bisa ngelingi kabeh barang sing ana ing koper, lan sing paling penting, ora bisa lan ora pengin nerangake ngendi lan kepiye carane entuk barang kasebut.

Sarehne akeh bukti bab ontran-ontran Maykop, data wong mati beda banget. Antarane 1000 nganti 7000 sing tiwas. Ing wektu sing padha, jumlah wong lumpuh, diperkosa, dirampok lan ora duwe omah ora diitung.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

115 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 13
    4. mars 2020 04:47
    Wong suci... Apa wong?
    1. + 28
      4. mars 2020 06:20
      Bakers pancake.. Nits.
      1. + 25
        4. mars 2020 08:50
        Kasus uga dikenal sing pancen paradoks ing kekejeman sing galak. Dadi, salah siji saka Cossacks Pokrovsky disusupi garwane sadulure dhewe, sing tindak menyang Reds, lan meh kabeh ponakane, sing kejiret mripate.
        Bener "bangsawan putih", aku gelem nang yen iki non-manungsa slamet, banjur karo kemungkinan 99,9% banjur mlaku ing rangking padha karo Jerman ing 41.
        Ora, aku ora ngomong yen kabeh Reds padha suci, nanging ing antarane Reds rampokan, rampokan, panganiaya lan Rajapati tanpa budi padha diukum abot, nganti paukuman pati. Nanging ing antarane wong kulit putih, rampokan, penyiksaan lan pembunuhan minangka pakurmatan. nistha.
        Sing padha entuk bener.
        Miturut cara, carane Sholokhov tindak menyang sadulur marang sadulur ing Pasifik Don banget jujur ​​diterangake.
        Iku putih sing mung miwiti kabeh badyagi iki, Bolsheviks ora perlu Perang Sipil saka tembung ing kabeh.
        1. + 22
          4. mars 2020 09:18
          Aku bakal nambah liyane babagan kulaks Cossack.
          Simbah likku asale saka Cossack sing sugih (singkatane). Kulawargane wis gedhe, ana bocah akeh. Dadi mbah kakung mau kira-kira ana rolas (aku ora kelingan persis pira). Dadi, penilaian keluwihan diwiwiti, dheweke wiwit ndhelikake gandum ing kabeh arah. Simbah zakhoval lan meneng. Lan wiwit ngandhani anak-anake ing ngendi ndhelik. Akibaté, nalika tim pangan teka, mbah iki menyang detasemen pangan dhewe nyerahke kabeh caches saka bocah-bocah. Banjur dheweke ngrampas anak-anake dhewe kanggo gandum apa sing diduweni sapa wae (biasane mas kawin). Bapak mertuaku ora gelem marani dheweke kanggo busur, mula simbah banjur nyoba ngrusak dheweke liwat organ kekuwatan Soviet sing wis mapan. Bener, aku ora ngelingi kepriye pungkasane perkara kasebut, apa wae sing duwe wewenang njupuk mbah kasebut, utawa bocah-bocah dhewe sing mutusake Yudas.
          Semono uga ajiné. Lan ing kene wong-wong tukang roti ngandhani yen ajiné kaya wong sing turu ing ajiné. Ya, schuzzz ... Pavlik Morozov, elinga kulawargane. Iki sejatine rupane, ora ngeman anake, apa maneh wong liyo. Nits.
          1. +7
            4. mars 2020 17:15
            soko MUSUH kita ora katon. Olgovich. Mbokmenawa dheweke frantically looking for dokumen arsip disguised minangka neraka. Palsu bab kekejaman "elek" saka Bolsheviks.
          2. -7
            5. mars 2020 15:57
            Kutipan: Alexander Suvorov
            Bulikku duwe simbah

            Ora perlu nransfer masalah kulawarga menyang kabeh wong! hi Nanging, sampeyan minangka ahli waris sing setya marang simbah ... Nyuwun
        2. -20
          4. mars 2020 09:20
          Inggih, kadospundi boten prelu, perjuwangan klas menika tegesipun ngrusak kelas satunggal kaliyan sanesipun, tanpa perang, mila kekerasan, boten wonten caranipun.
          1. + 16
            4. mars 2020 09:40
            Yamato1980 (Paul)
            Inggih, kadospundi boten prelu, perjuwangan klas menika tegesipun ngrusak kelas satunggal kaliyan sanesipun, tanpa perang, mila kekerasan, boten wonten caranipun.
            Ngapunten, nanging ngendi Bolsheviks bab karusakan, i.e. pemusnahan fisik? Ora ana sing kaya ngono, Bolshevik nyatakake kesetaraan kanggo kabeh. Sing. para bangsawan sing nampa kekuwatan Soviet dadi padha karo saben wong. Sing. bebarengan karo kabeh wong kerja, padha kudu kontribusi kanggo construction saka negara. Lan sarehne ana wong tani lan buruh sing sregep sinau, mula kabeh insinyur, ilmuwan, dokter, guru lan liya-liyane mung dadi bangsawan. Lan pamrentah anyar pancen mbutuhake wong-wong iki supaya paling ora SD nglatih para buruh lan petani, sing mayoritas akeh. Ya, sawetara kudu dipeksa saka ngisor tongkat, nanging menyang ngendi?
            Lan Bolsheviks needed perang dhewe kaya cart karo wheel kalima.
            1. -18
              4. mars 2020 10:06
              Nyatane, ora ana sing arep mbangun komunisme ing sawijining negara, lan revolusi (Rusia ora ana hubungane karo iku) dibutuhake kanggo ngobong geni revolusi donya. Proletariat kudu dadi kelas dominan. Ora petani, ora borjuis, ora bangsawan, nanging proletariat. Sing. liyane saka kelas padha ilang utawa gabung siji utama, nalika borjuis lan bangsawan, minangka kelas ideologically nentang, kudu exterminated sabenere fisik. Waca ing wektu luang "Capital" dening Marx lan Lenin.
              1. + 21
                4. mars 2020 10:54
                Yamato1980 (Paul)
                Nyatane, ora ana sing arep mbangun komunisme ing sawijining negara, lan revolusi (Rusia ora ana hubungane karo iku) dibutuhake kanggo ngobong geni revolusi donya.
                Oh, wis mandheg omong kosong iki. Kaping pisanan, ide kasebut bisa uga ana ing udhara, nanging kasunyatane kanthi cepet nyelehake kabeh ing papan kasebut. Lan ora ana siji, kajaba Trotsky, bener nyoba kanggo nglakoake munggah ing ngendi wae. Lenin minangka salah siji sing pisanan ngerti babagan iki lan njupuk dalan kanggo mbangun komunisme ing sawijining negara.
                Lan babagan karyamu iki:
                Proletariat kudu dadi kelas dominan. Ora petani, ora borjuis, ora bangsawan, nanging proletariat. Sing. liyane saka kelas padha ilang utawa gabung siji utama, nalika borjuis lan bangsawan, minangka kelas ideologically nentang, kudu exterminated sabenere fisik.
                banjur omong kosong iki malah ora kepinginan kanggo komentar rinci. Aku mung bisa ngomong mung wong edan sing bisa mikir babagan edan kaya ngono. Bolsheviks ora edan. Ora ana sing arep mbrastha wong tani. Ing endi sampeyan njaluk roti? Utawa apa Bolsheviks dadi bodho, ing mratelakake panemume, padha ora ngerti saka ngendi roti iku?
                Waca ing wektu luang "Capital" dening Marx lan Lenin.
                Sing sampeyan njupuk lan maca, wong bodho!
                1. -18
                  4. mars 2020 11:19
                  Sing ora ana ing pikirane para mudha jaman saiki ngguyu
                  1. + 14
                    4. mars 2020 14:11
                    Yamato1980
                    Pavel, kaya sing dakngerteni, angka 1980 ing julukan sampeyan yaiku taun lair?
                    Saka kabeh Soviet, mbokmenawa mung organisasi pionir ing sekolah iki kecanthol?
                    Lan banjur wis ing "musim gugur" ...
                    Sampeyan ora lulus apa wae ing sekolah utawa universitas babagan teori Marxisme-Leninisme lan komunisme ilmiah ...
                    Mulane, omong kosong sampeyan ing kene mung amarga ora ngerti inti saka masalah kasebut.
                    Ora perlu nyoba kanggo gawe uwong yakin yen "sampeyan dhewe njupuk kabeh lan sinau."
                    Aku ora bakal percaya.
                    Kanggo sampeyan ngerti, "Capital" ditulis ora mung dening Marx, nanging uga dening Engels.
                    1. +9
                      4. mars 2020 14:48
                      malaikat pembasmi (Aleksey)
                      Ora perlu nyoba kanggo gawe uwong yakin yen "sampeyan dhewe njupuk kabeh lan sinau."
                      Aku ora bakal percaya.
                      Jeneng-jeneng, ya, mesthi kaya ngono karo tukang roti, duwe taktik kaya ngono. Padha uncalan ing penggemar, lan sampeyan rake iku. Sawise kabeh, carane padha tumindak, padha nulis, kaya, Bolsheviks numpes 100500 yuta wong, iki kaya "kasunyatan", lan sampeyan wis ing paling mbuktekaken ana sing iki ora. Ingkang utama yaiku kentut luwih keras lan mambu marang mungsuh, lan paling ora suket ora tuwuh.
                      Kene ngandika
                      Sing ora ana ing pikirane para mudha jaman saiki
                      lan kasunyatan sing Diana (ora ana pelanggaran bakal ngandika kanggo dheweke) iku angel kanggo ngubungake kanggo wong enom ora kapentingan ing kabeh. Lan kasunyatan manawa dheweke ngerti luwih saka dheweke ing sejarah lan politik, dheweke uga ora peduli. Wangsulan: Bab ingkang utama ing kene kanggo tusukan mungsuh luwih painfully, lan malah luwih wadon. Carane wong wadon bakal nuding metu kanggo wong kene, lan kasunyatan sing ora malah worth driji sethitik saka wong wadon iki ora keganggu wong akeh.
                      1. -5
                        5. mars 2020 18:39
                        Kaping pisanan, aku ora bledug ing kene kanggo tukang roti Kristus. Kapindho, Diana sampeyan (utawa apa wae dheweke), dheweke dhewe, kanthi pratelan, nyebabake jawabanku, sing bisa uga ora etis. Patriotisme sing winates lan bodho luwih ala tinimbang gagasan liberalisme sing ora bener.
                    2. -3
                      5. mars 2020 18:32
                      Inggih, Engels uga nulis akeh banget, malah ditambahake. Nanging "Modal" kudu disinaoni, para guru ngeyel, lan mung menarik. Muga-muga bisa menehi pencerahan babagan inti lan omong kosong. Mung please karo kuotasi, lan ora kaya "Aku ngerti."
                      1. +3
                        6. mars 2020 11:36
                        Kanthi kabeh kepinginan, ora ana wektu kanggo ngatasi program pendidikan sampeyan.
                        Aja kesusu.
                        Sampeyan kudu sinau, mula njupuk lan terus sinau!
                        Mung: awake dhewe, awake dhewe, awake dhewe ...
                2. 0
                  5. mars 2020 16:03
                  Quote: Diana Ilyina
                  Sing sampeyan njupuk lan maca, wong bodho!

                  Saka ukara kasebut cetha yen sampeyan durung maca karya kasebut ... Nyuwun
                  Apa sampeyan ngerti prabédan antarane kapitalisme lan imperialisme lan kesimpulan VIL babagan hubungan sing lemah? hi
              2. + 12
                4. mars 2020 11:10
                Bener, Diana wis mangsuli sampeyan. Aku mung bisa nambah sing idea saka revolusi donya diutus kanggo KOMINTER, lan Bolsheviks padha melu construction ing Rusia. Lan kaya sing wis dituduhake kanthi bener, ora ana wong liya kajaba Trotsky sing duwe gagasan gila. Saben uwong ngerti yen Bolshevik ora duwe kekuwatan kanggo revolusi donya lan kudu njaga kekuwatan ing Rusia, lan ora ngganggu revolusi marang wong liya. Dadi ojo omong kosong, lara.
                P.S. Nanging, ya, maca Lenin dhewe ing wektu luang, mungkin sampeyan bakal ngerti, sanajan ora mungkin.
                1. -17
                  4. mars 2020 11:24
                  Sampeyan paling ora katon ing interval wektu, yen sampeyan ora bisa ing logika. Perang Sadulur iku kanggo wayahe periode saka 1917 kanggo 1922 Sejatine. Sawisé Gagal Revolusi Jerman lan Kampanye Polandia, Bolsheviks sementara nilar gagasan revolusi donya, lan sadurunge padha duwe idea cetha saka rencana revolusi, paling ing ukuran Eropah.
                  1. 0
                    5. mars 2020 10:44
                    Perang sipil ora diwiwiti ing 17
                    1. -6
                      5. mars 2020 16:06
                      Kutipan saka Lynx-Z
                      ora diwiwiti jam 17

                      Ora babar pisan - wiwitane yaiku Revolusi Oktober, nalika Pamrentahan sementara digulingake, nalika sadurunge pemilihan kanggo rapat Majelis Konstituante, ora ana apa-apa ...
                      1. +6
                        6. mars 2020 18:07
                        Kutipan saka: ser56
                        Kutipan saka Lynx-Z
                        ora diwiwiti jam 17

                        Ora babar pisan - wiwitane yaiku Revolusi Oktober, nalika Pamrentahan sementara digulingake, nalika sadurunge pemilihan kanggo rapat Majelis Konstituante, ora ana apa-apa ...

                        Sampeyan ngigau. Ceko putih miwiti perang sipil ing mangsa panas 18. Oh, korban ujian iki!
                      2. -7
                        7. mars 2020 15:44
                        Kutipan saka Doliva63
                        Sampeyan ngigau. Ceko putih miwiti perang sipil ing mangsa panas 18. Oh, korban ujian iki!

                        1) Aku ora bakal ngenali sampeyan keprungu
                        2) Bolshevik miwiti Perang Sipil kanthi nindakake kudeta, lan banjur nyebarake AS ... Nyuwun Ceko, ngrungokake, padha ora putih, nanging wong manca. hi
                      3. +1
                        8. mars 2020 16:05
                        sampeyan bingung wiwitan karo alasan
                      4. -6
                        8. mars 2020 17:36
                        Aku menehi argumentasi, lan sampeyan mung pendapat sampeyan.. Nyuwun
                2. -2
                  5. mars 2020 16:04
                  Kutipan: Alexander Suvorov
                  Aku mung bisa nambah manawa gagasan revolusi donya didelegasikan menyang KOMINTER,

                  kebodohan apa... keprungu VKP(b) iku bagéan saka 3rd International!
            2. +7
              4. mars 2020 16:25
              Alexander Suvorov: kabeh engineers, ilmuwan, Doctors, guru lan liyane, iki mung Sejatine bangsawan

              Para bangsawan mung ing antarane kategori iki mung cilik - umume padha raznochintsy, lan dokter lan guru meh tanpa istiméwa teka saka kulawarga pendeta.
            3. -3
              5. mars 2020 16:01
              Kutipan: Alexander Suvorov
              Ngapunten, nanging ngendi Bolsheviks bab karusakan, i.e. pemusnahan fisik?

              maca VIL - Kepiye carane bisa ngatur kompetisi, dheweke langsung nelpon kanggo numpes wong Rusia kaya serangga ... Nyuwun Sampeyan bisa nyedhiyani link utawa golek dhewe? nglirik
              Kutipan: Alexander Suvorov
              wong iki dibutuhake banget dening pamaréntah anyar

              mulane padha ditembak nalika taun-taun Teror Abang, banjur muncul karo Partai Industri, lsp. Kanggo ngelingi nasib Sikorsky, Polikarpov, Grigorovich - lan iki mung perancang pesawat ... Nyuwun
              Kutipan: Alexander Suvorov
              Lan Bolsheviks needed perang dhewe kaya cart karo wheel kalima.

              Elinga slogan VIL - ayo ngowahi perang imperialis dadi perang sipil? Dadi sampeyan ora ngerti banget babagan topik kasebut! ngguyu
              1. +5
                5. mars 2020 17:29
                Kepiye carane bisa ngatur kompetisi, dheweke langsung nelpon kanggo numpes wong Rusia kaya serangga ...

                Ayo, sampeyan wis maca dhewe?
                Ora ana tembung babagan kewarganegaraan, yaiku babagan pembebasan tanah Rusia saka wong sing mbebayani, umpamane FROM CROOKS. Apa ora saben detik nulis babagan iki ing VO?
                1. -1
                  5. mars 2020 18:15
                  Kutipan saka: bk316
                  Ayo, sampeyan wis maca dhewe?

                  Aku sinau Marxisme kanthi nyata lan lulus kanthi nilai sing apik banget hi
                  Kutipan saka: bk316
                  Ora ana tembung babagan kewarganegaraan, nanging babagan mardika tanah

                  yen ora rahasia - apa VIL nulis kanggo Prancis? Utawa sampeyan mlaku? Utawa sampeyan ora maca? ndeleng ngisor, enlighten Nyuwun
                  Kutipan saka: bk316
                  Rusia saka wong sing mbebayani, contone saka CROOKS

                  piye wae, ing sangisore tsar, crooks mung dikunjara, malih, miturut pengadilan, lan ora kanggo artikel koran. hi
                  Kutipan saka: bk316
                  Apa ora saben detik nulis babagan iki ing VO?

                  mesthi ana wong bodho ing Rusia ... Nyuwun
                  mangkono
                  "Ewonan formulir lan metode akuntansi praktis lan kontrol sugih, crooks lan parasit kudu digarap lan dites ing laku dening komune dhewe, dening sel cilik ing deso lan ing kutha. Bhinéka ing kene minangka jaminan vitalitas, jaminan sukses kanggo nggayuh tujuan umum: babaganngresiki tanah Rusia saka serangga sing mbebayani, saka kutu - crooks, saka bedbugs - wong sugih, lan liya-liyane. Ing sawijining panggonan bakal dilebokake ing pakunjaran rolas wong sugih, rolas tukang begal, setengah rolas buruh shirking saka karya (kaya hooligan minangka akeh komposer ing St. Petersburg, utamané ing omah printing party, shirk karya). Ing liyane, padha bakal sijine wong kanggo ngresiki jamban. Ing kaping telu, padha bakal nyedhiyani wong, sawise budhal saka sel paukuman, karo tiket kuning, supaya kabeh wong, nganti padha didandani, bakal ngawasi minangka wong cilaka. Ing papat, salah siji saka sepuluh guilty saka parasitism bakal dijupuk ing titik. Ing kaping lima, dheweke bakal nggawe kombinasi saka macem-macem cara lan, kanthi, contone, release kondisional, bakal entuk koreksi cepet saka unsur sing bisa dibenerake saka sugih, intelektual borjuis, crooks lan hooligans. Luwih macem-macem, luwih apik, luwih sugih pengalaman umum, luwih mesthi lan luwih cepet bakal sukses sosialisme, luwih gampang latihan bisa ditindakake - mung latihan sing bisa ditindakake - cara lan cara perjuangan sing paling apik. "
                  kaya sing kita deleng, sampeyan salah - pitakonane dudu babagan wong sing nakal, nanging uga wong sugih ... ora ana definisi wong bejat lan wong sugih ... Nyuwun lan banjur dhaftar nggedhekake. intelektual lan buruh ...
                  Lha, apa VIL kemudi lan apa teka kanggo ngakoni yen dheweke bodho, banjur ngenalaken NEP ... lan padha mateni wong - medeni ... IVS ora ngerti inti, banjur menyang 2nd. babak - kanggo ngrampok lan ngethok petani (kolektivisasi) lan intelektual (Partai Industri)... Nyuwun
                  1. -5
                    5. mars 2020 18:49
                    Sampeyan ngerti apa masalahe. Patriot modern, supaya bisa ngomong, ora ngerti inti saka perjuangan kelas lan sapa kelas kasebut. Kene, contone, padha dikutip petani sing ora ana sing arep ndemek wong-wong mau, padha tuwuh roti, nanging sing sijine iku, VIL cetha nandheske sing petani iku OWNER, lan mulane kelas asing lan mulane kudu numpes. Cossacks padha, kasunyatan sing padha nentang Bolsheviks, iku nang endi wae antarane tengah lan pungkasan ing chain saka kaluputan, sing utama iku padha OWNERS, lan mulane kudu numpes.
                    1. +3
                      6. mars 2020 13:04
                      Kutipan saka Yamato1980
                      VIL cetha nandheske sing petani iku OWNER, lan mulane kelas asing lan mulane kudu numpes.

                      sampeyan ora maca VIL kanthi apik - dheweke dibagi wong tani dadi 3 klompok ... mungsuh - kulaks, kanca lelungan - petani tengah lan sekutu - buruh tani ...
                      1. -5
                        6. mars 2020 13:30
                        Aku nyoba kanggo nerangake inti sing wong tani iku kelas kapisah ngguyu
                  2. +6
                    6. mars 2020 10:53
                    Lan ternyata tembung sampeyan babagan karusakan total fisik saka wong Rusia (ing interpretasi) mung tembung sampeyan. Nanging, sing ora nggumunake.
                    1. -5
                      6. mars 2020 13:05
                      Quote: skeptis jahat
                      iki mung tembungmu.

                      sayangé, iki urusane Bolsheviks ... ing ndhuwur cabang ana petungan kerugian ... Nyuwun
                      1. +5
                        6. mars 2020 13:51
                        Apa bisnis neraka. Sampeyan dituduhake kanggo distorsi tembung tartamtu dening sampeyan, sampeyan miwiti nyeret ing sing ngerti apa.
                        maca VIL - Kepiye carane bisa ngatur kompetisi, dheweke langsung nelpon kanggo numpes wong Rusia kaya serangga ...
                      2. -4
                        6. mars 2020 16:08
                        Quote: skeptis jahat
                        Sampeyan dituduhake kanggo distorsi tembung tartamtu dening sampeyan,

                        iki kleru makna saka tembung VIL? ndeleng ndhuwur:
                        "ngresiki tanah Rusia saka kabeh jinis serangga sing mbebayani,"
                        utawa mayoritas ing Rusia ora Rusia? Nyuwun Utawa sampeyan ilang titik? nglirik
                      3. +3
                        10. mars 2020 08:13
                        utawa mayoritas ing Rusia ora Rusia?

                        mayoritas ing Rusia ora crooks lan parasit.
                      4. -5
                        10. mars 2020 13:37
                        Quote: skeptis jahat
                        mayoritas ing Rusia ora crooks lan parasit.

                        iki carane katon ... keprungu yen kanthi kesadaran hukum revolusioner, mula akeh getih sing diwutahake ... Nyuwun
          2. +4
            5. mars 2020 17:23
            Inggih, kadospundi boten prelu, perjuwangan klas menika tegesipun ngrusak kelas satunggal kaliyan sanesipun, tanpa perang, mila kekerasan, boten wonten caranipun.

            Sampeyan wong enom ora ngerti matbaza.
            Kelas dudu genotipe, dudu mentalitas, lan dudu agama.
            Iki kabeh mung sikap segolongan wong kanggo alat produksi, kanggo ngganti sikap iki, contone, kanggo mundur, ora perlu perang ....
            1. -3
              5. mars 2020 18:52
              Iki minangka kesimpulan sampeyan utawa sampeyan bisa ngutip klasik, lan sing paling penting, menehi fakta nalika ana penarikan sukarela alat produksi saka kelas penguasa.
              1. +5
                5. mars 2020 19:05
                Iki minangka kesimpulan sampeyan utawa sampeyan bisa ngutip klasik,

                kesimpulanku? Apa sampeyan ngomong babagan definisi kelas?
  2. + 24
    4. mars 2020 04:56
    Ana uga teror "abang", nanging muncul minangka respon kanggo seni kasebut. Kajaba iku, Whites tau dirilis Bolsheviks "ing parole", nanging ing nalisir, ing kawitan, kabeh wektu, mung "tembung pakurmatan" saka perwira dadi ora banget jujur.
    1. -1
      5. mars 2020 16:07
      Kutipan: Vladimir_2U
      babagan dheweke muncul kanggo nanggepi seni kasebut.

      kanggo apa? Iki nalika Revolusioner Sosial mateni Bolshevik? keprungu
      1. +5
        6. mars 2020 03:24
        "Order No. 2" wis ditandatangani dening "kepala divisi 1 Kuban, Mayor Jenderal Pokrovsky"
        Apa Pokrovsky kuwi Sosialis-Revolusioner? Apa sampeyan malah maca artikel kasebut? Ora kanggo sebutno paling sethithik kawruh bab sajarah Perang Sipil.
        1. -4
          6. mars 2020 13:14
          Kutipan: Vladimir_2U
          Ora kanggo sebutno paling sethithik kawruh bab sajarah Perang Sipil.

          Kutipan: Vladimir_2U
          Ana uga teror "abang", nanging muncul minangka respon kanggo seni kasebut.

          "Teror Abang diumumake tanggal 2 September 1918 dening Yakov Sverdlov ing banding menyang Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia lan dikonfirmasi kanthi resolusi Dewan Komisaris Rakyat tanggal 5 September 1918 minangka respon marang upaya pembunuhan Lenin. ing tanggal 30 Agustus, uga pembunuhan ing dina sing padha dening Leonid Kannegiser saka ketua Petrograd Cheka, Uritsky.

          ngomong kaya iki:
          1) Cossack, kaya wong kulit putih umume, ora ana hubungane karo pembunuhan ing Moskow lan St. Nyuwun
          2) sadurunge mulang wong liya - luwih apik ing pangilon ... hi
          1. -3
            6. mars 2020 13:17
            Aku njlentrehake kanggo connoisseur sajarah Vladimir_2U: "Ing esuk 20 September, ewu pejuang Pokrovsky sing nesu tiba ing Maikop saka sisih lor."
            saka artikel pisanan, i.e. Teror abang wis tumindak keprungu
          2. +4
            10. mars 2020 07:46
            Kutipan saka: ser56
            Teror Abang diumumake tanggal 2 September 1918

            Kutipan saka: ser56
            Cossack, kaya wong kulit putih umume, ora ana hubungane karo pembunuhan ing Moskow lan St. Petersburg - iki minangka pertarungan antarane para revolusioner.
            Ya, mesthi, umume, putih nganti kaping pindho September ora mung putih, nanging uga alus:
            Ing wektu sing padha, kudu eling yen langkah-langkah kasar kasebut ditindakake dening sukarelawan sadurunge Lezhanka tanggal 6 Maret (21 Februari), 1918, ing ngendi dheweke nembak udakara 500 tawanan sawise perang. Dadi, tanggal 21 Januari 1918, nalika njupuk stasiun Gukovo ing Donbass, padha dijupuk, miturut macem-macem prakiraan, saka sawetara rolas kanggo 300 tawanan. Nanging kudu dicritakake manawa, miturut sejarawan A. Bugaev, kekejeman kasebut disebabake amarga nalika nyoba pertama njupuk stasiun kasebut, kabeh detasemen putih saka kapten staf Dobronravov mati, lan kabeh sukarelawan sing ditangkep ditembak sawise. nyiksa. Malah sadurungé, sawisé perang Matveev Kurgan tanggal 11 Januari, sawetara rolas wong ditembak[24].
            Tekane panyengkuyung Majelis Konstituante ing kutha-kutha ing wilayah Volga ing mangsa panas 1918 diiringi pembantaian akeh partai lan buruh Soviet, larangan Bolsheviks lan Revolusioner Sosial Kiri kanggo ngawula ing struktur kekuwatan. Ing wilayah sing dikuwasani dening "Komuch", struktur keamanan negara, pengadilan militer digawe, "tongkang pati" digunakake[6]. Ing wilayah saka wilayah Volga, kang dikuwasani dening KOMUCH, ing mangsa panas lan Autumn 1918, bab 5 ewu wong dadi korban teror anti-Bolshevik.
            Inggih, minangka biasanipun, Moscow lan St.
            1. -5
              10. mars 2020 13:35
              Kutipan: Vladimir_2U
              umume, putih nganti kaping pindho September ora mung putih, nanging uga alus:

              ing GV ora ana wong sing ora diwarnai getih - iki umume, logika dheweke! Nyuwun Apa sing sampeyan konfirmasi ing ngisor iki ... nanging sejarah ditulis dening para pemenang, mula sampeyan ditabuh ing sekolah yen sing abang iku wedhus sing lugu ... lan getihe nganti kupinge, malah luwih ala tinimbang sing putih! Nanging Reds sing nganakake Revolusi Oktober lan kanthi mangkono nyebabake perang ... supaya aku ngelingake sampeyan yen VIL nulis babagan transisi menyang Perang Sipil saka imperialis sadurunge ... Nyuwun
              1. +2
                10. mars 2020 16:32
                Kutipan saka: ser56
                mulane kowe diomongi ning sekolahan yen sing abang iku wedhus lugu

                Iki goroh, nyuwun pangapunten, sanajan ing kurikulum sekolah ana Lavrenyov "41" lan "wiji Shibalkovo" Sholokhov, ora ana rubbings babagan wedhus abang sing ora salah.
                Kutipan saka: ser56
                lan padha kebak getih nganti kuping, malah luwih ala tinimbang putih
                Malah luwih omong kosong, utamane yen sampeyan ngelingi Melgunov, pangadeg "riset" babagan teror abang,
                Ing perang nglawan Bolsheviks, Melgunov dadi kepala "Union saka Revival Rusia" lan "Pusat Taktis", saka April 1919 malah dipeksa kanggo pindhah menyang posisi semi-legal. Sajrone periode iki, Sergei Petrovich ngalami 25 telusuran lan 5 penahanan dening panguwasa anyar.
                Dheweke nggegirisi dheweke kanthi apik, apa paling ora ana pimpinan Bolshevik sing bakal tetep urip sawise 5 ditahan minangka wong kulit putih? Ya, mung dicurigai simpati marang Reds.
                Kutipan saka: ser56
                Nanging Reds sing nganakake Revolusi Oktober lan kanthi mangkono nyebabake perang
                Apa sampeyan, lan sadurunge ana kudeta Februari, lan diatur dening "bapak pendiri" saka gerakan Putih, padha wanted panguwasa, sampeyan ndeleng, apa apa karo iki? Kudeta Februari minangka prasyarat kanggo anarki lan disintegrasi tentara sabanjure.
                Kutipan saka: ser56
                Ayo kula ngelingake sampeyan yen VIL nulis sadurunge babagan transisi menyang Perang Sipil saka imperialis
                Sing sepisan maneh nandheske kapinteran Ilyich. Ing ngisor iki mung:
                Kudeta Februari minangka prasyarat kanggo anarki lan disintegrasi tentara sabanjure.
                lan kaya sing ditulis Ilyich:
                Revolusi ing wektu perang minangka perang sipil, lan transformasi perang pemerintah dadi perang sipil, ing tangan siji, difasilitasi dening kegagalan militer ("kalah") pemerintah, lan, ing sisih liya. , iku mokal ing laku kanggo usaha kanggo transformasi kuwi tanpa mangkono contributing kanggo asor.
                lan dekomposisi tentara minangka manfaat saka kudeta Februari, lan kekalahan nyata Republik Ingushetia ing Perang Dunia I sing bener-bener menang uga minangka jasa para jenderal sing ngganti sumpah marang tsar lan, kanthi mangkono, eskalasi kekalahan. dadi revolusi, lan banjur dadi Perang Sipil, minangka manfaat saka jenderal putih.
                1. -4
                  11. mars 2020 13:25
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  ora ana rubbings bab wedhus lugu abang.

                  berarti kowe kurang sinau... Nyuwun
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Liyane ngapusi gedhe

                  wangun statement sampeyan mung ngomong ora ana argumen ... Nyuwun
                  Repressions putih a la Crimea-1920 ora cocog, katon utamané sinis ing cahya saka janji Frunze ... Aku nyaranake maca liyane ...
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Ya, mung dicurigai simpati marang Reds.

                  Lan iki kudu digoleki ing arsip Cheka ... supaya aku ngelingake sampeyan babagan operasi kayata Syndicate ...
                  Miturut cara - apa sampeyan nolak Teror Abang?
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Sing sepisan maneh nandheske kapinteran Ilyich.

                  kanggo admirers - ora luwih ... lan, muga-muga, sampeyan ngerti yen sampeyan ngakoni kesalahane Bolsheviks lan VIL kanthi pribadi nalika ngeculake Perang Sipil ing Rusia? aran
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  lan dekomposisi tentara - manfaat saka kudeta Februari

                  yen ora rahasia, sing diterbitake Trench Truth? keprungu Utawa apa partai ana Dybenko?
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  kekalahan nyata Republik Ingushetia ing Perang Dunia I sing sejatine menang uga minangka jasa para jenderal sing ngganti sumpahe dadi tsar lan, kanthi mangkono, eskalasi kekalahan dadi revolusi, lan banjur dadi Perang Sipil, minangka manfaat saka jenderal putih.

                  logikamu jelek... Nyuwun sawise iku, ora amarga iki ... aran
                  ing wektu sing padha, iku aneh kanggo nolak kaluputan saka kongkalikong jenderal, nanging asor sampeyan ngumumake minangka terobosan Brussilovsky saka 1916? Kepiye carane paling cedhak karo Februari 1917? keprungu Bosen tenan sampeyan, penggemar Kursus Singkat ... wong bodho
          3. +4
            10. mars 2020 07:50
            Kutipan saka: ser56
            Teror Abang diumumake tanggal 2 September 1918 dening Yakov Sverdlov minangka banding menyang Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia lan dikonfirmasi kanthi resolusi Dewan Komisaris Rakyat tanggal 5 September 1918 minangka respon kanggo upaya pembunuhan Lenin ing 30 Agustus, uga kanggo pembunuhan ing dina sing padha dening Leonid Kannegiser saka ketua Petrograd Cheka Uritsky
            Saka wiki sing padha:
            Secara resmi, Teror Abang diumumake tanggal 5 September 1918 kanthi Keputusan Dewan Komisaris Rakyat RSFSR tanggal 05.09.1918/18/6 "On the Red Terror" [1918] lan dipungkasi tanggal XNUMX November XNUMX.

            Ana sing lali.
            1. -5
              10. mars 2020 13:36
              Kutipan: Vladimir_2U
              jenis lali babagan.

              ndeleng ndhuwur - Aku wis menehi kutipan iki ... keprungu
              1. +2
                10. mars 2020 16:36
                Kutipan saka: ser56
                ndeleng ndhuwur - Aku wis menehi kutipan iki
                Inggih, iku goroh.
                Kutipan saka: ser56
                "Teror Abang diumumake tanggal 2 September 1918 dening Yakov Sverdlov ing banding menyang Komite Eksekutif Pusat Kabeh-Rusia lan dikonfirmasi kanthi resolusi Dewan Komisaris Rakyat tanggal 5 September 1918 minangka respon marang upaya pembunuhan Lenin. ing tanggal 30 Agustus, uga pembunuhan ing dina sing padha dening Leonid Kannegiser saka ketua Petrograd Cheka, Uritsky.
                Pungkasan kutipan. Ing endi pungkasan resmi Teror Abang sawise rong wulan?
                Kutipan: Vladimir_2U
                Secara resmi, Teror Abang diumumake tanggal 5 September 1918 kanthi Keputusan Dewan Komisaris Rakyat RSFSR tanggal 05.09.1918/18/6 "On the Red Terror" [1918] lan dipungkasi tanggal XNUMX November XNUMX.
                1. -4
                  11. mars 2020 13:27
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Inggih, iku goroh.

                  wong bodho ing Rus'....
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Ing endi pungkasan resmi Teror Abang sawise rong wulan?

                  Deleng ing ndhuwur - Aku nuduhake yen Teror Abang wis ana ... lan teror Cossacks sing diterangake dudu sababe, nanging akibat ... Nyuwun
  3. + 16
    4. mars 2020 05:57
    Kene iku kaya. Bolshevik nduweni kawicaksanan kanthi tujuan. Lan putih duwe kasus kapisah ing lemah. Coba dipikir, disigar wong pirang-pirang ewu.
    Ya, lan dheweke ngukum Pokrovsky kanthi abot - dheweke mandheg ngomong karo dheweke. Lan padha ora malah ngomong "fi" kanggo pemain ing kabeh. Kajaba iku, Cossack umume minangka bangsa sing kapisah.
  4. + 18
    4. mars 2020 06:09
    "Kepiye sore sing nyenengake ing Rusia,
    Katresnan, sampanye, sunset, jalur.
    Ah, musim panas abang, nyenengake lan mlaku-mlaku.
    Carane nyenengake sore ing Rusia.
    Balls, ayu, antek, junkers,
    Lan waltzes Schubert, lan crunch saka roti Prancis.
    Katresnan, sampanye, sunset, jalur.
    Sore sing nyenengake ing Rusia."
    .....

    piye wae iki "sore" fade sawise maca
    1. -1
      5. mars 2020 16:08
      Quote: Military Builder
      Kepiye "sore" iki ilang sawise maca

      sampeyan mbingungake perdamaian lan perang, lan perang sipil ... Nyuwun
  5. + 24
    4. mars 2020 06:47
    Aku ora ngerti carane Denikin lan Wrangel disdained lan carane wis ditulis, amarga sawetara sasi mengko Pokrovsky munggah pangkat maneh. (4 April 1919, kanthi prentah saka Panglima Uni Uni Pemuda Kabeh-Rusia, dheweke diangkat dadi letnan jenderal). 29 taun, kanthi cara.
  6. + 10
    4. mars 2020 07:19
    Tembakan karo algojo Igilov ora katon banget kejem ... lan ora fanatik agama, kayata ....
  7. + 16
    4. mars 2020 08:06
    Inggih, banjur Cossacks padha gelo dening "ngomong", naif.
    1. -10
      4. mars 2020 13:11
      Sing, yen sawetara atus Cossacks melu ing eksekusi, iku perlu kanggo "mbucal kulak", njupuk adoh property lan ngirim "ing sisih lor" puluhan ewu bebarengan karo kulawargané?
      1. +3
        4. mars 2020 17:19
        YA, iku perlu.
        1. -6
          4. mars 2020 17:34
          Inggih, apa sing bisa dakkandhakake - miturut pendapat sampeyan, mbakyune ibu mati kelaparan "BETUL", ing desa, sing mlebu "Papan Ireng Isin". Apa simbahku "bener" ilang ing wilayah Kotlas? Kulawargane (JENENG, anak telu nganti sepuluh taun, bojo lan bojo) saka pamane ibuku "Bener" seda ing desa sing padha? Aku bakal ndeleng sampeyan yen sederek sampeyan ngalami iki. Lavrov ngandika bab wong kaya sampeyan ing meja, quietly ngandika. Inggih, sampeyan njaluk idea.
          1. 0
            5. mars 2020 16:11
            Kutipan: Okolotochny
            Lavrov ngandika bab wong kaya sampeyan ing meja, quietly ngandika.

            malah luwih parah - mankurts ... Nyuwun
          2. +3
            6. mars 2020 18:15
            Kutipan: Okolotochny
            Inggih, apa sing bisa dakkandhakake - miturut pendapat sampeyan, mbakyune ibu mati kelaparan "BETUL", ing desa, sing mlebu "Papan Ireng Isin". Apa simbahku "bener" ilang ing wilayah Kotlas? Kulawargane (JENENG, anak telu nganti sepuluh taun, bojo lan bojo) saka pamane ibuku "Bener" seda ing desa sing padha? Aku bakal ndeleng sampeyan yen sederek sampeyan ngalami iki. Lavrov ngandika bab wong kaya sampeyan ing meja, quietly ngandika. Inggih, sampeyan njaluk idea.

            Kang menehi kritik dening kasunyatan sing pembantaian kuwi dening Cossacks wis ora maneh bola - tengen. Pitakonan liyane?
            1. 0
              9. mars 2020 19:15
              Kurangake aplomb sampeyan. Bener, nalika bocah cilik mati? Iki bener? Iku ala yen sampeyan ora duwe iki, yen ora, sampeyan ora bakal njerit kaya pitik.
              1. +2
                9. mars 2020 19:32
                Kutipan: Okolotochny
                Kurangake aplomb sampeyan. Bener, nalika bocah cilik mati? Iki bener? Iku ala yen sampeyan ora duwe iki, yen ora, sampeyan ora bakal njerit kaya pitik.

                Aku ora duwe aplomb. Nanging sawise kabeh, Cossack ora meksa anak wong liya mati maneh, ta? Dadi, pamrentah Soviet nindakake perkara sing bener. Aku ora ngandika iku apik. piye maneh? Maneh pemberontakan Cossack, maneh getih, maneh kekacauan? Ora, matur suwun. Mapan mudhun, lan apik. Utawa sampeyan isih ing sisih liya saka barikades? Dadi sampeyan bakal tenang - kapitalisme ana ing pekarangan, nyatane, liburan sampeyan. Apa sing sampeyan rengek, aku ora ngerti.
                1. +2
                  9. mars 2020 19:56
                  Lan, mesthi, sampeyan salah siji saka wong-wong sing dijupuk buruh luwe ing Novocherkassk. Lan apa, satus ing beyo, supaya bakal ora ngajeni marang wong liya. Lan aku ora ngeluh, aku manggon lan kerja. Lan aku ora nangis kanggo CPSU. Apa partai karo mayuta-yuta anggota sing malah sewu wong ora metu ing pertahanan. Apa sampeyan nindakake? Ah, sampeyan wedi, mula lungguha lan aja ngeluh. Iku wong kaya sampeyan sing nyebul negara, lan saiki padha nangis ing Tyrnety.
                  1. +3
                    9. mars 2020 20:22
                    Saka sampeyan krungu bab negara profukali lucu, ora mikir? Aku ora netesake luh kanggo CPSU, ora nggawe. Lan kasunyatan sing malah ing Novocherkassk, malah ing Tbilisi, malah ing Karabakh, supaya wis dileksanakake - ya. Kanggo - tentara, pesenan ora dibahas. Sawise rampung, sampeyan bisa banding yen sampeyan ora setuju. Sampeyan mbokmenawa wis ngerti iki tanpa kula.
    2. -2
      5. mars 2020 16:10
      Kutipan: Aviator_
      banjur Cossacks padha gelo dening "decossacking", naif.

      naif amarga padha percaya marang Bolshevik lan nyelehake tangane ... Nyuwun
      lan karusakan saka % saka populasi lanang diwasa ing wilayah Cossack minangka arahan Sverdlov, i.e. kabijakan Pemerintah RSFSR, ora ngluwihi ... hi
      1. +2
        5. mars 2020 19:33
        Ana buku sing diarani "Quiet Flows the Don". Apa sampeyan wis nyoba maca? Babagan "Cossacks naif" uga ana.
        1. -2
          6. mars 2020 13:07
          Kutipan: Aviator_
          Apa sampeyan wis nyoba maca? Babagan "Cossacks naif" uga ana.

          Aku maca, lan luwih saka sepisan ... mugi kula ngelingake sampeyan, pemandangan carane Whites chops munggah dijupuk Reds, lan Reds nembak hostages - elinga?
          1. +3
            6. mars 2020 16:46
            White Cossacks nindakake malah luwih canggih - padha ndamel Reds dijupuk liwat desa-desa, ngendi ana sederek saka putih matèni, nalika tawanan padha brutal dening "populasi sipil", lan White Cossacks piyambak tetep "resik". Lan sawise iku, ing musim semi 20, Reds kudu menehi panganan kabeh wong sing mlayu menyang Novorossiysk kanthi bantuan kamanungsan? Miturut cara, padha mlayu persis amarga padha wedi retribusi. Retribusi alam, mesthi, nanging ora ana wong putih sing digantung ing alun-alun.
            1. -4
              7. mars 2020 15:42
              Kutipan: Aviator_
              ing wektu sing padha, "warga sipil" brutal matèni tawanan, lan padha piyambak

              lan kok dipateni?mungkin iki mbales dendam kanggo wong sing ora bener?
              Kutipan: Aviator_
              sawise iku, ing spring saka 20, Reds kudu Feed kabeh wong akeh sing mlayu menyang Novorossiysk karo bantuan kamanungsan

              banjur kok malah ngomong babagan medeni GW? Lan sawise kabeh digantung ing wong putih! Sing, kaya Zemlyachuk ing Crimea, ora cocog ... Nyuwun
  8. +6
    4. mars 2020 08:16
    Iki balung putih kanggo sampeyan ... Medeni maca laporan kaya ngono.
    1. +3
      6. mars 2020 18:19
      Quote: Pemimpin Redskins
      Iki balung putih kanggo sampeyan ... Medeni maca laporan kaya ngono.

      Miturut cara, babagan "balung putih":
      Ing Don lan ing Zamosc
      Balung putih sing kebakar
      Angin kriting ing balung.
  9. Bai
    + 18
    4. mars 2020 08:32
    Lha, ing ngendi para monarkis gagah prakosa sing mbenerake kejahatan apa wae saka wong kulit putih?
    1. + 15
      4. mars 2020 08:53
      Aja kuwatir, saiki Olgovich bakal mabuk lan mlumpat. Dheweke bakal cepet nerangake marang kabeh wong ing kene yen kabeh iki ora bener lan intrik Bolshevik ... ngguyu
      1. + 13
        4. mars 2020 10:33
        Alexander, bener banget, artikel kaya ngono mesthine wis suwe diterbitake.
        Lan luwih kerep.
        Nanging misale jek kula bulkokhrusts kita, karo Olgovich ing sirah - "paling ora pipis ing mripat, kabeh iku ebun Gusti Allah" ... Aku wis ngandika kene kaping pirang-pirang, lan aku bakal mbaleni maneh.
        Aku banget nyaranake kanggo kabeh penyayang saka "lètnan saka Golitsins lan Obolensky cornets" kanggo pindhah menyang kutha pahlawan Volgograd, ngunjungi Museum Pertahanan Tsaritsyn, lan ndeleng bukti bisu lan kasunyatan saka kekejeman lan kekejeman saka Pengawal Putih unbridled. .
        1. + 17
          4. mars 2020 10:58
          Alexey hi ! Aku ana ing museum iki, banget intelligible lan visual. Akeh dokumen babagan pertahanan Tsaritsin, kalebu. lan pribadi ditandatangani dening Comrade Stalin. Museum sing menarik banget.
          Lan babagan Olgovichi lan Co., sampeyan pancen bener. Kanthi iki, paling ora stake ing sirah, kabeh bakal nindakake omong kosong dhewe.
          1. + 13
            4. mars 2020 14:26
            Diana, sampeyan ngerti apa kutha Volgograd sing subur lan makmur ing sangisore USSR?
            Kabeh pabrik digunakake, traktor dimuat ing eselon, Barricades diisi pesenan pertahanan, Krasny Oktyabr kerja ... Kapal kargo garing lan tanker mili ing Volga. Loro-lorone ndandani kapal lan pekarangan mast makarya ... Toko-toko wis meh kabeh, wiwit Kutha Pahlawan, pasokan dadi prioritas ... Turis mili menyang Mamaev Kurgan, menyang Panorama lan Pavlov's House ... Wong urip, wong. makarya! Lan dheweke nampa kanthi kamulyan, apartemen, mobil ...
            Lan saiki Volgograd?
            Lan saiki, tanpa nangis, sampeyan ora bisa ndeleng kutha.
            Bengkel pabrik-pabrik kaya-kaya sawise Pertempuran Stalingrad, wong-wong padha lunga, meh ora ana prospek ...
            Nyesel ndelok kabeh iki. Lan luwih lara amarga ora ana pangarep-arep yen Volgograd bakal urip maneh lan tekan level sing ana ing Uni Soviet.
            Nuwun sewu, Diana, mbokmenawa ana akeh emosi.
            Nanging piye wae...
            1. +9
              4. mars 2020 15:02
              Ing USSR, ing Volgograd (minangka nggodho kanggo nyebataken Stalingrad) Aku tau kelakon, nanging telung taun kepungkur aku karo bojoku. We tindak ing demo khusus. Pandangane mesthi sedhih. Ora, alhamdulilah panggonan wisata isih kurang menarik, nanging kutha dhewe, iku soko ... Wis wiwit saka pinggiran, ana raos perang wis rampung. Ya, lan saka obrolan karo sopir taksi lokal, gambar kasebut kaya sing sampeyan jelasake. Pabrik-pabrik kuwi dirusak. Bebener iku bab sawetara (Aku ora ngelingi persis, nanging salah siji Red Oktober, utawa Barricades), padha ketoke ngandika sing isih dianggo cukup uga. Nanging, ing kasus apa wae, dibandhingake karo raksasa industri sing ana ing sangisore USSR, kutha iki saiki dadi pemandangan sing nyenengake.
              Lan Volzhsky industri sing padha, apa sing isih ana? Apa GPZ-15 isih bisa digunakake, utawa "bobik mati" uga?
              1. +6
                4. mars 2020 18:50
                "Barricades" isih obah, aku nyabrang dalan karo wong saka kono ing konferensi.
                1. +8
                  4. mars 2020 20:13
                  Lan apa jenis minus wis kawangun ing kene, kang sedhih dening karya perusahaan Volgograd "Barrikada"? Ora liya, wong Sumer kuna mabuk.
              2. +3
                5. mars 2020 11:56
                Diana, sampeyan ngerti carane akeh aku ing subyek, Komplek kimia Volga katoné bisa digunakake, nanging liwat stump-deck. Gaji sithik, ana sawetara pesenan, pengurangan, optimasi ... nyedhot, cendhak. Aku ora bakal ngomong apa-apa bab Volga Pipe, iku ing munggah ing 90s pungkasan, Aku ora ngerti apa iku saiki.
                Mung bubar, galangan kapal Volzhsky ditampilake ing warta, dheweke nggawe prau sing entheng, khusus, bisa diangkut kanthi otomatis kanggo para ponton, kanggo nuntun nyebrang. Dheweke ujar manawa lagi ngalami tes lan kabeh kudu apik ... Kita bakal weruh, nanging nganti saiki ora ana sing krungu babagan dheweke ... Jujur, aku ora ngerti babagan GPZ-15 ...
                Ngapunten, nanging sampeyan duwe soko sing disambungake karo Volzhsky?
            2. +5
              4. mars 2020 20:51
              Lan saiki, tanpa nangis, sampeyan ora bisa ndeleng kutha.
              .... Kanggo dina iki sing padhang, Pengawal Putih perang wingi ...
              1. -2
                5. mars 2020 16:14
                Kutipan saka parusnik
                Kanggo dina sing padhang iki, Pengawal Putih perang wingi ...

                lan Reds perang kanggo kolektivisasi lan eksekusi ing 37g ... keprungu
              2. +4
                5. mars 2020 20:45
                Kutipan saka parusnik
                Lan saiki, tanpa nangis, sampeyan ora bisa ndeleng kutha.
                .... Kanggo dina iki sing padhang, Pengawal Putih perang wingi ...
                dadi ora mung perang, nanging siji cara utawa liyane padha ngirim wong kanggo karya subversif. .... akhire ngenteni taun 90an
            3. -2
              5. mars 2020 16:12
              Quote: malaikat pembasmi
              wiwit Kutha Pahlawan, pasokan dadi prioritas

              Nanging carane manggon ing kutha non-pahlawan? Turu ing sepur sosis?
        2. + 15
          4. mars 2020 11:15
          malaikat pembasmi (Aleksey)
          Alexander, bener banget, artikel kaya ngono mesthine wis suwe diterbitake. Lan luwih kerep.
          Alexey, ora ana akeh artikel babagan VO. Nanging ana akeh artikel Oleinikov lan Shpakovsky, loro pseudo-sajarawan shifters. Lan ora mung ing VO. Saiki anti-Sovietisme dadi tren. Pamrentah saiki nyoba nglegitimasi eksistensi sing ora ana gunane, amarga dibandhingake karo jaman Soviet, dheweke ora duwe apa-apa sing bisa dibanggakake.
          1. + 12
            4. mars 2020 11:41
            Nanging mayoritas wong ora nampa anti-Sovietisme iki lan ora bakal nampa. Mulane, tren iki deflating.
            1. -7
              5. mars 2020 16:15
              Kutipan saka denplot
              Nanging mayoritas wong ora nampa anti-Sovietisme iki lan ora bakal nampa. Mulane, tren iki deflating.

              wong ora nampa Bolsheviks lan ora ngadeg munggah kanggo wong-wong mau ing 1991! Pseudo-abang kaya Partai Komunis entuk % suara ing pemilu ... dadi sampeyan urip ing empiris ... keprungu
              1. +3
                5. mars 2020 20:56
                Ing meh 30 taun owah-owahan "demokratis" pasca-Soviet, wong-wong wis getun luwih saka sepisan yen ora ana kekuwatan Soviet maneh.
                Kutipan saka: ser56
                Kutipan saka denplot
                Nanging mayoritas wong ora nampa anti-Sovietisme iki lan ora bakal nampa. Mulane, tren iki deflating.

                wong ora nampa Bolsheviks lan ora ngadeg munggah kanggo wong-wong mau ing 1991! Pseudo-abang kaya Partai Komunis entuk % suara ing pemilu ... dadi sampeyan urip ing empiris ... keprungu
                1. -4
                  6. mars 2020 13:08
                  Kutipan saka Reptilian
                  wong wis getun luwih saka sapisan sing ora ana daya Soviet maneh

                  Kepiye asil pemungutan suara ora nuduhake iki? Nyuwun dadi ora luwih saka wishlist sampeyan ... nglirik
            2. +2
              5. mars 2020 20:51
              Kutipan saka denplot
              Nanging mayoritas wong ora nampa anti-Sovietisme iki lan ora bakal nampa. Mulane, tren iki deflating.

              Tren iki bakal sirna amarga pedunung ndeleng undang-undang anyar sing ora adil, krungu tembung-tembung sing ngremehake para pejabat, kanthi penghasilan sing beda-beda.
      2. + 12
        4. mars 2020 11:21
        Lan mesthi, pisanan dheweke bakal ngomong carane ing 37 padha dijupuk pahlawan saka Civil. Malah kene bakal nyeret..
    2. -9
      4. mars 2020 17:37
      Aku dudu monarki. Nanging pratelan kasebut rada dhuwur ing cabang militan .... artiodactyls nambahake panyengkuyung. Ing kontras, maca kanggo pailan gawean ing Kuban ing awal 30s - "Black Boards of Shame." Kepiye komentar sampeyan ing kana? Ora ana sayap tengen ing Perang Sipil, ana cukup guilty ing loro-lorone, ana uga kasus eksekusi, penjarahan, lan rampokan.
  10. + 16
    4. mars 2020 09:16
    Perang iku perang, utamane perang sipil. Kabeh kaluputan kanggo kadurjanan kuwi kabeh gumantung ing printah, amarga iku tugas langsung lan ketat kanggo njaga disiplin ketat ing pasukan setya. Dadi, nyatane, Denikin, Wrangel, lsp. tanggung jawab sing padha karo Jendral Pokrovsky iki.
  11. -7
    4. mars 2020 11:26
    Kutipan: Alexander Suvorov
    Bener, Diana wis mangsuli sampeyan.

    Lan siji mung bisa simpati karo dheweke kanggo lack kawruh dhasar saka teori lan ideologi Marxism lan Leninism. Sayange, saiki ora ana barang sing kaya ngono, sanajan bisa uga sayang nglirik
    1. +3
      4. mars 2020 11:35
      Ya, Ilyich, ing cara, ora utamané isin, lan bab, contone, perang sipil, kang wrote cukup mbukak.
      Penulis artikel kasebut nulis kanthi jelas adhedhasar Ratkovsky: "Dheweke sinau babagan pembantaian ing markas Tentara Sukarelawan saka laporan rahasia menyang Departemen Counterintelligence Khusus Departemen Staf Umum ing Panglima Besar. Angkatan Bersenjata Rusia Kidul kanggo Nopember 1918"
      Masalah cilik yaiku VSYUR dibentuk tanggal 26 Desember 1918.
      Nanging yen penulis nuduhake saka ngendi pindai pesenan Pokrovsky, dheweke bakal matur nuwun banget.
  12. + 12
    4. mars 2020 12:35
    Bubar aku ngrungokake Svanidze ing TV babagan acara ing Nikolaevsk-on-Amur, uga segara getih, nanging paling ora ana unsur asing (Jepang) ing kana. Bajingan Cossack, pigura iki uga bakal cetha ngomong, ora lali kanggo sebutno gadhahanipun Dobrarmia?
  13. +5
    4. mars 2020 13:21
    Perang fratricidal sing nggegirisi ... Miturut pendapatku, Yakov Lovich (Deutsch), perwira Kolchak, putrane revolusioner Lev Deutsch sing misuwur, nulis babagan acara sing paling apik ing bukune "Musuh":
    "Kanggo kasar, getih-splattered, mabuk, kejem, liar taun 1918, kaya algojo, bali saka jaman kita, maca.
    Ing dina-dina sing adoh, nalika kaya-kaya dadi edan, mayuta-yuta wong Rusia kesusu ing sapratelone bumi bumi, crumbling, chopping, shooting, robbing, rudo pekso saben liyane; nalika feat ana jejere ngiyanati, kaluhuraning nyawa - karo tiba, suci - karo meanness, tenderness - karo sadisme; nalika kabeh nguripake mudhun, spun ing prahara getih; nalika urip ora ana gunane, nalika diidak-idak, tanpa ndeleng, ora peduli, kaya-kaya dudu nyawane manungsa, nanging uler sing nyusup ing dalan ...
    Kanggo dina sing adoh, nalika wong putih utawa abang mlebu ing kutha sing dikalahake, nalika wong awam, mati amarga wedi, ndhelik ing jendela sing peteng lan biasane ngenteni eksekusi diwiwiti, dheweke wis nyedhaki dheweke lan telusuran wis ana ing omah sabanjure. ; nalika mayit-mayit ana ing lurung-lurung, nalika saben gang ndeleng drama sing cendhak lan nggegirisi, nalika ora ana sing kena ing tembung welas asih, panyuwune bojone, nangis ibu; Nalika padha nembak ing pager, banjur ana, dening mayit, padha ngidoni ing sisih lan, karo driji ora gemeter, nggulung rokok kanthi marem, wis nindakake prekara sing perlu, sing prasaja.
    Ing dina-dina sing adoh, nalika dheweke nggoleki botol utawa botol alkohol ing omah, ana ing dalan, grimis lan rada grunting, dheweke ngambung lan gurgled kanggo dangu karo kadhemen ing taiga, ing antarane frosts galak. , tenggorokan. Ngombe kanggo nylametake awake dhewe saka hawa adhem, kanggo nylametake awak, ngombe kanggo nylametake nyawane, kanggo nggumunake, supaya ora weruh mayit sing sumebar ing pinggir dalan, supaya ora weruh luh wanita sing nekat lan cipratan getih. salju.
  14. + 12
    4. mars 2020 15:45
    Kang wong kulit putih ngandika kaya: wong kulit putih diwiwiti minangka pahlawan lan pungkasane dadi bandit. The Reds diwiwiti kanthi cara sing beda-beda. Ana idealis ayu-ati, nanging ana cukup kabeh limo bandit lan monsters. Nanging padha rampung apik. Amarga ing lam sing padha menang. Katrampilan organisasi luwih dhuwur. Lan tingkat pertimbangan kepemimpinan.
  15. Bai
    + 11
    4. mars 2020 16:20
    Ana kasus liyane sing padha.
    1. -2
      5. mars 2020 16:18
      1) maca pesenan Tukhachevsky sajrone penindasan pemberontakan Tambov para petani Nyuwun
      2) Kertas sampeyan minangka linden sing buta huruf - wong kulit putih ditulis ing ejaan lawas ... keprungu
      1. Bai
        +1
        5. mars 2020 22:31
        Kertas sampeyan minangka linden sing buta huruf - wong kulit putih ditulis ing ejaan lawas

        Apa sampeyan masang teks ing ejaan lawas menyang slide modern? Ayo kula takon sampeyan: "Layout keyboard apa sing sampeyan gunakake?"
        1. -3
          6. mars 2020 13:10
          Kutipan saka B.A.I.
          Apa sampeyan masang teks ing ejaan lawas menyang slide modern?
          ngapunten... keprungu
          Kutipan saka B.A.I.
          Apa tata letak keyboard sampeyan nggunakake

          sampeyan ora duwe tandha hard ing clave? utawa aku? keprungu
  16. 0
    5. mars 2020 04:34
    Perang Sipil - Catastrophe saka Rusia.
    1. Tiwas utawa mati amarga tatu - 2 wong
    2. Mati minangka akibat saka teror - 2 wong
    3. Mati amarga wabah utawa paceklik - 6 wong.
    4. Gunggunge 10 wong mati (sing tiwas: Pengawal Putih - 500 wong, pemberontak - 000 wong, Bolshevik - 650 wong;
    ditindhes utawa mati amarga teror: Bolshevik - 1 wong, Pengawal Putih - 200 wong, para pemberontak - 000 wong).
    5. Emigrasi - 2 wong.
  17. +2
    5. mars 2020 13:27
    Lan maneh Dostovalov:
    "... nang endi wae, ing Rusia lan ing luar negeri, padha nguwuh-uwuh babagan kekejeman cek abang lan dianggep minangka salah sawijining kertu truf utama propaganda. rampog, nganti pasukan sing mundur asring ditembaki dening warga desa sing bakal daktinggal."
  18. -4
    5. mars 2020 15:55
    "Secara harfiah saben wong wiwit ngremehake dheweke - putih lan abang. Ing akeh memoar peserta ing gerakan Putih, Pokrovsky kadhaptar sacara eksklusif minangka scoundrel sing ngelak getih."
    Iku bakal becik kanggo krungu kaya ing memoar saka Reds babagan Zemlyachka sawise kekejaman dheweke ing Crimea ... nanging iki ora!
    Adoh saka wong sing paling apik teka ing GW, nanging Reds lan Putih duwe sikap sing beda marang wong-wong mau!
    "saka 1000 nganti 7000 sing tiwas." ana sing nyebar ... sanajan dibandhingake karo Crimea, ora akeh ...
    1. +1
      5. mars 2020 18:58
      Ya, Bela Kun lan Zemlyachka nindakake sawetara bisnis ing kana, pancen medeni kanggo maca.
  19. +1
    7. mars 2020 22:59
    Artikel iki migunani kanggo maca kabeh sing ngimpi revolusi. Kanggo ngerti apa sing kedadeyan sawise ...
    Iku mbokmenawa ora bakal bantuan wong sanadyan. Dheweke yakin manawa dheweke luwih pinter tinimbang para revolusioner Prancis, pimpinan revolusi 1917. Lan wong Libya lan Ukrainia, malah luwih pinter. Aja ngelingake ambruk USSR, "scoops bodho" nindakake kabeh ana.
    Lan revolusioner sing enom lan ora enom mesthi bakal entuk kamakmuran lan kamakmuran, lan dudu pembantaian liyane miturut prinsip: "Lan sapa sing saiki bakal dibuwang. Saben uwong ngira."
  20. 0
    9. mars 2020 00:36
    Kabeh manungsa diwasa kudu ngerti yen ,, sikil loro ,, ( ,, homo sapiens ,,) kalebu ora mung wong, nanging uga ,, dudu manungsa biasa ,, ,,UFO,,). Padha temen beda. Wong ngladèni sing apik, ngladèni ala. Wong tresna marang bojoné, gendakan, non-manungsa ,, nggunakake wong-wong mau, Duwe teka munggah karo celukan contemptuous - ,, heifers ,, ... Wong tresna wong, non-manungsa digunakake, kalebu. minangka bahan baku kanggo produksi sabun, pupuk, barang kulit, minyak wangi ... Wong seneng Tatanan, dudu manungsa nggawe kekacoan ing endi wae lan ing kabeh. Lan urutan kanggo n lan x minangka kamp konsentrasi kanggo wong (ing abad XNUMX, modis, - elektronik). Lan ,, setuju ,, ora bakal bisa! Mbuang wektu. Padha kudu mandheg.
    Leluhur Ortodoks kita 100 taun kepungkur, wong kulit putih, UFO dikalahake ing bagean Eropa Rusia. 75 taun kepungkur padha ngalahaké "browns" ufos .... Lan banjur .... katurunan saka pahlawan kamulyane "mangan munggah" remnants moral Kristen lan ilang PROTECTION. Lan ... kabeh! Nanging, iki - nanging ... Sawise kabeh, SEJARAH UMAT terus. Kita bakal dadi wong, kita bakal dadi "gandum", lan ora nganggo "lalang", lan Gusti Allah bakal menehi Kamenangan! Prasaja banget. Entuk - entuk. ,, Lulus ,, luwih saka sepisan
  21. -1
    10. mars 2020 15:50
    Marang kula babagan "ngeri" kolektivisasi. Banjur akeh wong sing nyinggung pegatan, dheweke ora ngerti sebabe wong-wong ora seneng karo kulaks, Cossacks, lan borjuis.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"